Diskuse » Železnice » Trať Plzeň - Žatec a okolí » Archiv diskuse Trať Plzeň - Žatec a okolí do 22. 3. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Trať Plzeň - Žatec a okolí do 22. 3. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pátek, 04. února 2022 - 07:50:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13398
Registrován: 4-2003
MMM:Taky nechci, aby rychlíky skončily, ale pokud by se z nich stal de facto osobák, co bude stavět všude, tak tím pojede opravdu jen ten, kdo nemůže jinak.

Osobák z rychlíků dělat nikdo nehodlá, ale například linka R21 z Prahy do Tanvaldu staví v místech, kde by z logiky, se kterou je linka Most - Plzeň zavedena, zastavovat rozhodně neměla, respektive by zastavovala jen z dopravních důvodů. Tím jsou míněny Praha-Čakovice a Neratovice-sídliště. A linka R21 je taková analogie linky R25, přičemž linka R25 si hraje na něco, na co si hrát moc nemůže. Tedy může, ale je to bohužel vidět negativně na jejím vytížení [sad].


Jako člověk žijící o pár vsí dále můžu říct: ne, nemá. Maximálně tak ze sídliště kolem Havlíčkova náměstí, ale jinak ne.

To sídliště samo o sobě je velká koncentrace obyvatel a rozdíl docházkové vzdálenosti je 500 metrů ve prospěch žst. Žatec-západ. Z centra, tj. ze všech tří náměstí okolo radnice je to buď stejně, nebo o dvě stě až tři sta metrů blíže k západní stanici. Pro vzdálenější lokality je už třeba použít návaznou VHD vždy, málokdo bude chtít chodit skoro tři kiláky z vlakové zastávky do práce jako třeba já. V tomto případě využívám návaznou VHD jen tehdy, když silněji prší [wink].


A znovu opakuji, že ze stanice Žatec jezdí linky MHD a VLD.

Už jsem se k tomu vyjadřoval a opravdu by nebyl problém přesměrovat MHD a ostatní linky, což je zejména linka 734, protáhnout z autobusového nádraží k žst. západ.
Pátek, 04. února 2022 - 07:54:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13399
Registrován: 4-2003
Apollo17:Posilový Panter by se nevlezl k nástupištím na zastávkách délky 120 m, někde 90 m.

To někdo hodně podělal [crazy]. Ovšem reálně mezi Plzní a Žatcem nebude trolej dříve než za deset let a do té doby to snad bude napraveno [uhoh].


MMM:Elektrizace Žatec - Plzeň? No, možná tak v dalším tisíciletí

Nejdřív tak za deset let, tak bych to nechal zatím plavat [wink].
Pátek, 04. února 2022 - 08:03:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30
Registrován: 10-2018
Bram:
"Respirátor mám zásadně maximálně pod nosem."

To ho už nemusíš nosit vůbec. Vyjde to nastejno a nebudeš vypadat jako dement.
... a kromě toho... a kromě toho... já jsem vedoucí...
Pátek, 04. února 2022 - 09:25:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 808
Registrován: 1-2021
o ho už nemusíš nosit vůbec. Vyjde to nastejno a nebudeš vypadat jako dement.
[ok][biggrin]
jsem se po ráno zasmál, díky

Drát na 160ce je výmysl Žesnadu a jednoho pochlebovače. Reálně je to k ničemu, stejný žvást jednoho sportovce, dnes odborníka na dopravu Svitáka v Liberci, který chce drátovat Zawidow.

Nadto už vidím, jak by někdo oběhoval pantera jen na páteční výkon z regionální dopravy pro dálkovou.
Byla by to stejná fraška, jako nové soupravy RJ pro cikány z Hostomic.
Pátek, 04. února 2022 - 09:47:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13400
Registrován: 4-2003
Lumír Práskal:To ho už nemusíš nosit vůbec. Vyjde to nastejno a nebudeš vypadat jako dement.

