Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 17. 11. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 17. 11. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 17:52:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 10-2005
RadekŠ:
"Akorát že v roce 1938 i poté předvedl Edvard Beneš heroický politický a diplomatický výkon"

Zbytek debaty k osmašedesátému komentovat nebudu a nechci, ale tohle je hoooodně problematické tvrzení.
Počínaje swinstvem, který ušil na zde zmíněného Nečase, přes nesnášenlivost, se kterou vyštípal kdekoho, zbytečnou hurá cestu v roce 43 s tragikomicky směšnou vložkou v Teheránu, až po ješitnou neschopnost připustit, aby vedle něj vyrostl někdo schopnější a hlavně mladší.
Bohužel postupem let dospívám k otázce, zda plukovník Moravec neměl v jeho ohledu pravdu???
Mladějov
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 19:05:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20768
Registrován: 3-2007
J.M.:
" Třeba hodně mých příbuzných bylo v tom 68 ve věku 20+ a skoro nikdo se o to nezajímal. Venkov to prostě nijak zvlášť neprožíval."

Homolkovým to asi bylo jedno [biggrin]

Vážně: Okupace Rusákama se dotkla celého národa a jestli to "někdo neprožíval", tak teda musel být, sorry, docela kvalitní primitiv nebo hlupák.

Na výročí okupace 1968 se konal tichý celonárodní protest s tím, že pracující půjdou do práce pěšky - a abychom se bavili o železnici, tak např. pozdější známý konstruktér ČKD ing. Skála dělal o studentských prázdninách topiče na 423.0 a 422.0 na trati K.Hora-Zruč a vzpomíná, jak ten den ráno skoro nikoho nevezli.

Ono asi vážně záleží, v jaké společnosti lidí jste žil jak ve škole (práci), tak doma - viz vaše poznatky, jak nějaký Listopad 1989 byl všem vašim tehdejším spolužákům u řiti - to byl nějaký železničářský učňák?

Já tou dobou měl po vojně a chodil do práce a samozřejmě jsme se chtěli (tak 75%) zúčastnit aspoň generální stávky v Praze, tak 10% to odmítalo a zbytek se bál následků.

Ono nikdo nechtěl (zrovna) Havla, ba ho moc lidí neznalo, natož nějakého Klause nebo Zemana - prostě jsme chtěli, aby bolševik táhnul do [zadnice], jako už tomu bylo tou dobou v Maďarsku, Polsku, NDR..

A já zrovna nejsem přítelem demonstrací a hulákání po ulicích, připadám si manipulován, prostě to nemám moc rád, ať jde o stávku (demošku) kvůli pracovním podmínkám, politice, čemukoli, ale tehdy jsme se shodli, že na Václavák pojedem, aby bolševik viděl ty lidi v ulicích..

Taky třeba už na "vyhranou" Letnou jsem nejel - to už bylo zbytečné a připadal bych si jako blbec tam volat pod vedením Malého "Gusto, je tady husto" a bratříčkovat se s lidmi z PMJ.

To je ovšem věc čistě subjektivní, mé pocity, ale vidím to jako dneska.

Ale politiku tehdy průměrně inteligentní lidé (středoškoláci, maturanti) sledovali už před dvacítkou: Ona jim byla vnucována. Tak je samozřejmě zajímalo, jestli jsou to jen kecy starých senilních gerontů (viz Jakeš).

Dneska mají mladí lidé luxus, že prostě politiku k ničemu nepotřebují, takže ano, dneska je hodně mladých, co je jim politika u [zadnice] a ani na tom nevidím nic špatného.

Akorát holt ti vzdělanější se zajímají o okolí, k čemuž patří i politika a mít na lidi v ní nějaký (nepaušální) názor.

Já jen, když se tady někdo chlubí, jak mu bylo buřt, že přijeli Rusové.
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 19:11:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8750
Registrován: 3-2006
Ad Viajero: Tak on už to věděl starý pán, když Honzovi kladl na srdce, aby nikdy neopouštěl Beneše.[sad]
Co tě nezabije, to tě posílí.
Mrtví vám neublíží, jenom ti živí.
Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.

Myosotis.
Mladějov
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 19:31:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20771
Registrován: 3-2007
No já si nemohu pomoci, ale čím víc toho Beneše a jeho aktivity a povahu poznávám, tím víc cítím, jaké neštěstí dokáže způsobit slaboch ve vrcholové politice, když se tzv. lámou dějiny.

Mp: Tak Beneš umřel a Honza vypadl z okna, osvědčená to součást sovětské a ruské politiky - dnes to krásně vidíme.
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 19:50:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3069
Registrován: 12-2020
Hungry Bear:

Tak, a honem žalovat, jako správný udavač, to přece máte v povaze zažrané až do morku kostí.

Když myslíte, tak prosím. Mezi žalováním a oznamováním přestupku je jistý rozdíl, což byste při vašem vzdělání měl umět pochopit.

Pokud se vám to nelíbí, tak se jako hlupec neprojevujte.
Na rozdíl od vás jsem třeba viděl životopisný dokument o Dubčekovi, kde všichni co ho znali tvrdili, že to byl slušný člověk. Ale pan Hungry Bear si přečet na Gúglu, že to byl hajzl, tak to musí být pravda[proud] Přece každej komunista musí být hajzl, že?
Pokud se vám nelíbí mé názory, tak se k nim nevyjadřujte anebo se vyjadřujte slušně. Urážet druhé v diskuzi je hloupé a neetické[ko]. Jak správně říkal Masaryk, demokracii už bychom měli, tak teď ještě nějaké ty demokraty. Vy se tedy rozhodně jako demokrat nevyjadřujete, spíš bych si vás představoval tak při čarodějnických procesech jako Bobliga[ko]
M_g
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 19:55:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1963
Registrován: 6-2006
spíš bych si vás představoval tak při čarodějnických procesech jako Bobliga

Jé, to je pěkné přirovnání...
A takové... no úplně mimo mísu.
A kdože to chce zásah administrátora? HB nebo JM?
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 20:08:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3070
Registrován: 12-2020
Ahmad: dejte si pár facek a zkuste se nad sebou zamyslet.
Fackovat můžete leda sám sebe a zamýšlet se taky máte nad čím, třeba nad svojí arogancí.

