K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 13. 03. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 13. 03. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 05. března 2011 - 17:38:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

EN Praha-Ostrava
a jak ten vlak pojede, aby byl nástup a výstup v rozumné době


Podle mě by bylo nejlepší jej vést oklikou. Z Prahy by jel do Veselí nad Lužnicí, kde by se na něj přivěsily přímé vozy z Českých Budějovic nebo Plzně. Potom by se vlak přes Jihlavu, Brno a Nezamyslice vydal do Ostravy. Je na diskusi, jestli s ním cestou zastavovat pro výstup a nástup, ale já bych teda zastávku udělal jen v Jihlavě, pak až ve Studénce. Z dopravních důvodů ještě asi Brno. Byl by to vlak s globální cenou, takže cestujicí z/do Prahy by za tuhle okliku nic nedopláceli. Jízdní doba by se natáhla pomalejší jízdou mezi Jihlavou a Studénkou, žádné tříhodinové stání by samozřejmě nikde nebylo.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7245
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 05. března 2011 - 20:11:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
Souhlas.

Martin2:
No výhoda klíčů je, že na nich se toho moc porouchat nemůže (a místo telefonu drážního máme dnes případně mobily), takže je vlastně štěstí, že je ještě máme ...
Pokud to SDC nebylo sto udržovat, mělo si zaplatit novou dálkovinu a ne aby se podnikala takováhle mostrakce.

Mladějov:
že vám nevaděj miliardy do drátifikace Velenic
Že mi vadí Cheb neznamená, že mi nevadí Velenice ...
morálně zastaralé zařízení
To takové klíče nebo elektromechaniky zajisté nejsou.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3538
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 05. března 2011 - 20:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

EN Praha - Ostrava jo?

Na běžný jednání "na desátou" je z Prahy nejen TIS a s ním souběžnej Hnojmír/R od Brna ale dokonce i "takňák" Odra stíhatelná i z Plzna. Na časnější máme expres Bez kydů který tam je na osmou. No a pokud už tam někdo potřebuje bejt dřív tak by mu EN s výstupem v 6 byl stejně gh a pojede Sexcelem nebo tam prostě přespí....
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2747
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 05. března 2011 - 20:46:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele Hrochu tohle nesváděj na SDC, to je problém těch v Praze na SŽDC a MD a jejich přístupu. Přednosta SDC nemůže za to, že má málo peněz na údržbu. Opravu věcí si ke všemu musí zadávat u soukromníků, protože v rámci šetření musel lidi propustit a nebo celé činnosti předat soukromým společnostem... Či ho náhradní díly stojí 10x víc než ty naprosto samé, ale bez papíru, i když jsou přímo od výrobce (žárovky do návěstidel před několika lety, současný stav neznám).

Přednosta SDC je jeden z posledních co něco může ovlivnit. Zkus si s nějakým zajít na pivo a poptat se, jak to chodí.
Martin
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 05. března 2011 - 22:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček:
Na časnější máme expres

Pointa EN Praha - Ostrava je v tom, že se cestou normálně vyspíte a ráno jste zcela použitelný pro pracovní jednání. Cestování Excelsiorem, Beskydami a spol. je možné, pokud jede někam šotit nebo něco takového.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3539
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 05. března 2011 - 22:11:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No za cenu podobnou hotelu se vyspím podstatně hůř. Tudíž pokud jo potřebuju bejt na osmou čerstvej na jednání (který jsem zažil nejdřív od 9 s tím že dojedem od TISu případně o pár minut dýl) tak tam prostě pojedu večer a přespím. Levný a slušný možnosti tam jsou.

Ono to vyspání není u vlaku co "se někudy potlouká" a postává zrovna echt. Nešotouši než ve vlaku usnou je půlnoc a za chvilku vstávaj, že.

