Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 21. 8. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 21. 8. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Středa, 16. srpna 2023 - 08:49:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15362
Registrován: 4-2003
Miloš_jonák:Když už se snažíte zmiňovat šotouše na úředních postech realizující svoje představy, tak se sluší podotknout, že právě tito jedinci už hezkých pár let vládnou u dvojorganizátora v Pze+StK a Vy jako brigádník KŽC z toho profitujete.

A co má být?!? Tedy krom špatně skrývané závisti [proud].

Ale teď zpět k věci: Turistické linky neprovozuje jen Praha a kraj Středočeský. Krom toho nevidím důvod, proč by takové linky neměly jezdit. Je snad něco špatně na vlaku Cyklobrdy, který provozují ČD a nebo na dvou víkendových párech Os/Sp vlaků Praha - Čerčany - Zruč nad Sázavou, které provozují taktéž ČD, kdy jeden pár těchto vlaků je zakuklen jako běžný osobní vlak, který by mezi Zručí a Čerčany jezdil vždy?!? Obdobná (ale vcelku nenápadná) záležitost je vlak 9039 z Petrova u Prahy do Čerčan, kterým jezdí prakticky jen vodáci vracející se po splutí Sázavy zpět (v naprosté většině) jen do Týnce nad Sázavou, protože ten pro vodáky nejlepší úsek je právě zde. Také by se tento denně (!!!) od konce května do začátku září jezdící (v podstatě jednoúčelový a s vytížeností na počasí a stavu vody v Sázavě závislý) vlak měl zrušit jen proto, že se nějakému Miloši jonákovi tyto vlaky nepozdávají?!? Jen pro info: tuto neděli jsem odhadl vytíženost Posázavského motoráčku v úseku Petrov - Týnec na cca 120 lidí (v naprosté většině vodáci), kteří se vraceli z Petrova do Týnce po splutí Sázavy. Ten vlak se tu hodí i pro tyto účely, je zde jinak díra cca 2,5 hodiny.
Středa, 16. srpna 2023 - 09:34:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 83
Registrován: 1-2020
Jak tam může vzniknout 2,5 hod díra,když vlaky objednávají,samo že v nejlepším úmyslu,krajští úředníci[wink].Kolik vzniklo zbytečných přestupních stanic na hranicích krajů,ty už k nám nesmíš,hraj si na svém písečku.Rozvázání přípojů v přestupních stanicích ze,,státních"rychlíků na ,,krajskou"regionálku i v rozsahu rozdílu pouhých 5 min... nemluvě o tarifních záležitostech jedn.krajů.Není to trochu z extrému do extrému...Ale jo,budu jen taky stará konzerva.Tak čest[proud]
Středa, 16. srpna 2023 - 10:14:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15367
Registrován: 4-2003
721.111:Jak tam může vzniknout 2,5 hod díra,když vlaky objednávají,samo že v nejlepším úmyslu,krajští úředníci[wink].

Důvodů to má více a jedním z nich je ne zcela vyhovující poloha stanic na trati 210. Řešením, byť ne úplně ideálním (pobyt 12 minut u vlaků Čerčany - Praha v Jílovém), je zavedení jízdního řádu pro pracovní dny i o víkendu. Dnešní jízdní řád pro 6 a + je akorát těžký (a hlavně silně nevyhovující) přežitek a mám obavy, že je to vedeno zájmem (jak jinak než šotouškým) ROPIDu a IDSK udržet v provozu patrové soupravy s lokomotivou alespoň o víkendu, protože [fotic]. Za správné to rozhodně nepovažuji a byl bych daleko raději za jízdní řád pro pracovní dny použitý i o víkendu [wink]. Vůbec by mi nevadil zánik velkých vlaků a cestujícím také ne. Dvě třívozové regionovy se dají spojit a dostatečně kapacitní je to také [wink].
Středa, 16. srpna 2023 - 10:16:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 11-2021
Vlč: to sis nevybral dobrej příklad: zrovna javor a jasan nejsou nijak špatný dříví. Na topení není špatnej ani ten pajasan,s kterým si ho lidí pletou. A všimni si, že na louce za vsí naroste jiná druhová skladba než na kopci uprostřed lesa. Buď jak buď, furt to vychází líp, než sázet, plotit a pak brečet nad kůrovcovým dřívím.

