Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 02. 10. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 02. 10. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pondělí, 02. října 2023 - 10:11:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1366
Registrován: 8-2011
Doufám, že účastníci těch poklidných demonstrací proti vládě, kde se mimochodem vyzývalo ke strhnutí ukrajinské vlajky a útočilo na projíždějící auto s ukrajinskou RZ nepřiznali, že mají zubaře Ukrajince a že je fajn. [happy]

A taky doufám,že ti zubaři přišli ze správných oblastí a ne třeba ze Lvova nebo Kyjeva,protože tam přece žádná válka není a podle dezolátů tu nemají co dělat.
Pondělí, 02. října 2023 - 10:19:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3065
Registrován: 1-2006
Tak naši přítomní levičáci hlavně nejsou schopni pochopit rozdíl mezi povinností platit si pojištění na krytí případně způsobených škod (jako relativně marginální výdaj) a jimi požadovanou povinností prodávat někomu státem přikázanému své služby za státem přikázanou cenu.
Prostě "hodinky jako holinky, obojí se natahuje".
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Pondělí, 02. října 2023 - 10:25:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2830
Registrován: 12-2020
Ahmad: zatímco u té Moje Ambulance je vemou vždycky, ty podělaný prášky jim předepíšou hned a když se objednají na 17:00, tak je v ten čas skutečně vezmou, zatímco řadový praktik si jede svý ordinační hodiny, přestávky a natřískaný ordinace.
Tak vidím, že situace v KV kraji je už opravdu vážná. U nás tedy u praktika většinou v pohodě do 30 minut, někdy skoro ihned, když jdu po 10 hodině. Ale někdy se prostě stane, že kromě objednaných pacientů, se sejde více neobjednaných a někomu je zle, třeba mu volají záchranku, tak minule se mi stalo že bylo čekání až 90 minut a lékař i sestra jeli hodinu přes čas. Ale jinak v pohodě.

Pak se nelze divit firmám jako je ta Moje Ambulance, protože lidi chtějí žít a ne někde poníženě čekat ve frontě jako ovce na porážku. V roce 2023!
No ono i čekání v té čekárně u lékaře se nazývá životem. Život je někdy i hořký. Jen my jsme si zvykli mít všechno hned... U vás, který jezdíte často do zemí, kde na lékaře většina lidí ani nedosáhne, mě takové dramatizování dost překvapuje.

Hajnej: Nenařídil mi, že ho musím "prostě mít", ale že bez něj nesmím provozovat motorové vozidlo (což je moje volba, jestli budu nebo nebudu). A zcela upřímně: musel bych bejt úplnej vůl, abych provozoval auto a povinný ručení sjednaný neměl.
Chápu, že některé joudy dráždí to slovo "povinné" (které ovšem existuje jen v lidovém názvu), ale upřímně řečeno mě žádnej šikovnější model nenapadá.

Já ten model taky nekritizuju, jen srovnávám s těmi lékaři. Podívejte třeba můj táta jezdil celý život (60 let) bez nehody a to pojištění prostě platit musel a nikdo mu nic za to nekompenzoval. Ano taky nemusel jezdit autem. To samé ovšem lékaři taky nemají povinnost být lékařem, totéž zubaři.
Takže nevidím důvod proč by zubaři neměli mít povinnost dělat na smlouvu s pojišťovnou (samozřejmě nic by jim nebránilo dělat i mimosmluvně).
Pondělí, 02. října 2023 - 10:28:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2831
Registrován: 12-2020
Hungry Bear: No vy jste mi taky neopověděl na ten můj příklad s zubní ordinací, která dělá na smlouvy s pojištovnami a přesto se rozrůstá a koupila novou kliniku v centru. Takže se jim to asi vyplatí.
Proč by se to jiným nemělo vyplatit a musí si vydělávat přestřelenými cenami bez pojištoven?
Pondělí, 02. října 2023 - 10:37:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3066
Registrován: 1-2006
J.M.:
" Takže nevidím důvod proč by zubaři neměli mít povinnost dělat na smlouvu s pojišťovnou (samozřejmě nic by jim nebránilo dělat i mimosmluvně)."

Tedy znova:
Je zásadní rozdíl mezi povinností mít pojištěno riziko škody, kterou s podstatnou pravděpodobností svou činností mohu způsobit jiným a komoušskou povinností prodávat někomu státem přikázanému své služby za státem přikázanou cenu.
Pokud tento rozdíl nejste schopen pochopit (se zaseknutím mozku na slově "pojišťovna"), pak jsou veškeré pokusy o diskusi zcela marné.

