Diskuse » Železnice » Nákladní doprava » Archiv diskuse Nákladní doprava do 13. 10. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Nákladní doprava do 13. 10. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Úterý, 28. června 2022 - 22:27:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8162
Registrován: 9-2005
Desiro: no, já bych radši neříkal propustné výkonnosti. To pasuje spíš na čistě nákladní trať, resp. trať, kde hrnu vlaky jeden za druhým stochasticky s ohledem pouze na maximální využití propustnosti.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Ythomas_ct
Úterý, 28. června 2022 - 23:06:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3147
Registrován: 10-2009
Ad P. B.:

...aby ta infrastruktura byla trochu více user friendly a aby umožňovala provezení potřebného objemu dopravy odpovídající hospodářské výměně ve 21. století bez enormních vícenákladů na straně dopravců a přepravců.

A to si otevřete nějakou Bílou knihu o dopravě, Green deal apod. a tam se dočtete, že v roce 2050 toho budeme vozit po kolejích v nákladce asi 3x tolik co dneska. A pak má někdo brát tyhle dokumenty vážně... [uhoh]
Středa, 29. června 2022 - 08:55:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13912
Registrován: 4-2003
Qěcy:to jsou kraviny. Musel bys ty dvě jednokolejky udělat pro dlouhý vlaky, co sklony, TT D4, GC, co křižování, bez peronů, takovej šotosen? A co úvratě? Se na to každej dopravce vykákne.

Fakt? Aš se stále dá prodloužit na nějakých 800 metrů.

Krom toho jsem to navrhoval tak, aby se jezdilo jen uvedeným směrem, tj. přes Vojtanov do Německa a přes Aš z Německa zpět. Vše kvůli sklonovým poměrům.


Když už, tak teoreticky jen to Plavno a to i se zdvojkolejnením a bez peronních intervalů, aby náklady mohly jet sice pomalu, ale bez poskakování a čekání v každý díře na něco. A mimo Drážďany - přes Plavno horní nádraží, Werdau, Lipsko. A stejně budes muset mít státní postrky přes státní hranici.

Viz výše.

Petr barchánek:Sice je to delší cestou, zato více dokopce a čerstvě po rekonstrukci = tj. nikdo neschválí další investice, ale zase skrz Mariánky neprovezeš RIDové zboží (cca 1/3 vlaků). Výhodu tam nevidím žádnou.

Můžeš při výluce také nejet, můžeš to někde dlouhé hodiny (i dny) odstát. Nebo se drápat na kopec u Jedlové. Si vyber, jedno lepší než druhé [biggrin].

A kdybys četl, co jsem psal, tak jsem to navrhoval jen jako odklonové trasy. Ne jako běžně využívanou síť ovšem vzhledem k výlukám v Děčíně ta běžnost bude asi skoro každodenní. Pokud se konečně zmodernizuje trať přes Domažlice a dle plánů ŽESNADu se navýší nákladní doprava mezi DE a CZ, tak problém bude při jakékoliv výluce ten samý, jako je dnes - nedostatek kapacity.

Jakmile něco takového nastává, tak se mne ptá moje přítelkyně, která dělá v logistice, co se to zase děje, když jí například Metrans píše omluvné liebesbriefy. A když jí vyložím, co se děje a jak dlouho se to bude dít (například v současné době) a ona tuto informaci pošle dál, tak se u nich ve firmě chytají za hlavu a ptají se, jak je to možné a proč ty vlaky nemohou jet jinudy. Vysvětlím, že jinudy než přes Děčín to v podstatě nejde (lidi, motorové lokomotivy, čas, atd.). Tak následuje otázka, proč máme jen jeden dvoukolejný elektrizovaný přechod do Německa, na což už odpověď samozřejmě nemám.
Středa, 29. června 2022 - 09:33:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 853
Registrován: 11-2021
Bram: Za císaře pána stačily jednokolejky a za komunistů nebyl důvod investovat do tratí na Západ. I ta dvojkolejka z Děčína byla elektrizovaná až 87. A po revoluci byly na dráze spíš obavy, že nebude co vozit, než že nebude kudy.
Středa, 29. června 2022 - 09:37:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13913
Registrován: 4-2003
původní.gp:A po revoluci byly na dráze spíš obavy, že nebude co vozit, než že nebude kudy.

