Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 18. 9. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 18. 9. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Sobota, 16. září 2023 - 17:08:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5419
Registrován: 4-2003
BmbČ:
"Nezlobte se, reagovat už dál nebudu."
Dál reagovat ani není potřeba, jasně se ukázalo, že se pohybujete v rovině klišé.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Sobota, 16. září 2023 - 17:45:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8407
Registrován: 3-2006
Doktor:
"Mořepetr:
"Když slyším to označení dezoláti. Vzpomenu si na tenhle článek"V čem spatřujete souvislost onoho článku s označením dezolát? A co si představujete pod pojmem "nálepkování"?"

Pokud si to dobře přečtete, tak se tam mluví o dezolítech, respektive ztroskotancích a samozvancích.

Nálepkování je označování lidí dle svého přesvědčení.On je to už starý otřepaný vtip o tom jaký je rozdíl mezi vykolejeným vlakem partyzánem, nebo teroristou.

Jinak o tom mluví již bible
"Mnozí první budou poslední a poslední budou první."



(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Sobota, 16. září 2023 - 18:09:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1770
Registrován: 3-2013
Nebo taky: "Blahoslaveni chudí duchem, neboť jejich je nebeské království."
Nicméně mafián Don Pablo ministrem spravedlnosti,to je vážně výsměch. Odbornost mu neupírám, ale určitě šlo najít někoho ne tak kontroverzního.

(Příspěvek byl editován uživatelem TMB.)
Sobota, 16. září 2023 - 18:55:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2717
Registrován: 12-2020
BmČ: Dosud předpokládám, že blaničtí rytíři, spíš tedy myšlenka a naděje s nimi spojená byla pronárodní, což se naprosto vylučuje se současně nastaveným směrem v celosvětově řízeném procesu globalizace, který se nasouvá i do ČR.
Souhlasím. Téměř kdokoli projeví jiný názor, než má EU, NATO apod. tak je označen za dezoláta, proruského přisluhovače nebo komunistu.

Kdo třeba má sílu teď, v podstatě v začátku, vystoupit proti mohutné a troufnu si říct řízené migraci do Evropy, přičemž všichni vědí, že tohle bude v dalších desetiletích pro všechny evropské státy a jejich obyvatele obrovský problém? Nikdo! A když se náhodou někdo ozve, jak je na něho hleděno?
Zase musím souhlasit. Hodně lidí s tím nesouhlasí, ale vláda a naši politici s tím většinově souhlasí, tak nějaké názory obyvatel nikoho nezajímají. A i kdyby se náhodou stalo, že se politici vymění a budou mít jiný názor, bude jim rychle z EU naznačeno, že to je nepřípustné.
Že to bude průšvih, víme skoro všichni. Stačí se podívat jaké problémy to přináší do Francie, Beneluxu, Německa, Itálie, Řecka a leckam jinam. Tedy tam, kde těch uprchlíků je nejvíc.
Myšlení politiků vážně nechápu. Je nepřípustné, když se někdo utopí na moři při přeplavbě do Itálie. Ale, že většina těch lidí nejsou žádní váleční uprchlíci, ale ekonomičtí migranti, kteří ilegálně a bez dokladů překračují hranice, to nějak nikomu nevadí.
Prostě panuje naivní přesvědčení, že všichni chudí lidé z celé planety mají nezadatelné právo jít kamkoli do Evropy, kde se budou mít lépe, než doma. Logicky myslícímu člověku je jasné, že to do nekonečna nejde.
Problém je v tom, že naši politici dávno zapomněli, že jsou voleni námi a tedy mají zastupovat především naše zájmy, nikoli zájmy občanů jiných států[ko]
A k čemu povedou ty miliony uprchlíků v Evropě? No přece k tomu, že za pár let jich bude víc než původních obyvatel, protože mají porodnost násobně vyšší, takže nakonec se nejen náš národ dostane do polohy podřízeného a menšinového. Ve volbách totiž bude rozhodovat většina, že?
Sobota, 16. září 2023 - 19:19:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8408
Registrován: 3-2006
J.M.:
"Téměř kdokoli projeví jiný názor, než má EU, NATO apod. tak je označen za dezoláta, proruského přisluhovače nebo komunistu. "

Bohužel to funguje i opačně, kdo má jiný názor, je označen za havlistu a pražskou kavárnu. Dokud konečně nebudeme respektovat jiný názor, nic se nezlepší.

S tou migrací je to těžké, to není nic co by v Evropě bylo novinkou v krátkodobém (turecká migrace za prací v 60 a 70 letech) i v dlouhodobém pohledu (pro Kelty jsme také migranti).
Sobota, 16. září 2023 - 19:25:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5420
Registrován: 4-2003
Mořepetr:
"Pokud si to dobře přečtete, tak se tam mluví o dezolítech, respektive ztroskotancích a samozvancích."
Článek nezmiňuje ani dezoláty, ale ani ztroskotance či samozvance. Tato slova tam vůbec nepadnou. Článek mluví o nepřizpůsobivých, kdy v této souvislosti uvádí osoby jako jsou Masaryk, Havel, Komenský, Hus, Čapek, Kryl, Forman, Havlíček Borovský, Tigrid, Voskovec, Horáková a Kubišová, které se nepřizpůsobily křivým okolnostem doby.

Proto se znovu ptám – jakou mají spojitost výše jmenované osobností se současnými osobami označovanými jako dezoláti (na Gaussově křivce inteligence hodně vlevo, oč omezenější rozhledy a znalosti, o to hlasitější a radikálnější projevy k dané věci)?

Vtip o vykolejení vlaku partyzánem a teroristou neznám. Bude to něco stejně hloupého jako vámi papouškované o zákazu voleb, kdyby mohly něco změnit?

--- --- ---
J.M.:
"Souhlasím."
Vzhledem k tomu, že komentáře BmbČ jsou prázdné fráze nereflektující realitu, nijak mě nepřekvapuje, že právě vy s nimi vyjadřujete souhlas.
J.M.:
"Problém je v tom, že naši politici dávno zapomněli, že jsou voleni námi a tedy mají zastupovat především naše zájmy, nikoli zájmy občanů jiných států"
Uveďte nějaké konkrétní příklady hájení zájmů občanů jiných států českými politiky.

Jinak ilegální migrace pro Českou republiku nepředstavuje problém, takže to ti politici asi dělají dobře, ne?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Sobota, 16. září 2023 - 19:48:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4425
Registrován: 6-2019
To by mě zajímalo, kdo jiný než imigranti tady budou za iks let dělat na naše důchody. Protože demografie je jasná.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Sobota, 16. září 2023 - 20:25:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1394
Registrován: 11-2021
H: jistě, hulí a žere, nebo klepe. Ale není to nic, co by benzíňákům bránilo fungovat, zvlášť pokud byly zařízený na lihobenzín jako předprohibiční fordky nebo drážní tatrovky.

J. M.: zatím to vypadá, že si 'neřešitelné' demografické problémy vytváříme i s nízkou 'národní' porodností a vnitřní migrací, a nezdá se, že by to naši politici chtěli řešit.
Sobota, 16. září 2023 - 20:54:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8409
Registrován: 3-2006
Doktor:
"Vtip o vykolejení vlaku partyzánem a teroristou neznám. "

Rozdíl není žádný jen partyzán je na vítězné straně.

