Diskuse » Železnice » Tratě pod Jedlovou » Archiv diskuse Tratě pod Jedlovou do 25. 7. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě pod Jedlovou do 25. 7. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pondělí, 19. července 2021 - 20:31:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 303
Registrován: 1-2021
Ono to bylo směrováno na Brama a jeho nesmyslným výrokům. Jestli si to někdo další vztáhne na sebe, za to já nemůžu. Nicméně jak píšu nejen já, celá sranda hlavně stojí prachy zákazníky, nejen dopravce.

Prcek:
To ve své podstatě nikdo neví. Celý problém je nepružnot DB Netz. Věřím, že kdyby byl stav obrácený, tak to Němci řeší.
Ono ve své podstatě nejde o těch 400l nafty na loko, ale o to obsazení dvěma fíry s plnou Němčinou, potom co nám sousedi zamázli původní D100. Potom předávka, protože ČDC předává více dopravcům. Nicméně nemyslím, že by Triangula, BFL, HSL a jiné neměli jeden nebo dva traktory.
Nakonec Vojtanov se jinak řešit taky nedá.

Jestli mají lidi sedět na cimře, ať už vnitráci nebo ti přes čáru, tak můřou jezdit. Jen by se musel doplnit stav HV. To ostatní co vypisoval Bram je nesmysl, byť to nebyl schopný ani obhájit nebo nějak doložit.

Nakonec jsou zákazníci, co přistoupí i na vyšší cenu, když se jim nabídne relativně rychlé resp. odklonové spojení.
Pondělí, 19. července 2021 - 21:04:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14357
Registrován: 8-2004
Prcekzlipy:
"Když se postavilo, co se postavilo, není se divit, že jsou problémy v uzlu Lípa [lol] Poděkujte, těm, co se na tomto díle podepsali"
Uzel Lípa ve smylsu stavebním, tedy stanice Česká Lípa hl.n., je z hlediska GVD zcela v pořádku.[kiss]
Bram:
"A jsou traktory v dostatečném množství? ... Na tyto dvě otázky je jednoznačná odpověď, která zní NE."
[ok]
J.M.:
"Až to přijde, tak se prostě nákladní doprava do Německa po dráze zastaví? Nebo jak to bude? To je jako čekat na Godota, všichni vědí, že situace je zoufalá, ale asi se čeká na základnový tunel VRT. Situace na přechodu Děčín/Bad Schandau je tristní i za normální situace a léta s tím nikdo nic nedělá."
Situace je sice tristní, ale míč je většinově na straně Německa a tomu je prostě trať kamsi na Balkán dost ukradená. Prostě má jiné priority. To se nevyřeší tady v Česku.
753006:
"Ale třeba v případě plánovaných výluky (podzim a nickolejný provoz) by přece tohle již naplánovat šlo."
Na podzim plánuje nickolejný provoz DB Netz. Jsem opravdu moc zvědavý, jak Němci ty státní postrky naplánují. Fakt. Už se těším.
Petr_Šimral:
"Jo jo, já vlastně zapomněl. Bylo mi ctí, potěšením a národním svátkem..."
[ok][happy]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Prcekzlipy
Pondělí, 19. července 2021 - 21:47:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4055
Registrován: 11-2007
[lol][lol][lol]

Pusu posílat nebudu neb jsem jiného zaměření než Vy [wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem Prcekzlipy.)
Pondělí, 19. července 2021 - 22:33:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11325
Registrován: 5-2002
ad modely 742: Ono to bylo směrováno na Brama a jeho nesmyslným výrokům. Jestli si to někdo další vztáhne na sebe, za to já nemůžu. Nicméně jak píšu nejen já, celá sranda hlavně stojí prachy zákazníky, nejen dopravce.

Toto platí pouze u velice krátkých ad-hoc kšeftů. Všude jinde máte cenu sjednanou, časté bývá i penále za zpoždění, byť zde jde o vyšší moc.

A protože jde o vyšší moc, tak nezajímáte ani provozovatele dráhy či drah, nemohli to ovlivnit.

