Diskuse » Železnice » Tratě kolem Pardubic a Hradce Králové » Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 19. 7. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 19. 7. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Neděle, 12. června 2022 - 01:17:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 586
Registrován: 9-2013
juki (IREDO): Tarif IREDO bude na zmíněné trati platit pouze z Kolína do Nymburka. Integrace se bude týkat pouze ČD (včetně S2), AVL ani RJ nikoli (primárně jde o to, aby se integrovala R10 do Nymburka a Sp do Kolína). Úsek Kolín - Čáslav tam není, do Čáslavi prostě jen autobusem z Heřmaňáku nebo vlakem z Třemošnice... Síťová jízdenka platí na celé IREDO, tzn. i úseky vně KHK a PK.
Ohledně prodeje jízdenek nevím, ale třeba v Letovicích funguje (osobně vyzkoušeno).

S rozšiřováním integrace vně KHK a PK na linky, které do KHK nebo PK vůbec nejezdí, jsou obecně dva problémy:
- Jednak musí být personál dopravce proškolen na další tarif, přičemž je otázka, jak bude v takovém tarifu zběhlý, když takovou jízdenku uvidí jednou za dva týdny a prodávat ji bude jednou za půl roku...
- Dále je potřeba všechny POPky, které se mohou na integrovaném spoji objevit, vybavit SAM moduly s šifrovacími klíči pro zápis a čtení dat z čipové karty... POPky nejsou nafunkovací, jen si spočítejte, kolika IDS některé linky projíždí (přičemž SJT má také svůj SAM modul). S ohledem na to, kolik lidí by integraci např. Střekovů využilo, je to fakt otázka, jestli to má cenu...
Ano, v integrované dopravě by mělo být integrované všechno, ale když si člověk představí, kolik lidí integraci dané linky využije a jaké jsou s tím náklady, je to už na pováženou.
Neděle, 12. června 2022 - 01:55:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1151
Registrován: 4-2013
Ešus-586

Děkuji dává to logiku že do IDS IREDO spadli hlavně regionální linky tedy Os S2, který jezdí co hodinu v X co půl hodinu, což je pěkné.

Dává konečně logiku to zaintegrování Sp z Trutnova až do Kolína. Super že je zaintegrována Třemošnička celá konečně! Do Kolína tam z IDS IREDO dojíždí dost lídí na západ od Přelouče z těch obcí vlakem. To je též +. A do Poděbrad IREDO je konečně též dotažené! a fajn že i od Jičína je to dotažené IDS celou tou lokálkou do Nymburka


Jinak si myslím, že přes QR kódy na jízdenkách si to průvodčí oveří a Popka jim řekne jestli ta dotyčná jízdenka v tom úseku platí, jinak si myslím, že by popka vyhodnotila jízdenku jako neplatnou ne?!

Jinak jsem ptal proto, protože na idosu v hledání spojů, chybí u stanic čísla tarifních zón to bude asi ještě doplněno.. Protože se tam tváří že IREDO v rychlíkách platí jen do Přelouče, a není zmínka o Kolíně..., a v R10 z Hradce stále IDS končí v Chlumci..... A u těch zón mezi Kolínem a Nymburkem by čísla zón v osobních vlacích měli být též doplněny tedy.

(Příspěvek byl editován uživatelem juki.)
Neděle, 12. června 2022 - 19:24:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 1-2006
Pardubice hl.n. 11.06.2022:





... a bonus, ať to není nuda... [happy]

