Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 24. 2. 2024 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 24. 2. 2024

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Úterý, 20. února 2024 - 13:56:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14248
Registrován: 4-2003
Jako ono to zřejmě souvisí i se systémem podpory, dávek atd. neboli až příliš štědrý stát

To je opět další urban legend, tentokrát o zneužívání sociálních dávek. To je tak hluboce zakořeněno, že na to Jurečka vymýšlí systém, přitom je to (vyjma nanejvýš žádoucího zjednodušení dávek) spíš donkichotský boj s větrnými mlýnynež reálný problém.

další statisíce, co se na ten ÚP nepřihlásili, dál bezdomovci, lidi co si platěj akorát zdravotní a sociální, maj papírově nějakou živnost a nic z toho, další co na daních platěj taky nulu a jedou spíš v šedé ekonomice


Hele, neblbni to fuguje trochu jinak. M íra participace i odpracovaná pracovní doba je u nás jedna z nejvyšších mezi vyspělými zeměmi. Příběh v téhle zemi fakt není o tom, že "lidi nechtí pracovat".
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Úterý, 20. února 2024 - 14:18:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3488
Registrován: 12-2020
Michal7: Nadbytečnost vytvoříte lehce,v rámci úspor Vaše místo zrušíte,nápln rozdělíte mezi ostatní, zvláště v sro to není problém, kde je jednatel, to jde velice snadno, nebo je současně i šefem odború, pak to máte i s posvěcením pro úsporná opatření. Část Vaší agendy změníte na dodavatelské vztahy,které po čase zase zrušíte pro vyšší náklady,které ovšem měly být nižší a obsadíte pracovní místo a pozici, která byla delší dobu nevyužívaná s podobnou,ne stejnou náplní. A pokud krátce po Vašem odchodu se koná valná hromada,se kterou se počítalo při Vaší výpovědi a velká část původního vedení je odvolána ze svých funkcí, s čímž se také počítalo,je vše legální a nenapadnutelné.

No čili jasné vyjebávání se zákonem i zaměstnanci. Krásná ukázka svobody, demokracie a právního státu[ko]
Pokud to je u soukromníka tak jednoduché, tak vězte, že u železnice to tak jednoduché opravdu není, tam se zákony (zatím ještě) dodržují.

RadekŠ: To jste vynechal dosti podstatný počet řídících pracovníků ustavených do fce jmenováním a těm může pracovní poměr skončit doslova do hodiny - tak že sni nestačí napsat rozlučkový mail a v kanceláři už stojí stěhováci.
To jistě. Nicméně ti pracovníci jsou s tím od samého počátku srozuměni a také proto dostávají nadstandardní platy. Nicméně i tak to považuji za nesprávné a škodlivé, protože toho lze kdykoli zneužít a ,,zlobícího" jedince odstranit bez uvedení důvodu, a tím i bez možnosti odvolání.
Mladějov
Úterý, 20. února 2024 - 14:21:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21779
Registrován: 3-2007
>zneužívání sociálních dávek. To je tak hluboce zakořeněno

Nezlob se na mně, ale to není žádná urban legend, to jen nevidíte vy makroekonové na těch součtových číslech, tak to bagatelizuješ.

Já znám ve svém okolí minimálně několik lidí, co berou různé dávky na to či ono, případně různě kverulují ala zaměstnání/vlatsní živnost/podpora, přičemž maj vlastní baráky a auto za 800 litrů a žijou si blahobytnějc než já pracující.

Takže jsem pochopitelně názoru, že peníze od státu by měli dostávat tací, co je opravdu POTŘEBUJÍ (a klidně i víc), invalidé, tělesně postižení atd., a ne všichni, co v tom kapku "uměj chodit" a moc jim práce nevoní.

Jistě mi tady budeš argumentovat, že by to možná stálo víc, než vyplácet peníze (skoro) plošně - já ti povím, že je to pro ten pracující zbytek velmi demotivující - nakonec si vem třeba skoro kompletní cikánskou menšinu.

To je o sociálním pnutí - dokavaď je (i na dluh), tak to ostatní celkem tolerují, jak není a chce se šetřit, no tak jsou tihle lidé těm pracujícím celý život pochopitelně trnem v oku (jo, včetně těch důchodců) - a to není nějaká závist proboha.

Já vyžranýmu cigánovi, co celý život nesáhl na práci a žije si jako baron a ještě obtěžuje jiné, nezávidím - a to ani jeho způsob života, jen když za život zaplatím na daních XY Kč a vyčerpal jsem od státu nula nula nic, tak chci, aby tyhle netáhla se taky na chodu státu podíleli, když chtěj taky důchody, všechny možný dotace a podpory (bydlení, nájem, cokoli) a když si "nenadělali" tak jim stát po té šedesátce zase doplatí na sociální minimum na bydlení a další šachy ala papírové pěstounství (babička) atd.

Kua, OK, někdo nechce platit daně - tak ať mu ten stát ale nic nedává.
(chápu, že prakticky to tak úplně nejde, ale třeba v USA to tak do značné míry funguje).
Úterý, 20. února 2024 - 14:24:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3489
Registrován: 12-2020
Kolelač: Narodil jsem se v Lipníku nad Bečvou. Pamatuji si, že když mi byly tři léta, jezdila se mnou moje máma k nedaleké cihelně, kde parní mašinka úzkorozchodka, navážela z hliníku materiál do cihelny.

