K-report
 

Archiv do 10. září 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv do 10. září 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2117
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 09. září 2009 - 14:26:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karloslt: To že někdo neví, kam v autobuse patří kočárek, je argumentem pro znovuzavedení vlaku? Promiňte, ale tak dobrý vtip jsem už dlouho neslyšel. Jenom by mě zajímalo, na co je v tom autobuse řidič, když nedokáže odkázat kočárek tam kam patří.

David: Ale když se řekne A, je třeba říct i B, tedy to, že v JMK je spousta míst, kde se lidé až nesmyslně posílají na vlak. Z nejčerstvějších případů se dá zmínit Hodonín – Brno, kde se od stolu v Brně zrušilo existující neustále vylepšované autobusové spojení a lidem bylo řečeno, že místo pohodlných a čistých autobusů dostanou špinavá B a pokud se jim to nelíbí, ať jezdí autem. A jistě není náhoda, že od prosince přibylo v Brně aut s hodonínskými SPZ. Když si totiž někdo myslí, že vlak v podmínkách ČD může být adekvátní náhradou za autobusy, pak nemá všech pět pohromadě a/nebo sám ani neví, jak takový vlak vypadá. Ono totiž aby normální cestující přesedl z busu do vlaku, musely by na tom vlaku jezdit minimálně Beer a to je v současných podmínkách nemyslitelné.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2309
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 14:38:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"na co je v tom autobuse řidič, když nedokáže odkázat kočárek tam kam patří."

Opravdu ta situace na fotce vadila také někomu jinému, než fotícímu kolejovému šotoušovi? Autobus na fotce je zřetelně poloprázdný, tak bych z toho nedělal vědu. Mmch., do toho prostoru u dveří, co je na fotce, by se klidně vešly dva kočárky.

Na vesnické lince, kterou jsem kdysi dojížděl, si z dávných dob pamatuju v běžné karose rekord jeden velký a tři menší kočárky, dva psi, a jedna obří krabice. Naštěstí nejelo zas tak moc moc lidí. Řidič tehdy sice trochu brumlal, ale na zastávce nikoho nenechal. Při troše dobré vůle jde skoro všechno.
Klavirista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 5-2009
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 16:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako spoluzavazadlo lze přepravovat, pokud to obsazení vozidla dovoluje a není-li přeprava jízdním řádem vyloučena, dětský kočárek s dítětem. Za dětský kočárek se platí dovozné podle „Ceníku jízdného“. Ve vozidle lze přepravovat pouze jeden dětský kočárek. Přepravu dalších kočárků může dovolit řidič, pokud to provozní poměry umožňují. Nástup s dětským kočárkem do vozidla musí cestující před nástupem do vozidla ohlásit řidiči.
V případě Lovo-Most, mně se líbí, že je oboustranná návaznost v Mostě i Lovo. Nelíbí se mi ale tarif-nevím, jak je to s kočárkem u ČD, ale mám dojem, že se neplatí, no a In karta je mi v buse k ničemu. Dogma jednoho kočárku nechápu. O nemožnosti přepravit v prázdném buse kolo radši ani nemluvím.
Takže za určitých okolností, může být NAD funkční, zde je profesionální prvek v tom, že je papírová návaznost, ta dřív nebyla, ale poměrně hodně amatérismu :
1.) spoje nečekají ani minutu na zpožděný vlak (vzhledem k frekvenci a vatám opravdu totální nesmysl) - řešení je v nedohlednu, řidič nevidí do kolejiště a např.vysílačky mezi výpravčím a řidičem - to ještě do ČR nedorazilo, to po KÚÚK v roce 2009 nemůžeme chtít :-)
2.) přepravní podmínky jsou dost striktní na to, kolik je skutečně přepravováno frekvence a jak jsou vozidla kapacitní (kočárky, kola)
3.) je to drahé - tarif beze slev, platby za zavazadla znovu /za skoro všechno - opět narozdíl od vlaku/ - i to je ale řešitelné úpravou tarifních podmínek a hlavně vytvořením INTEGROVANÉHO DOPRAVNÍHO SYSTÉMU. Ale to by Šulc musel od válu.

Krom toho v létě jezdí o víkendu historické vlaky opět financované námi všemi - KÚÚK - stačí křižovat jinde, než se křižovalo a v létě ty busy jezdit nemusí vůbec. Takhle Šulc platí souběh, který tak kritizuje...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1708
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 16:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karloslt:Na fotce č.2 je Crossway s mezerou pro zavazadla,tam se dva velký kočáry vlezou aniž by to mělo kohokoliv obtěžovat.
Na rozmazané fotce č.1 je focen jiný bus,pokud sem se díval dobře tak jde o Crossway v poněkud dálkovější úpravě,který opravdu nemusel mít mezeru na kočáry.

