Diskuse » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 17. 1. 2024 « předcházející | další »

Archiv diskuse RegioJet do 17. 1. 2024

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Mladějov
Neděle, 31. prosince 2023 - 13:17:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21226
Registrován: 3-2007
Velky_sef:
"
Vy mocite doma na podlahu?"

Ne, já využívám umyvadlo k mytí i jindy, než jen když potřebuji jít na záchod.
Ba dokonce je mi představa ranního mytí obličeje v umyvadle půl metru od veřejného WC, na kterém se za tu noc vystřídalo 100 lidí docela eklhaft.

Holt to každý máme jinak - že mne to nenapadlo dřív.



(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Neděle, 31. prosince 2023 - 15:17:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 216
Registrován: 12-2018
No a tých 74kč na screenoch je poplatok za úsmev? Miestenky zdarma nie sú a ty tu tvrdíš blbosti- resp zdarma sú len niektoré.

Ach jo, jak do dubu. Prostě překrucuješ jak se ti to hodí: https://www.cd.cz/mistenky

Vnitrostátní přeprava

K vnitrostátním jízdenkám dle tarifu ČD nabízíme v e-shopu ČD, v aplikaci Můj vlak a u on-line smluvních prodejců ČD místenky zdarma, vyjma vlaků/oddílů s povinnou rezervací místa. Místenku si pohodlně pořídíte hned při nákupu jízdenky a nemusíte za ni nic platit. Pokud vámi vybraný spoj z nějakých důvodů nestihnete, vaše jízdenka platí i následujícím vlaku, pokud ovšem budete chtít do něj novou místenku, tu si již musíte zakoupit za cenu dle tarifu ČD.

Mezinárodní přeprava

K mezinárodním jízdenkám nabízíme v e-shopu ČD, v aplikaci Můj vlak a u online smluvních prodejců ČD pro vlaky překračující státní hranici České republiky místenku zdarma v případě jejího pořízení současně s jízdenkou. Tato nabídka neplatí pro povinně místenkové oddíly/vlaky, pokud není stanoveno jinak.

Při pořizování místenky v e-shopu ČD si také můžete většinou vybrat vaše místo přímo z plánku vozu.


Ještě tu budeš pořád lhát, abys obhájil svoji vytouženou "pravdu."?
Neděle, 31. prosince 2023 - 15:27:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 217
Registrován: 12-2018
ktory aj tak 90% cestujucich nepotrebuje

Prosím relevantní zdroj této informace. Na jakém vzorku byl průzkum prováděn, jak starých, kde atd. Do té doby je jen přání otcem myšlenky.
Mladějov
Neděle, 31. prosince 2023 - 15:45:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21230
Registrován: 3-2007
Velky_sef:
"
Chapem, ze Mladejov lozkom necestuje casto, tak potrebuje cestovat 10h, prist do Prahy po 8 rano a potrebuje umyvadlo v kupe, lenze moze dopadnut ako S499 v lete, kde za to chceli CD taku palku, ze im na to hodil bobek. "

Na to, jak cestuji/necestuji se vykašlete - já to nikomu nevnucuji ani to nepovažuji za etalon, že to tak "mají všichni" a že to tak potřebují/ umyvadlo nepotřebují [proud] a že to tak má byť (jako vy).

S kritikou CéDé tady (v Jančurovi) neustále vystupujete vy včetně omílání, že CéDé přijíždějí do Prahy moc pozdě - já o tom přece pořád nemluvím a dokola to nevytahuji.
Mně připadá čas po sedmé ranní OK a pokud bych šel rovnou do práce, tak si to tam dohodnu.

Jinak máte díry v logice - Jančura nepoužívá revenue management? On nemůže mít vyprodáno?

To je s vám furt dokola [crazy]
Mícháte nesouvisející věci pořád ve snaze nám dokázat, jak je ten Jančura lepší ..a je to směšné a popravdě už únavné.

Mějte se a hezký rok 2024.



(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Neděle, 31. prosince 2023 - 17:07:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2317
Registrován: 7-2017
Ved na to ma RJ umyvarku, nemusite si rano umyvat tvar nutne na wc, kde aj tak rano mieri vacsina ludi, takze sa do umyvarky dostanete.

