K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 23. 01. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 23. 01. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3370
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 12:49:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K TISům na Brno asi tolik - letos tam konečně je zapamatovatelnej takt IC/EC po hodině. Zaplaťpámbu za to že nejsou ve špičkách dvouhodinový jámy díky jízdě nadvlaku s povinnou rezervací. A kupodivu mi nejeden vlak v kladiva přijde plnější nebo stejnej než legendární IC/EC na Ostravu. Pravda některý mívaj míň vozů....
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 12:50:30    Odkaz na tento příspěvek  

Bkp: poslední takovou uvažovanou relací je Praha-Děčín-Dresden-Leipzig-Frankfurt (zmiňováno loni na podzim). Takže můžeme vyhlašovat sázkové kurzy, zda se to podaří realizovat, případně kdy.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1832
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 12:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak že stejný nápad mají na Pobřeží neznamená,že to není další díra pro miliardu ze státního.
Prostě snižovat lidem platy,zvedat daně a současně ty peníze rvát do "zničení" nedotovaných busů je nehospodárnost na 5 let basy,to sorry.

Ono to chce domýšlet i ty souvislosti nic víc-a jsme tady v diskusi,takže nic ve zlém-diskutujem a já s vaším návrhem ostře nesouhlasím z výše uvedených důvodů a myslím logických. Nebo nejsou logické a pravdivé ?

Taky kdysi na průmce jsme vymýšleli šotoušsky propojení a doplnění sítě ČSD,ale člověk zmoudří-a byla to spíš taková legrace.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1833
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 12:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV-no v Brně to tím TISem v 16:37 na Prahu bylo opravdu okavýpulné.Ještě něco udělat s tou sudou Avalou,to je kataštrofe a je to celkem OK,jak vozy,tak jídní dobou a zastavováním (akorát ty střídačky Třebová/Kolín mne teda míchaj,ale to řešit nechci).
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3371
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 12:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: to je přesně ono. Buď vlak nebo rozumnej bus do 2 hodin nebo auto.

Jinak cestování s dětma - přesně jak píše Shamin. Buď vlak nebo auto. Když pak vemu své dětské vzpomínky tak by mně dnešní auto nevýslovně sralo jet přivázanej v sedačce jak balík

Ona VHD by hlavně měla tvořit systém. S páteřníma linkama, napaječema a nějakým tím překryvem kde to je vhodné. A vzhledem k tomu že na silnicích už nějaký prostor na zrychlení busů moc není (spíš bude zásluhou IAD a neuvěřitelně rychle chátrajících silnic - jámy už jsou na nejedný R, večer jsem si na R7 u letiště připadal jak v Kijevě 1987 - hůř) tak by ty páteře měly bý přednostně tam kde to lze vlakový. K tomu pak busový napáječe, neboli úlohu pro kterou je bus stvořen. S tím že by se i ty napaječe měly přizpůsobovat době a ne jako u novýho Krosveje mít co nejužší zadní dveře...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3372
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 13:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No sudová Avala(to je ňáký pívo?) problém je, leč ne kritickej. Jede už po špičce a mít 2 h mezi 18,37 a 20,37 už katastrofa není. Těch 18,37 je akorát i pro návrat z veletrhu, pro běžný služebky stačí s prstem v nose.
David J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.146.112.130
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 13:01:33    Odkaz na tento příspěvek  

Kam by jste teda poslal pendolina, kdyby se na Ostravu nasadily RJ, aby to bylo nejefektivnější? Mě při současném stavu infrastruktury nenapadá nic jiného než Brno.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1834
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 13:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a uvědomme si jednu věc-složení "publika".
Vlakem jezdí študáci,protože slevy+prázdná kapsa a po nástupu do práce jasné auto,rodina a odklon od vlaku. Výjímky řídké.
Střední generace třeba jako já-zvyk na VHD,netřeba mi "prestiže" předváděním se v BMW,takže hodně VHD,když jedu sám a nevezu zrovna skříň,ale taky v podstatě dnes už výjimka.
No a pak starší lidé a důchodci-zvyk,peníze (slevy) ,dost času,už třeba obavy řídit,ale ovšem už tak necestují.

A z tohohle složení cestujících se vymykají jen vytížené spoje "IC","Interregio" mezi krajskými městy. Jinak to vidím v dlouhodobějším výhledu s obsazeností železnice dost špatně-ale mám obavu,že se dožiju doby,kdy bude z Prahy do Budějic stačit eso se třema a kdoví jestli (až bude dálnice a koridor se bude furt pomalu rýpat,dtto 170/171) Já o přežiju-ale bude to prostě škoda,protože ty páteřní tratě tu perspektivu rozhodně mají ale můžu je protahováním oprav a blbou organizací odpálit taky.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1835
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 13:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>Kam by jste teda poslal pendolina, kdyby se na Ostravu nasadily RJ

Tak až ČD opravdu koupí RJ a vyjedou,tak tohle budu řešit-totiž jestli vůbec je koupí,těch slibů už bylo tolik...
A pokud je koupí,tak je nasadí na EC Wien-Praha ev Berlín-kompatibilita hned,a uvolněné vozy nahradí ta ostudná B na Ostravu. Pendolína tam budou jezdit dál a pokud soukromníci budou mít úspěch tak se budou rušit pendolínové spoje v sedlech a vybydou stroje na nějakou tu "pojízdnou výstavku" otočit Cheb nebo Budějice či Děčín či Bratislavu.-tolik asi nejpravděpodobnější scénář,protože jezdit s B na Ovu je už neúnosné a nějaké masivní nákupy jiných klasických vozů nejsou na pořadu dne.Ale těch pendolin nebude nikdy dost na celodenní takt ani na 090 ani jinde.
David J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.146.112.130
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 13:23:59    Odkaz na tento příspěvek  

Pendolina ale již máme, tak kam je poslat, aby vydělaly co nejvíc (co nejméně prodělaly), když na Ostravu by se nasadily vhodnější RJ? Neznám jinou relaci, než Praha-Brno, kde by byl takový zájem o přepravu..
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 13:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co to je "vydělaly" ? ČD jde hlavně o to,aby mohly jezdit svými vozy co nejvíc do zahraničí-víte,co jsou to KEVy ?