Tohle už je ale věcí objednatele,aby si pohlídal,"co" mu tam bude jezdit.
Například ve zmiňované IDS-Jmk s tím není problém.

K 253:
Po zavedení bus linky 164 místo vlaku Pohořelice-Vranovice jsem tudy jel už hodněkrát a o nějakém úbytku cestujících nemůže být řeč.
Navíc si dost lidí pochvalovalo ježdění až přímo na Pohořelický náměstí.
BORS tu jezdí většinou třema SORkama C12 (12metrů) s vysokýma sedačkama,závěsema,klimou atd. a jedna C934.

Pokud by místo té 934ky byl nasazen nějaký jejich LE,tak si na 810ku asi nikdo z běžných cestošů ani nevzpomene.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2311
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 16:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Ve vozidle lze přepravovat pouze jeden dětský kočárek"

Pokud řidič není , tak lze v lokálních busech vézt dva či více kočárků prakticky vždy. Tak, jak je zmíněno v další větě paragrafu. Výhodou je, když řidič bydlí přímo ve vsi, protože by mu v případě arogantní superpředpisovosti místní po službě dali přes držku (viděl jsem).

Kulturnější by jistě bylo, kdyby se spoje, kde lze odmítnout druhý a další kočárek i při nepřeplněném vozidle, vynačovaly přímo v JŘ. Jinak by je řidič musel vzít. Jenže to by někdo z krajů musel mít zájem tyto § změnit.

"to je ale řešitelné úpravou tarifních podmínek a hlavně vytvořením INTEGROVANÉHO DOPRAVNÍHO SYSTÉMU"

Přesně tak.
Trautenberk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 18:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta klauzule o přepravě pouze jednoho kočárku je v přepravních řádech proto, že se tím provozovatel chrání proti sankcím, kdyby se při přepravě více kočárků některý poškodil, nebo by se stalo nějaké zranění jiným cestujícím. A o tom, zda vzít více kočárků, rozhoduje nakonec vždy jen řidič, který ví, zda si to může dovolit, aby potom na další části linky pobral třeba větší frekvenci z následujících zastávek. Ale kdyby se s kočárkem nebo cestujícím něco náhodou stalo a zjistilo se, že bylo přepravováno víc kočárků(nebo třeba i psů, ten může být přepravován také jen jeden,vyjma služebních a slepeckých), je celá náhrada škody na řidiči, zaměstnavatel se z toho vždycky vykroutí s tím, že řidič porušil přepravní řád(a nikdy nepotvrdí, že by na školeních a pod. řidiče nabádal k tomu, aby brali těch kočárků víc, pokud to situace dovoluje). Můj rekord v 734 je pět kočárků, tři u zadních dveří, jeden vpředu a jeden rozložený na sedačce. Do kufru nikdy nic nedávám, protože bych to také nemusel dovézt. Chápu maminky, které s tím kočárkem mají problémy někam se dostat, ale ne vždy je opravdu můžu vzít všechny. Navíc(aspon u nás) chtějí všechny jet jedním (dost nabitým) spojem, zatímco další spoj o 20 minut déle jede poloprázdný, stejně jako ten o 30 minut dřív. Ještě k zavazadlům celkově, Ona by se nadrozměrná zavazadla(20x30x50) měla podle předpisu odbavovat i ve vlacích, ale to se uhlídat nedá, zatímco v autobuse ano. A tato zavazadla se odbavují i v IDSkách, tam je(aspon v Iredu) jediná výjimka: kočárek s dítětěm se přepravuje zdarma, za prázdný se ale platí.
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 09. září 2009 - 18:29:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Pokud někam jedu, tak se těším spíš na prázdné (a většinou se netrefím).