Takhle respirátor nosím proto, protože je to tak tolerováno. Nedráždím vlakvedoucí, mnozí z nich nosí respirátor také pod nosem a hlavně většina ostatních lidí je v klidu. Pokud si sundám respirátor zcela, velice často se stane, že to někomu začne silně vadit a začnou potíže. Respirátor tedy mám jen kvůli tomu, abych jel v klidu, což bylo až na pár výjimek vždy. A že vypadám jak dement? Tak to mne fakt nijak netrápí. Ostatně ve VHD jezdí tak polovina lidí. Chtějí mít klid a zároveň se nechtějí se dusit.

Bylo li by jen na mne, nenasadil bych si ho nikdy, vyjma práce v prašném prostředí, tj. pro účel, pro který byl respirátor určen.
Pátek, 04. února 2022 - 10:23:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8296
Registrován: 8-2007
Bram: Ovšem reálně mezi Plzní a Žatcem nebude trolej dříve než za deset let a do té doby to snad bude napraveno

To jako že by někdo začal přestavovat úplně nové zastávky Chotějovice,Želenky, Duchcov, perony v Jeníkově, Řetenicích a koridorové Neštěnice,Mojžíř, Neštědice,Povrly-Roztoky,Choradice, Vilsnice je téměř vyloučeno[nene]
Pátek, 04. února 2022 - 10:24:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 794
Registrován: 12-2020
To je typická ukázka českého vychcánkovství. Nosím respirátor ne proto abych sebe a ostatní ochránil od nákazy, ale proto abych měl klid a nikdo mě neprudil. Za moje poslední cesty 95% lidí ve VHD respirátor poctivě nosí. Pak je malé procento zejména velmi mladých kolem 15 let, kteří na to otevřeně kašlou. Pak to vypadá tak, že vlakové čety na to taky kašlou, protože riskují konflikt. V případě , že to budou čety tvrdě vyžadovat, tak se většinou bude dotyčný hádat, dokazovat svoje údajná práva, likvidaci demokracie a pod. Výsledek bude volání policie, zpoždění vlaku a ztráta přípojů. Mě to třeba také vadí, že ti lidé ten respirátor nemají, ale nehodlám jim to říkat, protože se nebudu s někým dohadovat a riskovat konflikt. Raději si od nich sednu co nejdál. Ale je na tom vašem přiznání vidět ten základní rozdíl mezi civilizovanou zemí a rozvojovou. V klidu porušujete vládní nařízení a riskujete nakažení lidí ve svém okolí a ještě se k tomu veřejně přiznáte... Mě ty respirátory taky velmi vadí, ale respektuji to, i když se mi to nelíbí a omezuje mě to.
Pátek, 04. února 2022 - 10:30:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10247
Registrován: 6-2006
Za moje poslední cesty 95% lidí ve VHD respirátor poctivě nosí. - možná tato většina je vládou nezfanatizovaná a nechce být zbytečně pruzena jako ovečky.
Pátek, 04. února 2022 - 10:32:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13402
Registrován: 4-2003
J.M.:To je typická ukázka českého vychcánkovství.

Nikoliv, to je ochrana mého zdraví proti hypoxii. A pokud se najde nějaký prudič, tak si respirátor sice nasadím na nos, ale výztuha, která má sloužit k jeho utěsnění na nose, bude použita opačným směrem, tj. aby vytvořila průduch, kterým se volně dýchá. Samozřejmě musí dolů brýle, ty si jinak zafuním. Jde o způsob nošení respirátoru, který jsem používal loni v zahraniční, zejména v Německu a v Rakousku, který zajistí, že nedojde k hypoxii, ale zároveň na něj nikdo nic nemůže říci, protože mám zakrytý i nos.

Jinak toto OT téma zde již rozpitvávat nehodlám, na to jsou jiná vlákna [wink].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Pátek, 04. února 2022 - 12:15:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14512
Registrován: 5-2004
staci respirator otocit dratama dolu. Nepoti se brejle, ti co si mysli ze to k necemu je jjsou stastny protoze nos ani pusa videt neni. Dole pak vznikne tunylek kterym se dycha pusou vzduch...
Pátek, 04. února 2022 - 14:05:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8686
Registrován: 12-2005
Nosím respirátor ne proto abych sebe a ostatní ochránil od nákazy, ale proto abych měl klid a nikdo mě neprudil

Naopak respirátor nosim jenom proto že to je nařízený a abych si kurvil z vladního rozmaru vlastní zdraví.
Nošení respirátorů likviduje hromadně imunitu všem. Poukazujou na to i lékaři. A z praxe to na sobě vidim taky. V době předrouškový jsem omarodil tak jednou za 2-3 roky. Za současnej podzim a zimu jsem už ulehnul po 3. a to včetně covidu. Takže tolik k přínosu posvátnýho hadru.