Když dáte NAVÍC k hodinovému taktu EC Praha-Brno ty penda,jak jste doslova psal tak podle vás "vyděláte",ano ? No tak teda doufám,že nestudujete ekonomii,pane a nebudete míc moc rozhodovat o cizích penězích.Že teda ty dnešní EC po hodině by musely praskat ve švech,že ?
Ty nedotované busy po dálnici zakázat nemůžete-nejsou páky.
"Tak kam je poslat" Já vám napsal pravděpodobný scénář. A ještě se NIC NEKOUPILO.

Musím končit,pokračovat můžem jindy.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3373
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 13:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Kam by jste teda poslal pendolina"

?

Vážně - těžko říct kam by se hodily. Protože kotlinka je malá a tudíž povinně místenkové vlaky jsou odsouzeny k smrti. TIS se nehodí na relace kde se vozí více zavazadel/kola. Nehodí se tam kde se často zastavuje páč líný dveře a blbý schody. Vzhledem k tomu že nejsou moc vhodný k stání tak kapacitně musí být nadddimenzovány na/nad špičku. Takže nevím...
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 14:17:35    Odkaz na tento příspěvek  

těžko říct kam by se hodily
Vytknuto před závorku - především bych se Ty Italské Sráče pokusil prodat nějakému nejspíš (Západo)Balkánci. Speciálně v Západobalkánii by na to potenciál byl, zrovna nedávno tam nové vlaky rozjížděl nový dopravce Arenaways (Milán - Turín) s novostavbama z Astry + Traxxem, pokud se např. bude natahovat po Diretissimě dál na Florencii a Řím, tak by se mu kejvačky mohly hodit. Stejně tak by si ještě furt nějaký Rumun, Bulhar nebo Chorvat (proti ekonomické realitě stávkující Řek asi v této chvíli ne :-) ) mohl potřebovat dodat pocitu "nadvlaku", i když tam pomalu mají obecnou železnici v lepším stavu než u nás. Dál na východ mají jiný rozchod a na západ to nikdo nekoupí. Nejspíš už se teda nejlepší doba na prodej prošvihla, např. Poláci už podepsali kontrakt na nová pendolína, ale furt lepší, než aby se s masivními dotacemi a stomiliónovými prodělky "bojovalo" proti s nulou (pro veřejné rozpočty) fungujícím autobusům mezi Prahou a Brnem. Samozřejmě (jak někdo píše výše v jiné souvislosti) je problém v tom, že ČD se potřebují chlubit "bavorákem" (či spíš Fiatem :-) ), takže prodej nepřichází v úvahu...
Co tedy s nimi? Nasazení v cizině očividně končí u oslavných zpráv typu "už zas jezdíme do Bratislavy" (k nevoli substrátu, kterému tím pádem sebrali Bpeer a ARmeer s WGSKou na Strele), Rakušák je ochoten je teda tolerovat do Vídně, ale to je asi tak všechno. Čili nejlogičtějším řešením je ponechání na Ostravě (zde bude stejně TIS použit k dumpingovému "boji" proti novým dopravcům, takže SC za chvíli taky bude bez drahých místenek) a nasazení Railjetů (musí-li se mocí mermo koupit) na páteř EC, aby "vydělávaly" ČD kevy za ježdění do Rakouska, Německa a Maďarska (protože o kevy jde především, o substrát až hodně dlouho potom).
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1823
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 15:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@T.H.: Poláci už podepsali? Poslední co jsem o tom četl bylo, že stále nemají s MI smlouvu, ale Alstom prodloužil platnost nabídky do konce února.
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 15:42:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si stejně furt myslím, že patří na Plzeň. Zejména proto, že jinak jsou prachy za "koridor" západně od Berouna v podstatě vyhozené... Samozřejmě by se musela opustit myšlenka "TIS je něco hoch, a tak musí být s příplatky" a prostě jen státem objednávané R tímto odvozit.
Což je taky asi jediné řešení "ekonomiky" těch vozidel, neboť případné vyšší státní platby za dopavní výkon v ZVS na této lince jsou dejme tomu politicky odůvodnitelné tezí "ušetřili jsme na infrastruktuře, máme tedy dražší provoz."

Podmínkou (marketingovou) jsou ale RJ, neboť Ostrava musí mít pocit, že dostane "něco ještě lepšího" a ne "oni nám všechno dobrý zase Pražáci berou někam do Čech."
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 15:43:17    Odkaz na tento příspěvek  

Kam s Pynďulíny ? Třeba na boční trasy, kde by je t.č. asi nikdo nečekal. Třeba Praha-ČB-Linz, Praha-Lichkov-Wroclaw, Brno-Ostrava-Kraków,... Když je teda nechtějí na hlavních trasách (= koridorech).
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5704
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 15:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kam s Pynďulíny ? Třeba na...

