Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 28. 5. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 28. 5. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 27. května 2021 - 09:09:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6752
Registrován: 7-2011
RadekŠ:
"To že někdo odstoupí z místa poslance je semlití??"
Ale no tak. Podstatný je, na základě čeho odstoupí/je donucen k odstoupení. Jak by se tobě líbilo, kdybys byl nucen opustit svoje místo na základě něčeho, co by se nakonec ukázalo, že není pravda?
RadekŠ:
"K semlití dojde, až to v případě Feriho skončí pravomocným odsouzením, protože pak finíto v advokacii."
Jenže tohle není žádný semlití, to ho pouze dožene důsledek jeho vlastních činů. Jeho chyba, to měl domyslet dřív.
RadekŠ:
"Přijmul bys do práce někoho, kdo 2 minuty po zahájení přijímacího pohovoru zalže a myslí si že jsem tak blbej a nepřijdu na to? Například."
Ovšem tohle není presumpce viny. Presumpce viny by to byla, kdybys k tomu uchazeči dopředu přistupoval jako ke lháři, tedy k někomu, kdo ti bude během pohovoru určitě lhát.
RadekŠ:
"
Čili presumpce vinny

Ano. Nejen v politice platí presumpce viny."
O.K. Teď jenom jak to ještě přetavit v nějaký vymahatelný pravidlo, aby to zároveň bylo kompatibilní s právním řádem. A tady je, obávám se, právě kámen úrazu.
Čtvrtek, 27. května 2021 - 09:14:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6753
Registrován: 7-2011
Viajero:
"rasistických výlevů"
Jenom dotaz, rád bych v tom měl jasno - tohle je rasistické proč? Protože Feri je "barevný"? A fotka Zemana s prasečím rypákem rasistická není? Proč? Protože Zeman je "bílý"?
Čtvrtek, 27. května 2021 - 09:15:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12487
Registrován: 4-2003
Viajero:To je neuvěřitelný, jakou stupiditu má někdo potřebu meldovat a skutečně si koledovat o problémy.

Tyto stupidity jsou ve velké části naší společnosti tolerovány a když ne tolerovány, tak přehlíženy. Stejně tak je to s afinitou k různým nedemokratickým režimům a jejich symbolům. Viz nedávno promazaná diskuse na téma rudá hvězda ve vláknu o parních lokomotivách.
Čtvrtek, 27. května 2021 - 09:20:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6754
Registrován: 7-2011
Bram:
"Tyto stupidity jsou ve velké části naší společnosti tolerovány a když ne tolerovány, tak přehlíženy."
Jestli to nebude tím, že ta společnost to chápe spíš coby zesměšňování "vzhledu", nikoli "rasy". A ten "rasismus" se na to akorát snaží naroubovat zase jiná, sice malá, ale o to hlasitější, část společnosti.
Čtvrtek, 27. května 2021 - 09:29:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 692
Registrován: 10-2005
Bobik:
"Viajero:
Jenom dotaz, rád bych v tom měl jasno - tohle je rasistické proč? "

Helejte, já jsem celkem zavedenej pasáček paragrafů na té prostým lidem zpravidla neoblíbené straně, neboť lidová justice ví vždycky všechno nejlíp. Takže jsem jen upozornil, aby si tady někdo nevyrobil skutečný problém.
A jinak, pokud se takhle blbě ptáte, tak sorry, ale odpovědět neumím.
Čtvrtek, 27. května 2021 - 10:42:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13949
Registrován: 5-2004
Spíš je to o tom, že pravidla která jsme se učili za sociku platí stále:

Nemysli!
Myslíš-li, nemluv!
Mluvíš-li, nepiš!
Píšeš-li, nepodpisuj se!
Podpisuješ-li se, pak jedině cizím jménem!

Jen nevím k čemu je dobrý když ty názory nebudou lidi psát ale sdělovat si je "mezi dobrejma známejma" aby to neslyšel nějakej práskač. Jako před 89.
Pikehead
Čtvrtek, 27. května 2021 - 12:02:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7234
Registrován: 3-2007
Já bych neviděl problém ani tak v hrozícím trestním stíhání, jako že srovnávání černochů s opicemi je něco, co je už dnes krapet mimo kulturní kontext.

Vlčku, vy ke svobodě slova potřebujete urážet lidi za něco, co si nevybrali? A co třeba vtipy o teplouších nebo autistech, ty máte taky rád, nebo ty zrovna ne, protože se vás týkaj?
Čtvrtek, 27. května 2021 - 12:41:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2165
Registrován: 6-2019
Vlčku, vy ke svobodě slova potřebujete urážet lidi za něco, co si nevybrali?
Mě jste se sice neptal, ale rád bych podotkl, že ten Dominik si své chování vybral zcela dobrovolně. A kdyby tam byla namalovaná bílá vopice, tak je to korektní a právně nenapadnutelné?

A co třeba vtipy o teplouších nebo autistech, ty máte taky rád, nebo ty zrovna ne, protože se vás týkaj?
Já mám rád i ty o heterouších, transkách a s mrtvými (černý humor), včetně těch co se týkají mě. A co má být? Mám se tvářit, že heterouši, teplouši, transky a nebo magoři neexistují?
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Čtvrtek, 27. května 2021 - 13:29:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5145
Registrován: 6-2016
Koukám, že jsem silně píchnul do vosího hnízda[biggrin] Ale co můžete taky očekávat od blba s IQ houpacího koně, že?