Neděle, 12. června 2022 - 22:46:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26637
Registrován: 5-2002
Já v první chvíli myslel, že na té předposlední fotce je na střeše sněhulák...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 13. června 2022 - 12:20:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8809
Registrován: 1-2007
Proč má protichemický oblek? Že by tam byl azbest?
M_g
Pondělí, 13. června 2022 - 13:04:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 6-2006
Podle mého stačí i dost minerální nebo skleněné vaty.
Pondělí, 13. června 2022 - 16:36:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 356
Registrován: 12-2003
Azbest v eternitu. Na střeše je vlnitý eternit, viz vlnovka nad okapem. Spodní sněhulák drží jednu desku eternitu, kterou dostal od toho ze střechy.
Úterý, 14. června 2022 - 13:28:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 147
Registrován: 11-2020
Ešus:
"S rozšiřováním integrace vně KHK a PK na linky, které do KHK nebo PK vůbec nejezdí, jsou obecně dva problémy: - Jednak musí být personál dopravce proškolen na další tarif, přičemž je otázka, jak bude v takovém tarifu zběhlý, když takovou jízdenku uvidí jednou za dva týdny a prodávat ji bude jednou za půl roku... - Dále je potřeba všechny POPky, které se mohou na integrovaném spoji objevit, vybavit SAM moduly s šifrovacími klíči pro zápis a čtení dat z čipové karty... POPky nejsou nafunkovací, jen si spočítejte, kolika IDS některé linky projíždí (přičemž SJT má také svůj SAM modul)."
Tak například v Praze dělají vlakové čety zkoušky z 13 IDS, i když jezdí osobáky, a za celý rok nevyjedou ze Středočeského kraje. Nejsem příznivcem těhle překryvů a byl bych nejradši, kdyby byl tarif v celé republice stejný, protože je v tom bordel, ale přijde mi vtipné argumentovat, že by čety nebo dokonce POPky nebyly schopny pobrat 2 IDS navíc, když se tak běžně děje už teď [happy]
Středa, 15. června 2022 - 01:47:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 587
Registrován: 9-2013
juki: Všichni víme, že to není jen o POPce, ale o znalosti tarifu a SPP...

Stejný tarif pro celou ČR je samozřejmě sen, ale pochybuji, že se to někdy povede. V Evropě to žádný stát nemá, pokud pominu mikrostáty jako Lichtenštejnsko a vlastně také o něco větší Lucembursko před zavedením bezplatné přepravy. V Německu je těch IDS snad kolem 80 (nejmenší jsou na jihu, existují i velké oblasti stále bez tarifní integrace). První velkou integrací je až současná 9eurová jízdenka, která opravdu sjednotila celou regionálku a MHD v Německu. Rakousko má IDS po spolkových zemích a Švýcarsko je hodně rozdrobené. Občas se jako vzor tarifu objevuje Nizozemsko, no ve skutečnosti to je integrace pouze odbavovací, protože reálně si cestující toutéž kartičkou kupují kilometrické jízdenky, které u každého dopravce mohou stát jinak... Původem švýcarská aplikace Fairtiq je zase jen integrace odbavovací.

Pochybuji ale, že nějaký jednotný tarif by prošel na krajích, i kdyby měly možnost si v čase upravovat ceny na svém území např. korekcemi tarifní vzdálenosti. Leda by jim to musel stát nařídit - včetně dopadů na provozy MHD. Pokud by si v jednotném tarifu každý kraj navymýšlel svoje slevy nad rámec zákona, svoje bezplatné přepravy a další, všichni bychom se v tom utopili. Přínosy sjednocení by ale samozřejmě byly obrovské - nemusely by se upravovat odbavováky pro přesahy tarifů, lomené tarify a všechny tarify IDS obecně (každý funguje jinak), SPP by nemusely řešit, jestli cestující bez jízdenky jede vlastně podle SPP ČD, SJT, IREDO nebo PID a další problémy... Zároveň bych se ale bál toho, že tarifní nabídka by byla příliš zkostnatělá, a jakmile by jeden kraj chtěl nějakou novou nabídku, neměl by šanci to na ministerské úrovni prosadit.

