Diskuse » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 31. 12. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse RegioJet do 31. 12. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Středa, 27. prosince 2023 - 00:17:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2640
Registrován: 8-2012
Ještě bude k mání ten šrot, co původně chtěly ČD a pak to vzdaly jako nesmyslnou investici. DB to rády prodají, on to rád koupí. Je otázka, v jakým je to stavu - ale pokud postačí pár samolepek uvnitř a žlutá folie zvenku a jinak je to provozuschopný, připraví to za 14 dnů.
Středa, 27. prosince 2023 - 00:45:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2294
Registrován: 7-2017
Mladějov:
">Je to v zaujme cestujucich, Nemecka, CR aj buducnosti celej zeleznice, aby toto medzinarodne spojenie prevzal sukromnik

Nojo.

Takhle řečnili mladí nadšení svazáci - zblbla v padesátkách. Snad byste se měl dát do politiky a takhle řečnit u vás na náměstí.

Jinak viz předřečník - vidím to stejně.

Realitu žlutého mám možnost pravidelně testovat na R 23 - a to je od vašich nevím proč tak nekriticky adoračních žvástů hodně jiná realita.

A jak píše předřečník - zaplaťpánbůh za konkurenci, ale stal se z "něčeho lepšího" docela obyčejnou sockou se špinavými vagony, zpožděním a nefunkční klimou.
Takový hnůj jsem neviděl u jiných dopravců minimálně 20 let.

Kdybyste sem pořád nepsal ty vaše plamenné adorace, tak ani nemuknu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)"

Opat vam unikla pointa- nikde nepisem, ze to nutne musi byt Regiojet. Pisem len, ze na zaujime trasy potrebuju statni dopravcovia konkurenciu, pretoze inak si svoj rybnicek nevypustia a tratit bude zakaznik.
Středa, 27. prosince 2023 - 00:50:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2296
Registrován: 7-2017
Inak k tej cistote, humus to je uz par rokov a evidentne ani staznosti cestujucich nepomahaju, len to zalezi od situacie, niekedy je bordel mensi a inokedy vacsi- predpokladam, ze raz za cas urobia poriadne upratovanie, ale vzhladom na velke km prebehy staci jedno prasiatko a bordel sa vozi par dni.
Středa, 27. prosince 2023 - 01:20:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1757
Registrován: 5-2002
Trochu detailněji jsem se podíval na ty plánované vlaky RJ do Německa a v platném jízdním řádu mě zaujalo několik věcí (pominu teď, jestli skutečně vyjedou):
1. Směrem do Německa jsou cílové stanice psané Berlin, Dresden a Wünsdorf, směrem opačným vše z Wünsdorfu. To jaksi oběhově nesedí...
2. Proč zrovna Wünsdorf? To je taková na německé poměry díra jižně od Belína. Je to bývalý vojenský výcvikový prostor. Že by to byl turistický magnet pro tři vlaky denně mi přijde nepravděpodobné. Je tam něco zajímavého, co mi ušlo?
Středa, 27. prosince 2023 - 08:14:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4418
Registrován: 7-2012
Chomutovák:
"Proč zrovna Wünsdorf? To je taková na německé poměry díra jižně od Belína. Je to bývalý vojenský výcvikový prostor. Že by to byl turistický magnet pro tři vlaky denně mi přijde nepravděpodobné. Je tam něco zajímavého, co mi ušlo?"

Myslím si, že to za tu srandu stojí koupit si lístek do Berlína na Regiojet a udělat pár fotek. Nevíte někdo o tom jestli nebudou nějaké úpravy celoněmecké jízdenky za 49 EURO. Myslí třeba zrušení povinného předprodeje! Bude ten regiojet vlak vyšší kvality nebo to bude jen regionální expres?
Středa, 27. prosince 2023 - 09:14:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 638
Registrován: 8-2017
Chomutovák:
"2. Proč zrovna Wünsdorf? "
To souvisi s vylukou Wünsdorf-Waldstadt – Diedersdorf (prestavba nadrazi Zossen, kde je celorocne Verkehrsarten-Mix a kde nejspise Regiojet nedostal trasu (minimalne v NEP 1 (pripadne 2)). Urcite o trasu zadal i v Gelegenheitsverkehru, ale jestli ji dostal, to vi jen on...
Středa, 27. prosince 2023 - 12:28:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1758
Registrován: 5-2002
Ad Nocni_spoje: Tj. není volná trasa do Berlína?
Středa, 27. prosince 2023 - 12:51:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 640
Registrován: 8-2017
Zjednodusene ano, v realu je to trochu slozitejsi.
Verkehrsarten-Mix znamena, ze pocet tras je omezen. Vzdy k dane vyluce je definovan pocet volnych tras pro nakladku, regio a dalkovku. To plati pro objednani tras v ramci NEP 1 a (vetsinou i NEP 2), pote vsak lze objednat zbytkove trasy v ramci Gelegenheitsverkehru, kdy uz Verkehrsarten-Mix neplati (otazka ale je, zda-li tam nejake volne trasy jsou a pripadne, jestli jsou parove a jestli jsou k dispozici behem celeho tydne ci pouze o vikendu (mene regia a nakladky)).