Jen tak mimochodem - to je korektní a správné šířit informaci o nízkém IQ prostého selského diskutéra[biggrin]? Není to taky žalovatelné[biggrin]?

Pěkně se současná společnost sune do totalitních europozitivních sraček... Systémově jsou stejné jako ty za komančů, jen mají zatím trochu jinou barvu. Já jsem prožil za komančů 38 let, tak moc dobře vím o čem mluvím/píšu!
Čtvrtek, 27. května 2021 - 13:58:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 693
Registrován: 10-2005
honzaklonfar:
"Koukám, že jsem silně píchnul do vosího hnízda[biggrin]
Já jsem prožil za komančů 38 let, tak moc dobře vím o čem mluvím/píšu!"

Ale houby jste píchnul...
Mmch, to jsou mi novinky, že žít za komunismu je kvalifikace. No, otočím-li to k podstatě věci, tak jedině tak kvalifikace k chování se jako pitomec a buran.

To Vám opravdu vůbec nedochází, že euro-neeuro; je to celé, co jste odprezentoval, naprosto debilní?
Čtvrtek, 27. května 2021 - 14:01:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11416
Registrován: 4-2003
une do totalitních europozitivních sraček... Systémově jsou stejné jako ty za komančů,

Nikdo Vám nedává právo urážet cizí lidi na základě barvy pleti. S tím narazíte v jakýkoliov civilizovaný zemi.

A vždycky se aspoň zkuste vzít do pocitů té druhé strany. To nemá nic společnýho s politikou, ale s empatií.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Čtvrtek, 27. května 2021 - 14:23:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5146
Registrován: 6-2016
Viajero: Já na tom nic debilního nevidím. Asi to bude tím, že jsem z "doby černobílý", jak říkají moje vnoučata[biggrin]

Ten "poslanec" se zachoval jako totální hovado a normální lidi si z něj dělají stejnou srandu, jako z MUDr Kůže, či JUDr Kena, tuplovaného ministra zdravotnictví (oba běloši!).

Budce to pitomost a rasismus, když si ty ftipy o obou ministrech budou sdílet "vyloučení lokalitníci", evidentně jiné barvy pleti??? Nebo Vietnamci??? Nebo ten "poslanec"???

Příteli z nejvzácnějších - přesně takhle se chovala komunistická cenzura. A lidi si tenkrát vyprávěli (nebyl internet ani mobily) docela drsné ftipy o soudruzích a soudružkách. A když se to koncem 1967 a v 1968 trochu uvolnilo, tak se objevily v Dikobrazu a Mladém světě docela brutální ftipy "pro všechny". No a pak přijela spřátelená vojska a bylo po ptákách.

Dneska snad spřátelená vojska nepřijedou, protože tutově nemají platné emise na transportní techniku[biggrin] Ale aktivních "svazáků" je už docela dost, že?
Čtvrtek, 27. května 2021 - 16:25:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 694
Registrován: 10-2005
honzaklonfar:
"
Ten "poslanec" se zachoval jako totální hovado "poslanec"???"
Ale o tom tady vůbec nikdo nepolemizoval.

Příteli z nejvzácnějších - přesně takhle se chovala komunistická cenzura. Pominu-li tu ne úplně vhodnou familiérnost, když dovolíte, o tom vím poměrně dost z vlastní zkušenosti a nepotřebuji strýcovské rady.

Ale aktivních "svazáků" je už docela dost, že?

Nevím sice, koho máte na mysli, ale pokud profesionální upozornění na to, abyste si zcela zbytečně a hloupě nenaběhl na vidle, považujete za svazáctví...

Uzavřu to; já si prostě nemyslím, že když se (příkladmo) nějaký občan ČR chová jako hovado, je namístě nastolovat jakoukoli konsekvenci s barvou jeho kůže, natož v notně provařeném kontextu (jde snad o to příslovečné hovado, ne?). A že to v určitém případě může hraničit s trestněprávně relevantním jednáním je prostě fakt a ostatně to v podstatě za našich životů byl fakt vždycky, akorát se to neřešilo. Takže holt zůstanu u toho, že jsem Vám dal dobré doporučení a pokud chcete dál v buraní soutěži aspirovat na vysoké umístění, je to jen na Vás. Ideál slušných Čechů druhé republiky a tomu podobné záležitosti, jež nelze nepřipodobnit, považuji za velmi nechutnou šmíru.
Čtvrtek, 27. května 2021 - 17:46:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5148
Registrován: 6-2016
Viajero: Zatím mám právo na svůj názor, že?

A navrhnu jednu hypotetickou situaci - namyšlený a agresivní běloch, např. ten, kterého nazývám řeporyjcem, na nějakém mejdanu zopakuje činnost "poslance" s tím, že se to bude týkat barevné (libovolně) slečny. Následně to vyplave do médií. To bude rasismus, co? Ani nebude třeba kreslených ftipů.

Ohledně svazáctví má výše napsaná odpověď plný počet bodů... V dobách, kdy jsem už měl trochu rozumu, tak svazáci jezdili na náklaďácích a zpívali budovatelské písně. A ve zbylém čase psali rozhořčené dopisy proti nepřátelům socialismu, západním ideodiverzním centrálám a rozkradačům socialistického vlastnictví.

