K-report
 

Archiv diskuse Doprava v Pardubickém kraji do 26. 01. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Pardubickém kraji » Archiv diskuse Doprava v Pardubickém kraji do 26. 01. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 2-2010

Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 13:28:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavloc023:některé nevytížené spoje prostě nelze zrušit, např. z důvodu oběhových,Př. že tam jede prázdný ale zpět veze třeba 30 lidi.
A co žeby to fungovalo jak na železnici? Tj. nevytížené spoje zrušíme a dopravce at si to dělá jak chce aby na jedoucí spoj dostal náležitosti (tzn. většinou jede Sv vlak za náklady dopravce).

protože to tu dalo OREDO dokupy jak má správná veřejná doprava v 21.století vypadat
No tak takhle by rozhodně doprava v 21. století vypadat neměla. Správná doprava má mít dispečink, řízení spojů přes GPS, informační středisko, kde se cestující dozví o zpoždění, koordinátora který reaguje na připomínky občanů apod. Tohle bylo tak třetinové řešení.

A ohrazuje se tím že byl snížen rozpočet na dopravní obslužnost. Pročpak asi protože to zase spolknou všechno ty jeho vlaky, a na autobusy do vesnic, kam vlak nejezdí skoro nic

Panáčku asi takhle, chtělo by to nejdříve číst a přemýšlet a až potom plodit hovadiny. Snížen je rozpočet na autobusy, nikoliv na dopravní obslužnost. S vlakokilometry se hýbat nebude!! Jo když Záruba musel stůj co stůj prosazovat model bohatého Švýcarska do chudých východních Čech, kdy jede spousta autobusů naprosto zbytečně, kdy kvůli jedné projeté zastávce jede několik souběžných autobusů a kdy dokonce překročil objednávku kraje, tak se není co divit. Nebýt tvrdohlavosti Záruby a Tichýho, tak tohle by se nedělo!!

hlavně že tamhle lokálku Chrudim - Heřmaňak
Máš k tomu nějaký důkaz, že to zde stále vytahuješ? http://www.jizdni-rady.nanadrazi.cz/index.php?page=jizdni-rady-20 10-2011 Já ti nějak nevím, ale trat 017 tam nikde nevidím.

A teď když nám tu jezdí 8 párů spoju, tak obsazenost spojů je obstojná i v dopoledních hodinách je ve spoji 5 cestujících někdy i více
Někdy jede i 5 (!) cestujících. To není na autobus, ale na Rufbus.

218: Od prosince 2011 byla v Pardubickém kraji zavedena tarifně propojená doprava fungující v pravidelných intervalech celý den a celý týden
Budiž

Díky němu již více než rok můžeme cestovat po celém území kraje na jeden doklad a toto spojení funguje po celý den a všechny dny v týdnu (včetně menších obcí).
Budiž, ale opakuješ se.

Radní Jaromír Dušek chce tento systém destruovat pod záminkou jeho finanční náročnosti a zničit autobusová spojení, která si mezitím našla své cestující.
To je na žalobu za pomluvu. Máš důkaz pro své tvrzení?

Stejně tak chce zrušit část vlaků na nejvyužívanějších tratích v kraji (Pardubice – Hradec Králové, Pardubice – Česká Třebová).
Opět. Z čeho si vydedukoval, že se bude rušit právě na těchto tratích?

Radnímu Duškovi leží na srdci především existence železniční dopravy, ale fungování dopravního systému pro celé území kraje ho nezajímá!
Žaloba za pomluvu!

Vyjádřeme svou nespokojenost s navrženým „návratem do pravěku“ a bojujme za zachování fungujícího integrovaného dopravního systému v kraji!
Budiž.

Takže suma sumárum. Kolik % z toho textu se dá podepsat? 20%? Až to bude 100%ˇ, tak to rád podepíšu.
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 13:41:02    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "švarc" = 2025:
Hmm - zajímavé: nejsem z těch, kdo by nekriticky chtěli obhajovat některý z druhů VHD na úkor jiných, ale když jsem zkusil "jen tak cvičně" udělat sumy položek obsažených v souboru vloženého do Vašeho příspěvku po jednotlivých sloupcích, pak jsem přesvědčen, že pokud Dušek tvrdí, že "objem dopravy vzrostl o 47 procent", pak naplánované vozové kilometry autobusů linkové dopravy se na tom zvýšení "objemu dopravy" podílejí jen menší částí - podle Vašich údajů činil na počátku platnosti jízdního řádu 2011/2012, tedy hned po "optimalizaci" nárůst počtu naplánovaných vzkm jen něco přes 13,5 % stavu v naplánovaného pro jízdní řád 2010/2011, ale v průběhu roku (zřejmě díky redukcím nevyužitých spojů) tento "objem autobusové dopravy" soustavně klesal, takže na počátku platnosti jízdního řádu 2012/2013 byl naplánovaný "objem autobusové dopravy" jen o cca 10 % větším, než ten před "optimalizací VHD", a byl tedy zároveň o téměř 3,5 % menší, než na počátku platnosti "optimalizovaného" systému VHD.
Asi by bylo třeba jasně definovat, co Dušek považuje za "objem dopravy", protože jsou-li to vzkm autobusů a vlkm vlaků, pak tedy Dušek (vědomě = ?) buď lže, nebo je v tom jím presentovaném nárůstu "objemu dopravy" zahrnuto ještě něco dalšího, co ve zmíněném Vašem souboru zahrnuto není.

Ad "Urpín" = 956:
Tentokrát se mimořádně zcela shodneme (až mě to překvapuje) - díky za součinnost při "chlazení horkých hlav", které je evidentně žádoucí pro obě (resp. všechny) strany, které se do té záležitosti tak či onak zapojují či ještě zapojí ...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2966
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 13:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Urpín, projížděč:
Ano, v tom vychladnutí máte pravdu (+ ten text byl psán v rychlosti opravdu spíš jako informace ke skupině na fb, rozhodně to neměla být definitivní verze petice!) a vyše připomínky chápu (a je mi jasné, že ten horký text může být pro někoho nepřijatelný).
Nástin umírněnějšího textu mám momentálně jen v ruce, ale bude.

Pavloc023:
Myslím, že první krok by mohla být asi ta skupina na fb. Až upravím text do preciznější a přijatelnější podoby, tak ji můžu i založit (sám ale příliš přátel či známých po Pardubickém kraji nemám, takže by bylo dobré, aby to šířili hlavně další).
V rámci té skupiny bych pak případně domluvil i ten petiční výbor.

Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 15:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

218: Tak už ten text má přijatelnější podobu? Jakým způsobem to tedy chystáš podat veřejnosti? Přes fb, nebo i jinak? Ale myslím že by bylo vhodné to založit přes fb, ale také to podat nějakým způsobem na internetu někdy na nějakých stránkách kam chodí více lidi z kraje apod. Chtělo tedy rozšířit také hlavně do to těch menších obcí, ale to tedy nevím jak! Měli bychom si s tím pohnout. Toto se objevilo na stránkých Chrudimského deníku:

A je to v
http://chrudimsky.denik.cz/z-regionu/jizdni-rady-se-budou-menit-c eka-nas-navrat-do-minulosti-20130114.html

(Příspěvek byl editován uživatelem Pavloc023.)
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 17:09:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2967
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 17:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavloc023:
Přijatelnější podoba (snad):

ZASTAVME ZMĚNY DOPRAVY V PARDUBICKÉM KRAJI
-Nové vedení kraje chystá rozsáhlou změnu dopravy, především autobusových spojů na celém území kraje-
Od prosince 2011 byla v Pardubickém kraji zavedena tarifně propojená doprava fungující v pravidelných intervalech celý den a celý týden - integrovaný dopravní systém IREDO, který předtím již několik let úspěšně fungoval v Královéhradeckém kraji. Díky němu již více než rok můžeme cestovat po celém území kraje na jeden doklad a toto spojení funguje po celý den a všechny dny v týdnu.
Nové vedení kraje tvrdí, že tento systém je příliš finančně náročný a usiluje o jeho výrazné omezení. Podle představy kraje by se autobusové jízdní řády měly vrátit do podoby před prosincem 2011. Na řadě míst by to znamenalo zhoršení dopravní obslužnosti – ubylo by spojení zejména dopoledne, večer nebo o víkendech.
Tento „návrat“ ke starým jízdním řádům by se dotkl především menších obcí a obcí ležících mimo železniční tratě, což je většina území kraje. Stejně tak ale mohou být zasaženy vlaky na nejvyužívanějších tratích v kraji (Pardubice – Hradec Králové, Pardubice – Česká Třebová).
Vyjádřeme svůj názor a postavme se proti unáhleným změnám systému, který funguje a uspokojivě slouží většině obyvatel kraje!

Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2968
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 17:33:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 18:13:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

218: Dobrý!!! Doufám, že se přidá co nejvíc lidí.
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 18:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

218: Vyborná a dobrá práce chválím. Vidíš to za tu chvilku co to na facebooku je už se to libí 3 lidem!

JAK MÁŠ TAM TOHLE NAPSÁNO:
Nové vedení kraje chystá rozsáhlou změnu dopravy, především autobusových spojů na celém území kraje, a plánuje vrátit staré jízdní řády, které tu byly před rokem 2011!

tak jestli mohu něco navrhnout přidal bych tomu: A my zpět staré jizdní řády nechceme. Nebo je to blbé?

(Příspěvek byl editován uživatelem Pavloc023.)
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 18:54:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavloc023: Mohl bys třeba zajet do Chroustovic na učňák a pověsit tam někde odkaz na ten facebook. V Chroustovicích bylo zlepšení na všechny směry, tak se dá čekat, že by většina studentů byla pro.
A ty to máš kousek, třeba busem bys tam mohl zajet :-)
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 19:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo to není špatný nápad vidíš to, ale pochybuju že by se toho chytli studenti z Chroustovic.Ale dostanu se tam asi až příští týden tento týden toho mám hodně! Ale určitě bych to rád splnil ale tento týden toho opravdu mám hodně :-( ! Ale co také to rozvěsit někde po obcích, kde víte že ty lidé jsou se spoji spokojeni?!?!?
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 19:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám ještě návrh jelikož nemohu přispívat do železniční diskuse, tak bych navrhoval prosím dejte také odkaz na facebook do diskusí: tratě kolem Pardubic a Hradce, Podorlické tratě přip. Tratě 238,261.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Středa, 16. ledna 2013 - 00:29:31    Odkaz na tento příspěvek  

(tzn. většinou jede Sv vlak za náklady dopravce).

SV jízdy se většinou tvrdě platí, akorát se na ty km nevztahuje jedna velmi posvátná věc, která drží při životě lolálky

pak tedy Dušek (vědomě = ?) buď lže, nebo je v tom jím presentovaném nárůstu "objemu dopravy" zahrnuto ještě něco dalšího, co ve zmíněném Vašem souboru zahrnuto není.

asi takhle, není pravda ani to, co napsal Dušek, ani to, co jste vypočítal. Původní objem cca 14 míčů, na začátku prosince 2012 cca 18 míčů. Nárůst tržeb v řádech "nižších" desítek %, zvýšení ceny nafty se na ztrátě podílí cca 75%, kdy v druhé polovině roku je ztráta cca vyrovnaná (počty prac dnů jsou různé) za daný měsíc meziročně.

Radnímu Duškovi leží na srdci především existence železniční dopravy, ale fungování dopravního systému pro celé území kraje ho nezajímá!
Žaloba za pomluvu!


takových věcí na žalobu již Dušek vypustil ze svých úst, že by chodil od soudu k přestupkové komisi a zase zpátky
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 16. ledna 2013 - 11:46:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

do Chroustovic na učňák
Ti zástupci "elity národa" mnohdy snad ani nevědí jak se jmenují.

takových věcí na žalobu již Dušek vypustil ze svých úst, že by chodil od soudu k přestupkové komisi a zase zpátky
To však na tom, že petice by měla mít smysluplný a fakty podložený text nic nemění ne?
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Středa, 16. ledna 2013 - 12:56:04    Odkaz na tento příspěvek  

To však na tom, že petice by měla mít smysluplný a fakty podložený text nic nemění ne?

já petice nepodepisuji, takže se přiznám, že ten text šel tak nějak kolem mě.
Ale říkal jsem si jak se do lesa volá,tak se z něj ozývá
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6057
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 16. ledna 2013 - 14:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak se do lesa volá tak ti dá hajnej facku
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 12-2012
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 21:23:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Projížděč NAD, zpráva v diskusi podorlických tratí z 17.ledna v 10:05:13.

