K-report
 

Archiv diskuse Transformace DP Praha, a.s. do 13. 11. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Tramvaje a metro » Transformace DP Praha, a.s. » Archiv diskuse Transformace DP Praha, a.s. do 13. 11. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.193.115
Odesláno Úterý, 18. října 2011 - 11:16:31    Odkaz na tento příspěvek  

Jen moc nechápu, na základě čeho to chce dneska DP vymáhat, když prej jsou ty originální doklady už dávno skartovaný. Dokazovat snad musí vymáhající?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3850
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 18. října 2011 - 11:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není co dokazovat, jsou to patnáct let starý případy s pravomocným rozsudkem a nařízenou exekucí.
Vše už bylo dokázáno a potrefený husy jaksi kejhaj s křížkem po funuse.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Vetinari
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.210.101
Odesláno Úterý, 18. října 2011 - 21:48:41    Odkaz na tento příspěvek  

No, je to vážné obvinění.

DP by měl být první, kdo podá trestní oznámení, aby se ty spekulace buď potvrdily, nebo vyvrátily. Promlčení není zdaleka jisté, protože se počítá až od okamžiku ukončení trestného jednání, a v tuhle chvíli nikdo neví, kdy s tím přestali.

DP by měl i vyvrátit pochybnosti, že se tak třeba neděje dodnes.

Ono totiž takhle bylo oškubáno spousta lidí - nedělám si iluze, že jde jen o DP a revizory. To se dělá tak, že se s nějakým bagatelním dluhem počká až těsně před konec promlčecí doby, pak se dá návrh na platební rozkaz, když se dotyčný neodvolá, má smůlu. A většina se neodvolá, protože netuší, že tu možnost má, nebo jim to nikdy fakticky nedoručí, a mimořádné opravné prostředky také umí málokdo použít. Za advokátem jde málokdo, a většinou až když už je pozdě. U soudů většinou tenhle typ mastí stále jeden soudce, většinou ten nejtupější, kterému jinou práci nelze svěřit. Někteří advokáti se na to vyloženě specializují (a když pak dostanou zakázku dostat naše obrazy z Rakouska domů, podělají, co mohou, a bez pomoci MZV by byli v háji). Jakmile je exekuční titul, dostane to exekutor. Na exekuci má DESET let (many thanks to Mr Pospíšil, the most excellent justice minister ...). Exekutor pochopitelně nijak nepospíchá, že ... takhle se tisícům, možná desetitisícům stal z bagatelního dluhu dluh v řádech desetitisíců či statisíců (většinu tvoří náklady na advokáta a exekutora). Ne, tohle není fér, záměrně čekat, až dluh maximálně naroste, to je daleko za hranicí obchodní etiky, a DP by neměl být v klidu, když v něčem takovém hraje jednu z hlavních rolí. Je to na stejné úrovni, jako prodávat hrnce za 50 tisíc důchodcům na uzavřených "marketingových" promo akcích.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1095
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. října 2011 - 22:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda mám do práva hodně daleko, ale když mě tenkrát šlo o ten byt, tak všude v chytrejch knihách na prvním místě stálo "pokud to neodporuje dobrým mravům" a není tohle tento příklad? Přece když někdo ten dluh 10 let nevymáhal a najednou ho chce i s tučným penálem, to není normální. Pokud by mě někdo přestal splácet půjčku, tak to přece začnu řešit poněkud dříve?
Vetinari
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.210.101
Odesláno Úterý, 18. října 2011 - 23:32:38    Odkaz na tento příspěvek  

Akri, jistě že to odporuje dobrým mravům, jistě že to odporuje povinnosti řádně spravovat svůj majetek a našly by se další argumenty, ale hádej, na čem tenhle typ rejžování především stojí? Na finanční a právní imbecilitě P.T. obecenstva, to především, dále na šnekovitosti justice, a konečně na tom, že když nejde o hodně, jeden radši zaplatí, než by se léta tahal po soudech s výsledkem nejistým. Kdo má na to znalosti a především - nervy?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3853
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 18. října 2011 - 23:59:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ještě jednou pro méně chápavé osoby, případně osoby s právnickým vzděláním : "jsou to patnáct let starý případy s dávno pravomocným rozsudkem a nařízenou exekucí"...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Vetinari
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.210.101
Odesláno Středa, 19. října 2011 - 00:27:33    Odkaz na tento příspěvek  

Démone, velmi Vám přeji, aby se někde našel nějaký Démonův 15 let starý nedoplatek třeba za telefon a vy jste se až z exekučního příkazu dozvěděl, že buď zaplatíte meloun a to hned, nebo jdete do dražby.

Také Vám přeji, aby se Vám ozvala nějaká firma se slibem, že od Vás ten dluh odkoupí, samozřejmě se sprostým úrokem (a s tím, že Vás té firmě dohodil ten exekutor), a abyste kvůli jednomu bagatelnímu dluhu už nadosmrti nevybředl z dluhů.