Dneska nezpívají, zato se rochní v ekologismu - genderismu a rasismu. Jsou to lidé se stejnou částí SW uvnitř hlavy. Tím nikterak netrdím, že jsou blbí, to vůbec. Jen si nechali ty mozkovny vymýt aktuálně modní propagandou.

Taky končím, musím najít telefony na jednoho Ukrajince a jednoho Kazacha - firma, která je zaměstnává přijde záhy dělat na vedlejší barák a já po nich budu něco chtít. Jako rasista samořejmě zadarmo a pod pohrůžkou násilí[rofl]
Čtvrtek, 27. května 2021 - 18:24:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13950
Registrován: 5-2004
Hele a smi cernoch pouzit pro jine cernochy terminu "cerny huby"? Ja tento titul slysel pred par lety "v primem prenosu".

Jo a vtipy mamrad kamenaky. A je mi uplne jedno kdo je jejich predmetem. Neminim predstirat pohorseni pokud je vtip o komkoliv, napriklad o nejake preferovane utlacovane mensine.

ps: nejvyssi cas aby justice zacala resit kdo nekdy na prelomu 70 a 80 dopsal fixem na plakat kina Aero u sovetskeho filmu cikani jdou do nebe at jdou treba do prdele hlavne at jdou ze zizkova. Fotka tehdy kolovala...
M_g
Čtvrtek, 27. května 2021 - 18:25:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1425
Registrován: 6-2006
HK: Myslíte, že když v tom hnědým mazlavým budete tancovat, tak bude míň smrdět? Nebude.

Platí i pro PV.
Pikehead
Čtvrtek, 27. května 2021 - 18:33:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7235
Registrován: 3-2007
AŠM: Jak to myslíte? Že Feriho někdo obvinil ze sexuálních deliktů (ano, ty si vybral a ty tu nikdo neobhajuje) vám dává nějaké morální právo dělat o něm rasistické vtipy?

A jedna věc je pokud se "politicky nekorektní" anekdoty řeknou někde u čtvrtého piva (neznám nikoho kdo by to nedělal) a jiná když je za střízliva (?) v deset dopoledne vylepíte na diskusní skupinu. Jste schopnej v tom vidět rozdíl?

Klonfar: Asi to z vaší životní perspektivy nemusí být patrné, ale normální lidi v roce 2021 opravdu nešíří anekdoty srovnávající černochy s opicema. (A tuplem to nechápu v případě Feriho, který je kulturně a jazykově Čech jako poleno.)

Vlček: Zda někdo má právo pejorativně označit sám sebe, nebo nějakou skupinu jíž je členem, je zajímavá otázka. Nicméně Klonfar pokud vím černochem není, takže je to mimoběžný argument typu, který nebožtík T.H. označoval frází "a v Americe zase bijou černochy".

(Příspěvek byl editován uživatelem Pikehead.)
Čtvrtek, 27. května 2021 - 19:28:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2166
Registrován: 6-2019
PH: Ten vtip je poněkud slaboduchej, to jo. Jestli je rasistickej, protože na něm je černá vopice, to nevím, nejsem na tyhle věci takový specialista, jako zdejší armáda humanistů.
Zato docela přesně vím, že kdyby tam byla bílá opice, tak to taky nebude vtipný a ani více duchaplné a ani o trochu více realistické.
Já se tedy zrovna černým, míchaným nebo žlutým neposmívám, i když zcela běžné v mém kraji je vyjadřování ve smyslu "ty černý svině zase dělaj bordel" nebo "Gádžo, táhni do píči" (slyšeno denně, žiji totiž v sociálně vyloučené lokalitě, dle oficiálního zařazení).
A i tam mám IMHO klidně právo říct: "Hele bílej gádžo Pikeheade, táhni taky za tou pravdoláskařskou bandou do Respektu" a tím se tedy rasisticky posmívat vaší barvě pleti.
I tak mě nedonutíte nenávidět černý, cizí a věřit v iluze lůzy, že zlí jsou ti druzí. A že Bůh nestvořil člověka, ale dva druhy lidí a ty jsi ten výherní typ, Pikeheade, ty truhlík ...[wink]
(text ukraden z divadla Stoka).

neznám nikoho kdo by to nedělal
Jo, tak to už jsme doma. [biggrin]

a jiná když je za střízliva (?) v deset dopoledne vylepíte na diskusní skupinu. Jste schopnej v tom vidět rozdíl?
A jak můžete vědět, že Klofnar zrovna to čtvrtý neklofal do sebe?

ale normální lidi v roce 2021 opravdu nešíří anekdoty srovnávající černochy s opicema. (A tuplem to nechápu v případě Feriho, který je kulturně a jazykově Čech jako poleno.
Tak kdyby tam nebyla opice, ale normální holka, tak to zase schytá tak jako tak proti černým, prostě je to blbé.

Jestli je Feri jazykově a kulturně Čech netuším, ale potkat ho tady večer v parku tak odhodím peněženku a zbaběle uteču a můžete mi tu nádávat do rasistických sviní až do alelujá. Já už totiž od tmavejch párkrát před držku dostal a fakt nebudu zkoumat, jestli je to zrovna hodnej Feri, nebo zdrogovanej Fero (tahle zkušenost zjevně chybí více lidem).

