K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 31. 03. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 31. 03. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Rosti
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.26.130
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 19:54:42    Odkaz na tento příspěvek  

Co třeba proto, že JLV nerozhoduje o tom co bude a co nebude jezdit ? A to se jedná jak u LV tak u JV
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2266
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 15. března 2011 - 09:24:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Komerční spoje Českých drah – jen vybrané IC/EC
ČD: Bohužel , nejde vystavit   jízdenky na Vámi vybraný spoj !!!
DB: We hope that we have been of assistance and look forward to welcome you in our trains.
H_n_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 3-2009

Odesláno Středa, 16. března 2011 - 13:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kvůli nátlaku z ruské strany JLV Moskvu pustili.
Ohledně stavu vozů s V max 140Km/h.
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 19. března 2011 - 00:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda, co se tady nedočtu. Kvůli nátlaku z ruské strany jo ? A JLV ke všemu jo ? Tyto pohádky si vykládejte opravdu jenom tady na k-repu :-)

Pokud teda ti rusové vyvíjeli takový nátlak, proč nebyli schopni první týden GVD zajistit plnohodnotný provoz všech kurzů a první den nového GVD kurzy nevyjely vůbec ?


On by ten EN neměl význam jen pro spojení z Prahy do Zurichu ale taky třeba z Prahy do Mnichova. Tato relace je totiž přesně na rozhraní kdy se ještě vyplatí spojení lůžkovým nebo lehátkovým vozem.
Neměl/nevyplatí. Jinak by DB AZ nezrušilo docela silně obsazovaný CNL Orion Praha - Mnichov.


Noční spojení Praha-Paříž by smysl mělo, ale cena jízdenky by nesměla být vyšší než low cost letenky plus ubytování v lacinějším hotelu. Pak by si to snad cestující našlo, vzdálenost je to ideální na noční spoj.
Cestujících si to kupodivu z Prahy najde denně dost, problém je, že vozy není na čem odvézt resp. v DE přivěsit. Což je způsobeno politikou DB, která narvala x mil. Eur do modernizace ICE 3 pro provoz ve Francii a jen tak si tam konkurenci nepustí. Jak naznačil Garfield, DB si nebude zavádět konkurenční vlak pro své dva produkty (ICE, CNL). Nic ale nebrání ČD zajistit si vlastní vlak a klidně si tam může nasadit i WLAB a Bc.

ale nejsou na to lůžka a už vůbec odpovídající lehátka, respektive Bc by byla docela ostuda a moc cestujících by si to nezískalo
Konkrétní vozy si vybírají jenom šotouši a opravdu znalí cestující. 99% cestujících se potřebuje dostat z bodu A do bodu B a nezajímá je kterým typem vozu přesně pojedou (pokud ovšem tohleto není marketingově využito - viz Pendolino, Railjet)
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 19. března 2011 - 01:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k těm krátkým trasám:

Kurz Praha - Wien jezdil léta prázdný. Naplnit se ho podařilo až předminulou a loňskou sezonu, kdy byl kurz obsazen až z 90ti %. Velký podíl na tom ale mělo uvolnění SparNightu pro tuto relaci (snad dokonce jen na nyní zrušený kurz 378), zbytek cestujících měl Eurailpassy anebo jiné globální jízdenky. Oficiálně i po tomto bylo z GŘ řečeno, že kurz je ztrátový ...

Obsazeny by byly (minimálně v sezoně) jedním vozem i krátké kurzy Praha - Mnichov, Praha - Frankfurt. Pozor, neříkám ale, že by byly i výdělečné ! - viz výše.
Pořád je tady ale zásadní problém v tom, že momentálně je noční doprava chápána pouze jako doplňující systém (nutné zlo) denní dopravy a nikde v okolních zemích nejsou noční trasy nosnými na dané relaci. Takže sice je pěkné přemýšlet co by a kdyby, jenže úplně zbytečně. V době, kdy se nejvíce šetří na lidských zdrojích a na všem co vybočuje z normálu/unifikace jsou "speciály" první na ráně. Kupříkladu WLABmz: 4 vozy jezdí pro DB AZ (CNL) včetně personálu, dalších 6 vozů jezdí v kooperaci s MÁV na Metropolu jenom z toho důvodu, že MÁV nemá dostatek svých WLABmz.

