K-report
 

Archiv diskuse Tratě 021, 022, 023, 024, 025, 0... do 14. 01. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě 021, 022, 023, 024, 025, 026, 028 a 033 » Archiv diskuse Tratě 021, 022, 023, 024, 025, 0... do 14. 01. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Neděle, 08. ledna 2012 - 23:16:42    Odkaz na tento příspěvek  

Vozejk78: v mém případě měl řidič velkou mapu přilepenou na roletě, ale řekl, že to on hledat nebude. Neochota řidičů vydávat přestupní lístky je velká, jelikož to vživotě nedělali a lístky se kupovali jen na konkrétní linku.
Spíše by mě zajímalo zda program u pokladen ICOMu umožňuje vyhledat název obce mimu jeho linku, nebo je v tom problém a vyhledání v pokladně je možné jen podle čísla zony?
Dále mi připadne, že na lanškrounsku začíná být problém s technickým stavem autobusů. Zahlédl jsem tu už tři autobusy, kde bylo nějak poškozené sklo u nástupních, nebo výstupních dveří a nahrazeno igelitem. To bude asi ta levná a bezpečná doprava za zrušené vlaky :-)
Peoza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 13:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedá mi to, abych se do téhle debaty o zónách nezapojil. Koukám, že někteří v tom mají docela hokej. Takže:
1) úvodem musím říci otevřeně, že ne vždy je chyba u řidiče, když neumí(spíš nemůže) nalézt určitou zónu ve strojku. Ne všechny strojky(zvlášt ty starší) mají takovou kapacitu, aby mohly vstřebat všechny zastávky Oreda v obou krajích. Jistě, postupně( s dodávkou nových strojků) se toto bude zlepšovat.
2) k příspěvku Honzasl 3711: Potštejn nemá číslo zóny 26, ale 284, stejně tak Ústí n. O. nemá 22, ale 900. Ta velká čísla v modrém kroužku nejsou totiž čísla zón, ale cena jízdenky z mé zóny,v tpmto případě Č. Rybné, číslo zóny 983 (číslo 10 ve žluté, kolečku značí cenu jízdenky, která platí z jedné ze zastávek v této zńě do jiné zastávky v této zöně, např. z Č. Rybné do Hejnice, nebo mezi zastávkami v Č. Rybné). Tím pádem nemůžete jet na přímou jízdenku z České Rybné do Ústí n. O. přes Potštejn, neboť byste jel přes zónu s vyšší cenou(ale mohl byste jet např. přes Bohousovou a Sopotnici, pokud by to bylo výhodnější/viz podmínky tarifu Oredo/).Číslo každé zóny je uvedené v okolí názvu té které zóny(vlevo, vpravo, nad názvem, pod ním)
3) Pokud řeknete řidiči název zastávky, kam chcete jízdenku, řidič do strojku stejně musí zadat číslo zastávky(resp. zóny), protože klávesnice strojku nemá písmena. Tím pádem je nejlepší hlásit název zastávky i číslo zóny(zvlášt u vzdálenějších či neobvyklých relací). Tím urychlíte odbavení jízdenkou, protože odpadne nutnost hledání čísla řidičem jak ve strojku, tak případně i v tištěném seznamu zastávek což může mít často vliv na výši případného zpoždění a ujíždění přípojů.
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2188
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 13:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče tratě 025, tak tam byl vytížený vlak k vidění jen náhodně, když jeli turisté. Pravidlem byla spíš naprosto zoufalá vytíženost jen několika lidmi. Teoreticky šlo o síťově významnou trať, praxe ale pokulhávala už dávno před rokem 1989.

Když si vzpomenu, že za oněch časů (skoro celá 90. léta), když jezdívaly i přímé vlaky z Ústí do Hanušovic, tak lidé (alespoň o víkendu) cestovali a ve větším počtu. Já osobně jsem jezdíval často na výlety s rodičema do Jeseníků a jedině vlakem. Ovšem to byla doba, kdy se člověk dostal z Letohradu na Ramzovou kolem osmé ráno, potom udělal tůru do Koutů nad Desnou, odkud mu stačlio odjet večer kolem šesté. Trať 025 pro ZDO moc není (repektive vůbec), zvláště kvůli odlehlosti sídel (kde má stejnak dneska každý nutně automobil, neb v pohraničí to jináč nejde). Jistý turistický potencál by tu byl (dva tří páry sezonně nebo víkendově), ovšem vše zavisí klasicky na konstrukci JŘ. Ovšem ránu tomu stejnak zasadí (nepochopitelné a uměle likvidační) zdražení poplatků za dopravní cestu tak jako tak...

