K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 02. 08. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 02. 08. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 00:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
hlavní příčinou je takt obojího

Ano, protože linek je příliš mnoho na to, aby šlo v taktové dopravě vytvořit rozumné přestupní vazby všude. Tak se některá obětuje - ovšem jestli to musí být zrovna ta, kde je přestup téměř hrana-hrana...

Babilon:
protože na dobré spojení 3x denně není nikdo zvědavý

To je právě předmětem diskuse. Klíčem je odpovědět si na otázku, jak lidé plánují cesty. Většina cest má dán časový interval, v němž se má uskutečnit. Např. do zaměstnání je nutné, nebo alespoň vhodné, dorazit před začátkem pracovní doby, na celodenní výlet je lepší vyrazit ráno, k tchyni je lepší přijet večer když baba už spí apod. A teď to důležité: tento časový rámec lidé konfrontují s jízdním řádem a hledají spoj. Nezajímá je, jestli každou půlhodinu / hodinu / 4 hodiny existuje spojení, ale jestli existuje spoj v čase, který si vybrali. Většina lidí si vybere časy ve špičce, proto se jí také říká špička. Takže odpověď je podle mě: ano, dobré spojení 3 x denně (a k tomu třeba další 3 mizerná) může být lepší, než 10 x denně taktový slepenec těsných přípojů okořeněný minutovým nepřípojem.

Tomáš_hradecký:
cesty ... by se v "netaktovém" systému staly značně komplikované...

Mícháte dohromady věci, které spolu nesouvisejí. Účelový systém spojů neznamená, že v sedle nic nepojede. Znamená to, že v sedle je nabídka menší a nevyhazují se peníze za přetahování téměř prázdných souprav sem a tam. O to více spojů nebo vagónů je možné přidat ve špičce, udržet spoje i o víkendu a hlavně vést více přímých spojů (dálkových i místních).
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 01:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad zastávka:
Mícháte dohromady věci, které spolu nesouvisejí. Účelový systém spojů neznamená, že v sedle nic nepojede. Znamená to, že v sedle je nabídka menší...

Dohromady to mícháte vy. I v taktovém systému může být v sedle nabídka menší (a taky bývá).

To nevidíte, že výhodou taktu je kromě zapamatovatelnosti časů odjezdů taky pravidelnost přípojů? Ano, v některých místech přípoje nevycházejí. Ale pokud na sebe budete chtít napasovat taktový systém s netaktovým, tak vyrobíte nepřípojů ještě víc.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5262
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 09:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: Já bych doporučoval si vzít starý JŘ, některé jdou najít oscanované na webu, a porovnat procento přípojů tehdy a teď. Sázím na ten dnešní.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1948
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 09:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenek102 č.90: Můžu poprosit o upřesnění? Já žádný Ex561 nemůžu najít. Večer jsem našel PŘÍMÝ SPOJ do Veselí R703 Šohaj s příj. v 19:24 do Veselí n. M. Sp1738 odjíždí ze Staráče ve 20:18 a Ex521 "Buchlov" přijíždí ve 20:50... To má ten Sp1738 čekat jak dlouho? Pokud je teda míněn Ex521 a nikoli Ex561...
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 10:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když od ten minutový nepřípoj je totální schíza.
Kyjovsko - Veselský region. Bydlel jsem tam, za soc jsem holt jel opravdu brzo ráno na kole Vracov - Moravský Písek, protože to bylo rychlejší (dál jel vlak). Dnes je to samé. Proč si ty spoje ujíždí, to je proti tržnímu rozumu. Prostě je vidět, že dotace jsou důležitější, než platící cestující. Stejná volovina je ten ÚnL Západ. Jak to tam vypadá vím 10 let. Ale to že R do Chomutova, Karlových Varů UJEDE Os od Lysé o 2 minuty, přesněji míjí se tam (to by se tam ještě vešlo), tak se pak nedivme, že dotace jsou vyšší a vyšší, protože jsme donutili x lidí jet autem. Pro většinu lidí je opravdu příjemnější vědět, že vlak jede v x.55, ale jsou ochotní zkousnout x.5y, kde y je 51-58.

Lovosice mi připadají taky jako blbost, rychlé R i EC hlavně teda s Taurusem v čele by neměly problém toto zvládnout v spučasné jízdní době.
8 minut na přestup není bráno jako risk, ale to, co IDOS naplánuje, protože 90% populace nenapadne přemýšlet, zda to stihnu, často netuší jaká je to vzdálenost. Do Teplic jezdím přes 10 let. Před 8 lety se dalo jet autem Teplice - Praha vždy centrum za 59 minut. Dnes, protože už se 2 roky vrtají na nájezdu z Lovosic, všude radary za 1 hodinu a 20 minut. Vlak je konkurenceschopný, naplánované spoje a Bčka nikoliv.