Nicméně Klonfar pokud vím černochem není
Bydlet tady a ne na dolní Berounce, tak mu občas bude někdo nadávat bílá svině a nikdo to nebude sáhodlouze řešit na káčku. Maximálně padne o ránu navíc.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Pikehead
Čtvrtek, 27. května 2021 - 20:07:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7237
Registrován: 3-2007
Já mám pocit, že se tou pozoruhodnou argumentací snažíte vzdát jedné z podstatných věcí, které vás od vašich sousedů odlišují.

A jinak ani výletem do Karlovarského kraje, ani do potemnělých parčíků s podivnými existencemi jsme si nijak neodůvodnili, že je správné si utahovat z Feriho za to, že je barevnej.
Čtvrtek, 27. května 2021 - 20:08:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6756
Registrován: 7-2011
Viajero:
"je namístě nastolovat jakoukoli konsekvenci s barvou jeho kůže"
A to je právě to. Skutečně jde o konsekvence s barvou? Nebo tu konsekvenci v tom prostě někdo chce za každou cenu vidět?
Čtvrtek, 27. května 2021 - 20:17:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6758
Registrován: 7-2011
Pikehead:
"si utahovat z Feriho za to, že je barevnej."
A na základě čeho si dospěl k tomu, že jde o utahování si primárně kvůli barvě a nikoli kvůli vzhledu? Protože barevnej je a tedy jakýkoli "vtip" na jeho osobu = rasismus? A kdyby byl bílej, tak to rasismus není, protože je bílej?

Aneb když se snažíš žít jinak než barevný, dopouštíš se rasizmu a to je špatně. Když se snažíš žít stejně jako barevný, dopouštíš se kulturní apropriace a to je ještě horší...[crazy]
[biggrin]
Pikehead
Čtvrtek, 27. května 2021 - 20:18:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7238
Registrován: 3-2007
A proč za každou cenu? Já tam bez většího úsilí vidím obrázek naznačující blízkost černochů s opicemi - což je oblíbený motiv dementů z fotbalových tribun.

Naopak jsme se tu dočetli několik normostran myšlenkových veletočů od lidí, kteří tuto variantu chtějí za každou cenu vyloučit.
Čtvrtek, 27. května 2021 - 20:35:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6759
Registrován: 7-2011
Pikehead:
"Já tam bez většího úsilí vidím obrázek naznačující blízkost černochů s opicemi"
No a? Ty to tam vidíš a proto je to rasismus? A kdo to tam nevidí, je roven dementům z fotbalových tribun?

No, pokud je tomu skutečně tak, tak bez urážky, to je, obávám se, krásná ukázka toho "svazáckýho myšlení", jak o něm Honzaklonfar mluví.
Čtvrtek, 27. května 2021 - 21:14:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2168
Registrován: 6-2019
Já mám pocit, že se tou pozoruhodnou argumentací snažíte vzdát jedné z podstatných věcí, které vás od vašich sousedů odlišují.

Víte, oni ti sousedé jsou často normálnější a autentičtější než hyperkorektní obyvatelé etnicky téměř čistého vnitrozemí. Nemám s nimi problém, ač často nepracují, respektive pracují jinak než si asi většina představuje a to ani v práci (ano, i tam máme občas menšiny zaměstnané a to jak etnické, tak sociální).

A jinak ani výletem do Karlovarského kraje, ani do potemnělých parčíků s podivnými existencemi jsme si nijak neodůvodnili, že je správné si utahovat z Feriho za to, že je barevnej.

Já jsem taky nepsal, že to je správné. Jen podotýkám, že je vcelku normální a běžné, když si lidi dělají srandu ze sebe navzájem, že svých nedostatků nebo i přebytků. Většina to chápe, ano, občas se někdo urazí.

Má to ještě jeden aspekt, který se mi zdá velmi silný. Evidentně je totiž velmi rozdílná citlivost na tyto témata napříč sociálními vrstvami a regiony. To, co tady projde jako běžné nebo prostě "ne za hranou" vyhodnotí jiná sociální bublina už jako za hranou nebo na hranici. Kdybych měl pořád přemýšlet jak se hyperkorektně chovat ke svému okolí, které je plné lesbičů, gejů, tlustých, hubených, žlutých nebo jinak odlišných, tak bych nedělal nic jiného a jsem rád, že s nimi můžu normálně do putyky popít, pracovat nebo jezdit po světě a ze svých odlišností si děláme maximálně srandu.

Hele mě se to zdá prostě jen blbý, slaboduchý vtip pro lidi tak na levé třetině normálního rozdělení. A v tý černý vopici je podsunut rasistický podtext, což zřejmě vymyslel někdo s IQ tykve a trvalo mu to nejmíň hodinu.
O dost horší je, že mezi českými důchodci se podobné spamy množí jako menšiny po termínu sociálních dávek (pozor, neadresný rasismus :-) ). To mi přijde dost tragické.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Pikehead
Čtvrtek, 27. května 2021 - 21:16:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7240
Registrován: 3-2007
Bobik: K dementům z tribun bych přirovnal autora tohoto "vtipu" a asi i jeho šiřitele.

Jestli v tom někdo vidí nebo nevidí "rasistický" rozměr (můžete říkat nevkusný, pokud vám to pomůže) může být dané intelektem a životními zkušenostmi. Pokud se na to podívá Feri, který má celý život na talíři že je negr, tak to tam zcela jistě uvidí.