Mohu poprosit o lokalizaci té úzkokolejky? Na mapách z 50/60 let se nic takového nenalézá. Díky.
Úterý, 20. února 2024 - 14:30:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3490
Registrován: 12-2020
Mladějov: zneužívání sociálních dávek. To je tak hluboce zakořeněno
No nevím, nedávno to někdo rozebíral a v celém systému to zneužívání prý činí velmi malý podíl, to spíše stále nafukují média. Nicméně jinak s vámi souhlasím, kdo chce služby ať platí daně. To by mělo být normální.
Mladějov
Úterý, 20. února 2024 - 14:53:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21781
Registrován: 3-2007
J.M.:
" Nicméně i tak to považuji za nesprávné a škodlivé, protože toho lze kdykoli zneužít a ,,zlobícího" jedince odstranit bez uvedení důvodu, a tím i bez možnosti odvolání."

Prokrista pána, když budete jako normální zaměstnanec někde "na zlo", tak normální jedinec stejně tak do půl roku odejde sám, protože trávit třetinu života v nepřátelském prostředí každý nedává.
Naopak je šikanován, aby odešel - a to lze milionem způsobů i tak.

Nějakého psychopata, co si v takové situaci libuje, nakonec nedostanou pryč ani heverem - zvlášť když dělá něco ne moc náročného a nemusí s nadřízenými nějak moc kooperovat. A pro tyhle případy to zřejmě především chtějí.

Mně zrovna tohle připadá jako bouře ve sklenici vody - prostě když mne někde najednou nechtěj (z jakýchkoli důvodů), tak půjdu dřív nebo později jinam - proč se nervovat 8 hodin v práci a 16 h doma???

Za mne jako zaměstnance netleskám jakémukoli zhoršování pracovník podmínek pro zaměstnance, ale zrovna tohle je mi tak nějak jedno - rozhodně bych kvůli tomu nešel řvát s vlajkou na ulici nebo nestávkoval.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Mladějov
Úterý, 20. února 2024 - 15:15:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21782
Registrován: 3-2007
J.M.:
"Mladějov: zneužívání sociálních dávek. To je tak hluboce zakořeněno
No nevím, nedávno to někdo rozebíral a v celém systému to zneužívání prý činí velmi malý podíl, to spíše stále nafukují média. Nicméně jinak s vámi souhlasím, kdo chce služby ať platí daně. To by mělo být normální."

Jenže mně jde o princip - jinak můžeme taky mávnout rukou nad úplně vším.
Úterý, 20. února 2024 - 15:22:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4655
Registrován: 3-2010
Když je člověk zdravej, tak se to hezky kecá
Úterý, 20. února 2024 - 15:50:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 238
Registrován: 7-2017
JM
Jak u soukromníka nebo železnice to nevím, tohle byla vrcholová servisní instituce jejímž zřizovatelem je ministerstvo, to jen tak na okraj. Já si vůbec nestěžuji,ani nikdy sem tak nečinil, jen sem tím podotknul, že lze postupovat v podstatě legálně, způsob se vždy najde, třeba u mě po 32letech v jednom zaměstnání, což svým způsobem považuji dnes za chybu,ale když člověka práce baví,což u mne nikdy nebylo jinak,tak mě to nepoložilo, dneska podnikám a baví mě to taky, jinak bych to nedělal. Razim heslo, že člověk se má umět o sebe postarat za všech okolností. Tečka.
Úterý, 20. února 2024 - 16:02:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16612
Registrován: 5-2004
"Za mne jako zaměstnance netleskám jakémukoli zhoršování pracovník podmínek pro zaměstnance, ale zrovna tohle je mi tak nějak jedno - rozhodně bych kvůli tomu nešel řvát s vlajkou na ulici nebo nestávkoval."

No a to je taky důvod proč to tu vypadá tak, že za vejplatu se uživí snad jedinec ale těžko rodina. Na západ od nás si současné podmínky vydržkovali a vystávkovali během šedesátejch a sedmdesátejch let. U nás ale potřebujeme nejprve klid na budování socializmu (třeba Štěpán) a dnes kapitalizmu (třeba Fiala a hejno lidí tady). V systému kdy za dobrý slovo dostaneš hovno prostě nejde protlačovat dobrým slovem.

Jinak třeba u těch řidičů prakticky čehokoli to je i o tom, že díky opapírování čehokoli jsi jednou nohou v kriminále a ještě tě sere kdejakej blb že máš šejdrem šlajfku. No to pak logicky je o i menším přijmu a dorovnání třeba v tý šedý ekonomice.

Hele, já teď zrovna za kovidu sledoval, jakým nevybíravým způsobem byl kde kdo ve firmách tlačen k očkování. A zaplaťpámbu pak dělat v malý firmě kde si pakárnu vzájemně neděláš i když máš hafo jinejch starostí.

Ona základní chyba není v tom, že by někdo sosal dávky ale v tom, že prostě jsou natolik vysoký životní náíklady že je z vejplaty lidi nepoplatí a mají nárok na dávky i když makají. To není o vysokých dávkách. TTo je o malých platech vůči nákladům.

