K-report
 

Archiv do 2. května 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Soukromí dopravci v osobní dopravě » Archiv do 2. května 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 03:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chomutovak: A pri tom hlaseni zpozdeni plechovou hubou naprogramovali i nahlaseni dopravce Regiojet? Nebo jen vyhlasili cislo vlaku, cas a zpozdeni? Nejak se mi nezda, ze by meli namluveny RegioJet.... Takze tim padem se treba uz naprogramovane hlaseni neda pouzit z toho duvodu, ze tam ten dopravce nezazni...
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 07:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo chce nový JŘ RJ na kozině na víkend tak mi pište na mail.Přepsaný vám ho přepošlu.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 07:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chomutovák:V Teplicích je namluvený RJ.Ale jen jako zvláštní vlak číslo atd bez toho názvu RegioJet a pak tam není hlašení že je s akviziční slevou.Proto tam mají rozkaz o hlašení živě.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6086
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 07:49:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chomutovák:

Možná tě to překvapí, ale my na ešusech taky namluvené plechové hlášky zapínáme, pokud odpovídají skutečnosti. Každý nemá chuť mluvit svým hlasem do rozhlasu. Navíc, teplický výpravčí tam má poměrně cvrkot, tak proč si neušetřit práci. Operátorku mu, mám takový dojem, sebrali, nebo ji tam má jen na 8 hodin denně (do 14)
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 08:10:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bejvávalo:-)Kluci tam jsou už dlouho sami.Takže se tam nenudí.Je fakt že ta operátorka tam občas chybí.Ale jak všichni víme uspora zaměstnanců je potřeba a hlavně na těch nejvice důležitých místech.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6087
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 08:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak pak už se nedivím snaze přehrát vše potřebné na automat. Od toho tam snad je, ne? Sám už ani nepamatuju, kdy naposled jsem slyšel hlášení u svých vlaků naživo. Rozhodně je mi milejší, když ho tam vidím při vjezdu a odjezdu stát a sledovat vlak, což právě tam poctivě činí, než aby si hrál na Gabo Zelenaye. :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 08:44:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Teplice: Hlásili "Zvláštní vlak č. 300něco ze změru Litvínov atd.". Skutečně RailJet nezaznělo.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 09:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn:Plný souhlas.Jinak pěkná fotka:-).Pořád marodíš
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6088
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 10:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Disp011:

Zítra a pozítří už jdu ohrožovat Žluté anděly.
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6089
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 10:29:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chomutovák:

Ale Žloutenkáři jsou Regio Jet, ne Rail Jet.
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 11:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

