Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 19. 12. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 19. 12. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Sobota, 17. prosince 2022 - 00:52:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 9-2015
@M250: Z pocitu vzdoru vůči autoritám jsem dávno vyrostl, to jsem míval naposled za komunistů. Já jen popisuji, jaké že dvě strany ve společnosti tady proti sobě máme, a nikdy jsem neřekl, že chci jít s jednou nebo druhou, pokud dojde ke konfliktu - do toho ať si jdou jiní. Ani celkem nikoho moc nelituji, že přijde o majetek, propadne se z vyšší střední třídy do chudiny, apod. Ostatně to čeká i část věrných slouhů. Taky je nelituju. Lituju raněné, mučené a zabité, pokud se v tom ocitli proti vlastní vůli, přes vlastní nesouhlas. Na obou stranách. Zatím jsou to jen Ukrajinci a Rusové. U nás většina lidí naprosto souhlasí s tím, o co usiluje státní moc - tak proč je litovat? Já v tom tu státní moc dokonce dokážu považovat za vykonavatele jakési vyšší spravedlnosti. ... tak hezké svátky, kamarádi, bylo toho ode mě zase trochu příliš, budete tu chvíli beze mě v klidu.
Sobota, 17. prosince 2022 - 08:42:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12929
Registrován: 4-2003
Za jakýkoliv války ztratí peníze ti bohatí a sníží se sociální nerovnost. A i to v zemi, která se války přímo fyzicky neúčastní - viz neutrální Švýcarsko za WWII. To po válce málem zbankrotovalo.

No a pokud chcte mít Ruské faktické hranice ve Vyšnám Nemeckém a tu možnost války větší, tak jenom točte palcema a vykládejte že se náš to netýká, případaně šiřte propagandu z Moskvy. Vnoučata Vám předem děkují.

A co se týče Mirka, - prostě někdo je holt v šedesáti na mentální úrovni osmdesátníka. On si to neuvědomí, ale lituju děti a vnoučata. Ta pespektiva se start třeba čvtrt století starat o stále pomatenějšího dědouška, který si nechá nic vymluvit vždycky a všechno prohlídl, je tady dost šílená.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Sobota, 17. prosince 2022 - 10:54:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1807
Registrován: 12-2020
RadekŠ: Za jakýkoliv války ztratí peníze ti bohatí a sníží se sociální nerovnost. A i to v zemi, která se války přímo fyzicky neúčastní - viz neutrální Švýcarsko za WWII. To po válce málem zbankrotovalo.
To je pěkná blbost. Například teď na Ukrajině se teda podle vás sníží sociální nerovnost? Boháči tam dávno nejsou, ti zmizí do klidnějších částí světa jako první. Naopak zůstali tam ti nejchudší, většinou lidé starší generace. Všimli jste si tady ukrajinských uprchlíků? Jsou to většinou samí mladí + matky do 40 let. Ale ještě jsem nepotkal ukrajinského uprchlíka 60+. Proč asi?
A podívejte se na ceny energií. Ty astronomicky rostou a většina takových firem jsou dnes soukromé s podíly těch nejbohatších lidí. Takže ti nejbohatší naopak maximálně bohatnou, zatímco my dole jim to zbohatnutí platíme.
Takže je to naprosto obráceně. Většina chudých bude ještě chudších, střední třída většinou také zchudne, zatímco ti nejbohatší naopak na válce vydělají. Proto mimo jiné také války stále existují. Těm nejbohatším se to totiž vyplatí. A to nemluvím o výrobcích zbraní (kteří samozřejmě jsou též ve vlastnictví těch bohatých), kteří budou opět bohatnout přímo pohádkově.
Sobota, 17. prosince 2022 - 11:20:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12933
Registrován: 4-2003
To je pěkná blbost.

Takhle hloupě reagoval přítel mé tchýně, když chtěl na pobočce ČS vybrat peníze z tchýniny karty, což mu samozřejmě neumožnili. Zřejmě je to na tý ulici nakažlivý a budu si must dávat pozor.[crazy]

Můžu Vám místo čtení Obzoru a telefonního zápisníku doporučit? Například:

Velký nivelizátor, Násilí a dějiny nerovnosti od doby kamenné po 21. století, Autor: Scheidel Walter.