J.M.:
" No vy jste mi taky neopověděl na ten můj příklad s zubní ordinací, která dělá na smlouvy s pojištovnami a přesto se rozrůstá a koupila novou kliniku v centru. Takže se jim to asi vyplatí.
Proč by se to jiným nemělo vyplatit a musí si vydělávat přestřelenými cenami bez pojištoven?"
Odpověděl jste si sám: Mimochodem i když je to na pojišťovnu, tak většinu úkonů stejně platím a nejsou to malé sumy. = z úhrad od pojišťoven by nepřežili.
Ještě doplním z praxe "z druhé strany vrtačky" - hodně stomatologů sice ještě má smlouvy s pojišťovnami, ale používá je jen jako marketingový nástroj k udržení (v Praze i získání) pacientů, které pak stejně ošetřuje za přímou úhradu s argumentací, že "tohle pojištění nekryje" = dostanou zaplaceno co potřebují a pacient-šetřílek má pocit, že neplatil tolik, jako u "fuj, fuj soukromníka-vydřiducha". Ve skutečnosti asi jediný rozdíl je v tom, že pojišťovna na něj proplatí jednou ročně pár korun paušálu za periodickou prohlídku.


(Příspěvek byl editován uživatelem Hungry_Bear.)
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Quex
Pondělí, 02. října 2023 - 11:02:04  
Administrátor
Číslo příspěvku: 9152
Registrován: 5-2002
komoušskou povinností prodávat někomu státem přikázanému své služby za státem přikázanou cenu.

Možná byste se divil, kolik takových příkladů se najde, mě jich v praxi napadá hned několik a ani jsem o tom nemusel moc přemýšlet. Samozřejmě, že i dnes je prostě povinnost v určitých případech uzavřít smlouvu, aniž by stát někomu musel něco kompenzovat, jak si představujete, třeba na nějaký příklad taky přijdete.
"Doba střelců neskončila. A já Vás o tom přesvědčím. A nejen Vás!"
Pondělí, 02. října 2023 - 11:03:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13588
Registrován: 4-2003
Podívejte třeba můj táta jezdil celý život (60 let) bez nehody a to pojištění prostě platit musel a nikdo mu nic za to nekompenzoval.

Zjevně jste nikdy povinné bručení nesjednával a netušíte nic o pojmech bonus a malus.[crazy]
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Pondělí, 02. října 2023 - 11:05:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3067
Registrován: 1-2006
Quex:
"Samozřejmě, že i dnes je prostě povinnost v určitých případech uzavřít smlouvu, aniž by stát někomu musel něco kompenzovat, jak si představujete, třeba na nějaký příklad taky přijdete."

V případech válečného konfliktu, živelných pohrom či jiných podobných situacích - o tom ovšem debata není.
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Pondělí, 02. října 2023 - 11:12:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4288
Registrován: 3-2010
Pokud někomu vadí , že musí mít "povinné ručení" kvůli tomu "povinné", může tomu říkat "pojištění odpovědnosti z provozu vozidla". Jednoduché, že?
Pondělí, 02. října 2023 - 11:30:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3068
Registrován: 1-2006
Jako že by dotyčný měl odpovědnost za své činy?
Nepřípustné!
Z čeho by pak vinil Fialu? [biggrin]
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Pondělí, 02. října 2023 - 11:40:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8528
Registrován: 3-2006
Ad Hroch.R420: To mám horčí problém. U PL se zacvičuje Ruska a zubařská ordinace kam chodím patří také Rusovi. Neobcházím tak sankce?[biggrin]

Myslím, že kdo řeší národnost, toho co poskytuje nějaké služby, je případ. Zvlášť u nás, kde když hledáte čistokrevného Čecha, aby jste hledali s baterkou.

Větší problém s kterým se potýká i Stomatologická komora, je prokázání vzdělání a to nejde o obyčejné stomatology (kováře).[sad]
Pondělí, 02. října 2023 - 11:46:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4290
Registrován: 3-2010
Šinágl :Nepřípustné!

Tedy speciálně pro natvrdlého Všeználka: Zákon 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla.
Quex
Pondělí, 02. října 2023 - 12:07:07  
Administrátor
Číslo příspěvku: 9153
Registrován: 5-2002
V případech válečného konfliktu, živelných pohrom či jiných podobných situacích

V úplně normálních, mírových, nekrizových situacích.
"Doba střelců neskončila. A já Vás o tom přesvědčím. A nejen Vás!"
Pondělí, 02. října 2023 - 12:24:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 509
Registrován: 5-2002
Příklad s povinným ručením (POV) sice lze použít, ale jedině úplně jinak.

POV je ekvivalentem povinného zdravotního pojištění (nejste-li státní pojištěnec, pak i při nulových příjmech máte povinnost ZP platit (jste tvz. OBZP - osoba bez zdanitelných příjmů). Tedy stejně jako máte-li auto, musíte sjednat a platit POV. Potud stejné.

Nu a nyní dojde k nehodě. Kdo opraví auto? Servis, že? A on servis má povinnost "pracovat na smlouvu"? Nebo dokonce, má povinnost opravu provést za nějakou částku kterou stanoví pojišťovna? Překvapivě nikoliv. Takže pokud chcete argumentovat tímto směrem, prosím. Ale neargumentujte tím, že POV = povinnost pracovat pro pojišťovnu. To je zcela mimo. (Skoro stejně tak mimo, jak z ústavy dovozovat, že každý má právo na stejnou péči bez ohledu, co je do ní schopen/ochoten investovat sám).

