K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 21. 09. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 21. 09. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Rybák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 5-2008

Odesláno Neděle, 18. září 2011 - 21:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je 814 důstojné vozidlo pro Sp???

A 810 je důstojné vozidlo pro švejky jak pořád navrhujete???
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11186
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 18. září 2011 - 22:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rybák: Otázka zní: Jsou švejci důstojní rychlíci?
(Při odpovědi vemte do úvahy, kolikrát nedojel, kolikrát byl právě tou 810 nahrazen - vida v ČB si to myslej, že 810 je vhodné vozidlo pro Švejka, kolikrát místo něj vyjel autobus, kolik lidí je zejména kolem Čimelic ve vlaku, připočtěte kolikrát byl rychlík zneužit pro historickou šotosoupravu nebo použity vagóny, které v životě za 50 let své existence rychlík neviděly a podobně.)

(Příspěvek byl editován uživatelem káem.)
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Neděle, 18. září 2011 - 22:03:18    Odkaz na tento příspěvek  

Káem: kraj tam nechtěl financovat osobku v roce 2007 (ale v relaci Lužná-Deštnice měla zůstat), ale nakonec tak učinil. Spěšňáky tam začaly jezdit až koncem roku 2008. Souhlasím že to nejsou žádné Sp ale de facto Os (i když nechápu proč nestaví v těch třech stanicích u Žatce, které zmizely i z JŘ), a že tyto vlaky by měl financovat kraj. Nemyslím si že by úsek Žatec-Lužná měl zůstat bez osobní dopravy, resp. s pouhými dvěma páry vlaků (přestup v Lužné mezi rychlíky Praha-Rakovník a těmito "spěšňáky" je prý 10-15 lidí, což není tak málo). A to nehovořím o úseku Chomutov-Žatec, zde se snad na potřebě osobních vlaků shodneme (a plzeňské rychlíky podle mě nestačí, neboť projíždějí Březno a Hořetice).
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5595
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 18. září 2011 - 22:04:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: Já má teda dojem, že se mluvilo o tom, že tyto dvě linky zaniknou (státem placené spoje) a u ostatních budou určité dílčí úpravy. Ostatně, pokud se sečtou uspořené vlakokm (2 páry 238 - 117 km, 4 páry 124 - 72 km) tak se dostanu 468+576=1052 km/den, což je 383980 km/rok. Pokud by toto mělo stačit na úsporu 50 milionů, tak je průměrná úspora těchto 2 linek cca 130 kč/km. A to se mi nezdá, to je moc (průměrná dotace pro letošek činí necelých 114 kč/km). Část by mohlo ještě dorovnat to, že některé rychlíky pojedou s omezením jako letos, a v 1. návrhu byly vedeny denně (třeba 072).
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11187
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 18. září 2011 - 22:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: No podle mě je otázkou, proč lidi z oblasti Lužná-Žatec potřebují právě do Lužné, Rakovníka či Žatce, když patří pod Louny, že jo. A nedaleko mají trať 126, která tímto směrem vede taky.
Když už se s takovou námahou a průsery vybudoval tunel na přeložce 124 mezi Žatcem a Chomutovem, taxe to mělo i elektrifikovat a dalo by se hovořit zcela jinak.
Nostalgikovi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.239.158.84
Odesláno Neděle, 18. září 2011 - 22:13:55    Odkaz na tento příspěvek  

ČTI A PLAČ!!!!!!!!!!!!!
ČT 1 včera odpoledne po 16.30 hodině, pořad AZ kvíz. Soutěžní otázka: Jakým slovem označujeme vysávání finančních prostředků z podniků, institucí a bank? Soutěžící neví.
Správná odpověď zní: Tunelování.

"Tak děti, teď si pěkně sedněte a tiše poslouchejte.
Pojem "tunelování" vznikl takto: Ve V.B. Lady Margaret Thatcherová privatizovala velké státní podniky. V ČSFR ministr financí Václav Klaus privatizoval velké státní podniky. Potud shoda. Rozdíly: Ve V.B. provedli nezávislý audit a prodali za tržní cenu. Tedy tomu, kdo dal nejvíc. A platilo se hned. U nás se státní podnik prodal za účetní hodnotu předem určenému zájemci.
A s odkladem platby.
Postup byl tento: Privatizační komise zjistila účetní hodnotu subjektu a vybrala zájemce. Tomu předala podklady.
1. Zájemce si nechal subjekt ocenit znalcem. Částka, určená znalcem, několikanásobně převyšovala částku prodejní.