V tomto věku se má především souložit a užívat života.
No to jste vystihl docela dobře, nicméně s politikou to vážně nesouvisí.
A když tedy u vás na škole to nebyla většina (asi), tak vězte, že na spoustě jiných škol ano. Zrovna tak na vojně, tak jsem byl jediný který nechodil chlastat do hospody já. Ostatní měli prochlastaný žold většinou za dva dny. Takže politiku tam taky nikdo neřešil[proud].
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 20:12:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3213
Registrován: 1-2006
J.M.:
"Na rozdíl od vás jsem třeba viděl životopisný dokument o Dubčekovi, kde všichni co ho znali tvrdili, že to byl slušný člověk. "

Tož ještě jednou repete:
Pro úplně tupé: doslova současně s demonstracemi provolávajícími "Ať žije Dubček" podepisoval zákony které tyto demonstrující posílaly do kriminálu bez soudu a které milicionářum dovolovaly je nejen mlátit dle libosti, ale i střílet. Fakt etalon "slušnosti" dle komouše.

Tedy nemusím nic googlit (to k dovzdělání potřebujete Vy), protože co ten "slušný soudruh" v roce 1969 aktivně odhlasoval a pod co se jmenovitě ve své funkci podepsal je uchováno ve Sbírce zákonů.

Nehlupákovi by došlo, že do "glorifikačního" televizního pořadu nikdo slušný mrtvého hanět nebude (a pokud bude, nebude to pasovat do scénáře).

J.M.:
"Přece každej komunista musí být hajzl, že? "
Buď naivní hlupák (věřící na pohádky bez náznaku použití mozku), nebo výstavní hajzl/svině (když chápe, jak to funguje) - jediná další možnost je souběh obojího.

No a s požadavky na cenzuru se račte odebrat do [zadnice]
Demokracie opravdu neznamená povinnost lézt hlupákům do zadku.
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 20:15:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8751
Registrován: 3-2006
Mladějov:
"Mp: Tak Beneš umřel a Honza vypadl z okna, osvědčená to součást sovětské a ruské politiky - dnes to krásně vidíme."

Tak tak, je otázka co by se dělo, kdyby nevypadl z okna.
Co tě nezabije, to tě posílí.
Mrtví vám neublíží, jenom ti živí.
Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.

Myosotis.
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 20:28:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3071
Registrován: 12-2020
Mladějov: jak nějaký Listopad 1989 byl všem vašim tehdejším spolužákům u řiti - to byl nějaký železničářský učňák?

Když už máte špatnou paměť, což ve vašem věku chápu, tak by bylo dobré si ten můj příspěvek opravdu přečíst. Já jsem psal pouze to, že 20. listopadu ještě nikdo nic nevěděl a když do třídy vtrhli nějací kluci a začali křičet pojďte na demonstraci na Václavák, tak nikdo pořádně nevěděl oč jde. Ti, kteří tam šli se prostě rádi ulili ze školy. Další dny už se pak informace šířili a byli jsme na demonstracích skoro všichni, takže to zase nepřekrucujte k obrazu svému. A nebyl to žádný učnák, ale normální střední škola s maturitou.

Já jen, když se tady někdo chlubí, jak mu bylo buřt, že přijeli Rusové.
A to jste prosím četl kde? Já jsem tady v roce 1968 ještě dávno nebyl na světě. Nikdo se ničím nechlubí, jen jsem zkonstatoval stav věcí na vesnici, nic víc, nic méně. Tyhle neopodstatněné závěry si z toho činíte sám.
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 21:05:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3072
Registrován: 12-2020
Hungry Bear: nemusím nic googlit Sám píšete, že jste gůglil.

Nehlupákovi by došlo, že do "glorifikačního" televizního pořadu nikdo slušný mrtvého hanět nebude
To byl normální životopisný dokument, ale jasné, že když tam Dubčeka neodsoudili alespoň posmrtně, tak pro vás je to špatné. To chápu.

Přece každej komunista musí být hajzl, že?Buď naivní hlupák (věřící na pohádky bez náznaku použití mozku), nebo výstavní hajzl/svině (když chápe, jak to funguje) - jediná další možnost je souběh obojího.

Tak tady se zase budete muset dovzdělat. Já znal tedy opravdové komunisty jen dva. Oba už jsou po smrti. Jeden byl soused mojí babičky a byl to velice vzdělaný člověk. Uměl 6 jazyků, měl samozřejmě vysokou školu a byl opravdu dost zažranej. Ale jako člověk byl naprosto milionovej. Nejlepší soused ze všech. Nikdy s ním nebyl žádný problém, naopak vždycky babičce ochotně pomohl s čímkoli potřebovala. Pak byl asi 20 let v Africe (byl to vědec). Posledních 5 let mu doma umírala žena na rakovinu a on se o ní staral. To už mu bylo skoro 90. Dožil se 93. Prostě super člověk. Po jeho smrti pak jeho barák vnučka prodala, dneska to má nějakej arab a rostou tam metrový břízky a tráva.
A pak druhý. To byl kamarád táty z vojny. Měl rovněž vysokou školu a několik titulů, ty už si ani všechny nepamatuji. Uměl 5 jazyků a později dělal ředitele akademie věd. Byl to trochu něco jako strejda, i když nebyl příbuzný. A taky naprosto milionovej člověk. Navíc trochu i fanda do vlaků. V 68 pomohl mnoha lidem, aby je nevyhodili (to jsem zjistil až na jeho pohřbu, kam přišlo takových lidí asi 20). V 89 ho samozřejmě z pozice ředitele vyhodili, i když byl oblíbený. Ale komunista to prostě tehdy dělat nemohl. Nakonec se živil jako OSVČ, mimo jiné dělal odhady uměleckých předmětů. Umění měl v malíčku.
Ale já vím, že vás stejně nic nepřesvědčí. Nenávist je hrozná a těžko se s ní bojuje. Ani já nemohu na 100% říci, že ti dva nikdy a nikomu neublížili, ale klidně bych si to vsadil. A teď suďte...
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 21:12:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8752
Registrován: 3-2006
Ad J.M.: To jste tedy byl asi v nějakém informačním stínu.