internetová stránka, kde se údajně zakládaly odbory SA http://student-agency.blog.cz/1004/kolegyne-a-kolegove, aneb Yellow Agency zmizela ze sítě. Obrázek ať si každý udělá sám.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 11:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Čím je tak chcete ohrožovat? Poskytovanými službami? To se asi moc nevytáhnete.
Vlakem jezdím minimálně, ale s ČD mám bohužel převážně smutné zkušenosti. Loni v létě výlet s dětmi do Kouřimi s tím, že využijeme Lipanský motoráček. Na přestup v Pečkách hrana - hrana jsou 3 minuty dle JŘ. Na Masaryčce jsme nastoupili do ešusu, ve kterém bylo nedýchatelné vlhké horko. Těsně před odjezdem se zapíná klimatizace. Nastavena velmi "citlivě" tak, že jsme od Běchovic klepali kosu až do Peček. Na dotaz, zda to nejde regulovat průvodčí nasraně odpovídá, že ne a ať jsme rádi, že není vedro. V Poříčanech odjezd od peronu a po chvilce zastavení ještě ve stanici a následné předjíždění třemi rychlíky. Do Peček přijíždíme s +7 minutami a hurvajz je fuč. Na dotaz u výpravčího proč nemohli počkat na mírně zpožděný vlak od Prahy, když je pravděpodobné, že jím mohou přijet kunčafti na hurvajze, mi odvětil, že ho nějakej soukromník nezajímá a že mu dá barvu když je čas a tím je to pro něj vyřízený a že to je stejně moje chyba, když si myslím, že stačí 3 minuty na přestup. Měl jsem prý jet z Prahy o hodinu dřív a zabuchuje a zamyká dveře od dopravní kanceláře, aby nebyl rušen. Takže z výletu slibovaným hurvajzem je nakonec hodinové čekání v Pečkách a cesta 810 do Kouřimi a zpět. Při zpáteční cestě ešus 6x zdechává (zřejmě mu nechutná blížící se bouřka) a na Masaryčku dojíždíme s +15 náležitě vymražení od naplno puštěné klimatitzace. O zanedbaném a ušmudlaném interieru ešusu nemá cenu ani mluvit.
Pokud se dají komentáře "kontrolní jízdy" považovat za objektivní, pak je to jen potvrzení toho, že vše stojí a padá s přístupem lidí. Jedno jestli ČD nebo RJ. Jančura propadl vlastnímu sebeklamu, že drážní doprava je jednodušší varianta silniční, protože stačí "bouhat do tlačítka". Nedošlo mu, že musí pořádně vycvičit personál, který má vlaky na starosti e že ve šlednriánu panujícím na ČD a SŽDC si musí vše 5x ověřit, co se kde může posrat. Místo škodolibých komentářů bych přivítal, kdybych jako cestující se zakoupením jízdenky získal jistotu, že dojedu včas do místa určení čistýn vlakem, ve kterém mě neumrzne prdel či nezdechnu vedrem, na hajzlíku bude čisto, papír a poteče voda, průvodčí nebude smrdět potem a nepranými služebními hadry na 5 metrů a bude se tvářit příjemně a ne jako kdyby byl do vlaku totálně nasazen. Je mi zcela šumák zda to bude modrý, žlutý nebo fialový vlak.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 11:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič:To byla ironie.(sranda):-) :-).Chápala???
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 12:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dispečer o11: To já chápu, ale předchozí Drnovy příspěvky, za každou cenu se snažící pomlouvat RJ ironií rozhodně nebyly. Proto by mě zajímalo, jak chtějí ČD přesvědčit své zákazníky, že jsou lepší než RJ, resp., kdy jim dojde, že když chtějí soupeřit s někým, kdo umí velkohubou reklamu a dokáže se mediálně prodat, že musí být o dost lepší než RJ jinak to u lidí projedou. Ono je tak v psychice lidí, že jim je věšinou sympatičtější něco nového a neokoukaného a že tomu novému spíše prominou nedostatky.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 12:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič:
To není o reklamě a ni o medializaci.To umí každej si dělat reklamu, jen mít prašule.Tady jde o to, že Jančura hlasi něco co nikdy nedokáže splnit.JEZDÍME NA 100% V ČAS,ČISTÝ,KOMFORTNÍ A JINE VĚCI.Za těch 7 dní co tu jezdí, jel jen dva dny včas, měl i nefunkční wc nebo klima.Chápu že začátky jsou krušné, ale vymlouvání že za to mužou ČD???No a potom zacpat hubu lidem tatrankou a sektem.Jako já mu přeju at začne jezdit jsou třeba tratě kde se to hodí.Ale nejprve to chce, pořádně znalé a proškolené zaměstnance, né aby to tam vedl jeden člověk.A hlavně si odpustit ty blbé řeči.To že na ČD jezdí špinavé a staré vozy (někde).Za ten bordel ve vlacích si mužeme jen mi sami cestující.A to nejen u nás v Německu, Rakousku a jinde v EU je to stejné.Vozový park se obnovuje postupně,nejde to najednou.Dělala se obnova tratí, ted bude obnova vozového parku.A komu se to nelíbí i přesto, tak vlakem jezdit nemusí, je spousta jíných možností.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3729
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 12:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naprosto chápu, že mediální humbuk některé lidi štve. Ale nemyslím si, že je to otázka nesoudnosti "šéfa", v tom smyslu, že by udělal zbrklé a nerozmyšlené rozhodnutí. Právě naopak, chtěl se dostat do sdělovacích prostředků, a podařilo se mu to.

Naprosto přesně. Mimochodem je úžasný sledovat, jaký mediální zájem vyvolají pouhé 2 obyčejné regionální vlaky přelepené žlutou fólií, zejména pak ze strany některých zkušených nádražníků a kolejníků. A jaký "nadšení" vyvolává jakýkoliv drobný nedostatek. Nedostat čokoládičku (když to nikdo ani nesliboval a je to nalepený někde na buttonu kávovaru)teda to je průser.

klima neklima
Zřejmě opět neznalost obsluhy.


Stěžovateli vadí, že dole fouká normální vzduch a nahoře ochlazený - zřejmě si při jízdě autem pouští studený vzduch z klimatizace na nohy (namísto do vrchní poloviny auta, jak bývá nejen v kotlince zvykem) a v Dezyru je to holt jinak (stejně jako třeba u mě v ).

