K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 12. 02. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 12. 02. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Rezny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 23:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sem rád že se shodneme , už jen to jak tu všici říkáte je hloupost na takovou dálku vypravovat přímej denní vlak. Možno šotoustvo ( ikdyž cesta aspoň do Budapeště je o ničem .-D) by si to dalo za světla , ale to je tak celý.Každopádně doufám, že tento nesmysl odpadne. Nikdy by mě nevadili dlouhý ramena ( viz Vindobona atd.), ale ať to probůh jezdí na čas. Jinak s záložní soupravou se tady možná v tomto tempu setkáme tak za 20 let, ale je krásné vzpomínat na Švýcarsko kde měl vlak v Basileji z Německa 20 minut a už tam byla náhradní souprava na čas - sice ne pendolino, ale snaha se v tomto případě cenní. Jinak myslím že zpoždění se vždy nasbírá před Budapeští a chci se zeptat jestli ví někdo přesně proč ( oprava trati nebo prostě Balkán ??? )Jinak během jízdy si to Avalka zvedla ze 100 na 120 - Dej bůch štěstí za hodinový takty EC/IC z Brna :-D Jinak typl bych že s průměrem 78 minut zpoždění v Brně je to naprostej rekordman na síti SŽDC nebo ještě nekdo ví o tak povedeným spoji na kterej se prostě nedá spolehnout ???
Loko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 00:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

re Rezny,Kamík:Tak jsem použil Avalu,je pravda,že to bylo ještě v září lůžkáčem z Baru.Musím konstatovat,že Avala byla praktiky po celou trasu plná.Zpoždění 70 minut chytla na přechodové hranici Srbsko-EU,jak v Subotici tak v Kelebii,zcela nepochopitelně jsme čekali na unijní pohraniční policajty.Tak pomalou kontrolu jsem ještě nikdy nezažil.Měli jsme postavenou zelenou na odjezdu nějakých 40 minut,výpravčí trpělivě čekal na peróně na policajty.V Břeclavě zpoždění už jen 15 minut.Cestu tam jsem absolvoval taky s Avalou,načas po celé trase a taky zaplněný tak ze 60-70%.Dle průvodců lůžkových vozů vzniká zpoždění Avaly především na této hranici. Mylně jsem se domníval,že čekáním na lůžkové vozy od Panonie z Baru./do Baru jsme přijeli 2 h zpožděni a zpět jsme měli v Bělehradě 1hod ,do Subotice to ztáhl na půl hod./Na ty se nečeká,má li Panonie zpoždění kurzory se přepojí na jiný vlak a v Budapešti na Metropol.Dokonce jede li Panonie zpožděná avšak ještě před Avalou,vzniklo li by přepojením kurzoru v Subotici zpoždění,nepřipojují se. To je poznatek z mé zkušenosti.
Kamzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 11-2008

Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 09:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak pokud zpoždění vzniká nejčastěji na hranici Srbsko/Maďarsko, tak by možná stačilo protáhnout pobyty v Subotici a Kelebii.
Žilinská Univerzita - Železniční doprava
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 09:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ABCDE:
těch busů má být od úterka zrušeno "jen" asi 10%

Těch "jen" 10% na některých linkách znamená například zrušení víkendové dopravy. A to ty busy nejezdily prázdné - například na lince 270016 (Nymburk-Loučeň-Seletice) jsem při náhodné jízdě dojel v neděli do Nymburka s dalšími 16 cestujícími, kteří přestupovali na vlak.

Je zajímavé, že když se někde má nahradit vlak autobusem, tak se proti tomu strhne velký povyk (ačkoliv díky autobusové náhradě lidi o spojení úplně nepřijdou) a argumentuje se "potůčky, které se slévají v řeku" (ačkoliv tím potůčkem může být i autobusová linka), zatímco teď je v železniční diskuzi ticho po pěšině. Přitom se teď ve Středočeském kraji leckde ruší dost velké autobusové "potoky", což v důsledku uškodí i železnici.

