Diskuse » Železnice » Tratě pod Jedlovou » Archiv diskuse Tratě pod Jedlovou do 08. 11. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě pod Jedlovou do 08. 11. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Úterý, 03. listopadu 2020 - 08:17:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13095
Registrován: 8-2012
No já bych právě řekl, že v uvedeném vychází desiro podobně a problém je spíš v těch stovkách miliónů korun za deset let navíc (což není ani tak cena za nějaké "lépe", ale především za obrovskou režii). Ale nejsa dlouhodobým chovancem příslušného zaopatřováku se nepochybně mýlím [happy].
電車オタク
Bkp
Úterý, 03. listopadu 2020 - 08:59:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8414
Registrován: 8-2003
Tak jsem se schválně díval do těch západních Čech, kde řada 844 jezdí několik sp Plzeň - Vary, kde skutečně v horizontu jednoho roku budou jezdit Panteři. Řada 844 zde jezdí provázána s oběhy dalších os vlaků v KV kraji, navíc si uvědomme, že tyto sp vlaky jsou záležitostí poměrně novou, takže nasadit na nich i 844 znamenalo buď zefektivnit oběhy, nebo ty motoráky vzít z jiných tratí. Panteři budou tři plus jeden záložní, takže když by to fakt dobře šlo, tak se podaří ušetřit max. dva Sharky, což na nějakou linku v SV Čechách fakt nestačí (soubor Českolipsko potřebuje šest vozidel plus zálohu).

Zkusme se na to dívat ze strany objednatele. Ten může plus mís SQ, potom normálně uzavřel novou smlouvu s ČD.
Nebo může chtít nová vozidla. Jenže třeba v motorové trakci ČD žádná nemají (Sharků moc není a noví už také nejsou, fakt ne), soutěž sice běží, ale nikdo neví kdy a za kolik se podaří něco sehnat. Kraj se tak kromě akceptace vyšší ceny kvůli novým vozidlům musí smířit s vyšší cenou v situaci, kdy majoritní dopravce nemůže podat nějak výhodnou nabídku, čehož konkurence samozřejmě využije.
Nebo může chtít ojetá vozidla, ale soudobější konstrukce. Takže ano Desiro nebo Talent, ne RegioNova nebo 843. Tam je situace velmi příznivá, nedávno v Německu skončilo mnoho kontraktů z let 2000 - 2010 a tím se uvolnilo poměrně slušné množství ojetin a dopravci (ČD, RJ, Leo, Arriva i Landerbahn) už dokázali, že takováto vozidla jsou schopni v době okolo jednoho roku dovézt a zprovoznit. Kdo z dopravců je stále v kontaktu s majitelem těchto vozidel, má velikou výhodu, šance tady mají všichni stejné, stačí chtít.
Chtít méně ojeté vozidlo, řekněme do deseti let od výroby, je naivní, ty ještě jezdí v kontraktu, pro který byly pořízeny.
To že objednatelé šetří, je celkem pochopitelné, přece jen jsme chudší trh, než třeba Německý, ale hlavně se stále snaží udržet dopravu v poměrně velkém rozsahu. Když už se tu bavíme o Českolipsku, jsou v Evropě země, kde by do České Lípy vedly koleje tak se dvou směrů a jsou země, kde by už Česká Lípa byla bez železnice. Zachovat proto stávající rozsah dopravy je za cenu kompromisu.

Takže, pokud ČD chtějí ve výběrkách uspět a nespoléhat, že objednatelům stále budou stačit 814 a 843, tak to znamená konečně vysoutěžit nové motoráky (holt to bude něco stát), nespoléhat na čachry se Sharky a hlavně překročit svůj stín a sehnat zdroj ojetých Desir, Talentů, nevímčeho a s tím jít do soutěží.
Úterý, 03. listopadu 2020 - 09:12:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11581
Registrován: 4-2003
Bkp:Když už se tu bavíme o Českolipsku, jsou v Evropě země, kde by do České Lípy vedly koleje tak se dvou směrů a jsou země, kde by už Česká Lípa byla bez železnice. Zachovat proto stávající rozsah dopravy je za cenu kompromisu.