To ve své podstatě nikdo neví. Celý problém je nepružnot DB Netz. Věřím, že kdyby byl stav obrácený, tak to Němci řeší.
Ono ve své podstatě nejde o těch 400l nafty na loko, ale o to obsazení dvěma fíry s plnou Němčinou, potom co nám sousedi zamázli původní D100. Potom předávka, protože ČDC předává více dopravcům. Nicméně nemyslím, že by Triangula, BFL, HSL a jiné neměli jeden nebo dva traktory.
Nakonec Vojtanov se jinak řešit taky nedá.


Ještě pořád se bavíme o odklonech vzniklých neprůjezdným Děčínem nebo jste byl v OBI, koupil jste si kyblíček, lopatičku a právě se vrháte něco budovat?

Odklony: řekněme zjednodušeně, že pokud se dá jet pod dráty, tak je to to nejlepší v té bídě, co může být.

ODKLON A: Děčín - Ebersbach - Drážďany Dlouhé - cca 142 km, nevyhovující sklonové poměry 17 - 20 promile, nutnost nezávislých lokomotiv obou infrastruktur, krátké stanice, nízký normativ hmotnosti, nízká přechodnost. Vysoká spotřeba nedostatkových lokomotiv, strojvedoucích obou infrastruktur, nafty a hlavně nízká propustnost. Nemožnost použití BR 232.
ODKLON B: Vojtanov - Plauen - Reichenbach O dost kratší - cca 84 km, vyhovující sklonové poměry z CZ, z DE nevyhovující úsek Adorf - Bad Brambach (nutno nadvakrát), stačí loko DE, strojvedoucí DE, slušná propustnost i délka souprav. Blbé je, že v Plavně nejde přepřáhnout a tak se musí až do Reichenbachu. Možnost použití BR 232.
ODKLON C: Tršnice - Aš - Selb - Hof Nejkratší - cca 57 km, nevyhovující sklonové poměry 17 promile, lokomotivy CZ + DE, velmi nízká propustnost, omezení délky, strojvedoucí obou infrastruktur. Nemožnost použití BR 232.
ODKLON D: Cheb - Marktredwitz - Hof Druhé nejkratší, ale úvrať. Max. 10 promile, 1600 tun oběma směry, slušný normativ délky, strojvedoucí i loko stačí DB, přes den dost omezené osobní dopravou Cheb - Marktredwitz, v noci při zrušení nočního klidu pohoda, možnost použití BR 232. Zvyk obslužného personálu na nákladní dopravu.

Tak schválně, co byste si pánové vybrali vy???
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Úterý, 20. července 2021 - 06:22:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 304
Registrován: 1-2021
Tak ještě se do toho Chebu dostat, když jsou jednokolejný provozy přes Poříčany, Lysou, do Berouna a na severu pro změnu do TP a po Úpořince.

Trs Ebr a 20 promile na Jedlovou, ale nic co by se nezvládlo pokud vlak bude mít kolem 1000-1500t, bez omezení přechodnosti. Stejně jak nevím nic o zákazu 232, 233, protože těch fotek za poslední roky mám a viděl jsem nemálo.
Nedostatek HV je poměrně obecný pojem, pokud se bavíme třeba o nějakých 4 - 6 strojích, tak nevidím problém. Totéž platí u jiných dopravců.
Pokud strojvedoucí nejezdí na vnitro a ani přes čáru, pak jich nemůže být nedostatek. Jediný problém je v seznání, což si každý řeší po svém, to asi netřeba řešit, když třeba RML nemá problém do Ebersbachu vyrazit s 4x 74X.

Ceny jsou za přepravy dané, jak kde a jak u čeho. Dokonce u pravidel je jistý velký zákazník schopen připlatit za odklon, ale to už jsem zmiňoval.

Nicméně jedno jaká, ale odklonová trasa se měla řešit už dávno, protože tohle se opakuje 2x do roka. A věřím, že pokud by byl stav obráceně, pak by Němce nezajímalo, že my nemáme někde zadrátováno.
Úterý, 20. července 2021 - 07:29:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2804
Registrován: 3-2011
Doporučuji si přečíst příslušná pohraniční ujednání. Řada 232 je u nás schválená jen na tratích Cheb - Schirnding, Cheb - Bad Brambach, a Děčín - Bad Schandau. Nikam jinam jaksi nesmí. [nene] I když by to byl pěkný šotoodklon s ludmilou přes Jedlovou, což?