Spolužáci již od ledna pravidelně frčeli do Prahy na demonstrace. Vzhledem k tomu, že jsem měl dohled za prdelí a připomínky ať neblbnu od Stb už od srpna 88. Tak jsem dělal back office, tedy zapsal jsem poznámky z vyučování, které si aktivní demonstranti opsali následující den, kdy byla škola.

16.11. jsme měli vyuřování a kantor, který o tomhle věděl, nás varoval ať nejezdíme nikdo 17. do Prahy, že se něco velkého chystá. Takže ani pravidelní účastníci se do Prahy nevypravili.

Druhý den ráno, což byla sobota 18.11. jsem měl puětšnou Svobodnou Evropu a málem to se mnou švihlo.
Nikdy jsem nenašel odvahu se zeptat odkud to věděl. Nakonec dlouhá léta byl v ruzných politických funkcích a učil na univerzitě.

V pondělí 20.11. jsem byl v práci a 7914 už semnou domů jeli študáci z Prahy s plakáty.

Jinak možná by to někteří chtěli zapomenout, ale před 17.11. byl vzor i pro mladé Gorbačev a jako protest se nosil odznáček s Leninem. Byl to protest proti našemu zaprděnému socialismu, který se bránil perestrojce zuby nehty.[biggrin]
Co tě nezabije, to tě posílí.
Mrtví vám neublíží, jenom ti živí.
Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.

Myosotis.
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 21:44:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3074
Registrován: 12-2020
No já popisuju jen co jsem sám zažil, je klidně možné, že v jiné třídě to měli jinak, ale dost pochybuji, to by se o tom vědělo. Pravda byla i u nás (ve vedlejší třídě) skupinka těch co byli v nějakém tom jako odboji. Většinou se tam dost chlastalo a kdo ví jestli tam nebyly i drogy a bylo tam s nimi pár signalistů z některých pražských stanic a jiných těch nejspodnějších profesí (ale kluci byli docela v poho), protože ty už nikdo nemohl vyhodit níž. Ale fakt si nepamatuju, že by to zasáhlo víc než jen tu skupinku (před Listopadem).
A toho 17 byl pátek, takže po víkendu se nevědělo nic, než co bylo v telce. Uvědomte si, že málokdo měl telefon a spousta z nás nebyla z Prahy, ale dojížděla z okolních obcí a měst. A hlavně bylo nám 17 a to politiku fakt moc neřešíte. Po 20.11. to už bylo jinší kafe. Bohužel později pak dost lidem zhořklo. Ale tehdy to byla opravdu euforie, bohužel nevydržela moc dlouho.
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 22:03:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8754
Registrován: 3-2006
Tak Beroun, Zdice ani Příbram, také nejsou zrovna Praha. Bylo mi 18 a je pravda, že někteří spolužáci byli starší i když ne tak jako Hujer nebo Kroupa. Ale, že bychom se tehdy spol=hali na ČST, to ne. I v práci trůnil v dílně pořádný lampový rozhlasový přijimač s ryskou na skle v místě Svobodné Evropy a mistr (komunista a milicionáč), vždy jen beznadějně prohlásil, alespoň si to pouštějte potichu.[blush]

Jinak souhlas, byla to stejná konfigurace jako letos 17. byl pátek. A dokonce se v sobotu také ochladilo a začal padat sníh.
Co tě nezabije, to tě posílí.
Mrtví vám neublíží, jenom ti živí.
Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.

Myosotis.
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 22:13:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3214
Registrován: 1-2006
J.M.:
"Hungry Bear: Sám píšete, že jste gůglil. "
Vážně?
Jste vůbec schopen pochopit, co znamenají slova "tak si nejdřív vygooglete" ???
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 22:16:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3215
Registrován: 1-2006
J.M.:
"A taky naprosto milionovej člověk. "
To o Adolfu Hitlerovi v soukromí platilo taky.
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 22:48:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3076
Registrován: 12-2020
Opravdu? Pokud vím tak Hitler byl neúspěšný malíř, v lásce taky docela neschopný a i ten pivní puč zvoral. Vlastně nedokázal nic kloudného a byl bez peněz. Tak začal s politikou a zjistil, že umí oslovit dav. A podmínky v Německu a snad i dost náhod přispělo k tomu, že nakonec uspěl. Měl totiž ambice kombinované s nenávistí a to je vražedná kombinace. Jen nikdy nepochopím, když jsem viděl ty nenávistné projevy a grimasy šílence jak mohl být zvolen kancléřem. Od pohledu šílenec a přesto ho Němci zvolili, nepochopitelné.
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 23:02:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1390
Registrován: 8-2011
Dobrý večer. Ač nerad, bohužel musím opět upozornit na nevhodné chování přispěvatele Hungry Bear v příspěvku č. 3208 ze 16. listopadu v 16.13 v sekci Všeobecná neželezniční diskuze. Domnívám se, že diskuze má být vedena slušně a bez urážek, což je ostatně i v pravidlech tohoto fóra. Bohužel to není první případ a snad není normální urážet druhé jen pro jejich odlišný názor. Děkuji.

