Diskuse » Železnice » Tratě kolem Brna » Archiv diskuse Tratě kolem Brna do 09. 1. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě kolem Brna do 09. 1. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 03. listopadu 2022 - 20:56:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3093
Registrován: 8-2004
No, pak se opravdu nemůžeme shodnout, když podle tebe je současný systém v pořádku a funkční. Ono, to, že něco jezdí plné neznamená, že je to funkční. A k přeplňování dochází právě skoro vždy, když se v Kloboukách snaží do autobusu od Hodonína či Čejče dostat další hromady lidí z přípojů. Ti pak v lepším případě stojí na jedné noze a to ještě ne vlastní, v horším čekají na další spoj.
A úbytek cestujících v autobusech po IDSifikaci této linky je také fakt a ne všichni přešli do R13. Naopak, tam přešla spíš menšina cestujících. Většina přešla do aut a už se nevrátila.
Stále mi tedy chceš tvrdit, že toto je funkční systém? Opravdu? Systém, který odrazuje cestující dlouhými jízdními dobami se zbytečnými závleky a přeplněnými autobusy totiž mě jako funkční opravdu nepřipadá. Funkční systém si představuji přece jenom trochu jinak.
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Pajzák
Pátek, 04. listopadu 2022 - 07:10:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6419
Registrován: 6-2015
Ano, je to funkční. Vynechat největší obec na trase je naopak zvrácenost. Linka 109 mi jezdí skoro kolem baráku, často ji používám v nejrůznějších časech, a kritického nedostatku kapacity jsem si nikdy nevšiml. A to ani v dobách, kdy jsem ji jezdil několikrát denně coby řidič. Pár spojů na stojáka fakt není důvod pro rozdrbání dopravy v této trase, navíc za obrovské peníze, které by to stálo, a které odmitáš připustit. V době, kdy se nejspíš začne šetřit i na dopravě.
Z Hodonína nikdo příčetný, kdo potřebuje jinam než poblíž trasy 109, autobusem nejede. A když tu 109 zrychlíš vynecháním zastávek, tak z ní vyzeneš další lidi, po které pak nebude zajímavější než vlak.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.)
Pátek, 04. listopadu 2022 - 13:38:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3094
Registrován: 8-2004
No, ono už dost možná ani není koho dalšího z té linky vyhazovat, protože každý soudný člověk z ní už dávno utekl.
Před IDS jezdily plné autobusy v 10 minutách a zájem stoupal. Jak si Kordis mohl myslet, že nahradit toto jedním autobusem za hodinu z Hodonína a dalším z Čejče je dobrý nápad, jsem opravdu dodnes nepochopil. Bohužel se tady spojily dvě věci: krátký čas na přípravu (nejkratší ze všech etap rozšiřování IDS JMK, přitom šlo o etapu největší) a typická neochota Kordisu naslouchat námitkám. A že těch námitek bylo požehnaně! Vlastně, asi jediná obec po trase, které se tento systém líbil, byly právě Klobouky. To samo o sobě o něčem vypovídá.
Kordis se opravdu snažil, aby lidi z Hodonína jezdily vlaky. To jim nemám úplně za zlé. Ale to, že přitom zapomněl, že mezi Hodonínem a Klobouky je dalších pět obcí, pro které je ten autobus jediným způsobem dopravy, jim za zlé opravdu mám.
Výsledek byl rychlý: výrazné navýšení počtu aut mezi Hodonínem a Brnem v roce 2009. A trend je od té doby stoupající, ne klesající.
A ty mi máš opravdu za zlé, že se teď snažím dostat zpět aspoň část těch lidí, které Kordis tenkrát z těch autobusů vyhnal do aut? A to aniž by to stálo nějaké peníze navíc, protože by se více-méně využilo jen to, co na té lince jezdí už teď, jen by to bylo organizované jinak, a podle mne lépe pro obce mezi Mutěnicemi a Kašnicemi včetně, jak jsem už snad dostatečně vysvětlil.