Pokud se na to podíváte vy, bude vám to možná připadat jako edgy humor bílého muže, ale ono je to fakt ubohý.

Co se týče SSM, tak nerozumím tomu je různé nastavení toho, co člověk považuje za slušné či neslušné s členstvím v mládežnické organizaci totalitního státu, ve které jsem nikdy nebyl. To považuju za nějakou Klonfarovu verze Godwinova zákona.

AŠM: No bezva, takže to vlastně nevidíme až tak odlišně. Z dřívějšího textu se mi zdálo, že jo a trochu mě to vzhledem k tomu, kam cestujete a co tam hledáte, i zmátlo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pikehead.)
Čtvrtek, 27. května 2021 - 21:57:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5205
Registrován: 4-2003
honzaklonfar:
"namyšlený a agresivní běloch, např. ten, kterého nazývám řeporyjcem, na nějakém mejdanu zopakuje činnost "poslance" s tím, že se to bude týkat barevné (libovolně) slečny. Následně to vyplave do médií. To bude rasismus, co?"
Ne. To bude znásilnění či sexuální nátlak.

Ahmad_Šáh_Masúd:
"když si lidi dělají srandu ze sebe navzájem, že svých nedostatků nebo i přebytků"
A barva kůže je nedostatek, nebo přebytek?
Ahmad_Šáh_Masúd:
"Kdybych měl pořád přemýšlet jak se hyperkorektně chovat ke svému okolí..."
Člověk s dostatkem sociální inteligence si tím nemusí lámat hlavu.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 27. května 2021 - 23:07:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2013
Registrován: 11-2005
Reflex to vystihl [proud] :

Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Čtvrtek, 27. května 2021 - 23:35:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 604
Registrován: 7-2017
Co sem honzakonfar dal, že je tak lynčován, a kam to zmizelo ?

Mě na Dominiku Ferim nevadilo, že je to v podstatě mladý muž, kterému byla bez větších životních zkušeností svěřena do rukou určitá moc a rozhodování o ostatních (rasu a účes už vůbec neřeším), ale ti, kteří ho na základě kroužkování dokázali dostat na tento post, a to především díky jeho rádoby vtipným tweetům na sociálních sítí a veřejné prezentaci. Zbytek ponechám na orgánech činných v trestní řízení.

Akorát by příště nemuseli budit knížete skoro prezidenta tak prudce, pak vykládá do mu slina první na jazyk přinese, a narušuje oficiální stranickou linii [uhoh]
Pátek, 28. května 2021 - 00:15:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24483
Registrován: 5-2002
MP: pořád to tu mají politici jednoduší než náčelníci v Zambii, kde když ho znova nezvolí, jde do jedové chýše a musí vypít jed
Bodejť by neměli, když Jedovou chýši už dávno zbourali a postavili tam něco jinýho (zrovna nedávno jsme tam s chotí a se psem courali).
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pikehead
Pátek, 28. května 2021 - 00:34:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7241
Registrován: 3-2007
Já se hlásím k absolutoriu školky naproti. [biggrin]
Pátek, 28. května 2021 - 00:42:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24484
Registrován: 5-2002
Vlčoun Hele a smi cernoch pouzit pro jine cernochy terminu "cerny huby"?
No třeba v US poměrech nesmí - tam nedávno měli kauzu, že se nezletilá černoška a Židovka vzájemně štengrovaly podobnými označeními a jejich učitele či průvodce veřejně odrovnali za to, že jim to nezatrhl.

Osobně se silně obávám, že dnešní přebujelý antirasismus a politická korektnost vyrobí ze spousty lidí něco, co bych nazval "indukovanými rasisty". Ostatně v těch Státech se to děje už nějakou dobu, akorát je to teď možné vydávat za dědictví Trumpa, takže se před tím vesele strká hlava do písku.

Pike: což je oblíbený motiv dementů z fotbalových tribun
No, když už jsi tady nakousl ten fotbal - pokud onen statečný hoch s Glasgowa nedokázal za hodinu vymyslet nic chytřejšího, než jít dát někomu přes držku, tak se na bytost na intelektuální úrovni lidoopa kvalifikoval sám.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 28. května 2021 - 08:17:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6760
Registrován: 7-2011
Hajnej:
"No třeba v US poměrech nesmí - tam nedávno měli kauzu, že se nezletilá černoška a Židovka vzájemně štengrovaly podobnými označeními a jejich učitele či průvodce veřejně odrovnali za to, že jim to nezatrhl."
Já bych si tím možná nebyl tak jistej. Totiž jak kdo. Když se totiž jistá Lori Lightfoot, toho času starostka Chicaga a mimochodem černoška rozhodla, že nebude dávat rozhovory bílým novinářům, žádné bouře či veřejná odsouzení, se jaksi nekonala. Nějak si nedokážu představit, jakej bengál by nastal, kdyby se nějakej bílej starosta rozhodl, že nebude dávat rozhovory černejm novinářům. Ale jistě by byl ukrutnej.
Upřímně tomu nerozumím, to co provedla, je podle mě zrovna ukázkovej rasismus non plus ultra.
Pátek, 28. května 2021 - 08:23:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 695
Registrován: 10-2005
Hajnej:
" že dnešní přebujelý antirasismus a politická korektnost vyrobí ze spousty lidí něco, co bych nazval "indukovanými rasisty". "