Nezbývá než doufat, že snad jednou ve Středočeském kraji přijde někdo, kdo dokáže dopravu zorganizovat opět do použitelného stavu...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5285
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 10:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"když se někde má nahradit vlak autobusem, tak se proti tomu strhne velký povyk (ačkoliv díky autobusové náhradě lidi o spojení úplně nepřijdou) a argumentuje se "potůčky, které se slévají v řeku" (ačkoliv tím potůčkem může být i autobusová linka), zatímco teď je v železniční diskuzi ticho po pěšině. Přitom se teď ve Středočeském kraji leckde ruší dost velké autobusové "potoky", což v důsledku uškodí i železnici."

Ano, to je opravdu smutné. Mnozí železniční fanoušci se z toho rušení autobusů i radují. Nevím proč, když linky souběžné s vlakem v Rathistánu převážně vydržely, zatímco většina rušených spojů je do míst kde žádný vlak není a kam nic jiného nejede.
Drobný příklad: Na několika linkách Praha-Beroun nebo Beroun-Nižbor nebylo zrušeno prakticky nic. Nebyly zrušeny ani souběžné spoje, například v okolí Žebráku nebo Hostomic se stále jezdí stylem dva až tři spoje těsně za sebou a pak klidně dvě i více hodin nic. Naproti tomu na linkách Beroun-N.Jáchymov, B-Skryje, B-Suchomasty, B-Tetín bylo zrušeno po několika spojích bez náhrady, takže do těch obcí v určitých časech teď nic nejede. Jó, to je opravdu "velké" vítězství rathovské železnice nad rathovskými autobusy.
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 12:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:

Souhlas. Je to hnus - rušení autobusových spojů bez náhrady do míst, kam není jiná možnost, a zároveň ponechání souběhů na jiných místech, je prasárna
Rezny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 18:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To že je Avala plná je mi jasné a od této trasy bych to taky čekal , ale kolik lidí v ní jede z ČR za Budapešť ( aspoň mimo sezónu teda ??? )
Loko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 22:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

re Rezny:Tak to si netroufnu tipnout,Jel jsem na sklonku léta 24.8 tam a ze začátku září zpět.
Nastupoval jsem až v Břeclavě do lůžka a lehátka asi 20 lidí ale na sedačku cca 50,Bratislava taky početný nástup,Budapešt velký pohyb cestujících jak výstup tak i nástup,po Maďarsku je vedena jako IC a v nácestných stanicích velmi malý pohyb. Za hranicí v Subotici lůžka a lehátka přepojili na Panonii do Baru,ale lidi ze sedaček nepřestupoval prakticky nikdo.Avala na cestě do Bělehradu stále načas. My s Panonii po Bělehrad včas,pak je hodně frekventovaná jednokolejka až do Baru ,navíc dělali hodně opravy a taky rozšířovali stanice,a tam jsme nabrali 2 hodiny. Ale proč jezdí tak často Avala zpět opožděná to nechápu.
H_n_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 3-2009

Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 23:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

také něco ohledně Avaly: ona se v Subotici přepřahá na maďarskou lokomotivu, to znamená, že si pro ní musí přijet z Maďarska, většinou přijede až v době odjezdu Avaly a ještě k tomu, když dotáhne zpožděný náklad. Tím je jasné, že se to značně protáhne.-toť mé zkušenosti
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9490
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 12:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Velmi pěkný fígl s grafikonem a druhem vlaku. Pěkný deatil smlouvy o financování. Gratuluji.
Dnešní MfD:
České dráhy musí ušetřit půl miliardy korun, přestaneme jim dotovat provoz vlaků EuroCity a InterCity, sliboval loni na podzim ministr dopravy Vít Bárta.
Skutečnost je nakonec o dost jiná. Ministerstvo dopravy pošle letos drahám stejnou sumu na provoz dálkových spojů jako v loňském roce a na ztrátovost většiny vlaků EC/IC stále přispívá.
Stát na aktuálním jízdním řádu zredukoval objem vlaků, které si objednává (a na jejichž ztrátu přispívá) o pět procent, celkem má objednáno 33,2 milionu vlakových kilometrů od ledna do nového jízdního řádu v polovině prosince. Ministerstvo dopravy už zveřejnilo na svém webu seznam všech objednaných vlaků, z kterého vyplývá, že nadále dotované jsou prakticky všechny vlaky EC mezi Děčínem, Prahou, Brnem a Břeclaví.
Dráhy navíc našly způsob, jak o dotace nepřijít: přejmenovaly původní EC/IC na expresy.
Týká se to především spojů mezi Prahou a Ostravou. „Jde o sjednocení kategorizace spojů na českém a slovenském státním území tak, aby se nestávalo jako v minulosti, že na našem území byl vlak například veden jako IC a na hranicích přešel do kategorie Ex,“ vysvětlil mluvčí drah Radek Joklík.
Stát s tím problém nemá. „Pro nás není podstatná kategorie, ale zajištění spojení,“ říká vedoucí odboru veřejné dopravy Ondřej Michalčík. Vlaků, které provozují dráhy na vlastní riziko, je minimum, protože z 38 párů vlaků této kategorie jezdí bez dotací jen sedm, jde hlavně o spoje do Polska. Dál bez dotací zůstává pendolino.
Stát by sice mohl omezit objednávku razantněji, jak původně Bárta plánoval, nakonec by tak ovšem mohl zaplatit i více. Smlouva s ČD uzavřená za dob ministra Gustava Slamečky počítá s tím, že při poklesu objednávky o více než pět procent mohou dráhy chtít za kilometr jinou cenu. A ta by byla nejspíše vyšší. Dráhy dostanou v porovnání s rokem 2010 za každý kilometr nejméně o pětikorunu více - 113,78 Kč.
Bagry, napaječe, metrolinky!!!
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 13:25:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Bručoun: Mnozí železniční fanoušci se z toho rušení autobusů i radují.