Bylo to v souvislosti s tímto "partyzánským" útokem na osobní vlak.
https://www.mestysliten.cz/utok-partyzanu-na-vlak-u-belce-na-konc i-valky/d-3247


Doktor:
"Mořepetr:
"Pokud si to dobře přečtete, tak se tam mluví o dezolítech, respektive ztroskotancích a samozvancích."Článek nezmiňuje ani dezoláty, ale ani ztroskotance či samozvance. Tato slova tam vůbec nepadnou. Článek mluví o nepřizpůsobivých, kdy v této souvislosti uvádí osoby jako jsou Masaryk, Havel, Komenský, Hus, Čapek, Kryl, Forman, Havlíček Borovský, Tigrid, Voskovec, Horáková a Kubišová, které se nepřizpůsobily křivým okolnostem doby. "

Ono jde o to kdo drží aktuálně "vodováhu". Všichni zmínění zastávali odlišné a většinou menšinové názory, které byly většinou považované za chybné. Dokonce se ocitli na samém dně společnosti , kdy byli odsouzeni i k trestu smrti.

"»Dezolát« je v současnosti nálepka pro toho, kdo není aktuálně mediálně v kurzu. V podstatě ti, kdo to říkají, presumují, že to je člověk zastávající špatné názory, také chudý, rozpadlý, společensky vyhoštěný člověk, což ostře kontrastuje s realitou,"



Doktor:
"Bude to něco stejně hloupého jako vámi papouškované o zákazu voleb, kdyby mohly něco změnit? "

Máte snad něco proti citátu Marka Twaina ?
Priapos
Sobota, 16. září 2023 - 20:55:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2325
Registrován: 10-2012
Doktor:
"Jinak ilegální migrace pro Českou republiku nepředstavuje problém
"

Zatím, je ale třeba opatrnost. Míra přistěhovalectví do západoevropských zemí je totiž v posledních desetiletích bezprecedentní – srovnatelná se stěhováním národů či osidlováním amerického kontinentu. Reálně dochází k tomu, že se v mnoha lokalitách stává domácí obyvatelstvo etnickou menšinou. Platí to o čtvrtích, o některých městech (např. Londýn) a může se to brzy týkat i celých zemí. Třeba Lucembursko již má polovinu obyvatel přistěhovaleckého původu. Pokud nedojde brzy k razantní změně a drastickému omezení ilegální migrace, nečeká ani ČR nic pozitivního. Prognóza J.M. totiž nemusí být žádné nereálné sci-fi.
Sobota, 16. září 2023 - 21:14:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2719
Registrován: 12-2020
Doktor: Uveďte nějaké konkrétní příklady hájení zájmů občanů jiných států českými politiky.
Vždyť je uvádím. Vám přijde normální, že lidé, kteří úmyslně zahodí svoje doklady a přijedou sem (nebo jinam do EU) tady dostanou azyl a tím pádem taky dávky?
Přijde vám normální a správné, že sem může přijít jakýkoli Ukrajinec, bez ohledu na to, že je třeba ze Zakarpatské oblasti, kde vůbec žádná válečná činnost neprobíhá? Já nemám nic proto tomu, abychom pomohli lidem, kteří jsou v ohrožení válkou, ale čeho je moc, toho je příliš.
Jinak ilegální migrace pro Českou republiku nepředstavuje problém
Ano, zatím. To, ale hlavně ze dvou důvodů. Nejsme na tom ekonomicky tak dobře jako okolní západní státy a taky čestina je pro většinu afro-arabských národů velmi těžká. Proto logicky větší část lidí míří do Británie, Německa, Beneluxu, Francie a pod. A relativně je třeba říct, že nás trochu zachraňují právě Ukrajici. Ti sem jdou právě hodně kvůli předchozím kontaktům a příbuznému jazyku. Nakonec je to pro nás pořád lepší než ti Afričani nebo Arabové. Málo platné jsou nám myšlenkově a kulturně prostě bližší ti Ukrajinci.
Jenže si uvědomte, že kdo jednou získá občanství v jedné zemi EU, může bez jakéholiv omezení svobodně přesídlit kamkoli jinam. Takže nedej bože, aby se těm migrantům v těch západních zemích přestalo líbit...
A to, že v některých oblastech jsou původní obyvatelé v menšině, to je už realita. Za kolik let 20-40? A za dalších 50 let při tomhle tempu?
Sobota, 16. září 2023 - 21:33:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8410
Registrován: 3-2006
J.M.:
"A to, že v některých oblastech jsou původní obyvatelé v menšině, to je už realita. Za kolik let 20-40? A za dalších 50 let při tomhle tempu?"

To bude rychlejší. Viz skoro 15 let starý článek od ČT.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/1391711-do-pulky-stoleti-vetsi nu-zapadoevropanu-mohli-tvorit-muslimove
Sobota, 16. září 2023 - 21:41:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4426
Registrován: 6-2019
Třeba Lucembursko již má polovinu obyvatel přistěhovaleckého původu.
A přesto se Lucemburčané mají násobně lépe než my. [wink]

Přijde vám normální a správné, že sem může přijít jakýkoli Ukrajinec, bez ohledu na to, že je třeba ze Zakarpatské oblasti, kde vůbec žádná válečná činnost neprobíhá? Já nemám nic proto tomu, abychom pomohli lidem, kteří jsou v ohrožení válkou, ale čeho je moc, toho je příliš.
Samozřejmě, že ano a díky za každého. Já s nimi normálně dělám, mám přátele, moje zkušenosti jsou takové, že jsou tisíckrát více motivovaní dělat, než český nemakačenka a dezoláti. Bez ohledu na vzdělání a pracovní či společenské zařazení.

Jenže si uvědomte, že kdo jednou získá občanství v jedné zemi EU, může bez jakéholiv omezení svobodně přesídlit kamkoli jinam.
Jo. Tomu se říká svoboda.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Sobota, 16. září 2023 - 22:06:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2720
Registrován: 12-2020
Ale já přece nemám nic proti Ukrajincům, naopak úplně nejlepší dovolené jsem prožil právě na Ukrajině a místní (zejména na vesnicích v Karpatech byli fakt skvělí). Ale tím jsem chtěl říct, že opravdu nemůže Evropa pojmout všechny obyvatele států z celého světa, kde zrovna probíhá válka nebo je tam chudoba.
Tomu se říká svoboda.
No to vím, taky. Jenže to taky znamená, že když se třeba teď nějaká komunita o x tisících členech rozhodne, že se třeba přestěhuje do vašeho města a bude tam prosazovat svoje zájmy a bude tam volit, tak nemáte legální prostředek jak tomu zabránit. A do role uprchlíka se rázem dostáváte vy. Nakonec vy ze Sokolova to musíte znát z první ruky.
Sobota, 16. září 2023 - 22:49:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5421
Registrován: 4-2003
Mořepetr: Odpovědi jsem se opět nedočkal, jen dalšího mlácení prázdné slámy. K filozofování jsou nezbytné znalost věci, širší rozhledy, schopnost chápat věci v souvislostech. To vám chybí, a proto vaše traktáty snažící se vypadat jako intelektuální zamyšlení jsou ve finále bezobsažnými frázemi odtrženými od reality. Kdo je v současnosti označován jako dezlotát, očividně rovněž netušíte.
Mořepetr:
"Rozdíl není žádný jen partyzán je na vítězné straně."
Takže dle předpokladu – stejný nesmysl jako to o volbách. Než se budete příště pouštět do takových "vtipů", zjistěte si nejprve, jaký je rozdíl mezi terorismem a partyzánským bojem.

A proti citátu Marka Twaina mám dvě věci:
1. Není to citát Marka Twaina.
2. Je to nesmysl, což by vám muselo dojít, pokud byste se nad tím jen trochu zamyslel. Už jen to, v kterých zemích jsou volby (svobodná soutěž politických sil) skutečně zakázané, respektive omezené a manipulované, a proč tomu tak je.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Sobota, 16. září 2023 - 22:52:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5422
Registrován: 4-2003
J.M.:
"Vám přijde normální, že lidé, kteří úmyslně zahodí svoje doklady a přijedou sem (nebo jinam do EU) tady dostanou azyl a tím pádem taky dávky? "
Azyl se neuděluje automaticky každému, kdo sem přijde. Pro udělení azylu jsou stanovena jasná a přísná kritéria, která musí uchazeč splňovat, úspěšnost žadatelů o azyl je v jednotkách procent.