Přesně tak, ojeté vozidlo soudobější konstrukce může pomoci nejen udržet stávající rozsah nabídky v širším okolí České Lípy i do budoucna, ale i přilákat další cestující a eventuálně i v budoucnu umožnit v případě většího zájmu cestujících i rozšíření nabídky.

A nikde není psáno, že si ojetiny nemohou pořídit i ČD. Ovšem s ojetinami typu 814 mohou uspět leda tam, kde dodnes jezdí 810 (například horní Posázavský pacifik, kde 814 je vzhledem k frekvenci lidí a traťové rychlosti zcela dostačující vozidlo) a s řadou 843 nemohou uspět patrně už nikde.
Úterý, 03. listopadu 2020 - 09:23:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15593
Registrován: 10-2004
Bram: S řadou 843 mohli uspět přesně tam, kde Arriva s řadou 845. Poslední šance pro tuto řadu bude nový rozsřel na linky R21/R22/R24 s plněním od GVD 2023 na dalších 5 let.
Úterý, 03. listopadu 2020 - 09:30:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 253
Registrován: 4-2020
844 lze zálohat klidně 642, podobně jako to je v Děčíně, kde je vždy nějaké letmo desiro. Netřeba uvažovat jen ř. 844. Problém je ovšem tam, kde kapacitně nestačí a kde nyní je 843+vůz. Jenže to by se pak lehko mohlo stát, podobně jako je to na R lince PH - Tnv, že posila prostě není.

a s řadou 843 nemohou uspět patrně už nikde.

To by mě zajímalo, jak někdo mimo ČD může vědět, jaké má dopravce nabídky? Já tedy mám úplně jiné informace a zrovna ohledně 843 přišlo hned několik poptávek.

Na druhou stranu viz k textu výše, pokud kraje chtějí šetřit, pak je zcela zbytečné některé spoje platit. Zrovna úsek Rynoltice- Zdislava - LBC je na frekvenci nejslabší. Tohle prostě nenaplní ani 844, ani 642, ale max 810. Pak se nabízí vozební ramena prostě rozdělit.
Bkp
Úterý, 03. listopadu 2020 - 09:41:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8416
Registrován: 8-2003
Pokud se počet zálohovaných vozidel zvýší, musí být posílena i záloha. Teda někteří dopravci tak uvažují. Další detail, který nemusí zapadnout je, že dovozem dalších Desir se počet obstojných vozidel v kotlince zvýší, přesunutím odjinud se nezvýší.
Ale hlavně, v konkurenčním prostředí je normální, že jednou získá zakázku Petr a jindy Pavel, není to nic divného a zákazník opravdu není povinen přemýšlet, jak uspokojit své požadavky v rámci nabídky jedné firmy aniž by se vší vážností řešit nabídky od konkurence.
Úterý, 03. listopadu 2020 - 10:00:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13096
Registrován: 8-2012
viz k textu výše, pokud kraje chtějí šetřit, pak je zcela zbytečné některé spoje platit
Viz k textu výše - Liberecký kraj nechce šetřit, chce platit spoje, nechce 810, chce nízkopodlažní vozidlo s klimatizací a uzavřeným WC (což mj. je modrogumy vydáváno za diskriminaci ČD [happy] ), ale nechce platit desítky miliónů ročně navíc za stejnou kvalitu zbytečně. Pokud tohle v zaopatřováku nepochopí, tak je s nimi ámen - a podmokelská filipika o tom, co by si objednatelé měli správně objednávat, tomu nepomůže (doby, kdy Dráha rozhodovala co, kdy a kam bude jezdit, už taky pominuly, budíček!).