Zatím jsem si něčeho takového nevšiml ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9494
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 13:32:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun 5285 CIT: "Naproti tomu na linkách Beroun-N.Jáchymov, B-Skryje, B-Suchomasty, B-Tetín bylo zrušeno po několika spojích bez náhrady, takže do těch obcí v určitých časech teď nic nejede." KON.CIT.¨
Toto je informace naprd. Význam by měla, pokud byste doplnil počet lidí ve zrušených busech. Je docela dobře možné, že v určitých časech nikdo nikam nikdy nejezdil.
Doplňte to teto.
Bagry, napaječe, metrolinky!!!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3460
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 14:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já se na to koukal.

Suchomasty jsem nějaký extra omezení nezaregistroval. Nicméně - dost se divím že tam něco jezdí v té podobě o víkendu. Víc než 5 ks jsem v buse neviděl. Na druhou stranu se není čemu divit když něco jede z Knížecí a má tam někdy přípoj z/do Berouna, něco někdy z Berouna. A tarif je nepřestupný takže už jeden s přestupem dá za jízdenku pomalu jak za benál.

Tetín je orubán v sone. Něco málo zbylo. Neviděl jsem na té lince ani letní víkenďáky k jeskyním.

Jáchymov jsem nezkoumal.

Do Skryjí jezdil prd už předtím. Sone virtuálně 0 (přičemž letní linka z Prahy tam je furt). Do Kublova jsou 3 páry sone jako byly.

Ono by se ani škrtat nemuselo kdyby se udělaly garantované přestupy ve Zdicích v době kdy není třeba aby jelo 5 busů až do Berouna současně. V kraji by ale musel bejt IDS s přestupným tarifem....
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5311
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 15:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: "Je docela dobře možné, že v určitých časech nikdo nikam nikdy nejezdil."

Ale jezdil. Ve zrušených časech žádné davy. Dokud ale někde jezdí nevytížené souběhy, tak to na zrušení bez náhrady není. Mimoto, poptávka je uměle snížená nejistými, nevhodnými, nebo žádnými přípoji do Prahy. Potenciál je mírně větší.
Například Hudlice jsou daleko větší než leckterá stejně velká PIDí obec, přitom toho tam mimo špičku jezdí daleko méně. Kdyby se podobným způsobem šetřilo v PIDu nebo na železnici, tak by byl hned oheň na střeše.

Petr Vlček: ad Suchomasty: Do Tmaně a Suchomast zrušili jediný večerní spoj ve 21 hodin. Teď jezdí poslední někdy po 18.hodině.
ad Skryje: Zrušili poslední večerní spoj do Broum ve 22, teď jezdí poslední asi 18,30. Zcela zrušili víkendovou dopravu Broumy-Skryje, doteď v létě fungovala, nově se z Berouna do Skryj vůbec nedostanete. Zrušili nedělní večerní letní spoj do Prahy.
ad Jáchymov: tam toho zrušili taky dost: večer, přes den směr na Branov, víkendy. Hlavně to musíte srovnat s JŘ, který platil před dvěma měsíci, protože první omezení přišla už v prosinci.