Já jsem s tím žlutovlakem jel jenom 5 km po Praze, a fungovalo to nornálně (tj. dole normální vzduch, nahoře chladný), i když pod tím slovem normálně to, že si 30 % tuzemců bude stěžovat, protože půlce stěžovatelů byla moc zima a půlce z nich bylo zase moc teplo (nejlépe ještě v bundě, která přeci nejde sundat a dotyčný zřejmě z toho doma vystříhávaj).

PS1: Koncem minulého a větši část tohohle týdne jsme jel všelijakými vlaky DB, VIASu a HLB. I tam bylo občas lehce zaplatlaný vokno od něčí pazoury,nebo třeba plnej koš a nebo třeba 10 km narvanej vlak. Kdo chce psa bít, hůl si vždycky nejde. Akorát jsem měl důvod to neudělat- přestože jsem jezdil za svoje (třeba Darmstadt Nord -Frankfurt Sued za 7,15 EUR) a žádná čokoládička se nerozdávala, bo dokonce v tom motoráku nebyl žádnej průvodčí, kterej by "vytvářel atmosféru".

PS2: Pro Drna - sledováno celkm 8 posunovačů od osobky - všechni čistej nebo jen napatrně zašpiněnej mundůr.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 12:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě jeda věc.Když to budu brát jen tady na K-repu.Na vlaky si tu stěžují, šotouši,železniční nadšenci a lidi co maj všeobecně dráhu jako koníček.Možná se tu najde i nějaký zaměnstanec:-).Normální cestující(třeba ten co jezdí vlakem do zaměstnání)si občas zanadává pro sebe.Ale ví jak to chodí když ten vlak používá pořád.Nejvíc ale opravdu nejvíc řvou lidi co jedou vlakem jednou za rok a hned je u nich dráha to nejhorší na světě.To bylo vždy a bude tomu vždy.Navíc jsme ČEŠI a kdyby nám litali pečení holubi do pusy tak budeme pořád nespokojení.To je zakořeněné.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6097
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 12:53:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

za každou cenu se snažící pomlouvat RJ

V čem jsem pomlouval RJ, tedy nemluvil pravdu?
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 13:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dispečer_o11: Jestli ono to nebude tim, ze Ti "normalni cestujici" nenadavaji jinde. A kdyz to pujde, prestane vlakem jezdit. A ten kdo jede jednou za rok a pak nadava...ten mozna jel jen jednou za rok, prave proto, ze to stalo za prd. Viz. topicuv pribeh o ceste do Kourimi. Bohuzel, stejnou mnohokrat opakovanou zkusenost mam s prestupem z rychliku Cheb-Usti-Praha (coz je jinak vynikajici zalezitost) dal na Brno. Tam se taky bezne ujizdi casto zpozdenemu vlaku od severu (nejlepe zpozdenemu mezi Holesovicemi a Wilsonakem) a to jde o spojeni obsluhujici cele Podkrusnohori se silnym smerem na jih Moravy. Kde je ten sitovy efekt, jehoz potencialni ztratou v pripade nekolika dopravcu tu porad nekdo strasi?

(Příspěvek byl editován uživatelem Raquac.)
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6098
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 13:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čím je tak chcete ohrožovat? Poskytovanými službami? To se asi moc nevytáhnete.
To nic, to neřešte. Tato replika byla určena pro konkrétní čtenáře a ti vědí, co tím mám na mysli.

Na dotaz, zda to nejde regulovat průvodčí nasraně odpovídá, že ne a ať jsme rádi, že není vedro
Průvodčí na hovno, ať jde na 810 + 010, tam to skutečně nejde.

Místo škodolibých komentářů bych přivítal, kdybych jako cestující se zakoupením jízdenky získal jistotu, že dojedu včas do místa určení čistýn vlakem, ve kterém mě neumrzne prdel či nezdechnu vedrem, na hajzlíku bude čisto, papír a poteče voda, průvodčí nebude smrdět potem a nepranými služebními hadry na 5 metrů a bude se tvářit příjemně a ne jako kdyby byl do vlaku totálně nasazen. Je mi zcela šumák zda to bude modrý, žlutý nebo fialový vlak.
Asi vám uniklo, že já jsem obyčejný řadový fíra ČD a.s. a vůbec ne ten, kdo by měl řašit vaše stížnosti. V rámci své služby si hlídám, aby souprava byla uklizená, vytopená, nebo rozumně vychlazená. Četám se snažím dávat instruktáž, protože je pořád dost trotlů, co znají jen kroutík - max. zima, nebo kroutík - max. teplo. Nesmrdím a o osobní hygieně svým kolegům tedy přednášky konat nehodlám. Od toho mají své nadřízené a vy OBÁLKU na webu ČD. Stěžujte si. Čím víc, tím líp. Tlacháním zde nic nevyřešíte a já to svým nadřízeným o svém volnu ze svého PC fakt přeposílat nebudu.