(Příspěvek byl editován uživatelem kubze.)
Honzikauo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 2-2010
Odesláno Sobota, 19. března 2011 - 21:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím zaslechl jsem že rychlíky by v novém GVD měly zastavovat pouze v ÚnO město. Něvíte o tom někdo něco ?
Franta z hor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Sobota, 19. března 2011 - 22:45:55    Odkaz na tento příspěvek  

Račte na první dvě vklákna (Podorlické tratě a vlákno pod tím), tam se o tom dost podrobně píše. Stručně: ano, v návrhu to je. Jak to ve skutečnosti bude, se ještě uvidí. Záleží mj. na tom, zda OREDO prosadí svou (anti)koncepci v Pardubickém kraji. Ta by ale mohla znamenat i rušení některých tratí. Proto je proti tomu docela pozdvižení. Takže - uvidíme co bude. Do prosince ještě relativně daleko.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 19. března 2011 - 23:47:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubze: Konkrétní vozy si vybírají jenom šotouši a opravdu znalí cestující. 99% cestujících se potřebuje dostat z bodu A do bodu B a nezajímá je kterým typem vozu přesně pojedou
Je ale také dost možné, že pokud pojedou WLABem nebo nedejbože Bcčkem, pojedou takhle někam dál vlakem naposled
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 60298
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 20. března 2011 - 11:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák:
A to jsi vzal kde? Jsou i tací, co nadávají na WLABmz nebo WLABmee a příště se jim snaží všemožně vyhnout.
Mnohem víc lidi naštve, když je ve voze chlív, když se k nim průvodce chová jak k dobytku, když jim odmítá vydat jízdenky, dokud nesloží použité prádlo do komínku, když je mu zatěžko regulovat topení atp.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 20. března 2011 - 12:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák:

Opravdu ? A můžete mi tedy říct (z pohledu cestujícího) zásadní rozdíly mezi Bc vozy které používá ČD, PKP, DB, SNCF, FS ? Všechny tyto správy používají Bc vozy staré min. 20 - 30 let. Záměrně jsem vynechal OBB, které jako jediné mají Bc vozy nové/zánovní.
U WLABů už je mezi vozy rozdíl, jenže pomalu každá noční linka v Evropě má "svůj" typ lůžka. Jak se v tom pak chcete vyznat ?

MZ: naprostý souhlas
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 917
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 20. března 2011 - 13:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubze: Nemáte obraty těch MÁV WLABmz? Jezdí na Wiener Walzer, Kalmán Imre a na Chopinovi, kde se ale střídají s PKP WLAB10ou. Takže 5 + 1 záloha. Je to správně? Děkuji

Nicméně bych byl radši kdyby jezdily na Metropolovi, působí příjemněj než naše WLABmz, a stejně bych byl radši, kdyby jezdil Metropol jako v 2009, pěkně na Wansee, se soupravou ÖBB, a navíc ještě místo našeho WLABmee maďarské WLABmz

Ad. Paříž - Kdyby se CNL Perseus a Vindobona přetrasovali v Berlíně na Hbf na horní patro, tam by se pak dalo posunovat. Nebo (to by bylo lepší) by se to WLABmz, co by jelo na Jeseniovi do Dresden (14.46) tam pauzu, pak IC 2032 do Hannoveru, tam hodinu počkat, a pak tam připojit lůžko na Perseuse. A nebo že by to Vindobona stihla přijet do Dresden o půl hodiny dřív, to by to potom stihla přepráhnout.
vagonWEB

ICQ 418733638
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 20. března 2011 - 14:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ, Kubze: A není tomu tak? Pokud bych chtěl jet někam lůžkem nebo lehátkem, asi bych očekával trochu větší kvalitu než v podobě Bc. A je mi celkem jedno, jestli jde o vozy ČD, DB, PKP či jiných. Prostě bych se chtěl vyspat v čistém a relativně moderním a pěkně upraveném voze, ne v nějaké blechárně. To už radši (pohopitelně do určité rozumné vzdálenosti) pojedu na sedačce bez nějakého příplatku za lehátko. A na delší vzdálenosti zvolit letadlo už jen z finančích důvodů. Dokud bude mezinárodní tarif tak nadsazený jak je tomu v současné době, obávám se, že ani lepší kvalita lůžkáčů zájem o noční dálkovou přepravu moc nezvýší. Je zvláštní, jak tu spousta lidí nadává na Bčka, ale Bcčka nikomu nevadí? To jsem taková výjimka?
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 20. března 2011 - 15:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák:

nerozumím: A není tomu tak?
mj. z kontextu vyplývá, že česká Bc jsou blechárna a ostatní Bc cizích železnic jsou super ? Viděl jste někdy i jiné Bc než česká ?
Váš subjektivní názor na cestování Vám samozřejmě nikdo nebere, ale nezaměňujte prosím Váš názor za názor většiny.