HK: bukvice jsou nejlepší pražený, ještě teplý.😁
Středa, 16. srpna 2023 - 10:58:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13483
Registrován: 4-2003
stě hodně lidí, když slyší Duha nebo nějaká eko organizace, tak mají rudý hadr před obličejem, protože ty organizace většinou propagují nějaké omezování

Ano, třeba 50 tisíc, ale dalších 6 milionů nějaká Duha vůbec nezajímá a pokud se nepomatou a nazačnou se přilepovat na silnice - což je v našich sociokulturních podmínkých spíš málo pravděpodobný - tak nikoho zajímat nebudou. Strašně přeceňujete jejich vliv i mediální obraz na základě pár křiklounů.

Vono totiž 3/4 lidí považuje životní prostředí za problém a tím pádem dosti velká část z nich nebude mít ani potřebu se tou Duhou vypořádat.


ala, že je třeba nový lesní zákon, pak jen bláboly o potřebě vlku vkrajiné, malé pokoře atd.

To je úplná - pardon - populistická debilita. Copak může běžný člověk z ulice nějak posudit, zda je potřeba nový lesní zákon, natož co se v něm má změnit?
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Středa, 16. srpna 2023 - 11:21:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13484
Registrován: 4-2003
Mmch, kdyby vysoké ceny určovaly oligopolní řetězce, tak by jim konkurovaly neřetězcové prodejny cenami nižšími - jenže ony je mají naopak ještě vyšší.

[ok][ok][ok] A už jsem sem dával graf který jsem vyrobil a data mi spočítal kolega - prostě tržní koncentrace je u nás i tak dosti malá a dokonce mírně pod Evropským průměrem. Protože to jak tady chudáky lidi dusí řetězce a nebo třeba Babiš jsou populistické bláboly. To je prostě na hony vzdálený od situace, kterou by měl - byť jen potenciálně - řešit antimonopolní úřad.


Ale myslím že to je stejně tzv. marný a někdo začne tvrdit že země je placatá a že když si vzal při letu z Londýna o Sydney na klín vodováhu, tak byla kromě startu a přistání přeci furt vodorovně.[crazy]

A vysvětlovat někomu, že když někdo kupuje venku, tak z velké části trpí tzv. selection bias - je asi taky marný.[uhoh]
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Středa, 16. srpna 2023 - 11:25:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8314
Registrován: 3-2006
Hungry_bear:
"J.M.:
"Prostě hodně lidí, když slyší Duha nebo nějaká eko organizace, tak mají rudý hadr před obličejem, protože "... protože z těchto organizací se skrz "zelené" maskování dere na povrch jejich silně rudá podstata [ko] a kombinace diletantství s agresivním fanatismem. "

Tak zavedeme to co už tady bylo za ministra Rumla, kdy všechny organizace, které měly ve stanovách "EKO", tak byly považované za extremistické a PČR o nich musela odesílat zprávy. Takto byly sledované i železniční spolky, protože ve stanovách byla "podpora ekologické železniční dopravy". [rofl]
Mladějov
Středa, 16. srpna 2023 - 11:48:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20006
Registrován: 3-2007
Teda že vy tak milujete tyhle besobsažné bláboly odněkud z Blesku..
Středa, 16. srpna 2023 - 12:14:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8315
Registrován: 3-2006
Mladějov:
"Teda že vy tak milujete tyhle besobsažné bláboly odněkud z Blesku.."

Z Blesku?
Když za Vámi přijde při výročce šéf místního oddělení, že potřebuje od nás něco napsat do hlášení o našem spolku, tak to nebude z Blesku. Tedy aspoň o tom nevím, že by se to tam dostalo.
Dnes pan Ruml řediteluje Dům Natura, můžete se ho na to zeptat.

Zapomínáte na to, že život je daleko bizardnější, než články v Blesku. A kdyby zveřejňoval pravdu, tak tomu nikdo neuvěří.[rofl]

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Mladějov
Středa, 16. srpna 2023 - 12:15:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20008
Registrován: 3-2007
Jenže tohle celé bylo úplně jinak, než jak to podává vaše lihová tvořivost.
ˋPtát se na co? Nedefinovaný spolek a anonym na internetu?

