K-report
 

Archiv diskuse Tratě kolem Mladé Boleslavi do 10. 06. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě kolem Mladé Boleslavi » Archiv diskuse Tratě kolem Mladé Boleslavi do 10. 06. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1426
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 20:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hank: Břidlicového plynu jsou zásoby na stovky let, ropy taktéž, problém je v růstu nákladů na těžbu. A uran, toho je taky na stovky let.

Nechic: Tak jistě, stavbou tunelu by poklesla jízdní doba cca na úroveň busů (stále pár minut navíc, ale už poměrně zanedbatelně. Ale je otázka, kolik lidí by potom těmi vlaky jezdilo, zda by ten nárůst byl dostatečný.

Pokud jde o spojení krajských měst, České Budějovice na tom nejsou o moc lépe, sice do nich vedou ze všech stran i špagáty, ale ten stav tratí je jen o trochu lepší a stav a věk lokomotiv 242 a vozů B, co si budeme povídat, zlaté 843 a 854 ... A to nemluvím o Zlíně, Karlových Varech, nebo Havířovu (počet obyv. jako Pardubice) ...

Pokud jde o spojení na Moravu, to nikdy nebude přes Kolín PODSTATNĚ rychlejší, než přes Pardubice, nemluvě o tom, že ty nejrychlejší vlaky v Kolíně nestaví.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1427
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 20:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Jednou ten špagát do MB dotáhnou. Nevím, jestli pouze z Nymburka/Milovic, nebo i ze Všetat, a zda se to v MB zasekne, nebo se půjde dál ...

Ale garantuju Vám, že ta doba, co natáhnou špagát do MB, není tak daleko. Do Šumperka se s tím moc nepočítalo, a dnes už se tam jezdí.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 20:17:46    Odkaz na tento příspěvek  

Jednou ten špagát do MB dotáhnou
A co jako se špagátem v MB? Elektrizace zvyšuje cestovní rychlost, bezpečnost, kulturu cestování a atraktivnost území pro investory (tzv. elektrizační dogmata)? Vy speciálně si dejte mokrý hadr na hlavu.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 20:29:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Mám na mysli trasování 030 a k tomu se tam dost pomalé úseky najdou (např. 40km/h přes Mostek). Spojení na Moravu je už teď rychlejší o půl hodiny přes Kolín než přes HK a to s 3 přestupy, tedy celkem dlouhými prostoji, tak přímým spojením ty nůžky otevřeš ještě víc pokud se něco neudělá s 041 a vzhledem k tomu, že se na všech frontách řeší jen spojení LB-PHA, tak nevidim reálnou šanci, že by se směrem na východ něco změnilo.
Osožák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 12-2008
Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 22:12:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kluci, jaká je možnost, že se na Tanvaldech bude vyskytovat nějaká 749 ??? Osobně by mě potěšila 039

(Příspěvek byl editován uživatelem osožák.)
Práce neuteče, žízeň nepočká
Smrt KŽC!!!
Nikdy není tak zle, aby nemohlo bejt ještě hůř
čiň čertu dobře, peklem se ti odmění
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1307
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 22:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi bylo dneska někde levný pivo

Ad VŠD a elektrizace: Jak si představujete rychlík Praha - Turnov (Kolín - Rumburk) po případném natažení drátů do MB? Nadělíme mu v MB hl.n. 10 minut na přepřah protože "dráty jsou"? . Za ty prachy, co by spolkl zcela zbytečný drát je možno postavit někde výhybnu či dvojkolejnou vložku, to přinese daleko větší efekt než nějaká šňůra nad kolejema. Moderní vozidlo o potřebných paramatrech se dá pořídit v dieselové či mlunné verzi...

Dovede mi někdo vysvětlit, čím je ten špagát pro pt šotoušstvo tak atraktivní, že o něm stále v pravidelných intervalech blouzní?


V úterý 7.6. pojede na vlacích R 1138 a R 1143 lok. 749 + vozy - posila kvůli školním výletům.
PEVA
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1430
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 06. června 2011 - 01:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Padla tu otázka, jaký užitek by přinesl špagát do MB.

Srovnatelný, jako do Šumperka, ne-li větší.

Pokud jde o rychlíky do Tanvaldu, Rumburka apod., ty by byly nadále motorové. V elektrice by jezdila nákladní doprava a pokud by stála všejanská spojka, tak i vlaky od Prahy ukončené v MB městě vedené 471.

Pokud by byly k dispozici jednopodlažní dvouvozové elektrické jednotky, mohly by jezdit i na osobácích na 071 (a případně pokračovat dál, např. do Poříčan, na 060 by kapacitně postačovaly).

Ale samozřejmě, plného uplatnění by se špagát dočkal až se stavbou V. koridoru.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 06. června 2011 - 07:13:52    Odkaz na tento příspěvek  

rychlíky do Tanvaldu, Rumburka apod., ty by byly nadále motorové
Aha. No užitek jako řemen.
V elektrice by jezdila nákladní doprava
Která, očividně, může jezdit i v naftě.
pokud by stála všejanská spojka
Nebude, když se prachy vyhodí za dráty.
vlaky od Prahy ukončené v MB městě vedené 471
Dogma "elektrizace zvyšuje kulturu cestování". Aneb z 854 do peršinku s honekrama. Že těch 471 do Šumperka jezdí...
Pokud by byly k dispozici jednopodlažní dvouvozové elektrické jednotky, mohly by jezdit i na osobácích na 071
A pokud budou k dispozici jednopodlažní dvouvozové motorové jednotky, ty tam jezdit nemůžou?
plného uplatnění by se špagát dočkal až se stavbou V. koridoru
Právě naopak, drát by zakonzervoval stávající polohy tratí na desítky let dopředu - "je tam drát, tak tam musí něco jezdit a memůžeme to přece zas hned zrušit".
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 10-2010
Odesláno Pondělí, 06. června 2011 - 18:49:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby se nakoupila moderní dieselová vozidla, to by zvýšilo kulturu cestování, a ještě by třeba zbylo na nějaké vylepšení rychlosti trati. 90 km/h je obzvlášť v konkurenci dálnice žalostná rychlost.