Vantju:
Opravdu chcete poslat lůžko z Prahy do Paříže s odj. ve 12:30 a trasovat ho přes Berlín ? V Berlíně vám na Hbf nahoře ani dole s vagonem nikdo posunovat nebude, na to tam není zázemí. Schůdnější by byl možná ten Hannover. Ale silně pochybuju o tom, že by si CNL nechalo brát kšefty v podobě kurzu z Prahy.

WLABmz MÁV:
Mělo by to být 1x WLABmz Kalmán Imre, 2x WLABmz Wiener Walzer.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Neděle, 20. března 2011 - 15:36:54    Odkaz na tento příspěvek  

Ad přímák Praha-Paris: podle mě má význam, pokud bude mít jízdní dobu ne delší než 15 hodin. Aby se to splnilo, musel by ten vůz vézt Phoenix/Canopus z Prahy do Frankfurtu a Cassiopea (Mnichov-Paříž) ze Saarbruckenu do Paříže. To by ale vyžadovalo:

1) posun jízdní doby (v řádech desítkách minut) obou vlaků - reálné (Phoenix stojí skoro 2 hodiny v Erfurtu, resp. Fuldě, tak by tam stál míň)

2) zavedení "spojky" Frankfurt-Saarbrucken - reálné pouze v případě, že Němci budou mít zájem o přímé spojení Drážďany-Lipsko-Paříž. A o tomto zájmu mi není nic známo... Takže asi (zatím) smůla.
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 20. března 2011 - 17:16:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nezaměňujte Phoenixe (Amsterdam) s Canopusem (Zürich). Jsou to dva různé vlaky, pravda, z Prahy jedoucí spojené.

Canopus 458 nestojí v Erfurtu jen tak, ale čeká tam na CNL 1258 Sirius, na který se v Erfurtu připojí a pokračuje dále do Zürichu. Pokud si vyjednáte/zaplatíte jízdu těchto 4 vagonků z Erfurtu do Fuldy, není problém. Je tu CNL 450 Perseus (Berlin - Paris), který má společnou trasu s Canopusem/Siriusem v úseku Fulda - Mannheim. stačí tedy vozy dovézt do Fuldy. CNL 450 je tam v 1:00 ráno, mohlo by se to tedy menší časovou úpravou stihnout.
CNL 40418 Cassiopea je pouze křídlo Perseuse do Mnichova, připojující/odpojující se v Mannheimu.

Bohužel je problém se zpátečním vedením kurzu, protože 451 Perseus jede z Frankfurtu do Kasselu mimo Fuldu přes Gießen. Zřejmě by nebyl velký problém vlak přetrasovat přes Fuldu, jenže i tak vlak 451 je ve Frankfurtu až ve 3:40, což je doba odjezdu Canopuse z Fuldy. Zde by se vlak musel posunout minimálně o 90 minut ... Pro úplnost, v Mannheimu je Perseus ve 2:25.

Edit:
Kdybych byl velký vizionář, poslal bych lůžko na Alexovi v 17 hodin z Prahy do Mnichova a na Cassiopee dále

