Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 20. 9. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 20. 9. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Středa, 20. září 2023 - 12:02:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16070
Registrován: 5-2004
co se tyce zahranicnich studii tak to asi tak hrozny nebylo. Od klause po drahose. Leda ze by si ti dotycni zadali s rezimem a zaznamy o tom necekane zmizely...

radeks: neni rok 1914. Nejake "nezabijes" je vec starsi literatury, spousta lidi zije singl tudiz tezko vydiratelny pres rodinu. Takze na "ura vpred" nasleduje "" di do hajzlu, zastrel mne a mazej tam sam". Pokud posilac vpred nebude likvidovan hned...
Středa, 20. září 2023 - 12:05:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2752
Registrován: 12-2020
Mladějov: Které konkrétně píšu nesmysly a polopravdy? Můžete specifikovat? Píšu jen co jsme sám zažil, viděl. A když napíšu, že Švýcarsko není v EU (což je prostě pravda), tak se Mladějov a spol. může p-srat. Přitom já většinou nic proti EU nemám (no ne že by se něco nenašlo) a od té doby co v ní jsme je tu alespoň menší bordel, ale vy toto mé konstatování (pravdivé) okamžitě vyhodnotíte jako útok proti EU. To je nějaká nemoc...
A pokud se podíváte do starších příspěvků, tak taky zjistíte, že od začátku odsuzuji útok Ruska na Ukrajině. Ale ono je prostě lepší a jednodušší každého s kým nesouhlasíte prostě jednoduše onálepkovat tím hlupákem, dezolátem atd, že?
Mladějov
Středa, 20. září 2023 - 12:13:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20149
Registrován: 3-2007
Ale když vy píšete páté přes deváté a ještě máte bojovnou náladu..vám vážně po vašem extempore tady s Radkem a dalšími nemá cenu něco vysvětlovat.
Vy to máte v hlavě pěkně zmatené,to se nedá napravit za odpoledne.
Jak to píše Viajero - šoupejte nohama, na diskusi o společenských systémech prostě nemáte.
Já se pokoušel dost dlouho a vy se akorát potřebujete vybít.

Poslední upozornění - tím, že volíte politiky, co tíhnou k Rusku, totalitě, vystoupení z NATO, tak prostě tuhle zemi destabilizujete, i když třeba 10x odsoudíte útok na Ukrajinu.
V te mase s vámi totiž je většina těch, co to vidî úplné jinak - i tady na df.

Vy prostě vedle sebe máte ve vzduchotěsných komůrkách izolovány naprosto antagonistické věci a vůbec vám nedochází, že dohromady to nefunguje.
Třeba ta neutralita, NE- NATO. Jen to nás chrání před možnou expanzí Ruska - a jeho představitelé tu expanzí prezentují veřejně (!) jako jistou (Medvěděv, Putin, Lavór..).

Když ono to opravdu není o tom hodit Fialu do Vltavy a je vyřešeno, to je tak pro bojové, co za tenhle horizont nevidí a fungují jen primitivně frustrace - msta domnělému viníku jejich potíží.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Středa, 20. září 2023 - 12:15:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2753
Registrován: 12-2020
RadekŠ: prakticky by v případě napadení našeho státu dnes šlo dobrovolně do války tak 5% obyvatel

Jich by se nikdo neptal, stejně jako se jich nikdo nebude ptát v zemi agresora. Tušíte vůbec co to je válečný stav?? Nepletete si to s nějakým letním táborem??

Tak to bych bez vás nevěděl[wink] Jasně dostali by povolávací rozkaz a co jako? Hranice žádné nejsou (resp. nejsou střeženy a uhlídatelné už nejsou), tak by ti co tam dobrovolně nechtějí prostě zdrhli nebo by se zašili někde na území ČR. Myslíte, že by tento stát měl páky na to, aby je rychle našel a dostal do té první linie? Já myslím, že ani náhodou.
Kdyby Ukrajina byla v EU a Schengenu, tak by tam těch dobrovolníků asi taky moc nezůstalo. Jenže oni mají smůlu, že přes hranici se prostě tak snad nedostanou. Pasová kontrola tam dosud je a na zelené hranici se taky projde velice těžko.
ani v tom Russku Putin nenasadí do zákopů elitu národa - část z nich nechal i utýct, ale do první linie poslal ty největší vocasy.
No já opravdu nevím koho Putin posílá do první linie, ale na rozdíl od nás nemá Rusko dosud profesionální armádu (nebo ano?) a tudíž ti záložáci mají i nějaký výcvik. Dokážete si představit, že nasadíte do první linie lidi, kteří žádný výcvik ani bojové zkušenosti nemají? To je tam ani nemusíte mít, protože to bude průšvih.
Středa, 20. září 2023 - 12:17:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2754
Registrován: 12-2020
Mladějov: Já se pokoušel dost dlouho a vy se akorát potřebujete vybít.
Jsem vám říkal, že mi skáčete na špek. Mě to vyloženě baví a vy si stejně pokoj nedáte[proud]

Prosím bojovou náladu mám kde? Že o tom nic nevím?
Středa, 20. září 2023 - 12:17:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13522
Registrován: 4-2003
Teda v socializme sa mali dobre hlavne triedne kadre, robotnici a podobne profesie,

Který na ten socík ještě brutálně nadávali - stačí vzpomenout když můj otec a jeho známi byli v 2H80s na vojenském cvičení a nestačili valit bulvy na tom jak dělnická třída ukrutně nadává na komunistickou stranu.

Jenomže kdyby tihle nespokojenci vyšli na Václavák či kamkoliv jinam, tak by dostali přes držku, děcka by nesměla studovat, atd., zbyla by na ně nějaká vysmívaná pracovní místa po kotelnách- ti lidi se v tom dřív bylo lípu nesměli nijak projevit.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Středa, 20. září 2023 - 12:19:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15458
Registrován: 4-2003
Mladějov:Zabírá - oni těm polopravdám a nesmyslům věří, vždyť tím tady právě JM argumentuje.

