K-report
 

Archiv do 6. května 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Soukromí dopravci v osobní dopravě » Archiv do 6. května 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 00:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paja:
Bouhžel nevím.Jako vidím na ně z okna.Ale vím že tam bývá zvl.číslo vlaku a kam to jede, operátorka to hlásí sama.Jinak bouhžel
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3066
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 08:39:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tento způsob žlutého jara zdá se mi býti poněkud nevhodným...

Byl jsem se včera podívat na Kozí dráze a myslím, že tím nereálným JŘ a jeho dodatečnou změnou si RJ utrhl pořádný kus ostudy. Místo spojů, které dle původního JŘ měly jet a dle nového nejely, byla sice zajištěna náhradní autobusová doprava, ale informace o ní veškeré žádné - viděl jsem ty busy v Děčíně, kde stewardka asi 20 minut naháněla po nádraží a jeho okolí zklamané zájemce o cestu vlakem. Chtěl bych vidět, jak těmi autobusy obsluhovali nácestné zastávky, které jsou od silnice většinou docela daleko... Když už opravdu jel vlak, byl narvaný k prasknutí. Je vidět, že RJ díky své mediální profláklosti dokáže přilákat davy lidí i na trať, kde za normálního stavu před zastavením provozu jezdila poloprázdná 810. Nejvíce lidí jelo z Děčína do Bohosudova.





Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 09:58:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda_z_hk: A pročpak dokáže ty davy přilákat. Nebude to i právě tou neprovozovaností dráhy, tím že je to něco nového a tím že jezdil za 5 kaček? Kdyby jezdil pravidelně bude jezdit skoroprázdné Desiro. Jaký je mezi tím rozdíl? Když měli ČD ve spolupráci s StČ a MS krajem akci za 1korunu, tak vlaky jezdili narvané po střechu.

K NAD se ani vyjadřovat nebudu. Nejen, že o nich jízdní řád, web a všechno ostatní mlčí, ale prioritně se jedu svézt moderním vlakem na trati kde tuto možnost často nemám, prioritně chci vidět jak to umí na železnici a né abych jel autobusem. Bravo. To se jim opět povedlo.
Poličská lokálka
www.policska-lokalka.estranky.cz
Web o místní dráze Svitavy - Polička - Žďárec u Skutče, o lidech a kraji kolem ní a o cestování vlakem, který tvoříme pro Vás
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3068
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 10:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Urpín: Já jsem sice čekal, že tam bude hodně lidí, ale že až tolik, to mě překvapilo... A to ještě řada lidí na nácestných zastávkách cestu vzdala, když viděli, jak je plno. Myslím, že mediální obraz Jančury jako "spasitele" české veřejné dopravy zde dobře zafungoval. Tvrdím, že kdyby obdobnou akci s těmi samými Desiry udělaly ČD, tolik lidí by nevezly.
diego.dan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.171.123
Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 10:25:58    Odkaz na tento příspěvek  

Takže další blamáž ze strany RegioJebu.V sobotu jsem byl celý den mimo Děčín a dnes ráno se dozvím toto.Na webu RJ ani zmínka o NAD.Je mi líto těch dětí i dospělých,kteří se těšili na "moderní" a "bezporuchový" vláček a místo toho se drncali žlutým busem.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 10:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řekl bych, že je férové, když došlo k rychlé změně jízdního řádu a přesto SA nasadila místo již zrušených vlaků autobusy. Osobně se s tímto setkávám poprvé. Nevím, proč se to zde kritizuje. O jaké blamáži zde diego.dan mluví?
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 10:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda z hk: Co je dobrého na tom, že řada lidí vzdala cestu, když viděla narvanej vlak? A už jsem tady psal, že když jsem jel jednu srpnovou sobotu roku 2007 víkendovým dopoledním spojem v 10:11 z Děčína do Oldřichova, tak byl šukafon narvanej jak . A už tenkrát drtivá většina lidí vystupovala ze šukafonu v Bohosudově... Abych byl upřímný, nějak mi uniká smysluplnost té akce. To, že má kozina potenciál ve víkendovém provozu pro turisty se všeobecně ví i bez Desir. Zároveň ( asi - tady jen odhaduji ) kozina nemá smysl na denodenní dojíždění do/z práce. Jak to mají lidé daleko z domovů na vlakové zastávky? Není náhodou bus smysluplnější než vlak? ( Jakýkoli ).
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3069
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 10:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: Co je dobrého na tom, že řada lidí vzdala cestu, když viděla narvanej vlak?
Na tom není dobrého nic... Já to jen konstatuji jako fakt - prostě zájemců o svezení bylo více než kolik se mohlo do těch 2 Desir rozumně vejít.

