Diskuse » Železnice » Podorlické tratě » Archiv diskuse Podorlické tratě do 29. 9. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Podorlické tratě do 29. 9. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Úterý, 07. září 2021 - 08:37:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 976
Registrován: 3-2009
V Královéhradeckém kraji potřebujete...
V tomto celkem souhlas.

Ne plácat nesmysly o tom, jak jsou VRT jediná šance.
A to jste ode mě slyšel kde? Že obecně jsem podporovatel VRT přeci neznamená, že je podporuji vždy a všude, nebo že jim plošně dávám největší prioritu, nebo že bych tvrdil, že jsou jediná šance...

Ještě reakce k tomu, k čemu je Smiřicím dobrá D11 - hlavně v tom, že odlehčí I/33, která je hodně přetížená. Pochopitelně obyvatel Smiřic na D11 nebude najíždět při cestě do HK. Je to celkem analogie k tomu, čemu bude obyvateli Českého Brodu dobrá VRT Praha - Poříčany: lépe se mu pojede po původní trati.

K psychickému dopadu dojíždění - 2 roky jsem dojížděl na VŠ (4krát týdně) Přelouč - Praha a bylo to pro mě o hodně lepší, než když jsem předchozí 2 roky v Praze bydlel. Každý to má jinak. A zároveň Přelouč není "předměstí" Prahy, řada lidí pracuje přímo v Přelouči, hodně v Pardubicích, no a malá část i v Praze - nevidím na tom nic divného/špatného.
Úterý, 07. září 2021 - 08:46:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9
Registrován: 9-2019
Není za Hronovem ještě 100?
Úterý, 07. září 2021 - 18:33:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14413
Registrován: 8-2004
Vhd_sl:
"Celý obor (ne jednotlivci) ví, že se to zvrhlo a má to postaveno přímo do zdi. Jenže ten rozjetej vlak škod po těch, kteří to politiky v dobré víře naučili, nezastaví. Ani nepřibrzdí. Nabídl se prst a v zadku už je celá ruka, ne-li hlavička. Mlaďochům v oboru (viz RosťaV) nikdo nenaznačil, že tudy udržitelná cesta nevede, že tudy se nůžky jen rozvírají. "
Jasně. Všichni ví, všichni neučili, všichni nenaznačovali. To nemá cenu. Mohl bych začít podobně o zabezpečovácích, ale nemám potřebu prozkoumávat diskuzní dna. [sad]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Úterý, 07. září 2021 - 21:36:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1589
Registrován: 1-2006
RosťaV:

Co z nich podporujete na realizaci v nejbližších deseti letech? Tam, kde to má smysl - zkapacitnění přístupů do uzlů -, nemá smysl stavět v parametrech a za ceny VRT (investice + hlavně následný provoz, který vysaje zdroje). Jenže novostavba, která nebude VRT, nemá díky mnohaleté masáži nárok. Pat. Buď si vybrat kapacitu VRT za cenu degradace všeho, co je, nebo si vystačit se stávající kapacitou.

D11 z I/33 odvede ty, kteří nekončí v Hradci. Ostatní, ti, pro které bude k něčemu dálniční známka, velmi brzy dojdou k tomu, že na Plotišti mají před dálnicí a Jičínem přednost, i k tomu, že to je ve špičkách stejně výhodnější zadem přes Rusek. V opačném směru začnou být Smiřice a Jaroměř velmi atraktivní na objíždění Hradce. D11 na Smiřice - Smržov - Libřice a dál... Supl za neexistující severní obchvat HK. Rodov, kterému odlehčení státovky mohlo pomoci, stavbou i po stavbě odříznutej pro pěší a problémy cyklistů mezi mostem a státovkou. Viděl jste ten most? Státovka je ta nejmenší překážka. Smiřice po dostavbě narostou na tranzitu, obávám se, že velmi nepříjemně.

Psychické dopady jsem psal k budoucí generaci. Čím víc nejste doma, tím víc to chytá, a mnohde nedává panímáma. A tím víc je pravděpodobný ne úplně ideální vztah rodič - dítě, až dojde do správnejch let. Ostatně kde bralo vzory? Na věčně ztahaný mámě nebo na tom cizinci, trávícím volný čas ve vlaku, co k vám jezdil přespávat s tím, že přeci musí zajistit víc peněz? Na jejich sporech, ve které to ve většině případů vyústí? Odcizení a rozchodech?

Hroch:

Dopravní technolog na všech úrovních je architektem provozu. Tím, který určuje, co se z práce všech, kteří na tom makají, vyždíme. Tím, který by měl mít koule na to, že na sebe vezme tu odpovědnost. Stejně jako druhá profese - postupář (ideálně v kombinaci s technologem). Všichni můžou makat jak chtějí, ale bez těhle dvou správně obsazených postů je to v háji. Musí umět rozlišovat, co je v danou chvíli u dané části řešení to podstatné. Musí být bedna na to, aby si dokázal v hlavě poskládat jak to bude fungovat a kde tomu může pomoci. Musí, protože, přesto že jde čistě o databázovou úlohu s modelováním, neexistuje odpovídající SW podpora, která by mu umožnila soustředit se na to, co je opravdu důležité, a růst. Musí myslet dopředu, dávat si bacha na udržitelnost. Nesklouzávat k tomu, že se z určitých řešení dají krátkodobě vytřískat prachy nebo pozice...

Zabezpečováka může dělat kdokoliv. Pokud by se věci v téhle době neměnily tak rychle, jde to naprogramovat tak, že většinu udělá kreslička a program. Jenže se ta investice času nebo peněz nevyplatí - trh je malý, a, ač to tak mnozí dělají, nestačí jen nakreslit a odevzdat. Role je o směrování ostatních a koordinaci, aby to na konci klaplo. Nevyplatí se ani být zabezpečovákem. Kdo na to má, může jít programovat. Ušetří si nervy se stohy připomínek, které sice většinou pravdu mají, ale ve větším množství přicházejí k dokumentacím, kde je co připomínkovat. Finančně bude jinde, za vodou. Programování jako programování.

Moje vnímání je, že v republice sice máme spoustu lidí, kteří mají na to, být elitními architekty provozu, ale buď se utaví ve věcech, které by vůbec neměli dělat (práce bez SW podpory), nebo sklouznou k přemýšlení, co by se z toho dalo trhnout. Není divu, jsou to bedny a finančně je jejich důležitost těžce nedoceněná. Případně padnou do depresí z toho, že architekturu provozu převzali politici, které udržitelnost nebo technická dokonalost řešení složitých úloh nějak nedojímá. Když ne do depresí, vznikne pár vynikajících byrokratů, honících se za frčkama nebo se v tom prostě realizujících, kteří jsou ochotni umučit nepodstatnými, ale zásadními, detaily ty, kteří na to poskládání funkční skládačky dřou. O ochotě kopat i do vlastních řad nemluvě. Mám pokračovat?

