K-report
 

Archiv do 25. ledna 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv do 25. ledna 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2178
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 12:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Západní hranice Moravy respektuje pouze nějaké středověké majetky, pro dnešek nic víc. Je pro jakoukoliv moderní správu nesmyslně klikatá a moc si nezadá s umělou hranicí Protektorátu (i když to byl větší extrém). Dnes by rozdělila řadu obcí na dvě.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2089
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 13:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S váma se nemá cenu dohadovat.Melete neustále svou.Ve fůře věcí s váma nesouhlasím a souhlasit nebudu,protože to prostě vidím jinak.Mikroregion je mikroregion,nic víc nic míň.
Jak vidíte spádovost Jihlavy není zas tak velká, aby tvořila kraj, takže je logické, že tento velký mikroregion spadá pod Brno.
Já nevím,ale snad jste mohl pochopit,co to ten mikroreigion je.Původní Jihlavský okres se stává z několika mikroregionů,které povětšinou tvoří městečka či městysy s jejich vesnicemi okolo.Historicky spádovost Jihlavy nebyla nikam,protože to bylo město královské a náleželo panovníkovi.Navíc Jihlava leží na zemské hranici Čech a Moravy.Přirozená spádovost (dominantní) není nikam.A historické a současné přirozené spádovosti se mohou dost lišit.Zatímco dnes je přirozená spádovost Telče k Jihlavě,tak historicky to bylo samozřejmě k Hradci.
a už odmítám jakkoliv dál na toto téma s vámi diskutovat

Zastavování R v Blovicích samozřejmě ne.Spíš by bylo výhodnější pokračovat v IDS kolem Plzně.Bohužel dalšímu rozvoji brání jednokolejnost Plzeň-Nepomuk a dřív nebo později by se stím mělo něco dělat.A vliv kraje bych nepodceňoval.POkud nabídne relevantní plán na dopravu kolem Plzně,tak myslím,že šance na vybudování tu je.Nehledě na to,že nákladce by to taky prospělo.Za současného stavu si myslím není vhodné dále navyšovat počet R ani Os,protože v současném stavu je vyjezditelnost na čas mizerná.Neustále nějaké pomalé,čekání na R od Chebu atp.
Jsem proti zbourání výpravní budovy v Ústí nad Orlicí.Nechci další Těšnov.Podepište prosím petici na http://www.stop-demolici.wz.cz/ Existují i jiné stavební varianty bez likvidace výpravní budovy.
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 13:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady čtu nářky na Lovosice a Kralupy. Kralupy i Lovosice mají vlaků dost. V případě Kralup lze některé vlaky zrychlit, ale určitě nezastavovat dálkové vlaky. Ale to už je věcí dohody Středočeského kraje a Prahy, na jejich úřadech si lze stěžovat. V případě Luny, když nepomáhají stížnosti na ČD, je tu ještě kraj a MD.
A Lovosice, tam není co řešit. Spojení s Prahou mají slušné vlakem i busem.
Martyss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 13:07:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2Mibl:
V případě zastavení rychlíku v Nezvěsticích. Je to do zastávek Příkosice a Mirošov-město je to rychlejší určitě. Zřejmě i do stanice Mirošov.
Netvrdím, že jí naplní, ale je to další aspekt proč tam téměř nikdo nejezdí.
Ano, lze právě přes Rokycany a to je to, co mi vadí. Třeba cesta do Jihlavy pro mě znamená jet nejdříve do Rokycan a pak buď přes Plzeň do ČB nebo přes Prahu a Havlíčkův Brod. Nebo situace před nedávnem. Potřeboval jsem se dostat do Temelína. Kvůli nutnosti cesty přes Rokycany a Plzeň z časového hlediska nepřijatelné. Beru, že rychlík nezastavuje v nepříliš využívané stanici. Ale v uzlové stanici to poškozuje návazné tratě. Kdybych rychlíky nastavěli v Rokycanech, tak také poklesne využití této strany trati 175.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2149
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 14:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy:
Dovolím si relativizovat tvé názory.

Spíš by bylo výhodnější pokračovat v IDS kolem Plzně.Bohužel dalšímu rozvoji brání jednokolejnost Plzeň-Nepomuk

Problém (ne)rozvoje IDP je především v penězích a nedostatku politické vůle. Infrastruktura je až na třetím místě.

a současného stavu si myslím není vhodné dále navyšovat počet R ani Os,protože v současném stavu je vyjezditelnost na čas mizerná.Neustále nějaké pomalé,čekání na R od Chebu atp.

Když ono se to zatím nějak vyjezdí, tak proč by se správce dopravní cesty snažil?
Jak se změní čekací doby za předpokladu, že takt rychlíků na 190 nebude dvouhodinový, ale hodinový?

Blovice bych obecně nezatracoval. Ale chápal bych je jako zastavení z důvodu přestupu na příměstské rameno a na bus Blovice - Spálené Poříčí - Mirošov - .... Při současném křižování v Katovicích to ale technologicky není možné.

Případné srovnání se Zliví poněkud pokulhává, neb zatímco u Plzně se naplní mnohavozové osobáky (tedy tyto stejně musí ject), tak na jihu Čech za předpokladu zahuštění rychlíků na hodinu a zastavení ve Zlivi osobákům nezbude fakticky žádná frekvence.

Martyss:
Jak už jsem psal, pokud někde stavět, tak v Blovicích. MD tomu ale není (resp. v době připomínkování Koncepce dopravy Plzeňského kraje nebylo) nakloněno ani ve výhledu (po zdvojkolejnění a zvýšení traťové rychlosti). V Nezvěsticích bez ohledu na Mirošovku nikdo rychlíky nezastaví.
Integrální taktový grafikon to je vlastně jedno velké sudoku ...
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2539
Registrován: 7-2004

Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 14:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Livin: No já si myslím dle zkušeností kolegů,že bez PIDu jsou kralupáci v menšině,většina jich tramvajenky používá.Takže pokud Ex nebude v PIDu,tak nemá cenu tam stavět.
Další věc - děčínské rychlíky - nesmysl je vozit po hodině.Za Kralupama by pak na ně stačila pak souprava tak Bds+2* Bt....zas toliko lidí tam nejezdí.Fakt neblázněte.Je jasný že mít vozidla dle výběru,tak by na děčínský R nejlépe vyhovovala 471 a pak by se dalo zvážit,jestli spíš v úseku Praha-Kralupy nezavést do hodinového taktu nějaké Sp co by nikde nestavěli jednotkou typu FlIRT apod.
Šestka to je minulost,užily jsme si s ní dost.Náš je David-Helenka-povedená rodinka.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 14:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl:
Případné srovnání se Zliví poněkud pokulhává, neb zatímco u Plzně se naplní mnohavozové osobáky (tedy tyto stejně musí ject), tak na jihu Čech za předpokladu zahuštění rychlíků na hodinu a zastavení ve Zlivi osobákům nezbude fakticky žádná frekvence.