Myslím, že tu PŠ velmi pěkně popsal, proč jsou jediné dvě "jakž takž" použitelné odklonové trasy B a D. Kilometricky je to sice zajížďka, ale nejkratší úsek pod trolejí, nižší sklony, propustnost, ale hlavně - nejjednodušší provozní dispozice, když na odklonovou vozbu stačí jen jedny náležitosti. I když bychom asi rádi viděli silnou nákladku přes Jedlovou, za současných podmínek je to holý nesmysl ekonomicky i provozně.
Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.

Vítejte v zemi neomezených možností.
Úterý, 20. července 2021 - 08:07:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 305
Registrován: 1-2021
Proboha, proč byste jezdili s Ludmilou přes Jedlovou? Copak v letech 2002 a 2004 tam něco takového jelo?
Kdyby to byl ultraprůser, tak by to jiní dopravci nevolili jako alternativní trs. Nakonec i chemii dokážeme vláčet přes kopec místo rovnější trs přes DS s použitím 1x E a 1x 232.

Ten ekonomický průser je nynější stav spíš pro zákazníky. Jinak už bych se opakoval, co se týče dohod k přepravám atd.
Nakonec se stačí podívat u nás na různou odklonovou vozbu, vč zmínění trs přes Úštěk nebo nedávné tahání dřeva přes Křižany do DC a dál do Domažlic.
Aneb čas jsou peníze...
Úterý, 20. července 2021 - 08:17:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12619
Registrován: 4-2003
modely742:Proboha, proč byste jezdili s Ludmilou přes Jedlovou?

Nejspíš proto, aby odpadl přepřah v Ebersbachu a mohl to s jednou lokomotivou absolvovat mezi Děčínem a Drážďany jeden strojvedoucí s papíry pro infrastrukturu jak v CZ, tak i v DE.


Copak v letech 2002 a 2004 tam něco takového jelo?

Je rok 2021, nikoliv doba před téměř dvaceti lety, kdy měly na přepravy mezi CZ a DE monopol pouze společně ČD a DB.
Prcekzlipy
Úterý, 20. července 2021 - 08:34:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4056
Registrován: 11-2007
Přes Ebr jezdil pravidelně i Unipetrol, ne jen ČD a DB za dob odklonů...
Úterý, 20. července 2021 - 10:09:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 306
Registrován: 1-2021
Aha, tak budeme čekat, až SŽ udělá přechodnost 232, protože třeba s 231 to vzít nejde.
Nicméně je úsměvný, jak se zde argumentuje s přepřahem a Cheb co by vzor najednou přepřah je OK a nikdo nepožaduje 232 třeba až do Plzně...
Je zajímavý, že pisatel si dokáže v jednom příspěvku takto protiřečit. Aneb nejde to, protože se požaduje 1 loko a 1 LČ a proto se jede přes Cheb, kde se přepřáhne a tam už se s více loko a LČ může.

Já obdivuji lidi, co dokáží na krp rozjet více debat, vedle o ČD, o kus dál o infrastruktuře a zde o nákladní dopravě. Doprčit proč takový všeználek není už někde na postu generálního ředitele nebo lépe rovnou ministra? Samozřejmě i se svými argumenty, které snadno doloží fotem postávajících a neschopných lokomotiv, nejlépe z odkazem na nějaká tisková periodika.
Neskutečná nehospodárnost a plýtvání kapacitou.
Úterý, 20. července 2021 - 10:33:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2805
Registrován: 3-2011
Tondo, promiň, normálně na takovéhle debaty více nereaguji, ale je vidět, žes vůbec nepochopil, o čem se tu mluví, a co se ti snaží vysvětlit.

Představ si jednoduchou situaci: máš vlak, plácnu, Pardubice - Berlín, 400 metrů, 1500 tun (žádné ohromující parametry). Za normálních okolností by se jelo přes Děčín, to je jasné; teď to nejde.
Racionálně - kudy takový vlak protáhnout, aby do toho Berlína dojel s co nejnižšími náklady? Mně teda vychází minimálně dva přepřahy, Cheb a Hof. Z Chebu do Hofu to přetáhne ludmila, cestou je sice úvrať, ale to je pobyt 15 minut a jede se hned dál. Celou cestu vlak pojede s jednou loko, jedním strojvedoucím.