Znám takových lidí pár. Třeba jednoho dědu s rakovinou jícnu a invalidním důchodem, který si sice vyžádal před lety od Telefóniky potvrzení, že pevnou linku řádně odhlásil, ale už nestál Telefónice za to, aby ho současně upozornila, že výpovědní doba je dvouměsíční, nikoli jednoměsíční, a že za ten poslední měsíc jim dluží.

A až za mnou jednou přijdete Vy, celý zoufalý a bezradný, co máte najednou dělat, připomenu Vám, že je to 15 let starý případ s dávno pravomocným platebním rozkazem a nařízenou exekucí, tak co si stěžujete ...

Od DP bych čekal, že se alespoň distancuje, a ne že to bude krýt. DP by měl být první, kdo by měl mít zájem na vyšetření. Kvůli vlastnímu dobrému jménu. Pravda, nejdřív by nějaké musel mít.
Vetinari
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.210.101
Odesláno Středa, 19. října 2011 - 00:38:54    Odkaz na tento příspěvek  

P.S.: Ten exekutor Vám ani neřekne, za co ten dluh je. Ten Vám řekne jen č.j. toho platebního rozkazu. A pak, když Vám předložej u soudu spis, zpětně zjistíte, že nějaký soudce, pro svou ňoumovitost na fakultě holkama přezdívaný Ňulíček, se ani moc neobtěžoval s doručením. (Jiný soudce aspoň ví, že nepovede-li se doručit, má se mrknout do evidence obyvatel, a když ani to nepomůže, ustanovit opatrovníka /pravda, jen formalita/ a nařídit hlavní jednání.) Pokud Ňulíčkových spisů vidíte víc, zalitujete, že prezident soudce pouze zjmenuje, ale bohužel už je nemůže nechat shodit z Tarpejské skály - zjistíte totiž, že pro Ňulíčka je to běžná praxe, prostě spoléhá na to, že si nikdo nebude stěžovat, protože se to dozví až po létech a nebude vědět jak ... tyhle problémy dnes už dávno nejsou jen záležitostí socek a smažek.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3979
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. října 2011 - 07:38:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nestydatost současného režimu je nepřiměřené vymáhání dluhů. A to jak výší vůči původní hodnotě, tak i to že se razantněji uplatňuje až po čase, když je to pro vymahatele finančně zajímavé. Stát s takovým právním režimem nemůže rozumně dlouho existovat. No ti co jsou zvoleni, ti v tom jedou, ti si rybník nevypustí.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2492
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 19. října 2011 - 11:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono by stačilo vrátit se k římskoprávním zásadám, tedy zákaz "úroků z úroků" a maximální výše úrokového dluhu jen do výše hlavního dluhu (výše vybraných úroků nemohla překročit výši dluhu).
Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3982
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. října 2011 - 13:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže to by se na tom dluhu nesměla se souhlasem legislativců (tedy PS) přiživovat kromě věřitele (kterému by dovojnásobek jistě stačil) i armáda právníků a vymahačů navíc s jasným §úmyslem narejžovat co nejvíc nad cenu pohledávky a samozřejmě to výhradně již pro sebe.
Vetinari
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.210.101
Odesláno Středa, 19. října 2011 - 14:40:20    Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: Přesně.

Ještě bych dodal vymahačské společnosti, které pohledávky odkupují buď jako celek, nebo je vymáhají za podíl na vymožené částce (a náklady). To jsou ti zmetci, co rozesílají obálky s velkým nápisem exekuce a neobtěžují se doložit ani dluh, ani smlouvu o odkupu pohledávek nebo plnou moc a rovnou vyhrožují "nezaplatíte-li, navštíví Vás osobně náš inspektor. Ten po Vás bude vyžadovat okamžitě zaplacení závazku" popř. "provedu osobní šetření ve vašem bydlišti i pracovišti". Se nedivím, že slabší povahy pak radši zaplatí i to, co nedluží. Zvláštní, že nikomu vůbec nevadí, že tenhle druh podnikání se vejde pod "výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona" a může se mu věnovat každý. Pravda, MBA zašla tak daleko, že se solidní vymahačské firmy od ní radši distancovaly.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3855
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 19. října 2011 - 20:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vetinari: Děkuju za přání, ale dávám si prostě na takové věci pozor, účty platím a na černo nejezdím, takže mě to s velkou pravděpodobností nepotká.
A není mi jasné co podle vás DP kryje, imho zcela otevřeně zveřejnil čeho se celá záležitost týká a jak se věci doopravdy mají a problém je teď opravdu na straně černých pasažerů, kteří o něm 15 let věděli a házeli ho za hlavu.
S názorem na vymahačské společnosti a exekutory s vámi naopak souhlasím.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3986
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. října 2011 - 20:32:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Účty platíte, ale někdo jiný je nezaplatil za vás. Malý příklad - ČT před lety prodala dluhy vzniklé nedbalostí pošty (SIPO - obvykle chyběla jedna platba za 100 Kč) a vymahačská firma je ihned okořenila o penále. Zda je jednání "státní" ČT etické - no nevím.