Ono je to v podstatě už dnes vidět, když hned po pražském rychlíky jede osobák do Strakonic(-Babin), tak rychlík se naplní Mrkvanama a osobák už jede prakticky celou trasu prázdnej.
Kdyby všechny spoje Netoličky začínaly v Číčenicích/Zlivi místo Dívčic (což se už dnes z části děje) a všechny rychlíky stavěly v Protivín-zastávka a ve Zlivi, tak osobák nemusí být a ušetřily by se vlkm.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 15:00:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A není lepší jižní 175 zrušit nebo "upozadit" a ten Mirošov tahat busem do Blovic/Nepomuku?
Jinak tedy Mirošov - Temelín asi nebude úplně nejtypičtější cesta, že... Celkový potenciál (nemluvě o aktuálním počtu cestujících, třeba i autem) vůbec někam do JHC bude asi zanedbatelný.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2150
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 15:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ:
Blovice by byly výrazně lepší (snad i za cenu dvou přestupů, tj. SBahnem do Nepomuku). Zkus si dohledat JD busů z Blovic do Nepomuku a budeš se divit, kolik to dělá. Pravda jsou to vymetáky, ale ani autem to z Dvorce (= Nepomuk nádraží) není na odbočku na Blovice na I/20 (dál jsem to autem nikdy nejel) nijak rychlé.

L_d_M:
Díky za aktuální postřeh. Měl jsem nějaké info v tomto smyslu ze druhého či třetího dne GVD, ale nic aktuálnějšího zatím ne.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
Integrální taktový grafikon to je vlastně jedno velké sudoku ...
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1434
Registrován: 5-2006

Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 15:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753006: Mě je to jedno, pokud by ty Sp končily už v Kralupech, mě to vadit nebude.
Zkrátka mě jde jen o to, aby měly Kralupy srovnatelný počet rychlých spojů do Prahy jako podobná města na ostatních tratích kolem Prahy.
Protože aktuálně mimo špičku a o víkendu:
Beroun - R po 30! až 60 minutách
Kladno - R/Sp po 60 minutách
Benešov - R po 60 minutách
Lysá, Nymburk - R po 60 minutách
Kralupy - R po 120 minutách
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2545
Registrován: 7-2004

Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 16:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Lívin:Zase bych pohledem na jř netvrdil že ste na tom zas tak špatně.v exponované časy vám to tam také nejezdí po dvou hodinách...
Šestka to je minulost,užily jsme si s ní dost.Náš je David-Helenka-povedená rodinka.
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 16:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Livingproof: Jenže ty Sp lze vymyslet ze současných Os. Nebo si opravdu myslíš že na 091 a do pražskýho uzlu nacpeš další vlaky?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 16:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se může jezdit z Kralup do Prahy po hodině ve špičce, tak to ve stejných taktových polohách půjde i v sedle a večer.
Když se vejde Luna, tak se ve stejné taktové poloze vejdou i další vlaky.

ad Mirošov-Budějovice: to je typický umělý úkol. Napadlo by snad někoho, že se musí řešit Spálené Poříčí-Budějovice, Vlachovo Březí-Plzeň, nebo Mirotice-Klatovy?

Jižní 175 bych řešil celotýdenní náhradou busem Mirošov-Spálené Poříčí-Nezvěstice. V kladiva určitě existuje linka Blovice-Spálené Poříčí, tak by bylo dobře, aby v Poříčí navazovala.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 16:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Livingproof: zkus být trochu realista a nezáviděl lidem v jiných městech. Navíc, co vím, tak u R spojů, které nejsou zaintegrovány do PIDU je výměna cestujících vyšší v Roudnici a v Lovosicích vyšší než v Kralupech. Takže osobně bych možná úplně nejdřív naléhal na to, aby byly všechny R zastavující v Kralupech zaintegrovány do PIDU....
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 777
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 17:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Diskuse zajímavá, ale opravdu patří o řádek níže. Spíše sem někdo hoďte info o tom, jak to bude příští rok vypadat na 231ce. Budou mi přes Čelákovice zase jezdit havlbrodské R? Nebo ještě nějaké další dálkové vlaky?
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 18:31:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chomutovák : No jo, ale tu půlhodinu se zastavením v Bohušovicích, Roudnici a Hněvicích prostě nedáte.
To by se musela zrušit zastávka v Bohušovicích (související opatření jsem uváděl-nikdo nebude mít problém), nasazovat výhradně vozy a loko schopná 160.
To samé výhradně 471 na Os, aby nemuselo docházet k předjíždění Podkrušnohoráky v Lovo-uvědomujete si, jak je nepříjemné, když kolem vás projede vlak, do kterého chcete nastoupit, za pár minut ho téměř dožene návazný Os, ale ten už mu zase opět o pár minut ujede??

