Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 20. 9. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 20. 9. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Úterý, 19. září 2023 - 12:53:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1397
Registrován: 11-2021
HB: takže soudruzi nějaký převrat naplánován měli, ale jiný, než nastal. Čili nelze říct, že plyšák byl plánován a řízen z Moskvy.
Úterý, 19. září 2023 - 13:12:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3004
Registrován: 1-2006
Dubčekovu smrt v prosinci 1989 samozřejmě myslím ve smyslu politickém - lidi ho nevzali jako vůdčí figuru.
V oné době na obou stranách (straníci i disent) byl hluboko v myslích zažraný osmašedesátý a jeho modly, takže účastníci věkem nad 30-35 let počítali že se jednoduše do role loutek vytáhnou staré figury (i ty, které se už v roce 1969 ukázaly jako poslušní zrádci, čehož byl Dubček příkladem) a bude pokračovat řízené budování "socialismu s lidskou tváří". Zkrátka soudruhům co se v roce 1968/9 zmýlili a byli za to potrestáni se za ústrky omluvíme, vezmeme je zpátky mezi sebe, oni na oplátku zavrhnou své případné příliš pravicové úchylky a společně soudružsky budeme budovat světlé zítřky v Moskvou stanovených mantinelech (a čerpat pomoc od naivního Západu).
No, naštěstí to nevyšlo.
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Úterý, 19. září 2023 - 13:22:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13515
Registrován: 4-2003
nad neobjektivní informací oficiálních médií, když už tedy počty zveřejní.

Za prvý -žádný oficiální média na celostátním záběru tady dávno neexistují!! A ani by našem socikulturním prostředí fungovat nemohly a proto třeba v podstatě zanikl stranický tisk.

(vyjma exotických výjimek typu stranického listu KSČM Naše pravda či odborářského tisku.)

Za druhý - média vážně nejsou Český statistický úřad. Podstata a kvalita a věrohodnost jejich sdělení vážně nestojí na tom jestli přesně napíšou kolik je tam lidí.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Úterý, 19. září 2023 - 13:22:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3005
Registrován: 1-2006
původní.gp:
"HB: takže soudruzi nějaký převrat naplánován měli, ale jiný, než nastal. Čili nelze říct, že plyšák byl plánován a řízen z Moskvy."

Vybraní tuzemští soudruzi změnu připravovali na vyžádání Moskvy, za souhlasu Moskvy, v mezích pokynů odtud a s její jasnou politickou, materiální, organizační, zpravodajskou a nakonec i vojenskou podporou.
Ostatně, dne 17.11.1989 na zásah na Národní přímo a osobně dozíraly značně vysoké šarže KGB.
Moskva také aktivně bránila všem choutkámm o vojenský zásah v dalších dnech (a že naše "skalní" soudruhy po 20.11.1989 napadaly i takové šílenosti jako použití biologických zbraní proti demonstracím, infikování svěcené vody v kostelích a v posledním zoufalství i nálet bitevníků na Letnou)

(Příspěvek byl editován uživatelem Hungry_Bear.)
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Úterý, 19. září 2023 - 14:03:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4233
Registrován: 3-2010
Šinágl, kam ty na to chodíš[coze]
Úterý, 19. září 2023 - 14:10:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8440
Registrován: 3-2006
Hungry_bear:
"a že naše "skalní" soudruhy po 20.11.1989 napadaly i takové šílenosti jako použití biologických zbraní proti demonstracím, infikování svěcené vody v kostelích a v posledním zoufalství i nálet bitevníků na Letnou)"

Dnes se tomu říká Brainstorming.

Kdo si přečetl tuhle knihu, tak ho nic nepřekvapí https://www.kosmas.cz/knihy/260269/planovani-nemyslitelneho/
Úterý, 19. září 2023 - 14:15:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4238
Registrován: 3-2006
zkuste zapatrat v zahranicnich zpravach

Takže klasické “najděte si to sám”. Už chybí jenom “kdo ví, ten ví”.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Úterý, 19. září 2023 - 14:43:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16063
Registrován: 5-2004
No bud si to najit chcete nebo ne a staci vam informace rudyho prava + ceskoslovenske televize a rozhlasu. Totiz seznamu, idnesu, cesky televize a rozhlasu.
M_g
Úterý, 19. září 2023 - 15:02:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1937
Registrován: 6-2006
Jinými slovy, pro své tvrzení nemáte relevantní odkaz a doufáte, že si ho někdo jinej najde.
A když nenajde, tak přece ani hledat nechtěl.
Aneb "najděte si sám, co jsem měl na mysli".
Úterý, 19. září 2023 - 15:30:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2741
Registrován: 12-2020
Hungry Bear: lidi ho nevzali jako vůdčí figuru.
No oni lidi hlavně neměli na výběr. Jakmile se to rozjelo, tak vše určovalo OF prostřednictvím Havla a spol., tedy disentu. No a lidi na demonstracích samozřejmě opakovali ta hesla, která jim dodali z tribuny řečníci, to dá rozum.
Pamatujete ještě, že z počátku se vůbec nemluvilo o přechodu na kapitalismus, ale o socialismu? Prostý lid na výběr kandidátů neměl žádný vliv, to až později ve volbách a to už bylo rozhodnuto (pokud se pamatuji, tak zrovna Dubček byl zvolen do sněmovny? ale to už si nejsem jistý?)
Prostě provedení celé akce se jim opravdu povedlo, to se musí uznat.
Já jsem tomu taky věřil. Vystřízlivěl jsem ale relativně brzo. V roce 1992, kdy i přes většinové přání české i slovenské populace naši političtí zástupci rozhodli o rozdělení státu. Referendum samozřejmě připuštěno nebylo, bylo totiž velmi pravděpodobné, že lidové hlasování by rozdělení státu neposvětilo. Pak už jsem věděl, že politici budou opět rozhodovat o nás - bez nás, stejně jako ti komouši.
Úterý, 19. září 2023 - 16:01:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3008
Registrován: 1-2006
J.M.:
"Jakmile se to rozjelo, tak vše určovalo OF prostřednictvím Havla a spol., tedy disentu. "
No právě - představa jak pokrokových soudruhů tak jejich osmašedesátnických protějšků z disentu byla, že tuto úlohu bude mít právě Dubček, když jí už měl v 1968 a ještě v roce 1969 lidi psali po zdech "Ať žije Dubček!" (aneb deformace vidění světa ze své bubliny)