Zatim mě nikdo ve vkaku neprudil. Huboktyt mam při nástupu a při kontrole jízdních dokladů. Při dalších průchodech vlakový čety už to na hubě nemam a nikdo nikdy neprudil.

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/zruste-respiratory-uz-j en-skodi-radi-odbornici-40386017

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/zivot-v-pandemii-mikroskopicka- analyza-dlouho-pouzivanych-re/r~b6e4b5ce4ead11ecb02dac1f6b220ee8/

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nebezpecne-rousky-C erne-na-bilem-Zle-dopady-noseni-Nova-studie-670676}

Kdo si to nosit chce, může. Proč ne každýhověc jak se svym zdravim naloží. Ale aťse nikdo nesere do ostatních. Kdo se bojí lidíbez posvátnýho hadru na hubě ať navštíví psychiatra a bebo ať neleze mezi lidi.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Pátek, 04. února 2022 - 14:35:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 797
Registrován: 12-2020
Od té doby co se nosí respirátory, jsem ani jednou nemarodil. Naopak slabé astma, které jsem do té doby měl, nyní úplně vymizelo. Tak a teď mi řekněte, jak to tedy doopravdy je?
Martin 100: Kdo si to nosit chce, může. Proč ne každýhověc jak se svym zdravim naloží. Ale aťse nikdo nesere do ostatních. Kdo se bojí lidíbez posvátnýho hadru na hubě ať navštíví psychiatra a bebo ať neleze mezi lidi.
Buď neumíte číst, nebo jste hlupák.Na psychiatra jste zralý vy. Ona to není každýho věc, je to nařízené vládou, jestli to nechápete, tak do toho vlaku nelezte.
Nebo chcete říct, že třeba můžu přijít do divadla nebo na dětskou besídku nahý, protože to je moje věc a nikdo mě nemůže nutit tam jít oblečený?
Pátek, 04. února 2022 - 16:40:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8687
Registrován: 12-2005
Ano můžete. Nikde v zakoně nenístanoveno jak ma kdo chodit oblečenej.
A nařízení vlády psychopatů který touží po bezbřehý moci dodržujou jenom cvoci.
Nařízení vlády je bezcennej cár papíru. Což ostatně u většiny nařízení potvrdily i soudy.
Ale to už se od vkáčků dostáváme k totalitářkým choutkám mocných a idiocii poddaných.

Takže to shrnu tak, že koho ty hry baví ať si je hraje ale nesere se do ostatních.
Tečka konec odchod na párek. Vracíme se ke kolejím.
Děkuju.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Pátek, 04. února 2022 - 17:13:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4961
Registrován: 1-2010
Aneb jak se nevinnou poznámkou propadla celkem normální diskuze ke klasickýmu tématu posledních dvou let, kdy je nulová šance cokoliv vyřešit a půlka diskutujících ze sebe udělá voly. Kdyby se vyjadřoval názor na tohle se stejnou laxností, s jakou se tu ty roušky nosí, bylo by nám krásně.