Na druhou stranu je elektrika už i v Milovicích a kdyby se to protáhlo (s novou tratí) do MB, mohly by tam zajíždět ešusy. V opačném případě zase budeme "honit naftožrouty pod drátama".
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 06. června 2011 - 19:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad. elektrifikace:
Nepochybuji o tom , že někde existuje nějaký propočet , analýza či práce od jakého objemu přepraveného množství se drát ekonomicky vyplatí.
Má někdo nějaký odkaz??
Jinak za současných podmínek drát z MB kamkoliv je nesmysl. Objemy přepravených osob minimální. Pochybuji , že trať MB hl.n-město má přechodnost na těžké el. lokomotivy , takže by musela přijít i náročná rekonstrukce tratě. A co nákladní vlaky Turnov-Nymburk ? Přepřah v MB hl.n. ?
Je další otázka.... kolik těch nákladních vlaků za takových 10 let mezi MB a Nymburkem pojede. Jestli bude pokračovat soudobý trend a naplní se nejrůznější předpovědi bude jich tak polovina.
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1308
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. června 2011 - 21:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Lukfi: A jaký rozdíl je mezi tím, když "naftu" spálím v elektrárně a tím, když ji spálím v lokomotivě?
Elektrika v Milovicích sice je, ale to je učebnicový příklad zabité lokálky (jakkoli tam zrovna protažení přímé linky z Prahy cestující do vlaku přivedlo) - jakápak traťová rychlost že je na úseku Lysá - Milovice a kdyže bude snaha trať narovnat?

Ad Nárožnej: Zkusím popátrat, ale slavné to nebude. V dnešních podmínkách nemají při těch objemech význam ani dráty do Lichkova a už tuplem ne do Velenic... (mrkni rovněž na Dvořiště - po několika letech přestírání skvělého elektrického provozu v režii souprav 242 + 2 x Bt + BDs popř "výživné" kombinace 210 + 3 x Btax se doprava ustálila na kombinaci motorových vozů 814 a 810...(pravda, několik vlaků elok. + BDs + 2 x Bt tam zůstalo)).

Obecně mají dráty význam tam, kde je silná příměstská (popř. nákladní) doprava a brzdící vlaky tak dokážou významné množství energie rekuperovat do sítě těm rozjíždějícím se... (pro šotouše - pět párů Pn denně není silná nákladní doprava).

Navíc vlečka ve fabrice v MB ani třeba v Preymesseru nikdy zcela pod drátama nebude a tak když už někde musí být přepřah, tak to klidně může být v Nymburce (když už je tam "mimochodem" ranžír). Moderní lokomotivy jako např. řada 2170 LTE nebo 261 DB těch posledních 33 km po rovině zvládnou s prstem v nose,
A nebo ještě lépe, když přepřah není nikde a na delší vzdálenosti tak existují stroje jako řada 761 MT, 2016 ÖBB, 285 DB...

Schválně - proč si třeba takový Metrans nepořídil pár ÖBBejků (ř.1216) a místo toho šel do řady 761?
PEVA
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 11:12:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Ad Lukfi: A jaký rozdíl je mezi tím, když "naftu" spálím v elektrárně a tím, když ji spálím v lokomotivě?
Se započtením ceny elektrifikace trati asi moc velký rozdíl nebude. Problémem by spíš mohlo být, že ČD nemají naftové vozidlo, které by bylo schopné v úseku Praha - Lysá n.L. *spolehlivě* dosáhnout plné traťové rychlosti (nepočítám RS1, které jsou kvůli dotacím vázány na region).

Tak nějak realisticky: kdyby byla nová trať z Milovic do MB s drátem, mohly by tam jezdit ešusy ve špičkovém půlhodinovém intervalu.

Kdyby byla nová trať bez drátu, mohl by tam jezdit sice po hodině, ale o to rychlejší naftový R/Sp, zastavující třeba jenom v Milovicích a Lysé. Tím by i Milovice získaly rychlejší přímé spojení s Prahou. Rychlíky by pokračovaly směr Turnov, čímž by i tady byl efekt rychlejšího spojení do Prahy bez přestupu. Přes Neratovice a Všetaty by žádné rychlíky nejezdily (jen při výlukách), alespoň blízko Prahy by tak mohl být zaveden 30 minut interval pro Os jako na S6. Nevýhoda: bez R/Sp se 070 nechá zchátrat, jako 173.

Celkově tedy varianta bez drátů spíš lepší, až na tu absenci adekvátních vozidel.

(Příspěvek byl editován uživatelem lukfi.)
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 12:21:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nějak realisticky: kdyby byla nová trať z Milovic do MB s drátem, mohly by tam jezdit ešusy ve špičkovém půlhodinovém intervalu.

Otázka je , koho by vozily. Pokud by byla jídní doba ešusu MB hl.n. -centrum Praha 70 minut , je to pro obyvatele MB bezpředmětné ,stanice a zastávky na trase MB-Milovice jsou až na Luštěnice totálně nezajímavé. Takže v Lysé by v tom ešusu mohlo být tak 90% lidí s nástupem v Milovicích.

Kdyby byla nová trať bez drátu, mohl by tam jezdit sice po hodině, ale o to rychlejší naftový R/Sp, zastavující třeba jenom v Milovicích a Lysé. Tím by i Milovice získaly rychlejší přímé spojení s Prahou. Rychlíky by pokračovaly směr Turnov, čímž by i tady byl efekt rychlejšího spojení do Prahy bez přestupu. Přes Neratovice a Všetaty by žádné rychlíky nejezdily (jen při výlukách), alespoň blízko Prahy by tak mohl být zaveden 30 minut interval pro Os jako na S6. Nevýhoda: bez R/Sp se 070 nechá zchátrat, jako 173

Všechno je to o jízdních dobách a o tom , zda zůstane v MB hl.n. tam kde je.
Pokud zůstane stanice v MB tam kde je a vlak přes Milovice bude rychlejší o 10 minut , nemá to totálně žádný smysl.
Na druhou stranu ,místa typu Neratovice či Všetaty jsou dle mého názoru pro železnici atraktivní. Z Neratovic se dálkovými autobusy nelze dostat nikam , z Mělníka je to podobné.