Na podobné "úvahy" je tady jiná diskuze.
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 17:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad HK-Pha: Proč pořád všichni vidí jen počáteční a konečnou stanici? To jako je mezi HK a Prahou vzduchoprázdno? V Poděbradech nebo CnC nikdo nevystupuje/nenastupuje? A třeba ranní hradecké R do Prahy mívají v kladiva 8-10 vagonů proč? Tím nepopírám, že třeba ve stejnou dobu je D11 směrem na Prahu zavalena busy...

ad pendolino: Zatím na Ovu. Jančura bude stejně pomalejší. Pokud tedy vyjede. A jestli budou mít ČD někdy nějakou náhradu za pendolino, tak tyto prodat, případně pronajmout. Protože cpát je na rozkopané tratě do Plzně, či Budějovic nemá smysl.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5033
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 17:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: "Problém busdopravy ....... Sedí to i na okolí mého bydliště. Až na "šichťáky/školáky" to je bída."

Jestli jste doma tam, kde myslím, tak nepředstavitelně kecáte. Tam že do vsí hodných toho jména jezdí jen školáky a šichťáky? 10x denně každý všední den a aspoň 3x každý víkendový den do každé větší vsi je špatně? Co by za takovou dopravu leckde jinde dali! Samozřejmě že je co zlepšovat, úplně ideální to není, ale říkat tomu bída?

Mladějov: "rušit Makovku považuji za nesmysl-ale klidně to prosazujte-mně teda dostává takové to,že někdo ruší lokálky a přeorává dopravu a má to třeba několik set km daleko"

Jasně "zachraňovat" lokálku na vzdálenost 500 km je správné a normální. Ale říct že jde o houby, že by se prd stalo, a stručně naznačit proč, z toho uděláte diagnózu. Spíš mi přijde, že diagnóza je to první.

"každou lokálku,o které se bavíme,se pokoušet zavřít a vymýšlet náhrady-zvláštní koníček"

Ty typy lokálek, o kterých v tom případě byla řeč, už v sousedním Rakousku ani Německu dávno nejezdí. Ani v Polsku, i když to bych za příklad nedával. Zřejmě bude následovat Slovensko. Jen Česko zůstane socialistickým skansenem, kde se budou ve velkém vyhazovat peníze oknem, padron, sypat davům "nepostradatelných" ajznboňáků a do "nepostradatelných" stovek kilometrů kolejí.
Je mi jasné, že po tomto příspěvku udělám nejlépe, když si ani nepřečtu odpovědi (teď nemířím na Vás).
Chio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 12-2008

Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 18:01:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: nemyslím si, že Makovka nebo třeba Čadca-Skalité by v Německu nejezdily. Ale nejspíš by tam jezdil nějaký dopravce, který má odpovídající vozidla (2x163 + 3 vozy = ekonomika provozu jak ) a umí zabránit únikům v tržbách (co je největší problém Makovky - při min. 25 cestujících jsou tam výnosy na km srovnatelné nebo nižší, než u vlaku, který veze 2-10 lidí).
Říkají o mně, že jsem pesimista. Já se obávám, že jsem spíš realista.

Vrůtky/Vrútky; Jablůnkov/Jablunkov;
Neznamy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 21:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moderní autobusová doprava:
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2021708

Však to tak jezdilo jen měsíc.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1839
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 22:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Já lokálku na 500km nezachraňuji,já to nechávám na Slovácích,jel jsem s ní naposledy 1988 a právě proto mě fascinují ti,co tam jeli jednou nebo vůbec a už by přeorávali.
Osobně je mi nějaká Makovka dosti volná.

Jinak naprosto chápu rušení některých lokálek ale píšu to výše-prosím systematicky,ne takové ty nahodilé nápady.
Jinak polostavy jako půl roku zavřené Vejprty,Osoblažka,Kamenice,a naopak peníze do 132 s nulovým provozem jsou dost nežádoucí jev,takhle tedy ne.To raději (a píšu to znovu) prodej za 1Kč jako JHMD.A úprava legislativy okolo na fční.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5038
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 00:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chio: Co jsem viděl, tak v SRN se často rušily i tratě podobné Makovce a jsou tam teď třeba cyklostezky. Některé podobné ještě jezdí, ale moc jich není. Ale o osobní dopravu podobnou české 162 nebo 223 tam celkem nezavadíte.

Mladějov: Makovku ruší Slováci. Notoričtí zachraňovači lokálek to komentují a zpravidla šílí a vyzývají k záchraně. Já komentuju spíš ty zachraňovače, než samotné rušení. Sice včetně technické úvahy, ale autorství nápadu mi nepřišijete. Mimochodem, hádejte proč jsem okomentoval pouhé 2 tratě ze slovenského seznamu k rušení.
Dosť bolo Makovky, nemá cenu to dále řešit. Na rozdíl od následujícího seznamu českých tratí nemyslím, že se rušit musí, pouze tvrdím že klidně může a prd by se stalo.

Tak a teď, když už Vás mám nadzihnout, tak pořádně. Tady máte seznam všech autobusových náhrad které jsem kdy vymyslel. Všechno jsou to místa, kam jsem se během let x-krát vracel ze zcela jiných důvodů než šoto, a kde mě nepraktičnost vlaku z nějakého důvodu štvala respektive štve.