Jenom pro zajímavost - pokud chcete cestovat autobusem sám nebo max. s jedním dvěma lidmi, doporučuji víkendové spoje okolo Čáslavi na linkách 240047 nebo 600580. Široký výběr míst 100% zaručen

Ono i "páteřní víkendová linka" Čáslav - KH - Kolín (240056) toho moc nevozí, obvykle 3 až 5 ks ...
Reisener
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.112.250
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 18:37:48    Odkaz na tento příspěvek  

Co se týká přepravy kol v busech, nevidím důvod, proč by měla být v normálních spojích jejich přeprava povolena. Bud chci jet někam autobusem, neberu si kolo, nebo, pokud kolo musím mít, tak jedu na něm. Pokud jsem totiž v nějakém linkovém autobuse jel a bylo v něm přepravováno kolo, byla s tím vždycky jen problémy při nástupu nebo výstupu cestujících. A v několika případech byli ti cyklisté ještě tak bezohlední, že nechtěli umožnit ani přepravu kočárku s malým děckem. Ještě, že je řidič patřičně ukáznil... Něco jiného jsou cyklobusy, ty mají pro kola upravené prostory, případně přívěs.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2312
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 18:40:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"zaměstnavatel se z toho vždycky vykroutí s tím, že řidič porušil přepravní řád"

Neporušil. V přepravním řádu je, že může povolit přepravu více kočárků. Jiné je to se psy, v přepravním řádu se vždy píše jen o jednom psu na vodítku.
Trautenberk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 18:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Jak v kterém , každý provozovatel má(a musí mít podle zákona) zpracovaný svůj Přepravní řád a tam můžou být různé rozdíly.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2313
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 19:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trautenberk: Striktně jeden kočárek jsem ještě neviděl. Ale máte pravdu, nelze to vyloučit.
Martin_pavel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 09. září 2009 - 20:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Reisener: Jasně, všichni cyklisti jsou dobytkové, takže prostě nemají co dělat v jakémkoliv dopravním prostředku. Tak mi přijde Váš názor. Sám se chovám se svým kolem tak, že opravdu jedu na něm, pokud si jej chci někam vzít s sebou. Problém ale nastává v momentě, kdy chci jet na kole dál než jsem na něm schopen ujet a vlastní auto nemám. Dál píšete, že s tím vždy byly problémy při nastupování a vystupování. Ano, jsou s tím problémy - stejně jako s jakýmkoliv větším předmětem. Proč tedy vylučovat zrovna kola nechápu, když jsem viděl autobusem dopravovat čtyřmetrové koberce, dveře, sekačku na trávu atp. Ano i tyto předměty by dle přepravních podmínek měly být vyloučeny, ale většinou to projde. Kolo však ne. Jsem slušný cyklista a chápu, že nastoupí-li někdo s kočárkem a já nemám kam uhnout, tak mu místo uvolním. Slušnost má ovšem panovat na obou stranách a tak se s kočárkem nebudu cpát na poslední plošinu v metru (i když to mám dovolené), když tam vidím dvě kola, protože oni jinam nemohou. Já s kočárkem ano.
A jeden příklad za všechny: Jednou mě na vyjížďce na kole za Prahou zastihla opravdu hnusná bouřka s kroupami. Během 1/4 hodiny se ochladilo asi o 20 stupňů, foukal neuvěřitelný vichr a hlavně ty kroupy mě dost dobily. Já měl na sobě jen kraťasy a tričko s krátkým rukávem. Bylo to v místě, kde jezdí jen autobus, ale samozřejmě, že jsem měl útrum. Ani k 5 km vzdálenému vlaku mě bus nevzal. Byl jsem nejen s kolem, ale ještě jsem si dovolil být mokrý. Naštěstí zastavili lidi s autem a dovezli mě nejdřív k sobě domů, abych se aspoň trochu ohřál, protože jsem se už klepal zimou. Pak mě vzali ještě na nádraží, odkud jsem mohl dojet do Prahy. Prostě hodný lidi se ještě najdou a prasata taky, takže neházejme všechny do jednoho pytle.
Mám vlaky stále rád, ale České dráhy se snaží ze všech sil, abych je rád neměl.
Martin_pavel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 09. září 2009 - 20:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z5 k tématu: Nevíte, jak to vypadá v příštím JŘ s Gerstnerem nebo nějakým vlakem z CB do Prahy po 20:04? Nebo opravdu bude ten ve 20:04 poslední?
Mám vlaky stále rád, ale České dráhy se snaží ze všech sil, abych je rád neměl.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 20:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MP: Kola v metru lze od roku 2006 přepravovat na poslední plošině každého z pěti vozů.
Pryž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 12-2008
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 20:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martin pavel: ve 20:04 bude z ČB poslední
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2158
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 20:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_Pavel: Měl by být poslední.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.246.217
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 20:59:20    Odkaz na tento příspěvek  

Martin_Pavel: jo jo, R 656 odjezd ČB 20.04 bude asi skutečně poslední. Jihočeský kraj vůbec návrh JŘ hodně zvoral. A ten večerní spěšňák zrušil. Po tom rychlíku 656 už pojede z Budějovic jen osobák do Veselí ve 22,35 s přípojem ve Veselí do Tábora. Ale za Tábor už nic :-( .
Více tady: http://www.kraj-jihocesky.cz/index.php?par[id_v]=184&par[lang]=CS (ale chce to silné nervy, není to veselé čtení :-( ).
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2315
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 21:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Jihočeský kraj vůbec návrh JŘ hodně zvoral. A ten večerní spěšňák zrušil."