Boháči tam dávno nejsou, ti zmizí do klidnějších částí světa

Akorát bez podstatné části majetku, který jim byl už před několika měsíci znárodněn, stejně jako třeba u nás či jinde už platí či budou platit válečné daně.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Sobota, 17. prosince 2022 - 11:34:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2203
Registrován: 11-2005
A pak se podíváš, co je ten Autor: Scheidel Walter vlastně
zač - Rakušan (Australan - databáze knih[proud]) žijící a vyučující v USA [wink]
"...nerovnost nikdy neustoupila mírumilovnou cestou. Oslabovala tehdy, když zavládlo
krveprolití a pohroma, v časech klidu a míru se vrátila v plné síle."
Takové typicky americké, proto ty jejich války, ahaa [proud]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Sobota, 17. prosince 2022 - 12:01:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15263
Registrován: 5-2004
on radeks asi mysli ty fotky jak v zari 1945 na manhattanu na jedny strane ulice zebra o skyvu chleba rodina rotsildovic a naproti pres cestu familie rokefelerovic...
Sobota, 17. prosince 2022 - 12:19:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2204
Registrován: 11-2005
Tohle ani nepiš, zejména, když si na rozdíl od RŠ nepolíbil prsten...já políbit odmítl [wink][happy]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Sobota, 17. prosince 2022 - 14:24:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15264
Registrován: 5-2004
Ja teda polibil prs - ten. Uz vickrat[biggrin]
Sobota, 17. prosince 2022 - 15:04:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1808
Registrován: 12-2020
RadekŠ: Tak mi vyjmenujte boháče, kteří třeba u nás za druhé světové války děsně zchudli. Nebo ukrajinské oligarchy, kteří od začátku války přišli na ,,buben" a teď bydlí ve vybombardovaném bytě bez elektřiny a plynu někde na sídlišti...
Sobota, 17. prosince 2022 - 15:15:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 903
Registrován: 10-2005
Mirek_Zv.:
"@Brr
Ano. Mohu se mýlit, je to úplně dobře možné.
Ale že Viajero dokáže a …. "

… přemůže se vás trochu přibrzdit, než se blábolením v duchu ruské propagandy propracujete na level, kdy už byste mohl řešit úplně jinej druh polemiky s úplně jinými lidmi, než plácání zde, byste mu měl být neskonale vděčnej.

Pokud se ptáte, kdo jsem, tak jsem váš anděl strážný, abyste se blíže neseznámil s ust. 160 Trestního řádu[biggrin]
Sobota, 17. prosince 2022 - 16:46:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15266
Registrován: 5-2004
ten paragraf je neco jako za komaru poburovani nebo hanobeni republiky?

Ze to totiz dozoruje vojenskej komunistickej prokurator.
Sobota, 17. prosince 2022 - 19:57:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 583
Registrován: 12-2017
J.M. A podívejte se na ceny energií. Ty astronomicky rostou a většina takových firem jsou dnes soukromé s podíly těch nejbohatších lidí. Takže ti nejbohatší naopak maximálně bohatnou, zatímco my dole jim to zbohatnutí platíme.

A podíval jste se na vývoj ceny energie tedy hlavně té elektrické za posledních 20 let? Na burze prakticky rovná čára v čase. V roce 2006 jsem platil za elektriku cca 17tis. za letošek to vychází cca 21 tisíc (bez nějakých fixací atd, klasický tarif ČEZu). O tom jaká byl mzda v roce 2006 a 2022 snad psát nemusím. Ale vás štve že akcionáři ČEZu budu mít prachy a vy ne [happy]. Holt vám nezbyde nic jiného než se tím akcionářem stát taky[proud].

A to nemluvím o výrobcích zbraní (kteří samozřejmě jsou též ve vlastnictví těch bohatých), kteří budou opět bohatnout přímo pohádkově.
Tak jste si mohl v devadesátkách taky založit nějaký ten Excalibur Army II a kšeftovat s vojenskou technikou. Česká zbrojovka poté co koupila americký COLT, staví ve státech druhou továrnu, prostě zbraně jsou zlatý důl ať je válka nebo ne. V ČR máme desítky výrobců zbraní, až na pár výjimek to nikomu nespadlo z nebe, ale někdo to musel vybudovat a prachy z kšeftu dál investovat do rozvoje firmy (překvapivě) tak majitelé snad mají nárok na dividendu. Nechápu čemu se divíte. Se odstěhujte na Kubu, tam můžete budovat socialismus, bude z vás nemajetný člověk, budete žít skromně, nebudete usilovat o získání bohatství a budete se pilnou prací věnovat budování socialismu[proud].
Sobota, 17. prosince 2022 - 20:15:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 584
Registrován: 12-2017
J.M. Tak mi vyjmenujte boháče, kteří třeba u nás za druhé světové války děsně zchudli.
Jak už psal výše RadekŠ, asi jste si toho nestačil všimnout, ale na Ukrajině proběhlo znárodnění (sice to nebylo žádné drama, ale i tak je to přeci super ne?) firma na výrobu traf, výroba aut v Kremenchuku a další si určitě najdete.

Všichni boháči u nás zchudli po druhé světové válce, bo znárodnění od Baťy až po posledního trafikanta. A tisíce jmen tady fakt nikdo vypisovat nebude [happy].
Sobota, 17. prosince 2022 - 20:50:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27879
Registrován: 5-2002
JM: Tak mi vyjmenujte boháče, kteří třeba u nás za druhé světové války děsně zchudli.
Namátkou třeba Petschkové - před válkou ovládali třetinu evropského trhu s uhlím.
Nebo majitelé fabrik zničených za války (lhostejno kým).
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 17. prosince 2022 - 21:23:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15268
Registrován: 5-2004
"A podíval jste se na vývoj ceny energie tedy hlavně té elektrické za posledních 20 let? Na burze prakticky rovná čára v čase."

A proč tedy celá Evropa stropuje ceny energií když na burze nerostou?

"Holt vám nezbyde nic jiného než se tím akcionářem stát taky"

Tak jasně, dokonce to může dojít tak daleko že ČEZ a mnohé další bude patřit všem. Už to nejen tady bylo. K tomu postačí příliš mlaskat a chrochtat a nějakej šikovnej bandita co se toho ujme. Ti chudí za ním půjdou protože nebudou mít celkem oč přijít. Též již mnohokrát v minulosti prakticky vyzkoušeno.