Byly doby sladké nevědomosti, kdy mne špičkování s Vámi možná i bavilo. Teď už ne.

Není to o dnu diskuse. O problémech ano.

Ostatní:

Jeden odpustek za spoustu zbytečných slov. Myslím, že pár let už uplynulo, takže se dá otevřít archiv. http://tybr.vhd.cz ...
Úterý, 07. září 2021 - 23:30:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2437
Registrován: 6-2019
Hustý, ale máte pravdu... [ko] Třeba toto:
Psychické dopady jsem psal k budoucí generaci. Čím víc nejste doma, tím víc to chytá, a mnohde nedává panímáma. A tím víc je pravděpodobný ne úplně ideální vztah rodič - dítě, až dojde do správnejch let. Ostatně kde bralo vzory? Na věčně ztahaný mámě nebo na tom cizinci, trávícím volný čas ve vlaku, co k vám jezdil přespávat s tím, že přeci musí zajistit víc peněz? Na jejich sporech, ve které to ve většině případů vyústí? Odcizení a rozchodech?
Přesně kvůli tomu jsem zůstal v pohraničí a vykašlal se na nějaké honění kariér a krysí závody někde v metropoli. Tohle se totiž dá podělat jen jednou. A nestojí to za to.
Jinak celkově mám dojem, že si tu práci berete moc vážně a osobně. Je to prostě práce, i když zajímavá a pro chytrý hlavičky, ale furt je to "jen" třeba třetina života. Osobně bych si to tak nebral, kór někde v diskutovaném regionu, doprava je sice důležitá, ovšem ne kulervoucí... [talker]
Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Středa, 08. září 2021 - 12:39:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 755
Registrován: 10-2005
Vhd_sl:
"RosťaV:
...na Plotišti"
[coze] ..."na Plotišti"?

D11 na Smiřice - Smržov - Libřice a dál...

Než se mu tam prvně poblije dítě. Kdo není úplnej magor, tak si to zkusí dvakrát a pokud nebude nějaký předem hlášený problém, vrátí se, bohužel, k cestě přes HK.
Středa, 08. září 2021 - 17:26:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1590
Registrován: 1-2006
Viajero:

"Semafor a návěstidlo? Zatáčka a oblouk? [happy] OK Plotiště a kruhák u ČKD?"

Jasně, slušný člověk (nebo hradečák a přespolní) určitá smluvní spojení nepustí z pusy. Pražská náplava může. Třeba ve smyslu tohoto - https://mapapp.rsd.cz/Upload/Stavby/397/infoletak_s35-MUK-D11-plo tiste-ok-plotiste.pdf

Na té cestě není úplně komfortní jen úsek mezi Smržovem a Libřicemi, když jej chcete jet 90 a víc. To házet může. Ale to, že Smiřicemi už dneska lítá poměrně dost kamioňáků, naznačuje, že to úplně blbá trasa není.

Obrázek dnes?


Dnes bych to tak nejel, i když je naznačovaná nejkratší cesta. Nemusím kruháky kolem Hradce, šedesátku na výjezdu, tlačenici na Jaroměřské. S dálnicí? O 5 minut méně nebo se na těch dnešních 20 minutách do Smiřic dá stáhnout víc? Pro výseč mezi Bohuslavicemi a Solnicí celkem jasné řešení. Olešnice, Deštné, Opočno, Dobruška... Bez semaforů, bez špičkových tlačenic. Od Rychnova mi přijde, že by se mohla vyplácet trasa na D35 přes Holice. IAD je jako voda - rozlije se bez ohledu na blití Vašich dětí.

Dokud nebude I/11 Severní tangenta, Hradec Králové - viz https://mapapp.rsd.cz/Upload/Stavby/139/infoletak-severni-tangent a-Hradec%20Kralove.pdf -, což je, přes to, že tato stavba poměry v HK zásadně změní, rok 2031, budou-li zdroje, budou zajímavé trasy, které by Vás dnes možná nenapadly.

A i s tímto - https://mapapp.rsd.cz/Upload/Stavby/396/infoletak_s33-plotiste-od straneni-urovnoveho-prejezdu.pdf - , což je možná rok 2027, má směr od severu ráno na kruháku přednost před radiálním směrem od D11 EXIT 95 Plotiště (resp. I/35).
Čtvrtek, 09. září 2021 - 09:34:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 756
Registrován: 10-2005
Vhd_sl:
"Viajero:

"Semafor a návěstidlo? Zatáčka a oblouk? [happy] OK Plotiště a kruhák u ČKD?"

Jasně, slušný člověk (nebo hradečák a přespolní) určitá smluvní spojení nepustí z pusy. Pražská náplava může. Třeba ve smyslu tohoto - https://mapapp.rsd.cz/Upload/Stavby/397/infoletak_s35-MUK-D11-plo tiste-ok-plotiste.pdf [wink] "

ŘSD se jazykového prohřešku nedopouští... to Vy pomíjíte, že Plotiště, stejně jako Plácky a Věkoše jsou slovo pomnožné. Prostě jako obyvatel jedné z těchto čtvrtí nemůžu překousnout "na Plotišti"[crazy]

Jinak jste měl hned zmínit, že míníte trasu do F-L-Věkova a ne do Novýho Města, k němuž jsem ty Libřice automaticky přiřadil. Tam totiž vyjma cesty přes RK (což je ale už slušná zajížďka) lze kačku očekávat vždycky[crazy] - sám jezdím přes Librantice a Mokré, s dětma přes Třebky a Ledce, a děsný je to oboje... To bude opravdu prašt jako uhoď, jestli se pojede přs Smiřice a Smržov[proud]


Severní tangenta, rok 2031
Ha, ha, ha. Ono se stačí podívat, kde se zasekl web nového územního plánu HK a občas zaslechnout povídačky, jak to vlastně uděláme, když jsme si nechali zastavět někdejší prostupové území v Plotištích - o nápadu protnout ranvej, či vymístit to k Lochenicím (když zuřivý odpor na Pouchově asi zlomit nepůjde) ani nemluvě a tunel 550m, to není zrovna levnej špás...
Bohužel (nebo bohudík?), nelze ani vyloučit, že se to nakonec vyhodnotí, že dostavěné D35+D11 většinu tranzitní dopravy z okruhu odvedly a tedy, že pro samotnou I/11 průjezd městem vyhoví... (mmch ono na tom něco je, zejména spolu s kultivací některé dvojky v prostoru mezi Býští a Borohrádkem, protože pak už jako potrefené území zůstane v podstatě jen Opočensko a Dobrušsko).

