Diskuse » Modely a modelářství » Modely v měřítku H0 » Archiv diskuse Modely v měřítku H0 a větším do 04. 2. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Modely v měřítku H0 a větším do 04. 2. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Statistik
Úterý, 22. prosince 2020 - 14:58:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6797
Registrován: 6-2004
Ronoath: Nestačilo by prostě jen napsat v příspěvku, že číslo je fiktivní?

No samozřejmě, že by to pomohlo, případně připsat, že jde o fikci, nebo že to není stavěné podle reality, nemá to odrážet realitu, nebo jen částečně... A byl by klid. Není to poprvé, co tu více diskutérů po něčem podobném volalo, ale všechno marné. Vlastní stín nepřekročíš, a ego nepřesvědčíš.

Místo toho je tu pokaždé vytapetováno přehnanými emotivními výlevy, následně se přidají další, kdo to tady vesměs nezúčastněně sledují a jen hledají záminku si na tématu modelů vyřídit něco osobního, ulevit své frustraci, generalizovat, mentorovat, vůči někomu se vymezit, onálepkovat ho, někoho z něčeho vykonstruovaného obvinit (například na druhého přenést zodpovědnost za vlastní nezvládnuté emoce) a já nevím co ještě, prostě taková klasika anonymních diskuzí na netu. Teď to k podobným přehnaným reakcím svádí kvůli celkové deziluzi z obecného vývoje ve společnosti, k tomu je permanentně hnusné počasí, pak samozřejmě ty koronavirové nálady, na někoho doléhá i předvánoční stres (který si většina lidí dělá sama)... Stačí si přečíst ty poslední hejty, to nemá s diskuzí o modelech nic společného, i když se to tak snaží maskovat.

Smutné na tom je, že se tím pádem nedozvíme, jestli tedy k tomu Om/Pk Tempotaxi fakt nějakou další fotku má (což nelze vyloučit, fotek má ve sbírce hodně), anebo to jen takto popsané prostě chtěl mít. Přitom třeba mně tu o nic jiného nešlo, než o odpověď na tuhle "otázku". Ale umřu klidně i bez toho...[wink]
Úterý, 22. prosince 2020 - 16:01:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1438
Registrován: 10-2007
Vážený pane vperlik a ostatní, kteří se pod váš příspěvek podepisují.

Tempotaxi je možná skvělý modelář, ale jako člověk je buď magor a nebo podlý manipulátor (to neumím úplně odlišit), viz legendární diskuse o rybácích. Napíše do diskuse, že nejde doložit, že všechny rybáky měly stejný roh střechy, protože byla válka a muselo se šetřit na materiálech a podloží to výřezem dvou fotografií, na který jsou čela vozů. Problém je, že na jedné z těch fotek není rybák ale jeho předchůdce (který má celkem logicky i jiný tvar střechy). Když byl autor příspěvku konfrontován s tím, že ale jeden z těch vozů není rybák, začal odpovídat, že "ale on přece nikde netvrdil, že na fotce je rybák". Přímý dotaz, jestli lidi mate omylem nebo naschvál samozřejmě zůstal bez odezvy.

Současně vnímám obrovskou frustraci lidí, kteří se někdy pokoušeli mu s podklady pomoci. Napíšou mu jak to má být správně, on si to stejně nějak vytempotaxí (udělá po svém), pak model hrdě prezentuje a když je upozorněn, že to má špatně, tak se začne vztekat "a to jste mi nemohli říct dřív"?

Problém není v tom, že ty modely často neodpovídají skutečnosti, problém je, jak se autor chová okolo toho. Diskusní fórum je o diskusi o faktech (co jak je) a názorech (co by být mělo/co je správně). A můj názor je, že podporovat takovéto chování omlouváním, že je holt starý a nemocný, je cesta do pekla.
Úterý, 22. prosince 2020 - 17:18:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2355
Registrován: 6-2004
Tempotaxi je průkopníkem v tom smyslu, že pro modely často vyhledává netypické a mnohdy neznámé předlohy, přitom ovšem naráží na nedostatek podkladů a nezbývá než si domýšlet. Ze starých dob jsou v 99 % případů jen černobílé fotografie (výjimkou jsou dobové kolorované fotografie či diapozitivy, popř. malované obrazy apod., ovšem jde o zprostředkovanou informaci bez záruky barevné věrnosti) a jen někdy lze vyjít ze známých dobových zvyklostí. U reklamních nátěrů pak zpravidla nezbývá než pátrat, jaké barvy ta která firma používala ke své propagaci, ale ani pátrání tímto směrem nemusí dát správný výsledek. Pak už zbývá jen fantazie, což by se asi při prezentaci hotového modelu mělo přiznat.
Když vidím, kolik mám doma rozpracovaných modelů v různých fázích stavby (pravda, věnuji se i jiným aktivitám a na modely proto zvlášť v posledních letech času moc nezbylo), obdivuji tempotaxiho kadenci. Pro většinu zde přítomných to sice asi je pod rozlišovací schopností, ale je-li pravda, že si obtisky zhotovuje sám, jak někdy tvrdil, pak mi u jeho výtvorů vadí, že nezřídka viditelným způsobem "šidí" fonty i u velkých a výrazných nápisů. Použití fontů, co se najdou hotové v počítači, sice urychlí práci, ale podle mě zbytečně snižuje hodnotu modelu...
Úterý, 22. prosince 2020 - 17:49:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3365
Registrován: 7-2006
Statistik - já jsem si žádný příspěvek od pana vperlíka neobjednával, jsou to jeho slova, jeho myšlenky, pod které se mohu podepsat.
Pokud máš to správné číslo vozu, tak ho dej do placu místo toho, toho literárního dramatu.\

Colonel32 – nejsem magor – vulgární slova, také dokážu používat, ale jsem ve sdělovacích prostředcích.
Dále stáří si nepřipouštím (jsem jen dříve narozený), nemocný nejsem (jsem jen životem opotřebovaný člověk). I Ty nebudeš věčně mladý, krásný a pak budou na tebe také ostatní plivat, jako Ty.