Hele bonzáku a hlídači čistoty diskuze,že vás vůbec netrápí věčné vyvolávání konfliktů,urážení a buranské okřikovaní příjmením ( což je mimochodem také v rozporu s pravidly fóra) svých oponentů u jiného diskutujícího a to jen proto,že se shodujete v názorech ? Říká vám něco slovo pokrytectví?
Napadá mě hláška z jednoho filmu , " a kdo je tady hňup " .
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 23:18:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3078
Registrován: 12-2020
Bonzák jste spíš vy, když máte potřebu to sem kopírovat. Hungry Bear mě osobně vyzval, abych to ohlásil, tak jsem tak učinil. A prosím o kterém diskutujícím je řeč? Já nikoho příjmením neoslovuji neb ani nikoho příjmením neznám (považte, že opravdu nezkoumám s kým diskutuji - nemám totiž rád kádrování) a pravidla dodržuji.
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 23:21:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1641
Registrován: 9-2015
@Mladějov - Honza vypad z okna
Tam byl ve hře ten gauner Pich Tůma, co taky prásknul své parťáky v partyzánském odboji Gestapu, ne? Možná Pich Tůma v důvěrné spolupráci s nějakými ruskými poradci. No, to se vlastně neví. Svědci (o nichž se myslelo, že žádní nejsou) se moc báli, pochopitelně, a dnes už budou jistě po smrti. Pich Tůma byl nejspíš jedna z největších zrůd.
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 23:34:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1642
Registrován: 9-2015
@JM - Byla to euforie, bohužel nevydržela pak moc dlouho
Aspoň tohle kdyby někteří z nesouhlasících s režimem pochopili: Že když je režim ohrožen, rozmístí včas mezi opozici své kádrové rezervy. A pár dalších lidí, co je budou jednotně chválit a tlačit nahoru.
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 23:44:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1643
Registrován: 9-2015
@Mořepetr
Jestlipak si Vaši spolužáci někdy uvědomili, že každý druhý, kdo s nima na Havlíčkově náměstí provolával hanbu komunistům, byl fízl? Myšleno ne v nadsázce, ale matematicky přesně. Nejvíc mě bavilo, jak se na to fízlové uměli dobře přistrojit.
Ovšem odznáček s Leninem, to jsem tedy ještě neslyšel. To byly tedy dost zvláštní kruhy.
Čtvrtek, 16. listopadu 2023 - 23:53:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 12-2007
Hungry Bear mě osobně vyzval, abych to ohlásil, tak jsem tak učinil.

Co jiného se dá taky čekat od národa, který se po pás klaní estébákovi a soudně uznanému lháři a někteří ho zde ještě oslavují jako "chytrého člověka"... [crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Cisalpino.)
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Pátek, 17. listopadu 2023 - 00:09:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29704
Registrován: 5-2002
MP: Druhý den ráno, což byla sobota 18.11. jsem měl puětšnou Svobodnou Evropu a málem to se mnou švihlo.
JM: toho 17 byl pátek, takže po víkendu se nevědělo nic, než co bylo v telce

Jak vidno, kdo chtěl něco vědět, ten se dozvěděl. Kdo vědět nechtěl, plácá nesmysly ještě dnes...

JM: Já nikoho příjmením neoslovuji
Čti pořádně. Hroch netvrdí, že to děláš, ale že Ti nevadí, že to dělá JirkaXXL (zrovna dneska ukázkově rozesral diskusi o 2M90).
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 17. listopadu 2023 - 00:52:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3079
Registrován: 12-2020
A co je mi toho co dělá Jirka XXL? Pokud někoho uráží, tak to snad má nahlásit ten dotyčný, když už si to neohlídají moderátoři. Když půjdu po ulici a dva cizí lidé si budou nadávat, tak mi toho celkem taky nic není.
Pátek, 17. listopadu 2023 - 06:27:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1392
Registrován: 8-2011
Vy jste alibista,že to není možný. 😃
osobně vyzval, abych to ohlásil, tak jsem tak učinil
Když tak na slovo posloucháte a někdo vám řekne, abyste už šel do [zadnice],tak půjdete? Ptám se pro kamaráda.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.R420.)
Pátek, 17. listopadu 2023 - 08:04:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8755
Registrován: 3-2006
Mirek_Zv.:
"Jestlipak si Vaši spolužáci někdy uvědomili, že každý druhý, kdo s nima na Havlíčkově náměstí provolával hanbu komunistům, byl fízl? Myšleno ne v nadsázce, ale matematicky přesně. "
Řekl bych, že to neřešili. A v té době se neprovolávala hamba komunistům, ale hamba komunistům, ktečí vládli. Už jsem tady jednou psal, že už rok nebo dva pžed listopadem kroužili komunistí z Obrody a snažili se dát dohromady lidi pro pokračování socialismu s lidskou tváří.


Mirek_Zv.:
"Ovšem odznáček s Leninem, to jsem tedy ještě neslyšel. To byly tedy dost zvláštní kruhy."

To ano, měl jsem "štěstí", že jsem seděl najednou na třech židlích. Do konce 88 jsem byl učeň na učilišti ČSUP. Od srpna 88 pracovník ČSD a od září 88 student "večerní průmyslovky". Takže jsem se potkával ve třech prostředích s různými lidmi.
Jako učeň jsem dělal na stavbách, kde přes den makali učňové a v noci muklové. Na šachtě kde makali muklové jsme měli jedno pracoviště odborného výcviku. Na druhé, která jiý byla odstavená jsme měli druhé pracoviště a to v původním skladu výbušnin. Tam bylo zajimé i to, že to patřilo do obvodu pracovišť zrušeného lágru Vojna (byla to šachta 4) a vedle hned byly šachty 1 a 2 dnešní památník Vojna. Tehdy to sloužilo jako autopark techniky VB pro demonstrace. Takže jsme přes drýty očumovali údrřbu techniky (např. OT-64 Skot). No a samotné učiliště bylo v bývalých kasárnách strážní jednotky lágru Bytíz, který se nalézal na druhém břehu nádherného červeného jezera začínajícího u učňáku. To jezero je odkalovací nádrž úpravny uranových rud a vždy se jedna půlka nechala vyschnout a usazený materiál se odvážel do Mydlovar.
Prostě nádherná lokace, jak dělaná na dovču.[lol]

Ona vodní plocha s trochu větší radiací.[lol]

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Co tě nezabije, to tě posílí.
Mrtví vám neublíží, jenom ti živí.
Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.