Mmch, když je to železniční téma. Dlouhodobě nechápu to otálení s Vysokovskou spojkou. Pokud stát chce mít regonální železnici, která k něčemu bude, je nechopnost účelně propojit dvě tratě, které v nejbližším místě mají k sobě snad stovky metrů, naprosto neuvěřitelná.
Čtvrtek, 09. září 2021 - 11:46:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 666
Registrován: 8-2005
Pokud vše půjde podle plánu, tak zítra Lv 751 232 z Pardubic do České Třebové, odklon přes Týniště / Letohrad [vypravci] Pardubice 8:50 - Choceň 9:20 - Týniště 9:50 - Doudleby 10:06 - Potštejn 10:17 - Letohrad 10:41 - Česká Třebová 11:40 [fotic]
Čtvrtek, 09. září 2021 - 13:39:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1591
Registrován: 1-2006
Viajero:
Kašlal bych na to, ale kolega Vás pozdravuje - https://vdp.cuzk.cz/vdp/ruian/castiobce/121932 .
Čtvrtek, 09. září 2021 - 13:44:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 982
Registrován: 7-2017
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/kraliky-stity-elektrizace-z eleznice-pardubicky-kraj-lichkov.A210909_103958_pardubice-zpravy_ lati

Do Králík by mohla vést trať pod dráty. Zájem mají i Štíty, kam vlak nejezdí
Čtvrtek, 09. září 2021 - 14:35:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6622
Registrován: 12-2004
Dobrej úlet, s těma Štítama.
Ale pokud by si drátizaci i provoz zaplatilo město ze svýho, proč ne....[crazy]
Čtvrtek, 09. září 2021 - 15:34:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 977
Registrován: 3-2009
Psychické dopady jsem psal k budoucí generaci. Čím víc nejste doma, tím víc to chytá, a mnohde nedává panímáma.
Ale to přeci není o tom dojíždět takto celý život a každý den, jak vyplývá z kontextu toho, co píšete.
Je to například o tom po škole pár let takto jezdit a udělat si praxi a pak začít něco svého v regionu, nebo třeba když někdo přijde o práci, tak než sedět doma, dá se nějaký čas dojíždět dál a během toho si v klidu najít něco rozumného v okolí atd.
Nebo dojíždění na VŠ, které zpravidla není 250 dnů v roce - ale spousta lidí z regionu odejde kvůli studiu a pak už se nevrátí.
A v neposlední řadě dost lidí dnes může částečně pracovat z domu a ono je ve výsledku celkem jedno, jestli dojíždíte dveře-dveře třeba 40 minut každý den (=zcela běžná regionální dojížďka), nebo 80 minut obden.
Opravdu nevím, v čem by člověk, který dojíždí obden na vzdálenost (časově) "2x" měl být jinak zničený dojížděním než ten, co dojíždí denně na vzdálenost "x"? Pro jednoho bude příjemnější jedno a pro druhého druhé a třetímu to vyjde nastejno, ale nějak obecně to zhodnotit se moc nedá... Ale tohle už jsem psal minule ("kdysi" v nějaké dávnější diskuzi), ale vy asi pořád myslíte (nebo mi to aspoň vyplývá z kontextu), že píšu o dojíždění 5krát týdně od 18 do 65 let [happy]

A jaké VRT podporuji nejvíce? Celkem v souladu s plánem jejich stavby - tj. nejdříve výjezdy z měst a postupně se dostat k ose Drážďany - Praha - Brno - Ostrava. Během toho, než se to postaví a postupně začne provozovat, se budou získávat zkušenosti a uvidí se, co dál. Což nebrání tomu už dnes řešit a v území chránit koridory i pro další VRT. Že je v tuto chvíli v oblasti KHK důležitější VOCHOC než VRT nijak nerozporuju a že na VRT do HK (případně tudy až do Polska) třeba nikdy nedojde je dost možné. Ostatně i aktuálně řešená SP dává případnou VRT směrem na HK až někam na konec stavby VRT a je to tak logické.

Úvahy o tom, jak se budou chovat řidiči po otevření D11 jsou z vaší strany velmi teoretické. Pochopitelně že dálnice toho odvede velkou část. Jezdíte po té silnici vůbec? Viděl jste tam někdy třeba kamiony do Polska? [happy]
Kdyby Vás ty diskuze tak moc nebavily, tak byste asi nepsal tak dlouhé reakce na relativně krátké příspěvky.[wink] Jinak nic proti, snažil jsem se to na závěr trochu odlehčit.
Čtvrtek, 09. září 2021 - 15:53:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 757
Registrován: 10-2005
Vhd_sl:
"Viajero:
Kašlal bych na to, ale kolega Vás pozdravuje - https://vdp.cuzk.cz/vdp/ruian/castiobce/121932 ."
Sorry, za reakci, ale to asi nebudou ti praví lumeni...
http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?lang=en&art=726
Dnešní užívání tohoto jména v tvaru pomnožném...
Prostě to tu tak máme - z Plotišť, Věkoš, Plácek[proud]
Čtvrtek, 09. září 2021 - 18:52:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14416
Registrován: 8-2004
Vhd_sl:
"Mám pokračovat?"
Není třeba. Jednak ty tři odstavce podle mne v podstatě nejsou o zaplétání se s politikou. Jednak fakt nemám na tuto debatu náladu.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Čtvrtek, 09. září 2021 - 19:22:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1592
Registrován: 1-2006
Viajero:

Možná Vás to překvapí, ale odkaz byl na katastrální úřad, tedy na oficiální označení dané části obce státní správou. To, že tomu nějak říkáte, nic nemění na tom, že to, z hlediska úřadů, je jinak.

Hroch:

Také mám dost práce s tím, k čemu bude zase potřeba vypotit pár moudrých vět.

Rosťav:

Obávám se, že nejde o nějaký čas ani o ježdění obden. Zajímavé by bylo, zda to tak jako Vy vidí např. Videosen na Broumovsku... Myslím že ne, Time.

Obden to zužujete na profese s vyšší kvalifikací, jejichž přítomnost není nezbytná. Je to v daném segmentu majorita? Je to ekonomický segment, který v hromadné dopravě v nějakém nezanedbatelném množství v našem kraji potkáte? A Vy sám, vejdete se do modelu, který popisujete, tedy naučil jste se a už budete dělat na sebe? Lze to ve Vašem oboru s Vašimi zkušenostmi?