Ohledně vzdáleností zastávek od osídlení - mezi Děčínem a Libouchcem jakž takž, dále ke Chlumci je to hodně mizerné a v oblasti Krupky naopak velmi dobré - mj. Bohosudov zastávka s parádním přestupem na lanovku - super lákadlo pro turisty.
mirekdlouhy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.27.198.126
Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 11:03:31    Odkaz na tento příspěvek  

Jak vozí v náhradních autobusech kolaře? Dost se jich minulý týden ptalo na přepravu kol na tento víkend. Mirek.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3070
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 11:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mirekdlouhy: Na tom spoji, co jsem viděl, jelo autobusy jen málo lidí a z nich kolo neměl nikdo. Ale zavazadlové prostory to má velké, takže hádám, že by to nebyl problém. Do vlaku pak někdo s kolem nastupoval, ale vzhledem k obsazenosti to nebyl úplně dobrý nápad.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 11:12:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: Tou kritikou jednotliví diskutující projevují svou šotopolitickou orientaci. Když jsou přesvědčeni, že je Jančura špatný, tak je prostě špatně vše, co udělá, bez ohledu na realitu: Když změní jízdní řád, aby vycházel, je to špatně, když jezdí podle nevhodného JŘ a má (ne jen svou vinou) zpoždění, je to taky špatně. Důležitý je ale názor obecenstva a ten je - alespoň podle toho, co jsem viděl - vstřícný.
diego.dan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.171.123
Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 11:20:22    Odkaz na tento příspěvek  

Vážený Inkonginto a Desiro.Nejsem žádný šotopolitik.Nekritizuji,pouze konstatuji.Přečtěte si můj první příspěvek k tomuto tématu a pak se navážejte.Ze strany RJ prostě amatérismus a nepřipravenost.Proč tedy lákám rozhlasovou reklamou(F1,Blaník) lidi na vláček,když je potom vezu busem!Připadá mi to prostě trochu uhozený.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3071
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 12:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavní chybou byl ten původní nestíhatelný JŘ. Holt je vidět, že ho vymýšlel někdo, kdo má zkušenosti akorát s autobusovou dopravou, kde se to vždycky "nějak vyjezdí" (byť třeba za cenu porušení nějakých předpisů). Divím se, že za to Jančuru ještě nikdo pořádně veřejně nezkritizoval...
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1684
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 12:07:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Holt je vidět, že ho vymýšlel někdo, kdo má zkušenosti akorát s autobusovou dopravou

Co jsem tak zaslechl šuškandu, tak ho vymýšlel nezávislý konzultant-teoretik z ČVUT, co projektuje třeba VRTky (ne stavebně, samozřejmě).

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2687
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 12:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co jsem tak zaslechl šuškandu, tak ho vymýšlel nezávislý konzultant-teoretik z ČVUT, co projektuje třeba VRTky (ne stavebně, samozřejmě).

Toto není pravda.

Hlavní chybou byl ten původní nestíhatelný JŘ. Holt je vidět, že ho vymýšlel někdo, kdo má zkušenosti akorát s autobusovou dopravou, kde se to vždycky "nějak vyjezdí" (byť třeba za cenu porušení nějakých předpisů).