2. S tímto odhadem tržní ceny šel zájemce do banky a úvěr bez problémů dostal. Za úvěr přitom ručil majetkem, který stále ještě nebyl jeho! Z úvěru, poskytnutého takto bankou, zaplatil tu účetní hodnotu a ještě mu zbyla pěkná sumička do začátků.

3. Podnikatel "zlatokop" si po převzetí subjektu založil další firmu, na kterou převedl aktiva původního subjektu. Potom přestal bance splácet úvěr. Banka byla nucena převzít zástavu, tedy spíše to torzo, které z původního subjektu zbylo. Pan podnikatel byl z obliga, prostě mu "nevyšel podnikatelský záměr!"

4. A na státu bylo, aby mu prokázal úmysl. Pan podnikatel to navíc jistil převedením majetku na osoby blízké. Takto tedy vznikl pojem "tunelování." A takto se nám tady "narodili" noví kapitalisté.
Nostalgikovi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.239.158.84
Odesláno Neděle, 18. září 2011 - 22:14:29    Odkaz na tento příspěvek  

5. Abych nezapomněl: Všechny tyto transakce národního majetku nepodléhají právnímu přezkumu. Na to byl dokonce vytvořen zvláštní zákon!

Při takzvaném očišťování bank od takto vzniklých nedobytných úvěrů bylo zapotřebí tato pasiva někde skrýt. Dva staří přátelé z "Prognosťáku"to vyřešili tím, že založili Konsolidační
banku. Vznikl tak světový unikát - banka, která spravovala jen samá pasiva. Když už to bylo příliš nápadné, byla tato banka přejmenována na Českou konsolidační agenturu. Současně s tím bylo vedení ČKA povoleno prodávat tam uložené dluhy za částky, které nezřídka tvořily
pouhých deset procent původní výše dluhu. Tak se také běžně stávalo, že původní dlužník si
koupil svůj dluh (přes třetí osobu, samozřejmě) za částku, která nepokryla ani úroky z
tohoto dluhu. Tento dříve dlužník byl po této transakci samozřejmě už opět vážený podnikatel. Po zaniklé ČKA zbyl dluh ve výši 236 miliard korun.Tato částka se objevila jako záporná položka ve státním rozpočtu a ze státního rozpočtu je také tento dluh umořován. Takže, milé děti, jaké si z toho vezmeme ponaučení? Ano, správně! Když dva dělají totéž, není to vždycky totéž."

A já jen dodávám: Tento stát v žádném případě nerozkrádaly nějaké "socky." Z těch někdejších privatizátorů, jejichž dluhy platíme (a budeme platit i nadále) všichni bez rozdílu, jsou dnes milionáři, multimilionáři a někteří dokonce miliardáři. A jsou to také ti, kteří nám tady skutečně vládnou. Politici jsou ve skutečnosti jen loutky, vykonavatelé jejich vůle.
Tak se také stalo, že si jeden miliardář za „své“ miliony "koupil" i naši současnou vládu........
Návštěvník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 18. září 2011 - 22:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Nedělejte ze mě laskavě blbce...
Prostě ať udělaj jeden stabilní jízdní řád třeba jen na pár roků a dělaj jen průběžně nějaký menší změny. Ale tohle celý měnění je praštěný. Většinou něco někde skrouhnou a prostě pokazej. Neříkám, že se někdy nepovede něco zlepšit, ale bohužel málokdy...
A vy si zase zkuste představit, jak je tohle věčný měnění náročný organizačně... Oběhy loko, turnusy atd. Všechno se musí předělat... Ale o to ani tak nejde, ale spíše chudáci cestující. Lidé si na něco zvyknout a šup, hned to zrušej nebo změněj...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11188
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 18. září 2011 - 22:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad nick "Nostalgikovi": To je moc složitý, to tu nikdo nepochopí. Předpis na to neni, v grafikonu to taky nevyšlo. Tady se o tunelu ví jen to, že se před nim houká.
Nakonec to vidíte na reakci návštěvníka - nedovede pochopit ani to že se GVD mění podle potřeb společnosti a ne naopak, že budou lidi tancovat, jak se před 10 lety napsaly oběhy.