(Příspěvek byl editován uživatelem peno.)
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Pajzák
Pátek, 04. listopadu 2022 - 14:54:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6425
Registrován: 6-2015
Dnes jsem se na 109 projel. Z Klobouk do Terezína a Čejče jelo 20 lidí. Což je jen malá část studentů, co tam jezdí. Pro každou z těchto skupin bys potřeboval autobus. A furt budeš tvrdit, že by to nestálo nic navíc?
Měsíční tržby na vůz vzrostly v poslední době o cca 10 000 Kč. Jen podle tebe s tím nikdo nejezdí a zároveň to nepobírá cestující...
Z Čejče jem jel vlakem, který podle tebe rádi využívají lidé pro cesty do Brna. Kromě mě a výpravčí ani noha. Tož asi tak.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.)
Pátek, 04. listopadu 2022 - 16:14:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3095
Registrován: 8-2004
Já netvrdím, že takový lidé neexistují. Proto pro ně mám přípoj v Krumvíři, plus pár účelových spojů na začátek a konec výuky. Nicméně stále tvrdím, že těchto lidí je minimum, což jsi i sám potvrdil. Dvacet lidí je opravdu málo. Většina lidí tím autobusem jede, aby se dostali rychle a pohodlně do Brna. To se teď ale neděje. Ne, opravdu neděje. Že stoupají zisky od lidí z Klobouk, či Telnic, pro které je ten autobus koncipován správně, je hezké, ale znovu opakuji, to lidem z Kašnic, Krumvíře, Terezína, Čejče a Mutěnic nijak nepomůže. Tam ten autobus využívá opravdu jen ten, kdo musí. Ostatní totiž jezdí autem. Taková je realita pro tyto obce, na které Kordis při plánování této linky prostě zapomněl a ani se tím netajil.

Edit: A napsat, že vlakem jede výpravčí... [rofl] Ale aspoň jsi pobavil.

(Příspěvek byl editován uživatelem peno.)
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Pajzák
Pátek, 04. listopadu 2022 - 16:32:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6426
Registrován: 6-2015
Co je na tom, že výpravčí po ranní směně jede domů?
20 lidí z nácestné zastávky je velmi slušný počet, po Sokolnicích a Zvonařce nejvíc, co kde nastupovali či vystupovalo. A je to zcela standardní počet lidí, co v Kloboukách nastupuje do všech spojů mezi cca 12. a 15. hodinou. A pro pohodlí lidí z dědin typu Terezín a Krumvíř bys to chtěl rozbít. V tomto su ale v klidu, to nikdy neprojde.
Pátek, 04. listopadu 2022 - 16:36:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 252
Registrován: 11-2012
@ Peno: Proč pořád přesvědčujete Pajzáka? On řídí KORDIS? Pokud ne, tak co si od jeho přesvědčení slibujete? "Diskuse" mezi vámi dvěma nikam nevede. Zajděte na KORDIS a tyto své návrhy jim ukažte a uvidíte, jestli se vám povede přesvědčit je.
Pajzák
Pátek, 04. listopadu 2022 - 16:42:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6427
Registrován: 6-2015
I kdybych ho řídil, tak tohle rozhodnutí by stejně nebylo na mně, ale na kraji, který to platí. A vsadím se klidně o měsíční plat, že by to neprošlo. Jednak kvůli absolutní nesystémovosti, jednak kvůli nákladům.
Pátek, 04. listopadu 2022 - 16:44:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3096
Registrován: 8-2004
Ano, bohužel to neprojde, protože Kordisu a kraji jsou tyto "dědiny" ukradené, evidentně stejně jako tobě. Mimochodem, jen Mutěnice samotné mají o 1 200 obyvatel více, než tebou opěvované Klobouky. A přesto si na rozdíl od nich nezaslouží rychlé a pohodlné spojení do Brna? Ach jo. No, ale jak myslíš. Holt budou Tuřany dál přecpané auty, kvůli těm pár lidem, co just potřebují z Čejče do Klobouk.