V obecně rovině máš můj liberálně-konzervativní souhlas (jak stárnu, když mi děti nastavují zrcadlo, přece jen úspěšně mířím do konzervativních vod[happy]), ale celé tohle vlákno o tomhle vůbec není. Ať již liberál nebo konzervativec nemá rád hloupost a stupiditu na úrovni humoru hilsneriády nebo Árijského boje. A když to někdo tímto směrem vykopne, tak mi nezbývá než reagovat (konečně i v jeho vlastním zájmu s ohledem na to, že vím, kam taková hloupost může ve finále vést).
Příspěvek rozumně zmizel, tak bych to nechal být.
Pátek, 28. května 2021 - 08:33:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6761
Registrován: 7-2011
Pikehead:
"
Jestli v tom někdo vidí nebo nevidí "rasistický" rozměr (můžete říkat nevkusný, pokud vám to pomůže)"
Ne, nepomůže. Protože "rasistický" a "nevkusný" jsou dva různé pojmy, mezi nimiž je diametrální rozdíl.
Pikehead:
" Pokud se na to podívá Feri, který má celý život na talíři že je negr..."
Tak je otázka, zdali a nakolik to opravdu má "celý život na talíři" (na vysokou ho vzali, do parlamentu zvolili, ono to asi tak hrozný zase nebude, že?). Na druhou stranu já mám zase "celý život na talíři" že jsem zrzavej. No a? No a mám dvě možnosti, úplně stejně jako kdokoli jinej, buď se z toho hroutit a "brečet", jak jsou na mě "všichni" zlí a oškliví, nebo se s tím naučit žít.
Pikehead:
"Co se týče SSM"
Tak to se týče určitého stylu myšlení a chování, nejvíce je tomu právě podobné ono budovatelské nadšení svazáků zejména z padesátých let. Zkrátka určité "budovatelské", jásavé, zcela upřímně myšlené nadšení v dobré a upřímné víře, že co činí, dobře a správně činí, protože tak je to správné a tak to má být (a kdo nejde s náma, jde proti nám). A taky jakýsi nedostatek kritického myšlení, sebereflexe a schopnosti nahlédnout, zdali to prosazované dobro je skutečně dobré. Proto se to označuje "svazácké myšlení" a s případným členstvím či nečlenstvím to nemá společného vůbec nic.
Pátek, 28. května 2021 - 08:38:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6762
Registrován: 7-2011
Bobmaster:
"Co sem honzakonfar dal, že je tak lynčován, a kam to zmizelo ?"
Ále, dal sem takovej obrázek docela roztomilý malý opičky s rozježeným afrem na hlavě, jenže u toho byl text, že jako Feriho dcera.
Pátek, 28. května 2021 - 08:39:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 696
Registrován: 10-2005
Pikehead:
"... nebožtík T.H. "

Hm, takže rušivý element byl skutečně eliminován?

Asi takhle. Pokud se nepletu exekutor je právník (alespoň to tu bylo několikrát nadhozeno). Smutné. Ze školy ho vypustili vybaveného zásadou audiatur et altera pars, ale jemu je namísto střízlivosti úsudku bližší trapně vrchnostenské mávání mocí[ko].
Nevšiml jsem si, že by se onen začasto nesnesitelný diskutér zpronevěřil podstatě polemiky, jak se samozvaný teoretik komunikace pokoušel tvrdit.
Je to škoda, občas mimořádně lezl na nervy, ale občas z něj padaly zajímavé informace. Bylo to takové peprné koření tohohle fóra.
Pátek, 28. května 2021 - 09:03:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6196
Registrován: 3-2006
Hajnej:
"MP: pořád to tu mají politici jednoduší než náčelníci v Zambii, kde když ho znova nezvolí, jde do jedové chýše a musí vypít jed
Bodejť by neměli, když Jedovou chýši už dávno zbourali a postavili tam něco jinýho (zrovna nedávno jsme tam s chotí a se psem courali)."

A jaká to mohla být atrakce. Ten dům na jejím místě patří rodině Štaidlů.

Pikehead:
"Já se hlásím k absolutoriu školky naproti. [biggrin]"

Gratuluji.[rofl]
Pátek, 28. května 2021 - 11:05:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 7-2017
#AllforT.H.
Pátek, 28. května 2021 - 11:08:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24487
Registrován: 5-2002
Via: Hm, takže rušivý element byl skutečně eliminován?
Jojo, pan obrlajtnant se nám tu předvedl, že ho má (nej)většího.
Ale mám za to, že tím K-reportu prokázal medvědí službu.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 28. května 2021 - 12:46:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 894
Registrován: 2-2011
Tím si nejsem tak jistý. Kvůli T.H. a jemu podobným (co neustále někoho nálepkovali a vysmívali se ostatním) uteklo z K-repu dost lidí. Třeba se část z nich vrátí.. Každý má jiné chutě, mě tohle koření rozhodně chybět nebude. (Tím ovšem neobhajuju způsob, jakým byl ukončen.)
Pátek, 28. května 2021 - 13:20:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11417
Registrován: 4-2003
dyž se totiž jistá Lori Lightfoot, toho času starostka Chicaga a mimochodem černoška rozhodla, že nebude dávat rozhovory bílým

Pardon, ale jak tím souvisí to, že jistý J. K. na území ČR vyvěsil na serveru K-report rasitický vtípek, který by mohl být trestným činem podle § 260 Trestního zákona 140/1961 Sb:

(1) Kdo podporuje nebo propaguje hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka nebo hlásá národnostní, rasovou, náboženskou či třídní zášť nebo zášť vůči jiné skupině osob, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.

