Diskuse » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 28. 1. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 28. 1. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pátek, 20. prosince 2019 - 13:26:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 373
Registrován: 10-2014
Jo,bude to vrchol designu,transit custom má totéž, jen ve větším provedení,taky to ve mě vzbudilo vzpomínky na osmdesátá léta[biggrin]
zdroj foto-internet
Neděle, 22. prosince 2019 - 10:17:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1875
Registrován: 3-2007
To vypadá, jako kdyby zadání znělo "ani jedna rovná linie!" všechno někam zahnutý, jenom aby to zahnutý bylo... Šílený hnus
Martinmarilynmanson
Úterý, 24. prosince 2019 - 11:39:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10998
Registrován: 12-2007
Osobně mám pocit, že to jde s Fordem poslední dobou z kopce. Když jsem si zkoušel Kugu, tak auto jelo dobře, ale ta palubovka dost hrozná, zvláště infotainment, takže přeladit rádio byla vždy sázka do loterie. I Hyundai Tucson, kterého úplně nemusím, tak mi přišel interiérově mnohem lepší.

K tomu u Fordu konec řady modelů a zavádění tuny crossoverů, čímž podle mě nechávají velký prostor konkurenci. Nevím, nevím... [uhoh]
Be clever - use public transport!
Úterý, 24. prosince 2019 - 21:05:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 8-2015
China elektrické rikše 2017 : https://carnewschina.com/2017/01/10/i-always-wanted-to-have-a-pin k-double-cab-3-wheel-pickup-truck-with-searchlights-on-the-roof-a nd-now-china-will-sell-me-one/
Jef
Čtvrtek, 02. ledna 2020 - 10:08:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5927
Registrován: 5-2002
K tomu u Fordu konec řady modelů a zavádění tuny crossoverů, čímž podle mě nechávají velký prostor konkurenci.

Co končí za modely? Aktuálně mě napadá C-Max, už dřív B-Max, stahující se mračna nad Mondeem, no a pak samozřejmě genocida sedanů a hatchbacků v USA.

To zavádění tuny SUV a crossoverů, to je bohužel současný standard, to se děje snad už u všech značek. Za pseudoteréňák si lidi kdovíproč rádi připlatí, takže ty modely můžou být při podobné velikosti dražší a pro výrobce ziskovější. V souvislosti s tím holt často končí modely z jiných segmentů - MPV už se drží jen u pár výrobců a kromě prémiových značek už skoro zmizela i celá vyšší střední třída (buďme rádi za držící se Superb a Passat).

Ford míval (v Evropě) donedávna tu nejširší nabídku MPV - malý B-Max, dvě verze kompaktního C-Maxu, dynamicky se tvářící S-Max a prostorné Galaxy. Skoro bych čekal, že to může být dobrá strategie a že jak všichni ostatní postupně MPV stahovali, že to může být místo pro Ford na trhu. Ale ono prý ne, prodeje MPV i jim přes nesporné výhody těchto vozů klesají a stratégové asi vidí budoucnost fakt jen v těch crossoverech (i takový průkopník vozů MPV jako Renault tam už své modely nasměroval). Takže holt skončily B-Max i C-Max a místo Mondea, S-Maxu i Galaxy že se prý snad dočkáme... no to by jeden neřek, velkého crossoveru[kiss].