(Příspěvek byl editován uživatelem kubze.)
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 20. března 2011 - 21:56:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubze: Ad blechárna - myslel jsem to všeobecně, ne pouze na české vozy. Já sám bych tím nejel ani kdyby byl příplatek poloviční. Samozřejmě, že toto je můj subjektivní názor, který nikomu nevnucuji. Někomu ty vozy vadí někomu ne. Každýmu podle jeho gusta. Ale přiznávám, že s lůžkovými/lehátkovými vozy jiných železničních správ nemám zas až takové zkušenosti. Na druhou stranu takový Bcmnouz PKP nevypadá zrovna jako nějaká "blechárna" - opět zdůrazňuji posuzuji dle zevnějšku - s cestou v tomto voze nemám zkušenosti takže to můžete vidět jinak.
Ovšem přiznávám, že asi více než samotná úroveň a kvalita vozů rozhoduje o frekvenci substrátu zejména cena, přístup a chování vlakového doprovodu, čas příjezdu do té které destinace a další faktory. Kvalita vozů je přeci jen asi důležitějším faktorem u denních relací, přeci jen hlavní funkce lůžka/lehátka - čili spánek, bude splněna v blechárně i WLABmz, takže v tomto ohledu beru svůj inkriminovaný příspěvěk o většině, která by Bcčekm nejela zpět .

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 00:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák:

Já lehátka taky nějak extra nemusím. Navíc lehátko je opravdu o tom, že místo sezení ležím. Na spaní je lůžko.
Kotec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.40.252
Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 16:01:23    Odkaz na tento příspěvek  

Ad vlak Praha - Paříž: jezdil přece někdy začátkem 90. let přes Plzeň - Cheb - Norimberk - Frankfurt s tím, že odjezd z Prahy byl někdy cca o půl dvanácté večer (vím jen, že z Plzně to jezdilo 1:48 či tak nějak). V kolik to bylo v Paříži?? A proč už takový vlak dneska jezdit nemůže? Nejsou vozy??
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1927
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 21:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mýlíte se. Vlak do Paříže jezdil už někdy od 30.let a to z Prahy kdysi po ránu,v 80. v 11.00,v 90. po 13h po trase vámi uváděné. V Paris to bylo ráno mezi 7. a 8.hodinou.
To co popisujete byl noční Ex do Frankfurtu/Stuttgartu/Mnichova (různé trasy)

Dnes tam jezdí vysokorychlostní jednotky a v noci vlak CNL z Mnichova a Vídně.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2971
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 22. března 2011 - 09:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pak jezdil ještě EC Goethe, ten jezdil přes Ústí nad Labem s odjezdem z Prahy kolem 6 hodin, příjezd do Paříže měl, myslím, kolem 21 hodin.
ecEC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.66.197
Odesláno Úterý, 22. března 2011 - 09:54:10    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím. Nemá již někdo náhodou informace ohledně GVD 2012???? Za chvíli již bude duben, takže nevěřím, že nikdo nic neví, obzvlášt tady na k-reportu.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1397
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. března 2011 - 11:21:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A taky jezdíval v polovině devadesátých let sezónní R Praha - Paříž přes Lipsko a Frankfurt. V Německu nestavěl pro nástup nebo výstup mezi Erfurtem a Saarbrückenem. Odj. z Prahy po páté večer, příjezd do Paříže myslím okolo desáté.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2130
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. března 2011 - 16:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ecEC: 1. dubna tady bude všechno.
523
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 23. března 2011 - 19:34:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V nějakém diskuzním fóru bylo psáno o uvažovaném přejmenování jednoho z rychlíků Praha hl.n. - Vsetín na "ROŽNOVSKÝ SKANZEN", počínaje GVD 2011/2012, neví o tom někdo něco?
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7048
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 23. března 2011 - 19:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cit: POD, str. 52: "Řádná žádost do ročního Jízdního řádu:

Přijímání žádostí do: 11. dubna 2011
Předložení návrhu ročního Jízdního řádu v osobní dopravě: 13. června 2011
Předložení návrhu ročního Jízdního řádu v nákladní dopravě: 4.července 2011
Publikace mezistátního ročního Jízdního řádu do: 4.července 2011
"

Tyhle datumy si zapamatujte a pak se ptejte.
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
Projeto 4 672 z 9 331 tar. km (dle GVD 2010/11), tj. 50,07%.
Škoda 14Tr, DPmP: "Nemluvte za jízdy na řidiče. Řídím svůj svět."
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.242.204
Odesláno Středa, 23. března 2011 - 22:05:28    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Paříž: Z Vídně ten nočník jezdí už jen do Štrasburku. Do Paříže nejezdí od zahájení provozu TGV mezi Paříží a Štrasburkem. Nevím jak dnes, ale před pár lety nesl název Orient expres a snad i nějaký čas jezdíval až z a do Budapešti.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2374
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 23. března 2011 - 22:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