(Příspěvek byl editován uživatelem káem.)
Návštěvník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 07:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Ale to přece nééé, jezdit podle oběhů, to už bysme byli opravdu v Kocourkově
Základní problém je prostě ten, že se něco zavede, lidé si na to zvyknout, začnou to využívat a v zápětí se to změní něbo zruší. Toto se netýká jen GVD ale i třeba různých obchodních nabídek ČD atd.

Základní problém bude asi v tom, jak píše Orky, financování.

(Příspěvek byl editován uživatelem Návštěvník.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Návštěvník.)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5584
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 09:07:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Návštěvník: Souhlasím, že to může být pro cestující obtěžující, ale to Vaše průběžné dělání malých změn, dost často na dráze vyvolá potřebu udělat změny velké. Prostě takový hodinový mechanismus, kde když se hne s jedním kolečkem, tak se musí hnout i s ostatními, aby to chodilo alespoň trochu správně.


Káem: Nezatracoval bych ty JŘ z první republiky. Určitě to sám víte a tak byste se nedivil, kdybyste si srovnal některé jízdní doby....

Ale jo, na mnoha tratích jsme stále ještě v té první republice, bohužel. Nicméně tak jako tak už se třeba nemusí leckde dobírat voda, že?
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 09:32:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgikovi: Krásné a bohužel pravdivé. Ale to určitě propagátoři českého kapitalismu nechtějí slyšet.Pokud by ekonomická pravidla opravdu v této republice fungovala ..... vypadá to tu úplně jinak.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5596
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 10:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JIKORD se konečně vytasil s návrhem JŘ. Jde o "stav přípravy-srpen 2011", tedy i s původně uvažovanými redukcemi rychlíků (tabulky až úplně dole).
http://www.jikord.cz/prezentace/jizdni-rady,75.html

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11190
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 10:40:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirek2: Uvědomujete si s čim souhlasíte? CIT: "Pokud by ekonomická pravidla opravdu v této republice fungovala ..... vypadá to tu úplně jinak."
Tak kupříkladu by nejezdily 2/3 lokálek. Myslete čoveče, než se k něčemu přihlásíte. Nevěřím že byste todle chtěl. na rušení nerentabilních tratí a vlaků jsem tu já.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 10:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgikovi. To mujsíte vysvětlit hlavně zdejším pravičákům jako jsou takymamradvlaky, Rudolf33, Orky, nemamradvlaky atd. Ti jsou přesvědčeni, že ty bilióny ukradli sociálně vyloučení Romové na dávkách.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5597
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 11:12:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Miliony ze státních peněz se kradly vždycky. Za monarchie, za první republiky, za komunistů, za Klause, Zemana, Špidly, Paroubka, Topolánka... Akorát za Komunistů, když na to někdo upozornil, tak skončil v lepším případě v uranových dolech. Jestli si myslíte, že Vaši rudí bratři u moci nepokradou, šeredně se mýlíte.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 11:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Já taky myslím opravdovou ekonomiku a ne tu po česku....kde stále ve všech sférách přežívá jedna ze zásad socialismu: Všichni kradou a nikde nic nechybí......Ale ono chybí a moc.Jenže k tomu se nikdo nemá aby tento nešvar vymýtil. Na to je tato společnost až moc prohnilá. To co předvádí ty loutky ve vládě je jen záplatování a nas..... lidí.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 4-2004
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 18:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(ne)příprava jízdních řádů jako politikum:
Komentář stínového ministra dopravy Chovance k situaci kolem jízdních řádů
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2013
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 18:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A platí ta opravdová ekonomika taky pro silniční provoz? Třeba pro ten slavný tunel Blanka? A to radši nechci vědět, kolik miliard bude lítat a kolik bude nakonec stát oprava Drcdrc1.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2856
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 19:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konečný návrh:
Středočeský kraj - PID
Plzeňský kraj
Jihočeský kraj
Liberecký kraj

Víte někdo i o dalších?