Je velký rozdíl mezi tím, když něco v kanceláři klofeš jako vysvětlení do klávesnice a když máš dotyčného hned vedle sebe a ten tě dost emotivně přesvědčuje, že je nezbytné vystoupit z EU a NATO a plácá další naprosté vocasoviny. To už pak rezignuješ a když Tě dotyčný pořád otravuje a nerespektuje, že další diskuse nemá cenu, tak to skončí v mém případě po nějaké době tak, že mu natvrdo řeknu, ať už konečně drží hubu. To většinou zafunguje hned [wink].
Mladějov
Středa, 20. září 2023 - 12:29:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20150
Registrován: 3-2007
Hele, asi sis nějak otočil to zabírání..
Jm- jasně, když se ukáže, že plácáte, tak to byl žert..
B: Ale já s tebou úplně souhlasím a nejsem tady sám, kdo to říká - prostě k debatám o politice musí být nějaká suma znalostí a rozhled, jinak je to jen plácáni nesmyslu jako u pana JM. Viz i ten Viajero, ten to řekl přesně.

Hromadu zajímavýh diskusi jsem zažil s lidmi, se kterýma v něčem nesouhlasím nebo vidím poněkud jinak, ale to nejsou typy jako JM, co když neví, co říct, tak napíšou, že jsem vzteky bez sebe.
Ono je to úplně jinak - spíš je mi líto,že ani tentokrát nepřekročil vlastní omezení.



(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Mladějov
Středa, 20. září 2023 - 12:34:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20151
Registrován: 3-2007
RadekŠ:
"Teda v socializme sa mali dobre hlavne triedne kadre, robotnici a podobne profesie,
Který na ten socík ještě brutálně nadávali - stačí vzpomenout když můj otec a jeho známi byli v 2H80s na vojenském cvičení a nestačili valit bulvy na tom jak dělnická třída ukrutně nadává na komunistickou stranu. Jenomže kdyby tihle nespokojenci vyšli na Václavák či kamkoliv jinam, tak by dostali přes držku, děcka by nesměla studovat, atd., zbyla by na ně nějaká vysmívaná pracovní místa po kotelnách- ti lidi se v tom dřív bylo lípu nesměli nijak projevit."

Nojo, ale na Babiše nenadávali..
Středa, 20. září 2023 - 12:34:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13523
Registrován: 4-2003
prakticky by v případě napadení našeho státu dnes šlo dobrovolně do války tak 5% obyvatel

Vyjma psychopatů a cvoků nikdo do skutečné války v našich sociokulturních podmínkách sám od sebe nejde a tahle otázka v hlubokém míru ani jinak dopadnout nemůže.

Ostatně i prvorepubliková armáda byla spíše vysmívanou složkou společnosti, která byla silně pacifistická a armáda byla leckdy třeba vnímána jako nějaké odkladiště legionářů. Změnila to až třicátá léta s hrozbou Německa a politici a propaganda (!) - v první řadě Edvard Beneš.

To je právě o tom co Vám píše Viajero - že nejste z těch kostiček schopen poskládat lego.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Středa, 20. září 2023 - 12:45:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4442
Registrován: 6-2019
Ale můžete mi tedy vysvětlit, jak je možné, že my jsme mohli cestovat, studovat i chodit do kostela, když oba moji rodiče byli tzv. inteligence? A nebyli ani ve straně? A představte si, že jsme se měli dobře[proud]

A to si drze dovolujete zevšeobecnit na celou ČSSR?

Já si zase dobře vzpomínám, že když jsem se narodil, tak rodiče neměli kde bydlet a to vaše. apříklad v 70 letech dostali rodiče nový byt (zdarma, jen za pracovní úvazek) v obci, kde v té době zároveň vystavěli novou sámošku, zdravotní středisko včetně zubaře, školu a školku, sportovní halu, tenisové kurty atd. Krom toho měli jistotu zaměstnání a jistotu, že inflace je takřka neznámý pojem.

bylo jen pro privilegovaný oslíky, co hupem naskákali do KSČ/ČSM/SSM a dalších zařízení pro výrobu stáda.
Na OPHH se jim vysmáli, že byt je za minimální úplatek v nějaké nedostupné výši.
Nemluvě o tom, že na nějakou VŠ nemohli ani pomyslet, dtto maturita tam, kde by chtěli.
Ano, byty se rozdávaly v uhelné pánvi, kde by chtěl vyrůstat a žít jedině sociopat nebo idiot. Tam jste mohl čichat celý život fenoly zdarma.
No a ty nejlepší byty samozřejmě dostali jen věrné svině z KSČ, o tom vůbec není pochyb, dodnes se ve Varech pozná kde kdo bydlí a bydlel a co to bylo za lidi.
Tfuj, hnusná doba. Ano, mohli jsme na Zlatý písky. Teď jsem tam byl zase, nudapláž je fajn, ale jinak se tam nezměnilo snad nic :-)
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Středa, 20. září 2023 - 12:48:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15459
Registrován: 4-2003
Mladějov:Hele, asi sis nějak otočil to zabírání..

Vypadá to tak [wink].


Jm- jasně, když se ukáže, že plácáte, tak to byl žert..

Co také od jedince jako J.M. také jiného čekat [proud].
Mladějov
Středa, 20. září 2023 - 12:49:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20152
Registrován: 3-2007
No já jsem zvědav na tragéda Čermáka,jak uteče daleko [biggrin]
Mladějov
Středa, 20. září 2023 - 12:52:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20153
Registrován: 3-2007
Petr_vlček:
"co se tyce zahranicnich studii tak to asi tak hrozny nebylo. Od klause po drahose. Leda ze by si ti dotycni zadali s rezimem a zaznamy o tom necekane zmizely...
radeks: neni rok 1914. Nejake "nezabijes" je vec starsi literatury, spousta lidi zije singl tudiz tezko vydiratelny pres rodinu. Takze na "ura vpred" nasleduje "" di do hajzlu, zastrel mne a mazej tam sam". Pokud posilac vpred nebude likvidovan hned..."