Vztah čekaček mezi pravidlenou dorpavou a zvláštními vlaky řeší jistě předpis. A jestli podle něj výpravčí nejednal, opět ho po vaší stížnosti mohou dovést k nápravě jen jeho nadřízení, ne lidi z tohoto fóra.

A na závěr: Má ironie a mé poznatky jsou má ironie a mé poznatky a budu s nimi nakládat i proti všem vašim protestům. Tady jsem soukromá osoba a mám stejná práva na vyjádření názoru jaká máte i vy. Přestože to není to, co byste tu rád četl. Prostě to přeskakujte.
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6099
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 13:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raquac:

Je až dojemné, jak se tu snažíte hodit ujíždění spojů výhradně na dopravce. Jenže on o primárních přestupových vazbách taky dost rozhoduje objednavatel, víte?
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 13:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Zkuste si to precist poradne - reagoval jsem na prispevek vyse, kde o dopravci ci objednateli nepadlo ani slovo, kolega Dispecer o11 psal o "jezdeni vlakem". Krome toho v tomhle pripade je vlastne vse v poradku, protoze ty brnenske spoje "necekaji na zadne pripoje". To jsou ale veci, ktere bezne cestujici nezajimaji - tem je kupodivu jedno kdo je dopravce, kdo objednavatel a kdo sedi v dopravni kancelari. On zkratka zjisti, ze cesta vlakem je bud nespolehliva, nebo o hodinu ci dve (rezervy na prestup) delsi, nez musi byt.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 13:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Dle vaší teorie mám právo na vyjádření názoru. tak to činím.
Prima, pokud pracujete jak popisujete. Já však mohu hodnotit pouze to, co zažiju na vlastní kůži jako cestující a to mě zatím moc nepřesvědčuje abych jezdil vlakem častěji. Minulý měsíc výlet s dětmi do Berouna. Dostanu velkopanské choutky a kupujeme si první třídu, aby dětičky viděly, že se dá cestovat možná trochu kulturně. Jedeme z Wilsoňáku a v Radotíně přichází průvodčí a na vítá nás slovy "No, vy určitě nemáte první třídu". Po zjištění, že máme, prdne razítko a bez pozdravu odchází.
Na zpáteční cestu chceme změnu a tak jedeme chebským rychlíkem. Jedničku představuje rozhrkaný přečalouněný bautzeňák, s vydřenými plyšovými potahy a sešmajdaným kobercem, obutoým podvozkem a neustále rumplujícímí dveřmi od kupé. Sedačky jsou vysezené, že při dosednutí se člověk propadne až na konstrukci.
Podobně "komfortním" vozem jsem jel i v roce 2006 ECéčkem do Vídně. Tam ještě navíc nešly drnčející dveře dovřít a na WC měl člověk pocit, že na něj papundekl na stěnách spadne, jak bylo vše již přestárlostí unavené.
Znovu opakuji, že je mi jedno s jakým dopravcem pojedu. Za vydané peníze chci obdržet službu odpovídající 21.století bez toho aniž bych se musel stressovat z toho, že mě nevrlý vlakový personál bude zbytečně buzerovat. V tom zatím spíš vyhrává žlutej nad modrými.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 13:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No s těmi přestupy se to má tak.Pokud je to skutečný přípoj.A víte že jedete ve zpožděném vlaku, stačí zajít za průvodčím a říct mu o problému.Zavolá disp. O16 a ten rozhodne čekat nebo nečekat.Pokuď se na vás vys....Můžete si stěžovat na to máte právo.
A je li v jízdním řádu, vlak nečeká na žádné přípoje, je s tím třeba počítat a najt si spojení které vyhovuje.Nemužeme trvat na tom že ten vlak počká.
Není tomu ostatně jenom u nás přeci.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 14:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S tím že jsou někteří zaměstnancí trošku i více nevychovaní nebo neupravení.Holt každý jsme nějaký.Taky si mužete stežovat, stačí jen číslo vlaku a den kdy jste cestoval.Já sam jako zaměstnaneci i jako cestující jsem s tím měl osobně též problem.Kdy byl vlakvedoucí doslova na ránu.Ale většinou mám chladnou hlavu.Blbec zůstane blbcem.Jednou jsem měl konflikt a bylo to doslova na ostří nože.Navíc na DB kde si cestující "hýčkají".Řešila to i zavolaná Policie nakonec z toho byla pořádná ostuda vlakvedoucího před celým ICE který dostal 25min a veřejná omluva a následně i písemná ze strany DB.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 14:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dispečer o11: Právě lidi s názory jako máte vy dělají ČD tu nejhorší službu. Ano jedu dráhou několikrát do roka a málokdy jsem spokojen. Nejvíc jsem nespokojen právě přístupem zaměstnanců, kteří svoji práci mnohdy vykonávají jako by ji měli uloženu za trest. Jsem ochoten tolerovat horší technický stav vlaků i když si myslím, že lepším hospodařením už mohly mít ČD více nových vlaků. Co ale těžko mohu jako cestující tolerovat je komplikovaný tarifní systém, nepořádek ve vlaku a nepřívětivý personál, který zřejmě považuje cestující za obtížný hmyz, který si jen stěžuje když jede párkrát do roka vlakem místo toho aby držel hubu a krok, jezdil od pondělí do pátku a vyklopil jízdné, jak vyplývá i z vašeho příspěvku.
Dokud bude takto přistupovat k cestujícím většina pracovníků ČD, pak vždycky žlutej či jinak barevnej u lidí vyhraje. Jistěže ne u všech, ale u rozhodující většiny. Třeba to někdy pochopíte, že zaměstnanci dráhy mají cestujícím sloužit a ne jim komplikovat život a cestování. Někteří tak již pracují, ale pořád jich je málo.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6101
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 14:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba to někdy pochopíte, že zaměstnanci dráhy mají cestujícím sloužit a ne jim komplikovat život a cestování.

