Diskuse » Železnice » 371, 372 a 180 DB » Archiv diskuse 371, 372 a 180 DB do 27. 6. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse 371, 372 a 180 DB do 27. 6. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Ml636
Pondělí, 23. ledna 2023 - 20:56:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5997
Registrován: 11-2006
Agent: O žádných osobních vysírkách nevím. Nic osobního proti tobě v tom nebylo. Na lampárnu jsi šel ty, já to v tomhle Kocourkově táhnu dál a z povahy dotáhnu. Třeba i se starým kýblem a proti zdi. Dokud slouží, tak je to pořád ještě kýbl.
Tak jako jsi onehdá poukázal, že by jen blázen jezdil s 20.letým autobusem. No vidíš, dokud tomu nějaký umělec při mé dovolené neurval prasáckým zacházením ojnici, tak jsem dobrovolně jezdil s posledním 20.letým kusem, jako jediný a byl ve stavu a s výkony, který mi mohl leckdo závidět s dvouletým vozem.
Neumím jako ředitel A kupovat věci B, za rok jako ředitel C začít kupovat věci D, pak se blbě vychrápat a začít kupovat E, zatímco nakoupené D začnu vyhazovat.
Neznám podnikání formou státem/městy placených akciovek, typu Dopravní podniky, České dráhy. Tam nastaví ruku, slepička zakdáká a snese vajíčka, miliarda sem, miliarda tam.
Naše rodina od mého alkoholického fotra dostala příděl a starejte se, bohémsky odešel chlastat s "elitou" kultury. Rozbitý kohout? Teče pračka? Nesplachuje záchod? 10x jsem to všechno musel obrátit naruby a repasovat, opravovat, čistit, vylepšovat, shánět náhradní díly, protože ty stovkové a tisícové transakce za nové věci jsem nemohl vydávat, protože byly důležitější věci. Nový, když jde starý opravit? Neexistuje! Pákové baterie? To je výsměch. Tak jsme měli na starém bytě 30 let Myjavu. Nikde se netočily lehčeji, nikde neměly hezčí terčíky, než u mě. Ale byla to Myjava. Šrot, staroba, socka, dnešním pohledem... Tohle mě naučilo vážit si věcí.

Co z toho vyplývá? Pokud dráha MÁ prachy na leasingy, tak ať si koupí třeba raketoplán. Ale ať ty Bastardy teda vyháže rovnou.
Pokud NEMÁ prachy, což by odpovídalo tomu, proč musí drancovák jezdit shopovat do Rajchu s Bastardem, tak se o tu věc má majitel postarat tak, aby ta věc sloužila.
Já bych se propadl jako ředitel hanbou, kdyby mi měla někde zůstat ležet jediná mašina. A jako fíra bych jí postupně omlátil o hlavu všem zúčastněným, ať se o ní starají, nebo ať mě z toho sundají. Patří ti to? Tak se o to starej. Anebo to zruš.

Šrot z toho udělal přístup vlastníků: všechno co je vidět, nebo je to Pendolino, je to super. Všechno co vydělává, ale není to tak vidět, na to se zvysoka s*re. Zase použiju příměru s lanovkou, protože mě to tehdy děsně nas***. Dokud to vydělává, tak to nepustíme, je to naše, super, super. Pak se NĚCO stane a aniž by se vědělo co a proč, tak to najednou není naše, ruce pryč od toho, fuj fuj.
Tohleto vohnoutství mně otevírá kudlu v kapse.
Přenesu to na sebe. Mít rodinnou firmu a jezdit na vlastní riziko třeba Přerov, nebo Děčíny, tak po tom Bastardovi skočím všema deseti. Staré, líné, funí to, vrže to, žádná automatizace... Ale co jiného vzít? Já bych ty miliardy vždycky radši vrazil do lidí a služeb. Až bychom si na to vydělali, tak by se koupila nová mašina. Do té doby by byla v prefektní kondici ta stará, aby mohla vydělávat a nedělala firmě ostudu. Tím spíš bych nepřipustil ani sebemenší nejistotu, když ta samá firma brečí, že si na ní DB zasedly a nepouští jí vlaky. To je celé.
Sorry za OT, ale to je celý příběh, proč to z principu nenazvu šrotem.
Rebel Yell
Pondělí, 23. ledna 2023 - 22:44:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10618
Registrován: 9-2002
Tak ti to rezeberu:

Já sám nejsem příznivcem v mym oboru brát ty nejlevnější věci, bo s nima bejvá problém. Ale jako technik (a živnostník) musim brát k realizaci projektu to, co je - byť je to někdy za draho. Já nechci co měsíc chodit servisovat napálený relé, bo klient chce Čínu namísto např. Omron nebo Finder anebo Siemens.

