Diskuse » Železnice » Tratě pod Jedlovou » Archiv diskuse Tratě pod Jedlovou do 11. 12. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě pod Jedlovou do 11. 12. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Sobota, 05. prosince 2020 - 15:43:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13426
Registrován: 8-2012
CHUUP - Chemická úpravna uranového průmyslu n. p. Mydlovary.
電車オタク
Sobota, 05. prosince 2020 - 20:02:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 10-2008
PŠ : Má chyba, nespecifikoval jsem důvod zpomalení, ve složitějších případech, které jsou napsány, a je potřeba nějaká synchronizace činností, je komunikace rádiem samozřejmost a jsem docela ¨uražen¨ za takové rady :-))) (Ale je dobře že napsáno a doufam že si to co nejvíce zelenáčů přečte... :-))
Nejlínější výpravca na ÖNWB (i na zvednutí vysílačky :-)) ,ale myslí pouze zpomalení na chvilku a pak to zase val, což se stává pouze v případě krytí peronu (což už na ÚS nepraktikují :-)), lichý Os a sudé cokoliv a jinde naopak ... To mne chlapy neodnaučíte :-) Podle potřeby jak moc zpomalit, vždy PZZ drženo dole, variantně př žlutá/volno, vj žlutá/volno (extrém odb.), odj. většinou již absolut volno, jen když se něco posere tak rudá, ale to už mam i vysílačku v ruce :-) Dokonce někdy se jdu projít a jelikož u nás nekód a nechce se mi vysílat tak venku odjezd (většina pochopí :-)) a dokonce když HV těsně minul vjezd a já postavil a on ještě nevidí, tak nakonec i to vysíladlo zvednu a dostane info ¨val to¨ ....

PS: Hele ,ale nechme toho v Jedlové a pp to přesuňme min. do ÚK, tady asi se.em a zase to zaříznou :-) Jo nevim zda jsem to už nepsal, ale pane PŠ, někdy 2000 či tak nějak jsme si v Dětenicích (či -ci?) potykali, dotáhl mne tam tehdá ¨šukýno¨ (čili LK)... Ale fakt dávno a s vykačkou nemam problém :-)
Sobota, 05. prosince 2020 - 22:19:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7850
Registrován: 8-2007
a dokonce když HV těsně minul vjezd a já postavil a on ještě nevidí, tak nakonec i to vysíladlo zvednu a dostane info ¨val to¨ ....

No tak nějak to probíhalo v Čerčanech.A skončilo to velkou hromadou,smrťákem,výpravčím na práškách,strojvedoucím který to valil a pak byl za to odsouzen....

Petr Šimral to napsal dobře-informovat,ale v mezích dopravních předpisů.
Sobota, 05. prosince 2020 - 23:19:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 10-2008
....ano, já ho informuji a on se zachová dle svého nejlepšího svědomí a vědomí .... tj.vyjede z oblouku a pokud na těch 700m vidí volno, může jet a nemusí, to už je jeho boj , platí důvěřuj, ale prověřuj, ano .... Drobný rozdíl oproti Čerčanům bych tu viděl, na RZZ AŽD 71 nepostavíte barvu na obsazenou pokud se nezamotaj drátky a nezblázněj relata :-) Z mé strany jsem opravdu v mezích předpisů udělal maximum pro komfort strojvedoucího ... Zda on s tím naloží v mezích , to už fakt neovlivním a je to na něm ... ? ... No a nebo tedy ho můžu nechat zcela a úplně vyhnít u klacku aniž bych se unavoval já a nebo on ... Což ale není nic pro mne ... Bohužel či bohudík, nevim a nerozhodnu to.

PS: Ale myslím že i středně dráhou zasažený strojvedoucí tuší, že pokud někde nejsou stavědla, tak by tam mohlo být něco jiného než elmech ... Ano, tušit nemusí, je to o zkušenost a selském rozumu :-)
Sobota, 05. prosince 2020 - 23:25:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 10-2008
.... Jo samo výraz ¨val to¨ je formulka pro káčko jako mnoho jiných výrazů v textu . Myslím že ta komunikace probíhá profesionálněji a PŠ to bude chápat ...
Sobota, 05. prosince 2020 - 23:44:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 10-2008
pdon: No ono ale někdy ta zkrácená může znamenat ¨vypadni od peronu, potřebuju místo¨ a ničeho jiného se tam nedočkáš :-) Odjezdem je pro tebe i ta ¨zkrácenᨠa opět platí, že už je to tvůj boj jak s tim naložíš, ale hni se dál a nezacláněj :-)))
Neděle, 06. prosince 2020 - 06:01:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 10-2008
Hele a nebyla v těch Čč náhodou přivolávačka ? Pokud ano, tak to nelze s barvou absolut srovnávat, to je jinej level .... Ale netuším.
Neděle, 06. prosince 2020 - 07:56:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 795
Registrován: 2-2013
Sebu: "Val to", "Vezmi za to" slýchám ve vysílačce poměrně často.