Podle postřehů některých přispěvatelů tohoto fóra jím většinou jezdilo málo lidí.

Osobně se mi poslední celotýdenní vlak ve 20 z Budějovic zdá tak akorát. Ani ten ale nebude vytížený. Co jsem viděl, tak by mu po většinu týdne stačil jeden vagón.
Michal_Šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 09. září 2009 - 21:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve spěšňáku mezi ČB a VnL je obsazenost pravidelně +- 1,3 osoby/kupé
60 000 km vlakem za rok
www.michalsimek.borec.cz
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1908
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 22:00:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem proběhl ten jihočeský návrh a mám dojem, že někdo musel vrazit hlavou do zdi. Pochopím ještě zrušení vlaků v sedle, ale nepochopím, jak může někdo schválit to, že se do spádového města lze dostat jedním vlakem za celou ranní špičku a pak 6 hodin nic (viz třeba 201 do Tábora). To je fakticky likvidační, to to můžou rovnou zastavit celé.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2621
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 09. září 2009 - 22:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Orky: Konečně jednou mám pocit, že na Vysočině to není až zase tak beznadějný
To, co se děje na Vysočině v rámci VHD, lze označit jedním slovem. CHAOS. Bude pro nás luxusem se svézt o víkendu či v pracovní den vlakem? Asi ano. Nápady z dílny Joukl a spol. jsou toho důkazem.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 22:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A zpět ke kočárkům, kolům, zvířatům. Je to o dopravci. U nás nově nastupující řidiči mají absolutní šok, že bereme zvěř (psi, kočky, potkany, kozy) jako normální přepravu v ceně polovičního jízdného bez ohledu na počet. Podotýkám, že naše nejkratší linka má 189km. Nevzít kočárek (bez ohledu na počet) u nás šofer těžko zdůvodní - zase v jř je klausule, že kočárek musí být složen.
Jen a vždy je to o přístupu dopravce k cestujícím. Takže naopak u nás je žraní v busu striktně zakázáno. Máme čalouněné sedáky. Kdo zná, pochopí, proč bráníme žraní na sedákách.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1909
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 22:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: Mě jenom fasicinuje, že na zapadlejších lokálkách je CD, CT dvouhodina, třeba i Netolička. A čím hlavnější trať, tím tam jsou větší díry a to i tam, kde nejezdí rychlíky (třeba 199, 201, 226). Asi udělám výjimku, a zkusím se zeptat na kraji, kde to prakticky neznám.
Taky mě překvapilo, že v Bohumilicích v Čechách, kam vychází křižování (je to vůbec možné?) všechny vlaky oběma směry projíždí.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 22:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Orky:
A v mezičase 6 busů je snad málo? Z toho 3 na školní čas. Takže brzděte. VHD je zachována, jen to není vlak. A tak evidentně bude na více místech. Prostě doprava 19.století je konečně oceněna jako muzeální. A tak jsem pro ní i já. To jsou pak ty "globální ceny". Jinak podle nákladů.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.246.217
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 22:36:41    Odkaz na tento příspěvek  

Bobliku, posílat vlaky do 19.století je trapné. Ale já zapomněl že Vy nic jiného než provokovat neumíte, takže pardon... Akorát že opakovaná provokace se stává trapárnou.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.246.217
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 22:40:35    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: no trať 226 nedopadla ještě nejhůř, tam je víceméně dvouhodinový takt. Vcelku rozumně dopadla i jihočeská část tratí 224 a 225. Co se týče trati 199, tak tam jsem zvědavý na JŘ od 12.června, tj. od zahájení elektrického provozu. V původním návrhu bylo ukončení osobáků od Budějovic ve velenicích a poté spěšňáky do Vídně v taktu. Uvidíme kolik bude těch spěšňáků, a kolik bude těch osobáků Budějovice-Velenice.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1910
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 22:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Já bych Vás odstěhoval do Červené nad Vltavou a kancelář Vám přestěhoval do Tábora, se zákazem služebního auta a pracovní dobu dle amerického způsobu: 9-17:30. Odtamtud nejede autobus do Tábora žádný. Takže mlčte. JŘ jížních Čech bude znamenat jedno vítězství a to automobilové lobby.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1911
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 23:01:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: Jenže dvouhodina v PD je zatraceně moc. Tam to chce alespoň ve špičce hodinu. Z Veselí do Třeboně je to z busy taky bída, z Milevska do Tábora taky. Ještě dobře dopadly Borovany.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2159
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 23:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Taky mě to překvapilo, už jsem to psal v Šumavských lokálkách. Neví někdo, co to má za smysl tam zastavovat jen z dopravních důvodů? Křižovat tam samozřejmě lze, žádná nakládka tam není, takže lze využít manipulační kolej.
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 09. září 2009 - 23:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VHD je zachována, jen to není vlak.