Krásná ukázka generalizace při celkem mizivém vzorku pozorování. Tak na téhle notě paušalizování skutečně nemá cenu vést diskuzi.
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 14:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dispečr o11: Nechat dvě děti ve věku 2 a 5 let samotné a jít shánět po vlaku průvodčího není zrovna nejlepší nápad a když se z Českého Brodu do Peček tehdy neukázal, těžko jsem ho mohl požádat o zajištění přestupu.
Píšete, stěžujte si, stěžujte si, stěžujte si. Jako cestující bych si chtěl koupit jízdenku a bez komplikací dojet co cíle. To snad není nic tak nesplnitelného, když budou zainteresovaní železničáři dělat pořádně svoji práci. Proč by to nemohlo jít u ČD, když jinde to jde?
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6102
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 14:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když na ty nezainteresované nebudete průběžně stěžovat, těžko se něco změní. Kontroloři nemůžou být všude.
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 14:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je jasné, to bych taky neriskoval s dětma.Ale co jiného můžete jako cestující, uznejte sám, jen si stěžovat nic víc.Max jit a dát průvočímu par facek.:-).Všude je to stejné vždy narazíte na blbce nebo nějaký zádrhel.Nic a nikdo není dokonalý.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 14:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Mizivý vzorek? Vy jste si vystačil čtyři dny s několika nepovedenými jízdami RJ a paušalizoval jste až se hory zelenaly.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6103
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 14:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič:
Ale no tak. Statistika je neúprosná. Nedělejte ze sebe rohaté hovězí.

V čem jsem paušalizoval, když jsem psal o chcíplém desiru, o zmatených fírech na D3..... to jsou fakta. A že se superstroj nepodaří ani za týden dát do kupy, nebo dotáhnout jiný, to je co?

Ale já vím, nakonec se to všechno spláchne slovy: "Co chcete, dyk jezdíme zadarmo."

Jenže velkohubé plány páně Žloutenky byly daleko jinší.

Uvidíme o víkendu, jak se pochlapí.
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2671
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 14:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: Nejsem ani zkušený kolejník (ročně vlakem cca 300-400 Km), nepracuji v ČD. Tak co mi tady podsouváte?? Jakou čokoládičku?? O tu jsem nežádál ani neprosil. Bylo mi nabídnuto občerstvení a čokoládička nebyla. Tečka. V souvislosti s více jak půlhodinkou zpoždění to nepotěšilo.
A jestli je u Vás více jak půlhodiny zpoždění drobný nedostatek, tak to potom potěš koště!

Za RJ jsem rád, konečně se snad stojaté vody naší železnice rozhývají. Zatím se mi ale přístup RJ nelíbí.
Mě je úplně jedno, jaký má vlak barvu, kdo ho provozuje. Já chci dojet včas-dle JŘ. Usměvavá průvodčí je jen něco, co potěší.
Pro běžné cestování byl zatím RJ převážně nepoužitelný, tak mi laskavě nepodsouvejte něco jiného o holi psu apod.