P.S. 843 patrně uspějí tam, kde dnes ještě kvílí 854.
電車オタク
Úterý, 03. listopadu 2020 - 10:16:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 254
Registrován: 4-2020
Liberecký kraj nechce šetřit, chce platit spoje

Ano, to dává logiku. Proto píší, že v rámci úspor se musí přiklonit k levnější nabídce. Já nevím jak se tomu u Hádků říká? To je asi jako ranní hláška, že průměrná životnost HV není 25 let, proto některé řady jsou již na pravdě boží téměř v době zůstatkové hodnoty....

Ano, chtějí nízkopodlažní vozidlo s uzavřeným WC a klimatizací. Proto ARR na Os nasazuje mj i 845. To dává logiku, jen nám nějak unikla ta nízkopodlažnost a klima, i když je otázka co si pod tím u Hádků představují?

Celkem už začínám chápat ty neúspěchy TH z minulosti. Beru zpět a tímto se mu omlouvám !! Ono to nebylo tím, že by ho ČD nechtělo, možná naopak, podobně jako na něj čekala slibná politická kariéra v Liberci... ale i přes možný zájem, on si s nimi jen neporozumněl. Možná říkali" pojď k nám, jsi náš, jsi nejlepší a on to bral jako urážky a odešel? Nebo hláška "děkujeme odejděte" třeba byla míněná z legrace a znamenalo to, přijďte zas pane...?
Úterý, 03. listopadu 2020 - 10:51:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13097
Registrován: 8-2012
Proto píší, že v rámci úspor se musí přiklonit k levnější nabídce
Nevím, jestli to píší v Podmoklech na záchodcích, ale v tiskové zprávě se uvádí příklon k nejvýhodnější nabídce. (A dále, že "České dráhy pro Liberecký kraj nově nabídly již nasazení kvalitních nízkopodlažních vozidel, ale jejich návrh vychází za celou dobu desetiletého trvání smlouvy řádově o stamiliony korun dráž".)

Ano, chtějí nízkopodlažní vozidlo s uzavřeným WC a klimatizací. Proto ARR na Os nasazuje mj i 845
Arriva na Os nasazuje mj. i 845 do konce tohoto GVD zcela v souladu se smlouvou (příloha - rozsah objednaných výkonů "Ještědská železnice"). (A jen tak mimochodem, ve smlouvě je popsána i tzv. "varianta Jaroměř", tak si už chystejte LOMCování, jak i tam má být 810 [happy] .) Od 2021 pak 5* VT642 a jen jako záloha 845.
Dtto prodloužení R21 a R22 do Tanvaldu resp. Šluknova je objednáno s 845 (to by i opičák mohl pochopit proč; příloha - rozsah objednaných výkonů "Severojižní"). Ale Toníček to zase smíchá s úplně jinou objednávkou (linka L4) do jednoho guláše...
電車オタク
Úterý, 03. listopadu 2020 - 11:03:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 255
Registrován: 4-2020
To je dobrá tisková zpráva. A to jsi psal ty nebo jaký odborník?

svou nízkopodlažností u moderních nástupišť zlepší přístupnost pro osoby se zhoršenou schopností pohybu včetně rodin s dětmi a cestujících se zavazadly. Vyšší kapacita a široké dveře se dobře uplatní zejména v turistické sezóně. Vyšší výkon a dynamika vozů umožní přesnější dodržování jízdních řádů,

- nízkopodlažnost, tak ta je i u 844
- u moderních nástupišť, tak těch je hafo, třeba v CL, ale jinde? Jenže tam je zrovna nízkopodlažnost skoro zbytečná, když má peron 550...
-vyšší kapacita? 844 vs 642 resp. 843+043? To asi někdo blbě počítal...Nebyl jsi to ty?
- širší dveře? 642 vs 844 nebo 843 se zavazadlovým prostorem. Nebo kde jsou ty širší dveře? Možná tak na nádraží u vchodu.
- vyšší výkon...642 vs 844...tak asi výrobce kecá
- dynamika...totéž

Ale jinak dobrá pohádka před spaním, to je tak pro TH a podobně postižený, jenž sežerou cokoliv.