Ja napriklad netuzim cestovat lozkom a sledovat Mladejova, ako si umyva zuby v kupe alebo ako sa tam holi ci robi rannu hygienu- moze to robit pokojne v tej umyvarke a pochopili to aj OeBB, ked kupe pre 1 alebo dvoch uzatvorili no a ten zvysok si moze dojst do spolocnej kupelne- na hoteli alebo v tom lozku to mate rovnake, tiez to pouzilo mnoho ludi pred vami.

Pokial niekto prichod 7:48 povazuje po 7, tak je niekto velky optimista- realne je to skoro 8 a to este v praci nie ste- samozrejme, dohodnut sa da vzdy, len musite mat stastie, ze vam to tak 10x za rok budu v praci tolerovat- najma ak zacinate o 7 ci 7:30.

CD si na web napisu evidentne hocico- ja som ukazal realitu, ze zadarmo mi miestenku nepredaju, ak si kupim listok s prestupom v Ostrave a Ziline- navyse ak z dovodu vyluk mi ujde pripoj- odvolaju sa na vyssiu moc a nevyplatia ani kompenzaciu. Takze si mozu na web napisat hocico- ostatne tam uvadzaju, pokial nie je uvedene inak- realita je teda taka, ze ak cestujem do Kosic a necestujem EN alebo SC, tak na celu cestu miestenku nedostanem resp urcite nie zadarmo.

Ja hovorim stale, ze nocne vlaky medzi Prahou a Kosicami maju dve skupiny cestujucich- tych, ktori chcu byt o 7 v Kosiciach a v Prahe a potom tych, ktori chcu byt o 7 v Poprade- lenze tito cestuju hlavne v lete a pocas par sviatkov, takze v inu dobu vlak nezaplatia. Podobne ludi, ktori chcu byt v Prahe o 8 je minimum, lenze ak nechcu soferovat, tak ostava ten autovlak- ostatne je v lete plny znaciek D UK B NL, cize ti ludia maju este par hodin cesty pred sebou, preto sa im nedivim, ze sa nikde neponahlaju, ten zvysok pocita kazdu minutu a podla toho aj naklada auto na autovlak.

Takze Velky sef vam dava dobre rady a je mudre ho pocuvat, PF 2024 vsetkym.
Úterý, 02. ledna 2024 - 21:19:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 117
Registrován: 1-2020
Křivi rozhodné není můj miláček, což určitě rád sám potvrdí, ale tady má naprostou pravdu.

Potvrzuji, i Vy máte občas pravdu. [happy]

Ten rádoby Velký šéf je jen Velký Jančurův Troll. Jen by mě zajímalo, zdá za peníze nebo jen jako užitečný blb.

Myslím, že obojí. Jen bych vynechal slovo užitečný. Jančura sem hodil trolla jako americký imperialista mandelinku bramborovou [proud] . O užitečnosti nemůže být řeči.
Úterý, 02. ledna 2024 - 21:44:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2319
Registrován: 7-2017
Mna Jancura neplati ani pre neho nerobim. Ale smejem sa z vasho pristupu, pretoze realita ide uplne mimo vase vnimanie. Evidentne nikto z vas neponuka ziadne sluzby ani nic nepredava, pretoze inak by ste pochopili, ze ci vozis lozkove alebo lehatkove vozne je uplne jedno, dolezite su ine veci, ktorym vy neprikladate vyznam, pretoze ho neviete spravne ohodnotit. Z toho vam potom vyjdu potom take blbe vysledky, ak si myslite, ze ludia vedia odlisit WLAB od Bcmz- oni rozlisuju lozka a lehatka ako triedy, no vozne rozlisi max par ludi.
Úterý, 02. ledna 2024 - 21:45:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 118
Registrován: 1-2020
Velký ... :

"Takze Velky sef vam dava dobre rady a je mudre ho pocuvat"

Dobrý den, jsem tu dobře v ústavu pro slabomyslné, nebo jsem zabloudil do velkovýkrmny U Trolla? (No, ono se to nevylučuje...)

