K-report
 

Archiv do 21. prosince 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv do 21. prosince 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
3631090
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 5-2008

Odesláno Sobota, 19. prosince 2009 - 11:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a jsou někde nákresné JŘ k oběhům 362/3 DKV Brno? díky
Kubabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 19. prosince 2009 - 11:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pomůcky: Bohužel nejsou mám je od jednoho uživatele tady z K-reportu
http://masa.unas.cz - Řazeni vlaku, Oběhy lokomotiv, Seznam vozů, Jízdní řad, Pomůcky 2009/2010
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8104
Registrován: 9-2002

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 00:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lidi, sem nelezu vubec, páč mě vesměs nic z GVD nezajímá, ale jedna věc mě vskutku zajímá s novým jízdním řádem:
Co vedlo lidi prohodit zastavování vlaků EC v České Třebové?V minulém GVD ty sedmdesátkový čísla ČT projížděli, tento rok zastavují a ty druhé projíždějí...díky tomu ale vznikl ne hodinový takřka takt, ale dvouhodinový, prakticky po celý den, navíc R a EC v jednu dobu!
proč tomu tak je??očekávám nějakou rozumnou odpověď. Díky
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1371
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 08:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se tak zeptal, proč Šírava ani Sileska nezastavuje v Hranicích (jak tomu bylo aspoň u jednoho doposud), tj. že jeden jel přes Hranice a druhý přes Přerov a bylo řečeno...

dne 24. listopadu jsme obdrželi Váš dopis ve věci koncepce zastavování vlaků dálkové dopravy v žst. Hranice na Moravě v pozdních nočních hodinách. K Vašemu podání lze uvést následující skutečnosti.

Ministerstvo dopravy objednává na základě smlouvy o závazku veřejné služby u dopravce vlaky dálkové dopravy, zpravidla kategorie rychlík, expres a EuroCity/InterCity. V rámci své působnosti usiluje o dosažení maximální možné míry časové a prostorové dostupnosti dálkových vlaků. Jedním z měst, kde se na základě tohoto úsilí dopravní obsluha vlaky dálkové dopravy v posledních letech výrazně zlepšila jsou Hranice. V železniční stanici Hranice na Moravě zastavují ze směru Praha vlaky dvou linek dálkové dopravy, konkrétně se jedná o linku Praha - Ostrava a Praha - Vsetín. Tyto vlaky jsou vedeny ve vzájemném prokladu a zajišťují tak přibližně jednohodinový interval spojení v relaci Praha - Hranice na Moravě, což představuje vysokou kvalitu přepravních služeb.

Stejně jako na všech ostatních linkách dálkové železniční dopravy v České republice je i v relaci Praha - Hranice na Moravě intervalové vedení vlaků omezeno na období tzv. občanského dne, tj. cca od 04:00 do 22:00 hod, neboť mimo toto období poptávka po přepravě klesá, i když v případě páteřní trati Praha - Česká Třebová - Olomouc méně výrazně než na jiných tratích.

Vlaky R 401 Silesia a R 443 Šírava jsou z pohledu časových poloh svého vedení velmi specifické a rozhodně je nelze považovat za běžné denní dálkové spoje. Primárním úkolem těchto vlaků je zajištění mezinárodního nočního spojení Prahy a dalších velkých českých měst s Krakovem v případě vlaku R 401, popř. s Popradem, Košicemi a dalších slovenských měst v případě vlaku R 443 Šírava. Doplňkově zajišťuje vlak R 401 v úseku Praha - Olomouc cca do půlnoci úkoly rychlé regionální dopravy. Tomuto charakteru odpovídá i koncepce zastavování. Spoj R 443 plní úlohu expresního segmentu v dálkové dopravě a na území České republiky zastavuje pouze v urbanizačních oblastech národního a mezinárodního významu, kterými jsou Praha, Kolín, Pardubice, Olomouc, Přerov a Ostrava. Mimoto zastavuje spoj R 443 v železničním uzlu Česká Třebová a dále ze služebních důvodů v Bohumíně. Spoj R 401 zastavuje v úseku Praha - Olomouc navíc v žst. Přelouč, Choceň, Ústí nad Orlicí a Zábřeh na Moravě.

Stanicí Hranice na Moravě projíždějí oba vlaky v pozdních nočních hodinách (R 443 cca 0:50, R 401 cca 01:30), přičemž z dlouhodobých zkušeností získaných na těchto i jiných linkách dálkové dopravy vyplývá, že v tomto období je poptávka po přepravě minimální. Dopravní obsluha města Hranice zůstává přesto na vysoké úrovni i v nočních hodinách, neboť v Hranicích zastavuje vlak IC 545 Ostravan s odjezdem z Prahy hl.n. v 20:11 a příjezdem do Hranic v 23:23 a poté vlakem R 441 Excelsior s odjezdem z Prahy hl.n. v 0:24 a příjezdem do Hranic v 3:52.

Vážený pane Páníku, vzhledem k výše uvedenému neuvažuje Ministerstvo dopravy o zavedení zastavování vlaků R 401 Silesia a R 443 Šírava v žst. Hranice na Moravě a považuje kvalitu železničního spojení města Hranice s Prahou za dostatečnou. Děkujeme za Váš zájem o veřejnou dopravu a věříme, že zmíněné skutečnosti přijmete s pochopením.