Pokud nebudeme vyhazovat ombusmany a naopak zavedeme kompletní změnu ČD na prozákaznickou firmu, tak začne být dobrým zvykem, že neuslyšíme jen Přistoupili prosím, ale k tomu i otázku, kterým vlakem z Prahy, Kolína pokračujete, já nahlásim četě (dopravní kanceláři, výpravčímu) informaci, že přestupujete na tento vlak, a protože máme 5 minut zpoždění, ať na Vás počká. Ono u R z Budějovic na R do Děčína se to v Praze už děje, ale proč to nemůže být standart?

a ještě jedna relace je dost tristní. Noční Zlín. Před 3 lety jsem byl naposled na festivalech nebo na koncertech ve Zlíne vlakem a měl možnost jet nočním vlakem domů (Ostrava, Praha). Letos je poslední vlak v 20.48, což ten koncert právě začíná, ale v 0.4x z Otrokovic bylo docela fajn. Dříve dokonce šlo jet i lůžkem přímo z Otrokovic. Nyní? Prd. Jediná alternativa je Otrokovice-Praha dálnice za 2,5 hodiny s V Max 140. Ale že je vlak bezpečnější, protože v noci usínám = má smůlu. Z koncertů jezdili pravidelně stovka lidí i víc. A že těch akcí tam je. Dnes holt jedině auto. Bude změna k lepšímu? Přitom těch vlaků tady jede.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 10:33:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad: Ano, souhlasím s tím, že dobrý spoj 3x denně (ve špičce) je lepší než hodinový takt s 59minutovým přestupem. Jenomže jak toho dosáhnete? Zpravidla tak, že rozbijete funkční takt, a to ve špičce. Počet lidí, které takto získáte, bude menší, než které ztratíte. Svědčí o tom výrazný nárůst cestujících tam, kde to dělají přesně obráceně než vy, tj. zavedením taktu s přípoji v hlavních směrech na úkor menšinových relací.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5264
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 10:38:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: Projíždění rychlíků v Ústí západě pokládám za správné. Z Os-072 se dá přestoupit na Os-130 s vazbou několika minut.
A konzerty Otrokovice? Ty vlaky musí někdo zaplatit, tak ať se snaží organizátor koncertů si to zajistit. ČD to na vlastní triko, když ví, že to bude ve ztrátě, nic jezdit nebude. ČD dneska 99% vlaků jezdí pro někoho, kdo si tu službu u něj objednal, zpravidla stát nebo kraje. Takže nadávat je potřeba objednavatelům.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2840
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 11:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Bohužel mnohde, kde v době předtaktové nevycházely přípoje, se to "vyřešilo" tak, že v nějaké nácestné stanici si vlak postál třeba tři čtvrtě hodiny a pak už to "vyšlo" dobře na obou koncích. Ale že by tohle byla ta správná cesta k nalákání cestujících, tak to tedy nejsem přesvědčen.

Kdo nevěří, tak ať si vezme do ruky jízdní řád z doby předtaktové, třeba z 80. let. Poznámek typu příjezd v 17:20, ač odjezd je v 18:07, se najde nepřeberné množství.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5266
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 11:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Bohužel mnohde, kde v době předtaktové nevycházely přípoje, se to "vyřešilo" tak, že v nějaké nácestné stanici si vlak postál třeba tři čtvrtě hodiny a pak už to "vyšlo" dobře na obou koncích
Tak, upřímně, někde to tak funguje i v době taktové, ale je to v menším měřítku. Takové prostoje v Libochovicích městě nejsou nic moc. No, ale 20-30 minutové prostoje ve Všetatech, kdy cestující houfně chodili z vlaku do bufáče na nástupiště se občerstvit, jsou nezapomenutelné (odkaz).
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 13:10:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky došlo k nepochopení. Ty vlaky přes noc přes Otrokovice jedou. Ale objednat si za 1000 Kč mimořádné zastavení + 500 za taxi ze Zlína + jízdné, ztrácí smysl. Ale takto to udělaly stovky lidí a dráhy přišly i o jízdenku tam. Neboli to samé, jako když máš ve vlastním obchodě zákazníka, ten má v ruce zboží co si chce koupit, nabízí Ti za něj i vyšší cenu, než je na cenovce. Ale ty buď jako správný obchodník odpovíš, je Vaše i s dárkovým balením, nebo jako ČD, pokud si nekoupíte členskou kartu, nevezmete zboží v balíčku s dalšíma hruškama a ještě se nepokloníte, tak Vám ho neprodáme, jde jen o neprodejný vzorek. Tyto lidi by bylo vhodné z baráku na nábřeží vykopat. Hlavně že výše zmiňovaný R 406 Chopin stojí 50 minut v Břeclavi. Co je to za tabu nezastavovat s NE EN v 0.00-4.00? Proč to teda nezastavuje? A proč to zastavuje ve vesnici jménem Přerov? 2 minuty? To není z dopravních důvodů, to je jen zastávka. To, že tento spoj přestal zastavovat Hodonín, Otrokovice? A reálně, když to má nastavené jízdní doby pro 362 a jede s tím 380 tak to musí na trati Bře - Pře nakrátit tak 4 zastavení
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5269
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 13:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: Houby stovky. Nebo je snad konzert ve Zlíně každý den? Půjde o jednotky, v noci většina lidí spí a necestuje. Konzerty jsou v tomto případě výjimečná záležitost. Takže buď by si měl organizátor vlak objednat a nebo případně zajistit výjimečné zastavení vlaků.
Proč se s EN vlaky nezastavuje v noci už se tu namluvilo dost. Já osobně si myslím, že Chopin by neměl zastavovat ani v Přerově.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 6-2002

Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 14:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo v předtaktové době na 070 (200?/200?), byl jeden vynikající osobák Mladá Boleslav-Všetaty-Praha,Libeň(!), který měl myslím cca 45 minut prostoj ve Všetatech...
Parádní byl také Horní Pacifik, prostoj 30 minut v Kácově, 40 minut v Ledečku to byla jízda z chalupy do Prahy. :-) Když bylo hezky, tak jsem si vždycky v Ledečku vzal knížku vylezl si nákladiště do stínu... přičemž se v 810 mnoho lidí vařilo ve vlastní šťávě... Já myslím, že takt je hnus... :-))))
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 14:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky ještě jednou. V čem je výhodné, že šíbuju s vlakem v noci 50 minut a následně potom na místech potenciálních cestujících nezastavím? Když nezastavuji, tak někoho nevezu. Ale já tím spojem jel x krát a v dobách, kdy nebyl koncert, třeba i z Hodonína a pořád byl ten nástup větší, než nezajímavy.
pv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.28.4
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 15:00:44    Odkaz na tento příspěvek  

Zdenek102:
v olomouckém kraji bychom byli i za 3 přestupy vděční. lepší přestupovat než nejet vůbec
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 15:15:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pv to je jen další fáze toho, že jsou nepřípoje. Jste už bohužel napřed
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10802
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 16:18:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel, to s čím se setkáváme, je nesprávně uplatňovaný takt. V důsledku taktu a lenosti tvůrců grafikonu jezdí stále stejné soupravy celý den, které ráno a odpoledne nepobírají a přes den a večer zejí prázdnotou a to platí ve všední dny i o víkendech. Je super že v neděli jede vlak v 7,9,11,13,15,17,19 když většina lidí by potřebovala v 6,7,8,9,15,16,17,18. Nebo Kladno - zoufalství souprav 854+054+954 řeší připojení 714+021, reginy, které by zvedly komfort na kdejaké lokálce jej zde spřaženy do dvojic až trojic komfort zhoršují. Aby byl takt dodržen, byly zavedeny tři nové večerní vlaky z Kladna, kterými nikdo nejezdí. Výmluva, že netakt by odlákal lidi právě v tomto případě přesně neplatí, protože on nikdo prostě v tu dobu nejede. A jsem si takřka jist, že podobná situace je na desítkách jiných taktových tratích. Děsím se, až se nějakýmu grafikonistovi povede vymyslet takt na Pacifiku.
NIC NEBUDE
Chio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 12-2008

Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 16:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Účelový systém spojů neznamená, že v sedle nic nepojede.
Teoreticky ano. Prakticky - to běžte vysvětlovat na Slovensko a do Polska.
Říkají o mně, že jsem pesimista. Já se obávám, že jsem spíš realista.

Vrůtky/Vrútky; Jablůnkov/Jablunkov;
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1949
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 16:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Kladno: Vložené spoje tam samozřejmě jsou. Ovšem jejich JD je šílená... Viz spoj v 17:17 z Masny na Kladno, apod.

ad Pacifik: Pokud bych měl jet přes Týnec do Čerčan, tak si rozhodně NEVYBERU spoje hnijící v Týnci. Viz v prac.dny večerní 9019 (20:13-20:49), apod.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 17:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No třeba přímý rychlík Praha-Liberec jel 1989 3h20minut. A dneska je to s přestupem v Turnově 2h33minut.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7448
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 17:58:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain:
Cestující v ubytovacích vozech předpokládá, že ho nebude každou čtvrthodinu obtěžovat kvílení brzd, hluk staničního rozhlasu, že při každém zastavení se zvšuje riziko nevítané návštěvy v kupé nebo (nejsem-li součást skupiny) riziko, že mě nějaký vystupující/nastupující blbec bude budit v půli spánku. Prostě noční vlaky by ve veětšině případů mezi 0:00-4:00 neměly vůbec nikde stavět, bo pak jaksi neplní svou funkci a ty lidi z nich vyženu. Jestli Chopin někde v tuto dobu zastavuje, je to špatně a neznamená to, že je třeba tuto chybu opakovat i jinde.

Zdenek102:
Takových situací je velkás pousta!
Kdybyste nekecal.

Káem:
stále stejné soupravy celý den
Já jsem stále přesvědčen o tom, že náklady na "hraní si s vagónky" (vč. například nákladů na rozsáhlejší infrastrukturu) jsou vyšší než úspory, kterých dosáhnu na několika párech vozbou o něco kratší soupravy. Žádné nové argumenty jste zatím nepřinesl.
Je super že v neděli jede vlak v 7,9,11,13,15,17,19 když většina lidí by potřebovala v 6,7,8,9,15,16,17,18.
Potřebuji-li na první variantu dvě soupravy, pak na druhou budu potřebovat čtyři, takže těch 8 vlaků v druhé variantě proti 7 v první mě bude stát významně více (snad jen krom poplatku za DC a energie všeho dvojnásobek).
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
cyp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.194.214.128
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 18:19:36    Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan 1948) On myslí až nový GVD 2011/2012. Přípoj ve Veselí mezi vlaky Ex 561 a Sp 1738 je naprostý nesmysl, není k němu žádný rozumný důvod.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10804
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 18:20:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Ony v podstatě žádné nové argumenty nepřináší nikdo. Taková zákopová válka to je a ze zákopů vyleze zrovna ten, kdo je povolán momentálně vládnout.
NIC NEBUDE
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1950
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 18:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cyp: Aha. Tak tím se to vysvětluje.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 21:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Hroch a EN či spíš Chopin. Tak reálně. I když ve Vídni, nebo v Blavě zalehnu, v Břeclavi je šíbovačka jako prase. 15 minut potom je Hodonín (první ještě reálný nástup), 15 minut Starák a 10 minut Otrokovice. Možná ještě poslední na doraz ten Přerov. A pak to lůžko, které je nyní přesměrované přes Brno, jelo dlouho bez zastavování. Nyní ho dokonce nechávají pár hodin v Pardubicích stát. To byl právě alternativní spoj na Prahu. Nyní jen Bus ze Zlína ve 3 ráno, nebo auto.
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 2-2011
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 21:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan:
Budu se citovat.
„Nebo se stačí podívat na návrh 340 + 330 a na Sp 1738 a na Šohaja (Ex 561)“..... A pro vás sem to ještě zvýraznil!