Zrovna Vy jste tolikrát psal, jak zrušením večerního spoje může přijít o cestující i ranní nebo dopolední, protože se lidi nemají čím vrátit. Když Oredo zrušilo pár večerních vlaků, tak jste je ostře kritizoval. Teď když Rath ruší v celém kraji spojení plošně zcela bez náhrady, tak Vám je to najednou skoro jedno.

"přičemž letní linka z Prahy tam je furt"
Že Vy jste se zapomněl podívat na význam poznámky "68"?

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9508
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 15:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Tuhle oblast fyzicky v prac dny neznám, tam jen na vandry a pod a ještě pěšky od vlaků, proto se ptám či uvažuji. Ale nemohu se zbavit dojmu že některé zákonitosti jsou prostě platné plošně. Obecně ani velikost obce nemusí být důvodem k dopravě mimo špičku, není -li v obci poptávka po dojíždění do města. Z vesnic poblíže Prahy může být situace jiná, protože městské či skoroměstské obyvatelstvo může migrovat jinak než vesnické a maloměstské. Jinými slovy, Praha může nabídnout víc příležitostí na zaměstnání/školu začínající např v 11,00 než maloměsto, kde vše začíná v 6-8. Jinými slovy z Kopaniny (jedno které) může být větší poptávka po dopravě celý den než ze Suchovrat nebo Mokromast. Takže bych to nechal na starostech obcí, když si to nechaj zrušit.
Bagry, napaječe, metrolinky!!!
Zámčan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.216.142.62
Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 09:53:39    Odkaz na tento příspěvek  

no k AVALE neviem kde kto nabral že meškanie vzniká v štúrove alebo v BA.Ak vlak stojí v Štúrove tak preto že príde súprava ktorú by neprevzal žiadny dopravca nevykúrená,bez funkčnej klímy ak sa niekedy preto vlaková čata naštve a jednoducho nevykurený voz alebo vozeň s inou závadou neprevezme (ono jeden by sa dal uniesť...)
V BA sa väčšinou preprahá lebo Gorily sú za životnosťou a teploty - 20 C nerobili im dobre.

Riešenie je Avalu ukončiť v Budapešti a otočiť.Thesaloniki už nebudú Bar sa prehodí v Budapešti (ale dostatočný časový priestor v prípade meškania surovo BAr dať na Metropol)
čiastočné riešenie posunúť odchod z Beogradu na skoršiu dobu ...od prvej zmeny?
a úplne riešeniev GVD 2012 už Avalu do Beogradu neviesť
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 04. února 2011 - 20:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U sudé Avaly je nevýhoda, že je to jediný odpolední spoj z Budapešti do ČR. Nevím, která chytrá hlava zrušila Haška s odjezdem 13:28 a posunula ho na 11:25. Když člověk cestuje ze vzdálenějších částí Maďarska, tak se na Keleti vlak takhle brzy stihnout rozumně nedá. I v minulosti jezdil vlak z Budapešti do Prahy kolem 14. hodiny (IC 78 Csardás), to bylo ideální. Avala přijíždí do Prahy pozdě i bez zpoždění. Jediné rozumné řešení: Avalu ukončit ještě v Maďarsku, nemusí nutně končit v Budapešti. Vrátit vlak s odjezdem z Budapešti v 13:28. Nevím, proč za každou cenu musí být 4-hodinová díra mezi Budapeští a Bratislavou.
Loko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 04. února 2011 - 21:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Avala má své opodstatnění,v Kelebii tj. vstup do EU to chce přidat pobyt.Nebo v Budapešti to natáhnout.Z Nového Sadu až do Budapešti je to jednokolejka a v případě zpoždění se čeká na křižování s dalším nárustem zpoždění.Taky i rychlost na celém srbském ,tak i maďarském useku není nic moc povětšinou 80 jem místy 100. Myslím si,že by se uživil i noční kurzor lůžka.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Pátek, 04. února 2011 - 21:44:46    Odkaz na tento příspěvek  