Kdybys chtěl nutně jet přes šotoJedlovou, tak minimálně tři - Děčín, Ebersbach a Dresden. Minimálně na Jedlovou takový vlak vyžaduje 3 loko (asi nějaké 742, 750 apod.), takže dva české fíry. V Ebersbachu nutný další přepřah na další loko (232) s německou četou. Pomíjím, jak tu bylo zmíněno, výrazně vyšší délku neelektrifikovaného úseku (obecně se dá říct, že náklady na 1 km jízdy takového vlaku mimo dráty jsou 2-3násobné, proti jízdě pod nimi), a "zanedbatelnou" sklonovou náročnost.

Ne, Jedlová je prostě pro takové odklony nesmyslný úlet, a i když si myslíš, že to smysl má, tak... opravdu nemá, nebo to nikdo nezaplatí, nebo je to organizačně pro dopravce zbytečně složité. A kapacita té trati opravdu až takovým problémem není. Konec vysvětlení. [kladivo]
Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.

Vítejte v zemi neomezených možností.
Úterý, 20. července 2021 - 11:30:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 307
Registrován: 1-2021
Ale já to chápu, ale pokud máš jednokolejný provozy u nás a Cheb má taky omezenou kapacitu, pak se ti stále hromadí vlaky. To je OK?
Takže buďto můžeš čekat na lepší zítřky nebo prostě situaci řešit tímto způsobem. Ano, dopravce na tom chce trhnout, ovšem jakou to pak má dohru u zákazníka už neřeší, protože ty škody jsou tam astronomický.

Pak se ovšem nedivme, že jsme tam, kde jsme. To bohužel...

Však je to pouze dočasné a nouzové řešení, někteří z toho vyvádí, jak kdyby to měl být od zítra turnus. To už pomíjím nesmyslné argumenty k loko.

Nakonec podobných případů máš u nás mnoho. S tímto postojem bychom pomalu nemohli ani dělat odklony přes Třeboň. Však se podívej kudy některé vlaky jezdí, tuhle třeba Kaluga přes Vysočinu, Bv, Hodonín a na Lideč.
A že to ne vždy jde podle dopravce? Však to už jsem ti vysvětloval s tou Vysočinou, viz obsluha Dačic a Pelhřimova. Nemá smysl to honit do extrému, aby se ušetřil kýbl nafty a 2 hodiny práce čety.

S tímto postojem by nikdy neprojelo AWT přes Úštěk, stejně jako IDSka a o jiných dopravcích nemluvě. Ano, ono je to velmi snadný říct, že místo do Blíževedel, protože kopec, kýbl nafty a pod. vám vozy hodíme nějakou elektrickou jebkou do Litoměřic na dolní. Aneb já na tom trhnu o třetinu víc, v LT nebydlím, tak ať si tam ty lesáci rajtují přes město. Jenže takhle to moc dobře nejde, jednak se vždy najde někdo, kdo je schopný to sjet ve prospěch lesáka a pokud opravdu se tak nestane, pak celý kšeft jde na silnici.
Prcekzlipy
Úterý, 20. července 2021 - 12:22:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4057
Registrován: 11-2007
Alespoň je krásně vidět, že to co šlo před 19 lety, je dnes díky neschopnosti všech zúčastněných subjektů na dráze nepřekonatelný problém. Holt pokrok [lol]
Úterý, 20. července 2021 - 12:40:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12622
Registrován: 4-2003
Prcekylipy:Alespoň je krásně vidět, že to co šlo před 19 lety, je dnes díky neschopnosti všech zúčastněných subjektů na dráze nepřekonatelný problém. Holt pokrok

A je to správný pokrok, byť se to někomu nemusí líbit. Na tyto odklony se v rámci jednotných ČD (rok 2002) daly nejspíš peníze, které nákladní dopravě nepatřily, čili to šlo nejspíš z peněz určených pro osobní dopravu, nebo i z toho, co bylo určeno na údržbu tratí. Rozklíčovat se to dnes už asi nedá, ale s velkou pravděpodobností to tak bylo, protože dnes na toto řešení z dopravců skoro nikdo nechce zejména z finančních důvodů přistoupit.
Úterý, 20. července 2021 - 13:01:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 308
Registrován: 1-2021
Však ano, zákazníkovi sdělíme, že za 9 let mu to odvezeme přes Domažlice a elektricky. Dnes ovšem pokud nedonese kýbl nafty, tak má peška. Co to je 9 let proti věčnosti... naštěstí se po kolejích nevozí banány a ani zvěř, aby to pošlo stářím.

