Diskuse » Tramvaje a metro » Tramvaje v Liberci a trať do Jablonce » Archiv diskuse Tramvaje v Liberci a trať do Jab... do 13. 10. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tramvaje v Liberci a trať do Jab... do 13. 10. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
transmise
Neděle, 29. srpna 2021 - 17:24:19  
Neregistrovaný host
Prodloužení tramvajové tratě do centra města Jablonce není ani tak zamrzlý projekt, jako výsledek protitramvajové kampaně na jablonecké straně. Ikdyž je patrné, že většina obyvatel Jablonce by protažení tramvaje do centra uvítala.
Rem
Neděle, 29. srpna 2021 - 18:01:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1238
Registrován: 11-2008
No a díky té jejich kampani to právě zamrzlo ne? Původní plány byly, že prodloužení bude spolu s přerozchodováním meziměsta.
JendaLinda
Neděle, 29. srpna 2021 - 21:13:10  
Neregistrovaný host
Ten přejezd na Nové Rudě taky něco pamatuje. Nejsou tam ještě dřevěné pražce pod asfaltem?
transmise
Pondělí, 30. srpna 2021 - 11:41:17  
Neregistrovaný host
ad. Rem.... Tak zatímco tramvaj do Rochlice přeci jenom má šanci na rozmrazení v budoucnu , tak prodloužení tramvajové tratě do centra města Jablonce zůstane navždy v zemi věčného ledu.
Rem
Pondělí, 30. srpna 2021 - 23:17:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1239
Registrován: 11-2008
transmise: Až taková averze je v sousedním městě? Aby se jednoho dne nepřestalo do Jablonce jezdit úplně.
Úterý, 31. srpna 2021 - 09:06:35  
Neregistrovaný host
No nevím, Jablonci hlavně chybí obchvat (jakýkoli) ulice Budovatelů. Smyčka Tyršovy sady byla v 70. letech zřízena tzv. provizorně, pak se zbylý úsek skrz městskou třídu posunul na okraj komunikace. Ve Vratislavicích zůstala kilometrová jednokolejka i po roce 2015, toho času prošlo jen to samostatné těleso. Proč asi? A tady projektant prodloužení naivně nakreslil do úzkého hrdla oné silnice I. třídy snad dokonce výhybnu. Co si od toho sliboval, mi ještě nikdo neobjasnil. I tak ale novému terminálu a prodloužení fandím.
JendaLinda
Úterý, 31. srpna 2021 - 09:23:49  
Neregistrovaný host
Další věc, co mě zaujala, je neobvykle dlouhá výhybka na křižovatce Tanvaldská/Rochlická. Začíná v ulici U Sila a pokračuje přes celou křižovatku a ještě kus dál. Ta se bude muset nejspíš celá vyměnit. Proč se volilo takové řešení, když bylo zřejmé, že se to bude předělávat?
Úterý, 31. srpna 2021 - 11:34:45  
Neregistrovaný host
JendaLinda: Školy na to nemám, ale řekl bych, že samotná „výhybka“ ve smyslu opornice a jazyků se nachází pouze ve štěrkovém loži naproti domu Porsche a dál pokračuje jako splítka. Srdcovku potom najdeme zase až u Lékárny. To samé platí pro další nové výhybny s výjimkou Kyselky (zatím), dokonce i na Fügnerce je už rozjezdová splítka, přičemž analogicky by měla na druhé koleji časem vzniknout sjezdová. Očekávám, že na pevné jízdní dráze se to nějak roztáhne. Akorát jsem zvědavý na ty úseky, kde stojí splítka na dřevěných pražcích, k srdcovce se posune rozchod vně z obou stran, ale do toho jednokolejného úseku to pochopitelně nevyjde, čili bude muset mít oblouk jedné koleje (obou kolejnic) odlišný poloměr. Tak zda si to vynutí výměnu těch pražců. A zda i srdcovek, protože nějaké jsem viděl složené na smyčce, ovšem ty byly možná jen pro smyčku samotnou. Tady je vidět, že tři kolejnice do Jablonce by nebyly problematické ani tak z hlediska jazyků, jako spíš z hlediska uspořádání těch splítkových výhybek a srdcovek v nich. A je dobré si připomenout, že od modernizace se očekává spíš snížení provozních nákladů.
Filo
Úterý, 31. srpna 2021 - 12:27:51  
Neregistrovaný host
rochličák: Ulice Budovatelů jde celkem dobře objet ulicí U Nisy a Vodní, když se tam zrovna nevyměňuje most. On existuje nějaký plán na obchvat zhruba od Brandlu k výpadovce na Rychnov/Turnov ale nějak to v historii prošlo různými verzemi, kde by měl začínat a končit (na jedné straně variantně v podstatě na Brandlu a taky až dole v Zeleným údolí a na druhým konci cca hned na konci Jablonce za archivem, až někam k odbočce na Rádlo) ale i tak realizaci v jakékoliv podobě vidím spíš nepravděpodobně. Směrem od Prahy na Lučany to je asi ještě horší...
JendaLinda
Úterý, 31. srpna 2021 - 13:34:32  
Neregistrovaný host
r o c h l i č á k: Dřevěných pražců jsem si všiml taky, z toho jsem usoudil, že se počítá s výměnou. Podobně jako dřevo zmizelo i pod Novou Rudou.
A je známo, jak jsou kolejnice upevněny pod asfaltem na přejezdu na Nové Rudě? Nevypadá to, že by se chystali na jeho opravu.
Úterý, 31. srpna 2021 - 14:06:47  
Neregistrovaný host
Filo: V územním plánu jsou dokonce dvě varianty (či etapy). V té severní by propojil tunel pouze ulice Na Čihadle a U Přehrady. Protože díky rýnovické přeložce beztak většina tranzitu od Liberce směrem na Tanvald (čili I/14) jede ze severu k Jízdárně. A pak už se vyplatí jet okolo přehrady, zdržení u Jablonexu navzdory. Jablonec by si přál od ŘSD velkorysé řešení, přitom ale dnes náklaďáky posílá na své a krajské silnice. A to se pak revitalizace dělají těžko. S dílčími přeložkami Budovatelů ve smyslu U Nisy/Vodní/Skřivánčí nebo U Balvanu se myslím nepočítá, potom tedy ty koleje u Merkuru, natož u Zeleného stromu lze brát spíše jako právně podloženou ideu navazující na nějaký ten tunelový obchvat než jako něco, co může být vypořádáno lusknutím prstu a realizováno v řádu jednotek let. Rád bych se mýlil.