Řešení : dalkový model nechat, ale vytvořit návaznosti na tyto dálkové vlaky, aby se na ně dalo přestoupit i z menších sídel (viz ten Os v Lovo)
- pomalé R CD CT v provozu v int.60 min.
4:20-22:20 z Děčína, 5:52-23:52 z Mas.n.přes Holešovice (Nové spojení)
- po odbourání B vozů protažení každého 2.R do Drážďan, v úseku Děčín-Bad Schandau odbavení jako v Os vlaku, Sone+ DB varianta R platí až do Drážďan
- všechny R plná integrace Kralupy-Praha
- na trati 090 plná garance nasazení 471 v úseku Praha-Ústí nad Labem (jízdní doby)
- EN Excelsior s přímými lůž.,leh.,2.tř.vozy (po jednom) od/do Děčína ; v taktu s Podkrušnohory, úsek Ústí-Praha projíždí - předpokládá nutnost nasazení kvalitních vozů a to i na přímé vozy
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1435
Registrován: 5-2006

Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 19:20:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753006: V exponovaných časech ne, ale mluvil jsem o sedle a víkendu, kdy to s ostatními tratěmi srovnatelné není.
Mirek2: Ano, to byl jeden z mých návrhů, aby posilové Os v X:07 z Masaryčky projížděly s minimální výměnou cestujících a stavěly např. pouze Bubeneč, Roztoky, Řež, Libčice. Nemyslím, že by např. Úholičky musely mít spojení vlakem každých 30 minut.
Dále právě proto, že si nejsem také jist kapacitou pražského uzlu, jsem navrhoval, aby tu místo nových vlaků stavěly ty stávající, tedy podkrušnohorské superexpresy složené z chebských vozů :-)
Ikdyž Bručoun má zřejmě pravdu, akorát je třeba počítat s tím, že někdy taky musí projet náklady :-)
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1119
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 21:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Denny: Máte pravdu, že to předjíždění osobáků v Lovosicích je opičárna. Zásadní otázka (na kterou já jako Tepličák nejsem schopný odpovědět) je, kolik je zájemců o přestup v ÚL na osobáky a kolik by raději preferovalo přestup na rychlík a těsnější vazbu na osobáky. Obecně si ale myslím, že cest mezi čistě osobákovými zastávkami (typu Proboštov-Prackovice) je zdaleka nejméně, tj. většina by spíše přivítala vazbu osobák-rychlík.
471 mají na trati 090 význam akorát mezi Prahou a Kralupami, jinde není tolik cestujících. Obzvlášť mezi Vraňany a Roudnicí (mnohdy až do Lovosic) se vozí vzduch a na to není 471 potřeba. V tomto směru si myslím, že by se (kromě Bohušovic) na zastávkách mezi Roudnicíc a Lovosicemi stavět nemuselo vůbec a autobus by to tu vytrhnul lépe.
S výkonou soupravou na vmax 160 km/h by se myslím dalo jezdit rozumně Lovosice-Kralupy za cca 33-34 minut, což by umožnil vést Děčínské rychlíky na 090 cca stylem ÚL X:39-Lovosice X:55 57-Roudnice X:09 10 - Kralupy X:32 34 - Holešovice X:54 56 - TGM/Phahl X:04. V Lovosicích i Kralupech by mohly být vazby do všech směrů (a zároveň i od Prahy) a cestujících by nepochybně přibylo.
I když jsem zastáncem projížděcích expresů, tak nevím, zda to zrovnau Excelsioru má smysl. Jízdní doba večer do Prahy už nehraje takovou roli jako přes den a cestujících už tolik nejezdí (vyjma těch nočních, kterým je jízdní doba celkem ukradená), aby se uživily dva vlaky (expresní Excelsior + vymetací rychlík. I z Lovosic, Roudnice atd. určitě cestující do ubytovacích vozů jsou, pak by se musel tahat 1-2 ubytovací vozy na tom rychlíku a v Praze připojovat. Podobněje to opačným směrem z Prahy, přeci jen v 5 ráno z Prahy zas takové davy nejezdí. Kromětoho je tu i argument přípojů charakteru ZDO. Lichý Excelsior jede z Lovosic cca ve 21:30, čili může dělat přípoje na vlaky na noční směnu, podobně v opačném směru ráno v Kralupech je odjezd v ca 5:40, zase přípoj na vlaky na ranní směnu.
Martyss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 22:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2Mibl: Nepřísluší mi odhadovat chování MD. Rád bych ukázal jádro problému.
2Bručoun: Tedy i Mirošov-Praha je umělý úkol?
I v Koncepci dopravy Plzeňské kraje je zmíněno, že silniční síť je v této oblastni v naprosto katastrofální stavu, proto se trať nezrušila. Navíc mám dost obavu, jak bude autobuvé spojení fungovat v případě nepříznivého počasí.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5488
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 00:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martyss:
jak bude autobuvé spojení fungovat v případě nepříznivého počasí
Úplně stejně jako železniční. O menší závislosti železnice na počasí než silniční dopravy jsem už dávno ztratil veškeré iluze.
Pochvala nic nestojí, přesto mívá dobré výsledky.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 03:07:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chomutovák : Přesně řečeno. Nikdo nejede Os vlakem 2 hodiny, proto považuji rovněž za rozumné vazbu OsXR než OsXOs.

Z pohledu systému mi přijde lepší mít i ten vymetací R večer složený třeba jen z těch 3 vozů-budu mít 2 vrstvy po hodině v Ústí řekněme 4:39-22:39 a k tomu rychlou 6:15-21:15. Zkrátka je Excelsior trochu nesystémový :-) A frekvenčně mi přijde naopak daleko obsazenější než ten před ním-je to prostě poslední spoj pro celé Podkrušnohoří a zároveň i naše díry na 090! Ale ne že by to byl nějaký světový problém, prioritu vidím v tom zahuštění taktu, plné integraci a ježdění přes Holešovice (=sjednocení nádraží v Praze) a po zrušení Masaryčky na megauzel :-)

Štětí-Hněvicích, atd. taky znalci pravidelně pravili, že tam nemají rychlíky co pohledávat.

Taky že nemají. Ale soucítím s nimi, že by to do Prahy měli jinak nepříjemné. Nejčastější frekvence tam ale pořád 0-3 lidi, rekord byl snad 8, jsem nevěřil vlastním očím.