Pokud jde o starý škopky, tak já sám jezdim se svym VW T4, co bude mít letos 20 let a taky tomu říkám starej šrot. Tenhle tejden dostal novou spojku.

A teď k věci:

Bouda styl Krysa/Eso je mimořádně dobře zvládnutá, to nikde nerozporuju. Naopak v tomhle siemens zaostává.

Co se týká 371, tak držet u ČD (a Časem i u ČD-C se bude dít to samý) těch 7 nebo 8 kousků neni nijak ekonomicky průchozí - vzhledem k atypu. Kdyby to bylo aspoň ze 70% stejný, jako 362/3, tak OK, ale neni. Vectronů se po EU prohání přes tisíc kousků, takže s ND neni problém, zato pro málokusovou sérii ano - Bastardů dokopy nebylo ani 40.

Na konec... buď tak hodnej a nemíchej sem lanovku na Ještěd a další okrajový záležitosti, to je o celkovym přístupu k jinejm rozdílnejm věcem. A taky to nestrhávej to do osobní roviny, zbytečně se tim shazuješ.

A pokud jde o tvoje rozvrácený rodinný poměry, tak nejsi sám - o tom bych ti mohl vyprávět eště za tejden.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Bdlm
Čtvrtek, 26. ledna 2023 - 09:22:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2162
Registrován: 3-2007
Mladějov
Čtvrtek, 26. ledna 2023 - 11:37:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19208
Registrován: 3-2007
Já bych agenta doplnil, že o definitivním konci starých škopků ala 122,123 a málopočetných řad s omezeným využitím jako 371 rozhodlo ETCS, protože na zástavbu do kařdé řady je nelevný projekt, jehož cena se pak ve větším množství lokomotiv řady lépe rozpustí.

ML: Rodinná firma s pár 371? To jsou, sorry, strašně naivní představičky. Na tyhle poměrně složitý mašiny potřebuješ taky nějaké zázemí, servis, servisáky, co na tom aspoň někdy dělali, náhradní díly a především potřebuješ to ETCS - výhradní provoz po koridoru bude za 2 roky.
To, že nemůžeš na střídavinu, je taky obrovské omezení (ve kšeftech).
O tom, že i "tvoji strojvedoucí" nebudou skákat do stropu ze strojů jako 150, kde je v létě v kabině (šikmá skla) 50 stupňů jako ve skleníku a jezdí se do půl těla (a dosazená klima v podstatě k ničemu) a v zimě zas mrzne, protože to topí především zezadu nemluvě.

Budeš investovat za ETCS - víš kolik to stojí??? - do starýho škopku, co do 5 let pošleš do šrotu?

Ale no tak..

P.S.: Odstavení mašin na náhradní díly, tzv. kanibalizace, je jeden z nejekonomičtějších způsobů "doježdění" končící řady.
Holt ty jsi nikdy neplatil faktury..

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Ml636
Čtvrtek, 26. ledna 2023 - 12:59:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6000
Registrován: 11-2006
Agent: Nerozporuji a beru na vědomí.[ok]

Mladějov: Bez obav, nic takového bych si netroufl provozovat. Spíše mi šlo o poukázání, že se mi nějak nechce věřit, že by přes svou atypičnost byly ty faktury tučnější v Česku za českou mašinu, než za Vectron a jeho konkurenty.[uhoh] Vždyť je to jako se starými auty, toho Bastarda je možno opravit doslova na trávě u trati, zatímco nové mašiny mají XX postupů a dalších XX podmínek a pochybuji, že se tam ještě něco opravuje, kromě pojezdu. Vyndá se modul, ISO 9001 v pracovní době centrálního skladu pošle náhradní, vadný pošle výrobci, za 30 dní a šestimístnou částku ho pošle zpět. Dílna už nebude muset platit machry, ti časem umřou, ale žádná škoda, teď už stačí Plug-in-playeři, co umí zapojit svorkovnice barvu k barvě, zacvaknout to pojistkou a dát na to razítko.