„Nejhorší srážka v životě, je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. Z takové srážky, vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem.“ — Jan Werich
ŽOS Kladno - malovýroba osobních a nákladních vozů.[vypravci]
Úterý, 22. prosince 2020 - 17:56:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 660
Registrován: 10-2013
Colonel32: Jdu náhodou okolo a nesouhlasím s Vámi ze dvou důvodů. Poprvé jsem nenašel Vaše modely na k-reportu a podruhé se nebudu dohadovat o popisech, které sám pořádně nevidím.
Úterý, 22. prosince 2020 - 17:57:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3366
Registrován: 7-2006

U ČSD bylo asi 550 vozů, tak které číslo má tedy pronajatý vůz.}
ŽOS Kladno - malovýroba osobních a nákladních vozů.[vypravci]
Statistik
Úterý, 22. prosince 2020 - 18:09:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6798
Registrován: 6-2004
Nejdřív mě onálepkuješ blbcem, a pak po mě - navíc opět celkem obhroublým způsobem něco chceš?

Když si opravdu přečteš můj dotaz, zjistíš, že jsem se ptal na to, jak je vůz popsaný. Tedy jestli opravdu měl takto předpisově rozmístěný popis. Tak měl, nebo ne? Máš k tomu nějaký důkaz? Fotek pár je, ani na jedné není číslo takhle napsané. O to mi šlo. O správnosti nebo nesprávnosti čísla jsem nenapsal ani fň, podsun.

A příště se pokus psát trochu slušněji...
Úterý, 22. prosince 2020 - 18:29:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10
Registrován: 1-2014
Statistik, Colonel32: Vážení pánové, děkuji vám za rozbor, ještě že vás máme, jinak bychom si ani neuvědomili, jak těžké to s námi starými dědky je. A protože mě neznáte, tak vám sděluji, že nejsem žádný dědek z ulice, který šel náhodně kolem a měl nutkání sem něco napsat, neřku-li se někoho nekriticky zastávat. Je mi 63 let a železničními modely se zabývám od svých 8 let. Mám elektrotechnické vzdělání a jsem IT vývojář.

Colonel32: Pokud se budete vyjadřovat o jiných tímto urážlivým způsobem, nevím jak si mám toto vaše "objevné sdělení" vyhodnotit. A jak podotkl správně váš "kolega ve zbrani" Statistik, nemá to s diskuzí o modelech nic společného.
Já znám Vláďu alias Tempotaxiho dobře a dlouho a nemyslete si, že nemáme rozdílné názory. Máme, na mnoho věcí, ale vždy si to trpělivě vysvětlíme a hlavně, nenadáváme si a neurážíme se. A rozhodně ho v ničem špatném nebo zavrženíhodném nepodporuji, zkuste se ho zeptat, jen vycházím z toho co o něm vím a jak ho znám. Já vám vaše názory nehodlám vyvracet, myslete si co chcete, to je vaše věc, ale musím vás za sebe ubezpečit, že se hluboce mýlíte.
Já jsem Vláďu už mockrát varoval, že se těmi málo probádanými či raritními předlohami svých modelů pouští na tenký led. Když on ale právě takové modely staví rád, ty běžnější, více známé, lépe zdokumentované už ve svých sbírkách dávno má.
Co se týká těch rybáků, tak ty stavěl pro mne. A přesto, co vše se kolem toho odehrálo, tak jsem rád, že mi je udělal. A víte proč ? Protože nevím o nikom, kdo by mi je udělal a třeba i lépe. Nebo že by se toho někdo z vás rád ujal ? Či o někom takovém víte ? Pokud ano, ozvěte se mi, zcela určitě se domluvíme.

Statistik: Cituji:
Jen se zeptám, to ty vozy byly takhle i fyzicky (tak jak je to na modelu) opravdu označeny? Já jen že jsem dosud měl poněkud jiné informace.
Otázka: Opravdu si myslíte, že tohle je jednoduchá a přímá otázka či výzva k tomu, aby někdo bez váhání předložil nějaké důkazy, fotky ?
Jaké jste měl nebo máte informace, co to znamená "poněkud jiné" ? Pokud to má být odkaz na nějaké vaše předchozí sdělení či vysvětlení, které pochopitelně nechcete celé opakovat, nebylo by lepší to napsat ve stylu "viz můj příspěvek o x y výše" nebo tak něco ? Nezlobte se na mne, ale mne to zavání jistou formou arogance ve stylu "já vím, co ty nevíš, tak se teda předveď". A já vím (a nejen já), že Vy víte ... Pak se ale nemůžete divit, že některé jedince to odradí dále pokračovat. Zkuste se, prosím, nad tím alespoň trochu zamyslet, protože to není váš první příspěvek, kde v podobném stylu reagujete. A znova opakuji, že si jinak velmi vážím vašich znalostí i vysvětlujících komentářů, které si tady od vás všech vždycky rád přečtu. A jak z mé registrace vidíte, jsem celkem dlouholetý a vděčný čtenář, který do žádné diskuze zbytečně "nekafrá", když nemusí. Jen ten počáteční příspěvek jsem vložil anonymně, protože jsem si prostě nevzpomněl na heslo ... To se nám starým dědkům občas stává ...

S pozdravem a přáním všeho dobrého
Václav Perlík
Úterý, 22. prosince 2020 - 18:36:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3367
Registrován: 7-2006
Ano nemám žádný důkaz, že vůz má nějaké přidělené číslo a nebo uvedený vůz mohl mít 550 kombinací čísel. Takže Ty nemáš žádný důkaz o tom číslu, tak jak pak můžeš tvrdit, že to číslo je špatně.

Ale zajímavé, že nejprve mně slovně urážíš v příspěvcích a Já když to samé přehraju ve známém citátu, tak se ti to najednou nelíbí. Já jsem nikde v žádném textu neuváděl oplzlá a vulgární slova a nikdy jsem nikoho slovně neurážel jeho důstojnost. Vždy platí na hrubý pytel hrubá záplata.

Pan Mahel to napsal přesně. Vybírám si modely, kde je špatná dokumentace, špatně čitelné fotky, fotky jsou černobílé a dát to nějak dohromady to trvá dlouho. Ale někdy i po letech nic dalšího nenajdu a model si chci postavit. Takže nejsou podklady na stavbu, tak nestavím. Ale já model chci, protože ho nikdo nemá, ale budu ho mít jen Já. Možná, že postupem času se něco vynoří a model se předělá a třeba tak zůstane napořád.

Zde se pak můžeš vyřádit co tam je.

