| Autor |
Příspěvek |
T4783002
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1298 Registrován: 7-2007
| | Odesláno Pátek, 10. června 2011 - 06:42:32 |
|
A včerejší R1144 ještě jednou:
|
T.H. Neregistrovaný host Odeslán z: 90.181.56.8
| | Odesláno Pátek, 10. června 2011 - 06:43:46 |
|
on je pán spíš teoretik Právěže pán je praktik, narozdíl od zdejších teoretiků, co jezdí akorát prstem po mapách.cz... Přitom bodů = 0, pokutu za rychlost jsem v životě neplatil, v Turnově, Sedmihorkách a Ktové jsou stacionární radary. s průměrnou rychlostí 70-80km/h posune časy jinam a to stačí trať opravit do civilizovaného stavu Tahle vaše "oprava do civilizovaného stavu" znamená miliardy, spíš desítku miliard na rovnání oblouků, jinak toho průměru 70-80 km/h (tzn. špičkově 110-120 km/h) nedosáhnete. Zdroje jsou? jenže takhle nepotřebujeme ani 5. koridor Ono se to mezi šotouši nesmí říkat, ale ano - dokud nebudeme mít dokončenou páteřní silniční síť (pro mnohem větší přepravní výkon silniční dopravy), tak nepotřebujeme 5. koridor (85% obyvatel ČR do vlaku nevleze jak je rok dlouhý). rychlíkové busy Liberec-Děčín, co to dávají za 1:30, neobsluhují Českou Lípu Žádné busy Liberec - Děčín neobsluhují Českou Lípu, nejspíš proto, že tamtudy ta silnice vůbec nevede Co to má být za argument? železniční doprava z/do Liberce může mít budoucnost jen tehdy, pokud ji nebudeme předem zatracovat Já ji nezatracuju, jen oponuju zdejším šotopolucím, že už dnes je konkurenceschopná díky zanedbaným silnicím. Jenže ono se s tou železnicí už nedá moc pokročit - abyste z Liberce do Jablonného jel výrazně rychleji než 30 minut, musel byste tu trať znovu postavit. Zatím to ovšem vypadá, že rozhazovačné časy v této zemi pominuly. |
Šmoula_mrzout
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 112 Registrován: 3-2011
| | Odesláno Pátek, 10. června 2011 - 09:59:46 |
|
Manemb: díky za další fotku ... je to smutné  ... už je skoro ... Nezapomeneme, vzpomínáme 
www.grouchy258.rajce.net MOJE FOTKY |
|
Všd
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1453 Registrován: 7-2008
| | Odesláno Pátek, 10. června 2011 - 11:03:22 |
|
T.H.: Neobsluha České Lípy je jedním z důvodů, proč se vyplatí vést vlaky Liberec-Děčín, které ji naopak obsluhují. |
T.H. Neregistrovaný host Odeslán z: 90.181.56.8
| | Odesláno Pátek, 10. června 2011 - 11:16:05 |
|
Napsal jsem snad někde písmenko proti existenci vlaků přes Českou Lípu? |
Wałbrzych
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 642 Registrován: 4-2004
| | Odesláno Pátek, 10. června 2011 - 12:14:54 |
|
T.H. (který si zakládá na argumentaci) Ono se to mezi šotouši nesmí říkat, ale ano - dokud nebudeme mít dokončenou páteřní silniční síť (pro mnohem větší přepravní výkon silniční dopravy), tak nepotřebujeme 5. koridor (85% obyvatel ČR do vlaku nevleze jak je rok dlouhý). Výborně, a až bude páteřní síť dokončena (což z principu nebude nikdy, vždycky se najde hlavní silnice, která by "na tom mohla být líp"), tak už následkem prohloubeného nepoměru nevleze do vlaku 95 % obyvatel, přepravní výkony budou taky 5:95 a železnice můžeme zavřít. Nejsem si jist, co míníte rozhazovačnými časy, které pominuly (co třeba nová a nehorázně velikášská křižovatka u Opatovic?), ale nechat chátrat rozumně využívanou železnici je přece také rozhazovačné. Tím neříkám, že se má letos začít stavět 5. koridor, ale třeba narovnat dva oblouky u Brniště a přeložit 086 mimo současnou stanici Zákupy. Mohlo by to stačit na JD Česká Lípa - Liberec pod hodinu, možná s půlhodinou v Rynolticích. |