Mch když si vezmeš kurs koruny "jak se budem blížit tomu západu" tak on je +- stejný jako byl kurs Ksč v roce 1989 (vexláckej). 18 Kč/DM je 27 Kč/Euro....
Úterý, 20. února 2024 - 16:08:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3492
Registrován: 12-2020
Michal7: Nic proti vám. Já zase razím heslo, že když člověk pro firmu léta poctivě maká, tak by zaměstnavatel neměl mít právo ho jen tak bezdůvodně vyhodit. Třeba proto, že zrovna přijde nový šéf nebo se prostě někdo blbě vyspal.
Takže měnit pravidla z důvodu, že ta dosavadní nejsou někdy dodržována to je cesta do pekel[ko]
Navíc třeba u dráhy je systém, že součástí platu máte příplatky za odpracovaná léta, dále nárok na režijní jízdné nebo třeba KOP je vždy jen po určitém počtu odpracovaných let. Prostě základní mzda je nízká a zvyšují ji všemožné příplatky a benefity. Takže, kdyby ta možnost okamžité výpovědi bez důvodu byla zákonná, tak po takovém vyhození, při novém nástupu (pokud je mezi pauza byť jediného dne) i u téže firmy ztrácíte nárok na veškeré tyto benefity. Takže jen tak pro orientaci třeba pro mě by to odhadem znamenalo ročně 50-80 tisíc mínus.
Úterý, 20. února 2024 - 16:20:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3493
Registrován: 12-2020
Mladějov: Příklad - třeba jezdit s tramvají nebo autobusem. Na tramvajení potřebuješ akorát základní vzdělání + ŘP B + kurs placený podnikem - ideální pro lidi, co se pořádně ničemu nevyučili,
Hm, jenže má to taky spoustu nevýhod. Například směny a obrovská odpovědnost. Stačí malá nepozornost nebo chyba a už se vezete. Navíc celodenní sezení v omezeném prostoru. To je dobré pro nadváhu a později zničené zdraví. Navíc např. v Praze šílený provoz, takže i psychickej nářez.
Dost často jezdím PIDovými autobusy a řeknu vám, že často slyším samomluvu řidičů. A věřte, že to nejsou slova spokojených zaměstnanců, ale vyžilých chudáků co se to snaží doklepat bez nehody do důchodu. Takže to zachraňují Ukrajinci (a taky jedna Ukrajinka[wink]), které většinou poznáte dle toho, že na cestující zásadně nemluví[lol]
Úterý, 20. února 2024 - 16:23:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14249
Registrován: 4-2003
ale to není žádná urban legend

Ale jistěže je, na jakoukoliv dávku musí žadatel požádat a zdokladovat zákonný nárok. Prostor pro zneužití zanedbatelý a naopak lidi řadu dávek nečerpají, ač by mohli.

Pokud tedy nepovažuje za zneužití takovéto "pořídil si 5 dětí, aby na ně mohl čerpat dávky".[crazy]
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Úterý, 20. února 2024 - 16:31:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14250
Registrován: 4-2003
pro mě by to odhadem znamenalo ročně 50-80 tisíc mínus.

No to určitě.[biggrin]

Ale když si myslíte že jste nevyhoditelný, tak si to dál myslete.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Úterý, 20. února 2024 - 16:40:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14251
Registrován: 4-2003
Stačí malá nepozornost nebo chyba a už se vezete. Navíc celodenní sezení v omezeném prostoru

Znám hned několik řidičů a všichni jsou něčím vyučení - automechanik, truhlář, svářeč.

Tu práci ŕidiče dělají, protože tam není takový tlak na kvalitu a stres. Prostě šli jednodušší cestou.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Úterý, 20. února 2024 - 16:50:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3494
Registrován: 12-2020
No že by truhlář měl v práci větší stres než řidič tramvaje nebo autobusu o tom bych silně pochyboval.

Ale když si myslíte že jste nevyhoditelný, tak si to dál myslete.
A kde to píšu? Při změně technologie, což dřív nebo později přijde se to samozřejmě stane, ale ne z důvodu, že se někdo zrovna blbě vyspal. Jestli nechápete rozdíl, váš problém.

No to určitě. Ano, určitě. A vaše pochyby na tom nic nemění.
Úterý, 20. února 2024 - 17:03:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14252
Registrován: 4-2003
o tom bych silně pochyboval.

Oni sami mi to řekli - aniž bych se jich ptal.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Mladějov
Úterý, 20. února 2024 - 17:06:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21784
Registrován: 3-2007
Petr_vlček:
""Za mne jako zaměstnance netleskám jakémukoli zhoršování pracovník podmínek pro zaměstnance, ale zrovna tohle je mi tak nějak jedno - rozhodně bych kvůli tomu nešel řvát s vlajkou na ulici nebo nestávkoval." "
No a to je taky důvod proč to tu vypadá tak, že za vejplatu se uživí snad jedinec ale tdina. Na západ od nás si současné podmínky vydržkovali a vystávkovali během šedesátejch a sedmdesátejch let. U nás ale potřebujeme nejprve klid na budování socializmu (třeba Štěpán) a dnes kapitalizmu (třeba Fiala a hejno lidí tady). V systému kdy za dobrý slovo dostaneš hovno prostě nejde protlačovat dobrým slovem. firmách tlačen k očkování. A zaplaťpámbu pak dělat v malý firmě kde si pakárnu vzájemně neděláš i když máš hafo jinejch starostí. Ona základní chyba není v tom, že by někdo sosal dávky ale v tom, že prostě jsou natolik vysoký životní náíklady že je z vejplaty lidi nepoplatí a i když makají. To není o vysokých dávkách. TTo je o malých platech vůči nákladům. Mch když si vezm
Petr_vlček:
""Za mne jako zaměstnance netleskám jakémukoli zhoršování pracovník podmínek pro zaměstnance, ale zrovna tohle je mi tak nějak jedno - rozhodně bych kvůli tomu nešel řvát s vlajkou na ulici nebo nestávkoval."
No a to je taky důvod proč to tu vypadá tak, že za vejplatu se uživí snad jedinec ale těžko rodina. Na západ od nás si současné podmínky vydržkovali a vystávkovali během šedesátejch a sedmdesátejch let. U nás ale potřebujeme nejprve klid na budování socializmu (třeba Štěpán) a dnes kapitalizmu (třeba Fiala a hejno lidí tady)."