Jenže listopad 89 byl před více než třiceti lety a již minimálně deset let se ví, že jediná elektrizovaná dvoukolejná trať do Německa je zoufale málo.
Středa, 29. června 2022 - 11:46:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11932
Registrován: 5-2002
ad Bram: Jenže listopad 89 byl před více než třiceti lety a již minimálně deset let se ví, že jediná elektrizovaná dvoukolejná trať do Německa je zoufale málo.
Do vstupu do EU 1.5.2004 stále platily v mezinárodní dopravě legislativní překážky zajišťující monopol ČD a velmi vysoké ceny.
Od 1.5.2004 sice mezinárodní doprava nestátními subjekty byla možná, bylo to ovšem nahrazeno "velitelskou náročností", například nezapisováním "nepřátelských" lokomotiv do Dodatkových ujednání a přestože byly schváleny na obou infrastrukturách, tak na pohraniční tratě nebyly pouštěny.

O každý vlak přes hranice se tehdy usilovně bojovalo, viz. RAILTRANS převezl několik nákladních souprav jako součást svých osobních vlaků Liberec - Žitava atd.

Za zcela extrémní považuji jeden z vlaků České Velenice - Furth - SRN, který vedla lokomotiva schválená na obou infrastrukturách, ale nezapsaná v dodatkovém ujednání. Drželi jsme si v plzeňském depu zatopenou lokomotivu 475.111 IMC, která v Dodatkových ujednáních historicky zapsána byla a oznámili jsme ČD, že pokud nás přes hranice nepustí s naší lokomotivou, tak tam opravdu páru zapřáhneme a k tomu uděláme řádnou tiskovou konferenci o netarifních překážkách obchodu na železnici. Projeli jsme [biggrin].
Postupně to ČD vzdávaly, řekněme že od roku cca 2007 - 2008 to začalo jakžtakž fungovat, což mělo výrazný vliv na ceny a i počty vlaků.
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Středa, 29. června 2022 - 12:01:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 854
Registrován: 11-2021
PŠ: tak na tohle nemůžu reagovat jinak. Rychlý a funkční způsob, jak ztrojnásobit počet elektrických přechodů do německa, je vrátit Chebsko zpět Říši.
Středa, 29. června 2022 - 13:25:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11933
Registrován: 5-2002
Já bych ještě nadhodil jednu myšlenku, která by mě asi vůbec nenapadla, neboť něco takového se mi ze srdce příčí...

Co začít uvažovat nad státní dotací pro krytí vícenákladů za využívání drahých železničních přechodů (Ebersbach, Vojtanov, Aš, Cheb a Česká Kubice) pro vlaky, jejichž trasa začíná i končí ve vzdálenosti více jak 150 km od hraničního přechodu?

Co začít bojovat o zrušení zákazu přepravy látek ohrožujících vodu přes Františkovy Lázně u vlaků tzv. neucelených, tedy řekněme u těch, které v soupravě nevezou více jak 100 tun ohrožujícího substrátu?

Názory?
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Bkp
Středa, 29. června 2022 - 13:54:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8739
Registrován: 8-2003
Komunistům stačily jednokolejky i tam ,kde byly potřeba spíš dvojkolejky a i my dneska nevidíme moc dál.
Debata o jakýchsi předjízdných kolejích je nesmysl. Železnice nepotřebuje předjíždět a křižovat, ale jezdit. Mít toto myšlení na silnici, tak nestavíme dálnice, ale záchytná parkoviště kolem stávajících silnic. Podobně jen s trochou logiky je možné rozebrat polovinu zde zmíněných "problémů", jako green deal a salší.
Středa, 29. června 2022 - 14:54:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11935
Registrován: 5-2002
ad Bkp: Komunistům stačily jednokolejky i tam ,kde byly potřeba spíš dvojkolejky a i my dneska nevidíme moc dál.