Osobně jsem přesvědčen - i s ohledem na frekvenci stávajících vlaků - že by se něco takovýho tímto směrem neuživilo ani omylem. A do Prahy asi taky ne neb v Praze se před devátou nezačíná jednat snad nikde.
VD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.11.233.5
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 00:45:32    Odkaz na tento příspěvek  

EN Praha-Ostrava nebo Praha-Berlin považuju za naprostý nesmysl. To jsou relace, kam se dá uskutečnit jednodenní výlet nebo služební cesta s odjezdem ráno a návratem večer. Noční spoje mají význam až do míst, kam denní vlak jede alespon 6 hodin, protože pak není nutno vymýšlet dlouhé pobyty nebo okliky aby se cestující vyspali.
Když už jsem zmínil spojení do Zurichu, nechápu proč nejezdí přímý EN Praha-Mnichov-Zurich. Jízní dobu odhaduji tak na 11 hodin. To by bylo mnohem lepší než noční okružní jízda přes Lipsko.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 08:56:55    Odkaz na tento příspěvek  

VD: EN Praha-Curych jezdí přes Drážďany proto, že Němci chtějí spojení Drážďany-Curych a protažení tohoto vlaku do Prahy stojí míň než zavedení přímého vlaku z Prahy přes Mnichov. A propos, pokud už přímý vlak Praha-Mnichov/Stuttgart-Curych, tak denní.

Jinak co se týče zmiňovaných lůžek/lehátek Praha-Paříž, tak ty by bylo možno realizovat snad v případě že by Němci měli zájem o obnovení spojení Drážďany-Paříž - v relaci Praha-Dresden-Frankfurt by je vezl Phoenix/Canopus, v relaci Saarbrückem-Paris Cassiopea (Mnichov-Paříž). Jenže by se musela zavést "spojka" Frankfurt-Saarbrücken, a zároveň trochu posunout jízdní doby obou vlaků, aby se vzájemně stíhaly. To druhé reálné je (oba vlaky mají dost "vaty"), to první obávám se že moc ne.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1911
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 09:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad EN Ostrava: Myslím opravdu zbytečné. Daly by se zkusit třeba 2 vozy (Bc,WLAB) a nechat v Ově dospat-třeba od Šíravy. Vlak navíc je nesmysl.
A pravdu má PV,že cestovat lůžkem přímo někam na jednání není nic moc-jednak mám na výběr obvykle jeden spoj,takže musí být náhoda se trefit "akorát"-buď musím někde bloumat po ranním městě,nebo naopak přijdu pozdě/musím se omlouvat,posouvat jednání,pokud to ůbec jde a je vhodné.
Když si v té Ově vezmu hotel,tak můžu vstávat,jak potřebuji,v klidu spáchat hygienu,sprchu,příjemně posnídat,ne držet pidihrneček s kafem a sušenkou skrčený na umakartovém stolečku-a pokud jedu sám (což je na služebku obvyklé),tak cena singlu+jízdenky 1.tř. ten hotel převýší hravě,a nemusím usínat s obavou,že spadne trolej či cokoli a já můžu jet zase domů.Na výlet,do Tater,Košic,na Šíravu,do Budapešti (třeba) je to lůžko super. Na pracovní cesty už tak moc ne. Už vidím,jak v červencových vedrech ráno špinavý,zmačkaný,olepený,kráčím z WLABu rovnou na jednání. :-(

Ten Berlín-možná. Ale zase by se muselo řešit dospání na místě,ráno ruší dříve vstávající..na ty pracovní cesty to moc nejde,zkusit to ovšem poměrně snadno lze.
Ale v situaci,kdy se v ČR utlumují lůžkové výkony a moderních ne-WLABů je jen pár,to moc nevidím. Mmch ode dneška zrušen WLAB Č.Budějovice-Košice. Nezájem ? Není personál ? Proč ?
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.51.121
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 10:39:09    Odkaz na tento příspěvek  