(Příspěvek byl editován uživatelem Pepa_L.)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1878
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 13:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Potštejn nemá číslo zóny 26, ale 284, stejně tak Ústí n. O. nemá 22, ale 900. Ta velká čísla v modrém kroužku nejsou totiž čísla zón, ale cena jízdenky z mé zóny

Honzasl zaslouží poděkování, protože sice neúmyslně, ale zcela názorně demonstroval, v čem je problém běžných kaštanů. Pokud se ani šotouš nedokáže přesně zorientovat v plánku, jak se v něm asi zorientuje člověk, který ví o dopravě zhruba to, že se jezdí autobusem nebo vlakem, a co popsaný sloupec v JŘ, to jeden spoj? Ty plánky sice mají něco do sebe (pokud člověk přesně chápe jejich smysl, najde tam docela dost informací), ale jsou ukrutně malé, místo legendy mají textový popis narvaný do volných rohů (ovšem s miniaturním písmem), obsahují příliš mnoho informací a tvořil je někdo, kdo nemá zkušenosti s tiskovou grafikou. Vytvořit stránku A4 potištěnou nepravidelnými útvary v různých odstínech šedé, to je hodně spolehlivá cesta ke zmatení téměř každého, kdo se na to podívá.

BTW, jsem zvědavý, kdy si dá Oredo do pořádku web. Tuším se to tady řešilo tak před půl rokem, že chybí htaccess, chybí dodnes, díky čemuž požadavek na http://oredo.cz končí (v prohlížečích, které automaticky necpou na začátek URL řetězec "www") informací, že oredo.cz neexistuje.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3712
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 16:47:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud se ani šotouš nedokáže přesně zorientovat v plánku

Já se v něm orientuju dobře, ale špatně jsem to napsal :-)

Každopádně dotaz trvá: Jak použít zmíněný spoj v rámci tarifu Oredu? Opakuji, že se jedná o nejrychlejší spojení České Rybné s bývalým okresním městem a "koridorem" před sedmou hodinou. Jedná se samozřejmě o akademický problém, nikdo kdo zná místní situaci by tak rizikový spoj nepoužil...

Ad. tarifní mapky:
V PIDu nebo v IDS JMK dokonce musíte vědět i počet projetých zón, jinak přestupní lístek vůbec nepořídíte.

Jenže v IDSJMK mi stačí jedna jediná tarifní mapa pro celý kraj, kterou si můžu vytisknout a mít stále při sobě - a dokonce zůstává platná i při změně ceníku a vejdou se do ní i čísla linek. Zatímco "cenový atlas" Oredo asi těžko budu mít v kapse....

(Příspěvek byl editován uživatelem honzasl.)

(Příspěvek byl editován uživatelem honzasl.)
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 17:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl - Atlas nepotřebujete. Zde máte dvě tarifní mapy IREDO, pro každý kraj jednu.

Když si porovnáte tarify PID, IDSJMK, ODIS a IREDO, tak IREDO je s přehledem nejzdařilejší. Pricip odněkud-někam je pro cestující nejsrozumitelnější, systém přitom dává slušný přehled o počtech přepravených cestujících v jednotlivých relacích. Jde o jediný zónový systém, ve kterém platí předplatné všemi smysluplnými směry.

Pro spojení oklikou větší než povoluje tarif musíte jízdenku rozdělit. Zde Č.Rybná-Potštejn a Potštejn-Ústí.
Kde se podobně krkolomné spojení opravdu musí používat, tak je třeba aby obec požádala o tarifní vyjímku. Vyjímka umožní použít při konkrétní kombinaci zón konkrétní dražší zónu (doufám že to je napsané přesně).

(Příspěvek byl editován uživatelem Ignác.)
Petrjablo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 19:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ignác: proč má dotčená obec žádat o vyjímku,když se o IDS neprosila, to snad má organizátor automaticky ošetřit a nabídnout
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2189
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 19:24:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na odlehčenou a na čumendu trošku té drážní zimy z ledna roku 2006...