Pár lidí typu Hajnej, pikhed, viajero, radekš a pod se tomu budou divit a budou se nad tím pohoršovat a nadávat na lůzu, což ale bude tak vše co s tím udělají. Odserou to pak skoro všichni, taky již vyzkoušeno.

(Příspěvek byl editován uživatelem petr vlček.)
Sobota, 17. prosince 2022 - 21:25:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1603
Registrován: 3-2013
Zmiňoval jsem tady Milana Protiće. Jeden aktuální velmi náročný rozhovor na téma nejen srbského nacionalismu a Kosova.
Pokud někdo vládne chorvatsky nebo srbsky, stojí za zhlédnutí, daleko více,než odkazy Mirka Zv.

https://www.youtube.com/watch?v=DiVBo2Ywkh8
Sobota, 17. prosince 2022 - 22:33:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27881
Registrován: 5-2002
Vlčoun: Ti chudí za ním půjdou protože nebudou mít celkem oč přijít.
Ano, to je přesně to, o čem psal Radek a čemu vygum Miram nevěří - že nerovnost ustupuje nemírumilovnou cestou.

Pár lidí typu Hajnej, pikhed, viajero, radekš a pod se tomu budou divit
Divit se budeme leda tomu, že si ta lůza bude myslet, kdoví jak si tím nepomohla. V podstatě jen nakrátko a to jenom tehdy, pokud se o to ukradené nepomordujou.
Ale ono to zas tak hned nebude, protože Vlčouni umějí akorát pičovat, ale jinak jsou úplně impotentní.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pikehead
Sobota, 17. prosince 2022 - 23:24:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9040
Registrován: 3-2007
Lůza vždycky naběhne na lacinou návnadu, ať je to majetek po Němcích, nebo volba Gottwalda.

Nicméně vždy platí že i blbec se má v bohatým státě líp než v rozvojové zemi. Což sem explicitně píšu pro Mirama, který asi doufá ve vrácení kupní ceny králikárny, kterou si musel odkoupit a v chování sviní v chemičce po vzoru Mjr. Terazkyho.
Neděle, 18. prosince 2022 - 07:00:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12934
Registrován: 4-2003
Divit se budeme leda tomu, že si ta lůza bude myslet, kdoví jak si tím nepomohla.

V mém případě ani to ne.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Neděle, 18. prosince 2022 - 07:29:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 574
Registrován: 8-2017
Clovek se nakonec pta, jestli nebylo lepsi to Vlckovo Corona blaboleni…
Neděle, 18. prosince 2022 - 08:55:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15269
Registrován: 5-2004
az na detail ze prave evropa diky predrazenejm energiim u nichz stale cenu tlaci vzhuru pres povolenky prestane byt konkurenceschopna a tim i bohata. To je bohuzel otazka nekolika malo let nez dobehne soucasny stav.

No a tu "luzu" prave tim zdrazovanim vseho generuje ve velkym a nejen u nas. Tady to rupne naposled stejne jako 89 protoze cesi jen picujou.
Neděle, 18. prosince 2022 - 08:58:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 200
Registrován: 2-2013
Tak jedním z důvodů vysokých cen energií je situace ve Francii kde je odstavena třetina reaktorů a to hlavně z toho důvodu že jejich majitel neměl díky dlouhodobě nízkým cenám peníze na jejich dostatečnou údržbu. To je také jeden z důvodů proč se kolem roku 2014 odložil tendr na JE v ČR a to extrémně nízké ceny energii které nedávaly finanční návratnost stavby nových reaktorů. To samé aktuální prodloužení těžby uhlí na Karvinsku, mělo se končit letos, ale díky nárůstu cen se bude pokračovat ještě minimálně 3 roky.
Neděle, 18. prosince 2022 - 09:28:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12935
Registrován: 4-2003
evropa diky predrazenejm energiim u nichz stale cenu tlaci vzhuru pres povolenky

Ceny emisních povolenek mají na ceny elektřiny marginální vliv. Jenom prostě zase klasicky perlíte s minimální znalostí věci, ale klidně pokračujte.[crazy]

tu "luzu" prave tim zdrazovanim vseho generuje

Tak lůza je primárně socilologický pojem a představuje způsob smýšlení jedněch lidí o druhých.

Docela by mě zajímalo jaké sociální bouře by měl vyvolat přechodný pokles blahobytu někam na úroveň let 2018-19 spojený s mírným nárůstem nezaměstnanosti (která pro ekonomiku bude spíš prospěšná).
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Priapos
Neděle, 18. prosince 2022 - 09:40:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2203
Registrován: 10-2012
tomariero:
"Tak jedním z důvodů vysokých cen energií je situace ve Francii kde je odstavena třetina reaktorů
"

To ano, ale hlavně nezapomeňte na příliš ambiciózní European Green Deal, hlavní příčinu současného neutěšeného stavu.
Neděle, 18. prosince 2022 - 10:01:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12936
Registrován: 4-2003
příliš ambiciózní European Green Deal, hlavní příčinu s

Jak může být přičinou něco, co se ještě ani nespustilo??[uhoh] Nemluvě o tom že podobné projekty běží v USA i v Číně (což tedy většina našinců nevímproč neustále vytěsňuje).