(Příspěvek byl editován uživatelem zdenek102.)
Trať 257 nemusela být nikdy zrušena.
Jenže co naděláme když někdo musí mít zas*anou cyklostezku ....!!!!
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1952
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 21:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A on se návrh NESMÍ změnit? Ono to MUSÍ ZŮSTAT už takto??!!
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2247
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 23:17:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Chopin: K čemu je českému objednateli vlak, který skoro nikde nestaví?
Jinak obecně noční spoje mezi Prahou a Moravou jsou v posledních letech likvidovány - ztratil je taky Valmez, Vsetín, Hranice, Nový Jičín a taky místa na dolní Ferdinandce. Opravdu byly tak málo využívány?
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 00:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iiii: To víte že byly využívány. Lidi by jezdili, ten Vsetín a ValMez i jiné destinace. Od baráku na nádr se kdo chce vždy dopraví. Nyní ale ani ten nádr není ani otevřený bo tam kurňa nic nejede...

Orky, Hroch: Tentokráte se k Vašim názorům nepřikloním, zvlášť co se Chopina týká. Ho určitě nenanaplní jen klientela Warszawy, Katowic(Sosnowce), Ostravy či Wídně. Tento EN jede skrz destinace, kde ti lidi jsou a určitě by z/do Wídně jezdili. A do přerova se dá dopravit tím autem i z Olomouce, ze Zlína do Otrokovic, do SMuUH.HR z Uh. Brodu/Hradiště i Hodonín bych stavěl. A důvod. Na těchto EN již nejsou vozy s pištícími koly, ale moderní...však víte!!! Raději ty čtyři zastavení, jede to přes naše území a je pro naše lidi, ale neposlouží téměř nikomu. Neodnaučme je využívat vlak neustálým škrtáním/nezastavováním.
Ono je rozdíl Metropol(Berlín, Dresden, Ústí, Praha, Pard, Brno, Břeclav, Blava, NZ, štůrovo, Budapest) a Chopin(byl by li jen Wars, Kat, Ova, Břeclav, Wideň...)
Nevidím důvod ten Chopin nenaplnit, nikdo nebude stratný, jen může vydělat...
Ale to věc názoru, či postoje k jednotlivému spoji...
Nemám nic proti nestavět mezi 0-4, ale důvody jako pištění neberu. V Břečce tím stejně šachujou tak, že by probudili mrtvého....

(Příspěvek byl editován uživatelem Ic540.)
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 2-2011
Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 08:33:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan:
Jo... Tak se klidně můžem vsadit o tom, jestli to někoho napadlo s tím pohnout...(Myslím že vyhraju protože si jsem téměř jistý že to přiblbé ujíždění nebude nikomu nahoře vadit....).
cyp:
„Přípoj ve Veselí mezi vlaky Ex 561 a Sp 1738 je naprostý nesmysl, není k němu žádný rozumný důvod.“
No tak už vím co nám sedí za lidi v KORDISu a v Praze na nábřeží(nějací jak vy)... Tak co kdyby sem se řídili od teď heslem: Taktem bez přípojů!
Myslím že by to bylo mimořádně úspěšné protože by se lidi naučili vyhledávat Nepřípoje místo přípojů.. Co vy na to. A vůbec k čemu nám ty přípoje jsou. (odpovím si sám- uplně k ničemu že?) místo posledního večerního spojení by sme sebou vozili spacákky a přespávali na přestupním uzlu a čekali na první ranní...

Ic 540
Trať 257 nemusela být nikdy zrušena.
Jenže co naděláme když někdo musí mít zas*anou cyklostezku ....!!!!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4119
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 09:25:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šmarjá - on tsačí pohled do starejch JŘ jak to vypadalo. Pobyt osobáku 45 minut ve Starý Pacce, půl hodiny v Boleslavi žádná míra na 070 i 080 tehdejší, již zmíněné Všetaty, osobáky na 090 a jejich hnitáí v Krralupech, Roudnici i Lovosicích... Lepší přestup Lovo - DC v Oustí během 13 minut než přímej vlak s hnitím 20 a více minut tamtéž. Dyť dnes jede osobák PH - UL lehce přes dvě hodiny a dřív nebyly výjimkou ani 4 - zajisté že echál jede rychlejc než blejrovec se sedmi, leč to zkrácení je tak z 1/3 jízdní dobou a zbytek šel na "čekání na přípoje" resp. "čekání na čas místní špičky". Taky s tím dálkově až na výjimky nikdo nejezdil.