Jak jsem již psal výše: pro spojení Česka s Balkánem (ex-Jugoška, Rumunsko, případně cokoli dál) je mnohem vhodnější použít přímé lůžkové či lehátkové vozy - na Hungárii či Jeseniovi, z Budapešti by je vezl Beograd-expres (do Bělehradu, případně dál - Sofie, Soluň, pokud se Řekové umoudří), resp. Ister nebo Dacia (do Bukurešti). Denní spojení je časově riskantní. A i příjezd do Bělehradu či Bukurešti ráno je příjemnější než pozdě večer.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7209
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 04. února 2011 - 22:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad Zastávka:
Poslední vlak o půl druhé z Budapešti je podle mě brzo, čas Avaly je lepší, žel by mohla jezdit včas.
Jinak příčiny děr v taktu mezi Budapeští a Bratislavou bych hledal v Bratislavě ... a ne na nádraží.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1721
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 00:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zaslechl jsem, že má jezdit od někdy brzy z Bělehradu dříve, tak to snad bude lepší.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 00:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: pro spojení Česka s Balkánem ... je mnohem vhodnější použít přímé lůžkové či lehátkové vozy

Souhlasím. Ale poslední celoroční skončily v prosinci (Praha - Bukurešť). Lůžko je příliš drahé, je nutná jízdenka 1. třídy na celou trasu a lůžko samo o sobě stálo 106 EUR (single), pokud se nepletu. Muselo by se jít cestou SparNightů.

Hroch: Poslední vlak o půl druhé z Budapešti je podle mě brzo

Podle mě taky. Myslel jsem to jako přidání vlaku v 13:25, v čase 15:25 bych vlak samozřejmě nechal. Dokonce si myslím, že by mohl jet i v 17:25 s příjezdem do Prahy v 0:17. V Budapešti by totiž měl přípoje od vlaků z Rumunska ze směru Oradea i Arad. Klidně by to mohla být Avala, příjezd do Budapešti jako dnes ve 14:54, odjezd 17:25. Kdyby stihla přijet včas, těch pár zájemců by si přesedlo do vlaku s odjezdem v 15:25.

Ještě jedno spojení je podle mě na pytel. Z východního Maďarska a z Rumunska se nabízí IC Hernád s přestupem v Košicích na Šíravu. Bohužel Šírava na zpožděný Hernád nepočká a pak už do ČR nic nejede. Vzhledem k 12 hodinovém intervalu na přechodu Hidasnémeti se dřív do Košic dost dobře dojet nedá...
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 6-2008

Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 08:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten v 17:25 by mohl jet do Ostravy/Bohumína. A z Wídně 19:04 by končil v Brně(nebo v Praze těch 0:17). Mezi nimi přestup v Břeclavi.
Ráno taktéž Bohumína/Ostravy v 5:04(Svinov). Z Brna by vyjížděl v 6:24 na Wídeň. Přestup Břeclav.
No R tuším Rastislav, tak po ránu vyjížděl dříve z Ostravska.
Ale co se ty první ranní a poslední večerní vyškrtaly, tak na jednodenní výlet z např. Ostravy/Havířova/Těšína do Blavy se ani moc nevyplatí...
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1851
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 17:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Ic540: Ne že by se mi nějaké zlepšení relace Ostrava-Bratislava/Vídeň nelíbilo, ale už v současnosti nejsou břeclaváky až na 532/533 v ZVS, takže v budoucnu očekávám spíš rušení než přidávání.
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 06. února 2011 - 00:44:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já Vaším slovům rozumím. No párkrát jsem právě tak v Blavě na otočku byl(sloužil jsem Michalovce a Blava-Vajnory) navštívit/zavzpomínat. I fotit.
Takže rušení mě uvádí do smutku.
No má li něco fungovat, tak právě to byl ideál. Nyní mi to někdy připadá i jak Vy píšete o rušení, že budu li bez IGK, budu muset jet v pátek v poledne tam. Nocleh. A v neděli v poledne zpět. No to je ale krutý příklad, tak tragicky to snad nedopadne...
Jinak
Tommik22
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.87.219
Odesláno Neděle, 06. února 2011 - 11:56:02    Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl jsem jen reagovat na železniční dopravu v Řecku. Na webu ČD je psáno že veškerá mezinárodná doprava do a z Řecka k 17.1.2011 končí. Je skutečně tomu tak? Na serveru Bulharských,Srbských ani Bulharských drah nic takového nepíšou. A jsou to železnice které mají přímé celoroční spojení s Řeckem. Dle sdělení Bulharských drah jezdí vlaky bez omezení. Je to opravdu nějaké divné. Máte někdo aktuální info?
Negrelli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 06. února 2011 - 12:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mezinárodní spoje prozatím jezdí. Otázka je, jak dlouho. Záměr o ukončení provozu byl oznámen 23. prosince 2010.