(Příspěvek byl editován uživatelem Denny Hozman.)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 11:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DH: Já bych s ježděním pomalých rychlíků na Masaryčku pře Holešovice byl opatrný. Jednak by došlo k prodloužení jízdní doby do centra minimálně o 5 minut. Když vidím, jak se tady bojuje o projíždění Bohušovic apod., tak mi to přijde dost podstatné. Nové spojení evidentně s častým spojením Holešovice - Masaryčka moc neuvažuje, protože ve směru z Masaryčky je potřeba jet v )seku odb.Sluncová - odb. Rokytka po nesprávné koleji, alespoň tak to vyplývá ze schematu na stránkách Nového spojení, Vzhledem k výhledovému zahušťování příměstské dopravy toto vidím jako dost velký problém. Dá se předpokládat, že dojde k rekonstrukci trati Stromovka-Bubny-Masaryčka a spojení přes Bubny se může ještě zkrátit.
Co se týče dojezdu Os vlaků Praha - Ústí před Chebskými expresy: Dle JŘ je vidět, že jim chybí cca 5 minut. Pokud by nečekaly na předjetí v Lovosicích, dojely by do Ústí zhruba v příjezdu Chebských expresů a ECéček, ovšem ĚCéčka jsou schopna zvládnout Holešovice-Ústí pod hodinu, tzn. příjezd na osobácích by měl být ještě o něco dříve.
Se současným konceptem dálkové dopravy toho času zejména kvůli návaznostem moc hýbat nelze. Dále dost svazuje ruce úsek Masaryčka-Bubny, kde vzhledem k uspořádání výhybek na Masarykově nádraží lze z Kladenských kolejí 6 a 7 využít při poledu z Masaryčky pouze "levou" kolej a vzhledem k hustotě dopravy na obou tratích z Buben tak jsou vlastně vedle sebe dvě jednokolejky i když Kralupské vlaky by mohly využít obě koleje.
Jsou v zásadě tyto možnosti:
1/ Rychlíky pojedou na Masaryčku přes Bubny - pak je v podstatě nutné ponechat současný stav v úseku Praha - Kralupy, aby bylo možné provést rychlé vlaky po 30-i minutách a osobáky taky (R v X:52, Sp v X:22 a Os X:07,37)
2/ Rychlíky pojedou na Holešovice a na hlavní nádraží nebo Masarykovo nádraží - pak se trochu uvolní možnosti pro kvrdlání s osobáky, ale prodlouží se dostupnost Kralup a centra rychlými vlaky. Osobáky pak budou pomalejší pouze o 6 minut a po rekonstrukci trati Stromovka - Masaryčka by vlastní rychlíky začaly postrádat smysl.
A jaká je možnost řešení těch osobáků?
1/ Osobní vlaky nechat v současných polohách na odjezdu z Prahy, jen je zrychlit mezi Kralupy-Roudnicemi. Pak mám ale obavu, že by přestaly mít smysl, prottože by se stejně musely z valné části doplnit autobusem. Pak bych je asi zrušil úplně a pak by posun o 10 minut dříve nemusel být vůbec problém. V Roudnici by měly vazbu na rychlíky od Prahy a ostatní systém by zůstal. Pak by asi začal být zbytečný systém vložených vlaků Lovosice-Litoměřice a dal by se omezit po většinu týdne na hodinu.
2/ Osobní Vlaky Praha-Ústí vést o půl hodiny dříve (v PD by třeba mohly jet jako zrychlené do Kralup) - tedy odjezd Praha X:22-příjezd Kralupy X:46 a dále zastávkově do Roudnice. Asi v Dolních Beřkovicích by musely být předjety rychlými vlaky (Chebské expresy a EC). Buď v Roudnici nebo Lovosicích by byly předjety pomalými rychlíky. v Prvním případě tedy příjezd do Ústí v cca X:30 ve druhém v cca X:25. A opět by mohly omezit vlaky Litoměřice-Lovosice.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1437
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 12:18:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Proti jízdě děčínských rychlíků na hlavní nádraží místo na TGM bych v zásadě nic moc neměl. Ne každý pracuje u Masarykova nádraží, takže pokud by byly z Kralup přímým rychlíkem dostupné stanice Holešovice, Hlavní a Smíchov (Vršovice), pro spoustu lidí by to znamenalo naopak zlepšení a zrychlení dopravy z Kralup do práce na různých místech Prahy. Např. na metru C by byli již za cca 18 minut.
Problémem by pak bylo ale to, že by osobní vlaky odjížděly z jiné výchozí stanice než rychlíky.
Všechno má svoje pro a proti.
Véna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.217.226
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 12:49:48    Odkaz na tento příspěvek  

Jenom si dovolím upozornit Dennyho Hozmana, že po velké úpravě autobusové dopravy v Ústeckém kraji, tuším od prosince 2007(?), jsou Bohušovice velice dobře zapřípojovány autobusy na všechny "pomalé rychlíky" jak na Ústí a Děčín tak na Prahu, a to z obou směrů - tj. od Mšené-Lázně, Budyně nad Ohří, Brozan, Brňan, a z druhé strany z Terezína a Litoměřic. Tzn. Ústecký kraj bere Bohušovice jako návazný uzel busové / vlakové dopravy. A v samotných Bohušovicích je hafo lidí pracujících v Praze, kde pro současné dojíždějíci by ztráta přímého spojení znamenala přestup do aut. Nemluvě o vysokoškolácích, kteří z této vzdálenosti nemají v Praze nárok na ubytování.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 13:46:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Véna : A kolik těchto přípojů využívá. Už jsou přes rok a 3 lidi jsou úspěch. Řešení : navázat v LT na busy.
Nezlobte se, ale kdyby byly Bohušovice zajímavé, tak už tam dávno jezdí do Prahy busy.

Lovosice-Litoměřice Vlaky Lovosice-Litoměřice tvoří z nadpoloviční většiny místní frekvence. Tam je 30 min.interval v PD / 60 v 6+ akorát.

Jednak by došlo k prodloužení jízdní doby do centra minimálně o 5 minut. Když vidím, jak se tady bojuje o projíždění Bohušovic apod., tak mi to přijde dost podstatné.
Kdo chce být v centru rychle, tak si přece vystoupí v Holešovicích. Jezdí tam jedna velmi rychlá linka :-)
Kdo pohodlně (potažmo na B), tak na Masaryčce, těch 5 min.to bude maximálně, což se dá pokrátit před Prahou.
Kralupy : kdo řeší ty minutičky, tak naopak potřebuje co nejrychleji k C --> plus navíc jednotné nádraží veškeré dopravy pro Ústí konečně!
Kdo nepospíchá, tak přeci do centra pojede stejně, vždyť ta možnost jízdy do centra je bezkonkurenční.