Prokristapána, ty meleš fakt páté přes deváté.
Jak nějakej Fiala nebo jakej politik můże za to, že jsou malý platy? Ty jseš kapitalista a eseróčkař někdy od 1992, 94 - teda minimálně 30 let a zjevně ti to dost vyhovuje - proč teda furt adoruješ socík? Práva zamců, platy - dyť ty přece dáváš ty a jistě nedáš nikomu vo kačku víc, jen aby ti neutek - tak každýmu přidej desítku, dvacítku, aby měli víc! Pokryl jsi jim aspoň inflaci za těch posledních 5 , 10 let, teda nějakých 80%? Dal jim 5, 6 týdnů dovolené? Ne - proč to mâ teda dělat stâtní sektor?

Jako zrovna u tebe mně volání "jsou malý platy, měli by nám přidat" připadá skoro chucpe. Ty jseš přece zrovna typický ten, co státu nedá zadarmo ani to párátko.

Dávky samozřejmě sosá každej, co na nějakou dosáhne,dotace to samý - i milionáři (příjmy) si sáhnou pro co můžou, je nesmysl uvažovat, že ne.

A míchat do toho kovid nebo devizový kurs co je teda zase jako u Rajchla na demošce - devizový kurs určuje vláda? Odkdy?
Mimochodem v malý fě je to super hlavně když jseš tam vedoucí a všechno jde - a to ty jsi. A neříkej mi,že když se budeš chtít někoho zbavit, že to neuděláš promptně už dneska - natož za hypotetické výpovědi bez udání důvodu, ty srdcem komunista, praxí tovârník [biggrin]

Twl, a takhle tady žijeme - hlavně že si furt vylejváš srdíčko, jak je to tady na houby, viď.
Úterý, 20. února 2024 - 17:18:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14253
Registrován: 4-2003
A zaplaťpámbu pak dělat v malý firmě kde si pakárnu vzájemně neděláš

Chtěl jste říct " kde jsem jediným majitelem".

A proč teda mladý lidi chtít dělat ve velkých korporátech typu Siemens a né v nějakých obskurních garážovkách?
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Úterý, 20. února 2024 - 18:24:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16614
Registrován: 5-2004
"A proč teda mladý lidi chtít dělat ve velkých korporátech typu Siemens a né v nějakých obskurních garážovkách?"

No třeba proto že v tý garážovce nejsou posty typu "generátor tabulek v excelu" a je třeba být skladník, montér, fakturant, elektronik, řidič podle toho co je zrovna třeba.

Za 15 let činnosti firmy jsme měli jedinou neschopenku, a to kolegu co umíral na raka. Ostatní nemocenskou neznají, protože pouze řeknou že jim je blbě. To ale jde právě jen v malý firmě kde se sejde sestava lidí co si věří vzájemně - tedy ani není důvod se kohokoli zbavovat. No a dovolenou si lidi berou jak potřebujou a to v rámci zakázek tak, aby někdo vždy byl v pohotovosti. Ostatně všichni jsme na houmoficu dávno před kovidem... Sejdeme se když je to potřeba. Mch krom prducha což už budu i já máme všichni stejnej plat. Není důvod aby když každý dělá co je třeba bral jinak.


"A míchat do toho kovid nebo devizový kurs"
No on je to dobrej příklad oboje. Za kovidu se každej rozhod zda chce nebo nechce očko, protože houmáč tak bez testů, o nějakých zákazech nebo náhubkách protože houmáč taky klid. A byly korporáti kde byl rovnou zákaz vstupu do firmy bez očko či prodělání. Tedy do doby než něco potřebovali oni, protože pak se to "nějak udělalo"... Švejka mají i v korporátech[proud]

No a ten kusr nám říká, že koruna je na tom co do hodnoty stejně jako byla ta socialistická 1989. Posun ekonomiky vpřed čistá 0.
Úterý, 20. února 2024 - 18:32:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3495
Registrován: 12-2020
Mladějov: Jak nějakej Fiala nebo jakej politik můże za to, že jsou malý platy?
Když to nevíte, tak já vám to prozradím. Fiala je premiérem naší vlády. Takže zodpovídá za vedení tohoto státu, volbu ministrů a jejich rozhodnutí. Navíc koalice jím vedená ovládá i parlament, tudíž schvaluje zákony, které se velkou měrou podílí na chodu ekonomiky (daně, dotace apod.). Takže za malé platy určitě může víc než p. Vlček. Ten totiž, a to byste mohl vědět, když zvýší nadstandardně svým zaměstnancům platy, tak si zvýší náklady natolik, že jeho zboží bude neprodejné. To je přece podstata kapitalismu, zvítězí ten co nejvíc odrbe své zaměstnance, bo nabídne velmi pravděpodobně nejnižší cenu.
Úterý, 20. února 2024 - 19:53:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14921
Registrován: 12-2009
K debatě o ZVS - bude Česko muset zvážit nějaké jiné formy, ať povinné, nebo dobrovolné služby, nebo nějakého mechanismu, který bude generovat dostatek záloh. Protože ten prostě dnes nemáme,“ podotkl Řehka.
Takže žádné odmítání.
Úterý, 20. února 2024 - 20:17:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14254
Registrován: 4-2003
o ale jde právě jen v malý firmě kde se sejde sestava lidí co si věří vzájemně... lidi berou jak potřebujou a to v rámci zakázek tak, aby někdo vždy byl v pohotovosti

A jak je možné že to jde léta u mě v týmu, kde celkem v hlavním baráku dělá asi 1100 lidí a většina lidí v týmu jsou lidi do třicítky, čili ta pověstná generace Z pro níž Vy se svými názory odsmdesátníka a pracovníma sandálama na tůru budete nejspíš komický strejda??

nejsou posty typu "generátor tabulek v excelu"

Já takové posty třeba neznám. Nějaké základy v excelu snad proboha umí každý - stejně jako číst a psát. Netřeba o tom mluvit.

a ten kusr nám

No vy jste přímo odborník.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Úterý, 20. února 2024 - 20:26:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14255
Registrován: 4-2003
Ohl: Akorát že se o naplnění aktivních záloh se vede diskuse už delší dobu mlho.