J.M.:
"Pamatujete ještě, že z počátku se vůbec nemluvilo o přechodu na kapitalismus, ale o socialismu? "
Nejen nemluvilo, ale bylo to ze strany vedení OF striktně zakázáno = lidi by se mohli vyděsit, že budou nejen konzumovat, ale taky muset makat [biggrin]

J.M.:
"Prostý lid na výběr kandidátů neměl žádný vliv"
Na celostátní úrovni pochopitelně neměl (ono ani nebylo z koho vybírat aby je lidi vůbec znali), na úrovni obcí a okresů ano (tolik zasvěcených ani nebylo, aby se jimi dalo všechno kádrově obsadit).

J.M.:
"V roce 1992, kdy i přes většinové přání české i slovenské populace naši političtí zástupci rozhodli o rozdělení státu. Referendum samozřejmě připuštěno nebylo, bylo totiž velmi pravděpodobné, že lidové hlasování by rozdělení státu neposvětilo."
NAŠTĚSTÍ - protože referenda by dopadla v ČR proti rozdělení a v SR pro rozdělení, což by na Slovensku skončilo po jugoslávsku [sad]
Plus v ČR se Klaus definitivně utrhl ze řetězu KGB a šel "svou cestou", kdežto na Slovensku Mečiar byl poslušnějším agentem = nastalo "rozděl a panuj".

(Příspěvek byl editován uživatelem Hungry_Bear.)
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Jef
Úterý, 19. září 2023 - 16:07:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6455
Registrován: 5-2002
vše určovalo OF prostřednictvím Havla a spol., tedy disentu. No a lidi na demonstracích samozřejmě opakovali ta hesla, která jim dodali z tribuny řečníci, to dá rozum.
Vy děláte, jako kdyby to OF byl nějaký centralizovaný orgán s jedinou doktrínou. Ale ono tam byla spousta různých proudů. Když podle vás všechno tak ovládl Havel a disidenti, tak jak to, že volby 1992 v české části jasně vyhrál Klaus a většina lidí z disentu v politice poměrně rychle skončila, případně zůstala v nějakých (proti ODS a o trochu později ČSSD) naprosto okrajkových stranách?

pokud se pamatuji, tak zrovna Dubček byl zvolen do sněmovny? ale to už si nejsem jistý?
Dubček byl hned v prosinci 1989 zvolen předsedou Federálního shromáždění. Byl docela populární a všeobecně známý, prostoru k vyjadřování měl spoustu. Jen si moc nevzpomínám, že by tehdy něco objevného říkal...

bylo totiž velmi pravděpodobné, že lidové hlasování by rozdělení státu neposvětilo.
To je možné. Ale vzpomenete si na tehdejší rétoriku většiny slovenské politické scény? Ono by třeba rozdělení státu nebylo v referendu posvěceno a nemohlo by proběhnout, ale jak by to pak vypadalo? Po dalších letech únavného handrkování o kompetence federálu versus republik by zůstal společný stát jen jako nějaká skořápka, pod jejíž pokličkou by si ČR a SR řešili všechno samostatně. A pokud by zůstala společná třeba měna, armáda a zahraniční politika, tak by se dál spotřebovávalo spoustu energie na nekonečné vyvažování a mírnění sporů mezi českou a slovenskou částí...
Úterý, 19. září 2023 - 16:27:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2742
Registrován: 12-2020
Hungry Bear: a v SR pro rozdělení
To se mýlíte. Nedávno na ČT 4 renomovaní historici probírali dělení státu roku 1992 a bylo jasně řečeno, že i Slovensko bylo dle průzkumů věř. mínění jasně proti rozdělení. Procento už si nepamatuju a nechci kecat, ale myslím, že bylo cca 2:1 proti rozdělení.
Jef: To je možné. Ale vzpomenete si na tehdejší rétoriku většiny slovenské politické scény? Ono by třeba rozdělení státu nebylo v referendu posvěceno a nemohlo by proběhnout, ale jak by to pak vypadalo? Po dalších letech únavného handrkování o kompetence federálu versus republik by zůstal společný stát jen jako nějaká skořápka, pod jejíž pokličkou by si ČR a SR řešili všechno samostatně.
Ano vzpomínám si na to dost dobře. Možná, že máte pravdu a dopadlo by to tak, možná, že by to dopadlo jinak. To není vůbec podstatné. Podstatné bylo, že politici rozhodli o nás, bez nás. Čili přesně jak nám to vadilo u těch komunistů. Tím bylo jasně naznačeno, že s lidma se nikdo bavit nebude a šlo jen o změnu režimu a napakování těch co přišli ke korytům.
Úterý, 19. září 2023 - 16:28:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13516
Registrován: 4-2003
Pamatujete ještě, že z počátku se vůbec nemluvilo o přechodu na kapitalismus, ale o socialismu? Prostý lid na výběr kandidátů neměl žádný vliv

Lid měl vliv na to, že se OF velice rychle a zákonitě rozštěpilo a Václav Klaus jako jeden z proudů prohlásil památnou větu že cílem je kapitalismus bez přívlastků a standardní země se standardním politickým systémem. A vůlí prostého lidu vyhrál volby s téměř 30 % a spolu s KDU-ČSL a ODA pohodlně sestavil vládu, což Vám naprosto uniklo - přitom jde o jeden z dosti podstatných momentů našich moderních dějin.