Ale já se tady nehádám, souhlasím s tím, co jste mi k tomu psali. K ETCS bych si sice řekl svoje, ale nejsem z oboru, tak si to neřeknu, že je 371 downgradovaný atyp už z výroby, s tím taky souhlasím. Jediné s čím nesouhlasím, je politika druhořadé péče o dosud provozní pojízdné stroje, které jsou řízením osudu, ne svým přičiněním, "jen" na druhé koleji.
Rebel Yell
Čtvrtek, 26. ledna 2023 - 14:21:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10631
Registrován: 9-2002
Tak zrovna o tom opravování na louce u trati seš dost mimo... Jmenovitě ty olejový čerpadla budou docela sraní minimálně na jedno dopoledne a asi se to smí dělat jen v depu. Totéž ten statickej měnič - musíš zjistit, co na něm odešlo - jestli RCU nebo výkonový prvky, anebo je celej kromě tlemifky na vyhození. To taky neni práce na půl hodiny. Přeskok na stykači hl. kontroléru sice opravit lze relativně snadno, ale tohle si nikdo nevozí na mašině pro strejčka Příhodu.

Podobně to platí i na moderní stroje - na různý netěsnosti trpí kdeco. Např. načatej měnič se musí umět nadiagnostikovat, aby elektrikář zjistil, co všechno musí vyměnit - tim pádem o tý mašině musí něco vědět, což platí např. i pro Esa/Perše...
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Čtvrtek, 26. ledna 2023 - 14:57:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8472
Registrován: 9-2011
Jediné s čím nesouhlasím, je politika druhořadé péče o dosud provozní pojízdné stroje
Takže udržovat všechny ve 100% stavu a pak je v tomto 100% stavu všechny vyhodit?
Pokud nejsou nezastupitelné (jakože s nástupem Větroňů už nejsou), tak mi připadne fakt rozumnější je redukovat postupnou kanibalizací. Prostě dokud náhradní díly mám, tak vyměňuji, když dojdou, tak definitivně odstavím (samozřejmě, pokud ten rozbitej díl není 1A dioda za Kč 5,- [wink]).
Všichni jste volové. Servít
Jeffer
Pátek, 27. ledna 2023 - 17:48:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 1-2005
Ml636:
"Vždyť je to jako se starými auty…"
No, trochu nefér porovnanie, nie? Ale keby vám niekto ponúkal "za dobrú cenu" Favorita, ale s tým, že o dva roky nebude môcť na cestu, ak doň nenamontujete ABS a ESP a nedáte si vystaviť nový veľký techničák (v prípade lokomotívy ETCS), tak by ste asi tiež radšej zobrali niečo novšie, i keď za viac peňazí.
Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14. 2. 2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
Pátek, 27. ledna 2023 - 18:10:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 33
Registrován: 12-2014
@Bdlm: Netušíte z jakého roku je ta fotka na CV nádraží ? Díky.
Bdlm
Pátek, 27. ledna 2023 - 18:24:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2163
Registrován: 3-2007
Myslím rok 90-91
Ml636
Pátek, 27. ledna 2023 - 20:41:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6001
Registrován: 11-2006
Jeffer: Ani tady neuspějete. Tu nabídku jsem dostal a kývl na ni. Mám k trvalé renovaci 22 let starou Felicii, při které dostala 4x airbag, systém ABS+ASR, pyropatrony, přívod vzduchu k předním brzdám, elektropaket, posilovač řízení, generálku motoru atd. atd. Ať mi na ní zkusí někdo najít vlásek nakřivo, nebo říct, že něco to auto má mimo schválené parametry a dostane.[bomba][proud] Může jezdit i po Evropě a nemusím se bát, že někde zhebne jako neudržovaná 371 a ani sebefaschovatější polizei se nechytne, i kdyby přejel hadrem simerinky poloos. Stálo mě to zlomeček ceny, jakou bych dal za nové auto, které mám v garáži taky, ale vůbec mě narozdíl od tohohle "střepu" nebaví jezdit. S lokomotivami a autobusy to mám podobně a moje nejoblíbenější lanovka je z roku 1954 a vede na Komáří Vížku. Tak to prostě je a bude...
Ale opět říkám, nijak se nehádám, že jiné argumenty nejsou pravdivé, beru vše co se tady řeklo! Také jsem vykanibalizoval díly z více šrotovaných aut, abych jedno auto poskládal. Ale zase říkám - to konkrétní nekanibalizované auto a ta konkrétní nekanibalizovaná lokomotiva, nemá lehat a má být spolehlivá. Toť vše. Nechci se o tom hádat, mám rád nostalgii, líbí se mi klasická technika a mám rád modrou barvu. A nevyčítám nikomu, že má rád barvu červenou a překotné inovace. I to je cesta. Takže bych rád od druhých tentýž spolurespekt.[auto]
Rebel Yell
Pátek, 27. ledna 2023 - 21:47:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8653
Registrován: 8-2007
Může jezdit i po Evropě a nemusím se bát, že někde zhebne jako neudržovaná 371