Petrjablo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 19:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa:týjo vitamínek na Jeseničáku, hezká fotka
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3714
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 22:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak je třeba aby obec požádala o tarifní vyjímku.
Obec netouží po tarifní výjimce pro nesmyslné spojení oklikou, obec by raději smysluplné spojení po dosavadní, léty ověřené nejkratší trase s jedním přestupem s rezervou.....

Atlas nepotřebujete
Ale potřebuju. Co vyčtu z odkazované mapy? Čísla zón a kudy vede vlak a kudy autobus. Jak se dozvím cenu jízdenky? A čím mám jet?
Když mám v kapse tuhle mapu, vím, že z Brna do obce Olší je to sedm chlívků na univerzální jízdence po 6,50 Káčé za chlívek a pojedu R3 S1 S3 do Tišnova a odtud 335 autobusem. Jasné jako facka.

Jasně, má to i svoje nevýhody, určitě se najde spousta lidí, kteří "autobusový" systém budou mít raději. Ale ať si lakavě kouká Icom doplnit do mašinek písmenkovou klávesnici..... (SMS snad umí psát každý řidič)
Peoza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 22:31:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus: Ano, s tím tiskem a malými rozměry máte samozřejmě pravdu. A nejen v tomhle, pravda jmáte i v tom, že se v něm normální smrtelník těžko orientuje. On by sice nebyl problém tu maplu zvětšit(aspon na A2-3), jako se vylepovaly tyto mapky zpočátku optimalizace v hradeckém kraji, ale dnes se šetří i na informování cestujících(viz nulový marketing přrd zaváděním Ireda v Pardubickém kraji), takže to jaksi asi neprošlo... O Webových stránkáchtéto organizace se nemá cenu bavit vůbec, to je katastrofa na x tou, aktuální informace většinou 5 minut po 12, vzhled a hledání otřesné, zkrátka, 100 let za opicemi. Kdybych uměl stránky dělat, nabídl bych Oredu své služby sám.. . mimochodem, o "informovanosti" svědčí i to, že letos Oredo nevydalo knižní jízdní řády ani v oblastech, kde se jízdní řády měnily minimálně nebo vůbec ne(většina Královéhradeckého kraje.
Honzasl: Pokud cestujete tak, jak píšete, opravdu Vám nezbývá, než si kupovat jízdenky dvě, do a z Potštejna. Pokud touto trasou jezdíte sám, nebo vás je málo, o výjimku bych ani nežádal, bylo by to zbytečné, páni na OREDu by to nepovolili. opravdu by bylo nejrozumější, aby bylo spojení z Rybné do Ústí s přestupem v Libchavách..
Ignác: Také si myslím, že tarif Oredo je lepší, než Jihomoravský nebo Liberecký, Bohužel, ty Vámi inzerované mapky opravdu nejsou moc přehledné, pokud člověk zrovna neví, kde se(poblíž nějakého známějšího místa) cíl vaší cesty nalézá. A další problém v těhle mapkách byl viděl v tom, že je na nich jen číslo zóny, takže z nich nepoznáte, přes kterou zónu můžete a přes kterou nemůžete do zvoleného cíle jet, Vím, že by to v těhle mapkách nešlo, ale na stránkách Oreda by mohly být vyvěšené tabulky snázvy zastávek i s čísly zón, do které patří a také s cenou z nástupní zastávky(něco podobného, jako jsou mapky s tarifními výřezy, jenže zpracované v seznamu v abecedním pořadí pro celé (oboukrajské) IREDO). I když si je lze zvětšit, vytisknout a složit do kapsy(což by asi dlouho nevydržely), z nouze by bylo možné použít, ale moc bych to nedoporučoval právě kvůli té absenci cen...

(Příspěvek byl editován uživatelem peoza.)