Takže dle mého názoru-rekonstrukce kolem MB-shrnutí:
V.koridor má smysl pouze a jen tehdy , pokud stanice (zastávka) vlaků bude v centru města a jízdní doba rychlíku centrum MB- centrum Prahy bude cca 45-50 minut.
Jinak bych se klonil spíše ke zkapacitnění a modernizaci tratě MB-Nymburk vzhledem k nákladní dopravě a k modernizaci , zkapacitnění a zrychlení tratě Všetaty-Praha. Z hlediska příměstské dopravy je zde obrovský potenciál.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1434
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 13:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Rychlíky Ostrava-Opava jezdí taky v dieselu.

Naroznej: MB město - hlavní je prakticky nově postavená trať z velké části. Takže se domnívám, že by tam 163 a podobné mohly.

Pokud jde o ty analýzy, od jakých přepravních výkonů se drát vyplatí, potom se podle nich příslušná místa neřídí. Porovnejte si úsek ČB-ČV nebo Zábřeh-Šumperk s 071, a vyjdou Vám v nákladech podstatně vyšší objemy a v osobce srovnatelné.

Pokud jde o 70 minut MB město-Milovice-Praha Masarykovo/hl.n., pak to není nejhorší. Busem to je do centra Prahy (nikoli na ČM) taky nejméně hodina.

(Příspěvek byl editován uživatelem všd.)
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1435
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 13:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jde o vlečku, na rozposunování kdovíkam má Škodovka vlastní lokomotivny.

A pokud jde o elektrizaci, tady hraje významnou roli hlavně výhled budoucích extremně vysokých cen ropy.

Jinak chápu rozdíl, že Č. Velenice a Lichkov jsou případy, kde chybělo pár km drátů z oboustranně zadrátovaných úseků, zatímco v případě MB je o natažení drátů do směrem, kde na jiné dráty hned tak nenarazí, až ve We(n)glinci a Chotěbuzi.

Ta snaha nerozvíjet tratě bez elektrizace je tu viditelná už hodně dlouho, pamatuju si na články, že většina z nich bude v budoucnu opuštěna apod. ČD se v některých obdobích chovaly tak, že kde nejsou dráty, tam to nemá smysl.

Představa stavby nové tratě bez špagátu je prakticky nereálná a bez všejanské spojky je MB pro osobní dopravu zabitá, když nepočítám víkendovou frekvenci do Jizerek a na Máchovo jezero.

Pokud jde o dopravu MB-Nymburk, Regionovy zde udělaly své, frekvence mírně vzrostla. Ale není to nic významného. Je otázka, jak rychle by osobáky jezdily s Pesami, Desiry nebo Stadlery a kolik lidí by potom vozily?
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 14:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naroznej: Všechno je to o jízdních dobách a o tom , zda zůstane v MB hl.n. tam kde je.
Pravda, poloha MB hl.n. není zrovna ideální. Tak to pak leda mezi MB hl.n. a MB město nějaký pendl, nebo rychlíky v Čejetičkách spojovat a rozpojovat.

Na druhou stranu ,místa typu Neratovice či Všetaty jsou dle mého názoru pro železnici atraktivní. Z Neratovic se dálkovými autobusy nelze dostat nikam , z Mělníka je to podobné.
Důležité je asi hlavně spojení s Prahou, a to mají Neratovice a Mělník po silnici lepší než vlakem. Potenciál tam možná je, ale rychlíky tam momentálně jaksi postrádají smysl, když z Neratovic a Všetat představuje rozdíl oproti osobáku mrzkých pět minut.

k modernizaci , zkapacitnění a zrychlení tratě Všetaty-Praha. Z hlediska příměstské dopravy je zde obrovský potenciál.
Myslíte, že tady je nějaký výraznější prostor pro zrychlení?
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1436
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 14:31:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Existují plány na spojku mezi zastávkami nepřevázka a Řepov/MB-město podél R10. Tou by vlaky přijížděly do MB města a pokračovaly přes hl.n. dál na sever.

Pokud jde o Neratovice, spojení s Prahou busem o moc rychlejší není, pokud bereme v úvahu centrum Prahy. Kdyby byl možný přestup na B na Rajské Zahradě (rychlejší, než Vysočany, nebo Letňany+bus), vypadalo by to ještě jinak. Zrychlit se tam moc nedá, teoreticky ano, ale spíš jen teoreticky.
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 15:11:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MB město - hlavní je prakticky nově postavená trať z velké části. Takže se domnívám, že by tam 163 a podobné mohly

Nová trať končí tak cca 500 metrů za městem. Nevím , neznám přesně přechodnosti. Ale 163 váží nějakých 85 tun a nákladní vůz zde může mít nějakých max. 20t na nápravu. Takže si s přechodností 163 na úsek MB hl.n-Mb město nejsem zas tak jistý.

Porovnejte si úsek ČB-ČV nebo Zábřeh-Šumperk s 071, a vyjdou Vám v nákladech podstatně vyšší objemy a v osobce srovnatelné.

ČB-ČV pokud vím se stavěla jako součást mezinárodního koridoru s vizí , že jak nákladní vlaky , tak i rychlíky pojedou bez přepřahů třeba z Prahy až do Salzburgu či dále.
Co se týče Zábřeh-Šumperk , tam mi to přijde , že ta elektrifikace se nedělala , protože by byla třeba , ale proto , protože to tak chtěla nějaká stavební lobby.

Pokud jde o 70 minut MB město-Milovice-Praha Masarykovo/hl.n., pak to není nejhorší. Busem to je do centra Prahy (nikoli na ČM) taky nejméně hodina.

Nepsal jsem o 70min z města do centra Prahy ,ale o 70 min z MB hl.n. do centra Prahy. A to už je trochu rozdíl.

Představa stavby nové tratě bez špagátu je prakticky nereálná
No vidíte. A můj holandský kolega mi minulý týden vyprávěl o nějaké moderní trati v Holandsku z nějakého přístavu na hranice , která byla postavena výhradně pro nákladní dopravu a bez drátu.