A jezdí ta Felicie denně 800 kilometrů, jako ta mašina? Nebo ujede 800 kilometrů za rok jen když je hezký den.
Pátek, 27. ledna 2023 - 22:05:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1155
Registrován: 12-2007
Toť vše. Nechci se o tom hádat, mám rád nostalgii, líbí se mi klasická technika a mám rád modrou barvu.

To že máte rád nostalgii není sebemenší důvod k tomu zachraňovat 7 kusů technicky i morálně zastaralých strojů resp. oni byly silně zastaralé už v době výroby. Dnes jsou to stroje téměř k ničemu, má to línou akceleraci, nemůže to na českou střídavinu a odporová regulace (navíc v případě 371 s šíleně hlučnými ventilátory) už taky patří spíš do muzea. Dnešní využití je tak maximálně na Kometách (německá střídavina) a na Krušnohorech (Pha-ÚnL nonstop) jinak asi nikde. ETCS je odstaví, ale i bez něho by to byly stroje výhledově na odstavení.
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Ml636
Pátek, 27. ledna 2023 - 22:31:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6002
Registrován: 11-2006
Apollo_17: b) je správně, ale dělá to cca 15 000 ročně. Ale taky je konstruována na životnost rodinného auta, než mašina pro expresní dálkovou vozbu, pro tu je 800 km denně normální hodnota a s tím taky z té Plzně vyjela.

Cisalpino: Psal jsem výše - mně osobně 371 nic moc neříkají. Týká se to přístupu. Pokud je využití na Kometě a Kometa lehne, protože nějaká závada, která ještě předloni nebyla myslitelná, tak je to špatně.

A do muzea by byly asi dobré. Ale na 99% tam nepůjde ani jediná 371.

Dneska 371, za 10 let Vectrony. No vlastně to není tak dávno, kdy 380 = modla všech a ostře sledovaný vlak. Dneska outsider. Pořád je to o tom jediném a stejném, co kritizuji - přístup k vlastněné věci.
Rebel Yell
Sobota, 28. ledna 2023 - 09:42:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10637
Registrován: 9-2002
Ml636:
"Pokud je využití na Kometě a Kometa lehne, protože nějaká závada, která ještě předloni nebyla myslitelná, tak je to špatně."

To souhlas.
Ml636:
"No vlastně to není tak dávno, kdy 380 = modla všech a ostře sledovaný vlak. Dneska outsider. Pořád je to o tom jediném a stejném, co kritizuji - přístup k vlastněné věci."