Například když mezi Kolínem a Poříčanama jedu s panťákem každou stanici bokem aby mě něco přejelo, tak já osobně se snažím abych mu uhnul co nejdříve, protože vím, že pokud mi už šlape na paty, tak čím dřív mu uhnu já, tím dřív mě předjede a tím dřív můžu zase vyrazit dál.
Ale upřímně jsou mezi námi kolegové kteří to vidí nějak jako "hajzlové mě zase berou bokem, tak za trest se s tím budu srát"

Ale když už se nadhodily Čerčany a přivolávačka (nevím, jestli tam opravdu byla v ten osudný den) tak snad drtivá většina fírů, když vidí že jede na privolávačku, tak ví, že se může něco posrat a nebo se už něco posralo, ta privolávačka tam totiž není bezdůvodně, tak nepojedou jako prasata a ještě k tomu u ČD máme od léta interně omezenou jízdu podle rozhledu na 40km/h bez vyjímky jestli to je v obvodu výhybek nebo mimo.
Neděle, 06. prosince 2020 - 07:58:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 386
Registrován: 4-2020
V Čerčanech byla PN.

S tou zkrácenou...ne tak úplně, co když budeš v PH hln a v čase odj. rozsvítí na krátko. Ty zahájíš úkony na odjezd? Nebo jinak, co když na to neuvidím a na kodu mám stále červenou. Nedej bože se hnout a posléze zjistit, že se dál nejede.
Neděle, 06. prosince 2020 - 08:10:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7851
Registrován: 8-2007
ta privolávačka tam totiž není bezdůvodně, tak nepojedou jako prasata

V Čerčanech ta přivolávačka byla z toho důvodu,že vlak vjížděl z nesprávné koleje a nic jiného tam postavit nešlo.Jen 3 lidivýpravčí+ 2signalisti) postavili průjezd rychlíku po obsazené staniční koleji a protože strojvedoucí vjížděl na přivolávačku,výpravčí ho informoval že to na odjezdu volno.Kdyby vjížděl po správné,měl by na vjezdu Volno.
Neděle, 06. prosince 2020 - 14:04:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23442
Registrován: 5-2002
Sebu: pokud chci zpomalit vlak, tak je žlutá na vjezdu standart a pokud ještě více tak žlutá odbočkou
A to je právě špatně a souhlasím s Petrem. Od tohohle je přesně ta vysílačka, fíra fakt není jasnovidec.
(a někdy v budoucnosti, až bude rozšířeno AoE, poslouží k témuž aktualizace jízdního profilu s posunutým časem příjezdu/průjezdu - a ještě Ti přijde nazpátek odhad, jak by to mělo dopadnout)
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 06. prosince 2020 - 21:08:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7852
Registrován: 8-2007
A to je právě špatně a souhlasím s Petrem. Od tohohle je přesně ta vysílačka, fíra fakt není jasnovidec.

To ještě v dobách před rozdělením na ČD a ČDC jsem jezdil s nákladními vlaky a často při odjezdu z Vojkovic nad Ohří volal traťový dispečer(který řídí K.Vary-Klášterec) abych jel tak,aby průjezd Perštejnem byl v X.YZ (příjezd os do Klášterce nad Ohří).To je ale možné většinou jen u dálkově řízených úseků,protože informace u předvěsti,ať jedu pomalu,protože to postaví až za 3 minuty je již k ničemu.
Neděle, 06. prosince 2020 - 21:09:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 10-2008
No dobrá, jak myslíte, ale to již bude nejlínější výpravca na ÖNWB čuchat ke kytičkám od spodu ... No a proč by měl bejt fíra jasnovidec ? Já přeci nepotřebuju v tomhle případě ,aby věděl co chci a proč to chci .... Já chci jen o minutu až dvě prodloužit jeho jízdní dobu na dráze 3000m a on to sám od sebe udělá, aniž bychom já i on museli cokoliv nestandartního navíc udělat. A navíc to mám jako výpravka absolutně pod kontrolou :-))) .... Když mu jen zavolam a budu mít zelenou štráse skrz, tak nemam jistotu, že mne poslechne a v případě, že to bude ignorant, tak tam vlítne přímo do lidí .... Ale barva je zeď, kterou si nedovolí neuposlechnout :-) I tady platí důvěřuj, ale prověřuj (v tomhle případě důvěřuj, ale pojisti si to) :-))) Za těch 24let už nějaká zkušenost je, ať už z blbosti mojí či někoho jiného ..... Já si prostě nerisknu to postavit a věřit že on mé ústní přání splní .... A fakt už jsem pár ignorantů zažil :-)
Neděle, 06. prosince 2020 - 22:37:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10594
Registrován: 5-2002
ad Sebu: Já chci jen o minutu až dvě prodloužit jeho jízdní dobu na dráze 3000m a on to sám od sebe udělá, aniž bychom já i on museli cokoliv nestandartního navíc udělat.