025 Králíky-Hanušovice bus
161 Rakovník-Blatno vlak, Rakovník-Kolešovice-Hořesedly-Petrohrad-Lubenec-Žlutice-Bochov-K. Vary bus, Žlutice-Toužim-Bečov bus
162 Rakovník-Kožlany,město-Kralovice-Hadačka-Plasy bus
172 Řevnice-Svinaře-Všeradice-Hostomice-Lochovice-Hořovice bus, Z.Třebaň-Liteň-Koněprusy-Tetín-Beroun bus, Beroun-Tmaň-Všeradice bus, Beroun-Zdice-Hostomice bus
173 Praha,hl.n.-Nučice vlak, Praha-Loděnice-Beroun-Kr.Dvůr bus
175 Rokycany-Mirošov-Příkosice vlak, Mirošov-Sp.Poříčí-Nezvěstice bus
176 Plzeň-Chrást-Bušovice-Břasy,obec-Radnice,náměstí
210 Praha,hl.n.-Praha,Kačerov-Týnec-Čerčany vlak, Vrané-Čisovice vlak, Praha-Davle-Hvozdnice-Bratřínov-Čisovice-Mníšek,město bus, Praha-Mníšek,město-N.Knín-Dobříš-Dobříš,město bus
222 Benešov-Vlašim vlak, Benešov-Chotýšany-Vlašim-T.Štěpánov-Zruč bus,
223 Votice,město-Olbramovice-V.Janovice,obec-Sedlčany-Příbram bus
Vše psáno schematicky. Vždy využití a úprava stávajících autobusových linek. Vždy navázání na hlavní tratě.

Před 30 lety jsem vymýšlel, kde dostavět nové koleje a přeložky , nebo kam ty vlaky protáhnout úvratí a podobně , ale to mě v průběhu let přešlo.
Určitě někde jsou ještě děsnější případy zcela kontraproduktivních tratí, ty další bych ale musel vymýšlet jen z mapy a podle nějaké té náhodné cesty. Udržování těch tratí, co mám v seznamu, je kontraproduktivní dost a dost, a veřejné dopravě víc škodí než prospívá.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 08:38:53    Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: nenadávám, nebojte se, jen oponuji: město Radnice je spádové spíš na Rokycany než Plzeň (jakkoli i spádovost na Plzeň existuje), busy Rokycany-Radnice a vlaky přes Chrást se vzájemně doplňují. Náhrada vlaků busovou linkou Plzeň-Radnice by to neřešila, a zahuštění busové linky Rokycany-Osek-Břasy-Radnice asi taky nebude (znám to tam, takže víc o čem mluvím).
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3376
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 08:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já bych k tomu jen doplnil že by to chtělo rozlišovat kladiva a víkendy (protože někde jako z Blatna dál by asi byla hovězina to rušit když to má jistej potenciál pro nákladní dopravu (na jaře byly v Chyši Easy se dřívím, nevím zda se ještě obsluhuje pila v Bochově - ale i kdyby se mělo vozit jen to dříví...) a tak by tam víkendovka zůstat mohla. Jinak je ten kraj kompletně ztracenej třeba pro cyklistiku ač v tomto směru má ta prdel světa jistou šanci... Podobně bych byl opatrnej s Dobříší kam o víkendech zcela jistě vlak a v kladiva minimálně v letní sezoně taky (taky je nákladní doprava "až na konec"). A podobně u těch Hostomic kde je o víkendech frekvence ve vlaku víc než slušná.

Dále by to předpokládalo funkční IDS tak aby nedocházelo k nárůstu ceny díky lomenýmu jízdnýmu a měl by bejt jednotnej tarif (aby se nejelo do Rakáče za nějakej regionet/skupinu a dál "každej za svý" jak jedině to umí bus. To pak znamená typickej obrázek busů že tím jedou akorát jednotlivci a skupina si raději dohodne dvě auta... Taky by to asi třeba z toho Rakváče mělo jet zpřednádraží a ne odněkud zezdola z autobusáku. Už proto aby byla zajištěná aspoň nějaká návaznost a čekání. Horní 161 má peška v tom že ze 160 od Plzně už na ni vesměs nejsou přípoje.

Jinak busy by mnohde šly zcivilizovat a ty linky vytvořit už dnes. Třeba nevím co by bránilo buslince Řevnice - Svňaře - Liteň - Porno - tetín - Beroun. Stejně to v tom úseku takňák jezdí - otázka ale je zda od února bude nebo nebude. Což je argument spíš proti busům - zrušit vlak je přecjen o něco složitější než bus a tudíž i vsi ho vnímaj jako větší jistotu.