Jen věcně bych prošťouchnul zácpu v chápání: Jančura může mít v kupé 15 umyvadel a Putinův zlatý hajzl, je to jeho věc. Ale "lůžkový" a "lehátkový" vůz včetně alternativ v cizích jazycích jsou evropsky ustálené kategorie jako třeba hotel a ubytovna. Kdyby chtěl Jančura vozit lidi v dobytčáku, může. A může tomu říkat "Ježíškův vagón" (v jesličkách na slámě), ale ne lůžkový vůz.

Ano, každý se snadno dojde umýt do společných prostor vozu. Až si nas.rete do podvlíkaček, protože si někdo na hajzlu čistí zuby, vzpomenete na má slova. [happy]

Nechť jsou všechny bytosti (včetně žloutenek) v novém roce šťastny! [andel]
Úterý, 02. ledna 2024 - 22:38:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1697
Registrován: 9-2015
@křivi
Tyhle detaily mě nikdy nezajímaly, záleželo mi na tom, jestli vlak jezdí odněkud někam, jestli na dlouhou vzdálenost jezdí i přes noc a jestli se v něm dá vleže vyspat nebo musím přes noc sedět jako opravdový idiot.
Ale čím víc tady valíte to žabomyší prosazování pravd, tak mě opravdu začíná zajímat, čím že jsou ty pojmy "lůžko" a "lehátko" na železnici tak přesně definovány jako Hotel a Ubytovna (i když ani to není nijak moc jasné), když jsem o tom jako cestující nikdy nic neslyšel, až jsem si o tom z postele přečetl na k-reportu. Tak budu fakt velmi rád, když dáte nějaký OPRAVDOVÝ argument, že lůžko je toto a ne něco jiného. Že vedle lůžka je soukromé umyvadlo - to see mi trochu nezdá.
Úterý, 02. ledna 2024 - 22:46:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1698
Registrován: 9-2015
@Velký šéf
A přesně tak bych to udělal:
Na jednom i druhém konci vagónu záchod+umývárka, a do obou sousedních kupé vodu přes zeď soukromě zavést - a ty prodávat s mírným nebo vysokým příplatkem (do vyvážení zájmu 1:1); jedno jestli všemu říkat lůžka nebo lehátka.
A rozhodně udělat dvoupatro. Aby byly "kóje" ne tak přelidněné.
Středa, 03. ledna 2024 - 00:31:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2320
Registrován: 7-2017
Veď takto presne budú vyzerať lozkove vozne OeBB, ale budú mať tie správne písmenká, takže to pánom z Lipé nebude prekážať, že umývadlo v kupé nebude. Ale RJ vozí Bcmz, takže to lôžka byť nemôžu, aj keď tam môžu byť 1-3 cestujúci, delí sa to na mužov a ženy, máte to ustlané, keďže odchod je po 19.hodine, podávajú sa aj raňajky a personál vás na požiadanie zobudí. Teda ešte tam chýba umývadlo, ale zase vám poviem perličku, keď na ten záchod budeš potrebovať, väčšiu šancu máš u RJ, pretože ten nemá lôžka zamknute, takže ak máš vo vozni plno, prejdes do vozňa vedľa. To u CD možné nie je, pretože drvivá väčšina prechodových dverí býva zamknutá- kvôli bezpečnosti.
Mladějov
Středa, 03. ledna 2024 - 02:02:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21251
Registrován: 3-2007
>zase vám poviem perličku, keď na ten záchod budeš potrebovať, väčšiu šancu máš u RJ, pretože ten nemá lôžka zamknute, takže ak máš vo vozni plno, prejdes do vozňa vedľa. To u CD možné nie je, pretože drvivá väčšina prechodových dverí býva zamknutá- kvôli bezpečnosti.