Na tobě je fakt vidět, že máš modrou knížku.
Středa, 20. září 2023 - 12:53:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13524
Registrován: 4-2003
Kdyby Ukrajina byla v EU a Schengenu, tak by tam těch dobrovolníků asi taky moc nezůstalo. Jenže oni mají smůlu, že přes hranici se prostě tak snad nedostanou

je to marný, je to marný, je to marný....

Země Schengenského prostoru může kdykoliv zavést pravidelné hraniční kontroly, jen to má nějaké podmínky (30 dní a ohlašovací povinnost), náhodně může na hranicích i poblíž nich kontrolovat kohokoliv bez omezení.

Nemluvě o tom že by nikdo v tem moment nestál v oněmělém úžasu a samozřejmě jedno zákonné i podzákonné opatření by stíhalo druhé.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Středa, 20. září 2023 - 13:12:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13525
Registrován: 4-2003
Ano, byty se rozdávaly v uhelné pánvi, kde by chtěl vyrůstat a žít jedině sociopat nebo idiot. Tam jste mohl čichat celý život fenoly zdarma.

On nečichal fenoly, ale vůni leteckého petroleje na sídlišti poblíž Středočeských strojíren.

Zajímavý je že se mnou v baráku bydlel jeden z klíčových konstruktérů Aero L-39 MS a žádný byt nedostal musel si postavit u nás družstevní, dát tehdy docela vysoká členský příspěvek a odmakat tisíce hodin na brigádách a pak splácet. Asi podivín. A inflace nebyla, jen se zdražovalo.

A určitě se Vám tady pochlubí jak si na místní furianti nebudou kupovat vlastní byty - takže to Ajro střelilo realitce a od ní si to furianti koupili za násobek. To je exkurze do hlavy místních takymyslitelů z ulice ČSA a okolí jako vyšitá.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Jef
Středa, 20. září 2023 - 13:30:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6456
Registrován: 5-2002
Krom toho měli jistotu zaměstnání a jistotu, že inflace je takřka neznámý pojem.

Hele tohle stojí ještě za komentář - jistotu zaměstnání, aspoň trochu slušného, tu člověk měl, dokud nezačal mluvit do něčeho, do čeho podle nadřízených neměl. A když měl konflikt s někým významným (třeba i nějaký spíš osobní v místě bydliště, ani ne v práci), tak se taky mohlo stát, že pak nenašel vůbec zaměstnání ve svém oboru a musel přejít na něco podřadného.

A inflace neznámý pojem? Já si z dětství v osmdesátkách teda pamatuju, že lidi každou chvíli nadávali na zdražování a někteří syslili tu cukr, tu nějaké konzervy... Litr benzínu stál v šedesátých letech 2,10 až 2,40, v sedmdesátkách skočil na čtyři něco, pak šest něco a na konci socíku byla na osm něco. To není inflace, třeba?


A především opravdu právě ta normalizace naučila lidi starat se jen o sebe víc než nějaký kapitalismus - takové to nestrkej nos, do čeho nemáš, choď hezky do práce a starej se o sebe, vedla k nezájmu o ostatní, připosranosti a osobní realizaci jen v budování soukromých "zašívacích rájů" na chatách a chalupách.
Středa, 20. září 2023 - 13:39:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2755
Registrován: 12-2020
Ahmad: A to si drze dovolujete zevšeobecnit na celou ČSSR?
Přečtěte si pořádně co jsem napsal a na koho jsem reagoval. Já jsem nic nevztahoval na celou ČSSR, naopak Velký Šéf zevšeobecňoval na celou ČSSR a já píšu jen co jsem sám zažil. A mimo jiné píšu, že nikdo z našich nebyl ve straně a taky ten byt nebyl v žádné uhelné panvi.

Nemluvě o tom, že na nějakou VŠ nemohli ani pomyslet, dtto maturita tam, kde by chtěli.
Tady zase zevšeobecňujete vy. Táta maturoval na SŠ strojní, máma na sociálně právní a oba to chtěli. Takže ono by bylo dobré komentovat jen vlastní zážitky nikoli obecné ,,pravdy".
Pezos
Středa, 20. září 2023 - 13:46:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2591
Registrován: 4-2014
Mladějov:
"No já jsem zvědav na tragéda Čermáka,jak uteče daleko [biggrin]"
Moc daleko ne, peníze podporovatelů mu Zítko mění na benzín do vlastní nádrže [wink]
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.

Nehledejte zlý úmysl tam, kde je dostatečným vysvětlením hloupost. Hanlonova břitva
Středa, 20. září 2023 - 13:47:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4443
Registrován: 6-2019
To je hezké, že je režim nechal i odmaturovat, ale opravdu to tak nebylo všude.
Uhelná pánev ne, ale RŠ to upřesnil na petrolej. To taky považujete za normální? Já ne.
O tom, že s půlkou ulice jsme měli jako děti přímo zakázáno mluvit, protože udavači a hajzlíci byli v každých druhým domě, o tom samozřejmě nemůžete nic tušit.[nene]
To fakt nebyly normální poměry, ale hodně hnusná doba. O tom, že to jde i jinak, jsme se dozvídali až z návštěv ze zahraničí.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Středa, 20. září 2023 - 13:48:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8447
Registrován: 3-2006
J.M.:
"Nemluvě o tom, že na nějakou VŠ nemohli ani pomyslet, dtto maturita tam, kde by chtěli.
Tady zase zevšeobecňujete vy. Táta maturoval na SŠ strojní, máma na sociálně právní a oba to chtěli. Takže ono by bylo dobré komentovat jen vlastní zážitky nikoli obecné ,,pravdy"."