Jinak ad 173 - taková trať v německu - a to včetně spojky Rudná - Hostivice - by se v aglomeraci typu Prahy nejspíš hemžila osobníma vlakama. 162 by asi nebyla (nebo by z ní byla muzejní trať Lužný...).
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 19. ledna 2011 - 11:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je skutečně na pováženou, jak Pražáci se starají do tratě Čadca - Makov a nic o ní nevědí. Já také nekecám do tratí Praha - Kolín, Praha - Hostivice nebo Praha - Kralupy jestli je zde interval normální, dlouhý nebo krátký, jestli třeba přidat, ubrat nebo zrušit...
Je nutno si uvědomit, že stále dost lidí z okolí Turzovky pracuje na Ostravsku a naopak hodně lidí z Ostravska má na Kysucích chaty. Tato trať (i když je lokálka) je úplně ideální, nádraží jsou v každé obci a dobře situované s ne moc velkou docházkovou vzdáleností. Přes týden jezdí dost dětí do škol v Čadci a Turzovce, o víkendu zase turisté (včetně poutního místa Turzovka - Živčáková). Jestli je zde vlak ztrátový, ta ne proto, že je to vlak, ale vysokými poplatky za vlakovou cestu (která je právě velmi nespravedlivá vůči lehkým a úsporným vlakům) a také výše zmíněný špatný výbět tržeb. A to je voda na mlýn fanatickým rušičům všech tratí. A toto by měli vědět i v Bratislavě, než opět o nějakém nesmyslu rozhodnou. Jezdil jsem po té trati asi tak jednou za 2 měsíce (v létě častěji) a vždy byl vlak dost využitý - ať už z Čadce v 6:30, 7:30 nebo 11:30 (naopak o víkendu by se hodilo dlouho díru zalepit kolem 9.hodiny) Zpět odpoledne v 16 nebo 17 hodin také vlaky nebyly prázdné.
Naštěstí se obnovila autobusová linka Turzovka - Frýdlant - Ostrava, které také hrozilo v prosinci zrušení. Nevím, jak by se lidé dostali do práce.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Středa, 19. ledna 2011 - 12:00:51    Odkaz na tento příspěvek  

Zelená: ono jde o to JACÍ Pražáci. Já jsem skoro-Pražák (Kladeňák pracující v Praze), a trať Čadca-Makov bych rozhodně nerušil.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 19. ledna 2011 - 15:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zelená a jiní: Cílový stav osobáků po dokončení koridoru na Čadcu/Žilinu je plánován na osm(Bohumín-Čadca), také by měl časem přibýt jeden regionální spěšný/rychlík ráno po Excelsioru před Beskydem, který má stavět také v Bystřici, Návsí, Mostech. Večer zpět zas po Beskydu před Excelsiorem. Takže cca 8x osobní+ 10x rychlík(bez Slovakie i Jančury).Budou mít tedy možnost udělat přípoje a tím i zkvalitnit nabídku nejen pro místní.
Jednoznačně také nejsem pro zrušení Makovky, no v takovém stavu jakém je a koordinaci z busy(to zejména), včetně přípojů, se nedivím, že to nějakého šíleného rušiče napadlo a dal na přetřes do médií.
I když samozřejmě jde na prvním místě o euráky(a určitě mi to tady někdo připomene, někteří na jinou nótu ani totiž hovořit neumí a širší souvislosti v rámci daného kraje je nezajímají), no zrušení tratě by nebylo pro tento kraj vítězstvím, ale prohrou...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1356
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 04:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No mně řipadá na pováženou, jak radíme sousednímu státu, co si má udělat se svými tratěmi. Taky radíte sousedům, jak si mají zařídit obývák?
Je to jejich trať a především, na její provoz jsou potřeba jejich peníze, ať si s ní tedy dělají, co chtějí.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 883
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 07:17:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: To je sice obecná pravda, ale zároveň laciná věta od Vás. Káčko je přece o diskuzi na téma železnice.
Já tam několikrát za sezónu zavítám, nemáme to do Čadce a okolí daleko. Už ani euráky nevytahuji z peněženky. Tak jsem si dovolil vyjádřiti svůj názor na místa, která léta pravidelně navštěvuji a něco už pamatuji.
Sousedům jinak také do vybavení obýváku nekecám...
Byla by to opravdu velká škoda, ani si to neumím představit jet s Turzovky busem, nebo kdyby odstavili i druhou větev, že polezu s lyžema do busu a pojedem na Skalité...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1358
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 07:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasně, že tu je Krep na diskusi o vlacích.
Já jsem to sice nemyslel jen na Vás. Ale trvám na tom, že je poněkud nezdvořilé doporučovat sousedům, na co mají dávat své peníze (pravda, můžete namítnout, že Vy tam utrácíte svoje eura, ale přesto, hlavní tíhu financování mají slovenští poplatníci). Prostě oni se rozhodli, že peníze potřebné na provoz několika lokálek dají na něco jiného. To je ovšem jenom a pouze jejich věc, jaké mají priority. Mně by se taky nelíbilo, kdyby třeba Němci začali prohlašovat, že ČR (resp. Ústecký kraj) by měl objednávat (platit) dopravu do Vejprt.
Franta z hor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 08:25:15    Odkaz na tento příspěvek  

Brr: k poslední Vaší větě: za to bych Němce pochválil !
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3394
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 12:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jak jako radit sousedům? Snad napsat jak se domníváme že by moh vypadat provoz není trestný.

Když napíšu že Poláci jsou trubky když nechali shnít atraktivní "lázeňskou" trať do Kudovy do stavu v jakým je nebo když napíše Polák že jen blbec může na poslední vlak z Polska nemít v Kořenově přípoj z ani do Čech tak co je na tom špatně?
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 13:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: no naštěstí jsme taky občany Evropské unie, takže se nás týká i zavírání tratí v Turzovce nebo třeba na Peloponésu.
Prostě oni se rozhodli, že peníze potřebné na provoz několika lokálek dají na něco jiného -- to se jako rozhodl, resp. rozhodne kdo? Obávám se, že to nebudou obyvatelé dotčených obcí, ani obyvatelé Žilinského kraje, ani "Slováci" jako celek.
Jinak to ovšem patří spíš do "politiky".
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7166
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 15:06:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček:
jen blbec může na poslední vlak z Polska nemít v Kořenově přípoj z ani do Čech
Údajně Poláci na poslední chvíli změnili časové polohy a náš JŘ už byl uzavřený. Celkem tomu věřím, protože komunikace s Polákama stojí za pendrek i jinde a jinak.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 16:44:05    Odkaz na tento příspěvek  