Komunistům bylo jedno, jak dlouho co jelo...
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Středa, 29. června 2022 - 16:15:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 856
Registrován: 11-2021
Pš: ad 100 tun - vona by jedna malá vylitá cisterna úplně stačila a víš nejlip sám, že se nevyleje při hladkém průjezdu, ale vinou nějakýho projetí návěstidla nebo rychlostníku.
Ad krytí vejcenákladů - to by nepomohlo, proč myslíš, že se tak zuřivě lily peníze do silnic a dálnic na hranice? No protože to každej slyšel v rádiu: Vojtanov osm hodin Cínovec deset hodin. Že vlaky stojí až do Vraňan se jednak nehlásí v rádiu,jednak to každýmu přijde ok, dokud bude fungovat příměsto. A naším prvořadým úkolem není oběh zboží zrychlovat, ale dekarbonizovat!
Středa, 29. června 2022 - 18:53:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11936
Registrován: 5-2002
ad 100 tun - vona by jedna malá vylitá cisterna úplně stačila a víš nejlip sám, že se nevyleje při hladkém průjezdu, ale vinou nějakýho projetí návěstidla nebo rychlostníku.

To je pravda, ale řekněme, že železničních nehod se stává o ještě stále o dost méně než silničních a je to řekněme ekvivalent silnice se zbožím o hmotnosti 30 tun.

A pustilo by to alespoň kombinovanou.

Ad krytí vejcenákladů - to by nepomohlo, proč myslíš, že se tak zuřivě lily peníze do silnic a dálnic na hranice? No protože to každej slyšel v rádiu: Vojtanov osm hodin Cínovec deset hodin.

Ovšem toto vůbec nebyl vliv infrastruktury, ale vliv 1.5.2004. V tento den všechny kolony zázračně zmizely.
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Středa, 29. června 2022 - 19:14:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13919
Registrován: 4-2003
Petr Šimral:Ovšem toto vůbec nebyl vliv infrastruktury, ale vliv 1.5.2004. V tento den všechny kolony zázračně zmizely.

Jen "dráha" to nechtěla vzít několik let v úvahu a bránila se tomu. Díky za připomenutí v předchozím příspěvku, hned jsem si vzpomněl také na články v Železničním magazínu, kde tato problematika byla docela obsáhle probírána. Čas letí jako bláznivý, zanedlouho tomu bude dvacet let...
Středa, 29. června 2022 - 19:49:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4277
Registrován: 5-2002
ale řekněme, že železničních nehod se stává o ještě stále o dost méně než silničních
Jo, ale jedna taková větší nehoda a světoznámé lázně (zapsané i na seznam UNESCO) by byly po několik dalších generací odepsané.
Středa, 29. června 2022 - 19:55:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7719
Registrován: 5-2002

Co začít bojovat o zrušení zákazu přepravy látek ohrožujících vodu přes Františkovy Lázně u vlaků tzv. neucelených, tedy řekněme u těch, které v soupravě nevezou více jak 100 tun ohrožujícího substrátu?

Názory?


No určitě, aspoň by za ty peníze utopené v drážní infra po ní něco jelo.
Středa, 29. června 2022 - 20:00:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7720
Registrován: 5-2002
Jo, ale jedna taková větší nehoda a světoznámé lázně (zapsané i na seznam UNESCO) by byly po několik dalších generací odepsané.

No tak se takovým vlakům tam sníží rychlost nebo tak něco, když se taková nehoda stane na silnici tak to bude spíš horší, ne?
Desiro
Středa, 29. června 2022 - 20:02:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4055
Registrován: 2-2004
Ano, konec konců těch dotací budeme potřebovat více.
Ano.
30 let svobody 1989 - 2019
Středa, 29. června 2022 - 20:15:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1048
Registrován: 5-2020
Zkusím se tady v rubrice zeptat na dvě věci, pokud někdo ví - odjezd uhelných vlaků z Března u Chomutova (stačí přibližně a stačí mi víkendy) + odjezdy ř. 184 v relaci Doly Bílina - Dětmarovice, předem dík
Středa, 29. června 2022 - 22:23:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3068
Registrován: 5-2008
Petr_Šimral: asi nebylo , moc dobře si pamatuju , jak z ostavenéch "běžek" mezi Třebovou a Maloměřicema bumláci v obou směrech, dobírali "rychlo" a když nebyla ve stanici pro ně zátěž , tak kolik odstavil , tolik dodbral z ve stanici odstavené běžky.
A když "Černá" nebrala , tak se vyloučila 1TK Opatov -Svitavy , a ní se vyvážely vlaky , z Třebové do Černé a OSOŽI to hlídali se samopalama, nebo když dali Slováci "stůj" na vlaky přes Kůty tak se vlaky protahovaly po Vláře přes Veselí nad Moravou a Nový Město nad Váhom , Trnavu do Štúrova.