Takže znovu – uveďte nějaké konkrétní příklady hájení zájmů občanů jiných států českými politiky, jak jste tvrdil, že se tak děje.
J.M.:
"Přijde vám normální a správné, že sem může přijít jakýkoli Ukrajinec, bez ohledu na to, že je třeba ze Zakarpatské oblasti, kde vůbec žádná válečná činnost neprobíhá?"
Ve válečném stavu je stát Ukrajina, tedy i Zakarpatská oblast. Jaká vzdálenost frontové linie či dopadu rakety je dle J.M. opravňující Ukrajince opustit zemi před válečným konfliktem? A kolik je zde vůbec Ukrajinců ze Zakarpatské oblasti, když vám tak leží v žaludku?
J.M.:
"Jenže si uvědomte, že kdo jednou získá občanství v jedné zemi EU, může bez jakéholiv omezení svobodně přesídlit kamkoli jinam."
J.M.:
"když se třeba teď nějaká komunita o x tisících členech rozhodne, že se třeba přestěhuje do vašeho města a bude tam prosazovat svoje zájmy a bude tam volit"
A vy si uvědomte, že přesídlení do jiného státu nezavdává právo na občanství a právo volit. Vy se prostě už zase vyjadřujete k něčemu, o čem absolutně nic nevíte, a výsledkem jsou vaše zcestné bláboly.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Sobota, 16. září 2023 - 23:31:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8411
Registrován: 3-2006
Ad Doktor: My dva si prostě neporozumíme. Pro mě je každý politik zlo. Vy věříte ýe se vyskytuje bílá vrána, kterou lze najít a zvolit. Prostě politice a politikům nevěřím. Zřejmě jsem dezolát. I když to bych asi měl aspoň nějakému politikovy věřit.

Jinak i pseudo volby (ořezané a zmanipulované) jsou volby, které se snaží navodit to, že tu bílou vránu vyberou sami politici za voliče a ještě tím z nich dělají větší blbce.
Pezos
Neděle, 17. září 2023 - 07:00:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2583
Registrován: 4-2014
J.M.:
"Ale já přece nemám nic proti Ukrajincům, naopak úplně nejlepší dovolené jsem prožil právě na Ukrajině a místní (zejména na vesnicích v Karpatech byli fakt skvělí). Ale tím jsem chtěl říct, že opravdu nemůže Evropa pojmout všechny obyvatele států z celého světa, kde zrovna probíhá válka nebo je tam chudoba. "
Nemám nic proti Ukrajincům, ale... je nová verze Nejsem rasista, ale... ?

Mořepetr:
""»Dezolát« je v současnosti nálepka pro toho, kdo není aktuálně mediálně v kurzu. V podstatě ti, kdo to říkají, presumují, že to je člověk zastávající špatné názory, také chudý, rozpadlý, společensky vyhoštěný člověk, což ostře kontrastuje s realitou," "
Příklad ze včera: v Benešově skokan, vlaky nejezdily, po čase dopravce zavedl náhradní dopravu. Rajchl se na FB tvářil, že někdo úmyslně odstavil vlak s jeho příznivci, aby se nedostali na demonstraci. O náhradní dopravě psal, jako že ji zajišťuje on. Jeho příznivci se předháněli v nadávání na vládu, i když byli mnohokrát upozorněni na to, co se stalo. Otázka: jsou to dezoláti nebo ne?
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.

Nehledejte zlý úmysl tam, kde je dostatečným vysvětlením hloupost. Hanlonova břitva
Neděle, 17. září 2023 - 09:16:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2982
Registrován: 1-2006
Doktor:
" ... úspěšnost žadatelů o azyl je v jednotkách procent. "
Což je ovšem prd platné, když tyto neúspěšné žadatele o azyl není jak z EU fyzicky přemístit jinam (buď je země odkud přišli odmítne příjmout nebo pro jistotu "ztratí" doklady a takovou zemi pak "nelze určit") = stejně tady zůstávají a jejich potomstvo také. Dtto značný počet těch, kteří o azyl vůbec nepožádají a stejně v EU žijí (protože vědí, že když se na ně náhodou příjde, tak platí předchozí).
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Neděle, 17. září 2023 - 09:44:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2721
Registrován: 12-2020
Přesně tak. Většina z nich tu zůstane anebo to prostě zkusí znovu. A většinou nejde o ty nejchudší nebo nejohroženější, ale o vystajlované mladíky s moderními ajfony. Tahle azylová politika prostě jasně nefunguje[ko]

Nemám nic proti Ukrajincům, ale
Jasně. To je právě ono. Já nemám nic proti Ukrajincům, Vietnamcům, Rusům, Cikánům ani jiným národům, pokud se chovají slušně dodržují zákony a poctivě se živí. Jenže Fiala a spol. to mají nastavené tak, že prostě musíme přijmout všechny cizince, kteří o to požádají a ještě jim máme být vděčni, protože bez nich prý naše ekonomika zkrachuje. A on je sakra rozdíl, když jich tu bude nadpoloviční většina a zákonodárství pak vezmou do svých rukou.
Myslím, že podle posledního sčítání jsem slyšel, že tu máme již milion cizinců, to je prosím každý desátý člověk. To se mi fakt už nezdá málo. A že máme malou porodnost? To máme, zkuste se zamyslet proč. Teď jsem zrovna mluvil s dcerou kamarádky (35 let) a ptal se jí kdy bude rodit. A odpověď ? Ses zbláznil, do téhle doby?
Prostě jasný úpadek západní civilizace, která je sice nejbohatší, ale taky má zoufale nízkou porodnost. Důvodů je několik:
- obstát v této společnosti a uživit děti je dosti náročné
- spousta lidí nechce přijít o svou životní úroveň
- sehnat odpovídajícího partnera/partnerku je stále těžší a náročnější
- mladí lidé mají často vysoké platy, takže nejsou nuceni žít v páru z ekonomických důvodů jako dřív, vystačí si sami
- většina lidí už odmítá nějaký kompromis, prosazují jen své
- perspektivy jsou prachbídné
Vlastně je zajímavé, že největší porodnost byla v době, kdy podle dnešního hodnocení byla odporná normalizace 70 let. To taky stojí za zamyšlení.
Prostě Evropa upadá a jiné to už nebude. Jediné co mě může těšit, že já se té cizinecké většiny u nás pravděpodobně už nedožiju.[wink]
Neděle, 17. září 2023 - 10:40:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2983
Registrován: 1-2006
J.M.:
"Jenže Fiala a spol. to mají nastavené tak, že prostě musíme přijmout všechny cizince, kteří o to požádají a ještě jim máme být vděčni, protože bez nich prý naše ekonomika zkrachuje. "
Což je ovšem pouze vámi papouškovaná účelová lež.

J.M.:
"Myslím, že podle posledního sčítání jsem slyšel, že tu máme již milion cizinců, to je prosím každý desátý člověk. To se mi fakt už nezdá málo."
Jenže z toho je skoro 1/3 uprchlíků z Ukrajiny, z nichž se zhruba u poloviny dá očekávat návrat zpět a 1/4 jsou Slováci. Tedy "skutečných" cizinců je v ČR z vašeho bombastického milionu jen cca polovina - což je počet v civilizovaném světě naprosto normální, mmch. Čechů, Moravanů a Slezanů žije dlouhodobě (nad 12 měsíců) mimo ČR cca 2-2,5 milionu, při hranici "nad 90 dní" (což jsou i studenti na školách a stáže ve firmách) jako u onoho milionu to bude ještě výrazně více.