Hlavní chybou bylo to, že přišli lidi a bylo jich tolik, že napřed muselo na každé zastávce vylézt dvacet lidí ven, pak vystoupil ten, který vystoupit chtěl a těch dvacet lidí zase muselo nalézt zpátky. I já bych s takovým zájmem nepočítal. Jízdní doby byly vyjezditelné (pokud je oprostíme od několika minutových pobytů v zastávkách).
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5470
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 12:34:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co jsem tak zaslechl šuškandu, tak ho vymýšlel nezávislý konzultant-teoretik z ČVUT, co projektuje třeba VRTky

Aha, takže další případ moderního mysticismu, aneb vrána k vráně sedá...

Edit:
Jeje, s křížkem po funuse...
Ale i tak platí, že něco jiného je vytížit kolotoč, který přijede jednou za uherský rok a něco jiného je, když tato atrakce je stálá a zevšední. Aneb stačilo se zeptat Světských a problém "s tím, že přišli lidi" nemusel vůbec vzniknout.

(Příspěvek byl editován uživatelem bkp.)
Replay.it!
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1306
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 12:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Šimral: Nezlobte se. Ale opravdu trváte na tom, že "hlavní chybou bylo, že PŘIŠLI LIDI..."?? Proboha, to je snad normální. Že na promo jízdy za 5,-kč přijdou lidi. Co je na tom zvláštního?

Jenda z hk: V příspěvku 3068 mimo jiné píšete, že "...mediální obraz Jančury dobře zafungoval...". Proto jsem se ptal, co je dobrého na tom, že spousta lidí cestu vzdala.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3073
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 12:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: Myslel jsem to tak, že důsledkem toho mediálního obrazu byl vysoký počet zájemců o cestu. Samozřejmě to, že vlaky byly narvané, zpožděné a mnoho lidí se nevešlo, už tak skvělé není...
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1685
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 13:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žádnej mysticismus, prostě drbárna. Pokud tomu tak není, mám špatné informace a omlouvám se za to. A upřímně - taky bych nepočítal s tím, že přijde tolik lidí.
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 13:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda_z_hk: Tvrdím, že kdyby obdobnou akci s těmi samými Desiry udělaly ČD, tolik lidí by nejelo

Vsaď se, že jelo. 5 kaček udělá svoje. Máš údaje z Milovic za kačku? Asi nemáš. 471 narvaná po střechu a tá má trošku větší kapacitu než Desiro a Milovice o něco míň obyvatel než Děčín.
Poličská lokálka
www.policska-lokalka.estranky.cz
Web o místní dráze Svitavy - Polička - Žďárec u Skutče, o lidech a kraji kolem ní a o cestování vlakem, který tvoříme pro Vás
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3075
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 13:52:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Urpín: To nemám... Ale ono do Milovic jezdí relativně dost lidí i normálně a dojížďka do Prahy tam je velmi silná, takže když na vlak vyrazila i část lidí, co by normálně jeli autem, muselo se to projevit. U Koziny je situace o dost jiná - tam to je z 99% výletní frekvence a jak známo, ne každý si jako cíl víkendového výletu vybere svezení vlakem po "zrušené" trati. Ale když je to vlak žlutý, provozovaný průkopníkem sítě luxusních autobusových linek, o němž už všichni slyšeli, ale severu Čech s ním ještě nemají zkušenosti, vyrazili se podívat, co to je zač...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1307
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 14:00:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda z hk:
1) 3073: Tak už tomu rozumím.