Celé argumenty "povinnost práce pro pojišťovnu" jsou hloupé od začátku do konce. Ono by se taky mohlo stát, že se takto "povinní" vykašlou na celou práci ve zdravotnictví (pokud by už nezdrhli do zahraničí, jak jsem psal). A co pak? Zase zadrátujeme hranice a uděláme umístěnky? Většina lidí co vystuduje medicínu se dokáže uživit i úplně jinak - né že by studium medicíny činilo ty lidi nějak lepšími, ale ti co přežijí studium medicíny už přežijí (a jsou se schopni naučit) skoro všechno.

Bane, buď nabídnete lidem kvalitní podmínky k práci, nebo holt nebude mít kdo tu práci vykonávat. Je to jednoduché a nechápu, co je na tom k nepochopení.
Pondělí, 02. října 2023 - 12:27:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16108
Registrován: 5-2004
"a ne třeba ze Lvova nebo Kyjeva,protože tam přece žádná válka není"

No když tam zasedá půlka EU tak to asi tak horký není.

No a chápu budovatele světlých zítřků že si neumí představit, že by člověk prostě někam vyrazil a přitom si koupil/zařídil to co je výhodné nebo co mu chutná.

A to si představte tu hrůzu, že vloni jsem strávil celej jeden den zcela neproduktivně například tím, že jsem se jel podívat jak vypadá za dne Uchylsko[biggrin]

Není problém "Ukrajinec". Je problém s lidma co tady chlastají a dělají bordel, přičemž nemálo jich je z východu (a zdaleka nejen Ukrajinci natož Rusové). A s tím, že sem nekontrolovaně naběhl kdekdo zcela nepochybně včetně různých mafií. Asi jak v těch devadesátkách. Navíc mnozí se chovají "na hulváta", tedy jako doma. Na jejich obranu nutno ale říct že u nich to slušně mnohdy ani nejde.
Pondělí, 02. října 2023 - 12:35:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 965
Registrován: 10-2005
Jbb:
"Nechci se nikoho dotknout, ale...
"

Rovněž Vám děkuji za velmi výstižné shrnutí reality. Ovšem části zdejšího publika bohužel realitu nevysvětlíte.

Doplnil bych např., aby zdravotní pojištění pokrývalo jen zdravotní výkony jako takové. Ve zbytku (hotelové služby, dopravní služby, apod.) by měla být do určité roční částky (třeba 10.000,-Kč) plná spoluúčast (s výlukou skupin jako děti do 18 let a např. důchodci nad 70 let). K tomu placený nadstandard v prioritním přístupu a použitých materiálech (vyjma případů výslovné madicínské indikace). Tohle vše pak buď s vlastní úhradou nebo v systému komerčního připojištění.

Všichni by si měli uvědomit, že s vývojem lékařské vědy umožňující dříve nemyslitelná lečení a záchranu života, jde ruku v ruce ekonomická náročnost; prostě bez zásadních změn (včetně opuštění falešně podávané rovnosti, která je ve skutečnosti o něčem jiném) je to pro futuro neufinacovatelné (včetně zaplacení kvalitního personálu). Je zdraví pro každého opravdu prioritou?
Pondělí, 02. října 2023 - 13:26:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6958
Registrován: 6-2016
"aby zdravotní pojištění pokrývalo jen zdravotní výkony jako takové. Ve zbytku (hotelové služby, dopravní služby, apod.) by měla být do určité roční částky (třeba 10.000,-Kč) plná spoluúčast"

Před cca 18 lety jsem takto absolvoval operaci vnitřního menisku na pravém koleni. "Doktorská" práce šla na pojišťovnu, "pobyt" jsem platil. Tenkrát to byla "horentní" suma 140,- Kč (u soukromníků Na Malvazinkách)[biggrin]
Pondělí, 02. října 2023 - 13:27:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4291
Registrován: 3-2010
Jbb: Nu a nyní dojde k nehodě. Kdo opraví auto? Servis, že? A on servis má povinnost "pracovat na smlouvu"? Nebo dokonce, má povinnost opravu provést za nějakou částku kterou stanoví pojišťovna? Překvapivě nikoliv.