Mimochodem jeho oponentem v OF byla osoba kterou vy nejspíš neznáte - prof. František Trnka (ex Slušovice) což byl právě ten technokratický reformátor. Který se neprosadil ani v OF poté ani mimo něj.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Úterý, 19. září 2023 - 16:52:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3009
Registrován: 1-2006
Shrnul bych to tvrzením, že v letech 1988-1992 jsme jako stát měli historicky "z pérdele kliku" - a to obrovskou.
Což se nemalá část obyvatelstva dalších 30 let snaží napravit.
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Úterý, 19. září 2023 - 17:18:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8443
Registrován: 3-2006
Koukám jak jste tady pěkně probrali teorie rozdělení. Přičemž neberete v ůvahu i jednu mezinárodní a to, že pokud by se Československo nerozdělilo, mohlo nastat pnutí na západní Ukrajině, tehdy čerstě uvolněné z područí SSSR. Takýe rozdělení Česko-Slovenska, vyhovovalo i zemím na východ od nás. Nejspíš si tedy přihřáli i svojí polívčičku.
Úterý, 19. září 2023 - 17:42:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4115
Registrován: 5-2003
Hungry_bear:
"Shrnul bych to tvrzením, že v letech 1988-1992 jsme jako stát měli historicky "z pérdele kliku" - a to obrovskou.
Což se nemalá část obyvatelstva dalších 30 let snaží napravit."
[ok][proud]
Určitě to bude ňákej bandita, jenže moje paměť se stále ještě nechytá, film o sedmi statečných běží mou hlavou,
odkud já jenom znám ten jeho výraz, Calvera, no ne, buenos dias, odkdypak jezdíš městskou dopravou?

P. Dobeš: Calvera

Úterý, 19. září 2023 - 18:29:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1399
Registrován: 11-2021
JM: pokud se slovenští občané zastoupení slovenskými politiky rozhodli federaci opustit, tak jim v tom čeští občané mohli těžko bránit, takže žádné o nás bez nás.
HB: KGB si Klause vodila na řetězu?
Úterý, 19. září 2023 - 19:30:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13517
Registrován: 4-2003
Podstatné bylo, že politici rozhodli o nás, bez nás. Čili přesně jak nám to vadilo u těch komunistů.

Promiňte, ale to je žhavý kandidát na blábol roku 2023.[ok]

Politici rozhodují "o nás bez nás" ze samotné podstaty zastupitelské demokracie.

U komunistů lidem vadilo, že v rozhodovacích procesů vyloučili podstatnou část společnosti a témat a dále že část potenciálních i skutečných politických protivníků terorizovali. Rozdělení Československa byl jenom důsledek toho že řadě politických proudů - zejména na té slovenské straně - byly sejmuty okovy a mohly se svobodně projevit poté co byly 40 let pacifikovány. Stejně jako touha po kapitalismu bez hloupých přívlastků, podnikat, cestovat, studovat atd. všechny ty hloupé koncepty socialismu s lidskou tváří by museli část těch věcí a tužeb normálním lidem prostě zakázat a slovenské nacionalisty by někdo dřív či později musel uvěznit, takže by tu byli opět političní vězni.


To by bylo mimochodem to nejhorší vysvědčení pro stát jehož nemalá část společnosti chtěla navázat tam kde Masaryk před mnoha lety začal - na humanitě. A kterému byl fašistický a komunistický režim násilně vnucen zvenčí. To by jenom vypovídalo že jsme daleko horší než si myslíme.

Mimochodem - pokud někdo říká že za komunistů bylo líp, tak mimo jiné nepřímo přiznává že dost možná žádná ideje, tužby, chtění a podobně vůbec v hlavě neměl - prostě stál jako kůl v plotě a cokoliv nato bylo mimo jeho schopnosti. A nebo mu to vědomě vyhovovalo a byl mentální komunista.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Úterý, 19. září 2023 - 19:40:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16065
Registrován: 5-2004
No já byl nějak 91-2 cos řešit v Žilině, kde tehdy působila Slota. A čuměli jsme že trolejbusy jezdily s českejma nápisama a nikoho to nesralo. Asi o 2-3 roky pozdějc v Ružomberku kde už měl Hlinka památník zas naprosto v pohodě lidi s tím, že maj kliku že chytaj českou televizi (Novu, ne ČT...).

Jináč ten Dubček umřel právě včas ve velmi vhodnou dobu aby nepřekážel.

Vůbec bych se nedivil že by referendum bylo i na Slovensku proti rozdělení. Ona není jen Bratislava s okolím. Ostatně z Medzilaborců šlo léta jet přímo do Prahy, do Bratislavy ne[lol].