Ostatně - všimněte si jiného fenoménu. A tím je téměř masivní ZÁNIK bus linek dálkové dopravy v "systému" 1 - 2 páry spojů denně. Někde beze zbytku (a neumíraj jen linky "z do ) - umřely i linky jako Brno - Harrachov se zdánlivě silným úsekem HK - Brno. Jenže to jelo ráno z HK asi 3x za sebou a pak přes den nic.... Proč asi to zaniklo? Nejspíš že proto že to jezdilo "dle potřeb ve špičce".

I do tý práce je potřeba aby to jezdilo "furt" a ne na směny. Protože málokde se hákuje u pásu od-do bez požadavků na občasný přesčas a pod. a když člověk de ráno k doktoru tak prostě potřebuje spoj do tý práce nejen na sedmou ale i devátou, desátou... Když ho nemá tak nejspíš sedne dotyčnej do auta a dlabe i na ten "ideální šichťák". O návratu "až to dodělám" a "až nakoupím" nemluvě - tam je to oproti spoji ve 14,30 ještě markantnější.

To co tady někteří požadují jako VHD je ve skutečnosti školní bus aby se harranti nepoflakovali po městě a nehulil trávu před školou.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5278
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 09:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenek102: Taktem bez přípojů!
Už to tady řeklo spousta lidí. Otevřete si už konečně nějaký starý JŘ a podívejte se, jak to bylo přípoji v době předtaktové. Bez taktu a bez přípojů! Na hodinové sezení na batozích na přelomu 80. a 90. let na trase Praha-Jizerky v Liberci, Tanvaldě, Železňáku nezapomenu.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2834
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 09:45:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: Jakýpak taxi? I noci jezdí Otrokovice - Zlín MHD, takže ne 500 Kč, ale jen 12 Kč.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10809
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 10:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV: představa že jdu do venkovské ordinace a pak jedu do práce je značně zcestná. ten doktor je totiž taky ve městě. takže jedu stejně brzo jako do práce, jen do ní přijdu pozdějc. zustanu v ní dýl, ale furt se vejdu do odpoledne, kdy nikdo špičku (nebo takt) rušit nechce. ale jet do města na 10,11,12 hodin?
K lince HK-Brno se podívej na toto: http://portal.idos.cz/Data/pdf/L540601_110612_104378.pdf Nemyslím, že bys měl pravdu. Tři dopravci a spousta omezovacích značek na špičky.
NIC NEBUDE
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1433
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 10:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky s tím dálkově až na výjimky nikdo nejezdil. Takovou vyjimkou byla treba trat Hradec Kralove - Turnov. Tam cestujici mezi "rychlikovymi" stanicemi tvorili podstatnou cast frekvence.

Ostatne, dnesni bidnou obsazenost Os vlaku (mimo primestske dopravy) zapricinil rozvoj rychle meziregionalni dopravy spolu se zrusenim R priplatku.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2911
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 10:39:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dost možná by bylo vhodné přečíst si tohle:
http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/4090-Zamyslenie-nad-cestovn ym-poriadkom-1988-versus-2011/
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10811
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 10:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr - druhý odstavec: Souhlas. Jinými slovy dráhy si více rozumí s ministerstvem než s kraji. ještě jinými slovy - státní peníze se rozdávají z ministerské úrovně lépe než z krajské, neb je to na kraji přeci jen blíže k voličum.
R33: Ten Gulík zapomněl napsat, že okrem tých rýchlikov už nič iné po trati neide. To je ten rozdiel.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
NIC NEBUDE
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7523
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 11:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co taky místo 80's jízdních řádů, na které pořád poukazujete vytáhnout jízdní řády z 2. půlky 90's a začátku 00's? To už ne, tam by padl argument Otevřete si už konečně nějaký starý JŘ a podívejte se, jak to bylo přípoji v době předtaktové., že jo?
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ...

Většina lidí si většinu lidí plně zaslouží. (Shirley)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4121
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 11:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak na 041 to až tak není pravda. Dálkovka typu Tu - JC nebo JC - Hořice - Hk se jezdila autobusy odjakživa. A osobáky "žily" z reginálky, mnohdy dle toho jak měly nebo neměly náhodně přípoje v Ostroměři. Mch našlo by se dost osobáků s půlhodinovými pobyty jak v JC tak i v tý Ostroměři...

KM - ten omyl spočívá v tom že se dojíždí jen z vesnice do nejbližšího města. To už dnes mnohde není pravda a na to bohužel dojížděj i místní busy pokud jsou na takový návoz konstruovány "vzor 1982" (s několikerým proškrtáním "zbytnejch" v sedlech). Viz třeba Březnicko a prázdný busy i na osmou do Březnice když není škola.

Mch na tý lince z odkazu jsou celý TŘI spoje model náhodný výstřely - 2 ráno po hodině (a asi to nebude nějaká extra atraktivita s dojezdem do Brna uprostřed sedla mezi 10-11). Ostatní jsou víkendový "študentský". Ono stačí pohled na linky Praha - krkonoše. Nejdřív zánik "rychlejch víkendů", letos už mizej i spoje v kladiva. Příští rok předpokládám že už se VHD pojede do Krkonoš vlakem s přestupem na něco místního.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4123
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 11:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"co taky místo 80's jízdních řádů, na které pořád poukazujete vytáhnout jízdní řády z 2. půlky 90's a začátku 00's?"