Až budu mít možnost cestovat autobusem na měsíční či čtvrtletní jízdné do/z práce, pak tím autobusem pojedu. JINAK TO OPRAVDU NENÍ ADEKVÁTNÍ NÁHRADA ZA VLAK!
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2622
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 09. září 2009 - 23:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Mouka: Že by přehazovala výměny vlaková četa? Nevím, ptám se, někde to tak ještě funguje.

no trať 226 nedopadla ještě nejhůř
To nedopadla, ale rvát všude dvouhodinu a ignorovat špičky, to je zvrhlost. V např. GVD 2005/2006 se jezdilo z Veselí v (kladívka) 4:43, 6:04, 7:04 (Třeb.), 8:06, 9:28 (Sp), 11:40, 13:40, 14:40, 15:40, 16:38 (Majd.), 17:19 (Sp), 18:40, 19:40, 21:48. Takže současná verze je naprosto na
To, co se děje na Vysočině v rámci VHD, lze označit jedním slovem. CHAOS. Bude pro nás luxusem se svézt o víkendu či v pracovní den vlakem? Asi ano. Nápady z dílny Joukl a spol. jsou toho důkazem.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2118
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 09. září 2009 - 23:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavlík: Až na to, že i zákaznická čtvrtletní může (netvrdím, že tomu tak vždy je) vyjít dráž než dojíždění autobusem na jednorázové jízdné. A to nemluvím o situaci, kdy má člověk pohyblivou pracovní dobu a jezdí do práce nepravidelně. Pak se může snadno stát, že se předplatní jízdenka může ve skutečnosti prodražit.
Nicméně si myslím, že byste měl raději zatlačit na svůj krajský úřad, aby zavedl IDS jehož součástí budou i předplatní jízdenky.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 883
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 23:30:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No,220 opravdu drsná. Zajímavé,že popůlnoční Sp z Prahy celoročně,opačně zrušen a poslední je ten R 20.40. Osobáky teda :-(
Fakt taková "moje" 212 vychází proti tomu jako zlatá trať.

Jo a lůžko ČB-Košice via JH,Jihlavu,Třebíč,Brno,Ostravu má jezdit přes Prahu nebo být zrušeno.Zase zhoršení nočního pohodlného spojení.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6109
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 09. září 2009 - 23:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin Pavel:
Ohledně cyklistů souhlas.
Já se snažím své výlety vždy naplánovat od vlaku k vlaku (bohužel některé destinace jsou tím celkem zapovězeny). Ovšem přesně jak píšete, člověka potká "psí" počasí a co teď. Zrovna letos jsem musel šlapat promočený asi 12 km do Mnichova Hradiště. (Je tedy pravda, že v končině, kde mě slejvák zastihl nejspíš moc busů nejezdí.)

Orky:
Mě jenom fasicinuje, že na zapadlejších lokálkách je CD, CT dvouhodina, třeba i Netolička. A čím hlavnější trať, tím tam jsou větší díry a to i tam, kde nejezdí rychlíky (třeba 199, 201, 226).
Asi chtějí v Jihočeském kraji předvést názornou ukázku, jak se to dělat nemá. Jen lituju ty, kteří tam žijí, či tam rádi jezdí na výlety.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Se 749.006 navždy - naděje umírá poslední.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2162
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 23:35:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Popůlnoční Sp Praha - ČB se nekoná.
Happy: Samozřejmě, že výměny přestavuje četa, to je na D3 běžná věc, ale proč to zastavení jen z dopravních důvodů, proč nebude (oficiálně) umožněno cestujícím nastoupit/vystoupit když se tam beztak křižuje?
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 09. září 2009 - 23:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha,já koukal do toho pdf,co tady dal ZFJ.Se mi to taky nezdálo,minimálně qůli oběhu souprav.