Je otázka, jak rychle by osobáky jezdily s Pesami, Desiry nebo Stadlery a kolik lidí by potom vozily?
O moc rychleji ne. U zastávkového vlaku není nejdůležitější jeho maximální rychlost ,ale spíše zrychlení , rychlost výměny cestujících na zastávkách atd. A představa , že mi někde jezdí poloprázdná regionova , kterou nahradím Desirem a rázem mi stoupne počet cestujících na x násobek je lichá.

Důležité je asi hlavně spojení s Prahou, a to mají Neratovice a Mělník po silnici lepší než vlakem. Potenciál tam možná je, ale rychlíky tam momentálně jaksi postrádají smysl, když z Neratovic a Všetat představuje rozdíl oproti osobáku mrzkých pět minut.

Pravda , Praha je centrum. Ale mimo Prahu se nedá z těchto míst jet busy prakticky nikam. Člověk , který chce jet třeba do Jizerek nemá jinou možnost než použít vlak a proto jsou tyto stanice atraktivní.
Před cca 20 lety z takových Neratovic dojíždělo tak 90% lidí do Prahy vlakem. Železnici vyfoukli cestující nejprve soukromí autodopravci a poté ROPID.

k modernizaci , zkapacitnění a zrychlení tratě Všetaty-Praha. Z hlediska příměstské dopravy je zde obrovský potenciál.
Myslíte, že tady je nějaký výraznější prostor pro zrychlení?


Zapomeňme teď na nějaké Neratovice či V.koridor a zamyšleme se nad potenciálem železniční dopravy do budoucna. Co má budoucnost , co má smysl rozvíjet a co naopak smysl nemá. Dle mého názoru má v železniční osobní dopravě smysl pouze příměstská doprava kolem velkých měst (Praha,Brno,Ostrava možná Plzeň) a jako dálková přeprava. Vše ostatní je na hraně či v háji.
Pokud zainvestujete a zrychlíte trať Mělník-Praha , můžete mít ve vlacích x násobky současného stavu. Pokud zainvestujete např. do trati Bakov-Česká Lípa tak se to na počtech cestujících moc neprojeví.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 16:44:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Existují plány na spojku mezi zastávkami nepřevázka a Řepov/MB-město podél R10. Tou by vlaky přijížděly do MB města a pokračovaly přes hl.n. dál na sever.
Jako jak, úvratí?

Naroznej: Ale mimo Prahu se nedá z těchto míst jet busy prakticky nikam. Člověk , který chce jet třeba do Jizerek nemá jinou možnost než použít vlak a proto jsou tyto stanice atraktivní.
No, nejsem si jistej, jestli zrovna takováhle dálková doprava železnici nějak moc vytrhne. Kolik lidí má zájem jezdit z Neratovic do Jizerek?
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1438
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 16:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naroznej: Problém je, předpokládám, hlavně na levém břehu Jizery, vinou mimoúrovňového křížení 070 a 064. Tam by se mělo kopat dráty nedráty.

ČB-ČV pokud vím se stavěla jako součást mezinárodního koridoru s vizí , že jak nákladní vlaky , tak i rychlíky pojedou bez přepřahů třeba z Prahy až do Salzburgu či dále.

Houby s octem, do Salzburgu a Lince se jezdí přes Horní Dvořiště.

můj holandský kolega mi minulý týden vyprávěl o nějaké moderní trati v Holandsku z nějakého přístavu na hranice , která byla postavena výhradně pro nákladní dopravu a bez drátu.

Já píšu o stavu v ČR.

Pokud jde o ta nová vozidla, tam mne právě zajímalo, jak moc by se zrychlila přeprava při nízkopodlažnosti a větším zrychlení těch vozidel.

Před cca 20 lety z takových Neratovic dojíždělo tak 90% lidí do Prahy vlakem. Železnici vyfoukli cestující nejprve soukromí autodopravci a poté ROPID.

Nedělal jsem před 20 lety statistiku, ale vlaků jezdilo méně, kapacita vlaku cca dvojnásobná, takže těch cestujících nebylo podstatně víc. Své udělala taky auta na straně jedné a celkové zvýšení počtu cestujících do Prahy na straně druhé (díky tomu je možné vypravovat autobusy v poměrně hustém intervalu).

Pokud zainvestujete a zrychlíte trať Mělník-Praha , můžete mít ve vlacích x násobky současného stavu.

Do čeho by se mělo konkrétně investovat?

Pokud zainvestujete např. do trati Bakov-Česká Lípa tak se to na počtech cestujících moc neprojeví.

Tak jistě, ale tam je těch důvodů více.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1439
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 16:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Omlouvám se, ne přes hl.n.

No, nejsem si jistej, jestli zrovna takováhle dálková doprava železnici nějak moc vytrhne. Kolik lidí má zájem jezdit z Neratovic do Jizerek?

Jak kdy. Je to dost nárazové. Ale nejde jen o hory, ono ani spojení Neratovice-MB není možné jinak, než vlakem, a ta města nejsou úplně malá.

Nebo si myslíte, že by bylo dobré, aby se z Neratovic na sever jezdilo přes Prahu?

(Příspěvek byl editován uživatelem všd.)
no comment
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.30.69
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 17:29:18    Odkaz na tento příspěvek  

Před cca 20 lety z takových Neratovic dojíždělo tak 90% lidí do Prahy vlakem. Železnici vyfoukli cestující nejprve soukromí autodopravci a poté ROPID.

Naroznej: pokud nekoho obviňujete, tak by jste také měl napsat důvod, proč si to myslíte nebo to víte, jinak bezdůvodně plácáte nesmysly.
Ano, za komančů možná jezdilo 90% lidí z Neratovic vlakem, ale to protože nikdo neměl auta a bus linky moc nejezdily. Po tzv. revoluci si většina nakoupila auta, tak jako všude a ostatní přesedli na rychlé busy do Prahy, a o vyhnání zbytku se postaraly samotné ČD svojí totální nespolehlivostí z důvodu špatného stavu nekapacitní tratě, předraženým tarifem, který naštěstí zkorigoval tarif PID a donedávna i zanedbaným vozovým parkem pamatující právě cestující z doby ,,předlistopadové". To jen tak na upřesněnou.
Cestující z Mělníka do Prahy nikdy do Prahy nepojedou, leda, že by jste zařídil stavbu nové tratě z Mělníka do Prahy, zajížďka stávajícího spojení přes Všetaty i po modernizaci je nekonkurenceschopná vůči busům!
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 17:34:18    Odkaz na tento příspěvek  

Vážení, opravdu si dejte mokrý hadr na hlavu. Já tyhle mokré sny elektrofilů fakt přestávám chápat. Výsledkem je akorát to, že na 071 není ani pořádné zabzo, protože se čeká na Godota, totiž drátizaci.