To bych schvaloval, že p. Dušek nechce nic nikomu vnucovat.
Tak to vypadá že na to na kraji přišli a jsou si to pravděpodobně vědomi, že vládne spokojenost v okresech Chrudim a Pardubice
a
převážné nespokojenosti v okresech Ústí n/Orlicí a Svitavy

To bych bral, kdyby na autobusy nesahali v okresech CR a PA, a především tedy předělali okresy SY a UO když tam tak stěžovali.

Jsem rád že na to na kraji již na to přišli, že není vše špatně, že je tedy asi hlavní upravit jízdní řády jen v okresech SY a UO. A v okresech CR a PA to není potřeba.

Tak tedy doufám, že nic podstatného s dopravou v okresech CR a PA nic dít nebude. A už to zůstane tak jak je to teď.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pavloc023.)
Kolega
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 5-2008
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 23:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavloc023: posuzovat spokojenost lidí v okrese Chrudim podle Chroustovic tak to je i pro mne silná káva,člověče víte vi vůbec kde je Hlinsko a co je jeho spádovou oblastí,víte jak jezdily předtím autobusy a jezdilo tam, představte si i osm lidí a vlakem i dvanáct, než se zrušily a nahradily něčím co lidem nevyhovuje. Tak prosím hovořte za sebe a ne za něco o čem nemáte ani šajnu.
Urpín

www.spzch.wz.cz
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 12-2012
Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 00:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolega: Hlinska a jeho spádovou oblastí je např. Krouna, Svratouch, Skuteč, Trhová Kamenice, Miřetice atd. Lidé jezdili do Hlinska do fabrik. Já za to nemuže Vám teď v Hlinsku chcípl pes jako konec ETY, Plastkova, zrušili se tam střední školy, A pokud vím tak byla ta doprava kolem Hlinska vždy lepší, než jinde v kraji jako např. odpolední a večerní spoje z Hlinska (autobusy směr Skuteč, Krouna, Miřetice) jezdili i před změnami i po změnách tak vy zrovna si máte na co stěžovat.

I ty ranní spoje do Hlinska byli a jsou ze všech směru na 6.hodinu do fabrik i nyní. Do školy též není problém.

No nic. Že si vždycky stěžujou ty co jim to jezdilo vždy i před změnami, a když jim to jelo po změnách trochu jinak tak už je haló.

Jo budu se hledět své oblasti. Přiště tedy to budu označovat jako Chrudimsko(rozumněno okolí Chrudimi), aby někdo nevzal za to, když řeknu nebo napíšu okres Chrudim tak nemyslím okolo Hlinecka! Ale oblast jihovýchodně od Chrudimi max. po Skuteč,Vysoké Mýto.
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 3-2009
Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 10:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavloc023: Okresy SY a UO jsou špatně... a z čeho tak soudíš? Co byla ta reportáž na ČT 24, tak tam se současného systému zastávali výhradně starostové z okresů SY a UO, tak to asi tak zlé nebude.
A taky si jistě můžeš zjistit vývoj tržeb srovnání okresy SY/UO vs. CR/PCE.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2031
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 11:51:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ústecký okres je na tom určitě lépe, tam se nic nerušilo, ba naopak se posilovalo - napříkklad Kralicko je na tom o dost lépe, tam ty spoje hodně přidali. Např. víkendová doprava na Dolní Moravu.
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 11:58:45    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Rosťav" = 246:
Vývoj tržeb podle mě (= podle mých zkušeností) zatím nemůže být jako argument použitelný "ani náhodou", protože řidiči dlouhou dobu neuměli )nebo možná nechtěli řádně) "zacházet" s tarifem IREDO (a leckdy asi možná ani nebyli "technicky" řádně vybaveni), takže někde mohlo být vydáváno víc levnějších "přestupních" jízdenek a jinde (a než si i veřejnost na tarif IREDO zvykla a začala důrazněji vyžadovat přestupní jízdenky, tak asi mnohde) byly tržby v sumě vyšší, protože "nepřestupné" odbavování po úsecích je logicky dražší (zóna, v níž dochází k přestupu, je vlastně placena dvakrát). Kromě toho je třeba brát v úvahu i kombinované cesty autobusem a vlakem, kde železnice nabízela svůj tarif a slevy závislé na držení "IN-karty", kterou leckdo třeba výrazněji využíval jen po část roku, což také mohlo vývoj tržeb zkreslit.
Kromě toho bude určitě podstatné především vyhodnotit, jak se (na využívání VHD) projevily změny jízdních řádů platné od prosince roku 2012, a také to, co mohou teprve způsobit ne až do konce domyšlené Duškem prosazené nápady (původem bůhvíkoho) = například nově zaváděné zastavování vlaku Sp 1819 ve všech zastávkách v úseku Chrast u Chrudimi - Hlinsko, které ohrožuje zachování přípoje na autobus do Svratky a Svratouchu v Hlinsku ...
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 12-2012
Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 12:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rosťav: Dyť tam lidé po změnách v prosinci 2011,. křičeli nejvíce, tak proto tak usuzuju. Ale jestli se to teď srovnalo nevím.

A jakpak asi zjístím vývoj tržeb ty, jedině že byly vyvěšené někde!

A v dnešním Chrudimském deníku, jsou články o veřejné dopravě:
a p. Dušek tam zmiňuje, že prýý starostové do toho mluví bez znalosti věci.

-A prý na současných jízdních čádech ovšem neshledává zdaleka tolik dobrého jako nekteří představitelé obcí.
-Ach jo, vždy si p. Dušek musí říct svou.

Prý nedošlo ke zlepšení.
Prý se tedy od března jízdní řády výrazně změní
- že se systém IREDO měnit nebude.

Ale pravdu tam má p. Tupec, starosta Horního Jelení: že návrat k jízdním řádům z prosince 2011 je nemyslitelný. A myslí si že p. Dušek akceptoval. A uplný návrat ke starým jízdním řádům by cestujícím způsobil mnoha komplikací.


Docela s p. Tupcem souhlasím v tom že je to nemyslitelné, a že návrat ke starému jizdnímu řádu způsobilo opravdu mnoho komplikací. Tak uvídíme jestli p. Dušek veme na vědomí.
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 3-2009
Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 14:03:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavloc 023: Tohles napsal 11.1.: ... Prostě východní až jihovýchodní část bývalého okresu Chrudim. Je to poznat jak na vytíženostech spojů ale prý i na tržbách, že využívá spoje více a více lidí.