Myosotis.
Pátek, 17. listopadu 2023 - 08:08:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7055
Registrován: 6-2016
Dovolím si diskutérům i ZVP v této PVS doporučit přečtení článku https://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost/cesta-34-let-od-soci alismu-k-socialismu.A231116_162831_p_spolecnost_nef

Podle mě (jsem starý, blbý a od ničeho nemám klíče) se paní Lhotská trefila přímo do středu černé desítky!
Pátek, 17. listopadu 2023 - 08:15:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16286
Registrován: 5-2004
mp: ono o moc vic zdroju informaci nez to radium nebylo. Na tiskoviny typu listy nebo lidovky museli byt dost dobri znami a zapadni televize se chytala dost omezene.

Docela jsme uz nekdy 88 za perestrojky cumeli co vse se dalo videt a slyset v televizi sovetsky. Proti tomu je impotentni dnesni ceska televize.

Jo a stara lampovka s 13 m kratkejch nesmela z domu a z nostalgie ji mam dodnes:-)
Pátek, 17. listopadu 2023 - 08:43:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8756
Registrován: 3-2006
Ad Petr_vlček:
Cožpak televize, ale tehdy se potajnu ofocovala i některá vydání Moskevské pravdy. Neměli to soudruzi ve vládě tehdy lehké. Podvratné tiskoviny i z Moskvy. No kam to došlo.[rofl]

No já už jsem na to rádio šel doma moderně a poslouchal jsem na vysněné a z učňovských výplat zakoupené VEF 206 (dodnes šlape).[proud]
Co tě nezabije, to tě posílí.
Mrtví vám neublíží, jenom ti živí.
Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.

Myosotis.
Pátek, 17. listopadu 2023 - 08:48:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15711
Registrován: 4-2003
Cisalpino:Co jiného se dá taky čekat od národa, který se po pás klaní estébákovi a soudně uznanému lháři a někteří ho zde ještě oslavují jako "chytrého člověka"... [crazy]

Trochu bych to upřesnil: Co jiného se dá taky čekat od národa, jehož třetina se po pás klaní estébákovi a soudně uznanému lháři a někteří ho zde ještě oslavují jako "chytrého člověka"...
Pátek, 17. listopadu 2023 - 10:02:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3216
Registrován: 1-2006
Když přidáme obdivovatele Okamury, Trikolory, Šlachty, Zítka, ... tak se obávám že v počtu blbů jsme hóóóodně nad třetinou [sad]

(Příspěvek byl editován uživatelem Hungry_Bear.)
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Pátek, 17. listopadu 2023 - 10:03:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4651
Registrován: 6-2019
Fackovat můžete leda sám sebe a zamýšlet se taky máte nad čím, třeba nad svojí arogancí.

Až tady přestanete vystavovat vaše nebetyčné neznalosti a naivitu, naučíte se číst a chápat, pak se rád přestanu chovat arogantně. Zatím projevujete obludné mezery a naivitu hraničící s debilitou.
Hele, na rozdíl od vás, tady řadu diskutérů znám osobně a fakt nemám problém jejich názory respektovat.
To co tady předvádíte však svědčí o tom, že si od doby, kdy jste chodil na tu střední školu, sedíte na uších, očích a jste totálně mimo realitu.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Pátek, 17. listopadu 2023 - 10:33:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1218
Registrován: 12-2007
osobně vyzval, abych to ohlásil, tak jsem tak učinil
Takhle se normální lidi chovají naposledy někde v mateřské škole. [crazy]

Trochu bych to upřesnil: Co jiného se dá taky čekat od národa, jehož třetina...
Nu dobře, brát Vám to nebudu, já to beru tak, že každý třetí občan sympatizující s tímhle toxickým monstrem je prostě příliš mnoho na to, abych to označoval za nějakou část.
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Pátek, 17. listopadu 2023 - 11:44:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16287
Registrován: 5-2004
"Přece každej komunista musí být hajzl, že?Buď naivní hlupák (věřící na pohádky bez náznaku použití mozku), nebo výstavní hajzl/svině (když chápe, jak to funguje) - jediná další možnost je souběh obojího."

No a toho zvolilo tech zbylych 70% neblbu za prezidenta.
Pátek, 17. listopadu 2023 - 11:48:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16288
Registrován: 5-2004
Mp: a to ten vef206 jestli si dobre pamatuju byl sovetskej:-).

Ja mel dederonskej stern co mel 16 m a na chalupe je dodnes funkcni za brigadne koupena transilvanie - kazetak uz asi ne, u nej uz byla zbrousena hlava a bude v haji reminek...
Pátek, 17. listopadu 2023 - 12:07:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8758
Registrován: 3-2006
Petr_vlček:
"Mp: a to ten vef206 jestli si dobre pamatuju byl sovetskej:-)."

Přesně tak, jak jinak na Čukotce chytit Moskvu. [proud]
Co tě nezabije, to tě posílí.
Mrtví vám neublíží, jenom ti živí.
Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.

Myosotis.
Mladějov
Pátek, 17. listopadu 2023 - 12:42:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20772
Registrován: 3-2007
>toho zvolilo tech zbylych 70% neblbu za prezidenta.

Ten ti ale leží a dalším mentálním komunistům v žaludku, viď? Už Jirka XXL na to poukazoval - že jsi na to nikdy nepoukazoval u Babiše?
Jinak ta cca třetina sedí a dlouhodobě.