Jenže to nemá skoro nic společného se všeobecnou ZVS v podobě jak jí známe z minulosti.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Mladějov
Úterý, 20. února 2024 - 20:32:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21787
Registrován: 3-2007
Won prosté potřebuje porypovat, jinak by nedostal ruble.
Úterý, 20. února 2024 - 21:27:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16615
Registrován: 5-2004
"Já takové posty třeba neznám. Nějaké základy v excelu snad proboha umí každý - stejně jako číst a psát."

Generátor tabulek v excelu je funkce, na jejímž postu dotyčný odborník tvoří a rozesílá tabulky k vyplnění, čímž obtěžuje a zdržuje od práce ty, co dělají něco smysluplného.

Vyšší level pak je chybějící vyhodnocovatel těch kravin, který nebyf v životě někde v provozu netuší, kde by se vyplněné hodnoty měly pohybovat a nevadí ani data o 2-3 řády jinde než je realita. Což zlomyslný starý mazák ověřil opakovaným pokusem[proud]

Vím o konkrétním takovém případu u jednoto z TOP zaměstnavatelů[wink]
Mladějov
Úterý, 20. února 2024 - 22:37:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21788
Registrován: 3-2007
RadekŠ:
"Jako ono to zřejmě souvisí i se systémem podpory, dávek atd. neboli až příliš štědrý stát
To je opět další urban legend, tentokrát o zneužívání sociálních dávek. To je tak hluboce zakořeněno, že na to Jurečka vymýšlí systém. Příběh v téhle zemi fakt není o tom, že "lidi nechtí pracovat"."

Dobře. Hele,ať napïšu cokoli,tak se kritika nepřipouští všechno je v pořádku a brambory v řádku.

Tak co kdybys teda nám napsal aspoň jednou "o čem to teda je", číst pokaždé že tím to není to není, je trochu ztráta času a taky pohodlná diskusní figura.

Klidně snesu složitější vysvětlení, nějaký ten semestr ekonomie mám a druhého odbýt umí každý.
Dík.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
BmbČ
Úterý, 20. února 2024 - 23:31:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9323
Registrován: 1-2007
Petr_vlček: A zaplaťpámbu pak dělat v malý firmě kde si pakárnu vzájemně neděláš i když máš hafo jinejch starostí.

Mám stejný názor. Píšu po 26 letech práce v menší soukromé firmě, která má většinu zakázek pro jednu velkou známou a.s. Za ty leta jsem u nejmenované a.s. viděl a poznal ledacos. [uhoh] Technici, ti drží při sobě, ale humanitně vzdělaní, ti mají pořád nějaké problémy. [wink]

tvoří a rozesílá tabulky k vyplnění, čímž obtěžuje a zdržuje od práce ty, co dělají něco smysluplného.

Jenomže tvořič má tisíceré zdůvodnění proč tomu tak musí být. Jedním z důvodů může třeba být, že výstupem všech těch tabulek bude zkvalitnění jejich práce. [wink] A oni by mu řekli, že je obtěžuje a zdržuje. No toto? [lol]

(Příspěvek byl editován uživatelem BmbČ.)
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Středa, 21. února 2024 - 07:21:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14256
Registrován: 4-2003
Mladějov: komplexně je to docela dobře vysvětlené třeba tady.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Středa, 21. února 2024 - 11:42:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14924
Registrován: 12-2009
ZVS v podobě jak jí známe z minulosti.
Je jedno v jaké podobě, je nutná.
Jinak nebude splněn tento požadavek: Konflikt dvou civilizací, dvou hodnotových systémů, které spolu nemohou existovat. Je to buď oni, nebo my, takže Rusko se musí porazit.“
odkaz
Pikehead
Středa, 21. února 2024 - 11:47:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9680
Registrován: 3-2007
A že tím byla myšlena porážka jejich invaze na Ukrajinu tam nepíšou, nebo to selektivně/úmyslně nevnímáte?
Středa, 21. února 2024 - 13:57:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14925
Registrován: 12-2009
Z věty Takže je to o tom, porazit systém, který není humánní, který je nenávistný, který nás chce zlikvidovat,“ to nějak poznat nejde.

Spíš z ní a dalších vět vyplývá, že Rusko musí být zlikvidováno. A to bez ZVS nepůjde.
Ostatně se o tom uvažuje již déle.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/armada-obrana-valka-povinn a-vojna.A230709_180713_zahranicni_mejt
Mladějov
Středa, 21. února 2024 - 15:01:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21789
Registrován: 3-2007
RadekŠ:
"Mladějov: komplexně je to docela dobře vysvětlené třeba tady."

Jenže já se neptal na zneužívání dávek, já se tě ptal tvými slovy "co je tedy příběh (já bych napsal problém) této země", když to zneužívání dávek není (přičemž já konstatoval sociální pnutí kvůli mnoha křiklavým případům, ne, že to zneužívání je HOSPODÁŘSKY významné.
Mladějov
Středa, 21. února 2024 - 16:31:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21794
Registrován: 3-2007
Pikehead:
"A že tím byla myšlena porážka jejich invaze na Ukrajinu tam nepíšou, nebo to selektivně/úmyslně nevnímáte?"

Nemá smysl krmit trolla - on na to přesně čeká.
Čtvrtek, 22. února 2024 - 08:02:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14257
Registrován: 4-2003
Mladějov: Pardon. Třeba právě ta diskutovaná úprava ZP, která by zpružnila a rozhýbala trh práce -aby firmy nemusely držet pracovníky do foroty (jako dneska) s tím že by je někdy v budoucnu nemuseli sehnat. To jim samozřejmě dnes ceteris paribus zvyšuje náklady a nejspíš i brzdí žádoucí náhradu práce kapitálem.