JendaLinda: Takhle – dřevo se nachází pod výhybkovými splítkami i z modernizace 2014/2015 a je v dobrém stavu, akorát nevím, zda půjde převrtat na standardní rozchod. Na Nové Rudě to dřevo bylo z roku 2000 a už dost prohnilé. Přejezd přes Tanvaldskou vznikl také v té době, jestli na dřevě... možná, bohužel uzavírat tuto silnici je poměrně komplikované.
transmise
Pondělí, 06. září 2021 - 20:43:22  
Neregistrovaný host
Dnes jsem si prošel úsek od vyhybny ve Vratislavicích až k zastávce U lomu. Klobouk dolů, práce pokračují perfektně👍Hlavně, aby počasí stavbařům nadále přálo. Poptával jsem se i některých vedoucích pracovníků, zda vědí něco o výběrovém řízení na náročnou modernizaci zbývajícího úseku, ale nikdo mi nedokázal odpovědět.. Žeby se vše odsunulo na neurčito?
r o c h l i č á k
Pondělí, 06. září 2021 - 23:26:33  
Neregistrovaný host
transmise: Zatím jsem nezaregistroval, že by byl soutěžen přímo dodavatel stavby (resp. staveb, třeba k rekonstrukci měnírny ani nevím, zda je zveřejněný nějaký projekt), nicméně nastal posun v tom, že zastupitelstvo schválilo požadavek podniku na ručitelské prohlášení ke smlouvě na podnikový úvěr, který byl ujednán ve výši té částky alokované na kofinancování.
transmise
Úterý, 07. září 2021 - 08:57:30  
Neregistrovaný host
Něco o ručitelském prohlášení psala včerejší Liberecká drbna. Ale má-li být celá trať zprovozněna do konce příštího roku,je termín zahájení dalších prací nanejvýše akutní.Zatím ticho po pěšině nic dobrého nevěstí.Na druhé straně je vidět snaha dokončit stávající práce na úseku z Fugnerovy do Vratislavic o čtrnáct dní dříve,tady aby tramvaje na tento úsek vyjely letos prvního listopadu.Jak jsem zaslechl v autobusech a na zastávkách NAD,všichni cestující se už na svoje tramvajky těší..Včera jsem si také všiml,jak se pilně pracuje na smyčce ve Vratislavicích a mimo jiné i na na první vjezdové výhybce do stanice Vratislavice výhybna ve směru od Kyselky.Tedy na té,která pro provoz úseku linky č.5 není potřeba.
Úterý, 07. září 2021 - 10:57:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 1-2015
Na trati z Liberce do Jablonce je odbočení u zastávky U Lomu na Rochlice, uvažuje se ještě nad touhle variantou, nebo se už definitivně přešlo na jinou variantu?
"Pravda zvítězí, ale dá to fušku."
Jan Masaryk