Edit: A o tom, co je systémové mám také jiné představy. Ignorování potřeb největšího sídla po trase ve prospěch menšího sídla, ležícího mimo hlavní silnici, mi moc systémové opravdu nepřijde. V jiných krajích by taková díra byla ráda za pár spojů do okolí, ale u nás se z ní just musí udělat středobod vesmíru. To je prostě něco, co jsem nikdy nepochopil a asi ani nepochopím.

(Příspěvek byl editován uživatelem peno.)
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Pajzák
Pátek, 04. listopadu 2022 - 17:37:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6428
Registrován: 6-2015
Ignoruješ spádovost obce, která je u Klobouk více na bližší Brno než u Mutěnic. Pak je logické, že je upřednostněna ta bližší a spádovější obec na úkor vzdálenější větší. Proč nejezdí expres že Strážnice do Brna, když je větší jak Mutěnice?
Bydlím o 20 km k Brnu blíž, než jsou Mutěnice, spojení tam mi trvá jen o pár minut kratší dobu, navíc musím přestupovat, někdy i 2x. Co mi doporučuješ?

(Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.)
Pátek, 04. listopadu 2022 - 18:52:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3097
Registrován: 8-2004
Auto, jak to ostatně udělala většina Mutěňáků [uhoh]
Problém ale je, že ono ani to spojení do Hodonína, který je spádový, není bůhvíjaké. Před IDS to spojení bylo o poznání lepší jak do Brna, tak do Hodonína.
A ta Strážnice je argumentační fail, nezlob se na mě. Ze Strážnice je totiž spojení do Brna logicky cíleno na R13, na kterou jsou přípoje jak z S91, tak i z 911. 109 přípoj na R13 nemá (teď myslím garantované přípoje v JŘ, reálně ty přípoje sice existují, ale bez garance, na rozdíl od té Strážnice). A nemá ho dokonce ani na S9 do Břeclavi. Má ho paradoxně jen na S9 do Starého města a dál mimo IDS JMK. Toto je koncepce Kordisu pro Mutěnice, kterou ty obhajuješ.
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Pajzák
Pátek, 04. listopadu 2022 - 18:56:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6430
Registrován: 6-2015
Tak znovu. Mutěnice nejsou primárně spádované na Brno. Lidi tam sice jezdí, ale ne v takové míře, aby se kvůli nim zavádělo nějaké nestandardní dopravní opatření. Stejně tak ta Strážnice není spádovaná na Brno, ale na větší města kolem, popř. je naopak spádová pro obce kolem. Což u Mutěnic asi moc neplatí, ale nesouvisí to s dopravou na Brno.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.)
Pátek, 04. listopadu 2022 - 20:11:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3098
Registrován: 8-2004
Takže znovu: Ani do toho Hodonína není spojení o nic lepší, než do toho Brna. Tomu říkáš spádovost? No a Terezín je asi, podle tvé logiky, spádový do Klobouk nebo Čejče, když jinam rozumné spojení nemá, viď? Ale ne. Terezín je stejně logicky spádový do Hodonína, jako ty Mutěnice. Přitom spojení tam má ještě horší, než ony Mutěnice. Takto totiž Kordis ke spádovosti přistupuje. A pak se můžeme divit, že není v centru Hodonína kde zaparkovat.
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Pajzák
Pátek, 04. listopadu 2022 - 20:30:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6432
Registrován: 6-2015
Mutěnice mají cca 30-60minutový interval 109 po celý den, o tomu vlaky. Naprosto luxusní spojení. Terezín to má se 109 velmi podobně, chybí mu jen ty spoje do/z Čejče či Mutěnic. Na to, jaká je to díra, toho má až moc. Nevidím v tom vůbec žádný problém.
Pátek, 04. listopadu 2022 - 21:44:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3099
Registrován: 8-2004
S vlaky už nepočítám, ty už jsou v podstatě minulost. A pokud říkáš 30-60 minutám do sousedního spádového města luxusní spojení, pak už se asi opravdu nemáme o čem bavit. Jak má vypadat opravdu luxusní spojení do sousedního spádového města se běž podívat k sousedům do Dubňan. Pravda, Dubňany mají o 2 500 obyvatel více, než Mutěnice, ale i tak je to nepoměr. Zase ale mají Dubňany ještě horší spojení do Brna, resp. nemají prakticky žádné, tak tím se to asi kompenzuje, no.
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Pajzák
Sobota, 05. listopadu 2022 - 07:57:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6433
Registrován: 6-2015
Fajn, takže jsme skončili. Beru na vědomí.
Sobota, 05. listopadu 2022 - 09:35:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 253
Registrován: 11-2012
pak už se asi opravdu nemáme o čem bavit.