A má to prý být globální model, který nahradí i americký Fusion (tamní sedanová verze Mondea, resp. současné evropské Mondeo je odvozené z amerického Fusionu.). V Americe přitom z roku na rok řekli, že úplně přestanou nabízet osobní modely Fiesta, Focus, Fusion a Taurus, a zůstanou jim jen pick-upy, SUV a crossovery. Nejlevnějším modelem značky v USA se tak zřejmě stane ne moc povedený Ecosport...
Přišlo mi to jaký drsný krok, ale podobná čistka, jenom víc postupně a v tichosti, vlastně probíhá i u GM a Chrysleru - taky už jim moc osobáků nezbývá. Podle mě je to především přiznání, že americké značky nejsou schopné konkurovat menším modelům japonských a korejských výrobců. Američanům se nikdy moc nevedlo dělat menší dobře vymyšlená auta, dařilo se jim jen s robustními naddimenzovanými modely, tak jim holt v dnešní době zůstanou jen teréňáky a lehké náklaďáky (kterými v venkovských oblastech USA stejně už jezdí víceméně všichni[proud] a velkoměsta preferují zahraniční značky).
Mauricio
Čtvrtek, 02. ledna 2020 - 21:31:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9340
Registrován: 4-2005
Tak zrovna s tím Superbem ses netrefil, prosakuje info, že by měl pomalu ale jistě končit, resp. že chystaná modernizace bude tou poslední.
-OndraS
Čtvrtek, 02. ledna 2020 - 22:15:41  
Neregistrovaný host
Já su za ty SUV vlastně rád, o to víc v provozu vynikne "mrtvá" kategorie kupéček.
Jef
Pátek, 03. ledna 2020 - 17:23:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5929
Registrován: 5-2002
Se Superbem a Passatem jsem měl na mysli, že mají stále slušný odbyt. Třeba i proti Mondeu a Insignii. Nejen v ČR.
Pajzák
Pátek, 03. ledna 2020 - 22:34:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3354
Registrován: 6-2015
S vědomím marné snahy to zkusím.
Nevíte někdo o autě v pojízdném stavu do 10000 Kč, které by mělo STK a nacházelo se na jižní Moravě? Spřátelená pizzerie dnes přijala nového řidiče a zvládl skoro celý jeden rozvoz, než hodil Cento do škarpy. Vzhledem k rozsahu poškození to má "šestistovka" za sebou a je potřeba sehnat rychle něco náhradního, nejlépe opět ...cento, Punto, Feldu apod.
Martinmarilynmanson
Sobota, 04. ledna 2020 - 10:26:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11002
Registrován: 12-2007
To zavádění tuny SUV a crossoverů, to je bohužel současný standard, to se děje snad už u všech značek
To je sice pravda, ale stačí jedno "chytré" evropské nařízení o finančních postizích SUV atp., a celá značka se může jít klouzat. Tyhle sázky na jednu kartu jsou dost nebezpečné. Ostatně, příkladem může být Fiat a jeho sázka takřka výhradně na minivozy alá 500. Chytře to udělal Renault, kde Espace je lehce zvednutý, takže vypadá jak SUV, ale pořád má dostatek vnitřního prostoru (což většina SUV nemá...).
Jako příklad, že se to nepovedlo, mě napadá C5 Aircross. Kolik jich vídáte? Já vím v Plzni o jedné. Podle mého byl konec tradiční C5 chyba.
Od několika známých taky vím, že mají od jistého roku zákaz si jako služební auto pořizovat SUV, neboť to v očích zákazníků (smýšlejících ekologicky) nemusí působit dobře, takže mohou pouze auta nižší střední a střední třídy, ale nic "zvednutého".
Nic proti SUV, chápu, že se je lidi kupují, ale sázka celé modelové řady jen a tuhle kartu je podle mě chyba.

Tak zrovna s tím Superbem ses netrefil, prosakuje info, že by měl pomalu ale jistě končit, resp. že chystaná modernizace bude tou poslední.
Kde byly takovéhle náznaky? Tahle zpráva mě překvapuje. Vím, že se zvažuje konec Fabií kombi kvůli Kamiqu (btw. ty taky skoro nevídám).
Be clever - use public transport!
Mauricio
Sobota, 04. ledna 2020 - 11:21:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9341
Registrován: 4-2005
Nezvažuje, je v podstatě již zvážen. Oboje info od testovacích pilotů, a ti jsou v hierarchii automobilky umístěny dost vysoko, tak bych to bral jako hotovou věc. Nicméně konečné slovo stejně nebude v Boleslavi, tak uvidíme. Osobně si myslím, že jsou oba případy celkem blbost - prodejní čísla nejsou nízká a kdo chce Fabii combi, těžko si koupí Kamiq, to už spíše i30, aby byl ten "patriot". A zákazníci Superba asi těžko přejdou k Passatu... Cítím v tom spíše zase nějaký strach "mateřské značky" o možnou soběstačnost "dětí".