Nejdebilnější výrok v historii: "Nevěřte všemu, co je na internetu, to už říkal Masaryk". Jakub Michálek (Piráti)
transmise
Úterý, 07. září 2021 - 12:19:21  
Neregistrovaný host
ad.Pepan.1981 Pokud je mi známo,varianta odbočení z jablonecké tratě v zastávce U lomu byla opuštěna. Nová varianta je ze stanice Rybníček. Zda bude i tato varianta následně opuštěna není zatím známo.Tím by vlastně zanikl záměr vybudovat tramvajovou trať do Rochlice.
Čtvrtek, 09. září 2021 - 22:05:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 178
Registrován: 11-2018
Obávám se, že po skončení výluky do Vratislavic žádné pokračování do Jablonce nebude a nakonec tam nikdo už tram provoz neobnoví.
trafo 2
Pátek, 10. září 2021 - 08:57:39  
Neregistrovaný host
Ad. 3xPražan.. Mám také podobně obavy. Žádné výběrové řízení na zhotovitele úseku do Jablonce ješte neprpběhlo... A některým zastupitelům Jablonce se možná splní sen o likvifaci trvaje v jejich městě.
trafo 2
Pátek, 10. září 2021 - 09:26:47  
Neregistrovaný host
... sen o likvidaci tramvaje.....
Pátek, 10. září 2021 - 09:38:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1114
Registrován: 1-2015
V Jablonci takové hlasy skutečně zaznívají a mám tedy o budoucnost velké obavy. Co kdyby zabojovala Společnost pro veřejnou dopravu?
"Pravda zvítězí, ale dá to fušku."
Jan Masaryk

Nejdebilnější výrok v historii: "Nevěřte všemu, co je na internetu, to už říkal Masaryk". Jakub Michálek (Piráti)
transmise
Neděle, 19. září 2021 - 10:37:44  
Neregistrovaný host
Blíží se konec září a je vidět, že od poloviny listopadu, možná i o pár dní dříve, se již opět svezeme tramvají z centra Liberce do městského obvodu Vratislavice. Ale pomalu přestáváme věřit, že od začátku roku 2023 se svezeme tramvají až do Jablonce. Termín zahájení náročných prací na zbývajícím úseku není dosud znám, stejně jako zhotovitel.
Spooky
Neděle, 19. září 2021 - 20:29:16  
Neregistrovaný host
Ad transmise: Bych to neviděl tak černě, započalo se na měnírně Zelené údolí, přeložka VT plynu v místech budoucího nového mostu v zeleném údolí a atd. Sice práce nejsou vidět, ale administrativně se pracuje intezivně.
Neděle, 19. září 2021 - 20:42:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4008
Registrován: 11-2007
Ted'ka až se rozjedou tramvaje do Vratislavic, tak vyjede jenom 5? Nemá cenu aby vyjížděla i 11.
Osmdesátdvojka
Neděle, 19. září 2021 - 22:22:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 80
Registrován: 3-2012
Proč to nemá cenu? Autobusy budou jezdit jen mezi Vratislavicemi a Jabloncem, tak jak to při výlukách bývá. Bylo by trochu nepraktický, aby jezdila souběžně tramvajová pětka a autobusová jedenáctka.