No vidíte a já směl jen na učební obor bez maturity a to za něco co se stalo ještě před mým narozením.[proud]
Ale zase se člověk setkal s akademicky vzdělaným učitelským sborem, který byl přesunut do dolů a blízkosti věznice.[lol]
Mladějov
Středa, 20. září 2023 - 13:49:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20154
Registrován: 3-2007
No právě [biggrin]
Mimochodem to je teda taky kámoš za všechny prachy - tím videem z pumpy mu udělal hodně příznivců [wink]

Já to napřed nesledoval, ale pak jsem viděl to video a seznámil se s okolnostmi..fakt dobrej bizár a takoví by to tady rádi řîdili..neukočírujou ani vlastní život.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Mladějov
Středa, 20. září 2023 - 13:56:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20155
Registrován: 3-2007
Čermáka maj cajti nejdýl do vánoc - v chatce v zahradní kolonii bude zima, obstarat dříví je práce a pro dávky nemůže [biggrin]
Takže udělá nějakou tu sámošku, pár chat a při jeho inteligenci a alkoholismu..
Středa, 20. září 2023 - 13:57:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4444
Registrován: 6-2019
já směl jen na učební obor bez maturity
Jo, tak se to jmenovalo, díky za připomenutí. Otec to měl stejně, později, v osmdesátých, už mu bylo dovoleno chodit dálkově na střední, i když jinde než v místě bydliště.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Středa, 20. září 2023 - 13:58:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13526
Registrován: 4-2003
jistotu zaměstnání

V 2H80s tady byla jistota zaměstnání a práce byla povinná - takže pracovalo 5,4 milionu lidí.

Zatímco dneska tady není jistota práce a práce je dobrovolná - a proto tady pracuje jen 5,4 milionu lidí. Práce není!!

---------------
No a samozřejmě tehdy vykořisťoval člověk člověka, kdežto dneska je to naopak.

(pro ty bystřejší, ano, máme větší počet obyvatel, ale taky víc lidí je mimo prac. sílu a třeba studuje)
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Středa, 20. září 2023 - 14:01:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2756
Registrován: 12-2020
Ahmad: To je hezké, že je režim nechal i odmaturovat, ale opravdu to tak nebylo všude.
Ale já taky nikdy nic takového netvrdil. Jen popisuju jak to bylo u nás. Tak už prostě pochopte, že ne každý musí na 70 léta nadávat. Prostě byli i tací pro něž to prostě bylo v pohodě a přesto nemuseli být ve straně a mohli být slušní lidé. Například otec mojí mámy byl soukromý rolník, který dlouho nechtěl vstoupit do družstva. Nakonec ho asi ,,ukecali". Pak na to vzpomínal, jak byl blbej, že jim to nedal dávno, že v JZD se měl mnohem líp. Mělo to však jeden háček. Ty léta v soukromí mu nezapočítali do důchodu, tak ho měl výrazně podprůměrný. A vidíte, nikdy si nestěžoval a ještě dokázal ušetřit. Jak, to věděl asi jen on sám.
Že to třeba bylo v Sokolově jinak, to je klidně možné, já to nezpochybňuju. Ani nezpochybňuju, že některé svině se na tom přiživily.
Jen prostě nemám rád to zevšeobecňování.
Středa, 20. září 2023 - 14:05:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1364
Registrován: 8-2011
Když něčemu nerozumím, šoupu nohama. Bohužel respektovat svou klasse se dneska úplně vytrácí, čehož jste dokonalým příkladem
Marná práce, denně tu někdo pánovi zboří hromádku lží a polopravd a dál na tu hromádku přihazuje další.

bylo jen pro privilegovaný oslíky, co hupem naskákali do KSČ
Tohle je celá rodina od mojí ženský včetně jí. Nalezlí všude, kde to šlo ,oni se měli dobře, postavili barák, jezdili na podnikové rekreace a podobné perly. O žádných lidech,co měli problémy nebo seděli nikdy neslyšeli.

kde v té době zároveň vystavěli novou sámošku, zdravotní středisko včetně zubaře, školu a školku, sportovní halu, tenisové kurty atd
Standa Pekárek a seriál Volha. " Mohu vám odpovědět otázkou? Cožpak nevidíte, co se tu postavilo? Kdo jinej to má? " .
Středa, 20. září 2023 - 14:10:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4445
Registrován: 6-2019
Že to třeba bylo v Sokolově jinak, to je klidně možné, já to nezpochybňuju.
Já jsem nežil, ani nevyrůstal v Sokolově a když vidím tu hnědouhelnou pánev dnes, zejména její obyvatelstvo, pak jsem hrozně rád, že taková pitomost mé předky ani vzdáleně nenapadla (SO, Chodov, Vřesová, Habartov, Bukovany ... to je nářez, který byste fakt asi nechtěl - vše kompletně sociálně vyloučené lokality).
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Středa, 20. září 2023 - 14:13:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4446
Registrován: 6-2019
Prostě byli i tací pro něž to prostě bylo v pohodě a přesto nemuseli být ve straně a mohli být slušní lidé.
Hele, já léta cestoval po bývalém SSSR, mluvili jsme s mnoha lidmi, v rodinách apod. a pro spoustu z nich to bylo tzv. "v pohodě" a přitom to byla neuvěřitelná bída a leckde je dodnes. Od ČSSR se to liší jen měřítkem.
To je taky o tom, jaký si nastavíte nějaký vnitřní normativy pro život.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Mladějov
Středa, 20. září 2023 - 14:17:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20156
Registrován: 3-2007
Ovcím holt stačilo, że maj práci a žrádlo. Víc je nezajímalo.
A když se jim to pěkně vychválilo v novinách, televizi, udélala se spartakiáda..tak o tom okouzleně básnî ještě 34 let po.
Ba i tací, co ten reálsocík ani jako dospělï (s potřebou se vypořádávat s plno věcmi) nezažili.
Pan JM na podzim 1989 chodil do školy, nejspíše ještě neplnoletý, mamahotel.
Jo, to se pak tvoří názory..