Kdyby Evropa (Německo) měla(o) diverzifikované dodávky zemního plynu a Rusko by mělo podíl třeba jen 25 %, tak se tady o těch tématech nejpíš ani nebavíme. Ve světě je plynu jak sraček na desítky let, jen to sem dostat.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Neděle, 18. prosince 2022 - 10:54:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1810
Registrován: 12-2020
bandita: A podíval jste se na vývoj ceny energie tedy hlavně té elektrické za posledních 20 let? Na burze prakticky rovná čára v čase. V roce 2006 jsem platil za elektriku cca 17tis. za letošek to vychází cca 21 tisíc (bez nějakých fixací atd, klasický tarif ČEZu). O tom jaká byl mzda v roce 2006 a 2022 snad psát nemusím. Ale vás štve že akcionáři ČEZu budu mít prachy a vy ne [happy]. Holt vám nezbyde nic jiného než se tím akcionářem stát taky[proud].

A to nemluvím o výrobcích zbraní (kteří samozřejmě jsou též ve vlastnictví těch bohatých), kteří budou opět bohatnout přímo pohádkově.
Tak jste si mohl v devadesátkách taky založit nějaký ten Excalibur Army II a kšeftovat s vojenskou technikou. Česká zbrojovka poté co koupila americký COLT, staví ve státech druhou továrnu, prostě zbraně jsou zlatý důl ať je válka nebo ne. V ČR máme desítky výrobců zbraní, až na pár výjimek to nikomu nespadlo z nebe, ale někdo to musel vybudovat a prachy z kšeftu dál investovat do rozvoje firmy (překvapivě) tak majitelé snad mají nárok na dividendu. Nechápu čemu se divíte. Se odstěhujte na Kubu, tam můžete budovat socialismus, bude z vás nemajetný člověk, budete žít skromně, nebudete usilovat o získání bohatství a budete se pilnou prací věnovat budování socialismu[proud].

A tím jste chtěl říct co? Já psal, že válka je pro bohaté většinou kšeft a vy mi to tady potvrzujete.
Pokud jde o elektřinu, tak to je přímo ukázkový způsob okrádání občanů svým státem na zákonném podkladě. V podstatě jde o srovnatelnou věc s komunistickou měnou z 50 let. Ta ovšem postihla nejvíc ty bohatší, kteří měli největší úspory.
My máme své elektrické energie zde vyrobené nadbytek, ještě ji prodáváme na export, ale přitom je našim občanům prodávána za ceny světové, nikoli výrobní, které jsou násobně vyšší.
To je jako kdyby státy v perském zálivu, které mají nadbytek ropy, ji prodali za výrobní cenu na burzu a pak ji pro svou potřebu nakoupily za x násobek ceny.
Ale naši politici, kteří mají burzu za modlu, radši zavedou zastropování. Co na tom, že ceny i po zastropování budou nadále výrazně vyšší a rozdíl zaplatíme opět my všichni. Takže akcionáři Čezu budou ve vatě, zatímco státní rozpočet bude o další miliardy více v mínusu.
Neděle, 18. prosince 2022 - 12:34:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 266
Registrován: 1-2014
RadekŠ : "Jenom prostě zase klasicky perlíte s minimální znalostí věci, ale klidně pokračujte.[crazy]"

Prečo sa sám toho nedržite ? [wink] alebo nám skúsite zase niečo porozprávať o studených štartoch ? [crazy]

"Docela by mě zajímalo jaké sociální bouře by měl vyvolat přechodný pokles blahobytu někam na úroveň let 2018-19 spojený s mírným nárůstem nezaměstnanosti (která pro ekonomiku bude spíš prospěšná)."

Môžem sa opýtať,od akej značky máte veštecku guľu ? Mal by som záujem [wink]

"Ve světě je plynu jak sraček na desítky let, jen to sem dostat."

Hurvinek šuviks [angry]
Neděle, 18. prosince 2022 - 13:23:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12937
Registrován: 4-2003
od akej značky

To Vám řeknu úplně přesně - od té, kde jsem spoluautor těch výpočtů.[wink][biggrin]
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Neděle, 18. prosince 2022 - 14:13:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15276
Registrován: 5-2004
Návrat k topení pevnými palivy místo plynem/elektřinou je o dost hlouvějc než do roku 2018-19. To je někam do ruhý půle šedesátejch let. Tehdy ovšem nájem a energie nesežraly půl až dvě třetiny platu...

Mch už prosakují zprávy nejen o ukončení různých malých firem (pekárny, sklárny a pod) ale o nekonkurenceschopnosti už vyprávěl i náčelník Fixlvágnu. A protože třeba škodivka přišla o většinu trhů (Ruský sankcema a čínský debilitou některých politiků) a je jen otázkou času kdy nějakou výrobu budou stahovat Němci k sobě aby oni udrželi zaměstnanost tak za pár let bude Boleslav takovej českej Detriot. A protože se s tím i s cenama energií sveze řada subdodavatelů automotive (bude se dělat mimo EU kde jsou energie dostupný) tak to nebude jen Boleslav. Na elektroauta - nákup ani provoz - běžný smrtelník v Čechách nevydělá.
Mladějov
Neděle, 18. prosince 2022 - 15:08:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18979
Registrován: 3-2007
>za pár let bude Boleslav takovej českej Detriot

Tak si to za těch pár povíme, co ty na to? Za dva roky na Vánoce?