Tento slogan by chtělo citovat vždy, když se v médiích ukáže nějaký ten buditel, co bude chtít dostat zboží ze silnic na koleje.
Prcekzlipy
Úterý, 20. července 2021 - 13:40:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4058
Registrován: 11-2007
No alespoň, že v osobní dopravě takový problém není a to desiro, co jede do Německa nemusí až do Chebu a vezme to rovnou přes Rumburk [lol]

Pokrok to není správným směrem stejně jako dnešní pseudomodernizace stanic, kde jde především o vytrhání kolejí, zkrácení, ùbytek nástupišť, byť v posl.době narůstá objem vlaků os.dopravy...Manipulační koleje totéž. Ale jestli jde o to aby nic nefungovalo, tak to pak ano [happy]
Úterý, 20. července 2021 - 13:48:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11326
Registrován: 5-2002
naštěstí se po kolejích nevozí banány

Ale vozí. Říkáme tomu Banány a zpět vozíme "šlupky" [biggrin]
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Úterý, 20. července 2021 - 14:02:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 309
Registrován: 1-2021
ČD má asi na kýbl nafty, aby projelo do Ebersbachu.

Trošku mi to připomnělo jednu nedávnou debatu, kdy už někdy na začátku roku jeden zákazník nevydržel a raději zvolil jak někteří s oblibou říkají silniční lobby. Přitom stačilo pár let počkat a vydržet série maga výluk. Jenže oni z nepochopitelných důvodů chtěli vyrábět a dávat výplaty zaměstnancům. V roce 2021 by se to ve své podstatě mohlo zdát jako zbytečnost.
Ve světle pokroku světe div se, ve své podstatě to byl i zákazník MTR.
Prcekzlipy
Úterý, 20. července 2021 - 14:07:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4059
Registrován: 11-2007
Jo dnes se holt pokroku říká věcem, které dřív šli běžně a dnes nejdou. Přitom to bývá většinou naopak.
Úterý, 20. července 2021 - 18:12:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2294
Registrován: 6-2019
Ono to s těmi raguliny nebude tak hustý. Skoro bych řekl, že jsem nějaký fotil před několika lety mezi FL a Chebem, čili ne jen v PPS.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Úterý, 20. července 2021 - 18:36:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11327
Registrován: 5-2002
Ano, povolen provoz Tršnice - FL - Vojtanov - SRN, Cheb - FL a Tršnice - Cheb - SRN.
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Prcekzlipy
Úterý, 20. července 2021 - 18:38:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4060
Registrován: 11-2007
A co teprve ten, co dojel až do Litoměřic s výletním vlakem [masinka]
Úterý, 20. července 2021 - 21:59:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7701
Registrován: 5-2010
Tak údajně by měl snad zítra ožít i ten Jiříkov-Ebersbach.
Středa, 21. července 2021 - 04:56:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 598
Registrován: 9-2009
86121 po dlouhé době 753.301 [vypravci]
Prcekzlipy
Středa, 21. července 2021 - 11:35:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4061
Registrován: 11-2007
Drak: Jj Arriva se tam už prohání [proud]
Středa, 21. července 2021 - 14:30:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1165
Registrován: 10-2008
Troška do mlýna :-) Osobně chápu, že Cheb je nejmenší zlo a nejmenší cesta odporu a PŠ to jasně vysvětlil,neb u nich minimálně délkově nic jiného prostě nejde (... a standartně jsou to mimo koridor problémové vlaky za normálních okolností)... ale ... Co třeba ta škodovka ? To ani pro její ucelenky by to nešlo organizovat ? Bolka - Ebr a zpět, točit tři dvojčata durch a jedno pk Lípa - Rybniště, auta jsou lehká i ložená, to by mohlo klapat. Tak tři,čtyři páry za 12 hodin,však standartně trs Nymburk se tam těch traktorů motá dost....To se mi nabízí jako ideál v těch sračkách, taky nejmenší zlo.... Ale nevím co je a není možné na DB za kopcem, kde by byly dva přepřahy :-( Ono je to asi i o tom jak hodně bude chtít dopravce. Však Metrans preferuje Cheb a jak se jim to pěkně rozjezdilo a jsou první kterejm to funguje ... Akorát za pár hodin se již narazí na kapacitu Chebu a okolí na přepřahy,odstavení atp. a pak to bude horší a začnou se všichni hádat o koleje ...... :-)
Ono stejně, ostravsko se nabízí trs Polsko,další trasy je jižní Slovensko, Maďar a Rakušák a to půjde mimo ČR jihem, škodovka Rumburk a ostatní Cheb a Domažlice ..... :-))) A je vyřešeno a DC netřeba :-))))))
Středa, 21. července 2021 - 14:41:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 10-2008
ČDC/DB kontíky vsadily na Vojtanov ..... První vyrazil z Mělníka.