Jinak ano, OF se rychle rozpadlo protože to byl slepenec "proti komunistům" asi jak dnes pětikloakice proti Babišovi. A Klaus byl z nich nejdrzejší a nastavil dnešní systém "urvi co můžeš a dlabej na ostatní".
Úterý, 19. září 2023 - 19:42:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2743
Registrován: 12-2020
pokud se slovenští občané zastoupení slovenskými politiky rozhodli federaci opustit, tak jim v tom čeští občané mohli těžko bránit, takže žádné o nás bez nás.
Takže protože si politici udělali vše po svém , tak je to demokratické? Ne, ne, takto důležitá věc měla jasně být posvěcena referendem.
Co je mi platné, že mi řeknete že současní Fiala spol. byli řádně zvoleni ve volbách, když naprosto nedodržují co před volbami slibovali (zvyšovat daňové zatížení firem a občanů nikdy nebudeme). Prostě si stejně dělají co chtějí a voliče mají jen pro formu. Hlavně pak mají plná ústa svých mandátů.
Proto taky jedinou demokracií v Evropě je v podstatě Švýcarsko, kde o důležitých věcech rozhodují lidé v hlasování. A svět div se, ono jim to funguje. Navíc jsou nejbohatší, mají výborné životní prostředí a
vůbec je to jedna z nejlepších zemí pro život. Mimochodem v železniční dopravě jsou nejlepší na světě, kamiony přes alpy jedou vlakem a mohl bych pokračovat...A přestavte si tu hrůzu, že nejsou v NATO ani v EU. No fuj, dezoláti[lol]
P. S. RadkuŠ: Oni ve Švýcarsku nemají zastupitelskou demokracii? Co tam tedy mají?
Úterý, 19. září 2023 - 19:42:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3011
Registrován: 1-2006
RadekŠ:
"Mimochodem - pokud někdo říká že za komunistů bylo líp, tak mimo jiné nepřímo přiznává že dost možná žádná ideje, tužby, chtění a podobně vůbec v hlavě neměl - prostě stál jako kůl v plotě a cokoliv nato bylo mimo jeho schopnosti. A nebo mu to vědomě vyhovovalo a byl mentální komunista."
Není důvod používat pouze čas minulý [sad]
Přičemž z "chtění a tužeb" je silně přítomno: "aby se soused neměl líp".
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Úterý, 19. září 2023 - 19:46:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8444
Registrován: 3-2006
RadekŠ:
"Politici rozhodují "o nás bez nás" ze samotné podstaty zastupitelské demokracie. "
Sice politiky nemusím, ale oni rozhodli v souladu s ústavou viz https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1991-327

To že se u nás na zákony moc nedá je druhá věc.

Je pravda, ře by k rozdělení stejně došlo a to vystoupením Slovenska z federace.
Úterý, 19. září 2023 - 19:49:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16066
Registrován: 5-2004
"A nebo mu to vědomě vyhovovalo a byl mentální komunista."

Mentální komunisti jsou ti, co jakýkoli jiný názor nálepkují dezolátama a spol. Jako to ti komanči dělali.

Mch samozřejmě že byli ti co pro ně bylo za komárů líp. Nemuseli každej měsíc řešit z čeho zaplatit obědy dětem a loudit doplatky na bydlení a spol. No a pokud by se tedy dnes měli líp tak by jim asi ten dnešní systém nevadil. A byli by tak marginální že by je ta demokradická většina za vodou nemusela řešit...

A ideje? Těch se a) nenajíš a b) za komárů se dalo realizovat velmi v pohodě aniž by si s nima člověk zadal. Jen se muselo chtít a třeba i něco z představ obětovat, to se ale musí i dnes a ostatně kdykoli.

A k tomu jakou měl kdo představu co se děje - někdy 82 jsem vzal kluka tuším 5-6 třída na houby do jižních Čech. No a poctivě hlídal cestou zpět v osobáku z Tábora abychom na tranzistoráčku neprošvihli v 9 hlas ameriky a dával pozor jestli někdo není u kupé v chodbě[biggrin]. Mch noční cesta s košilí plnou hub osobákama do Krkonoš pro něj byl na léta největší prázdninový zážitek, kam se sere nějaký moře[biggrin]
Úterý, 19. září 2023 - 19:50:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3012
Registrován: 1-2006
J.M.:
"Oni ve Švýcarsku nemají zastupitelskou demokracii? Co tam tedy mají?"
Švýcarská podoba demokracie je s českým voličstvem nerealizovatelná - k té zodpovědnosti je nejdřív potřeba se mentálně dopracovat (což tady potrvá nějakou tu generaci když chci být optimista), nikoli to neustžále házet jak do forbesu tomu populistovi, který zrovna nejvíc slibuje (natož tomu, kdo závistivcům slibuje že víc zkrouhne úspěšnější sousedy).
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Úterý, 19. září 2023 - 19:58:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2744
Registrován: 12-2020
RadekŠ: mentální komunista.
A můžete definovat co je mentální komunista?
On totiž komunismus u nás nikdy nebyl zaveden. V ČSSR by to ani nebylo možné. Nebo si dovedete představit, že by vše bylo zadarmo a podle každého potřeb?
Při té příležitosti si vždy vzpomenu na herce Kopeckého v jednom sci-fi filmu. Myslím, že se to jmenovalo Člověk z prvního století. Ten přiletěl do budoucnosti, kde nebyly peníze a každý dostal co potřeboval. Ze začátku začal všechno brát na desítky kusů, ale pak zjistil, že když může mít všechno a můžou to mít i ostatní, tak to vlastně nemá cenu. A z toho byl na prášky. Takže Komunismus to byla opravdu naivní a nemožná idea. Jenže to co bylo u nás nemělo s komunismem nic společného. S jediným rozdílem, že nám vládla strana s názvem komunistická.
Hungry Bear: aby se soused neměl líp"
Teda vy tím mindrákem docela musíte trpět. Já nikoho ve svém okolí kdo by záviděl svému sousedovi, kamarádovi či známého neznám. Asi žiju opravdu v jiném světě, než vy[happy]
Úterý, 19. září 2023 - 20:02:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2745
Registrován: 12-2020
Hungry Bear: k té zodpovědnosti je nejdřív potřeba se mentálně dopracovat
Aha, takže český volič je nezodpovědný. A nebyl náhodou nezodpovědný třeba v těch letech 1990-1993? To asi ne, že?
To si myslí politici, že je český volič nezodpovědný. Mohlo by se totiž stát, že volič rozhodne jinak než se politici domluvili. No hrůza!!! To přece nejde!!
Úterý, 19. září 2023 - 20:19:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3013
Registrován: 1-2006
J.M.:
"On totiž komunismus u nás nikdy nebyl zaveden."
To nebyl nikde, protože podstatou komunistických stran nebylo vybudování bájné utopie nazývané komunismus (to byla jen vějička na naivní trouby) ale "budování socialismu" neboli ovládnutí státu a společnosti čelnými představiteli komunistické strany v pozici diktátorů (pro naivní trouby označeno jako jediná cesta k dosažení komunismu někdy v budoucnu).