2) 3075: Právě proto, že je to na kozině o výletnících, tak tam Desira jezdí o víkendech a nikoli v prac.dny. Proč v týdnu jezdila Desira po trati 130 a nikoli po kozině? Ještě by to chtělo "normální" jízdné a nikoli symbolických 5,-kč. Ovšem jaká částka by měla být to "normální jízdné", to nevím.
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 14:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co třeba toto jízdné: http://www.regiojet.cz/attachments/Tarif%20RegioJet.pdf
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3076
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 15:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: Jistě, rozdělení jízd na víkendové po Kozině a všednodenní z Ústí do Litvínova je rozumné, o tom žádná. Jen jsem upozorňoval na to, že srovnání s Milovicemi není úplně na místě. Ale nechme už toho slovíčkaření .
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 15:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V sobotu se jezdilo přesně podle jízdního řádu a vlaky byly o něco prázdnější než minulý víkend. Autobusy NAD jezdily úplně prázdné. O změně JŘ RJ informoval cestující na internetu a na VŠECH zastávkách byl rovněž aktuální jízdní řád, tak kde je problém? Rozhodně sobota nebyla takové fiasko, jak zde někteří píšete...
www.katalogyjizdenek.cz - katalogy jízdenek MHD, katalogy vozidel MHD a autobusů Student Agency
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6118
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 16:16:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je vidět, že RJ díky své mediální profláklosti dokáže přilákat davy lidí i na trať, kde za normálního stavu před zastavením provozu jezdila poloprázdná 810. Nejvíce lidí jelo z Děčína do Bohosudova.

Jo, to je fakt. V tomto je mistr. Jen by mne zajímalo, jak by tam ty lidi udržel. To už je jiná písnička. On se každý kolotoč okouká a pak přijde tvrdá realita. Ta frekvence tam na té kozině jistě neklesala v desetiletích kvůli tomu, že tam jezdily šukafóny.

Akorát si to tu nemá koule řada lidí přiznat. Ta trať je dobrá tak leda na letní víkendovou dopravu.
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6119
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 16:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč tedy lákám rozhlasovou reklamou(F1,Blaník) lidi na vláček,když je potom vezu busem!Připadá mi to prostě trochu uhozený.

Na druhou stranu, kdyby se totéž stalo ČD, osobně pochybuji, že by tam ty autobusy měla. A mne snad nikdo nepodezřívá z nadržování Žloutenkám.
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 16:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn.Ty víkendy by bohatě stačily.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3077
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 16:27:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda999: Úplně přesně ne - jízda v 15.10 nabrala menší zpoždění hned na úvrati v DC a dále cestou se už zpoždění drželo v rozmezí 3-6 minut. Jestli byly vlaky oproti předchozímu víkendu "prázdnější", tak to ten předchozí víkend musel být fakt hustý... Autobusy NAD místo zrušeného vlaku ve 13 hodin z DC tak 15-20 lidí odvezly, takže úplně prázdné nebyly.

O změně JŘ RJ informoval cestující na internetu a na VŠECH zastávkách byl rovněž aktuální jízdní řád, tak kde je problém?
Problém je v tom, že to celé působí dost neprofesionálně - udělat "moc rychlý" JŘ, pak ho brutálně nestíhat a za týden komplet předělat...
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 16:30:05    Odkaz na tento příspěvek  

Jízdní řád "konstruoval" počítač SENY podle stanovených technickch parametrů + pobyty na zastávkách, které byly vzaty jako "méně než 30 vteřin".
To samozřejmě nemohlo stačit, zejména, když "standardní" jízdní doby byly navýšeny o nařízené desítky na přejezdech s vypnutými PZZ. V Krupce byly sice střeženy obecní policií, ale to nezbavuje povinnosti jet desítkou. Prostě ta padesátiminutová cestovní doba do Krupky byla "ujetá".
K tomu "špecifiká" provozu podle předpisu D3, navýšená o absenci "zkušební" jízdy ...

Proč byl o vlaky zájem - jednak se jednalo o pouťovou "atrakci" za přijatelnou cenu, jednak "prostý lid" ukázal nabubřelému exhejtmanovi Šulcovi, t.č. ústeckému radnímu pro dopravu ("výsměch všemu, co jsem s dopravou v Ústeckém kraji dělal, ale co bych koryto neudělal ..."), že o dopravu mají zájem, i když jsou stanice drobet vzdálenější od zástavby...