Doufám také, že vás nečeká častější změna adresy. To neovlivníte, pokud nevlastníte nějakou stabilní nemovitost.
Bobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2011
Odesláno Středa, 19. října 2011 - 20:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pardón že se vám tady do toho tó, jen jsem si chtěl vyjasnit několik věcí.
1.) Je možné, že si tenkrát revizoři vyměnili údaje lidí a kolega si o pár dní poději udělal někde jinde "zápis" pro sebe? Já myslím že je.
2.) Ten "zápis" pak musel odevzdat aby z toho něco měl, takže podnik následně uháněl "hříšníka" že tehdy a tehdy jel načerno a ať zaplatí. A pokud "hříšník" nejel (např. byl v zahraničí) bylo v jeho zájmu na to okamžitě reagovat a věc reklamovat. Pokud tak neučil a na věc se vykašlal, je to jeho "blbost".
Dík za případné vysvětlení v čem se pletu. Odcházím zpátky za buk.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 19. října 2011 - 21:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

D3:

To je hned. Si to hlídám, účty platím. Ale zrovna nedávno měl Osral jednorázový výpadek (předtím ani potom s tím problém nebyl) a nevzal si inkaso. Naštěstí jsem si to svědomitě kontroloval a zjistil jsem to hned v 18:00 po dni splatnosti, kdy jejich systém hlásil dva dny (sic!) prodlenou pohledávku.

No a VZP to na mě také jednou zkusila... deset let, těsně před koncem promlčení mi najednou přišla složenka na pár desítek tisíc. Nějakých pár stokorun dluhu plus penále. Pikantní bylo, že v jimi uvádění době jsem byl řádně vedený student jednoho z místních gymnázií a opravdu jsem žádný dluh vyrábět nemohl. Pokud si pamatuji, tak tuhle (tehdy jsme ještě neměli exekuce) obsílku dostal kde kdo. Někteří to nesli docela špatně.

Samospravedlnost je fajn pocit, ale není neprůstřelná.
7477010
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 19. října 2011 - 21:29:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

218,č.přísp.2492: Jen bych si dovolil podotknout, že v tom starém Římě císař Claudius nařídil, že za nedodržení zákazu "úroků z úroků" a maximální výše úrokového dluhu jen do výše hlavního dluhu (výše vybraných úroků nemohla překročit výši dluhu), budiž dotyčnému lichváři uťaty obě paže a následně zavěšeny kolem jeho vlastního krku. Je jasné, jak dlouho ten dotyčný při tehdejší úrovni medicíny asi vydržel živý. Ale hlavně je jasné, že se o totéž už nikdy nepokusil ani on, ani nikdo jiný.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 18:50:00    Odkaz na tento příspěvek  

No samospravedlnost dosud nezavládla. Až nastoupí soudce Lynch, bude třeba konečně výnosnost exekutorskýho řemesla v rovnováze s jeho rizikovostí ;-)
Když jsem tuhle koukal jak nějaký slovenský frajírci vyfakovali ve dvaadvacítce exekutora, měl jsem pocit že tam už to začíná fungovat.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 19:05:11    Odkaz na tento příspěvek  

Jinak jsem tu čekal spíš tohle téma .. zaslech jsem to cestou na rádiu. Praha dobyta a opevněna na věčné časy? odkaz
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2844
Registrován: 2-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 19:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prag: A je to ještě transformace, když je to "privatizace" :-)
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3999
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 20:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechápu jak můžete zpochybňovat outsourcing. To je trend a nese jen a jen úspory, dokonce i několik procent ročně. Vždyť je to na doporučení světové společnosti Deloitte (též Bémoitte).
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.193.115
Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 21:33:27    Odkaz na tento příspěvek  

Já to přece nezpochybňuju, jen se snažim předběžně podchytit "collateral damage" nebo jak se to dneska řiká. Von tady už někdo nedavno naznačoval, že bude všechno jinak ..
Mam dojem, že se brzo ukáže, že ty zastaralý T3 a T6, natož KT nelze dlouhodobě udržovat ve spolehlivym provozu ...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3858
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 22:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak si to trochu zrekapitulujeme....
V roce 2007 po nástupu nového vedení DPP jsou představeny projekty vyvedení některých podpůrných činností do externích firem, pokud výhodnost takového projektu přesáhne 10%.
Jelikož se záhy ukazuje, že drtivá většina projektů takových úspor nedosahuje, snižuje se hranice výhodnosti na 5%.
I tato hranice se však ukazuje jako nedosažitelná, proto se postupem času dále snižuje na 3%.
Projekt outsourcingu údržby tramvají však nedosahuje ani této hranice, proto se několikrát přepracovává ekonomický model, až je výsledkem celková úspora 3,05% rozložená do 9 let.
Už třetím rokem neopomíná současný GŘ DPP pravidelně zdůrazňovat, že po nákupu nových "bezúdržbových" tramvají, za které mimochodem do dnešního dne nezaplatil, klesá objem prací v Ústředních dílnách, přestože opak je pravdou, o čemž svědčí vzrůstající počet externích zaměstnanců a přesto nutnost odmítání většiny v minulosti prováděných externích zakázek a prodloužená doba čekání na opravy v dílnách pro interní zákazníky - vozovny.
Zhruba stejnou dobu vedení podniku "ujišťuje" své zaměstnance, že rozhodně nehodlá aktivně vyhledávat zakázky pro naplnění kapacity dílen a naopak s vysokým odstupným propouští některé zaměstnance, aby už po několika týdnech na jejich místa začal najímat externí zaměstnance.
K čemu jsou tedy takoví manažeři dobří, si asi udělá obrázek každý...
Je to víc než dva roky, co se představenstvo DPP písemně zavázalo nepokračovat v dalších rozprodejích (někdo tomu říká outsourcing) svého majetku externím firmám, protože všechny dosud realizované vyvedení činnosti vykazují již velmi záhy značné nárůsty dodatečných finančních prostředků a některé už pro svou extrémní nevýhodnost musely být revidovány, přesto se to stále děje.
Už je to víc než rok, co radní hlavního města přijali nová pravidla pro zadávání veřejných zakázek, jejich cílem je omezit korupci na úřadě a která z výběrových řízení vyřazují firmy s nejistým majitelem, přesto se bez výběrového řízení rozprodává městský majetek právě jedné z takových firem.
Nejnovějším "hitem" je informace o tom, že zaměstnanci DPP nejsou schopni opravovat tramvaje od současného dodavatele, vykazující po 3-5 letech provozu enormní množství konstrukčních vad, a to i přestože tak už více než 4 roky činí a právě to se stává stěžejním důvodem pro outsourcing Opravny tramvají.