Je škoda, že SJT tak vysoké ambice nemá, jeho cílem je především negenerovat protarifovací ztrátu, kvůli čemuž je dražší než cokoli jiného (teda většinou, IREDO a IDOL jsou na některých relacích už nad SJT a ČD). Třeba se ale jednou dočkáme nového tarifu PID (úplně od nuly), který by třeba ten potenciál na rozšíření do celé ČR měl.
Středa, 15. června 2022 - 06:57:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2064
Registrován: 1-2009
Bylany na pohlednicích s motorovým vozem M 220.201.

Středa, 15. června 2022 - 18:50:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14953
Registrován: 8-2004
Ešus:
"Třeba se ale jednou dočkáme nového tarifu PID (úplně od nuly), který by třeba ten potenciál na rozšíření do celé ČR měl."
Naprosto nevěřím, že je vůle změnit principy tarifu PID, tj. zrušit pásma. Natož abych věřil, že si některé (v tomto poněkud příčetnější) kraje nechají vnutit tarif PID.[nene]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Středa, 15. června 2022 - 19:24:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 154
Registrován: 6-2014
Tak jsou to Bylany,nebo Bilany????Jsem zmaten[proud].
Středa, 15. června 2022 - 19:28:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 863
Registrován: 10-2010
A nebyl by pro případný celostátní integrovaný systém lepší tarif typu IDS IREDO? Výhodou by v tomto případě byl relační/relačně-zónový tarif. Odbavovací zařízení by při přepravní kontrole jednoznačně vyhodnotilo, zda se jedná o tzv. přípustné odbavení (zákaz cesty přes zóny s dražším jízdným, než je cíl, teoreticky také zákaz cesty přes dražší zóny, než je určené jízdné z cíle do startu, tak jak je tomu u předplatních jízdenek IREDO).
V IREDu navíc není, oproti DÚK a IDOL, buzerační opatření o povinnosti cestovat trasou nejrychlejší nebo kilometricky nejkratší. S tím, že dokonce může být cestující podroben výslechu kam a kudy jede.
Což by v případě použití pravidel IDOL/DÚK/VDV znamenalo nemožnost uskutečnit na jednu cestu a jízdenku například:
Břeclav - Kuřim, s tím, že bych jel z Břeclavi vlakem přes Šakvice do Hustopečí pro víno, pak popojel busem do Židlochovic na večeři do své oblíbené restaurace, vlakem jel do Brna-Kr. Pole, tam si odskočil MHD na zast. Skácelova koupit mléko z automatu a pak dojel vlakem do cíle.
Ono i z matematického hlediska se jedná o integraci spíše u systému typu IREDO, kdy se cestujícímu "vyintegruje" plocha pod křivkou (povolená cesta) podle zadaného intefvalu - ceny jízdného. [happy]
Středa, 15. června 2022 - 19:49:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 864
Registrován: 10-2010
Ešus - ad přesahy IDS do sousedních regionů
- naopak, myslím, že je to dobře, že příslušný tarif platí alespoň do prvního významnějšího místa v sousedním kraji, v horším případě, že lze alespoň navazovat v rámci jednoho spoje a ne jako např. jako do Níhova IDSJMK a do Vlkova VDV. Nebo mezi Počátky-Žirovnicemi a Jindřichovým Hradcem, mezi Hranicemi na Moravě a Suchdolem.
- případné technické problémy - ale vždyť programátoři odbavovacích zařízení jsou placení za to, aby to fungovalo, a průvodčí a šoféři jsou placeni za to, aby klientovi prodali požadovanou nabízenou službu.
- budeme snad omlouvat šlendr a lenost dělňase v pivovaru, kterému sládek nařídí, aby pivo zakvasil jinými kvasnicemi jiným způsobem a on bude vyskuhrávat, že se to dělá jen 2x ročně a nechce se mu tahat s bandaskami? Budeme snad omlouvat šlendr a lenost pekaře, kterému mistr nařídí, aby místo jablečného štrůdlu upekl makový, a on bude vyskuhrávat, že se to dělá jen 2x ročně a už si nepamatuje, jak se na mlýnku mele mák?
Středa, 15. června 2022 - 20:07:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2066
Registrován: 1-2009
šelma: Jsou to Bylany u Chrudimi, je tam vidět vlečka která vedla do cihelny, výroba zastavena ve 30. letech.
Středa, 15. června 2022 - 20:56:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 588
Registrován: 9-2013
Tobik: Vidím to úplně stejně.
Ad2 - jsem rád, že přesahy vznikly - právě proto, aby se dalo dojet do prvního významného města. Už dlouho byl přesah s IDOLem (hlavně železnice + nějaké autobusové linky hlavně kolem Studence), teď je i ten PID. Máte pravdu, že řidiči i programátoři jsou od toho placení, ale bohužel realita je taková, že řidič je v některých případech rád, že vůbec nějak rozumí česky. No a výrobci odbavováků často mají problém s tím, že prostě nemají kapacity a nestíhají programovat. Přesahy PID+IREDO nejsou jediné, PID dělá přesahy i s jinými IDS a výrobci jsou hlavně dva, tzn. Mikroelektronika a Telmax, EMtestů už není moc a RTM naštěstí zmizí do propadliště dějin (aspoň to psali v jedné autobusové fb skupině). Ale to už odbočuju od tématu skupiny.