ŽOS Kladno - malovýroba osobních a nákladních vozů.[vypravci]
Statistik
Úterý, 22. prosince 2020 - 18:44:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6799
Registrován: 6-2004
Prosímtě, dej si fakt už studenou sprchu, to už je fakt extrém...
Já píšu o rozmístění popisu, ne o číslu! Chápeš to? Přečti si to klidně stokrát a hlavně se nejdřív uklidni, než něco napíšeš...

A pak prosím cituj příspěvek, kde Tě slovně, vulgárně a oplzle urážím. Času mám dost. [wink]
Statistik
Úterý, 22. prosince 2020 - 19:05:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6800
Registrován: 6-2004
vperlik:

Sice jsem reagoval na kolegu Ronoatha, ale budiž:

Nezlobte se na mne, ale mně to zavání...

Ano, a v tom je (nejen) Váš problém (pro někoho naopak živná půda). Vám to zavání = Váš názor a následná snaha o generalizování. Přitom neznáte souvislosti, odvozujete a dovozujete si je sám pouze na základě vlastní sympatie a nesympatie, vesměs založené na tom, co si tady náhodně přečtete a vytrháte z kontextu, chybějící si následně doplňujete domněnkami, smyšlenkami, aniž byste se byť jen pokusil si je nejdřív ověřit.
A ty plačky okolo... Věřte, že je na světě hodně lidí, a mnozí z nich jsou i modeláři, kteří jsou na tom opravdu hůř než třeba Tempotaxi. Jsou v mnohem horší životní situaci, nemají problém třeba jen sami se sebou, ale třeba i s blízkými, ale vzdor tomu se chovají a komunikují naprosto normálně, i když by mohli mít tisíce důvodů být naštvaní na celý svět a podle toho i jednat. To je za mě vše mimo téma.

A to podstatné: tady se podle názvu skupiny mají řešit modely. Ano, mě osobně u modelů zajímá, zda a jak zobrazují realitu, proto se na to čas od času ptám, pokud vidím něco nového, co mě zaujme, nebo mi něčím nesedí. A stejně tak nikomu neberu, že ho otisk reality zajímá do menší hloubky, nebo vůbec. Každý k tomu přistupuje po svém, a je to tak v pořádku.
Modely od pána "ŽOS Kladno" už nehodnotím. Ani tady, ani jinde. Mně se jeho modely líbí, už je dělá i pečlivěji než dřív, byť jak píše i pan Mahel, šlo by to furt ještě o trošku lépěji, ale naposledy když jsem mu to tuším tady fakt pochválil, tak mě za to stejně neváhal tak poslat do prdele, že už jsem nad ním fakt mávnul rukou a nechal toho.
Úterý, 22. prosince 2020 - 19:07:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11
Registrován: 1-2014
Statistik, Tempotaxi: Chlapi, je velká škoda, že zrovna vy dva si neumíte k sobě najít cestu. [bomba] S vašimi vědomostmi a dovednostmi byste dokázali velké věci ...
Úterý, 22. prosince 2020 - 19:41:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3368
Registrován: 7-2006
Já nikdy neházím flintu do žita a nervy na diskuzi mám dost pevné a mně opravdu nic nerozhází.

Takže co víme o voze.
Víme, že ve druhém poli je napsáno:
Pronajatý vůz
Sepap n.p. Štětí
Vláknina
Domovská stanice Hněvice.
Další nápisy jsou nečitelné. Víme, že vůz je pronajatý a má domovskou stanici, Takže se nejedná o podnikový vůz. Kdyby to byl podnikový vůz, tak tam musí být nápis „Přechod na ČSD povolen“ nebo „ Přechod povolen v obvodu stanice Hněvice“. Nic takové ho tam není vidět. Takže vůz musí mít logo ČSD a tím pádem i číslo vozu.
Podle dřívějších příspěvků zde bylo asi 550 vozů. V intervalu asi 361.0 až 361.8. Je známo jen jedno číslo vozu Pk 20 54 361 5510-0. Vozy mají nálepku „Vozová výpomoc“.

Takže uvedený vůz mohl mít třeba číslo Pk 20 54 361 5 xxx-x. Písmeno x pak můžeme klidně nahradit číslicí O až 550.

Dále vůz je postaven podle, typové výkresu a modelu Hobby Trade.
ŽOS Kladno - malovýroba osobních a nákladních vozů.[vypravci]
Úterý, 22. prosince 2020 - 20:29:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3369
Registrován: 7-2006
To není žádný extrém, ale normální badatelské činnost před stavbou modelu.
Od shora dolu.
Bier – wagen nebo Biertransporte (wagen)
Bierbrauerei und Malzfabrik
Xxxxxxxxxxxxxxx Strassmann
Mährisch – Ostrau
Další písmo je nečitelné a dráha a číslo je zatím neznámé.
Můj předpoklad je, dráha KFNB, vůz Gb.

Já na takové bádání nervy mám.
ŽOS Kladno - malovýroba osobních a nákladních vozů.[vypravci]
Úterý, 22. prosince 2020 - 20:33:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12
Registrován: 1-2014
Statistik:
Jen jsem si na začátku dovolil poprosit o slušné chování bez urážek a jinotajů. Já chápu, že občas každého z nás něco nebo někdo "vytočí", ale to nás přece neopravňuje k tomu, abychom se zapomněli ovládat a chovali se jako hulváti. A když už se to stane, co takhle se třeba omluvit ? Souhlasíte se mnou alespoň v tomhle ?

OK, vaše dokonalá schopnost okamžitě každého zaškatulkovat, aniž byste ho znal, je obdivuhodná ... Gratuluji. Přitom na otázku buď neodpovíte vůbec, nebo od ní mistrně odvedete řeč jinam.
Pak se ale nedivte, že se může stát, že vám občas někdo nemusí zcela porozumět a reaguje tak jak reaguje (a bohužel někdy i neadekvátně, což samozřejmě neomlouvám). A protože to je díky vaší nesporné inteligenci pod vaší rozlišovací schopností, může to logicky na vás dělat dojem, že jste obklopen jen samými blbci a negramoty. No nic, pane, abych zase "jen" negeneralizoval, tak to uzavřu jen za moji osobu, moc se vám omlouvám, že jsem s vámi zabředl do zbytečné diskuze mimo téma, slibuji vám, že už se to vícekrát nezopakuje. Už jste si mě někam zaškatulkoval, tak už stejně nemám šanci to nijak změnit. A trochu na odlehčení na závěr, já zase pro změnu tuším, co si teď myslíte vy: Tak tihle dva s Tempotaxim se tedy hledali ...