J.M.:
"kde nebyly peníze a každý dostal co potřeboval. "
Kdybyste učení komunismu znal lépe, tak byste zjistil že ono "každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb" bylo formulováno tak, že každý má pro Stranu makat co mu síly dovolí (definice slova "schopností"), kdežto o tom co za to může a smí dostat (definice slova "potřeb") rozhoduje tzv. "kolektivní dělník" představovaný vedením Strany - tedy žádné braní si čehokoli podle okamžité individuální potřeby (natož přání) jednotlivce.
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Úterý, 19. září 2023 - 21:12:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1362
Registrován: 8-2011
jakýkoli jiný názor nálepkují dezolátama
Lež není názor. Sorry jako.

Navíc jsou nejbohatší, mají výborné životní prostředí a
vůbec je to jedna z nejlepších zemí pro život

A taky to,že nařízení, zákony a vyhlášky jsou svaté a o ničem se nediskutuje,což by samozřejmě Čecháčkúm zvyklým na cochcárnu vadilo a hned by bylo.kvikotu o buzerace,omezování, apod.

kamiony přes alpy jedou vlakem
Některé, ne všechny 😎
Úterý, 19. září 2023 - 21:18:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2746
Registrován: 12-2020
A taky to,že nařízení, zákony a vyhlášky jsou svaté a o ničem se nediskutuje,což by samozřejmě Čecháčkúm zvyklým na cochcárnu vadilo a hned by bylo.kvikotu o buzerace,omezování, apod.
Tak ono se tam jistě nejdřív diskutuje a pak se přijme nějaké rozhodnutí. V případě důležitých rozhodnutí je toto posvěceno tím referendem. A pak se vyžaduje dodržování. To je přece dobře, ne? Tak by to mělo být, ne? A ne ten bordel jako u nás.
Jestli ono ten respekt před zákony a nařízeními a jejich dodržování nesouvisí právě s tím, že je to potvrzená vůle lidu a ne politiků?
Úterý, 19. září 2023 - 21:22:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8446
Registrován: 3-2006
Hroch.R420:
"Lež není názor. Sorry jako. "

Tak už vím proč žádný politik nemá svůj názor.[happy]
Úterý, 19. září 2023 - 21:32:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13518
Registrován: 4-2003
Já nikoho ve svém okolí kdo by záviděl svému sousedovi, kamarádovi či známého neznám.

Třeba Vašem působišti jmenovitěé taková [vypravci] J.

PS: Já tou osobou bydlel několik let v jednom vchodě a mělo to přímo patologické rysy.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Úterý, 19. září 2023 - 21:56:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2748
Registrován: 12-2020
S výpravčíma není čas řešit nic moc osobního, bo na to není kdy. Ale na pracovišti se vám tím asi nikdo chlubit nebude.
Ale obecně většinou víc závidí ženy (jsou holt věčně nespokojené[happy])
Úterý, 19. září 2023 - 22:04:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3014
Registrován: 1-2006
J.M.:
"Tak ono se tam jistě nejdřív diskutuje a pak se přijme nějaké rozhodnutí. V případě důležitých rozhodnutí je toto posvěceno tím referendem. "
O fungování Švýcarska máte představy decentně řečeno naivní.
Mmch. právě desítky a stovky let zkušeností jim dávají potřebnou schopnost rozlišovat důležité od nedůležitého a zástupného, jakož i neztrácet čas "diskutováním" s papouškovači frází.
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Úterý, 19. září 2023 - 22:35:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12464
Registrován: 5-2002
ad Petr Vlček: Ostatně z Medzilaborců šlo léta jet přímo do Prahy, do Bratislavy ne[lol].

To spiknutí bylo ještě rozsáhlejší, Petře.
Nejenom, že cestující z Medzilaborců do Bratislavy museli z Medzilaborců do Humenného Ledoborcem, ale navíc ještě v Zemplínu nebyl na rozdíl od Ledoborce jídelní vůz...
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Úterý, 19. září 2023 - 22:55:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16067
Registrován: 5-2004
Na druhou stranu jistou dobu byly přímý vozy - a mám dojem že jen lehátka, možná lůžko ale ne sedačka (v hlavičce to mělo postel) - do Bratislavy ze Sniny... Nějak v 70-tých. A Medzilaborec měl z Prahy posilu pá/ne...
Úterý, 19. září 2023 - 22:58:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16068
Registrován: 5-2004
Jinak to nálepkování může mít v budoucnu pokud k tomu dojde ještě jeden efekt. Ti onálepkování řeknou "tak si to vy géniové tady braňte sami, my nejsme žádný flastenci, až skončíte jako Zilvar z chudobince tak vám zamáváme". A pokud narukujou tak jen proto aby přeběhli nebo ukradli zbraně...
Středa, 20. září 2023 - 00:14:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 630
Registrován: 10-2018
Tyhle bláboly o komunismu co nikdy nebyl jsou supr, ale tak k pátýmu pivu. Ona to má pragmatická politologie západu dobře pořešené, komunismus je prostě režim, ve kterym vládnou komunisti. Stejně jako ve fašismu fašisti a v monarchismu monarchové. Žádný svádění na budoucnost.
Takže pro ně tady byl komunismus za Husáka, a v Číně či Vietnamu je furt. Jednoduché a účinné.

A co se týče Slovenska, tam je třeba vyjít z toho, že jejich svrchovaná Národní rada přijala již v létě 92 deklaraci suverenity. S tim se daly dělat jen dvě věci, převálcovat je feredální armádou (kde měli polovinu velení) a nebo ten spolek rozdělit.