Tak jo - v tý době probíhal - rychlostí jak kde - přechod od náhodnejch výstřelů a dálkovejch osobáků k taktovému systému s přípoji.

Příkladem budiž Stará Paka, kde před civilizací byl tu a tam přípoj (např. do půl hodiny čekání nejelo z 030 od Dvora na horní 040 NIC v podstatě od skupiny v 11 dopoledne...), pak bylo období kdy byl sice přípoj od rychlíků z HK nahoru ale nebyl dolů (zpravidla se ten ujíždějící rychlík dal i z osobáku z 040 spatřit někde mezi Bělou a Pakou...). Též byly půvabné i ty "osobáky s přípoji" na 040:
Z Martinic jel vlak kolem 10.40
Trčel pouze v Pace asi 15-20 minut a měl dokonce přípoj v CnC rychlíkem do Prahy. Jízdní doba ca. 3,5 hodiny.
Další jel kolem 13. Ten hnil v Pace i 40 minut, V CnC měl "ostrý" asi 20-timinutový přípoj na osobák do Oseku a tam další ca. půlhodina na osobák do Vysočan (s dvacítkou pobytu v Nbk). Jízdní doba asi 4,5 hodiny
Další v odpolední špičce jel už za 3 hodiny, kolem 16,15. V Chlumci byl "už" kolem 18,30 a další přípoj viz vlak ve 13. Jízdní doba podobná.
Další vlak co jel kolem 18 - 18,30 míval v CnC přípoj podobně jak popsáno, jen bylo rychlejší jet osobákem přes Kolín s +1 přestupem. Zajelo se to jen za 4 hodiny.

Pravda, byly případy kdy to šlo "urychlit". Jednou přes Turnov, jindy a třeba jen některý den via Libuň - Jičín - Poříčany....
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2228
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 11:49:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf: zase abychom byli spravedliví, tak u přímých vlaků jedoucích 6 hodin moc nevadí, že jedou tři denně - nočák je ideální pro příjezd na ráno na jednání, aniž by člověk ukrajoval z předchozího dne, a pak dva přes den (jeden s příjezdem okolo oběda a druhý navečer). Taktové rychlíky na takové trase mají jiný význam - výrazně pomůžou relacím mezi nácestnými zastávkami.

Káem: co takhle připustit, že rychlíky jsou využívanější než osobníky prostě proto, že je rychlíkový trh větší, než osobákový?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5280
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 12:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

21272: U železnice nebyla hranicí až tolik revoluce, ale spíše rok 1997, kdy přišly Římanovy úsporné balíčky (viz zastavení provozu tratí do Harrachova a Svobody), kdy došlo k proškrtání vlaků. Pak se to asi za rok, za dva vrátilo do cca původního stavu, významnější změny byly až v novém tisíciletí.
Každopádně směry, kterými jezdím já a které mohu srovnávat zaznamenaly obrovské zlepšení co se vazeb týče, tak co se týče rychlosti. Možnost cestování a přestupů každé dvě hodiny, mnohde každou hodinu je oproti minulému století na většině míst výrazné zlepšení. Skutečně nestojím o to v každé druhé uzlové stanici čekat ve vlaku půl hodiny, než přijede vlak odněkud, případně půl hodiny čekat až vlak někam odjede, což bylo naprosto běžné i u poptávaných směrů.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1227
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 16:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IC 540: Nedělej si iluze, že by byla taková poptávka jak si myslíš. Kolik lidí jezdí (jezdilo by) každý den relace Wien/Warszawa - St. Město/Hodonín/...? Nočníky neslouží úsekové frekvenci ale především tranzitu už to konečně pochopte. Nicméně ten Přerov bych ho asi nechal zastavovat je to tak nějak v půli cesty po našem území a celkem slušný uzel, možná by se nějakej substrát pro něj našel, ale o dalších stanicích nemůže být myslím ani řeč.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 4-2004
Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 17:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stará Paka: tady je to evidentní, okolo roku 2000 tam byl jasný propad, který se taktem podařilo aspoň zastavit. (jinak Paka představuje i jednu odvrácenou stránku taktu: úpadek až zánik nádražních restaurací a občerstvoven...)

Orky: Římanovy škrty, jejichž atmosféra opět visí ve vzduchu, byly hodně brutální a není pravda, že se to "za rok, za dva vrátilo do cca původního stavu". Hlavně vlaky brzo ráno a pozdě večer se často nevrátily nikdy. U toho brzkého rána (před 4.) to tolik nevadí, u pozdního večera ano. Z Turnova ještě cca 1995 např. odjížděl první Os na Jaroměř už před 3. ráno a poslední přijížděl o půlnoci. A okolo 1999 (musel bych dohledávat) byla taky doba (2 roky?), kdy poslední od Jaroměře jel cca v čase dnešního R 992, čili v Turnově o půl osmé, čili z Pardubic před pátou (!). Zrovna 030 si po roce 2000 hodně polepšila, ale leckde se ty večerní spoje nevrátily nikdy.