P.S. můj holandský kolega mi minulý týden vyprávěl o nějaké moderní trati v Holandsku z nějakého přístavu na hranice , která byla postavena výhradně pro nákladní dopravu a bez drátu
Tak to jste asi špatně rozuměl jeho chrochtání, protože Betuwelijn samozřejmě drát má (akorátže jiný než zbytek NurLimonádska - 25 kV/50 Hz místo 1500 V).
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1440
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 17:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naroznej: Těch 70 min. z centra Prahy na MB hl.n. přes Milovice se mi jeví, jako nereálné, pokud už by někdo do té spojky investoval.

Všejany-MB jezdí dnešní dieselové rychlíky 17 minut (vypočtená rychlost, ve Všejanech nestaví). Praha-Lysá jezdí skutečně 32 minut, ale to to dáno špatným stavem trati a poměrně pomalými soupravami. Lysá-Milovice počítám 6 minut. To jsme v součtu na 55 minutách. Pokud přidáme (s velkou rezervou) 7 minut na projetí Všejanské spojky a zastávku v Milovicích jsme na 61 minutách.

Teď počítejme, že by vlak zastavoval ještě na Božím Daru a pokračoval na MB město. V tu chvíli máme 70 minut. Bez větších investic do stávajících tratí (teoreticky i bez špagátu do MB).

Zastávkové vlaky by jezdily pomaleji, ale je otázka, zda by vůbec jezdily přímo do Prahy, v případě, že by se skutečně jezdilo až do Milovic v nezávislé trakci, by možná někdo "vymyslel" přestup.

Pokud jde o 071, tam je problém mj. průjezdnost pro delší vlaky, zvláště Luštěnice jsou poměrně krátké, ani Vlkava není žádný zázrak. V případě stavby všejanské spojky by se snad i prodloužily dopravní koleje na Vlkavě.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1441
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 18:01:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no comment: Zajímavé je, že někteří lidé jezdí Mělník-Praha vlakem už dnes. Sice jich není kdovíjak mnoho, ale jsou takoví. Buď kvůli tomu, že si sednou, což v buse není jisté, nebo dělají v blízkosti jednoho z nádraží na 071 a nemusí tak platit tramvajenku.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 19:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Omlouvám se, ne přes hl.n.
Hele já jsem asi natvrdlej, ale aby se jezdilo od Nepřevázky na MB město a potom na sever, k tomu mi tam jaksi chybí ještě spojka z MB města směrem na Mnichovo hradiště.

Jak kdy. Je to dost nárazové. Ale nejde jen o hory, ono ani spojení Neratovice-MB není možné jinak, než vlakem, a ta města nejsou úplně malá. Nebo si myslíte, že by bylo dobré, aby se z Neratovic na sever jezdilo přes Prahu?
O té nárazovosti už se diskutovalo někde jinde: cestující chtějí jezdit na výlet, když je hezké počasí, ale to dopravce předem neví.
Mezi Neratovicemi a MB by i při odklonění rychlíků přes "Všejanskou spojku" zůstaly zastávkové osobáky, jako dnes (a do Milovic by rychlíky prokládal regiokýbl s přestupem na ešus S20).

Na nějaké to výletní ježdění je člověku víceméně jedno nějaká čtvrthodina sem tam (na rozdíl od denního dojíždění) a rychlík opět nemá nějakou propastnou výhodu (R/Sp jede 35 minut, Os 43-49 minut). Na druhou stranu je rychlík atraktivnější, protože lidi se nechtějí kodrcat všude zastavujícím osobákem, i když není o mnoho pomalejší. Ideálním řešením by tedy asi byl kompromis oproti současnému stavu, kdy by byly zachovány řekněme čtyři páry zrychlených vlaků denně (otázkou je, jestli už z Prahy, nebo až z Neratovic, kdyby náhodou na S3 byla půlhodina).
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 19:56:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČB-ČV pokud vím se stavěla jako součást mezinárodního koridoru s vizí , že jak nákladní vlaky , tak i rychlíky pojedou bez přepřahů třeba z Prahy až do Salzburgu či dále.

Houby s octem, do Salzburgu a Lince se jezdí přes Horní Dvořiště.


Jo,jasný,beru zpět.Měl jsem na mysli , že se bavíme o Horním Dvořišti. Samozřejmě zadrátování ČB-ČV pokládám za nesmysl.

Nedělal jsem před 20 lety statistiku, ale vlaků jezdilo méně, kapacita vlaku cca dvojnásobná, takže těch cestujících nebylo podstatně víc. Své udělala taky auta na straně jedné a celkové zvýšení počtu cestujících do Prahy na straně druhé (díky tomu je možné vypravovat autobusy v poměrně hustém intervalu).

Je to moje zkušenost. Do ranního pražského rychlíku v Neratovicích nastupovalo více lidí , než tím vlakem do Neratovic přijelo.Obráceně odpoledne to fungovalo podobně.

pokud nekoho obviňujete, tak by jste také měl napsat důvod, proč si to myslíte nebo to víte, jinak bezdůvodně plácáte nesmysly.
Ano, za komančů možná jezdilo 90% lidí z Neratovic vlakem, ale to protože nikdo neměl auta a bus linky moc nejezdily. Po tzv. revoluci si většina nakoupila auta, tak jako všude a ostatní přesedli na rychlé busy do Prahy, a o vyhnání zbytku se postaraly samotné ČD svojí totální nespolehlivostí z důvodu špatného stavu nekapacitní tratě, předraženým tarifem, který naštěstí zkorigoval tarif PID a donedávna i zanedbaným vozovým parkem pamatující právě cestující z doby ,,předlistopadové". To jen tak na upřesněnou.