Fajn, takže jsme skončili. Beru na vědomí.



No sláva, SLÁVA! Konečně jste s tím tapetováním přestali! Pajzáku, divím se, že jsi to tak dlouho vydržel! A škoda, že jsi nerezignoval... [wink]

Peno - Takže... Vlastně nic. Škoda mluvit... [crazy]
Pajzák
Sobota, 05. listopadu 2022 - 09:52:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6434
Registrován: 6-2015
Já se musím přiznat, že jsem se tím tak trochu zvráceně bavil. [wink]
Sobota, 05. listopadu 2022 - 18:08:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 501
Registrován: 8-2012
Pajzák: Však nebude dlouho trvat a někdo se bude "zvráceně bavit" na tvůj účet. Na základě historických dat si dovolím predikovat, že důvodů k tomu bude v budoucnosti víc než dost.

(Příspěvek byl editován uživatelem perník.)
Pajzák
Sobota, 05. listopadu 2022 - 20:39:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6436
Registrován: 6-2015
Obávám se, že to přežiji.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.)
Neděle, 06. listopadu 2022 - 12:52:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 254
Registrován: 11-2012
Pajzák: [biggrin][biggrin][ok]

perník: A kdo stanovuje, co je hovadina? [uhoh] Mimochodem - už zase je to tady... Nikdo se tady nikomu nevysmíval. Alespoň já jsem si toho tedy nevšiml... [uhoh]
Neděle, 13. listopadu 2022 - 10:36:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7
Registrován: 10-2022
Zdravím, neví někdo, zda se po ukončení výluky mezi Brnem a Blanskem vrátí manipuláky do Velkých Opatovic opět pod Brno, a tedy na svojí večerní trasu, jako před začátkem výluky?
Neděle, 13. listopadu 2022 - 17:04:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 184
Registrován: 10-2013
Janisko:já si myslím,že se po skončení výluky určitě bude zase jezdit z Brna jako předtím[happy]
Neděle, 13. listopadu 2022 - 18:45:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1586
Registrován: 3-2018
Mn bude jezdit z Brna, ale přes den!
Neděle, 13. listopadu 2022 - 20:07:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8
Registrován: 10-2022
Starý_Hanák: Opravdu přes den? Tak to je paráda. [blush]
Středa, 16. listopadu 2022 - 19:53:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 198
Registrován: 1-2017
Kobylí - Bořetice 13-11-2022

Pajzák
Středa, 16. listopadu 2022 - 22:44:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6462
Registrován: 6-2015
Ha, ve vlečňáku je cestující!
micek
Úterý, 29. listopadu 2022 - 23:16:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 382
Registrován: 11-2015
V neděli (26.11.) jsem v Brně-KrPoli viděl odpolední R 981 Vysočina. Za pravidelnou soupravou bylo i několik (prázdných, asi zamčených?) vozů navíc. Mimo jiné dva Btn753 (dříve 043). Netušíte proč? Pokud vím, tak nikde v okolí nejezdí. Že by se něco mělo změnit?