Ale vidíš sám, jak ti Džemové a jejich "ochránci" jenom při náznaku debaty o tomhle vyvádějí jak pominutí - a vykládat jim že manažer bude muset náklad vyhazovu v podobě třičtvrtěroku práce dotyčného taky někde zdůvodňovat jim absolutně uniká - protože se něčím takovým "tam dole" v životě nepotkali. A pak samozřejmě dostává na frak taková ta debata o jemných, ale extrémně důležitých niancích.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Čtvrtek, 22. února 2024 - 08:21:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15900
Registrován: 4-2003
RadekŠ:Pardon. Třeba právě ta diskutovaná úprava ZP, která by zpružnila a rozhýbala trh práce -aby firmy nemusely držet pracovníky do foroty (jako dneska) s tím že by je někdy v budoucnu nemuseli sehnat. To jim samozřejmě dnes ceteris paribus zvyšuje náklady a nejspíš i brzdí žádoucí náhradu práce kapitálem.

Tento problém si nepatrně příčetnější firmy řeší trochu jinak: Kmenových zaměstnanců mají tolik, kolik nezbytně potřebují (respektive by nezbytně potřebovaly) ve slabších letech a ostatní zaměstnance si najímají přes agentury. Nebo to v silnějších letech řeší nařizováním přesčasové práce (to jde ale spíš jen u kancelářských profesí).

Jsem spíš přesvědčen, že navrhované úpravy ZP mají trochu jiný cíl: Jednodušší redukci zaměstnanců v přebujelé státní sféře.
Čtvrtek, 22. února 2024 - 08:46:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14258
Registrován: 4-2003
avrhované úpravy ZP mají trochu jiný cíl: Jednodušší redukci zaměstnanců v přebujelé státní sféře.

Kromě toho že vítr fouká od firem to ani nedává moc velký smysl - jednak můžeš to udělat snadno a levněji reorganizací a druhak navzdory všelijakým lidovým představám těch lidí zase tolik není - a už vůbec né tolik, aby to nějak zásadně pohnulo trhem práce.

(Příspěvek byl editován uživatelem RadekŠ.)
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Čtvrtek, 22. února 2024 - 08:47:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14928
Registrován: 12-2009
redukci zaměstnanců v přebujelé státní sféře.
Redukce neznamená bobtnání.[wink]
Protože i přes proklamované snižování se přesně tohle děje.
Nebo ty zrovna aktuální protesty traktoristů jsou proti snižování byrokracie? To narůstající papírování z EU si vyžaduje nové úředníky i v ČR.
Podobně v obcích. Nové a nové výkazy atd. O té agendě a jejím snižování nikdo nemluví.
3690013
Čtvrtek, 22. února 2024 - 11:08:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 417
Registrován: 2-2011
RadekŠ:
"avrhované úpravy ZP mají trochu jiný cíl: Jednodušší redukci zaměstnanců v přebujelé státní sféře.
Kromě toho že vítr fouká od firem to ani nedává moc velký smysl - jednak můžeš to udělat snadno a levněji reorganizací a druhak navzdory všelijakým lidovým představám těch lidí zase tolik není - a už vůbec né tolik, aby to nějak zásadně pohnulo trhem práce. (Příspěvek byl editován uživatelem RadekŠ.)"

Děláte si legraci? Tak třeba na Wiki se píše:
"Podle státních rozpočtů v kostce, které od roku 2016 uvádí počty oficiálních státních zaměstnanců je trend jasný. Oficiální počet se rok od roku zvyšuje."

Počty zaměstnanců organizačních složek státu a příspěvkových organizací státu:
2016: 437 291
2019: 469 737
2021: 482 270

V tomto však není zahrnuto 130 tisíc zaměstnanců ve zdravotnictví ani dalších 76 tisíc (k roku 2020) zaměstnanců obcí, krajů a Magistrátu hl. m. Prahy.

A přibývají další, ač Fialova vláda deklaruje škrty:

"Počet státních zaměstnanců se letos oproti loňsku zvýšil o více než 10 tisíc osob a poprvé v historii Česka atakuje půlmilionovou hranici, když dosahuje cifry 499 056 osob."

Vizte loňský článek: https://www.kurzy.cz/zpravy/705460-pocet-statnich-zamestnancu-let os-narostl-vyrazne-o-vice-nez-10-tisic-osob-citelne-nad-prumerem/

Já vidím prostor na propuštění minimálně 100 tisíc z výše uvedených zaměstnanců. Ano, musely by se změnit zákony, které vytvářejí "potřebu" půlmilionové armády lidí stoprocentně závislých na státu. Tito lidé by mohli produkovat skutečné hodnoty v soukromém sektoru. Nyní naopak hodnoty spotřebovávají.

(Příspěvek byl editován uživatelem 3690013.)
Čtvrtek, 22. února 2024 - 13:05:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14259
Registrován: 4-2003
Oficiální počet se rok od roku zvyšuje.

Žádný oficiální počet z mnoha důvodů neexistuje (sám jsem kdysi stál o to, aby něco takové coby klasifikátor existovalo...), jsou to co popisujete jsou hrubé odhady různých institucí, kde je třeba těch Vámi zmíněných 10 tisíc lidí obyčejná chyba měření. To je samo o sobě - bez ironie - dobré leda na politickou aktivaci Máni dojičky z kravína na Václavák, ale ne na seriozní debatu. A i ty počty které uvádíte od roku 2016 je zlomek pohybů pracovního trhu - ten se za tu dobu nafoukl o nějakých 300 tisíc lidí.