(Příspěvek byl editován uživatelem peoza.)
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 23:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A je vůbec třeba nějakou jízdu oklikou ( je-li to časově výhodnější) vůbec řešit ? Kupte si jízdenku do cílové zóny a jeďte třeba tou oklikou. Myslíte, že to některý řidič bude "řešit", když se v tom sám "nevyzná" ? A případný revizor ? Osobně si myslím, že revizor se v celém OREDU hned tak neobjeví .....Nebo bude jezdit Záruba a spol ????
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3715
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 07:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy
Řidič asi ne, ale průvodčí ČD bývají znalí... :-)
Alešt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3056
Registrován: 10-2005

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 09:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl: No bude to asi případ od případu, ale potom, co mi jedna holčina říkala, že týden co týden jezdí z Žamberka do Olomouce přes Hradec Králové na studentskou slevu (resp. někdy jen do Hradce a zpět, ale sleva se samozřejmě uznává), tak mám pocit, že je možný skoro vše.
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 10:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl - Podstatnou nevýhodou IDSJMK (a taky ODIS, IDOL, SID, IDP), je nemožnost jezdit z A do B více směry. Když kupujete předplatné, tak ho kupujete na konkrétní projížděné zóny. Kdo má v JMK možnost použít spojení více směry, tak si musí při kupování předplatného vybrat v kterém směru má nejvíce spojů nebo nejvýhodnější spoje, jinak by se nedoplatil.
Typická ukázka je spojení Náchod-Hradec Králové. Kdyby byl použit tarifní systém IDSJMK, tak by Vám jízdné a předplatné platilo buď jen přes Českou Skalici, nebo přes Nové Město-Černilov, nebo přes Týniště. V IREDU platí předplatné všemi uvedenými směry.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 15:09:49    Odkaz na tento příspěvek  

Tak Tichý zřejmě hýtmanem nebude. Aspoň nějaká dobrá zpráva.

http://pardubice.idnes.cz/namestkovu-nadeji-byt-hejtmanem-smetly- nahravky-sanci-ma-mlady-radni-1jr-/pardubice-zpravy.aspx?c=A12011 0_1713713_pardubice-zpravy_klu
Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 15:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ:
Abys nebyl nakonec pak zklamanej. . Vždyť ale tobě to může být úplně jedno, když nebydlíš v Pardubickém kraji.
Jsem pro zachování pražského přívozu P4.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 16:45:12    Odkaz na tento příspěvek  

Tulák: ale nemůže. Ještě by si ostatní kraje vzaly z pana Ticháho příklad, pokud by ho jeho "optimalizace" veřejné dopravy katapultovala do hýtmanského křesla...
strýček Příhoda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.205.116
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 17:12:19    Odkaz na tento příspěvek  

Organizátor dopravy OREDO informuje o následujících omezeních možností výdeje jízdenek IREDO:

Dopravce AUDIS BUS vydává z technických důvodů přestupní jízdenky IREDO pro omezený výčet zón, mapa zón je zveřejněna zde.



Dopravce Veolia Transport Východní Čechy, na linkách obsluhovanými z provozovny Chrudim, vydává z technických důvodů přestupní jízdenky IREDO pro omezený výčet zón - seznam zón je uveden zde,



Dopravce OSNADO s.r.o. vydává z technických důvodů přestupní jízdenky IREDO pro omezený výčet zón.


Integrace jak hrom!
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7930
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 17:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy: Běžte se svézt linkou 660577, tam jezdí revizor relativně často.

edit: strýček příhoda: To je tím, že Audis a Osnado mají Em-Tresty ne? Ale proč VT, to nevím.

(Příspěvek byl editován uživatelem 21272.)
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ...

Většina lidí si většinu lidí plně zaslouží. (Shirley)
XFI
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.232.167
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 17:25:43    Odkaz na tento příspěvek  

17:20 hod. odjezd vlaku 59705 z HK Hl.n do Tyniste. 741.7 (VIA DSP)+souprava Falls+ 741.7 (VIA DSP). Uhelny vlak.
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1583
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 17:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


2.2.1999
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1879
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 17:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do úterý můžete volit ''Vopruz roku''
Anketa je v pravé části stránky. Jak tak sleduji, na Orlickoústecku mají lidé dva problémy: nechtějí zprznit přírodu vrtulemi a nejsou spokojeni s JŘ...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3716
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 18:00:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V IREDU platí předplatné všemi uvedenými směry.

Já bych rád oponoval tím, že v relaci, jako zmíněný HK-Náchod nemají sco dělat nějaké "alternativní cesty" - tam má prostě existovat jediná taktová linka "R1"* a cestující má vědět, že každou celou a v půl to z HK jede do Náchoda a ne aby si pamatoval, kdy má jet vlakem přes Starkoč, kdy přes Týniště a kdy taktizovat přes Černilov....

*)Lhostejno, jestli autobusová, nebo vlaková...