Na rozdíl od Petra Šimrala bych s větši frekvencí, zejména při masivním PR počítal ...
Na otázku, proč byly žluté vlaky plné by měl odpovídat pan Šulc, který jako statutární orgán kraje dopravu, ani třebas o víkendech neobjednal ... [neboť o ně nebyl zájem a autobusová doprava to nahradí ...] Nicméně marně hledám pomocí vyhledávače krajem objednanou levnější autobusovou dopravu. Žádná není.
Žluté vlaky prostě dokázaly, že pan Šulc nemluvil pravdu, jednak že o vlaky není zájem, jednak, že vlaky budou nahrazeny busem ....

RJ uvažuje o tom, že by tam jezdil v létě víkendové vlaky s tím, že budou protaženy do Oldřichova ... pokud by bylo na mně, tak bych je protáhl až do Teplic, protože v Oldřichově chcípl pes .... Na dvouhodinový takt s křižováním v Telnici by to vycházelo na dvě soupravy.
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 16:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale marketing má RJ opět na jedničku :-)
http://ekonomika.idnes.cz/zlutym-vlakum-musely-na-kozi-draze-na-u stecku-pomahat-autobusy-pw2-/eko-doprava.asp?c=A100502_121946_eko -doprava_cen
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3100
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 16:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta frekvence tam na té kozině jistě neklesala v desetiletích kvůli tomu, že tam jezdily šukafóny.

Šukafon je určitě vozidlo, kterým by každý rád dojížděl každý den... Kozina prostě v úseku Děčín- Krupka celotýdenní potenciál má. To, co to zabilo, byl nezájem SŽDC, ČD a kraje.
SŽDC to zamlátila tím, že neivestovala. Přecijenom nízká traťová rychlost, fůra přejezdů, nevhodné zabzař. ČD to zařízly svými šukafony v kombinaci s jízdným, které je akceptovatelné tak leda pro někoho, kdo jede v Bmz 160 km/h po koridoru. Dost těžko akceptovatelné pro regionální dopravu.
Kraj je vinnen tím, že dostatečně netlačil na dopravce a že nebyl ochoten připlatit za hustší jízdní řád.

Vše totiž souvisí se vším. Viníci jsou jasní. Jančura to není...

A NAD.... Aha já zapomněl, že nebyly objednány shnilé vrakosy nějakého top dopravce, takže to je taky špatně...
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5474
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 17:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jednak "prostý lid" ukázal nabubřelému exhejtmanovi Šulcovi, t.č. ústeckému radnímu pro dopravu (...), že o dopravu mají zájem, i když jsou stanice drobet vzdálenější od zástavby...

Tak to je hodně odvážné tvrzení. Na druhou stranu, jestli tamní obvytelé mají o vlakovou dopravu opravdu takový zájem, jak se zde traduje, tak má SA (či kdokoli jiný) jedinečnou šanci dokázat, že toho umí využít. Vždyť ti lidé tam jezdit chtějí (kraji natruc), tak jim jistě 150 Kč za jednosměrnou jízdenku Teplice LB - Děčín vadit nebude.
Anebo že by o vlaky (zas takový) zájem neměli a jen se přišli podívat na žlutý kolotoč?
Když jsem já byl tenkrát kluk svět na dlani jsem měl a v očích hejno sluk
i k nebi měl jsem blíž než hvězdář, nebo kněz co dneska, co ty víš jak tehdy voněl bez
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6120
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 17:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To, co to zabilo, byl nezájem SŽDC, ČD a kraje.

Jistě, ale pramenící z pravidelného sčítání. Frekvence mizivá a ubývající. Skutečně si tu někdo myslí, že desiro dlouhodobě donutí lidi šlapat do kopců na zastávky, když jim bus jede z náměstí, nebo ze sídliště? Proberte se.
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6121
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 17:44:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dan38_:

Hele, a proč tedy ty posilové autobusy včera půl dne prostály na parkovišti u hospody Na bojišti v Přestanově? Čekali, až se jim pískne poplach? Čuměl jsem tam na ně od Chabařovic min. při dvou obratech na U1.
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3102
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 18:10:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jistě, ale pramenící z pravidelného sčítání. Frekvence mizivá a ubývající.
To je důsledek a ne příčina...