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Priapos
Středa, 16. srpna 2023 - 13:33:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2308
Registrován: 10-2012
RadekŠ:
"A to prosím soudíte z jednoho čísla v jeden moment?? To snad ne....
"

Samozřejmě že ne. To pouze mainstream hodnotí Maďarsko jenom podle momentální výše inflace a proto jsme na tom prý mnohem lépe.
Středa, 16. srpna 2023 - 13:49:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8316
Registrován: 3-2006
Mladějov:
"Jenže tohle celé bylo úplně jinak, než jak to podává vaše lihová tvořivost.
ˋPtát se na co? Nedefinovaný spolek a anonym na internetu?

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)"

Proč anonym, moje jméno máte v seznamu diskutujících a spolek snadno uhádnete, v té době jich tu moc nebylo.
Ale abych Vás netrápil, tak sídlí v Rokycanech

Jako byla to změna, do té doby o mě psali jen chlapci od Stb. A najednou jsem v hledáčku PČR [rofl]
Středa, 16. srpna 2023 - 14:35:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4185
Registrován: 3-2010
Zajímavé, že Mladějov v tom seznamu není...alespoň ne podle abecedy...asi to bude nějaký provokatér
Středa, 16. srpna 2023 - 14:53:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8317
Registrován: 3-2006
[biggrin]

Za DLB když se někdo nechtěl podepsat, tak říkal "Já s tím souhlasím, ale promiň mám děti".[happy]
Středa, 16. srpna 2023 - 14:55:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13485
Registrován: 4-2003
mainstream hodnotí Maďarsko jenom podle momentální výše inflace

Podívejte se, já jsem ekonomický analytik a ne někdo, kdo dělá rešerše podle toho co píšou někde v novinách (a ještěktomu Kovanda[crazy]). Což ani nevím, protože to prostě většinou nečtu.

V Maďarsku je vyšší inflace prostě protože faktor Orbán - jednak citelně oslabil forint a dále ta administrativní opatření jsou samozřejmě neúčinná. A to že tam neklesly reálné mzdy a nominálně rostou dvojnásobným tempem oproti ČR samozřejmě z pohledu inflace není vůbec žádná výhra, ale naopak slušný průser - že se jim tam už nejspíš roztočila mzdově-inflační spirála. S inflací si ještě můžou dost užít a eskalace siutace (kdy Orbán prostě přetáhne strunu a nepůjde to vrátit) je může v určité ekonomické a politické kostelaci hvězd dotáhnout na dohled latinskoamerickým scénářům.[crazy]
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Středa, 16. srpna 2023 - 23:01:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 9-2015
@RadekŠ
Vy jste ekonomický analytik? A ne nějaký primitivní jouda? Mohl byste tedy vysvětlit, proč když "Orbán"(jak říkáte - jakoby jeden politik mohl za celý stát) oslabil forint, tak za něj teď mám zaplatit ve směnárně více?
... Jak víte, Vašimi názory a postoji pohrdám, takže doufám, že alespoň toto dokážete věrohodné vysvětlit, abych své negativní postoje k Vám nemusel prohlubovat ...
Středa, 16. srpna 2023 - 23:06:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1564
Registrován: 9-2015
@Mořepetr - Eko
Zajímavá a hodně smutná informace.
Středa, 16. srpna 2023 - 23:12:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1565
Registrován: 9-2015
@mnozí
Jen si nelžete do kapsy. Stav lesů je způsoben výhradně suchem, v důsledku globální klimatické změny. A kdo má aspoň základy vzdělání a ví něco o exponenciálách, ví, že je to jen začátek, a zachránit to může jen soustředěné úsilí + zázrak.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mirek_Zv..)
Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 06:57:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2301
Registrován: 11-2005
Ondřej Neff - Kdo může za drahotu [proud]
NP - Kdo může za drahotu - Ondřej Neff
Taky si všiml, jak ten trh (ne)funguje...
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 08:00:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2960
Registrován: 1-2006
Miram:
"Taky si všiml, jak ten trh (ne)funguje..."
Komunisté si myslí, že "trh" je jakýsi nadpřirozený úkaz z hloubi pekel.
My ostatní chápeme, že trh není nic jiného než mnoho a mnoho lidí, projevujících svou "nákupní inteligenci" - no a když místo nich máme nesvéprávné postsocialistické ovce, tak tady funguje přesně podle nich.