Podobných "předpovědí" jsi sem napsal za uplynulých skoro 20 let stovky..a samozřejmě to tak nikdy nebylo.

Jestli se něco udělalo za privatizace dobře, tak prodej některých (bohužel mála, protože Klaus toho nebyl přítelem, byl to vždycky spíš populista) fabrik přímým prodejem silným investorům a ne věnování přes akcie Zemanovým kámošům, socmanagerům typu Čuby, Soudka a spol, kteří to akorát přivedli ke krachu.

Takže Škoda MB jede, velký rafinérie jedou, Třinecké železárny jedou, velký stavební firmy (ex Armabeton, SSŽ a další) jedou...na Slovensku obdobně, jen ty budeš furt pindat úplně na všechno a na všechny.

To je snad způsob života?
Priapos
Neděle, 18. prosince 2022 - 15:48:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2204
Registrován: 10-2012
ROMMEL:
"Môžem sa opýtať,od akej značky máte veštecku guľu ? Mal by som záujem [wink]

"Ve světě je plynu jak sraček na desítky let, jen to sem dostat."
"

RadekŠ má ale pravdu, plynu je opravdu dost. Asi ho sem i nějak dostaneme, ale za jakou bude cenu, to raději nechtějte vědět.
Neděle, 18. prosince 2022 - 16:02:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12938
Registrován: 4-2003
ale za jakou bude cenu

Dlohodobě za cenu, za jakou ho kupují naši konkurenti. Jenom tenhle stav nebude zejtra.

To že se Evropa hloupě připoutala k jednomu producentovi a ten jí vypnul dodávky - no to bude v učebnicích ještě za 300 let. Takhle se prostě velmoc nechová.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Neděle, 18. prosince 2022 - 16:09:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12939
Registrován: 4-2003
zprávy nejen o ukončení různých malých firem

Jako třeba tady

Přímo katastrofa, na totálně vysátém trhu práce firmy chtí furt nabírat.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Neděle, 18. prosince 2022 - 17:00:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 586
Registrován: 12-2017
J.M.
A tím jste chtěl říct co? Já psal, že válka je pro bohaté většinou kšeft a vy mi to tady potvrzujete.
Psal jsem že zbraňový business je kšeft jako každý jiný a točí se tam velký prachy ať je mír nebo válka.

Pokud jde o elektřinu, tak to je přímo ukázkový způsob okrádání občanů svým státem na zákonném podkladě. V podstatě jde o srovnatelnou věc s komunistickou měnou z 50 let. Ta ovšem postihla nejvíc ty bohatší, kteří měli největší úspory
Až budete prodávat auto taky ho neprodáte za pětikorunu, ale podíváte se na bazoš nebo nějakou anonci a podle toho to auto naceníte, taky sám sebe neokradete. To že cena na burze vylítla vzhůru díky plynu na který Němci vsadili, holt nikdo nepopírá. Však se to stabilizuje a zase bude dobře [proud]

My máme své elektrické energie zde vyrobené nadbytek, ještě ji prodáváme na export, ale přitom je našim občanům prodávána za ceny světové, nikoli výrobní, které jsou násobně vyšší.
Jasně přebytky, to už tu dlouho nebylo [proud] to jako myslíte těch 70% podílu státu v ČEZu?. By mohla škodvka prodávat auta našim občanům za náklady a ty přebytky aut co jí zbydou prodat do zahraničí [proud]

Ale naši politici, kteří mají burzu za modlu, radši zavedou zastropování.
Modla to v žádném případě není, ale díky burze od které se určovaly ceny a za které prodával energii Tykač nebo ČEZ, jsme si tady žili 15/20 let jako prasata v žitě.
Neděle, 18. prosince 2022 - 17:23:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1811
Registrován: 12-2020
bandita: Až budete prodávat auto taky ho neprodáte za pětikorunu, ale podíváte se na bazoš nebo nějakou anonci a podle toho to auto naceníte, taky sám sebe neokradete.
Tak za prvé já auto prodávat nebudu, bo žádné nemám. Táta ale jednu 35 let starou Škodu 105 prodal před 5 lety za 5000,- tedy hluboko pod cenou a na bazoš ani do Annonce se kupodivu nepodíval. Takže se úplně klidně okradl a dobrovolně a vůbec mu to nevadilo. Holt nemyslí kapitalisticky.
To že cena na burze vylítla vzhůru díky plynu na který Němci vsadili, holt nikdo nepopírá. Však se to stabilizuje a zase bude dobře [proud]
No třeba bude, třeba nebude. Ale do té doby to každý budeme platit ze svého a rozpočet bude navíc dále zvyšovat dluh. A pak se začnou osekávat různé dávky s odůvodněním , že dluh se musí snižovat.
Neděle, 18. prosince 2022 - 17:29:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 267
Registrován: 1-2014
PP : "Asi ho sem i nějak dostaneme, ale za jakou bude cenu, to raději nechtějte vědět."
Čiže pre náš priemysel a občanov nedostupné [ko]