A mimochodem, nechápu, co tady všichni hysterčíte, že Jablonec určitě, zcela zaručeně atd. definitivně skončil. Termín zahájení prací se uváděl na podzim 2021 a podzim ještě není.
r o c h l i č á k
Neděle, 19. září 2021 - 23:59:07  
Neregistrovaný host
Myslím, že technický dozor investora byl vysoutěžen zároveň pro všechny etapy s tím, že jsou dány termíny dokončení jednotlivých etap, nikoli jejich zahájení. A že výběr zhotovitele by se dal stihnout za několik týdnů. Čili pozdě ještě není. [happy]
filo
Pondělí, 20. září 2021 - 08:58:31  
Neregistrovaný host
BTW, nevíte někdo něco o týhle údajný uzavírce na Prosečský https://www.facebook.com/groups/liberec.doprava/posts/14139529290 46422/ ? Nějak se nemůžu zbavit dojmu, že tohle místo se rozumně ojet prostě nedá, zejména teda ne kloubovým busem, tak jak s X11? Pokud po kolejích má znamenat po tramvajových, tak o tom pochybuju, v místě vede trať mimo silnici a má otevřený svršek. A objížďka ulicí U Šamotky mi přijde pro bus neprůjezdná.
transmise
Pondělí, 20. září 2021 - 13:11:15  
Neregistrovaný host
Po kolejích to asi nepůjde.. Ledaže by úzkorozchodná trať v těchto místech byla již snesena a provizorně by vznikla komunikace pro autobusy. Nová normálněrozchodná tramvajová trať má mít v těchto místech poněkud jiné vedení. Ale je to jenom moje doměnka.
filo
Pondělí, 20. září 2021 - 13:43:40  
Neregistrovaný host
Jel jsem kolem v pátek a trať snesená není. Jablonecká část je na několika místech přerušená (vytržené pole kolejí) ale vždy krátký úsek, minimálně jednou v Proseči u hlavní silnice a pak taky jeden kousek v Jablonci na Budovatelů, možná ještě někde jinde.
Pondělí, 20. září 2021 - 18:28:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4009
Registrován: 11-2007
5 s 11 mají od Rybníčku do Vratislavic stejnou trasu, mezi Vratislavicemi a Jabloncem pochopitelně bus X11.
r o c h l i č á k
Pondělí, 20. září 2021 - 19:57:00  
Neregistrovaný host
Počasí dnes focení příliš nepřálo (takové typicky liberecké...), ale nakonec jsem při vycházce pár snímků přeci jen pořídil.
Úterý, 21. září 2021 - 17:27:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 192
Registrován: 11-2018
Tak vás má zajímat meteorolický a hydrologický podzim a ten začíná 1.9. Začátek astronomického podzimu má zajímat jen astronoma. Bohužel pomocí médií se lid nechal vymlejt mozky a tak používá nesmyslně začátek astronomický, který je pouze technickou pomůckou hvězdné oblohy a s počasím nemá nic společného. Nebudu tu vysvětlovat jarní a podzimní bod a co s tím souvisí. Jaro - 1.3. - původní začátek roku. Atd. Nebudu to vypisovat.
Náhradník
Středa, 22. září 2021 - 22:53:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2206
Registrován: 4-2011
3xPražan : a co to má společného s tramvajemi v Liberci?
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
transmise
Čtvrtek, 23. září 2021 - 19:09:56  
Neregistrovaný host
3xPražan... Nějak mi unikla vazba Vašeho příspěvku na rekonstrukci a modernizaci tramvajové tratě mezi Libercem a Jabloncem. Prosím o podrobnější vysvětlení. Děkuji.
Emil Švec
Čtvrtek, 23. září 2021 - 20:46:22  
Neregistrovaný host
Proč toho trolla krmíte?!
r o c h l i č á k
Pátek, 24. září 2021 - 16:07:24  
Neregistrovaný host
Otočme list. [wink]