Však ono se to rozhejbe všude, minimálně alespoň v rozsahu jeden dva vlaky za den, holt dopravce na chvilku přijde o marži a prémie a zákazník zamhouří oči a třeba připlatí.... Furt lepší než totál kolaps bez odsunu a přísunu :-) Jj, Děčín forevr :-)))
Čtvrtek, 22. července 2021 - 07:59:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 599
Registrován: 9-2009
Dnes již první odklon BFL z Děčína přes Jiříkov s 742.615 + 742.627
Čtvrtek, 22. července 2021 - 08:07:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 310
Registrován: 1-2021
A jde to i bez BR 232 a s kýblem nafty.
Prcekzlipy
Čtvrtek, 22. července 2021 - 11:14:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4062
Registrován: 11-2007
Odklon a přes Rumburk [lol]

Tak to teď možná zkrachují, když je to tak strašně ekonomicky nevýhodné.

Je vidět, že když se chce tak to jde. Dvojče,418m [ok] A to v běžný prac.den mezi osobkou z Děčína v Ébru za cca 1h40min... Ale, kdo hledá důvody proč to jako nejde... [happy]
Čtvrtek, 22. července 2021 - 12:06:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 313
Registrován: 1-2021
Jízdní doba Os je 1h 20min. Takže slušná práce za 1h 40min.
Nápadně mi to připomíná FLAME Úštěk.
Čtvrtek, 22. července 2021 - 13:54:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 314
Registrován: 1-2021
Já raději mlčím...někteří zakazují a i přes jejich nářky a kopance lze očekávat i trošku vypakovaný náklad, jak by řekla jedna dávná volarská legenda, tzv. na maxla…
Samozřejmě pokud by někdo čekal ragulina přes Jedlovou a jiné nesmysli, tak nechť jede jinam. Stejně tak bych v noci nečekal na Jedlové přistání marťanů a pod.
Prcekzlipy
Čtvrtek, 22. července 2021 - 19:22:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4063
Registrován: 11-2007
Ano, podle některých je prý jízdní doba nákladu z Děčína do Ebersbachu půl dne. Otázka, na jaké planetě [biggrin]
Čtvrtek, 22. července 2021 - 19:44:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 315
Registrován: 1-2021
Pokud zde někdo veřejně lže, že dopravce nemá HV a že náklady na PHM jsou likvidační, pak by se měl jít léčit. To, že se nejezdí, stojí neskutečný prachy, nesrovnatelné s kýblem nafty. Momentálně jediný problém je seznání LČ, nic jiného.
Čtvrtek, 22. července 2021 - 20:44:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11331
Registrován: 5-2002
A už tam duní vlak za vlakem, dvojice Banglí vpředu, dvojice vzadu?
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Čtvrtek, 22. července 2021 - 20:56:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 4-2009
Petře, jen BFL 😂 Během zítřka na newsletteru ŽESNAD.CZ s podrobnostmi i fotkou. A údajně taky něco zítra ráno u Honzy Sůry.
Pátek, 23. července 2021 - 09:40:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12633
Registrován: 4-2003
Tak schválně, jestli bude v zářijovém (či nějakém dalším) čísle Dráhy oslavný článek o vítězství železniční nákladní dopravy nad kopci v okolí Jedlové [proud].
Pátek, 23. července 2021 - 10:53:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1842
Registrován: 3-2010
Na Rumburk st.hr. se vali BF Logistics..
[fotic]
Pátek, 23. července 2021 - 17:30:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 316
Registrován: 1-2021
V Dráze nic být nemůže, bo proběhlo FLAME o tom jaký je to nesmysl. V opačném případě by se veškeré teorie zhroutily jak domeček z karet.
Nicméně jelikož tahání nákladů přes Ebr není až taková novinka a ročně jich pár projede, tak ten článek bohužel již dávno vyšel. Byť nebylo okořeněno báchorkami o 232 na Jedlové, Sůrovinami o vzkříšení roky nepoužívaného přechodu a žesnadovinami o tom, jak trať už v době vzniku nebyla vhodná pro ND.
Pátek, 23. července 2021 - 17:42:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2021
v pondělí 26.7. jsou v plánu 3 vlaky:
1. Děčín - Ebersbach pr. pro naftu
2. Ebersbach - Lovosice (asi do Jedlové na 2x) lož. amoniak
3. Lovosice - Ebersbach pr. pro amoniak
Pátek, 23. července 2021 - 17:44:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11335
Registrován: 5-2002
Byť nebylo okořeněno báchorkami o 232 na Jedlové, Sůrovinami o vzkříšení roky nepoužívaného přechodu a žesnadovinami o tom, jak trať už v době vzniku nebyla vhodná pro ND.