Zdroj financování toho co popisujete z hlediska investice a z hlediska provozních nákladů? Není poněkud mimo úvaha, že VRT má těžiště v dojíždění na tak krátké vzdálenosti?

Teoretické... Eh a já měl za to, že tři sledování (měsíční frekvence) jednoho profilu ve smyslu příslušných TP budou spolu s výstupy CSD na pozdější na debatu s kolegy stačit. Jsou-li podobných názorů, asi by stálo za to ještě jeden přidat...

Tento?


Je potřeba, abych na své doméně zveřejnil i číslo svých bot, nebo si tam to, co Vás zajímá, dohledáte?

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
MartinM
Čtvrtek, 09. září 2021 - 20:23:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 273
Registrován: 12-2017
Vhd_sl:
"Viajero:
Kašlal bych na to, ale kolega Vás pozdravuje - https://vdp.cuzk.cz/vdp/ruian/castiobce/121932 ."
Jsem ze Svobodných Dvorů, což je hned vedle Plotišť ale v životě jsem takovéhle skloňování neslyšel (za 30 let) a ani to neodpovídá významu názvu.
Čtvrtek, 09. září 2021 - 20:59:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8591
Registrován: 12-2011
Zzz:
"Dobrej úlet, s těma Štítama.
Ale pokud by si drátizaci i provoz zaplatilo město ze svýho, proč ne....[crazy]"

Ony i ty Králíky jsou takové sporné, přecijenom je to velmi malé sídlo. Ale jestli studie vyjde, že se elektrizace vyplatí, tak proč ne.
Čtvrtek, 09. září 2021 - 21:51:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4525
Registrován: 10-2005
Nemáte někdo přehled, zda JUMA nebo jiný soukromník jezdí stále v pátky do Rokytnice pro dřevo popř. zda se náhodou nepojede zítra? Díky.
Čtvrtek, 09. září 2021 - 22:18:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 215
Registrován: 5-2015
Aktuálně má v Rokytnici ČDC 7xEas, ale netušim zda by mohla být obsluha zítra. Vozy tam přijely dneska ráno.
Pátek, 10. září 2021 - 00:50:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5223
Registrován: 3-2004
Co je na Králikách sporného, kvůli nedodělanému cancourku se jezdí dneska na celé 024 s dieselem pod dráty.
Pokud se dráty dotáhnout, je jasné, že kam dojdou (Králíky/Mlynicky dvur/Štíty), tam pouze bude napříště jezdit vlak.
Pátek, 10. září 2021 - 06:01:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6623
Registrován: 12-2004
Intelpetr: Nevíš, cca kolik vlaků denně využije dráty na Jihlava - HB??
Pátek, 10. září 2021 - 09:36:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 758
Registrován: 10-2005
MartinM:
"Vhd_sl:
"Viajero:
Kašlal bych na to, ale kolega Vás pozdravuje - https://vdp.cuzk.cz/vdp/ruian/castiobce/121932 ."Jsem ze Svobodných Dvorů, což je hned vedle Plotišť ale v životě jsem takovéhle skloňování neslyšel (za 30 let) a ani to neodpovídá významu názvu."
Nechte to být, správně to přece musí mít státní správa. S tím se bohužel potýkám často. Je to marný, když to má takhle nastavený (ještě bych skousnul "v Plotišti", ale napsat "na Plotišti"[uhoh].
PS. Naštěstí katastrální formulace se dají téměř vždy formulovat v 1. pádě, tak jim tu bábovičku není třeba rozkopávat[proud]
Pátek, 10. září 2021 - 10:19:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8593
Registrován: 12-2011
Zzz:
"Intelpetr: Nevíš, cca kolik vlaků denně využije dráty na Jihlava - HB??"

V osobce plecháče s klasikou, ale tam spíš náklady.

Honzasl:
"Co je na Králikách sporného, kvůli nedodělanému cancourku se jezdí dneska na celé 024 s dieselem pod dráty.
Pokud se dráty dotáhnout, je jasné, že kam dojdou (Králíky/Mlynicky dvur/Štíty), tam pouze bude napříště jezdit vlak."

Náklady na ten "cancourek" mohou být vyšší než celkový přínos elektrizace, což mají různé studie za úkol zhodnotit. Jelikož Králíky jsou malé město, negeneruje zatím dostatečně velké množství cestujících. Také může být výsledkem studie pořízení hybridního nebo bateriového vozidla než elektrizace tratě.


(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
Pátek, 10. září 2021 - 10:44:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5224
Registrován: 3-2004
Také může být výsledkem studie pořízení hybridního nebo bateriového vozidla než elektrizace tratě.

To už tady slýcháváme mnoho let. V reálu nikdy na žádné hybridní ani bateriové vozidlo nedošlo, protože se přitom trochu zapomíná, že dráty se platí z jiné hromádky, než vozidlo. Kdyby se hybridní vozidlo vyplatilo, už tam dávno jezdí!
Pátek, 10. září 2021 - 11:18:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8594
Registrován: 12-2011
Možná proto, že taková vozidla se teprve postupně dostávají na trh. Nemůže tady jezdit něco, co se ještě pořádně neprodává... [nene]
Pátek, 10. září 2021 - 13:05:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5225
Registrován: 3-2004
Když se něco neprodává, nevíme kolik to stojí. Když nevíme kolik to stojí, těžko uděláme srovnávací studii.
Pátek, 10. září 2021 - 13:42:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 7-2009
Alešt: V Rokytnici dnes 750.235, 7 vozů nahoru, 7 ložených dolů a od 20.9. do 29.11. už ani kolo, výluka.
Se vším co má kola nebo kozy jsou problémy!
=M=
Pátek, 10. září 2021 - 13:54:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6626
Registrován: 12-2004
Intelpetr: Já tam vídávám na Os jen naftu, tak se ptám.
Zajímalo by mě, o kolik ještě horší by to bylo na Králíkách.
Pátek, 10. září 2021 - 15:11:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 406
Registrován: 12-2011
intelpetr: náklady na elektrifikaci by měla zaplatit EU pokud jsem to dobře pochopil z článku.Pokud by pomohlo převedení trati pod Pardubický kraj aby byl obnovena osobní doprava tak jsem pro.A jedná se jen o dráty nebo i rekonstrukci trati?

A co cancoureček trati Nýřany-Heřmanova Huť která se bude drátovat?? Tam se to nemůže vyplatit nikdy a přesto se drátovat bude.
Adam_r
Pátek, 10. září 2021 - 15:21:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 10-2003
Když se něco neprodává, nevíme kolik to stojí. Když nevíme kolik to stojí, těžko uděláme srovnávací studii.
Dvouzdrojovu jednotkou (el+diesel) jsem jel uz pred 10 lety ve Francii. Takze urcite je co srovnavat.