P.S.: Jakákoliv snaha o diskuzi dvou (a více) členů opačných názorových skupin s vyhraněnějším přístupem končí vždy fiaskem, takže hodně štěstí v diskuzi a následném vynadání si do dementů. [wink]
"Áčka, Béčka & interiéry" - přehledy interiérů vybraných řad vozů ČD [new]
Pátek, 04. února 2022 - 19:04:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 798
Registrován: 12-2020
Martin 100: Aha, tak až se z toho divadla přijdete, tak sem dejte vědět, jak to dopadlo. Zase jeden z těch co mají jen práva, povinnosti žádné. Na párek si klidně zajděte, já si dám něco lepšího...
Miloš_jonák
Pátek, 04. února 2022 - 19:21:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 543
Registrován: 12-2007
1510015: Ona to není jen věc K-r nebo diskuze na novinkách, ale oni se docela solidně umí navzájem napadat a osočovat i uznávaní vědci, profesoři a lékaři v odborné veřejnosti.
Old_shane
Pátek, 04. února 2022 - 20:02:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 130
Registrován: 5-2010
Nebyl náhodou nedávný problém v pendolinu v Zábřehu na začátku taky tlamokryt? Fakt to má smysl tak řešit, až z toho doslova mohou být mrtví a to nikoli prostřednictvím pi-pi-pi epidemy, ale tím, že lidi už to po 2,5 letech tak se*e, že se tyto úplné maličkosti přetaví v zásadní problém života a smrti?

(Příspěvek byl editován uživatelem old_shane.)
Kde blb, tam nebezpečno. (Jan Werich)
Pátek, 04. února 2022 - 22:11:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5064
Registrován: 6-2011
Jé, to je bezva, a já už myslel že si dneska o respirátorech nikde nepřečtu. No to je moc zajímavá debata, tolik novejch informací. Ještě že se tomu tématu věnujete i tady, to je fakt paráda [jidlo]
„Je lepší udělat si z tohoto života tak úplný a příjemný zážitek, jak je jen možné, pro případ, že smrt stojí za h*vno, což, obávám se, tak nějak bude." (Trainspotting)
Sobota, 05. února 2022 - 00:11:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9
Registrován: 6-2021
Cca před hodinkou bylo v Kazu UNIDO s 27 vozy kontejnerů z Obrnic (UP-Line) do Nemanic. [jidlo] V čele 753.721 a 753.719. [masinka]
Martinmarilynmanson
Sobota, 05. února 2022 - 09:37:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11297
Registrován: 12-2007

Už jsem se k tomu vyjadřoval a opravdu by nebyl problém přesměrovat MHD a ostatní linky, což je zejména linka 734, protáhnout z autobusového nádraží k žst. západ.
Tak kromě finanční náročnosti by to povětšinou šlo. Ona třeba taková MHD Žatec je na nějakou optimalizaci provozu zralá.

Spíš by bylo fajn mít dvě jednotky a ty rozdělit na Západě - jedna by jela do Chomutova, druhá přes Postoloprty na Most.
Sháním staré jízdní řády v Severočeském (Ústeckém) a Západočeském (Karlovarském i Plzeňském) kraji.
Sobota, 05. února 2022 - 10:24:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13420
Registrován: 4-2003
MMM:Tak kromě finanční náročnosti by to povětšinou šlo. Ona třeba taková MHD Žatec je na nějakou optimalizaci provozu zralá.

No vida, že nakonec se na něčem i shodneme [wink].


Spíš by bylo fajn mít dvě jednotky a ty rozdělit na Západě - jedna by jela do Chomutova, druhá přes Postoloprty na Most.

Tady bych daleko raději viděl, kdyby druhá jednotka jela přes Postoloprty do Loun a pokud by to šlo, tak by pokračovala jako Sp vlak do Ústí nad Labem přes Libochovice a Lovosice. I to má ovšem své ale: Jednak by musela být mezi Plzní a Žatcem poptávka na to, aby se dalo uvažovat o dvou spojených jednotkách v tomto úseku. S tím souvisí zastavení na Bolevci, v Mladoticích a v Třemošné. Ale řekněme, že takto by alternativní a hlavně přímé spojení Ústí nad Labem a Plzně bylo realizovatelné dříve a snáze, než když by se čekalo na elektrizaci trati Plzeň - Žatec. Další podmínka by asi byla modernizace trati Postoloprty - Louny, kde by nákladiště Louny-město chtělo přebudovat na výhybnu s vnějšími nástupišti u obou kolejí, kde by se dalo nejen křižovat, ale i ukončit osobní vlaky od bez toho, aby obsazovaly celý úsek mezi žst. Louny-předměstí a Louny, kde je díky tomu zoufale nízká kapacita. No a samozřejmě také přebudovat žst. Louny-předměstí a tamní triangl tak, aby byl možný průjezd ve směrech Louny - Postoloprty a Louny - Rakovník alespoň šedesátkou. Ta šedesátka by měla být reálná i za cenu toho, že se na žst. předměstí od Loun nebude dát vjet na všechny koleje [wink]. To ale už stejně dlouhá léta není vůbec potřeba [nene].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Sobota, 05. února 2022 - 12:43:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5066
Registrován: 6-2011
Na elektrifikaci 160 bych se vůbec neupínal. Když není vůle zprovoznit výhybny na zastávce a v Točníku, kde je dokonce traťový těleso a vznikají kvůli tomu velký zpoždění, nedělám si iluze o 160.