Doporučený studijní marteriál: video

(Příspěvek byl editován uživatelem prag.)
Středa, 20. září 2023 - 07:52:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 8-2011
my nejsme žádný flastenci
V klidu,že ti z Václaváku žádní vlastenci nejsou ,jen to o sobě prohlašují, když se jim to hodí ,to je nad slunce jasný. V případě čehokoliv by pro svoji zemi nehnul prstem.
A co se týká nálepkování, označení " havlisti,,sluníčkáři, pražská kavárna" vám jistě nevadí ani za mák. 🤔
Středa, 20. září 2023 - 08:13:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13519
Registrován: 4-2003
Ti onálepkování řeknou "tak si to vy géniové tady braňte sami

Všelijaký vysmívaní "desoláti a flastenci" jsou ve své niterné podstatě v nadprůměrné míře příšerný srabi a nikdy nikoho bránit sami od sebe nebudou. Chybí jim spousta věcí, jako je vytrvalost, chtění, motivace a vůbec to co se obecně nazývá morálně-volními vlastnostmi.

Kdybyste neměl modrou knížku, tak tyhle zákony fungování kolektivu složenýho z různých sociálních skupin na pochopíte na ZVS už někde v přijímači. Kdy pude jenom malinko do tuhýho a těm lidem vznikne nějaký nepohodlí a nepude to vyřešit klapáním klapačkou.

PS: A těchhle sociálních skupin se mimochodem nikdy nikdo neptal a vždycky byli v mobilizačnách plánech obrazně řečeno určení jako první na to prošlapávání minových polí a na to aby jejich střeva visely po stromech.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Středa, 20. září 2023 - 08:22:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2749
Registrován: 12-2020
Prag: a v Číně či Vietnamu je furt. Jednoduché a účinné.

Jenže ve Vietnamu a Číně to má posledních 20 let s komunismem společného právě jen tu vedoucí stranu, jinak je to čistý (a dost krutý) kapitalismus.
Středa, 20. září 2023 - 08:23:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15451
Registrován: 4-2003
Hroch.R420:A co se týká nálepkování, označení " havlisti,,sluníčkáři, pražská kavárna" vám jistě nevadí ani za mák.

Horšolidé prostě a jednoduše mají velký problém s lepšolidmi, nic víc v tom není [biggrin]. Můžeme ale pozorovat, jak horšolidé vymírají a noví se nerodí. Ostatně to vidíme u voleb, kdy ANO má pořád stejně lidí, kteří ho chtějí volit. Ovšem za cenu luxování lidí od SPD, KSČM a pod.. Stačí si počkat do dalších parlamentních voleb, kdy mnoho voličů ANO zemře, či už nebudou schopni k volbám dojít (nebo o sobě už nebudou vůbec vědět) a naopak bude u voleb mnoho prvovoličů, kteří ANO (ale ani SPD, KSČM a pod.) volit rozhodně nebudou a pak začne pro všechny viditelná jízda ANO po tobogánu směrem dolů. Už to bylo částečně vidět při volbách jak do sněmovny, ale zejména při volbách prezidentských. Tam už bylo jednoznačně vidět, že suma voličů ANO, SPD, KSČM,... je výrazně menší, než suma voličů ostatních stran. Zatím ten poměr je 42 ku 58, za dva roky to už bude tak 39 ku 61 [wink].
Středa, 20. září 2023 - 08:32:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1577
Registrován: 9-2015
Koukám, že jistota některých o správném a nezvratném směřování politického kurzu je úplně stejná jako za protektorátu a v padesátkách.
Pezos
Středa, 20. září 2023 - 08:33:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2589
Registrován: 4-2014
Hroch.R420:
"V klidu,že ti z Václaváku žádní vlastenci nejsou ,jen to o sobě prohlašují, když se jim to hodí ,to je nad slunce jasný. "
Vlastenci, které Rajchl musel vyzývat, aby nechodili na demonstrace s ruskými vlajkami...
RadekŠ:
"PS: A těchhle sociálních skupin se mimochodem nikdy nikdo neptal a vždycky byli v mobilizačnách plánech obrazně řečeno určení jako první na to prošlapávání minových polí a na to aby jejich střeva visely po stromech."
Jako na Slovensku, kde pod vlivem dezinformací posílali papír o odepření služby se zbraní během mobilizace a pak jim přišlo vyrozumění ve smyslu (nadneseno) "jak je libo, v takovém případě půjdete během mobilizace kopat zákopy a sbírat raněné beze zbraně".
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.

Nehledejte zlý úmysl tam, kde je dostatečným vysvětlením hloupost. Hanlonova břitva
Středa, 20. září 2023 - 08:36:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2750
Registrován: 12-2020
Vlastenec je přece už dávno nadávka, nikoli poklona (v kurzu je EU a přijímání uprchlíků a cizinců ve velkém, což se s vlastenectvím dost vylučuje). A proč myslíte, že by právě ti nejvíc nespokojení a dle vás i frustrovaní a hloupí dezoláti a zoufalci z Václaváku měli jít do první linie? To by asi museli být padlí na hlavu.
Ono prakticky by v případě napadení našeho státu dnes šlo dobrovolně do války tak 5% obyvatel, a to zejména těch co prostě mají rádi vojenství a rádi si hrají na vojáky. Pocit vlastenectví byl za posledních 33 let kapitalismem naprosto vymazán, neboť tento přece hlásá - postarej se hlavně sám o sebe, starosti druhých nejsou tvými starostmi. A když se v kapitalismu stát a vláda nemá starat o lidi (jak tady často někteří píší), tak se ptám proč by se pak lidi měli starat o stát, který jim nic nedává a ani se o ně nestará?

Nakonec i na té Ukrajině se najde dost těch co se za každou cenu snažili a snaží dostat pryč, aby nemuseli do války. A to si myslím, že Ukrajinci jsou proti nám ještě dost vlastenečtí. A docela by mě zajímalo jaké procento těch co byli tenkrát na Majdanu narukovalo teď do armády. To by byl asi zajímavý rozbor.
Středa, 20. září 2023 - 08:38:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1578
Registrován: 9-2015
Mě potěšil včerejší článek na vysmívaném serveru. Sice chápu, že tak se to asi nepovede, ale přece jen mi to dalo určitou naději a zpříjemnilo den.
Středa, 20. září 2023 - 09:02:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13520
Registrován: 4-2003
jen mi to dalo určitou naději

Já se obávám že vůbec nejste schopen pochopit, co to je simulace, scénář a k čemu to slouží. Protože na tohle nikdy nemusel (na rozdíl třeba ode mne) zapojit závity.