(Příspěvek byl editován uživatelem honzasl.)
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 18:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl - To, co jste napsal k Náchodu, je ukrutná mimoňovina.
Z HK vede do Jaroměře jediná kolej společná pro směr Liberec, Trutnov i Náchod, to bych Vás chtěl vidět s půlhodinou nebo s hodinou. Přes Týniště je to pomalé, tudy trasa pro hlavní linku taky nevede. Vlak tu Vaši silnou linku tedy nevytvoří.
Když povedete všechny autobusy přes Skalici, tak minete Nové Město a budete z HK do Skalice v souběhu s vlakem. Když povedete všechno přes Nové Město, tak budou všechny autobusy o něco pomalejší. Byl by absurdní nesmysl, kdyby se měl za každou cenu preferovat jeden směr.
Přes Černilov netaktizujete, ale sednete do nejbližšího vhodného autobusu směr Náchod, a on tamtudy třeba zrovna jede. Málokdo bude mimo špičku čekat, až něco pojede přes Skalici, zas tak pomalé to není a přes Skalici tolik rychlíků nejezdí.
Vy si vždycky najdete důvod proč je úplně všechno úplně špatně. Rozlišování "detailů" Vám zjevně dělá problém.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ignác.)
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 18:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

strýček Příhoda - Další nedodělek, už asi tisící. Buď to nikoho dřív nenapadlo, nebo nebyl čas to řešit. To byl fakt bezva nápad stihnout integraci celého kraje do prosince, notabene v těch pár lidech co na Oredu jsou. Doufám, že až se vyřeší tisíc a jeden problém s jízdními řády, že přijdou na řadu tyhle "detaily" a vyřeší se to s dopravci. Možná to bude chtít při určování jízdného na větší vzdálenosti definovat skupiny zón, aby těch kombinací nebylo tolik.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3717
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 18:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy si vždycky najdete důvod proč je úplně všechno úplně špatně.

To já mám tak nějak v povaze, že jsem vždycky v opozici. Prostě mi to přijde v diskuzi užitečnější, než abychom se tady poplácávali po zádech a pochvalovali si, jak to všechno pěkně funguje. Tak se na mě nezlobte.

Z HK vede do Jaroměře jediná kolej společná pro směr Liberec, Trutnov i Náchod, to bych Vás chtěl vidět s půlhodinou nebo s hodinou.

Ale to já vím a vím, že to asi o moc lépe než dnes udělat nejde - ale přesto mi nebraňte si na to postěžovat.
Proto jsem tady nedávno psal, že by se jízdní řády neměly měnit každý rok, ale dejme tomu s tříletou periodou, kdy změně JŘ by předcházela infrastrukturní příprava, například nějaké to zdvoukolejnění apod.....
Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 18:58:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo, jaký EN57 překročilo dneska státní hranici ? Mám podezření, že se na něm zase někdo vyřádil.
http://archiv.chocen.tv/archiv.php?path=201201/chocen_20120110_16 0338M.jpg
Jsem pro zachování pražského přívozu P4.
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 18:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl - Nefunguje toho docela dost, na poplácávání to není ani omylem. Tak si myslím, že není třeba hledat problém zrovna v tom, co funguje.
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2191
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 19:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Union pacific: Když Vy jednu, tak já rovnou dvě v Ústí dne 26.2.2006...



A bonusově si dovolím boj se sněhem ve stanici Letohrad dne 18.2.2006...



(Příspěvek byl editován uživatelem Pepa_L.)
Petrjablo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 19:04:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tulák: to by měla být EN57-1946 jiná tu nejezdí, mavimálně někdy 1951
Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 19:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petrjablo:
Hm, asi to bude ona. Tak snad ji nějakej jouda počmáral už v Polsku, ať z toho není ostuda, že Polákům níčíme vlaky.
Viz. porovnání stavu, pokud se teda jedná o tu samou jednotku:
http://archiv.chocen.tv/archiv.php?path=201201/chocen_20120109_16 0419M.jpg
http://archiv.chocen.tv/archiv.php?path=201201/chocen_20120110_16 0338M.jpg
Jsem pro zachování pražského přívozu P4.
Tobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 10-2010

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 19:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz : Jak je to tedy s platností jednorázové jízdenky IREDO : pokud budu postupovat nelogickou oklikou, tedy použiji spojení časově a kilometricky nejdelší, s největším počtem přestupů, samozřejmě kromě do očí bijících exktrémů (typu zajíždění do "slepých" konečných vesniček, kde nic nenavazuje), ale neprojedu zónou s vyšším stanoveným jízdným, je to v pořádku (v souladu s předpisy)?