(Příspěvek byl editován uživatelem mouka.)
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 20:08:36    Odkaz na tento příspěvek  

Ministr dopravy P.Dobeš v Impulsech V.Moravce potvrdil, že vyštrachá 150 miliónů na rychlíky a chybět tedy bude těch 50 miliónů. To má tvořit cca 5% vlakokilometrů.

http://www.financninoviny.cz/zpravodajstvi/zpravy/dobes-dalkove-v lakove-spoje-se-omezi-o-5-az-6-/689584

Cituji:
---------------------------------------------
U financování dálkové dopravy škrtlo podle Dobeše ministerstvo financí 200 milionů korun. "My v tuto chvíli vyjednáváme kompromisní variantu, která říká, že bude objednáno za 150 milionů, to znamená, že snížení bude v reálné hodnotě 50 milionů, což bude odpovídat mezi pěti až šesti procenty vlakokilometrů, které byly objednány na rok 2011," řekl Dobeš.

Škrty ve financování dálkové železniční přepravy budou podle Dobeše směřovat tam, "kde je nejmenší výnosnost a obsazenost, tam kde je nejméně využívána trasa".
--------------------------------------------

Kus těch impulsů jsem viděl, bylo tam vcelku pootvrzeno že padne financování rychlíků Pardubice-Jihlava a spěšňáků Chomutov-Lužná. Zbytek se zřejmě dorovná tím že zůstane letošní omezení tam kde měly rychlíky jezdit od prosince denně. Takže vcelku Dobeš potvrdil to co se čekalo.

A zítra prý bude vše hotovo - opět cituji:
-------------------------------------------
Ministerstvo dopravy podle Dobeše do úterý dopracuje grafikony a pošle objednávku spojů na příští rok Českým drahám. Není tak ohroženo vypracování jízdních řádků pro rok 2011, uvedl ministr
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7553
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 20:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsou zase hlody ...
zrušit kamionovou dopravu a náklad vozit po kolejích
Dotyčný pravděpodobně předpokládá vystoupení z EU, vlečku do každého supermarketu a návrat k diktatuře.
DOTACE BUDOU CHODIT JEN NA ŽELEZNICE A NÉ JEN NA NESMYSLNE DALNICE
Dotyčný chce asi zavést dikaturu šotoušů-ultrass (obdoba diktatury proletariátu).
Rozbití Československa je nepochybně jedním z důvodů, proč jdou naše (oboje) dráhy kamsi.
... a taky za to může Trautenberk a čertovská babička.
v tomhle kapitalistickym bordelu uplně normální ne
Takový socialismus uměl bordel i naplánovat.
Někdy ty přípoje opravu zajistit nelze, to by objednatelé a "organizátoři" nesměli dogmaticky trvat na intervalové dopravě!
No ještěže nikdo netrvá dogmaticky na chaotické dopravě. To by totiž nebyly nepřípoje jen někde, ale všude.

Čelakovičan:
ČESMAD není dopravce, ale oborové sdružení (neplést s odborovým).
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5603
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 20:20:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: Zbytek se zřejmě dorovná tím že zůstane letošní omezení tam kde měly rychlíky jezdit od prosince denně.
Tak to jsem to docela včera trefil.

Hroch: Nad příspěvky některých lze jenom udiveně kroutit hlavou.

Mouka: Stačí sledovat stránky krajů, což zde asi sem tam někdo provede. Zveřejnění návrhu na krajských stránkách se poměrně rychle objeví tady, takže stačí sledovat toto fórum.
Většina krajů vyčkává na konečný stav rychlíků a tak konečný návrh zatím nezveřejnila. Já bych očekával výsledný stav koncem září.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 20:32:56    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: asi jste se trefil :-) Dobeš hovořil že nejvíc se to dotkne rati Pardubice-Jihlava. Na další dotaz řekl že taky spoje Praha-Chomutov (= trať 124), a pak řekl něco ve smyslu že něco se škrtne "u menších tratí" nebo tak nějak. A trati typu 072 (310, 240,...) jsou v rámci rychlíkové dopravy "ty menší" (to myslím bez ironie).

A předjednané to má Dobeš zřejmě i s kraji, neboť ve druhé polovině minulého týdne byl v Ústeckém a Olomouckém kraji, a v obou případech hovořil o těch cca 5% redukce (viz zápisy z jednání na www.mdcr.cz).
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 4-2004
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 20:34:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5 % vlakokilometrů za 50 milionů?? Jak je to počítáno? Vždyť to by za 200 milionů muselo padnout 20% vlkm

Buď ministr, nebo novináři nevědí, co říkají (anebo otevřeně přiznávají tunel).