Jak jinak [lol]
Středa, 03. ledna 2024 - 13:57:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2633
Registrován: 5-2007
Světlé zítřky [happy]
https://zdopravy.cz/jancura-regiojet-bude-mit-do-sedmi-let-podil- na-trhu-az-40-zameri-se-na-souteze-189605/
Středa, 03. ledna 2024 - 14:56:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14675
Registrován: 12-2009
RegioJet takto přesměroval svůj vývoj do Rakouska: místo toho, abychom nyní měli RegioJet PL a přepravovali cestující po Polsku – přepravujeme rakouské cestující

vlak plánovaný na tuto trať musel vydělávat peníze a nemohl čekat na otevřený přístup v Polsku, takže vydělává v Rakousku.


https://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/regiojet-przewoznik-nie- moze-latami-czekac-na-dostep-do-torow-116755.html
Středa, 03. ledna 2024 - 15:20:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16424
Registrován: 5-2004
Asi v komercnim nejsou ksefty kdyz na novej rok kolem sesty vecer dorazi do prahy ctyrvozovka. Nejak takto zacinal, ne?
Středa, 03. ledna 2024 - 21:34:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3181
Registrován: 2-2004
Na čínském Siriusu se objevilo v hlavičce mezinárodního označení RJ. Takže nějaké plány s těmito jednotkami pod hlavičkou Regiojetu?
Středa, 03. ledna 2024 - 23:08:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2641
Registrován: 8-2012
Bočeli: plány byly - jak to půjde a bude vše nachytané, RegioJet s nima měl jezdit, protože musí taky něco najet v rámci schvalování. Už to mělo být sice dřív, ale zatím se to ještě skutečností nestalo.
staci_premyslet
Čtvrtek, 04. ledna 2024 - 18:27:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12
Registrován: 2-2023
Petr_vlček:
"Asi v komercnim nejsou ksefty kdyz na novej rok kolem sesty vecer dorazi do prahy ctyrvozovka. Nejak takto zacinal, ne?"
Kšefty by byly, jezdí to slušně zaplněné. Nejsou provozní vozy.
Mladějov
Čtvrtek, 04. ledna 2024 - 18:36:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21282
Registrován: 3-2007
Přesně tak.
Čtvrtek, 04. ledna 2024 - 20:01:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16435
Registrován: 5-2004
Ksefty tedy jsou, vozy taky (smichov toho byl plnej) cili nejsou love na udrzbu?

Jo a tuhle mne zaujala r23 sic trivozova ale tri dvojky. Jedna krajni dvojka pak mela na dverich zlutou ceduli prvni trida. To mne pripomnelo srbskou soupravu ic ivo andic nekdy 1996 kde bylo jedno Bmz preznaceny jako jednicka[wink]
Pátek, 05. ledna 2024 - 09:46:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2636
Registrován: 5-2007
Dnes je to prý 20 let, co se (samozřejmě tehdy na silnici jako Student Agency) zjevil dnešní RegioJet...[wink]
https://zdopravy.cz/stevardky-a-kava-zdarma-jako-zjeveni-zlute-au tobusy-pred-20-lety-prekopaly-trh-pak-prisly-pokuty-a-strach-1898 35/

(Příspěvek byl editován uživatelem Jarda Krapas.)
Pátek, 05. ledna 2024 - 12:45:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 44
Registrován: 12-2017
Kvůli čemu ty vozy bývají nejčastěji odstavovány? Nějaké Elektro?
Mladějov
Pátek, 05. ledna 2024 - 13:00:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21294
Registrován: 3-2007
Kvůli všemu - elektro, brzda, brzdové destičky, dveře, zdroje..