PS: obchodování s léky je státem+EU regulované, tedy v případě nedostatku se nikdo "nový s nabídkou" nemůže objevit, to nám stát+EU garantují svou byrokracií.
Ba dokonce ani "již povolený" výrobce nám nesmí dodat další várku již dodávaného léku, pokud jí má už zabalenou v jinak (anglicky, německy, francouzsky, španělsky, ...) potištěných krabičkách - no a kvůli pár miliónům pošahaných blbců vyžívajících se v zákazech se s tím přebalovat nebude.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hungry_bear.)
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 09:00:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2302
Registrován: 11-2005
Rozumím, máš to jednoduché...za hranicemi je tráva zelenější a obloha modřejší [proud][crazy][proud]
A pak zjistíš, jak se například registrují česká léčiva v USA, jejich komise kontroluje
u nás správnou výrobní praxi, vydává certifikáty a stejně je to často málo...[wink]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 09:14:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2961
Registrován: 1-2006
Ještě tak pochopit, o čem jsem psal, že?
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 09:23:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15964
Registrován: 5-2004
mirek zv: vzhledem k tomu, ze posilil nejen forint ale i zlotej a to docela o dost to spis vypada ze dost oslabila koruna... Nabizi se jestli nahodou neoslabila kvuli tomu aby se min vyplatily nakupy za kopeckama a zahranicni firmy se mohly vic pakovat na "specifickem" ceskem trhu (vyssi ceny za nizsi kvalitu).

Kdyz se pro 2-3 ks nabytku z ikey vyplati dojet do wroclawi nez na zlicin...
Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 10:04:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2303
Registrován: 11-2005
My jsme postsocialistické ovce, Evropa je socialistická, USA taky blbne
a nejlepší tržní prostředí kde vše funguje podle vyzkoušených tisíciletých
pouček je na třetí planetě zleva od černé díry v soustavě Hungry bear...[proud][lol]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Priapos
Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 10:11:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2309
Registrován: 10-2012
RadekŠ:
"Podívejte se, já jsem ekonomický analytik a ne někdo, kdo dělá rešerše podle toho co píšou někde v novinách (a ještěktomu Kovanda[crazy]). Což ani nevím, protože to prostě většinou nečtu.
"

Lukáš Kovanda pouze zveřejnil údaje o státech V4, které jsou přesné, sám jsem si je teď pro jistotu ověřil. Autorem hodnotícího dodatku Orbána je někdo jiný.
A co třeba Štěpán Křeček nebo Ilona Švihlíková, ty také nečtete?
Mladějov
Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 10:21:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20017
Registrován: 3-2007
Švihlíková - no, to by mne tedy zajímalo Radkovo hodnocení, pokud se nebude bát. A jestli se bude shodovat s mým. Znám tu dámu dost dobře.
Mladějov
Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 10:31:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20019
Registrován: 3-2007
Petr_vlček:
"mirek zv: vzhledem k tomu, ze posilil nejen forint ale i zlotej a to docela o dost to spis vypada ze dost oslabila koruna... Nabizi se jestli nahodou neoslabila kvuli tomu aby se min vyplatily nakupy za kopeckama a zahranicni firmy se mohly vic pakovat na "specifickem" ceskem trhu (vyssi ceny za nizsi kvalitu).
Kdyz se pro 2-3 ks nabytku z ikey vyplati dojet do wroclawi nez na zlicin..."

Chtěl jsi Michla-máš Michla.
Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 10:34:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2962
Registrován: 1-2006
Švihlíková - dělá čest svému příjmení [biggrin]
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 10:49:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 261
Registrován: 7-2017
cit - Hungry Bear (2960):
trh není nic jiného než mnoho a mnoho lidí, projevujících svou "nákupní inteligenci" - no a když místo nich máme nesvéprávné postsocialistické ovce, tak tady funguje přesně podle nich.