(Příspěvek byl editován uživatelem parmezano.)
Don Parmezano
Středa, 29. června 2022 - 22:31:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11937
Registrován: 5-2002
ad Parmezano: pokud nebudete odkazovat, tak se Váš "chaotický" příspěvek dá těžko někam přiřadit...
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Středa, 29. června 2022 - 22:37:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11938
Registrován: 5-2002
ad Brr: Jo, ale jedna taková větší nehoda a světoznámé lázně (zapsané i na seznam UNESCO) by byly po několik dalších generací odepsané.

Dnes známe ETCS, známe indikátor technického stavu souprav prakticky na každém kroku...
Nevidím důvod, proč by zrovna přes FL měl zůstat takový zákaz.
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Čtvrtek, 30. června 2022 - 08:20:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13922
Registrován: 4-2003
H k:No určitě, aspoň by za ty peníze utopené v drážní infra po ní něco jelo.

Souhlas. Jen když nad tím přemýšlím, tak to třeba pro úsek Plzeň - Schwandorf - Regensburg znamená objednat přípřež ragulinů a projednat, respektive v tomto případě asi rovnou nechat schválit tyto lokomotivy pro provoz na síti Správy železnic. Předpokládám, že v tomto úseku by se jednalo nikoliv o mezistátní postrk, ale o mezistátní přípřež [proud], která by dopravovala v úseku Plzeň - Řezno celý vlak asi i s nečinnou elektrickou lokomotivou. A na síti Správy železnic samozřejmě zařídit, aby ragulin měl přechodnost i na úsek FiW - Plzeň. Tak asi zase zpět na zem [proud].
Čtvrtek, 30. června 2022 - 09:24:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 155
Registrován: 7-2017
Add Františkovy Lázně: stejná omezení jsou i pro silniční dopravu? Týká se to i zásobování čerpacích stanic pohonnými hmotami?
Čtvrtek, 30. června 2022 - 13:29:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2129
Registrován: 11-2005
Kdepak, ADR má takové jako "podmínky", že by člověk blil...
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Čtvrtek, 30. června 2022 - 16:18:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 576
Registrován: 7-2017
Nestačím to moc sledovat, tak se zkusím zeptat - má z pohledu nákladní dopravy ještě nějaký přechod z Německa k nám nevyužitý potenciál (tzn. že by třeba pomohlo zadrátování trati, prodloužní dopravních kolejí, nebo zdvojkolejnění).
Hlavně co se týče třeba Šluknovského výběžku nebo okolí Liberce.
Nebo je to vše passé?
Čtvrtek, 30. června 2022 - 16:44:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 859
Registrován: 11-2021
PŠ: neříkám, že ty kolony zmizely kvůli stavbám, ale že ty stavby zhusta vznikly díky kolonám.
22M: Liberec i Šluknovsko jsou z české strany za hroznejma kopcema na dieselových jednokolejkách, a ze saské strany je to lepší jen o ty kopce.
Čtvrtek, 30. června 2022 - 20:56:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 8-2011
Týká se to i zásobování čerpacích stanic pohonnými hmotami
A ty hmoty se tam vezmou jak?

ADR má takové jako "podmínky", že by člověk blil
Fňuk,fňuk,zase nám ubližujou😀

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.R420.)
Pátek, 01. července 2022 - 10:17:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13931
Registrován: 4-2003
Hroch.R420:Fňuk,fňuk,zase nám ubližujou

Uklidni se [wink].
Pátek, 01. července 2022 - 11:12:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2051
Registrován: 9-2011
Zundapp:
"Zkusím se tady v rubrice zeptat na dvě věci, pokud někdo ví - odjezd uhelných vlaků z Března u Chomutova (stačí přibližně a stačí mi víkendy) + odjezdy ř. 184 v relaci Doly Bílina - Dětmarovice, předem dík"

Dětmarky mezi čtvrtou a pátou z ÚUL.
Pátek, 01. července 2022 - 17:16:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1052
Registrován: 5-2020
Jacob: díky, to je nefotitelný v tuhle dobu, zkusím to jinde po trase, ale děkuju moc
Pátek, 01. července 2022 - 20:17:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11939
Registrován: 5-2002
ad 22michal: Nestačím to moc sledovat, tak se zkusím zeptat - má z pohledu nákladní dopravy ještě nějaký přechod z Německa k nám nevyužitý potenciál (tzn. že by třeba pomohlo zadrátování trati, prodloužní dopravních kolejí, nebo zdvojkolejnění).