Ad1 - jsem rád, že je někdo další, kdo ten obrovský potenciál tarifu IREDO vidí (já jsem to nechtěl říkat na plnou hubu [wink]). Jeho architektura je postavená prostě dobře, a pokud by měl nějaký celostátní tarif IDS vzniknout, rozhodně musí být zónově-relační a pravděpodobně i bez nadzón jako IREDO. Pamatuji si, že kdysi tu byl odkaz na nějaký zápis z prezentace, ze kterého vyplývalo, že IREDO kdysi takové ambice mělo. Ale - rozšíření IREDO do celé republiky je ještě větší sci-fi než rozšíření případného nového PIDu. On ten nový PID jednou určitě vznikne, protože už i na organizacích Středočeského kraje se množí lidé, kteří v pásmech vidí problém.
Když jsme u těch přesahů, tak zatímco v IREDO není problém zakázat výdej jízdenky pro relaci uvnitř Stč. kraje, PID s tím v KHK problém má, protože dokáže softwarově zakázat pouze kombinace pásem 10 a výš (tato pásma už spolehlivě nejsou ve Středočeském kraji). Takže cestující i personál si musí pamatovat, že PID uvnitř KHK prostě nejde, protože SW to ošetřit nelze.
Paul2no
Středa, 15. června 2022 - 21:15:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2737
Registrován: 11-2009
Ešus: tak ono by pro začátek stačilo, aby vzniklo nějaké jednotné místo (jednotné API), kde by se daly všechny ty dopravcovské/IDS jízdenky koupit na jednom místě. Současný stav, kdy si každý hraje na svém písečku, má vlastní aplikaci pro telefony a pod. je nešťastný.
Středa, 15. června 2022 - 22:20:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3259
Registrován: 8-2010
Když už se tady řeší ty IDS-ka, tak něco zajímavého k tématu jsem našel zde.
Středa, 15. června 2022 - 22:24:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3192
Registrován: 9-2003
Dnes (nejen) na vlaku 5621 (osobák z HK do Týniště s odjezdem v 10.03) nasazen 854.205 sólo [angry][angry]
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Honza215
Středa, 15. června 2022 - 23:04:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3801
Registrován: 8-2005
Nuts:
"Dnes (nejen) na vlaku 5621 (osobák z HK do Týniště s odjezdem v 10.03) nasazen 854.205 sólo [angry][angry]"

V Týništi napěťová výluka, měla jet 814 a nebyla. Nicméně to určitě nebylo nejen na vlaku 5621, bylo to pouze na vlaku 5621!

a od pátku bude ještě hůř … norma ECM pošle ke plotu větší množství Hradeckých 814 [smrt]

(Příspěvek byl editován uživatelem honza215.)
Čtvrtek, 16. června 2022 - 09:55:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3193
Registrován: 9-2003
Nicméně to určitě nebylo nejen na vlaku 5621, bylo to pouze na vlaku 5621!