Kdybyste se podíval třeba na odpracované hodiny - což je mnohem důležitější ukazatel, než absolutní počet lidí - tak jejich počet ve veřejné správě a obraně od roku 2016 mírně poklesl a je cca o pětinu u menší než na přelomu milénia a ještě ve větší míře pokles i podíl hodin erárního úřednictva na celé ekonomice - protože celkově se pracuje mnohem více. To právě vůbec neukazuje na ten pověstný bobtnající stát.

A teď si tomu připočtete věkové složení, kde ty úřady jsou před dosti velkou vlnou odchodu lidí do důchodu - protože ta lidi přícházeli nabývali v určitých sociodemografických a hospodážských zlomech vlnách během propadů ekonomiky (za Novotného, Husáka i Havla a teď vůbec- naopak je spousta pozic neobsazena, protože se lidi uplatní v soukromém) - a zjistíte, že potenciál nějak ovlivnit pracovní trh je touto cestou dosti malý - o tom prosím byla ta předchozí debata.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

3690013
Čtvrtek, 22. února 2024 - 13:32:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 418
Registrován: 2-2011
Dobře, vy mnou uvedená data nepovažujete za relevantní, ale sám jste svá tvrzení podepřel spíše dojmy než čísly.

Neznamená Vámi uvedené údajné celkové snížení počtu odpracovaných hodin při mnou citovaných rostoucích počtech zaměstnanců ve výsledku snížení průměrné produktivity zaměstnanců?

Nenahrazují "zaměstnance státní a veřejné správy" kteří chybí na trhu práce - a tedy v soukromém sektoru - agenturní zaměstnanci ze zahraničí? Netvoří právě oni to nabobtnání pracovního trhu o těch Vámi uvedených 300 tisíc zaměstnanců?

Ale jistě, podle Vás je všechno v pořádku a daňový poplatník může dál v klidu spát. Takový stav jistým lidem samozřejmě vyhovuje.

A ta Vaše Máňa dojička se vyznačuje přínosem pro národní hospodářství, zatímco leckterý zaměstnanec státem zřízených agentur má přínos v záporných hodnotách.

(Příspěvek byl editován uživatelem 3690013.)
Čtvrtek, 22. února 2024 - 13:39:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14932
Registrován: 12-2009
Takže vše je v pořádku, papírování neroste a úředníci brzo odejdou do důchodu.
Akorát ti dezoláti, aktuálně v traktorech, to nemohou pochopit.

Minule mi říkala starostka jedné obce, že bude muset přijmout na papírování novou sílu, že to dosavadní ten nárůst nezvládají. Napište jí tu nějaký elaborát, který dokáže, že se jim jen nechce dělat. [wink]
3690013
Čtvrtek, 22. února 2024 - 13:48:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 419
Registrován: 2-2011
Obce jsou v současném systému bity z celé veřejné správy nejvíce - stát na ně přenáší další a další agendy, aniž by jim to kompenzoval vyššími příjmy. To se týká zejména obcí s rozšířenou působností.
M_g
Čtvrtek, 22. února 2024 - 14:15:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2028
Registrován: 6-2006
A něco konkrétnějšího byste neměl?

A ta Vaše Máňa dojička se vyznačuje přínosem pro národní hospodářství, zatímco leckterý zaměstnanec státem zřízených agentur má přínos v záporných hodnotách.
A nebo úplně naopak.
Čtvrtek, 22. února 2024 - 14:36:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14261
Registrován: 4-2003
ou uvedená data nepovažujete za relevantní, ale sám jste svá tvrzení podepřel spíše dojmy než čísly.

Považuju je z relevantní. Jen jim s hlubší znalostí věcí umím přiradit i určitou interpretaci + míru statistické nepřesnosti a třeba ten přírůstek necelých 10 tisíc lidi je statistický artefakt. Navíc mne zajímají člověkohodiny - to je ten skutečný náklad. Chcete odkaz na národní účty + databázi Eurostatu?

Nenahrazují "zaměstnance státní a veřejné správy" kteří chybí na trhu práce - a tedy v soukromém sektoru - agenturní zaměstnanci ze zahraničí?

V ČR pracuje už přes 800 tisíc cizinců a v poslední dekádě jich každý rok přibylo v průměru kolem 50 tisíc, navíc v úplně jiných kvalifikačních dovednostech. Dejme tomu že erár zruší 50 tisíc pozic (to je víc jak komplet policie, nebo komplet hasiči, nebo komplet armáda) - myslíte si že to samo o sobě něco zásadního změní na pracovním trhu, kde je 5,4 milionu lidí?? Přičemž těch 800 tisíc i 5,4 milionu na sebe ani nesedí, protože v těch 5,4 mil. je jen cca 140 tisíc nerezidentů (tj. cizinců).

To jen na ukázku, o jak rozdílných masách lidí se bavíme.

Vás je všechno v pořádku

Jenže já jsme nepsal že je všechno v pořádku, ale jen to že propuštění z eráru bude mít velmi malý efekt na nabídku práce. Fakt nikde nepíšu , že se to nemá dělat.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Čtvrtek, 22. února 2024 - 15:28:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14262
Registrován: 4-2003
Vaše Máňa dojička se vyznačuje přínosem pro národní hospodářství

Jenže já jsem nepsal o jejím hospodářském přínosu (ten si jako stejně kdokoliv z nás může prohlédnout na výplatnici), ale o jejích představách a schopností jí mobilizovat na základě jedné jediné hovadiny.