Na webu Svazu cestujících ve VHD se k tomu psalo: „Dálkovou drážní osobní dopravu letos ministerstvo dopravy financuje částkou ve výši 5,3 miliardy korun, přičemž úspory 200 miliónů na příští rok by znamenaly pokles financí o 3,76%, ale důsledkem by bylo zrušení nejméně 8 % výkonů v dálkové železniční dopravě – to by se projevilo zrušením více než 60 rychlíků denně.“
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2043
Registrován: 8-2007

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 21:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Káem:tím budou oběhy jednodušší a nebudou se kreslit 11 denní oběhy, jen aby mašinku bylo možno vyfotit na jakési prdelní lokálce jednou za 11 dní.

Možná to nevíte,netušíte,ale dlouhé oběhy jsou nutné,aby se vozidla dostala na udržbu do depa.Například Regionovy z tratě Teplice-Litvínov,Postoloprty-Česká Lípa,Jirkov-Kadaň,Žatec-Most,Most-Žihle,Kladno-Kralupy se musí dostat jednou za 3-4 dny do depa Rakovník na Mo,vycucnutí nádrže WC.Proto jsou svázány s oběhy na tratích Most-Rakovník,JIrkov-Rakovník,Kladno Rakovník.
Stejně jako plzeňská Esa na trati Budějovice-Praha vozí i vlaky Praha-Plzeň,Esa z trati Cheb-Ústí vozí i vlaky Cheb-Praha.
Doby kdy mašiny jezdily každý večer do svého depa jsou již za námi.
Jančurovy 162ky také nepojedou každý večer všechny spinkat na Zličin.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5607
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 21:35:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: Ty procenta jsou nějaká divná, počkal bych si na výsledek.
Apollo_17: A nebo změnit dislokace podle potřeb nasazení vozidel.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 22:05:19    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: je fakt že čísla pálí často novináři i politici od boku. Mimochodem, původně se psalo o redukci 8%, ale pak se psalo že by to bylo dvakrát tolik. Atd.

Počkáme si tedy jak to bude. Podle toho co papaláši říkali, tak by to nemělo být až tak drastické, ale něco padne. Stručně řečeno - padne Pardubice-Jihlava a Lužná-Chomutov, a některé vlaky na dalších tratích budou omezeny v sobotu večer, v neděli ráno, a tak dále. Tak to aspoň chápu já, podle toho jak se o tom v posledních dnech psalo.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 22:07:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drahý Orky nikdy se nekradlo tolik. Z ČSSR se teda bilióny korun na zuahraniční účty skutečně nevyvedlo. Navíc tunelování nového významu vzniká v Česku a na Slovensku v 90. letech a pak se to slovíčko rozšířilo do dalších států. Takže to je novum až poté.
Celkově tento stát díky porevolučním vládám přišel o 3 bilióny korun. A to drahý orky nejsou krádeže v miliónech, ale v biliónech.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2044
Registrován: 8-2007

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 22:31:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Orky:A nebo změnit dislokace podle potřeb nasazení vozidel.

Jo,mohli by reaktivovat Depo Teplice,Žatec,Chomutov,Kladno,Kralupy.Vybudovat tam zařízení na odsávání fekálních nádrží,zaměstnat mechaniky,vybavit dílny náhr.díly atd..

To jsou sice hezké šotoúvahy ,ale ekonomicky asi úplně mimo.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1812
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 23:12:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Walbrzych: Zjevně jde o porovnání oproti stavu s doplacenou inflací, celkově tak reálně nechybí cca 50, nýbrž 300 MKč.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 08:33:54    Odkaz na tento příspěvek  

Srovnejme si co bylo ze strany MD v posledních dnech řečeno ohledně rychlíků:

- padnou rychlíky Pardubice-Jihlava
- padnou státem financované spěšňáky Lužná-Chomutov (pokud je nezafinancuje Ústecký kraj)
- zůstanou Rumburáky
- zůstanou rychlíky Krnov-Jeseník