Tak rozcuchanej Džarda Dušek couvl, a kolektivní smlouva na ČD bude:

www.novinky.cz
České dráhy budou mít kolektivní smlouvu: Poslední odborové sdružení na dráze, Svaz odborářů služeb a dopravy (SOSaD), podepíše kolektivní smlouvu Českých drah pro rok 2011. Informoval o tom předseda svazu Jaromír Dušek. Zbývajících osm odborových centrál už smlouvu s drahami podepsalo.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4885
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 16:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: No hurá, ale to zbytečné zdržování si mohl odpustit.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 17:10:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že diskuse o rušení Čadca - Makov není na pořadu dne, neboť to slavné slovenské vládě došlo, i Radičová couvla a dementní nápad (vůči VÚC ho lze nazvat lumpárnou) bude "přezkoumán": http://udalosti.noviny.sk/politika/18-01-2011/doprava-zeleznicne- spoje-sa-zatial-rusit-nebudu.html
Chio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 12-2008

Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 21:28:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže cca 8x osobní+ 10x rychlík(bez Slovakie i Jančury).Budou mít tedy možnost udělat přípoje a tím i zkvalitnit nabídku nejen pro místní.
Trochu se obávám toho, že pokud soukromníci odlákají cestující z úseku Praha-Ostrava a ČD omezí Ex směr Žilina, nebude z toho zkvalitnění nic. Když si představím JŘ bez expresů, osobáky stojí za 3,14ču. V době 6-18 jedou spoje 7:44, 12:44 a 16:44 (odjezd z Čadce) a opačně 7:17, 11:17, 15:17 a 16:17 v X - spojení na prd.
Přitom silně pochybuji, žeby chtěl RegioJet jezdil přes hranice více než jednou-dvakrát za den.
Říkají o mně, že jsem pesimista. Já se obávám, že jsem spíš realista.

Vrůtky/Vrútky; Jablůnkov/Jablunkov;
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7172
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 21:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RJ jede (dle JŘ) za hranice jen večer proto, že už v té době netočí zpět a má volnou soupravu. Během dne bych další RJ do Žiliny nečekal (za další soupravu to Jančurovi stát nebude).
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 22:18:09    Odkaz na tento příspěvek  

Racek (14.1., 13.34 hodin): k tomu "katastrofickému dopisu" že na jižní Moravě klesne počet spojů o desítky procent jak jste psal, se dnes vyjádřil krajský radní pro dopravu:
http://www.financninoviny.cz/zpravodajstvi/doprava/zpravy/jihomor avsky-kraj-hleda-uspory-v-doprave-asi-zrusi-cast-spoju/584746

Připustil že si nechají udělat analýzu a možná nějaké spoje zruší (zda vlaky či busy to nespecifikuje), ale budou to prý maximálně jednotky procent.

Dále cituji z toho článku:
Horák vyloučil, že by se ve spojích plošně škrtalo. "Že výkony klesnou o desítky procent a v malých obcích nebude jezdit nic, je zcela mimo realitu," řekl.

Žeby tlak obcí přiměl kraj uvažovat rozuměji ?
Franta z hor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 22:42:23    Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: jojo, už krajští bafuňáři couvají:
http://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.aspx?PubID=153441&TypeID=2

"kraj posoudí nutnost změn", "pokud je budeme dělat",... atd.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4286
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 22:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky by mi přišlo divné, že by zrovna jihomorvaský kraj rušil desítky procent spojů. Možná, že někde na nějaké trati zruší desítky procent spojů, ale zrovna tady věřím tomu, že budou adekvátně nahrazeny autobusem.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
ABCDE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 22:44:56    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: tak tak. Navíc, z toho článku ve finančních novinách mi připadá, že bude-li se něco rušit, tak spíš busy...
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 6-2008

Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 00:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mkunt. Dobrá zpráva... by byli sami proti sobě, byť euráky vždy až na prvním místě.

Chio: I kdyby to tak dopadlo, že nebude rameno Praha-Ova-Žilina. Nevadí. Dle mého názoru jeho vedení skrz Karvinou a nestavění v menších níže jmenovaných stanicích nemá i tak význam. IC/EC/SC od ČD , nemají li zájem jezdit skrz centrum ať klidně točí v Ově/Bohumíně. Mnohem větší význam bude na úseku Ova-Žilina mít regionální R/SP, který pojede hlavně skrz centrum Ovy.
Např. Svinov, Hlavní, Střed, Havířov, Těšín, Třinec, Bystřice, Návsí, Mosty, Čadca, Čadca-mesto, Krásno, KNM, Žilina a bude mít návaznost na(Makov, Skalité), Košice, Blavu... O moc pomalejší by to než EC nebylo, za to však účelnější/smyslu plnější/věcné...
V úseku Hlavní, Bohumín, Karviná, Těšín bych vedl jen noční R či EN a to ještě jen ty co v Bohumíně přepřahají či mění vozy. Jinak nic než posílenou S2jku o několik osobních a snad i posilové R vedené nyní přes Havířov. Ostatní jednoznačně přes centrum...
Osm osobních na Čadcu je dle mého zdroje po dokončení koridoru v plánu, že by tedy nějaká dvouhodina u Os. i R...(uvidíme)
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 09:50:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to se jako rozhodl, resp. rozhodne kdo? Ten, kdo platí.
Prostě mně se zdá, že prohlašovat "měli byste financovat tohle a tamto a zaplaťte si to sami" je divné. Což se týká Turzovky, o Peloponésu byste to říkat mohl, kdybychom měli Euro a přispěli dílem na jejich záchranu.