No jo vlastně, když se to v půl dvanácté vracelo do HK, přidali k tomu regínu od Rychnova ...
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Neděle, 19. června 2022 - 08:08:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1757
Registrován: 7-2002
Je docela smutné, že se při rekonstrukci nemyslí na bezpečnost na železničních přejezdech jako v tomto případě ve Stéblové. Doufejme, že tento přejezd bude vždy fungovat a nikdy se na něm nebude jezdit na OP. Řidič silničního vozidla musí strčit čůmák do kolejí, aby mohl vidět vlak. To opravdu nešlo umístit domek lépe. Je zajímávě, že v některých případech se rozhledové poměry zajišťují a tady nikoli.
Neděle, 19. června 2022 - 09:21:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1684
Registrován: 1-2006
Bubu:

Pane kolego, ale to celkem slušně manipulujete. Krom toho, že jste osobně měl možnost řešení připomínkovat ve fázích, kdy se s tím dalo něco dělat, což jste neudělal. [cunik]



Pokud bude zařízení vyloučeno, máte hranici nebezpečného pásma 2,5 metru od osy koleje a zastavit s s tím autem máte čumákem jinde (před tím odvodněním, jehož střed je cca 2,5m od osy), že... Výstražník v tomto případě je dále než 4 metry od osy koleje. Přibližujete se navíc rychlostí v souladu s předpisy pro daný případ a řídíte se výstražným křížem, tedy měl byste, nevidíte-li, přizpůsobit jízdu rozhledu tomu, abyste zjistil, zda na přejezd vjet můžete nebo ne, pokud to neuděláte ještě před tím, než Vám rozhledové pole zakryje domek (vlak na Op tak rychle nejede).

Podíváte-li se na to, co narozdíl od těch, kteří se nebudou snažit dohledat situace, máte k dispozici, a co jste připomínkoval, uvidíte tam možnosti investora dané pozemky, uložením sítí a přístupem na pozemky.

Tedy, připomínkujete nastavení rozhledových poměrů v normě, ne konkrétní řešení, které je s tím v souladu. Jasně, bylo by lepší, kdyby kolem přejezdů žádné takové překážky nebyly vůbec. I když bylo? Čím víc vidíte, tím jedete rychleji. Přehlédnout, že je něco jinak, vč. toho, že na Vás jede vlak, můžete. Taky se mi nedávno podařilo najet do kruháku proti srsti, ani jsem nevěděl jak...

Závěr? Pokud máte připomínky pocitového charakteru, využijte své možnosti a uplatněte je tam, kde můžete, namísto šetření si tématu na příspěvek ve veřejné diskusi, jak to občas děláte. Ušetříme si tím nevraživost. Ju?

Mimochodem, židle je tu volná a inzerát na ní visí. I Vy můžete vymýšlet, kam ten domek má přijít, popř. si to kombinovat s Vaší profesí, aby to nebyla taková nuda.

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Neděle, 19. června 2022 - 09:38:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1758
Registrován: 7-2002
Vhd_sl: Nejsem nevraživý a s nikým nemanipuluji. Připomínkuji jen to, co se týká týká dopravce. Opravdu není můj obor to, jestli bouda pro zab. zař. bude vlevo nebo vpravo. Toto si musí hlídat někdo jiný, odborníků chodí na porady dost. Je jen škoda, že se toto děje u většiny rekonstruovaných přejezdů. A ani po nehodě u Pokřikova se z toho stále nikdo nepoučil, i když na tuto problematiku již bylo upozorněno.