Nechic
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 177 Registrován: 4-2010
| | Odesláno Pátek, 10. června 2011 - 16:08:09 |
|
Walbrzych: Právě, že všichni uvažují stejně a proto železniční doprava v LK vypadá, tak jak vypadá. Nás dřív připojí Sasko od Drážďan do ICE sítě než se postaví tunel pod Ještědem  |
T.H. Neregistrovaný host Odeslán z: 46.135.137.1
| | Odesláno Pátek, 10. června 2011 - 17:00:46 |
|
až bude páteřní síť dokončena (což z principu nebude nikdy, vždycky se najde hlavní silnice Já teda nevím, co si představujete pod pojmem páteř, ale jednoduše je pro Liberecko důležitější přeložka I/35 z Turnova do Jičína než přeložka 041 ve stejné trase. Jestli tomu dál nerozumíte, nedá se nic dělat. co třeba nová a nehorázně velikášská křižovatka u Opatovic? Ta se právě kvůli konci rozhazovačných časů nebude dostavovat ve třetím patře. |
_lt_
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 86 Registrován: 5-2010
| | Odesláno Pátek, 10. června 2011 - 23:05:59 |
|
ale třeba narovnat dva oblouky u Brniště a přeložit 086 mimo současnou stanici Zákupy. A pán je jeden z žab na pramenu? Já vím že je to tady diskusní forum, ale mě to přijde otravné v každé diskusi číst stejný vejžblechty vo tom, co by se kde mělo postavit a kolik kde vlaků přidat, aby to tu železnici utlumilo úplně. |
truc Neregistrovaný host Odeslán z: 89.203.192.172
| | Odesláno Sobota, 11. června 2011 - 16:53:08 |
|
Copak se to děje u R 1144 v Žel.Brodě??že už tam má +20min.pobyt?? |
Fantomasdc
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1696 Registrován: 7-2002
| | Odesláno Neděle, 12. června 2011 - 20:31:24 |
|
It: Ale zrovna tohle by úseku Lípa - Jablonné hodně pomohlo. Pak by se mohlo jezdit v celym úseku 80 - 100 km/h.
| Zlaté časy - Moderní časy. |
|
Wałbrzych
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 643 Registrován: 4-2004
| | Odesláno Pondělí, 13. června 2011 - 16:02:26 |
|
jednoduše je pro Liberecko důležitější přeložka I/35 z Turnova do Jičína než přeložka 041 ve stejné trase. Jestli tomu dál nerozumíte, nedá se nic dělat. Když problém postavíte takhle, tak ano - izolovaný úsek modernizované 041 by posloužil málokomu. Když ale proti sobě postavíte dejme tomu úpravu I/35 mezi Turnovem a Jičínem a železniční přeložku s tunelem Minkovice - Hodkovice, jsme někde jinde. Ostatně zmíněný úsek I/35 je svou intenzitou (6000-7000) jeden z nejklidnějších -- přeložená 030 může dosáhnout podobných výkonů. Prozatím by pomohlo odstranit úrovňové přejezdy ve Ktové, Kněžnici a Jinolicích, ale ty vize dálnice pod Troskama jsou mimo. vejžblechty vo tom, co by se kde mělo postavit Inu, nezačal jsem tu s tím a číst to nemusíte; samotnému mi nebude vadit, když se nepostaví nic, já tak nespěchám. |
T4783002
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1308 Registrován: 7-2007
| | Odesláno Středa, 15. června 2011 - 06:16:32 |
|
Včera se v Boleslavi ukázala 714.206 s měřícím vozem: Dnes: 742.157 - Mn do Bělé 753.777 - s Eas do MB město 742.030 - odstavená u topírny 742.061 - odstavená u topírny 742.406 - na 21. koleji 742.032 - na 21. koleji |
Naroznej
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 287 Registrován: 3-2009
| | Odesláno Středa, 15. června 2011 - 09:15:28 |
|