No jak jako radit sousedům? Snad napsat jak se domníváme že by moh vypadat provoz není trestný.
No tak to ne, stejně jako není trestný, když bych Vám tady radil, jak máte jezdit z toho vašeho Dvora do Prahy. Ale možná bych vypadal jako blbec.

Když napíšu že Poláci jsou trubky když nechali shnít atraktivní "lázeňskou" trať do Kudovy do stavu v jakým je nebo když napíše Polák že jen blbec může na poslední vlak z Polska nemít v Kořenově přípoj z ani do Čech tak co je na tom špatně?
Ne, že bych Poláky nepodezíral z toho, že za shnitím Kudovy je něco jiného než bordel... Ale je to jejich věc. Jestli oni (jejich ministerstva dopravy, financí, vojvodství nebo kdo má na starosti financování osobní žel. dopravy) se rozhodli, že potřebují vlaky jen mezi největšími městy a pak příměstskou u Varšavy a Gdaňsku, tak mi po tom nic není. A dřív, než začnu vykřikovat o trubkách, tak si zjistím důvody, které je k tomu rozhodnutí vedly. I kdyby tam bordel nebyl, tak masivní obnova parku vozidel (nákup motoráků) by byla tak nákladná věc, že by možná byli trubky, kdyby do toho šli.
Polák si může vyměnit pár zlatek za Kč a přípoj si objednat. Pokud trvá na tom, že vlak má objednat Lbc kraj, tak tedy ať navrhne, který jiný vlak se zruší, aby bylo odkud vzít peníze.
ČD omezí Ex směr Žilina Za ušetřené peníze by mohlo MD objednat rychlíky Ostrava - Čadca třeba po půl hodině.
Ferda20
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 09:50:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemáte někdo prosím jízdní řád nákladních vlaků? Díky moc
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6837
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 14:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco málo je ve SPONĚ.
Web o veřejné dopravě - aktualizace fotogalerie - celkem 1210 fotografií
AGORAFOBIE. Agora = autobus, fobie = strach, obava z něčeho. Agorafobie je tedy nemoc, při které se lidé bojí jezdit Agorou, potažmo CityBusem.
Libcha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 14:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540: Dle mého názoru jeho vedení skrz Karvinou a nestavění v menších níže jmenovaných stanicích nemá i tak význam. IC/EC/SC od ČD , nemají li zájem jezdit skrz centrum ať klidně točí v Ově/Bohumíně.
Podle mě je současná situace dobrá: co se týče této části KBD, má dva významy:
1) mezinárodní doprava Praha-Ova-Žilina-Košice
2) poloregionální doprava v relaci Ova-Žilina

Pro to druhé by tvůj návrh byl ideální. Ovšem to první by jen zhoršoval, větším počtem přestupů a patrně o něco delší JD. A když to tak řeknu tak i míň sexy spojením (substrát má rád idos a když vidí spojení s více než jedním přestupem a vlakem typu Sp, nazve ho krkolomným a využije přímý bus).

Udržovat dvě vrstvy spojení vzhledem k objemu přepravy nemá smysl, optimální je podle mě současné řešení, kdy přímá dálková EC zastavují v tomto úseku častěji. Ona to zas není taková tragédie. Kdyby se systém dálkových vlaků ale lépe provázal s Os, bylo by to samozřejmě lepší...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7176
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 21:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic 540, Libcha:
Já myslím, že vedení vlaků Praha - Žilina po trase a se zastávkami jak psal Ic 540 by nebylo od věci a myslím, že výrazně pomalejší by nebylo, zvlášť pokud by se vyhodila Bystřice a možná i Mosty (což bych doporučoval). "Potíž" je v tom, že si ČD v Bohumíně postavily základnu.
Čadci mesto moc nevěřím, když nejsou Slováci ochotni stavět všechny Ex a R i BB mestě nebo Zvolenu mestě.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 22:03:07    Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: v BB-mesto a Zvolen-mesto staví všechny R a Ex kromě Hronu a Detvanu (jeden směr) resp. Janáčka (druhý směr). Takže naprostá většina R a Ex tam staví.
http://www.slovakrail.sk/fileadmin/Dokumenty/gvd_10_11/170.pdf
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7178
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 22:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ:
Naprostá většina NEROVNÁ SE všechny. Rozumíme snad oba česky, ne? (Já slovenský JŘ v hrubých rysech znám.)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 6-2008

Odesláno Sobota, 22. ledna 2011 - 01:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libcha: Asi nejsi z Ostravska??? Nebo jsi můj příspěvek nepochopil. Nechci žáden přestup. Jen EC vést pře Centrum a Havířov, tak jak je současná dvouhodina, ve druhé dvouhodině zmíněný R/SP s častějším zastavením. Plus osm plánovaných os.prodloužených do Čadce z Mostů, zejména směnovní.

1) Rozhodně to pomalejší není.!!!
Mezi Darkovem a Loukama nad Olší je poddolované území a na hodně let se tady z vyšší rychlostí jak 40-50 km/h nepočítá. Těžba minimálně do roku 2030-5.

2) Karviná a Bohumín nedají dohromady tolik cestujících jako Havířov.