O Šluknovu nic nepíšu...kde to čteš?
Co tam máš úsměvného dál? Nebo čím nás nakrmíš?
Úterý, 03. listopadu 2020 - 11:15:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13098
Registrován: 8-2012
Ono kdybyste neměl klasický problém s čtenářskou gramotností, tak byste si to přečetl celé a ještě na konci posledního odstavce udržel to, co bylo napsáno na začátku předchozího. Čili že jde o porovnání stávajícího stavu ("Vyjma dvou moderních klimatizovaných vozidel Pesa Link II, cestujícím známým jako „RegioShark“, nyní jezdí na linkách L2 a L4 starší motorové vozy řady 843") s novým ("Nabízená modernizovaná vozidla Die Länderbahn"). Porovnává tedy nízkopodlažnost 843 s VT642 atd.
Nabídku od ČD na doplnění 844 kraj vůbec nepřijal, protože je o stovky miliónů za deset let dražší.
電車オタク
Úterý, 03. listopadu 2020 - 11:20:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 256
Registrován: 4-2020
a mmch, neplatil (neplatí) Metrans ty tvoje slavné "režimky" co by inGold? I když to se může vztahovat jen pro provozní personál, tak dost možná TH vynechali, což vysvětluje další vlnu nenávisti a možná i ono odstavení do Polska, kdy někteří kolegové s tebou tak nějak nechtěli sdílet pracoviště..

Ale to jen tak mimořeč, jak je vtipné kydat na ČD a mít od nich volné jízdné [lol]

Nicméně vidím, že ve vedlejší skupině se ti už smějí i malé děti...Dnes tvoje obhajoba bude možná i na noční směnu [lol]
Úterý, 03. listopadu 2020 - 11:26:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 257
Registrován: 4-2020
Samozřejmě, že tam 843 jezdí, protože si to kraj objednal.
Ale viz další body, výkon, kapacita, dveře...Já jsem si nevšiml, že by 843 neměla dostatečný výkon nebo dostatečnou kapacitu v létě....podobně jako dostatečnou kapacitu na kola vs 642.
Takže opravdu jsem to dočetl, jen prostě nerozumím lživému tvrzení. Nicméně na druhé straně chápu, že kaštan tohle stejně jako TH pobere a uvěří i těmto smyšleným faktům.
Já bohužel vyházím z technických faktů a nečerpám z nějakých myšlenkových pochodů od někoho, kdo ty vozidla v reálu možná ani neviděl.
Úterý, 03. listopadu 2020 - 14:51:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13101
Registrován: 8-2012
Tak rozdílných dveří do 843 jste si snad dokázal všimnout i vy (prý "se zavazadlovým prostorem", asi polezeme po žebříku do zavazadláku [happy] ), ale hlavně nerozumím tomu, proč se furt vyhýbáte tomu nejdůležitějšímu sdělení - "jejich návrh vychází za celou dobu desetiletého trvání smlouvy řádově o stamiliony korun dráž". To je podstata problému, který mají modří nikoli jen v tomto případě. Vám je fakt jedno a dokonce tomu ještě tleskáte a obhajujete to, že ČD pomalu vyklízejí pozice, takže provozování záchodků v Podmoklech za chvíli budou muset převzít soukromníci? [biggrin]
電車オタク
Úterý, 03. listopadu 2020 - 15:05:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 258
Registrován: 4-2020
Hele, opatrovník po odpoledním spánku zase otevřel klecové lůžko a Tomáš vypadl [lol]


Tak rozdílných dveří do 843 jste si snad dokázal všimnout i vy (prý "se zavazadlovým prostorem", asi

polezeme po žebříku do zavazadláku


LK píše, že máme moderní nástupiště. Tak proč žebřík? Do teď se tam chodí jak? Ono nelze kolo/kočárek naložit běžnými dveřmi? To slyším prvně! Mám pocit, že by tam prolezl i lehce 3x tak oteklý TH.