A ještě aktulální postřeh - večer kolem půl šesté se přes KrPole prohnal červený Eurosprinter (ř. 189, seriové číslo jsem nepostřehl) a na háku měl bílý Vectron Dual Mode.
Středa, 30. listopadu 2022 - 02:25:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10570
Registrován: 5-2007
micek: Už to nejakú dobu nesledujem, ale motorové vozy a vložáky sa vedeli opravovať vo Veselí nad Moravou v depe. Tak ich možno viezli tam.
Sobota, 03. prosince 2022 - 22:38:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7
Registrován: 6-2022
Nové jízdní řády již zřejmě unikly na veřejnost...
Středa, 07. prosince 2022 - 16:45:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23
Registrován: 12-2014
Zdravim ve spolek
Ted v sobotu 10 .12 22 bude v Adamově slavnostní obnovení provozu kde by se mel ukázat mimochodem i Kyklop …
Neměl by někdo info kdy a odkud se dostaví ?
Středa, 07. prosince 2022 - 18:51:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27818
Registrován: 5-2002
Benete: jestli ono se tím Kyklopem nemyslí nějaká historická drezína s jedním reflektorem na kabině...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 07. prosince 2022 - 22:37:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2389
Registrován: 5-2007
Však to tam doslova píší: "prohlédnou si můžete historické drezíny Varšava a Kyklop" Kdoví co tím myslí, možná ozřejmí někdo znalejší z oboru pomocných strojů. Já taky znám jen Kyklopa "Velkého", třeba je tento název používán i pro jiné vozidlo..
Čtvrtek, 08. prosince 2022 - 09:58:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 836
Registrován: 4-2007
Já bych při této příležitosti chtěl aspoň orientačně vědět, co se provedlo v rámci této poslední modernizace úseku Brno - Adamov. Doteď žiji v domění, že i tento úsek byl součástí "velké obnovy" (= koridorizace") po roce 1995. Nebo tomu tak nebylo? Děkuji za případnou odpověď.
Ferdinandka přežije!
Čtvrtek, 08. prosince 2022 - 10:52:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2390
Registrován: 5-2007
No, aniž bych byl odborník, tak aspoň laicky:
Kompletní obnova svršku, tj. od podkladu až po kolejnice. Obnova trakčního vedení. Obnova a rekonstrukce všech tunelů. Výměna většiny mostů přes Svitavu za nové. Nové ZZ. Výstavba podchodu v Bílovicích, Výstavba nadchodu v Adamově. Peronizace stanice Adamov. Výstavba v podstatě nové zastávky Adamov-zastávka v posunuté poloze. Výstavba nové výhybny Svitava u Bílovic. Rekonstrukce opěrných stěn, výstavba stěn protihlukových. Oprava všech propustků...atd atd..Bylo toho dost a fotky se dají najít třeba na denik.cz, tam zveřejňovali fotky od jednoho pána, fotil to se svolením stavbařů...
Koridorizace a elektrizace byla, ale už je to 25 let a třeba peronizace Adamova a výhybna Svitava výrazně pomůžou propustnosti trati - a to se tenkrát neudělalo.
Čtvrtek, 08. prosince 2022 - 12:18:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1331
Registrován: 8-2006
Co jsem tak zaslechl, tak v tom Adamově-zastávce se trochu nepodařilo s vjezdem do stanice - krakorec je velice těsně u konce už tak krátkého nástupiště zastávky a pokud bude na vjezdu na stůj, bude to trochu obtížné se do perónu trefovat, aby to vyšlo na všechny dveře do peronu.
Pátek, 09. prosince 2022 - 09:13:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2391
Registrován: 5-2007
Přes tu protihlukovku tam od silnice není vidět, kam až sahá nástupiště. Na ten krakorec vidět je, a na návěstidle vjezdovém na něm umístěném už září červená (zatím...[wink])
Racek
Pátek, 09. prosince 2022 - 10:02:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1842
Registrován: 5-2004
Jarda_krapas: "Přes tu protihlukovku tam od silnice není vidět, kam až sahá nástupiště."
Bocheer
Sobota, 10. prosince 2022 - 15:43:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 264
Registrován: 9-2004
No co ... nástup a výstup pouze u prvních tří vozů ... [lol]
A od kdy se počítá s ibalginy?
Sobota, 10. prosince 2022 - 16:57:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 104
Registrován: 10-2017
Musím uznat že pánům od IDSJMK nechybí smysl pro humor. Pěkně upravili nepřípoj mezi rychlíky Moravan a Bouzov v Brně na jednu jedinou minutu. Bouzov odjezd "21" Moravan příjezd "22". Sranda musí být. No alespoň mám třeba šanci občas to stihnout. Při rozdílu čtyř minut jsem přestup stíhal jednou za dlouhou dobu, teď to bude třeba častěji. Zase na druhou stranu posunutím odjezdu Bouzova z "18" na "21" se mi naskytla šance že budu stíhat přestup z osobáku ze Židlochovic který přijíždí "18".
Sobota, 10. prosince 2022 - 18:10:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10584
Registrován: 5-2007
janek666: Ja myslím, že páni od IDS JMK až tak úplne moc do polohy "Bouzova" ani "Moravanu" kecať nemôžu. To sú ministerské vlaky. Tak buďte rád za ten osobák. [kladivo]
Priapos
Sobota, 10. prosince 2022 - 20:29:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2198
Registrován: 10-2012
Asdf:
"Tak buďte rád za ten osobák."