Panu Jančurovi se zatím povedlo udělat mediální tah, zviditelnil se. Snad se mu dále bude dařit lépe. Přes prozatimní nespokojenost má mou podporu, protože jak to vypadá, ledy se začínají hýbat.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6104
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 14:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vladass:

Zapomněl jste asi, že tady v té zemi se smí nadávat a plivat jen na modré (tedy to od ČD). To je taková zažitá praxe. Když jede ČD včas, nic se neděje (aby dělo, mělo by to být normální). Ale když má soukromník hodinu sekeru, tak se mu tleská, asi že neměl dvě. To přeci nevadí, že jede zpožděný, hlavně, že tu je. A to, že mi ujel přípoj? No co, letuška se na mne přeci celou tu hodinu, co jsme tvrdli na místě, usmívala, až dostala křeč do pusinky. Zajímavě zkroucená optika.
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 14:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je s tím třeba počítat a najít si spojení které vyhovuje
Víte, on si lid nenadrážácký svého času docela váží a nehodlá na každém přestupu strávit "pro jistotu" hodinu navíc. Pokud jízdní řád používáte k tomu, aby se poznalo, jaké je zpoždění, a nikoliv, aby se podle něj jezdilo (sám jsem jednou dostal odpověď v podobném duchu), pak je něco opravdu špatně.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 14:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Už jsem to psal, ale raději to zopakuji. Nejsem příznivcem RJ a jeho předváděcí jízdy považuji za lajdácký amatérismus. Teď může Jančura ukázat zda má kolem sebe schopné lidi, kteří z toho dokáží udělat správné závěry a příště to všechno půjde bez závad.
Jistě máte pravdu, že kolem toho dělal velký humbuk a skutek značně utek, ale jak jste si mohl všimnout, mnohým cestujícím stačí velký humbuk, jízda za pětikačku novým vlakem a usmívající se pěkně oblečený personál, aby byli spokojeni.
Já si raději počkám, zda třeba o víkendu a v dalších krajích dokáží jezdit spolehlivě. Prvotní "nabití huby" může být tím správným impulsem ke kýženému bezvadnému fungování.
Statistika je neúprosná. Ano, máte pravdu. Někde jsem zde zahlédl porovnání zpoždění RJ a ČD a nechtěl bych se mýlit, ale nějak to na výhru ČD nevypadalo.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 14:46:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon:No vidíte narazil jste na blbce.Je to špatně.:-)Ale určitě vás to odradilo od dalšího jednání co??Ja si svého času taky važím.Zase na druhou stranu z jakých důvodu vznikají zpoždění v poslední době.V 80% jsou to mimořádné události za které drahy ani nemůžou.15% zpoždění ze strany ČD je neschopnost HV nebo porouchaný vůz i když to je zase technika.No a těch 5% je třeba vina zaměstnanců.Můj odhad(nesprávný):-)
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 14:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topic: No to by me zajimalo, kde jste to nevyhravajici porovnani RJ vs CD cetl... Naopak CD splnuji RJ GARANTOVANYCH 94% jizd vcas a to i pres to, ze cekaji na pripoje z jinych trati, coz RJ pochopitelne nedela.
Nemam ted moc casu, tak sem napisu jen soouhrnnou statistiku za pondeli-ctvrtek:
ZST Litvinov
do 5 minut = vcas): RJ 83,9%, CD: 94,9%
do 15 minut: RJ 85,7%, CD: 99,1%
16-30 minut: RJ 5,4%, CD: 0,9%
31+: RJ: 8,9%

ZST Usti nad Labem-zapad:
do 5 minut = vcas): RJ 87,2%, CD: 95%
do 15 minut: RJ 92,2%, CD: 99,3%
16-30 minut: RJ 4,6%, CD: 0,7%
31+: RJ: 3,1%

Podrobnejsi cisla za kazdy den vcetne patku napisu o vikendu.

(Příspěvek byl editován uživatelem michal_novotny.)
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1088
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 14:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dispecer_o11: V diskuzu Trate okolo Prahy se pise neco o tom, ze zpozdene vinou CD (tj. i neschopnosti) jsou v ramci PIDu jen 2% vlaku.. Zbytek je na SZDC a ostatnich.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 14:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal_novotny:
No vidíte.Já to beru jen tak odhadem pro celou republiku.Určitě se taková podrobná statistika dá lehce zpracovat.
fííííííra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.99.63.100
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 14:57:38    Odkaz na tento příspěvek  

Drn : Jenže velkohubé plány páně Žloutenky byly daleko jinší. ... a další kecy patriota ČernéDíry.