Tak asi nějaké informace máš, jinak bys nepsal, že je to znát i na tržbách...

projížděč: I když třeba neuznáváte tržby jako argument pro nebo proti iredu, pro srovnání oblastí v rámci ireda se použít dají - pokud např. tržby na západě vzrostly podobně jako na východě, lze usuzovat, že nárůst cestujících byl podobný. Problémy, o kterých píšete, byly na východě i na západě.
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 12-2012
Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 15:01:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rosťav: no o údajích o tržbách nevím vůbec nic. Hodnoty tržeb vůbec neznám!!! Nejsem zaměstnanec Veolie nebo ČSAD.Ale prý se ty tržby opravdu zvýšili a slýchávám to ve spojích od řidičů. Ale neříkají částku!!
Xhj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 5-2011
Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 16:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No p. Tupec jisté páky má, je to předseda výboru pro dopravu a dopravní obslužnost Pardubického kraje.
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Neděle, 20. ledna 2013 - 23:16:00    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Pavloc023" = 31:
Asi jde o text, který se postupně objevuje v různých okresních mutacích "deníku" = viz například:
http://pardubicky.denik.cz/z-regionu/neslo-o-zadnou-optimalizaci- rika-namestek-jaromir-dusek-20130119.html
- být starostou, o němž by si Dušek dovolil tvrdit, že "do toho mluví bez znalosti věci", asi bych si to rozhodně líbit nenechal.
Docela se divím, že se Dušek nepoučil z toho, jak dopadl Tichý poté, když se v době, kdy "řídil optimalizaci" dopravy v Pk, choval vůči starostům jako hulvát - myslím, že většina těch starostů je ve funkcích stále ...

Ad "Rosťav" = 248:
Já nemám nic proti tarifu IREDO, ale dokud nebude jeho používání fungovat bezproblémově na celém území, na němž fungovat podle jeho tvůrců má, tak nelze na žádné statistiky o tržbách spoléhat. Navíc při hodnocení nelze brát v úvahu jen tarif IREDO a tržby autobusové dopravy, ale je třeba vycházet sumy tržeb získaných všemi dopravci (tedy i s příslušnou částí tržeb železnice), protože autobusová doprava nahradivší původní železniční dopravu na některých tratích pochopitelně zvýšila tržby autobusovým dopravcům.
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 12-2012
Odesláno Pondělí, 21. ledna 2013 - 01:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky by se mě nelibílo kdyby Dušek řekl jako starostovi že ,, do toho mluví bez znalosti věci,,.

Vůbec to od Duška hezké nebylo. A myslím že hodně klesnul ve vnímání starostů.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15376
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 21. ledna 2013 - 12:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smutná realita je ta, že někteří starostové skutečně mluví do dopravní obslužnosti bez znalosti věci. Stačí, když oni sami jezdí všude autem a informace o dopravní obslužnosti čerpají od babičky Kropáčkové, která je největší drbna ve vsi a všecho ví.
Na druhou stranu jsou starostové, kteří toho o dopravě ve své obci vědí víc, než krajský radní pro dopravu a všichni zaměstnanci koordinátora dohromady. Ať už ze zájmu a nebo profesně.
Běžné jsou taky případy, kdy má obec nějakého místního odborníka (nebo "odborníka") na dopravu, který je všemi uznávaný, protože tomu rozumí víc než všichni ostatní (a nebo to aspoň předstírá). A může to být zaměstnanec místního ČSAD stejně jako zastupitel s titulem Bc. z politologie a nebo středoškolský učitel z gymnázia v krajském městě.
To jen tak pro vaši představu...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 13:14:12    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Martin_j" = 15376:
Máte samozřejmě velkou část pravdy, ale ani ta fakta neoprávňují níkoho (a tedy ani Duška) k hulvátskému a arogantmímu jednání se starosty (ani s kýmkoli jiným) ...
Přidám pro informaci zase něco z dnešního tisku (byť z "těžkého bulváru"):
---------
Dušek ustupuje. Jízdní řády se o rok zpět všude nevrátí
22.1.2013 Mladá fronta DNES str. 1 Kraj Pardubický
Jaroslav Hubený
"Velký třesk", kterým byly pro cestující rozsáhlé změny jízdních řádů v kraji před 13 měsíci, se opakovat nebude. Nápad radního a odboráře Jaromíra Duška vrátit se od března ke starým řádům řada obcí odmítá.
PARDUBICE - Krajský radní pro dopravu Jaromír Dušek před týdnem oznámil, že od 3. března se jízdní řády vrátí do podoby z prosince 2011. Tehdy vedení kraje provedlo rozsáhlé změny, které zkomplikovaly život tisícům obyvatel.
Jenže nápad vrátit vše, jak bylo, ostře odmítají desítky obcí. A vedení Pardubického kraje ustupuje.
"Navrhované řešení jízdních řádů nebude v žádném případě převratem. Kde autobusová doprava dobře funguje, ponecháme ji v současné podobě, ale budeme požadovat její určité omezení, protože nejsme schopni všechny její výkony zaplatit," uvedl včera hejtman Martin Netolický.
Obce mají pro úsporu na projetých kilometrech pochopení, ale ne pro návrat do časů, kdy jim jízdní řády údajně vyhovovaly a jejich změnu si nepřály.
Plán kraje narazil hned při jednání se starosty na Holicku. "Starostové obcí Holicka se do jednoho shodli, že návrat jízdních řádů do roku 2011 nepřijímáme. Než aby se posouvaly časy jízdních řádů, raději uvítáme, aby to zůstalo, jak to je s tím, že se některé nevyužité linky omezí," řekl starosta obce Veliny Petr Krejcar.
Podle hejtmana se jízdní řády budou měnit jen tam, kde jsou lidé nespokojení. "Kde to nefunguje, tak řekneme starostům, že výchozím bodem pro jízdní řády je rok 2011 a požádáme je o vyjádření," řekl hejtman Martin Netolický.
Takovou nabídku dostanou například v Oucmanicích, Svatém Jiří, Řetové a Přívratu na Orlickoústecku či v Březové nad Svitavou a Brněnci na Svitavsku.
(pokračování v následujícím příspěvku)
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 13:14:25    Odkaz na tento příspěvek  