Samozrejme muze RJ hledat i alternativni objizdnou trasu (napr. pres Jüteborg (coz bude asi tezke) nebo vyhlidkovou trasu pres Senftenberg-Calau-Lübbenau (coz nebude nijak atraktivni)).
Mladějov
Středa, 27. prosince 2023 - 12:54:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21197
Registrován: 3-2007
Zase může říct své oblíbené, že mu zas někdo hází klacky pod nohy [wink]
Středa, 27. prosince 2023 - 14:23:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 641
Registrován: 8-2017
Pockejte az to uvidi pilot.pirx, to bude zase revu o skopcacich, co znicili Zatopka a pak se prida J.M., ze za to mohou migranti... [rofl]

Kazdopadne to, ze Regiojet nemel k urcitemu datu trasu az do Berlina neznamena, ze tomu tak je i nyni viz muj prispevek. A nez se nekdo spravedlive rozohni, ze to je zase neco proti soukromnikum, tak se podivejte, jak (ne-)jezdi Railjet (vyluka Elbtal) nebo jak loni jezdila/neezdila 177ka z Hamburku (konflikty s Flixtrainem).
Středa, 27. prosince 2023 - 14:59:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2297
Registrován: 7-2017
Ono ked si clovek zoberie nielen vyluky, ale staci len naznak mensej burky a uz sa rusi doprava, k tomu to odmietanie suprav zo strany DB a neschopnost riesit preplnenost spojov, do toho este tarifny tajfun, kedy si clovek pri ceste na poslednu chvilu priplati ako pri ceste na Mars, tak sa neda cudovat, ze clovek si tych sukromnikov praje. Rozumiem argumentu Mladejova, ze ten poriadok v supravach je mizerny a ma pravdu- objednane linky nehodnotim, tie nech si riesia objednavatelia- maju na to paky, mozu sa realizovat. Ak umoznuju RJ jazdit v style nemame vagony, tak zrejme im to nevadi a potom je to rovnaky Balkan v hlave, ako radi popisuju v casti Slovensko- kde to castokrat tak aj funguje, ale to je na inu debatu. Peknu sodu CD a SZ dal aj Gebrian v poslednej casti o hlavnim nadrazi, kde spravne podotkol, ze CD pozemky predaju bez ohladu na nejaky verejny priestor okolo.
Středa, 27. prosince 2023 - 16:28:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 643
Registrován: 8-2017
Tak doprava se vetsinou rusi proto, ze mate klacky/strom v dratech, to jsem zvedavy, co s tim soukromnik vyvede[wink].
Odminuti souprav tu bylo letos pokud se nemylim 2-3x v pripadech, kdy vetsi pocet vozu mel nejake (ne uplne nevyznamne zavady). Prekvapive se pote technicky stav vozu (predevsim u MAV) zlepsil.

Preplnenost se pristi leto vyresi povinnou rezervaci a je mi jasne (ze se tu pak bude picovat, ze se neda jet na posledni chvili, protoze neni volne misto). Jinak, jak byste to resil vy, kdyz nejsou volne trasy v Elbtalu (abyste pripadne otocil existujici soupravu vecer) a na posileni nejsou vozy (bo chybi i na tom, co jezdi)?
Středa, 27. prosince 2023 - 16:46:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2299
Registrován: 7-2017
Doprava sa v Nemecku rusi, aj ked su len vystrahy pred moznym silnym vetrom ci inou burkou a vcelku plosne, nie na konkretnych tratiach ci usekoch.

No iba leto nepomoze, problem byva casto aj behom jesennych ci jarnych prazdnin v Sasku a Bavorsku ci inych dnoch, kedy sa da predpokladat vacsi zaujem o cestovanie. Navyse problem robi aj to, ze k medzinarodnej frekvencii sa tlaci aj domaca, napriek tomu, ze vedla im stoji R do Decina s dostatocnou kapacitou.
Riesenie je predsa vacsi pocet vozov a dohoda medzi CD a DB, ze sa sucasne supravy o jeden, dva vozne posilia. Na to zase netreba tolko fisistrona a kedze su tie datumy zname dlho dopredu, da sa to urcite naplanovat.
Středa, 27. prosince 2023 - 17:05:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 645
Registrován: 8-2017
Kdyz ale ty vozy (/udrzbovou kapacitu pro ty vozy) ani jedna strana nema, tak byste to resil jak?
Jinak to same plati i pro soukromnika viz vyse stiznosti na chybejici vozy (a pritom fyzickych vozu ma Regiojet kvanta).
Středa, 27. prosince 2023 - 17:50:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2300
Registrován: 7-2017
Pokial sa daju poslat Bcka na EC na Slovensko, nevidim problem nejake B nasadit na nejaky vnutrostatny vykon a iny vozen nasadit na EC do Nemecka. Rozumiem tomu, ze CD maju nedostatok voznov a chyba im nejaka opravovna na styl ZOS Vrutky- o kvalite prac tejto firmy by sme tiez mohli popisat litanie- ale neverim tomu, ze sa s tym neda nieco urobit.
Pozor, sukromnik si musi na nedotovanych linkach dvakrat tak dobre spocitat, ci sa mu oplati vozne nepridat, pretoze inak to pre neho znamena stratu- ci uz v podobe neprepravenych zakaznikov alebo nutnosti ich kompenzovania. To vam u CD/DB nehrozi a preto tie problemy nepovazuju za tak dolezite.
Středa, 27. prosince 2023 - 18:35:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4281
Registrován: 3-2006
To souvisi s vylukou Wünsdorf-Waldstadt – Diedersdorf

Jenom dodám, že v současnosti je v Zossen k dispozici jedna jediná kolej (a všechno na ní zastavuje) a v nově vzniklé stanici Blankenfelde je také jenom jedna kolej (a všechno na ní zastavuje).
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Čtvrtek, 28. prosince 2023 - 10:54:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4784
Registrován: 6-2019
Preplnenost se pristi leto vyresi povinnou rezervaci a je mi jasne (ze se tu pak bude picovat, ze se neda jet na posledni chvili, protoze neni volne misto)
Aha. Tak to si ji vyřeším tak, že nastoupím rovnou do jídeláku a jsem zvědav na pokuty za neexistenci rezervace.

NEP mě velmi pobavila - to je Nová ekonomická perestrojka, ne? [lol] Občas to tak při výlukách skutečně vypadá.

nebo vyhlidkovou trasu pres Senftenberg-Calau-Lübbenau (coz nebude nijak atraktivni)).
IMHO to při vhodné cenotvorbě zajímavé bude, zejména v plné sezóně.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Čtvrtek, 28. prosince 2023 - 11:28:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 646
Registrován: 8-2017
NEP = Netzfahrplanerstellungsphase

Ahmad_Šáh_Masúd:
"jsem zvědav na pokuty za neexistenci rezervace"
Tak samozrejme, ze se cety nebudou morit "se super chytryma" nadrazakama/sotousema, ktery to budou chtit ojebat. Ono je to vizitka kazdeho...