(2) Odnětím svobody na tři léta až osm let bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí nebo jiným podobně účinným způsobem,


A pak tady argumentoval EU, přičemž do 6/1990 ten paragraf zněl úplně stejně, jen místo "člověka" tam bylo napsáno "pracujícího lidu".
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pátek, 28. května 2021 - 13:21:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12489
Registrován: 4-2003
Zdenek102:Kvůli T.H. a jemu podobným (co neustále někoho nálepkovali a vysmívali se ostatním) uteklo z K-repu dost lidí


Pošahaní šotouši a ultralevicově orientovaní staromilci tu reálně nikomu nechybí, kdežto diskutující T. H., který zde sice mnohdy ostře vyjel na ostatní diskutéry, bude jednak chybět jako rozdmýchávač diskusí a za druhé i jako zdroj zajímavých informací. Však to k-report časem pozná, kliků sem už zcela jistě ubylo a časem ubydou i příjmy z reklam. Aneb: Kdo chce kam, pomožme mu tam [wink].
Pátek, 28. května 2021 - 13:36:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11418
Registrován: 4-2003
vůli T.H. a jemu podobným (co neustále někoho nálepkovali a vysmívali se ostatním) uteklo z K-repu dost lidí.

Pokud někam napíšete hloupost, tak vám logicky hrozí že Vás na to někdo upozorní či budete rovnou za bélbce a někdo se Vám bude posmívat. Tak nikam nic nepište, aby se Vám nesmáli.[wink]

Já třeba z těchto důvodů nezpívám a neprovozuji spoustu dalších činností.[wink]

Co tam mám zkušenost, tak většinou s kritikou mají problém lidi, kteří třeba v zaměstnání nemusí svoje názory obhajovat, protože se jich nikde na nic neptá, nebo prostě nikoho nezajímají. Mnohdy potom jakýkoliv nesouhlas berou velmi osobně.
------------
A zabanováním TH tady nijak neubylo přihlouplých příspěvků, spíš naopak.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Desiro
Pátek, 28. května 2021 - 13:48:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3750
Registrován: 2-2004
TH to hrotil do osobní roviny, to by se stávat nemělo. Je posedlý potřebou diskuzního vítězství za každou cenu.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pátek, 28. května 2021 - 14:02:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6197
Registrován: 3-2006
Každý má mít právo na svůj názor a to i T.H. Vícekrát dokázal "po svém" uznat vítězství protivníka.[andel]
Pátek, 28. května 2021 - 14:02:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12490
Registrován: 4-2003
Desiro:TH to hrotil do osobní roviny, to by se stávat nemělo.

To by se stávat nemělo, ovšem to neznamená, že měl dostat ban. Ban si ovšem přáli jistí "správně" smýšlející diskutéři a jelikož někteří nejmenovaní administrátoři smýšlejí stejně správně, byl ban způsob, jak se s jeho názory, které byly pro "správně" smýšlející (avšak vesměs nepříliš schopné a nepříliš inteligentní) diskutéry nežádoucí, konečně vypořádat...


Je posedlý potřebou diskuzního vítězství za každou cenu.

Takových lidí je tu víc [wink].
Pátek, 28. května 2021 - 14:18:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 895
Registrován: 2-2011
Bram, RadekŠ:
Vám nechybí staromilci a ultralevicoví šotouši (mě teda taky ne.) Mě zase nechybí namyšlený nadutec, který si potřeboval za každou cenu na někom pohonit své ego.
Dle vašeho názoru to byl rozdmýchávač diskuzí (já jsem s jeho názory také občas souhlasil), dle mého se lvím podílem zasloužil o to, že se z k-reportu stala žumpa osobních přestřelek. Stejně si myslím, že se tu za čas ukáže pod jiným nickem.
Pátek, 28. května 2021 - 14:40:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 697
Registrován: 10-2005
Desiro:
"TH to hrotil do osobní roviny, to by se stávat nemělo. Je posedlý potřebou diskuzního vítězství za každou cenu."

Což může každý (sám jsem to vůči němu občas praktikoval) velmi dobře vyřešit vlastním pomyšlením: "Je to wool" a nechat téma být. Ale jinak je pěkné, jak se všichni mimoděk shodneme, že se v jeho případě jednalo o diskusi a nikoli něco jiného.
Pátek, 28. května 2021 - 14:45:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 698
Registrován: 10-2005
RadekŠ:
"
Já třeba z těchto důvodů nezpívám"

Hele, to máme společný[lol]

Co tam mám zkušenost, tak většinou s kritikou mají problém lidi, kteří třeba v zaměstnání nemusí svoje názory obhajovat...