Pokud bude zařízení nepředpokládaně vyloučeno, každý přes přejezd pojede tak jak je zvyklý a rozhled vlevo na vlak je žádný.
Neděle, 19. června 2022 - 09:42:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 8-2006
Bubu: V Červené Hospodě to bylo pocitově také blízko kolejí a nakonec je tam od Krahulova vidět hezky [happy].
Neděle, 19. června 2022 - 10:11:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1759
Registrován: 7-2002
Vasekpetr1: Netvrdím, že všude to je špatně[happy]
Neděle, 19. června 2022 - 10:12:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1685
Registrován: 1-2006
Bubu:

Ano, připomínkujete jen to, za co jste odpovědný. Za diskusi mimo připomínkování v tom, co se Vám nezdá, nejste placen, tedy ostatní připomínkujete touto cestou po dokončení. Pořád nic divného? Spousta věcí v koordinaci čehokoliv nefunguje proto, že je odpovědnost přenášena na jiné... Třeba to i mohlo být jinak, ale nečinil jste. Čí je to problém? Soulad s kodexy je.

Návrh na změnu technické normy, v tomto případě ČSN 73 6380, může vznést kdokoliv. I Vy. Co jste v tomto směru podnikl? Alibismus v podobě toho, že to není Vaším oborem? Pocit, že dojde ke změně norem nehodou automaticky, je irelevantní. Jen je po síti poměrně dost řešení, které, při přizpůsobování novým ustanovením norem při nejbližší rekonstrukci, jednoduše nebudou mít řešení.

Pokud každý jezdí podle zvyku a ne podle předpisu, měl by v případě poruchového stavu ZZ být zastaven provoz. To, zda tam bouda v rozhledu je nebo není, nehraje roli. Naštěstí je to nastaveno tak, že pokud sedáte za volant, je Vaší povinností respektovat předpisy.

Nevraživý jsem já a přenáším to spolehlivě a dlouhodobě i do profesního života. Nejsem tak starej, abych s úsměvem pod fousy přijal, že to tak je, a že se mě to netýká. Beru to osobně.
Pondělí, 20. června 2022 - 08:23:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 357
Registrován: 12-2003
19.6.2022 13:44 - odtah EC 127 z odbočky Bezpráví v Luhu 742 113-4
Pondělí, 20. června 2022 - 10:08:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 289
Registrován: 11-2019
KNd :
Poborskiii:
"Trať 010: úsek Choceň – Ústí nad Orlicí
Mimořádnost: Překážka na trati
Počátek: 19.06.2022 12:46/ Plánovaný konec: 19.06.2022 14:45
Vlak EC 127 stojí v beznapěťovém úseku.
Provoz přerušen."
Pondělí, 20. června 2022 - 11:10:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9198
Registrován: 12-2011
Opravdu jezdí na výlukovém pendlu ČT - UnO Bangláda s Bafíkem?[blush] Bude to něco trvalého nebo jen chvilkový záskok?

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
Pondělí, 20. června 2022 - 11:50:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26675
Registrován: 5-2002
Existují i přejezdy, kde se podaří umístit reléový domek dál od přejezdu, jako třeba tenhle.
Ale ne vždy jsou okolnosti něčemu takovému nakloněny.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Kůň
Pondělí, 20. června 2022 - 16:47:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2171
Registrován: 1-2012
intelpetr:
"Opravdu jezdí na výlukovém pendlu ČT - UnO Bangláda s Bafíkem?[blush] Bude to něco trvalého nebo jen chvilkový záskok?