Takže žádná privatizace ani transformace, prachobyčejný tunel pro vyvedení městských financí do soukromých (a stále neznámých) rukou.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Vetinari
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.210.101
Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 23:24:05    Odkaz na tento příspěvek  

Prag: "Collateral damage" je původem z válečného práva. Civilisty zabít můžete v rámci "collateral damage", ale běda, kdybyste je zabíjel cíleně. Dneska už jeden nesmí uspořádat ani žádné pořádné represálie :-(
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4002
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. října 2011 - 09:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak se Praha nedostala do červených čísel -

Smlouvy na dodávku nových autobusů a tramvají byly uzavřeny za minulého vedení města. Za autobusy by měl podnik během několika let zaplatit zhruba 4,5 miliardy korun, za tramvaje podle dřívějších informací asi 17 miliard.

A k tomu je tu zásek za stavbu nesmyslně zakrouceného metra. Ale uměl to klaun vykecat že jako hospodaří bez zadlužení...
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pátek, 21. října 2011 - 11:00:08    Odkaz na tento příspěvek  

Vet.: Jo, musíte se tvářit, že když jste mačkal spoušť tak jste je neviděl. To je další věc, na kterou tahle civilizace dojede, hnilobou zevnitř.
Stejně tak určitě nikdo nechtěl zrušit předčasně všechny ty reko T3 a kupovat místo nich co nejdřív další nový tramvaje ze Škodovky, ale vsadil bych pětník proti fazoli, že to celkem brzo nastane.
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2846
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 21. října 2011 - 11:12:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: No jó, ale Praha (DP) dluží ještě za 14T, jak vyplynulo předevčírem. A na co chtěl DP od Svobody směnku...
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2011 - 14:14:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem si včera při Reportérech ČT vzpomněl na zdejší nedávnou debatu, proč DP provádí určité činnosti. Už je mi to celkem jasný. To je tim že mi to bohužel nemyslí politicky a některý souvislosti mi proto dochází pozdě.
Pankreas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 14:20:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeste k vymahani cernych jizd:

Prijde mi nemravne, ze pohledavky nejsou slucovany do jednoho rizeni, ale "naklady" za pravnika a vymahace jsou uctovany k jedne kazde pohledavce zvlast. Pikantni to je, kdyz na sebe cj. primo navazuji v nejake pekne ciselne rade. Dusledek: dluh naroste do likvidacni vyse, profituje Sokol + Podkonicky a DPP prodelava, protoze v pripade postupneho splaceni se na tech jeho par stokorzun dostane rada az uplne nakonec.

Shrnuti: V cem je to pro DPP vyhodne? V nicem. Kdyz dluznika znici prvni tri dluhy, na zaplaceni dalsich uz nema a tudiz DPP sve penize snadno nedostane.
Pavel_Hasenkopf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 11-2011
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 14:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pankreas:

Stalo se expřítelkyni, napsal jsem jí toto, je to univerzálně použitelné:

1. strana
"V Praze dne .....

Obvodní soud pro ...
adresa


ke sp. zn.:
- ...
- ...
- ...

Oprávněný: Dopravní podnik hlavního města Prahy, akciová společnost,
se sídlem: Sokolovská 217/42, PSČ 190 00 Praha 9
IČ: 000 05 886

Právně zast.: JUDr. Tomáš Sokol, advokát
AK Brož & Sokol & Novák
se sídlem: Sokolská 60, PSČ 120 00 Praha 2
adresa pro doručování: Ječná 39a, 120 21 Praha 2
číslo ev. ČAK: 00789


Povinná: ..., trv. bytem ...