Jinak co se týče zmiňovaných lůžek/lehátek Praha-Paříž,
A dostanete se pod nákladovou cenu cca 1700 kč za jeden směr? Já jen, že při letmém náhledu, tam můžu být za 2 hodiny se SW za těch sedumnáct stovek a to třikrát denně. Kolik lidí asi dobrovolně pojede celou noc vlakem, když se tam lítá skoro každou hodinu a cestovní doba je 2 hodiny čistýho času a 4 včetně dopravy na letiště...? Jaký budou odpisy odpisy ubytovacích vozů a z čeho je chcete splatit? Z tržeb? Pokud byste to náhodou chtěl dotovat z mých daní, tak předesílám, že TravelServise (narozdíl od ČSA nebo ČD) pokud je mi známo, žádné státní dotace nedostává.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1912
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 10:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak. Praha a okolí je na přímé lůžko Praha-Paříž prostě malá-zvlášťě v konkurenci letecké. Ty Curychy,Amsterdamy se naplňují v Drážďanech a Berlíně.
Jak je to s obsazeností lůžka Praha-Wien netuším,ale Paříž,Londýn je prostě vlakem už anachronismus-cena letecké dopravy pořád klesá.To je jako s tím Burgasem (a to je rekreační destinace)
On to tady napsal výstižně Negrelli: v 19-23h nastupovat,mezi 7-9 h vystupovat.Nějaké t příjezdy v 11 dopoledne,jako přijíždějí do Prahy Curychy a Amsterdamy (denně často okolo hodiny zpožděny) jsou jen pro turisty s hotelem. Na služebku nebo nutnost jet někam dál je třeba opravdu přijet před devátou.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7248
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 11:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele Martine2, myslím, že mě nemusíš poučovat o tom, kolik peněz na údržbu je (po několikerém snížení poplatků za DC a škrtech v rozpočtu státu) a jak to funguje (outsourcing). Neznamená to ale, že kvůli tomu mají peníze určené na zlepšování parametrů DC sanovat rozpočet údržby (kór když se k tomu přifaří ještě kdeco dalšího). Pokud to takto nevnímáš, tak je mi líto, ale prostě se neshodneme.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 11-2010

Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 11:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, že já s tim vůbec začínal
Je pravda, že by tam musel být odjezd večer a příjezd ráno a to se v současném grafikonu prostě nedá a nejsou na to vagony, s WLABmee co nemá mg brzdu a jede 160 nevím, jedině WLABmz. Jen jsem chtěl říct, že je to zajímavá relace, kam jezdí přímej lůžkovej vlak z Mnichova (kde je blbej přestup z Ex z Prahy- respektive nemožnej přestup) a z Berlína. Takže s přestupem se to dá i přes den. jak tu někdo psal, z Berlína a Mnichova se dá přestupovat na spousta směrů.
Mě zase jako zvěrstvo přijde létat z Prahy do Brna, nebo na Ostravu. I ten Berlín se dá v pohodě jet vlakem. Ale to se každej po*ral, když bouchla sopka na Islandu, to jim byl vlak dobrej.
Něco jiného je samozřejmě když potřebuju nutně a rychle a jediná možnost je to letadlo - to chápu, ale spousta lidí už je naučená že to letadlo a nic více.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 11:58:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov:
Když si v té Ově vezmu hotel,tak můžu vstávat,jak potřebuji
To jo, ale pokud do toho hotelu chcete nějak rozumně dojet, tak musíte z Prahy vyrazit pendolínem už v 17 hodin. Což je dost brzy.

Nějaké t příjezdy v 11 dopoledne
Takhle jsem třeba přijel do Kodaně, jako turista ovšem. A bylo to lepší, než se někde v 7 ráno tetelit zimou.

často okolo hodiny zpožděny
Velká zpoždění nočních vlaků jsou naprosto běžná, včas jsem přijel cca ve 20 % případů. Nerozumím tomu, proč vlak s tak neuvěřitelně vyvatovanou jízdní dobou jede pozdě.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1732
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 12:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když si v té Ově vezmu hotel,tak můžu vstávat,jak potřebuji

A když jsem tu před časem navrhoval systém nočních kurzů na vnitru, které se přesně jak tu někdo psal odvěsí v Ostravě "a lidi nechají dospat," (= mohou odejít kdykoli), to bylo řečí...

Anachronismus je leda tak WLAB, to už samozřejmě nějaký hotel v místě (což je vždy opruz: nějak je třeba se tam/odtamtud dostat, má-li být i večeře tak příchod do X:Y, kdy bych na nočník teprve vyrážel atd). Má-li být řeč o 21. století, tak (vždy a všude) jedině WLABmz.
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 11-2010

Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 12:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_záruba: Ale no tak WLABmee je ještě také ucházející, na Slovensko a Polsko dostačující..
z@k
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.80.64
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 13:54:58    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě ad diskutovaný EC273 a zastavování v Ústí:
1) opravdu zastavuje? :-)
2) chápu, že důvodem je vazba na Os15121 do Klodzka, ale zkoušel jste si to někdo najít na Idosu, nebo bahn.de, či případně na rozklad-pkp.pl? Veškeré vyhledávače to ignorují a Hašek dle nich Ústím projíždí...
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7019
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 14:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zastavuje podle tohoto do odvolání. Asi to zapomněli do IDOSu dát (=žádný div).
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
Projeto 4 672 z 9 331 tar. km (dle GVD 2010/11), tj. 50,07%.
Škoda 14Tr, DPmP: "Nemluvte za jízdy na řidiče. Řídím svůj svět."
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1733
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 14:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

WLABmee nemá sprchu a kromě nějakých echt turistických využití mě nenapadá, k čemu by jako mohl v civilizované zemi sloužit.

A proč "do PL/SK stačí" - to jako, že tam jsou o sto let pozadu? A i kdybychom snad takto nesmyslně uvažovali, co když se tím směrem vydá našinec (nebo - dokonce, no představte si... nějakej Zápaďák!)?
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 11-2010

Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 15:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

WLABmee sprchu má, sice společnou, ale má. A má i klimatizaci a zásuvky 230 V.
Ruské WLABmee nemají ani zásuvky, ani sprchu, mimo jiné jsou to i ty slovenské WLABmee (původně pro RŽD).
Na východ se většinou posílá to "horší" a z východu na západ to "lepší" - to je prostě klasika, co posílají rusové a slováci k nám a dále na západ a co posíláme jim a co na západ - srovnej(te).
Řekl bych, že WLABmee neni tak hrozné.

(Příspěvek byl editován uživatelem strejcekms.)
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1399
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 15:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Strejcekms:
Plzeň - Cheb je důležitej hlavně pro nákladní dopravu - těžké nákladní vlaky vozící dost často jen uhlí.
To ano, ale do té trati se neinvestovalo léta. A odhaduji, že až se bude jednou dělat na 180, tak se mezinárodní provoz odkloní právě přes Cheb, přes kterej to vlastně do německa také jezdilo.

Co slovo, to perla.... Jen jste se spletl asi o 20 let - to jezdilo po chebské ve velkém uhlí ze Sokolova do vnitrozemí. Říká se tomu "ucelené vlaky". Jediné v čem máte pravdu je, že pro dálkovou osobní dopravu ztratila význam...
Pokud budou třeba odklony kvůli přestavbě domažlické (a o tom už se mluví 30 let), pojedou přes Klatovy. O nějaké přestavbě úseku z Domažlic do Brodu se nemluví, Němec k tomu nemá důvod.
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 15:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud budou třeba odklony kvůli přestavbě domažlické (a o tom už se mluví 30 let), pojedou přes Klatovy.

Proč by R/Ex/IC Praha-Nürnberg nemohl jet přes Cheb jako tomu bylo do roku 2004? Dokonce by to mohlo být o pár minut rychlejší (a NRT levnější protože po německém území se jede kratší úsek).

(Příspěvek byl editován uživatelem oto.)
z@k
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.80.64
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 15:53:15    Odkaz na tento příspěvek  

21272:
Myslel jsem to spíš tak, že by mě celkem zajímalo, pro koho je to tedy vlastně udělaný přípoj, když běžný cestující nemá šanci odhalit možnost přestupu. Kdo dnes má knižní jízdní řád, nebo si stahuje pdf ze stránek ČD?
A kde vlastně bude zveřejněno ono "odvolání"?

Jako běžný cestující bych si vůbec nebyl jistý, že Hašek Ústím neprojede...prostě vysloveně "user friendly".
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7020
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 16:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mno já vůbec nevím co tomu předcházelo, proč se vůbec rozhodlo, že tam bude zastavovat? Nevisí někde nějaké rozhodnutí?
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
Projeto 4 672 z 9 331 tar. km (dle GVD 2010/11), tj. 50,07%.
Škoda 14Tr, DPmP: "Nemluvte za jízdy na řidiče. Řídím svůj svět."
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1703
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 16:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A neměl ten osobák z ÚnO odjíždět až v 11:45, aby se na něj dalo přestoupit z R "Punkva"? + ještě z osobáku, co je v ÚnO v 11:33? Protože odjezd v 11:15, když od Pardubic není žádný přípoj mi přijde divný.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7021
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 16:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jetš bych rád doplnil, že IDOS teda Šaška najde, ale jen do 5.3., protože aktulizace ke změně ještě nevyšla. Takže stačí posunout datum na 5.3. nebo starší a už to jde.
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
Projeto 4 672 z 9 331 tar. km (dle GVD 2010/11), tj. 50,07%.
Škoda 14Tr, DPmP: "Nemluvte za jízdy na řidiče. Řídím svůj svět."
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1913
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 18:07:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oto: "Proč by nemohl EC/IC přes Cheb na Norimberk "