A co cancoureček trati Nýřany-Heřmanova Huť která se bude drátovat?? Tam se to nemůže vyplatit nikdy a přesto se drátovat bude.
Tam se pocita s primymi vlaky do krajskeho mesta s jizdni dobou cca 45 minut. Takze pokud po elektifikaci Stitu otamtud dojedete do hodiny vlakem do krajskeho mesta (Olomouc/Hradec, nebo Pardubice), tak pak jde o srovnatelne vyznamnou stavbu.
Pátek, 10. září 2021 - 15:37:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8595
Registrován: 12-2011
Nýřany - Heřmanova Huť je příměsto krajského města.

Štíty jsou absolutní nesmysl.
Pondělí, 13. září 2021 - 22:25:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 395
Registrován: 3-2013
Vhd sl:"Obávám se, že nejde o nějaký čas ani o ježdění obden. Zajímavé by bylo, zda to tak jako Vy vidí např. Videosen na Broumovsku... Myslím že ne, Time."

Netuším, kolik lidí by dojíždělo obden, nevím ani, kolik lidí dojíždí za prací.
Já bych se vůbec nezaměřoval na žádnou skupinu lidí, na Broumovsku jsme z pohledu běžného žití stejní, jako jinde, jen máme jiné podmínky. A tak nějak chceme podobně žít - užívat kultury, sportovat, nakupovat, provozovat turistiku, navštěvovat doktora a úřady, pracovat. Dělat tady nějaké rozbory a srovnávat je teda pro kočku. Asi tak, jako v Praze i ve Lhotě mají lidi 230V v zásuvce, asi tak chceme u nás slušnou dopravu, která je dávno ve vnitrozemí. K vysvětlení co si představuju pod pojmem slušná doprava použiju větu jednoho pána:
"dnes neměříme vzdálenost v kilometrech, ale v čase, každý se ptá: za jak dlouho se tam dostanu?"

Vaše tvrzení, že dojíždění se podepisuje na rodinách, tak to je určitě pravda, ale to dojíždění přece nemá na svědomí dráha, lidi dojíždí auty, to je prostě fakt! Z Broumovska se dopravuje dřevo a máte za to, kdyby se vytrhaly koleje, že ty klády zůstanou v regionu? Prostě silnice dopravu přebírá, železnice není schopna konkurence. Voda z Teplic, kovošrot, kámen…,
Cpaní peněz do něčeho samo o sobě ještě neznamená, že jde o řešení problému.
Úterý, 14. září 2021 - 10:05:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5226
Registrován: 3-2004
jsme z pohledu běžného žití stejní, jako jinde, jen máme jiné podmínky. A tak nějak chceme podobně žít - užívat kultury, sportovat, nakupovat, provozovat turistiku, navštěvovat doktora a úřady, pracovat.

A zde je zakopáno celé jádro pudla vašeho omylu.

Když žiju v zapomenutém kraji mimo civilizaci, tak prostě nemůžu očekávat, že budu mít služby jako ve městě. Stejně tak ve městě nemůžu žít jako na vsi...
Úterý, 14. září 2021 - 11:18:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 668
Registrován: 8-2005
V sobotu se uskuteční zvl. jízda s lokomotivou 751 232-0 z Litomyšle do Žamberku a zpět, níže leták [vypravci]
Úterý, 14. září 2021 - 20:47:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 396
Registrován: 3-2013
Honzasl: "Když žiju v zapomenutém kraji mimo civilizaci, tak prostě nemůžu očekávat, že budu mít služby jako ve městě."

Podmínky o kterých jsem psal tady dříve byly, a nebyla tedy taková nutnost za nimi cestovat. Pro Vaši informaci byl tady dostatek pediatrů, zubařů, nemocnice, daleko ve větší míře k nám jezdili umělci, nakupování bylo v celé republice na stejné úrovni, a hlavně tady bylo dostatek zaměstnání (depo, Meopta, práce v lese, textilní průmysl... na vše si najednou nevzpomenu, ale jedná se o tisíce lidí). Spousta jmenovaných věcí se roky přesouvá do vnitrozemí a Vy se divíte, že chceme lepší dopravu?

A aby bylo jasno a aby nedošlo zase k omylu, nevolám po návratu do minulosti, jen srovnávám časy z hlediska podmínek z hlediska potřebnosti dopravní obslužnosti, toto bych rád zdůraznil.

Jinak jsem psal, což snad bylo k pochpení, o regionu, ve kterém je šest měst, Náchod má 20.000 obyvatel. Až budete někoho příště upozorňovat na omyl, zjistěte si o čem se psalo.
Středa, 15. září 2021 - 08:26:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5227
Registrován: 3-2004
Svet se dělí na Prahu, Brno, Ostravu a venkov.

Náchod je prostě venkovské sídlo, v podhorském kraji.

Chtít pořádnou dopravu do centra je správné a legitimní. Toužit po mezinárodních rychlících přes je čiré bláznovství.

Mmch. celá stavba Choceň-Broumov se z dnešního pohledu jeví trochu jako finanční tunel, nikdo tehdy přeci nemohl věřit, že tudy pojede nejaký významný mezinárodní provoz. Aneb betonová lobby ....
Středa, 15. září 2021 - 11:58:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 397
Registrován: 3-2013
honzasl: "Toužit po mezinárodních rychlících přes je čiré bláznovství."

Víte, v čem je jádro pudla? V tom, že pláčete sice hezky, ale na cizím hrobě, tedy, jestliže jsem psal o něčem, co je v jednání, ještě neznamená, že jsem po tom toužil. Už jednou jsem Vás upozorňoval, aby jste si zjistil o čem se psalo.

Co se týče trati Choceň - Broumov, ta vznikla v době mocnářství a tehdy mělo její trasování smysl. Osamostatněním Čech vůči Rakousku pochopitelně změnilo priority. Opět, už se o to tady rozebíralo v souvislosti se spojkou a s "revitalizací".

Jinak, na co si dělíte svět je čistě vaše věc.
Pátek, 17. září 2021 - 08:05:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1743
Registrován: 7-2002
nikdo tehdy přeci nemohl věřit, že tudy pojede nejaký významný mezinárodní provoz. ... před takovými úsudky by bylo dobré si nastudovat aspoň elementární základy dějepisu obecného i železničního. Zrovna v souvislosti s touto tratí se v rámci pruského velikášství hovořilo i o relaci Berlín - Bagdád ....
Pátek, 17. září 2021 - 10:27:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 172
Registrován: 8-2018
Mlaďochům v oboru (viz RosťaV) nikdo nenaznačil, že tudy udržitelná cesta nevede

nevím, jaká máte kritérium na to, kdo je ještě mlaďoch a kdo už ne, ale myslím, že cca 15 let se už v oboru pohybovat bude (přesně to psát nebudu, protože v našich končinách není dětská práce společensky přijatelná [wink])

Jaký přínos má dálnice pro obyvatele Smiřic, který se pohybuje běžně jen mezi Hradcem a Jaroměří?