Na denní spoje jsem se neptal, to že to tam jezdí hodinu v taktu to vím a chválím. Jenže když vám do Hranic jede poslední vlak z Prahy ve 20:10 a druhý až po půlnoci, když mezi tím jedou ještě 2... Přitom jeden by tam mohl zastavovat zcela jistě a to aspoň ta 401. Ať mi nevěší bulíky na noc, že v Ústí, Přelouči nebo Zábřehu bude vystupovat více lidí jak v Hranicích. Ale prosím... Aspoň bude v Praze čas na obchůzky KZ...
Scuderia Ferrari
Ferrari racing days; Brno circuit; 4-6.9.2009

Nejhorší srážka v životě, je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. Z takové srážky, vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem. Jan Werich
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2762
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 08:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď si to přeložíme do češtiny.
V nočních hodinách se potuluje po nádražích a vlacích pakáž, která obtěžuje a okrádá cestující. My jako stát toto prostřednictvím policie nemůžeme řešit, protože policie má v tuto dobu také klid na lůžku případně klid v oddíle první třídy, průvodčí si nemůžou moc vyskakovat, protože jsou na stejné úrovni jako cestující, takže my prostě od 22 do 04 stavět nebudem a nádraží zavřem. Kdo chce jet, tak ať jede pozdějc, nebo dřív, a třeba si tomu vlaku nadjede do urbanicační oblasti národního a mezinárodního významu. Děkujeme, že nás v už noci nebudete obtěžovat nesmyslnými požadavky a hezky se doma vyspíte. S pozdravem vaši vyvolení.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 52449
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 09:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čím jsou Hranice tak důležité, že tam dvě čtyřhodinové díry uprostřed noci vadí? V jiných (i krajských) městech se často v noci nehne kolo klidně i 8 hodin.
Chápu, že jet Osztravanem a čekat pak víc jak hodinu na přípoj, může někomu přijít nevýhodné, ale to je leckde běžné i ve dne (a teď nemyslím jih Čech, kde se i na hlavních tratích aplikuje čtyřhodinový takt).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2763
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 09:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady vůbec nejde o Hranice jako takové, ale o podstatu řešní problému. Desítky let tady ty vlaky stály, lidi s nimi jezdili a vymyslí se záminka. Stejným přístupem se řešil Vsetín, Valmez a jistě i další. A přijet rozumně ráno do Košic (ono není jen Praha) je už problém, takže to není o čtyřech hodinách, ale buď a nebo.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1294
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 09:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš: Protože veškerá zastavení EC v MuN jsou jaksi navíc a rozhodně není třeba je plánovat podle potřeb Třebováků. Rychlík do Prahy jede každou hodinu, na severní i jižní Moravu každé dvě hodiny (+ Sp), což je samo o sobě pro 17tisícové městečko naprosto dostačující.

Unipuls: Jsou relace, které jsou časově tak do 2-3 hodin. Tam se člověk dostane v pohodě ve dne, i na ranní jednání od cca 9 se to dá vydržet. Pak jsou relace dlouhé tak 7 a více hodin, kam se na ráno dojede přes noc, a člověk se v klidu vyspí. Na večer se dá jet i přes den, i když už je to pro většinu lidí dlouhé. Typicky Praha - Košice. No a to mezi má holt smůlu - přes den je to v klidu (cca 3-6 hodin), přes noc je to ještě krátký na to, aby byl člověk vyspalej a čilej, no a na ráno tedy holt nezbývá než jet odpoledne/večer a v místě se ubytovat.
To je příklad relace Valašsko - Košice / Praha, ale i třeba Praha - Ostrava nebo Bratislava. Kdyby už se to mělo nějak řešit, pak přivěšováním a odvěšováním vozových skupin, kde bude nástup do půlnoci a výstup od cca 5 do 9 se stáním někde ve šturcu s tím, že fyzická jízda bude někdy od 1:30 do 4:50.

Ale určitě je kravina dělat takové ty klasické noční rychlíky s denním zastavováním, protože nástup ve 2 ráno nebo výstup před pátou nemá žádný smysl - člověk je pak jak praštěnej.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 52453
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 10:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V noci jezdím docela dost a i v takový Ostravě to často bejvá kolem 10 - 50 lidí maximálně, ve stanicích jako Hranice, Suchdol, to bejvá o jednotlivcích, pokud zrovna nepřijde nějaká skupina (častěji bohužel „loupežníků”). Dokud se z hlediska bezpečnosti nedostaneme alespoň na úroveň Slovenska, nechť vlaky raději projíždí. Pak ať klidně staví víc, JD to snesou a při vhodném navatování (a stylu jízdy...) nemusí cestující takové zastavení ani rušit.