To, co je u nás zcela zásadní je v Německu nezajímavé...

Z toho plyne, že kromě již projednané elektrizace tratě Plzeň - Schwandorf by se dalo uvažovat pouze a jedině o trati Cheb - Marktredwitz, protože rozumné napojení v Německu je nejblíž (elektrizace magistrály Hof - Marktredwitz - Schwandorf - Regensburg je schválena a bude se realizovat).
Blbé je, že směrem na sever nás dovede zase jenom do Lipska, což je uzel kapacitně stejně problémový jako Drážďany. Zdvojkolejnění trati Cheb - Marktredwitz a spojka mimo Marktredwitz od Chebu na Hof by mohla výrazně pomoci, ale jak jsem psal, vyvedla by nás opět jen k Lipsku.

Jiné tratě s ohledem na potřebu dlouhých staveb v Německu, které Němcům nic nedají si dovolím vyloučit.
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Pátek, 01. července 2022 - 22:10:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11940
Registrován: 5-2002
ad Bram: Souhlas. Jen když nad tím přemýšlím, tak to třeba pro úsek Plzeň - Schwandorf - Regensburg znamená objednat přípřež ragulinů a projednat, respektive v tomto případě asi rovnou nechat schválit tyto lokomotivy pro provoz na síti Správy železnic. Předpokládám, že v tomto úseku by se jednalo nikoliv o mezistátní postrk, ale o mezistátní přípřež [proud], která by dopravovala v úseku Plzeň - Řezno celý vlak asi i s nečinnou elektrickou lokomotivou. A na síti Správy železnic samozřejmě zařídit, aby ragulin měl přechodnost i na úsek FiW - Plzeň. Tak asi zase zpět na zem [proud].

Ragulin je v CZ schválený, jenom se to nesmí říkat :-)
A 4000 tun přes Kubici netřeba, aby musel jezdit s přípřeží [vypravci]
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Sobota, 02. července 2022 - 08:06:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13940
Registrován: 4-2003
Petr Šimral:Ragulin je v CZ schválený, jenom se to nesmí říkat :-)

To je právě věc, se kterou jsem si nebyl jist. Dva kousky tu přeci v sedmdesátých letech jezdily, takže schváleny být pro provoz musely.

A 4000 tun přes Kubici netřeba, aby musel jezdit s přípřeží

Jsem to napsal trochu blbě, ale myslel jsem to jako přípřež jednoho ragulina pro nečinnou vlakovou lokomotivu, se kterou by se převážely vlaky z CZ do DE z Plzně do Řezna.
Mladějov
Sobota, 02. července 2022 - 09:28:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18052
Registrován: 3-2007
Týý jo, to je stejně alibismus [lol]
Úterý, 12. července 2022 - 13:22:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2138
Registrován: 11-2005
Rok se s rokem sešel, a zase rostou...[proud]

Asi patinování [wink] Opět bez využití železnice.[ko]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pátek, 22. července 2022 - 14:52:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 157
Registrován: 9-2016
Moravský Písek dnes dopoledne
Ythomas_ct
Pátek, 22. července 2022 - 14:58:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3157
Registrován: 10-2009
Ad palavan:

Moravský Písek dnes dopoledne

Ha, už je to tady! Putovní DAC výstavka dorazila do ČR. A 4. října 2022 odpoledne v Praze k tomu zřejmě zazní mnoho slov...
Pátek, 22. července 2022 - 17:01:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4077
Registrován: 3-2006
Tohleto má taky slevu na kombinovanou dopravu? Nebo proč se vozy řeší tímto způsobem?