uvažovaném přejmenování jednoho z rychlíků Praha hl.n. - Vsetín na "ROŽNOVSKÝ SKANZEN"
"Skanzen" je rozhodně dobré jméno pro spoustu rychlíků ČD...
Hromadná doprava, pořádná votrava a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka (Ivo Jahelka)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 24. března 2011 - 14:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Vídně do Francie už ten nočník nejezdí vůbec, od 2009/10. Poznámku o tom jsem psal tadyhle. Tohle rušení nočních/dálkových spojů je pěkná trapárna -- pro Evropu i pro železnici.
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.242.204
Odesláno Čtvrtek, 24. března 2011 - 22:49:49    Odkaz na tento příspěvek  

Walbrzych: Tak to jsem netušil, že už je taky na pravdě boží. Uvědomuju si vlastně, že jsem ho viděl někdy v říjnu 2009 při ranním průjezdu zastávkou Kork mezi Appenweierem a Štrasburkem.
Ferda20
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 25. března 2011 - 16:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osobní vlaky mezi Vysokým Mýtem a Litomyšlí nezmizí
Břéťa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Pátek, 25. března 2011 - 17:55:26    Odkaz na tento příspěvek  

No tak vida, za autobus už Pardubický kraj platí jen 18 korun/km. A to i přesto, že cena nafty neustále roste(myšleno u čerpaček, nikoli ve světě). Přitom v dobách, kdy byla nafta lacinější(loni), se platilo(a jinde ještě i platí) 27-30Kč/km. Co všechno se neudělá pro to, aby se zvýraznila finanční náročnost železnice, abychom mohli vlaky zrušit.... To je kraji kdejaký pisálek či lokální redaktor dobrý, aby to mohl zveřejnit a poštvat obyvatelstvo proti těm starým, pomalým a drahým vlakům, které jezdí stejně pořád zpožděné a prázdné a přitom nemají(no jen si to představte!)ani zásuvku pro notas, ani nepodávají občerstvení... Ale občane nezoufej, nahradíme ti je supermoderními miniautobusy zn. Iveco Daily, SOR9,5 a pod. typy a budeš (ne)spokojeně chrochtat do té doby(cca půl roku), než ti je pro nezájem a nedostatek cestujících zrušíme taky.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3637
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 25. března 2011 - 18:39:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To vyjde v pardubickým kraji bus levnějc než kdekoliv tágo
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5941
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 25. března 2011 - 19:22:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"kraj platí ... 18 korun/km" .... a zbytek se vybere na jízdném.
Těch 18 Kč/km asi bude průměr za kraj, bude se to hodně lišit spoj od spoje.
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 25. března 2011 - 21:16:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