S pozdravem a s velkou omluvou všem
V.Perlík
Statistik
Úterý, 22. prosince 2020 - 20:52:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6801
Registrován: 6-2004
vperlik: Statistik: Jen jsem si na začátku dovolil poprosit o slušné chování bez urážek a jinotajů. Já chápu, že občas každého z nás něco nebo někdo "vytočí", ale to nás přece neopravňuje k tomu, abychom se zapomněli ovládat a chovali se jako hulváti.

Tohle opravdu myslíte na mou adresu vážně? Pokud ano, v tom případě bych nejen Tempotaxiho, ale teď už i Vás požádal o citování jakéhokoli mého příspěvku plného neslušného chování, urážek a hulvátství.
Děkuji předem!

PS: OK, vaše dokonalá schopnost okamžitě každého zaškatulkovat, aniž byste ho znal, je obdivuhodná ...
Nápodobně.

zase pro změnu tuším, co si teď myslíte vy
Jste opět na omylu, ale já Vám ho vyvracet nebudu, tenhle časově ztrátový sport nepěstuju.

Nicméně pokud máte nějaký dotaz k modelům nebo třeba k jejich skutečným předlohám, stačí se zeptat. Můžete tady v této diskuzi, v jiné diskuzi na jiném serveru (ten o kterém jste tu podsouval, jak jsme to tam s Colonelem otrávili a jak už tam nikdo nepíše, přitom poslední týdny tam naopak přibylo dost zajímavých příspěvků a bylo otevřeno několik zajímavých témat...), dál třeba i na Facebooku, nebo tradičně mailem, někteří odvážlivci mi dokonce volají, představte si to..., dokonce za mnou někteří jezdí domů anebo já za nimi! No, možností je neurekom a funguje to tak léta letoucí. A já pro změnu pokud vím (a oproti jiným toho zas tolik nevím) a mám hlavně čas, snažím se poradit. Kdo se ale z nějakého důvodu nechce nebo neumí zeptat, má holt smůlu. A já mám aspoň klid od spamu. Vnucovat se neumím, to jsem nikdy neměl zapotřebí.
Úterý, 22. prosince 2020 - 22:08:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1439
Registrován: 10-2007
To je zas úroveň diskuse jak na k-reportu...


ad 777: (Jdu náhodou okolo a nesouhlasím s Vámi ze dvou důvodů. Poprvé jsem nenašel Vaše modely na k-reportu a podruhé se nebudu dohadovat o popisech, které sám pořádně nevidím.)

Tady se jedná o argumentační faul "Klam vyžadování odbornosti kritika (appeal to accomplishment)"


ad vperlik: (Co se týká těch rybáků, tak ty stavěl pro mne. A přesto, co vše se kolem toho odehrálo, tak jsem rád, že mi je udělal. A víte proč ? Protože nevím o nikom, kdo by mi je udělal a třeba i lépe. Nebo že by se toho někdo z vás rád ujal ? Či o někom takovém víte ? Pokud ano, ozvěte se mi, zcela určitě se domluvíme.)

A tady se jedná o argumentační faul "Podsunutý argument (slaměný panák, straw man)"
Úterý, 22. prosince 2020 - 22:09:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3370
Registrován: 7-2006
Třeba :
Dědkovská zapšklost, no, lepší to už nebude.
A podobné další průpovídky. Ono také jde o to, jak se to napíše a jaký to pak dává smysl. Nemám čas si dělat seznam.

Takže jsme si krásně popsali, ale nikde jsem se nic nového o vozu nedozvěděl.
Přitom pořád nevím co je na modelu špatně. A doplnění toho správného se stejně nedočkám.
O tvaru písma nechci hovořit. Problém je to písmo dostat do uvedeného prostoru a musí být čitelné.

Takže opravdu to nemá žádnou cenu sem něco dávat. A dozvědět se doplňující informace.
Protože všechny co znám, mně řeknou nebo napíší: postavíš model podle fotek a plánku, uveřejníš, dostaneš info, že je to špatně, opravíš podle připomínek, zase uveřejníš, a přesto se zase řekne, že je to špatně. Já bych na to nervy neměl, ale já ano.

Přesně je to o tomto voze,“ mám jiné informace“, ale pořád nevím jaké.
ŽOS Kladno - malovýroba osobních a nákladních vozů.[vypravci]
Úterý, 22. prosince 2020 - 22:38:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13
Registrován: 1-2014
Statistik: Nebuďte prosím zase tak vztahovačný, já se o přece o vás v této záležitosti nikde nezmiňuji, to bylo myšleno hlavně na kolegu colonel32. Nadávat někomu veřejně do magorů by teda nemusel, tím méně v záležitosti, která už tady živelně proběhla a je minulostí ...

Vám jsem vytkl jiné věci ... Např.že občas odpovídáte další otázkou, nebo že neodpovíte vůbec nebo uštěpačně (nevím jestli je to ten správný výraz). Také se mi nelíbí ty vaše narážky typu "je to blacklist" apod. Ano, já si myslím, že vím, proč to tak je, zase až takový blb nejsem, ale k nějaké motivaci pro ty, kterým je to adresováno, to nevede, spíše naopak. Mě vadí, že jste si s Tempotaxim nesedli a že je to k obecné škodě i nás ostatních. A že je mezi vámi tak hluboko vykopaný příkop a nedaří se ho zasypat. A teď prosím už teď tady nepitvejme proč a kdo co zavinil nebo nezavinil, já si myslím, že se na začátku stala chyba na obou stranách. Samozřejmě mohu se mýlit.
To co píšete o sobě v posledním odstavci, to já přece vím, napsal jste o mě, že nejsem v obraze a posuzuji věci povrchně, ale já vše dostupné sleduji jak jen to je možné a jak mi čas dovolí, zajímá mě to, samozřejmě ne úplně všechno a také ne všemu úplně rozumím, protože sám nejlépe víte, že ne všechno je úplně křišťálově transparentní a vyznat se k tom dá práci i zkušenému badateli. Samozřejmě vaše další soukromé aktivity, o kterých píšete, neznám.
Ale zase už mě s tím seznamujete takovou divnou rétorikou:
"někteří odvážlivci mi dokonce volají, představte si to...,"

Ano, představte si, že si dokážu představit, že se někdo odváží vám i zavolat ... Proč ze mne hned děláte idiota, který si nedokáže představit, jak vám někdo volá a že se to dokonce i smí ? Opravdu je pro vás tak těžké se od těchto narážek oprostit ? A přesně v tomhle bodě začíná váš společný problém s Tempotaxim ... Ten pak startuje jak péro z gauče ...