Návrh povinné na sloučení řízení

Doporučeně
D v o j m o


===========================================
2. str.

"I.

1) Dne ....... podal oprávněný soudu návrh na nařízení exekuce proti povinné pro částku ....,- Kč s příslušenstvím.

Rozsudek, kterého se oprávněný dovolává jako exekučního titulu, má spisovou značkou .....

2) Dne ....... podal oprávněný soudu návrh na nařízení exekuce proti povinné pro částku ....,- Kč s příslušenstvím.

Rozsudek, kterého se oprávněný dovolává jako exekučního titulu, má spisovou značkou .....

3) Rovněž dne ....... podal oprávněný soudu návrh na nařízení exekuce proti povinné pro částku ....,- Kč s příslušenstvím.

Rozsudek, kterého se oprávněný dovolává jako exekučního titulu v tomto případě, má spisovou značkou .....

II.

Uvedené pohledávky vznikly tak, že jsem u sebe neměla jízdní doklady během přepravní kontroly, a pro jiné zaneprázdnění jsem posléze na vše zapomněla. Protože se na adrese trvalého pobytu zdržuji jen sporadicky, nepodařilo se mi doručit a o tom, že ve věci probíhá nějaké řízení, jsem se dozvěděla až nyní z exekučního příkazu vydaného v jiné, obdobné věci.

Nemám problém vše zaplatit, z mé strany se nejedná o vyhýbání se placení, ale o zapomětlivost a pracovní zaneprázdněnost.

III.

Protože skutkově i pokud jde o osoby účastníků se jedná o zcela identické záležitosti, v zájmu hospodárnosti řízení a podle § 112 zákona č. 99/1963 Sb., občanského soudního řádu, ve znění pozdějších předpisů, si tímto dovoluji navrhnout soudu sloučení všech shora uvedených věcí do jediného řízení. V případě, že byly soudu podány další obdobné návrhy, navrhuji, aby i ony byly sloučeny do jednoho řízení se shora uvedenými.


Podpis"



Ať to nemají pánové Brož, Sokol a Podkonický tak snadné ...


Ještě dodávám, že soudy jsou na to alergické taky, čím dál víc, přidělává jim to práci, takže většinou stačí upozornit a ke sloučení dojde. Jinak zaměstnanci AK i exekutora mívají pochopitelně přísný zákaz se o této možnosti byť jen zmínit.

Kdo chce, ať si to stáhne.
Ropid je zbytečný, přežil se. To málo, co má dělat, je třeba outsourcovat.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11557
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 14:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přál bych vám být v pozici věřitele.
Orel už má zase limit. Tak nebude v rámci šetření s příspěvky vůbec reagovat na tyto zvuky: Ťuntík, Ignác, Hroch, McB, 262, Bdlm, 3xHonzík, Žel.provoz, Sergej11, Jtb, Corllin, Domin, neli13, Pm1, Vetinari ve všech podobách (další jména budou postupně aktualizována a přidávána). Ze stejného důvodu tímto děkuji všem, kteří mi vyjádří souhlas, pochvalu nebo odpoví na dotaz.
Pavel_Hasenkopf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 11-2011
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 14:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P.S.: Pokud má někdo pocit, že mu DP těch pokud naúčtoval nějak moc, doporučuji zaplatit i s náklady a pak jít cestou obnovy řízení a náhrady škody proti DP.

Zdravím pana Hocka. Minulý týden jsem měl na stole dopis ženské, která přišla o byt proto, že někdo jezdil na černo a prokazoval se její občankou (řádně nahlášenou jako ztracenou). Že prý s tím nejde nic dělat, DP to stronovat nemůže, protože pak by musel náklady exekutorům platit DP. Fakt bezva práce. Přeji mu, aby jednoho dne skončil pod mostem sám.
Ropid je zbytečný, přežil se. To málo, co má dělat, je třeba outsourcovat.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11559
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 14:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta ženská se mimo jiné skrývala před manželem, nehlásila bydliště a nestarala se o přeposílání pošty a celkově žila neuspořádaným životem. Piš to sem Hasenkopfe celý.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Orel už má zase limit. Tak nebude v rámci šetření s příspěvky vůbec reagovat na tyto zvuky: Ťuntík, Ignác, Hroch, McB, 262, Bdlm, 3xHonzík, Žel.provoz, Sergej11, Jtb, Corllin, Domin, neli13, Pm1, Vetinari ve všech podobách (další jména budou postupně aktualizována a přidávána). Ze stejného důvodu tímto děkuji všem, kteří mi vyjádří souhlas, pochvalu nebo odpoví na dotaz.
Pavel_Hasenkopf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 11-2011
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 14:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Asi Tě to překvapí, ale vím, co je to být v pozici věřitele.

Tobě zřejmě nedošlo, že tady nejde o věřitele.