Jenže to je přesně ten pohled na to, že fírové mají přece návěstidla a i proto jich tam mají tolik...

Když mi to hodíš do odbočky, tak i přes žlutý kód jedu na viditelnost předvěsti tak nějak stejně, maximálně to hodím do výběhu, protože je stále šance, že to zezelená.
A když vidím předvěst, tedy cca 1300 - 1500 metrů, už je pozdě jen na dynamiku a musím jít do vzduchu.
Navíc po pominutí problému nemohu začít naplno zrychlovat, ale pojedu ještě dalších 700 metrů rychlostí 40,50,60,80 (nehodící se škrtněte) a budu dále prodlužovat jízdní dobu. Oč lepší je to, že mi zavoláš na Střekově, že v Sebu vychází osobák v tolik a tolik a já si to sám našteluji, abych se s ním viděl tak, abych ještě stihl zastavit před vjezdem, kdyby se to náhodou nepovedlo. A pak to udělá blik na volno, protože není důvod, abys neměl vzadu postaveno. A všichni budeme spokojení a vlaky pojedou rychleji a přitom úsporněji.

Málokdo jezdí s nákresňákem a Babitronem [biggrin]
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Neděle, 06. prosince 2020 - 23:00:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23447
Registrován: 5-2002
PŠ: Oč lepší je to, že mi zavoláš na Střekově, že v Sebu vychází osobák v tolik a tolik a já si to sám našteluji
Jojo, ještě v hodně hlavách se bude muset rozsvítit... [uhoh]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Bdlm
Neděle, 06. prosince 2020 - 23:17:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1903
Registrován: 3-2007
A Tobě taky že? 😀
Prcekzlipy
Pondělí, 07. prosince 2020 - 06:35:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4009
Registrován: 11-2007
Dnes si opět soukromník zvolil trasu pro lv z Lovosic do Čl přes Úštěk. Že by zas nějakej desetiročák? [lol]
Pondělí, 07. prosince 2020 - 06:58:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 10-2008
PŠ: No a těch x km je ještě strašně dlouhá doba na to,abych já tě zpomaloval,protože já zatim nevim jak to ten Os stihne a zda se nezasekne v zastávce a zda třeba nebudu volat zbytečně a zbytečně tě zpomalovat. Stačí 10 sec a všechno je jinak a jedeš první a teprve teď jedeš rychleji a plynuleji :-)

Jenže to je přesně ten pohled ,že já mám za zadkem svůj vlak a nikdo jiný neexistuje :-)))

Ono Vy vidíte jen sebe a svůj vlak, ale výpravka vidí i ten druhej (a třeba třetí) a vzájemným porovnáním např. kdo k předvěsti skočí dřív operativně rozhodne, kdo pojede první ,protože když to neudělá, ve výsledku se zdržíte oba a prostě jeden to pak odsere daleko více a bude po plynulosti a rychlosti.... V žádných hlavách netřeba rozsvěcet a odložil bych (opět) takové vysírky, stačí si uvědomit, že v tom je více proměnných, které dokáže porovnat jen ten výpravka.... Nehledě na to, že jsou kousky, kterým zavoláš v Polepech a on už jede jako posranej od Polep a prodlouží né o minutu, ale o 5, o 10 a už zbytečně zdržuje víc než má a třeba i ten svazek co jede za nim .... Chlapy Vy vidíte jen sebe a Vám to asi jde dobře a máte dobrej úsudek a techniku, ale my děláme s tím co je na kolejích všeobecně a všichni nejsou tak zdatný a nemaj EDB a počítače atp... ( A stejně jak fírové, tak i výpravčí jsou slabší a silnější kusy a holt se musí fungovat s tím co je a věřte, že když vidim co někteří kolegové ¨tvořej¨, tak v kanclu docela teču :-))

A popravdě. Já když jedu jako fíra (většinou na plečkách,nic moderního), tak taky nechci aby mně výpravčí otravoval s tím, že to mám u předvěsti škrábnout a dalším drobnostem... Já si chci jet podle barev a stačí mi to a taky tak jedu, nechci aby mně rozptylovala nějaká vysíračka kvůli kravině a ještě třeba když dojíždím někam k čůru (červená), aby mně prudil proč to je. Já si mu v klidu zavolam, až tam doplachtim a nebo tam zatím skočí něco jiného... Samo když je to něco důležitějšího s větším rozsahem a myšlenkou, tak se vysíračce nebrání nikdo, ale všeho moc škodí ... :-)
Pondělí, 07. prosince 2020 - 07:19:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11712
Registrován: 4-2003
Sebu:A popravdě. Já když jedu jako fíra (většinou na plečkách,nic moderního), tak taky nechci aby mně výpravčí otravoval s tím, že to mám u předvěsti škrábnout a dalším drobnostem... Já si chci jet podle barev a stačí mi to a taky tak jedu, nechci aby mně rozptylovala nějaká vysíračka kvůli kravině a ještě třeba když dojíždím někam k čůru (červená), aby mně prudil proč to je. Já si mu v klidu zavolam, až tam doplachtim a nebo tam zatím skočí něco jiného... Samo když je to něco důležitějšího s větším rozsahem a myšlenkou, tak se vysíračce nebrání nikdo, ale všeho moc škodí ... :-)