Ahmad_Šáh_Masúd:
"IMHO to při vhodné cenotvorbě zajímavé bude, zejména v plné sezóně."
O tom osobne dost pochybuju, ze se nekdo bude chtit projizdet Braniborskem 1,5-2 hodiny dele. Kazdopadne to ani nebude levnejsi (bo mzdove naklady a kratsi ta trasa taky neni), takze je otazka do jake miry pujde cenotvorbou "tlacit na pilu".
Čtvrtek, 28. prosince 2023 - 11:47:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4785
Registrován: 6-2019
Víte, to byl takový vtip, když jsem si vzpomněl na mládí a pojmy jako akumulace kapitálu prostřednictvím nadhodnoty apod.

Tak samozrejme, ze se cety nebudou morit "se super chytryma" nadrazakama/sotousema, ktery to budou chtit ojebat. Ono je to vizitka kazdeho...
Nebudou, oni to jen schytají za systém. A zbytečně se shazujete argumentací ad hominem, kterou nemáte zapotřebí.

O tom osobne dost pochybuju, ze se nekdo bude chtit projizdet Braniborskem 1,5-2 hodiny dele.
Pochybovat můžete, ale např. podobný přístup na evropském nebi ukazuje, že to funguje. Není důvod si myslet, že na kolejích to bude jinak.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ahmad_šáh_masúd.)
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Čtvrtek, 28. prosince 2023 - 12:03:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 647
Registrován: 8-2017
Ahmad_Šáh_Masúd:
"Nebudou, oni to jen schytají za systém. "
Za jaky system? Nemecke cety si prejou Reservierungspflicht uz dva roky. Ty budou za par Vclku a Ahmadu radi ve srovnani s preplnenymi vlaky, ze kterych se za ucasti policie v Berline vysazovali lidi.
Čtvrtek, 28. prosince 2023 - 12:03:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2301
Registrován: 7-2017
Ahmad_Šáh_Masúd:
"Víte, to byl takový vtip, když jsem si vzpomněl na mládí a pojmy jako akumulace kapitálu pristřednictvím nadhodnoty apod.

Tak samozrejme, ze se cety nebudou morit "se super chytryma" nadrazakama/sotousema, ktery to budou chtit ojebat. Ono je to vizitka kazdeho...
Nebudou, oni to jen schytají za systém. A zbytečně se shazujete argumentací ad hominem, kterou nemáte zapotřebí."
Preco by to mali schytat za system, ked prepravny poriadok hovori jasnou recou- kto nastupi bez cestovneho listka je povinny hned po nastupe vyhladat sprevadzajuci personal. Inak sa povazuje za cierneho pasaziera, ktory bude vysadeny v najblizsej stanici s blokovou pokutou.
V RJ sa s tym podobne babrat nebudu, bud maju volne miesta a clovek si kupi listok za cenu pri nakupe vo vlaku alebo ho vysadia v najblizsej stanici.

Co sa tyka cenotvorby, tu ma RJ celkom jasnu a urcite prijatelnejsiu nez predvadza CD- napriklad mi inzeruje, ze Zlin Dresden za 364kc, no ked si dam vyhladat na zajtra, tak cena len z Prahy je 918kc, to uz DB ponukaju listok za 23 eur na ranne EC z Prahy o 6, u CD stoja vsetky EC rovnako.
Čtvrtek, 28. prosince 2023 - 12:07:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4786
Registrován: 6-2019
A kolik si myslíte, že lidí bude číst ten prepravný poriadok? Asi tak nula až jednotky kusů, že jo. Já ho teda číst nebudu. Stejně jako jsem nečetl žádné elaboráty, když jsem na podzim obrážel s kolem a vlakem Malé Karpaty (a hrozili mi 40,- euro pokutou).
RJ do toho netahejte, ten má povinnou rezervaci z definice.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Čtvrtek, 28. prosince 2023 - 12:17:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5463
Registrován: 9-2003
AŠM:
1) NEP byla Nová Ekonomická Politika, neboli dočasné opětovné připuštění živnostníků do krachujícícho sovětského režimu po válečném komunismu a v roce 1929 to bylo zase zatrženo ve prospěch represálií.
2) Ale on Noční Spoj ad hominem vůbec nereagoval, tos tam jen viděl, protože ses v tom našel.

(Příspěvek byl editován uživatelem S4991023.)
NOBLE BRICKS
Čtvrtek, 28. prosince 2023 - 12:28:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 648
Registrován: 8-2017
Kastani ale dneska prepravny poriadok cist nemusi, protoze jim prodejni system tu rezervaci pri nakupu (zdarma) vnuti. Regio jizdenky jako DE-Ticket a Labe-Elbe v EC neplati a pak zbyvaji Interrailisti, kterym to s online passem tu mistenku taky uz umi vnutit a s papirovym to dostanou jako dodatecne info (podobne jako k jakekoliv dalsi zemi).

Pak tu jeste budou FIPkari, kterym to nekdo do info letacku taky napise (coz neznamena, ze si to nekdo "nezapomene" precist a pak se bude s cetami dohadovat).
Čtvrtek, 28. prosince 2023 - 12:50:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2302
Registrován: 7-2017
Nocni_spoje:
"Kastani ale dneska prepravny poriadok cist nemusi, protoze jim prodejni system tu rezervaci pri nakupu (zdarma) vnuti. Regio jizdenky jako DE-Ticket a Labe-Elbe v EC neplati a pak zbyvaji Interrailisti, kterym to s online passem tu mistenku taky uz umi vnutit a s papirovym to dostanou jako dodatecne info (podobne jako k jakekoliv dalsi zemi).