J.M.:
"A že máme malou porodnost? To máme, zkuste se zamyslet proč. Teď jsem zrovna mluvil s dcerou kamarádky (35 let) a ptal se jí kdy bude rodit. A odpověď ? Ses zbláznil, do téhle doby?
Prostě jasný úpadek západní civilizace, která je sice nejbohatší, ale taky má zoufale nízkou porodnost."
Při použití veřejně přístupných dat a mozku zjistíte, že čím vyšší je někde životní úroveň, tím nižší je tam porodnost.
Oni totiž se stoupajícím blahobytem si lidé mohou dopřát i jinou zábavu než jen šukat, mají dostupnou antikoncepci a taky jim rostou nároky na kvalitu života i partnera (pročež si zrovna dezoláti /a šotouši/ nevrznou [wink])

J.M.:
"Vlastně je zajímavé, že největší porodnost byla v době, kdy podle dnešního hodnocení byla odporná normalizace 70 let. To taky stojí za zamyšlení. "
Při skutečném zamyšlení rychle zjistíte, že tehdy toho mladý člověk moc jiného k zábavě než si zašukat v nabídce neměl a ještě se to znásobilo společenským i lidským traumatem/šokem z okupace, utažení šroubů, donášení a zaříznutí všech nadějí na normální život - v takových situacích porodnost roste vždy (biologický druh na nepotravinové ohrožení reaguje zvýšením počtu plozených jedinců, neb tím se zvýší šance druhu nepříznivé podmínky přežít), to je biologie na úrovni první signální.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hungry_Bear.)
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Neděle, 17. září 2023 - 10:56:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8412
Registrován: 3-2006
Pezos:
"Mořepetr:
""»Dezolát« je v současnosti nálepka pro toho, kdo není aktuálně mediálně v kurzu. V podstatě ti, kdo to říkají, presumují, že to je člověk zastávající špatné názory, také chudý, rozpadlý, společensky vyhoštěný člověk, což ostře kontrastuje s realitou," "Příklad ze včera: v Benešově skokan, vlaky nejezdily, po čase dopravce zavedl náhradní dopravu. Rajchl se na FB tvářil, že někdo úmyslně odstavil vlak s jeho příznivci, aby se nedostali na demonstraci. O náhradní dopravě psal, jako že ji zajišťuje on. Jeho příznivci se předháněli v nadávání na vládu, i když byli mnohokrát upozorněni na to, co se stalo. Otázka: jsou to dezoláti nebo ne?"

To netuším. Stejně jako nevím zda jsem dezolát. Rajchl je politik. Ten využije vše. Doufám, že jste jim na FB jako informovaná osoba popsal skutečný problém.

Otázka je z jakých důvodů ten člověk ukončil život skokem pod vlak.
Neděle, 17. září 2023 - 12:10:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6922
Registrován: 6-2016
Zahraniční pracovníci se ve vyspělých západoevropských zemí osvědčili už dávno. Byli to Turci v NSR a nebyly a nejsou s nimi vůbec žádné problémy[rofl] Dneska je doplňují syrští doktoři a inženýři zejména z afrických zemí, a také je to procházka růžovým sadem... Až taková, že priority AfD rostou velmi rychle...

Ale nezoufejme, Uršulína z Lejna to v cukuletu zařídí! A dál už budou jen samá pozitiva a sociální jistoty[rofl]

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/lampedusa-ursula-von-der-l eyenova-evropska-komise-meloniova-italie-migranti-afrika.A230916_ 152048_zahranicni_svm

Vzpomínaje na hodiny dějepisu na gymplu si dovolím (jsem starej a blbej, tak můžu) konstatovat, že podoba dnešního stavu Evropy se stavem zániku Říše římské je velmi veliká...
Neděle, 17. září 2023 - 12:47:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5423
Registrován: 4-2003
Hungry_bear:
"Což je ovšem prd platné..."
Vyjadřoval jsem se v souvislosti se zcela mylnou představou J.M., že každý migrant automaticky dostává azyl, dávky a volební právo. Jeho následující komentář svědčí, že není schopen pochopit obsah jednoduchého sdělení a dál pokračuje v plácání nesmyslů.

--- --- ---
Mořepetr:
"Otázka je z jakých důvodů ten člověk ukončil život skokem pod vlak."
Dohnala ho novodobá totalita liberálního fašismu, kdy se vše dává Ukrajincům a na naše se kašle…

Nenapadlo vás někdy, že se opravdu nemusíte vyjadřovat ke všemu, nota bene když vám unikají souvislosti, nemáte co říci a jen vršíte prázdné fráze?

--- --- ---
J.M.:
" Jenže Fiala a spol. to mají nastavené tak, že prostě musíme přijmout všechny cizince, kteří o to požádají"
To není pravda. Už jsem vám jednou psal, že k udělení azylu je třeba splnit přísná kritéria a úspěšnost je v jednotkách procent. To jste vážně tak zabrzděný, že nepochopíte ani jednoduché sdělení?

Jinak některé segmenty ekonomiky jsou na zahraničních pracovnících opravdu značně závislé (to však nejsou azylanti).
J.M.:
" že tu máme již milion cizinců,"
Z toho 1 milionu je 672 tisíc přechodných pobytů, kdy drtivou většinu (432 tisíc) tvoří Ukrajinci, tedy uprchlíci před válkou, u nichž lze očekávat návrat na Ukrajinu, případně začlenění do české společnosti a ekonomiky. Po Ukrajincích následují už ve výrazně menších počtech Slováci (54 tisíc), Rusi (19 tisíc), Rumuni (13 tisíc), Vietnamci (11 tisíc) a Bulhaři (10 tisíc). V jednotkách tisíc pak Němci, Maďaři, Poláci, Indové, Kazachstánci, Mongolové, Američani, Britové, Filipínci, Bělorusi, Italové, TOP 20 uzavírají Francouzi, Španělé a Nizozemci (1 tisíc).

Trvalý pobyt má přiznáno 338 tisíc cizinců, u nichž je národnostní skladba obdobná. Vedou Ukrajinci (95 tisíc) následovaní Slováky (63 tisíc) a Vietnamci (55 tisíc). Nad 10 tisíc jsou zastoupeni ještě Rusi (24 tisíc) a Poláci (11 tisíc). Ostatní národnosti jsou v jednotkách tisíc a opakují se v podstatě tytéž jako u přechodného pobytu.

A k tomu vašemu vzetí zákonodárství do svých rukou cizinci – volební právo mají pouze cizinci ze zemí EU, a to jen v obecních volbách a volbách do EP. Dle zprávy MV ČR tohoto práva využívá pouze kolem 200 lidí.

Když se ukáží fakta, už to nevypadá tak bombastický jako váš výkřik, že? Žádní vystajlovaní mladíci s moderními ajfony z Afriky či Blízkého Východu se nekonají. Nečekám však, že byste si z toho něco vzal a dospěl k sebereflexi. Vy dál budete ve své nevědomosti mlít hlouposti. Tak jako již nesčetněkrát dříve.

--- --- ---
honzaklonfar:
"Až taková, že priority AfD rostou velmi rychle"
Vy myslíte preference, že? Tohle dokonale vystihuje vaše komentáře.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Neděle, 17. září 2023 - 13:07:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16046
Registrován: 5-2004
1) i zde je videt kolik lidi se zaslouzi o to, ze dezolat se stane cestnym a zadanym titulem.