Nezapomeň ovšem, že s tím, co jezdíš Ty (a já tedy díky Tobě občas také [proud]) kolem Ústí nad Labem s maximální rychlostí 40 až 60 km/h a hmotností málokdy přesahující padesát tun (případ Regiosprinter s vmax 100 km/h, který brzdí a rozjíždí se za sucha jak moderní autobus, raději jako naprostou odlišnost vynechávám [wink]), se opravdu chová trochu jinak než to, co má maximální rychlost 100 km/h a váží to třeba dva tisíce tun. Zkus se s tímto někdy jako strojvedoucí projet a pak bys asi ostatním dal za pravdu. Musíš přemýšlet daleko více dopředu a rychlé reakce jsou dobré jen k odvrácení hrozící mimořádné události.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Pondělí, 07. prosince 2020 - 07:21:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 10-2008
Prcek: No a ještě MUVka z Úštěka do dílen do Bolky ... Dva ad-hoc v jedno ráno ... Asi to sem budem radši psát všechno aby se nám pak věřilo :-)))
Pondělí, 07. prosince 2020 - 07:41:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1033
Registrován: 10-2008
Bram : Neboj, projeto i na tomhle dostatečně , zas takovej amatér nejsem ( ale v poli extra těžkých ,dlouhých a moderních stále amatér jsem, to je pravda)... A divil by si se, jak se s kalounem za zadkem jezdí lépe , tedy samo hlavně s větší pohodou a jistotou brzdí, když víš, že na to nejsi sám ... A naopak takovej lehounkej šprinter, to je na klouzačce pěkná svině a když ho podceníš, dokáže solidně nepříjemně překvapit (jak si již jeden kolega v Lt na hornim vyzkoušel :-()

Když ty editace,tak já taky :-)Třeba fakt bacha na to. Posledně z Loun do Lenešic to tak kolem Oharky klouzalo, že stačil požadavek na zastavení a já udělal 2 minuty a rozhodil celej motorák :-) Zlatej kaloun za prdelí ... I když třeba nafty která s tebou lomcuje jak pírkem :-)))

(Příspěvek byl editován uživatelem Sebu.)
Pondělí, 07. prosince 2020 - 07:54:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11713
Registrován: 4-2003
Sebu:ale v poli extra těžkých ,dlouhých a moderních stále amatér jsem, to je pravda

Na moderní lokomotivě (TRAXX, Vectron,...) jsem jsem nikdy neseděl a těžký nákladní vlak jsem už hodně dlouhou nevezl. Jen jsem chtěl naznačit, že koukat se na věc optikou osobní dopravy fakt nejde [nene].

A naopak takovej lehounkej šprinter, to je na klouzačce pěkná svině a když ho podceníš, dokáže solidně nepříjemně překvapit (jak si již jeden kolega v Lt na hornim vyzkoušel :-()