3) V Ově roste nové centrum(Karolina ale i další projekty) a substrát bude chtít do centra bez přestupu na Hlavním=vyhraje na počet cestujících ten, kdo pojede přes centrum(ať už zastaví na Středu nebo Stodolní) a Havířov. Asi tak nějak, jak to má naplánováno Jančura, jestli teda vyjede. A vůbec, všude je zájem, nebo li nádraží v centrech a tady by to bylo využito jak od Žiliny, tak i Prahy.

4) Než něco vést z Těšína přes Karvinou, Tak raději 1-2 spoje ráno, večer zpět přes Havířov, Kunčice(přestup od FM), Vítkovice(Zábřeh-snad ho postaví a je smysluplnější) Polaneckou spojkou a zastavení v Studénce, Suchdolu(bo substrátu spádově dost. Zastavením v těchto dvou destinacích to i tak bude nejkratší čas.

Hroch: Mám na mysli u EC na Žilinu samozřejmě nestavění v Bystřici a Mostech. No jen Návsí bych přidal, bo do všech směrů jede bus z nádru. Dále jen Čadca, KnM a Žilina. Takže Svinov, Hlavní, Střed(po opravě nástupišť na 550 a dokončení stavebních prací souvisejících s výstavbou Karoliny), dočasně tedy Stodolní, Havířov, Těšín, Třinec a viz výše.
Tedy dvouhodina EC s přidáním Návsí a proložená dvouhodinou regionálním R/SP(viz předchozí článek).

To zázemí v Bohumíně do toho ani nemusíme tahat. Budou li Jančuři a Leoši jezdit, Tak ČD také nemusí mít 10-12 vozů, ale postačí 7-8, tak odpojovat/připojovat vozy nemusí. Ani měnit mašinu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ic540.)
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1826
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 22. ledna 2011 - 09:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karviná a Bohumín nedají dohromady tolik cestujících jako Havířov.
To je z Vaší hlavy, nebo pro to máte nějaký důkaz? Bohumín s Karvinou mají dohromady více obyvatel než Havířov.

V Ově roste nové centrum(Karolina ale i další projekty) a substrát bude chtít do centra bez přestupu na Hlavním=vyhraje na počet cestujících ten, kdo pojede přes centrum(ať už zastaví na Středu nebo Stodolní)
U tak velkých měst je důležité hlavně napojení na MHD (proto je současná poloha hl. n. v Brně výrazně lepší než ta odsunutá, blízkost centra je až na druhém místě). Z tohoto pohledu na tom Ostrava není nejlíp, neboť přístup na rozhodující zastávku MHD ze Svinova je poměrně špatný, na hlavním už to je lepší. Ovšem Stodolní je díky nevhodně zvolenému místu naprostá tragédie, střed je na tom asi stejně jako Svinov.
Libcha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 22. ledna 2011 - 10:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540: přiznávám, nejsem.
Proti vedení IC přes Havířov nic nemám, ostatně stav trati kolem Karviné jsem si mohl důkladně prohlédnout :-) (Pendolíno "sprinter" musí stát za to :-) )
Jen jsem skeptický k rozsahu tebou navrhované dopravy - to je ta trať tak využitá (a kdy?)? Já tam jel párkrát - EC pětivozové bylo přiměřeně obsazené, spíš do pohodlí; v panťáku linky S2 cca od Bystřice objem substrátu hodný 810ky (tím neříkám, že bych lidi nutně nechal přestupovat do krabice!).
Co se týče Bohumína a Karviné, ty by na Prahu mohly obsloužit vlaky tam končící, na Slovensko by si cestující asi měli vystačit s panťákem na Těšín a dál IC.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5113
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 22. ledna 2011 - 13:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro trasu přes střed mluví několik argumentů:
1) V blízkosti stanice Ostrava střed je "zbytkové" ústřední autobusové nádraží, kde staví dálkové autobusové linky
2) Z O.,střed je pěší dostupnost významné části centra, podobně jako z hlavních nádraží v Praze, Brně nebo Plzni.
3) Pro některé cestující je lepší dojít na svůj spoj MHD ze středu, než jet z hlavního, ušetří si jeden přestup.
Ferda20
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 11-2009

Odesláno Sobota, 22. ledna 2011 - 18:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bruntál a Malá Morávka se nevzdávají své lokálky
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5118
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 22. ledna 2011 - 18:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Malá Morávka: Proč by měla být šototrať udržována z peněz daňových poplatníků? Ať tu trať prodají KŽC za korunu. Stát ušetří za likvidaci a šotouši získají zadarmo co chtějí. Ve smlouvě by měla být přesně specifikována povinnost řádné likvidace tratě v případě, že by kupující ukončil provoz a trať dále neudržoval.

Ať si "zachraňovači lokálek" ty lokálky zachraňují ze sbírek nebo za své. Do některých sbírek bych rád přispěl, třeba do hypotetické sbírky na údržbu šoto-liteňky.
Kalourath
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.58.153
Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 19:17:45    Odkaz na tento příspěvek  

Neví někdo něco o GVD 2012????????????????????????????????????????????????????????????? ????????????????,,
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6848
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 19:31:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo víme. Bude začínat 11.12.2011.
Web o veřejné dopravě - aktualizace fotogalerie - celkem 1210 fotografií
AGORAFOBIE. Agora = autobus, fobie = strach, obava z něčeho. Agorafobie je tedy nemoc, při které se lidé bojí jezdit Agorou, potažmo CityBusem.