Pak tu jeste budou FIPkari, kterym to nekdo do info letacku taky napise (coz neznamena, ze si to nekdo "nezapomene" precist a pak se bude s cetami dohadovat)."

Zdarma je to len za urcitych podmienok, inak je to tiez spoplatnena sluzba.
Aky je rozdiel medzi povinne miestenkovym vlakom u CD/DB a RJ?
Čtvrtek, 28. prosince 2023 - 12:57:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4282
Registrován: 3-2006
Aha. Tak to si ji vyřeším tak, že nastoupím rovnou do jídeláku a jsem zvědav na pokuty za neexistenci rezervace.

Kde si nesedneš, protože stejný nápad dostalo dalších 50 lidí.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Čtvrtek, 28. prosince 2023 - 16:17:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4787
Registrován: 6-2019
a pak se bude s cetami dohadovat
My známe váš problém, ale ta rezervace půjde nejspíš koupit úplně normálně i ve vlaku (přece by nevysazovali z např. poloprázdného vlaku).
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Čtvrtek, 28. prosince 2023 - 17:10:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4788
Registrován: 6-2019
Kde si nesedneš, protože stejný nápad dostalo dalších 50 lidí.
Tak popojdu do jedničky a počkám až se uvolní.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Čtvrtek, 28. prosince 2023 - 17:32:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 649
Registrován: 8-2017
Mikulda:
"Kde si nesedneš, protože stejný nápad dostalo dalších 50 lidí."
Ale on si sednout nechce, on chce usetrit za rezervaci k FIPce.
Ahmad_Šáh_Masúd:
"My známe váš problém"
Muj problem je, ze kdyz v tom vlaku jedu, tak se pak za podobny lidi musim stydet.
Lidi "od fochu", ktery tradicnim ceskym vyjebavanim delaj cetam akorat ze zivota peklo, protoze "tu nikdy rezervace povinna nebyla" a oni prece "nemusi cist podminky k FIPu" a "co by platily priplatek za nakup ve vlaku" (dle meho info bude Bearbeitungsentgelt ve vlaku stat 30 euro) a "ja stejne nemam tolik penez sebou" a "tak si mne teda vysadte kdyz chcete", proste podobny kolovratek nez nad tim ceta mavne rukou.
Ja bych se propadl hanbou [uhoh]
Čtvrtek, 28. prosince 2023 - 17:33:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 650
Registrován: 8-2017
Velky_sef:
"Zdarma je to len za urcitych podmienok, inak je to tiez spoplatnena sluzba. "
v tomto pripade "zdarma" bude a to nejen u CD, kde je online zdarma uz ted, ale i u DB
Čtvrtek, 28. prosince 2023 - 18:21:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4789
Registrován: 6-2019
Ale on si sednout nechce, on chce usetrit za rezervaci k FIPce.
Mluvte za sebe, prosím. Za prvé - sednout si chce asi každý normální člověk. Za druhé - když bych teoreticky chtěl ušetřit, tak asi nepůjdu do jídelního vozu (kde jsem tuhle utratil 1200 Kč za odpoledne, oběd, večeře a byla by i svačina, kdyby mi nebylo blbý nenechat místo i jiným a útratu kolem pětikila mám za úplně běžnou a zdaleka ne jen v nějakých EC do SRN).

Muj problem je, ze kdyz v tom vlaku jedu, tak se pak za podobny lidi musim stydet.
Já jezdím vlakem po světě více než čtvrt století a s podobným chováním jsem se nikdy (!!!) osobně nesetkal. Vždycky je to z vyprávění od jiných. A to jezdím převážně druhou třídou.
Takže to bude informace podobně relevantní, jako vaše "stavění jako o život". Neboli blábol.

Ja bych se propadl hanbou
Já taky. Jenže zatím potkávám jen cikány, co jezdí ze zvyku zdarma v R15.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Pátek, 29. prosince 2023 - 09:57:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8991
Registrován: 9-2011
Tak popojdu do jedničky a počkám až se uvolní.
Jak se může uvolnit, když tam budou sedět ti, co nemají místenku, a tudíž nemají kam odejít? [wink]
(ledaže by odešli si na chvilku postát do jedničky [proud])
Jo a v jedničce povinná rezervace nebude?
Všichni jste volové. Servít
Pátek, 29. prosince 2023 - 11:02:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2303
Registrován: 7-2017
To je predsa sen kazdeho cestujuceho v 1.triede, ked tam pride niekto s tym, ze v druhej triede je plno a on ma predsa pravo cestovat a ked sa to sprievodcovi nepaci, tak nech zavola policiu.
Aha, do Nemecka sa za miestenky narozdiel od SK a PL neplati - pri nakupe menej ako 14 dni dopredu.

Ale aby sme neboli mimo temy, tak vcera sa cestujuci stazovali, ze im prisiel mail o nefunkcnosti kurenia v lozku, vraj si mozu prerezervovat listok alebo sa maju pripravit na zimu. Na druhej strane hladaju technika klimatizacie, mozno sa im to konecne podari vyriesit.

Tiez rozhadzali nejaku rodinku, ale toto sa bezne deje aj u inych spolocnosti a da sa riesit na palube. Kiezby radsej dal tie vozne do dobreho stavu nez aby hovoril o dalsich linkach.

(Příspěvek byl editován uživatelem Velky_sef.)
Mladějov
Pátek, 29. prosince 2023 - 11:05:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21209
Registrován: 3-2007
>ze im prisiel mail o nefunkcnosti kurenia v lozku

Takový slovenský mail mohl slovenčiny neznalé mladé Čechy dost pobavit [proud].

Jinak on nemá lůžka, má lehátka, kterým vtipně říká spací vozy.
Pátek, 29. prosince 2023 - 11:19:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2304
Registrován: 7-2017
Mladějov:
">ze im prisiel mail o nefunkcnosti kurenia v lozku

Takový slovenský mail mohl slovenčiny neznalé mladé Čechy dost pobavit [proud].

Jinak on nemá lůžka, má lehátka, kterým vtipně říká spací vozy."