Ano, regiosprinter se chová jak moderní autobus, ale opravdu jen za sucha. Jinak je to stále železniční vozidlo a nesmí se na to nikdy zapomínat. Tak s ním jezdím raději jako s železničním vozidlem vždy, tedy i za sucha [wink].
Pondělí, 07. prosince 2020 - 07:59:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 10-2008
Jj, jasný, viz moje editace ... Ale optikou jen nákladní taky ne, jezděj nám tady oba segmenty a nejsme jak v Americe zařízený na kilometrový vlaky :-)))
Pondělí, 07. prosince 2020 - 08:04:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 10-2008
Ale zpět po Jedlovou.... Mufík už je v Lípě :-)))
Pondělí, 07. prosince 2020 - 08:16:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 10-2008
Bram: Poměrově určitě vezl ... Takovej hydropuklík na 20ti promilích se sedmi kočárama co maj 170 t z Lomu dolu do Oseka a zpět , taky dobrá těžkotonáž :-)))
Pondělí, 07. prosince 2020 - 08:47:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 10-2008
Zpět k účelu vlákna. Awatar v pade ze Žalhostic a za hoďku v Lípě :-)
Pondělí, 07. prosince 2020 - 09:01:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 387
Registrován: 4-2020
Pak že "nic" navíc nejezdí, podle plachéétky. Což dokládá jen fakt, že někteří potřebují dělat dusno za každou cenu.
Pondělí, 07. prosince 2020 - 09:28:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 10-2008
No zrovna si to potvrdil :-))) Rýpání netřeba :-) Sorry, to nešlo nereagovat :-)
Pondělí, 07. prosince 2020 - 11:31:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 10-2008
Tak třetí ad-hoc maňas Lovo-Žalho-dolní ,osm kočárů,asi již za pár minut, ale pojede i zpět :-)a bude to čtvrtý ad-hoc.
Pondělí, 07. prosince 2020 - 11:40:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 388
Registrován: 4-2020
Jak to bude v Žalho vypadat po reko? To půjde objíždět třeba 8 vz? On to může být i mazec 8lož. spojkou vytáhnout na kopec.
Pondělí, 07. prosince 2020 - 12:02:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 10-2008
Banglí dáš nahoru loženejch max 5 ( awatar teda asi 6-7 :-)) .... Hele ty Žalho mam jen jpp, nic přesnýho, to by mohli jiní,prý dvě koleje a nějaká spojka uprostřed či co. Ale obávám se soukromě na perónovou variantu Zličín a to by mi pak vycházelo hodně špatný pro budoucnost délky vlaků ... Ale spekuluji, nějak jsem po tom nešel ,neb bych dostal infarkt :-) Těhle osm má s mašinou 126m, to by bylo asi na hraně, ale když vezou 10 dlouhejch, to jsou už teď Žalhostice akorát.
Pondělí, 07. prosince 2020 - 12:41:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13446
Registrován: 8-2012
a bude to čtvrtý ad-hoc
Tak to se teda kolej v Úštěku v odpolední špičce poměje, zvlášť u toho přetahu Lovosice - Litoměřice... ale je potřeba mít pravdu i za cenu lži. Lomc lomc!
電車オタク
Pondělí, 07. prosince 2020 - 12:56:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 10-2008
Jj, nečekaně :-( ....Ach jo, jeden jako druhej.... O Úštěku píšete akorát vy z důvodu lomc,lomc, neb máte tu potřebu si dokazovat cokoliv .... Já píšu o celé trati Lovo - Lípa, neb jsou i určitě jedinci, které to zajímá i z jiného důvodu než vysírání. Lomc,Lomc .... Čím víc fotek, tím víc adidas :-) Pokud vás to irituje, nečtěte to :-)Děkuji za všechny.

PS: ....nebojte, pátej už asi nebude, neb čtyři jsou fakt nezvykle moc.

Všeobecně : Sím a nemá tedy někdo představu jak na tom budou Žalho po reko ? Díky předem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Sebu.)
Prcekzlipy
Pondělí, 07. prosince 2020 - 13:11:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4010
Registrován: 11-2007
Foťte, protože pak po modernizaci vlaků ubyde. Tedy těchto adhoců, když budou všude jen dvě koleje a nebude to mít jak kloudně projet [lol]
Pondělí, 07. prosince 2020 - 13:21:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13447
Registrován: 8-2012
O Úštěku píšete akorát vy
Fakt, jo? A kde teda před týdnem asi ta potřeba dokazovat si svou pravdu každou projetou muvkou vznikla?
OK, dělejte si čárky, poslední slovo je vaše. Mě to nebaví a ten Úštěk stejně nakonec nebude vypadat podle toho, jak velké dusno budou dělat lomcováci, že každý ad-hoc vlak musí kdykoli projet téměř bez zastavení...
電車オタク
Pondělí, 07. prosince 2020 - 15:00:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 10-2008
Jasný,ok ... Ale týden je dlouhá doba, tak to netřeba tahat zpět, když už jsme si to před tím vysvětlili ... A máte pravdu, na Úštěk se prakticky nešáhne, jen výh.č. 1 bude obnovena ... Požadavek není bez zastavení, ale aby to vůbec projelo, děkuji za pozornost :-)

PS: Dneska by se nevešel, 6109 má 12 minut :-))) Sorry za vysírku, já musel stejně jako na pdona, aby bylo vyrovnáno :-)
Pondělí, 07. prosince 2020 - 17:02:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 389
Registrován: 4-2020
i{Požadavek není bez zastavení, ale aby to vůbec projelo, děkuji za pozornost :-)


Njn ono bez překrucování faktů se těžko argumentuje. Ve své podstatě takto se mohlo argumentovat i v případě Chotiměře...že by stačila max. jedna nebo dvě koleje a lesák by mohl ložit jinde.


To zpoždění ani nekomentuji...hlavně že babitron prý ukazuje vždy vlaky včas, jak zde zaznělo.

Ledy se každopádně hýbají i jinde, takže uvidíme, zdali nepřijde ještě jedno překvapení. Ale jinak mám rád stínové ředitele, Kytlice, wécka a jiné narážky...Ale to by mě asi nasralo jen v momentě, kdyby by se podobné věci nedařilo prosazovat a nákladní doprava by se omezila jen na větší žst.