břéťa, vlček, bručoun: Těch 18 Kč je po započtení tržeb. Tj. nákladová cena cca 30 Kč/km, průměrné tržby cca 12 Kč/km, tj. dotace cca 18 Kč/km.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3639
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 25. března 2011 - 21:41:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono když jsou provozovaný linky v podstatě jen v kladiva "škola - práce" a tu a tam nedělní studenťák tak to pak asi jde. Jen to je jaksi nepoužitelné pro jakékoli jiné jízdy než do tý školy a k pásu do práce....
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2163
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 25. března 2011 - 22:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček:V JMK je to podobný s tím doplácením pod 20Kč,ikdyž tam se to nedá zjistit zcela přesně.
Rezny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 17:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ještě chvíli zůstname v pardubickém kraji. Včera jsem v práci slyšel ( v železničním prostředí ) o neobjednání OSOBNÍCH (ne spěšných)vlaků z Březové nad Svitavou do Svitav. Což znamená že zastávky Březová nad Svitavou - Dlouhá , Hradec nad Svitavou a Svitavy Lány by měli být pouze obsluhováný vlaky spěšnými + ranním vlakem na odvoz do škol - nic víc nic míň - Hradec spojení autobusem ze Svitav ( lepší dostupnost) Dlouhá leží vlastně v Březové takže není co řešit. Osobáky by měli jezdit Česká Třebová - Svitavy a Březová nad Svitavou - Brno a dál směr Křenovice. Tento plán už je v jednání . Samozřejmě nechci zatím po nikom aby to bral navážno, ale není to JPP, Zdroj si zdovolením nechám pro sebe, a teď chlapci mluvte co o tom víte vy ? Slyšel někdo něco podobnýho nebo je to zatím ututláváno ?
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 17:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rezny - v Březové se to ví, resp. vedení města a ti, co se dotázali. Místo vedení Os Březová - Svitavy je navržen autobus Březová - Hradec - Svitavy (tedy údolím řeky, ne po I/43). S návrhem přišlo OREDO podobně jako v jiných místech PCE kraje. Z pohledu Březové mi jde o to, aby se rychlíky proložily spěšnými vlaky (a jsem zvědav, jestli se Sp 197x přizpůsobí nově posunutému taktu R. Rychlíky posunuje návrh MD z února, někde tady se to objevilo, aktuální dění neznám). Atraktivní to řešení nebude pro Rozhraní a Brněnec (zast. Mor. Chrastová) při cestě do "okresních" Svitav a zvlášť na přípoje do ČT. I když z Brněnce se dá dojít na březovské nádraží. Osobně se obávám nepřijetí veřejností a taky propastného rozdílu ve srovnání IREDa s IDS JMK...
Rezny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 18:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dan od mun - Ano bydlím v Rozhraní a když jsem to včera povídal místním tak se jim všem zježili vlasy - ovšem kdyby se podařilo propracovat jízdní řád tak aby po příjezdu os do Březové jel do nějaké rozumné doby rychlík, tak si myslím že by to až tak hrozný problém nebyl - kdyby se neposouvali rychlíky tak by byla čekací doba v obou směrech dvacet minut - což už je moc - ovšem kdyby třeba jen 5 minut tak sem jednoznačně pro , protože dopravu do Svitav , České Třebové popř, Pardubic atd. mě to velmi zpříjemní, protože se nebudu muset třepat osobákem do Třebové - jinak zastávky Dlouhá a Hradec bych teda dal na ten autobus, až na studentskou špičku tam skoro nic nenastupuje a navíc autobusová linka výrazně zvýši atraktivitu veřejné dopravy, protože nádraží leží vždycky někdy v pr****, jen doufám že autobusové linka bude navazovat v Březové na nádraží na vlaky a ve Svitavech taky tak. Jinak pokud zůstanou zachovány Sp , ranní vlaky na návoz studentů ( jezdí tři slušně obsazený Bdmtee) a popřípadě nějakej pár odpoledních vlaků tak sem pro ,ikdyž je to zajímavý neznám trať kde jezdila před 4 rokama loko + 4 vozy, ted žlutá pomsta a nakonec tam nebude jezdit skoro nic, a zeptám se takže v úseku Březová - Letovice bude pokrytí jen brněnskýma panťákama? Neudělají to třeba ještě tak že z Březové motor do Letovic a tam zase přestup - to už by ta trať byla rozdělena na čtyři části ...
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 19:06:02    Odkaz na tento příspěvek  

Rezny: no pokud by ty spěšňáky nahradily v relaci Svitavy-Březová osobní vlaky podobně jako např. v relaci Stará Paka-Kunčice nad Labem (traž 040) či třeba Domašov nad Bystřicí-Bruntál (trať 310), pak by to problém nebyl. Naopak, pro místní lidi by se otevřela možnost přímého spojení Hradce nad SVitavou či CHrastové s Brnem či Českou Třebovou. (Jiná věc je že se tím vlaky Sp/R degradují na zastávkové, ale to sem teď nepatří). Jenže - vzhledem k tomu co OREDO teď vymýšlí, tak mám o jeho aktivitách vesměs velké pochybnosti...
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 30. března 2011 - 11:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rezny - detaily se ještě nepředstavovaly, proto se jich, jako předřečník obávám. Takže teď mohu jen spekulovat, zda platí návrh dálkové dopravy z února - nově je navržena takřka symetrie rychlíků ve Svitavách v lichou hodinu. Rychlíky zastavují v Březové n. S. v sudou.44 ve směru z Brna, v lichou.13 ve směru do Brna. Nečekám, že by Kordis měnil uzly Os (celá v Letovicích) takže Os od Letovic přijíždí do Březové v cca .12 minutu, odjíždí cca .46 do Letovic a Brna, podle zatím dostupných informací se mají některé Os vlaky protáhnout z Letovic do Březové, bez pobytů v Letovicích to tedy vychází na váš přestup hloupě. Měl by se zachovat koncept Sp zastavujících Sy-Letovice všude, čekám, že bude veden z Letovic jako doplnění hodinového taktu R. Čekal bych taky přípoje busů Sy-Březová k symetrii R ve Svitavách.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 30. března 2011 - 13:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Svitavy v celou lichou, to by znamenalo Brno v celou sudou ... to jsem zvědav, co z toho vykvete za další změny
Negrelli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 30. března 2011 - 16:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až na to, že Svitavy v celou nabourávají R vazby v Pardubicích směr sever, možná i další... Další otázkou je, co na to technologie v Brně. Takže i já jsem zvědav, co ze SŽDC vyleze.