Takže já bych měl velkou radost z toho, pokud bychom se alespoň pokusili obnovit vaši společnou řeč a nastavili nějaká pravidla vzájemného respektu a spolupráce, oba mi tvrdíte, že jste spolupráci a pomoci druhým nakloněni a pracujete na tom, tak to přece musí nějak zafungovat, ne ? Oba tomu máte co dát a ostatní se také jistě rádi přidají. Když to nepůjde, tak se nedá nic dělat ...
Úterý, 22. prosince 2020 - 22:40:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 663
Registrován: 10-2013
Colonel32:
"To je zas úroveň diskuse jak na k-reportu... "
Jednoduchá rada: Choďte jinam.[lol][lol]
Úterý, 22. prosince 2020 - 22:50:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14
Registrován: 1-2014
Colonel32: "A tady se jedná o argumentační faul "Podsunutý argument (slaměný panák, straw man)"

Ano, máte pravdu ...
host123
Úterý, 22. prosince 2020 - 23:24:03  
Neregistrovaný host
Už se perou, už se perou
Úterý, 22. prosince 2020 - 23:54:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1441
Registrován: 10-2007
ad: vperlik (Nebuďte prosím zase tak vztahovačný, já se o přece o vás v této záležitosti nikde nezmiňuji, to bylo myšleno hlavně na kolegu colonel32. Nadávat někomu veřejně do magorů by teda nemusel, tím méně v záležitosti, která už tady živelně proběhla a je minulostí ... )

Jenže tady nejde o to, že by událost proběhla a byla minulostí, tady jde o to, že názorně demonstruje jeho přístup k manipulaci s fakty, ze kterého je konstatně usvědčován několik let. A především, že za celou tu dobu nikdy neprojevil žádnou snahu to nějak změnit a naopak se ještě stylizuje do role oběti. A stížnosti na jeho chování jsem zaznamenal od více různých badatelů, ne jen od Statistika.

Pokud jde o vaše přání aby Tempotaxi a Statistik (potažmo jiní badatelé) našli s Tempotaxim společnou řeč, pak si dovolím navrhnout, abyste využil svých (jak popisujete relativně dobrých) osobních vztahů a zkusil mu promluvit do duše.

Jako inspiraci doporučuju úvody do knih Osobní vozy ČSD (I. - III. díl) a to s jakou pokorou tam autoři mluví o možných nepřesnostech, nejasnostech a neověřených hypotézách a také výzvě, aby lidé jakékoli tyto poznatky opravovali, pokud budou mít lepší informace než autoři v době napsání knihy.
Úterý, 22. prosince 2020 - 23:59:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3843
Registrován: 12-2003
Nechci zde narušit poměrně pestrou diskuzi. Nicméně, nemáte někdo zkušenosti s návěstidly S-Com, resp. zapojení via interface do PC? Díky
Pokud není žurnalistika nestranná, nejedná se o žurnalistiku ale o propagandu (nebo paskvil)!
Středa, 23. prosince 2020 - 00:26:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 665
Registrován: 10-2013
Bevelo: Myslíte tohle? https://www.mtb-model.com/elektro/s-com-nav.htm
Nebo tohle? http://lokopin.wz.cz/digital/navestidla1.htm#nd4
Středa, 23. prosince 2020 - 00:37:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3844
Registrován: 12-2003
Přesně tak, odtud také čerpám. Já takto právě osazuji návěstidla do modelové stanice Děčín hl.n. Chci od toho ale více, aby lokomotiva reagovala na postavenou návěst, a došlo k plynulému zastavení několika cm před návěstidlem s povelem na stůj. Tohle je poměrně dost obsáhlé téma, jinak TrainController funguje perfektně.
Pokud není žurnalistika nestranná, nejedná se o žurnalistiku ale o propagandu (nebo paskvil)!
nezúčastněný
Středa, 23. prosince 2020 - 00:47:07  
Neregistrovaný host
Začíná to tu opět silně připomínat diskuse, kterých se jinde účastní T.H. [sad].Do doby, než sem vložil příspěvek Colonel32. tak mi přišlo, že se to odehrávalo celkem ve slušné rovině. Slova "magor" a "podlý manipulátor" jsou citována z jeho vybraného slovníku. Ne každý obdivovatel železničních modelů je počítačem nýtů a přesný fontů při označování modelů. Tak nevím, čí přičiněním je ta klesající úroveň diskusí, na kterou zrovna Vy poukazujete.[pozor]
Středa, 23. prosince 2020 - 07:02:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 666
Registrován: 10-2013
Bevelo:
"Přesně tak, odtud také čerpám. Já takto právě osazuji návěstidla do modelové stanice Děčín hl.n. Chci od toho ale více, aby lokomotiva reagovala na postavenou návěst, a došlo k plynulému zastavení několika cm před návěstidlem s povelem na stůj. Tohle je poměrně dost obsáhlé téma, jinak TrainController funguje perfektně."
Obraťte se sem a počítejte s tím, že za to kusové řešení budete muset zaplatit.[kladivo]
http://www.marathonmodel.cz/poptavkovy-formular/
Statistik
Středa, 23. prosince 2020 - 10:48:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6803
Registrován: 6-2004
Tempotaxi:
Přitom pořád nevím co je na modelu špatně.

Nikdo kromě Tebe tu nepíše, že tam máš mít něco špatně, tak se uklidni.
Můj dotaz byl, kde jsi vzal to rozmístění popisu na bočnici. O tom, že máš něco špatně, nebo je špatně číslo, tu (radši) nikdo nic nepsal, s tím jsi začal hned automaticky vyskakovat Ty.