Zastavení v Mladoticích nebrání křižování v Plzni a Žihli, přidávat další zastávky už by bránilo. A ač to frekvenčně nejde srovnávat, pár let jsem dojížděl R16, a kdyby suplovala Pražské příměsto X zastávkma, asi by mě to odradilo. Jet o 20 minut déle je u rychlíku nežádoucí.

A posunutím časů v Blatně se taky nic moc nezíská, pokud by v Bečově byl uzel v sudou, 149 vázala v ML na Exy a v KV na R15 (+-) stejně by byl příjezd do Blatna cca L:40 a odjezd S:20 - to je pro R25 na nic. (Nehledě na to že 161 je spíš na odpis). Víc než Mladotice nemá smysl přidávat

(Příspěvek byl editován uživatelem 6332.)
„Je lepší udělat si z tohoto života tak úplný a příjemný zážitek, jak je jen možné, pro případ, že smrt stojí za h*vno, což, obávám se, tak nějak bude." (Trainspotting)
Sobota, 05. února 2022 - 13:18:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13428
Registrován: 4-2003
6332:Na elektrifikaci 160 bych se vůbec neupínal.

Však se na ní neupínám [nene].

Když není vůle zprovoznit výhybny na zastávce a v Točníku, kde je dokonce traťový těleso a vznikají kvůli tomu velký zpoždění, nedělám si iluze o 160.

Problém je, že výhybnu na zastávce v Plzni chtělo řešit již v rámci modernizace hlavního nádraží, jenže tak daleko se zase nevidělo, bohužel [sad]. A Točník? V místě současného nákladiště nebudovat nástupiště, ale pouze doplnit zabezpečovací zařízení pro zřízení výhybny a nástupiště raději vybudovat třeba zde https://en.mapy.cz/s/fefecubaga , jinak to nemá šanci na realizaci z finančních důvodů [nene].
Sobota, 05. února 2022 - 15:03:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5067
Registrován: 6-2011
Ad Točník: Mě šlo pouze o to zabzař na výhybnu. Perón tak akutní není. Ad zastávka: souhlas [ok]
„Je lepší udělat si z tohoto života tak úplný a příjemný zážitek, jak je jen možné, pro případ, že smrt stojí za h*vno, což, obávám se, tak nějak bude." (Trainspotting)
Neděle, 06. února 2022 - 19:46:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10
Registrován: 6-2021
V noci se vracelo UNIDO s prázdnými vozy od beden a dnešní výměna mašin ve Škodovce. [fotic]
Neděle, 06. února 2022 - 20:04:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2451
Registrován: 8-2017
A Točník? V místě současného nákladiště nebudovat nástupiště, ale pouze doplnit zabezpečovací zařízení pro zřízení výhybny a nástupiště raději vybudovat třeba zde https://en.mapy.cz/s/fefecubaga , jinak to nemá šanci na realizaci z finančních důvodů [nene].