Jak vůbec probíhá při přepravní kontrole zjišťování, jestli cestující nepoužil dražší zónu, když je toto určeno pro každou zónu zvlášť?
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1588
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 19:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa l - prosím nevykat ....
Ta druhá fotka nemá chybu

Červený Potok 4.2.1999
Béda z hor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 19:51:18    Odkaz na tento příspěvek  

Tobík: Pokud nepřekročíš časovou platnost jízdenky(5 hodin), můžeš při kontrole argumentovat třeba tím, že jsi musel v určitém bodě na trase, kterou jedeš, něco převzít, zařídit a pod. O přerušení jízdy jsem se ani ve SPPO, ani v tarifu nic nedočetl. Druhý způsob(i když nevím, jestli už platí) nabízí i tarif. Jde o zakoupení doplatkové jízdenky k jízdence původní.
BURDA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.249.152.38
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 21:03:11    Odkaz na tento příspěvek  

K té EN 57 1946 - to drevolino je takto zmalované již delší dobu.V Letohradě se objeví pouze z té nenamalované strany, takže si toho až tak nikdo nevšimne.Myslím, že to barevné "vylepšení" je z Polska.Tady na to není v podstatě čas ani podmínky(i když někdy i malý okamžik stačí....)
Syncmaster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 11-2008
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 22:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ač se to zdá neuvěřitelné - to dřevolíno přišlo k těmto malůvlám v Pardubicích mezi vlaky 1918 a 1919!!
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5245
Registrován: 9-2003

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 00:59:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak v anketě "Vopruz roku 2011" o jeden hlas!vyhrály větrné elektrárny u Lichkova a Oredo s jeho optimalizací obsadilo pěkné druhé místo..
http://orlicky.denik.cz/zpravy_region/do-utery-muzete-volit-vopru z-roku20120108.html
..pořádná mašina má kotel a komín..
XFI
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.232.167
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 07:48:07    Odkaz na tento příspěvek  

7:45 hod. prijezd vlaku na HK Hl.n. z Tyniste. 741.7 (VIA DSP)+32x Falls+741.7 (VIA DSP). Uhelny prazdny vlak.
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 13:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ignác 432, 435 - přestaňte prosím teoretizovat a s prominutím onanovat nad nicneříkající mapou IREDO a srovnávat ji s IDS JMK. Vzhledem k tomu, že u nás platí oba systémy, z reality vím, že srovnáváte nebe a dudy. Vím, že na to už reagovali předřečníci, ale tohle mi nedalo.
Jestli nyní starostové řeší v PCE kraji minutové posuny časů autobusů, nemají sílu namítat nic proti tomu, jak se IREDO "prodává".

Nebe - mapa, ze které poznáte nejen zónu (tarif), ale i číslo linky. Dudy - viz předchozí diskuze.
Nebe - autobus má na horní části čelní strany (celá šířka) a na boční straně informační systém z led diod, takže z dálky poznáte číslo linky a směr. Dudy - A4 z tiskárny na předním skle, kde je šestimístné číslo linky a v závorce číslo integrované, počátek a konec linky.
Nebe - jízdní řády jsou pro integrované linky s uvedenými přípoji v uzlech. Přehledné členění (pracovní dny a víkendy zvlášť), minimum výjimek. QR kód pro načtení jízdního řádu v pdf z webu. Dudy - jízdní řády jsou na označnících podle jednotlivých dopravců (na stejné lince).
Nebe - na zastávkách je na označníku uvedeno číslo linky a její směr, zvlášť důležité v místech, kde je stanovišť více. Dudy - systémově 0.
Nebe, které souvisí s přítomností dispečinku - na terminálech IDS JMK informační tabule s reálnými odjezdy spojů.
A nejen informační, ale i uživatelsky přijatelná podoba webových stránek je ve stejném srovnání nebe - dudy...