Chlapče, pliveš tu na někoho, koho ani neznáš. Jednáš pouze v pudu sebezáchovy, že by tento člověk mohl být v budoucnu (třeba nedalekém) příčinou tvého konce jako zaměstnance lážoplážofirmy. Jenže tenhle člověk je velice schopný narozdíl od převážné většiny CDmanagedementů, vydupal něco - fungující nemalou firmu z ničeho a snaží se jít dál. Sám s kolejemi má nulové zkušenosti a proto má k ruce tým poradců, kteří mu pomohou.
Nemá ovšem k ruce takový tým specialistů jako "matka", kde jich je halda, ale fungují povětšinou nekoordinovaně.
Takže čest žlutému.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 15:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sám s kolejemi má nulové zkušenosti a proto má k ruce tým poradců, kteří mu pomohou.


Zvítězit, nebo zhebnout!
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 15:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč by to nemohlo jít u ČD, když jinde to jde?

Jo, to je vidět. Hlavně u RJ.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 15:19:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fííííra + ostatní:
Tady pořád nechápete jednu věc.Jančura nebude mít otevřené dveře na ČD, jak bych on sám chtěl.Pokud bude plivat špínu a dělat to co dělá, koleduje si spíš o průser.Copak je u RJ nějáká provázanost jako třeba u Unipetrol,OKD,Viamont DSP a jinných soukromníku kteří si vesele jezdí jak chtějí.Nikdy nebyla z jejích strany nějaká špatná slova.A když tak to bylo hned vyřešeno.Většinu těchto firem založily ve většíně lidé co dělali na ČSD(ČD).Jak sem řekl, šanci má každý ale tímto způsobem to nepůjde.Copak muže děcko vychovat matku??To asi ne co??
fííííííra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 173.236.31.114
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 15:46:29    Odkaz na tento příspěvek  

Dispečer_o11, asi si opět pleteš pojem a průjem. CD není pro nikoho krom Carga matkou, leda tak přebujelou tlustou sousedkou.
ČernáDíra je jenom jedním z provozovatelů a podle zákona údajně rovnocenným.
Že tomutak dosud 100%ně není, je vina jiná provázanost starých struktur na SŽDC a DÚ.
P.Š. s RTT ví taky své.
(A ta moderátorská buzna si tu může zablokovat všechno, když je zbabělý modroptáčník, stejně je mu to hovno platné pubertálnímu modropatriotovi.)
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6105
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 16:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapče, pliveš tu na někoho,
Hmm, dobrý, ale já už tatínka mám, tak si nech toho chlapce od cesty, kolegáčku. Ponimáješ?

Za druhé si utři slinu a rozvzpomeň se na to, kdo tu začal po kom první plivat, na kom se kdo zviditelňoval, proti komu se vymezoval.

Je mi jasné, že Žloutenka neni blbej a že se poučí. Nicméně jsem stále zvědav na další brikule jeho skvělých desir a další kopance na D3.

Jančuru nemusím znát osobně. Mně stačí přečíst si tak dvacet jeho článků, shlédnout 4-5 videí a přečíst si diskuzi na blogu jeho zaměstnanců Yellow Agency, abych věděl, že je to v současnosti víc tlučhuba, než podnikatel roku.

Ale to je jedno, je to můj názor a tobě ho nenutím, takže mi ho laskavě nech a jdi si k Žlutému Bohovi jezdit, mně je to vážně ganz fekál.

A s tou lážo plážo firmou? Nevíš o čem mluvíš.
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 16:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fííííra:
Já beru ČD všeobecne.Dobře budeme si teda hrát na SŽDC a Cargo.Jde mi o ten baráček u vltavy:-).Já nevím co přesně měl PS s RTT za problém, ale netýkalo se to náhodou drážního uřadu a povolení ř.189?? kvuli zab. zař.Nevím.To je asi jiná balada ne?RTT jezdí v nákladech docela uspěšně a jednání z jeho strany jsou velice slušná.A hlavně jsou to profíci.A to s tím Matka s cizí dítě bylo myšleno asi tak.Jde o to že jsou jasně dané předpisy a nějaké zákony co se týče drážní dopravy(všeobecně).A ty se mají dodržovat.Ale mě příjde že RJ si to bude diktovat po svém.Příjdem na koleje a hurá jedem.To asi ne.O tom jsme se ostatně přesvedčili na kozině ohledně D3.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6107
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 16:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dispečero1:

Fíííííra, nebo fýra, myslím, že je to prašť jako uhoď. Každopádně vojáček druhé strany.