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Martinmarilynmanson
Sobota, 04. ledna 2020 - 12:49:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11004
Registrován: 12-2007
Hmmm, no tak uvidíme.
Be clever - use public transport!
Martinmarilynmanson
Sobota, 04. ledna 2020 - 13:52:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11005
Registrován: 12-2007
Teď koukám do posledního Auto Tipu, kde píšou, že by nový Superb měl přijít v roce 2023... tak uvidíme, co nakonec zvítězí [happy]
Be clever - use public transport!
Jef
Sobota, 04. ledna 2020 - 17:38:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5930
Registrován: 5-2002
Že firmy nepodporují SUV jako služebáky? To podle mě nebude (aspoň tedy u nás) kvůli nějakým ekologicky orientovaným zákazníkům, ale spíš proto, že firmy řeší své náklady - SUV jsou dražší a víc žerou, možná na ně budou i dražší některé díly. Naproti tomu praktických výhod pro firemní využívání moc nebude.. Ostatně u manažerů mi přijde, že se podíl SUV neustále zvyšuje, u těch to potenciálně problematické image asi nevadí..
Úterý, 07. ledna 2020 - 12:42:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5866
Registrován: 2-2005
ad Ford Focus IV: Kupodivu se mi zdá, že novou generaci vídám na silnicích častěji než svého času mk3. Dle nějakého žebříáčku, který už samozřejmě už nedokážu dohledat, si vedl v prodejích poměrně dobře. Tablet zaražený v palubce je bohužel teď v módě a (mně se ještě v mk3 FL vyhnul, ačkoliv mám taky 8" dotykový displej) a samozřejmě se základním rádiem je to jako pěst na oko. Stejně "hezky" to umí třeba Hyundai nebo Škoda blahoslavená.

ad Mondeo/S-Max/Galaxy: V léte jsem se bavil s prodejce Fordu a údajně jim CZ zastoupení informace o konci této řady dementovalo. Nicméně vzhledem k tomu, jak často se o tom píše/hovoří, to to tak opravdu bude. Mondeo se díky pozdnímu příchodu nové generace do SUV období neprodává a MPV z něj vychází, takže se bohužel jeho konec sveze s ním. Přitom S-Maxů nové generace jezdí spousta (s přihlédnutím k módní vlně SUV) a Galaxy taky není výjimkou. A ačkoliv taky věřím tomu, že by se nakonec zachování S-Maxu/Galaxy Fordu vyplatilo (už totiž začíná klima-ekologický hon na SUV), jeho zániku se zřejmě nevyhneme. Doudám, že se mi za pár let podaří urvat zachovalý kus poslední (?) generace Galaxy.

Ad služební SUV: U nás si vyšší management může vybírat buď ze střední třídy (Superb, Passat) nebo SUV (Kodiaq). Střední mngm si může vybrat buď Octavii nebo Octavii.

PS: Znám člověka, co má služebního Kodiaka (před tím Sup II, 2x OII, OI) a nedávno pořídil jako druhé auto do rodiny nové Galaxy a říká, že svezení je rozhodně lepší s Galaxy...
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Martinmarilynmanson
Středa, 08. ledna 2020 - 06:53:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11007
Registrován: 12-2007
Ještě k Fordu... odkaz

Jef: Možná máš pravdu, ale tamto vysvětlení staví vedení do pozice ekologicky smýšlejících lidí [proud][proud]
Be clever - use public transport!
Jef
Středa, 08. ledna 2020 - 09:39:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5931
Registrován: 5-2002
Ještě k Fordu...

To je zajímavý - hlavně s tím Fusionem a že zákazníci už víc masově na crossovery nepřejdou. Je vidět, že ta brutální redukce modelové řady není žádný strategický tah s vizí budoucnosti, ale spíš prostě jen brutální ořezání nákladů. To jsou na tom tak zle...?

A to, že vedení firem svoje šetření rádo marketingově prodá jako ušlechtilé pohnutky, to si naprosto dovedu představit[proud].
Středa, 08. ledna 2020 - 10:13:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5867
Registrován: 2-2005
Autofórum a zejména články pana Prokopce bych bral v tématech kolem Fordu s velkou rezervou. Rád totiž nenechá na této značce nit suchou...
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Středa, 08. ledna 2020 - 12:53:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4664
Registrován: 11-2006
Tak já bych si velmi rád koupil třeba Rangera nebo Hilux, ale když na to auto nemám, tak musím sáhnout po něčem s klasickou koncepcí. A takových lidí bude celá řada. Ne každý má na to, jezdit v SUV, nemluvě jen o pořizovací ceně. Takže pokud se automobilky budou držet jen toho, že zruší kategorie kromě SUV, sportovních, prémiových aut a dejme tomu dodávek a pickupů, tak buď budou muset nějaký segment zlevnit na úroveň dnešních sedanů a nebo se prostě automobilismus opět stane výsadou bohatších lidí. Druhá věc je, že třeba já Hilux využiju, ale proč jí má někdo, kdo tím vozí děti do školy mi hlava nebere. Kdybych neměl práci, kterou mám, taky bych takové auto nevyužil a proto bych si raději koupil klasického kombíka. Na ty terény, které v Krkonoších jezdím, mi zatím vždy Oktávka 4x4 stačila a naopak ve velkém SUV mám velmi nejistý pocit při sjezdu zasněžených prudkých kopců. A drtivá většina majitelů SUV s tím stejně dál než do Špindlu nejede..
Středa, 08. ledna 2020 - 15:27:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5871
Registrován: 2-2005
Většina dnes provozovaných SUV je jen těžká neforemná krabice s náhonem 4x2, takže ve složitější situaci se chová zppravidla hůře a méně předvídatelně než auto klasické koncepce. Ovšem SUV je dnes věc statusu a dokud budou zákazníci ochotní platit více peněz za auto, které z pohledu výrobních nákladů stojí v zásadě totéž co klasika a zároveň při stejných vnějších rozměrech, má méně prostoru uvnitř, menší kufr a větší spotřebu, budou jiná auta postupně mizet...
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Martinmarilynmanson
Středa, 08. ledna 2020 - 16:51:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11009
Registrován: 12-2007
Autofórum je pravda trochu bulvár...