2) prakticky je jedno jestli vizum dostane nebo ne kdyz neni expedovan zpet a kdyz se na nejaky prikaz k opusteni republiky muze s klidem vykaslat neb sankce 0. O podpore paseraku lidi co zajistuji vylov stredozemniho more nemluve.

3) jak kdo co napise o tom ze napr afd ale nejen jim rostou preference je uplne jedno. Podstatny je ZE a PROC rostou. A kam to nejspis povede.

4) to ze se k nam nehrnou je zalezitost nizkych mezd a podpor. Pokud budeme montovna - kolonie, tak asi ok. Jen je otazka zda tento stav bude mistnim vyhovovat na vecne casy a jestli po vyrabovani zapadu nevezmou zavdek i nami.
Neděle, 17. září 2023 - 13:16:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2725
Registrován: 12-2020
Hungry Bear: Při použití veřejně přístupných dat a mozku zjistíte, že čím vyšší je někde životní úroveň, tím nižší je tam porodnost.
Oni totiž se stoupajícím blahobytem si lidé mohou dopřát i jinou zábavu než jen šukat, mají dostupnou antikoncepci a taky jim rostou nároky na kvalitu života i partnera

Kdybyste četl pozorně, tak to ve svém příspěvku, na který reagujete, píšu. Takže nevím co rozporujete.

ještě se to znásobilo společenským i lidským traumatem/šokem z okupace, utažení šroubů, donášení a zaříznutí všech nadějí na normální život - v takových situacích porodnost roste vždy (biologický druh na nepotravinové ohrožení reaguje zvýšením počtu plozených jedinců, neb tím se zvýší šance druhu nepříznivé podmínky přežít), to je biologie na úrovni první signální.
No takže podle vás si vlastně máme přát aby nás Putin napadl, protože v rámci sebeobrany se nám zvýší porodnost[proud]
Tak jsem zvědav jestli na Ukrajině se teď taky výrazně zvýší porodnost. A mimo jiné Ukrajina a státy býv. SSSR pokud jsem slyšel mají taky výrazně slabou porodnost, jak to odůvodníte, když tedy logicky v bohatých státech porodnost vždy klesá? To by tedy v tom ex SSSR měla být naopak porodnost velmi vysoká, ne?
Neděle, 17. září 2023 - 13:26:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2726
Registrován: 12-2020
Doktor: No takže jsem napsal pravdu, že je tu milion cizinců, což opravdu není málo. A o volebním právu - volit bude samozřejmě ten kdo je zde občanem. A občanem bude ten kdo tu bude několik let bydlet. Nebude to samozřejmě hned. Což jsem ani netvrdil. To jen vy se opět bavíte svým hlavním posláním, které na K- reportu předvádíte. A tím je pocit vaší vlastní chytrosti a povýšenosti nad ostatními, které předvádíte s každým svým příspěvkem zde.
A jestli si myslíte, že většina lidí ve volbách nebo při demonstracích postupuje podle rozumu a předem zjištěných faktů (byť faktických a ověřených), tak vás upozorňuju, že tak to není a nikdy nebylo[happy]
Neděle, 17. září 2023 - 13:45:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2984
Registrován: 1-2006
J.M.:
"volit bude samozřejmě ten kdo je zde občanem. A občanem bude ten kdo tu bude několik let bydlet."
Zkuste si vygooglit rozdíl mezi podmínkou nutnou a postačující - možná pak nebudete papouškovat až tolik naprostých nesmyslů

J.M.:
"A jestli si myslíte, že většina lidí ve volbách nebo při demonstracích postupuje podle rozumu a předem zjištěných faktů (byť faktických a ověřených), tak vás upozorňuju, že tak to není a nikdy nebylo[happy]"
No tak na celostátním sjezdu hlupáků (např. Praha včera) se nic takového ani neočekává [biggrin]
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Neděle, 17. září 2023 - 13:48:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8414
Registrován: 3-2006
Doktor:
"Mořepetr:

Nenapadlo vás někdy, že se opravdu nemusíte vyjadřovat ke všemu, nota bene když vám unikají souvislosti, nemáte co říci a jen vršíte prázdné fráze? "

A co s tím budete dělat? Však Vás to nenutí nikdo číst a komentovat.


Doktor:
"Mořepetr:
"Otázka je z jakých důvodů ten člověk ukončil život skokem pod vlak."Dohnala ho novodobá totalita liberálního fašismu, kdy se vše dává Ukrajincům a na naše se kašle… "

Koukám, že všechno víte. Jsem se ptal z toho důvodu, zda to byl opravdu sebevrah, nebo šotouš, případně někdo kdo si nedá říct, aby nepřelézal koleje.

Jinak prý Rajchl napsal, že odstavili vlak v Benešově a že nemají cestující žádné informace. No ne že bych se ho zastával, ale informace při MU jsou většinou pěkně zmatené, případně žádné.
No hlavně, že to neohrozilo "Festival Parních Lokomotiv 2023", což by zas plno příznivců páry nepřežilo.[andel]
Mladějov
Neděle, 17. září 2023 - 14:17:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20128
Registrován: 3-2007
Pane Mořepetr, když Rajchl neprůjezdnost trati podá jako něčí naschvál, aby se lidi nedostali na demošku a to veřejně, tak je prostě prolhaný kripl - jestli to nevidíte, tak na vás fakt ty výtky od Doktora sedí.

Samozřejmě představa Spiknutí je pro blbce velmi lákavá, protože jim vysvětluje řadu věcí, která je pro ně moc složitá a nejednoznačná.
Neděle, 17. září 2023 - 14:23:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1668
Registrován: 2-2009
Samozřejmě představa Spiknutí je pro blbce velmi lákavá, protože jim vysvětluje řadu věcí, která je pro ně moc složitá a nejednoznačná.

Tesat do kamene [ok]
Nejkrásnější pohled na svět je ze sedla jízdního kola
Neděle, 17. září 2023 - 14:26:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8415
Registrován: 3-2006
Mladějov:
"Pane Mořepetr, když Rajchl neprůjezdnost trati podá jako něčí naschvál, aby se lidi nedostali na demošku a to veřejně, tak je prostě prolhaný kripl - jestli to nevidíte, tak na vás fakt ty výtky od Doktora sedí. "

Jsem komentoval to, že cestující nemají informace.
To že Rajchl je politik, který zneužije vše i to že slunce vychází na východě, stejně jako Pekarová, která Dny NATO schodila na úroveň kdy také účastníci šli na odborovou schůzi a bylo to deklarováno jako podpora Anticharty.
Neděle, 17. září 2023 - 15:03:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4228
Registrován: 3-2010
Já bych to viděl takhle: Pod vlak skočil příznivec fialové vlády a jeho tlupy, Obětoval se, aby zabránil cestujícím zvláštního vlaku zúčastnit se Rajchlovy demonstrace. Obětoval se zbytečně, demonstraci stihli. Příště se vás, příznivců okrádání občanů, musí obětovat větší počet a skákat pod vlak postupně...
Neděle, 17. září 2023 - 15:15:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5424
Registrován: 4-2003
J.M.:
"A občanem bude ten kdo tu bude několik let bydlet."
Tak to ani náhodou. Trvalý pobyt na území ČR je jen jednou z mnoha podmínek, které musí žadatel splnit, a ani pak není udělení občanství nárokové a může být zamítnuto. A získání trvalého pobytu rovněž není samozřejmé a nárokové, předchází tomu splnění stanovených podmínek a následné řízení. Opravdu to není v rovině, že někdo tu bude několik let bydlet. Opět dokazujete neznalost věci a na základě svých neznalostí šíříte lživé bludy.
J.M.:
"A tím je pocit vaší vlastní chytrosti a povýšenosti nad ostatními, které předvádíte s každým svým příspěvkem zde."
Moje chytrost není pocit… (mrk mrk) Ve svých komentářích se snažím poukazovat na nesmysly, uvádět věci do souvislostí, vysvětlovat. Pokud se někdo cítí dotčen, když je přistižen při blábolení pitomostí, a poukázání na to považuje za povýšenost, jeho problém. A to se týká i vás. I vám jsem řadu věcí vysvětloval, dokonce jsem vám nabízel pomoc, když vaše matka platila možná neadekvátně vysoké částky za injekce, no marně, dál plácáte hlouposti, dál útočíte.
J.M.:
"A jestli si myslíte, že většina lidí ve volbách nebo při demonstracích postupuje podle rozumu a předem zjištěných faktů (byť faktických a ověřených), tak vás upozorňuju, že tak to není a nikdy nebylo"
To si opravdu nemyslím. Fakt, že vás jen napadlo, že bych si tohle mohl myslet, svědčí, že opravdu nejste moc bystrý. Kdyby lidé používali rozum a zjišťovali si a chápali fakta, tak by se totiž neúčastnili demonstrací, kde by vykřikovali hlouposti jako vy zde a tleskali lžím a dezinformacím z pódia.