Ale to už se řešilo, tak znova, píšu pomalu, snad i TH bude číst pomalu, aby to alespoň dnes pochopil: soukromník nabízí 20 let starou ojetinu, ČD nabízelo stále relativně nové 844, které splňují mnohé požadavky až nad rámec LK. Snad tohle nebudu muset psát každý den stále dokola...

Ty chodíš na WC kam? nebo do plen? Já jen, že ČD žádné záchody nevlastní, snad vvyjma těch ve vozech.
Úterý, 03. listopadu 2020 - 15:08:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 259
Registrován: 4-2020
PS: a opakovaně se ptám, a co režijka? resp. INGOLD ČD? Tu hodíš do kanálu nebo ti jí PŠ nedal? [lol]
Ale říkali kluci, že ve škole takto nevychyluješ jako na netu. Prý by ti to museli vysvětlit.

To já chápu, tam se bojíš [lol]
Úterý, 03. listopadu 2020 - 15:20:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13104
Registrován: 8-2012
soukromník nabízí 20 let starou ojetinu, ČD nabízelo stále relativně nové 844, které splňují mnohé požadavky až nad rámec LK
Snad tohle nebudu muset psát každý den stále dokola: "jejich návrh vychází za celou dobu desetiletého trvání smlouvy řádově o stamiliony korun dráž".
電車オタク
Úterý, 03. listopadu 2020 - 15:27:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 260
Registrován: 4-2020
Tě přivřelo klecové lůžko? Ale Plho, o tom tu už několik dní hovoříme...

Ale to my víme, že je vychází dráž...Taky proto, že se nabídla trakčně lepší a novější vozidla. Když bys byl majitelem ŘP a šel si koupit auto, pak ti prodejna taky neprodá nové za cenu ojetého, resp. i ojeté v bazaru má cenu stanovenou dle stáří, najetých km, výbavy....atd.
Úterý, 03. listopadu 2020 - 15:36:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10739
Registrován: 4-2003
Taky proto, že se nabídla trakčně lepší a novější vozidla.

To zákazníka nezajímá. On to k ničemu nepotřebuje, resp. to nehodlá platit.


(když ze sebe chcete mermomocí dělat dál rohatý zvíře, tak vesele pokračujte...)
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Úterý, 03. listopadu 2020 - 15:40:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2664
Registrován: 12-2009
RadekŠ: Otázka zní, jestli se neprezentuje opak? Já tuto kauzu nesleduji tak nevím, ale někde jsem něco o snaze mít moderní železniční dopravu s novými vozidly z klávesnice Libereckého kraje snad kdysi četl...

Jestli toho chtěj dosáhnout, nebo si pod tím představují, skoro 20 let staré Desira, s výkonem 550Kw a pokud si dobře pamatuji tak výkonový poměr někde mezi 6 kw/t - 6,3 kw/t tak potěš koště.... V těchto paramtrech dosti srovnatelné soupravy s 843+943 a podobně vycházela i 845...

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Úterý, 03. listopadu 2020 - 15:52:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 261
Registrován: 4-2020
To zákazníka nezajímá. On to k ničemu nepotřebuje, resp. to nehodlá platit.

Radku stínový Šauere, zákazníka to opravdu nezajímá, protože ten si nic neobjednává, od toho je kraj. A kraj získává peníze kde? No od státu... a stát je získá kde? On to Radků, TéHáčků a dalších poplatníků....