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Středa, 20. září 2023 - 14:20:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2757
Registrován: 12-2020
To je taky o tom, jaký si nastavíte nějaký vnitřní normativy pro život. No to zcela jistě, to se shodneme.
Teď zrovna byla reportáž z nějaké zapadlé vesnice v Angole. Elektriku tam nemají, pro vodu musí několik kilometrů, k jídlu jen co vypěstují, škola žádná a přece vypadali docela spokojeně. Až jim dají mobily, tak prozřou a budou chtít hned do Evropy[proud]
Středa, 20. září 2023 - 14:27:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2758
Registrován: 12-2020
Mladějov: Ovcím holt stačilo, że maj práci a žrádlo. Víc je nezajímalo.
Vidíte, nedáte si pokoj. Pořád musíte zesměšňovat a úrážet, když má někdo jiný názor.
Tohle třeba byla jedna z věcí, která jsem si myslel, že po roce 1989 vymizí. Jak vidno nestalo se tak.
Středa, 20. září 2023 - 14:27:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4447
Registrován: 6-2019
Ovcím holt stačilo, że maj práci a žrádlo. Víc je nezajímalo.
A když se jim to pěkně vychválilo v novinách, televizi, udélala se spartakiáda..tak o tom okouzleně básnî ještě 34 let po.
Ba i tací, co ten reálsocík ani jako dospělï (s potřebou se vypořádávat s plno věcmi) nezažili.
Pan JM na podzim 1989 chodil do školy, nejspíše ještě neplnoletý, mamahotel.
Jo, to se pak tvoří názory..

Jo, asi tak.

Elektriku tam nemají, pro vodu musí několik kilometrů, k jídlu jen co vypěstují, škola žádná a přece vypadali docela spokojeně.
A co z toho jako vyplývá pro nás? Vůbec nic. Navíc, tu občanskou válku, kterou si Angolané prošli, tu byste nechtěl ani vy.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Středa, 20. září 2023 - 14:29:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4448
Registrován: 6-2019
Pořád musíte zesměšňovat a úrážet, když má někdo jiný názor.
A vy jste tedy čekal něco víc, než popsal Mladějov? Že mi to nepřijde.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Mladějov
Středa, 20. září 2023 - 14:32:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20157
Registrován: 3-2007
J.M.:
"Mladějov: Ovcím holt stačilo, że maj práci a žrádlo. Víc je nezajímalo.
Vidíte, nedáte si pokoj. Pořád musíte zesměšňovat a úrážet, když má někdo jiný názor. Tohle třeba byla jedna z věcí, která jsem si myslel, že po roce 1989 vymizí. Jak vidno nestalo se tak."

Když vy opravdu nevidíte za vlastní ohrádku se žlabem.
To tady dokazujete už dlouho. A hodně podobné to má většina těch Rajchlových demonstrantů.
Středa, 20. září 2023 - 14:34:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2759
Registrován: 12-2020
Mladějov: A když se jim to pěkně vychválilo v novinách, televizi, udélala se spartakiáda..tak o tom okouzleně básnî ještě 34 let po.
Vidíte a já třeba na spartakiádu jít cvičit nechtěl, nebavilo mě to. Ale většina se o to prala, aby mohli jet na Strahov. Bylo to prostě in.
Ono, když se někomu líbila Spartakiáda, tak ještě automaticky nemusel být ovcí. Ale chápu, že nálepkování je jednodušší...
Středa, 20. září 2023 - 14:36:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 953
Registrován: 10-2005
J.M.:
" Tak už prostě pochopte, že ne každý musí na 70 léta nadávat. "

Vzhledem k tomu, že jsou zde případy ztracenější než vy, tak to s vámi ještě ve zkratce zkusím. Ono ve své podstatě nejde o nějaké nadávání, nýbrž suché konstatování, že to byla objektivně s osmdesátkami léta zmaru (např. pro generaci mých rodičů). Že se tím nějak proklepali a žili ze svého pohledu šťastně je naprosto irelevantní. Štěstí je subjektivní kategorie. Podstatné je, že vnímali svou pozici jako svého druhu ztracenou dnem 21.8.1968 (kdo to viděl jinak, ten nejspíše slušným člověkem nebyl) a 1989 již měli určitá důležitá léta pryč. Generace jejich rodičů tím prošla v čtyřicátém osmém. Přečtěte si knihu Jiřího Hejdy, Žil jsem zbytečně. Nejste-li hňup, hodně z toho, co vám nedochází, pochopíte.

Poučení a jiný hnus mimo jiné znamenaly decimaci technické inteligence (odhaduje se cca 300.000 lidí), která to na rozdíl od humanitní tolik neodskákala v 48. Jeden příklad, který každý pamatuje. Chození se koukat do Tuzexu na HiFi, ponižující shánění bonů, atd. Ten socialisticky reálný režim nebyl naprosto schopen vyrobit cokoliv použitelného v oboru spotřební elektroniky. Nebyl schopen vyrobit myčku, atd...
Ano, dal tak nějak lidem nažrat (nepříliš zdravě) a snažil se dost primitivně řešit bytovou otázku. Jestli vám tohle stačí (a je takových dost), tak prosím. Ale pak se nesnažte komentovat záležitosti, jejichž podstata vám zcela uniká.
Kdejaký pitomec obracející se k minulosti dnes řve kvůli 2% na armádu, aniž by měl sebemenší ahnung, kolik prostředků šlo v minulosti na ČSLA a jaký to mělo ekonomický konsekvence na tehdejší život.