Nicméně si stejně myslím, že stavět modelovou koncepci, která se nedělá na rok dopředu, ale zpravidla třeba na 10 let, na SUV, je chyba. Jak tu bylo napsáno, stávající ekologicko-politický hon na SUV může doznat mnohem větších rozměrů v případě různých zákazů do centra měst, sankcí v podobě nějaké daně. A v případě nějaké recese zase lidi nebudou chtít připlácet 40 tisíc + za de facto méně praktické auto. Pak zjistí, že by jim třeba Fabia combi stačila namísto Kamiqu, protože v té Fabii combi může jet celá rodina na dovolenou, což s ohledem na velikost kufru Kamiqu jde jaksi hůře...
Be clever - use public transport!
Mauricio
Středa, 08. ledna 2020 - 17:39:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9353
Registrován: 4-2005
Ovšem SUV je dnes věc statusu a dokud budou zákazníci ochotní platit více peněz za auto, které z pohledu výrobních nákladů stojí v zásadě totéž co klasika a zároveň při stejných vnějších rozměrech, má méně prostoru uvnitř, menší kufr a větší spotřebu, budou jiná auta postupně mizet...

Myslím, že víc netřeba dodávat - jádro pudla zde Stanley perfektně shrnul.
Mauricio
Středa, 08. ledna 2020 - 17:50:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9354
Registrován: 4-2005
On je tam i ten psychologickej jev. Větší, nebo řekněme robustnější, auto v člověku umocňuje pocit nějakého bezpečí. Zda tomu tak reálně nemusí být, je věc jiná. Reálné nebezpečí pak ale vidím v tom, a to nejsem žádný ekoterorista ani nijak jinak zblbnutý jedinec, že před takovým pěkně stavěném robustním SUV se na příklad na křižovatce na přechodu krásně ztratí dítě - prostě není přes čumák vidět. To mne třeba znepokojuje mnohem více, než to, že s takovým autem někdo nevjede do centra města.

Tady se nějak předpokládá, že SUV je něco víc a nemůže si to dovolit běžný občan. Ale SUV nemusí nutně znamenat cenově přemrštěný nesmysl "lepších" značek. Cenová politika je sice dnes nastavena o něco výše, předpokládám ale, že například po vypuštění Fabie combi se model Kamiq (nebo kterej to je - tyhle podobný názvy, to je děs) zázračně zlevní, resp. nabídne řadu akčních modelů (opět psychologický jev - "něco" zlevním o (pro mne nevýznamných) pár korun, případně přidám nějaké to lepší rádio nebo hezčí kola, a ejhle, zákazníci se jen hrnou). I tak si ale nemyslím, že by SUV bylo prioritou majetnějších lidí.
Martinmarilynmanson
Sobota, 11. ledna 2020 - 10:12:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11013
Registrován: 12-2007
Já jistou oblibu SUV chápu. Protože nejsem nejvyšší, oceňuji vysoký posaz a zdvednutý podvozek, který se hodí při překonávání vysokých obrubníků a při výletech do přírody. A nejde o nějaký terén, ale obyčejné polní cesty. Na druhou stranu, některé modely se tváří jako SUV, například Mazda CX-3 má stejně vysoký podvozek jako Fabia II s paketem pro špatné cesty [proud] a některým chybí kryt podvozku a motoru, což je úplně debilní.
Be clever - use public transport!
Sobota, 11. ledna 2020 - 12:13:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7733
Registrován: 12-2005
Mmm jenže vyší posaz a podvozek mají i věci typu berlingo, caddy, kango. A ty oproti suv nabídnou daleko větší užitnou hodnotu a to hlavně pro rodinu s harantama. Do kufru suv nedáš kočárek bez složení. Kdeždo do berlinga stačí sklopit madlo. Na parkovišti snáz harantě zakurtuješ do sedačky když máš šoupačky což suv nemá. Výhled je taky lepší než u prapodivně na všechny strany zakulacenýho rozplizlýho suv.
Jenže suv dává dojem nějakýho společenskýho statusu oproti "dělnický" polododávce.
Přitom výhody i nevýhody mají obě kategorie jako přes kopírák.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Martinmarilynmanson
Úterý, 14. ledna 2020 - 18:01:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11018
Registrován: 12-2007
Ne vše je jen o užitné hodnotě. A asi chápu lidi, že ne všici chtějí jezdit v dodávce, byť co nejvíce podobající se MPV.