K tomu mám ještě dotaz - ono už neplatí, že se ve stanicích při pobytu vlaku s ubytovacími vozy nesmí hlásit? Bývalo to snad i v nějakým předpisu. Chápu, že v Ostravě to jde těžko splnit, ale aby se v dírách typu Zábřeh hlásil příjezd vlaku, když jiný se široko daleko nevyskytuje, nejlépe pak i s upozorněním na možnost krádeží, zákaz kouření atp., to je na profackování obsluhy. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2764
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 10:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problém je v tom, že tu nejde o dvojky na sezení, ale i o lůžka a lehátka, a proč si nezdřímnout večer a pak se pohodlně nenatáhnout v lehátku byť jen na 5 hodin. Ale rozumím tomu, že to prostě nejde, a tak jak jsem to dělal, je to blbost. Pojedu den předem. Teď je tolik systémových specialistů na všechno, i na zdravý spánek, jen někam zmizeli ti na zdravý rozum.
Zdenek84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 10:46:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

obecně mám pocit, že noční rychlíky nemají žádný systém a na cestující z menších než obrovských měst se kašle. v noci tam nic nestaví a ráno pak není šance dostat se někam do určitého času. uvedu příklad: stanice hodonín. dřív tu stavěl chopin s přímými vozy do prahy, pak nic, minulý rok amicus, teď zase nic. do prahy se člověk dostane v pracovní den nejdříve (při vynechání nesmyslných přestupů ex-sc) na 8:51, rozumným spojením na 9:21
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 52455
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 10:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je věc jiná, osobně bych též přivítal, kdyby na vybraných ranních a třeba i dlouhých denních občas nějaké to lehátko bylo (základní obsluhu by zvládla i vlaková četa, netřeba na to průvodce servisních organizací, byť i ti by tam mohli být buď jako přídavek k sousedící hospodě nebo pro obsluhu minibaru).
A třeba autovůz na Košičanu si o lehátko přímo říká. Stačilo by, aby průvodčí (nebo obsluha WR) při nástupu spaníchtivého odemknula příslušné kupé, vybrala příplatek a předala prádlo (a cestující by dotyčného v případě potřeby vyhledal v hospodě nebo hytláku).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2075
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 11:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_zlivský: na vybraných ranních a třeba i dlouhých denních občas nějaké to lehátko bylo...
Taky mě napadla tato myšlenka. Na trase z/do Ostravy například u ranního/večerního Ostravana.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3529
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 11:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady vůbec nejde o Hranice jako takové, ale o podstatu řešní problému. Desítky let tady ty vlaky stály

Já vůbec nechápu co tady řešíte, první vlak do Prahy jede o půlnoci a je tam v půl páté ráno, druhý v půl páté a je tam v osm hodin. To jako někdo potřebuje přiject do Prahy v 6:30, aby pak mohl postávat v parčíku před hlavním nádražím ?

Jinak byste si měli rozmyslet, co tím chcete - zda spojení ze Slovenska, kde cestující nebudou vyrušovat přistupující lidi z měst typu Hranice a nebo prostě courák, na který se dříve či později ti cestující z větší dálky vykašlou.

PS: Já mám dost kolegů, co dojíždí z Moravy či bližšího Slovenska, nějaký cesty s nástupem ve dvě ráno skončily už před pár lety - prostě ti lidi to nemají zapotřebí.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2765
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 11:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě že tu máme takové moudré lidi, na ministerstvu, na GŘ, na káčku, co těm tupcům vysvětlí že to vlastně nepotřebují :-))))
Ale zato si hrají s písmenkama, EN, R ( k čemu vlastně?), urbanizační oblasti národního a nadnárodního významu (kam se hrabou budovatelské fráze z dob socialismu... )
A prapůvod to má jen v tom, že v téhle republice není zájem zajistit bezpečnost.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1372
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 12:40:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovšem jaký je rozdíl jestli to zastaví v Přerově nebo to pojede přes spojku jako tomu bylo dosud a zastaví to v Hranicích? Navíc ty vlaky jedou půl hodiny po sobě! Takže Pha - Přerov má 2 vlaky za sebou, co jedou s nadsázkou na autoblok... A jestli si partička zlodějů nastoupí v Přerově nebo v Hranicích, to už je pro ně šumák, takže, s prominutím, takový kec je taky mimo mísu. A nezapomeňte na to, že pro lidí např. z Valmezu nebo Rožnova je Praha už tuplem nedostupná... Pokud si do těch Hranic nedojedou autem. Ale zdůvodnit to zastavování kecem, že to zastavuje v národních.... a dále to zastavuje Ústí, Přelouč... to mi opravdu nic nezdůvodňuje.
Scuderia Ferrari
Ferrari racing days; Brno circuit; 4-6.9.2009

Nejhorší srážka v životě, je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. Z takové srážky, vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem. Jan Werich
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6334
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 13:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš_čt:
Doplním Tomáše Zárubu: EC v L:39 z Prahy staví v Kolíně kvůli přípojům, na "ty druhé" (v S:39 z Prahy) zbylo zastavení v Třebové. Sumárně zastavují všechny vlaky mezi Prahou a Brnem dvakrát a mají tak stejné jízdní doby, jen rozdílně umístěnou vatu.
(Kdybych chtěl provokovat, tak bych napsal, že rychlíky Třebové stačí. )