Dnešní doba je prostě úplně jiná, naprosto nesouměřitelná v možnostech lidí i v míře ingerence státu do jejich životů. A to bez jakýchkoliv pochybností v pozitivním ohledu. Tak to prostě je.
Středa, 20. září 2023 - 14:41:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8448
Registrován: 3-2006
Ahmad_Šáh_Masúd:
" já směl jen na učební obor bez maturity
Jo, tak se to jmenovalo, díky za připomenutí. Otec to měl stejně, později, v osmdesátých, už mu bylo dovoleno chodit dálkově na střední, i když jinde než v místě bydliště."

Bylo to věcí tzv. výchovných poradců.
Elektromechanik rozvodných zařízení 3,5 roku nepodmíněně :-))
Dálkově se mohlo, ¨také jsem ihned už jako dělnický kádr zocelený učilištěm na Jáchymovských, nastoupil ještě půl roku před získáním výučáku na dvouletoou nástavbu v Berouně. Pvní rok to bylo odpolední a večerní vyučování druhý rok jeden týden práce a druhý týden (budˇneplacené volno, nebo náhradní volno) hezky celý den ve škole.

A ten byt. Když mi bylo šest, tak nás vysypali ze služebního bytu, protože ho potřebovali pro kádrově silnější przcovníky. Chtěli jsme koupit barák v Berouně a tam to nedovolil místní OV KSČ. Takže nakonec tady v Příbrami v demoliční zoně, to prodával barák advokát z Prahy a ten prohlásil, že si to zařídí, aby nám to mohl prodat.
Středa, 20. září 2023 - 14:45:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15460
Registrován: 4-2003
RadekŠ:V 2H80s tady byla jistota zaměstnání a práce byla povinná - takže pracovalo 5,4 milionu lidí.

Bezdomovci a nezaměstnaní (či z dnešního pohledu spíše nezaměstnatelní) přitom i za dřívbylolípu existovali. Jen se jim tak neříkalo, museli bydlet někde na ubytovně a v Praze jsme je potkali běžně jako hajzlbáby a hajzldědky, přičemž ti, co neměli takové štěstí, křičeli na rohu na mrazu a v dešti Veeeeeeeeeeečernííííííí Praháááááááááááááá.

Dost se na to zapomíná a přitom tito jedinci žili typickým životem bezdomovce, jen se přes den s alkoholem museli trochu krotit, aby to každý večer mohli rozjet naplno. Takový smutný život, přičemž nikomu z nich nehrozilo vystěhování, exekuce atd.. Jen to bylo dáno prostředím, ve kterém tito jedinci vyrůstali [sad].
Mladějov
Středa, 20. září 2023 - 14:47:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20158
Registrován: 3-2007
JM 14.34: Ale většinou byl [biggrin]

Heleďte, politickou diskusi tady rozpoutàváte přece vy, ne Radek, Bram nebo já.
Vy vždycky začnete básnit, jak to či ono by se dřív nestalo a jak to bylo za socíku (ze kterého jste na vlastní triko prožil kulový hovno) lepší a jak kapitalismus nutí lidi na rozdíl od socialismu k sobectví a učî je myslet jen sobecky (to jste napsal dneska!) no a my diskutéři na ty bláboly reagujeme - a velmi věcně.
Načež vy se začnete kroutit, pak to prohlásíte za žert (!) a jedete dál.
Přičemž když vás velmi přiléhavě někdo nazve typickou ovcí, tak se vztekáte, ale je to nejpřiléhavější označeni - a ještě slušné.
Holt vy si myslíte, že by vám měl někdo něco pořád dávat a adorujete ty, co vám něco materiálního slibují - poradím vám - pracujte radši sám na sobě. Vyplatí se to a nebudete dneškem tak frustrován a ukazovat pořád prstíčkem na domnělé vinîky - Fialu, Ukrajince, podnikatele..
Jestli na to máte - hledat vinu jinde je samozřejmě pohodlnější.

EDIT- p. Viajero : Podpis, krásně to shrnul. Ztotožňuji se s tím.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Středa, 20. září 2023 - 14:53:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2760
Registrován: 12-2020
Viajero: Ono ve své podstatě nejde o nějaké nadávání, nýbrž suché konstatování, že to byla objektivně s osmdesátkami léta zmaru (např. pro generaci mých rodičů). Že se tím nějak proklepali a žili ze svého pohledu šťastně je naprosto irelevantní. Štěstí je subjektivní kategorie. Podstatné je, že vnímali svou pozici jako svého druhu ztracenou dnem 21.8.1968 (kdo to viděl jinak, ten nejspíše slušným člověkem nebyl) a 1989 již měli určitá důležitá léta pryč.
No tak mi vysvětlete, když to tedy byla naprosto ztracená a neštastná léta, proč ti lidé, které já znám na ně vzpomínají pozitivně a na tuto dobu vesměs spíše nadávají. Hergot, to já nějak pořád nemůžu pochopit.