Jinak problémů Fordu si všímá i Wall Street Journal odkaz, bohužel placeno.
Be clever - use public transport!
Středa, 15. ledna 2020 - 08:37:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4666
Registrován: 11-2006
Martin: jenže Berlingo má jízdní vlastnosti a dílenské zpracování na úrovni žebřiňáku a to si troufám tvrdit, že mistr truhlář si dal záležet více, než žabožrouti u výroby této neforemné krabice. Málokteré auto nesnáším tak, jako Berlingo. Bavíme-li se o první generaci před i po fl. Caddy mám celkem rád, ale zase je to auto šíleně uskákané a třeba v případě té, co máme doma, to není úplně vrchol spolehlivosti. Kangoo neznám, ale je to Renault, takže to špatně už z principu [proud].

MMM: nevím, do jaké přírody na výlety jezdíš, ale já se mimo silnice pohybuji často a ještě se mi nestalo, že by to byl takový terén, který by nezvládla Octavia 4x4. Pak už jsou terény, kam bych se vydal leda s Hiluxem a tam i SUV jsou marná.

Ale chápu ten "pocit bezpečí", který jízda v SUV může vyvolat. Byť jízdní vlastnosti a tím i ovladatelnost to auto bude mít vždy horší, než obyčejný kombík.
Pajzák
Středa, 15. ledna 2020 - 09:41:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3414
Registrován: 6-2015
Je otázkou, jestli falešný pocit bezpečí je to, co mě u jiného řidiče těší.
Středa, 15. ledna 2020 - 10:47:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7738
Registrován: 12-2005
Tak když srovnam jízdu a zpracování berlingo x duster tak je na tom berlingo o kousek líp [wink]

Jináč onehda se tu propíral design nových aut. Zbytečný tvary jen aby to bylo trochu jiný. Teď na mě na fb vyskočil novej kundaj i10. Tady už mi těch tvarů a prolisů přijde opravdu hooooodně moc. Z toho by šikovnej desgnér uštrikoval kastle na tři auta a ještě by mu pár tvarů zbylo.... [crazy]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Hladík
Středa, 15. ledna 2020 - 12:36:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2524
Registrován: 10-2008
Mirous: co máš proti Renaultům? Mám Dacii už 3. rok, 60 000km a naprostá spokojenost a spolehlivost. Samo svědčí i to, že Renaultí motory se dávají do auto jako MB A, B Classe, Citan a jiné...

Středa, 15. ledna 2020 - 14:03:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5876
Registrován: 2-2005
Hladík:
"Mám Dacii už 3. rok, 60 000km a naprostá spokojenost a spolehlivost.
"


Pokud se něco zásadního posere do 100 000 km, můžeme v 99% mluvit o smůle než o tom, že by se dle toho dala posuzovat spolehlivost.


Hladík:
" Samo svědčí i to, že Renaultí motory se dávají do auto jako MB A, B Classe, Citan a jiné... "

To svědčí hlavně o úpadku a hrabivosti Mercedesu. Citan je trefa do černého - kvalita Renault za cenu Mercedesu...[smrt]