(pokračování předchozího příspěvku)
Narychlo chystaný návrat kraje ke starým jízdním řádům z roku 2011 vzbudil rozpaky a odmítání. "Shodli jsme se, že návrat k technickému řešení jízdních řádů by byl holý nesmysl. Nesouhlasíme s návratem k tomu, co zaznělo v deklaraci krajského radního pro dopravu Jaromíra Duška. Starostové ve spolupráci s řediteli upravili začátky školního vyučování, vznikla by nová a nová jednání. Mrzelo by mě, kdyby na starosty nedal," řekl starosta Horního Jelení Petr Tupec. Krajský radní Jaromír Dušek jednání charakterizuje tak, že po dosud třech s desítkami starostů v okrese Pardubice nezaznamenal nesouhlas s tím, že je potřeba kilometry někde ušetřit. "Kdybychom změny protáhli o dalších čtvrt nebo půl roku později, pak bude redukce autobusových spojů drastičtější a starostové budou oprávněně naštvaní," říká Dušek. A raději již mluví spíše o změnách v počtu kilometrů směrem dolů, než o úplné restituci jízdních řádů.
Starostka Zámrsku na Vysokomýtsku Zuzana Tvrzníková se přimlouvá za to, aby se už nic radikálního s jízdními řády nedělo.
"Ideální by bylo, kdyby se současný systém jenom nějak učesal, aby vyhovoval pokud možno co největší skupině obyvatel, ale i tyto změny budou stát peníze," uvedla.
Převrat v jízdních řádech odmítají i Rudoltice. "Rok řešíme optimalizaci, hádáme se o nejrůznější spoje, děláme ústupky, diskutujeme s občany, a teď, když už si to skoro 'sedlo', kraj přijde s takovou změnou. Vybrali si nejjednodušší řešení, jak se problému zbavit, ale způsobí spoustu potíží lidem," stěžuje si starostka Rudoltic na Orlickoústecku Lenka Bartlová.
Ne všichni ovšem návrat k jízdním řádům před prosincem 2011 odmítají. "Je to dobrý nápad," řekl například svitavský starosta David Šímek.
"Jestli to bude, jak to bylo předtím, tak bychom proti tomu nic neměli, zvláště pokud se vrátí autobus, který nám skoro úplně zrušili a po velkých bojích jsme dokázali zajistit, aby se děti dostaly do školy aspoň ráno," řekla ředitelka Základní školy Vápno na Přeloučsku Jana Školníková. Kraj chce letos snížit náklady na autobusovou dopravu z loňských 343 milionů korun na letošních 297 milionů. "Peníze prostě nemáme. Až změny provedeme, chceme mít čtyři roky klid a nevracet se stále k tomu, jak budou jezdit autobusy," dodal hejtman. "Musíme to stihnout, aby se poprvé jízdní řády autobusů odsouhlasily dříve, než začnou autobusy jezdit. A to tady nebylo zvykem," uvedl Jaromír Dušek. Ačkoli jeden autobus najezdil loni v průměru místo předchozích 50 tisíc 77 tisíc kilometrů, počet cestujících se zvýšil jen o jednotky procent.
(dokončení v následujícím příspěvku)
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 13:14:34    Odkaz na tento příspěvek  

dokončení:
***
FAKTA - Ředitel brání děti bez oběda
Ředitel krounské mateřské a základní školy Josef Kyncl brání ve svém dopisu hejtmanovi a radním kraje děti dojíždějící do školy z okolních vesnic emotivně. "Prostý návrat jízdních řádů opět odsoudí téměř sto dětí k hladu bez oběda. Nezlobte se na mne, ale přijde mi to jako hodně silné kafe - omlouvám se za upřímnost, ale vy sami všichni si téměř každý den dojdete mezi 11. a 13. hodinou na obědy, a tady necháte tolik dětí bez jídla a v situaci, kdy si po příjezdu a příchodu domů ze školy (u většiny až okolo 14.15) budou muset samy něco ohřívat v mikrovlnkách z předchozích dnů?
Jaká asi bude životospráva? Jsou to malé děti, ne středoškoláci! Ráno většina z nich vstává okolo šesté hodiny ráno. Představte si, že to jsou vaše vlastní děti!"
Regionální mutace| Mladá fronta DNES - pardubický kraj
---------
Smutnou skutečností zřejmě bude, že redukce se v praxi projeví asi nejvíce u spojů vedených "v okrajových částech dne" a především ve víkendové dopravě, takže východní Čechy se opět vrátí do stavu charakterizovatelného parafrází na známé přísloví o slunci a lékaři, totiž konstatováním, že "kudy a kam nevede železnice, tam se o víkendu nehne kolo": zajímalo by mě třeba, jestli si Králicko dokáže uhájit rozumné víkendové autobusové spojení do Dolní Moravy, resp. až na konec "autobusově dostupné" části údolí pod Králickým Sněžníkem ...
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 31.133.8.2
Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 16:26:19    Odkaz na tento příspěvek  

většina textu už byla použita jinde.
Jinak pan Dušek stále lže o tržbách ty vzrostly o desítky procent včetně železnice...
víkendy chtějí sekat samozřejmě i večery, protože o víkendech nikdo nejezdí a večer akorát opilci, to parafrázuji jednoho z poradců pana Duška, který tuto frázi říká asi tak 20 let. A na Náchodsku a Rychnovsku dopravu přivedl k podobě, že se nedalo nikde dostat...
Pro 10 (nebo třeba 30) obcí vrátit starý systém a zbytku nechat nový je samozřejmě nesmysl, otázka zda si ho dotyční uvědomují...
Co se ke mě dostalo, v návrhu je rušit víkendové spoje i pro 15 lidí, hlavně že penízky rozfofruje pan Dušek ve vlacích pro pár jedinců...
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 22:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://ekonomika.idnes.cz/jizdni-rady-v-pardubickem-kraji-se-vyra zne-menit-nebudou-pe1-/eko-doprava.aspx?c=A130122_1879902_pardubi ce-zpravy_pri

Tak ať jde Dušek do háje, zmínil tam že kde to dobře funguje př. Pardubicko, Chrudimsko, ale bude požadovat její omezení. Asi proč? A by jsi mohl zaplatit ty ,,vzduchovoziče,, pro ty prázdné vlaky na těch nynějších zrušených lokálkách nebo co?

Jak je v článku zmíněno nejsou schopni všechny výkony zaplatit.
A asi proč protože se nám tu budou prohánět prázdné vlaky!! NO SUPER!!