Nevím jak kde, ale autorizovaný autoservis , kam jezdím, má smlouvy s většinou pojišťoven, které mají své likvidátory určující výši škody
Pondělí, 02. října 2023 - 13:31:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3069
Registrován: 1-2006
Quex:
"V úplně normálních, mírových, nekrizových situacích."
Pak patrně míníte zastupování advokáty ex-offo či práci znalců pro soudy - obojí za ceny dle vyhlášky a v rozsahu pouhého zlomku činnosti (a stejně se z toho snaží vykroutit).
Což je ovšem úplně něco jiného než požadavek povinnosti lékaře pracovat "na pojišťovnu" za její sazby (a termíny úhrady) pro každého kdo si o to řekne.
Jakpak by se tvářili advokáti, kdyby pokud když klient bude požadovat odměnu dle vyhlášky (která je proti zdravotnictví v královských sazbách) nesměli požadovat palmáre ve smluvní výši a nesměli takového klienta odmítnout?
Že by měli pro takovou klientelu "vyčerpanou kapacitu"? No to zubaři vůči pacientům "na pojišťovnu" mají taky. Na každý socialistický výmysl totiž existuje kapitalistická sebeobrana.
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Pondělí, 02. října 2023 - 13:36:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3070
Registrován: 1-2006
Jirkaxxxl:
"
Nevím jak kde, ale autorizovaný autoservis , kam jezdím, má smlouvy s většinou pojišťoven, které mají své likvidátory určující výši škody"
Ovšem dobrovolně protože je to pro něj výhodné, nikoli ze socialistického nařízení.
Opravdu nechápete rozdíl?
Kdyby totiž tomu servisu pojišťovny platily tak (jen část skutečné ceny, s hledáním záminek "proč nezaplatit" a to ještě s prodlením pár měsíců), jako zdravotní pojišťovny stomatologům, tak by s nimi smlouvy neměl.
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Quex
Pondělí, 02. října 2023 - 13:42:52  
Administrátor
Číslo příspěvku: 9155
Registrován: 5-2002
Pak patrně míníte zastupování advokáty ex-offo či práci znalců pro soudy - obojí za ceny dle vyhlášky a v rozsahu pouhého zlomku činnosti (a stejně se z toho snaží vykroutit).

Třeba, ale myslel jsem jiné věci, např. různé smlouvy o připojení k distribuční soustavě - tam vás distributor prostě nemůže odmítnout a má povinnost vás připojit, ledaže by tomu bránily nějaké zákonem dané důvody. Stejně tak např. tzv. základní bankovní účet, dnes už je to opět povinnost tento produkt nabízet a uzavřít smlouvu. Dále různé smlouvy o dodávkách elektřiny, plynu, vody, tepla, opět povinnost smlouvu uzavřít. Dále k pojištění, pořád máme zákonné pojištění zaměstnavatele za škody z pracovních úrazů, tam dokonce nemáte ani žádnou uzavřenou smlouvu, ale prostě ze zákona vzniklý pojistný vztah přímo s Kooperativou. A dala by se najít asi spousta dalších příkladů, kde nelze uzavření smlouvy nebo vzniklý smluvní vztah odmítnout. Říkalo se tomu postaru "smluvní přímus". Dále by se dala najít asi spousta zákonných povinností, co musíte vykonat ve prospěch celku a nikdo vám to kompenzovat nebude. I když nejznámější příklad zimního úklidu chodníků, mimochodem zcela běžný v ostatních zemích, byl u nás již z liberálních důvodů zrušen.
"Doba střelců neskončila. A já Vás o tom přesvědčím. A nejen Vás!"
Pondělí, 02. října 2023 - 13:44:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3071
Registrován: 1-2006
Jakpak by zdejší levicově orientovaní byli nadšeni, kdyby jim stát nařídil, že musí povinně pracovat pro zaměstnavatele který jim bude platit jen tu nejmenší možnou mzdu (nižší než kdekoli jinde za stejnou práci), pro její přiznání po nich bude chtít vyplnit hromady výkazů, za každou nesprávně vyplněnou položku jim kus peněz strhne a pak milostivě pošle peníze za několik měsíců?

Ovšem aby oni sami měli něco jakoby "zadarmo", tak přesně to chtějí po doktorech.
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Pondělí, 02. října 2023 - 13:54:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13589
Registrován: 4-2003
PV:si neumí představit, že by člověk prostě někam vyrazil a přitom si koupil/zařídil to co je výhodné nebo co mu chutná

Já si hlavně nějak nedovedu představit, proč jezdit 2x týden po sobě na stejné místo a to co možná ušetřím současně propálím na naftě a za totální bulllshit považuju takový to když už jsme sem dojeli, tak si táto musíš něco "výhodně koupit".

A že bych měl důvěru zrovna v polské obchody a výrobky - sorry. A to jsme si přitom by výrobky made in Poland nekupoval kvůli ceně.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Pondělí, 02. října 2023 - 14:02:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3072
Registrován: 1-2006
Quex:
""
Nepleťme si prosím povinnost prodávat své služby s monopolem dodavatele (dokonce zákonem stanoveným, ale v celkových výdajích ovšem marginálních).
To bychom zase byli u hodinek a holinek.

Pokud se jedná o povinnosti některých z podstaty monopolních (sítě) či dominantních dodavatelů uzavírat smlouvy se zákazníky, pak se opět jedná o jiný případ, neboť jim takto opravdu není nucena skupina pouhých devíti nařízených zákazníků (víc zdravotních pojišťoven není) pro prakticky všechny jejich výkony (neb prakticky každý pacient v ČR je zdravotně pojištěn - kromě cizinců s krátkodobým pobytem, ale i ti jiné pojištění pokrývající nutnou péči mít musí) a to ještě za jednotné státem nařízené ceny (vše co jste zmínil má ceny věcně usměrňované, což funguje úplně jinak než úhradová vyhláška).
A důvodem povinnosti uzavřít smlouvu v těchto případech není že zákazník ušetří, nýbrž znemožnit zneužívání monopolního/dominantníhop postavení vůči zákazníkům - což se zdravotnictvím nemá nic společného.