109E je těžce nepovedenej kšeft. Kdyby jich bylo 200 nebo 300 a ne celkem asi 30, tak by to taky vypadalo jinak. Takhle to s nima dopadne podobně.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Pondělí, 30. ledna 2023 - 09:30:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8474
Registrován: 9-2011
Mám k trvalé renovaci 22 let starou Felicii, při které dostala 4x airbag, systém ABS+ASR, pyropatrony, přívod vzduchu k předním brzdám, elektropaket, posilovač řízení,
Ať mi na ní zkusí někdo najít vlásek nakřivo, nebo říct, že něco to auto má mimo schválené parametry

Nejsem odborník na automobilní legislativu, ale když čtu o pakárně, že třeba LED H4 jsou schválené jen pro určité typy a konkrétní modely aut (jakože že např. XYZ model 2018 ne, ale XYZ model 2019 už jo), tak bych fakt chtěl vidět, jak technik na STK podepisuje shodu se schváleným stavem.
Nebo jste požádal o přeschválení? A nevyšlo vás to dráž než koupit jiný auto, co to schválený má už z výroby?
Všichni jste volové. Servít
Pondělí, 30. ledna 2023 - 09:42:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28114
Registrován: 5-2002
AL: obávám se, že ML636 uniká rozdíl mezi ekonomikou domácích mazlíčků a jatečních zvířat...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 08. února 2023 - 19:23:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 10-2008
Tak dnes nějaké škopky odchyceny a máááj furt něco do sééébeee .... Hoši nečilte se, když někdo na něčem vyrůstá, tak holt si to idealizuje [wink] Ale co se týká skrzovky UL - PH, dle vyjádření více na nich jezdících fírů, je to ideál bezproblémový výkon pro ně [masinka]

Středa, 08. února 2023 - 20:36:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12242
Registrován: 5-2002
ad AL, Hajnej a hlavně ML636: obávám se, že ML636 uniká rozdíl mezi ekonomikou domácích mazlíčků a jatečních zvířat...

Tak tak...


My jsme nabídku na odkup BR 180 podali. Chtěli jsme celou řadu jako záložní lokomotivy, tedy zjednodušeně --> stůj spokojeně ve šturcu třeba měsíc, pak si na Tebe vzpomeneme, popojedeme s Tebou tisíc kilometrů a pak Tě z toho budeme týden léčit...

Bohužel, neuspěli jsme s naší nabídkou a divíme se plotu v Hulíně...
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Středa, 08. února 2023 - 21:04:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 10-2008
PŠ:.... no škoda .... to jak dopadli hlava nebere [crazy] Samo tenkrát... dnes už je to pasé [happy]

....jinak ještě tam profičela čtverka....[fotic]



(Příspěvek byl editován uživatelem Sebu.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Sebu.)
Středa, 08. února 2023 - 21:07:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10671
Registrován: 9-2002
A od TSS byste to nekoupili, nebo už to neni potřeba ? Anebo to bylo tim, že byste s tim pak nemohli jezdit do Rajchu ? - Něco takovýho se tehdy v souvislosti s tim prodejem propíralo.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Středa, 15. února 2023 - 23:07:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 314
Registrován: 8-2017
Jo jo, něco takového se říkalo, ale ze začátku snad ty TSS provozní se tam aspoň do ŽANDAVY dostaly, nebo mám mylnou INFO. Dík za upřesnění
Středa, 15. února 2023 - 23:11:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10686
Registrován: 9-2002
Oni to zkusili i dál, ale nedojeli. Asi ze stejnýho důvodu, jako 371 ČD - hádám.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Pátek, 24. února 2023 - 20:03:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 34
Registrován: 9-2017
No ale ty šroty na Krušnohorech a Labích jezdí docela dobře - až tak líný pekáče to nejsou, a někteří borci s tím jezdí tak, že se nedá ani poznat, že vpředu není Peršoun[masinka][wink] si vybavuju ty nářky, co tady před časem byly, co to bude za armageddon. Tak evidentně neni[proud] za mě ideální relace, kde můžou před kovohutěmi v pohodě a celkem efektivně dojezdit[ok]
Sobota, 25. února 2023 - 06:17:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 443
Registrován: 6-2015
Mají 371 kompresory s vysoušečem vzduchu?
Sobota, 25. února 2023 - 07:26:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 510
Registrován: 9-2017
Že zdejší diskuze o údržbě mi vychází že takoví Ti klasičtí milovníci moderny co je pro ně cokoliv staršího šrot, nebo kýbl, tak je podle nich v pořádku srát na údržbu starého stroje, protože proč to udržovat když to vlastně nepotřebujeme. Na druhou stranu právě proto že jsou zjevně stále potřeba, budou Ti první kdo když bude sedět ve vlaku na kterém Bastard zdechne a budou řvát proč to nejede.
Takže ano souhlasím s tím že dokud to jezdí měla by ta mašina být v co nejlepší kondici.