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)"

Zatím dnes jezdí. Došly 810. Co bude dál, se uvidí. Lze zkontrolovat "každou chvíli" na webkameře v ÚnOru.
Každý má právo na můj vlastní názor.
Na K-Reportu již od 09/2005.
Pondělí, 20. června 2022 - 20:04:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1686
Registrován: 1-2006
Hajnej:

Nevím, ale domnívám se, že pro takové umístění jako odkazujete spíš byly jiné důvody - zejména dostupnost pozemku. Ostatní - odpor smyčky, přístup správce ve slabších klimatických podmínkách a potmě, dostupnost přípojky ap. - z toho dělají řešení poměrně dost nepraktické a použitelné možná pro přejezdy bez závor, kterých nově bude jak šafránu. Když už, dával bych to dál od trati než dál od silnice.
Úterý, 21. června 2022 - 12:15:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26685
Registrován: 5-2002
Vhd: domnívám se, že pro takové umístění jako odkazujete spíš byly jiné důvody - zejména dostupnost pozemku
Zdroje z JHMD říkaly něco jiného. [nene]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 21. června 2022 - 12:55:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8828
Registrován: 1-2007
Zatím dnes jezdí. Došly 810. Co bude dál, se uvidí. Lze zkontrolovat "každou chvíli" na webkameře v ÚnOru.
Před chvílí jsem na kameře viděl 163+Bdmtee.
Evidentně každý den jezdí to, co zrovna najdou v depu.
Kůň
Úterý, 21. června 2022 - 15:08:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2174
Registrován: 1-2012
Mouka:
"Zatím dnes jezdí. Došly 810. Co bude dál, se uvidí. Lze zkontrolovat "každou chvíli" na webkameře v ÚnOru.
Před chvílí jsem na kameře viděl 163+Bdmtee. Evidentně každý den jezdí to, co zrovna najdou v depu.
"

Je to tak a tenprvni ranní jezdí obvykle něco jiného (asi nevychází hodiny) a dnes to byl Interpanter.
Každý má právo na můj vlastní názor.
Na K-Reportu již od 09/2005.
Čtvrtek, 23. června 2022 - 08:32:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8834
Registrován: 1-2007
Dnes na 5075 dokonce 163+3x Bdmtee.
Pátek, 24. června 2022 - 17:28:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 92
Registrován: 12-2007
Pár obrázků z ptačí perspektivy dokumentující aktuální stav prací u Stéblové.



YouTube kanál: Pardubice z autobusu
Sobota, 25. června 2022 - 18:04:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1760
Registrován: 7-2002
Mouka: Nic neobvyklého, je to pravidelné řazení vlaku.
Neděle, 26. června 2022 - 18:00:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 5-2020
Nefotil jste někdo náhodou ten Zvl. 10001 z České Lípy do Olomouce? Já stihnul jen toho Brejlovce na tom při posunu, co jinak wapky, stále jezdí na Elnu do Opatovic? Dík
Neděle, 26. června 2022 - 18:28:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1687
Registrován: 1-2006
Stéblová - Rosice 26.06.2022:




Neděle, 26. června 2022 - 18:34:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1688
Registrován: 1-2006
Pardubice-Rosice nad Labem 26.06.2022:






a sousedi...
Neděle, 26. června 2022 - 21:32:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 445
Registrován: 2-2018
Zundapp: Už jsem teď viděl párkrát innofreighty, tak je možné, že už zase jezdí uhlí i v těch…
Pondělí, 27. června 2022 - 08:21:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 5-2020
AllForOnepnzs: škoda, já se časově nedostal, ale díky
Pondělí, 27. června 2022 - 08:48:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1790
Registrován: 10-2011
Koukám, že výstražníky vedle podchodu u zastávky Semtín jsou stále na svém místě. Nevíte někdo, proč? [coze]
Kříž
Pondělí, 27. června 2022 - 14:26:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 401
Registrován: 11-2005
Koukám, že výstražníky vedle podchodu u zastávky Semtín jsou stále na svém místě. Nevíte někdo, proč?