Ale chápu, že pokud si někdo plete Šluknov a Panský a trs vlaku kžc, pak tohle pochopit je složitější.
Bkp
Úterý, 03. listopadu 2020 - 16:09:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8418
Registrován: 8-2003
pdon:
"soukromník nabízí 20 let starou ojetinu, ČD nabízelo stále relativně nové 844, které splňují mnohé požadavky až nad rámec LK. Snad tohle nebudu muset psát každý den stále dokola... "

Ony snad v tom VŘ byly nějaké body na vylepšené parametry? No evidentně nebyly, takže VŘ bylo o tom splnit zadané parametry (klidně "s odřenýma ušima") a nabídnout nejnižší cenu. ČD NEJSOU ten, kdo určuje pravidla (tedy jak VŘ vyhodnotit), takže pokud nabízely něco navíc, tak ZA SVÉ, jedině ZA SVÉ. Pokud ČD princip VŘ nechápou, tak není div, že v něm pohoří.
Zákazník je ten, kdo platí, takže z nějakých 3/4 je pro Landerbahn zákazník Liberecký kraj, z 1/4 to jsou cestující (vycházím z průměrných cen, nevím jak je to konkrétně zde).

Dveře vlaku a nástupiště na nádraží mají být konstruovány tak, aby i fyzicky slabší matka byla schopná naložit kočárek s dvojčaty BEZ cizí asistence.
Úterý, 03. listopadu 2020 - 17:35:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 262
Registrován: 4-2020
To je pravda, u ČD jsou ale blbci, tak si do té PESY mohli dát Liazku a hned by to bylo levnější. Ušetřilo by se za močovinu, která se musí míchat s naftou, aby HV plnilo přísnější emmisní normy. Na co nabízet nějaký výkon, když se dá vyjet i na poloviční, byť to trvá trochu déle...Ve své podstatě by sždc ušetřilo i na modernizaci dráhy, protože do kopce netřeba mít traťovou jako na rovině.

To je přesně ono, co není zakázáno, tak je dovoleno...

A LK je samostatně výdělečná organizace? A kde ty peníze tisknou? Na radnici nebo někde ve sklepech u TéHáčků? Já už jsem si totiž myslel, že peníze na to dává stát...a stát si peníze asi taky netiskne v podhradí, že? že by je dostával od imperialistů? nebo to jde z daní nás všech?

Tak ve stanicích se budeme ohánět normou, protože je potřeba jít z dobou, ale u HV najednou - nehodí se škrtneme a normy budeme sabotovat? Pak tedy stát řídí banda blbců, ve spojitosti s emisními limity, odsiřováním elekráren, zelenou energií...atd.

Já tedy nevím, ale kolik vám je let? Protože tohle snad chápe i blbec s IQ 50.
Úterý, 03. listopadu 2020 - 17:38:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 263
Registrován: 4-2020
Ve své podstatě i 843 by mohla jezdit levněji... Na co 4 TM a 2 SM? Můžeme z toho udělat Albošku. Přes léto jsou i světla zbytečný, žárovky můžeme dát mámě do koupelny.

A úplně nej by bylo takové Bkp, resp. Bp-k. [lol]
Úterý, 03. listopadu 2020 - 17:48:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13106
Registrován: 8-2012
Ale to my víme, že je vychází dráž...Taky proto, že se nabídla trakčně lepší a novější vozidla
Jenže Dráha už není ta, která rozhoduje, co tam bude jezdit. (To bejvávalo, proto jste z toho teď tak vyplesklí, že už není.) Postavte se k tomu jako chlap: Dráha nabídla, co měla, a za peníze, které za to chtěla, to zákazník (to je ale ošklivé slovo, že) nekoupil (protože si je netiskne ve sklepě). To je vše, můžete klidně LOMCovat o dveřích, až do rána.

a pokud si dobře pamatuji tak výkonový poměr někde mezi 6 kw/t - 6,3 kw/t
Samozřejmě si to "pamatujete" blbě, protože to nezapadá do světoobrazu spikutí proti Dráze. A především to jsou zase jen zástupné důvody pro odvedení pozornosti od hlavního motivu pro změnu, totiž dokončení generační obměny vozidel na L4 a L2.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Úterý, 03. listopadu 2020 - 18:18:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 264
Registrován: 4-2020
nj, tak co uděláš s tou "režimkou" ??? nebo ti jí PŠ nedal? narozdíl od ostatních kluků? Já se budu muset zeptat. A ještě INGOLD na 1tř, která do LBC nepojede. Nebo na tobě ušetřili a máš jen 2tř?