Pamatuju si, jak jsem tehdy coby gymplák bral tyhle redukce za cosi definitivního; nějak jsem nevěřil tomu, že by spojů mělo jezdit víc než před redukcí (byť šotosny máme asi každý). Potom to ponenáhlu nastalo a možná leckdo teď naopak nechce věřit tomu, že by to za současných podmínek mohlo jít taky hodně rychle zpátky do kopru.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5284
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 18:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wałbrzych: Tak jasně, nevrátilo se všechno, ale valná většina ano.
Tak nějaké škrty ve vzduchu visí pořád, je pravda, že zejména v dálkové dopravě, které ledaskde převzala i rychlou regionální vrstvu, přibylo na mnoha místech dost vlaků, takže mnohde značně vylidnila osobáky. V mnoha krajích ještě pořád rozumně škrat jde a je proto prostor, v některých krajích asi bude nutné opustit tratě s minimální poptávkou. Nejvýznamnější škrty přijdou po skončení platnosti memoranda, pokud nebude osekáno, zrušeno dřívě, o což se pořád Kalousek snaží.
Zásadní rozdíl mezi škrty v 1997 a v současné době jsou v tom, že se u rozumných krajů nedělají bez náhrady.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2230
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 18:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(jinak Paka představuje i jednu odvrácenou stránku taktu: úpadek až zánik nádražních restaurací a občerstvoven...)

Ten by nastal tak jako tak, pokud nemají jiné zákazníky - většina někdejších cestujících by dnes jela autem.
cyp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.194.214.128
Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 23:12:24    Odkaz na tento příspěvek  

Zdenek102: Nechte si osobní invektivy. Odkud kam pojedete, že požadujete ve Veselí ten nesmyslný přípoj od Ex 561? Jeďte z Uh. Hradiště nebo O. N. Vsi zrovna už tím Sp 1738 o 14(13) min. dříve a pojedete přes Veselí přímo dál bez přestupu.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 23:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: Jakýpak taxi? I noci jezdí Otrokovice - Zlín MHD, takže ne 500 Kč, ale jen 12 Kč.

Jasně, když koncert končil cca 23.45, tak se třeba ten půlnoční trolejbus dal i stihnout. Ale za x koncertů, co jsem tam byl, se mi to podařilo jen 1x.

ad Nádražík. Kouzlo Chopina je úplně někde jinde. Ten rychlík má úplně jiné kouzlo. Zapoměl jsi, jakou šíbovačku s ním dělají v Břeclavi? A v kolik Ti cestující z Buda, Blavy apod vyrazili, aby byli na Moravě o půlnoci? Odpoledne, v podvečer.
A to že na 330 hodiny před tím nejede kloudné spojení asi z GVD výš. A z těch samých míst chybí spojení, aby si byl ráno, nikoliv až v 10 či spíš v 11 byl v Praze. A IC540 má pravdu, na Chopinovi nepískají žádné brzdy, neb je v kotoučích, i když u těch polských lehátek si nejsem tak jist. Nejel jsem s ním od loňského GVD, jinak za posledních 10 let asi 30x a to i z různých míst (Hodonín,Otrokovice, dřív mi vadilo, že nezastavoval Mor Písek a já buď musel o hodiny dříve Os do Starého Města, abych na ten R nastoupil, nebo mě musel někdo odvézt do Hodonína) A tak vidíte, proč klesá množství cestujících. Už před lety mě štvalo, že jsem se musel pracně kodrcat na noční spoj 2 hodiny lokálkou. A nyní místo toho zatnu zuby, startuju auto a za ty 3 hodiny přejedu 70% republiky. A tam skončila většina železniční populace.
Jestli mi LEO nabídne, že mě naloží jejich autem někde v háji, odveze k vlaku a pak vlakem přes polovinu republiky (viz můj problém s Olomoucí), získal nového zákazníka.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1436
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 02:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odjížděl první Os na Jaroměř už před 3. ráno To byl zvlastni vlak. V Pace stal skoro hodinu, v nekterych GVD i vic nez hodinu. Pritom z Paky to byl druhy vlak (nebo snad dokonce treti), vlak pred nim odjizdel z Paky pet minut pred prijezdem tohoto vlaku. ale asi v jednom GVD se povedlo, ze tam byl pripoj.
Zvlastni byl vlak odjizdejici pred treti rano z Turnova. Nekolik vlaku bylo protrasovano HavlBrod - Liberec.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4125
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 07:32:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ten před třetí z Turnova byl přípojem vlaku od Prahy a v Pace zas měl ostrý přípoj na Trutnov... Párkrát jsem s tím takto jel. V noci pá/so to i z Prahy bejvalo solidně obsazený na tuto noční hodinu - 5xBh nebyla voná čtyřka... Což ale byla výjimka. Ostatně to bylo i výjimečný spojení na tu horní 040 neb dalším byl až ranní R/Sp do Svobody a po jeho zkrácení do Tanvaldu pak v kladiva i poslední kloudný (S a někdy i N jel ráno R přes CnC).
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1440
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 07:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V noci pa/so jezdilo tehdy obsazene asi vse. Aut preci jen nebylo tolik a stav bus dopravy byl tristni - nepobirani v tuto dobu byl casty jev. Navic si autobusaci vymysleli ruzne finty typu "studentske slevy neplati ve spojich 1,3,5,31 a 45", coz studenty nutilo jezdit vselijak (ja pamatuju treba, ze v Po rano byly jedine povolene autobusy z Jablonce n. N. do Prahy ve 4.05 a v 8.00). A obsazenost jeden clovek na ctyrku mi nepripada nic moc, ani dneska, o to vic na tehdejsi dobu. Ten vlak z Prahy v nekterych GVD jezdival jen ve dnech, kdy vychazely noviny.
Na takove cestovani by se dnes kazdy vyprdnul.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1953
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 08:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Hodonin a EN vlaky: Kolik lidi jezdi rano ve 4:10 osobakem 4270 do Breclavi A NASLEDNE PRESTUPUJE do Metropolu ci Chopina?