Takže znovu a polopaticky: ptal jsem se, jestli k tomu máš nějakou fotku, ze které bys vyčetl, že ten popis na bočnici takhle napsaný byl. Nebo Ti to někdo takhle poradil? Ono se to téma mezi pár lidmi už řeší celkem dlouho a každá nová informace je přínosná. Z těch pár fotek co k vozům Pk mám já, tak ani z jedné není poznat, že by ten popis takhle rozmístěný byl. Je to dané tím, že ty vozy sem chodily v naprosto zbídačeném stavu (zprostředkovaná informace od Mcx a od kolegů z NDR, kam ty vozy šly taky) a zčásti tím, že pár fotek je z dob jejich působení v depech a u TSS, kde dostaly popis pro zvláštní účely dráhy. Jenže u Tebe nelze vyloučit, že máš ve sbírce i nějakou další fotku, která mezi jinými smrtelníky nekoluje, a na to jsem se právě ptal.
Informace jsou k těm vozům jen kusé. Jedna poměrně reálná teorie například říká, že vozy jezdily s původním švédským označením, jen doplněným o nejnutnější československý popis (teď nemyslím tu vlákninu, SEPAP a Hněvice). To by znamenalo, že číslo bylo pouze na té malé tabulce na rámu a místo 74 by bylo 54 (plus kontrolka). To by i potvrzovaly různé písemné záznamy, do kterých se několik čísel těchto vozů dostalo. No a švédi na bočnice číslo v drtivé většině případů nepsali - pro ně jde o výměnný díl a ne každá žel. správa je popisovala dle pravidel používaných ČSD (částečně i zděděných z dob DR, kkStB apod.).

Už je to jasné?
Středa, 23. prosince 2020 - 11:37:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3371
Registrován: 7-2006
Jak to bylo s Rybákem.
Měl jsem postavit model, který by zapadal do 50 nebo 60 let.
Stavebnice je bývalé Luto, která má špatnou střechu. Údajně má být vyšší.
Když jsem se zeptal, zda se střecha nechá upravit nebo předělat, tak je to údajně ztráta času se tím zabývat. Vyřešil jsem tedy nejprve kinematiku a ta opravdu běhá v pohodě. Jízdní vlastnosti modelu jsem také zlepšil. Takže jsem se zaměřil na skříň a střechu.
Mám typový výkres a výkres od pana Maruny. Po všech přepočtech do měřítka HO má být střecha níže než je na modelu. Tak jsem si vzal typové výkresy poštovního a služebního vozu. Po všech přepočtech do měřítka HO vychází výška střechy pokaždé jinak. Rozdíl ve výšce je až 2 mm, což je hodně.
Dále zaoblení střechy není nikde kotováno. Podle výkresů se nejedná o jeden oblouk, ale o více oblouků v řadě. Nikdo mně nedokázal říci, o jaké zaoblení se jedná. Že to nikdo neví a záleží jen na citu modeláře. Jsem strojař a pro mě jsou důležitá čísla.
Tak jsem začal pátrat u podobných vozů, které mají stejný tvar střech. Ani zde jsem nic zásadního nenašel. A zde možná vznikl problém nedorozumění.
Dále zaplechování střechy. Zde jsem použil zase fotky. Jenže na každé fotce je vidět něco jiného, protože každá dobová fotka má jinou kvalitu. Na některých fotkách je vidět hladká střecha na dalších fotkách je vidět nýtovaný spoj. Na pozdějších fotkách je vidět přeplátování páskem.
Jediná cesta je postavit lešení u muzeálního vozu, přeměřit střechu, zjistit zaoblení, ale přesto nebudu mít jistotu, že naměřené rozměry jsou totožné, jako po vyrobení. Každá střecha prošla několikátou rekonstrukcí. Takže zase se neví, jak střecha byla třeba v 60 letech. Zda byla opravována do původního vzhledu nebo bylo zpracování změněno. Nakonec bylo rozhodnuto střechu nepředělávat.
Dále barva vozu. Když budu dělat nový model, tak bude muset mít tovární barvu podle ČSN. Ale barva po 10 nebo 20 letech je úplně jiná. Zde byla barva, která se používala v dílnách a každá dílna použila jiný odstín barvy.
Popis byl podle přání, který se pak opravil. Což nebylo žádný problém.

Pokud si někdo myslí, že jsem psal nepravdu, že jsem lhal, že jsem překrucoval historii, tak budiž, ale jen v zájmu postavit aspoň slušný model. Dopátrat se něčeho je někdy těžké. Protože pořád se točíme kolem jednoho problému „postavíš model podle fotek a plánku, uveřejníš, dostaneš info, že je to špatně, opravíš podle připomínek, zase uveřejníš, a přesto se zase řekne, že je to špatně“.

Když se staví model, tak se staví podle přání zákazníka nebo podle toho, jaké já mám informace.
Nikdy nemohu stavět model podle toho, jak si přeje někdo jiný, protože každý si model představuje jinak. Většinou nikoho nezajímá nějaká historická přesnost, protože každý má historickou hranici nastavenou jinak. A co se líbí jednomu, tak se zase nelíbí druhému. A to je zásadní problém v komunikaci. Výrobci modelů si také postaví model podle sebe a nikomu nevnucují, aby si to někdo kupoval, přitom si tem paskvil koupí všichni a pak sborově nadávají, co to zase výrobce vyrobil.

Děkuji za pozornost.
ŽOS Kladno - malovýroba osobních a nákladních vozů.[vypravci]
Středa, 23. prosince 2020 - 11:50:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3372
Registrován: 7-2006
Moje číslo na modelu vychází ze známého vozu Pk 20 54 361 5510-0. Vůz soupravy SL. Nesmí opustit obvod SSD.
Původní popis by byl asi takhle.

ŽOS Kladno - malovýroba osobních a nákladních vozů.[vypravci]
Středa, 23. prosince 2020 - 13:04:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3845
Registrován: 12-2003
777:
To pomalé zastavení před návěstidlem se řeší modulem který je napojen na izolovanou kolej, napájení tedy probíhá v digitálu stále, jen v tomto úseku prochází přes zastavovací modul, případně v závislosti na postavené vlakové cestě. To se pochopitelně může lišit, pokud se jedná o vjezdové, resp. vjezd odbočkou, či autoblok na širé trati, kde jde pouze o povely: volno, stůj, zpomal (očekávej 40km/h) atp. No rozhodně je to zábava na dlouhé zimní večery. [kladivo]