causa Hranice na Moravě:
Myslím, že realce Praha-SR by jeden ultracourák snesla. Ten by byl určen pro místní nespavce nebo ožraly typu Páňuly nebo Unipulse. Jedinci trávící noc spánkem by jezdily EN, které by prostě mezi půlnocí a nějakou čtvrou pátou ranní nikde nezastavovaly.
R 401 si můžete představit jako dva vlaky: prvním je poslední denní rychlík Praha-Přerov s jeho klasickými zastávkami a který veze přímé vozy do Krakowa a Warszawy. Druhým potom noční vlak Přerov-Krakow, který staví prostě staví jen ve velkých městech a to Hranice prostě při vší úctě nejsou.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6335
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 13:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě bch doplnil, že půlnoc se považuje plus mínus za čas, dokdy ještě denní vlaky normálně jezdí. Pak už mají lidi spát.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1163
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 13:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: V tom případě je ale otázka, proč zrovna R442 Šírava zastavuje v Třinci (2:43) nebo Karviné (3:13), když to lidé nemají zapotřebí. V opačném směru u R443 (Karviná - 1:52, Třinec - 2:23)to bude asi podobné. A třeba Amicus stojí v ČT 10minut (1:07-1:17) proč? Ta (ne)zastavovací politika u nočních vlaků je opravdu zvláštní.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 13:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: Amicus stojí v ČT, aby se otočily mašiny...
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2768
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 14:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten by byl určen pro místní nespavce nebo ožraly typu Páňuly nebo Unipulse.
Proč si myslíte, že jsem nespavec nebo ožrala? Nepřehnal jste to trochu?
Jinak ve vší vážnosti, celá kauza nočního nezastavování kdekoliv má podle mě původ ne v tom, že by v dotčených stanicích byl nízký počet cestujících pro nástup/výstup, ale v tom, že nezastavováním vlaků se někdo snaží suplovat neschopnost policie v téhle zemi udržet pořádek a bezpečnost.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6336
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 15:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Unipuls:
nezastavováním vlaků se někdo snaží suplovat neschopnost policie v téhle zemi udržet pořádek a bezpečnost
Na to jste přišel jak? Nepřeháníte trochu? V takovém případě by totiž byla neschopná policie ve většině zemí tzv. "západní Evropy".
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1164
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 15:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dj: Díky za upřesnění.

Hroch: S tím suplováním neschopnosti policie nesouhlasím. Viz zastavování Šíravy Ova - Bohumín - Karviná - Č.Těš. - Třinec. Například.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8109
Registrován: 9-2002

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 15:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš Záruba:
Evidentně si muj dotaz nepochopil, narozdíl od Hrocha, který mi to vysvětlil dostatečně...holt se nedá nic dělat, není jenom ta Třebová všemi zatracovaná:-)
Bude na čase v brzké době zvážit přestup z Brna do své domoviny, abych pak nemusel bědovat nad tím, že díky mizerným (na Třebovou skvělým) spojům bych musel dojíždět na nástupy už o tři hodiny dříve...:-(

Sumárně zastavují všechny vlaky mezi Prahou a Brnem dvakrát a mají tak stejné jízdní doby
A v čem je problém nechat zastavovat všechna EC v Kolíně i Třebové??jde mi o to, že skutečně v době kdy teď EC v Třebové staví, jede ten rychlík, tak to mohli klidně to zastavování v ČT zrušit...ponecháním zastavování EC vlaků jako v minulém GVD by to nepomohlo zase Kolínu??
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2770
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 16:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až uslyším nějaké rozumné vysvětlení, rád mu uvěřím. Viz kauza Přerov a Chopin, léta tam stál, a najednou to nešlo. Proč. Určitě to nebylo proto, že by tam nebyla frekvence.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6337
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 16:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan:
No však já si nemyslím, že by nezastavování suplovalo neschopnost Policie - viz ta Šírava v "Poolší".
Ještě k zastavování - třeba ta Šírava by klidně v Hranicích zastavovat mohla (stejně tak i v Suchodle a Studénce a možní i v Lipníku) a Excela a Slovakii nechat jako spojení primárně pro lidi ze středních a západních (popř. severních, jižních a východních) Čech na Slovensko s minimem zastavování 24:00-4:00 tak, aby se vyspali.

Luboš_čt:
A v čem je problém nechat zastavovat všechna EC v Kolíně i Třebové??
Asi by v takovém případě už byla celková vata Praha-Brno příliš malá ... ale nevím, to už se jen dohaduju. Nevím, proč to nenechali jako loni - tj. jeden vlak Kolín i Třebová a druhý ani jedno. Třeba je to příprava na definitivní konec zastavování brněnských EC v Třebové, ale to přes zdejší lobby asi neprojde.
(Pro doplnění - v Kolíně jde především o přípoje na R Kolín-Č.Lípa-Rumburk.)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2141
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 16:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenek84: A to raději nezmiňujme fakt, že v sobotu se nedostanete rozumně z Prahy do Hodonína a v neděli zase naopak z Hodonína do Prahy, čímž se nabídka SONE+ (alespoň ta rychlíková) stává pro Hodoňáky spíše výsměchem než použitelnou nabídkou.
Ale abych byl objektivní, je třeba uznat pokrok, který byl udělán v relaci Hodonín – Ostrava. Byť zastavování EC/IC v takové díře jako je Hodonín, jenom proto, že někdo není ochotný nebo schopný udělat v Přerově přípoje, je také ne pováženou, ale budiž. Ono je zase otázka, jaký smysl by měly IC Břeclav – Bohumín bez zastávky v Hodoníně a Starém městě.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8111
Registrován: 9-2002

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 16:21:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale to přes zdejší lobby asi neprojde
to je v můj prospěch jedině dobře, jsem rád za takové spojení...:-)Kdybys byl Třebovák, mluvil bys určitě stejně no ni?:-)
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1377
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 16:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak např. na podzim jsem viděl policii v jedničce vždy (u Silesky) a vždy se dívali aspoň z okna, kdo nastupuje...