Jinak po dlouhé době jsem zažil 160 km/h (nebyla "omezená" hospoda). Trasa ČT - Pardubice hl. n. za krásných 31:17. Být tak hotový úsek Ústí - Choceň a vozidla obecně na 160, to by se to pěkně kreslilo...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7262
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 30. března 2011 - 21:08:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Negrelli:
Lépe by se kreslilo za předpokladu omezení osobáků (popř. jejich zastavování). V opačném případě je nižší rychlost výhodnější.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5959
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 30. března 2011 - 22:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Svitavy v celou nabourávají R vazby v Pardubicích"

Co když jsou pro R Praha-ČT-Brno důležitější oboustranné přípoje ve Svitavách, než přípoje v Pardubicích? Do Hradce se nějaký přípoj hádám najde tak jako tak. Přípoje do vzdálenějších míst asi nemusí být právě na pomalý R. Zato
nejrychlejší spojení Polička-Brno, Polička-Pardubice i Mor.Třebová-Brno hádám bude kombinací bus/Os - R s přestupem ve Svitavách, což by se bez uzlu v celou asi nepodařilo.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5962
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 31. března 2011 - 09:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě mě napadlo, z České Třebové do Moravské Třebová se mimo špičku jezdí zhruba po dvou hodinách, těžko to bude v novém GVD jinak. Pokud by byl přípoj ze Svitav do Moravské Třebové zrovna v té hodině, co nejede vlak z ČT, tak by se mohl uzel ve Svitavách využít i pro cesty Pardubice-Moravská Třebová. Z ČT do MT je to asi 35-40 minut, rychlík z ČT do Svitav asi 10 minut a autobus ze Svitav do MT asi 30 minut. Takže když bude přípoj, bude to časově zhruba nastejno. Pro cesty v uvnitř IDS to bude za stejnou cenu jako výhradně vlakem a na jeden lístek. Ten autobus tak jako tak jezdí, tak proč ho nevyužít pro přípoj na rychlík oběma směry.
Netuším, co je doopravdy plánováno, jen spekuluju, k čemu se může hodit uzel v celou ve Svitavách.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3808
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 31. března 2011 - 10:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Bručoun:
Jen doplním úvahy: Navíc uzel ve Svitavách může vést k poměrně přesnému uzlu v Chocni a pokud se časem povede nějak zbavit předjíždění pomalíku pendolínem (posunout pendolíno z Prahy na dřívější odjezd (čímž toto zároveň chytne uzel 00 na Svinově), tak aby za ním jel pomalík a za ním HavlBrod), tak ve výhledu i uzel Přelouč pro tutéž linku.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1737
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 31. března 2011 - 12:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ač mě klávesnice velmi svrbí, opravdu se omlouvám, nesmíme zatím nic veřejně komentovat. Nicméně jak tak čtu některé dohady, dost lidí by mohlo být za pár měsíců příjemně překvapeno.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1937
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 31. března 2011 - 13:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě víc nepříjemně ?

Jo,nejlíp to připravovat potají ?
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 931
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 31. března 2011 - 14:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je jak vládní tajemství toto...

To je jak v Rusku, JŘ R do Burgasu/Varny tam nebyly zveřejněny, a na stránkách BDŽ byly normálně ke stažení
vagonWEB

ICQ 418733638
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7077
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 31. března 2011 - 14:12:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zveřejňovat se to nesmí, aby někdo nespáchal atentát .
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
Projeto 4 672 z 9 331 tar. km (dle GVD 2010/11), tj. 50,07%.
Škoda 14Tr, DPmP: "Nemluvte za jízdy na řidiče. Řídím svůj svět."
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 932
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 31. března 2011 - 14:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Atentát na co?