Nebo klidně jenom boční u předjízdné. Dva osobní vlaky se tam asi křižovat už nikdy nebudou, otázka je jestli kvůli dvěma párům osobáků denně (z toho jeden jezdící jen z oběhových důvodů, takže kdoví jak to s ním bude do budoucna) vůbec nějaký perón stavět.
Vladimír_b
Pondělí, 07. února 2022 - 12:28:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2932
Registrován: 6-2008
Právě teď je v Kazu 2*742.7 a přivezli žebřiňáky na dřevo...
Pondělí, 07. února 2022 - 17:04:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13460
Registrován: 4-2003
M250.0:Nebo klidně jenom boční u předjízdné. Dva osobní vlaky se tam asi křižovat už nikdy nebudou, otázka je jestli kvůli dvěma párům osobáků denně (z toho jeden jezdící jen z oběhových důvodů, takže kdoví jak to s ním bude do budoucna) vůbec nějaký perón stavět.

Jsem jednoznačně pro [ok]. Co nejlevněji a co nejjednodušeji [wink].

Nástupiště pouze u vedlejší dopravní koleje zde https://mapy.cz/s/bedehosuge by určitě stačilo [ok].
Vladimír_b
Pátek, 11. února 2022 - 10:30:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2933
Registrován: 6-2008
Předpověď počasí pro Kaznějov: 4°, skoro zataženo a za dvě hodiny očekáváme Mn přes celé nádraží, pokud to sem celé vůbec dojede 😁 a měl by jet až do Židle...
Pátek, 11. února 2022 - 11:52:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8707
Registrován: 12-2005
Safra tou dobou potřebuju jet do Plzně. Asi vyrazim dřív a zkusim si počkat.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Pátek, 11. února 2022 - 12:11:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1236
Registrován: 8-2006
No je z toho 21 cisteren pro Třemošnou takže do Kazu dojedou 4 žebřiňáky.
Plzeňský ranžír pod Teplárnou toť jeden ze zbytků práchmatů plzeňských.

Plzeňští strojvůdci - technika, informace z provozu, galerie
Vladimír_b
Pátek, 11. února 2022 - 12:22:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2934
Registrován: 6-2008
A snad před 13 z Plzně...
Pátek, 11. února 2022 - 21:05:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11
Registrován: 6-2021
Aktuálně na cestě UNIDO s kontejnerama (753.720 a 753.721), teď by měli být někde před Vroutkem. Jedou z Obrnic do Nemanic. [vypravci]
Pátek, 11. února 2022 - 21:44:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 953
Registrován: 1-2017
Vebrikk: Výměna mašin ve Škodovce znamená, že jde ta 709 pryč? Fakt je, že místo toho trápícího se dvojčete 709 + 704 by jedna 740 vypadala lépe...
Pátek, 11. února 2022 - 22:56:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12
Registrován: 6-2021
Co jsem tak pochopil tak 709, šla zřejmě pryč. Nechci ale šířit nějaké fámy. Jediné co vím je, že teď je na Kladně. Místo toho mají ve Škodovce tu 740. Víc info bohužel nevím. [happy]
Třeba někdo znalejší doplní.
Pátek, 11. února 2022 - 23:22:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 955
Registrován: 1-2017
Ta mi bude chybět - kolega jí chtěl nafotit do TRAINZ simulátoru. Kdyby to bylo možné, tak řeknu, že se mnou ta lokomotiva opakovaně vy*ebávala. Jezdím ráno do ŠJS na Orlíce, skoro pokaždý přijela minutu před odjezdem vlaku, projela stanici a byla v trapu. Zásadně zastavila přímo přede mnou, když jsem neměl foťák. Když jsem si nechal ujet vlak, protože zastavila ve stanici, tak než jsem k ní došel, už se rozjížděla. Půl roku problémů.

Ale jinak je to hezký kousek, navíc cestou do práce se daly vidět i dvě 709, i když zejména ta v Třemošné je sváteční kousek. Vždycky vyjede, vytlačí/vtáhne vozy a po třech minutách je zase v hájené zóně. Navíc vlak přijíždí někdy ve čtvrtek večer/v noci a v pátek odjíždí, což se moc neslučuje s prací.