--- --- ---
Mořepetr:
"A co s tím budete dělat?"
Já nic, nemám důvod. To je vaše vizitka, vy se ztrapňujete.
Mořepetr:
"Jinak prý Rajchl napsal, že odstavili vlak v Benešově a že nemají cestující žádné informace. "
Nikoliv. Rajchl to podal jako cílenou akci k narušení jeho demonstrace (bránění v příjezdu účastníků).
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Neděle, 17. září 2023 - 15:33:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8417
Registrován: 3-2006
Doktor:
"Mořepetr:
"Jinak prý Rajchl napsal, že odstavili vlak v Benešově a že nemají cestující žádné informace. "Nikoliv. Rajchl to podal jako cílenou akci k narušení jeho demonstrace (bránění v příjezdu účastníků)."

Tak jsem si to našel,abych nevycházel jen z informací v novinářských článcích.

Je tam přesně toto:
"Teď jsem dostal zprávu, že naprosto plný vlak z Českých Budějovic byl bez vysvětlení odstaven v Benešově.
Lidé museli vystoupit a nemají žádnou informaci, co bude dál.
Snaží se, seč mohou, ale nás nezastaví!"

Má to pěkně spojené a přitom, jakoby nesouvisející.

Prostě politik co se sápe po moci. A lidi mu na to skáčou.
Bude úplně stejný, jako politici předtím a politici po něm.


Doktor:
"Mořepetr:
"A co s tím budete dělat?"Já nic, nemám důvod. To je vaše vizitka, vy se ztrapňujete. "

A pak, že se nic nezlepšuje. Ještě před pětatřiceti léty mi vyhrožovali Bytízem.[vypravci]
Neděle, 17. září 2023 - 18:04:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2729
Registrován: 12-2020
Hungry Bear: No tak na celostátním sjezdu hlupáků (např. Praha včera) se nic takového ani neočekává
A tohle je přesně to co tuto společnost rozděluje.
Nadávat někomu, o němž nic nevím do hlupáků. To právě ukazuje na to, že ten kdo toto říká je sám hlupák. Kdyby totiž hlupák nebyl tak se bude snažit zjistit proč jsou ti lidé nespokojení.
Já tam nebyl, ale když si ve zprávách poslechnu, že pan Fiala se k tomu (protivládní demonstrace s velmi slušnou účastí) vyjádřil ve stylu:
Já to nesleduji, byl jsem na Dnech NATO, kde byli statisíce lidí, tak to svědčí o jeho povýšenosti a o tom, že s těmi nespokojenci nehodlá o ničem diskutovat. A to je přesně cesta jakou volili komunisti, ti taky s nikým kdo s nimi nesouhlasil nehodlali komunikovat. Taky na to po zásluze doplatili.
Na té předchozí demonstraci (na jaře) jsem shodou okolností byl a byl ze 3/4 plný Václavák a atmosféra velmi podobná s listopadem 1989. Všichni se chovali slušně, nikdo tam neurážel Ukrajince, nikdo nevzýval Rusy a výsledek ve večerních zprávách? Pan Fiala prohlásil něco o pár nepodstatných tisících proruských sil. Naprostá arogance. A řešil se jen jediný incident s ukrajinskou vlajkou, nic jiného ve zprávách zmíněno nebylo. Když to zažijete na vlastní kůži a pak vidíte, že realita ve sdělovacích prostředcích je podána úplně jinak, tak se nedivte, že pak spousta lidí podlehne nějakým spiknutím apod. a má silné pochybnosti o svobodě projevu a svobodě tisku. A hlavně se pak nedivte, když se ti lidé budou radikalizovat.
Neděle, 17. září 2023 - 18:29:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 692
Registrován: 7-2017
Doplnění k příspěvku Pezose, jak mám věřit nebo podporovat někoho takového [uhoh]

Neděle, 17. září 2023 - 19:00:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16049
Registrován: 5-2004
jm: ja tam vcera byl a zespoda bylo husto hnedle od stepansky. Atmosfera viz jaro.

Jinac jsou lide moudri. Pak jsou chytri. A pak ti, co musi zduraznit ze chytri jsou, protoze jinak by se to asi ani nepoznalo.

No a ti moudri vedi i to, jak prezentovat sve nazory aby ctenar ci posluchac nereagoval jako kdys na prednasejiciho marxismu "nech ho zvanit, za 20 minut je pauza". Vysledekje ten, ze od poucovatele neni prijata ani pripadna dobra myslenka...
Neděle, 17. září 2023 - 19:39:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8420
Registrován: 3-2006
Bobmaster:
"Doplnění k příspěvku Pezose, jak mám věřit nebo podporovat někoho takového [uhoh]

"
Díky za doplnění. Ten post o NAD jsem přehlédl anepřepsal jsem ho. Zase tam píše jen co je pravda, ale čtenář si může domýšlet, že to zařizuje.
Neděle, 17. září 2023 - 20:14:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2991
Registrován: 1-2006
J.M.:
"A tohle je přesně to co tuto společnost rozděluje. "
Zajisté - nazývá se to IQ.

J.M.:
"Nadávat někomu, o němž nic nevím do hlupáků. To právě ukazuje na to, že ten kdo toto říká je sám hlupák. Kdyby totiž hlupák nebyl tak se bude snažit zjistit proč jsou ti lidé nespokojení."
Zjišťovat proč je "nespokojený" dav hlupáků (nikdo jiný než hlupák totiž Rajchlovi a spol. dělat kompars nepůjde) je zcela zbytečné - oni pouze bez náznaku pochopení papouškují dodané fráze (což vidíme i zde, že) a nespokojení jsou proto, že za jejich prosrané životy určitě může někdo jiný (vláda, celoplanetární spiknutí, ta svině úspěšnější soused, ...).
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Neděle, 17. září 2023 - 20:39:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16050
Registrován: 5-2004
"oni pouze bez náznaku pochopení papouškují dodané fráze (což vidíme i zde, že) "

To vidíme. Čtyři nohy dobré, dvě nohy lepší jak praví oficiální vládní propaganda našich nezávislých mejnstrým médií informujících nečekaně stejně a o stejných věcech...
Neděle, 17. září 2023 - 21:35:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2730
Registrován: 12-2020
Hungry Bear: Zajisté - nazývá se to IQ.
Ale kdepak. Nazývá se to schopnost vcítit se druhého člověka, ale chápu, že to vy nemůžete znát.