vždyť vy jste obvinil Ropid, že může za to, že z Neratovic či Mělníka nikdo nejezdí vlakem, tak nám vysvětlete na základě čeho tak soudíte? Furt tady mluvíte o zrychlení spojení Mělník - Praha vlakem přes Všetaty na nějakých 40 minut a přitom už neříkáte jak toho chcete dosáhnout bez modernizace a zkapacitnění trati 070 alespoň ze Všetat do Prahy, pokud jste si ještě nevšiml, tak po jednokolejné trati musí jezdit vlaky všeho druhu oběma směry nebo snad hodláte jezdi R ráno jen do Prahy a odpo zase zpět? Já nikoho neobviňuji. Já jen stanovuji možné vize rozvoje potenciálu , jaký železnice má. A železnice nemá moc velký potenciál mezi Libercem a Českou Lípou (jak ksi někteří myslí-viz další příspěvky ) , ale má obrovský potenciál v pražské příměstské dopravě. Proto moje úvahy o modernizaci spojení Mělník-Praha. Samozřejmě modernizací rozumím dostatečné zkapacitnění. Jinak pro posuzování čehokoliv v reálném světě je dobré použít jednoduchý návod. Na jednu stranu si napsat veškeré přínosy toho kterého zplešení , či uvažované stavby. Na druhou stranu náklady. A rozhodovat dle tohoto. Asi je o něčem jiném , pokud do tratě nasypu x miliard a množství cestujících mi stoupne několikánosobně a něco jiného , když do tratě nasypu x miliard a v rychlíku mi místo 50 cestujících pojede 55 cestujících. Co se týče všejanské spojky: pokud zůstane po rychlostní stránce trať Praha-Milovice , a Všejany-MB stejná jak v součastnosti (a teď nemluvím o současných kapacitních problémech těchto tratí) , mohlo by dojít ke zkrácení jízdních dob oproti součastnému stavu o cca 10 minut. Což prakticky nic neřeší. |
Wałbrzych
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 644 Registrován: 4-2004
| | Odesláno Středa, 15. června 2011 - 11:50:54 |
|
Naroznej: ano, princip, který popisujete, je dobrý, pokud není doveden ad absurdum, tedy pokud není vyvážen jinými principy. Jinak by všechny investice putovaly do Prahy a okolí, prostě proto, že tam je nejvíc lidí, nejvíc peněz a kapitálu, práce, příležitostí, "potenciálu" atd. atd. Nelze ale zanedbávat zbytek republiky, kde je ještě mnohem víc lidí, jen proto, že jsou tam rozptýlenější. Z České Lípy do Liberce (IAD+VHD) sice nikdy nebude jezdit tolik lidí jako z Mělníka do Prahy (IAD+VHD), je to ale případ relace, kde stlačení JD vlaku pod hodinu a rozumná nabídky spojů už může být zajímavá pro denně dojíždějící do krajského města, což by nejspíš bylo opravdu víc než 5 lidí na rychlík -- nebudu si ale žádná čísla vymýšlet, to je na odbornících. |
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 741 Registrován: 12-2007
| | Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 13:16:02 |
|
Někdo tady zmínil, jaký je rozdíl, když se spálí nafta v diesl motoru nebo nafta(uhlí)v elektrárně. Je v tom obrovský rozdíl. Spalování fosilních paliv v elektrárnách má účinnost cca 33%. V malém motoru je to mnohem míň. A navíc elektrický pohon má mnohem větší účinnost než pohon dieslový. Mám diesly rád, ale ale elektřina je zkrátka o hodně hospodárnější..Jinak škoda, že se V. koridoru asi nedožijeme..
| Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53 |
|
Lukfi Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 412 Registrován: 10-2010
| | Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 14:00:20 |
|
U elektřiny jsou zase nějaké ztráty při přenosu a asi musí být nějaká nadvýroba, pro případ, že se zrovna někdo rozhodne dát lokomotivě pět megawatt na rozjezd. Navíc moderní (EURO V) diesel už nebude mít tak špatnou účinnost.