ML : "na Slovensku obdobně"
jojo...USS KE ide len jedna pec z troch[ko],OFZ Orava zavrela dočasne fabriku,NCHZ Nováky ,Duslo idú na technologické minimum (vlastne veľa chemiciek v celej EU,viď nedostatok AdBlue a hnojív ) a v konečnom dôsledku,pán Brudermuller (a ostatný šéfovia) budú vedieť tom asi viac ako pán Mladejov [wink]

RadekŠ : "Dlohodobě za cenu, za jakou ho kupují naši konkurenti"
Tak teraz ste pobavil [lol] už vidím ,že EU spotrebitelia budú mať cenu ako podniky/domácnosti v USA alebo Čine [crazy]

"To že se Evropa hloupě připoutala k jednomu producentovi a ten jí vypnul dodávky"
Pozerám že bruselská propaganda funguje [crazy]

"od té, kde jsem spoluautor těch výpočtů"
Dúfam ,že ste lepší ako Vaši kolegovia ktorý predpovedali infláciu [wink]

Bandita : "Však se to stabilizuje a zase bude dobře [proud]"
To akože bude zase plyn po 20 eur/MWh a EE za 50-80 eur/MWh ? Alebo čo takto konečne si prestať klamať ?

(Příspěvek byl editován uživatelem ROMMEL.)
Neděle, 18. prosince 2022 - 18:57:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3730
Registrován: 6-2019
Koukám, že pan Bubba už byl denacifikován. Cenzura jak za Husáka.
Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Neděle, 18. prosince 2022 - 19:00:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2206
Registrován: 11-2005
Vánoce se blíží, dárků přibývá [proud][wink]
Evropská unie se časně zrána dohodla na výrazném zpřísnění hlavního nástroje na ochranu klimatu.
Fiala míří hodně vysoko, nejméně na komisaře ptydepe [proud] Péťo děkujuuu [ok]
Edit : Bubba sem nic nepsal ??

(Příspěvek byl editován uživatelem miram.)
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Neděle, 18. prosince 2022 - 23:46:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1943
Registrován: 7-2017
Utekali aj starsi ludia z Ukrajiny, len nie v takom pocte- pretoze zdravie, starostlivost o ineho clena domacnosti alebo jednoducho prilisnej previazanosti na svoj domov- dobre to je vykreslene v poslednej casti serialu Cernobyl, kde sa Scerbina rozprava s Legasovom o Cernobyle.
Pondělí, 19. prosince 2022 - 06:39:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15280
Registrován: 5-2004
se sovetskym svazem a tedy i ukrajinou[proud]
Pondělí, 19. prosince 2022 - 06:58:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 268
Registrován: 1-2014
Ciwe...toto už je na medikamentóznu liečbu [crazy]

škoda že s biedou sa Bruselský zväz socialistických džamahirii inšpiroval Sovietskym [angry] https://oenergetice.cz/energeticka-legislativa-eu/eu-se-dohodla-n a-zprisneni-fungovani-trhu-s-emisnimi-povolenkami
Pondělí, 19. prosince 2022 - 07:02:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 93
Registrován: 11-2017
ROMMEL: Ne, my si akorát zvykli na rozežraný životní styl který není udržitelný. Návrat zpátky bude bolet ale vyhnout se tomu nejde.
Pondělí, 19. prosince 2022 - 07:28:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 376
Registrován: 8-2017
S699.0: Souhlas a už sem to opakovaně zaznamenal i v rozhovorech s odborníky, že rozežranost přestává mít mezí, každá rodina by chtěla 2-3 auta, nový mobil každý rok dva, několikrát do roka na dovolenou z toho aspoň jednou letecky, ale planeta ani ekonomika na to všechno už prostě nemá. Mimochodem lítat 400 km z Prahy do Krakova Boeingem jak s oblibou dělá můj kamarád, to je prostě zvrhlost. [cunik]
Pondělí, 19. prosince 2022 - 07:55:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6420
Registrován: 6-2016
ROMMEL: Jiný zdroj k tomuto úžasnému tématu skromně dodává, že:

"Dohodu ještě musí potvrdit Evropský parlament a členské státy, ale to se považuje za formalitu."

Nezbývá než tiše doufat, že to některé členské státy pošlou tam, kam to patří - do[zadnice]
Ojropská únije dle různých pramenů produkuje méně než 10% CO2 celosvětové produkce (většinou jde o 7 - 8%). Navíc se ten vykutálený CO2 jaxi nedrží jen nad místem vzniku, že? Takže majitelé asijských velkovýroben čehokoliv se jen hlasitě smějí při čtení těch ojrovýpotků...
Pondělí, 19. prosince 2022 - 08:23:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14685
Registrován: 4-2003
749.258-0:Mimochodem lítat 400 km z Prahy do Krakova Boeingem jak s oblibou dělá můj kamarád, to je prostě zvrhlost.