Protože Němci tam mají koncept taktové dopravy postavený na Desirech (Cheb-Marktred.),resp. ř.612 (M.-N.) a vlak navíc mimo takt,s rozdílnými jízdními dobami je pro ně zbytečným plýtváním. Doba přeje taktu,a ne "náhodným výstřelům". Přes Domažlice se jezdí hlavně proto,že přispívá Bavorsko (kraj). U vlaku,který nikde v Německu nezastaví to dotovat nebude.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 19:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš záruba:
odvěsí v Ostravě "a lidi nechají dospat," (= mohou odejít kdykoli)

Napadly mě 3 otázky:
1. místo - kde by ten vlak stál. Na nejfrekventovanějších nádražích asi nebude možnost zabírat 3 - 4 hodiny jednu kolej, obzvláště ne v ranní špičce.
2. ostraha - jak bude vyřešeno, aby se spící cestující a jejich zavazadla nestali terčem nenechavců?
3. hygiena - jak rozlousknout problém, že "ve stanici nelze"?
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 19:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: současné vlaky 350 až 353 jsou na německém území taky bořením taktu s minimem zastávek (Amberg-Nürnberg nonstop, to jiný vlak nemá).

Navíc i se zastávkami co mají Franken-Sachsen-Expressy a s R zastávkami v ČR se na dobrou JD v pohodě dostanete : Praha-Cheb 3h10m + přeprah 10m + Cheb-Marktredwitz 25m + Markredwitz-Nürnberg 1h15m = 5h.

A pokud se někdy dodělá tunel Ejpovice, mohl by to "nadvlak" bez zastávek zajet cca za 4h a tak nahradit současné DB busy.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1914
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 19:56:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oto: Nevím. Mnichov/Norimberk přes Domažlice je prostě tradice,jezdí to už od 70.let.

>"nadvlak" bez zastávek zajet cca za 4h a tak nahradit současné DB busy.

No..kolik má ten bus kapacitu ? 50,70 osob ?
Pro 50 lidí vypravovat vlak ? Já myslím,že DB bus se ukázal jako nečekaně dobré řešení-řada spjů,optimální kapacita,dobrá jízdní doba-i dyž to byl původně trochu truc DB,že přišla o rameno Norimberk/Mnichov-Praha.
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 20:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty busy jsou přece bez zastávek. Klidně by v celé trase jelo těch 50-70 osob, proč ne, u EC Praha-Berlín je to lepší? Ostatní by byla vnitrostátní frekvence.

Jak to bylo v 70. letech nevím, takový pamětník nejsem. Ale co dokážu dohledat, v letech 1989,1992,1993,2003,2004 se přes Cheb jezdilo (JD cca 5h). Myslel jsem, že převedení na Domažlice od roku 2005 bylo kvůli plánované stavbě koridoru Plzeň-Cheb.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1916
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 20:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Čsad_zastávka: 1: Svinov 1. nástupiště, vzhledem k možnosti jízdy jen směr Opava tam bývá dost volno. Problém by byl akorát s úklidem vozů přes den do Bi a absence předtápěcího stojanu.
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1915
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 20:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Při příležitosti olympijských her v Mnichově 1972 byl zaveden R Praha-Domažlice-Mnichov s přípojem a později přímými vozy Schwandorf-Norimberk.Poté se rameno prodloužilo do Curychu a dokonce Interlakenu (s hospodou JLV).Vlak přes Cheb byl historicky náhradou "Západního Expresu" Praha-Cheb-Norimberk-Frankfurt-Paříž Est,s vozy SNCF,Bc SNCF,WR a B ČSD.