Generační obměna vozidel, aneb nová za stará.....Tohle slovní spojení se asi v tomto případě moc nepoužívá? Navíc 642 a 844 určitě není rozdíl generační...
Úterý, 03. listopadu 2020 - 18:33:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13108
Registrován: 8-2012
Navíc 642 a 844 určitě není rozdíl generační
642 a 843 určitě je rozdíl generační, i když budete LOMCovat lůžkem ze všech sil.
電車オタク
Úterý, 03. listopadu 2020 - 18:36:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2666
Registrován: 12-2009
No, tak mám špatné informace ale vzhledem k nejistotě se mi nakonec váhu Desira najít povedlo. A je to buď 86 a nebo 88t a výkon 2x275kw je 550kw... Váhový poměr 6,25 nebo 6,39. Takže co mám blbě tentokráte? Alespoň u Arrivackych desir, kde mám výkon zjištěny kukučem... Neb je to na nich z venku napsané.... Že by Landerbahn měl ty Desira výkonnější... Dělala se...

Možná generační rozdíl je 843x642, ale pak je otázkou co byla ta generace, v tomto případě 5-7 let... Pdon se navíc ptal na nahrazené 844 které jsou spíše generaci za Desiry než před...
(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Úterý, 03. listopadu 2020 - 18:42:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 265
Registrován: 4-2020
843 95 - 97
642 98 - 200X
To je tak genarece hrabošů, ti se dožívají 2 let [biggrin]

A co ta režimka? Ta je v jakém generačním rozdílu? nebo snad starší generace ved. prac. panu TH režimku nedala, byť mladší generace strojvedoucích má dokonce INGOLD?
Tak to by mě taky nasralo...kor ve spojitosti, že co by prac. ČD jsi tu remžimku mohl mít automaticky. A jako politik, třeba dokonce služební auto a řidiče !
dany
Úterý, 03. listopadu 2020 - 18:46:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 65
Registrován: 8-2019
Prázdné desiro má 68 tun. A Länderbahn má motorizaci 2*315 kW.
Bkp
Úterý, 03. listopadu 2020 - 19:09:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8420
Registrován: 8-2003
Zákazník chtěl, zákazník má. Zákazník nechtěl, zákazník nemá. Hotovo, tečka, dvacet.
Celá exhibice pana pdon připomíná tragikomický výkon zhrzelého milovníka, jehož milá i přes veškeré přemlouvání dala přednost jinému, takový Popiel z Polské krve.
Úterý, 03. listopadu 2020 - 19:16:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13109
Registrován: 8-2012
se mi nakonec váhu Desira najít povedlo. A je to buď 86 a nebo 88t
Tak určitě, v nějakém alternativním konspiračním vesmíru [happy]. Asi jste zase "omylem" započítal nějakou týdenku místo měsíční, že.
843x642, ale pak je otázkou co byla ta generace
Nízkopodlažnost, klimatizace, hovna nepadající na koleje, informační systém a spousta dalších věcí. To fakt při své ideové zaťatosti přehlížíte?
電車オタク
Úterý, 03. listopadu 2020 - 19:17:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2667
Registrován: 12-2009
Dany: Ano, ale počítá se obsazené, prázdné jezdit nemusí... Aha tak to je na tom lépe!