Mimochodem ta aféra běží v Polsku už řadu dní a pokud to o něčem vypovídá, tak o příšerné omezenosti politiků z PISu.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

RAILcz
Středa, 20. září 2023 - 09:08:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 96
Registrován: 5-2013
Ohlédnutí za Parním festivalem 2023 v Benešově u Prahy
Středa, 20. září 2023 - 09:24:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13521
Registrován: 4-2003
prakticky by v případě napadení našeho státu dnes šlo dobrovolně do války tak 5% obyvatel

Jich by se nikdo neptal, stejně jako se jich nikdo nebude ptát v zemi agresora. Tušíte vůbec co to je válečný stav?? Nepletete si to s nějakým letním táborem??

a dle vás i frustrovaní a hloupí dezoláti a zoufalci z Václaváku měli jít do první linie?

Protože to jsou ti méně krásnější, chudší a hloupější - ani v tom Russku Putin nenasadí do zákopů elitu národa - část z nich nechal i utýct, ale do první linie poslal ty největší vocasy.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Středa, 20. září 2023 - 09:27:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15453
Registrován: 4-2003
J.M.:Pocit vlastenectví byl za posledních 33 let kapitalismem naprosto vymazán, neboť tento přece hlásá - postarej se hlavně sám o sebe, starosti druhých nejsou tvými starostmi.

Destrukci myšlení do této podoby ale provedl naopak ten váš slavný dřívbylolíp, který tu oxidoval od únorového puče v roce 1948 až do listopadových změn v roce 1989.
Středa, 20. září 2023 - 09:53:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 951
Registrován: 10-2005
J.M.:
"A přestavte si tu hrůzu, že nejsou ani v EU."

Proboha člověče...
Slyšel jste někdy o tom, že Švýcarsko podepsalo s EU 120 bilaterálních smluv, které z něj činí součást Jednotného hospodářského prostoru (a taky Dublinského systému, Evrospké agentury životního přostředí, atd.) prakticky na úrovni členských států?
To, že je to takto, je důsledkem po staletí trvající historického vývoje Spříseženectva. Něco absolutně nepřenositelné.

Když něčemu nerozumím, šoupu nohama. Bohužel respektovat svou klasse se dneska úplně vytrácí, čehož jste dokonalým příkladem.
Středa, 20. září 2023 - 09:58:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2180
Registrován: 7-2017
Kapitalizmus dava sancu kazdemu, aby svoj zivot skvalitnil, to ten socializmus neumoznoval- triedne zamedzoval ludom studovat, cestovat do zahranicia, praktizovat vierovyznanie a rozne ine dalsie moznosti. Teda v socializme sa mali dobre hlavne triedne kadre, robotnici a podobne profesie, pretoze mali bud moc alebo nadmerne vysoke platy, pricom vyvoj a inovacie boli platene sotva polovicne, k tomu planovana ekonomika, nemalo to sancu. Ale rozumiem, ze hlavne tym nizsie prijmovym skupinam sa to pacilo, bola to taka fakeova rozpravka, nemusel si vela mysliet- jogurt mal par prichuti a nemusel si si vyberat z 10+ ako dnes, stacilo v praci pichnut prichod odchod, vsetko sme vyrabali doma- len to malo tie haciky, vyroba neefektivna, zaostavajuca, vyrobky nekonkurencne. Bohuzial ten rozdelujuci faktor je ten, ze socializmus znicil mnohym ludom zivot, pretoze triedne kadre, to kapitalizmus nerobi- jasne prinasa vela prikori, clovek moze skrachovat a prist o vsetko- ale stale ma snacu postavit sa na vlastne nohy.
Mladějov
Středa, 20. září 2023 - 10:23:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20145
Registrován: 3-2007
Viajero:
"J.M.:
"A přestavte si tu hrůzu, že nejsou ani v EU." Proboha člověče... Slyšel jste někdy o tom, že Švýcarsko podepsalo s EU 120 bilaterálních smluv, které z něj činí součást Jednotného hospodářského prostoru (a taky Dublinského systému, Evrospké agentury životního přostředí, atd.) prakticky na úrovni členských států? To, že je to takto, je důsledkem po staletí trvající historického vývoje Spříseženectva. Něco absolutně nepřenositelné. Když něčemu nerozumím, šoupu nohama. Bohužel respektovat svou klasse se dneska úplně vytrácí, čehož jste dokonalým příkladem."