že když pojede do HK po dnešní I/33, nebude několik minut čekat, až se mu podaří odbočit doleva na hlavní, že nebude před kruháčem u ČKD čekat v koloně a myslím, že v kombinaci s D35, že se i uvolní průjezd vnějším okruhem v Hradci. A obecně - kdykoli nebude vynervovaný z toho velmi hustého a nebezpečného provozu.

Obecně (to nemyslím teď na Vás) nechápu názory, že D11 končící u Jaroměře nemá žádný význam - I/33 je od HK do Jaroměře extrémně přetížená a nebezpečná. I kdyby zmizela pouhá 1/3 třetina dopravy na dálnici (tedy ten, kdo jede na Dvůr a Trutnov, bude to ohromná úleva, i pro průjezd Jaroměří, zejména kruhový objezd u Penny (I/33, I/37, II/299). On je docela adrenalin i jet po II/285 od nemocnice na Velichovky, protože zjistit, zda jede něco od Heřmanic je někdy oříšek (podzim, zima - zamlžené zrcadlo, zima - námraza na zrcadle).
Sobota, 18. září 2021 - 07:49:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1593
Registrován: 1-2006
-ds-:

Naposledy na toto téma - do Podorlických nepatří...

Těžká otázka, k mlaďochům. Asi bych jako ekvivalent použil svého o 7 let mladšího bratra. Je v dopravě, ale z různých důvodů, a to ne na straně toho, že by na to neměl, se zasekl v určité příspěvkové organizaci, kde se po něm moc nechce a kde, nudí-li se, rozreje co se mu dostane pod ruku. Baví ho to, čert vem peníze i nějaký profesní růst. Zbývá mu spousta času na snění, ideály jak by co v dopravě mělo fungovat. Spousta času na vypilovávání argumentů pro A, kdy B, které velmi úzce souvisí, zanedbá. O dopravě se s ním diskutovat nedá. Ale je to jeho volba, kterou respektuji.

V případě toho, o kterém se bavíme, vím o koho jde. Párkrát jsme se potkali i na živo profesně. Vnímám i to, že čas postupuje. Možná proto mne dráždí, když v diskusi prosazuje řešení, které sice je správné z hlediska jeho oboru, ale v kontextu je problematické - peníze, podpora centralizace, ztráta času spousty lidí tím, že jejich životy, a tím do budoucna i životy jejich dětí, budeme mařit časem na dojíždění... Je fajn sledovat řešení, kterými těm lidem, pro které to děláme, máme co nabídnout. Určitě jsou lepší sny než deprese z prázdných autobusů v kraji. Ale ten kontext by měl mít podstatně širší přesah. A to je to, co mi u mlaďochů chybí. U starších to člověk s pochopením přejde s tím, že prostě to tak je a "dětma nezatopíš..."

Není to o despektu. Pokud by se objevil Rosťův životopis u nás, je ta prázdná židle tady v kanclu jeho. Proto, že má zájem. Proto, že se do věcí dokáže zažrat. Měl by možnost rozjet a dělat svou profesi na největších stavbách v regionu i v republice. Pokud by dával, měl by možnost skládat jednotlivé dílky mozaiky stavebních prací do obrazu, který má být při stavbě funkční (postupy) i z hlediska jeho oboru. Vymýšlet, jak to udělat, aby to lidi zasáhlo co možná nejméně. Problém je, že, krom volného času, by ho ta práce připravila o sny a ideály. Po tolika letech už člověk otáčí o 180 stupňů jen velmi těžko.

Ke Smiřicím - jezdí přes Rusek a, pokud nejezdí častěji dál po D11/35, nebudou ochotni platit známku. D11 to navede na západní okraj HK, odkud je HK neřešitelný špatnou prostupností radiál ve špičkách. Odlehčí I/33, ale dá se čekat, že jak na té, tak přes Rusek, to na léta zabijí opravy. O odříznutí Rodova a jediném pěším přístupu do Smiřic přes EXIT 104, kde se chodník nedostavil, nemluvím. Okolním přinese hodně, pro Smiřice jen problémy.
Kříž
Sobota, 18. září 2021 - 09:19:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 377
Registrován: 11-2005
I/33 je od HK do Jaroměře extrémně přetížená a nebezpečná.

No já nevím. Na jednu stranu si říkám, že možná ta přetíženost ji dělá bezpečnější. Faktická rychlost je zde 70 km/h a u odboček typu Předměřice/Neděliště ještě nižší. Předjíždět moc nejde a v podstatě se kromě některých Poláků o to ani nikdo moc nesnaží. Ke smrťáku sice občas dojde, ale vzhledem k tomu co se tam děje, to je ještě hooooodně dobrý.

Nic, nebudeme to moc rozebírat, ale je pravda, že od otevření D 11 min do otevření obchvatu Jaroměře//Čáslavek//... z toho možná budeme mít spíše smíšené pocity.
Sobota, 18. září 2021 - 12:18:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4687
Registrován: 5-2004
No já nevím. Na jednu stranu si říkám, že možná ta přetíženost ji dělá bezpečnější.

Tenhle efekt pozoruju už dlouho na kole ve městě. [happy] A v jůesej zaznamenali během lockdownu obrácený efekt, kdy volnější provoz vedl k velkému nárůstu ježdění vysoko nad limitem a s tím souvisejících nehod s úmrtími a těžkými zraněními (např.).
Sobota, 18. září 2021 - 15:22:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 978
Registrován: 3-2009
Párkrát jsme se potkali i na živo profesně.
Asi ano, ale myslím, že jsme se nikdy přímo nebavili, určitě bych vás nepoznal. Ale jméno, povolání i bydliště (město) je mi známo [happy]
15 let ještě v dopravě nejsem, ale nemám k tomu daleko.
Za tu dobu jsem si už prošel kdečím jak profesně (například jednání s opravdu mnoha starosty), ale také jsem díky tomu získal z dat za už poměrně dlouhou dobu přehled o tom, jak se mění chování cestujících, a ty trendy jsou zřejmé. Být mladý také znamená mít přátele v tomto věku a z jejich chování se dá celkem usoudit, kam společnost směřuje. V některých věcech z toho mám radost a v některých méně...