A pro Hrocha:
Kdyby ta Sileska jezdila jako minulá Šírava, tak by byla v Hranicích po půlnoci nebo o půlnoci. Což naznačuje podle té vaši úúúžasné teorie, že by ty ožralce a nespalce ještě dovezl, aniž by musel zastavovat v těch "menších" městech bez návaznosti na další města. Zde stačí prostý server mapy.cz... A i ta Šírava by to stíhala, kdyby neměla tak roztahané jízdní doby...
Scuderia Ferrari
Ferrari racing days; Brno circuit; 4-6.9.2009

Nejhorší srážka v životě, je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. Z takové srážky, vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem. Jan Werich
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6338
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 18:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Páňula:
Místo minulé Šíravy je pro Hranice a Ostravsko současný Ostravan. Ano - někomu se nelíbí, že je to o půl hodiny dřív, ale někomu jinému to zase může vyhovovat. To tady těžko posoudíme.
Mmch pokud jste si ráčil všimnout, tak jsem psal, že jeden noční zastávkový vlak Praha-SR by zůstat nejspíš měl.

Škoda, že není k dispozici sčítání cestujících. Skutečně by mě zajímalo, za kolik lidí tu (nejen Vy) bojujete.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1165
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 18:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch 6337: Aha. Tak to se omlouvám. Nějak jsem to nesprávně pochopil.

ad EC v KO/ČT: Bude zajímavé sledovat, kolik lidí bude relaci Zábřeh-Brno jezdit s přestupem "proti proudu" přes ČT. Když pojedu odpoledne vlakem EC110 (ze Zábru v 15:34) tak jsem v Brně v 17:22 (EC79 - celková jízdní doba je cca 110min. a na přestup v ČT 20min.) Kdežto "po proudu" přes OL a Prostějov to R902 a spol. ujedou za 127 min. (14:31 - 16:38)
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2772
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 20:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud by byl uveden v tom zdůvodnění čísleně pokles cestujících, je to samozřejmě jiná. Nějaká zmínka tam o tom sice byla, ale číslo žádné. Zbytek byly řeči, kterých lze vyrobit kolik kdo chce.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 52471
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 21:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak např. na podzim jsem viděl policii v jedničce vždy (u Silesky) a vždy se dívali aspoň z okna, kdo nastupuje...

Bohužel policie málokdy jezdí v celé trase a hlavně - jezdí vždy v téže trase. Takže na Amicusu např. pouze po Přerov/Olomouc, na Ferdinandce už měli Cikáni pré a v Břeclavi byli tak odrzlí, že si ještě otevírali hubu (nebo rovnou vyhrožovali s kudlou v ruce), když se je někdo dovolil sledovat nebo dokonce vyrušit od vnikání do zamčených kupé.
I tak je ale aktivita a nebezpečnost mezinárodních vlaků na našem území nesrovnatelná s Balkánem (kde se to výrazně zlepšilo k lepšímu) nebo Slovenskem (občas se něco objeví, ale jde o výjimky), podobnej bordel bejvá snad jen v Maďarsku, zejméně kolem Györu.
Že k nám jezdí krást i polský gangy (u nich by si na Silesce netroufli...), to je docela smutný.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 21:50:14    Odkaz na tento příspěvek  

Takový Amicus v Č.Třebové staví a to tam už ve večerni dobu nejsou žádné přípoje a v mnohem větším městě jako jsou Svitavy a Blansko už zastavit nemůže ač je to většinu roku jen vnitrostátní rychlík.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3530
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 21:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale v tom, že nezastavováním vlaků se někdo snaží suplovat neschopnost policie v téhle zemi udržet pořádek a bezpečnost.

V tom případě platnoti výše uvedené teorie je neschopná policie ve většině zemí EU s výjimkou Bulharska a Rumunska. To jsou totiž poslední výspy takových těch nočních rychlíkových couráků, stavících ve 3 v noci v nějaký ukrutný i.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2084
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 21:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HP: Řekl bych, že hlavní důvod je dopravní. Dochází tam k přepřahu lokomotiv a také dochází ke střídání vlakových čet (u R 470).
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3531
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 22:17:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desítky let tady ty vlaky stály, lidi s nimi jezdili

Však on taky zastávkový R jezdí - 442/443 Širava.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 22:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel policie málokdy jezdí v celé trase a hlavně - jezdí vždy v téže trase.