Prostě (levné) flikování jedním človíčkem pod širým nebem bez normálního dílenského personálu se naplno projevilo až teď.
Ono ty vozy taky nalítaj kilometrů..
staci_premyslet
Pátek, 05. ledna 2024 - 17:04:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13
Registrován: 2-2023
Mladějov:
"Prostě (levné) flikování jedním človíčkem pod širým nebem bez normálního dílenského personálu se naplno projevilo až teď.
Ono ty vozy taky nalítaj kilometrů.."
V tomhle bude v současnosti vtipnej obrat 1020/1003 s obratem v Praze na hlavním nádraží. Ty vozy se ani náznakem přes měsíc nepřiblíží k Malešicím, natož nějakému opravdovému zázemí.
Pátek, 05. ledna 2024 - 23:20:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2321
Registrován: 7-2017
staci_premyslet:
"Mladějov:
"Prostě (levné) flikování jedním človíčkem pod širým nebem bez normálního dílenského personálu se naplno projevilo až teď.
Ono ty vozy taky nalítaj kilometrů.."V tomhle bude v současnosti vtipnej obrat 1020/1003 s obratem v Praze na hlavním nádraží. Ty vozy se ani náznakem přes měsíc nepřiblíží k Malešicím, natož nějakému opravdovému zázemí."
Rovnako 1021/1012
Sobota, 06. ledna 2024 - 00:14:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2642
Registrován: 8-2012
staci_premyslet, Velky_sef: tak to je autobusovej zvyk, když jezdily polopatra Košice, tak tan autobus nebyl nastartovanej akorát když stál v servise. A taky to tak nějak fungovalo.
staci_premyslet
Sobota, 06. ledna 2024 - 10:23:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14
Registrován: 2-2023
Velky_sef:
"Rovnako 1021/1012"
To není stejný případ, souprava 1020/1003 se točí pořád dokola takto. A vzhledem k obratu v Praze na hlavním nádraží, se ta souprava nedostane k žádnému zázemí.

Ale 1021/1012 se netočí stále dokola jedna souprava, ale minimálně dvě, protože ten oběh pokračuje. 1021/1012/1017//1004 nebo 1006/... Tzn. mezi 1012 a 1017 se ta souprava alespoň na pár desíek minut dostane do Malešic, stejně jako se dostane do Malešic další den po 1004 nebo 1006.

(Příspěvek byl editován uživatelem staci_premyslet.)
Sobota, 06. ledna 2024 - 14:25:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2322
Registrován: 7-2017
Ked som siel 1020 naposledy, tak to z hlavniho odislo cele smer Vrsovice vratane lozok, na hlavnim neostavali ziadne sedacky. Minimalne lehatkove vozne (pre Mladejova a spol) pokracuju az na 1021, takze niekde ich odstavi musia- videl som nejake lozka odstavene v Holesoviciach, ale uz je to nejaky cas a podla poslednych sprav by uz normalne mali fungovat Malesice. SKor je otazka, kedy sa tie vozy dostanu na Zlicin.

ad Glory- je to mozne, najma v zime je stav spacich voznov dost zly a prakticky kazdu chvilu nejaky nefunguje a kedze dopyt je vysoky, tak su ludia pravom nastvani- najma za tie ceny, bohuzial konkurencia neexistuje- CD su plne tiez a posily nemaju. V casoch autobusov som teda nastastie zazil len raz vysypane vonkajsie sklo.
staci_premyslet
Sobota, 06. ledna 2024 - 15:50:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15
Registrován: 2-2023
Od ledna do půlky února dojíždí 1020 do Prahy cca o hodinu a půl později kvůli výluce (přesně v 7:22), tudíž nestihne zatáhnout do Malešic vzhledem k odjezdu 1003 v 7:50. Takže se 1020 do 1003 obrací na hlavním nádraží, akorát lehátka (ať předejdeme dohadům) se odpojí a stáhnou se do Malešic. Sedačková část, se hned vydá zpět do Košic. Není čas ztrácet čas a nejsou vozy na to poskládat další soupravu, aby se to vyřešilo nějak líp.