Mmch. tuzemské banky si vybírají, komu účet otevřou a komu sdělí, že to "není v souladu s jejich obchodní politikou". Nějakou "povinnost" dokonale ignorují, v nouzi se vždy vymluví na AML - tolik praxe.
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Pondělí, 02. října 2023 - 14:04:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2834
Registrován: 12-2020
buď nabídnete lidem kvalitní podmínky k práci, nebo holt nebude mít kdo tu práci vykonávat. Je to jednoduché a nechápu, co je na tom k nepochopení.
To je na pochopení velice jednoduché. Jen jaksi není jasné, kde ty peníze na ty výborné podmínky a velké platy vzít, když máme všechno na dluh a rozpočet 300 miliard v mínusu. Nehledě na to, že ty výborné podmínky budou muset mít skoro všichni, tedy lékaři, sestry, pomocný personál, zubaři, lékárníci, jejich dodavatelé i ti kamioňáci, protože bez se ani ty léky nepřivezou a zdrhnou do ciziny taky.
A zvyšovat lidem poplatky za zdravotnictví v době, kdy proběhla největší epidemie za posledních 100 let spojená s poklesem ekonomiky a silným poklesem reálné mzdy, je mírně řečeno taky nereálné.
Takže bludný kruh.
Já znám taky dobrý případ z 21. století u nás. Jednoho pána s nadprůměrným platem, který už asi 20 let nechodí k zubaři a zuby si trhá ručně nití, jako za krále klacka. A to by snad cílem být nemělo.
Pondělí, 02. října 2023 - 14:14:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2835
Registrován: 12-2020
Hungry Bear: že musí povinně pracovat pro zaměstnavatele který jim bude platit jen tu nejmenší možnou mzdu (nižší než kdekoli jinde za stejnou práci), pro její přiznání po nich bude chtít vyplnit hromady výkazů, za každou nesprávně vyplněnou položku jim kus peněz strhne a pak milostivě pošle peníze za několik měsíců?
Takže ti zubaři, co dělají na smlouvy s pojišťovnami ryjí rypákem v zemi? Chudáčci. Ono toto povolání patří mezi jedno z nejlukrativnějších, a vy z nich děláte chudáky.

po nich bude chtít vyplnit hromady výkazů, za každou nesprávně vyplněnou položku jim kus peněz strhne
Vidíte. A to si představte, že v zaměstnání musíte taky vyplňovat hromadu papírů (z 95% zbytečných) a za každou chybně vyplněnou položku mi taky zaměstnavatel strhne. Jediný rozdíl, že přímo z platu.
Pondělí, 02. října 2023 - 14:17:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3073
Registrován: 1-2006
J.M.:
"Jen jaksi není jasné, kde ty peníze na ty výborné podmínky a velké platy vzít, když máme všechno na dluh a rozpočet 300 miliard v mínusu. "
Inu, když stovky miliard rozkradete, rozfrcáte (pod záminkou řešení Covidu) a další stovky miliard utratíte na předstírání levicovému voličstvu co od vás má "zadarmo" či "ve slevě", tak v dalších letech chybí nejen tyto peníze, ale taky další cca stovka miliard ročně na úroky. Překvápko, co? Určitě za to může Fyala s Kalouskem!

Cesta je jediná - víc makat, méně hýřit (aneb produktivita práce). Úplně stejné, jako když si naberete půjčky a utratíte je na flámu.
Když místo toho budete koukat komu úspěšnějšímu co sebrat, komu co nařídit a zakázat, jak co "ochcat" a hledat slibovače "vyřeším to za vás", tak skončíte v [zadnice]
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Pondělí, 02. října 2023 - 14:22:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3074
Registrován: 1-2006
J.M.:
"Takže ti zubaři, co dělají na smlouvy s pojišťovnami ryjí rypákem v zemi? Chudáčci. Ono toto povolání patří mezi jedno z nejlukrativnějších, a vy z nich děláte chudáky. "
Protože, jak jste sám zjistil, nedělají jenom na pojišťovnu - i když jste pojištěný, tak jim skoro za všechno zaplatíte sám. Z úhrad od pojišťoven se provoz ordinace utáhnout nedá (bez švindlování).
Ovšem je zřejmé, že závist rozum zhasíná [sad]
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Pondělí, 02. října 2023 - 14:58:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16109
Registrován: 5-2004
Tou ulitbou a uplacenim volicu myslite tech par set miliard za f35? To se pak nedivte ze lidi na utahovani svych opasku moc neslysi.

Jo a polsky vyrobky v polsku nejsou tytez sracky kterymi nas zasobuji nemecke supermarkety.

Jo a pokud pojedu do kudowy nebo klodzka tak tam je po okoli tolik zajimavosti zze i petkkrat je malo.
Pondělí, 02. října 2023 - 15:28:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3075
Registrován: 1-2006
Petr_vlček:
"Tou ulitbou a uplacenim volicu myslite tech par set miliard za f35? To se pak nedivte ze lidi na utahovani svych opasku moc neslysi. "
Ano, hlupáci skutečně nemají čím pochopit, že s Russkem na dostřel není jiná možnost než mít zbraně schopné použití v případném konfliktu - což znamená zbrojní systémy zapadající do celku výzbroje NATO, nikoli nějaké již historické vykopávky pro agresora fungující jako terče na střelnici (typicky šetřílkovské "nemusí to fungovat, hlavně že je u toho nápis "sleva"/"akce"). No a moderní zbraně jsou asi jediná věc, která je ještě dražší než moderní medicína.