Předpokládám, že by to tedy ekonomičtí analytici (alespoň ti nezávislí - pokud takoví vůbec existují, že...) měli být schopni solidně podchytit a postavit na tom predikce (vývoj inflace apod.). Nebo je to stále znovu a znovu překvapuje?
Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 13:26:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13487
Registrován: 4-2003
by mne tedy zajímalo Radkovo hodnocení

Tam není snad ani co hodnotit.

A čistě obecně - proč bych měl po pracovní době (nebo i v ní) číst populárně-naučná komentáře o svém oboru. To je jako kdyby třebáááá ...kardiochirurg četl ve 100+1, co tam píšou o kardiochirurgii. Co by mu to asi tak dalo ? Maximálně by mu hrůzou začaly padat zbytky vlasů, jaký hověziny tam píšou. Ten čte články jiných kardiochirurgů a ty se pochopitelně ve 100+1 či, na iděsu atp. nevydávají.

To je úplně stejný třeba teď válkou - tak si přečtu komentáře ex NGŠ Šedivého, který má komplexní vojenské vzdělání a měl jsem ho možnost krátce poznat jako vcelku kompetentního chlapa. Ale co mi dá nějaký Matyáš Zrno, který někde v Afgánistánu dělal obyčejnýho bigoše a všechy ty věci ho naprosto minuly? Nebo nějaký analytik z civilní univerzity, který - pardon - maximálně střílel někde na pouti ze vzduchovky?[crazy]


u, ze posilil nejen forint ale i zlotej

V posledních týdnech o malinko a to logicky nemá na minulou či současnou inflaci žádný vliv - bude to mít malinký vliv až na tu budoucí. Měl jsem na mysli vývoj kurzů v posledních cca 3 letech.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 14:52:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4186
Registrován: 3-2010
J.Rosa
Nezávislý ekonomický analytik by v naší zkorumpované zemičce dlouho nepřežil, umřel by hlady...
Mladějov
Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 15:05:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20029
Registrován: 3-2007
Kefalín, co je podle vás taký ekonomický analytik?
Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 15:09:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8321
Registrován: 3-2006
Jirkaxxxl:
"J.Rosa
Nezávislý ekonomický analytik by v naší zkorumpované zemičce dlouho nepřežil, umřel by hlady..."

Tak hlavně je to nesmysl, pokud se tím živí, tak je zavislý na svých analýzách. Aneb, koho chleba jíš, toho píseň zpíváš. Je jediná možnost, aby vždy uváděl, kdo tu analýzu financoval. Pak lze zhruba zjistit odklon analýzy od skutečnosti.
Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 15:52:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 262
Registrován: 7-2017
Mladějov:
pokud je to směřováno na mne (Kefalína), tak je to člověk, který se z dostupných dat snaží sestavit popis stávající ekonomické situace či nějakého jevu včetně úsilí rozkrýt (a pochopit) mechanismy fungování. Případně učinit nějaké ty predikce do budoucnosti, ale tuto činnost "v popisu práce" mít nemusí. Tolik asi ten nejstručnější popis, zajímavá by samozřejmě byla diskuse ohledně zvolených přístupů apod.
A kdybyste se zeptal, kdo je ekonomický analytik, tak bych odpověděl... například RadekŠ (když to v jeho příspěvku 13485 sám o sobě prohlásil [happy])

Jirkaxxl, Mořepetr:
Možnost nezávislosti samozřejmě existuje (i v rámci ČR), otázkou je pravděpodobnost takového ideálního působení. Čili nenulová není, ale patrně dosti nízká.
Mladějov
Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 16:23:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20034
Registrován: 3-2007
Ne, to bylo na Rudého Jirku, pro nějž jsou všechny tyhle profese darmožrouti v žoldu někoho, co úmyslně zkreslují pravdu a lźou.
Nemám pravdu, Jiří?