že desiro dlouhodobě donutí lidi šlapat do kopců
Ono je dost jiných tratí, kde zrovna lidi nechodí do kopců, dokonce mají vlak téměř za domem, ale vlaky prostě nejezdí, protože cena k nabídnuté rychlosti a komfortu je prostě neodpovídající. To ví všichni, jen u ČD na to nereagují.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3103
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 18:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě pro Drna na zamyšlení. Co třeba se podívat jen kousek za hranice na trať Freiberg- Holzhau. Tam také lidem vlak staví většinou za vesnicí a taky to nemají na zastávku či nádraží po rovině. A nejedná se o žádnou aglomerační dopravu. Přesto jízdní řád vypadá takto: http://www.rhenus-veniro.de/tl_files/freiberger_eisenbahn/freiber ger_eisenbahn_user_uploads/Grafik/Fahrplan%202010%20Mo-Fr.jpg
a jezdí tam toto: http://www.rhenus-veniro.de/fahrzeuge_feg.html Ale asi je to blbě, protože to není národní dopravce s přemrštěným jízdným, k čemuž DB rovněž inklinují.

Jo a ta bouda na tom obrázku z posledního odkazu, tak to je depo. To jest to, co si přece nikdy žádnej soukromník nemůže postavit pro údržbu (jak tu někteří stále dokola hlásají)
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5476
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 18:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je důsledek a ne příčina...

To je důsledek i příčina. Někdo tím Desirem nebude jezdit, ani kdyby bylo pozlacený.
A teď otázka do pranice - kolik lidí třeba na té tebou uváděné saské dráze jezdí aniž by na ni byli odkázání. Tj. ne děti, které ještě nemají řidičák, důchodci, kteří už nemají řidičák, ani ti, které k tomu vedou ekonomické důvody, ale ti, kteří nechají své auto doma jen kvůli vlaku jako takovému.
Když jsem já byl tenkrát kluk svět na dlani jsem měl a v očích hejno sluk
i k nebi měl jsem blíž než hvězdář, nebo kněz co dneska, co ty víš jak tehdy voněl bez
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5965
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 18:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je důsledek a ne příčina...
To však neplatí o všech tratích.
Jsou tratě, kde by dost možná ani nasazení nových vozidel nárůst počtu cestujících nepřineslo.

Třeba jsem docela zvědav, jak moc se zvýši počet přepravených cestujících třeba v osobních vlacích mezi Havlíčkovým Brodem a Žďárem nad Sázavou, kde je spousta železničních zastávek celkem daleko od obcí, jejichž název nesou; když tam budou jezdit moderní RegioShuttly.

K té trati Freiberg - Holzhau: příliš to tam neznám, ale nemá ta trať aspoň výhodu v tom, že Freiberg (potažmo ještě větší města, do kterých je možné dojet navazujícím vlakem z Freibergu) je výrazným spádovým centrem té oblasti, takže má relativně velký přepravní potenciál; na rozdíl třeba od Koziny, pro jejíž část je spádový Děčín (kam ta trať vede), ale i Ústí (kam nevede) a Teplice (kam vede pouze okrajově)?

Navíc kromě nasazení nových vozidel byla v tom roce 2000 (kdy to tam převzal soukromý dopravce) provedena generální oprava té tratě Freiberg - Holzhau; myslím, že se tam i zvyšovala traťová rychlost (wikipedie uvádí, že tam je nyní TR 80 km/h).
O něčem takovém si (nejen) Kozí dráha může nechat asi jen zdát.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5415
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 18:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp: železnici by prospělo jedno,a to rozvrácení její zkostnatělosti.
1) nátlak na SŽDC na zvednutí traťové rychlosti (vyházet mnohdy nepoužívané vexle kde je čtyřicítka, zrušení dávno nepoužívaných přejezdů, aktivace PZZ, ohlašovací povinnost přes mobil nebo RST...atd)

2) vyházení vozidel typu 810, 854 z osobních vlaků, to samé platí pro 814,protože to zas není ideální vozidlo na tratě typu 132.