Hele, já se tady nebudu dneska hádat o současných politicích, ale každému jen trochu myslícímu člověku dojde, že pro velkou část jeho voličů to byl plebiscit mezi Babišem a Pavlem, že to tam s nějakým superpocitem Pavlovi neházeli.

Mimochodem co teda tam podle tebe ten Pavel dělá výrazně blbě? Já jsem naopak celkem příjemně překvapen.

Nic, nebudu se s tebou dohadovat, vraťme se dneska k historii - mne zaujala ta tuším Mořepetrova myšlenka, co by se dělo, kdyby Honzu Masaryka nestrčili z římsy.
No asi nic, ráno (nebo za pár dní?) měl odletět za svou přítelkyní na Západ a velmi pravděpodobně by zase mluvil do BBC v českém vysílání jako za války.
Češi ho milovali, mohl mít na ně značný vliv, tohle prostě Sověti nemohli riskovat, že bude v Československu populárním a nejpopulárnějším představitelem opozice, a ještě ta paralela s Němci a válkou, pár let stará.. kdoví, jak by to nakonec s vládou promoskevských soudruhů v ČSR dopadlo.
Pátek, 17. listopadu 2023 - 12:42:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15715
Registrován: 4-2003
Hungry bear:Když přidáme obdivovatele Okamury, Trikolory, Šlachty, Zítka, ... tak se obávám že v počtu blbů jsme hóóóodně nad třetinou

Nezapomeň, že tyto skupiny se prolínají a jak moc těchto vocasů procentuálně u nás je, nejlépe odhalily prezidentské volby. Ano, je to opravdu více než třetina lidí. Utěšuji se ovšem tím, že tito jedinci jsou vesměs důchodového věku, takže jich dost do příštích voleb zemře přirozeným způsobem. Dále mne těší, že mezi prvovoliči je téměř nulová podpora vadných stran, tito lidé se pokazí většinou až později, když zapadnou mezi nepříliš vzdělaný kolektiv a ten ho zpracuje. Tedy je nejlepší, když jdou dál studovat a do takového kolektivu se nemají šanci dostat.


Cisalpino:Nu dobře, brát Vám to nebudu, já to beru tak, že každý třetí občan sympatizující s tímhle toxickým monstrem je prostě příliš mnoho na to, abych to označoval za nějakou část.

Pravda opravdu je, že každý každý třetí občan sympatizující s tímhle toxickým monstrem je prostě příliš mnoho. Ale přesto jsem se na to chtěl podívat z té lepší strany [wink].
Pátek, 17. listopadu 2023 - 12:51:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3217
Registrován: 1-2006
Bram:
"Ale přesto jsem se na to chtěl podívat z té lepší strany [wink]."
Takový pohled už se nabízí jen ze Švýcarska, tam svět spěje do [zadnice] nejpomaleji [wink]
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Pátek, 17. listopadu 2023 - 13:15:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8759
Registrován: 3-2006
Mladějov:
"
Nic, nebudu se s tebou dohadovat, vraťme se dneska k historii - mne zaujala ta tuším Mořepetrova myšlenka, co by se dělo, kdyby Honzu Masaryka nestrčili z římsy.
No asi nic, ráno (nebo za pár dní?) měl odletět za svou přítelkyní na Západ a velmi pravděpodobně by zase mluvil do BBC v českém vysílání jako za války.
Češi ho milovali, mohl mít na ně značný vliv, tohle prostě Sověti nemohli riskovat, že bude v Československu populárním a nejpopulárnějším představitelem opozice, a ještě ta paralela s Němci a válkou, pár let stará.. kdoví, jak by to nakonec s vládou promoskevských soudruhů v ČSR dopadlo."

Toho se bála jak Moskva, tak Beneš. Ono to mohlo nakonec dopadnout tak, že by přesvědčil západ k nějaké podobné činnosti, jako v případě Rakouska. Ale to jsou jen kdyby, jak víme dopadlo to jinak.

Jinak si přiznejme, že pokud by i Honza podal rezignaci, neposvětil by pokračování vlády.


Tady máte ten listopad, docela dobře popsaný z hlediska insidera.
Co tě nezabije, to tě posílí.
Mrtví vám neublíží, jenom ti živí.
Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.

Myosotis.
Mladějov
Pátek, 17. listopadu 2023 - 13:42:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20773
Registrován: 3-2007
Mp: No s něčím bych souhlasil, něco vidím jinak.

Zato si dovolím predikovat dnešní vývoj tady: K večeru se probere zdejší rudá úderka, případně se vrátí z nákupů v Polsku a popadesáté vám vysvětlí, jak 17.11. byl všechno podvod, jak každý druhý na demonstraci byl fízl (viz Mirek Zvolský ve 23.44 včera - je to o pár příspěvků výš), a nahází na zatím zde celkem slušnou vzpomínkovou diskusi pamětníků i nepamětníků s takovou rádoby ironií haldu slizu, nenávisti a relativizace.

Oni z toho mají potěšení.


(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Pátek, 17. listopadu 2023 - 13:54:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16289
Registrován: 5-2004
1) nestesti je to ze si tzv demokradi protlacili do druhyho kola komunistu pavla. Skoda ze dnes na ty narodni nerek co delal pred 34 lety, kde byl pripraveny k zasahu. Protoze "procitl" az pote co to ruplo a to udelala vetsina prospecharu. Treba se ale jeste dozijem ze konvertuje k islamu.
2) osobne mne je milejsi "komunista z pztky" nez "komunista z armady". Oba na tom dnes jsou stejne, komanci uz nejsou. Ze byl na pztce pod dohledem stb asi vi kazdej z ty doby. Ja mel sefa co byl makat v alziru. A vypravel jak na ne jezdila "konttrola". I to jak estebakovi zarizovali hotel poctive oknem k mesite aby ho rano hned budil muezin... Mozna na nej taky meli svazek. Je mne to fuk, mne by zajimalo ne kdo byl jak veden ale kdo a koho napraskal, coz se nedozvim.
3) uz jen to ze pavel verejne vyslovil myslenku ze by se melo zvazit zruseni veta v eu (a prevest mensi staty do role autonomnich sovetskych republik v eu) vede k tomu ze to proti babisovi byla horsi volba a ze to proste je zelenej mozek. A je otazka co na nej maji v moskevskych archivech.
Pátek, 17. listopadu 2023 - 14:28:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 12-2007
A je otazka co na nej maji v moskevskych archivech.