Mmch., roční náklady na provoz systému F35 (včetně rozpočtené pořizovací ceny) jsou menší než nyní placené úroky ze státního dluhu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hungry_Bear.)
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Pondělí, 02. října 2023 - 16:06:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2325
Registrován: 11-2005
Snad ten Putin počká do roku 2035, až bude letka kompletní [rofl]
Volby na Slovači opět ukázali slizkou tvář našich demokratů
a ČT se opět odkopala, viz video:
Soumrak Ficovi strany :-)
A to jsem se chtěl zeptat, USA už po několikáté odvrací
platební neschopnost - to tam měli u moci Babiše nebo ty komunisty ???[proud]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pondělí, 02. října 2023 - 16:18:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16110
Registrován: 5-2004
Třeba se domluvěj a počká. Jako teď když EU pořádá mecheche v Kyjevě[wink]
Pondělí, 02. října 2023 - 16:57:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13590
Registrován: 4-2003
a pokud pojedu do kudowy nebo klodzka tak tam je po okoli tolik zajimavosti zze i petkkrat je malo.

Přesně, kór uvážíme-li že jinde přeci lezou po stromech paviáni.

Pro vás, který se staráte toliko sám o sebe a ignorujete třeba takovou věc jako je existence samičky, které se tam jednou určitě ráda podívá a ty brejle pomůže vybrat a Vy jí potom pozvete na oběd. Ale ject tam 2-5x je pro ní asi to samý jako že si na Štědrý den odskočíte od rozjedenýho kapra se salátem vyšotit štědrovečerní provoz.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Pondělí, 02. října 2023 - 17:08:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13591
Registrován: 4-2003
tech par set miliard za f35?

Během 30 let.

Jenom pro představu roční HDP je dnes cca 7,3 bilionu korun a třeba na důchody jde ročně asi 700 miliard. Ročně.

Buď o tom nic nevíte a pokud ano, tak ukazujete tzv. tunelové vidění v plné kráse.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Pondělí, 02. října 2023 - 18:04:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5441
Registrován: 4-2003
Jirkaxxxl:
"ministerstva většinou opravdu nic nevyrábějí, jen plané žvásty."
Když víte, že ministerstvo nic nevyrábí, proč pak viníte ministra za výrobní výpadky? Vždyť to postrádá logiku.

--- --- ---
J.M.:
"Já například nemám problém s tím, zvýšit pojištění s tím, že zubař pak bude zdarma."
Na jakou hranici jste ochoten akceptovat zvýšení zdravotního pojištění?

A nějaké reakce na vyvrácení vašich představ o plné soběstačnosti ve výrobě léčiv v režii státu se dočkám, nebo i přes fakta budete dál tvrdošíjně lpět na svých nerealistických představách?

--- --- ---
Miram:
"ČT se opět odkopala"
V čem spočívá ono odkopání se ČT? Půldruhé minuty trvající náhodná výseč z vysílání to nijak neobjasňuje.
Miram:
"A to jsem se chtěl zeptat, USA už po několikáté odvrací platební neschopnost"
Obávám se, že ne úplně tušíte, co to ten "shutdown" v USA vlastně je.

--- --- ---
Quex:
"I když nejznámější příklad zimního úklidu chodníků, mimochodem zcela běžný v ostatních zemích, byl u nás již z liberálních důvodů zrušen."
Až na to, že nejde o úklid chodníků, ale o odpovědnost za škody způsobené závadou ve schůdnosti. Za změnou v této věci bych rozhodně nehledal spiknutí liberálů, ale logiku a ratio. Naopak absurdní mi přijde, že bych měl nést odpovědnost a tíži náhrady za škody způsobené bez mého přičinění na chodníku, který je v cizím vlastnictví.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 02. října 2023 - 18:23:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8530
Registrován: 3-2006
Doktor:
"Miram:
"A to jsem se chtěl zeptat, USA už po několikáté odvrací platební neschopnost"Obávám se, že ne úplně tušíte, co to ten "shutdown" v USA vlastně je. "

On Miram jen nepoznal, že ČT skočina na dezinformaci a udělala si ostudu.