Nebavíme se o dluzích, ale o jejich příslušenství. Dokonce už i Pospíšilovi došlo, že to je moc, a chystá změnu. Tedy pokud tam tak dlouho ještě vydrží, dávám mu tak měsíc, dva.
Ropid je zbytečný, přežil se. To málo, co má dělat, je třeba outsourcovat.
Pavel_Hasenkopf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 11-2011
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 14:50:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Už zase lžeš? Ty nějak lustruješ DP poštu, že to všechno víš? Nebo si jen zase hraješ na chytrého? A i kdyby to nakrásně byla pravda - s tou ženskou - co má jako být? Co je komu do jejích soukromých věcí?
Ropid je zbytečný, přežil se. To málo, co má dělat, je třeba outsourcovat.
Pavel_Hasenkopf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 11-2011
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 14:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Pro tebe PAN Hasenkopf.
Ropid je zbytečný, přežil se. To málo, co má dělat, je třeba outsourcovat.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1799
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 14:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poté co jsem zjistil že občanský průkaz není jízdní doklad a důchodce načapaný bez OP musí zaplatit pokutu v plné výši a následném kolečku ROPID tvůrce tarifu, DPP vykladatel tarifu, DPP revizoři už se nedivím ničemu.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1800
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 14:55:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... jinak bábovičky se lépe stavěj a bouraj na pískovišti a ne v této diskuzi ...
Pankreas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 15:45:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kaem: V cem je pro veritele vyhodne rozdelit svou pohledavku na nekolik dilcich samostatnych rizeni?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11560
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 16:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pankreas: Ne, myslel jsem to tak, že pokud je člověk v úloze věřitele, jemuž dlužník neplatí, vidí dlužníka zcela jinak než jako nešťastného chudáka.
Pan Hasenkopf: vysvětleno v odpovědi na tvůj email. Pro ostatní - po sté opakuji, že zásadně čerpám z veřejně dostupných informací.
Orel už má zase limit. Tak nebude v rámci šetření s příspěvky vůbec reagovat na tyto zvuky: Ťuntík, Ignác, Hroch, McB, 262, Bdlm, 3xHonzík, Žel.provoz, Sergej11, Jtb, Corllin, Domin, neli13, Pm1, Vetinari ve všech podobách (další jména budou postupně aktualizována a přidávána). Ze stejného důvodu tímto děkuji všem, kteří mi vyjádří souhlas, pochvalu nebo odpoví na dotaz.
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2884
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 18:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: Už by měl někdo poukázat na to, kolik třeba z těch 600 000 dostane DP, tedy my všichni, tedy ten "zoufalý" věřitel? Proč DP živí advokáty. Vždyť v souhrnu město okrade víc DP než ten člověk, co jede na černo... DP může mít své právníky a platit je měsíční mzdou, na kterou si v pohodě vyděla a ještě vydělají městu 2x víc než dnes. A když bude taková práce pro právníky z hlediska ohodnocení nezajímavá, stačí zaměstnat jednoho a zbytek vyřizování dát administrativním silám.
Pankreas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 18:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: Pokud je veritel racionalni, a to by mestsky podnik mel byt, mel by videt predevsim svou pohledavku. A sance, ze takovou pohledavku ziskam rychle, spolehlive a s co nejmensimi naklady, roste s tim, jak dluznikovi splaceni umoznim - tedy sloucenim pohledavek do jedne, uznanim dluhu atd. Pokud dluznik vykrvaci na prvnich dvou pohledavkach z deseti, zbylych osm uvidim pozde nebo vubec.
9001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 6-2004

Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 14:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co vám jako jde? Měl jsem pokutu za parkování od MP, za rychlost od státní dokonce i za jízdu na černo a světe div se, nikdo mě nehonil, protože jsem všechno zaplatil jak mám. Takže kde je problém? Že někdo natvrdo kašle na svoje povinosti? A narovinu v poslední době mě vytáčí do běla formulace podle dobrých mravů. Žijeme v právní společnosti a nebo nějaké utlocitné.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 14:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No mě kdysi chytil (hodně dávno tomu) revizor v 18 u Máje a na složence mi přišlo, že to bylo v 17 u ND. Nevěděl jsem, co si o tom mám myslet.
Pavel_Hasenkopf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 11-2011
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 14:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jde nám o to, že se tu vyhazují peníze oknem. Buď jsou v DP úplní blbci (exministr Kocourek je proti nim právnický génius), nebo je někdo v DP s někým "šábnutý" za to, že mu tak bezva kšefty přihrává.

Btw, tohle Tě nechává v klidu?:

odkaz
Ropid je zbytečný, přežil se. To málo, co má dělat, je třeba outsourcovat.
Pavel_Hasenkopf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 11-2011
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 14:57:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko:

O tom se ví, že si revizoři psali víc pokut, než jich opravdu bylo. Tudíž nezbývá než doporučit všem, kdo si zapomenou jízdenku, trvat na zavolání policie a sepsání protokolu v její přítomnosti.

Nejtrapnější na tom je, že DP to dodnes kryje, než by přiznal chybu a omluvil se veřejnosti.
Ropid je zbytečný, přežil se. To málo, co má dělat, je třeba outsourcovat.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3908
Registrován: 2-2006

Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 15:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O tom se neví, o tom spekuluje tisk na základě výpovědi bývalého policajta obviněného z nezákoných machinací, což je rozdíl dosti podstatný a zrovna ty bys mohl vědět, jak je taková výpověď asi věrohodná...
Takže zrovna tady se DPP opravdu nemá zač omlouvat.