K 30.1. byl ukončen provoz na Peloponésu vyjma Patra - Rio - Ag. Andreas, Olympia - Pyrgos - Katakolo, Diakofto - Kalavrita a NAD Patra - Kiato.

Na severu skončila všechna IC mezi Soluní a Alexandroupoli (zůstaly 2 páry reg. spojů), Paleofarsalos-Kalambaka jezdí jen 3 páry spojů (1x Atény, 2x Soluň?). A komplet zrušena relace Edessa - Florina.
Libcha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 06. února 2011 - 12:46:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedá se z Ovy do Blavy jezdit spíš přes Žilinu ? Je to asi dražší, ale spojů výrazně víc a to i přes noc...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2476
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 06. února 2011 - 13:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Negrelli: Komentář k OSE jsem si dovolil dát do sekce Ostatní země.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1852
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 06. února 2011 - 18:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Libcha: Přes Žilinu to je výrazně delší, v nejlepším případě o hodinu a půl, v nejhorším o tři. To už spíš přes Brno, tam to dělá jenom hodinu.
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Neděle, 06. února 2011 - 20:40:15    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes je to busem leckde "dálkově" rychlejší než vlakem, ale do tří let se to změní ! Třeba z Prahy do Budějovic, Brna či Plzně to bude kalup. A kdo že to říká ? No přece Vítek Napoleon Bárta !

http://www.ct24.cz/doprava/114664-cestovat-vlakem-ci-autobusem-v- cr-zatim-vyhrava-to-druhe/
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2904
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 11:49:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libcha: A v březnu navíc také s výlukou, kdy se bude z expresů Praha - Žilina přestupovat v Návsí do autobusů, které odvezou cestující do Čadce, kde si opět cestující přestoupí do vlaků, viz zde.

(Příspěvek byl editován uživatelem Semolina.)
švýcar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.2.84.193
Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 11:57:09    Odkaz na tento příspěvek  

Semolina: jak to bude s hospodami? koukal sem že na slovensko se nedostane třeba Janáček a Hukvaldy s vozem SD..
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 59659
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 12:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zámčan:
Napsal jsem, že zpoždění často vzniká i tam, a nejen u Avaly. Takže samotný dřívější odjezd z Bělehradu (zhruba o 40 minut to má být - nově bude odjíždět už v 6:46 a bude pak mít teoreticky 29minutový pobyt v Bačce Topole), nemusí stačit. A nejde jen o průjezd SK, ale i o Maďarsko.

Např. dneska přijela EC 136 do Štúrova +36, odjela +56. V Blavě +57/+65. Včera Avala z MÁV včas, v Blavě +10/+18. A není to až tak docela výjimečné.

Samozřejmě tím nechci říct, že na Slovensku nebo v Maďarsku běžně vzniká +100, na to jsou mistři jinde. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zámčan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.216.142.62
Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 08:28:22    Odkaz na tento příspěvek  

Martin Zlivský

Meškania len z Maďarska alebo slovenska sú v drvivej väčšine zapríčenené neschopnosťou HDV.Aj včerajší prípad s Moraviou bola neschopnosť HDV 350 už z Budapešti.,následný preprah v Štúrove a v Bratislave.Štúrovo nemá vlastné depo vždy tam musí ísť HDV z NZ (príp ak tam je nejaký os vlak tak z neho ale napr z 560 alebo 812 asi ťažko...) a v BA sa opäť preprahá na 350.Holt realita
Kapitán_stejskal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 3-2009

Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 21:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zámčan:
To sem rád, že jste to přiznal.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 59698
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 23:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Blbý je, že k tomu dochází dost často.