Jako tvrdit o někom, že je vítěz voleb, když za ním běží, že je spočteno 1,8% hlasů (obrazovka RTVS).
To chce pořádnou víru v odhady.
To jsem ještě netušil, jak to dopadne.
Takže rozhodně neplatit za ty odhady a příště tu firmu nebrat.
Pondělí, 02. října 2023 - 19:04:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5442
Registrován: 4-2003
Mořepetře, promiňte, ale o čem to mluvíte? O jaké dezinformaci je řeč? Váš komentář se úplně míjí s videem, na které odkazuje Miramův odkaz.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 02. října 2023 - 19:12:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4292
Registrován: 3-2010
Šinágl: ovšem dobrovolně
A já snad napsal že nedobrovolně? Proč musíš pořád poukazovat, jak jsi mentálně nedospělý?
Pondělí, 02. října 2023 - 19:15:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4293
Registrován: 3-2010
Uhler, proč se tady pořád ztrapňuješ, když ti evidentně neříká nic výraz "odpovědnost za svěřený rezort"?
Pondělí, 02. října 2023 - 19:24:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8531
Registrován: 3-2006
Doktor:
"Mořepetře, promiňte, ale o čem to mluvíte? O jaké dezinformaci je řeč? Váš komentář se úplně míjí s videem, na které odkazuje Miramův odkaz."

Tohle jsem neviděl, pokud je to ale pravdivé video, jsem rád, že jsem to vypnul už pžed půlnocí. Jak píšu, přepnul jsem na ČT24, že se dozvím něco o výsledkách kolo 23 hodiny a tam se slavilo vítěžství PS. Sledoval jsem i rozhovor s panem Kňažkem, který se rovněž nesl v duchu vítězství PS. Pořád jsem jako obyčejný technik nechápal, kde berou jistotu, že po sečtení pár procent, už vědí vítěze.

Přitom je naprosto jedno, kdo vyhraje, stejně se to za 48 měsíců zase změní.
Pondělí, 02. října 2023 - 19:25:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4294
Registrován: 3-2010
ŠINÁGL,i když ty to nejsi schopen pochopit,česká armáda má 28 000 vojáků, Když Putin přepadl Ukrajinu, bylo ukrajinských vojáků 940 000. Rusáci jich měli 900 000. Řekni si někomu, aby ti spočítal , jaký je v tom rozdíl.
Pondělí, 02. října 2023 - 19:32:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8532
Registrován: 3-2006
Ad Jirkaxxxl: Máte špatné počty, máme 4000 vojáků. 28 000 je zaměstnanců armády.
Pondělí, 02. října 2023 - 19:41:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4295
Registrován: 3-2010
Moř Já špatné počty nemám, proto druhé nepoučuji
28 000 vojáků z povolání,
7090 občanských zaměstnanců,
1109 státních zaměstnanců
Rezervistů 4000
Čest
Pondělí, 02. října 2023 - 19:42:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3078
Registrován: 1-2006
Jirkaxxxl:
" ovšem dobrovolně
A já snad napsal že nedobrovolně? "
Aha - takže s předchozí diskusí o požadavku povinosti smluv s pojišťovnami to má společného co?
Mentální poruchu?

Jirkaxxxl:
"česká armáda má 28 000 vojáků, Když Putin přepadl Ukrajinu, bylo ukrajinských vojáků 940 000. Rusáci jich měli 900 000. Řekni si někomu, aby ti spočítal , jaký je v tom rozdíl."
Pro obzvlášť tupé jedince připomínám, že z hlediska obrany nestojíme jako solitér ale jako jeden z členů obranného uskupení NATO (a právě proto potřebujeme plně kompatibilní výzbroj, nikoli šetřílkovské či promoskevské náhražky) = tato armáda rozhodně nemá jen 28 tisíc profesionálních vojáků, nota bene v případě válečného konfliktu kromě profesionálních vojáků nastupují také zálohy a poté mobilisace (ve všech zemích NATO).
Což je zjevně mimo něčí IQ [sad]

(Příspěvek byl editován uživatelem Hungry_Bear.)
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Pondělí, 02. října 2023 - 19:46:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4296
Registrován: 3-2010
Šinágl, co na to říct? Vůl zůstane volem...
Pondělí, 02. října 2023 - 19:54:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8533
Registrován: 3-2006
Jirkaxxxl:
"Moř Já špatné počty nemám, proto druhé nepoučuji
28 000 vojáků z povolání,
7090 občanských zaměstnanců,
1109 státních zaměstnanců
Rezervistů 4000
Čest"

Tak je tohle zřejmě dezinformace
https://www.armyweb.cz/clanek/bojeschopnost-acr-jak-jsme-na-tom
[blush]

Ad Hungry_bear: Nejsme solitér. Pevně v to věřím. A snažím se věřit, že se nanás zas ...[blush]