| „Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“ |
|
Max mobil Neregistrovaný host Odeslán z: 89.24.4.232
| | Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 16:50:19 |
|
Na os na prahu. (Vloženo na zkoušku z mobilu)
|
Naroznej
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 291 Registrován: 3-2009
| | Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 20:50:31 |
|
Mám diesly rád, ale ale elektřina je zkrátka o hodně hospodárnější Ale až od určitých výkonů. Elektrifikace něco stojí ,údržba vedení také něco stojí , el.vozidla jsou dražší než dieselová. |
Číslo příspěvku: 425 Registrován: 10-2010
| | Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 21:02:03 |
|
...bavili jsme se o dieselech pod dráty...
| „Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“ |
|
Nechic
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 179 Registrován: 4-2010
| | Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 22:25:24 |
|
Když můžeme drátovat do Velenice a pak tam posílat regionovy, modernizovat slepé střevo do Chebu, stavět předražené protihlukové stěny v místech, kde jsou úplně k ničemu, tak nějaká všejanská spojka přece nemůže být problém  |
Všd
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1459 Registrován: 7-2008
| | Odesláno Sobota, 18. června 2011 - 00:51:43 |
|
Nechic: Slepé střevo do Chebu zůstalo jednokolejné, tam jde o investici přiměřenou využití dané tratě. Pokud jde o V. koridor, spojka Milovice-Všejany by nestála žádné horentní sumy, ale pokud by se do tratě z Vysočan (včetně) do Milovic nic neinvestovalo (pokud vím, jsou tam ostré oblouky a některé úseky se špatným stavem svršku a spodku), bude stejně málo platný. Na a nad 071 chybí špagát, ale ten by teoreticky nebyl okamžitě nutný. Jen potom není vyloučeno, že by osobáky byly s přestupem v Milovicích (nebo Lysé, pokud by tam nestačily koleje) a přímo by jezdily jen rychlíky. No a rychlost by bez větších úprav stávajících úseků byla v relaci nádr MB město/aut.st. - střed Prahy srovnatelná u vlaku a u kombinace bus+metro. |
Naroznej
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 292 Registrován: 3-2009
| | Odesláno Neděle, 19. června 2011 - 09:39:53 |
|
Všd: Kolego , nějak mi tady chybí , co byste udělal z tratí Všejany-MB ? Píšete o úseku Vysočany-Milovice , ale úseku Všejany-MB nic. Přičemž tento úsek je z hlediska propustnosti na tom hůře. Dále.... osobáky , přestup Lysá. Jak byste řešil dopravu na úseku MB-Lysá/Nymburk v globálu ? Osobáky na Nymburk fuč ? A co s 070 ? Co když někdo za pár let rozhodne o tom , že zde neobjedná osobní vlaky ? Tuto eventualitu vzhledem k vytížení těchto vlaků nelze vyloučit. Z čeho bude tato trať žít? Nákladní doprava tranzitní nic moc , místní také nic moc , takže pak můžeme trať překlasifikovat na regionální a podat návrh na zrušení. Ne ?? I kdybyste krásně dosáhl stejné jízdní doby MB-Praha , jako jezdí busy.... něco Vám to pomůže. Ale určitě ten efekt nebude takový , jaký by měl být. Z hlediska logiky obchodu.Když na trh vstupujete , jste nový a chcete vyrušit konkurenci (a teď nemyslím pouze busy , ale třeba i individuální dopravu) , musíte nabídnout daleko lepší podmínky , než konkurence.I kdybyste přetáhl do vlaku všechny cestující z busů... nic moc by Vám to nepomohlo. Potřebujete dostat do vlaku ještě tak minimálně 50% individuální dopravy. Až potom byste mohl dosáhl solidního vytížení. |
Číslo příspěvku: 438 Registrován: 10-2010
| | Odesláno Neděle, 19. června 2011 - 11:10:39 |
|
Dále.... osobáky , přestup Lysá. Jak byste řešil dopravu na úseku MB-Lysá/Nymburk v globálu ? Osobáky na Nymburk fuč ? Mezi Nymburkem a MB jezdí po dvou hodinách Os a po dvou hodinách R. Snad by se mezi to vešel alespoň jednou za dvě hodiny rychlík Lysá-MB, ne? Jinak by se to asi muselo řešit spojováním a rozpojováním tam, kam by ústila ta spojka (do zastávky Všejany, nebo až dál směrem na MB?) Na 070 by nadále jezdily osobáky přes Všetaty až do MB.