EDIT: Jako na ty co to navrhují?

(Příspěvek byl editován uživatelem vantju.)
vagonWEB

ICQ 418733638
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 31. března 2011 - 15:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Svitavám a M. Třebové by se hodilo, kdyby spadaly pod integrovanou dopravu JMK, hald Brno je pro ně nadřazené meziregionální centrum a nikoliv krajské Pardubice. Stejně tak pro Tábor je to Praha a nikoliv České Budějovice. Jenže to se šotoušům, kteří jsou ochotni dělat malůvky jen v rámci politických hranic krajů těžko vysvětluje. Taky bych táborskou IDP začlenil do SID. Atp.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7079
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 31. března 2011 - 15:32:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vantju: Samozřejmě, co jiného :-).
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
Projeto 4 672 z 9 331 tar. km (dle GVD 2010/11), tj. 50,07%.
Škoda 14Tr, DPmP: "Nemluvte za jízdy na řidiče. Řídím svůj svět."
Negrelli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 31. března 2011 - 19:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T. Záruba - Pokud se podaří realizovat to, co se ke mě dostalo, tak to bude pěkné. Akorát ty Svitavy v celou mi zase prodlouží cesty z Brna k nám na sever, takže nově se budu pohybovat kolem 3:30 namísto historických 2:50. Takže pevné nervy a ať tam na Pardubicku změny ustojíte

Upřímně pochybuji, že EC nebo Liberecké R šoupnou o půl hodiny, aby se na této relaci něco zlepšilo ...
Vasil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.120.250
Odesláno Čtvrtek, 31. března 2011 - 19:27:07    Odkaz na tento příspěvek  

Kdybys Zárubo chtěl, tak můžeš naznačovat nebo informovat anonymně. Jenže na to seš moc velkej srab, co?
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Čtvrtek, 31. března 2011 - 19:33:20    Odkaz na tento příspěvek  

Lidi nejsou ovce a proti Oredovské antikoncepci bojují. Tak třeba starosta Dlouhé Třebové - a vypadá to že bude úspěšný, a osobávy přes tuto obec zůstanou. I poradce hýtmana je pro. Akorát že starosta České Třebové se chová jako nekolegiální swině, to je smutné.

http://orlicky.denik.cz/zpravy_region/zastavku-za-dve-minuty-neda me20110330.html
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1738
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 31. března 2011 - 20:07:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vasil: Já zásadně anonymně nepíšu. Chápu, že to nezapadá do myšlenkového schématu některých lidí.

Negrelli: My fakt nesmíme ani naznačovat, ale nezoufejte. Třeba se nakonec nic nezhorší.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4701
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 31. března 2011 - 20:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já mám dojem, že snahou OREDa je zavést hromadu spěšňáků a zrychlených vlaků na úkor vlaků osobních a ty nahradit autobusy. Pokud si dobře pamatuju, tak by to odpovídalo i názorům p. Záruby, které na K-reportu několikrát prezentoval: tedy snaha zavést rychlé a časté vlaky na úkor osobáků a ty nahradit autobusy. Já si myslím, že zkrátka na 010 se žádné nové rychlé vlaky zavádět nemusí, neboť těch už je tom dost. Tuhle mojí spěšňákovou doměnku potvrzují i věci, které již pronikly: Projíždění na 024, vazba na spěšňáky v Chrástu na 238, nové spěšňáky Pardubice-Letohrad... Všude samej spěšňák a rušené lokálky. Skutečně nápadně odpovídá "Zárubově likvidační metodě". Nevím, jestli se na takovou věc mám těšit. Mně tohle nepřipadá moc ekonomické.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7266
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 31. března 2011 - 20:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vasil:
Dej si laskavě pohov!
Já také s lecčíms nemusím souhlasit, ale budu se chovat slušně.

Negrelli:
Liberecké R nikdo, doufám, šoupat nebude. Takt na severu a severovýchodě Čech (cca od Chomutova po Hradec) se mi jeví jako celkem povedený.
I když ... myslím, že nějaký ten týden budou liberecké R příští rok beztak jezdit podle plotu. (Vasil může zkoumat, co naznačuji ... )
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)