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 16:48:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4187
Registrován: 3-2010
Mladějov
Na Rudého Jirku? Ale jdi, ty brebto. Sám tady druhé označuješ za anonymy, kterými nejsou, a sám v seznamu diskutujících ani nejseš uvedený,tak jak to bylo s estébáckými prominenty. Hodně se ti po té době stýská, ubohý donašeči? Ano, máš pravdu, tu svojí, kterou ti vtloukali do hlavy ve VUMLU a podobných "univerzitách" pro tupé Jakešovy ovce...
Mladějov
Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 17:05:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20036
Registrován: 3-2007
Melete ve svě nevím proč nenávisti totální bláboly..[lol]
Ten Doktor vás vystihl.

Jinak brepto se píše s pé. Ale ono dezoláti neumějí ani pravopis, nic divného.

Proč teda volíte léta komunisty a ještě se s tím tady chlubíte, když nenávidíte absolventy VÚMLu?

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 19:56:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4188
Registrován: 3-2010
Mladějov
To sis pěkně naběhl s tím "brebtou", chudinko estébácká, podívej se do pravidel českého pravopisu a zjistíš, že obojí je správně. Dále s tebou nebudu ztrácet čas a ty běž studovat, ať se zase neztrapníš, anonyme.
Čtvrtek, 17. srpna 2023 - 21:14:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29136
Registrován: 5-2002
JxL: sám v seznamu diskutujících ani nejseš uvedený, tak jak to bylo s estébáckými prominenty
Jen jestli Ty to neděláš zbytečně složitě a neklikneš prostě na ikonu busty u některého jeho příspěvku...
Nebo tomu máme rozumět tak, že až si Ty ve svém profilu zatrhneš volbu "Nezobrazuj můj profil v seznamu uživatelů", tak ses taky stal estébáckým prominentem...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 18. srpna 2023 - 11:21:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4190
Registrován: 3-2010
Hajnej, mě je nějakej Mladějov u [zadnice], kdyby tady jiným, sám utajený, nevytýkal anonymitu. Jinak ta druhá věta nasvědčuje cosi o tvém poněkud, jak to nazvat, "přímočarém"? ,myšlení[lol]
Pátek, 18. srpna 2023 - 19:38:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2966
Registrován: 1-2006
Jirkaxxxl:
"Nezávislý ekonomický analytik by v naší zkorumpované zemičce dlouho nepřežil, umřel by hlady..."
Dobrých "neprodaných" ekonomických analytiků máme dost a všichni ve svých úvahách s chováním tuzemského obyvatelstva, firem i politiků pochopitelně počítají.
Ovšem musíte je hledat jinde, než v programech našich "masmédií", která si až na vyjimky (občas ČT) místo solidnosti a odbornosti (pro většinové diváky oboje nudné) zvou osoby divácky zajímavé (aneb spíše šoumeny než odborníky), osoby propagující levicové názory jejich většinového diváctva (Švejnar, Švihlíková, "experti" odborů, ANO, SPD, ...) a toho, koho jim chlebodárce určí (např. L.Kovanda ze stáje Babiše - mmch. kdysi měl tuto roli Michl, než párkrát přišel do živého vysílání viditelně "sjetý").
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Sobota, 19. srpna 2023 - 14:51:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2623
Registrován: 12-2020
Takže vlastně ti opravdoví odborníci jsou někde schování v ilegalitě a ti co jsou v telce jsou vlastně spíš šoumeni. No to je sranda[proud] A teď kdo tedy za to může?
Já myslím, že ta svobodná soutěž v médiích, kde nutně vyhrává ne ten kdo říká pravdu nebo odborný komentář, ale ten kdo je zajímavý a zvláštní. Nebo ti novináři jsou tak hloupí, že nepoznají odborníka od šoumena?
Hergot, nemůžou za to nakonec zakuklení komunisti nebo snad Babiš[crazy]
Sobota, 19. srpna 2023 - 15:05:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2304
Registrován: 11-2005
Postsocialistické ovce si nic jiného nezaslouží, ale na Západě, třeba
když vystupovali vědci na obranu cigaret a vyvraceli škodlivost kouření,
to byl úplně jinej level, tam ta nezávislost a svoboda je cítit do teď [proud][crazy][proud]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Sobota, 19. srpna 2023 - 15:10:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2967
Registrován: 1-2006
1) Opravdoví odborníci se živí svou prací a nikoli předváděním se v TV
2) Prací tuzemského novináře skutečně není vyhledávat odborníky a prezentovat jejich názory, nýbrž "vytvářet sledovanost" což znamená trefovat se do přání "většinového diváka" = poskytovat mu to co chce vidět a slyšet
Plus plnit přání svých nadřízených a vlastníků média, co chtějí či naopak nechtějí prezentovat.
3) ano, většina tuzemských novinářů (většina, nikoli všichni) je skutečně hloupá, o čemž se lze přesvědčovat denodenně zas a znovu
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Sobota, 19. srpna 2023 - 16:19:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4192
Registrován: 3-2010
1. Opravdoví odborníci tady nejsou, jinak by stát nebyl ve srabu, v jakém se nachází.
2. Prací tuzemského novináře je možná snaha vytvářet sledovanost, která má však naopak často zcela opačný výsledek .
3. Že většina novinářů je hloupá plácal už notorik Zeman, ale od toho se rodí geniové jako Šinagl, aby nás z vlivu hloupých novinářů vymanili.
Sobota, 19. srpna 2023 - 16:51:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2626
Registrován: 12-2020
Hungry Bear: Potíž je v tom, že každý si myslí, že je odborník. Pokud jde o ekonomiku, každý z nich má spoustu keců a odhadů, ale predikovat ekonomický vývoj neumí nikdo z nich. Jsou to jen pokusy a některé prostě vyjdou, jiné nevyjdou.
Ono je to podobné třeba u doktora. Půjdete ke třem a každý vám poví něco jiného.
A to nemluvím o naší justici. U jednoho soudce bude obviněný nevinný, u druhého bude vinen a odsouzen.
Záleží totiž na výkladu a spoustě dalších okolností.
JirkaXXXl: Opravdoví odborníci tady nejsou, jinak by stát nebyl ve srabu, v jakém se nachází.