|
Aa-aa-
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3013 Registrován: 12-2007
| | Odesláno Pondělí, 20. června 2011 - 07:10:54 |
|
Dnes na trati Nymburk - Mladá Boleslav v provozu 753.301. |
T4783002
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1310 Registrován: 7-2007
| | Odesláno Pondělí, 20. června 2011 - 07:56:20 |
|
Copak se dělo o víkendu na hlaváku, že byly dnes ráno na dvou kolejích terče? |
Lípák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 143 Registrován: 9-2009
| | Odesláno Pondělí, 20. června 2011 - 08:03:23 |
|
T4783002: V pátek zde podhodili náklad a vykolejil tam vagon ložený dřevem |
Šmoula_mrzout
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 122 Registrován: 3-2011
| | Odesláno Pondělí, 20. června 2011 - 12:06:25 |
|
-aa-: alespoň, že ona ještě bude jezdit ... a 187 bohužel ... nechť je jí kov lehký...
|
Všd
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1467 Registrován: 7-2008
| | Odesláno Pondělí, 20. června 2011 - 12:38:16 |
|
Naroznej: 070 bude potřebná pro Škodovku. Sice ne v takové míře, jako 071, ale přece jen. Navíc v případě zablokování 071 není možné MB odříznout od spojení s Prahou a Nymburkem (možnosti přes Českou Lípu nebo Turnov a Ostroměř se nepočítají, to jsou moc velké zajížďky). Pokud jde o přetížení 071, tam by to bylo možné řešit, a to i bez stavby druhé traťové koleje. |
Manemb
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11260 Registrován: 3-2005
| | Odesláno Pondělí, 20. června 2011 - 12:40:41 |
|
Dneska by měli jet z Jestřebí 2x písky Rogatec Kyjov |
074
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 489 Registrován: 3-2010
| | Odesláno Úterý, 21. června 2011 - 18:40:03 |
|
Naroznej: A co uhlí a odklony?? Mimochodem ty os nejsou zas až tak prázdné, jak zde píšete.
Zajímalo by mne, kdo tady jenom plká a kdo chce nějaké tý trati pomoct??
|
|
074
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 490 Registrován: 3-2010
| | Odesláno Úterý, 21. června 2011 - 18:53:28 |
|
Ad. Všejanská spojka: A proč stavět tzv. 5.koridor, když speciélně MB-hlavní nádraží je mimo město, takže i při rychlosti 140 Km/h by to absolutně nebylo schopné konkurovat autobusům do Prahy... . A argument napojení Liberce s Prahou je s ohledem na finanční možnosti docela slušné snění.
|
|
Aa-aa-
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3019 Registrován: 12-2007
| | Odesláno Středa, 22. června 2011 - 06:55:09 |
|
753.781 a 782 se dnes v noci vydaly na návštěvu do Letohradu. http://archiv.chocen.tv/201106/chocen_20110622_045626M.jpg |
Aa-aa-
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3020 Registrován: 12-2007
| | Odesláno Středa, 22. června 2011 - 06:57:23 |
|
A v akci je opět poslední mohykán 753.301. Odvezla Pn Nymburk - Kralupy do Všetat a teď by se měla vydat Lv do Jestřebí pro písek. |
Šmoula_mrzout
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 126 Registrován: 3-2011
| | Odesláno Středa, 22. června 2011 - 08:06:23 |
|
-aa- : začátkem prázdnin se tam na ní chystám  ... jak často jezdí a kam? (předpokládám, že letmo a pokaždé jinam) ..