Já nikoho neobviňuji. Já jen konstatuji skutečnost. A je mi jasné , že pokud ty davy lidí v tom vlaku již jednou cestovaly , proč by se při zlepšení spojení nemohly vrátit zpět. Do Prahy se nedojíždí nejlépe autem. Nevím , jak vypadá takové P+R v Letňanech , ale třeba na takovém Černém Mostě v 8:00 je to totální nechytačka.Navíc nechat auto na P+R znamená časovou ztrátu cca 10 minut.
Busem se do centra Prahy nelze dostat. Jízdní doba vlaku Mělník -Praha hl.n. je tak 60 min , Neratovice-Praha 38 min. Myslím si , že při zrychlení by nemuselo být nereálné dostat se na nějakých 45-50 minut z Mělníka a nějakých 30 minut z Neratovic. A to už jsou solidní časy , které snesou porovnání s konkurencí.

Svým původním příspěvkem jsem chtěl říci , že úvahy , jak zrychlit a zlepšit příměstskou dopravu v okolí Prahy jsou smysluplné na rozdíl od úvah ohledně rekonstrukcí , které nic nemohou přinést.

Těch 70 min. z centra Prahy na MB hl.n. přes Milovice se mi jeví, jako nereálné, pokud už by někdo do té spojky investoval.

Byla vize i totálních oprav stávajících tratí. Úsek Milovice-MB měl být na 160 km/h , počítalo se s tím , že úsek Praha-Lysá bude na nějakých 120-140 km/h

Tak to jste asi špatně rozuměl jeho chrochtání, protože Betuwelijn samozřejmě drát má (akorátže jiný než zbytek NurLimonádska - 25 kV/50 Hz místo 1500 V).

Tento kolega moc nechrochtá , protože za 10let pobytu v Čechách se naučil obstojně česky.
Nicméně nevím.... jak jsem nakoupil , tak prodávám. Třeba měl na mysli jinou trať

Pokud jde o 071, tam je problém mj. průjezdnost pro delší vlaky, zvláště Luštěnice jsou poměrně krátké, ani Vlkava není žádný zázrak

Z hlediska osobní dopravy jsou délky dopravních kolejí jak v Luštěnicích , tak i ve Vlkavě totálně v pohodě.

(Příspěvek byl editován uživatelem naroznej.)
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1442
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 20:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Já taky nepsal, že MUSÍ z Neratek nahoru NUTNĚ jezdit rychlíky. Měl jsem na mysli, že by tam měla být zachováno spojení, třeba pouze osobáky, ale aspoň to.

V případě, že by se do MB města tahal z Milovic špagát a dál ne (takový stav nelze vyloučit), byla by tu také možnost protáhnout osobák po 070 do MB hl.n. dál do Tanvaldu, jako rychlík. Cestující z Prahy by si v MB přestoupili (a ušetřili dost minut, proti tomu, kdyby jeli přímo), cestující z Neratovic jeli přímo.

Dále by bylo možné, nechat ze Všetat do MB po 070 dvouhodinový takt osobáků, a mezi ně vložit rychlejší vlaky, s tím, že by šlo o prodloužené spoje z Prahy, ale projíždějící většinu zastávek (asi vše kromě Byšic).
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1443
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 20:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naroznej: na takovém Černém Mostě v 8:00 je to totální nechytačka

Jak kde. Holt je třeba zajet až na Rajskou zahradu, tam snad místo je. A v Letňanech je místa ještě víc. Jediné parkoviště, kde běžně dochází k absolutnímu nedostatku míst, je snad Zličín.

Z hlediska osobní dopravy jsou délky dopravních kolejí jak v Luštěnicích , tak i ve Vlkavě totálně v pohodě.

Moc dobře víte, že to jsem neměl na mysli. Měl jsem na mysli, aby hustá osobní doprava neznamenala na dlouhé hodiny ráno i odpoledně úplné vyloučení dopravy nákladní.
Jadr89
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 20:54:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj chci se zeptat jaký je součástní řazení č. vlaků 16401/16404 ptám se proto že má jezdit 810 ale dneska ve stanici ploužnice regionova 110 a byla docela plná děkuji za odpovdy předem
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. června 2011 - 08:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Jadr89:
Dobrý den
Tak se zeptejte. Otázka se píše tak (to jste se učili hned v první třídě ZŠ), že na začátku věty dáme velké písmeno a na konec věty otazník.
Odpovdy Vám však nemohu poslat, neb nevím co to je. Prosím o vysvětlení, co to je "odpovdy"?
PEVA
Jadr89
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 08. června 2011 - 10:07:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na vlacích 16401/16404 jezdí místo 810 regionova
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 10-2010
Odesláno Středa, 08. června 2011 - 10:20:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Já taky nepsal, že MUSÍ z Neratek nahoru NUTNĚ jezdit rychlíky. Měl jsem na mysli, že by tam měla být zachováno spojení, třeba pouze osobáky, ale aspoň to.
Vím. Ale je tu riziko zneatraktivnění tohoto spojení. Nesmíme zapomínat, že konkurencí železnice nejsou jenom autobusy, ale taky automobily.

V případě, že by se do MB města tahal z Milovic špagát a dál ne (takový stav nelze vyloučit), byla by tu také možnost protáhnout osobák po 070 do MB hl.n. dál do Tanvaldu, jako rychlík. Cestující z Prahy by si v MB přestoupili (a ušetřili dost minut, proti tomu, kdyby jeli přímo), cestující z Neratovic jeli přímo.
Jo, o něčem podobném jsem taky uvažoval. Ale nakonec jsem dospěl k názoru, že by bylo lepší nechat trať bez drátu.

projíždějící většinu zastávek (asi vše kromě Byšic).
Co je tak zajímavého v Byšicích?
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
810_2285
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 1-2010
Odesláno Středa, 08. června 2011 - 13:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ahoj neví někdo jestli dneska nebo zítra pojede přes Dolní Bousov nějaký náklad?
no comment
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.30.69
Odesláno Středa, 08. června 2011 - 14:32:22    Odkaz na tento příspěvek  