(Příspěvek byl editován uživatelem anounymtojefuk.)
Není nad řádný štěkot Kylchapu, burácení Zamračené a dunění Brejlovce
Sobota, 25. února 2023 - 07:36:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8686
Registrován: 8-2007
VlastaZ:
"Mají 371 kompresory s vysoušečem vzduchu?"

Nemá.
Sobota, 25. února 2023 - 11:24:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10708
Registrován: 9-2002
jhr:
"No ale ty šroty na Krušnohorech a Labích jezdí docela dobře - až tak líný pekáče to nejsou, a někteří borci s tím jezdí tak, že se nedá ani poznat, že vpředu není Peršoun"

To platí jen dokud nezačne pršet. Sice jsem na 371 nikdy nejel, ale se 150/151 ano a na mokru je to fakt peklo.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Sobota, 25. února 2023 - 18:07:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 444
Registrován: 6-2015
Apollo_17:
"VlastaZ:
"Mají 371 kompresory s vysoušečem vzduchu?"
Nemá."
A to InterJetům nevadí? Resp. nadměrně je to neničí?
Sobota, 25. února 2023 - 18:34:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4179
Registrován: 11-2007
Jak to vypadá s DB Bastardy u TSS? Od kterýho roku jsou mrtvý?
Sobota, 25. února 2023 - 22:25:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8690
Registrován: 8-2007
VlastaZ:A to InterJetům nevadí? Resp. nadměrně je to neničí?

Nevím. Esa také nemají sušičku a jezdily s InterJety asi rok, než je nahradily Vectrony(hlavně kvůli ovládání dveří v TBS).
Neděle, 26. února 2023 - 18:18:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 959
Registrován: 5-2007
Chlapi, prosímvás, ty 371čky vozí na nějakým vlaku pravidelně InterJety?
Neděle, 26. února 2023 - 18:50:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5216
Registrován: 1-2010
http://sledovani.55p.cz/decin_361_2023/?disp=vykony

Ano, viz např. sledovačka, 3. a 4. TD.
"Áčka, Béčka & interiéry" - přehledy interiérů vybraných řad vozů ČD [new]
Pondělí, 20. března 2023 - 21:20:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 317
Registrován: 8-2017
Dostal jsem zprávu o nějakém jinak natřeném Bastardu, ale bez dalšího upřesnění. Nemáte v tomto směru lepší INFO? Dík dopředu.
Středa, 22. března 2023 - 20:28:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 32
Registrován: 12-2020
Bastard 372.011 se dnes podíval na trať 171 [fotic]
Středa, 22. března 2023 - 21:44:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14298
Registrován: 4-2003
Honza_Vysoký

[fotic][ok]
Středa, 22. března 2023 - 22:25:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2857
Registrován: 3-2011
Poslední dobou se tam 372 docela umí podívat, hlavně s těmi cisternami. Tím jak jim propadají revize trafa a nemohou do Německa, stávají se z nich spíš lokomotivy na vnitro...
Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.

Vítejte v zemi neomezených možností.
Čtvrtek, 23. března 2023 - 21:54:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 65
Registrován: 9-2020
Matijak: A toto ani nebyl v ten den jediný bastard co zrovna jel vnitro a navíc i s cisternama, ve zhruba tu stejnou dobu jela z Kutné Hory do Kralup 372.012 s cisternama směřujícími z SK do Středokluk [happy]

Pátek, 24. března 2023 - 18:29:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5238
Registrován: 1-2010
Na těch vnitro výkonech je v plánu 372 držet ještě až do konce možnosti je nasazovat bez ETCS, nebo už teď úplně dojíždí, tzn. vyjeté km/závada = konec?
"Áčka, Béčka & interiéry" - přehledy interiérů vybraných řad vozů ČD [new]
T4781
Sobota, 25. března 2023 - 12:24:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 2-2010
372 012-5 Praha - Libeň 22.3.2023
Neděle, 04. června 2023 - 08:01:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8626
Registrován: 5-2010
Dnes letošní premiérová Letní kometa do Dresden, by měla být v čele s 371 015.
OKŽ
Neděle, 04. června 2023 - 10:54:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 190
Registrován: 10-2019
Drak_ze_skalky:
"Dnes letošní premiérová Letní kometa do Dresden, by měla být v čele s 371 015.
"