Divím se, že vůbec na ty jeho nesmysly reagujete, když jezdí osobním vlakem ze Židlochovic.
Pajzák
Sobota, 10. prosince 2022 - 21:56:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6538
Registrován: 6-2015
Janku, fakt si myslíš, že časové polohy rychlíků určuje jihomoravský koordinátor?
Jinak možnost přestupu že židlochovického osobáku do Bouzova velmi oceňuji, určitě budu využívat. Zřejmě už příští sobotu.
Neděle, 11. prosince 2022 - 10:54:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10585
Registrován: 5-2007
Priapos: Ako to, z ktorého miesta JMK je rovnako relevantnou možnosťou cesty do Brna rýchlik a židlochovický osobák, to by pravda mohlo byť zaujímavé zistiť. Leda niekde po trase bus linky 521 alebo niečo podobné.
Pondělí, 12. prosince 2022 - 18:41:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 269
Registrován: 4-2010
Pajzák:A vy si věříte, že to stihnete? V Brně jsou přípoje považovány od 5 minut, takže těchto 18 na 21 je stále nepřipoj. Aby pak někdo nemyslel, že se na přestupující bude čekat.
Pajzák
Pondělí, 12. prosince 2022 - 20:21:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6539
Registrován: 6-2015
Z loňska mám vyzkoušeno (pohledem z okna Bouzova), že by to většinově vycházelo. Je-li tam teď o 3 minuty víc, tak si věřím. A když ne, tak holt pojedu později, nikam spěchat nebudu.
Neděle, 18. prosince 2022 - 09:47:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2396
Registrován: 5-2007
Takový reklamně-statistický článeček[wink]
https://zdopravy.cz/pocet-cestujicich-v-regionalni-doprave-v-ids- jmk-nyni-prevysuje-cisla-z-roku-2019-136378/
Pondělí, 19. prosince 2022 - 18:03:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2397
Registrován: 5-2007
V Blansku byl dnes odpoledne se zpožděním otevřen nový most přes koridor, který nahradil úrovňový, věčně zavřený přejezd...[ok][happy]
Úterý, 20. prosince 2022 - 23:14:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1935
Registrován: 4-2011
janek666:
"Musím uznat že pánům od IDSJMK nechybí smysl pro humor. Pěkně upravili nepřípoj mezi rychlíky Moravan a Bouzov v Brně na jednu jedinou minutu. Bouzov odjezd "21" Moravan příjezd "22". Sranda musí být. No alespoň mám třeba šanci občas to stihnout. Při rozdílu čtyř minut jsem přestup stíhal jednou za dlouhou dobu, teď to bude třeba častěji. Zase na druhou stranu posunutím odjezdu Bouzova z "18" na "21" se mi naskytla šance že budu stíhat přestup z osobáku ze Židlochovic který přijíždí "18"."