(Příspěvek byl editován uživatelem Bevelo.)
Pokud není žurnalistika nestranná, nejedná se o žurnalistiku ale o propagandu (nebo paskvil)!
Středa, 23. prosince 2020 - 16:42:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2356
Registrován: 6-2004
Problém tvaru střech u "rybáků" Luto (a pozdějších stavebnic ze stejných forem) je v tom. že ten, kdo formu navrhoval či tvořil, evidentně neviděl skutečný vůz a zřejmě pracoval jen podle obvyklého typového výkresu. Co z výkresu nevyčetl, dotvořil, jak sám uznal za vhodné. Já jsem nic neměřil, jen posuzoval pohledově - podle mého názoru je silueta střechy při bočním i čelním pohledu akceptovatelná. Jen nevím, jak problém jejího tvaru lépe slovně vyjádřit, když model má u střechy moc "placaté rohy" - tvar vrstevnic u modelu neodpovídá tvarům u skutečných vozů.
Co se týče ztvárnění spojů plechu na střeše, narážíme na filosofickou otázku - do jaké velikosti a jakým způsobem je na modelu ztvárňovat. Zvláště se to týká takových věcí, které při běžném pohledu na skutečný vůz buď ani nepostřehnete, nebo se na to musíte speciálně zaměřit. Pak záleží na názoru - pokud se to na modelu udělá v měřítku, taky to nebude moc vidět, může se to schovat ve vrstvě barvy atd. A když se to udělá tak, aby to bylo vidět, je to zase přehnaně velké...
Polabský
Středa, 23. prosince 2020 - 19:24:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1227
Registrován: 10-2010
Přeji Všem zde dynamicky diskutujícím požehnané a klidné svátky vánoční !!
P.F. 2021 !!
Polabský
Středa, 23. prosince 2020 - 19:35:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3373
Registrován: 7-2006
Přesně tak pane Mahel.
Když se udělá nová střecha, tak jistě budeme chtít naznačit spoje.
Ale jak ten spoj udělat. Nýtové nebo přetáhnout páskem. Jak má být tento spoj vysoký.
Tohle byla dlouhá debata se zadavatelem. Protože zákazník má více vozu od Luta, tak mně požádal, že potřebuje, aby vzhled všech vozů byl stejný. Ano zapatlaná střecha barvou vše zakryje. Ale následující patinování střechy, pak zase vše zvýrazní, takže každá krtina na střeše je jako hora.

Ale tohle je vždy zásadní problém při stavbě modelů. Jak to udělat různé detaily, aby pak výsledný model nevypadal jako paskvil.
ŽOS Kladno - malovýroba osobních a nákladních vozů.[vypravci]
Středa, 23. prosince 2020 - 20:00:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2357
Registrován: 6-2004
Přesně tak, v tom je "jádro pudla" a největší část kumštu k tomu, aby model vypadal co možno věrně. Ještě k tomu přistupuje pohled na důležitost některých detailů - někdo si ani nevšimne, že na modelu něco chybí nebo přebývá, někdo jiný totéž považuje za klíčový problém...
Pátek, 25. prosince 2020 - 12:42:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 125
Registrován: 4-2019
Dobrý den,
chtěl bych se předem omluvit za off-topic, ale potřeboval bych se dotázat: Lze tuto lokomotivu použít pro přestavbu na 433.0 (při přidání běhen)? Na webu jsem našel jakýsi starý návod, že to prý u stroje BR-81 lze, ale nevím, zda to neplatí jen pro TT (ta kola se mi zdají příliš velká...)

Za případnou odpověď děkuji.
Pátek, 25. prosince 2020 - 13:11:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 46
Registrován: 1-2011
Jednou to muselo přijít.
Pátek, 25. prosince 2020 - 13:23:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 668
Registrován: 10-2013
Tohle je škoda pro přestavbu. Jednak má tento model jakousi historickou hodnotu, jízdní vlasnosti asi budou odpovídat době vzniku modelu a není vyloučeno, že motor bude před smrtí.[smrt] Takže bude lépe zachovat tento model tak jak je a pořídit si pro přestabu na 423.0 něco jiného:
https://www.bazarmodelovezeleznice.cz/Fleischmann-DSS-Parni-lokom otiva-BR-81-006-DB-HO-d38577.htm
https://www.ebay.de/p/2255993915?iid=293913457008
EIO
Pátek, 25. prosince 2020 - 19:50:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 567
Registrován: 5-2017
ElektrickaJednotka

Pripájam sa k 777. Toto by som nechal byť, spadá to do kategórie veteránov a už to má určitú zberateľskú hodnotu. V zbierke mám pojazdný kus, ale jazdné vlastnosti zodpovedajú dobe vzniku pred cca 60. rokmi a je to na dnešné "rozmaznané" pomery bieda.
VEB Elektroinstallation Oberlind (Sonneberg), DDR [happy]

Poškodený bol smrteľne zranený a jeho liečenie potrvá šesť až sedem dní.
J. Spišiak, ex Policajný prezident SR [kecal]
Sobota, 26. prosince 2020 - 10:15:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3374
Registrován: 7-2006
Stavba služebního vozu Dsd.



(Příspěvek byl editován uživatelem tempotaxi.)
ŽOS Kladno - malovýroba osobních a nákladních vozů.[vypravci]
Neděle, 27. prosince 2020 - 00:57:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 617
Registrován: 4-2010
Zdravím,
máte někdo prosím zkušenosti s touto ozvučnicí (nebo s tímto obchodem)? [uhoh]
http://shop.mzsp.cz/reproduktory/292-r4-bardotka-mtb-h0-reprodukt or-s-ozvucnici-105-w-8-ohm.html
Díky
[masinka] Bakovští příznivci železnice: http:/www.zeleznice-bakov.wz.cz/
[masinka] videa na YouTube: https://www.youtube.com/user/JamesC7x
Neděle, 27. prosince 2020 - 11:04:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 377
Registrován: 9-2004
Mám zkušenost. Objednal jsem si "810 Bramos reproduktor s interiérem" a "Osvětlení do os.vozů Y/BDs Roco a Tillig DCC/DC" dne 24.4.2019. Přišlo potvrzení objednávky, a tím to skončilo. Psal jsem jim 6. 5. a 11. 5., žádná reakce. Pak mi volala "jakašik roba", zda zboží ještě chci, tuším, že někdy na podzim loňského roku, či letos na jaře. Potvrdil jsem zájem. Od té doby ani obraz, ani zvuk.