Snad jim tam znovu nezahoří. [biggrin]
Neděle, 04. června 2023 - 17:07:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10899
Registrován: 9-2002
Pokud neproběhla nějaká preventivní údržba, tak nevidim důvod k optimizmu. Vectron by nebyl k mání ?
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Neděle, 04. června 2023 - 21:56:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8772
Registrován: 8-2007
Pokud neproběhla nějaká preventivní údržba, tak nevidim důvod k optimizmu. Vectron by nebyl k mání ?

Tak údržba se normálně provádí, lok. jezdí v TS 361.
Vectron v Děčíně není, takže k mání také není.
Pondělí, 12. června 2023 - 16:17:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 463
Registrován: 9-2006
Agent:
"A od TSS byste to nekoupili, nebo už to neni potřeba ? Anebo to bylo tim, že byste s tim pak nemohli jezdit do Rajchu ? - Něco takovýho se tehdy v souvislosti s tim prodejem propíralo."

Ted uz to neni davno na poradu dne. Ted se resi Traxxy 001-027 bez ETCS kdo do nich udela zastavbu. Posledni info je bod nula. Petr asi bude vedet vice jak to s nimi bude.
Pondělí, 12. června 2023 - 17:55:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12391
Registrován: 5-2002
Prototyp 386 013 je v Kasselu, série do prosince 2024.
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Pondělí, 12. června 2023 - 20:07:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 464
Registrován: 9-2006
Tak to jsem rad, ze u nas zustanou! [masinka][ok]
Čtvrtek, 15. června 2023 - 20:46:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3010
Registrován: 9-2009
Ythomas_ct
Pátek, 16. června 2023 - 09:26:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3231
Registrován: 10-2009
Ad P. Š.:

Prototyp 386 013 je v Kasselu, série do prosince 2024.

[ok] Atlas? A 3.6.0?
Pátek, 16. června 2023 - 10:25:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12398
Registrován: 5-2002
Ano.
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
OKŽ
Sobota, 17. června 2023 - 21:04:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 193
Registrován: 10-2019
Neví někdo, co pojede zítra na Kometě?
Neděle, 18. června 2023 - 10:56:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10921
Registrován: 9-2002
Máš to napsaný o kus vejš
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Regpetrs
Čtvrtek, 22. června 2023 - 08:59:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 932
Registrován: 2-2007
Vyfoťte si naposledy Gottlieba 371.201, nejspíš mu zbývají poslední týdny v provozu.
Čtvrtek, 22. června 2023 - 15:34:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 311
Registrován: 7-2017
Proč zbývají Gottliebovi poslední týdny provozu?
Regpetrs
Čtvrtek, 22. června 2023 - 16:26:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 933
Registrován: 2-2007
Protože se stane nedobrovolným dárcem orgánů.
Čtvrtek, 22. června 2023 - 17:40:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 312
Registrován: 7-2017
Regpetrs: Aha. A další budou asi po čase následovat...
Sobota, 24. června 2023 - 14:51:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25
Registrován: 9-2020
Přidám 2 fotky Gottlieba, když už má být za chvíli mimo provoz
Neděle, 25. června 2023 - 13:20:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 84
Registrován: 3-2018
Koupím technickou dokumentaci k 372 / 180 DR.

K proti výměně např. kompletní technická dokumentace k ř.v. 470...

Nabídky prosím do e-mailu.

[vypravci]
Neděle, 25. června 2023 - 19:03:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 638
Registrován: 7-2005
371 004 dojezdil na kola, tak se nabízí, že je dá právě 371 201, který má dosti často problémy s únikem oleje z kompresoru.
810.529-8
Ať žijou 810
Úterý, 27. června 2023 - 08:03:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8648
Registrován: 5-2010
Jen doplním, že v sobotu jel na Kometě do DD a zpět Bastard 371 003 v neděli již tradiční 371 015.
Takže to vypadá, že jsou po revizi PZB minimálně tyto dva kousky.