Viz též: "...„hlavním činitelem ve vývoji národů nebyla nikdy pravda, nýbrž klam...Davy nikdy nežízní po pravdě; odvracejí se od skutečností, které se jim nelíbí, a zbožňují raději klam, když je oslňuje. Kdo v nich umí vzbudit iluze, ovládne je velmi snadno; kdo se je snaží iluzí zbavit, stane se vždy jejich obětí..." (Le Bon, Gustave: Psychologie davu, 1895)

(Příspěvek byl editován uživatelem RadekŠ.)
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Čtvrtek, 22. února 2024 - 18:08:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3499
Registrován: 12-2020
RadekŠ: Třeba právě ta diskutovaná úprava ZP, která by zpružnila a rozhýbala trh práce -aby firmy nemusely držet pracovníky do foroty (jako dneska)
Můžete mi vysvětlit, kde má třeba dráha pracovníky do foroty? Jsou jako doma a čekají na zavolání? Nebo jak si to představujete?
Čtvrtek, 22. února 2024 - 18:46:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30387
Registrován: 5-2002
JM: existuje spousta firem jiných, než je "třeba dráha", ba dokonce je takových firem většina...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 22. února 2024 - 20:04:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3502
Registrován: 12-2020
To jistě, ale RadekŠ se strašně diví proč jsem proti výpovědi bez důvodu. Za chvíli mi tady bude vysvětlovat jak to pro mě nakonec bude výhodné[proud]
Čtvrtek, 22. února 2024 - 20:33:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14264
Registrován: 4-2003
Hele Džeme…. třeba jen drážní průmysl v ČR zaměstnává v součtu podstatně víc lidí než Dobrá správa a jeho význam je na úrovni zemědělství. Dále tu jsou stavební firmy, dopravci…

A zrovna Dobrá správa bude asi navždy propouštět jen s důvodem a tedy s podstatně menším odstupným než bez důvodu- pokud něco takového někdy vůbec bude. O čemž v době plné křiklounů dost pochybuju.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Čtvrtek, 22. února 2024 - 20:45:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3503
Registrován: 12-2020
Když já bych fakt radši ochranu formou zákona, než sice hezkého, arciť nesměrodatného názoru jistého RadkaŠ[happy]
Pátek, 23. února 2024 - 08:30:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4181
Registrován: 5-2003
Představa některých lidu,že zlí zaměstnavatele chtějí vycházet půlku lidí,ale brání jim v tom jen paragraf v zákoníku práce,je trochu naivní,ale budiž..🤣
Určitě to bude ňákej bandita, jenže moje paměť se stále ještě nechytá, film o sedmi statečných běží mou hlavou,
odkud já jenom znám ten jeho výraz, Calvera, no ne, buenos dias, odkdypak jezdíš městskou dopravou?

P. Dobeš: Calvera

Pátek, 23. února 2024 - 12:10:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14936
Registrován: 12-2009
Póvl, to je zaměstnanci, mají být připraveni kdykoliv odejít nebo přijít, podle toho, jak jsou zrovna firmy ve formě. [wink]
Mladějov
Pátek, 23. února 2024 - 15:42:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21832
Registrován: 3-2007
RadekŠ:
"Jako ono to zřejmě souvisí i se systémem podpory, dávek atd. neboli až příliš štědrý stát

To je opět další urban legend, tentokrát o zneužívání sociálních dávek. To je tak hluboce zakořeněno, že na to Jurečka vymýšlí systém,"

Toto mne zaujalo, taxe k tomu vracím: Takže Jurečka je takovej blbec (a všichni jeho poradci), že si to, co říkáš ty, neumějí zjistit?
Pátek, 23. února 2024 - 16:33:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16624
Registrován: 5-2004
A tati, pan jurecka je lidovec? 😂
Pátek, 23. února 2024 - 19:39:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9184
Registrován: 3-2006
Škoda slov.
Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.
Myosotis.
Sobota, 24. února 2024 - 08:21:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14268
Registrován: 4-2003
Takže Jurečka je takovej blbec

Ne, jenom nebojuje s nesmírně rozšířeným narrativem napříč většinou společnosti o tom jak naše finance ruinuje zneužívání sociáních dávek. Viz konec mého citátu z Le Bona (... kdo se je snaží iluzí zbavit, stane se vždy jejich obětí...).

A tati, pan jurecka je

A tati, ten Vlček je vopravdu ten Vlček??[crazy]
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Mladějov
Sobota, 24. února 2024 - 10:03:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21835
Registrován: 3-2007
>Ne, jenom nebojuje s nesmírně rozšířeným narrativem napříč většinou společnosti o tom jak naše finance ruinuje zneužívání sociáních dávek.

Takže pak je buď populista jako [cunik] a zavádí něco (ty píšeš "systém"), co je podle tebe úplně zbytečné, nebo je to trochu jinak, než říkáš.

Mmch kdy má vláda jednat o prolomení stropu odchodu do důchodu nad 65 let?

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Mladějov
Sobota, 24. února 2024 - 11:11:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21839
Registrován: 3-2007
Jinak jsem trochu zabrousil do historie a je úžasné číst jen pár let staré Babišovy výroky o tom, jak zastropovat věk odchodu do důchodu na 65 let je populistické, krátkozraké a hloupé (vůči partajím, které to chtěly, např. socdem).

Parta komediantů.
Sobota, 24. února 2024 - 12:20:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9185
Registrován: 3-2006
Máte pravdu, ale komedianty bych neurážel.[sad]
Na ty pohádky se nelze dívat ani u jiných stran. Jsou jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet,

"Zjednodušíme zkrácené úvazky – zjednodušíme podmínky částečných úvazků, aby mohli rodiče snadněji skloubit práci s péčí o děti.

Garantujeme, že zásadní změny systému se nebudou týkat lidí nad 45 let."

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.
Myosotis.