A ještě provozní dudy - předčasné odjezdy, sice jde často o 2-3 minuty, ale i tak.
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 14:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dan od mun - Chcete tím naznačit, že jízdné a předplatné IREDO je teoretickým onanováním? Nějak Vám nerozumím.
Některé Vaše postřehy jsou naprosto přesné. Na Kordisu ale pracuje zhruba dvojnásobný počet lidí a má větší rozpočet, to holt je někde vidět.
Pokud byste chtěl náhodou tvrdit, že raději žádný IDS než IREDO, tak to by z Vás asi mluvil především vztek kvůli "ukradené hračce" (několika úsekům bez osobní dopravy). Více Vám nenapíšu, protože se chováte jako hulvát.
Railfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 15:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Syncmaster: Tak tak. Stalo se tak, když byl odstaven v "nové trati na Chrudim". V Pardubicích se v tuto dobu nedostávají koleje, tak se odstavuje, kde se zrovna dá. Jeho stání tam není systémové, takže někdo jen využil příležitosti.
Čučil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 15:11:11    Odkaz na tento příspěvek  

Ignác, máš tohle zapotřebí? Víš, že se máš šetřit! Pak přijde ještě nějakej Habásko a sekne to s tebou, Ignác, slyšíš?!
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2192
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 16:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro dnešní (skoro jarní) odpoledne si dáme dva obrázky ze zimy roku 2007 nad Lukavicí v místě zvaném „na Jebavině” (pokud si dobře pamatuju, tak se tu zimu držel sníh cca 10 dnů)...

Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 17:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čučil - Šlaka, jsem prozrazen!
Petad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 8-2006

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 17:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa_l: Díky za fotky . Zrovna dneska jsem z nudy projížděl fotky z 021 a ty klasiky už dneska působí jako strašná minulost a přitom to je jako včera .... Taky časem udělám nějaký retro příspěvěk, materiálu je celkem dost ...
Nějaké fotky ode mě: http://www.flickr.com/photos/petrdungl/
ICQ: 327584807
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2193
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 18:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petad: Co si budeme povídat, na některých (tedy skoro na všech) místech to vzalo za posledních 5 let takový spád a změnu, že už to nebude nikdy ono. (17.2.2007)...



Já už taky nic jinýho než retronávraty ani nepořádám

(Příspěvek byl editován uživatelem Pepa_L.)
Hl_verměřovice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 19:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tuhle krásnou momentku sem dávám taky jako připomenutí nenávratných časů. Sběr šípků pro výkup v tehdejší Jednotě kolem roku 1960 u drátovodů k předvěsti od Jablonného nad Orlicí.
Pzn: já jsem na ty šípky chodil ještě v 80. letech a docela dost to hodilo.
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 19:11:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ignáci, za první větu se omlouvám, Vaše jmenované příspěvky i odkaz na mapu mě opravdu dostaly do stavu, kdy se má počítat do deseti. Věcně na to reagovali Honzasl a Peoza. Teoreticky se mi může líbit systém, který nabízí A-B variantně za stejnou cenu v rámci předplatného různými trasami. (Ono to funguje i v IDS JMK, reálně jsem to užíval ve spojení Veverská Bítýška - Brno buď přes Kuřim s přestupem na vlak nebo přes Bystrc na tramvaj - jedete přes různé obce, nicméně ve stejných zónách. Nicméně výhoda IDS JMK jsou opravdu použitelné linky spojů) Podstata toho, co jsem v první části kritizoval, je "mapa" IREDA.
Srovnání nebe - dudy je mírně vulgární, vyvaroval bych se ho, ale opravdu to srovnání obou systémů tak působí. Není to jen na adresu OREDa, ale na Pardubický kraj a "optimalizaci" jako Tichého čistě politické téma. Jednoduše, kraj na něco nemá finance, na něco nemá samotné OREDO potenciál /třeba otřesný web/, a přesto to tlačí jako velký úspěch.