Chození se koukat do Tuzexu na HiFi, ponižující shánění bonů, atd. Ten socialisticky reálný režim nebyl naprosto schopen vyrobit cokoliv použitelného v oboru spotřební elektroniky. Nebyl schopen vyrobit myčku, atd...
No tak to mi opravdu asi nevysvětlíte. Protože jsme nikdy chodit za výlohy Tuzexu koukat nechodili a bony nesháněli. Táta měl Sonet Duo, ten má dosud a máma o myčku nestála ještě hodně dlouho po revoluci. Koupila si ji asi tak před 10 lety, když už byla opravdu stará. Prostě nejsme holt ty konzumní typy[proud], takže ty plné obchody dnes prostě nepovažuji za nějakou obrovskou výhodu.
Středa, 20. září 2023 - 15:00:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2761
Registrován: 12-2020
Mladějov: Vyplatí se to a nebudete dneškem tak frustrován a ukazovat pořád prstíčkem na domnělé vinîky - Fialu, Ukrajince, podnikatele..
No je vidět, že mě fakt vůbec neznáte. Já nejsem vůbec frustrován, naopak žiju úplně v pohodě, jak za dřívějšího režimu, tak i za tohoto. A žádné domnělé viníky nehledám. Jen upozorňuji co pak Fiala sliboval před volbami a co dělá teď. Ukrajince jsem taky za žádné viníky ničeho nedával, to je vaše interpretace, jen jsem upozorňoval, že mi nepřijde normální, abychom brali všechny. A podnikatele jsem taky ničím nevinil, naopak takových, kteří poctivě pracují a něco prospěšného vyrábějí či pěstují si velice vážím, protože to v dnešní době taky nemají jednoduché. Což neznamená, že nebudu kritizovat ty, kteří kradou, tunelují apod.
Mladějov
Středa, 20. září 2023 - 15:03:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20159
Registrován: 3-2007
Pouze reaguji na to, co sem píšete.
Mladějov
Středa, 20. září 2023 - 15:09:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20161
Registrován: 3-2007
J.M.:
"Viajero:
No tak mi vysvětlete, když to tedy byla naprosto ztracená a neštastná léta, proč ti lidé, které já znám na ně vzpomínají pozitivně a na tuto dobu vesměs spíše nadávají. Hergot, to já nějak pořád nemůžu pochopit. Chození se koukat do Tuzexu na HiFi, ponižující shánění bonů, atd. Ten socialisticky reálný režim nebyl naprosto schopen vyrobit cokoliv použitelného v oboru spotřební elektroniky. Nebyl schopen vyrobit myčku, atd... No tak to mi opravdu asi nevysvětlíte. Protože jsme nikdy chodit za výlohy Tuzexu koukat nechodili a bony nesháněli. Táta měl Sonet Duo, ten má dosud a máma o myčku nestála ještě hodně dlouho po revoluci. Koupila si ji asi tak před 10 lety, když už byla opravdu stará. Prostě nejsme holt ty konzumní typy[proud], takže ty plné obchody dnes prostě nepovažuji za nějakou obrovskou výhodu."

Pane V., on to nepochopí - nemá na to a ani to pochopit nechce.
On má tu perspektivu jeho ohrádka a jeho žlab a víc ho nikdy nezajímalo a nezajímá a nepochopí to, že to většina měla jinak.
A že to nebylo o konzumu ale taky (a hlavně) o možnostech volby života, o té svobodě,které se ovce přece nenažerou.

Nic ve zlém ani na pana JM, ale je to,co mu říkám - na politické diskuse o společenských systémech prostě nemá.
A tím bych to tady dneska ukončil - téma se vyčerpalo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Středa, 20. září 2023 - 15:10:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15461
Registrován: 4-2003
Viajero:Kdejaký pitomec obracející se k minulosti dnes řve kvůli 2% na armádu, aniž by měl sebemenší ahnung, kolik prostředků šlo v minulosti na ČSLA a jaký to mělo ekonomický konsekvence na tehdejší život.

Za éry dřívbylolípu byly výdaje na armádu až desetiprocentní (!!!), což v podstatě znamenalo trvalé okrádání celé společnosti. To jen doplňuji pro ty, kterým Viajerův příspěvek 953 stále nezajistil sepnutí potřebných relátek.
Středa, 20. září 2023 - 15:12:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13527
Registrován: 4-2003
proč ti lidé, které já znám na ně vzpomínají pozitivně

Protože je tak člověk psychologicky vybaven = od přírody. To nemá nic společnýho s realitou, fakty, atp.

Kdyby se třeba v šedesáti člověk uvědomoval všechna prožitá životní negativa, ústrky, křivdy, marný lásky a p. tak by se s z toho musel spolehlivě zbláznit. Je to silný emoční mechanismus, který nás všechny psychologicky brání.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Mladějov
Středa, 20. září 2023 - 15:16:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20162
Registrován: 3-2007
B. No a to připočti výdaje na tisíce vojáků ministerstva vnitra (VMV), Pohraniční Stráže, jejich techniku a zbraně, a různé ty SVAZARMy, Lidové milice atd. Civilní ochranu.
Ono by to pak bylo procentně ješté daleko víc s porovnáním s dneškem. Klidně 15-20 %.

Bolševik si prosté budoval ozbrojené síly taky "bokem" (a tahle strategie pak se mu moc hodila třeba při odzbrojovacích jednáních, ale to je jiná diskuse).

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Středa, 20. září 2023 - 15:19:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 954
Registrován: 10-2005
J.M.:
"
No tak mi vysvětlete, když to tedy byla naprosto ztracená a neštastná léta, proč ti lidé, které já znám na ně vzpomínají pozitivně a na tuto dobu vesměs spíše nadávají. Hergot, to já nějak pořád nemůžu pochopit. "

Protože bazální je, že byli mladí, krásný holky/kluci byli k mání, nebe bylo modřejší a tráva zelenější. Viz RadekŠ. A jednoduchýmu, co nemá na to, aby přemýšlel nebo nechce, to vysvětluje vše.

A co se vás týče, slovy Jiřího Hejdy, snažil jsem se zbytečně.

PS. S tím Sonetem Duo jste to trefil (i když jste asi takovýhle paradox nechtěl). Ten se začal vyrábět v roce 1959, dávno předtím, než tu inteligenci vyházeli, byl dejme tomu na úrovni doby a mimo jiné by bez něj (alespoň podle vzpomínek pamětníků) dost možná vznik českého bigbeatu vypadal jinak.