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Pátek, 22. července 2022 - 17:03:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 8-2004
Bram: Souhlas. Jen když nad tím přemýšlím, tak to třeba pro úsek Plzeň - Schwandorf - Regensburg znamená objednat přípřež ragulinů a projednat, respektive v tomto případě asi rovnou nechat schválit tyto lokomotivy pro provoz na síti Správy železnic. Předpokládám, že v tomto úseku by se jednalo nikoliv o mezistátní postrk, ale o mezistátní přípřež [proud], která by dopravovala v úseku Plzeň - Řezno celý vlak asi i s nečinnou elektrickou lokomotivou. A na síti Správy železnic samozřejmě zařídit, aby ragulin měl přechodnost i na úsek FiW - Plzeň. Tak asi zase zpět na zem.

Nejak to nedava moc smysl. Kdybyste chtel raguliny, tak byste je musel nechat schvalit nejdriv pro Nemecko, navic snad existuje uz jen jeden exemplar (v Bulharsku) a to jeste kdo vi, jestli je provozni. Mozna jste si to popletl se vzhledove podobnymi ludmilami? Ludmila (BR130 DR + odvozeniny) a Ragulin (T679.2 CSD) jsou ruzne typy lokomotiv, i kdyz vyrobene ve stejne lokomotivce.
Pátek, 22. července 2022 - 18:24:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11971
Registrován: 5-2002
ad Mikulda: Ano, je to kombinovaná doprava. Chytá se to pro nezávislost nakládky a vykládky.

Ad J.p: Ragulin T 679.2 ČSD a Ludmila BR 130 - 133 jsou v principu zcela stejné stroje.
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
micek
Pátek, 22. července 2022 - 19:41:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 373
Registrován: 11-2015
Ythomas_ct:
"Ha, už je to tady! Putovní DAC výstavka dorazila do ČR."
ČDC zveřejnilo i jízdní řád výstavky, včetně ukázek na pahrbcích
Vagonet
Sobota, 23. července 2022 - 15:12:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 717
Registrován: 7-2017
V červnu pod Ralskem: k čemu takový náklad v této oblasti?


Brniště resp. Stráž pod Ralskem, tam se chemie jistě uplatní.
Sobota, 23. července 2022 - 17:34:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2147
Registrován: 11-2005
Chlór v Diamu je letitá klasika, používá se na úpravu odpadních vod.
Takhle vypadá letní osvěžení - cvičení hasičů s cisternou chlóru na jiné vlečce [wink]

Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Neděle, 24. července 2022 - 20:01:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 108
Registrován: 7-2012
Tohleto má taky slevu na kombinovanou dopravu? Hlavně ty výměnný nástavby budou určitě levnější než ten vagón, takže když se změní poptávka nebo přijdete o zakázku, tak vagóny mohou jezdit s něčím jiným a nástavby někde uskladníte.
Úterý, 26. července 2022 - 16:06:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1774
Registrován: 7-2002
A to je prostě podstata systému Innofreight, který takto nabízí už mnohem více, než co běžně známe z českých kolejí
Středa, 10. srpna 2022 - 13:59:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 344
Registrován: 6-2021
https://www.svd-jzm.cz/oslavy-150-let-breclav-znojmo-2/
Pondělí, 22. srpna 2022 - 18:23:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1215
Registrován: 5-2020
Mám takový netradiční dotaz, kde bych si mohl vyfotit denní přepravu uhlí, nebo vyrovnávky ve vozech Falls (wapky)? Relace kolem mostecké a bílinské pánve vím, pravidlo Doly Bílina - Kladno taky, napadne někoho ještě něco? Dík předem [wink]
Pondělí, 22. srpna 2022 - 20:11:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4357
Registrován: 6-2007
Na Ostravsku si toho člověk může denně vyfotit habaděj.
[new] www.rajnochovicka.cz - Rajnochovická lesní železnice