A poznámka k ukradené hračce v podobě pár lokálek - ty mi jsou docela lhostejné, problém jsem měl s tím, jak je řešena návaznost na trati 260 v brzkých ranních a pozdních večerních hodinách a ten jsem se snažil sdělit představitelům kraje i OREDa.
Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 20:27:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Syncmaster, Railfort:
To jsou panečku informace . Teď zjistit, kterej blbec to byl a detektivka je vyřešena. Byla to velká smůla, že v pondělí šel kolem někdo zrovna se sprejem, který využil tmy a zákeřně udeřil. Zajímalo by mě, jestli Poláci budou chtít ty náklady na odstranění zaplatit.
Jsem pro zachování pražského přívozu P4.
Petrjablo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 22:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepo: to nebyla Jebavina, ale u Hadidomky, Jebavina byla u žamberecké předvěsti
Petrjablo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 23:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tulák: podle infa od fíry ta malůvka vznikla nadvakrát. V tom šturcu stáli cca po půl hodině
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2197
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 16:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petrjablo: Má to hlubší historii, rozcházející se ze zažitými názvy. Jebavina jsme tomu říkávali s PaVem, protože kdysi nám tam dal „čočku” (tedy lidově řečeno zjebal) kvůli fotografování, jak za starýho režimu, místní domorodec (oháněl se tam na nás i s kosou). U předvěsti do Žamberka byl strážní domek (dnes zbouraný) „U Jebavýho” protože tam zase bydlel pan Jebavý.

Abych jen blbě nekecal, tak ve středu 18. ledna od 18:00 se koná tradiční...

Béda z hor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 19:02:53    Odkaz na tento příspěvek  

Pepa i: "...zjebal místní domorodec (oháněl se tam na nás i s kosou)."
A nebyl to náhodou starý Smrťák?
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2202
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 18:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro dnešní večer si dovolím opět trošku fotonávratů, tentokráte do okolí Hl. Verměřovice ze čtvrtka 1. září 2005...

Pav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1490
Registrován: 7-2002

Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 22:14:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se stalo? Už se nemohli dívat na výtvory sprejerů?

http://archiv.chocen.tv/archiv.php?path=201201/chocen_20120113_16 0552M.jpg
To že Google používá celej svět pro nás nic neznamená! My máme Seznam!!! Reklama od Googlu na tomto DF je Americkej hnus!
Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 3-2010

Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 23:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nic, co by stalo. Napadnul poprašek sněhu a přiřítilo se Dřevolino v novém nátěru. Že mu to ale sluší . Číslo nevím, ale možná to je ta samá jednotka:
https://www.k-report.net/ukazobrazek.php?soubor=658507.jpg&httpref =28/227357
Jsem pro zachování pražského přívozu P4.
BURDA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.249.152.38
Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 09:22:51    Odkaz na tento příspěvek  

Včera byl pátek třináctého....., ale vzpomeneme na pátek 10.ledna 1992:
Dne 10.01.2012 ve 14:03 hod. uplynulo dvacet let od tragické nehody vl.5116 na trati Letohrad- Žamberk. Při této nehodě zemřel jeden člověk(řidič autojeřábu L.F. z Letohradu)šest cestujících bylo vážně nebo těžce zraněno, včetně strojvedoucího pana Varačky.
Já sám jsem měl štěstí že se mi nic nestalo i když jsem proletěl skleněnou výplní
dveří.
Vlak.četa:Jan Kotút- vlakvedoucí
Josef Mrština
oba žst Meziměstí
Jan Varačka- strojvedoucí vlak.motor
Vlast.Hampl- strojvedoucí postr.motor
oba z LD Trutnov,PLD Meziměstí
(použito ze zprávy pana Miloše Stupky-strojvedoucího)

P.S. - ten čas tak letí, že jsem si ani neuvědomil, že to bylo již před 20 roky,když jsem v onen pátek čekal před druhou hodinou, až mi v rádiu odpípají druhou a budu moci jíti domů.Šel jsem nakonec až o půl jedné v noci....
A téměř denně potkávám chlapce, dnes již mladého pána, s kterým ještě tenkrát v bříšku tímto vlakem cestovala jeho matka a ku štěstí se ani její nedobrovolné "cestování" po orchestrionu jejího zdraví, ani toho ještě nenarozeného dítěte, nijak vážně nedotklo.Vážnejší to bylo s jeho otcem - ten utrpěl vážné vnitřní poranění a musel být operován.
BURDA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.249.152.38
Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 09:36:13    Odkaz na tento příspěvek  

ad) tulák a PaV ohledně EN 57

Včera se objevila poprvé - EN 57 1952 po dílnách v novém nátěru.Tak teď jen záleží, kdy to zjistí pardubičtí sprejeři....
Alešt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3064
Registrován: 10-2005

Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 10:38:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já ji potkal včera v 16:30 v Pardubkách a koukal jsem na ten žlutobílý nátěr jak na zjevení.