Proti jízdě děčínských rychlíků na hlavní nádraží místo na TGM bych v zásadě nic moc neměl.
Až tam bude srovnatelná infrastruktura jako u Masaryčky, tak taky nebudu mít nic proti.

Livingproof : Právě, jednoduše řešitelný problém : všechny vlaky do Kralup z Masaryčky ;
všechny vlaky do Ústí nad Labem se stanicí v Holešovicích. ;)

Orky :2/ Osobní Vlaky Praha-Ústí vést o půl hodiny dříve (v PD by třeba mohly jet jako zrychlené do Kralup) - tedy odjezd Praha X:22-příjezd Kralupy X:46 a dále zastávkově do Roudnice. Asi v Dolních Beřkovicích by musely být předjety rychlými vlaky (Chebské expresy a EC). Buď v Roudnici nebo Lovosicích by byly předjety pomalými rychlíky. v Prvním případě tedy příjezd do Ústí v cca X:30 ve druhém v cca X:25. To vypadá velmi zajímavě - osobně jsem pro první případ, nemusí se pak stavět v Bohušovicích + vychází kratší čekání na Podkrušnohor v Ústí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Denny Hozman.)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 13:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Véna: Totéž jsou Hněvice. Nejrychlejší přímé busy jedou z Holešovic 1:20, ale spíš déle, ale rychlík z Masaryčky s přestupem na bus to stihne za 49 minut!
R Praha X:52 - Hněvice X:34
bus Hněvice X:38 - Štětí X:41
Nejsem si jist, jestli lidi ze Štětí o tomto způsobu vědí a zda raději nepreferují přímé o půlhodiny delší spojení autobusem.
Livingproof: Z Kralup v Holešovicích za 18 minut? To asi ne, to tak tak stíhá rychlík, který v Kralupech nestaví.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 13:56:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky : 18 ne, ale 19 se stíhá fakt v pohodě :-) Byla to i loni JD.
3xHonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.68
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 14:24:28    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Borovička: Co to kecáte za nesmysly? Tak hranice jsou příliš klikaté? A ty současné okresní a krajské klikaté vůbec nejsou, že? To může napsat jen blbec a nebo odchovanec normalizačního dějepisu, kde vám cpali do hlav zvratky o tom, že zrušením zemského zřízení se modernizovala správa. Nechte si své znalosti normalizačního dějepisu a některých historiků agentů StB pro sebe a neotravujte tu laskavě diskuzi. Doučte se dějiny své vlasti po roce 1945 a pak se teprve bavte o "moderní" správě. Takové zvratky jsem tu dlouho nečetl.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 14:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DH: Ještě jednou: Pomalé rychlíky vedené z Masaryčky přes Holešovice mohou mít problém dostat se přes Nové spojení, odbočky Sluncová, Balabenka a Rokytka, neboť musí jet ze Sluncové až skoro na Rokytku po nesprávné koleji. Ve špičce pak proti sobě mají všechny vlaky od Vysočan a ve špičce už jich je teď dost a to se jejich počet ještě zvýší. A to nepočítám nákladní dopravu. Trasa je vyznačena tečkami v plánku.

Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
3xHonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.68
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 14:32:10    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Happy: Historicky Telč spadal pod Hradec? A to vám řekl, kdo? Vy jste úplně mimo, nebo si děláte srandu. Samozřejmě, že píšete totální nesmysly.
Ad Jihlava. Skutečně nemáte pravdu, že by Jihlava nikam nespadala. Spadá pod Brno, tak jako Příbram spadá pod Prahu. Je mi vás líto, ale je to fakt. JInak Jihlava je moravským městem. v církevní provincii tam leží dokonce celá. V Čechách neleží Jihlava, ale jen Staré Hory a Bedřichov.
Ad mikroregion Mikroregiony neodpovídají často okresním hranicím. Vy se díváte na svět očima odchovance bolševického režimu a ideálu okresů z roku 1960. Některé okresy vznikly třebas jen díky tomu, že z jistého města pocházel důležitější soudruh než z jiného města. To jen na okraj. V roce 1968 byly hranice okresů silně kritizovány. K nápravě nedošlo díky sovětské invazi. Neotravujte mě bolševickou propagandou.
3xHonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.68
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 14:38:36    Odkaz na tento příspěvek  

Ad rozdělení obcí. Drahý hloupý Borovičku. Váš zástupný problém bych chtěl řešit. Po roce 1990 se zvýšil počet obcí asi o 1/3. Vznikla řada nových obcí rozdělením. Na mátkou Trmice, Chlumec, Chabařovice odtržením od Ústí nad Labem, Dubno odtržením od Příbrami. Srby odtržením od Vrčně a řada a řada dalších. Tak tu nemelte, že rozdělení obcí by bylo problém.
Jinak samozřejmě, pokud by si to obce nepřály zůstaly by sjednocené. S pravidlem, že by byly připojeny k moravské oblasti, přičemž části, které by chtěly být v Čechách by vytvořily nezávislou obec, nebo by byly připojeny k jiným obcím. Jednoduché a prosté, že?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2091
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 15:19:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Historicky Telč spadal pod Hradec? A to vám řekl, kdo? Vy jste úplně mimo, nebo si děláte srandu.
Vy mě bavíte.... Projděte si laskavě dějepis,panovnické rody a pokud nejste úplně mimo,tak vás něco trkne o čemž silně pochybuji.

A vážený,nechte si své urážející a nemístné příspěvky od cesty.Toto je diskuze,což vy asi jako neodchovanec bolševismu nechápete.Opravdu tady na to nikdo není zvědavej.POkud si chcete vypláchnout své myšlenky tak vám doporučím novinky.cz,kde nebudete vyčnívat...
Jsem proti zbourání výpravní budovy v Ústí nad Orlicí.Nechci další Těšnov.Podepište prosím petici na http://www.stop-demolici.wz.cz/ Existují i jiné stavební varianty bez likvidace výpravní budovy.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1528
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 15:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3x Honzík. Prosím, toto je debata o GVD, nikoli o správním členění, takže by bylo nejlepší, kdybys se držel tématu, nebo byl zticha.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 16:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No docela mě zaráží zdejší snaha o co nejpřesnější členění území. To, k čemu dříve spadala Telč více, je myslím dneska úplně jedno. Velkou zásluhu na vybudování Telče měl Zachariáš z Hradce. Nemyslím si ale, že by to pro dnešek mnohé znamenalo.