Dneska pro změnu EC 272 (Štúrovo +2/+22, Blava +21/+30) a EC 344 (344 Blava +69/+75).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2906
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 09. února 2011 - 14:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

švýcar: Jídelní vozy na expresech do Žiliny spíše nejezdí, než jezdí. Stačí se podívat například na tyto snímky, které hovoří za vše.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Středa, 09. února 2011 - 15:37:02    Odkaz na tento příspěvek  

Autodopravci se vztekají, že Bárta chce podporovat železnici:

http://ekonomika.idnes.cz/autodopravci-odmitaji-bartuv-plan-podpo ru-zeleznice-i-rozsireni-myta-1zo-/eko-doprava.aspx?c=A110209_134 619_eko-doprava_fih
ABCDE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Středa, 09. února 2011 - 17:31:18    Odkaz na tento příspěvek  

http://byznys.lidovky.cz/drahy-nakoupi-polske-motoraky-o-ctvrtinu -levneji-nez-cekaly-prr-/ln-doprava.asp?c=A110209_165607_ln-dopra va_nev
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 59708
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 09. února 2011 - 23:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska opět - 272 z Blavy v čele s 362.012, takže v Praze s +41.
Oproti tomu 344 jen s +2.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 17:56:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem se chtěl zeptat místních znalců, jestli se po dokončení koridoru Plzeň-Cheb, tedy od GVD 2011/12, nechystá opětovné zavedení vlaků vyšší kvality z Prahy do Německa přes Cheb? Díky.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2537
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 19:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JUNKRS: Tohle asi nebude otázka pro K-R, ale pro nějakého provozovatele dopravy. Samozřejmě nic nebrání ČD, ale i třeba Jančurovi a nebo Hamé synovi, DB, Arrivě, Veolii či úplně nějakému jinému dopravci, aby takové vlaky zavedl. Vydělá na tom?

Nevím.
1.změna JŘ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.191.204.129
Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 19:56:58    Odkaz na tento příspěvek  

Už je to venku: http://www.cdrail.cz/gvd/zmena1.pdf
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 20:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Junkrs: samozřejmě chystá....
můžeš se těšit na kompletní revitalizace Janoza/Najbrt se zásuvkami a záclonkami
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 21:00:17    Odkaz na tento příspěvek  

1.změna JŘ: no jo, bratři Poláci skutečně zařízli R 252/3 na polském území. To se dalo čekat ... Ať jezdí rychlík Praha-Pardubice-Wroclaw který nebude suplovat courák, ta parodie na rychlík á la R 252/3 je k ničemu.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 21:03:11    Odkaz na tento příspěvek  

1.změna JŘ: Ale zase rozumné je např. to, že mimo sezónu (od začátku dubna) bude jezdit souprava od Yettiho v úseku ČB-Tábor nikoli jako spěšňák, ale jako osobák. Vzhledem k silnému nedostatku víkendových osobáků v tomto úseku je třeba každé zlepšení přivítat.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 21:07:09    Odkaz na tento příspěvek  

Lc937gt11 : a kam budou ty vlaky IC/EC přes Cheb jezdit ? Do Norimberka ? Nebo někam dál do Rajchu (Stuttgart, Frankfurt, Porýní) ? A zůstanou rychlíky Praha-Norimberk na domažlické trati, nebo je ty vlaky přes Cheb nahradí ?
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 21:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: já nevím...asi se nechystá nic...
můj příspěvek měl být IRONICKOU odpovědí na dotaz Junkrs:
že se může těšit tak maximálně na janoza/najbrt se záclonkami a zásuvkami

zde asi bude spíše záležet na vůli sousední strany,tím myslím německých dopravců...
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 21:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak vrátím-li se k tomuto hypotetickému dotazu...
podívám-li se na současné vedení "zastávkově/rychlíkových" Ex/R nějakému "upgrade" z kat EX neočekávám...možná tak nějaký turisticko-lázeňsko sběrný EN

a spíše k rozvoji mezinárodních RegionalExpresů z "D" do Plzně
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 906
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 23:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebudu dávat konkrétní odkaz, no však zrovna se setkalo ve vláknech 320/Ostravsko několik neskutečných snímků o kterých zde byla/nebyla řeč v souvislosti se současným, nebo spíše budoucím možným směřováním dálkovky skrz centrum Ovy/Havířov, alias určité prdele(bez urážky Karviné nebo li po našem Hajcman City) neboli Sakmarovo údolí... Tak se podívejte proč jezdit/stavět v centrech atd...Havířovech....
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1858
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 23:54:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@1.změna JŘ: Změna na 313 je opravdu geniální. Pokud byste měli stejně jako já problém ji najít, vězte, že spočívá v rozepsání Vrbno pod Prad. zastávka na Vrbno pod Pradědem zastávka.
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Franta z hor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pátek, 11. února 2011 - 08:31:48    Odkaz na tento příspěvek  