Já je přímo na Silesce zažil 2x a jeli vždy min. Praha - Hranice. Když jsem si jednou šel tu Silesku v přerovském pobytu vyfotit, tak jeden za mnou lozil, jak kdybych právě vyšel ze solárka a chtěl ty vagóny rozkrást nebo vyhodit do vzduchu... A vždy jich bylo na jedno kupé... I když furt taky byli v tom kupé, krom načuhování z oken a obcházení soupravy při pobytu. Ale neviděl jsem je, že by lezli soupravou...
Sorry za OT
Scuderia Ferrari
----Trance!!!--- Sensation White - Wicked Wonderland; 02 Arena 29.5.2010

Nejhorší srážka v životě, je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. Z takové srážky, vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem. Jan Werich
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6340
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 22:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ:
Njn. Problém je, že zrovinka mezi Přerovem a Ostravou tím courákem není a zrovna tady žije jakýsi Páňula (nic ve zlém) ...
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2774
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 23:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych se tu tím vůbec nezaobíral, ale vysvětlení, proč nelze zastavit, to nejde nechat bez povšimnutí. Bez jediného faktu, pouze slohové cvičení.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 23:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Unipuls:
Bez jediného faktu

Myslím, že jasněji to napsat nemohli - v Hranicích je málo cestujících. Cituji "z dlouhodobých zkušeností získaných na těchto i jiných linkách dálkové dopravy vyplývá, že v tomto období je poptávka po přepravě minimální."
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 23:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: Tu díru si prosím pro příště odpusť (52453)
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8121
Registrován: 9-2002

Odesláno Pondělí, 21. prosince 2009 - 00:12:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák:
Na to si zvykneš, já už taky ignoruju řeči o Třebové, že je to díra apod:-)
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2009 - 00:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máš recht, kašlu na to. Každej bude vždycky prosazovat to svoje a ostatní shazovat. Holt takovej už je život.
Jinak to nezastavování Silesky a Šíravy mě celkem překvapilo, stejně jako zastavování v Mohelnici, Července či Přelouči . Zvlášť význam té Přleouče u té Silesky by mě zajímal. Kolik lidí tam může o třičtvrtě na 11 nastupovat? O blízkosti Pardubic radši nemluvím.
Nicméně je vidět, že MD nemá absolutně žádnou koncepci co se týká železniční dopravy, neboť ještě podle konečného návrhu měla sudá Šírava stavět Studénka, Suchdol a Hranice a projíždět Zábřehem. V tiskové verzi bylo ale všechno naopak (pro mě jedině dobře)


(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2143
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 21. prosince 2009 - 00:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák, Luboš_ct: Když já jako Hodoňák jsem ochoten o svém rodném městě, které je na rozdíl od Třebové městem okresním, lázeňský a je větší než Třebová rozlohou i počtem obyvatel, prohlásit, že je to díra, pak Třebová dírou opravdu je, to se na mě nezlobte. Zkuste vy Třebováci používat zdravý rozum a ne jen nějaký stupidní a nesmyslný nacionalismus. Děkuji za vaši spolupráci.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6341
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 21. prosince 2009 - 01:09:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák:
Tu díru si prosím pro příště odpusť
Jste nám nějak otočil. Pokud si dobře vybavuju, tak jste kdysi proti Třebové mohutně bojoval.
Nicméně je vidět, že MD nemá absolutně žádnou koncepci co se týká železniční dopravy

No jediné co trošku kulhá je ta noční doprava, i když nemnoho. Jinak jste mě tímto tvrzením opravdu pobail.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8123
Registrován: 9-2002

Odesláno Pondělí, 21. prosince 2009 - 01:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkuste vy Třebováci používat zdravý rozum a ne jen nějaký stupidní a nesmyslný nacionalismus
A co má tohle společné s mým příspěvkem??

Třebová dírou opravdu je
protože je nějaký město menší než Hodonín, tak je to hned díra v Tvých očích či co??A která další města jsou ještě dírou??abych se necítil ublíženě:-)
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8124
Registrován: 9-2002

Odesláno Pondělí, 21. prosince 2009 - 01:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch:
Jste nám nějak otočil
Nic neotočil, byla řeč o Zábřehu v příspěvku od MZ
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 52479
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 21. prosince 2009 - 08:23:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O Třebové nepadlo ani slovo. A "díru" si odpustit mohu, klidně si místo ní představte "stanici v daný čas bez většího významu" (kde se v tu chvíli nachází jediný vlak). Pravda, zrovna v Zábřehu může bejt přípoj, tak ať ho tam třeba vyhlásí. Ale pouštět spícím celý arzenál hlášení, to je sprosté buranství, i když se to stane třeba v Olomouci nebo Praze (např. u Metropolu).
Přinejmenším by neškodila nižší hlasitost a odbourání znělky. (A nejen u vlaků s lůžky - proč má bejt znělka k hlášení o příjezdu rychlíku v jednu ráno slyšet přes půl Budějc?)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2261
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2009 - 09:09:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák: Nicméně je vidět, že MD nemá absolutně žádnou koncepci co se týká železniční dopravy, neboť ještě podle konečného návrhu měla sudá Šírava stavět Studénka, Suchdol a Hranice a projíždět Zábřehem.
Protože nestaví oblíbený noční rychlík ve vašem městě, tak MD nemá koncepci? Kdyby MD nemělo koncepci, tak je dneska stav rychlíků podobný tomu před 15 lety. Koncept rychlíkové dopravy je na velmi dobré úrovni, dobrá vzájemná provázanost, taktový JŘ a samozřejmě jejich počet je podstatně vyšší.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2775
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 21. prosince 2009 - 09:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: to je nicneříkající věta, chybí jediný konkrétní údaj.
Tak jak to tedy je, nestaví se kvůli tomu, že tam poklesl průměrný počet cestujících z 10 na 2, nebo proto, že se to nelíbí systémovému specialistovi? Kdyby člověk neznal aroganci při zdůvodňování, proč nelze Pendolinem až do Bohumína, při rušení zastavování nočních spojů na Valašsku z bezpečnostních důvodů, při zoufalém tlačení spojů do Brna, tlačení vlaků na hlavák za každou cenu, tak by snad byl ochoten o tom slohovém cvičení pouvažovat, ale v tomto kontextu to jsou jen prázdné fráze.
A ještě jinak, z opačného pohledu, co by se komu stalo, kdyby ta Šírava zastavila,třeba v průměru pro pět lidí s jízným za 2500, takže za rok třeba půl milionu? No já vím, jsou to směšné peníze proti kráse systémové svislice v jízdním řádu :-)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3215
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 21. prosince 2009 - 09:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když to tak čtu, tak si říkám, že nejlepší by bylo, kdyby MD vyházelo v rámci škrtů proběhlých k grafikonu všechny noční vlaky z objednávky (a do denních se sáhlo o to méně) a byl by klid. Něco by přešlo do kategorie EN (neobjednané) a zbytek by zcela pošel. Ono to MD dost možná nemá jasnou koncepci v nočních vlacích neb jejich problémem je to, že si ty mezistátní mezi sebou domlouvají přímo železniční správy a nefunguje zde jednozačnačný institut objednávky (my to chceme takto a tedy to tak pojede), jak se tomu děje u zrychlené "ministerské" regionálky.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3535
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2009 - 10:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jak to tedy je, nestaví se kvůli tomu, že tam poklesl průměrný počet cestujících z 10 na 2, nebo proto, že se to nelíbí systémovému specialistovi?