Podla predvolby pride sprava v prislusnom jazyku. Posledna omielana veta uz je skor trapna nez vtipna.
Mladějov
Pátek, 29. prosince 2023 - 11:24:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21211
Registrován: 3-2007
>Podla predvolby pride sprava v prislusnom jazyku.

Ale asi ano, já tam mám smajlíka, byl to vtípek.

Tak nepište "lůžka", když to není pravda a nota bene to údajně víte a já vás nebudu doplňovat, jak je to doopravdy.
Tisíckrát omílané lži pak lidi věří - to je holt ta jeho zavádějící reklama.

Odhlédnuv tedy od skutečnosti, že je zřejmě posílání neklimatizujících a netopících vozů už "zvládnutou" rutinou. Kolenovrtům něco vrátěj a ti mu ještě pomalu líbaj nohy [lol]

Já jsem tedy ze sorty lidí, co když si něco koupí (třeba nikoli zrovna levné lůžko na Slovensko), tak je vážně prudí nějaké vyměňování mailů poté, změny, potřeba zase něco řešit, nechávat rozstrkovat rodinu nebo kamarády po vlaku.. [crazy]

To je tak vprdeli, že nemá ani za lehátkový vůz náhradu, co aspoň topí a prostě to nechá jezdit?

[crazy][crazy][crazy][crazy]


Mám poněkud obavu, že jestli s touhle filosofií hodlá provozovat vámi vysněnou linku do Berlína, tak tam moc zákazníků po pár reálných zkušenostech nezíská.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Pátek, 29. prosince 2023 - 11:38:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2305
Registrován: 7-2017
V com je to zavadzajuce, ked pri kupe T3 a lozka u RJ dostane prakticky to iste- kupe s tromi pripravenymi postelami na spanie? Chapem, ze oznacenie vagona je ine, no inak sa to nelisi prakticky v nicom, akurat u CD dostanem este papuce navyse. Ale ked som nedavno cestoval v Rumunsku, tak tam maju lozka len pre dvoch resp jedneho.
Mladějov
Pátek, 29. prosince 2023 - 11:51:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21214
Registrován: 3-2007
No jo- CéDé a Rumunsko a papuče a černoši..

Je to zavádějící ve všem - a on i vy to moc dobře víte.

Laik bez zkušeností s nočním cestováním vlakem samozřejmě takhle nepřijde na nic, resp. ho nenapadne, že třeba u konkurence jezdí něco jiného a o dost pohodlnější a to je účel.

Se to neliší v ničem? Akorát třeba možností spáchat osobní hygienu v klidu v kupé a ne stát frontu na jednu umyvárku a jedno WC? Mít neprůhledné dveře a stěny?

Já jako zákazník vidím PODSTATNÝ rozdíl mezi cestou lehátkovým vozem a lůžkovým vozem..

A nepřestanete a nepřestanete mu dělat advokáta..[crazy]
Pátek, 29. prosince 2023 - 12:52:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2306
Registrován: 7-2017
No tak si to priznal sam, ze laik na to nepride. Napoviem, ze vacsina laikov nepride ani na to umyvadlo v kupe a zuby si pojde umyt na zachod.
Tie spacie vozne maju rolety a zavesy, kupe sa da zamknut, ale beriem, ze to nie je tak plnohodnotne ako vo lozkovych voznoch.
Co sa tyka pohodlnosti- to je individualne, pre niekoho su tie lozka dost makke, inemu zase nevyhovuju "pricne" v lehatkovych voznoch. Treti sa moze postazovat na skosene horne lozko, ktore je zase kratsie a ubera na pohodli- ja teda nie som extra vysoky a zmestim sa tam len tak tak.
Pátek, 29. prosince 2023 - 16:02:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 214
Registrován: 12-2018
Aha, do Nemecka sa za miestenky narozdiel od SK a PL neplati - pri nakupe menej ako 14 dni dopredu.

U ČD se při nákupu jízdenky online neplatí za místenky ani na pro cesty do/z SK/PL/AT/HU/... (s výjimkou SC)

Když už chceš obhajovat svého guru s nefunkčními lehátky, tak si napřed ověř fakta a nedávej tu lživé informace.
Pátek, 29. prosince 2023 - 16:11:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2309
Registrován: 7-2017
Pátek, 29. prosince 2023 - 16:34:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2310
Registrován: 7-2017


Zdarma je to evidentne len vlak, ktorym prekracujem hranice, ak chcem miestenku na vsetky vlaky, uz si za nu zaplatim.
Sobota, 30. prosince 2023 - 09:49:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4793
Registrován: 6-2019
Jak se může uvolnit, když tam budou sedět ti, co nemají místenku, a tudíž nemají kam odejít?
Třeba někde vystoupí po cestě, to se u vlaků stává.

Jo a v jedničce povinná rezervace nebude?
No a? Jednička bývá málokdy vyprodaná, takže není problém si při plné dvojce tam přejít a doplatit. Praktikuju už více než čtvrt století a vždy jsme to všichni zvládli.

Jo a pro mne naštěstí stojí často u stejného nástupiště v Berlin Hbf. i ICE do Lipska - a tím se dá bez povinné místenky dojet domů skoro stejně rychle, jen s více přestupy (zato za menšího rizika ujetí posledního přípoje).
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Sobota, 30. prosince 2023 - 13:37:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 833
Registrován: 1-2016
Velky_sef:
"

Co sa tyka cenotvorby, tu ma RJ celkom jasnu a urcite prijatelnejsiu nez predvadza CD- "

No, to už si posledních několik měsíců troufám nesouhlasit. Naopak mi přijde, že ČD už jsou pro cestování většinou (ne vždy) výhodnější. Jezdím pravidelně Bratislavu a Vídeň a co třeba na Vídni předvádí RJ... Nehledě na to jejich blokování míst, kdy to ukazuje z/do Brna plný vlak, ač je prakticky prázdný a milostivě uvolní místa chvíli před odjezdem, ovšem tuhle loterii si nemůžu dovolit, pokud cestujeme s dětmi. Takže už druhým rokem vyhrává ČD (ano, mají zase jiné mouchy a taky se vyplatí se dívat, za kolik stejný vlak prodává OEBB, hlavně zpáteční spoje jsou bezkonkureční u OEBB - 350 Kč za rodinu...). Ale to, že RJ byl dlouhou dobu jasnou volbou č. 1 už (bohužel) neplatí ani cenově, ani servisem.