Taky je otázka co tam mají na Vašeho miláčka Bureše, který v rámci PZO v letech 1985-1991 pracoval v Maroku, kde bylo vše pod drobnohledem tajných služeb SSSR a někteří agenti východního bloku byli přímo řízeni sovětskými zpravodajci. [wink]
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Pátek, 17. listopadu 2023 - 15:02:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2362
Registrován: 11-2005
My provozáci tento svátek slavíme prací...[proud][wink]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pátek, 17. listopadu 2023 - 15:31:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8760
Registrován: 3-2006
Petr_vlček:
"A je otazka co na nej maji v moskevskych archivech."

Jen bych si dovolil škrtnout město umístění archivů.[blush]

Dnes platí, že bez archivu není velení.[proud]
Co tě nezabije, to tě posílí.
Mrtví vám neublíží, jenom ti živí.
Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.

Myosotis.
Pátek, 17. listopadu 2023 - 16:23:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16290
Registrován: 5-2004
cisalpino: rozvedcici ve vojste varsavske smlouvy nejspis byli vic pod dozorem kgb nez neejaky pzo ceskav maroku.

Jo a muj oblibenec tedy babis fakt neni, to ale ti s mozkem v dvoustavove logice tezko pochopi. yV druhym kole jsem ho ale zasluhou tech co pavka protlacili volil. Politruka csla co navic obratem prevlikne kabat fakt ne.
Pátek, 17. listopadu 2023 - 19:15:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3082
Registrován: 12-2020
Ahmad: To co tady předvádíte však svědčí o tom, že si od doby, kdy jste chodil na tu střední školu, sedíte na uších, očích a jste totálně mimo realitu.
A i kdyby tak je to moje věc, ne vaše. A diskutovat máte slušně, což nečiníte, naopak stupňujete svoji agresi. Zajímavé, že ještě nedávno vám nic z toho nevadilo, ale od té doby co jsem zde uvedl jak to bylo u nás doma v 70/80 letech jste začal být vůči mě silně agresivní. Tak prostě chlapsky přiznejte, že to nedokážete skousnout a neschovávejte to za zástupné věci.
Mimochodem s tou agresivitou byste měl něco dělat. Ona s u vás projevila už za Covidu, jestli si ještě vzpomínáte.
Paradoxně nejvíc mají s tolerancí druhých a jejich názorů problém ti co nejvíc křičí o demokracii a svobodě. Svoboda a demokracie je ovšem taky tolerance jiného názoru nebo třeba i jiného pohledu na život. A to vám chybí.
Pátek, 17. listopadu 2023 - 19:40:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3218
Registrován: 1-2006
J.M.:
"A diskutovat máte slušně, což nečiníte, naopak stupňujete svoji agresi. "
Tak honem, pospíchejte ho za pravdu udat, nebo dneska neusnete.

J.M.:
"Paradoxně nejvíc mají s tolerancí druhých a jejich názorů problém ti co nejvíc křičí o demokracii a svobodě. Svoboda a demokracie je ovšem taky tolerance jiného názoru nebo třeba i jiného pohledu na život. A to vám chybí."
Tož račte demokraticky tolerovat, že skrze vaší zdejší prezentaci "jiného názoru nebo třeba i jiného pohledu na život" Vás máme za (censored). Nebo nám snad chcete za "křiku o demokracii a svobodě" upírat právo na názor?
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Pátek, 17. listopadu 2023 - 20:08:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3083
Registrován: 12-2020
Názor mít můžete, ale za dodržování pravidel, která zrovna vy ustavičně porušujete, takže šoupejte nohama a mlčte. A s tou nenávistí něco dělejte, rozežírá vás to zevnitř.
Jinak, když už to tedy chcete slyšet, tak vás mám především za nevychovance. Za co že mě máte vy, nerozumím...

Tak honem, pospíchejte ho za pravdu udat, nebo dneska neusnete.
Za pravdu? (vaši nebo jeho pravdu, která je naprosto relativní?). Ne za pravdu nebo nepravdu, ale za porušení pravidel. Docela vás lituju. Jste vlastně chudák. Jestli ohlášení nepravosti, porušení zákona nebo pravidel a jejich ohlášení považujete za práskání, pak k tomu nemám co dodat. A ohledně spaní nemusíte mít strach, mé svědomí je čisté, takže spím dobře.
M_g
Pátek, 17. listopadu 2023 - 20:16:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1964
Registrován: 6-2006
Je fascinující, když někdo jedná jako piča, dokonce ve slabé chvíli potvrdí, že hodlá jednat jako piča je najednou rozčílený, když se někdo objeví a napíše, že se chová jako piča.
Pátek, 17. listopadu 2023 - 20:35:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17040
Registrován: 11-2002
M_g: to tu asi nevydrží, škoda... [ok][proud]
Pátek, 17. listopadu 2023 - 21:17:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4652
Registrován: 6-2019
J. M. No tak nám prozradte, proč se zde systematicky chováte jako piča?