(Příspěvek byl editován uživatelem pdon.)
Pondělí, 07. prosince 2020 - 18:44:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13450
Registrován: 8-2012
Požadavek není bez zastavení, ale aby to vůbec projelo, děkuji za pozornost :-)
Já vám to fakt nechci omazávat o ústa, ale kdo teda napsal třeba tohle?
pokud na takto málo propustné trati neodjede vlak v určitou dobu, tak pak musí zase třeba ve stejnou dobu za dvě hodiny, a to už se třeba dostane jen do toho Úštěka, kde musí čumět další čtyři hodiny než skončí odpo špička
S váma by se asi narozdíl od kytlického strojmistra dalo diskutovat, jenže těmito fauly to zase shodíte. To nemá cenu... já jedu domů.
電車オタク
Pondělí, 07. prosince 2020 - 19:07:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 390
Registrován: 4-2020
Asi mi nejde pořádně krp, ale kde se v tom textu píše to "bez zastavení"...???
Tohle je jen upozornění na ten odpol. čas, kdy se vlak musí v Úštěku uhnout na delší dobu.

Dnes tedy ve funkci strojmistra? Tak to je z WC povýšení!
Tak to doplním: stínové ředitele Kytlice, wécka a jiné narážky... kytlického strojmistra

Jeď domů, to bude radost na všech frontách [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem pdon.)
Pondělí, 07. prosince 2020 - 22:30:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 10-2008
Ano, je to psáno, pobyt 4 hodiny jako standartní součást jízdní doby je tvrdá realita současnosti odpo prc dny, když to prostě tak vyjde, s tim se nic neudělá a je to obhajoba zachování 3SK že se občas hodí.... A mne jde od počátku o to a obhajuji to, aby alespoň tato ubohá šance byla zachována (a zatím asi i bude zachováním 3SK) a stavebními úpravami nebyla ani tato varianta znemožněna ... Nic víc, nic míň, řekl bych že se i schodneme ... A nebudeme se v tom už hrabat a já budu doufat že to vydrží ... díky .

PS: A to dokonce já bych byl ochoten i 3SK v Úštěku obětovat, ale výměnou za výhybnu v poloze Ploskovice či Stvolínky (bohužel první varianta už asi jistojistě padla, ale alespoň bude nahrazeno zrychlením :-)) .... Ale s mojim názorem si každý stejně vytře pr... :-)

Nic....dobrou :-)
Úterý, 08. prosince 2020 - 06:09:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 391
Registrován: 4-2020
Aktivace Ploskovic a Stvolínek, resp. dnes již vybudování druhé koleje by vyšla mnohem dráž než ponechání třech kolejí v U. Nicméně tohle se říkalo u Markvartic též a dnes je tam opět výhybna. Svého času byl i tlak zrušit Františkov.
Každopádně hodinovka od CL asi nikdy nebude, takže ty dvě výhybny moc smysl nemají.
Úterý, 08. prosince 2020 - 06:41:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13455
Registrován: 8-2012
pobyt 4 hodiny jako standartní součást jízdní doby je tvrdá realita současnosti odpo prc dny
Ad-hoc vlak v největší špičce (odpoledne pracovního dne) počká nebo projede blbě (ale nikoli "vůbec", to jsou kecy). Taková je a byla tvrdá realita vždy a všude a vůbec to nesouvisí s nějakými modernizacemi, nevím co je na tom k nepochopení. Prostě kdykoli a téměř bez zastavení to ve špičce nejde. Vždyť třeba na trati Liberec-Tanvald byla taková "tvrdá realita" už dávno před ní, protože tu kraj objednal tolik osobních vlaků (40 minut interval), že bylo "vyprodáno" prakticky celý den. Podle mě to bylo dobře, ale teď tu čtu hejty, jak tam odpoledne pracovního dne mělo být místo pro náhodný ad-hoc jednou dvakrát měsíčně...
Hele, ono stačí škrtnout ty dva špičkové obraty do Úštěka a bude odpoledne pracovního dne dost místa i pro náhodné výstřely. Ono s ohledem na stav financí se to může stát vcelku brzy a pak se konečně dočkáte vašeho ideálního stavu "ad-hoc kdykoli a bez čekání". Jen tak nějak nevím, kdo další by z toho mohl být nadšen...
電車オタク
Úterý, 08. prosince 2020 - 06:53:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 392
Registrován: 4-2020
Prostě kdykoli a téměř bez zastavení to ve špičce nejde.
Opakuji, nikdo nechce jezdit bez zastavení a pokud lze vlak uhnout v Úštěku, pak není problém.

kraj objednal tolik osobních vlaků (40 minut interval), že bylo "vyprodáno" prakticky celý den.
To je samozřejmě lež. Jednak zde jede cokoliv navíc velmi sporadicky a druhak žádné vyprodáno není, viz odklony ČDC a ČD před několika lety. I dnes jezdí denní obsluha Smržovky.