Teď jsem hledal i Budapešť, že bychom si tam udělali nějaký prodloužený víkend za x týdnů a ceny RJ mi vyrazily dech i ve standardu, natož kdybych chtěl vzít zase jednou s dětma byznys. Jako ok, pokud by RJ byl schopen mít servis, jako dříve nebo aspoň průměrný, tak klidně zaplatím víc, ale to je čím dál větší bída už taky.

Za letošek můžu RJ pochválit tak akorát za spoj do Vídně na letiště (i když v režii Gepardu), ale v podstatě jsem to koupil u RJ s jejich možností storna do 15 minut před odjezdem (kdyby něco), jela zcela funkční Astra a personál v případě potřeby byl pravidelně ve vagonu. A mělo to tu výhodu, že většina cestujících asi kupovala přes Gepard, takže 95 % jelo v jejich vagonu, nás pár, co kupovalo asi přes RJ, jelo v Astře.

Nevím, jak je na tom teď RJ v autobusech (tam jim aspoň nemá kam upadnout servis, když už vlastně žádný ani není prakticky), ale vídávám jich u Grandu čím dál méně, zato Flixbusů zase dost přibývá. Přijde mi ten vlak do Německa spíš takový krok, jak konkurovat zrovna Flixu, protože v autobusech se asi tolik nedaří.
Sobota, 30. prosince 2023 - 14:31:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 215
Registrován: 12-2018
Zdarma je to evidentne len vlak, ktorym prekracujem hranice

Co jsi nepochopil (jako obvykle) na slovním spojení: neplatí za místenky ani na pro cesty do/z SK/PL/AT/HU/...
Sobota, 30. prosince 2023 - 15:44:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 115
Registrován: 1-2020
Velký šéf:

"...ze laik na to nepride. Napoviem, ze vacsina laikov nepride ani na to umyvadlo v kupe a zuby si pojde umyt na zachod. "

Takže přiznáváte, že Jančura obchoduje s lidskou blbostí. Debil bude spokojen, že jede "lůžkovým vozem" a bude si myslet, že umyvadlo na hajzlu pro celý vagon je lůžkový high comfort.

Jiný "velký šéf" - Polhreich - natáčel v Německu v restauraci, která patřila Čechovi a chodila tam dlouhodobě každý víkend skupinka hendikepovaných a on jim podával pangase s tím, že je to "bílý losos" a účtoval jim pochopitelně lososa. Polhreich to postiženým řekl a ti byli v šoku a už se v hospodě vícekrát neukázali.

Pokud "lůžkový vůz" a "losos" znamená v kulturních jazycích něco obecně známého a já pod tím názvem podávám blbým kavkám něco jiného, tak jsem zmrd.
Kdyby si dotyční vymysleli obchodní název "čarodějné spací kupé šípkové Růženky" (před usnutím se nemyla) a "běloskvoucí ryba z dalekých krajin" (z farmy ve Vietnamu), tak je to magořina, ale ne podvod.

Rozdíl je, že Polhreich se zachoval férově a jako šéf, zatímco Vy nejste Velký šéf, ale Podvratný puprlík (skvělý nick pro Vás!), protože obhajujete šmejdovské praktiky.
Sorry jako. [happy][happy][happy]
Saul_Goodman
Sobota, 30. prosince 2023 - 17:59:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 978
Registrován: 11-2019
Křivi:
"Takže přiznáváte, že Jančura obchoduje s lidskou blbostí. Debil bude spokojen, že jede "lůžkovým vozem" a bude si myslet, že umyvadlo na hajzlu pro celý vagon je lůžkový high comfort."
To ještě ultras doteď baví? Už mi jen chybí nějaká demoška za správné označování nedoktnutelného produktu "s potenciálem" [rofl]
Sobota, 30. prosince 2023 - 19:08:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 116
Registrován: 1-2020
To ještě ultras doteď baví?

To nevím. zeptejte se jich. Třeba "Šéf" je tu furt.
Já jsem tu tak 2x ročně, takže jste nezvolil správný hrob.
Pro uklidění Vám doporučuji ve volných chvílích se věnovat meditaci a vyšívání.
Sobota, 30. prosince 2023 - 22:32:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2312
Registrován: 7-2017
Jeden_z_mnoha:
"Zdarma je to evidentne len vlak, ktorym prekracujem hranice

Co jsi nepochopil (jako obvykle) na slovním spojení: neplatí za místenky ani na pro cesty do/z SK/PL/AT/HU/... "

No a tých 74kč na screenoch je poplatok za úsmev? Miestenky zdarma nie sú a ty tu tvrdíš blbosti- resp zdarma sú len niektoré.
Sobota, 30. prosince 2023 - 22:40:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2313
Registrován: 7-2017
Křivi:
"To ještě ultras doteď baví?

To nevím. zeptejte se jich. Třeba "Šéf" je tu furt.
Já jsem tu tak 2x ročně, takže jste nezvolil správný hrob.
Pro uklidění Vám doporučuji ve volných chvílích se věnovat meditaci a vyšívání."

Lôžko u RJ je predsa ustlané, sú tam maximálne 3 ľudia a je to rozdelené na mužov alebo ženy. Ostáva teda len tá plná stena a chýbajúce umývadlo. Inak človek si tieto informácie môže zistiť na webe, takže oproti smejdovi podstatný rozdiel- ľudia vedia, čo kupujú. Už by ste konečne mohli všetci dostať rozum, lebo Šéf síce intenzívne bojuje s ľudskou blbostou, ale tiež ho to už veľmi nebaví.
Sobota, 30. prosince 2023 - 22:52:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4798
Registrován: 6-2019
Nojo, bojovat sám proti vlastním hovnům ve své hlavě, to musí dát zabrat.
Člověče, proberte se, Křivi a Mladějov mají pravdu, vždyť je to jen voblbování lidí a hejlů vašeho typu.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Sobota, 30. prosince 2023 - 23:56:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5481
Registrován: 9-2003
Křivi rozhodné není můj miláček, což určitě rád sám potvrdí, ale tady má naprostou pravdu. Ten rádoby Velký šéf je jen Velký Jančurův Troll. Jen by mě zajímalo, zdá za peníze nebo jen jako užitečný blb.
NOBLE BRICKS
Sobota, 30. prosince 2023 - 23:59:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2314
Registrován: 7-2017
Ahmad_Šáh_Masúd:
"Nojo, bojovat sám proti vlastním hovnům ve své hlavě, to musí dát zabrat.
Člověče, proberte se, Křivi a Mladějov mají pravdu, vždyť je to jen voblbování lidí a hejlů vašeho typu."

Pozrite sa, aj business class je u roznych leteckych spolocnosti ina- niekde dostanem dvojsedacku a inde mi len vyblokuju stredne sedadlo. Tu je u RJ drobny rozdiel, ktory aj tak 90% cestujucich nepotrebuje- co mam z umyvadla, ked aj tak potrebujem na wc a to v kupe nemam? CD by mohli pokojne vozit ludi v plnych lozkovych vlakoch, ak by o to mali zaujem, no ich sucasna poloha je pre vacsinu cestujucich nezaujimava a preto jazdia obsadeny max v sezone. Bavili sme sa, ze je to kombinacia tarifu, casovej polohy a roznych inych detailov, ktore ma RJ vyriesene lepsie- a je to kurna dolezitejsie ako to vase blbe umyvadlo.
Jednoducho realita cestujucich je na mojej strane, a ludia vedia, co v triede lozko za cestu dostanu- ustlanu postel so zaujimavym casom prichodu do svojej destinacie- to CD neponukaju, takze alternatva nie je. Tak jednoduche to je. Rovnako ako nie je alternativa Ostravan, ktory privezie 20-30 minut meskanie a pripoj je v tahu. Takze pokojne si mozete mysliet, ze som kecal, ale data hovoria jasnou recou.
PS Rozumiem, ze niekto s flexibilnym casom a pohodlym pocestuje CD, ale to si vacsina cestujucich nemoze dovolit resp im to nevyhovuje z casovych dovodov.

(Příspěvek byl editován uživatelem Velky_sef.)
Mladějov
Neděle, 31. prosince 2023 - 00:22:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21220
Registrován: 3-2007
>drobny rozdiel, ktory aj tak 90% cestujucich nepotrebuje- co mam z umyvadla, ked aj tak potrebujem na wc a to v kupe nemam?

[biggrin][biggrin][biggrin][biggrin]

Odkud že jste? Patrně tam máte k hygieně trochu jiný přístup [wink]

Vážně komedie, kam až dokážete v té advokacii zajít.
Neděle, 31. prosince 2023 - 08:45:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1878
Registrován: 3-2013
A když pojedu s ČD lehátkem, tak budu za prase? RJ jsem jel 3 x do Chorvatska a zpět, přičemž opravdu názvosloví neřeším. V nabídce je čtyřlůžkové kupé, pro běžnou rodinu ideální, a za cenu jízdného cestující obdrží přesně to, co RJ inzeruje.
Jo, dostat pangase místo lososa, to bych se dost vztekal. Ale RJ nenabízí tři lůžka a umyvadlo v kupé.
Mladějov
Neděle, 31. prosince 2023 - 10:47:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21222
Registrován: 3-2007
Tahle debata začala tím, že pan Velký šéf vykládal, jak RJ posílá lidem, co si zarezervovali, informaci, že se v lůžku netopí.
Já reagoval vtípkem, že takový mail ve slovenštině mohl mladé Čechy jí neznalé dost pobavit - cituji VŠ "fajčenie v ložku je nefunkčné" a dodal "Jinak on nemá lůžka, ale lehátka, kterým vtipně říká spací vozy", načež jsem se dozvěděl, že tato stále omílaná reakce je trapná a pak litanie, jak je to vlastě OK a že to umyvadlo vlastně nikdo nepotřebuje, když stejně nemá v kupé záchod a další dřysty.

Víte, já už jsem to tady psal víckrát: Jančura je pro mne podnikatel s poněkud ostrými lokty a agresivní dialektikou a "velkou hubou" barnumské reklamy.
Je prostě takový, mám z něj jako člověka a jeho chování na veřejnosti takový dojem.

Nicméně mu rád přiznám, že jako první vytvořil účinnou konkurenci faktickému monopolu Českých Drah a tím je postrčil k tomu, aby začaly zlepšovat služby - a jsou to desítky věcí, od čistoty vozů a personálu, jeho chování, rezervací, zlevnění dálkovky (Ostrava), po drobnosti typu noviny a káva v jedničce ČD zdarma, které by bez Jančury za zády "prostě nešly".

S léty, co své impérium provozuje, bohužel klesá kvalita jeho služeb (holt rozměry firmy a taky už má trochu jiné zájmy a stárne) a na železnici úplně nelze aplikovat jeho systém podnikání v busech (tedy koupí nový, za pár let na tom nalítá kilometry a pak ho prodá, takže neřeší větší údržbu, poruchy..), tady to dělá opačně - kupuje levně ojetiny, moc neservisuje a šetří na tom, co se dá - a prostě je to hodně vidět.

Takže ho beru jako konkurenci ČD (zaplaťpánbůh za ni), v podnikání mu držím palce a vždycky držel, ale opravdu to není žádný Spasitel, jak to vypadá z příspěvků řady jeho naprosto nekritických adorantů.