Místo toho jsem začal používat set dvou reproduktorů od Roco 10889. Je to fajná škatulka se dvěma repráčky s naletovanými dráty a plastovým "klipem" s ozvučnicí, navíc i s oboustranou lepící páskou. Za ty peníze pro mě nejlepší poměr cena/výkon.
Pondělí, 28. prosince 2020 - 14:29:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3375
Registrován: 7-2006
Stavba služebního vozu Dsd 6-4512, 2 Praha M.

ŽOS Kladno - malovýroba osobních a nákladních vozů.[vypravci]
[masinka]https://www.facebook.com/vladimir.klusacek.568[masinka]
Úterý, 29. prosince 2020 - 16:58:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 379
Registrován: 9-2004
Už teď vypadá parádně! Těším se na obrázky dokončeného modelu.
Středa, 30. prosince 2020 - 19:32:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3376
Registrován: 7-2006
Služební dvounápravový nákladní vůz Dsd 6-4512 pro osobní soupravy, rozvor 8 m.


ŽOS Kladno - malovýroba osobních a nákladních vozů.[vypravci]
[masinka]https://www.facebook.com/vladimir.klusacek.568[masinka]
Středa, 30. prosince 2020 - 23:30:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 393
Registrován: 8-2017
Tak to je nádhera!
Pátek, 01. ledna 2021 - 16:46:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 838
Registrován: 11-2003
Uprava modelu 1063 od Atlas Edition na pojízdný. Album fotek na FB:

https://www.facebook.com/media/set?vanity=david.pecina.12&set=a.1 642575092571154
https://www.facebook.com/david.pecina.12
Sobota, 02. ledna 2021 - 20:11:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 50
Registrován: 2-2017
743 010-sháním čísla odstínů a názvy barev nátěru,který byl proveden tehdy v ČKD po nehodě u Spálova.Děkuji za info.
Neděle, 03. ledna 2021 - 17:17:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 132
Registrován: 10-2011
Pokud Vás zaujala stavebnice výtopny v Liptovské Osadě a máte o ni zájem, napište si na adresu: stavebnice-slovacko@email.cz .

Další vypálené kusy budou k dispozici na přelomu ledna / února 2021.



Úterý, 05. ledna 2021 - 20:20:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3377
Registrován: 7-2006
Dva služební vozy.
Hotový model vozu Dsd a ve stavbě Dd. Oba vozy rozvor 8 m.


ŽOS Kladno - malovýroba osobních a nákladních vozů.[vypravci]
[masinka]https://www.facebook.com/vladimir.klusacek.568[masinka]
Sobota, 09. ledna 2021 - 11:18:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9
Registrován: 8-2017
Dobrý den. Stavím teď model T211.0 v HO z leptu od HekTTora. Návod, který byl přiložený k leptu je bohužel díky mizernému kopírování téměř ze třetiny nečitelný. Samozřejmě chybí ta důležitější třetina. Takže moje prosba: máte někdo k dispozici stažený nebo naskenovaný lepší návod?
Nebo kdyby byl nějaký foto/video návod. Nebo pár fotek ze stavby?
Zatím jsem sletoval rám lokomotivy s čelníky, schůdky atd. Některé další věci mi ale nejsou jasné.
Předem děkuji. Bartoň
Neděle, 10. ledna 2021 - 16:28:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 487
Registrován: 6-2008
Dobrý večer mám dotaz připravuji si do nástřiku t 478.3001 čstrain a bylo mi řečeno že na rám byl použit odstín ral7022 já používám barvy revell ikdyž znám mnoho dalších výrobců a chci se zeptat jaký odstín šedé barvy revell je nejblíže ral 7022.
Dále se chci zeptat jaká šířka pásky tamiya je použitelná pro nástřik pluhů?
http://www.opevneni-stm.cz/
Janek_K
Úterý, 12. ledna 2021 - 13:12:20  
Neregistrovaný host
Dobrý den. Stavím teď model T211.0 v HO z leptu od HekTTora.....

https://hekttor.biz/files/T211_H0_navod_004.pdf
Janek_K
Úterý, 12. ledna 2021 - 13:34:48  
Neregistrovaný host
Zde je návod na T211:
https://hekttor.biz/files/T211_H0_navod_004.pdf
Středa, 13. ledna 2021 - 22:03:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3378
Registrován: 7-2006
Služební vůz Dd 6-4252, rozvor 8 m.


ŽOS Kladno - malovýroba osobních a nákladních vozů.[vypravci]
[masinka]https://www.facebook.com/vladimir.klusacek.568[masinka]
Pátek, 15. ledna 2021 - 10:20:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2371
Registrován: 6-2004
Pro porovnání - vůz stejného typu (jen od jiného výrobce) na továrním snímku:
Středa, 27. ledna 2021 - 09:49:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 663
Registrován: 12-2006
Zdravím, na http://www.trainmania.info/clanky.html#laminatka jsem vyvěsil recenzi Laminátky Piko.


------------------------------------------------
www.trainmania.info • www.trainmania.rajce.idnes.cz • www.youtube.com/user/trainmaniak
Čtvrtek, 04. února 2021 - 00:12:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 621
Registrován: 4-2010
Sice je to reakce na příspěvek v vedlejšího vlákna, ale nechtěl jsem H0 míchat s TT. [biggrin]
Ladis-63:
"Sakra,to už všechny modeláře zchvátil kovid? Ani tady, ani u kolegů z HO žádné příspěvky...."
Taky máme něco rozděláno na stole, akorát jsem to chtěl zveřejnit, až to bude hotový [proud]
Já aktuálně stavím novou výpravní budovu a v Žosce se tvoří nový pojezd pro M 140.3:


Z dílny mého otce vzejde "nová" 427.0500 předělaná z původní produkce PIKO:


Jen dodávám, že vše je pro "domácí" potřebu, nikoliv na nějakou soutěž. Případně přimhouřit prosím obě oči. [uhoh][lol]
[masinka] Bakovští příznivci železnice: http:/www.zeleznice-bakov.wz.cz/
[masinka] videa na YouTube: https://www.youtube.com/user/JamesC7x
Čtvrtek, 04. února 2021 - 15:32:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 711
Registrován: 10-2013
Ladis-63:
"Sakra,to už všechny modeláře zchvátil kovid? Ani tady, ani u kolegů z HO žádné příspěvky...."
Je něco rozdělaného......
Špatně nasvíceno - je pořád tma.[crazy][crazy]
Statistik by to mohl rozcupovat.......[lol][lol]

Statistiku promiň.....[lol][lol][lol]