(Příspěvek byl editován uživatelem Stanley.)
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Středa, 15. ledna 2020 - 16:24:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3243
Registrován: 8-2013
Každé auto vydrží veľa, vždy len záleží od toho ako sa majiteľ k vozidlu správal.
www.autoskodaklub.sk
Pajzák
Středa, 15. ledna 2020 - 17:02:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3420
Registrován: 6-2015
Pomohl by mi někdo vysvětlit ekonomiku provozu mycích linek u ČS Tank-Ono? Za 39 Kč proběhne předmytí wapkou obsluhou myčky, poté 2x šampon, 2x kartáče a sušení. Za hodinu se stihne umýt do 15 vozidel, tedy cca 600 Kč tržba. Nějak mi to nevychází, ať počítám, jak počítám.
Středa, 15. ledna 2020 - 18:34:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7739
Registrován: 12-2005
Taky ty myčky jsou vesměs stroje co ještě myly koňský spřežení císařpánovi. Krtáče se mění až když nedosahnou na auto a voda jde přes filtry typu cedník. Tam bych auto s pěknym lakem rozhodně nezavez.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pajzák
Středa, 15. ledna 2020 - 19:07:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3421
Registrován: 6-2015
Ja taky ne, testoval jsem to na 18 let starém stroji s dosti zašlým lakem.
Středa, 15. ledna 2020 - 19:30:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5879
Registrován: 2-2005
S pěkným lakem bych nějak do žádné kartacove myčky...
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Středa, 15. ledna 2020 - 20:07:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4667
Registrován: 11-2006
Každé auto vydrží veľa, vždy len záleží od toho ako sa majiteľ k vozidlu správal.

S tím nemohu souhlasit. Jsou věci, které řidič neovlivní. Ve svém životě mám zkušenost se dvěma Renaulty. Nejprve R18. Už jsem tu kdysi o něm psal. To auto snad v životě nedojelo do cíle. Druhý Renault byl Laguna. S tím jezdil známý, měl to auto rád a staral se o něj, přestože se neustále sra**. Vrchol všeho bylo, když se mu za jízdy zamklo řízení a málem se zabil. V tu chvíli auto šlo z domu. U obou Renaultů se kazily zejména elektrické části vozu. A zdaleka to nejsou jediné případy, které znám, jen u těch ostatních to nemám ověřené.

Dobrý příklad je třeba Suzuki Grand Vitara. Skvělé auto, do kterého dávaly diesly od Renaultu a tím to auto totálně zabily. O nespolehlivosti těchto motorů se napsaly romány..
Martinmarilynmanson
Čtvrtek, 16. ledna 2020 - 04:18:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11020
Registrován: 12-2007
o jaké přírody na výlety jezdíš, ale já se mimo silnice pohybuji často a ještě se mi nestalo, že by to byl takový terén
Jde mi o tu světlou výšku, u Fabie se mi už několikrát podařilo škrtnout o podvozek.