A diskuse s VŠ nebo Štanclem je prostě legrační v tom, že mu dělají úplně nesmyslně advokáty v čemkoli - i v tom, co třeba nemá nebo ignoruje nebo mu nejde a to až do absurdna: "Umyvadlo nepotřebujete" - když ho nemá Jančura pochopitelně.

Tomu se směju - té až dětské zaslepenosti.

Jinak (už jsem to tady též psal) jezdím Jančurou pravidelně na lince Kolín - Ústí a rozhodně bych ho na základě téhle zkušenosti (ulepené špinavé vozy zevnitř, špinavé vně, časté odříkání a NAD, neřešení neschopnosti vlaku - to je prostě konečná) považoval dnes paradoxně možná za nejhoršího dopravce u nás. Protože takový bordel ve vlaku setrvale jsem neviděl ve vlaku ČD ani jiného dopravce v ČR léta.

Jinde to má (snad) lepší, prodat to umí a zákazníky má, tak OK..

Nic, jak říkám, dělá to jak umí a asi ho to už tak nebaví nebo mu podnik trochu víc zmolochovatěl, ale já se směju akorát té VŠ advokacii Jančury doslova za každou cenu a ničemu jinému.

To je vše - umyvadlo vážně není nutné, nic nakonec není nutné, hlavně když je to levnější, než konkurence
(motto kolenovrta [lol])
Neděle, 31. prosince 2023 - 11:05:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16413
Registrován: 5-2004
tmb: cili ctyrluzkovy kupe pokladate za idealni - my jako triclenna rodina v roce 76 zas pokladali za lepsi nez ctyrluzkovou stodolu praha leningrad zpatecni ndr triluzak mosqa praha...

Proste Bc(mz) neni WL stejne jak fabka neni audina ac obe jest autem a dojede s tim +- kamkolif
Neděle, 31. prosince 2023 - 11:06:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2315
Registrován: 7-2017
Mladějov:
">drobny rozdiel, ktory aj tak 90% cestujucich nepotrebuje- co mam z umyvadla, ked aj tak potrebujem na wc a to v kupe nemam?

[biggrin][biggrin][biggrin][biggrin]

Odkud že jste? Patrně tam máte k hygieně trochu jiný přístup [wink]

Vážně komedie, kam až dokážete v té advokacii zajít."

Vy mocite doma na podlahu?
Neděle, 31. prosince 2023 - 11:35:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2316
Registrován: 7-2017
Cele je to smiesne, ze ma ist o zaslepenost- staci si pozriet nove lozkove vozne OeBB- na jednej strane tam maju kapsule porovnatelne s RJ, kde si clovek musi vyjst von do kupelne a potom tam maju lozkove kupe pre 1 az 2 ludi, kde zase ma clovek rovno wc aj umyvadlo- pritom obidve sa budu predavat v triede lozko a bude to lozkovy vozen. Tym sa uplne nabura svet Mladejova, pretoze budu existovat lozko aj bez umyvadla u OeBB.

Chapem, ze Mladejov lozkom necestuje casto, tak potrebuje cestovat 10h, prist do Prahy po 8 rano a potrebuje umyvadlo v kupe, lenze moze dopadnut ako S499 v lete, kde za to chceli CD taku palku, ze im na to hodil bobek. Pretoze taketo cestovanie sa stava stale vacsim luxusom, ktore si zeleznice nechaju zaplatit- pricom dnes uz za tie ceny maju konkurenciu v podobe leteniek, kedy clovek dokaze usetrit hodiny na ceste.
No a potom tu mame potrebu beznych ludi prist do Prahy najneskor na 7 rano, aby stihli svoje povinnosti- na tych sa zeleznice vykaslali a tak ostal RJ, ktory mohol zvysit ceny a vydavat lehatka za lozka- teda on tam clovek najde poskladanu postel, ranajky a hygienu moze vykonat v umyvarke- na wc si musia dosjt u CD na toaletu. Vzhladom na to, ze RJ dokaze svoje kapacity naplnit, tak evidentne existuje dopyt po dostupnom cestovani v noci, na ktore OeBB reaguje no a CD na to rezignuju, tak ako rezignuju vseobecne na medzinarodnu dopravu- nezaujimave cenove ponuky, okliestene body za nakup do zahranicia, neatraktivne casy- na to doplatil Excelsior- ale pritom este pred 10 rokmi mali CD a ZSSK konkurencny produkt- prichod o 7 rano do Prahy a vozili az 19 voznov. Ceny boli prijatelne a RJ by v tom case nemal sancu- lenze prisiel rok, kedy nevedeli vzajomne nacitavat listky a buzerovali s tym ludi, posunuli vlaky do menej atraktivnych poloh a cely produkt siel do kopru- realita na trase Praha-Kosice je taka, ze ludia preferuju skorsi prichod a len pocas letnej sezone je dopyt s prichodom okolo 7 do Popradu.
Zhodneme sa, ze RJ ma bordel v kupe, zhodneme sa, stav voznov nie je zdaleka idealny- nemyslim si, ze obsadenim danych pozicii sa technicky stav voznov zlepsi a aj jeho zamestnancom to dost vadi, ze musia tieto situacie riesit. Ale na druhej strane vyplna tu najdolezitejsiu funkciu- ponuka zaujimavy casovy slot pre cestujucich. A to je na danej trase to najdolezitejsie.
Neděle, 31. prosince 2023 - 11:45:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4800
Registrován: 6-2019
neatraktivne casy- na to doplatil Excelsior-
Ten skončil z úplně jiného důvodu, ale to vy evidentně nejste schopen pochopit.

na wc si musia dosjt u CD na toaletu.
A u Jančury se sere v kupé nebo kde?

potom tu mame potrebu beznych ludi prist do Prahy najneskor na 7 rano, aby stihli svoje povinnosti-
V 7 ráno mám v Praze jedinou povinnost - a to co nejrychleji ji opustit (ano, snažím se držet úroveň diskuze na vámi nastavené úrovni troglodyta).
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)