Dílčí omezení na dalších tratích nebyla specifikována, pravděpodobné je omezení večerních rychlíků v sobotu a ranních v neděli, atd.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5610
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 09:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: A bylo řečeno, že Rumburky a Jeseníky zůstanou všechny? Já si myslím, že se klidně může stát, že se škrtne zhruba půlka té tabulky, co byla o prázdninách na idnesu. To, že by se škrtly pouze R-238, Sp-124 a u zbytku ponechaly pouze dnešní omezení, považuji za nejoptimističtější variantu, ale jsem spíš skeptik a očekávám škrty větší.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 10:42:08    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: to já taky netvrdím. Koneckonců, omezení u těch zachovaných rychlíků je možné (konecokonců, před nedávnem pokud vím měly ranní a večerní Jeseníky omezení v sobotu a neděli, takže proč se k tomu nevrátit...), nebo některý z Tavnaldů může jet až do Tanvaldu třeba jen v sezóně, co já vím. A totéž i u dalších tratí - např. na hlavních tratích můžou některé sedlové rychlíky jezdit jen v pracovní dny. Možností je spousta. ;-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11197
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 11:04:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: Alealeale. A co takt? To pak budou díry a to přeci není možné. To ten grafikon nevypadá hezky.
(Copaxem psával o švejcích když začly jezdit CDCT?)
nostalgik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.183.180.247
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 20:07:39    Odkaz na tento příspěvek  

je to čím dál horší...každej rok furt to samý,na nic nejsou peníze,všecko co ještě mělo význam je zničený...fakt krása,lidi jsou už nasraný jak vojenská latrína, a ne a ne neni možný to vést k lepšímu...to chtěj tu dráhu opravdu zlikvidovat?!!
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 20:35:35    Odkaz na tento příspěvek  

http://havlickobrodsky.denik.cz/zpravy_region/20110919vlaky.html

Citace:
Od příštího roku má totiž kromě trasy Rakovník - Chomutov zmizet i rychlíkové spojení mezi Jihlavou a Pardubicemi. A to může být nepříjemná zpráva třeba i pro obyvatele Ždírce nad Doubravou, Chotěboře i okolních vesnic, kterým tak hrozí ztráta přímého železničního napojení na velká města. (špatná zpráva, ale již dříve avizovaná - pozn.ZFJ).

Citace:
Podle posledních zpráv by ostatní rychlíkové spoje na Vysočině měly zůstat zachovány. (tak to je naopak dobrá zpráva - pozn.ZFJ)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5622
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 21:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: Já zkrátka problém R-238 vidím jako snadno řešitelný: prodloužit vybrané krajské spěšňáky do Jihlavy. Stejně tak si myslím, že by vybrané spěšňáky mohly obsloužit náležitosti od současných rychlíků, které budou zrušeny, stačí příslušná domluva Pardubického kraje, Vysočiny a CD.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Lipan_z_coridy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 21:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stačí příslušná domluva Pardubického kraje, Vysočiny a CD.
Tomu snad ani nelze dojít:
Vysočina bude mít RS1
Pardubický kraj podporuje autobusy
A ČD bude jezdit co mu kdo z kraje přikáže.

Historie železnice na Jesenicku : http://heide.sweb.cz/ozeleznice.htm
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 21:34:09    Odkaz na tento příspěvek  

http://www.financninoviny.cz/zpravodajstvi/zpravy/kraje-opet-vyzv aly-vladu-aby-dodrzela-memorandum-o-zeleznicich/690137

To je samozřejmě sympatické že kraje bojují za peníze pro regionální vlaky. Ale na druhé straně, když vidím návrh Jižních Čech, hlavně úseky jako Veselí-ČB... Tam to kraj vede do řiti i s memorandem.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5623
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 21:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lipan_z_coridy: Pardubice budou mít spěšné vlaky Pardubice-Hlinsko, pokračující do Havlíčkova Brodu zastávkově, každé dvě hodiny. To je základ. Pak už je řada na Vysočině. Když nebude chtít, přímé spojení do Jihlavy nebude. Já to pokládám za poměrně pravděpodobné, že to tak dopadne, protože Vysočina je dopravně tupý kraj.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2428
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 21:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>hlavně úseky jako Veselí-ČB...

A jaká tam byla obsazenost Os a soupravy před rokem,dvěma,třemi,ZFJ..?
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 22:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

orky+zfj:

zatím je jasné, že padnou ty dvě linky (Pardubice - Jihlava a Lužná u Rakovníka - Chomutov - Jirkov), vše ostatní je zatím spekulace!! samozřejmě, tím že se bude škrat "jen" 50 mil. Kč, tak ta redukce nebude tak rozsáhlá, nicméně i na ostatních linkách bude třeba omezit takt, např. vynechávka sobota/nedelě, či někde zrušení vlaku v sedle. to je zatím otázkou, vše se musí vykomunikovat s dopravcem (mimo jiné). Co asi na 90% padne je i jeden par vlaku UL - CL a zpet (rano z Lipy, vecer z UL).