Také jsem se odstěhoval na "venkov" (i když - jak to vlastně definovat? podle některých škatulek bych se do venkova asi nepočítal, jelikož jsme město) a musím říct, že se tady cítím opravdu více v pohodě, přestože musím dojíždět, ale ne každý den.
Pro zajímavost pocházím z Moravy a vím, kolik lidí odtamtud jezdí a prací do Prahy, přestože je to fakt daleko a tedy to v praxi znamená týdenní dojížďku. A ti lidé tam nezačali jezdit proto, že by to bylo "blízko" (ať už časově nebo kilometricky), ale proto, že jim buď nic jiného nezbylo (=neměli v regionu práci), nebo prostě chtěli víc (peněz). Někteří mají ve výsledku více jen o tolik, že jim to pokryje náklady na dopravu a bydlení v Praze - motivace takových lidí mi není jasná, ale vím, že takoví existují... Já osobně si například týdenní dojížďku do zaměstnání sám na sobě nedokážu představit. Ale přeci jen proto, že to ze svého pohledu považuju za divné, tak nenavrhnu například zkrátit nedělní vlaky, aby tolik lidí nejezdilo na týdenní dojížďku? Někomu to tak vyhovuje a poptávka po tom je a jako dopravák mám hledat řešení, jak tu poptávku po dopravě uspokojit v nějakém rozumném poměru kvality, rychlosti, četnosti, ceny (pro cestující i pro erár), ekologie a samozřejmě dalších aspektů. Ale nejsem tu od toho, abych řešil, jestli je správně, že lidi dojíždí týdenní dojížďku (a zároveň nejsem naivní, abych si myslel, že když takové vlaky zruším, tak se přestane dojíždět).
Pokud se někomu podaří vyřešit, aby ti lidé do Prahy nedojížděli, tak jako dopravák budu řešit "úlohu", jak je dopravit například do Zlína či do nejbližšího města nebo sousední vesnice, anebo budou mít práci přímo v místě a já budu bez práce [happy]
A pořád si myslím, že jsme tady na dopravním fóru a vedeme debatu dopraváckou, nikoliv sociálně-geografickou, nebo dokonce filozofickou. Do takové debaty bych se také klidně zapojil, ale sem to podle mě nepatří.
Sobota, 18. září 2021 - 15:38:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 979
Registrován: 3-2009
Obden to zužujete na profese s vyšší kvalifikací, jejichž přítomnost není nezbytná.
Ano, obden je to spíše o profesích s vyšší kvalifikací, těch ale přibývá. Ale také máme ne úplně zřídka 12h směny, které dojíždí v průměru 3,5* týdně a existují i 24h směny, i když tyto jsou spíše výjimečné. Ty modely jsou prostě různé...

Je to v daném segmentu majorita? To netvrdím, ale myslím, že je to zajímavá skupina a bude se zvětšovat.

Je to ekonomický segment, který v hromadné dopravě v nějakém nezanedbatelném množství v našem kraji potkáte? Ano, zejména ve vlacích (i regionálních) potkáte lidi napříč obory a kvalifikací (nemyslím úplně lokálky s 810, ale zároveň to nemusí být nutně koridor). V autobusech je to méně časté, ale na některých trasách takové lidi taky potkáte, konkrétně v KHK například trasa HK - NMnM - Náchod.

A Vy sám, vejdete se do modelu, který popisujete,
Dalo by se říct, že ano. Dojíždím cca obden a rozhodně nejsem sám, ve vlaku se docela bavím se spolucestujícími (a s kolegy v práci se taky bavím, se spolužáky taky...).

tedy naučil jste se a už budete dělat na sebe?
Lze to ve Vašem oboru s Vašimi zkušenostmi?
Ano, lze. V oboru se takoví najdou a o zkušenosti nemusíte mít obavu, jak už zmínil i předřečník -ds-. Už jsem tak nějakou dobu fungoval a do budoucna se uvidí, je to jedna z variant.
Neděle, 19. září 2021 - 23:50:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 173
Registrován: 8-2018
Naposledy na toto téma - do Podorlických nepatří...

no úplně nepatří, ale přece jen něco málo napíšu :-)

Smiřice jsou svým způsobem bitý za to, že jsou na vlaku. Kdyby se muselo takové kvantum cestujících odvézt autobusem, budou muset mít ve špičce možná i čtvrthodinu. Ne že bych jim to přál, dojíždět busem do HK, ale na interval by to měli rozhodně lepší ... Takhle mají smůlu, že mají kapacitní dopravní prostředek

Těžká otázka, k mlaďochům.

přesně tak, to že někomu je 25, nebo 30 neznamená, že mentálně se neumí vcítit (aspoň částečně) do násobně staršího...

Ke Smiřicím - jezdí přes Rusek a, pokud nejezdí častěji dál po D11/35, nebudou ochotni platit známku.

do HK určitě ne.

Sice ne denně, ale sem tam se pohybuji jak na I/33, tak zadem po tuším III/2997 a nevidím po ní nějaký šňůry aut. Asi jsou časy, třeba mezi 6 a 7, kdy se najíždí do skladištní zóny, to budou ale i lidi z Jaroměře a je logické, že tudy jedou. Naopak vidím snahu odbočovat z III/30811 několik aut v řadě kdykoli v průběhu dne.

O odříznutí Rodova a jediném pěším přístupu do Smiřic přes EXIT 104, kde se chodník nedostavil, nemluvím. nedokážu posoudit, neznám konkrétní problém.

Okolním přinese hodně, pro Smiřice jen problémy.
již jsem psal výše, myslím, že se jim právě zlepší ta jízda včetně najíždění po "státovce"

Určitě přes Smiřice nepojedou lidi od Opočna, co končí cestu v HK, ale ti, co pokračují buď na Prahu, nebo Hořice. A takových nebudou davy. Řekl bych, že pomalu největší dardou, co se týče nákladní silniční dopravy v ORP Dobruška (mimo tranzitu po I/14), je doprava do cukrovaru do Meziříčí a ta přes Smiřice jezdí tak jako tak, když jsou okolo nich pole, kde se řepa pěstuje ve velkém. Jinak nevím o žádném velkém zdroji/cíli, který by generoval kolony náklaďáků. Dřevo z hor bude, předpokládám, končit svoji silniční pouť na nádraží v Opočně. Třeba po II/298 mezi Opočnem a Třebechovicemi vídám kamiónů hodně málo - může být způsobeno i podjezdem v Očelicích. Každopádně i na II/308, na kterou by se napojovali asi v Malém Meziříčí je situace obdobná. V osobní dopravě nebude proud za Hradec taky kdovíjak velký. Snad v zimě na sjezdovky do Olešnice a Deštného plus běžkaři na Šerlich se mohou vydat na cestu z větších dálek ve větší míře. U těch se dá předpokládat, že pojedou podle navigace spíše, než místní a ta je může stahovat přes Smiřice.