V Holešovicích stávala od konce na Smíchově odstavená souprava z/do Přemyšle, ale od nového GVD už fungují Malešice, takže by měla normálně stávat tam.
Sobota, 06. ledna 2024 - 16:31:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8977
Registrován: 5-2010
Jj Malešice fungují od nového GVD.Denně je v plánu cca 50 Sv vlaků a skoro každý den vyráží Hektor 721 151 RJ na cestu směr Běchovice nebo Zličín.
Neděle, 07. ledna 2024 - 14:55:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 689
Registrován: 6-2003
Kde přesně má Radim svoje nové zázemí, přímo na nákladním nádraží v Malešicích anebo na nějaké vlečce ?
Neděle, 07. ledna 2024 - 15:39:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8983
Registrován: 5-2010
V Malešicích využívá 10,8 a někdy i 6 SK plus koleje předávacího kolejiště (Teplárna Malešice, Česká pošta,Ferona).Přímo vlečkové koleje nevyužívá na poště jsou normálně vozy ČP a v Teplárně je Arriva.
RJ využívá v Malešicích budovu ve které má nějaké to zázemí.
Neděle, 07. ledna 2024 - 15:58:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8984
Registrován: 5-2010
A od začátku roku má RJ zapůjčenou ponorku 730 613 KDS, která pendluje mezi Malešicema a Zličínem kde má stále RJ zázemí pro údržbu.
Neděle, 07. ledna 2024 - 16:06:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 690
Registrován: 6-2003
Díky. Při pátrání u České pošty jsem totiž nic nenašel.
Pátek, 12. ledna 2024 - 17:19:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 218
Registrován: 12-2018
Krásná reklama pro Žlutého. Opět spousta výmluv, jak to je ojedinělé a že už se to nebude opakovat a přitom se neděje nic a vozy dál jezdí bez funkčního topení...

odkaz
odkaz
odkaz
Pátek, 12. ledna 2024 - 19:18:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14715
Registrován: 12-2009
To je nějakého divení, že technika se nekazí jen u jiných dopravců, ale i u nejlepšího.
Sobota, 13. ledna 2024 - 14:22:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 488
Registrován: 11-2012
Nejlepší na tom je jak se vymlouvají na počasí a že tahle situace je neobvyklá [rofl]
V roce 2022 kdy začalo zimní počasí bylo to na téhle lince úplně stejné nic se za ten rok nezměnilo ba naopak bych řekl že je to horší [kladivo]
Přes léto kdy nefunguje klimatizace ve vozech se díky starším vagonům dají aspoň otevřít okna a vyvětrat, ale v zimě [uhoh] maximálně dát cestujícím deky navíc a nabídnout navíc teplý čaj[ok]
Já na téhle lince strávil 2 roky jako zaměstnanec a některé věci o kterých bych se rád rozepsal, ale nemůžu pokud nechci dostat nějaké obžalování tak pomlčím, jen dodám že jeden z důvodu rozvázaní pracovní smlouvy bylo kvůli téhle lince [happy]
Za těmi lidmi co natočili videa, napsali nějaký článek, podali něco na RegioJet stojím, protože některé situace jsou opravdu extrémní co se tam dějí na téhle lince a firma by si měla uvědomit že na téhle lince převážně cestují maminky s malými dětmi, starší lidi, kterým svým jednáním můžou přivodit nějaké zdravotní komplikace [kladivo]
Tím bych to uzavřel [happy]
Neděle, 14. ledna 2024 - 12:08:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2323
Registrován: 7-2017
Tieto problemy maju uz dlhodobo a zhorsila to prave vojna na Ukrajine, pretoze cestujucich je jednoducho viac- tym padom je menej priestoru to riesit tak lajdacky, ze bud si prerezervuj listok alebo ta dame do ineho vagonu, ak je miesto. Lenze tych volnych miest uz tolko nebyva a ak vozen nekuri, tak uz pri nastupe je v nom solidna zima.

Ludia maju pravdu v tom, ze viacere nedostatky Regiojet dlhodobo neriesi a je to uz aj zbytocne pisat do hodnotenia.
Neděle, 14. ledna 2024 - 13:49:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 219
Registrován: 12-2018
pretoze cestujucich je jednoducho viac

A proto na Ostravu klidně jezdí poloprázdné čtyřvozovky jako například čtvrteční IC 1009, když chvíli předtím odjelo vyprodané Pendolino stejným směrem...