Nicméně pořád se jedná o kompromis, který musí stvrdit vláda na zítřejším jednání ... pokud někdo couvne, pojede se od začátku
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 22:17:16    Odkaz na tento příspěvek  

Lokom: ten kompromis (pokud vím) se má týkat regionálky, a to má zítra schválit vláda. Těch 150 melounů na rychlíky prý ministerstvo dopravy vyštrachá samo. Tak jsem to aspoň pochopil.

P.S. Vzhledem k tomu že včera říkal ministr dopravy že dnes odešle definitivní verzi jízdních řádů 2011/12 na SŽDC, tak už asi jasno je. Jenom my kaštani ještě nevíme kde je jasno a kde tak trochu temno.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5624
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 22:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak obce u zastávek na 220 mezi Veselím a Budějicemi jsou většinou dost malé, není tak divu, že poptávka je malá:
Horusice: 171
Dynín: 294 (1,7 km od obce), Bošilec: 192 (zast. Dynín 1,7 km od obce)
Neplachov: 365
Ševětin: 1289
Chotýčany: 219 (1,6 km od obce)
Hluboká: 3591 (vlastní město až 1,5 km)
Hosín: 477
Hrdějovice: 1434
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5625
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 22:28:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lokom: Podle té původní redukční tabulky mělo dojít k omezení k omezení prvního vlaku do z ČL do ÚL a posledního vlaku opačně oprotu původnímu návrhu, kdy měly jet denně, vlastně do dnešních parametrů.
Čas na to jít od začátku není. Myslím si, že co se nevyřeší do konce týdne, bude se muset do JŘ nějak hodit a případně dořešit od 1. změny. Už teď je 14 dní po termínu. A nejde jenom o JŘ pro lidi, ale i o pomůcky GVD.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2430
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 22:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky 5624: Hm,tak zastavovat R v Ševětíně by myslím nebyl takový problém minimálně do dokončení koridoru.

Jinak mne tady nepřestává fascinovat kolega ZFJ,který prostě nic rušit zásadně nechce,ač netuší,zdali s tím spojem vůbec někdo jezdí (zdroje jsou..) a věty typu .."vyplatilo by se" (a následuje nějaké obskurní spojení,třeba lůžko do Kodaně)
Nic ve zlém,já taky rád cestuji lůžkem,ale prostě platit vlaky bez lidí je hrozné plýtvání.
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 22:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad ZFJ: kompromis je nejen regionalka, ale i dalkovka. kdyz chce MD po krajich a dopravci, aby usetrili, musi udelat to same. tech 150 milionu se vezme tak jako tak (a bohuzel jen v jedne organizaci). Dnes se nic na SZDC poslat nemohlo - jednak navecer mela teprve zacit jednani a jednak nez se to odesle na SZDC tak ty navrhy musi dostat kraje, na to se nesmi zapomenout ...

ORKY: tak tak, prvni ranni R z CL a posledni z UL nepojede zrejme vubec. od zacatku jsem myslel fakt, ze se bude muset velmi rychle rozhodnout, jestli tam pujde oklestena varianta ci ne. prave ze uz nebude cas znovy vyjednavat. i kdyz SZDC to samozrejme stihne, ne ze ne. pred cca tremi lety taky melo uzavirku GVD az koncem zari
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 22:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už teď je 14 dní po termínu.

to je. ale je potreba si pripomenout, ze to je termin stanoven pouze SZDC. zakon o drahach, na ktery se odvolavaji zadny takvoy termin neurcuje. tam se hovori pouze o projednani, nikoliv o "uzaverce radu" ...
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 23:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim, podepiste prosim nasi petici proti optimalizaci zeleznicni dopravy:
http://www.zmenpolitiku.cz/petice/112/proti-optimalizaci-zeleznic ni-dopravy/
Pavel Prchal
www.klub-pratel-lokalek.cz
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 07:59:38    Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je úžasné grafomanské blábolení, ta petice. Autobusy jsou fuj, kraje jsou fuj, ani metr z trati, ČD jsou chudáci a vlak má nižší valivý odpor, takže na lokálce s patnácti pasanty na spoj utáhne o dva vagóny víc...
To už tu nikdo není ani schopen napsat petici, co by měla hlavu a patu a jen pořád netočila šotodogmata?
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 08:28:27    Odkaz na tento příspěvek  

Kolego Mladějove, to obskurní lůžko do Kodaně zřejmě od prosince pojede ! (mně je to sice v zásadě jedno, ale Vám evidentně ne).