Zjišťovat proč je "nespokojený" dav hlupáků (nikdo jiný než hlupák totiž Rajchlovi a spol. dělat kompars nepůjde) je zcela zbytečné - oni pouze bez náznaku pochopení papouškují dodané fráze (což vidíme i zde, že) a nespokojení jsou proto, že za jejich prosrané životy určitě může někdo jiný (vláda, celoplanetární spiknutí, ta svině úspěšnější soused,

Jste úplně mimo. Nikdo z těch co jsem tam na jaře viděl po žádném Reichlovi nic nepapouškoval, ti tam byli jen proto, že to byla protivládní demonstrace. Bylo jim úplně jedno, kdo to organizuje. Nešlo o žádnou podporu nějakého Reichla. Já ho ani neznám, ale podle projevu, který jsem tam zaslechl je to nějaký populista, který by jistě nebyl lepší než současná vláda.
A z těch dvou lidí, které jsem doprovázel, nikdo z nich žádný posraný život nemá. Oba pracují celý život, mají úspory atd. jen se jim prostě zdá, že tahle vláda na lidi totálně kálí. Tím méně ho nemám já. Ale jak vidím, vás stejně nepřesvědčím, tak si v té vaší bublině žijte klidně dál[proud]
Neděle, 17. září 2023 - 21:51:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2992
Registrován: 1-2006
J.M.:
" Bylo jim úplně jedno, kdo to organizuje."
Což je projev hlouposti.

J.M.:
" jen se jim prostě zdá, že tahle vláda na lidi totálně kálí. "
Což je další projev hlouposti. V civilizovaném státě není vláda od toho, aby se cpala lidem do jejich životů či aby dokonce lidem něco rozdávala - pokud někdo požaduje, aby se vláda plošně "starala o lidi" a ještě zrovna jemu něco "dávala zadarmo", tak je hloupý.
Svá přání si může do sytosti nechat splnit v Severní Koreji, na Kubě, v Číně či v Rusku.
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Neděle, 17. září 2023 - 22:25:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16052
Registrován: 5-2004
"V civilizovaném státě není vláda od toho, aby se cpala lidem do jejich životů či aby dokonce lidem něco rozdávala - pokud někdo požaduje, aby se vláda plošně "starala o lidi" a ještě zrovna jemu něco "dávala zadarmo", tak je hloupý."

A proč si tedy tu vládu co je mu k hovnu má platit z daní?

Mch já tam byl s partou co dělala u velké nadnárodní firmy a je "za vodou". Akorát nemá zájem na tom, aby jim vláda komplikovala život haldou nekompetentních a mnohdy protichůdných rozhodnutí - tedy aby se cpala do jejich životů v jejich neprospěch. A takových tam je naprostá většina.

No ale je jednodušší ty lidi prudit kecama o dezolátech a spol. a spoléhat že v Česku jsou ovce a nenastane třeba "Francie" s bengálem v ulicích. Nebo to je naopak účel aby se mohlo legálně přestat s předstíráním demokradcie.
Neděle, 17. září 2023 - 22:25:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29310
Registrován: 5-2002
J.M.: Teď jsem zrovna mluvil s dcerou kamarádky (35 let) a ptal se jí kdy bude rodit. A odpověď? Ses zbláznil, do téhle doby? Prostě jasný úpadek západní civilizace
Ono je to spíš nejasné, protože moje celoživotní zkušenost s lidmi, kteří takto odpovídají, je taková, že to vypovídá spíš o něčem jiném, než o téhle době. Existuje totiž mnoho dalších vysvětlení, proč dosud nerodila:
- nechala si utéct život mezi prsty, štve ji to, ale nechce to každému vytrubovat a tak Ti dala vyhýbavou odpověď (a trefila ji jak vidno znamenitě),
- nechala si utéct život mezi prsty, štve ji to, ale nechce to přiznat a tak se vymlouvá na "dnešní dobu",
- je sobecká kráva, která mít dítě prostě nechce, a rovněž se vymlouvá,
(variantu, že nemůže otěhotnět, neuvádím proto, že takoví lidé to "touhle dobou" zpravidla nezdůvodňují)
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 17. září 2023 - 22:38:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2994
Registrován: 1-2006
Petr_vlček:
" A proč si tedy tu vládu co je mu k hovnu má platit z daní? "
Protože vláda je od řízení státu, tedy starání se o společné věci, o kterých "běžný dezolát" nic netuší, natož aby jim rozuměl.

Petr_vlček:
" tedy aby se cpala do jejich životů v jejich neprospěch. "
Což tato vláda nečiní.
(konkrétní příklady samozřejmě neuvedeš)
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Neděle, 17. září 2023 - 22:57:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16054
Registrován: 5-2004
No ale dnes s radostí konstatuju že prvně souhlasím se sněmovní náčelnicí. Pokud je tedy pravda jak píšou na seznamu že prohlásila že vlastně s ozdravným balíčkem jsou jako silničáři opravující silnice.

Vezmi "hovnocuc" s térem.
Nacintej ho na cestu.
Nasyp na to hromadu drobnýho kamení.
Tejden se bude prášit a lítat bordel a až se to zajezdí, vznikne na původní prasklině hrbol.
A protože ta cesta je vetchá, tak se do půl roku rozsype kus vedle i s třetinou tý dokonalý záplaty.

Jen proboha neodfrézovat a neudělat to pořádně.

Je vidět že přesně ví jak to tady funguje[biggrin]
Neděle, 17. září 2023 - 23:07:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8423
Registrován: 3-2006
Vláda to nemá lehké, už se jí bouří i jeji vodiči.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-neverim-vlade- ze-vyvede-zemi-z-krize-rika-boss-z-ods-236723
Pondělí, 18. září 2023 - 07:29:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2731
Registrován: 12-2020
Aha, tak mi vy nedezoláte prozraďte, jak to tedy ti nespokojení s touto vládou mají udělat, aby to bylo podle vás chytré a správné?
A teď jak to bylo konkrétně v roce 1989 u nás ve škole (poslední ročník střední), takže studenti ve věku 17-18let. Do třídy vběhl v pondělí 20. listopadu ráno nějaký kluk (během vyučování) a začal vykřikovat - na Václaváku je demonstrace pojďte tam všichni. Někdo vznesl dotaz. A demonstrace proti čemu? Odpověď - to nevím, ale pojďte všichni, ať je nás co nejvíc. Následně se asi 90% třídy sebralo a uteklo se slovy, že sice neví proč a proti komu má demonstrovat, ale je super se ulejt ze školy. Hergot takže vlastně všichni hlupáci a dezoláti, protože šli demonstrovat za něco a proti něčemu a nikdo z nich nevěděl za co. Jen pro ty co tu dobu nepamatují - toho dne ráno ještě nikdo nevěděl, co se pořádně děje.
Pondělí, 18. září 2023 - 07:56:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4431
Registrován: 6-2019
A do role uprchlíka se rázem dostáváte vy. Nakonec vy ze Sokolova to musíte znát z první ruky.

Neznám, nejsem uprchlík, ani podivín. [biggrin] Za problém sociálně vyloučených oblastí fakt nemůžou uprchíci, i kdyby se dezoláti stavěli na hlavy.

eď jsem zrovna mluvil s dcerou kamarádky (35 let) a ptal se jí kdy bude rodit. A odpověď ? Ses zbláznil, do téhle doby?
Holt dcera kamarádky je kráva a blbá. Její volba. Po čtyřícítkce bude ječet a brečet, že už to nejde apod.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Pondělí, 18. září 2023 - 08:05:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29314
Registrován: 5-2002
J.M.: A teď jak to bylo konkrétně v roce 1989 u nás ve škole (poslední ročník střední)
A víš, jak to bylo konkrétně na škole u nás (poslední ročník vejšky)...?
Prostě jsme přišli do školy, tam plná chodba lidí, shromáždili jsme se v největší posluchárně a tam se dozvěděli, co se stalo, co je potřeba dělat a čím bychom mohli pomoct my.
Asi jinej gang...