Nic, nebudeme to moc rozebírat, ale je pravda, že od otevření D 11 min do otevření obchvatu Jaroměře//Čáslavek//... z toho možná budeme mít spíše smíšené pocity.

to určitě ano, zejména nákladní doprava silně převažuje směr Náchod, ale nějaké postřehnutelné ulehčení bych přece jen čekal. Třeba kolony od Tanexu ke Špici, zpravidla způsobené tím, že musí na kruháči dávat přednost těm, co jedou od HK na Dvůr/TU, tak tohle by se myslím mělo hodně zlepšit. Takový kamión se v tom kopečku před kruháčem nerozvášní hned, když musí zastavit...

Sám jsem zvědav, jak se to projeví jak na I/33, tak na hradeckém okruhu i na trase přes Smiřice [wink]
Kříž
Pondělí, 20. září 2021 - 09:21:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 378
Registrován: 11-2005
a nevidím po ní nějaký šňůry aut.

To já také ne, ale tvrdit; do HK určitě ne je trochu "silné".

Ač ta silnice je "skákavá" a je na ní pár dost blbých míst, žádná katastrofa se tam nekoná. Asi místní vědí co si mohou dovolit a chovají se rozumně.
Pondělí, 20. září 2021 - 22:15:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1594
Registrován: 1-2006
RosťaV, -ds-:

Sorry, psal jsem, že víc ne, i když by bylo o čem.

Pro ilustraci Smiřic pár vybraných čísel z minulého týdne, kterej byl tedy na poměry nějak slabší:
- 6203 9/-2 (v HK -35), 934 10/-2, 6271 25/0, 1887 17/-2, 6202 10/-4, 1465 cca 50/-12...
- 315 04:58 prázdný 1/0, 05:38 prázdný 1/0, 05:57 jeden ve voze 0/0, 06:52 1/-19 (děcka do Smiřic), 06:57 2/-6 (děcka do Smiřic)...
- 311 05:57 JAR ve voze jeden 1/-1, 05:57 HK ve voze cca 15 0/-1, 06:55 ve voze cca 20 2/-5...
Děcka, ženský, lidi před důchodem.

Auta k I/33? Těžko se bude vyhodnocovat vliv D11 - COVID změnil hybnost a stále jsme výrazně pod sčítáním 2016. A jak na potvoru si zrovna dneska dala řepná kampaň pauzu... :/


Úterý, 21. září 2021 - 19:02:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 980
Registrován: 3-2009
Nástup do rychlíku ve Smiřicích 10 lidí, výstup z 6203 v HK 35 lidí, to mi oboje přijde dost málo oproti tomu, co si pamatuji...
Jinak to jsou zhruba čísla, která bych čekal.
Úterý, 21. září 2021 - 22:32:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1597
Registrován: 1-2006
RosťaV:
Na 934 se asi podepsal poslední teplý týden a související dovolené. Dost povědomých tváří tam chybělo. Standard byl i přes léto 15-20. Obecně je to ale o tom že pokud se nepropíše logistické centrum Lídlu a ukončení spalovacích motorů, bude to v další objednávce na poloprázdné autobusy. Držej to děcka do HK. Jen tady nebo je to po COVID po kraji plošné a lidi co jezdili (starší) zůstávají doma?
Čtvrtek, 23. září 2021 - 10:57:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 453
Registrován: 3-2009
Včera tedy 22.9 probíhaly na trati č.024 zkoušky nove netrakční dvoupodlažní jednotky pro Moravskoslezský kraj s lokomotivou řady 389. Postřehnul jsem tři obraty během odpoledne. Bohužel neměl možnost vyfotit. Neví se zdá budou probíhat zkoušky i dnes? V případě takových zkoušek se tu objevila informace předem a těd už nic
Pátek, 24. září 2021 - 08:41:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 454
Registrován: 3-2009
No tak odpovědi jsem se za dva dny nedočkal, tak jak bývalo zvykem dříve, kdy se zde objevovaly aktuality, popřípadě téměř okamžité odpovědi na otázku. Teď už se tu řeší kolik kde nastoupilo a vystoupilo lidí.
Pondělí, 27. září 2021 - 00:03:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2021
M124 Komarek v Dobrušce

vkládám pozvánku na jízdy M131 Hurvinka a parního vozu M124 Komarek na trati z Dobrušky do Opočna pod Orlickými horami a zpět, které se uskuteční v úterý 28.09.2021.
Pondělí, 27. září 2021 - 00:06:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2021
M124 Komarek v Dobrušce

vkládám pozvánku na jízdy M131 Hurvinka a parního vozu M124 Komarek na trati z Dobrušky do Opočna pod Orlickými horami a zpět, které se uskuteční v úterý 28.09.2021.

Úterý, 28. září 2021 - 09:22:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 337
Registrován: 2-2010
Mohu se zde zeptat, jestli už o tom neproběhla širší diskuze, jaké změny čekají v dohledné době Dolní Lipku? Mluví se o kde čem. Díky za odpovědi.
Úterý, 28. září 2021 - 12:41:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 639
Registrován: 2-2007
Hl. Verměřovice: v současné době jsou odpojeny závislosti mezi výhybkářskými stavědlovými přístroji a řídícím přístrojem v dopravě. Přístroj v dopravě byl demontován (na stavědlech nevím). Chystá se JOP.
Systémový_specialista
Úterý, 28. září 2021 - 13:41:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9
Registrován: 6-2021
Azuritek: <ot>Tak to je opravdu grafická perla, chybí už jen aby to bylo v Comic Sansu [crazy]</ot>
Ale akce samotná [ok]
Úterý, 28. září 2021 - 16:06:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 984
Registrován: 3-2006
...něco z dnešní akce Komarek
Úterý, 28. září 2021 - 20:03:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 442
Registrován: 12-2017
Také přihodím několik fotek parního vozu


Středa, 29. září 2021 - 15:40:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7717
Registrován: 9-2003
A zmizel známý kamenný most u Červeného Potoka.. viz..
http://www.moravska-pohranicni.cz/index.php/aktuality/443-cerveno potocky-kamenny-most-sel-k-zemi?fbclid=IwAR0SBL7TA-ogBRw0wuX62Tw_ Tp_jpP6Poa2LmFO_F_BQA2HkqB6BJY7Yws8

[angry]


..pořádná mašina má kotel a komín..