O přesunu peněz z lístků na Panenské ostrovy už se toho napsalo tolik, že to myslim nemá smysl komentovat. Jen mě prosím vysvětli, co konkrétního ti v tomhle vadí na postupu DP, jelikož vždy byl terčem právě jen ten přesun, nikoliv cena za výrobu, což je tak nějak právě to, co je na celé záležitosti podstatné.
Být vámi, tak obrátím pozornost spíš k machinacím s majetkem DP a řízené likvidaci podniku, což jsou řádově větší problémy, než jsou malichernosti kolem lístků...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Pavel_Hasenkopf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 11-2011
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 15:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Demon:

Ono těch výpovědí bude trochu víc. Přeci jenom, že by někoho chytili 50x za půl roku, to je poněkud zvláštní, že ... ostatně, já když kdysi držkoval, že mne zdržují, tak mi tím jeden otevřeně vyhrožoval, že bych se mohl divit. Ještě mne nezapomněl upozornit, že oni jsou tři a všechno si dosvědčí a já jen jeden, kdybych si náhodou chtěl stěžovat.

Ano, něco uvnitř DP pěkně páchne, už pár let, a začíná se to drát na povrch.

Možná by opravdu stálo za úvahu ten podnik řízeně zlikvidovat a založit na jeho místě tři nové.
Ropid je zbytečný, přežil se. To málo, co má dělat, je třeba outsourcovat.
9001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 6-2004

Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 16:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

----------------------------------------------------------------- ---------------
Pavel: Tak když držkujete co by jste čekal. Zase. Osobně jsem nikdy neměl problém, slušné požádal já ukázal a jelo se dál. Možná kdybyste mín držkoval, tak už jste byl dávno pryč... Že ho chytli 50x. Ted už záleží na demenci člověka, ale věřím, že člověk cestující denně přes trojúhelník metra by to dokázal nasbírat, ale pak by si snad koupil lítačku...


K tomu dosvědčování. To je přece veřejné tajemství. Přece si kapři nevypustí rybník. Takhle je to ve všem, řidiči, doktoři, právnici, bankéři a nevím kdo ještě.

Možná to je tím, že jsem dva roky pracoval na vymáhání úvěrů po splatnosti u jedné solidní(myšleno naprosto vážně) nebankovní společnosti. Tam jsem zažil hodně příhod a opravdu v problémech byla cca 5% lidí. Takže ano, at si exekutor mastí kapsy na lidech co kašlou na svoje povinosti.

Demon to vystihl hezky. Máme daleko větší průsery, které vlastně proběhli bez nějakého velkého zájmu veřejnosti a všech organizací. Viz Depo Kačerov, kdybych nebyl na DOD 2011, tak bych si ani nevšiml že Škoda má Depo Hostivař, to v té samé barvě Depo Zličín + jenom čekající na datum prodej ÚD DP Hostivař...

Proberte se a možná vám bude lépe
Pavel_Hasenkopf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 11-2011
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 17:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Proberte se ..."

To jako že mám zavřít oko nad tím, že revizoři jsou už dávno mafií a Hocek je vůbec nezvládá?

Sorry, ale zákony platí i pro DP.

Btw, 9001, nejsi ty náhodou sám zaměstnanec DP, že ho tak hájíš?
Ropid je zbytečný, přežil se. To málo, co má dělat, je třeba outsourcovat.
Pavel_Hasenkopf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 11-2011
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 17:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Takže ano, at si exekutor mastí kapsy na lidech co kašlou na svoje povinnosti. "

1) A jaké konkrétní povinnosti porušila ta paní, které ukradli občanku a hlásila to?

Neporušili tady náhodou povinnosti ti revizoři? A osobně Hocek, který to včas celé nezastavil, protože si nevěděl rady s tím, že by pak náklady (neoprávněné) exekuce musel uhradit DP (který by se následně mohl hojit na něm osobně) a doufal, že to nějak vyšumí?

2) A proč si exekutor má mastit ty kapsy 10x na jednom člověku? To už není o dluhu vůči DP. Exekutor si nemastí kapsy na tom dluhu, on si mastí kapsy na těch nákladech, které si účtuje. Ve výsledku tím poškozuje i DP, protože vymáhání dluhu déle trvá.

(Btw, zvláštní, že já, s jedinou výjimkou volič ODS, tady musím příznivcům ČSSD a odborářům vysvětlovat nejem pojem "efektivita", ale zřejmě i pojem "sociální cítění".)

9001, z Tebe mluví nenávist k těm neplatičům a touha je potrestat. To už není jen snaha zamést pod koberec průšvihy DP.
Ropid je zbytečný, přežil se. To málo, co má dělat, je třeba outsourcovat.
9001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 6-2004

Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 17:56:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skoro ses trefil. .
Moje zaměstnání je podstatně jiné než DPP, nemá ani souvislost s dopravou spíš k financím.