Já teda jsem pro šetření,ne pro vzduchovození,ale ty poslední R/Sp z Prahy o půlnoci do všech hlavních směrů bych teda nerušil.
Tím je pak problém,jak se dostat domů z města,když jedete za "kultůrou",na nějaký sraz,návštěvu,večírek...

A jinak souhlas s názory,že nad dvouhodinu v regionálce už ten vlak není moc použitelný vůbec.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1912
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 09:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem napsal na kraj vedoucímu odboru panu Klásovi. Jsem zvědav, zda a co mi odpoví. Bohužel však na korekce je úpravděpodobně již pozdě, protože limit byl 7.9.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 10:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nenašel by se tu někde hradecký+pardubický=východočeský konečný návrh? dík
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 10:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Orky 1910:
To zvolit Červenou jako příklad jste neudělal dobře. Na Vámi uváděný čas jede z Podolí přímý bus do Tábora, zpět je 8min přestup v Bernarticích. Cena nižší, časově rychlejší i s tím pěším přesunem do Podolí. Tak co chcete?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1913
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 10:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konečný návrh zatím jen Plzeňský, jihočeský, zlínský, Praha+PID, Liberecký, Olomoucký a část Ústeckého. Více viz stránky odborů dopravy případně koordinátorů. Pokud něco objevím, dám odkaz.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Lukascada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 11-2008
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 10:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

orky:Olomoucký není konečný aspon ne na stránkách kraje
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 10:19:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jo ta to jo. díky
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 10:19:27    Odkaz na tento příspěvek  

V Ústeckém kraji je konečný návrh ? A kde ? Já jsem našel zajím jen hodně neúplné polotovary - tady:
http://doprava.kr-ustecky.cz/zmeny2.asp
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 10:21:43    Odkaz na tento příspěvek  

Lukascada: no na této adrese http://www.kr-olomoucky.cz/OlomouckyKraj/Doprava/%8Eelezni%E8n%ED +doprava/%8Eelezni%E8n%ED+doprava_CZ.htm?lang=CZ je uvedeno (cituji) "Návrh konečných jízdních řádů drážní dopravy tratí Olomouckého kraje na období 2009/2010". Tak nevím.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1914
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 10:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Kvalitní a častou VHD tak, aby mohla konkurovat automobilům.
Červenou jsem udal jako příklad.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Lukascada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 11-2008
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 10:24:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

díky já se díval http://www.kr-olomoucky.cz/OlomouckyKraj/Doprava/Železniční+doprava/Železniční+doprava_CZ.htm?lang=CZ
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1915
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 10:28:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Domnívám se, že tyto návrhy byly vydávány koncem srpna, mohly doznat ještě drobných, ale i větších změn v souvsilosti s příslibem vyšší podpory od MD.
ZFJ: Polotovary? To ne - jen tam jsou pouze spoje dotované ústeckým krajem.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
3xHonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.47.231
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 10:39:28    Odkaz na tento příspěvek  