Každopádně tady jsou nějaké foto:

Zavážení uhlí do Škodovky z jižní části nádraží


Ranní vtahování vozů do Čepra
Vladimír_b
Pondělí, 14. února 2022 - 20:52:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2935
Registrován: 6-2008
Jussi: pěkná dokumentace [ok] Jó, ve Třemošné se dějí věci... [fotic]

Pondělí, 14. února 2022 - 22:19:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8714
Registrován: 12-2005
To je nějakej podvod. Dneska sem tam byl a krom tranzistora od ČD Cargo sem tam nic jinýho zajímavýho neviděl [biggrin]
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Mladějov
Pondělí, 14. února 2022 - 22:33:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17543
Registrován: 3-2007
Slečně už byla zima [proud]
Středa, 16. února 2022 - 20:36:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10258
Registrován: 6-2006
Zítra to vypadá na Mn z Rak. do Kralovic. Návoz vozů k nakládce. Ale kdy Cargo vystartuje, dopoledne nebo odpoledne, když nejezdí osobka?
Čtvrtek, 17. února 2022 - 09:58:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8721
Registrován: 12-2005
Včerejší cvak z Plas.

Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Čtvrtek, 17. února 2022 - 17:41:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10259
Registrován: 6-2006
Ta místní malá osvěžovna je držák[ok] Ta asi pamatuje provoz.

Zvykám si na busy. Z Čisté jsem si došel ke strachovickému mostu. Nakonec zbytečně, v tom zajímavém počasí. Zaslechl jsem v lese padnout asi tři stromy. Na trati ale žádný větší kmen.
Cargáci si dnes odpoledne střihli obsluhu Krupé. Jestli do Kralovic vyrazí zítra dopoledne, když odpoledne povezou vyrovnávku do Ber.?

(Příspěvek byl editován uživatelem Marťa rak.)
Úterý, 01. března 2022 - 18:53:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10280
Registrován: 6-2006
Po Čisté a Kralovicích se už dříví nakládá i v (nově nz.) Lubné:
Čtvrtek, 03. března 2022 - 08:18:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 942
Registrován: 12-2004
Marťa_rak: No ty jo tak super, trať ožívá to je paráda tak když už nejezdí osobka tak aspoň něco....ještě by chtělo aby se jezdilo do závodu v Lubné do RAKO III.
Nikdy nevíš, kam tě vítr zavane !!
ICQ 284-197-287
Čtvrtek, 03. března 2022 - 10:46:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10282
Registrován: 6-2006
Počítám, že dnes odpoledne (13:30 - 15:00) povezou do Kralovic nové tři vozy, zpět plné + dobírka v Lubné.
Čtvrtek, 03. března 2022 - 13:37:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3375
Registrován: 8-2009
JonÁŠ: Vzhledem k tomu, že minimálně export zajišťuje pro Rako DB Schenker tak Ti asi musí být jasné, že oni si to umí spočítat takže to nejspíš nehrozí[kecal]
Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval[kecal]
Pátek, 04. března 2022 - 17:16:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10283
Registrován: 6-2006
Do Kralovic a Lubné Cargo jelo dnes dopoledne. Osobní vlaky tam nejezdí a bus ze Zličína do Kralovic měl velkou sekyru.
Manipulák mě překvapil u nového Valea:
Čtvrtek, 10. března 2022 - 18:33:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13
Registrován: 6-2021
Sv z Loun do Plzně [happy]
Čtvrtek, 10. března 2022 - 20:32:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8750
Registrován: 12-2005
Dneska bylo v Kazu zaplněno.
Ba 4. stála zdechlá mrkev. Na druhou přijel zppžděnej kočkopes od Třemošný a na 3. přijel kočkopes od Mladotic v nermálnim čase. [biggrin]

Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Pátek, 11. března 2022 - 12:16:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5101
Registrován: 6-2011
Vebrikk:
"Sv z Loun do Plzně [happy]
"
Dvě 841 jsou finální stav, nebo bude ještě nějaká do zálohy? (turnus je na dvě)
„Je lepší udělat si z tohoto života tak úplný a příjemný zážitek, jak je jen možné, pro případ, že smrt stojí za h*vno, což, obávám se, tak nějak bude." (Trainspotting)

🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Путин - х*йло !
Pátek, 11. března 2022 - 12:44:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7696
Registrován: 5-2002
Kde to bude jezdit? To je panika kvůli výběrku? [proud]
Pátek, 11. března 2022 - 14:20:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10293
Registrován: 6-2006
Dnes v chladném ránu u Strachovického mostu:

Malý_fotograf
Pátek, 11. března 2022 - 15:11:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7812
Registrován: 5-2002
H_k:
"Kde to bude jezdit? To je panika kvůli výběrku? [proud]"
Mají jezdit v jednodenním oběhu (ve dvojici) osobáky na žatecké.