Neděle, 14. ledna 2024 - 13:55:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2325
Registrován: 7-2017
Jeden_z_mnoha:
"pretoze cestujucich je jednoducho viac

A proto na Ostravu klidně jezdí poloprázdné čtyřvozovky jako například čtvrteční IC 1009, když chvíli předtím odjelo vyprodané Pendolino stejným směrem...
"

Ta neschopnost porozumiet pisanemu textu je na tunajsom fore obdivuhodna, pisem, ze kvoli vojne na Ukrajine je cestujucich viac- ci uz cez Kosice alebo Przemysl a dostanem odpoved, ze z Ostravy to jazdi poloprazdne. No to dava logiku, z tej Ostravy je to na Ukrajinu este riadne daleko[kladivo] Treba citat poriadne.
Neděle, 14. ledna 2024 - 13:58:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 220
Registrován: 12-2018
Ta neschopnost porozumiet pisanemu textu

Gratuluji, konečně kousek sebereflexe. Bohužel ale opět nepochopil (respektive opět přání otcem myšlenky...).
Neděle, 14. ledna 2024 - 14:00:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 221
Registrován: 12-2018
dostanem odpoved, ze z Ostravy to jazdi poloprazdne

1009 jezdí Z Ostravy? [rofl]
staci_premyslet
Neděle, 14. ledna 2024 - 18:41:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16
Registrován: 2-2023
Jeden_z_mnoha:
"A proto na Ostravu klidně jezdí poloprázdné čtyřvozovky jako například čtvrteční IC 1009, když chvíli předtím odjelo vyprodané Pendolino stejným směrem... "
A proto měla čtvrteční 1009 téměř 100% obsazenost... Alespoň tak okatě nelžete ve věcech, které není problém ověřit.
Neděle, 14. ledna 2024 - 20:07:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 521
Registrován: 11-2020
JPP vážně se uvažuje o nasazení Siriusů na R23.
Neděle, 14. ledna 2024 - 20:27:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 222
Registrován: 12-2018
A proto měla čtvrteční 1009 téměř 100% obsazenost...

Tak určitě... obsazenost je 100% a i nadále stoupá. [rofl]
staci_premyslet
Neděle, 14. ledna 2024 - 20:36:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17
Registrován: 2-2023
Zřejmě máš lepší zdroje než oficiální údaj o obsazenosti. Můžu se tedy zeptat na tvůj zdroj?

Aby nedošlo k omylu, regiojet lze kritizovat za milion věcí a to jak veřejně známých, tak interních. A budu jeden z prvních, kdo se k oprávněné kritice připojí, ale lhát u toho opravdu netřeba.
Neděle, 14. ledna 2024 - 21:49:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 223
Registrován: 12-2018
Můj zdroj jsou moje oči, vím co jsem viděl. A ne, opravdu jsem neměl potřebu si ještě dělat screeny z rezervačního systému pro nějakého kecálka na K-R. Z Prahy to odjíždělo poloprázdné. A i kdyby to odjíždělo obsazené do posledního místa, tak pouhé čtyři vozy jsou jasně daný fakt.
staci_premyslet
Pondělí, 15. ledna 2024 - 06:37:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18
Registrován: 2-2023
Takže ty z protějšího perónu dokážeš přesně do jednoho spočítat cestující, podle typu vozů si spočítat kapacitu vlaku a dojít k přesnějšímu údaji o obsazenosti než je v rezervačním systému. A ten tvůj přesnější údaj o obsazenosti zní "poloprázdné"...

Ve 4 vozech to nejezdí kvůli nezájmu, ale kvůli technické neschopnosti těch vozů a tohle je něco, co je možné oprávněně kritizovat. A dokonce si u této kritiky nemusíš cucat údaje z prstu jako u té obsazenosti, protože do 4 snad zvládne napočítat kde kdo...
Pondělí, 15. ledna 2024 - 08:59:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 224
Registrován: 12-2018
akže ty z protějšího perónu dokážeš přesně do jednoho spočítat cestující, podle typu vozů si spočítat kapacitu vlaku a dojít k přesnějšímu údaji o obsazenosti než je v rezervačním systému.