Kde se píše, že kraj bude redukovat Os vlaky? To je zase vymyšlený hejt. Zatím nikdo nic takového nepotvrdil. To možná dřív TH zde na krp dostane infarkt, web přijde o tzv. krotitele šotoušů, jak on sám o sobě v práci tvrdí.[biggrin] Takže co kdyby...
Úterý, 08. prosince 2020 - 07:56:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13456
Registrován: 8-2012
GVD 2005/2006, list 548 (hluboce předmodernizační), úsek Harrachov - Liberec (odpoledne pracovní den, to nejely akorát víkendové "Drážďany" - 27976 v sedm večer z Tanvaldu - a 16259 proti nim v 19:10 z Liberce):

Jistě, plno prostoru pro odklony ČDC a ČD a denní obsluhy Smržovky. Modernizace fuj!
電車オタク
Úterý, 08. prosince 2020 - 08:42:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 393
Registrován: 4-2020
Tak pokud je mi známo, před mnoha lety jezdil denní Mn jak na Smržovku, tak do ŽB i Kořenova. S poklesem zátěží bylo zrušeno nasazení 743 v Tnv a vozba přešla pod TUR a LBC. A že se následně navýšila osobka? Ale to nákladní dopravě tolik nevadilo.
Dnes bohatě stačí obsluha Tnv 3x týdně v noci, inverzně k N.Pace (přes den) a Smržovky taktéž 1x denně, ale v denní době. Ano, díky modernizaci se již v denní době nedá dojet na J.Důl, což byl důvod ponechání adhoc trs v noci. Po modernizaci došlo ke zhoršení obsluhy. Není důvod pojíždět úsek Smržovka - Tnv. Samozřejmě zase až na výjimky, které jsme za poslední rok mohli zaznamenat.

Odklony v r. 2013 byly výjimka, za normálních okolností se jezdí přes Křižany, k souběhu výluk nedochází. Do budoucna podobná akce jako v r 2013 je nepravděpodobná.
Úterý, 08. prosince 2020 - 09:47:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13458
Registrován: 8-2012
Smržovky taktéž 1x denně, ale v denní době
Jenže denní obsluha Smržovky jezdí až po modernizaci, protože kraj šel z taktu 40 minut celý den na 60/30 ve špičce (takže celé dopoledne jsou okénka), a to přitom Smržovka přišla o jednu kolej. (Ona teda byla možná obsluha i před modernizací, ale to se muselo stihnout za půl hodiny mezi 9:30 a 10:00, protože nazpátek byla trasa jen mezi 16216 a 16218 a pak až do večera nic, přitom to bylo v té skvělé předmodernizační době se spoustou kolejí... Takže se v tom čase dělaly spíš předsuny zátěže do Jablonce anebo mazut do Pasek.)
Dtto do Josefáče se dojet dá (dokonce už je to díky modernizaci zase stanice a ne jen nz.). To "díky modernizaci se již v denní době nedá dojet na J.Důl" jsou akorát kecy (to se spíš nedalo v dobách předmodernizačních při 40 min celodenním obratu osobky!), jen holt na Maxovce dnes jezdí špičkově osobáky co půl hodiny (tolik jich tu nikdy nejezdilo!) a tak nechybí koleje ve stanici, ale na trati, což vám nedochází a házíte to do jednoho pytle.

Takže vy to zase budete rozesračkovávat do nějakých podružných detailů, abyste si dokázal svou pravdu, ale fakt je ten, že modernizace v tomto nepřinesla vůbec žádnou změnu (ostatně večerní a noční Mn přes Jablonec jezdily už v tom roce 2006). Prostě vždy a všude platí, že zbytková kapacita ve špičce byla, je a bude omezená/žádná a pro ad-hoc náhodné výstřely špatně dostupná (hlavně mezi stanicemi bez ohledu na to, kolik je pietně zachovaných kolejí ve stanici). A je to tak správně (až nebudou jezdit vlaky ani ve špičce, bude to špatně). Howgh.
電車オタク
Úterý, 08. prosince 2020 - 10:06:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 394
Registrován: 4-2020
Jenže denní obsluha Smržovky jezdí až po modernizaci
Není pravda, před modernizací zde normálně projel i odklon. Mn byl veden v noci z jiných důvodů. Mn v denní době je legálně poslední 2 GVD.

Dtto do Josefáče se dojet dá (dokonce už je to díky modernizaci zase stanice a ne jen nz.
To je pravda, ale v LBC jsou jen 2 743, takže třetí jízdu už by nemělo co jet a v JD budou stát 2 743. Ono to chce nejen dojet tam, ale i zpět.


tak nechybí koleje ve stanici, ale na trati, což vám nedochází a házíte to do jednoho pytle.

To slyším prvně, vjezd Os do JD lze i při sklopení VK. Jinak si nedovedu představit, jak tam ten Mn nacpat..

AD návrat do LBC je též limitován časem, neb po modernizaci schází další příp. výhybna.


vy to zase budete rozesračkovávat do nějakých podružných detailů,
Hromadění vlaků v JD mi jako detail nepřijde.
Úterý, 08. prosince 2020 - 11:18:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10607
Registrován: 5-2002
A já myslel, že po tom předchozím trhání občanek už tu bude klídeček a pohodička.