A z Ebersbachu to bylo odvezeno čím, kam a jak dlouho celý odklon trval?
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Prcekzlipy
Pátek, 23. července 2021 - 17:45:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4064
Registrován: 11-2007
074: Ne naposledy a ne poslední vlak [vypravci]

To jen neznalí místních poměrů, co si myslí, že vlak z Děčína do Ebersbachu křižuje v každé stanici a jede půl dne hledají fiktivní důvody proč se nedá jezdit[happy]
Pátek, 23. července 2021 - 18:26:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 318
Registrován: 1-2021
Já nevím jestli můžu na krp ventilovat interní info? Asi ne. Viz onehdá kvitace PŠ k drátování žatecké a můj zpětný dotaz na to, co že by se pravidelně (ne)vozilo....Ale abych ušetřil PŠ případné žalování moderátorům, tak asi takto:

JD DC - Ebr a opačně je cca 1:40 - 2:00h
Z Ebru na Bischsf. užším hrdlem je to do taktu 2h a JD je shodná s JD zrychlenek.

Ovšem tohle info může dopravcům podávat i Žesnad, když přispívá do Sůrovin informacemi typu, že přes Ebr jel po letech první vlak. [ko]
Pátek, 23. července 2021 - 18:36:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11336
Registrován: 5-2002
Takže děkuji, opět nic nevíte.

To mi tedy vysvětlete, když je to přes Rumburk podle vás taková paráda, proč se ti dopravci o tuto trať neperou?
Nejezdí se od soboty a už v pátek jede druhý vlak? A to o něm víme pouze to, že vyjel z Děčína do Ebersbachu za 1:40. Nevíme, jak dlouho trvala předávka a přepřah a již vůbec nevíme, jestli jel do Drážďan nebo někam jinam a jak to celé trvalo.
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Pátek, 23. července 2021 - 18:46:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14362
Registrován: 8-2004
Petr_Šimral:
"Nevíme, jak dlouho trvala předávka a přepřah a již vůbec nevíme, jestli jel do Drážďan nebo někam jinam a jak to celé trvalo."
Určitě všechno "víme". Jen je to tajný. [proud][wink]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pátek, 23. července 2021 - 19:04:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 319
Registrován: 1-2021
Tak se mě neptejte, když nic nevím...Pokud MTR nemůže ventilovat informace, nevidím důvod, proč bych já dělal opak? Proto odpovídám stejnou notou.

JD si lze dohledat v systému, viz výše. Stejně tak možnosti projetí v jiné časy, viz plachty sždc. Podobně to lze dohledat za hranicemi. Propustnost je co 2h směr Bischofsverda. A pokud píšu směr, který se jede, pak to asi nepojede na Zhořelec nebo Horku...
Doba přepřahu v prázdné žst? Otázka rychlosti personálu.