Spojením bodu 1 a 2 docílíme především větší přepravní rychlosti + provázat se systémem IDS.

Tedy nic nemožného. Zároveň zlikvidovat zhovadilosti a zlepšováky ČD, kdy se OS od Úpořin potkává na vexlích s ujíždějícím OS do Litvajzu.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 19:03:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě pro někoho, kdo se tady vztekal že bylo řečeno že se bude jezdit na Uničov a místo toho se bude jezdit do Senice > ono bude oboje, na Uničov se bude jezdit hnedka po Senici.
www.katalogyjizdenek.cz - katalogy jízdenek MHD, katalogy vozidel MHD a autobusů Student Agency
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5478
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 19:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

železnici by prospělo jedno,a to rozvrácení její zkostnatělosti.

Nepochybně. Ale ta se tomu vydatně brání. Od vedení po posledního posunovače.

1) Jasně, takto upravit trať pro vozidlo typu 814... Co na tom, že za takové peníze, za které by bylo možno autobusy provozovat dalších x (desítek) let zadarmo?

2) Krásné, leč čirá utopie (zejm. zbavení se ř. 814).
Když jsem já byl tenkrát kluk svět na dlani jsem měl a v očích hejno sluk
i k nebi měl jsem blíž než hvězdář, nebo kněz co dneska, co ty víš jak tehdy voněl bez
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5416
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 19:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bus zas potřebuje silnice,trať již stojí a jde jen o dílčí úpravy.

Nikdo neříká,že by tam jezdil dopravce ČD.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 55353
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 19:49:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn:
Modrou armádu by tohle opravdu nenapadlo. Ta není schopné ani aktualizovat KJŘ vyvěšený na svých stránkách, natož za slibovaný (změnou zavedený) spoj zajistit bus v parametrech odpovídajících vlaku.
I když i zde lze určitý pokrok vidět.

Stačí mrknout na trať 197: http://www.cdrail.cz/gvd/CZ_k197_100307_01.pdf

Os 18056/Os 18057 z důvodu nesouhlasu (zde spíš tuposti) KÚ nebyl nakonec od první změny zaveden a ani jednou tedy nejel.
Aspoň v elektronickém JŘ je to správně. Minimálně na trati 190 o odřeknutí nově zavedeného páru nikde není ani slovo. Nebýt depeše (ke které se ale běžný cestující těžko dostane...), ani bych netušil, že daný osobák nejezdí.

Takže asi tak. :-( (Sice je to především vina "moudrých" krajských úředníků, ale neinformování o takovém kroku už je věcí dopravce.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1851
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 07:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750 371. "Bus zas potřebuje silnice,trať již stojí a jde jen o dílčí úpravy".

To máme v ČR stovky obcí, do kterých jezdí vlak, ale nevede silnice? (No já vím, Dolní Žleb, ale jinou opravdu neznám).
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.119.77
Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 09:28:29    Odkaz na tento příspěvek  

Na tý Hané by mohlo být ještě veselo, páč Jan Paroubek z RJ psal na Želpage, že se pokusí domluvit vlaky Olomouc-Uničov s pokračováním až do Koutů nad Desnou a to by pánové bylo šotožrádlo!

K tý Kozině ono by bylo fajn kdyby se úředníci na odboru dopravy UK s Regiojetem domluvily celoročně víkendové jízdy,třeba jako teď po třech hod. S tím, že by RJ pustily k lizu a RJ na oplátku by mohl stáhnout tu žalobu, no a mohli by být všichni trochu spokojení.