To je úplně fuk.

Za prvé - mně přijde principiálně ujetý, aby si nějaký šotouš dopisoval s MD, aby mu jel či zastavoval vlak, kdy zrovna on potřebuje. Pokud tedy není přesvědčen, že to tam napíše dalších X lidí, vč. volených zástupců - což se v tomto případě evidentně nestalo. Na rozdíl od Milovické petice.

Za druhé - v daném případě se na dané trase vždycky najde někdo, kdo by tím chtěl ject. Stejně jako v pražský MHD pojedou nějaký cestující i sebedebilnější linkou, akorát že to nijak neospravedlňuje její existenci v systému. Pak se celá ta debata lehce zvrhne na oboustranné ohánění se soft-argumenty - což vidíme tady. A pak jsou tu efekty typu když to začalo stavět v Hranicích, tak proč to nestaví v Lipníku, atp.

A za třetí - být na místě toho referenta na MD, tak taky nikomu nebudu posílat nějaké počty cestujících a podrobné zdůvodnění - protože to zabere daleko víc času a akorát s velkou pravděpodobností vygeneruje dopisový kolovrátek, který tomu referentovi spadne na hlavu. Kór v situaci, kdy nejsou úplně jednoznačné argumenty pro/proti (viz. bod 2).
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 722
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2009 - 10:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Ostatní pochopili (díky Luboši), na co jsem v mém příspěvku 720 reagoval .
Nicméně ostatní asi nepochopili, co jsem myslel tím, že MD nemá žádnou koncepci ohledně zastavování vlaků dálkové dopravy (minimálně těch nočních). Tak tedy pro Hrocha a hlavně Orkyho: 1. Ta Šírava tu staví (byť jen sudá), ale k ní navíc staví obě Silesie, což je pro Zábřeh v rámci nočního spojení dejme tomu dostatečná nabídka. Kvanta cestujících někdy ve tři ránu bych tu opravdu nečekal ani já. Proto je zcela zcestné co píšeš (nejsme na Káčku pár dní, takže kdyžtak na tykačku pokud to neva), že tvrdím, že MD nemá v nočních Rkách koncepci jen proto, že u nás ty vlaky nestaví.
Jestli to nebylo z mýho příspěvku dost jasný, upozorňoval jsem na to, že podle konečného návrhu měl ten vlak zastavovat v Suchdole, Studénce a v Hranicích a Zábřeh projíždět, ale v tiskové verzi je všechno přesně naopak. Nezlobte se na mě (ty a Hroch), ale jestli někdo ještě pár týdnů před uzávěrkou tvrdí něco a během tak krátké doby to ZCELA ZÁSADNĚ změní, tak žádnou koncepci rozhodně nemá a střílí to prostě od boku.
Třeba ta lichá Sileska, která staví v Přelouči, kde nikdy nestavěla, v Ústí či Chocni tak ob grafikon, sudá proteď změnu jen v Chocni, ikdyž vloni stavěla i v Útí, další rok to bude zase jinak a tak je to furt dokola. Přece ty vlaky tu nejezdí první rok, tak někdo musí vědět, jestli ta poptávka tam v noci je nebo ne a podle toho ty vlaky tam nechat zastavovat nebo projíždět. Ať mi nikdo netvrdí, že jeden rok tam nastupujou do těch vlaků denně desítky lidí a další rok jen jedinci??
Prostě kdybych vám například naspal, že přijedu na nákej sraz Kčka, pak napsal, že nemůžu, pak bych naspal, že přijedu a pak si to zase rozmyslel a nepřijel, mysleli byste si o mě, že vím co doopravdy chci? Já teda ne

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3537
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2009 - 11:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli to nebylo z mýho příspěvku dost jasný, upozorňoval jsem na to, že podle konečného návrhu měl ten vlak zastavovat v Suchdole, Studénce a v Hranicích a Zábřeh projíždět, ale v tiskové verzi je všechno přesně naopak. Nezlobte se na mě (ty a Hroch), ale jestli někdo ještě pár týdnů před uzávěrkou tvrdí něco a během tak krátké doby to ZCELA ZÁSADNĚ změní, tak žádnou koncepci rozhodně nemá a střílí to prostě od boku.