Nedávno se to tady řešilo. Bouzov není primárně IDSJMK, Moravan projíždí třemi kraji a třemi IDSy, na Bouzov ve Vyškově dost možná navazuje 5 busů (75x) do dědin, kam to jezdí 3x denně atd. Dost pochybuju, že by někoho byť jen napadlo uvažovat o garantu mezi Bouzovy a Moravany jedoucími opačným směrem.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Čtvrtek, 22. prosince 2022 - 11:54:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2401
Registrován: 5-2007
Most na jih, omezení:
https://www.idnes.cz/brno/zpravy/most-brno-uzel-zeleznice-doprava -omezeni-sprava-zeleznic.A221222_111244_brno-zpravy_pp
Sobota, 24. prosince 2022 - 10:32:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6432
Registrován: 6-2016
Fotky z Brna na https://www.ceskenoviny.cz/fotogalerie/?id=4094
Pondělí, 26. prosince 2022 - 11:18:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 10-2007

www.BRŇÁK.net = vše o historii a vývoji brněnského železničního uzlu
Pondělí, 26. prosince 2022 - 18:47:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10785
Registrován: 6-2006
Červení raci nezapřou původ[wink]
Pondělí, 26. prosince 2022 - 19:13:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 10-2007
Jo, foceno 1.12.2005, bylo to v Majlontě nějak krátce.
www.BRŇÁK.net = vše o historii a vývoji brněnského železničního uzlu
Pondělí, 26. prosince 2022 - 22:30:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2182
Registrován: 4-2006
Joe: moc děkuji za nádhernou knížku o Tišnovce - dal jsem ji k Vánocům tátovi, který v její blízkosti vyrůstal. Jako malí kluci tam (okolí Merhautovy a Jugoslávské) asi měli prolezlý každý dvůr. Třeba ještě něco bude umět doplnit.
Zlámalíkovy mašinky: tt120.zlamal.cz
Úterý, 27. prosince 2022 - 08:28:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1226
Registrován: 10-2007
Zlámalík: Díky, to rád slyším. Pokud bude něco k doplnění, dej určitě vědět. A v květnu 2023 bude opět připomínková akce.
www.BRŇÁK.net = vše o historii a vývoji brněnského železničního uzlu
Středa, 28. prosince 2022 - 13:31:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 233
Registrován: 8-2017
Drobný dotaz k té magalorekonstrukci Třebovky - všiml jsem si, že vlastní roura tunelu číslo 3 je na krajích širší, než ve zbytku. To teď ten tunel dodatečně (a z malé části) znova rozšiřovali, nebo to tak bylo už od šedesátých let?
Rusko + Ukrajina + Bělorusko = bratrské země. Západe, dej od nich ruce pryč a přestaň je poštvávat proti sobě!

Sháním fotky a videa z tratí Kolín - Havlíčkův Brod - Brno a Brno - Česká Třebová z let 1966 až 1996, a také ze sídliště Brno Vinohrady z 80. a 90. let.
Středa, 28. prosince 2022 - 19:12:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1227
Registrován: 10-2007
Honza_-_St.:
"vlastní roura tunelu číslo 3 je na krajích širší, než ve zbytku"

Koukám na fotky z let 2005-2006 - odskok tam už byl.
www.BRŇÁK.net = vše o historii a vývoji brněnského železničního uzlu
Neděle, 08. ledna 2023 - 10:58:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12
Registrován: 8-2012
Pondělí, 09. ledna 2023 - 08:17:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 4-2019
[ok]