Vzdušná vzdálenost z Ostravy do Krakova je cca 120 km. V případě slušného stavu polské železniční sítě by to vlak mohl dát s prstem v nose za hodinu a půl. Jenže železniční spojení tu bylo vždy pomalé a dnes to není lepší. Třeba se za pár let dočkáme, že trať bude konečně po modernizaci a třeba ten Boeing nebude potřeba. Do té doby to jsou jen kecy, prdy a beďary [biggrin].
Pondělí, 19. prosince 2022 - 08:25:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14686
Registrován: 4-2003
ROMMEL:Ciwe...toto už je na medikamentóznu liečbu

Nemám ten jediný správný povolený (rozuměj proruSSký) názor, tak hned takhle na mne [biggrin].
Pondělí, 19. prosince 2022 - 09:55:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1816
Registrován: 12-2020
749.258: Souhlas a už sem to opakovaně zaznamenal i v rozhovorech s odborníky, že rozežranost přestává mít mezí, každá rodina by chtěla 2-3 auta, nový mobil každý rok dva, několikrát do roka na dovolenou z toho aspoň jednou letecky, ale planeta ani ekonomika na to všechno už prostě nemá. Mimochodem lítat 400 km z Prahy do Krakova Boeingem jak s oblibou dělá můj kamarád, to je prostě zvrhlost. [cunik]
No to se naprosto shodneme. Můj názor je stejný. Jen je zvláštní, že zatímco na Západě, kde se mají ještě líp a jsou ještě rozežranější se najednou všude stávkuje, zatímco Čech sklapne hubu a mlčí a zdůvodní se to tím, že se prostě uskromnit musíme.
Pondělí, 19. prosince 2022 - 10:35:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 904
Registrován: 10-2005
Co takhle kdyby zdejší kritická úderka v čele s Parteigenosse Rommel přednesla konkrétní věcnou ideu, jak řešit současnou situaci? Mne by skutečně zajímalo, dělá-li se to, jak je setrvale tvrzeno, blbě, jak by se to mělo dělat líp?[biggrin]

PS: Argumentovat, že bychom se do současné situace nedostali kdyby... je poněkud pšoukózní, neboť my v ní prostě jsme.

PS2: RadekŠ trefil jeden hřebíček obzvlášt syrově pravdivě - těch 300 let v učebnicích... smutná vizitka mameluctví současných politických elit, co bohužel odmítají číst Kissingera...
Pondělí, 19. prosince 2022 - 10:57:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2082
Registrován: 11-2005
J.M.:
"s komunistickou měnou z 50 let. Ta ovšem postihla nejvíc ty bohatší, kteří měli největší úspory."

Chyba. Měnová reforma postihla především obyčejné lidi (terminus technicus), kteří spořili doma do slamníku (tenkrát ještě doslova) a měli úspory v hotovosti (nebo na spořitelní knížce). Jako mého pradědečka, kterého nato trefil šlak a ač to v úmrtním listu tak nestojí, defakto byla měnová reforma příčinou jeho úmrtí (takže ho prokazatelně postihla nejvíc).

J.M.:
"My máme své elektrické energie zde vyrobené nadbytek, ještě ji prodáváme na export, ale přitom je našim občanům prodávána za ceny světové, nikoli výrobní"

Ještě že se i u nás najdou i nějací nepopulisti, kteří nevyslyší vaše volání po krátkozrakém protekcionismu a jednoduchých řešeních. Račte si všimnout, že ČR je veskrze nesoběstačná země (dobře: v oblasti výroby elektřiny to zrovna teď sice neplatí, ale to je spíš výjimka) takže je pro naše národní zájmy obecně nejlepší, když se co nejméně ekonomicky hraje na nějaké hranice státu a co nejvíce se trhy provážou v rámci celé EU.
Mansion house station is closed due to staff shortage! Customers should alight at stations either side and continue their journey at street level.
Pondělí, 19. prosince 2022 - 11:16:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12940
Registrován: 4-2003
ČR je veskrze nesoběstačná země

I v tom že potřebuje ostatní země jako trhy pro svoje výrobky, protože je to extrémně exportně zaměřená ekonomika a náš národní zájem je právě tom, aby trhy zůstaly propojený.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Pondělí, 19. prosince 2022 - 11:25:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14689
Registrován: 4-2003
Libcha:Račte si všimnout, že ČR je veskrze nesoběstačná země (dobře: v oblasti výroby elektřiny to zrovna teď sice neplatí, ale to je spíš výjimka) takže je pro naše národní zájmy obecně nejlepší, když se co nejméně ekonomicky hraje na nějaké hranice státu a co nejvíce se trhy provážou v rámci celé EU.

Tak to jsi už fakt přehnal, za to Tě zdejší rudohnědá klika roznese na kopytech [proud].

Zdejší rudohnědá klika si neuvědomuje, že i soběstačnost něco stojí a jsou oblasti, kde je lepší se o ní vůbec nepokoušet. Vyjde to dráž a výsledek je kvalitativně zoufalý [crazy].
Pondělí, 19. prosince 2022 - 11:39:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14690
Registrován: 4-2003
RadekŠ:I v tom že potřebuje ostatní země jako trhy pro svoje výrobky, protože je to extrémně exportně zaměřená ekonomika a náš národní zájem je právě tom, aby trhy zůstaly propojený.