|
Aa-aa-
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3021 Registrován: 12-2007
| | Odesláno Středa, 22. června 2011 - 11:27:51 |
|
Přesně tak. Letmo a pokaždé jinam (od té doby co jí umřelo dvojče, tak však působí obvykle mezi Nymburkem a Boleslaví), zpravidla však nikam. Vše se u Carga operativně mění. A tak dnes 301 ukončila svou jízdu pro písek (zatím?) v Mladé Boleslavi a vyčkává na nějaký (jakýkoli) výkon. Otázka taky je, zda začátkem prázdnin nebude pozdě. Jakákoli závada bude asi znamenat konec. A 753.7 od TSS se chystají.... |
Všd
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1471 Registrován: 7-2008
| | Odesláno Středa, 22. června 2011 - 11:58:42 |
|
074: A co třeba, že by vlaky zajížděly na nádraží město? |
Šmoula_mrzout
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 127 Registrován: 3-2011
| | Odesláno Středa, 22. června 2011 - 14:00:08 |
|
-aa-: tady je problém, že já jsem ještě pořád školou povinný a tak se tam ve všední den dostnu jenom o prázdkách ... doufám, že ještě holka vydrží ... ano 187 definitivně dojezdila .. 
|
Aa-aa-
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3023 Registrován: 12-2007
| | Odesláno Středa, 22. června 2011 - 14:15:50 |
|
Tak z "písku" se nakonec vyklubala desetivozová směska směr Nymburk, která krátce po druhé odpolední opustila Boleslav. |
Lokofanda
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1234 Registrován: 4-2006
| | Odesláno Středa, 22. června 2011 - 18:32:31 |
|
aa:Nevíš,jak je to s těma 4 kouskama 753.7 od TSS?To se předaly CARGU a to převzalo leasing,nebo je to pronájem? |
Aa-aa-
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3024 Registrován: 12-2007
| | Odesláno Středa, 22. června 2011 - 23:02:53 |
|
Nejsem zasvěcen do smluv ČD Cargo, nicméně hovoří se o pronájmu. 781+782 momentálně v Letohradě na opravě (kundálizace?), 783+784 v Nymburce (asi před Letohradem). |
781+782 Neregistrovaný host Odeslán z: 89.203.192.172
| | Odesláno Čtvrtek, 23. června 2011 - 07:00:27 |
|
781+782 momentálně v Letohradě na opravě (kundálizace?), Cargo přeci nebude jezdit v jiných Barvách...takže se v Letohradě budou přetapetovávat do barviček Cargo   |
hank Neregistrovaný host Odeslán z: 82.150.166.21
| | Odesláno Čtvrtek, 23. června 2011 - 09:33:10 |
|
Můžete mi prosím někdo vysvětlit pojem "kundálizace"? Děkuje a zdraví hank |
Mechanik
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 377 Registrován: 1-2010
| | Odesláno Čtvrtek, 23. června 2011 - 09:45:21 |
|
hank: Dodělání stupaček na čela. Kdysi to někdo pojmenoval u 750.7 kundál a na cargové 753.7 se to dodělává zpětně... proto kundálizace  |
| | Odesláno Čtvrtek, 23. června 2011 - 11:31:17 |
|
Aha... Děkuje a zdraví hank |
074
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 492 Registrován: 3-2010
| | Odesláno Čtvrtek, 23. června 2011 - 22:59:49 |
|
Všd: To je právě Achilova pata Vašich úvah: TR ( Max.50Km/h) Město-Hlavní se o moc zvýšit nedá a při trasování R10 vůči trati 231 a 232 + Všejany je varianta autobusem rychlejší, nehledě na volnou kapacitu na trati 231. (Příspěvek byl editován uživatelem 074.) (Příspěvek byl editován uživatelem 074.)