A podle p. hejtmana se tedy budou měnit jízdní řády jen tam kde to nevyhovuje! Tak doufám že si Dušek s Netolickým vyřeší hlavně Svitavsko a Orlickoústecko s tím, že si na území těchto dvou okresů zruší zmíněné autobusové spoje! Když tam budou tak slavnostně jezdit opět vláčky, protože tam jsou převážně ty tratě se zrušenou osobní přepravou!!

Protože v okresech Chrudim a Pardubice těch tratí moc zrušených nebylo jen úseku př. Prachovice - HM kde jezdili 3 páry vlaků, a byly nahrazeny autobusy a myslím že je to tam i lepší než vlaky se v Prachovicích trmácet někde 1km pod kopec pod vesnici.
A nebo Holice - Borohrádek tato trať byla zcela zbytečná projížděla převážně uprostřed polí a lesy takže tam autobusová náhrada za vlaky je lepší si myslím.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2072
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 22:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je zas článek. Až z diskuze jsem pochopil, o co jde tomu řediteli s dětmi bez oběda.

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 12-2012
Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 22:42:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď si uvědomuju že někde psali,že za dopravní obsluhu dal Pardubický kraj v minulém roce 770 milionů!! A nyní na ní dá 615 milionu korun!! A ještě se vracejí dražší vlaky na kilometr provozu než je autobus! Tak Proč vrací dražsí vlaky na/km a chce rušit autobusy když na/km jsou levnější nejde o cenu za km, ale prostě je bus levnější, k busu nepotřebujete udržovat koleje,vytápět budovy atd. Ne jako u vlaků a nadražích.

Tím pádem si každý vypočíta když by jezdilo více vlaků. Ta těch 615 milionů pochopitelně nemůže stačit, když se vráti ty prazdné vlakové spoje!!

Ale, když to tak člověk veme tak ať se zachová nynejší systém autobusové a železniční dopravy v nynejším rozsahu na Pardubicku a Chrudimsku, ať se s tím tam v těchto dvou okresech nehýbe a předělají si k obrazu svému za přidělené penize na ty dvě oblasti (Svitasko, Orlickoústecko) ty vláčky, ať se tam klidně vratí ale úkor těch autobusových spojů brázdící Svitavsko a Orlickoústecko!
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1901
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 02:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavloc023: K vlaku treba udržiavať koľaje, vykurovať budovy atd. aj keď tam vlak nejazdí. Za okolie Chocne môžem povedať, že som si žiadne výraznejšie navýšenie počtu cestujúcich nevšimol. Skôr naopak, taká linka Choceň - Litomyšl cez Heřmanice jazdí úplne prázdna, pretože tam OREDO s ohľadom na prestup na bus v Heřmanicích vyrobilo také jazdné doby, že ten autobus predbehne pomaly aj trénovanejší cyklista ... mohol pokojne z Chocne odchádzať o 5-7 minút neskôr. A víkendové spojenie do okolia je tu naprosto výborné ... z Chocne idú akurát vlaky a raz za 4h bus do Litomyšle a Poličky. Takže okrem Zálší a Vračovic celé železnicou nedostupné okolie utrie hubu ...
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 3-2009
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 09:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavloc023: Pořád věříš všemu, co kde kdo napíše, i tomu, jak bylo Svitavsko a Orlickoústecko uděláno blbě. Kdyby tomu tak bylo, tak proč by se starostové z té oblasti nechtěli návrat? A oni ho nechtějí. Už se tak vyjádřilo dost starostů z té oblasti, a to tam ještě neproběhla jednání s Duškem (nebo jeho zástupcem).

Přijde mi, že si hájíš ,,svůj píseček" a ve vedlejším okrese ať se děje, co chce.
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 10-2006

Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 10:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bude zajímavé sledovat, co Dušek a spol. vymyslí, pokud MD skutečně přestane dotovat regionální vlaky a předá krajům peníze bez toho, aby bylo povinné je použít na železnici.
Stát už nechce posílat peníze jen na železnice, kraje budou mít volnost

TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15389
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 11:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K vlaku treba udržiavať koľaje, vykurovať budovy atd. aj keď tam vlak nejazdí.

A neudržují se ty koleje třeba taky kvůli nákladním vlakům? Věřte nevěřte, ale i takové vlaky občas jezdí po našich tratích.

A co se týká vytápění budov - kde, prosím vás? Pokud tam sedí výpravčí, musí tam sedět i kvůli nákladním vlakům a pokud je to neobsazená stanice, obvykle je všechno zamčené a zavřené a staniční budova je buď prázdný barák a nebo už dávno slouží někomu jinému a dráha tam má jen jednu místnost s telefonem.

Neznám konkrétně situaci na všech těch tratích na Pardubicku, ale třeba zrovna na trati z Heřmanova Městce do Prachovic je silná nákladní doprava, v Kostelci je sklad hmotných rezerv, takže trať má strategický význam.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 15:38:44    Odkaz na tento příspěvek  

taká linka Choceň - Litomyšl cez Heřmanice jazdí úplne prázdna,

všechny spoje, v celém úseku?

pretože tam OREDO s ohľadom na prestup na bus v Heřmanicích vyrobilo také jazdné doby, že ten autobus predbehne pomaly aj trénovanejší cyklista


tak jednou je oredo kritizování, že udělalo nestíhatelné jízdní doby, jednou zase příliš dlouhé... Ona šnekojízda bývá poznávacím znamením ICOMU, bez ohledu na JŘ
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1902
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 16:09:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-ds-: pouzivam rozne spoje, hoc pravda nie kazdy den, ale vacsina byva prakticky prazdna. A tie nestihatelne verzus slimacie jazdne doby sa najskor tykaju roznych liniek, vieme?
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 17:07:02    Odkaz na tento příspěvek  

pouzivam rozne spoje, hoc pravda nie kazdy den, ale vacsina byva prakticky prazdna.

opravdu neumíte být konkrétní?? např. dnes to je 23.1. byl spoj ve 14:30 z Chocně obsazen 2 lidmi, z toho jeden vystoupil v Zálší a jeden dojel až do Heřmanic, kde byl jeden přestup od Mýta do Bohuňovic?

A tie nestihatelne verzus slimacie jazdne doby sa najskor tykaju roznych liniek, vieme?


je to 20 km, bus jede 40 minut, to je průměr 30km/hod, to je myslím skoro akorát...
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 12-2012
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 18:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rosťav:
Přiznávám že Svitavsko, a Orlickoústecko nějaké části z těch dvou okresů nemuseli být špatně udělány.
A tam odtud se pořád ozývalo tam je to špatně udělaný, jezdí to v blbou dobu apod. Kolikrát to bylo v TV.