Musím trochu zaútočit na Bručouna kvůli rušení tratí. Víte, že nemohu sem moc psát, protože jsem byl z rasistických důvodů zablokován na základě ideologické čechizace Moravy, přestože jsem si dovolil jen Moravu a Moravany bránit, tak mě zabanovali, i když jsem Čech a nikoliv ten zlý Moravan, kterého je nutné eliminovat, tak jako Hitler eliminoval svého času Židy.
Píši však z jiného důvodu a to z důvodu rušení železničních tratí. Bručoun a řada jiných prosazují teze, že pokud trať není dobrá k osobní ani nákladní dopravě je lépe ji zrušit neboť ji nikdy nevyužijem. Tito lidé se domnívají, že dějiny skončily, že navždy budou fungovat spojenecké svazky a že minimálně v této části světa se hranice již měnit nebudou. Přestože každý ví, že do 10 let mají nastat takové klimatické změny, kdy civilizace bude na pokraji zániku. Předvídají to ti, kteří předpovědeli velkou vodu 1997, 2002 i tu letošní. Dokonce i mezinárodní analytici. A navíc se to potvrzuje spojenectvím Ruska-Německa, zase za zády spojenců z NATO a EU. My skutečně až do 10 let bude konvenční!!!!!(skutečně bude konvenční, tak jako minulé i letošní konflikty, žádné hvězdné války nečekejte) konflikt, tak budeme možná bojovat přímo i s našimi exspojenci na našem území. A nikdo neví, jak fronta bude postupovat.
Představte si situaci jihovýchodního útoku, kdy je obsazena Břeclav a vy potřebujete přesunout železniční vojenský vlak na Uherské Hradiště, jedete tedy ze Zaječí přes Mutěnice na Hodonín, ale najednou padne Hodonín a vy nevíte jak dál. Trať Mutěnice-Kyjov je zrušená a je zde cyklostezka, kde skoro nikdo nejezdí (neb, kde není turistů ve vlacích není turistů ani na kolech, že? Jelikož nejvíce turistů na kolech je tam, kde jezdí vlaky plné). Můžete jedině otočit vlak a trádovat si to přes Brno. Jenže, představte si, že jste byli chytří a trať na které nejezdí ani osobní a nákladní doprava jste udržovali a jelikož nefiguruje na nákladních ani osobní grafikonech, skoro nikdo o ní neví. Vy "ochčijete" útočníky a přes Kyjov z Mutěnic se dostanete s vojenským vlakem, tam kam chcete.
Takže se ptám Bručouna a spol. jestli by z vojenskostrategických důvodů bylo nutné měnit železniční tratě, kde je zastavena osobní a nákladní doprava toho času na cyklostezky, kam projedou 2 cyklisté týdně jedoucí do sousední vesnice na pivo?
A to si nedělám srandu. Až bude boj o pitnou vodu, tak to bude boj národů a společenství o teritoria, bez ohledu na staré vojenskopolitické závazky. A že stejnak bude vše hned zničeno? Zatím každá válka byla konvenční. Žádné hvězdné války nás kormě amerických filmů nečekají. Rusové přeci použili proti Gruzii tanky a ne rakety s jadernými hlavicemi.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 6-2002

Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 10:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plně souhlasím s 3xHonzíkem, je okamžitě třeba obnovit a začít opět budovat betonové pevnosti poděl celých hranic, zvláště budovat úplně novou lini podél toku řeky Moravy (ruské hordy totiž přejedou nebohé Slovenko jako nic), zde bychom také měli využít nově budovaného ponorkového vojska.
Samozřejmě k budování těchto opatření bude potřeba spousta železničních tratí k dovozu materiálu a vojenské techniky.
Dále navrhuji povýšit 3xHonzíka do hodnosti polního maršálka a svěřit mu vrchní velení armády.

(Příspěvek byl editován uživatelem iaya.)
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2455
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 10:52:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už chápu činnost nepřizpůsobivých občanů, kteří rozebírají často i provozní tratě. Oni jen plní tajné příkazy nepřátelských mocností a mají ochromit bojeschopnost naší armády.
Otto Pospíšil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.47.93
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 11:07:39    Odkaz na tento příspěvek  

Hroch:
Výhody jsou jednoznačně v příjezdu až "k baráku", ne někam do polí, což je na železnici případ ne zrovna výjimečný.

Tak příjezd do polí je případ běžný i z autobusové dopravy;-) Zastávek na rozcestí, kde člověk neznalý ani neví, kde má stát, aby přežil okolní IAD a aby mu bus zastavil, je hodně...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 6-2002

Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 11:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také poslední případ veyhoštěných ruských diplomatů neměl nic co do činění s radarem, nebo s jádrem, ale dotyční se vetřeli na MD a požadovali zastavení provozu na trati Bakov-Kopidlno a nádledné její rozebrání, což by způsobilo výroaznou ránu obranyschopnosti země. Oficiální verze však tuto skutečnost zamlčela, aby mezi národem nevznikla panika a histerie.
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Otto Pospíšil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.47.93
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 11:13:38    Odkaz na tento příspěvek  

3x Honzík:

Předpokládám, že poslední Váš příspěvek je ovlivněn shlédnutím vojenského filmu o Stalingradu ve značně podroušeném stavu, že?
Nejsem sice zastáncem rušením tratí bez mrknutí oka, ale držet si koleje pro případ, že možná někdy bude válka (kde stejně opět budeme hrát druhý housle jako vždycky), je trochu luxus, ne?

Dále navrhuji povýšit 3xHonzíka do hodnosti polního maršálka a svěřit mu vrchní velení armády.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1709
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 11:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík:Ano,přesně tak.Až bude válka,bude trať do Mutěnic velice potřebná,protože zásoby vína v Břeclavi i Kyjově budou rychle ubývat, a to by mohlo naši armádu odtrženou od Nošovic,Plzně,Budvaru i Starobahna silně demoralizovat.