U mne často kolegové, co viděli soudní budovu maximálně zvnějšku, když jeli kolem[sad]
Desiro
Pátek, 28. května 2021 - 14:53:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3751
Registrován: 2-2004
To by se stávat nemělo, ovšem to neznamená, že měl dostat ban
V tomto jsem velmi rozpolcen. S (některými) moderátory přitom nejsem stejného ideového přesvědčení.

je pěkné, jak se všichni mimoděk shodneme, že se v jeho případě jednalo o diskusi a nikoli něco jiného.
Často jsem mu říkal, že monologuje: Zacyklil se a opakoval svou myšlenku s tím, že převálcuje protivníka počtem iterací. O argumentaci už potom nešlo.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pátek, 28. května 2021 - 15:01:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12492
Registrován: 4-2003
Desiro:V tomto jsem velmi rozpolcen.

V tomto mám naopak jasno [wink].

Často jsem mu říkal, že monologuje: Zacyklil se a opakoval svou myšlenku s tím, že převálcuje protivníka počtem iterací.

Souhlas.

O argumentaci už potom nešlo.

Opět souhlas.
Pátek, 28. května 2021 - 15:15:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1142
Registrován: 7-2017
Mne sa napriklad pacili aj blbosti od MŠ, ked clovek v praci riesil mnozstvo veci a nedalo sa nic ine robit, tak sa tie fantasmagorie citali ako humoristicke poviedky. [fotic] Bude reportaz z dalsej cesty RJ do Chorvatska[biggrin]
TH maval tiez obcas dobre poznamky, no trochu to chcelo obcas ubrat. Ale urcite na BANan [zadnice]
#All4T.H.
Paul2no
Pátek, 28. května 2021 - 15:16:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2398
Registrován: 11-2009
TéHáčko má permu?

Jinak jak je psáno výše, kdyby se tu každý ochotně nechytnul na jeho trollící příspěvky, tak by ho to buvalo možná přestalo bavit. Stejně nechápu myšlenkové pochody toho člověka. Pořád jen všem nadával, a pokud napsal něco k věci, tak to zabil nějakou urážkou na téma modrogumy/šotoušci/režimkáři.
Desiro
Pátek, 28. května 2021 - 15:48:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3752
Registrován: 2-2004
TH se tu zase zjeví, nemá silnou vůli, aby se natrvalo kousnul. Bude to pod jiným nickem, jako za totáče: Lidé tehdy také museli psát pod jiným jménem, případně jim to někdo svým jménem tzv. přikryl.

Ani komunisté nedokázali zabránit hlásání jiných názorů.

A že někteří lidé ten jiný názor slyšet potřebují, vždyť kam se dostaly společnosti, kde se nesmělo mít jiné názory.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pátek, 28. května 2021 - 16:03:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12495
Registrován: 4-2003
Desiro:TH se tu zase zjeví, nemá silnou vůli, aby se natrvalo kousnul. Bude to pod jiným nickem, jako za totáče: Lidé tehdy také museli psát pod jiným jménem, případně jim to někdo svým jménem tzv. přikryl.

Také jsem přesvědčen, že se tu časem pod jiným nickem zjeví, ale bude muset nejspíš psát i z nové IP adresy.

Ani komunisté nedokázali zabránit hlásání jiných názorů.

Ovšem bránili se jim velice úspěšně a v mnoha případech to dopadlo pro hlasatele jiných názorů tragicky. A nejen pro ně, ale mnohdy i pro celou rodinu, příbuzné, kamarády a známé.


A že někteří lidé ten jiný názor slyšet potřebují, vždyť kam se dostaly společnosti, kde se nesmělo mít jiné názory.

Jenže potřeba (či spíše naprostá nezbytnost) slyšet a chtění slyšet jiný názor není to samé...
Pátek, 28. května 2021 - 16:04:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11419
Registrován: 4-2003
Zdenek102: Vám nechybí staromilci a ultralevicoví šotouši ....Dle vašeho názoru to byl rozdmýchávač diskuzí

O tom nic nevím. Vážně.[uhoh]
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Desiro
Pátek, 28. května 2021 - 16:27:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3753
Registrován: 2-2004
Bram: Když už jsme tak osobní - ne všichni z vedení K-Reportu jsou komunisti.
A kdyby byli posednutí omezováním svobody slova, tak by nemohli tak dlouho provozovat tak úspěšné diskuzní fórum.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pátek, 28. května 2021 - 17:20:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12497
Registrován: 4-2003
To rozhodně nejsou. Jen mne mrzí přístup konkrétního admina, který tak zamaskoval pod údajný zájem ostatních diskutérů svoji averzi vůči názorům T. H..
Pikehead
Pátek, 28. května 2021 - 17:36:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7242
Registrován: 3-2007
Zdenek102:
"Dle vašeho názoru to byl rozdmýchávač diskuzí (já jsem s jeho názory také občas souhlasil), dle mého se lvím podílem zasloužil o to, že se z k-reportu stala žumpa osobních přestřelek."
Možná jste moc cimprlich, tuplem v tomto vlákně.
Pátek, 28. května 2021 - 17:39:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6199
Registrován: 3-2006
Bram:
"Ovšem bránili se jim velice úspěšně a v mnoha případech to dopadlo pro hlasatele jiných názorů tragicky. A nejen pro ně, ale mnohdy i pro celou rodinu, příbuzné, kamarády a známé. "

To uměli zatraceně dobře.
A dokonce i za jejich názor
Sami totiž nevěděli co hlásají v oficiálních tiskovinách.
Pak jim člověk musel donést písemný důkaz, že to není protistátní názor, ale oficiální informace z Moskvy.
Ale stejně zůstal vyvrhelem.[sad]