Souhlas. Nebo odborníky jsou, ale využívají to ve prospěch svůj nikoli státu. Nebo holt nejsou na těch místech, kde se rozhoduje.
Sobota, 19. srpna 2023 - 17:45:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2970
Registrován: 1-2006
Že nechápete reálné fungování světa reklamujte u přírody - to ta vás k tomu zjevně nevybavila [sad]
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Sobota, 19. srpna 2023 - 17:50:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3701
Registrován: 8-2009
Hungry_bear: I když jsem naprosto protichůdného smýšlení tak v jednom Ti dám za pravdu. Prací tuzemského novináře skutečně není vyhledávat odborníky a prezentovat jejich názory, nýbrž "vytvářet sledovanost" což znamená trefovat se do přání "většinového diváka" = poskytovat mu to co chce vidět a slyšet
Plus plnit přání svých nadřízených a vlastníků média, co chtějí či naopak nechtějí prezentovat.

Ale spíš bych napsal co smí nebo nesmí prezentovat[wink]
Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval[kecal]
Sobota, 19. srpna 2023 - 18:39:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2628
Registrován: 12-2020
Ale spíš bych napsal co smí nebo nesmí prezentovat
Ale to snad, ne? Jako za těch komančů.
Sobota, 19. srpna 2023 - 19:19:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8324
Registrován: 3-2006
Kdyby existoval ekonomický analytik, který by byl schopen předvídat vývoj s dostatečně vysokou pravděpodobností, tak se na nějaké zveřejněňování svých analýz vykašle, ale dle těchto analýz investuje. Jenže problém jsou už věrohodné podklady pro analýzu a jejich získání.
Sobota, 19. srpna 2023 - 19:30:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2632
Registrován: 12-2020
Přesně tak. Hned by z něj byl miliardář[proud]
Neděle, 20. srpna 2023 - 19:34:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29145
Registrován: 5-2002
MP: Kdyby existoval ekonomický analytik, který by byl schopen předvídat vývoj s dostatečně vysokou pravděpodobností, tak se na nějaké zveřejněňování svých analýz vykašle, ale dle těchto analýz investuje.
JM: Přesně tak. Hned by z něj byl miliardář
No, ve stylu "hop na krávu už je tele" to sice většinu nebylo, ale nemálo miliardářů tímto způsobem opravdu vzniklo...