Ad Renaulty - kolega si koupil roční Clio Grandtour a v servisu je kvůli opravám pravidelný zákazník...
Be clever - use public transport!
Úterý, 21. ledna 2020 - 21:44:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5880
Registrován: 2-2005
https://autobible.euro.cz/mpv-jeste-neumiraji-ford-galaxy-a-s-max -vsadi-na-hybridni-pohon/
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Středa, 22. ledna 2020 - 15:52:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 674
Registrován: 8-2012
Chlapi, byl někdo z vás na stk s autem, které bylo zespodu viditelně vyvařované? Vadí toto na stk? Mám shnilý nosníky a podlahu a musím toto vyměnit a vyvařit. Bohužel Felda má dva druhy nosníků podlahy a ten můj typ nosníku se nevyrábí. Zajímá mě jestli vyříznutí shnilé části a navaření nového plechu bude vadit na stk, nebo jestli to projde. Když jsem vařil kdysi předek, tak jsem sváry a záplaty překytoval, takže to nebylo poznat, navíc to byly jen podběhy a části prahů.Letos mě čeká oprava místa kde drží přední náprava a nevím jestli přiznaná oprava nebude vadit.
Středa, 22. ledna 2020 - 22:03:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7762
Registrován: 12-2005
Auto nesmí bejt děravý. Což nebude když ho vyvaříš. Samozřejmě to musí nějak vypadat. Žadný vlaštovčí hnízdo.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Středa, 22. ledna 2020 - 22:19:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 675
Registrován: 8-2012
Martine- ty seš takovej praktik a u Tebe vím žes to dělal tak poraď- lepší vařit s přesahem, nebo natupo k sobě? Jde mi o pevnost. To druhý mi sice jde, ale je to větší drbačka. Chcu si koupit falcovací kleště s děrovačkou, abych to nevařil furt na prasáka.
Mauricio
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 09:50:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9365
Registrován: 4-2005
No nevím, jestli by mne u vyvářky podlahy zajímalo, co na tom řeknou na STK. Asi by mě hlavně zajímalo, zda se tou podlahou pak stejně nepropadnu. Lepší je udělat to pořádně, než to flikovat kvůli "názoru STK", a pak si v tom rozbít ústa...
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 12:36:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2173
Registrován: 10-2007
Já jsem myslel, že zde panuje vysoké mínění o technicích na STK a o celém tom systému vůbec. Potom technik na STK vyhodí právě toho, kdo to vyvařil tak, že by podlahou pak propadl a pustí toho, kdo to udělal pořádně. Není žádný problém.
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 14:01:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7764
Registrován: 12-2005
To teda nevim jako praktik si moc nepřipadam.
Mno u podlahy je to otázkou jestli přesah nebo na tupo. Přesah bude pevnější ale mezi plechama to bude hnít. Na tupo když se to udělá dobře tak to taky něco vydrží ale může to rupnout vedle sváru. Chtělo by to nějakýho klempíře od fochu. Já obcas něco smrknu aby to nebylo děravý ale nevim jestli dobře nebo ne. Třeba prahy na golfu sem záplatoval s přesahem. Zadní rohy na transpoteru sem zas dělal na tupo. Na brpukovi sme vařili oběma způsobama ale víc toho bylo na tupo. Tak si vyber [biggrin]
Ono jde o to provařit to pořádně aby tam nebyly studeňáky a pak to drží tak i tak.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 16:27:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 676
Registrován: 8-2012
Martine díky. Já si právě pamatuju, jak si vařil toho brouka a vypadalo to moc dobře. To už chce koule a něco umět. Proto Tvý rady beru. Musím to udělat pořádně, protože je to místo kde drží nápravnice a hned kousek vedle rameno. Nerad bych si někde rozbil hubu. Když jsem měl Fiata koupil jsem za dva tisíce dalšího na ND.A na co ten dojel? Měl motor po GO, nový ramena , těhlice, tlumiče atd atd- ale měl vyrvaný kus podlahy a poloosa vyjela z převodovky a bylo po ježdění. U dalšího tentokrát kamošovýho Fiata128 sport coupe to samý. Vyrvaný držení ramene z kastle. Toto právě nepodceňuju a myslím, že ani technik na stk by si to nevzal na triko. Takže z toho mám respekt. Musí to být opravený fakt pořádně. Jde o to zda technik řekne- je to dobře vyvařený, tedy v pořádku, nebo jestli řekne- ááááá tadydle se vařilo uloženíí, no máš to hezký, ale bohužel se jedná o zásah do konstrukce-čili smůla.
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 17:00:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2174
Registrován: 10-2007
Paveljosef: já bych řekl, že zásah do konstrukce je, když se něco udělá jinak. Místo plechu jekl nebo noviny. Ale oprava vyvařením plech za plech byla vždycky přípustná. Pokud je svar udělaný poctivě, neměl by říct nic.
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 17:41:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7766
Registrován: 12-2005
Fakt nevim na cos koukal. Ja jsem takovej amatérskej smrkal. Hlavně sem to nedělal sám ale byl jsem k ruce tchánovi. Takže já vařil spíš to co pak nebude vidět. Tchán naopak vařil viditelný vnější díly... Taky se k nim líp může [satan]
Jináč když jsem vyvařoval strejcovi blatníky na zetora tam už jsem byl král. Přcijen dvojku plech na tupo zvládne vařit i lidoop [biggrin]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 18:09:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 677
Registrován: 8-2012
Risane budu doufat, že to teda klapne. Martine právě pokud si pamatuju tak ten brouk byl dost ořezanej a vařils tam snad nějaký plechy , aby bylo na co chytnou podlahu a prahy či co, ale přesně si to nepamatuju, je to už dlouho. Navíc si myslím, že ty části co nejdou vidět třebas vyvařená výstuha prahu je důležitější než krásně nabodovanej práh. No budu dávat potom fotky jak to budu dělat.
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 19:38:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2175
Registrován: 10-2007
Paveljosef: kdyby nebyly přípustné opravy nosných částí aut, asi by moc veteránů se samonosnou karoserií už nejezdilo. Já mám auta, která jsou takto opravovaná už několikrát, koupil jsem jedno auto, které mělo uhnilé uložení zadní nápravy (hnané) a nějak se to opravit muselo, jiné v republice nebylo a na světě byly jen další dvě. Ale dělal to vždycky dobrý klempíř, já bych si na to netroufl a nejspíš by to pak STK neprošlo.