No hlavně se mi líbí, jak má strach o mé uplatnění a vůbec o to, jak přicházím o práci. HA HA HA.
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 16:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná by stálo za to, si také přečíst vyjádření člověka zodpovědného za provoz vlaků RJ, J.Paroubka alisa Honzy P.
http://www.zelpage.cz/clanky/zeleznicni-jaro-zacalo-v-decine-tent o-rok-leti-zluta#komentare
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 16:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn:
Vidiš jak si te váží, má o tebe strach.To je velké +:-)
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 16:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič:
Já s p.Paroubkem jednal, po telefonu několikrat, dneska je vše bez problému tak zatím nevolal.A jeho jednání si važím, on jediný ví co a jak, a když neví tak se učí, nebo mu výpravčí poradí.Ale on je na to celé sám a příjde mi že nemá asi moc uznání ze strany vedení SA že ho tlačí do věcí co on by sám nedělal(jen můj názor).Ta technika neni věčná jak jsem už řekl.To že bylo WC mimo provoz,cestující rozbili a cestující nadávají.Jako vždy.A s tím že jsou v pořádí jako poslední to už se tady probíralo.
diego.dan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.171.123
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 17:05:08    Odkaz na tento příspěvek  

Nějaké info jak to dnes jezdí?
Ten nový JŘ na 132 je konečně rozumný (1:10) a i obraty jsou normální.Na netu RegioJebu už je i JŘ na Olomoucký kraj.Jelikož to tam neznám -nehodnotím zda je reálný nebo je to zase přepísklý.ČD to jezdí za míň tak je to snad připravený na nával?Je tam šest párů v takových divných relacích ani do školy ani do práce.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6108
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 17:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu WC:

Stačí bohatě, když tam někdo odhodí vypotřebovanou špulku od papíru, nebo ještě lépe s nějakým zbytkem papíru, plus třeba krabičku od cigaret, a ta špulka nebo krabička se lehce rozmočí a pak se to při spláchnutí sekne, ucpe. Někdy to jde rozpíchat třeba šroubovákem, nebo silným drátem, nebo klackem, ale někdy se to prostě šprcne a je hotovo, nepomůže ani zpětný chod, který je ovšem rizikový pro obsluhu.

Někteří cestující mají prostě IQ houpacího koně a nedochází jim ani poměrně zřetelné piktogramy na WC i jinde, co se nesmí dělat.
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6109
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 17:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

diego:

No, myslel jsem, že na té Moravě to bude větší akce. Asi bude leckdo překvapen odpovědí ČD.
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 17:22:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Diego:Na čas, jediné zpoždení bylo 30004 na vjezdu do Louky + 8 min.Obrat 30005 + 5min.Důvod:Oprava návestidel ze strany fikace a zpravovaní vlaku přes TRS o vjezdu do stanice.(Chvíli nebylo možné navázat spojení)
diego.dan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.171.123
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 17:29:44    Odkaz na tento příspěvek  

No uvidíme,podle mě tam jezdí Regíny.Stejně nechápu,proč v záhlaví JŘ na RegioJebuWebu je uvedeno,že v Olomouckém kraji se bude jezdit Olomouc -Uničov a následně je tam JŘ na opačnou stranu.
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 19:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikdy nebyla z jejích strany nějaká špatná slova. A když tak to bylo hned vyřešeno.

Ano, §4 dohodněte se a nedělejte problémy a §1a vždycky se to tak dělalo.
Výp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 01. května 2010 - 07:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

diego.dan:Ano na trati do Senice jezdí Reginy,na všech vlacích a vpravidelných hodinových intervalech.Jinak trať rychlostně nic moc.Frekvence vcelku slabá,páš tam jezdí i autobusy Veolia zapojené do systému IDSOK,což kraj slibuje ČD již několik let.Tady je krásně vidět provázanost krajských úředníků s firmou Veolia.Kdyby totiž tento systém začal platit na ČD,tak můžou většinu autobusů rovnou sešrotovat,protože na většině tras časově ČD nemá konkurenci.Toť můj názor.Uvidíme.
Paja
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.246.126.127
Odesláno Sobota, 01. května 2010 - 21:19:26    Odkaz na tento příspěvek  

Dispecer:

Nevite uz ukazovali v patek Pragotrony v Usti hl. vlaky RJ ?
v cem byla potiz, ze to driv neslo .

Dik.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6113
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 00:26:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paja:

Určitě šlo o spiknutí.
Zlý sen Žloutenkářů .... :-)))