Kolik lidí dnes z Telče dojíždí do Jihlavy a kolik do Hradce? Domnívám se, že odpověď je jednoznačná. I množství spojů do těchto měst je více než vypovídající. Navíc bychom pak mohli mluvit o tom, že dříve existoval okres Dačice resp. okres Telč...

A když už jsme u této oblasti. Myslíte si, že současné spojení na 227 je odpovídající poptávce??
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 16:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky : Jde o jeden vlak za hodinu, tak snad by se to dalo nějak proymslet :-) Vždyť o tom je Nové spojení, že nabízí nové směry. ¨
Snad by to mohlo vyjít, že by R jel těsně za Os od Lysé..
Někdo před lety od dráhy psal, že se s těmito vlaky počítalo už v plánech, tak nechápu :-)
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1441
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 16:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: 18 nebo 19 to už je jedno. Pokud není nikde žádná pomalá jízda nebo se neposkakuje za osobákem, což je takový milý zvyk na 091, tak se to za těch 18 zvládnout dá. Důkaz viz. aktuální poloha Hungarie. Stejně jako se občas podaří TGM-Kralupy za 22 minuty.

Jinak já nevím, ale mě přijde jízda na Masaryčku přes Holešovice jako pěkná blbost :-) Když už jet přes Holešovice, tak na hlavní (přestup na vlaky do všech směrů) a dál na Smíchov nebo do Vršovic.



(Příspěvek byl editován uživatelem livingproof.)
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 17:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík: Historicky Telč spadal pod Hradec? A to vám řekl, kdo? Vy jste úplně mimo, nebo si děláte srandu. Samozřejmě, že píšete totální nesmysly

Nesmysly? a co potom příslušnost ke stejnému feudálnímu panství, to Vám nic neříká? Jak Telč, tak Hradec patřili pánům z Hradce a pak Slavatům. Ve skutečnosti panství ve dvou korunních zemích znamenalo pouze výsady pro Pána zúčastnit se zemských sněmů jak v Praze, tak v Brně a Olomouci. Co se týče poddaných, ty tíhly k hlavnímu městu panství a to byl Jindrhradec.

Změna nastala až v 17. století, kdy Telč spadnul pod Lichtensteiny, který jí prodal Podstatskýmu z Prusinovic, zatímco Hradec byl Černínský. Směrování obyvatel k Jihlavě zanamenala až lokálka zFratres Do Kostelce do Jihlavy v 19. století, takže až železnice Telč plně svázala na Jihlavu.
Ad:b Jihlava - to bylo svobodné horní město, vždy nezávislé na stavech z Brna. První pořádné spojení s Brnem mu přinesla až Transverzálka v 80. letech 19. století, což bylo až v období stavby lokálek, mnohem dříve byla díky Rakouské severozápadní dráze spojena s Vídní a Prahou, což samozřejmě neznamenalo, že by po spojení s Brnem nebyla poptávka, ale že Jihlava si jistou nezávislost vůči Brnu držela.

Ostatním se omlouvám za OT, snad už se 3xHonzík přestane do Happyho navážet.

(Příspěvek byl editován uživatelem louis_de_mydlaque.)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2093
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 17:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To, k čemu dříve spadala Telč více, je myslím dneska úplně jedno.
Samozřejmě,že to je dneska jedno.Ono by to chtělo přečíst celou diskuzi,aby se pochopil smysl onoho konstatováné a nevytrhávat to z kontextu.

Myslíte si, že současné spojení na 227 je odpovídající poptávce
Jelikož mezi Telčí a Jihlavou vede bus doprava,tak spojení na 227 je vzhledem k prázdné krajské pokladně a vzhledem k neochotě něco měnit na ZDO poměrně solidní. Resp.krajský průměr.
Jsem proti zbourání výpravní budovy v Ústí nad Orlicí.Nechci další Těšnov.Podepište prosím petici na http://www.stop-demolici.wz.cz/ Existují i jiné stavební varianty bez likvidace výpravní budovy.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2094
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 17:21:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Louis_de_mydlaque: Díky :-),už nemám sílu na "zbytečnou" diskuzi ...JInak je to přesně tak jak si to napsal :-)
Jsem proti zbourání výpravní budovy v Ústí nad Orlicí.Nechci další Těšnov.Podepište prosím petici na http://www.stop-demolici.wz.cz/ Existují i jiné stavební varianty bez likvidace výpravní budovy.
3xHonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.68
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 17:29:19    Odkaz na tento příspěvek  

Ad panovnické rody: Je jedno jaký panovnický rod vlastnil tuto oblast. Území spadalo pod Markrabství MOravské nikoliv Království České. Celá řada rodů měla své majetky nejen v Čechách ale i na Moravě a nikdo neříkal nic o tom, že by ta část MOravy spadala do Čech. O likvidaci moravských rodů mluvit nebudu. A ostatně netýkalo se to jen Čech a MOravy, ale třeba i Slezska.
Jindřichův Hradec byl sídlem rodu, ale to nic neznamenalo pro oblast Moravy. To je hovadina a nesmysl. Hlavním městem pro Telč bylo Brno a Olomouc nikoliv Praha a už vůbec ne Jindřichův Hradec. Rody mívaly svá centa v Čechách i na Moravě a českomoravskou státní hranici to vůbec neměnilo. Toť vše.
Takže se navážet budu a je to správné.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 17:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík: Jak jsem napsal zemská příslušnost byla důležitá pouze pro občany = pro šlechtu a královská města a jak jsem napsal, jediné co jim z toho plynulo je účastnictví na zemském sjezdu. Pro poddaný bylo důležitější sídelní město pána, jim bylo nějaké markrabství ukradené a oni jemu také (tedy kromě branců, ale to je až od Marie Terezie)

A zemská hranice byla vždy jen čára v mapě, nic víc, důležitý byl panovník, jenž ovládal obě země a v 16. století stavy