A jestli tedy už je vše spravné v těchto dvou okresech tak jen dobře. Takže by Dušek mohl na pokoji nechat celý kraj.

Asdf: Ale jsem tu nepsal o navyšení cestujících někde kolem Chocně! Ale trochu více na západ kde se náchazí oblast Chrudimsko víš! A je to oblast asi 25 až 30 km západně od Chocně! No!!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7824
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 19:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Tass copak tomu se dá zatleskat. Jenže to se nesmí dostat do rukou zrovna takovým jako je Dušek. Pak ty peníze vyhodí těm svým. Tohle je to nejhorší co mohlo Pardubický kraj potkat. To jako kdyby někdo autobusáka dal ať připraví koncepci dopravy. Tohle mají rozhodovat nezávislí lidé. Bohužel Dušek jím nikdy nebude.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1904
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 20:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-ds-: Nie som až taký šotouš, aby som držal v hlave presné údaje o frekvencii cestujúcich (hoc pravda, mal by som to jednoduché). Každopádne každý spoj, v ktorom som cestoval, okrem jedného, mi utkvel v hlave ako hodne prázdny. (max. 5-7 ľudí v autobuse, obzvlášť bieda to bola v lete, to som šiel 3 alebo 4x sám, frekvencia za celú cestu tiež max. 5, prestup v Heřmanicích väčšinou 0, občas 1-2). Občas 1-2 kočíky. V prípade záujmu odpíšem z kalendára dni, ktoré som cestoval (naposledy 11.1. 15:25 z Chocne). Ten jeden plný autobus bol nedeľný spoj 17:30 z Poličky, niekedy v polke augusta minulého roku, kde ušli s vlakom od busov z Jimramova a Olešnice, kdežto tento bus čakal. A tak turisti a týždňovkári (vyše 20 ks ľudí + batožiny) išli týmto busom celú trasu. Vravel som si vtedy, že snáď na tomto spoji tromfnú tržbu za celý týždeň. Ostatné razy čo som ho použil, ale opäť dosť bieda a max. 5-7 ľudí, často väčšina výstup v Bohuňovicích.

Pavloc023: Hodnotí sa tu IREDO, a to nie je len na Chrudimsku asi 25 až 30 km od Chocne, ale (bohužiaľ?) aj na Choceňsku, a teda priamo v Chocni, vieme?
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 22:37:16    Odkaz na tento příspěvek  

mi utkvel v hlave ako hodne prázdny. (max. 5-7 ľudí v autobuse

teda když je něco prázdné tak to je podle mě NULA a ne 5 - 7 lidí...
určitě se tam však najdou více obsazené spoje než uvádíte, nicméně na "stojáka" asi není žádný.
příkladem budiž např. 680810/10, 18, 27 atd. schválně jsem neuvedl školní spoje, vozící kolem 30 lidí
Jinak v kladiva si myslím, že Choceňsko není zcela špatně obsloužené, víkendy jsou nic moc, byla linka na Kostelec nad Orlicí bohužel se po chvilce zase zrušila, takže čas na vyniknutí neměla.
Určitě není dobře, že je bez víkendů Svatý Jiří a Jehnědí, ostatní směry jsou pokryty vlakem (přímo nebo přestup v Brandýse), či potenciál na víkend nemají, toť můj názor
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6098
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 12:50:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono to asi celkově ty busy zázrak nebudou. Jedna středa v půlce listopadu (kdy už se moc nejezdí na kolách), dopoledne kolem 9,30 v Trstěnicích bus směr Litomyšl v sestavě 2+1 (cestující+řidič), v protijedoucím spoji od Litomyšle bylo narváno - asi 4 cestující.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1906
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 13:17:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-ds-: Je možné, že som len moc namlsaný, predtým som mal možnosť cca. 5 rokov využívať služieb IDS JMK a po príchode do PK som bol rozsahom dopravy (najmä víkendovým) a dostupnosťou niektorých miest inak než autom značne, naozaj značne rozčarovaný ...
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 13:50:39    Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono to asi celkově ty busy zázrak nebudou. Jedna středa v půlce listopadu (kdy už se moc nejezdí na kolách), dopoledne kolem 9,30 v Trstěnicích bus směr Litomyšl v sestavě 2+1 (cestující+řidič), v protijedoucím spoji od Litomyšle bylo narváno - asi 4 cestující.

to už jste tady psal, bylo Vám to vysvětleno, ofšem jak je vaším zvykem, stále plácáte, plácáte, plácáte nesmysly.
Kolik měly ty spoje lidí na příjezdu do Svitav a Litomyšle?
Kolik bylo v ostatních busech, které jste ten den viděl? Je fakt zajímavý, že vidíte jenom bus tehdy, když je obsazený menším počtem cestujících a jindy ne. Nebo pro obhajobu svého dogmatu je vidět nechcete?

predtým som mal možnosť cca. 5 rokov využívať služieb IDS JMK a po príchode do PK som bol rozsahom dopravy (najmä víkendovým)
a kdy jste přesídlil z JMK? Ve které oblasti jste tam přebýval?
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2032
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 14:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: Sice jede 2-4 lidi cestou tam, ale co cestou zpět, tam může být obazenost třeba 30 lidí a je lepší, když jede bus nějaký spoj než aby se to jelo manipulačně.
Co sem viděl, tak třeba linka Jevíčko - MT - Svitavy, jezdí dost obszené, jel jsem 2x spojem v 8:02 ze Svitav na Jevíčko a jelo vždy okolo 30 lidí - což je hodně slušný číslo na tuto dobu, navíc ven z okresního města.
Jevíčko + okolní obce nikdy nemělo tak dobré spojení se svým okresním městem jako teď.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 14:47:43    Odkaz na tento příspěvek  

Sice jede 2-4 lidi cestou tam, ale co cestou zpět, tam může být obazenost třeba 30 lidí a je lepší, když jede bus nějaký spoj než aby se to jelo manipulačně.

do Litomyšle dojíždí předmětným spojem kolem 14 - 16 lidí, stejně tak i do Svitav. Něco jede i meziúsekově, celkem se na daných spojích přepraví kolem 20 - 25 lidí.
Samozřejmě pro spojení Litomyšle a Svitav tahle linka neslouží, tak je uprostřed trasy prázdnější. Ale demagog Vlček má jasno
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6099
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 15:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak přesněji - ten spoj byl v letošním (jak to bylo loni nevím) 680811/15 a s 2 ks substrátu byl viděn kdesi uprostřed Trstěnic. Ten "kontr" co měl lidí asi 4-5 byl obdobou spoje 16 a takto obsazen byl někde mezi Čistou a Trstěnicema. Což bych teda neřek že je někde uprostřed této linky. No ale asi s tím těch 10-12 ks jezdí z Litomyšle do Čistý.