Dají se opravovat i ty bourané oktávky, kterým hned na místě havárie berou techničáky, ale musí se to udělat správně. Vyvařovat se dají i ocelové konstrukce nosných části letadel a je-li to provedeno správně, osvědčení o letové způsobilosti to dostane. No a když se to udělá blbě, tak ne. Stejně tak i ochránce matek s kočárky v zelených montérkách může říct, že oprava je provedena špatně a známečku nevylepí. Co byste taky chtěli za jediný litr, šetřílci [wink].
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 20:39:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7768
Registrován: 12-2005
A proto máme karosářskej tmel (neplést s kitem) kterým svár přetahneme a následně opatříme vrstvou bodyschutzu aby to nehnilo. Ochránce matek s kočárky si může jít vysrat voko [satan]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pátek, 24. ledna 2020 - 13:09:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4673
Registrován: 11-2006
Předpokládám, že se to týká novodobé Felicie, pak bych spíš zvážil, jestli to má vůbec cenu. Jak je na tom zbytek auta, pokud je shnilá podlaha? Felicii ještě i slušnou seženeš..
Pátek, 24. ledna 2020 - 13:17:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 678
Registrován: 8-2012
Mirouši seženu, ale mám rád tady tuto.
Pátek, 24. ledna 2020 - 15:46:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7769
Registrován: 12-2005
Přesně tak. Taky nemam busa v A1 stavu. Za těch 12 let co ho mam sem moh koupit bambilion lepších busů. Myslim tim ať už stav nebo výbava, víc sedacek, bydlivý origo vestavby, syncro atd...
No ale stejně si tak nějak šudlam co je potřeba na 3 místný plechovce s pomalou převodovkou, hlodajícím plechotočem a lakem kterej by už nikdo z oboru dávno lakem nenazýval. [wink]

A nebo golf. Mam ho teprve rok ale taky mi tak nějak přirost k srdci. Proč jinak bych dával do kupy G4 kterých je bambilion v daleko lepšim stavu za pár peněz. Za ten rok jsem tomu vyměnil 5. dveře, spojku, homokinetickej kloub, kotouče a destičky, horní uložení tlumičů, vyvařil prahy, dal nový tažný.... No a teď tejden po stk vytek tlumič.... Tak dam nový tlumiče... A proč ne když slouží [wink]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pátek, 24. ledna 2020 - 18:10:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 679
Registrován: 8-2012
Pro mě ta oprava není problém. Naopak se na to už těším. Bude to ve spartánskejch podmínkách, ale bude to zábava. V případě, že mi něco nepůjde jsem domluven s kámošem, kterej neví, že něco nejde a prostě to udělá. Ono když má člověk nějakej vehikl rád tak se cesta najde.

(Příspěvek byl editován uživatelem paveljosef.)
Xik
Pátek, 24. ledna 2020 - 19:03:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 277
Registrován: 1-2011
Ještě jeden objev k nedávné diskuzi - pistáciová OIII. Inzerát.
Pavel2
Úterý, 28. ledna 2020 - 00:07:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17611
Registrován: 8-2002
trochu změníme téma...
uvažování PČR se nemění, píčovat a jebat jim stále přijde jako nanejvýš správnej postup [ko]
https://www.skoda-auto.cz/novinky/novinky-detail/2020-01-15-polic ejni-vozy

vidím jen 3 tmavý barvy. nebo koukám špatně?
uvidíme jaký budou mít RZ, když jsou na ten operák. středočeský PČR auta měly vždycky RZ z ORP Kolín.

já bych třeba uvítal, kdyby ty PČR vozy byly v provozu víc vidět, tj. byly ve standardní stříbrný s "firemním" polepem. každej kdo by takový auto viděl na silnici, by si dával větší pozor, mělo by to preventivní efekt. ale k tomu jsme ještě nedospěli...
Úterý, 28. ledna 2020 - 00:12:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7466
Registrován: 3-2007
Pavel2: Nemyslím si, že SKPV, pre ktorú sú autá určené, má záujem na tom, aby si "všetci dookola dávali väčší pozor" [wink]
Pavel2
Úterý, 28. ledna 2020 - 00:50:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17612
Registrován: 8-2002
to jsem nikde nezachytil, že jsou pro kriminálku [nene]
ti už teď jezdí ledasčím, nejen koncern.

krom toho u PČR platilo, že dopraváci dostali nový auta, třeba právě i na ten skrytej dohled a když je ojezdili, dostali nový a ty starý popostrčili do jiných policejních složek.
Pajzák
Úterý, 28. ledna 2020 - 08:56:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3475
Registrován: 6-2015
Informace, že nové vozy jsou pro kriminálku, proběhla tiskem pri jejich prezentaci.