No tak se podívejte o kousek vedle nebo na jinou fotku v jakém stavu je podchod (kolik se udělalo za 3 měsíce a kolik se asi udělá za cca 2 týdny-to se má začít opět jezdit). Nebojte, ten přejezd se zruší[happy].
Pondělí, 27. června 2022 - 16:06:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 34
Registrován: 7-2014
Podle výlukového JŘ https://www.cd.cz/jizdni-rad/tratove-jizdni-rady/files/cz-k031-20 22vyluka06.pdf to vypadá na to, že Arriví R 1071 30.6.2022 v 16:37 z HK bude první vlak, který projede do Pardubic po kolejích. Vypadá to pravděpodobně? [happy]
Pondělí, 27. června 2022 - 16:28:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1791
Registrován: 10-2011
Kříž Potom by se ale na tom přejezdu měl upravit hřebínek... [happy]
mot
Pondělí, 27. června 2022 - 17:01:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3719
Registrován: 7-2017
ladabohac: na mapě výluk je psáno "Nepřetržitě do 15.VII. 23:59"
Pondělí, 27. června 2022 - 17:34:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1689
Registrován: 1-2006
ladabohac:
"Vypadá to pravděpodobně? [happy]"
Ano. Od 30.06.2022 nezávislá trakce jde do provozu.
Nebudou se stavět Rosice (pojede přes koleje mimo ostrov) a NAD ČD trvá do 15.07.2022, proto asi to, co píše mot.

Resp. ještě takhle - 05.-14.07.2022 s denními výlukami i Arriva - https://www.arriva.cz/file/edee/2022/06/r14a_vyluka_05_07_14_07_2 022_a4.pdf .

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Pondělí, 27. června 2022 - 19:22:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1690
Registrován: 1-2006

Desítka zpátky, první třídou netradičně na Hradec...
Středa, 29. června 2022 - 06:34:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 9-2007
V Jaroměři nakládají vojenskou techniku. Hádám, že ještě dnes vyrazí na cestu.
Pátek, 01. července 2022 - 00:13:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 108
Registrován: 11-2003

Tak už alespoň v nezávislé trakci… [fotic][vypravci]
Sobota, 09. července 2022 - 06:45:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2076
Registrován: 1-2009
Tasovice, rok 1941.

Sobota, 09. července 2022 - 09:52:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1826
Registrován: 8-2006
Dnes už nestojí ani ten domeček. Zůstala jen část náspu a mostek. Zbořen někdy kolem roku 2010, ale pokud by někdo věděl přesně kdy, rád si doplním své poznámky.
Okolo pojedeme s M131 příští sobotu.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň! www.pshzd.cz
Neděle, 10. července 2022 - 19:32:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7769
Registrován: 9-2003
https://nachodsky.denik.cz/zpravy_region/sprava-zeleznic-proveruj e-modernizaci-trate-do-trutnova-na-200-km-za-hodinu-2022.html?fbc lid=IwAR057phZ29Nj48njUP8OKGTsLaNlbeG4JYottEUnr8uu-FQfdRDuWmAAEGk
..pořádná mašina má kotel a komín..
Pondělí, 11. července 2022 - 09:10:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1797
Registrován: 10-2011
Půjde o rekonstrukci současné tratě, nebo o vybudování úplně nového spojení? Připadá mi, že na té současné je to nereálně, protože je tam na každém kroku přejezd... [uhoh]
Pondělí, 11. července 2022 - 10:18:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26807
Registrován: 5-2002
vlasak: Na dvoustovku potřebuješ minimální poloměr oblouku cca 2 kilometry, takže odvozovat nějaké omezení od přejezdů je trochu mimo...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
mot
Pondělí, 11. července 2022 - 14:46:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3756
Registrován: 7-2017
Hele, vůbec bych se tím nezabýval [kecal] [andel].
Úterý, 19. července 2022 - 18:21:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 5-2020
V pátek se chystám do Opatovic nad Labem, chtěl bych si vyfotit tu odstavenou štěpku ve stanici aspoň, uvítám kdyby to někdo nafotil jak to tam stojí, nebo dal info, kdyby se vůbec nejelo, i když do svojí domoviny jezdím rád, mám to přece jenom přes půl republiky, dík [proud]