>Ty busy jsou přece bez zastávek. Klidně by v celé trase jelo těch 50-70 osob, proč ne,

?? Šlo vám o rychlé spojení Pha-N. vlakem nebo o regio ? Praha-Cheb je obsloužená dostatečně-já bych teda neexperimentoval-a DB na 99% odmítnou. Nasazovat 2x218 nebo Ragulina navíc-proč by to DB dělaly,když to pro jejich vnitro význam nemá.

Ale to je věc názoru :-)
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 21:26:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>Ty busy jsou přece bez zastávek. Klidně by v celé trase jelo těch 50-70 osob, proč ne,

?? Šlo vám o rychlé spojení Pha-N. vlakem nebo o regio ?


Ty busy jsou ale ZCELA bez zastávek, nestaví ani v Plzni. Když jsem říkal nadvlak za 4h, nemyslel jsem, že by to nestavělo vůbec nikde, ale něco jako byl IC Egrensis/Karlštejn, takže Plzeň, Mariánky, Cheb. Nebylo ostatně toto jedním z důvodů rekonstrukce III. koridoru?

Proti DB busům by takový spoj mohl nabídnout pohodlí (opravdu cestující ze Západu považují bus za pohodlnější než vlak, tak jako většina Čechů?) a případné spojení dál bez přestupu. V Norimberku začíná třeba IC linka směr Stuttgart, která současným spojům z Prahy ujíždí o 17 minut.

(Příspěvek byl editován uživatelem oto.)
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1916
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 22:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proti DB busům by takový spoj mohl nabídnout pohodlí (opravdu cestující ze Západu považují bus za pohodlnější než vlak, tak jako většina Čechů?) a případné spojení dál bez přestupu.

Hm. Tak uvidíte příští GVD-od 1.5.2011 má být hotovo Plzeň-Cheb,lůžka a lehátka,co končí v Pl pojedou až do Chebu,ovšem Beroun-Plzeň se má stavět minomálně do 2016 ? a Praha-Beroun se vůbec neví-já za téhle situace bych byl za DB bus moc rád,neb je to taková náhradka i za území ČR. Ono totiž třeba podobné výluky na 220 a 196 se řešily odklony přes Plzeň a dvěma soupravami+bus po 220,ale nakonec se na to ČD vybodly a souprava z OeBB končila/začínala v Dvořišti i s lůžky Curych. Takže třeba cesta těch,co si koupili za nemalý peníz lůžko začínala zmatkem v Praze,neb soupravu tvořila only koženková B,tam byli usazeni,v ČB následoval přestup do busu MHD a jízda do Dvořiště a až tam čekal vlak. Očité svědectví mám od těch,co to absolvovali.

Já bych prostě do dokončení reko 170 neexperimentoval. Ale je to věc názoru (a přístupu DB).
VD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.11.233.5
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 22:10:31    Odkaz na tento příspěvek  

Z F J
On by ten EN neměl význam jen pro spojení z Prahy do Zurichu ale taky třeba z Prahy do Mnichova. Tato relace je totiž přesně na rozhraní kdy se ještě vyplatí spojení lůžkovým nebo lehátkovým vozem. Musela by být natažena jízdní doba, ale vyřešit by se to dalo také tak, že by se jedno lehátko v Mnichově odpojilo a cestující nechali
dospat. Myslím ale, že by ten vlak v tomto úseku využilo i dost sedících cstujících, napřiklad češi na jednodenní výlet do Mnichova nebo bavoráci do Prahy.

Noční spojení Praha-Paříž by smysl mělo, ale cena jízdenky by nesměla být vyšší než low cost letenky plus ubytování v lacinějším hotelu. Pak by si to snad cestující našlo, vzdálenost je to ideální na noční spoj.
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 11-2010

Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 22:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VD? S tou Paříží v poslednim odstavci souhlas, ale jak říkám, v současném GVD to neni na jakej vlak přivěsit, respektive nelze zajistit slušnou jízdní dobu..
Klavirista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 5-2009
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 22:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nezlobte se na me, ale to, co si tu vymyslite s temi kratkymi trasami pres noc, to je mimo realitu. Jak v Berline, tak v Mnichove jste autem za chvilku, kdyz nejedete sami, tak i levneji. Kdyz je auto plne, tak dokonce s mene emisemi na osobu. Tim se nezastavam autodopravy, to vubec.
Jestli chce draha na techto trasach konkurovat, ak musi nabizet predevsim RYCHLA denni spojeni.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1918
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 22:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klavirista-a že jezdí lůžko Praha-Vídeň ?