Jinak v Lité Myšli bylo viděno asi 5 busů různými směry v době řekněme 9,45-10,45 a žádnej nebyl přes 15.

Trať do Lužce je na tom líp - tam není výjimkou v Lužci 7-10 ks v poledne.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 15:33:48    Odkaz na tento příspěvek  

takto obsazen byl někde mezi Čistou a Trstěnicema. Což bych teda neřek že je někde uprostřed této linky

to není, spíše na jejím začátku...

řekněme 9,45-10,45 a žádnej nebyl přes 15.
Trať do Lužce je na tom líp tam není výjimkou v Lužci 7-10 ks v poledne.


teda jestli je 7 - 10 více než "nebyl přes 15", tak jdu znova do první třídy...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6101
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 16:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak šupšup do škamen

Protože ten šukafon v Lužci NA KONEČNÝ má těch 7-10 (kupodivu opakovaně a to výstup i nástup). Na začátku v Kralupech (tedy analogicky diskutěnému antabusu v Litomyšlu) to mělo na příjezdu 20-25 ks. Podobně bsazen "od pohledu" 20-30 ks měl týž šuk nedávno na odjezdu z Kralupů.

"to není, spíše na jejím začátku..."
no to dejme tomu ve směru z Lichomyšle. Opačně to pak je před konečnou. Tak jak tak je to u "vesničky mé střediskové konečné", tedy v místě předpokládaného vyššího obsazení než kdesi v lukách nad Vemdolím. Jo - šuk ze Svitav na Poličku disponoval nějakými 25 ks. V 8 ráno což už je na venkově po špičce.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 17:23:45    Odkaz na tento příspěvek  

jak jsou ty spoje obsazené jsem napsal, tedy 15-20 lidí na dojezdu na konečnou. Jak je obsazen bus z Svitav na Jevíčko po 8, tedy po venkovské špičce vám napsal někdo jiný. Nevidím rozdíl v obsazení mezi vlakem na Poličku a busem na Svitavy.
A to solidní obsazení vlaku do Poličky skončí, pokud Dušek rozbije uzel v SY v 00. Hodně se tím zlepšila...
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 17:31:44    Odkaz na tento příspěvek  

jo a ještě pokud jede bus z Litomyšle na Mýto, Choceň, či Třebovou, má na trase docela silné zastávky, zejména Botana...
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 3-2009
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 19:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asdf: Tak si prostuduj staré jízdní řády a budeš rozčarovaný ještě víc. To se o víkendu nejezdil skoro nikam (a pokud ano, tak 1 nebo 2 páry spojů). Linek s rozumným rozsahem víkendové
dopravy bylo opravdu ,,několik" v rámci kraje.

A brzy budete dostupností o víkendu rozčarován opět, jen co Dušek zasáhne...

Choceň - Litomyšl - no plné to zrovna není, ale řekl bych, že se to mírně zlepšuje. JE třeba si taky uvědomit, že lidi z oblasti byli odně odvyklí používat busy (např. Bohuňovice to byla tragedie).
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 10:56:31    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Rosťav" = 251:
Pokud jde o sutobusovou dopravu o víkendech, téměř naprostý souhlas: pokud (nejen) v Pardubickém kraji někde autobusy o víkendech jezdily, pak často jako "na truc" v oblastech nějak obsluhovaných i železnicí, ale v rozsáhlých oblastech od železnice vzdálených (i přes 10 km) zejména v posledních letech před optimalizací mnohdy o víkendech nejezdilo vůbec nic, v lepším případě jen nějaké dálkové linky (fungující jako "hromadná" doprava = všechny během jedné hodiny a pak půl dne nic), které pochopitelně mezilehlé vsi projížděly - namátkou mě napadá prostor v širokém okolí silnice I/37 (Nasavrky, Trhová Kamenice, atd.). A že i teď bude první na řadě redukce víkendového spojení, to je (bohužel) pochopitelné - návrhy řešení připomínkují obce, jejichž obyvatelé se především potřebují dostat do zaměstnání a škol v pracovních dnech, a pokud o víkendech nepracují na zahrádkách nebo domech a potřebují se dostat do města, vytáhnou v nouzi (jednou za týden) ze stodoly své staré auto a aspoň někdy je projedou, aby "nezatuhlo" úplně: o tom, že možný větší příliv návštěvníků z měst na venkov může podpořit hospdářství těch venkovských obcí, nyní nikdo nemyslí, protože společnost a její ekonomika tak už dlouho není (a ještě dlouho nebude) nastavena - navíc obyvatelé "bohatších" měst jsou pohodlnější a na venkov si v naprosté většině stejně klidně dojedou autem (pokud se tam budou chtít nebo potřebovat dostat) ...

Přidám ještě něco z "Informace z 6. jednání Rady Pardubického kraje" (= viz:
http://www.pardubickykraj.cz/aktuality/72923/informace-z-6-jednan i-rady-pardubickeho-kraje ):
Náměstek Dušek informoval radu o jednáních se starosty o dopravě
Náměstek hejtmana zodpovědný za dopravu a dopravní oblužnost Jaromír Dušek činí, jak slíbil. Od 17. ledna intenzivně jedná se starosty o změnách autobusových jízdních řádů, které by měly vstoupit v platnost 3. března 2013. Začal v západní části regionu na Pardubicku a Chrudimsku. "Jednání jsou směřována k tomu, abychom naplnili usnesení Zastupitelstva Pardubického kraje ze 13. prosince 2012, které stanovilo v rozpočtu na rok 2013 pro autobusovou dopravu 297,4 milionu korun a rozsah autobusové dopravy 16,8 milionu kilometrů," objasnil náměstek Dušek a pokračoval: "Starosty vnímáme jako rovnocenné partnery. Podle našeho očekávání chtějí zástupci samospráv ze západní části regionu spíše zachovat stávající jízdní řády s úpravami celkového objemu autobusových kilometrů stanovených zastupitelstvem," doplnil Dušek.
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 12-2012
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 00:35:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek