Diskuse » Železnice » Tarif » Archiv diskuse Tarif do 02. 11. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tarif do 02. 11. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Středa, 06. září 2023 - 00:48:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 12-2007
Současné technologie to umožňují.
Současné technologie umožňují spoustu věcí, dokonce je po světě i nekonečně systémů, kde by se šlo inspirovat něčím vhodným, ale problém je odpor překonat standardy PIDu z devadesátek. 2-3 kusy označovačů v příměstských autobusech jsou taky úplně mimo, když mimo Prahu ani nejsou až na vzácné vyjimky nikde automaty a i kdyby byly, tak si tam stejně nikdo nic kupovat nebude.

Osobně sem se třeba setkal s aktivací jízdenky vyfocením QR kódů na vozidle což je stokrát smysluplnější metoda než aktivace naslepo, kdy nevím s jakým zpožděním spoj přijede.

Jenže cílem je, aby použití aplikace bylo jednoduché pro ty, kteří navazují na lítačku
Jenže to jednoduché právě není a 99% cestujících si dokupuje jízdenku u řidiče, protože jen ta Vám garantuje, že v případě zpoždění a odložené platnosti nebudete mít problém při kontrole. V případě aplikace se může snadno stát, že na poslední zastávce v Praze přijde kontrola což se stává často a po jízdence v aplikaci vlivem zpoždění a odložené platnosti Vám zbyde jen nicneříkající faktura s datumem a cenou.
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Středa, 06. září 2023 - 01:27:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2179
Registrován: 7-2017
Cisalpino:
"Současné technologie to umožňují.
Současné technologie umožňují spoustu věcí, dokonce je po světě i nekonečně systémů, kde by se šlo inspirovat něčím vhodným, ale problém je odpor překonat standardy PIDu z devadesátek. 2-3 kusy označovačů v příměstských autobusech jsou taky úplně mimo, když mimo Prahu ani nejsou až na vzácné vyjimky nikde automaty a i kdyby byly, tak si tam stejně nikdo nic kupovat nebude.

Osobně sem se třeba setkal s aktivací jízdenky vyfocením QR kódů na vozidle což je stokrát smysluplnější metoda než aktivace naslepo, kdy nevím s jakým zpožděním spoj přijede."

No toto tarif PID riesi, ak ide clovek z Prahy, tak mu listok plati od poslednej zastavky v Prahe, teda cas platnosti sa posuva, lenze problem nastane, ak v tom dalsom pasme musim este prestupit- podla tarifu garantuje PID platnost jizdenky podla vyhladaneho spojenia v aplikacii, no pri pouziti alternativy uz nemusi byt listok uznany- cize ak spoj meska, ujde pripoj, cestujuci je odkazany na seba- s najvacsou pravdepodobnostou si musi kupit novy listok, inak moze dostat pokutu, ci sa nikam nedostane.

Jenže cílem je:
" kteří navazují na lítačku
Jenže to jednoduché právě není a 99% cestujících si dokupuje jízdenku u řidiče, protože jen ta Vám garantuje, že v případě zpoždění a odložené platnosti nebudete mít problém při kontrole. V případě aplikace se může snadno stát, že na poslední zastávce v Praze přijde kontrola což se stává často a po jízdence v aplikaci vlivem zpoždění a odložené platnosti Vám zbyde jen nicneříkající faktura s datumem a cenou."

Tu je zaujimava realita, do autobusu mozem nastupit s listkom, ktory bol este len aktivovany a bezi ochranna lehota- taky sa povazuje za platny, no plati to len pri autobuse, ak pojdem vlakom, musim uz mat listok aktivny pri odchode zo zastavky/stanice. Pri beznom prihadzovani po 5-10 minutach na SZ to musi byt radost tipovat, kedy vlak pride, pretoze este 2 minuty ochranna lehota. To je opat situacia, kedy je zodpovednost hodena na cestujuceho, aby sa sam zorientoval v systeme- pricom tam je vzdy ta moznost, ze mu toto riesenie vodic/revizor neuzna a budu v prave, pretoze vzdy mozu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Velky_sef.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Velky_sef.)
Středa, 06. září 2023 - 15:45:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1381
Registrován: 11-2021
Bab: Jo, z A do B. A Ty budeš pořádat rallye, jak na jízdenku z Újezda na Petřín projet Újezd/L a Petřiny. (Vítěz dostane nebozízek).
Prag: v hospodě taky platíš, až když je z pstruha kostřička a pivo vypitý.
Cis: tak to je ten cíl naplněn z celých 99 ‱. Na ty počty bacha, jestli jeden člověk v každým druhým pražským autobuse používá appku, tak to je velmi úspěšná aplikace.
Pátek, 08. září 2023 - 11:45:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 12-2007
Tak ono upřímně řečeno v současnosti ani nevidím žádný důvod proč by někdo měl tu appku používat, žádný benefit oproti papírovým jízdenkách nenabízí (cena stejná, přestupní obojí) a naopak nabízí akorát nástrahy. Výhodná byla dokud nebyly v autobusech a tramvajích terminály a nebylo si mimo centrum kde koupit jízdenku nebo jí ve vlacích neprodával průvodčí, ale to už neplatí.

Od smartfouní aplikace byl čekal využití technologického potenciálu jako např. focení QR nebo skenování NFC při přestupech což by umožnilo úplně nový přístup k tarifu nebo zakoupení zvýhodněných jednotlivých jízdenek platných nějakou omezenou dobu jako to mají ČD.
Dokonce i časový kupon v mobilu je nejhorší varianta, protože jsou s načítáním v příměstských autobusech neustále problémy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Cisalpino.)
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Pátek, 08. září 2023 - 12:13:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 11-2021
Cis: Já teda důvod používat appku vidím: funguje na všech sedačkách autobusu a můj mobil nemá displej vochmatanej od každýho. Na začátku odstavce mluvíš o technologickém potenciálu a na jeho konci o kupónu v mobilu jako nejhorší variantě. V tom je rozdíl mezi vizionářem, ten potenciál využije a pindalem, ten ne.
Babilon
Pátek, 08. září 2023 - 12:30:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4667
Registrován: 12-2007
Tak ono upřímně řečeno v současnosti ani nevidím žádný důvod proč by někdo měl tu appku používat
Já ji používám při příjezdu z jiného kraje, abych nemusel studovat (a hádat se), jestli se v takovém případě platí přirážka nebo ne.
Garfield
Sobota, 09. září 2023 - 14:56:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13659
Registrován: 10-2004
Vsiml jsem si v eshopu, ze mistenka typu misto+kolo je nove za 35 czk, pritom ve stejnem vlaku jsou mistenky jenom na misto (bez rezervace kola) zdarma. Doslo k nejake zmene?
Sobota, 16. září 2023 - 20:27:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 155
Registrován: 7-2017
Dnes mě dostihnulo specifikum tarifu PID. Jel jsem z Benešova u Prahy do Prahy na Černý Most. Aplikace Lítačka mi doporučila jízdenku na 9 pásem s platností 3 hodiny za 90 Kč. Ale co s dětmi? Koupil jsem logicky poloviční za 45 Kč se stejnou časovou platností. Ovšem aplikace mě upozornila, že jízdenky neplatí v pásmu P. Průvodčí si všimla, že dětské jízdenky mají odlišnou pásmovou platnost. A pravila, že až na hlavní nádraží na tyto jízdenky jet nelze, můžeme jen do pásma 0, tedy Hostivař, Eden, Zahradní město, pak je třeba dokoupit jízdenky za tarif ČD. No, nakonec jsem to vyřešil tak, že jsme vystoupili v Hostivaři a na Černý Most dojeli busem MHD, kde děti do 15 let neplatí (obě mají občanky). "Byl jsem poučen", že příště mám pro děti kupovat jízdenky za tarif ČD.
Opravdu by mě nenapadlo, že zvýhodněné jízdenky na stejný počet pásem a čas jako plnocenné neplatí v centru Prahy. Marně v tom hledám logiku.
Sobota, 16. září 2023 - 21:05:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 626
Registrován: 10-2018
původní.gp:
"Prag: v hospodě taky platíš, až když je z pstruha kostřička a pivo vypitý.
"
Ale víš předem, kolik to pivo stojí. I když pravda, spousta jedinců při vstupu do knajpy netuší, kolik jich bude celkem ..
Sobota, 16. září 2023 - 21:12:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 627
Registrován: 10-2018
Liberečák2:
"Opravdu by mě nenapadlo, že zvýhodněné jízdenky na stejný počet pásem a čas jako plnocenné neplatí v centru Prahy. Marně v tom hledám logiku."
Logiku v tom nehledej, v Praze prostě platí jiné podmínky a slevy než ve vnějších pásmech. Pak nastávaji krásné kombinace, jako že od 60 let máš Prahu za polovic (s kartou či aplikací) ale vnější pásma za plnou cenu, a jízdenku skrz nelze defacto koupit vůbec (tedy jde, ale jen za plnou, nebo když na P máš měsíční kupon). To asi bude podobný případ jako s těmi dětmi, dle popsané logiky je to asi naopak a v Městě slevu nemaji.
Proč by měl bejt tarif jednoduchej a přehlednej, ještě by s tim pak lidi jezdili ..
Úterý, 19. září 2023 - 15:55:50  
Administrátor
Číslo příspěvku: 75055
Registrován: 4-2003
Garfield:
"Vsiml jsem si v eshopu, ze mistenka typu misto+kolo je nove za 35 czk, pritom ve stejnem vlaku jsou mistenky jenom na misto (bez rezervace kola) zdarma. Doslo k nejake zmene?"
Došlo. Konečně - slibováno to bylo už dlouho. Ten, kdo kolo opravdu veze, tak zaplatí za kolo a cena za místenku je pak 0. Kdo má ale celodenní doklad na kolo, má (zatím?) smůlu, a buď využije spojů bez povinné rezervace, nebo si každou místenku zaplatí.
Bohužel to asi nemohlo dopadnout jinak, když množství arogantních idiotů, co ignorují nejen tarif a SPPO, ale i barevné upozornění v e-shopu a dají si místenku na dětská místa (odtud se je dá prostě vyhodit) nebo místo pro lidi s kolem (což u spojů s povinnou rezervací moc řešení nemá), bylo dost vysoké. Čety to většinou řešit nehodlají (jen pár jedinců na to upozorňovalo a ještě méně dokonce inkasovalo pokutu; není se jim ale zas tak moc co divit...) a některé rovnou raději vymýšlejí nejrůznější výmluvy (jako že místenka znamená jen hák na kolo, ne místo k sezení atp.).
Řešení funguje dle obsazenosti takových míst zřejmě dobře.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Babilon
Úterý, 19. září 2023 - 16:44:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4668
Registrován: 12-2007
Martin_zlivský: Díky za vysvětlení.
Úterý, 19. září 2023 - 19:28:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16064
Registrován: 5-2004
U IN100 jsem zatím nenarazil že by to chtělo 35 za místo+kolo.
Středa, 20. září 2023 - 08:35:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4438
Registrován: 6-2019
Já na to "narazil" u všech dálkových spojů s povinnou rezervací pro kola. A funguje to bezchybně.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Garfield
Neděle, 24. září 2023 - 14:15:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13667
Registrován: 10-2004
MZ:
Díky za vysvětlení, dává to smysl. Je pravda, že čety to dřív většinou neřešily.
Babilon
Úterý, 03. října 2023 - 13:40:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4669
Registrován: 12-2007
MZ: A Kladeňáci jsou v pasti. Za kolo nejde v eshopu zaplatit, protože se část trasy jede metrem, a bez dovozného nedostanu místenku zdarma (a rezervaci do ÚBP bez dovozného nedostanu vůbec). Tento týden nefunguje ani finta s trasováním přes Zličín, protože tam je také výluka.
Úterý, 03. října 2023 - 17:20:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16111
Registrován: 5-2004
Takový dotaz - pro známého jsem za body v e-shopu pořídil na neděli celostátní síťovku, je na jeho jméno. Jel by s ním ještě někdo - je nutné aby i spolujezdec byl jmenovitě uveden nebo stačí když jede "majitel" co je na ní uveden?
Středa, 04. října 2023 - 10:43:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9460
Registrován: 1-2007
Petr_Vlček: Musí jet osoba, která je uvedená na jízdence. Při případných nejasnostech by pak měla říct, kdo s ní jede.
Středa, 04. října 2023 - 13:55:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16114
Registrován: 5-2004
Diky
Pátek, 06. října 2023 - 05:42:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 4-2006
Je šance, že by se do PID 12 mohly dostat i města jako Plzeň, Tábor nebo Ústí?

Čistě vzdušnou čarou jsou centra těchto měst od hlaváku v Praze vzdálena méně než Světlá nad Sázavou, co v PIDu je.
Pjůza
Pátek, 06. října 2023 - 16:30:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18
Registrován: 1-2006
původní.gp:
" A zejména-dejte podnět dopravnímu podniku, abydo aplikace dodělal škrtátko 'nabízet jen jízdenky s platností delší než doba cesty'."
Tak jsem obdržel následující odpověď:

Dobrý den,


mobilní aplikace PID Lítačka doporučuje jízdenku podle jízdního řádu vyhledaných linek, případný další pobyt cestujícího v placeném přepravním prostoru není do času přepravy zahrnut.

Za Vaši zpětnou vazbu děkujeme, o popsané problematice víme a aktuálně se ve spolupráci s organizátorem dopravy zabýváme přípravou technického řešení.


S pozdravem
Tobik
Sobota, 07. října 2023 - 21:07:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 960
Registrován: 10-2010
Poradíte mně prosím s tím jak u Arrivy (Arriva vlaky) koupit samostatnou místenku na rychlík [happy] Nějak se nedaří...
Sobota, 07. října 2023 - 22:23:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 11-2021
Pjů: tenhle druh inteligence, nutný ke zformulování odpovědi, po jejímž přečtení si tazatel sám začne připadat jako úplný blbec, bohužel nemám.
Sobota, 07. října 2023 - 22:52:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3113
Registrován: 1-2006
Tobik:
"Poradíte mně prosím s tím jak u Arrivy (Arriva vlaky) koupit samostatnou místenku na rychlík [happy] Nějak se nedaří..."
Musíte se cítit jejich zaměstnancem - alespoň virtuálně [wink]
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Neděle, 08. října 2023 - 15:42:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 645
Registrován: 10-2018
Fricoolinek:
"Je šance, že by se do PID 12 mohly dostat i města jako Plzeň, Tábor nebo Ústí?
"
Při rozšíření na cca 30 pásem by se mohla vejít celá republika.
Petrpes
Neděle, 08. října 2023 - 16:21:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 832
Registrován: 8-2005
Mosty u Jablunkova budou 37...
Fotky nejen piva zde ⤵️
https://www.instagram.com/petr.pes.novak/
Neděle, 08. října 2023 - 18:28:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16139
Registrován: 5-2004
Hrcava 38.

aA az to preleze na Slovensko tak 38 svrcinovec a 39 cadca[biggrin]
Tobik
Neděle, 08. října 2023 - 19:08:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 961
Registrován: 10-2010
@Arriva - děkuji za info.
@Fricoolinek - pokud jde o regionální vlaky Os, Sp tak o tom nejspíš rozhoduje objednavatel v Plzni a ČB. U rychlíků záleží jak je napsána smlouva mezi dopravcem a ministerstvem. Viz například neuznávání VDV/IDSJMK v rychlících mezi Tišnovem a Křižanovem. Nebo nepřekryv IDS mezi Českou Lípou a Děčínem. Naopak když se chce, tak jde ledacos - třeba uznávání IDSJMK v R 18 mezi Starým Městem a U.H., akorát v tomto případě musí být uzavřena přepravní smlouva někam do JMK.
Neděle, 08. října 2023 - 22:44:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1608
Registrován: 9-2015
Tarif PID. Jak chápete problém navázání předplacených pásem (nebo 24h jízdenky 1-4 pásmo) a pásem, na která předplaceno nemáte? .. nevím, jestli to tarif řeší nebo je to ponecháno na libovůli?
Mám třeba to 1-4 pásmo zaplaceno a chci jet z pásma 5 do pásma 1. Podle mě by se to mělo chápat jako jedna jízda a jedna jízdenka. Doplatek by tedy ideálně měl být jen 10 Kč a časová platnost té jízdenky by měla být 1.5 hod. Jenže žádný takový doplatek skoro jistě neexistuje, budu muset koupit jízdenku za 20 Kč a ta mi ještě přestane po 15 minutách platit, což je zvlášť vtipné v té formě, když je koupena v aplikaci a zmizí. Copak v případě, že se za těch 15 minut nedostanu z pásma 5, si mám doplácet za 30 Kč třípásmovou jízdenku?
Je ovšem zajímavé, že takto mi to absurdní přijde, kdežto na rozhraní Prahy (při zakoupené lítačce) a vnějších pásem jsme na v podstatě totéž běžně zvyklí.
Babilon
Úterý, 10. října 2023 - 12:45:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4672
Registrován: 12-2007
Copak v případě, že se za těch 15 minut nedostanu z pásma 5, si mám doplácet za 30 Kč třípásmovou jízdenku?
To je přece logické, že když někde jedu déle než 15 minut, tak mi 15minutová jízdenka nestačí.
Tobik
Úterý, 10. října 2023 - 13:18:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 964
Registrován: 10-2010
To je přece logické, že když někde jedu déle než 15 minut, tak mi 15minutová jízdenka nestačí.
Ale v IDSJMK je kombinace předplatní jízdenky a jednorázové jízdenky považováno za jednu přepravní smlouvu a časová platnost se určí jako součet zón z jednorázovky s počtem reálně použitých zón z předplatní jízdenky a čas začíná běžet od prodeje/přefiknutí jednorázové "doplatkové".
V IDSOK je zase možné navazovat dvě samostatné jízdenky i tam, kde není zastávka zařazený do více zón současně.
Naopak v relačně-zónových systémem musím při jízdě někam jinam, mimo povolenou oblast, uzavřít zcela novou přepravní smlouvu nejpozději v posledním legálním tarifním bodě v rámci relace.
Mladějov
Úterý, 10. října 2023 - 13:28:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20337
Registrován: 3-2007
[biggrin]

Celkem rozumím, že když tohle potenciální cestující čte, tak že sáhne na věšáček pro klíčky od auta.
Tobik
Úterý, 10. října 2023 - 13:34:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 965
Registrován: 10-2010
Tak v IDSJMK je k tomu i informační materiál
https://content.idsjmk.cz/cenik/Kombinace.pdf
Na Brněnsku to vidím ve vlaku celkem často napříč věkovými a třídně-sociálními kategoriemi.
Bububu
Úterý, 10. října 2023 - 14:27:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 170
Registrován: 1-2011
Mladějov:
"[biggrin]

Celkem rozumím, že když tohle potenciální cestující čte, tak že sáhne na věšáček pro klíčky od auta."

Zatímco jinde v reakci na příspěvek o problémech s časovou platností jízdenky PID píšete
" ... Holt jestli je někdo takhle blbý a spořivý,tak snad ať jezdí v doprovodu statného ošetřovatele nebo sedí doma na [zadnice].
Protože takovýhle nástrah je milion, ..."
Mladějov
Úterý, 10. října 2023 - 14:29:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20338
Registrován: 3-2007
A co?
Babilon
Úterý, 10. října 2023 - 15:29:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4673
Registrován: 12-2007
Celkem rozumím, že když tohle potenciální cestující čte, tak že sáhne na věšáček pro klíčky od auta.
To, co řešíme, se týká jen těch, co už mají nějakou formu předplatného. A tu mívá člověk jenom ve vlastním kraji, takže opravdu nemusí znát všechny krajské systémy. Já třeba o IDSOK nebo VDV nevím vůbec nic.
Úterý, 10. října 2023 - 15:33:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 44
Registrován: 7-2014
Tobik:
"Poradíte mně prosím s tím jak u Arrivy (Arriva vlaky) koupit samostatnou místenku na rychlík [happy] Nějak se nedaří..."

Chtěl jsem je zařídit pro jednu skupinu a bylo mi řečeno, že samostatné místenky není možno koupit. [ko]
Středa, 11. října 2023 - 09:09:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2172
Registrován: 11-2005
Tobik:
"Tak v IDSJMK je k tomu i informační materiál
https://content.idsjmk.cz/cenik/Kombinace.pdf"

V PIDu by ho mohli vydat knižně.

Řekl bych, že v PIDu je logika taková, že se stále jedná o jednu přepravní smlouvu, ale dvě jízdenky. Není tam ta iluze "kombinované jízdenky" ale časová a pásmová platnost návazné jízdenky se prostě počítá do/od okamžiku v{y}jetí do/z předplacené oblasti. Přičemž je tam taky mechanizmus "odložení časové a pásmové platnosti", který sice zjednodušuje to, že na hranicích pásem nemusí cestující vybíhat někam k označovači, ovšem zesložiťuje platnost jako takovou.

Mladějov:
"sáhne na věšáček pro klíčky od auta"

Většina cestujících tohle vůbec chápat nemusí a buďto mají zajetou "svoji" trasu, nebo sáhnou po mobilní apce. A osobně, když jsem si vyzkoušel vlastnictví auta a starosti s ním, tak mi tarify, jízdní řády, přestupy a zpoždění připadají jako naprostá pohoda a mnohem méně stresu.
Zurückbleiben, bitte!
Středa, 11. října 2023 - 10:11:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4484
Registrován: 6-2019
Tak to budeš tzv. zvláštní případ. Auto dám jednou za půl roku do servisu a jinak se o něj nestarám. Natankuji všude, od Perského zálivu až po Lofoty a to během pár minut, včetně placení.

Oproti tomu jsem si před týdnem nebyl v Praze ani 100% jistý, jakou si mám koupit jízdenku na letiště. A ne, fakt si kvůli jedné cestě nebudu stahovat apku a pak se s ní učit. A ani to absolvovat pokaždé v každém městě znovu a jinak.
On se hotl nepíše rok 1970 a lidi mají o kvalitě života jiné přestavy než jsou večerní studia přepravních a tarifních věstníků a řádů.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Středa, 11. října 2023 - 12:37:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 201
Registrován: 4-2016
Ahmad_Šáh_Masúd: Jakto že jste na to letiště taky nejel autem? Že by se vám nechtělo do večerního studia parkovacích věstníků a řádů? [proud]
Středa, 11. října 2023 - 13:39:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4485
Registrován: 6-2019
Protože jsem se už na něj nevracel, pane vtipný.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Středa, 11. října 2023 - 14:03:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3130
Registrován: 1-2006
Vida, letištní autobazar je díra na trhu [biggrin]
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Tobik
Pátek, 13. října 2023 - 07:05:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 968
Registrován: 10-2010
Tak IDSOK má třeba pravidla pro jízdu do místa mimo platnost jízdenkky celkem jasná, viz Tarif IDSOK, str. 6.

Dokoupení jízdenky pro další cestovní úsek (tzv. “dokoupení zón“) – pro
uvažovanou nebo okolnostmi vyvolanou potřebu přepravy „přes“ nebo „do“ zón,
pro které stávající jízdenka neplatí, má cestující nárok na zakoupení další
jízdenky s bezprostředně navazujícími zónami (zónou) na zóny (zónu)
vyznačené na jízdence stávající (jde o tzv. „dokoupení zón“). Podmínkou pro
tento nárok je předložení stávající platné jízdenky, přičemž její platnost nesmí
skončit dříve, než má příslušný spoj odjezd dle jízdního řádu z poslední zastávky
zóny, pro kterou předkládaná jízdenka platí. Současně se předkládá
i průkaz (doklad), je-li na něj předkládaná jízdenka vázána.
Karfík
Pondělí, 16. října 2023 - 16:50:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 418
Registrován: 12-2006
Babilon:
"MZ: A Kladeňáci jsou v pasti. Za kolo nejde v eshopu zaplatit, protože se část trasy jede metrem, a bez dovozného nedostanu místenku zdarma (a rezervaci do ÚBP bez dovozného nedostanu vůbec). Tento týden nefunguje ani finta s trasováním přes Zličín, protože tam je také výluka."
Napište podnět a třeba to někdo opraví. Není důvod, aby e-shop neuměl ověřit, že již za kolo zaplaceno máte (po zadání čísla dokladu), přinejmenším, když doklad bude svázán s in-kartou.
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
Babilon
Středa, 25. října 2023 - 09:28:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4678
Registrován: 12-2007
Napište podnět a třeba to někdo opraví.
Zřejmě jsem je svým dotazem zavařil, ani po víc než týdnu mi zatím neodpověděli.
Středa, 25. října 2023 - 12:24:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3294
Registrován: 2-2007
Ten skvělý e-shop neumí jízdenky na autobus z hlaváku na letiště?
Pajas2
Středa, 25. října 2023 - 12:33:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 10-2009
Kdysi bylo dokonce možné si koupit jízdenku z Praha hl.n. na letiště i se slevou na InKartu. [happy]
Pezos
Středa, 25. října 2023 - 12:34:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2635
Registrován: 4-2014
Od doby, co tam platí jen zvláštní tarif a ne TR10, tak už ne
Jízdenku VLAK+ letiště nelze zakoupit na e-shopu ČD

(Příspěvek byl editován uživatelem Pezos.)
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.

Nehledejte zlý úmysl tam, kde je dostatečným vysvětlením hloupost. Hanlonova břitva
Středa, 25. října 2023 - 14:24:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3295
Registrován: 2-2007
Pezos:
"Od doby, co tam platí jen zvláštní tarif a ne TR10, tak už ne
Jízdenku VLAK+ letiště nelze zakoupit na e-shopu ČD (Příspěvek byl editován uživatelem Pezos.)
"

Pokrok nezastavíš.
Pátek, 27. října 2023 - 08:16:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1663
Registrován: 5-2002
Jak tak pozoruju v posledních dnech cvrkot ve vlacích, napadá mě, jak by bylo krásné, kdyby byly realizovány sny některých zdejších diskutujících o povinném místenkování veškeré dálkové dopravy: žádné narvané uličky, žádní zoufalci, posedávající v nástupních prostorech, minibar vesele projíždějící - zkrátka samá pozitiva a životní jistoty.
Akorát by se řada lidí nedostala tam, kam potřebuje jet i za cenu stání na chpodbičce - ale to asi nevadí... [crazy]
Sobota, 28. října 2023 - 12:15:16  
Administrátor
Číslo příspěvku: 75070
Registrován: 4-2003
Ale zase by třeba ti, co nedokážou duševně pobrat, že na vlaku není pouze ten vůz, do kterého se nacpali (a i přes upozornění, že vepředu/vzadu jsou vozy bez místenek a často skoro prázdné, raději blokují průchod a jsou často nejen slovně agresivní na ty, co místo nebo dokonce místenku, nedejbože ve voze 1. třídy, pořízenou mají a mají zájem se k místu dostat), do vlaku ani nelezli.
Je to sice smutné, ale nakonec by to i některé výhody mělo. Agresivních blbců bohužel přibývá. (Jasně, některé by ani to neeliminovalo.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Pondělí, 30. října 2023 - 18:38:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 481
Registrován: 11-2020
A kdyby se místenky zrušily úplně, tak by bylo ještě méně problémů, na osobácích také nikomu nechybí. Vlak je tu od masové přepravy cestujících, pokud chce někdo povinně místenkový dopravní prostředek, může jet dálkovým autobusem.
Mladějov
Pondělí, 30. října 2023 - 19:43:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20631
Registrován: 3-2007
Koukám zas jste získal díky své moudrosti cenu MUDr. Štrossmajera.