(Příspěvek byl editován uživatelem louis_de_mydlaque.)
3xHonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.68
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 17:35:16    Odkaz na tento příspěvek  

Ad územní správa. Vy tu jen blbě kecáte. Třebas na zelpage tam drmolíte, jak spolkové země v Německu něco dotují a kraje u nás ne. No a o tom to je. Víte v Německu mají nejen země, ale i kraje. Jenže ty kraje tam mají správní význam, kdežto u nás máme pseudosamosprávu krajskou. I Sasko má kraje. No hald jsme menší tak by bylo logické mít i méně územně samosprávných celků, což nemáme na 16spolkových zemí máme 14 krajů. Je logické, že tyto celky u nás nemůžou mít význam spolkových zemí v Německu, a že to budou slabá území, sloužící jako převodové páky centra, než cokoliv jiného. % daní to jen potvrzují. Kdyby to u nás bylo podobné, měli byste i méně problému na železnici.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 17:36:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík: Kraje v Německu jsou něco jako okresy v Čechách
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 17:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Livingproof: To si právě myslím taky. Proto bych asi kompromisně řešil celou situaci podle mého bodu 2.
- polohy IC a Ex (rozuměj Chebské rychlíky) zůstanou ve stejné poloze a stejných zastávkách
- "pomalé" rychlíky pojedou každou hodinu
- osobní vlaky na 091/090 budou posunuty o půlhodinu, tedy vlaky jedoucí denně pojedou 07 v PD 37 (Kralupy tak získají i o víkendu vlaky cca po půl hodině, rychlíky a Os budou proloženy, nebudou odjíždět z Kralup 5 minut po sobě).
- bude zavedena nová vrstva spěšných vlaků ve špičkách PD Masaryčka - Kralupy, každý druhý vlak pokračuje jako zastávkový do Roudnice a každý druhý do Slaného. Celý tento posun by umožnil zrušení půlhodinové pauzy ve Slaném
- os vlaky z Kralup posunuty o půl hodiny dříve:
Kralupy X:47 - Vraňany X:02 - D. Beřkovice X:09/X:13 (předjetí Ex/EC) - Roudnice X:31/X:52 (předjetí pomalým rychlíkem, vzájemné přestupy R-Os a Os-R. možnost rychlého spojení z obcí mezy Kralupy a Roudnicí do Ústí a obcí mezi Ústím a Roudnicemi do Prahy) - Lovosice X:12 - Ústí X:35 (přestup na Chebské rychlíky do Podkrušnohoří)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1442
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 18:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Ano, ten návrh s odjezdy osobních vlaků jezdících denně v X:07 bych také podpořil. S odjezdem v X:37 mají Kralupy o víkendu spojení prakticky jen 1x za hodinu, protože vyjet z Prahy o 15 minut dříve než rychlík a dojet mnohdy dokonce později než ten rychlík, není zrovna nejlepší varianta cestování :-)
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2551
Registrován: 7-2004

Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 19:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych byl také pro vedení děčínských R na hlavní.Kvůli přestupům je to tragédie běhat z masaryčky.Např u večerních vlaků se pak nedá počítat s přestupem.Určitě bych z hlavního udělal R 776.Tento večerní vlak s ideálním přestupem na půlnočák směr Č.Lípa a Rumburk.takhle se vůbec nedá na ten vlak dostat a počítat.ne každý je kaskadér aby spoléhal na přípoj od EC 142,R 876 nebo EC 272.Přitom zejména od EC 272 by to byl krásný přípoj.Jsem zásadně pro,aby děčínské R jezdily na hlavní.
Šestka to je minulost,užily jsme si s ní dost.Náš je David-Helenka-povedená rodinka.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1120
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 20:12:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Orky: Je otázka, zda vůbec provozovat na trati 090 přímo osobáky z Prahy až do Ústí. Změny frekvence cestujících jsou takové, že se v části trasy vozí vzduch a na mnoha zastávkách skoro nikdo nenastupuje. Čili já bych řešil přípražskou část 091 (tj. zejména úsek Praha-Vraňany, potažmo až Roudnice) podle pražských potřeb a příústeckou zase podle ústeckých potřeb. Bez ohledu na to, zda vyjde vzájemná vazba nebo ne. Část spojů by se stejně dala účelněji nahradit autobusy, což platí např. i o úseku Roudnice-Lovosice (vyjma Bohušovic).
S podobného soudku jsou i přímé vlaky Praha-Kralupy-Slaný, či Praha-Kralupy-Vraňany. Do Kralup máte plno, dálo ve špičce poloprázdno, mimo špičku prakticky prázdno. To není účelná doprava, nejúčelnější by byl v Kralupech přestup (nejlépe od spěšňáku/rychlíku na všechny směry).
Z hlediska přípojů bych se také stavěl spíše za vedení Děčínských rychlíků na hlavní, přeci jen jsou to primárně vlaky dálkové dopravy a získaly by mnoho nových přípojů. Pro dojíždění přímo do centra je sice TGM lepší, ale výstup v Holešovicích je pro většinu dojíždějících použielný. Pokud by v ideálním případě jezdily jak rychlíky tak spěšňáky vzájemně proloženě, bylo by pochopitelně vhodné vedení spěšňáků na TGM a rychlíků na hlavní.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2252
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 20:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753006: tyto R jsou nejspíš dělané jen pro Pražáky,nikoliv pro lidi ze severu. Stačí se podívat na ranní příjezdy na Masnu v X.04h a odjezdy R z hl.n. na všechny směry jsou od celé do čtvrt. To samé opačně. Ať žije PRAGOCENTRISMUS.
Buď rád,že Vám ještě ty zbylé 2 814 navzali do Prahy,např. na topírenský posun do Vršek...
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 20:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Přesně tak, ty "přípoje" v Praze od těchto rychlíků jsou hrozné. Kolikrát jsem už jel raději z Kralup o hodinu dříve a pak raději 55 minut čekal na hlaváku, než abych spoléhal, že R přijede na TGM přesně v X:04, abych měl alespoň 7 minut na sprint na R na Hradec, Plzeň a o něco více na Budějovice. O 5 minutách na přesun na vlaky EC/IC na východ ani nemluvě.
Nejlépe jsou tak všechny tyto vlaky dostupné z Kralup osobákem v X:14, který však jezdí jen ve špičce pracovního dne
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1121
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 20:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych ještě jeden doplňující dotaz. Jeden pár rychlíků Ústí-Praha má být veden podle zelpage.cz v sestavě 371+4xBc, údajně s vmax 160 km/h. Chtěl jsem se zeptat, zda to těch 160 opravdu jezdí a zda je to na jízdní době znát. Má někdo zkušenost?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 20:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl bych všem odpůrcům Chebských rychlíků předložit následující prezentaci:
http://railway.econ.muni.cz/storage/1227090471_sb_psenicka_2008.p df
Za rok dokázal počet cestujících Praha-Ústí stoupnout o téměř 77%! A hodinový takt rychlých vlaků na tom bude mít nemalou roli.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 21:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