transmise
Sobota, 25. září 2021 - 10:00:31  
Neregistrovaný host
Ad. Rochličák,... Hezké počteni, ikdyž smutné. Liberecké přesolené ulice jsou pro tramvaje likvidační. Skoro by to vypadalo na záměr. A to nejen v Liberci. Úkol v Česku zní jasně :Solit, předsolovat, zasolovat...
Emil Švec
Sobota, 25. září 2021 - 16:16:15  
Neregistrovaný host
Proč to dělají? Za zimu to pěkně sežralo nový kočárek
Sobota, 25. září 2021 - 19:06:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5711
Registrován: 12-2007
transmise: Určitě, solí se, aby shnily tramvaje...
transmise
Neděle, 26. září 2021 - 09:06:32  
Neregistrovaný host
Solení se stalo součástí naší civilizace. Žijeme rychle,doprava narůstá, přepravujeme vše a všemi směry.A solení komunikací to umožňuje i v zimě . Ale solením trpí také to, co nám náš nadstandardní život ulehčuje, silnice, mosry, dopravní prostředky, příroda.
Emil Švec
Neděle, 26. září 2021 - 14:46:38  
Neregistrovaný host
Jenže Liberec je velmi extrémní příklad. Nevím jak Jablonec,ale ráno se člověk na Fugnerově mnohdy doslova brodí solí, navzdory tomu,že okolo leží pouhý poprašek sněhu
Neděle, 26. září 2021 - 16:11:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5714
Registrován: 12-2007
Protože je to tak exponované místo, že kdyby tam bylo jediný den za celou zimu kluzko, tak na TSML (a vedení radnice a meteorology...) dopadne hněv lidu. Tak se radši nasoluje víc. Ona ta zimní údržba je složitější věc a tady je to dost OT.
Tramvaje se neodstavují kvůli prosolenému centru města, ale protože nejsou peníze na průběžnou údržbu. Což je tam i napsané.
Emil Švec
Neděle, 26. září 2021 - 16:23:11  
Neregistrovaný host
Ono to ale spolu souvisí. Když není na velké opravy,to tam nemůže být šikovný klempíř Franta, který by neustále opravoval schody a plenty, které jsou sežrané prakticky u všech vozů? Přece by to neměl být tak velký problém, stav vozů je žalostný.

Netýká se to jen Fugnerovy, tam je to samozřejmě nejhorší.
terminál
Neděle, 26. září 2021 - 17:20:35  
Neregistrovaný host
Emil Švec:
Jen bych upřesnil, že těch Frantů je tady hned několik.Ale nesmíme zapomenout, že ročně je v průměru cca 35 dopravních nehod, některé menší, některé s výměnou čela. Ohnilé plenty je to nejmenší (schody jsou nerezové). Horší je zatékání do elektrické výzbroje a okolo oken. A právě od toho jsou ty vyšší stupně oprav, kdy dojde k demontáži všeho a karoserie se nejprve opískuje a opraví z gruntu. Jen pro zajímavost: z vozu 67 se sundala celoplošná reklama (mimochodem také významný poškozovatel), 2 klempíři na ni strávili 2 měsíce, než odešla do lakovny na nový lak. A to opravili jen to nejnutnější. Takže asi tak. Ty cyklické opravy vyšších stupňů citelně chybějí.
Emil Švec
Neděle, 26. září 2021 - 20:07:09  
Neregistrovaný host
Děkuji, já myslel především to,co je vidět. Když už není na velké opravy. Popsaný rozsah je ale udivující, děkuji za upřesnění. A problém je v lidech nebo peněz na materiál?
r o c h l i č á k
Pondělí, 27. září 2021 - 23:37:25  
Neregistrovaný host
Vždy jsem považoval za správné rozhodnutí řešit při provozu na dvou rozchodech a s převahou téček obnovu vozového parku wanami. Ukázalo se, že krnováci sice sotva dosahují robustnosti na koleně vyráběných a dříve všelijak provozovaných smíchovských vozů, ale povedlo se hnout s problémem nízkopodlažnosti a využít mnoho dílů.