Že vy jezdíte vlakem tak akorát na výlet?
Pondělí, 30. října 2023 - 19:59:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16224
Registrován: 5-2004
Hele, já toho najezdím docela dost a kupuju akorát místenky na kolo tam kde je to povinné nebo když si chci vybrat místo jinam než do Bdpee. A stál jsem jedinkrát za poslední léta a to v neděli z Bouleslavi když ještě jezdily ČD. Tehdy totiž se nechal nějaký autista u Loukova sestřelit a tudíž místo dvou podvečerních krychlíků jel jeden....
Pondělí, 30. října 2023 - 20:05:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 484
Registrován: 11-2020
Nejen na výlet, občas i do práce. Ale v 90% případů jezdím vlakem v práci [happy]
Mladějov
Pondělí, 30. října 2023 - 20:10:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20632
Registrován: 3-2007
PV: No tak prosazovat zrušení místenek v dálkovce může fakt jen jednodušší jedinec bez většího rozhledu, co jede podle vzorce Já to nepoužívám, tak ať to zrušej.

Že ty nekupuješ to se nedivím - stojej tě totiž peníze navíc [biggrin]

Já si bez ní jízdu posledním vlakem v neděli ve 20.00 z Olomouce nedovedu představit, a jiné exponované spoje např. v pondělí ráno taky ne. Jestli kvůli pětatřiceti korunám ti za to stojí riskovat stání hodiny na chodbičce nebo se nechat vyhazovat těma místenkářema, tak si to užij.

A támhle v SC ze Slovenska to taky nemá chybu si dopředu zabukovat místo, jaké mi vyhovuje a třeba bez náhodného souseda a v tichém oddíle.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Čtvrtek, 02. listopadu 2023 - 11:49:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 270
Registrován: 2-2013
On je u Ex7 a R17 posunutý datum kdy se prodávají místenky? Všude jinde mi jdou koupit těch klasických 60 dní, a tady max 30 je tam nějaký ko}nkrétní důvod proč to tak je?
Čtvrtek, 02. listopadu 2023 - 12:43:35  
Administrátor
Číslo příspěvku: 75074
Registrován: 4-2003
Není ještě uzavřená podoba řazení?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Čtvrtek, 02. listopadu 2023 - 14:23:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16240
Registrován: 5-2004
vis o tom ze jsi mimon s temi vecnymi pindy ze mi jde o prachy? Jestli to nevis, tak ti sdelim, ze jako spravnej kolenovrt k ty dvacet plus mam v esopu mistenky gratis (samo mimo pendolinenek).

Mne nejde o zruseni mistenek a v exponovany cas si ji koupim. Jde mi o priblbly napady na povinny mistenkovani kdyz v tydnu to v ca 95 % nnaprosto neni potreba.
M_g
Čtvrtek, 02. listopadu 2023 - 14:43:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1950
Registrován: 6-2006
A které vlaky jsou celé povinně místenkové nebo které jsou v návrhu?