;-) no jo, s dotacema se to žije :-) Tak jasně, že ti lidi přešli do vlaku, když busy nemají eLišku.

Ale... za 2 roky, až se dostaví dálnice, to bude vypadat zase jinak :-)
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 21:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až bude před hlavním nádražím tramvaj a vazba na B, tak ať se Masaryčka třeba zruší. :-)

Nejhorší je, že nějaký inteligent převedl půlnočňák na Masaryčku - je po přípojích z celé ČR.
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 21:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Denny_hozman: autobusy maji taky dotaci, Elisku nemaj (-taky k cemu z UL do PHA), ale maji zpatecni jizdenky, ktere jsou levnejsi nez vlakem (DP Decin).
Pulnocnak do DC jezdil z Masarycky myslim vzdy.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 22:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DH: Po dálnici to bude zase o 3 km delší než podél vody. Vzhledem k maximální rychlostí busů 100km/h na dálnici moc času nezískají. Myslím si, že busy to za hodinu nezvládnou, tak 1:10. Pokud se však někdo chytne, tak jedině bez dotací. Předpokládám, že ani středočeský ani ústecký kraj je finančně nepodpoří. Dálnice jenom podpoří požadavek nikde mezi Prahou a Ústím nestavět.
A Eliška byla v tomhle směru na draka, neboť je pořád dražší než zákaznické jízdné a dokonce dražší než obyčejné jízdné.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 25. ledna 2009 - 00:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Xanri05: No nevím nevím ale myslím, že autobusy Ústí-Praha jezdí až na výjimky bez dotací. A i ty dotace jsou nesrovnatelné s dotacemi, které dostávají ČD....
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 25. ledna 2009 - 01:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Xanri05: Půlnočák jezdíval obvykle z hlavního. Nechce se mi teď rabovat archív starých JŘ, ale kam až sahá moje paměť, tak tomu tak bylo. Stejně tak jezdil z hlavního i půlnoční osobák do Kralup a také do Kladna, ten jezdil úvratí přes Hrabovskou spojku.

Ad Orky: Na tom grafu Praha-Ústí n.L.-Teplice je zajímavé, že k razantnímu zvýšení došlo až druhý rok po zavedení expresů. Přitom nová nabídka spojení v roce 2007 byla dle mého názoru lepší:
- přímé vlaky dál za Prahu (5 z 8 párů rychlíků bylo dálkových, v roce 2008 už jen 2, letos 1).
- rychlejší spojení do Teplic a dál (nebyla úvrať v Ústí)
- jídelní vozy na 4 párech spojů
- vedení ranního spoje v ideálním čase (Chomutov 6:07-Ústí n.L. 7:15-Praha 8:21, o rok později v tento čas jezdil EN Keppler s přípojem pouze z Teplic, přímý vlak jel o hodinu dřív, což je brzy, letos jezdí oba přímo z Chomutova až do Prahy)
- vedení spojů v Praze na hlavní nádraží.
Na druhou stranu důvody pro pomalejší nárůst bych spatřoval zde:
- vedení expresů v Ústí ze západního nádraží (tj. odjezdy do Prahy na střídačku z různých nádraží)
- existence příplatků na EC (tj. vlastně jen dvouhodinový takt rychlých spojů)
- poněkud častější zpoždění přenášená z koridorů na západ od Prahy
- delší doba na vstřebání novinky.

Na druhou stranu jízdné stoupá a dál za Teplicemi je velmi nekonkurenceschopné. Tady je velký potenciál cestujících, další leží v kvalitnějších soupravách (pro začátek by stačila plyšová B jako na Brněnských expresech).
Na druhou stranu graf začíná v době, kdy byly v plném proudu práce na koridorech, což dost cestujících vyhnalo a umožnilo vznika autobusových linek, např. Děčín-Praha. Bylo by zajímavé srovnat to ještě dále.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 47126
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 25. ledna 2009 - 05:27:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opět Sp 1932 (týden předtím je zde):

Hluboká nad Vltavou-Zámostí - výstup 34 (z toho jeden na osobák zpátky do Budějc)/nástup 0
Ševětín - 6/1
Neplachov - 0/0
Dynín - 2/0
Veselí nad Lužnicí zastávka - 3/1
Veselí nad Lužnicí - 27/7
Soběslav - 5/11
Roudná - 0/0
Planá nad Lužnicí - 3/0
Sezimovo Ústí - 2/0
Tábor - 22/12
Chotoviny - 4/1
Sudoměřice u Tábora - 2/0
Mezno - 1/0
Střezimíř - 3/1
Heřmaničky - 0/0
Votice - 1/0
Olbramovice - 0/0
Benešov u Prahy - 3/11
Čerčany - 8/1

V Prahách výstup zhruba 30 lidí.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 988
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 25. ledna 2009 - 09:42:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chomutovák: Já si myslím, že hodně znamenalo zrušení příplatků a převedení všech vlaků na hlavní nádraží v Ústí. Ze západu k divadlu na trolejbus se to nechá jít a není to moc příjemným prostředím.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2254
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 25. ledna 2009 - 10:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

též k 31.12.08 byla zrušena linka DPMD Děčín-Praha. V době největšího vytížení byl ranní spoj v 6h posilován i o další autobus! např.nasazení kloubové karosy nebylo nic mimořádného. Viz Krp - autobusy v DC.