Pro méně chápavé to zkusím přirovnat k fotbalu:
* první liga podle svých analýz investuje a stává se miliardáři
* druhá liga dělá analýzy pro jiné, kteří podle nich investují a stávají se miliardáři
* okresní přebor pindá analýzy do médií a jakž takž se s tím dokáže uživit
* fanouškové pindají analýzy nad půllitrem nebo dnes na internetu a mají z toho velký kulový
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 20. srpna 2023 - 20:46:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 11-2021
Moře: je tu jeden zádrhel - pokud máš spolehlivé informace (zevnitř), tak na jejich základě obvykle nesmíš obchodovat.
Vono teda s tím hned miliardářem je to složitější. Většina obchodovatelných věcí hned tak rychle nevyroste. Takže abys měl zítra miliardu v něčem, co do zítra zdraží dvakrát, potřebuješ dneska půl miliardy. A to když nemáš, tak vyděláš víc, když tuhle chytrost prodáš někomu, kdo těch 500meg má. Nebo někomu, kdo ti dá pětibábu, že to může 'otisknout'.
Neděle, 20. srpna 2023 - 20:49:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8329
Registrován: 3-2006
Ad Hajnej: No někdy je to i "hop na krávu už je tele". Pak je ale trochu problém, aby to nebylo zneužití informací v obchodním styku.
Jak říkala moje profesorka na obchodní právo, "znám mnoho způsobů jak získat peníze, ale jsou trestné".

Hajnej:
"Pro méně chápavé to zkusím přirovnat k fotbalu:
* první liga podle svých analýz investuje a stává se miliardáři
* druhá liga dělá analýzy pro jiné, kteří podle nich investují a stávají se miliardáři
* okresní přebor pindá analýzy do médií a jakž takž se s tím dokáže uživit
* fanouškové pindají analýzy nad půllitrem nebo dnes na internetu a mají z toho velký kulový"

Přesně tak.[ok]
Pondělí, 21. srpna 2023 - 06:26:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29156
Registrován: 5-2002
MP: Jak říkala moje profesorka na obchodní právo, "znám mnoho způsobů jak získat peníze, ale jsou trestné".
Já znám něco podobného: když Ti něco dělá radost, je to nemorální, trestný, anebo se po tom tloustne.
A docela hezky to vyzní i v němčině - kdysi jsem to přeložil německému příteli naší sousedky jako Wenn etwas dem Mensch Lust macht, ist es ungesund, unmoral oder strafbar, a mohl si roztřepit hubu...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 21. srpna 2023 - 08:01:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2306
Registrován: 11-2005
Hajnej:
"Já znám něco podobného: když Ti něco dělá radost, je to nemorální, trestný, anebo se po tom tloustne.
"
Do [zadnice], kam zařadit dráhu ??? [proud][wink][proud]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pondělí, 21. srpna 2023 - 09:18:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2647
Registrován: 12-2020
Hajnej: když Ti něco dělá radost, je to nemorální, trestný, anebo se po tom tloustne.

V tom případě mohu doporučit dráhaření a pěší, cyklo a běžkoturistiku. Ta přináší radost a není ani nemorální ani trestná, ba ani se po tom netloustne[proud] Podle posledních vědeckých výzkumů se dokonce potvrdila dávno předpokládaná informace, že dráhaření (cestování vlakem + pěší chůze) zdraví upevňuje a doporučuje ho deset z deseti lékařů[ok]
Každý zákon nebo pravidlo má své výjimky[wink]
Pondělí, 21. srpna 2023 - 09:29:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15985
Registrován: 5-2004
ja kdys vysvetloval finum co to vlastne je ta jejich vodka koskenkurva pic a stoupla u nich v cene[lol]
Pondělí, 21. srpna 2023 - 09:53:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8332
Registrován: 3-2006
Dráha bude nejspíš na hraně nemorálnosti. Být šotoušen, není považováno za správné (normální) jednání.[rofl]
Pondělí, 21. srpna 2023 - 10:32:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2648
Registrován: 12-2020
Kdyby šlo jen o šotouše, byl by svět ještě skoro v pořádku. Ale v tomhle světě přece už začíná být normální právě to být nenormální a divný. Jen je třeba přesvědčovat denně lidi o tom, že je to vlastně normální[proud]