To zdejší rudohnědá klika nepřijme [nene]. Ne že by to někteří nepatrně inteligentnější z nich nechápali, ale oni se s tímto faktem prostě nesmíří [crazy].
Pondělí, 19. prosince 2022 - 12:24:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27892
Registrován: 5-2002
699: my si akorát zvykli na rozežraný životní styl který není udržitelný

749: už sem to opakovaně zaznamenal i v rozhovorech s odborníky, že rozežranost přestává mít mezí, každá rodina by chtěla 2-3 auta, nový mobil každý rok dva, několikrát do roka na dovolenou z toho aspoň jednou letecky

Možná byste vy dva i ti "odborníci" udělali líp, kdybyste mluvili jen za sebe.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 19. prosince 2022 - 12:42:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2207
Registrován: 11-2005
Podstatné je, že zvolená elita přesně v duchu těchto názorů činí svá politická a legislativní rozhodnutí
a moc dobře vědí, že díky užitečným idiotům i zde hojně přítomných se to jich samotných nedotkne [wink]
Pak zase dojde na to "smrt, nebo revoluce".[ok]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pondělí, 19. prosince 2022 - 12:59:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1818
Registrován: 12-2020
RadekŠ: I v tom že potřebuje ostatní země jako trhy pro svoje výrobky, protože je to extrémně exportně zaměřená ekonomika a náš národní zájem je právě tom, aby trhy zůstaly propojený.
Já s vámi souhlasím. Ať jsou trhy propojené. Jen nechápu proč bychom si měli za draho kupovat to čeho máme dost a levného (elektřina).
To je jako kdybyste byl sedlák a všechno co jste vypěstoval prodal na trhu za nízkou cenu a pak si to pro vlastní potřebu za draho koupil. Já myslím, že ten sedlák si nejprve nechal to co potřeboval pro vlastní potřebu (aby to měl za levno), a to co mu přebývalo navíc, to prodal na ten volný trh nebo směnil za to co právě neměl. Tomu se říkalo selský rozum. Jakým rozumem se řídí dnešní politici mi známo není.
M_g
Pondělí, 19. prosince 2022 - 13:15:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1826
Registrován: 6-2006
To záleží na tom, jestli jste schopen dohlédnout nesmyslnosti vašeho příměru.
Paul2no
Pondělí, 19. prosince 2022 - 13:47:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2846
Registrován: 11-2009
J.M.:
"To je jako kdybyste byl sedlák a všechno co jste vypěstoval prodal na trhu za nízkou cenu a pak si to pro vlastní potřebu za draho koupil. Já myslím, že ten sedlák si nejprve nechal to co potřeboval pro vlastní potřebu (aby to měl za levno), a to co mu přebývalo navíc, to prodal na ten volný trh nebo směnil za to co právě neměl. Tomu se říkalo selský rozum. Jakým rozumem se řídí dnešní politici mi známo není."
Ale kdo je to my? Elektrárenské společnosti jsou normální komerční kšeft. Nemá to nic spopečného se státem. Vždy prodají tomu, kdo nabídne nejvíce.
Pondělí, 19. prosince 2022 - 15:00:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1819
Registrován: 12-2020
Pokud vím, tak většinu v ČEZu má stát, a to jsme my, protože stát pokud vím žije z daní jeho občanů.
A pokud jsou normální elektrárenské společnosti komerční kšeft (totéž vodárenství), tak je to právě špatně. A plody tohoto rozhodnutí v těchto odvětvích právě teď sklízíme my všichni.
Kritická infrastruktura má být jednoznačně v rukou státu. V případě průšvihů jako je tento si totiž ten stát také může ty věci ovlivňovat ve svůj prospěch a v prospěch svých občanů. Tak jak to je nyní je to právě ten kšeft a podstata kšeftu vždy byla taková, že jeden vydělává na jiných, přičemž on bohatne zatímco jiní chudnou.
Pokud je ten kšeft postaven na úrovni já ti upeču chleba za 30 korun a ty se najíš, pak v pořádku. Ale pokud je postaven na systému, já ti prodám chleba za 300,- a ty zaplať, aby se majitel pekárny měl ještě x násobně líp, pak je to špatně. A to je právě teď, byť příměr s pekárnou není úplně správný. Protože nyní nevydělá ten majitel pekárny, ale ten akcionář ČEZu. Takže buď ten výdělek akcionáře Čezu zaplatí ve velkém zvýšení cen zákazník anebo zkrachuje a zavře ten majitel pekárny (což se již na mnoha místech stalo).
M_g
Pondělí, 19. prosince 2022 - 15:41:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1827
Registrován: 6-2006
Kromě toho, že vaše úvaha je chybná by Vám neČEZ majitelé celkem poděkovali, že jste jim přihrál lukrativní kšefty vývozu elektřiny, zatímco ČEZ bude muset vyrábět za "citlivé" ceny.

Mimochodem, neměly by také ČD jezdit v současné době za nulový zisk?
Pondělí, 19. prosince 2022 - 15:44:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12941
Registrován: 4-2003
infrastruktura má být jednoznačně v rukou státu. V případě průšvihů

Jenže tady k žádnýmu průšvihu nedošlo. Naopak ČEZu, se najednou vyplácí stavba nových jaderných elektráren.

Takže buď ten výdělek akcionáře ČEZu zaplatí ve velkém zvýšení cen zákazník anebo zkrachuje a zavře ten majitel pekárny

A to jste fakt nepostřehl, že ten zisk ČEZu jeho akcionářům stát sebere a dá ho majiteli tý pekárny?? Nebo co si myslíte že je to zastropování??

(Psáno tak jednoduše, abyste to pochopil).
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!