(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Pondělí, 02. října 2023 - 19:59:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5443
Registrován: 4-2003
Jirkoxxxl, neberte to jako urážku, spíše jako zpětnou vazbu, ale vaše chování nabírá docela jasné kontury patologie. A to je současně i apel na administrátory/moderátory, zda je na místě ponechávat prostor pro projevy Jirkovyxxxl možné nemoci, což je pro něj dehonestující. Ač diskuze s některými je – řekněme složitější, stále je vedena v jistých mantinelech společenského vystupování. Jirkaxxxl tyto mantinely zcela bourá a překračuje natolik, až – v kombinaci s jeho očividnými poruchami kognice – nabývám dojmu, že za tím není pouhé hulvátství, ale porucha chování v důsledku změn ve spojitosti s věkem. Diskutovat pak s ním je zhola zbytečné, vysmívat se mu neetické. A opakuji, nechci tím nijak urážet či útočit, naopak.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 02. října 2023 - 20:06:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4298
Registrován: 3-2010
Uhler, to bonzáctví máš v genech? Ty tady do mě vandruješ kde můžeš i přesto, že jsem tě žádal, ať si mě nevšímáš. Tak si to srovnej v makovici. On ten "titul" Mgr se dá vyložit i jinak, než magistr...
Pondělí, 02. října 2023 - 20:10:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3079
Registrován: 1-2006
Jirkaxxxl:
" Vůl zůstane volem..."
Děkuji, už jsme pochopili [sad]
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Pondělí, 02. října 2023 - 20:48:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1594
Registrován: 9-2015
Jsem docela zvědavý na to Polsko. Zatím máme Slovensko a, co je mnohem důležitější: pozastavené prachy z Ameriky. Že bychom přece jen tentokrát s fašismem skoncovali bez krveprolití? (myslím tedy zde, počet obětí na Ukrajině je strašlivý, to víme všichni)
Jsem taky zvědavý na tu situaci potom, až se to převrátí. I když umím si ji dost představit. Největší přisluhovači budou zas největší přisluhovači pro někoho jiného, pevně přesvědčení, že nikdy jiný názor neměli. A já zas budu advocatus diabolo pro někoho, kým oni budou pohrdat v dalším kole.
Pondělí, 02. října 2023 - 20:55:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1595
Registrován: 9-2015
@Uhler
> nechci tím nijak urážet či útočit
Naprosto Ti věřím.
Pondělí, 02. října 2023 - 21:58:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5444
Registrován: 4-2003
Mořepetr:
"přepnul jsem na ČT24, že se dozvím něco o výsledkách kolo 23 hodiny"
Což bylo nereálné očekávání, když moratorium končilo až v 22:45. Po 20 minutách od otevření volebních uren ještě nebudou ani sečteny hlasy, natož známy nějaké výsledky.
Mořepetr:
"Pořád jsem jako obyčejný technik nechápal, kde berou jistotu, že po sečtení pár procent, už vědí vítěze"
Sečteno nebylo ani těch pár procent, to byly pouze reakce na průzkumy exit poll, které hovořily ve prospěch PS.

Co mělo být onou dezinformací, o níž jste mluvil a na niž ČT dle vás skočila?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 02. října 2023 - 22:07:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29364
Registrován: 5-2002
P2no: Kdyby pojištění bylo vázané ne na vozidlo, ale na řidiče.
No to by právě zrovna moc šikovné nebylo...

JM: Podívejte třeba můj táta jezdil celý život (60 let) bez nehody a to pojištění prostě platit musel a nikdo mu nic za to nekompenzoval.
To jako že za ta léta neměl žádnej bonus...? To je nějaký divný...

JxL: Vůl zůstane volem...
...i kdyby měl v občance napsáno Cibulka.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 02. října 2023 - 22:27:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8534
Registrován: 3-2006
Ad Doktor: Na oboje je jediná odpověď. Dezinformací bylly jak předvolební průzkumy, tak exit polly.

A ČT24 na nich stavěla, jako na berné minci.


Jde o to komu a k čemu to slouží.
https://www.denik.cz/staty-eu/slovensko-volby-exit-polls-nepresno st-20231001.html?seznam-hp=1&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium= sekce-z-internetu

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Pondělí, 02. října 2023 - 22:43:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5445
Registrován: 4-2003
Mořepetr:
"Dezinformací bylly jak předvolební průzkumy, tak exit polly."
Předvolební průzkumy byly – průzkumy. Stejně tak exit polly, jen to byly průzkumy povolební. Mluvit v této souvislosti o dezinformacích značí, že nechápete význam pojmů "průzkum" a "dezinformace".
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 02. října 2023 - 22:48:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13593
Registrován: 4-2003
Dezinformací bylly jak předvolební průzkumy, tak exit polly.

Svatá prostato, dezinformace je záměrně cílená lež sířená s cílem zmást lidi[pozor]

Exit poll či předvolební průzkumy prostě z tak vyšly, jsou to nedokonalý metody odhadu s poměrně velkou non-response bias. To je jejich statistická vlastnost a extrémně těžce se eliminuje.

To je měla ČT 24 nějak zatajit =zcenzurovat?
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Pondělí, 02. října 2023 - 22:51:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8535
Registrován: 3-2006
Jak myslíte ale nahrála komančům, moc dobře.
Pondělí, 02. října 2023 - 22:56:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13594
Registrován: 4-2003
myslíte ale nahrála komančům, moc dobře.

[uhoh][uhoh][uhoh]
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Pondělí, 02. října 2023 - 23:05:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5446
Registrován: 4-2003
Mořepetr:
"Jak myslíte ale nahrála komančům, moc dobře."
Kdo a jak nahrál komunistům?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 02. října 2023 - 23:19:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29367
Registrován: 5-2002
MP: Na oboje je jediná odpověď. Dezinformací bylly jak předvolební průzkumy, tak exit polly.
Ciwe, to abych se bál, že je dezinformací i předpověď počasí...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!