Naroznej: vždyť vy jste obvinil Ropid, že může za to, že z Neratovic či Mělníka nikdo nejezdí vlakem, tak nám vysvětlete na základě čeho tak soudíte?
Furt tady mluvíte o zrychlení spojení Mělník - Praha vlakem přes Všetaty na nějakých 40 minut a přitom už neříkáte jak toho chcete dosáhnout bez modernizace a zkapacitnění trati 070 alespoň ze Všetat do Prahy, pokud jste si ještě nevšiml, tak po jednokolejné trati musí jezdit vlaky všeho druhu oběma směry nebo snad hodláte jezdi R ráno jen do Prahy a odpo zase zpět?
Šmoula_mrzout
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 3-2011

Odesláno Středa, 08. června 2011 - 19:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hoši, nehádejte se, stavba 5. koridoru už začala, u LBC již je část dvoukolejky ..
.... 5. koridor by byl potřeba, a to dost, je to šílený jet z LBC do Prahy vlakem za 2h 30min ... bylo by to dobrý ale nejsou prachy
www.grouchy258.rajce.net MOJE FOTKY
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1449
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 08. června 2011 - 22:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Pokud bude 30 min. interval z Neratovic do Prahy, potom by prostě některé soupravy pokračovaly dál. A pokud jde o rychlé vlaky, jak píšu, daly by se vypravovat ve špičce, jako vložené mezi osobáky (obojí ve dvouhodinovém taktu).

Kdyby se i po Všejanské spojce jezdilo v dieselu, lze si představit z Prahy 2x2vozová jednotka, přední v MB hl.n. dál na město, naopak k zadní by se zezadu připojila ještě jednotka, která přijela z Prahy přes Neratovice, a čtyřvozový vlak by pokračoval do Tanvaldu.

Pokud jde o Byšice, to je největší sídlo mezi Všetaty a Mladou Boleslaví. Navíc tuším bez přímého autobusového spojení s Prahou.
Peter_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 08. června 2011 - 23:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes mě překvapila obsazenost Os9519. Opravdu bych v tuto dobu nečekal, že při nástupu v Satalicích bude každá čtyřka obsazena minimálně 2 cestujícími.
Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 08. června 2011 - 23:46:09    Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby se i po Všejanské spojce jezdilo v dieselu, lze si představit z Prahy 2x2vozová jednotka, přední v MB hl.n. dál na město, naopak k zadní by se zezadu připojila ještě jednotka, která přijela z Prahy přes Neratovice, a čtyřvozový vlak by pokračoval do Tanvaldu
Vidíte, a já bych si býval myslel, že po "Všejanské spojce" přijedeme od Prahy nejdřív na MB město - a vono ne...
Hm, patnáct minut pobytu. To bude kasaštyk, za ty peníze.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1450
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 02:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Spojka z Nepřevázky má ještě menší šanci na realizaci, než všejanská spojka. Pokud by se jezdilo nejdříve na město, bylo by o problém méně.

Hm, patnáct minut pobytu. To bude kasaštyk, za ty peníze.

S automatickými spřáhly to zvládnou okolo 5 minut. Nemluvě o tom, že bude možné i jednu z těch dvou jednotek v Bakově poslat na Českou Lípu. Takhle se zase musí čekat na průjezd úsekem MB-Bakov.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 07:52:23    Odkaz na tento příspěvek  

S automatickými spřáhly to zvládnou okolo 5 minut
Když si Matka Dráha vybírala (konečně) nějaká moderní dieselová vozidla (regiošuple), tak si záměrně vybrala vozy s klasickým ústrojím (aby za tím mohla tahat různé sráče typu 015), nikoli avtoscepky. Není důvod si myslet, proč by tomu jindy mělo být jinak.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1451
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 08:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Aha. Takže 471 nic.

Pokud počítám se všejanskou spojkou, počítám i s moderními vozidly.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 08:48:51    Odkaz na tento příspěvek  

Regiošuple je taky moderní vozidlo, které se dodává i s avtoscepkou. Přesto nebyl od moderního dopravce zájem.
Hlavně furt blouzníte o drátě a vymýšlíte zběsilé teorie, jak za co nejvíc peněz dosáhnout co nejmenšího efektu.
567594
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 8-2010
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 09:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuple snad proto,když je neschopnost HV, aby bylo vždy možno stáhnout jiným hnacím vozidlem, jinou věc v tom nehledejte. A když je kuple = 50% úspěchu.
Pavel_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 10:46:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

567594: Další šotodogma...
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 10-2010
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 10:48:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Kdyby se i po Všejanské spojce jezdilo v dieselu, lze si představit z Prahy 2x2vozová jednotka, přední v MB hl.n. dál na město, naopak k zadní by se zezadu připojila ještě jednotka, která přijela z Prahy přes Neratovice, a čtyřvozový vlak by pokračoval do Tanvaldu.
Tam by ale pak mohl vzniknout nepřípoj od Neratovic na MB město. Lepší asi bude, když u druhé strany nástupiště bude přistavenej vlak na MB město a lidi (od Milovic i Neratovic) si přelezou. Potom je jedno, kterej vlak přijede jako první, prostě se to spojí a odjede. To snad není problém ani se soupravami 854 + 054.
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 12:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Má u nás nějaká motorová jednotka automatické spřáhlo? Řešilo by to mnohé. Každopádně Všejanskou spojkou by se mělo začít co nejdřív, byť dnes jen jednokolejnou. Nechápu proč se s ní u trati do Milovic nijak zvlášť nepočítalo. Jenže celý 5. koridor je jen zbožné přání. PHA - LBC vyžaduje prakticky novou trať až na úsek MB - Příšovice, kde by se udělala spojka a kousek na Sychrov / Hodkovice. Při stávajícím stavu si slepé střevo nikdo nemůže dovolit, kor když jedno právě vybudovali do Chebu. Raději bych řešil napojení LB - východ (Pardubice) / západ (Ústí), kde je taky co zlepšovat a díky špatné silniční infrastruktuře tu může železnice získat dost velký náskok.