Pokud se nepletu, mělo být kolem roku 2011 dodáno a ve vozovně zkompletováno větší množství vozů EVO 2. Nejprve pro rochlickou trať (hahaha) a pak po přehodnocení pro městskou. Přednost ale nakonec dostal projekt SLF. Přestože se u něj argumentovalo úsporami za montáž, vytvořilo to samozřejmě zátěž na dílny. A modernizační cyklus s nimi kuplovaných plzní se výrazně zpomalil. Kromě poslepované 30 (1+29). Ta byla specifická. Podívejme se na 63. Nebo na 70. Že prý nejsou díly. Nešlo některé vozy vyřadit a rozebrat a na jiných vyjezdit kilometry a poslat je ještě na jednu GO? Dává to teď – či po krnovácích – ještě smysl? Jak ekonomický ředitel počítá ty odpisy? Větší část plzní už toho má za sebou opravdu hodně. Kdyby jich dosluhovala třeba třetina a zbytek byl v nějakém adekvátním stavu vůči SLF, neřeknu ani popel. 56 se před nějakou dobou částečně rozebírala, pracně opravovala a lakovala snad právě kvůli zatékání, aby se na ni zase vrátily ty opotřebované díly z minulé prohlídky. Předpokládám, že u 67 to teď bude podobné. To mi fakt nepřijde efektivní. Sešlo se to časově právě i s nutností opravit krnováky. Takže přes vyřazení šumperáků zůstanou ty stavy vozů a jejich průměrné nájezdy vysoké. A bude se buď odstavovat a jezdit olomouckými, nebo odstavovat a pak opravovat do aleluja, no paráda.

Dalo by se to pochopit, kdyby se chystala obnova vozového parku zcela novým typem. Ale tohle tu nevidím. Ani jako opci k novým vozům na nové tratě (nakupování vozů po kusech jako ve výše zmíněném městě bych si nepřál...), protože na jejich realizaci – natož brzkou – bych si fakt nevsadil.

Jak je to vůbec s mytím vozů? Vyčísluje se při aplikaci reklam i jejich negativní dopad na povrch skříní?

Nádraží – Jánská se nám tedy přesouvá z 2020 na 2023, Žitavská – Viadukt na 2024 (s dřívější přípravou), Hanychovská a nešťastný Janův Důl (zdravím SVS a SČVK) na kdovíkdy, Masarykova a 5. května rovněž. Pak tam na BKV panelech zbývají okolí terminálu a vozovny.

Ale abych nebyl tak negativní a pesimistický, v poslední době se stihlo pár menších akcí, obnova autobusů a garáží a samozřejmě přerozchodování postupuje pěkně. Doufám, že bude brzy hotovo, tramvaje se rozjedou do Vratislavic a naváže se směr Jablonec. Také jak jsem se bál, že ten přejezd přes Tanvaldskou na Nové Rudě je na dřevě, tak jsem se očividně mýlil. Kam až pod chodník ta betonová deska sahá?