A mimochodem, jaká další "obskurní" lůžka jsem ještě navrhoval ?

A propos, pokud by někdo v roce 2006 navrhnul třeba lůžko Praha-Amsterdam, tak by jistě byl prohlášen za ošklivého šotouše. A bác ho, a to lůžko bylo napřesrok zavedeno ...
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 08:37:15    Odkaz na tento příspěvek  

Hm. Nejde přece o to, zda něco jede nebo nejede, ale zda je to dlouhodobě udržitelné (= ufinancovatelné). Kolik to lůžko do Dánska bude stát?
Například Záhřeb byl trochu logičtější (cesta autem přes Alpy nic moc, např. proti neomezené vmax na D Autobahnen směr Dänemark...) a skončil po roce?
Pokud si chce dopravce to lůžko udržet, bude muset nabízet akční ceny na úrovni letecké konkurece. A to chci tedy vidět.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5626
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 09:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lokom: Neznám obsazenost těch vlaků, ale zrušení 1. vlaku do Ústí bych považoval za chybu. Vlaky v této poloze do krajského města většinou bývají využívané.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3977
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 09:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim, podepiste prosim nasi petici proti optimalizaci zeleznicni dopravy:
...•zákonnou definici nové kategorie dráhy typu „malodráha“, umožňující udržovat vedlejší tratě méně náročným způsobem oproti hlavním tratím a umožňující budovat kombinované systémy tzv. “vlakotramvají“...

Nejsem padlej na hlavu, abych podepisoval takovýhle nebetyčný krávoviny a dělal tzv. užitečnýho idiota cvokům.
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1350
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 12:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad RadekŠ: Tak ta takovýhle "petice" platí jediné - nereagovat...
Ad Orky: Njn., když tady se honí ukazatel vlcm, s reálnými náklady na provoz konkrétního spoje/linky to nemá mnoho společného... :-/
Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5631
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 13:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Rušit první, časově zajímavý, vlak je napováženou. Já jsem nezmiňoval náklady, ale upozorňoval jsem na obsazenost, která u podobných vlaků v PD bývá slušná. Ale o tom, že MD vybírá vlaky poměrně nesystémově, už se tady mluvilo.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
750 410-3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.3.150
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 13:46:49    Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče R na rameni UL-DC-CL-LBC tak jsou slušně využívané hlavně v 1-5, 1154 bych nechal bez debat v 1-5, protože je denně plný dojíždějících studentů. Jedinej R kterej bych seknul je 1169, to je tak na taxíka každej den, vyjma možná neděle.
Jinak vidím daleko lepší prostor kde ušetřit: zrušil bych R Cheb-UL-Praha v úseku UL-Praha, jelikož v tomto úseku vozejí spíše vzduch a máme zde slušnou nabídku Děčínských R proložené EC, EN, takže si myslím, že do Prahy jezdějí zbytečně. Přidal bych nakonec jedno B, či Bdmsee k DC R a bylo by to navíc s bezbariérovým nástupem a frekvenci z UL do Prahy by hravě převzal. Pak bych možná uvažoval, že by se mohly projet např. Hněvice, nebo Kralupy - pro Kralupy bych pro dojíždějící zrychlil elefanta, že by jel jako Sp nebo R Kralupy-Praha.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 14:29:29    Odkaz na tento příspěvek  

VV zavázaly ministry. Pro rozpočet smí být, získá-li doprava víc peněz

http://ekonomika.idnes.cz/vv-zavazaly-ministry-pro-rozpocet-smi-b yt-ziska-li-doprava-vic-penez-12z-/ekonomika.aspx?c=A110921_14084 2_ekonomika_kop

Jen tak dál, VeVerky (a myslím to bez ironie)...
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 14:39:48    Odkaz na tento příspěvek  

Jak málo stačí šotouškovi, aby duši zaprodal - a ještě Kšeftům soukromým radostně zatleská...