Koncepci dálkový dopravy snad (proboha) nebudeme posuzovat podle pár ad-hodc nočních vlaků, jedoucích mimo systém a podle rozdílů mezi návrahem GVD a skutečností. Nebo jo ?

A pak by mě docela zajímalo fundované zdůvodnění, proč (ne)zastavovat třeba v Hranicích a (ne)zastavovat třeba v Suchodole n.O či Zábřehu. Já se obávám, že to snad ani nejde.
Zdenek84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2009 - 11:16:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

podle mě není žádný důvod, aby noční rychlík stavěl jinak než rychlík denní a EN stavěl jinak než EC. celkem by mě zajímal proces jednání ČD a MD při vzniku jízdního řádu. z paskvilu nočních vlaků (a také denních na některých linkách) mám pocit, že ČD něco vymyslí, předloží MD k dotování a to to bez dalšího řešení podepíše, jinak si to vysvětlit neumím (nejkřiklavějším příkladem je chopin - dotovaný vlak, který pro nástup i výstup stojí jen v břeclavi a ostravě)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3217
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 21. prosince 2009 - 11:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nejkřiklavějším příkladem je chopin - dotovaný vlak, který pro nástup i výstup stojí jen v břeclavi a ostravě

Proč myslíte, že jsem psal, že by se EN (resp. jim obdobné) měly vyházet z objednávky? To už jsou mi z hlediska objednávky bližší rychlíky do Tanvaldu v nichž se škrtalo, než noční rychlík ÖBB - PKP, který neřeší obsluhu a když na to dojde, tak si v nejhorším obě sousední správy jeho vedení po našem území samy zaplatí.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6342
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 21. prosince 2009 - 11:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák:
Ostatní pochopili (díky Luboši), na co jsem v mém příspěvku 720 reagoval
Omlouvám se. Asi jsem už napůl spal.

K ostatnímu: souhlasím s Miblem a RadkemŠ.
K tě Přeloučím, Chocním apod.: Nemám chuť to teď zkoumat, ale v těchto večerních (popř. brzkých ranních hodinách) ty noční vlaky v části trasy suplují běžné denní R (které mají obvykle funkci Sp) nebo EC/Ex a staví podle toho, jak staví během dne tyto vlaky. Zhruba od té půnoci do 4:00 pak v tom systém moc není ... prostě jak si to domluví žel. správy mezi sebou. Pokud jeden GVD nějaký noční vlak v té stanici staví a druhý ne, je otázka, jakou zrovna funkci ve vnitru v ten danný GVD vlak plní.

Zdenek84:
EN stavěl jinak než EC
EN podle mě nemá mezi cca 24:00 - 4-5:00 stavět vůbec!
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2144
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 21. prosince 2009 - 11:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš_ct: Vidím, že jste nepochopil. Nevím, jestli má smysl Vám to vůbec vysvětlovat, ale alespoň stručně se o to pokusím.
Dobrá, uznávám, že výraz „díra“ je možná trochu konfliktní. Nahraďme ho tedy výrazem „malé nevýznamné městečko“. I vy sám musíte uznat, že tato definice na Třebovou prostě sedne. Proč tedy zrovna v takovém městečku mají stavět vlaky EC/IC, které mají být určeny pro rychlé spojení velkých sídel v rámci vnitrostátní a mezinárodní přepravy, když tyto vlaky nestaví ani v mnohem významějších městech po trase, jako je např. Blansko nebo Ústí nad Orlicí. Ano, uznává, že Třebová má jistý význam v přípojných vazbách, který třeba Blansko nemá (i když, pokud bychom počítali i přípojné vazby autobusové, pak by význam Blanska nad Třebovou násobně stoupl), ale ani tak to není žádný zázrak. Opravdu chceme, aby EC/IC v těchto městech stavělo? Já si myslím, že asi ne. A to je ten zdravý rozum, který jsem chtěl, abyste Vy, Nádražák a ostatní Třebováci používali a nenechali ho „převálcovat“ nějakým nacionalismem typu „já jsem Třebovák a kdo je víc“. Prostě si sami přiznejte, jak malý význam Česká Třebová vlastně ve skutečnosti má. Doufám, že teď už chápete. Pokud stále ne, pak jste bohužel ztracený případ.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2009 - 12:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: V pohodě, o nic nejde
Jinak souhlasím, že EC by se neměl automaticky rovnat EN. Přece jen EN by měl být něco víc než "obyčejné" EC, stejně jako noční R by měl být něco jiného než denní R. Právě kvlůi té době, kdy jedou. Nedokážu se představit, že by třeba Vltava zasatvovala v Přeloučí, Suchdole či Lipníku jen proto, že tam staví Rka přes den. Smysl těchhle vlaků je trochu jiný než u ostatních R nebo IC/EC.
Peno: Já nekopu za Třebovou