transmise
Středa, 29. září 2021 - 20:09:17  
Neregistrovaný host
Dnes jsem si prošel trasu od Vratislavic, vyhýbny až po stanici U lomu. Vypadá to moc dobře a tak všem, co práce s přerozchodováním provádějí velké díky 👍. A nezbývá než doufat, že i na zbývajícím úseku půjde vše dle plánu.
Emil Švec
Čtvrtek, 30. září 2021 - 05:47:10  
Neregistrovaný host
Na Fugnerově momentálně nelze obracet tramvaje od Jablonce, protože na výjezdovém oblouku je asfalt balkánskými způsobem přetažen přes hlavu kolejnice na několika místech
transmise
Čtvrtek, 30. září 2021 - 08:42:37  
Neregistrovaný host
ad. Emil Švec.....momentálně to ani není potřeba. Až začne provoz tramvají do Vratislavic, tak určitě asfalt přtažený balkánským způsobem přes koleje zmizí. Provizorní přetaženíní šotoliny přes koleje lze najít i na jiných místech tratě.
Emil Švec
Čtvrtek, 30. září 2021 - 12:07:45  
Neregistrovaný host
Já to vím,ale tak nějak se pořád nacházíme v roce 2021, víš co tom chci říci...
Čtvrtek, 30. září 2021 - 12:54:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9
Registrován: 3-2021
Emil Švec: Asi to souvisí s tímto
transmise
Pátek, 08. října 2021 - 01:14:00  
Neregistrovaný host
Dnes jsem chvíli sledloval práce na kolejišti ve Fugnerce, nevím zda bude upraven pouze přenjezd pro autobusy ve směru Malá Moskevská nebo i na druhou stranu směr Náchodská. Popřípadě kolejište az ke křížení s Lipovou.
trafo 2
Středa, 13. října 2021 - 06:47:06  
Neregistrovaný host
Téměř polovina října a nic se neví o pokračování prací na úseku Vratislavice-vyhý bna - Jablonec.Začne letos a nebo došlo k odložení na neurčito?
r o c h l i č á k
Středa, 13. října 2021 - 13:07:01  
Neregistrovaný host
To jsem na to zvědavý. Jinak pro přespolní odpověď na otázku, zda se metrovky projedou alespoň k Lomu či na terminál:

Středa, 13. října 2021 - 13:44:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1429
Registrován: 5-2009
Tož s takovou se nabízí možnost kanibalizace nadbytečné kolejnice s49 na otevřeném svršku na trati přes Textilanu.
transmise
Středa, 13. října 2021 - 16:11:09  
Neregistrovaný host
ad. Rochličák... Na Hanychovské bude použita vyhybka California? DPML ji sice nevlastní, ale hodila by se i v budoucnu. Asi je pořízení této fantastické vyhybky příliš drahé pro místní poměry.
Středa, 13. října 2021 - 20:24:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5721
Registrován: 12-2007
Mkzb: To je asi v plánu. Dlážděné přechody pro pěší byly (dlouho jsem tam nešel) rozebrané a jiný důvod pro to asi není.
transmise
Středa, 13. října 2021 - 21:14:11  
Neregistrovaný host
ad. Filtr : Možná, že jsou přechody v daném úseku rozebrané kvůli následnému mechanickému podbíjení.
r o c h l i č á k
Středa, 13. října 2021 - 21:49:49  
Neregistrovaný host
Já viděl nějaký ten podbíjecí vůz i na tříkolejném úseku, takže s tím odebráním kolejnic nevím, nevím. Ale zase proč ne... Kromě přehozené kolejnice od výhybny k Peklu a nových kolejí mezi Lomem a Novou Rudou vypadá geometrie pěkně. Teď ještě dotáhnout ty zbylé přejezdy, kolomazníky a sloupy (nátěry, TV, VO). Tak snad je před námi posledních několik týdnů vratislavické výluky a bude co nejdříve zveřejněna zakázka na další etapy. Že by třeba do zimy šly do šrotu staré kolejnice a sloupy kolem Kyselky.
PedroJbc
Středa, 13. října 2021 - 22:45:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11
Registrován: 3-2014
Jezdíce kolem jsem si všiml, že změna rozchodu pokračuje až za výhybnu, přejezdy rozebrány a kolejnice přehozena cca do těchto míst:

koncovy bod 1435

To bylo od začátku v plánu, nebo je to nějaký přílepek k první fázi? Vzhledem k tomu, že práce jinak postupují rychle...
r o c h l i č á k
Středa, 13. října 2021 - 23:09:48  
Neregistrovaný host
PedroJbc: Ano, po ulici V Pekle to bylo v plánu od začátku, viz PD. Jde o jeden ze dvou úseků (ten liberecký), kam se pilotně dávaly Y pražce.