A kolovrátek je zpět [uhoh]
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Úterý, 08. prosince 2020 - 11:49:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 395
Registrován: 4-2020
Jj to mysleli všichni, už začal včera, když ho Sebu rozlítil několika adhoc vlaky a zpožděním Os, které se nemá konat. Dnes vytáhl zase své plachéétky. [lol]
Asi si ho budete muset u MTR lépe hlídat, protože jestli bude projíždět plachétky celé sítě, tak má rok o čem lomcovat. [ko] A nejlepší je jeho pravda, proti celému Cargu a SŽ, jenž malují tyhle vlaky.
Úterý, 08. prosince 2020 - 12:29:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1541
Registrován: 5-2002
Jenomže TH má pravdu: tomu, aby byly budovány koleje jen pro potřeby náhodných adhoc vlaků s minimální četností, brání ekonomická pravidla toho, kdo tu stavbu platí (a tím Správa není, takže nebrečet na nesprávném hrobě). A s postupujícím prihlubováním pravidel koexistence mnoha dopravců na jedné síti se stane provážení adhoců za cenu zpoždění osobní dopravy, nebo obecně včas jedoucích vlaků, prakticky vyloučeným. A řízení provozu bude fakt jedno, že si nějaký dopravce vystřelil vlak ve zbytkové kapacitě v nevhodnou dobu osobákové špičky a jeho strojvedoucí teď bude trávit dlouhé hodiny neproduktivním čekáním.
Úterý, 08. prosince 2020 - 13:12:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 396
Registrován: 4-2020
Tak o nějakém budování zde nepadlo ani slovo. Nikdo nechce stavět rychlodráhu a ani tunel. Řeč je o modernizaci současné infrastruktury do použitelného stavu. Protože pak to může dopadnout jako v Mikulášovicích a i jinde, že přebudované kolejiště nepoužije nikdo a ve finále si naběhne i samo sždc, které tam nesloží ani svojí zásilku.

Rozhodně nehrozí, že se stane samozřejmostí, aby adhoc zpožďoval pravidlo jiného dopravce. To se zase budeme vracet o X let zpět a v době taktu nám to rozvrátí GVD na desítkách možná stovkách km. To je samozřejmě nesmysl.
Úterý, 08. prosince 2020 - 15:32:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 10-2008
Už to dále neřešim a jen pro pdona vysvětlim svou filozofii Pl a Stv .... Byla by to prostá náhrada té 3SK, neb by bylo kde vyčkat při systémovém křižování v Blížákách a nebo Libě a zároveň k případnému pohlcení zpoždění vlaků v taktu .... A třeba Pl (2 výh, bez přejezdů, 1x TZZ navíc) by asi investičně nabyly náročnější než obnova té 3SK (2 výh, ovl. min třech PZZ)

Howk,tečka,koheu (ruštináři chápou) :-)
Úterý, 08. prosince 2020 - 16:01:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1047
Registrován: 10-2008
Za odměnu pro ty, kdož ještě vydrželi, něco z doby mého šotoušení před 17ti lety, aneb ¨šotouši sobě¨ :-))) Mn byl tenkrát na 087 fakt to jediné možné zpestření šukafoniády ... Dnes je to díkybohu jiné, ale jsem rád i za ty krabičky na fotce tenkrát .... Trnovany a Úštěk.

Úterý, 08. prosince 2020 - 17:39:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 397
Registrován: 4-2020
Uhlí bylo asi to poslední co tam chodilo, tedy asi to jediné. Občas ještě dřevo, tehdy jsem tam potkal hnědou unifikovou 742.215. Pak se přestal vozit hytlák a už to bylo čistě v rámci zálohy a už jen výhradně dřevo, to byl tuším r. 2006/7.

Ještě bych zmínil asi r.2010? kdy byl nedostatek 810 a na trati se proháněla náhrada v podobě 742. Jeden den dokonce i dva kusy 264 a 290.

(Příspěvek byl editován uživatelem pdon.)
Úterý, 08. prosince 2020 - 20:45:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 123
Registrován: 8-2017
Sebu, díky za ty fotky.
Úterý, 08. prosince 2020 - 22:36:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1048
Registrován: 10-2008
Tak ještě toto. Rok 2007 a jedna z prvních průkopnických přeprav soukromého dopravce ..... Od té doby začlo pomalu být hustěji a pestřeji .... :-)
Úterý, 08. prosince 2020 - 22:54:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 10-2008
Hmmm, nekecá, únor, březen 2010 ...




Tajemný_em
Středa, 09. prosince 2020 - 12:53:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4136
Registrován: 5-2002
742.290 s bafíky mám focenou už v září 2009.
"Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára da Cimrman
Středa, 09. prosince 2020 - 14:34:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23459
Registrován: 5-2002
Bdlm: A Tobě taky že?
A tím chtěl básník říci co? Že mám rezignovat a smířit se s tím, že se to tak vždycky dělalo...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 11. prosince 2020 - 11:02:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7366
Registrován: 5-2010
Co to bylo za vozy, co dnes veze IDSC na vlečku papíren do Bělé p.Bezdězem?