|
|
T4783002
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1312 Registrován: 7-2007
| | Odesláno Pátek, 24. června 2011 - 06:07:19 |
|
Dnešní postřehy z cesty Sp1941 Jizera: 742.506 a 740.800 - v Bakově s nákladem obilí směr ČL 742.261 - v Debři s Mn do Bělé 742.032 - v Mb na 21. koleji 742.171+204 - odstavené u kovošrotu 742.030 a 406 - na pražském/nymburském zhlaví s nákladním vlakem |
Karlis
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 500 Registrován: 1-2010
| | Odesláno Sobota, 25. června 2011 - 16:18:31 |
|
Dnešní R 1138/43 - 749.107 a video... 749.107 - R 1143: http://youtu.be/56cNPNqZnkI |
Manemb
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11295 Registrován: 3-2005
| | Odesláno Neděle, 26. června 2011 - 13:12:45 |
|
|
Turnovak Neregistrovaný host Odeslán z: 88.103.165.237
| | Odesláno Neděle, 26. června 2011 - 17:27:17 |
|
Dnes 26. 6. Jsem na R1144 (749.107) zahlédl strojvedoucí (tedy ŽENU). Je možný, že mě jen šálil zraz, mám nějaké sklo před očima, proto si nejsem jistý. A tak jsem se chtěl poptat, zda se do této profese dostávají ženy a kolik jich tak v síti jezdí. |
Dre
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 177 Registrován: 10-2010
| | Odesláno Neděle, 26. června 2011 - 18:00:42 |
|
Turnovak-jojo možné to je.Už nějaká žena jela na tomhle oběhu viz fotka https://www.k-report.net/ukazobrazek.php?soubor=580553.jpg&httpref =28/210373 |
Karlis
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 509 Registrován: 1-2010
| | Odesláno Neděle, 26. června 2011 - 19:36:40 |
|
Žena x Muž, ale ten zvuk, to je něco.... Turnovak: jestli z tohoto něco poznáš, já jsem hlavně poslouchal a ani jsem nestačil kouknout, kdo kočíruje. http://youtu.be/H4bq8uyFsdA |
6612 Neregistrovaný host Odeslán z: 85.132.184.5
| | Odesláno Neděle, 26. června 2011 - 19:42:23 |
|
Turnovak: Ano ano dnes 1144/1149 měla Markéta. (jediná pražská strojvedoucí) a jela pěkně ;-) |
Jindřich Rosa Neregistrovaný host Odeslán z: 62.84.155.50
| | Odesláno Neděle, 26. června 2011 - 20:33:03 |
|
Tak právě ji slyším v Letňanech (rozjezd z Čakovic, R1149 má 15 min zpoždění) To přesídlila z Hané do Prahy? |
| | Odesláno Pondělí, 27. června 2011 - 00:02:21 |
|
Ženy jako strojvedoucí: To už tu bylo v 70. letech - v Děčíně jezdily hned tři, ale jen s motoráky (M 262.0, M 131.1). Jména už jsem zapomněl, nejméně jedna z nich sloužila ještě v r. 1990 na 810 (tedy většinou na Kozině a do Dolního Žlebu). Na okrese Šumperk jezdily ještě dříve strojvedoucí na průmyslových úzkorozchodkách - konkrétně v lomu Bohdíkov a v papírně Jindřichov. Omlouvám se za OT. zdraví hank |
Všd
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1479 Registrován: 7-2008
| | Odesláno Pondělí, 27. června 2011 - 21:36:23 |
|
Pokud jde o ženy-strojvedoucí, pokud vím, pár jich jezdilo v minulosti i v ČB a na Ostravsku na 810. Postupně byly odejity do důchodu nebo přeškoleny. Dnes je nejméně jedna u bývalého OKD-D a další tuším zase někde na 810 a 814. |
Marťa_rak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3408 Registrován: 6-2006
| | Odesláno Pondělí, 27. června 2011 - 23:13:32 |
|
http://www.sedmicka.cz/olomouc/clanek?id=175594
| http://smoubernvald.rajce.idnes.cz/Chomutovska_Zamracena_749.130-1_v_letech_2001_05/ |
|
Pepas87 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 47 Registrován: 3-2011
| | Odesláno Pondělí, 27. června 2011 - 23:33:46 |
|
Taky nesmíme zapomenout na ženu(y) strojvedoucí u Trilexu... |
Manemb
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11298 Registrován: 3-2005
| | Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 00:04:40 |
|
Všd Vím o třech, ale jezdí jen 2. Úplně první nastoupila v Pardubicích - již dokončuje mateřskou, tak snad brzo za ty 810 a 814 usedne Další máš v Praze A ta třetí je v Českých Budějkách |
Od Turnova Neregistrovaný host Odeslán z: 90.177.6.80
| | Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 09:54:01 |
|
301 opět v akci.
|