Ale pokud povede naše vojsko trojnásobný soudruh Jan, není třeba propadat panice a odcházet domů před zavíračkou.
Otto Pospíšil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.47.93
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 11:31:41    Odkaz na tento příspěvek  

Zzz:

Možná by stálo za uvažování, aby bylo zákonem dáno, že každá vinice má mít svoji vlečku napojenou na fungující železniční síť...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1732
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 11:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Představte si situaci jihovýchodního útoku, kdy je obsazena Břeclav a vy potřebujete přesunout železniční vojenský vlak na Uherské Hradiště, jedete tedy ze Zaječí přes Mutěnice na Hodonín, ale najednou padne Hodonín a vy nevíte jak dál...
Vzhledem k tomu, že v případě skutečného konfliktu by se fronta nejspíš přesunula daleko za Brno dřív, než by ten vlak ze Zaječí do Mutěnic dojel, tak nás Mutěnka opravdu nezachrání...
Hromadná doprava, pořádná votrava a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka (Ivo Jahelka)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
3xHonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.47.231
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 12:37:12    Odkaz na tento příspěvek  

Vy se smějete a bavíte se. no uvidíme. Hitlerovi se taky ve 20. letech smáli a pak jeho vermacht pochodoval Prahou i Brnem.
Otto Pospíšil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.47.93
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 12:46:03    Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík:

Jak píše 218-ka... Nějaká připo*raná lokálka zarostlá křovím i v době, kdy se tam proháněly Hurvínci závratnou rychlostí 40-50 km/h by armádu v době moderních technologií nezachránila...
A mimochodem, maršále, pokud opravdu bude válka, tak stačí "kobercový nálet" s atomovými nebo biologickými zbraněmi a během 15-ti minut zmizí celá republika ;-)
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 12:49:55    Odkaz na tento příspěvek  

V souvislosti s příspěvkem 3xHonzíka z dnešního dopoledne, který by patrně zasluhoval nějaké ocenění - třeba "příspěvek měsíce", jsem si vzpomněl na fanatika do dálnic Kuneše. S ním byla (svého času) také zábava. Pro ilustraci jeden jeho citát:
"15.11.2007 12:37:41
Předmět: přeshraniční konspirace
Odesílatel: Kuneš
Přestože jakožto velmi zkušený vědec jsem navyklý většinu problémů posuzovat rutinovaně, vždy také přihlédnu k specifikům dané problematiky a předmětné záležitosti, čímž v mnoha případech zastíním své kolegy, kteří však v mém oboru (dopravní infrastruktura) nevykazují srovnatelnou odbornou způsobilost (odbornost) v relaci k mé osobě. Velice kladně rovněž hodnotím vlastní zarputilost, prostřednictvím jíž jsem mnoho projektů přes počáteční odpor okolí v plném či částečném rozsahu prosadil a dnes a denně prosazuji obdobným způsobem projekty nové, přičemž za své vrcholné dílo považuji Projekt rozvoje a výstavby dálniční sítě ČR v návaznosti na středoevropské dálniční a tranzitní tahy o kterém jsem naprosto přesvědčen, že jeho realizaci dříve či později navzdory běsnění zelených živlů, zkorumpovaných lobbistů a politiků - zlodějů komunální i celostátní úrovně. Ano pánové, jedná se o nelehký úkol a velmi záludného protivníka a zároveň mám vážné indicie a důvodné podezření o přeshraniční prorůstání konspirace ekologů a katolické církve z katolického Polska do ČR a to převážně na území Moravy, kde má církev svatá odjakživa více přívrženců, což je skutečnost, kterou vždy, pokud mám proslov na Moravě, neopomenu v kritickém duchu zmínit."
Cogwgeel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 13:00:33    Odkaz na tento příspěvek  

Ale uvedu i jeden pozitivní příklad ze zahraničí: Velmi šoto-atraktivní muzejní trať Wutachtalbahn, známá též pod "obchodním" jménem Sauscshwänzlebahn (nedávno se na ni vrátila i pravidelná osobní doprava). Viz obsáhlé stránky http://www.wutachtalbahn.de/b_domain_wtb/sauschwaenzlebahn/wutach talbahn.php Vede po německém území nedaleko od hranic s (neutrálním!) Švýcarskem. Ve velké vlně rušení lokálek v západním Německu (tedy již před 30-40 lety) měla být zlikvidována, ale díky vojensko-strategickým expertům z NATO k tomu nedošlo a brzy se z ní stala velmi populární muzejní dráha. Dnes jsou za to rozhodnutí vojáků před mnoha lety všichni vděční.