(Příspěvek byl editován uživatelem Viajero.)
Středa, 20. září 2023 - 15:26:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4235
Registrován: 3-2010
Koukám, co je tady zase příznivců Dozimetru a podobných "pravicových" lumpáren. Přitom většina z nich by za komančů byla ve "straně" a hajkovala Miloušovi. Inu, časy se mění, ale stádo je pořád stejně tupé. Když dojdou argumenty, začnou s dezoláty či frustráty , Ale to je ta demokracie.
Středa, 20. září 2023 - 15:32:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4236
Registrován: 3-2010
moloděc Mladějov: Nevím, co máš proti SVAZARMU. Naši neměli na rozhazování, tak jsem se díky němu mohl naučit potápět a stavět modely letadel, později si dokonce zajezdit motokros. Byla to bezva organizace, alespoň pro nás s "chudých " rodin...
Středa, 20. září 2023 - 15:57:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8449
Registrován: 3-2006
RadekŠ:
"Protože je tak člověk psychologicky vybaven = od přírody. To nemá nic společnýho s realitou, fakty, atp. "
Tak tak, babička vždycky vzpomínala jak si kupovali v neděli když šli z kostela u řezníka dva buřty a čerstvou housku, dohromady za korunu.
A děda zlobil babičku, že by nejraději ty boty za 39,90 od Bati. To vše jsem vnímal v těch 70. letech.[lol]
Středa, 20. září 2023 - 16:02:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8450
Registrován: 3-2006
Mladějov:
"B. No a to připočti výdaje na tisíce vojáků ministerstva vnitra (VMV), Pohraniční Stráže, jejich techniku a zbraně, a různé ty SVAZARMy, Lidové milice atd. Civilní ochranu.
Ono by to pak bylo procentně ješté daleko víc s porovnáním s dneškem. Klidně 15-20 %. "

To už jsem tady psal, že něco z těch 2% má jít na dopravní infrastrukturu, protože jí kritizovalá komise NATO. Jenže zelení, dopravě nic nechtějí pustit.
Středa, 20. září 2023 - 16:32:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2181
Registrován: 7-2017
JM, ak by v ČSSR nebola inflácia, tak by nerástli ani platy, ak si pamätáte 70-80 roky, tak určite viete, že ceny v tom čase rástli, rovnako ako mzdy - čo je presne tá inflácia. V 70tych rokoch boli ropné šoky, stále vste presvedčený, že tomu dokazal socialistický blok odolať? No a tá istá práca, ako je možné, že sa utlmovala vojenská výroba na Slovensku, myslíte si, že ľudia v tom case nemenili prácu pre nadbytočnosť? No a čo sa týka tých rôznych situácii, ten prístup v Československu nebol rovnaký v každom okrese, všetko záležalo od ľudí a ich ochote dodržiavať predpisy - napríklad moji rodičia pri návrate chytili takú búrku na hraniciach, že im len pasovak pozrel pasy a colník sa rýchlo spýtal, čo vezú a poslal ich preč. Zato pri ceste tam boli mimoriadne dôslední. Takže tie neistoty boli aj v socializme, len sa to tak neriešilo. Veď ani výbuch Černobylu nebol problém - zato kúsok na Západ boli predsa len opatrnejší.
Středa, 20. září 2023 - 16:40:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1579
Registrován: 9-2015
Jenže ten poměrně dlouhý článek není o tom, o čem je jeho URL a podstatná část nadpisu.
Středa, 20. září 2023 - 16:51:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2762
Registrován: 12-2020
Bram: Za éry dřívbylolípu byly výdaje na armádu až desetiprocentní (!!!
Sláva, to se shodneme, to byl hnus. Každé zbrojení je totiž hnus.

Velký Šéf: Nikde jsem nepsal, že inflace žádná nebyla, to opakuji už poněkolikáté. Ale byla marginální.
že ľudia v tom case nemenili prácu pre nadbytočnosť?
To určitě ano, ale v naprosto minimálním množství.

RadekŠ: Protože je tak člověk psychologicky vybaven = od přírody. To nemá nic společnýho s realitou, fakty, atp.
No sláva. Konečně rozumné vysvětlení. Takže to vlastně všechno stálo zahovno, ale hodnotí se to kladně. Už tomu rozumím[proud]

Mladějov: A tím bych to tady dneska ukončil - téma se vyčerpalo. Souhlasím.
Středa, 20. září 2023 - 17:02:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16071
Registrován: 5-2004
ty vole kolik placek si tu leci mindraky z doby pred 33 lety. Jestlipak jich bylo tolik i v roce 1978 se svadenim vseho spatnyho na valku?
Středa, 20. září 2023 - 17:26:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1580
Registrován: 9-2015
Že dřív bylo líp je snad bez diskuze: Byly k dispozici pro děti i dospělé levné železniční modely.
Středa, 20. září 2023 - 17:35:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3016
Registrován: 1-2006
Jirkaxxxl:
"Byla to bezva organizace, alespoň pro nás s "chudých " rodin..."
Uplně stejně jako Hitlerjugend
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Středa, 20. září 2023 - 17:39:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3017
Registrován: 1-2006
Petr_vlček:
"Jestlipak jich bylo tolik i v roce 1978 se svadenim vseho spatnyho na valku?"
V CCCP se tou dobou na válku svádělo úplně všechno a v dalších 35 letech se na tom nic nezměnilo.
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Středa, 20. září 2023 - 17:42:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6931
Registrován: 6-2016
Dovolím si trochu rozhicovat místní pec PVS (Politicko Výchovné Světnice)[biggrin]


Aby místním ZVP (Zástupcům Velitele pro věci Politické) nepraskla žilka[biggrin], tak místopřísežně uvádím, že naši i slovenští komanči mě srali, serou a srát budou!

A jsem upřímně zvědav, kolik na Slovensku dostanou.