Jinak Mnichov jezdil celá léta a skončil se zánikem nočního "trojexpresu" 352/353 Praha-Cheb-Norimberk-Mnichov/Stuttgart/Frankfurt.

Prázdný jezdíval Stuttgart,ostatní slušně plné.
Osobně nevěřím (a už jsem to psal),že DB bude platit nějaký noční vlak jen "za KEVy",zvláště když by dceřinka DB,společnost nočních vlaků po Evropě CNL tím přicházela o kšefty. Na Domažlické i u DB jsou noční klidy..ne,nevěřím nějakému rozšiřování nočních spojů. Pro Čechy je to na Západ drahé a pro všechny provozně komplikované,kvůli 1 vagonku do každého směru a 30 lidem v něm pořádat posunové orgie. To musí dnes někdo zaplatit.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Klavirista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 5-2009
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 22:59:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi to cela leta jezdilo a holt se potreby lidi meni :-)

Nejezdi, jezdi luzko Berlin-Praha-Viden, coz uz je trosku jina situace :-)
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1919
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 06. března 2011 - 23:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>Asi to cela leta jezdilo a holt se potreby lidi meni

Tak zaniklo to díky výlukám na 170,stejně tak Egrensis-a náhradou je trasa přes Dresden.Obsazenost na to ´měla vĺiv zanedbatelný.

>jezdi luzko Berlin-Praha-Viden

Jo,máte pravdu-minulý GVD ale ještě jezdilo a párkrát jsem viděl do toho WLABmz v Praze nastupovat lidi :-)

Ne,to se nedivím,že padlo.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3542
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 07. března 2011 - 09:44:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak dokud jezdil přes Cheb tehdejší IC Karlštejn tak měl oproti klopidlům mezi marktredwicem a Norimberkem asi o 10 minut delší jízdní dobu. A to nekuploval s dílem od Bajrojtu v Pegnitz. Navíc směr Norimberk - Hof (Dresden) je jaksi nepoměrně silnější než Norimberk - Cheb.

Takže zapomeňte že si někdo rozjebe v Bavorsku systém kvůli tomu že u nás jsme zkoridorizovali trať lesy kolem Mže.

Ad Ostrava a nočníky: osobně jsem jezdil takto odpoledne dost dlouho. Večeře se oddehrála buď u Urblíka ve Zlínským "směsným odpadu" nebo přímo u hotelu DMH v kuřegrilu otevřeným až do půlnoce. Furt lepší než vylízt z lůžka ráno v 7-8. To bylo atraktivní kdysi kdy už byly otevřený putyky s gulášem pro havíře z noční
Myšák_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 07. března 2011 - 15:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak si opravuji jízdní řád, a najednou...



Co to má znamenat? To jsem ten BUS4 nemusel přelepovat, když pak přelepuji celou tabulku (bral jsem to logicky od str. 1). To si dělají srandu nebo to myslí vážně?

EDIT: S BUS7 je to to samé...

(Příspěvek byl editován uživatelem myšák_tom.)
Pilatus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 07. března 2011 - 21:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myšák Tom: Není to zdaleka první případ. Já v každé změně najdu aspoň 1 takovou botu. Zkrátka kvalita sama.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4987
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 08. března 2011 - 09:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pilatus: A proto se od toho u vlakových čet už upustilo. Máme to v POPu, leč téměř nepoužitelné, protože rozlišení displeje na to není dělané. Pravdou je, že za celý minulý rok jsem papírový JŘ pracovně nevyužil ani jednou, když je v POPu IDOS.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 60094
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 08. března 2011 - 10:25:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel IDOS je pro složitější případy často nevhodný, takže klasické tabulky se stále hodí.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4988
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 08. března 2011 - 10:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mz: To sice ano, nicméně kolikrát požaduje "složitější případ" vyhledat "běžný cestující"- nešotouš (šotouš má stejně svůj vlastní JŘ) ? Určitě se nedá Idosu slepě věřit ve všech případech, což mám ověřené, každopádně pro většinu běžného hledání to stačí a ani do teď nás nikdo nenutil vyhledaná spojení ještě kontrolovat v "Kursbuchu", takže stejně jsme to nosili v 99% případů jako další zátěž do brašny.