Následně se asi 90% třídy sebralo a uteklo se slovy, že sice neví proč a proti komu má demonstrovat, ale je super se ulejt ze školy.
To ale opět vypovídá spíš o Tobě a lidech z Tvé školy (nebo dnešními slovy z Tvé bubliny). Jeden se až zdráhá uvěřit, jak ochotně a bezelstně nám tu předkládáš další a další důkazy o své nepoužitelnosti...

Hergot takže vlastně všichni hlupáci a dezoláti, protože šli demonstrovat za něco a proti něčemu a nikdo z nich nevěděl za co.
No ono tehdy až zas tolik možností, jak se něco dozvědět, nebylo. Noviny se začaly rozpomínat na svou stavovskou čest až během týdne.

Jen pro ty co tu dobu nepamatují - toho dne ráno ještě nikdo nevěděl, co se pořádně děje.
Však taky největším úkolem prvního týdne bylo šířit informace, co se to "tam v tý Praze" vlastně děje. A nejednou přišli spolužáci s tím, jak na dráze nepochodili.
Z odstupem času to skoro vypadá, jako kdyby některé modré gumy nějakým instinktem vycítily, že je listopadové dění předzvěstí končícího smrádku a teploučka...

Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 18. září 2023 - 08:31:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16056
Registrován: 5-2004
kdyz tu mame narodni frontu a ne politickou opozici tak se akci nespokojenych ujme nekdo jiny.

Co se tyce roku 89 tak tam to bylo s informacema podobny jako dnes, jen jejich zdroje byly jiny. A to kdo vlastne porada "vaclavaky" zustavalo v pozadi. Bylo to proti rezimu a neresilo se kdo je v cele.

No a hajnej si musi tradicne flusnout na modry gumy aby mu chutnalo. Ja posilal baliky s novinama i ruznejma kopirovaninama bezne tak, ze jsem pozadal vlakvedouciho nebo ridice autobusu na florenci jestli by mi to vzali tam a tam, ze si toznamej vyzvedne. Ani jednou jsem nebyl odmitnut a vzdy to doslo kam melo.
Pondělí, 18. září 2023 - 08:32:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13498
Registrován: 4-2003
jak to tedy ti nespokojení s touto vládou mají udělat

Tvl. já jsme nespojojenej z vládou asi tak 20 let za posledních 30 a co mám dělat? Já teda chodím k volbám.

Nebo mám připravit nějaký atentát a soukromou tyranii, nebo jak si to představujete? Když Jean-Marie Bastien-Thiry nechal střílet na De Gaulla, tak šlo o fakt velký věci. O co velkýho má jít jako teď?

Následně se asi 90% třídy sebralo a uteklo se slovy, že sice neví proč a proti komu má demonstrovat, ale je super se ulejt ze školy. Hergot takže vlastně všichni hlupáci a dezoláti

Já jsem tedy na tom Václaváku 20.11.89 a další dny potkal mraky inteligentních a kultivovaných lidí, v některých osobních případech elitu národa. S lidma co lezou na mítingy Reichlovi to nemá společnýho vůbec nic.

Krom toho je to zcela epizodní událost, 10 tisíc lidí přijde i na fotbal pražských S s takovou Karvinou ([crazy]) a jde o promile voličů.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Pondělí, 18. září 2023 - 08:54:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 8-2011
A demonstrace proti čemu? Odpověď - to nevím, ale pojďte všichni, ať je nás co nejvíc

Jo v těch sedmnácti bych to chápal,ale ne teď. Pokud se něčeho takového budu chtít účastnit, tak mě sakra bude zajímat, komu budu dělat stafáž.
Mimochodem na akcích proti Babišovi ,viděl jste tam někoho pobíhat s ruskou vlajkou ? A taky to byl protest proti vládě, to je takový drobný rozdíl. (mimochodem tam chodilo násobně víc lidí a taky se s nimi Babiš nebavil, to jen tak k tomu vašemu stesku o Fialovo reakci).

Nakonec je fajn,že byla akce NATO i s Fialou ve stejný den jako akce proti NATO a Fialovi,pěkně se ukázalo ,co lidi zajímá 😃
Pondělí, 18. září 2023 - 09:06:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13499
Registrován: 4-2003
tu mame narodni frontu a ne politickou opozici tak se akci nespokojenych ujme nekdo jiny

Proboha, na myšlení používejte hlavu a né koleno.

Politická opozice tomu Raichlovi v posledním roce vyluxovala většinu voličů a ten člověk v podstatě politicky šlape vodu a z tech pár lidí co mu tam přišli ho spíš musí brnět hlava.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Pondělí, 18. září 2023 - 09:20:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16058
Registrován: 5-2004
radeks: docela jste mne prekvapil ze chodite na rajchlovy akce. Nebo odkud vite kdo se jich ucastni?

Nebo to je system anticharta - ja ji necet ale psali vvv rudym pravu/rikali v cesky televizi ze to jsou ztroskotanci a samozvanci?
Pondělí, 18. září 2023 - 09:51:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13500
Registrován: 4-2003
No ale je jednodušší ty lidi prudit kecama o dezolátech a spol. a spoléhat že v Česku jsou ovce a nenastane třeba "Francie" s bengálem v ulicích.

Jako že mladý zčásti zdrogovaný cikáni z Chanova začnou v jiných čtvrtích podpalovat auta a rabovat obchody, aby si pokrátili volnou chvíli a natřeli to schopnějším spoluobčanům?[uhoh] (Francie převedená do reálií v ČR).

Kolik jich bylo v sobotu u koně? Máte to popčítaný, ne? Přeci nejste takovej sráč, abyste tam nešel.[proud]
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Desiro
Pondělí, 18. září 2023 - 09:57:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4084
Registrován: 2-2004
Kolik jich bylo v sobotu u koně?

Propočtem z fotek podle plochy náměstí - nejméně 60.000 lidí.
30 let svobody 1989 - 2019
Pondělí, 18. září 2023 - 10:09:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8424
Registrován: 3-2006
RadekŠ:
"Tvl. já jsme nespojojenej z vládou asi tak 20 let za posledních 30 a co mám dělat? Já teda chodím k volbám."

Taky to tak dělám, bohužel je mi to k prdu, je to jako supermarket jen s jedním druhem výrobku.


Na tu Francii, aspoň doufám, nemáme koule. Tady se to nikdy takto neřešilo. Ale někdy z toho už mám obavy.

Edit: Ještě jsem zapomněl na ten 17.11.89. Již jako dělnický kádr, který smazává prací vinu otců, jsem byl 16.11. na nástavbě ve škole. Tehdy se jezdilo do Prahy na demonstrace, přiznávám, že pos kušenostech s nárazem do zdi (Stb) jsem tam nejezdil, spolužáci ano. Dělalo se to tak, že jsem jim dával opsat poznámky z toho co bylo ve škole.
No a právě toho 16.11. nám profesor při hodině jen tak mezi řečí povídá, kluci zítra do Prahy na tu demostraci nejezděte, něco divného se chystá. Dodnes nevím, kde to zjistil, ale spolužáci nejeli a tak se vyhnuli Národní třídě. Nikdy jsem nenašel odvahu se zeptat na zdroj. Profesor byl později v OF a začal učit na univerzitě.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Pondělí, 18. září 2023 - 10:33:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6925
Registrován: 6-2016
Trocha smutné reality jistě uklidní spory "dezolátů" a "pokrokářů"[biggrin]

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-trendy-analyz y-zakladni-podminka-pro-restart-ceska-cesta-vede-pres-babise-2367 73