Ano, vůči lidem co si pochvalují jak se za Husáka měli fajn, jsem vždy agresivní. Protože si dobře pamatuji jak to měla ta druhá část a jak to bylo doopravdy.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Pátek, 17. listopadu 2023 - 21:24:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4653
Registrován: 6-2019
A mimochodem, Mladějov vám to tady už napsal jasně: žili jste v ohrádce jako ovce. Bez zájmu, že existuje jiný svět, jiná kultura, svobodná společnost.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Pátek, 17. listopadu 2023 - 22:39:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1644
Registrován: 9-2015
@Mladějov - že jsi na to nikdy nepoukazoval u Babiše.
To je právě ta tragédie, ta blbost ne třetiny, ale 90% národa, že nejsou schopni pochopit, jaký je rozdíl mezi a) spoluprací pod nátlakem/vydíráním, b) prověřením pro práci v PZO, zejména s výjezdy do kapitalistické ciziny, c) spoluprací dobrovolnou a třeba i horlivou, d) zaměstnaneckým poměrem u Vnitra nebo Armády u Státní bezpečnosti nebo v rozvědkách. A že zatímco c) je snad odporná kreatura, tak teprve d) je ta pro demokratickou společnost nejnebezpečnější skupina. Skupina, která měla být v osvobozené společnosti za každou cenu od moci odstavena.
Ale ne. Tenhle národ si z něj udělá za nadšeného hýkání svázáků typu HB nebo Mgr - prezidenta. A budou věčně od této syrové pravdy odvádět pozornost a obviňovat jiného z bezvýznamné skupiny b).
Nota bene v prostředí, které tady tihle svazáci a opravdoví dezoláti hned od 89 vytvořili, které především umožnilo spálit svazky hlavounů, které bylo potřeba očistit pro budoucí použití, a ponechat svazky těch, hlavně z kategorie a), které chce ta první skupina do smrti mít v hrsti a při sebemenším náznaku neposlušnosti vydírat.
Pátek, 17. listopadu 2023 - 22:47:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1645
Registrován: 9-2015
@HB - nám chcete upírat práci na názor?
Vy ve skutečnosti nemáte názor žádný. Vy jen chcete jet vždy za každou cenu na vlně nadřazenosti a moci. A všichni ostatní Vám vyhovují, jen když svoji podřízenou roli snášejí mlčky. Jinak jsou to pro Vás hned <cenzurováno>, případně demonstrujete, jak byste jim nejraději rozbil hubu.
Pátek, 17. listopadu 2023 - 22:53:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1646
Registrován: 9-2015
@Mladějov
Pletete páté přes deváté. Řeč byla o demonstracích na Havlíčkově náměstí v roce 1988. Vy jste nejspíš někde na demonstracích v listopadu 1989. Možná to na Národní třídě bylo úplně stejně, nejspíš, ale o tom nic netvrdím, protože o tom nic nevím.
Pátek, 17. listopadu 2023 - 22:56:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3085
Registrován: 12-2020
V ohrádce? No to jistě, to taky nikde nezpochybňuju. Problém jaksi je v tom, že nikdo z nás (ti co jsem o nich mluvil) tu nesvobodu nepociťoval (asi jsme holt nebyli nároční). Nebo proč teda spousta lidí, které znám dodnes na tu dobu vzpomíná v dobrém? A klidně znova budu opakovat, že ti lidé nikomu neublížili, nebyli ve straně atd.
Takže prostě nesmím říct to co jsem sám zažil a jak to bylo, protože se to neslučuje s tím co jste prožili vy? Nezlobte se, ale to pak není diskuze. To je to samé, jak to dělali komunisti. Buď budeš mluvit (myslet) tak jak my chceme nebo tě zavřem, vyhodíme z práce, prostě ti to osladíme.
A že jsme se za Husáka měli dobře na tom trvám. Například většina národa v 80 tkách už měla auto, chatu a jezdila na dovolenou, což mi tedy nepřijde jako třít chudobu. Což vůbec nevylučuje, že dnes se máme třeba (myšleno hmotně) ještě líp než tehdy. To já přece taky nepopírám. Ale nechtějte po mě, abych tvrdil, že tehdy prostě stálo všechno za h-o, když to tak prostě nikdo z nás (o kterých jsem mluvil) necítil. Pochopeno?
Pátek, 17. listopadu 2023 - 23:02:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3086
Registrován: 12-2020
Jinak pro ty z vás, kteří pravidla slušné diskuze zde nečetli nebo je nerespektují si dovolím připomenout - pravidlo č. 3 Uživatelé nesmí používat vulgární výrazy, pomlouvat, urážet ani vyhrožovat násilím nebo se jinak nevhodně vyjadřovat.
Pátek, 17. listopadu 2023 - 23:16:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3219
Registrován: 1-2006
Ahmad_Šáh_Masúd:
"A mimochodem, Mladějov vám to tady už napsal jasně: žili jste v ohrádce jako ovce. Bez zájmu, že existuje jiný svět, jiná kultura, svobodná společnost."
Tohle ovce nemá čím pochopit.
U té zájem o okolí končí sledováním, aby se soused náhodou neměl lépe.

Mirek_Zv.:
"Vy ve skutečnosti nemáte názor žádný. Vy jen chcete jet vždy za každou cenu na vlně nadřazenosti a moci. A všichni ostatní Vám vyhovují, jen když svoji podřízenou roli snášejí mlčky. Jinak jsou to pro Vás hned <cenzurováno>, případně demonstrujete, jak byste jim nejraději rozbil hubu."
Nejsme všichni jako Vy.

J.M.:
"Problém jaksi je v tom, že nikdo z nás (ti co jsem o nich mluvil) tu nesvobodu nepociťoval (asi jsme holt nebyli nároční). "
Zajisté, ovce nemají čím pochopit co je svoboda.

J.M.:
"Například většina národa v 80 tkách už měla auto, chatu a jezdila na dovolenou, což mi tedy nepřijde jako třít chudobu."
Před plácáním kravin si nejdřív zjistěte, kolik bylo v ČSSR k 31.12.1989 registrováno osobních automobilů a jaký byl počet obyvatel. V opačném případě si své kraviny vycucané z palce klidně plácejte, ale nedivte se za co že Vás máme.
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]