1) Paní neporušila nic, ano tam uznávám, to že je to neoprávněné, ale druhým dechem dodávám, oprávněných případů je nespočet víc.

2) A proč by neměl? DPP reálná škoda vznikne ve výši max 32 Kč za jednotlivou jízdenku...

S poslední větou jste se trefil naprosto přesně a ano je tam i touha potrestat. Proč já chodím pravidelně do práce, vydělávám dostatek abych se uživil a poplatil všechny své závazky od bytu přes auto po další normální výdaje od telefonu po jídlo a někdo jiný má mít úlevy? Takže zase má slušný člověk utřít nos a hajzl si výskat jak mu všechno prochází.
Pavel_Hasenkopf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 11-2011
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 18:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9001: Jenže ty tu nejsi od toho, abys někoho trestal. U Tebe to nevadí, vadí to, když tenhle přístup mají ti revizoři. Ani oni nemají co trestat, dokonce ani DP nemá co trestat a hrát si na soudce. To už je pak na stejné úrovni, jako když si na někoho zasedne bachař v kriminále.

Btw, většina jsou ti, co zapomněli jízdenku nebo prostě nevěděli. Viz "operace" revizorů zaměřené na cizince nebo ty kontroly těsně po půlnoci, co se zvedl tarif. Socky totiž jsou většinou ti revizoři sami, nebo tak aspoň uvažují.

Skutečné socky se Ti smějí dál, na těch si totiž nic nevezmeš. Ostatně, ještě jsem neviděl, že by revizor kontroloval bezďáka nebo se ho dokonce pokusil vykázat z vozu.
Ropid je zbytečný, přežil se. To málo, co má dělat, je třeba outsourcovat.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1806
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 18:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle už je docela rozumná debata.
Že jsou někteří revizoři socky je vidět už dle jejich vzhledu a chování. Překvapuje mne, že kdejaká ochranka v krámě, která pracuje určitě za méně peněz vypadá na pohled lépe, než revizor DPP.
Stejně si myslím, že přijde čas, a budou i revizoři ousorcováni a pak dojde i na bezdomovce.
Jak 9001 píše v jiné diskuzi, přijde i čas na slušné oblečení a vystupování všech pracovníků dopravce.
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 18:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko: To je z bláta do louže. Oni zaměstnanci ochranek vypadají ve firemním docela solidně, problém nastane, když s nějakým podobným promluvíte. Ten co prones tu bombu skrz Ikeu nebyl náhodný případ. Takhle inteligentních jich je většina.
”Je lepší držet hubu a nechat ostatní, ať si myslí že človek je idiot, než otevřít hubu a odstanit všechny pochybnosti.”
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1808
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 18:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jistě. Zkusil jste promluvit někdy s revizorem? Třeba o tarifu? Nedejbože cizím jazykem se ho septat kudy na hrad? Úžasná je též komunikace s řidičem 119, když mu dojdou jízdenky a cestující se slušně zeptá, co má dělat.
9001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 6-2004

Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 19:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel: Ale zase odbočujete od tématu. Když už pokuta existuje a dotyčný přizná, že jel na černo, tak ho oškubat jako husu. Proč ne.Vykašlal se na to. Není co řešit.
Pokud by jste si rozumně přečetl, tak jsem nereagoval na revizory. !!!!

Gabuliatko: Taky si myslím, že je otázka času kdy i revizoři budou vyvedeni mimo DP. Pokud se dobře nastaví požadavky, tak by mohlo dojít k podstatnému zlepšení.
Mám osobní zkušenost se soukromými bezpečnostními agenturami a pokud opravdu objednatel stojí za požadavky tak je spokojenost na obou stranách.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 20:05:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky si myslím, že je otázka času kdy i revizoři budou vyvedeni mimo DP.

Doufejme. Oni by totiž hlavně neměli spadat pod DP, ale pod Ropid, že. (To jen v návaznosti na jistou debatu o zbytnosti Ropidu v jistém sousedním vlákně.)
I am the passenger, and I ride and I ride...
Pankreas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 10:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9001: Psal jsem tu několikrát, proc ne. Pokud povinného oskubes na dvou pohledávkách z deseti, zbylých osm z nej uz nevymuzes. A muže se stát, ze náklady na jejich vymáhání poneses ty, tedy tratis dvakrát. Jediny, kdo ma kšeft bez rizika, je Sokol a Podkonicky.
9001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 6-2004

Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 12:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pankreas: Jak jsem psal, v tomhle oboru jsem se pohyboval cca 2 roky a předpokládám, že se nic nezměnilo.
Tedy AK odkoupí pohledávky od DPP třeba za 500kč/kus a pak co si s nimi dělá je už její věc. Tedy spokojenost na obou stranách. DPP má aspon něco a AK si vydělá na těch prvních dvou. Spokojenost na obou stranách.
Jak jsem už taky psal ,zráta DPP je cca 26-32 Kč, protože to je cena jednotlivého jízdného + práce revizora, ale jestli jsou placeni jako pojištováci, což nejspíš, jsou tak pořád je DPP v plusu.