Bugear: no dyť jo. Výrobci lepidel taky musejí z něčeho žít, a kdyby byla změna malá, tak by se nepřelepovalo, nekupovala lepidla,...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2327
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 11. února 2011 - 10:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v rozkládací mapě upravte tečkovanou čáru tratě v úseku Bakov nad Jizerou – Dolní Bousov na tenkou plnou (tratě, na nichž jezdí jen osobní vlaky) a doplňte číslo tratě 063
... lepší než omalovánky...
Hromadná doprava, pořádná votrava a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka (Ivo Jahelka)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5720
Registrován: 5-2005

Odesláno Pátek, 11. února 2011 - 14:33:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bugear: Ne, ne. Já mám ve své modré bichli chybu a tu se pravděpodobně snaží tou přelepkou opravit! Místo Vrbno pod Pradědem zastávka, tam mám jen Vrbno pod Pradědem. Takže čisté bezzastávkové Vrbno dvakrát pod sebou!
MHD Ostrava
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1657
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 11. února 2011 - 19:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Junkrs: Jestli něco opět zavádět, tak možná noční R352/3 Pha-Plzeň-Frankfurt. Ráno z příjezdem mezi 8:00-8:15hod. a večer odjezd kolem 22-té hodiny. Kvůli přestupní vazbě ohledně EC74/75. Mimo jiné. Jinak bych to neřešil a vlaky typu "Egrensis" nechal v klidu spát...
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pátek, 11. února 2011 - 19:50:14    Odkaz na tento příspěvek  

možná noční R352/3 Pha-Plzeň-Frankfurt
To jezdí z Plzně do Frankfurtu takové davy?
Mimochodem příští rok bude opět v úseku Plzeň - Cheb prakticky nepřetržitá výluka, ne?
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 11. února 2011 - 22:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zase? Kdy ty výluky skončí...No, nicméně já bych nebyl proti, jak mám moje vysněné řazení, tak tento zajímavý noční R (u mě EN) jezdí Je to jako EN 352/353 Johannes Kepler, z Prahy jede v 20.04 v 2h taktu z Prahy do Bavorska () v Chebu je v 23.47, v Nürnbergu v 3.38 a ve Frankfurt v 6.27. Veze vozy bez místenky do Nürnbergu (3x ARRIVA Bomz), soupravu ČD do Frankfurtu (Bmee, Bcm ( Tak je to jediné relativně moderní lehátko co ČD má, jen škoda, že je jen jedno, a navíc pro železničáře) a WLABmee) pak 2 soupravy DB Nachtzug (Bomz + Bvbcmz + WLABmz173) do Stuttgartu a do Mnichova. Dál bych na Plzeň uvítal protažení IC od Břeclavi a z Brna, bylo by to zajímavé.
vagonWEB

ICQ 418733638
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1863
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 12. února 2011 - 00:07:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Ostravák: Tak to jo, já to porovnával proti PDF, kde už to bylo vyvěšeno opravené.
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1658
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 12. února 2011 - 09:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Plzně (a možná i okolí) do Frankfurtu (resp. "do Německa") samozřejmě lidé jezdí. A v letní sezóně študáci s báglama vlak(y) zaplní docela dost. Hlavně v létě mne překvapovala nejen obsazenost toho nočního R, ale i přestupní vazba ráno v Praze na tehdejší IC "Csardás". Ale jestli tam má být dlouhodobější výluka, tak to samozřejmě nemá smysl. Navíc bych s případnými vlaky počkal, až bude hotový i úsek Beroun-Plzeň. Bohužel, ten nejpodstatnější úsek Pha-Beroun je stále v dezolátním stavu.