Úterý, 23. srpna 2022 - 20:14:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 5-2020
Vojtag: jo dík, to mám přes celou republiku, snad příští prázdniny až. U nás už moc ne, rozmáhá se Innofreight pomalu ale jistě...
Vagonet
Pátek, 02. září 2022 - 09:01:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 742
Registrován: 7-2017
Veze se dříví do valašského lesa.
Pátek, 02. září 2022 - 09:55:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4362
Registrován: 6-2007
To není nic nového, na jižním Valašsku toho dřeva ke zpracování už teď moc není. Klobucká lesní rozjela v Bylnici velkou pilu a spíše se teda naopak dříví sem dováží.
Stejně tak třeba pila ve Velkých Karlovicích letos a loni na jaře navážela po železnici velké množství dřeva z druhé strany republiky.
[new] www.rajnochovicka.cz - Rajnochovická lesní železnice

Pátek, 02. září 2022 - 10:17:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14330
Registrován: 4-2003
Vojtag:Stejně tak třeba pila ve Velkých Karlovicích letos a loni na jaře navážela po železnici velké množství dřeva z druhé strany republiky.

Bohužel nešlo využívat vlečku karlovické pily - byla kompletně zatarasena dřevem, tak se dříví vykládalo ve stanici. Na druhou stranu, ta dle mého názoru vlečka není ani tak koncipována pro vykládku dříví z vozů, jako spíš pro nakládku výrobků do vozů.
Pátek, 02. září 2022 - 10:52:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4363
Registrován: 6-2007
Ne že zatarasená, ona tam je za plotem na kolejích umístěná část technologie a legislativně taky není funkční. Jsou to stejně jen dvě krátké koleje u rampy.
Ale podobně se tam dřevo k výrobě vozilo už dříve. Ještě tak do roku 2009 podle fotek.
[new] www.rajnochovicka.cz - Rajnochovická lesní železnice

Vagonet
Sobota, 10. září 2022 - 14:09:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 746
Registrován: 7-2017
Ve Svitavách je připravena souprava světlezelených interfrachtových transcereálek, zatím bez stroje. Některé vozy pojedou sem:
Úterý, 27. září 2022 - 10:28:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2160
Registrován: 11-2005
Hlídací psi demokracie si všimli železnice:
neovlivni.cz - systémový problém:kamiony

16.9. mi z vlečky odešla kyselina do malebného Würgendorfu a stále nedojela...ach jo
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
El_ron_de_cuba
Pondělí, 10. října 2022 - 00:30:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 577
Registrován: 2-2004
Kdyby měl někdo k dispozici pomůcku ČD s řazením poštovních NEx v GVD 2001/02 a 2002/03 budu rád, když se ozve. Díky.
Pondělí, 10. října 2022 - 16:22:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2323
Registrován: 5-2007

Co má být tohle za vlak? Dneska v 11 to přijelo do Drahotuší a tam to zamkli. Je mi jasné, že to vzadu jsou kontejnery do Púchova, ale co ten předek? Podle vozových nálapek to bylo, až na ten první vagon (ten byl do Podbrezové) a na tu rakev (ta ji neměla) všechno do Hanisky. To jim někde v Německu zbylo něco na ranžíru, tak to prostě šoupli před vyrovnávku od gumoexpresu? A asi to trochu souvisí, ale ČDC už nevozí plechy z Hanisky do Německa?
Když je to
a, krásné a modré, tak rozhodně není najbrt.
b, modré a najbrt, tak to ale rozhodně není krásné.
c, krásné a najbrt, tak to možná existuje, ale asi to nebude modré a určitě se to nebude vyskytovat na české železnici.
Error
Pondělí, 10. října 2022 - 21:06:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 245
Registrován: 4-2010
Pravidelna relace DB Halle-Ostrava, v Ostrave dojde k predavce Lokorailu a vlak pokracuje dale do Teplicky.
Pondělí, 10. října 2022 - 21:29:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2324
Registrován: 5-2007
A to ty kontejnery do Púchova vozí oklikou?
Když je to
a, krásné a modré, tak rozhodně není najbrt.
b, modré a najbrt, tak to ale rozhodně není krásné.
c, krásné a najbrt, tak to možná existuje, ale asi to nebude modré a určitě se to nebude vyskytovat na české železnici.
Čtvrtek, 13. října 2022 - 22:39:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4168
Registrován: 4-2006
Johnson: To je pravidelný Slovakia-shuttle Halle - Ostrava - Žilina, kvůli nočnímu zastavení provozu přes Bezpráví jel značně zpožděný. "Gumoexpres" už dva roky nejezdí.