A co se týče vozidel, no tak vidím na vlastní oči, že po nasazení 814 na trati 126 nastal odliv cestujících,páč je to hlučnej krám. Mě z toho např. po 10 min jízdy bolí hlava.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.237.199
Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 11:39:16    Odkaz na tento příspěvek  

kdyby se úředníci na odboru dopravy UK s Regiojetem domluvily celoročně víkendové jízdy,třeba jako teď po třech hod. S tím, že by RJ pustily k lizu a RJ na oplátku by mohl stáhnout tu žalobu
Vy se pokoušíte hned zkraje nasadit vysokou laťku pro fór měsíce :-). Na čem že by se to měli domluvit? Že RJ bude platit milión korun měsíčně za desiro kvůli třem obratům o víkendech na kozině? Že ten milión zaplatí kraj? V čem to bude "puštění k lizu" k "trochu" spokojenosti všech? :-)
laďaholý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.204.121
Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 18:54:21    Odkaz na tento příspěvek  

Zítra Stadler v Jihlavě,pozítří v Praze,popozítří v Liberci v najbrtprovedení.Přes noc to musí přelepit do najbrtu. Láďa.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5424
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 19:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R33: já mluvím o trase,kde vlak může konkurovat busu a kde 90% busů jezdí v posledním úseku prázdných.
Jenže bez zvýšení traťové rychlosti a nasazení vozidel jiných než 814 se s tím těžko hne.

Vlastně s tím materiálem,který tomu vládne se nehnem nikam....
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 05. května 2010 - 12:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Převoz jednotek Desiro RJ do Olomouckého kraje bude proveden v noci 7.5 a 8.5.:-)
Výp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 05. května 2010 - 15:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Disp: dík,mám noc,se na ně mrknu pěkně zblízkaA připíšu na ně,na věčné časy s ČD
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 05. května 2010 - 16:28:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výp:Kde děláš???jestli to neni tajné:-)
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 05. května 2010 - 19:14:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výp:

Kde děláš? Prej přijede kontrola...
kořen
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.218.190
Odesláno Středa, 05. května 2010 - 23:24:53    Odkaz na tento příspěvek  

Drn už určitě plánuje nějakou sabotáž během převozu jednotek, díky jeho negativnímu postoji zde byl zvolen jako tajný agent čd (škodič), který jednotky poškodí tak aby byly poruchové a hlavně aby nešel kávovar. Pak zde bude opět plivat na RJ, tak jak ho známe.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4101
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 06. května 2010 - 08:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě by spíš zajímalo, kde vykopal RJ ty strojvedoucí, kde dělali autorizačky na Desiro, jak dělali seznání? Nebo mají všude piloty, kdo jim je případně dělá?
Zvířata jednají pudově a proto po vás pudou...
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 5-2009

Odesláno Čtvrtek, 06. května 2010 - 08:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38:
Unipetrol a ostatní soukromé firmy pučili své lidi(pašeráci:-) maj seznaní snad všude).Seznání jim dal sam Siemens vždyť se o ty jednotky stará a udržuje je v chodu(dle mého názoru)Pilota samo sebou mají také.Toho už musí mít z ČD třeba.Alespoň na D3.
Výp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 06. května 2010 - 08:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Disp: tajné to není,ale viz příspěvek pod tebouHold v téhle republice nemůžeš mít názorTakže,někdy příště
Výp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 06. května 2010 - 08:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: AŤ
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 5-2009

Odesláno Čtvrtek, 06. května 2010 - 08:47:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyp:
Neboj ja to psal jako vtip.Někdo to pochopí někdo ne.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6125
Registrován: 4-2007

Odesláno Čtvrtek, 06. května 2010 - 09:27:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Unipetrol a ostatní soukromé firmy pučili své lidi(pašeráci:-) maj seznaní snad všude).Seznání jim dal sam Siemens vždyť se o ty jednotky stará a udržuje je v chodu(dle mého názoru)Pilota samo sebou mají také.Toho už musí mít z ČD třeba.Alespoň na D3.

Já mám jiné info. Fírové jsou z pražské firmy firmy STROJVUDCI.CZ (prý vesměs chlapi ex ČD odešlí na DSP a vesměs bývalí fírové DKV Praha - z toho pramení také jejich zjančenost z D3, kterou kolem Prahy asi těžko kdy potkali) a piloti s D3 určitě nebyli od ČD. Ta vydala zákaz na poskytování pilotů konkurenci střihu Jančury a ani se nedivím.
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))