Nejblíže finančním možnostem v problému LBC-PHA bych viděl připojení MB Všejanskou spojkou a optimalizaci celého úseku PHA-TU tak na 120 a nevelkou Svijanskou spojku sloužící pro objetí Turnova. Pokud se LBC-PHA dostane cestovní rychlostí na úroveň HK-PHA, tak to bude úspěch.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.128.22
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 13:26:15    Odkaz na tento příspěvek  

napojení LB - východ (Pardubice) / západ (Ústí), kde je taky co zlepšovat a díky špatné silniční infrastruktuře tu může železnice získat dost velký náskok
Co to melete? Silniční infrastruktura mi na Liberecku už dnes umožňuje být za hodinu a něco v Děčíně, za hodinu a půl v Hradci. Jak tu chcete získávat "velký náskok železnice"? Naopak, je tu potřeba začít s přeložkami I/35 popř. R35 v polovičním profilu, ne nějakým valením megapeněz do železnice a následnou chronickou nutností provozní dotace téže...
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11241
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 13:51:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska se 749 121 podívala na město(samo MB) s Os
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 14:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: I/13 a I/35 jsou dost přetížené silnice a už ted je vlak z Liberce do Děčína rychlejší než autobus. Zrychlení zanedbané 041 by určitě přineslo ovoce i směrem na HK (oproti 030 vede po rovinaté krajině, takže tam možnosti jsou). R35 do Olomouce je potřeba, ale je zatím podobně reálná jako ten 5. koridor
T4783002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1297
Registrován: 7-2007

Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 14:56:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Manemb: A teď jede na R1144 do Turnova.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11242
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 15:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A také na 749 121 nebyl strojvedoucí, ale slečna strojvedoucí Se mi líbilo, jak po ní všichni "nádražáci po žst MB" koukali

A jedna 740 z žst Dobrovice
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.49
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 16:04:05    Odkaz na tento příspěvek  

I/13 a I/35 jsou dost přetížené silnice
Heleďte se, já po nich jezdím. I/13 je hlavně dobrá silnice až na úsek přes Prácheň, Šenov a Kamenici, tam by to chtělo postavit obchvat místo nějakého cpaní peněz do trati, kde ve dvouhodinovém taktu jede rychlíkem 50 lidí. I/35 jakbysmet, potřebovala by poloviční profil budoucí R alespoň od Turnova za Ktovou.
už ted je vlak z Liberce do Děčína rychlejší než autobus
Jóóóó? Ale to máte nějaká zvláštní kritéria, ne? Rychlíkový bus jede Liberec - Děčín 1:30, vlak 1:45.
Zrychlení zanedbané 041 by určitě přineslo ovoce i směrem na HK
Mě akorát fascinuje ta neomylná schopnost najít vždycky to nejdražší (o rovinatosti 041 se dá mluvit tak mezi Jičínem a Ostroměří a posledních 20 km před Hradcem) a přitom nejméně efektivní řešení (zde to jde až do záporu, protože se připravím o potenciál ŽelBrodu+Tanvaldska, Semil+Podkrkonoší, Dvora Králové, zatímco "získám" akorát Jičín)...
Vlamu842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 20:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Manemb: V Turnově to bylo podobné

Jedno foto z Turnova
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 5-2010

Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 20:39:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ono přes Jičín bych vozil vzduch přeci

Ostatně tak jako na většině železničních tratích u nás. Už mě to pomalu začíná lézt krkem, jak rádoby odborníci alias Záruba, zarubou hlavní tratě vzduchohoničema tak, aby základní potenciál železnice byl pošlapán. Ach jo.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11245
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 21:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Šmoula
Tady ještě máš tedy aktuálnější tu tvou oblíbenou 749 258
Zdroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 21:31:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To: T.H.
Co to melete? Silniční infrastruktura mi na Liberecku už dnes umožňuje být za hodinu a něco v Děčíně, za hodinu a půl v Hradci
A do toho Hradce z kterého místa to počítáš? Já bych to počítal při dodržení předpisů tak z hranic kraje což je do Liberce ještě 50 km.
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 22:17:59    Odkaz na tento příspěvek  

on je pán spíš teoretik; plánovač trasy na "mapách.cz" uvádí dobu jízdy Turnov - Jičín (24 km?)16 minut

ty padesátky přes vesnice, zákazy předjíždění atd patrně nevadí (ale T.H. tam jezdí = 12 bodů ještě nenasbíral...)
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 22:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Budiž na rychlobusy jsem zapomněl, to se omlouvám. Potenciál ŽelBrodu+Tanvaldska, Semil+Podkrkonoší, Dvora Králové je přece již teď dostatečně zachován rychlíky v 2h taktu, které jsou ideálním spojením tohoto kraje jak s Libercem, tak s Hradcem/koridorem. Nejsou však ideálním spojením Liberce s Hradcem a koridorem. Rychlík, který staví jen v Rychnově, Turnově, Jíčíně a Hořicích s průměrnou rychlostí 70-80km/h posune časy jinam a to stačí trať opravit do civilizovaného stavu, netřeba z ní dělat něco jako teď je do Chebu.
Jistěže R35 nebo obchvaty autům pomůžou, jenže takhle nepotřebujeme ani 5. koridor a stačí přidat R10 další pruh. Ostatně takto jde ukončit prakticky jakoukoli diskusi o železnici na Liberecku...


(Příspěvek byl editován uživatelem Nechic.)
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 10. června 2011 - 00:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Co vím, rychlíkové busy Liberec-Děčín, co to dávají za 1:30, neobsluhují Českou Lípu. Takže vynechávají relativně velké město a navíc místo přestupu od Mladé Boleslavi(vlaky i busy) a Mělníka(busy).

Mělník-Liberec by se asi mělo jezdit busem přes Prahu a Mladá Boleslav-Děčín vlakem přes Všetaty ... To druhé jde, ale přípoje jaksi nenavazují ...

Celkově, železniční doprava z/do Liberce může mít budoucnost jen tehdy, pokud ji nebudeme předem zatracovat. Naprosto největší rozdíly proti silnici jsou však ve směru na Prahu.

Je také otázka, zda vést železniční spojení Liberec-Hradec Králové raději delší cestou, ale jinudy než rychlé busy, nebo kratší (kilometricky) přes Jičín?