Jako pořád je to o tom ruském a komo vlivu - cíl je nebýt v NATO, nebýt v EU - přece Švýcarsko to tak má a jak se mají dobře..
Svatá prostoto.. ale na ty lidi tohle (viz JM) zjevně zabírá..
Mladějov
Středa, 20. září 2023 - 11:15:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20146
Registrován: 3-2007
VŠ: Vedete co se týče diskuse s dezolàtem, úplně nesmyslnou debatu, ta dělící čára je jinde. A to mezi lidmi, co chápou, že svobodné volby jsou s dalšími atributy moderního evropského stàtu základ a pak těmi, co když v nich zvítězí jejich ne-favorit, tak by vládu nejradši házeli z oken a obdivují totalitní vládnutí (tam není bordel..) a ve stejné větě chtějí diskusi..o čem, když stejně skoro ničemu nerozumějí?
Spolu s absencí zàkladních znalostí třeba z ekonomie, statistiky, schopnosti vůbec pochopit něco složitějšího, jsou ideální matroš pro Rajchly, Okamury atd.
Bohużel nechápou, že především musí dělat něco sami se sebou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Středa, 20. září 2023 - 11:34:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1401
Registrován: 11-2021
J.M. : nešlo federálním referendem o rozdělení federace bránit slovenskému rozhodnutí federaci s Čechy opustit. A nešlo ani Slováky přinutit, aby si toto rozhodnutí svých volených politiků schválili v referendu. To byla jejich věc.
Středa, 20. září 2023 - 11:47:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2751
Registrován: 12-2020
Velký Šéf: triedne zamedzoval ludom studovat, cestovat do zahranicia, praktizovat vierovyznanie a rozne ine dalsie moznosti.
Opravdu? Já nepopírám, že takové případy byly. Ale můžete mi tedy vysvětlit, jak je možné, že my jsme mohli cestovat, studovat i chodit do kostela, když oba moji rodiče byli tzv. inteligence? A nebyli ani ve straně? A představte si, že jsme se měli dobře[proud]. Ano je pravda, že na nové auto se šetřilo asi 7 let a bylo na pořadník. Taky je pravda, že zboží rozhodně nebylo tak dostupné jako dnes, ale nedělejte z té doby naprostou hrůzu, kde všichni trpěli, to je prostě blbost. Aby mě zase někdo nechytal za slovo (hodnotím 70-80 léta, nikoli 50-60, ty jsem nezažil).
Například v 70 letech dostali rodiče nový byt (zdarma, jen za pracovní úvazek) v obci, kde v té době zároveň vystavěli novou sámošku, zdravotní středisko včetně zubaře, školu a školku, sportovní halu, tenisové kurty atd. Krom toho měli jistotu zaměstnání a jistotu, že inflace je takřka neznámý pojem. Krom toho tam byl udržovaný kostel, do kterého bylo možno kdykoli jít, jen jaksi těch věřících bylo minimum, to je pravda.
Mladějov
Středa, 20. září 2023 - 11:51:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20147
Registrován: 3-2007
Vidíte, Šéfe, já vám psal, že takováto argumentace nemá smysl.
Milovníci ohrádky vás utlučou čepicema.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Středa, 20. září 2023 - 11:53:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15457
Registrován: 4-2003
Viajero:Slyšel jste někdy o tom, že Švýcarsko podepsalo s EU 120 bilaterálních smluv, které z něj činí součást Jednotného hospodářského prostoru (a taky Dublinského systému, Evrospké agentury životního přostředí, atd.) prakticky na úrovni členských států?

Tohle téměř nikdo ze sociální bubliny pana J.M. neví, tak bych se nad tím moc nepozastavoval [nene].


Mladějov:Jako pořád je to o tom ruském a komo vlivu - cíl je nebýt v NATO, nebýt v EU - přece Švýcarsko to tak má a jak se mají dobře..
Svatá prostoto.. ale na ty lidi tohle (viz JM) zjevně zabírá..


Nezabírá a proto mne třeba včera můj sourozenec neustále poučoval, jak jsou NATO a EU špatné, jak ruSSácko neiniciovalo válku na Ukrajině, že tam zasáhnout muselo, protože ho ohrožuje NATO. Kdežto ruSSácko nikoho neohrožuje a neovlivňuje atd.. Tyhle lidi prostě člověk nijak nepřesvědčí, že žijí v bludu a že například Parlamentní listy (jejich oblíbené médium) hezky balí jednu lež mezi dvě pravdy, takže se vše tváří jako pravda. Mrzí mne, že mám ve své rodině takto názorově orientované jedince, ale tady nezbývá nic jiného, než jim důrazně říci, že o politice se bavit NEBUDEME, protože se neshodneme [angry].
Mladějov
Středa, 20. září 2023 - 11:56:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20148
Registrován: 3-2007
Zabírá - oni těm polopravdám a nesmyslům věří, vždyť tím tady právě JM argumentuje.

A samozřejmě se ze stadia vysvětlovánï každý dříve či později přesmykne do rezignace vysvětlovat úplně základni fakta - třeba oni opravdu netuší, že ekonomický šel socîk do prdele už dávno před 1989. Holt jim nestačí ani úplně školní příklad startu z nuly - NSR vs. NDR po válce, ani to, že žádná totalita nikdy neuměla zajistit prosperitu a spokojenost svým obyvatelům. Natož svobodu, to už je mimo jejich chápání vůbec - viz J.M.: Jezdili jsme do zahraničí, auto měli..co se vám na tom furt nelíbilo?

Hele - to nemá cenu, oni většinou nemají na to vůbec ten základní rozdíl totáče a demokratickěho státu pochopit. Viajero má pravdu.
A ani se porozumět nesnaží - viz právě Šéf vs. odpověď JM.

Furt dokola.
Mně vadí hodně jedná věc - že když staví své jednání někdo na frustracích (teď jim to ukážeme, hajzlům fialovejm), že spokojenosti stejně nedosáhnou. Nikdy.
Přitom jsou schopni zbořit a zničit hromadu cizí práce (ať už obrazně nebo doslova - viz žluté vesty ve F).
A pak budou zas čumět jako Čermák.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Středa, 20. září 2023 - 12:01:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3015
Registrován: 1-2006
původní.gp:
"nešlo federálním referendem o rozdělení federace bránit slovenskému rozhodnutí federaci s Čechy opustit. A nešlo ani Slováky přinutit, aby si toto rozhodnutí svých volených politiků schválili v referendu. To byla jejich věc."
Nemluvě o tom, že každému referendu předchází kampaň zastánců obou názorů - což by v roce 1992 společnost na Slovensku dokonale roztrhalo a vytočilo do fanatických extrémů, a to včetně vytažení Hlinky, Tisa i eskalace snahy maďarů utrhnout si jih.
Co přesně tohle udělalo v Jugoslávii snad ví každý.
Ohýnek se fakt nehasí zalitím benzinem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hungry_Bear.)
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]