Mám už starší informace, ale říkalo se, že půjde pouze o jednorázovou akci pro tento GVD (pak ty 841 odvezou do Zvolena na modernizaci pro jiný kraj, který je bude mít od určitého roku zasmluvněné). Motoráky 841.2 od ČD vyžebral Plzeňský kraj, protože ČD si chtěly půjčit jednoho žraloka jezdícího v Plzni na zástavbu a testování ETCS (prototypová zástavba) a kraj nechtěl připustit náhradu kočkopsem, nebo regionovou. Nakonec se obě strany dohodly, že dojde ke kompenzaci v podobě 2x 841.2.
6332:
"Vebrikk:
"Sv z Loun do Plzně [happy]
"Dvě 841 jsou finální stav, nebo bude ještě nějaká do zálohy? (turnus je na dvě)"
Bohužel víc než ty dva kusy se asi vyšetřit nepodařilo, tak jsem zvědav, jak to bude spolehlivé... [crazy]
• Tykání je projev kolegiality. Diskutérům na fóru tykám a chci aby mi bylo tykáno.
• Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Pondělí, 14. března 2022 - 19:12:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3619
Registrován: 3-2015
Tak kdy začnou jezdit ty Stadlery do Plasů či Mladotic? Docela se mi líbí
Pondělí, 14. března 2022 - 20:05:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8753
Registrován: 12-2005
Výbuch.... Teda ví bůh.



Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Malý_fotograf
Pondělí, 21. března 2022 - 11:30:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7820
Registrován: 5-2002
Jeník_H..:
"Tak kdy začnou jezdit ty Stadlery do Plasů či Mladotic? Docela se mi líbí"
Dnes... [jidlo]
• Tykání je projev kolegiality. Diskutérům na fóru tykám a chci aby mi bylo tykáno.
• Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Vladimír_b
Pondělí, 21. března 2022 - 14:32:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2936
Registrován: 6-2008
7667 a možná otočí na 70... Jinak ty Stadlery jsou moc moudré rozhodnutí vzhledem k přeúdržbě NÁRODNÍHO DOPRAVCE. Má to čtyři motory a když jezdí jako dvoče, tak Plasy jistě otočí i na dva a do Plzně se určitě doplazí i na jeden... Lomc! Jinak by si zasloužili mastnou pokutu! Nemá to ani barvy kraje, ani barvy dopravce! Fuj!

Jinak KAZ je plný vozů k nakládce...
Vladimír_b
Pondělí, 21. března 2022 - 15:50:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2937
Registrován: 6-2008
Oběh drží, teď Plasy. Měly by mít každý den stejné vlaky. Čelní orientace píše nicht einsteigen 😂

Kaz 11vz, ale nwm kolik toho do středy naloží...

Teď Mn z Kazu do Plzně, 3 lo a 385 (zŽihle)

(Příspěvek byl editován uživatelem Vladimír_b.)
děd_Vševěd2
Pondělí, 21. března 2022 - 18:09:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 102
Registrován: 7-2017
Pěkné, Národní přivezl ojetý Německý šrot [ok]. Na Plasy letos zcela správně, směrovka Nicht einsteingen nevadí, to je šotosprávně. Za rok shodný typ vozidla bude i na Sušici, nedej bože v Bělé nad Radbuzou. Tam ale bude řev, protože to je fuj, protože soukromník. [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem Děd_vševěd2.)
Úterý, 22. března 2022 - 11:19:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3633
Registrován: 3-2015
Podle sledovačky včera stadlery ani neodjely celý den a ještě v průběhu dne byly vystřídány 842. A dnes začalo taky kvatro nebo, že by si střihly jednotky druhý oběh i s Mladoticemi.