Víš, dokážu si to nejen prohlédnout, ale si i otevřít ten rezervační systém na mobilu ty brepto. [wink]
staci_premyslet
Pondělí, 15. ledna 2024 - 15:07:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19
Registrován: 2-2023
S dovolením budu více věřit oficiálním údajům v systému, než někomu kdo z nudy počítá lidi na protějším perónu. To je za mě asi vše k této debatě. Ať si každý udělá obrázek o tom, který zdroj bude nejspíš spolehlivější...
Pondělí, 15. ledna 2024 - 19:34:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 225
Registrován: 12-2018
S dovolením budu více věřit oficiálním údajům v systému

Takže to co mi ukazovala aplikace RJ cca 10 minut před odjezdem nebyla pravda? Ona není oficiální, nebo dodržuje žlutý standard a lže?
Pondělí, 15. ledna 2024 - 21:44:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1716
Registrován: 9-2015
No tak obsah si přečtu sice až později, ale kdo ze dvou jedinců, kteří se pojmenují "stačí přemýšlet" a "jeden z mnoha" je serióznější zdroj, mi tak nějak přijde jasně už dopředu.
Úterý, 16. ledna 2024 - 10:25:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2644
Registrován: 5-2007
Zrušit vlajkovou loď a perspektivní kvalitní spojení...[happy][nene][nene]
https://zdopravy.cz/regiojet-konci-s-vlaky-do-chorvatska-prednost -dostane-spojeni-na-ukrajinu-191059/
Úterý, 16. ledna 2024 - 11:40:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2327
Registrován: 7-2017
To spojenie by mu zarabalo max 4 mesiace v roku, Ukrajina mu moze zarabat cely rok. Otazka za milion je, ci dokaze dat tie vozne aspon do uspokojiveho technickeho stavu.
Úterý, 16. ledna 2024 - 16:21:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 188
Registrován: 3-2023

Linku do Chorvatska RegioJet dlouhodobě nezvládal, neměl na ni vozy a často ani personál, vlaky nebyly dostatečně zásobeny potravinami a nápoji z nabídky...
Kdyby tam RegioJet nevymyslel ostré obraty jedné soupravy, které ještě prohloubily vzniklá zpoždění, a kdyby občas nedával ceny jízdného *za hubičku*, vypadalo by to jinak.

Tuto linku RegioJet marketingově a provozně prostě nezvládl a proto ji pouští k vodě.

Přitom stačilo pár drobných úprav a cestující by byli spokojení...
Mladějov
Úterý, 16. ledna 2024 - 18:43:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21384
Registrován: 3-2007
>stačilo pár drobných úprav

Jako třeba jakých? Dvě soupravy a jednou tolik personálu?
Úterý, 16. ledna 2024 - 19:15:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2328
Registrován: 7-2017
Ja sa pri tom zasobovani musim zasmiat- ani v restauracii nemaju nekonecny pocet jedal, ked je dopyt, tak sa nieco vypreda- vlak sa zasoboval v Prahe na cestu ta a spat- podobne funguje napriklad pendolino, ked toci Kosice.
Skor by potreboval lepsiu udrzbu voznov a potom mohla ostat trasa do Rijeky prip Zahreb a dalej autobus- ten usek za Zahrebom smer Split bol pre tu linku smrtiaci spolu s tou pasovou kontrolou cez Madarsko. Podla mna najlepsia trasa bola v roku 2020 cez Ljublanu.
Úterý, 16. ledna 2024 - 21:00:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 1-2004
No vzhledem k pokračujícím dlouhodobým výlukám pro zrychlení směr Rijeka a nemožnosti točit Split bez dalších dvou souprav je to rozhodnutí jenom správné. Udělal by ho každý dobrý manažer, kterým Radim bezpochyby je...
Středa, 17. ledna 2024 - 14:16:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 107
Registrován: 10-2022
Canfranc:
"No vzhledem k pokračujícím dlouhodobým výlukám pro zrychlení směr Rijeka a nemožnosti točit Split bez dalších dvou souprav je to rozhodnutí jenom správné. Udělal by ho každý dobrý manažer, kterým Radim bezpochyby je..."
Otázka jestli je to kvůli tomu jen dočasná stopka nebo na furt.
Středa, 17. ledna 2024 - 14:35:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12640
Registrován: 5-2002
ad marcojay: Otázka jestli je to kvůli tomu jen dočasná stopka nebo na furt.

A teď se zkuste zamyslet, co byste udělal Vy?

Můžete zabít jednu, dvě, tři soupravy na čtyři měsíce v roce.

Nebo budete rozvíjet celoroční produkt v trasách, kde je výrazná pohyblivost dálkových cestujících a přepravní proud bude spíše stoupat?
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.