P:S. Omluva za anglickou klavesnici.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4126
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 08:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No když vemu tehdejší soupravu 5x Bh po 1 ks/čtyřku tak to vychází někam ke 100 ks. To bych řek že je číslo vysoký a nedosahuje ho kdejakej rychlík na korytoru. Ovšem nutnou podmínkou byly přípoje v Turnově (kdysi byl dokonce přípoj i v Bakově na Pípu a Rumburk) a ty tiše odumíraly. Liberec kdysi s novinama jel taky ve 3, poté už ale jel až šichťák ve 4 a ta hodina už odradila krom zopufalců každýho.

Že by tak dnes asi jezdil mílokdo (i když - noci pá/so a so/ne by si asi klientelu našly) je taky jasný. Už jen z bezpečnostních důvodů by takový noční vlaky byly dnes dost o hubu.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 10:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák: Vy by Jste nechal zastavovat Chopina v Přerově, ale když budeme brát Otrokovice a Zlín za jedno město, tak by měl zastavovat i tam, když ne jinde(viz diskuze výše). A když už nechceme mít noční vnitrostátní vlak pro kvanta lidí, která by stejně pravidelně nejezdila v tomto úseku, není snad problém do vozů pro sedící nařídit třeba místenku(byť nejsem zastáncem místenkování, ale u EN bych to zkousnul...). Je to EN taky by si nějaký ten občasný cestující na vnitru připlatil, ale jde hlavně o tu Wídeň, nebo jet do Krakowa, Warszawy, když už tu tu projíždí....!!!

Čelakovičan: To nevím, ale také by mě to zajímalo, tak snad někdo něco nastíní...
Si myslím, že se lidé potřebují/chtějí dostat do/z Wídně, třeba z/na letadlo, ale důvodů by se určitě našlo více...
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3939
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 10:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IC540:
... by Jste ...

Běžně na chyby v pravopise neupozorňuji (taky zapomínám dost čárek v souvětích), ale to Vaše opakovaně psané "by jste" není dobře. Správně se píše "byste" tedy bez "j" a dohromady. Viz třeba tento odkaz.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1228
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 10:38:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain, IC 540: A v kolik Ti cestující z Buda, Blavy apod vyrazili, aby byli na Moravě o půlnoci? Odpoledne, v podvečer.
No a? Navíc u tohoto vlaku jaksi nejde o lidi co s ním jedou z Vídně/Warszawy/Budapešti/Bratislavy/Berlína na Moravu. Je nezajímá s odpuštěním "nějaký" Zlín, Otrokovice a spol. Ty spoje jsou vedeny vždy z jedné aglomerace v podvečerních hodinách s příjezdem do jiné zahraniční destinace v ranních hodinách. Ne proto, aby pár nadšenců jelo v 1 ráno z Hodonína do Staráku z kalby. Kapišto? Ta šibovačka v Břeclavi je tak nějak nezbytná neb zde přechází vozy z Metropolu na Chopina a naopak. Aby se cestující z bodu A dostal pohodlně bez přestupu někdy v noci do míst B i C. Pokud Pojedu z Budapešti/Blavy do Zlína/Olomouce/Otrokovic/Prostějova/Hranic/Kroměříže tak bohatě stačí zastavit ten Přerov, v dnešní době není problém se dostat těch 30 km z Přerova autem. Jedna zastávka stačí k tomu aby bylo s malou výpomocí gumokolu obslouženo obrovské území. Víc zastavovat netřeba.
Mibl: Na tyhle chyby jsem již přestal reagovat neb takhle už se dnes píše i v TV, na plakátech atd atd. Tedy tam, kde by člověk očekával alespoň nějakou úroveň znalosti pravopisu JČ.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10823
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 11:18:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: třeba "hradby jste viděli?" se píše odděleně a s j
NIC NEBUDE
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 12:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo: "Žáku Trumbero, jedině ve slově by jste neudělal žádnou chybu."
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 13:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Dík za upozornění. No že z toho bude povyk...
Polovina lidí tady píše stylem, jako by neměli základku...

Nádražák: Nejde o lidi co budou někde chlastat a pak se cpát do Chopina, ale třeba o lidi ze Zlína, co by se rádi dostali ráno do Wídně z různých důvodů...
montekuko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.4.93
Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 14:01:02    Odkaz na tento příspěvek  

zlínský kraj jedná ještě o zastavování chopina,jen bylo odpovězeno s prahy že vyhoví ale kraj má na celý rok za chopiny zaplatit částku 100 000 kč a kraji se do toho nechce.jinak ids zlín je vypovězena ze strany mhd.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 14:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

100 litrů.
Ale alespoň jednají. Je vidět, že nezastavení v takové velké aglomeraci je nemorální.

V dnešním Havířovském deníku je zpráva, která potvrzuje vyjetí SA v září...

Kurňa doufám, že tu nemám chybu, bo zas bude kartáč...