A proč nejezdí ostatní dopravci? Tak to je celkem prosté. Víceméně to má jeden důvod. Jen dodám, že důvod není na straně HV, nedostatku nafty, sklonových poměrech, propustnosti. Kdyby platila D100 a vůbec dopravci s touhle alternativou počítali a nečekali až se zadrátují Domažlice, zbourá cyklostezka přes Chrást a obnoví koleje, tak si při každé podobné MU a výluce jezdí.
Pátek, 23. července 2021 - 19:24:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11337
Registrován: 5-2002
A proč nejezdí ostatní dopravci? Tak to je celkem prosté. Víceméně to má jeden důvod. Jen dodám, že důvod není na straně HV, nedostatku nafty, sklonových poměrech, propustnosti. Kdyby platila D100 a vůbec dopravci s touhle alternativou počítali a nečekali až se zadrátují Domažlice, zbourá cyklostezka přes Chrást a obnoví koleje, tak si při každé podobné MU a výluce jezdí.

Vy jste srandista. Potřeba německy hovořícího strojvedoucího pro překročení státní hranice je ten nejmenší problém ze všech, které jsou.

Znovu se ptám: Když je to tak dobrá trať pro odklonovou vozbu, proč tam ty vlaky tedy nejezdí?
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Pátek, 23. července 2021 - 19:35:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8493
Registrován: 12-2011
Béčkový strojvedoucí z PJ Kytlice se nikdy do německé pohraniční stanice nepodívá. To je trochu jiná liga.
Pátek, 23. července 2021 - 19:43:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 320
Registrován: 1-2021
Však taky jiný problém není. Zrovna včera se to u nejmenovaného dopravce řešilo.


Kdo jsou béčkový strojvedoucí? Ti s B1 nebo snad ti s čistě se znalostí traktorů? Já nevím, čemu projektant a jeho přítel z Nedvědice říká béčkový...?
Pátek, 23. července 2021 - 20:57:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 321
Registrován: 1-2021
mmch stěží 2 páry MTR Cheb - Mkw - Hof za směnu taky žádná sláva co se týče rychlosti.
Pátek, 23. července 2021 - 21:23:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11339
Registrován: 5-2002
V kombinaci s nezrušenou osobní dopravou se jedná o úspěch...
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Pátek, 23. července 2021 - 22:07:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7704
Registrován: 5-2010
To včerejší BFL pro ITLko vezlo prázdné bečky do Hamburku, dnešní BFL opět pro ITLko vezlo prázdné plyňáky, tuším směr BUNA Werke.Z Ebersbachu to bral, alespoň včera diesel Traxx 285 107 ITL.
Pátek, 23. července 2021 - 22:48:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11340
Registrován: 5-2002
Díky Draku.

Já mít prázdné bečky do Hamburku, tak s nimi jedu zcela spokojeně s V60 přes Vejprty [biggrin]
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Sobota, 24. července 2021 - 06:24:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 322
Registrován: 1-2021
D:
včera 285.111 nebo 115, už nevím....

Každopádně ta JD do Hofu až takové terno není, jak vidno.

A co na to PMD3? a případné křižování dlouhého vlaku?
Sobota, 24. července 2021 - 06:47:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7707
Registrován: 5-2010
Ale za tu dobu odklonů, jsou tam z fotohlediska letos nasazeny pestré stroje, hlavně co se Ludmil týče (232 173, 132 426 obě Triangula, 232 704 Skinest Rail nebo 230 077 BL24.
Zajímavé je i nasazení Alexích Herkulů v nákladce.
Neděle, 25. července 2021 - 09:09:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7717
Registrován: 5-2010
Zítra v plánu přes Jiříkov tři vlaky, dvě prázdnoty do Německa a jedna loženka do Lovosic.
Neděle, 25. července 2021 - 15:18:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7719
Registrován: 5-2010
Tak prázdné bečky s CER Slovakia v čele s 365 002 do Děčína pro zítřejší odklon přes Ebersbach pro ITL, aktuálně již před Brnem.
Neděle, 25. července 2021 - 16:17:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11347
Registrován: 5-2002
Od 18:00 dnes Děčín otevřen v obou kolejích.
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Neděle, 25. července 2021 - 16:42:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 331
Registrován: 5-2020
Můžu se jen zeptat, zda by někdo nevěděl časy těch odklonů přes Jiříkov a jestli je jistota, že to tam opravdu pojede, když je Děčín otevřen? Mám to daleko, ale zní to lákavě, díky moc
Neděle, 25. července 2021 - 20:40:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7722
Registrován: 5-2010
Ta prázdnota BFL/ITL i ta loženka ITL/BFL (na Jedlovou na dvě části) jsou normálně zavedené.