(Příspěvek byl editován uživatelem Zapa.)
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 1-2011

Odesláno Úterý, 08. března 2011 - 14:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebyly by někde na netu k mání Pomůcky GVD 2010/2011
Negrelli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 08. března 2011 - 16:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa - souhlas. Onehdá jsem potřeboval jet Brno - Malé Svatoňovice. Po zjištění, že je pěkné spojení přes Choceň a Týniště jsem náhodou zabrousil na řazení vlaku a řekl, že krabičkou nééé. Výsledkem byla o 9 minut delší, ale pohodlnější cesta přes HK s dojezdem v ABfbrdtn. "Chytrý" Idos mi tohle ale nenabídl
242_216__0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 08. března 2011 - 16:29:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proto se od toho u vlakových čet už upustilo. Máme to v POPu

takže klasické tabulky se stále hodí.

Proto asi ještě včera (možná je to tak i nadále) byly traťové jízdní v POPech neopravené
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 60096
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 08. března 2011 - 16:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa:
Tak třeba IDOS vůbec nenapadne (nemá ani proč) nějaký mimořádný zastavení nebo využití Slovakie pro vnitrodopravu atp.
Pro běžný účely (možná i 99 % případů) samozřejmě stačí.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2108
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 12:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jesli by měl nějaký nočník přes Plzeň smysl, tak leda kdyby se domluvily ČD s Alexem na něčem jako Praha 23:00 - Plzeň - Domažlice - Norimberk - Frankfurt kolem 7:00, zpátky taky 23:00-7:00.
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 11-2010

Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 15:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iiii: To zní reálně, ale nejsou na to lůžka a už vůbec odpovídající lehátka, respektive Bc by byla docela ostuda a moc cestujících by si to nezískalo, stejně jako WLAB. A Alex má jen vozy k sezení, pár jídeláků a bister..
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1923
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 18:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sms: Ano,na Západ s WLABem a Bc

Čtyřicetileté vozy bez rekonstrukce
Budeme rádi,když tiše doslouží na Excelsioru. Opravdu už to nechtějí nikde v zahraničí. Pouze Slovensko nebo Balkán-a to do času.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 21:40:08    Odkaz na tento příspěvek  

Iiii: no, případně obnovený trojrychlík Praha-Fankfurt/Mnichov/Stuttgart by bylo lépe vést trs Ústí nad Labem-Most-Varlovy Vary-Cheb. Je to o cca hodinu delší, takže by se nemuselo čumět v Norimberku jako dříve.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1924
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 22:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: Čtete ? Kde na to vezmete lůžka ? S Bc a WLAB asi těžko :-( Kdo zaplatí vlak na "území" DB Netz ? A nakonec i u nás ?
A nakonec-proč by nemohl lůžkový vlak stát ? Pořád lepší,než se mlátit po rozbité 130 a 140 do Chebu.Delší stání navodí spánek a ještě ušetří zbytečné km-je ekologické :-)
Myšák_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 10-2010

Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 22:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ušetří zbytečné km-je ekologické

No, nevím.
Praha-Plzeň - Eso (popř. 380)
Plzeň-Schwandorf - Eurorunner
...

Ale je pravda, že oproti naším brejlovcům či německým sergejům, jsou ekologičtější.
Proto u mne vede jižní varianta, tedy přes Domažlice. Ale problémem jsou právě vhodná lůžka a lehátka.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1925
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 23:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouse: Akorát by bylo dobré z mých příspěvků nevytrhávat pět slov,ale porozumět jim celým.
Mám vlak rád,využívám ho,kde to je jen možné,ale věřte tomu,že Němci na tyhle šotoušské nápady nekývnou.Mnichov padl logicky-dálnice D5 ,Stuttgart jezdil prázdný a do Frftu lítá každou chvíli něco. Smiřte se s realitou,pánové.
I klasickou Moskvu (2x WLAB) JLV pustilo. Víte proč ?
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 11-2010

Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 08:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Moskvu? Proč jí JLV pustilo?
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 18:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co třeba proto, že JLV už to má stejně za pár?