T.H tak by musela selhat Wikipedia



(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Úterý, 03. listopadu 2020 - 19:24:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13110
Registrován: 8-2012
ale počítá se obsazené
Cestující asi jsou těch dalších dvacet tun [happy]. To je až roztomilý, jak kolem sebe dokážete kopat, když vám něco nezapadá do vašeho obrazu světa ubližované Dráhy [biggrin]
電車オタク
Úterý, 03. listopadu 2020 - 19:25:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 266
Registrován: 4-2020
843 nemá info systém? mmch k čemu je v ČR infosystém, který ještě nedávno neuměl mluvit Česky, ano to tu také bylo [rofl]
On řídící systém u 843 je nějak extrémně zastaralý? To jsem si nevšiml.
Neregulovatelná klima je skoro totéž, jako když se pustí ofuk u 843 do oddílu.
Jak se to 642 dostane vozíčkář bez plošiny?
Nadto 642 je na příměstskou dopravu, u 843 jsem si toho nevšiml.

Nicméně nechápu, proč se řeší 843, když na Os jezdí kmenově 844.

A mnmch jak je to s tou režimkou? Asi jako s tím vápencem. [rofl]
Úterý, 03. listopadu 2020 - 19:25:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2668
Registrován: 12-2009
A ten udaj na wikipedii vysvětlite jak?

20 tun ne ale 17,5 t ano...
(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Úterý, 03. listopadu 2020 - 20:00:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13111
Registrován: 8-2012
Nicméně nechápu, proč se řeší 843, když na Os jezdí kmenově 844
Jenom další podmokelská lež; na lince L4 (Os Mladá Boleslav - Rumburk) jezdí kmenově 843 (první tři dny TS842), zatímco 844 žádná.

A ten udaj na wikipedii vysvětlite jak?
ho mám vysvětlovat? Když je tam napsaný "Dienstmasse: 68 t"? ("Höchstgewicht 88 t" je totiž něco úplně jiného - jenže vám se zcela očividně nehodilo do krámu těch 68 tun, aby to vyšlo hůř, že? Trapný... to spíš vy byste měl vysvětlovat další "omyl" [biggrin])

P.S. Víte, co je na těhle pokusech o odvádění pozornosti od podstaty věci nejvtipnější? Že i oficiální hlásná trouba chudáka ubližované Jediné Správné Dráhy, názorně agitační plátek Železničář, považuje desiro za srovnatelné se žralokem (dokonce mu dali o bod víc)... asi neměli Němečkovo ideové školení o rocích výroby a Honnzokovo o váze [happy]
Desiro a Žralok: německá klasika versus polská moderna
電車オタク
Úterý, 03. listopadu 2020 - 20:17:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 267
Registrován: 4-2020
To ano, protože si je kraj objednal....Kdyby si je neobjednal, tak tam nejezdí. Co by tam jako jiného mělo jet?
A mmch jak je to s tou režimkou? Asi jako s tím vápencem?
Hodíš jí teď Hádku do wécka? Já jen, abys ho v tom desiru pak neucpal [biggrin] Nebo ti jí Metrans raději ani nedal?
Úterý, 03. listopadu 2020 - 21:43:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2670
Registrován: 12-2009
T.H: A vy vozíte lidi v prázdných motorácích? Že chcete dělat údaje z prázdného? Nebo jak tomu mám rozumět? Pokud tedy je můj údaj špatný (a může se jak vidět stát, jsem člověk) tak mi napište ten správný, kolik má desiro ve službě? Desiro má prázdné 68t, alespoň, mě to tak příjde a Dany to tu také tak interpretuje. Mě se zatím váha ve službě liší jak jsem psal mezi 86 a 88t... Žralok je v tomto ohledu ještě těžší.... Prázdný 86t a plný 96t

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Úterý, 03. listopadu 2020 - 21:45:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10381
Registrován: 5-2002
ad pdon: Nechcete se už trošku zklidnit?

To, co zde vyvádíte je již hodně za čarou.

Mimo jiné: nikdo z MTR nemá Ingold ani do dvojky, ani do jedničky.
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Úterý, 03. listopadu 2020 - 21:49:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10382
Registrován: 5-2002
ad Honzok: T.H: A vy vozíte lidi v prázdných motorácích? Že chcete dělat údaje z prázdného? Nebo jak tomu mám rozumět?

Ono to chce s tímto údajem rozumně pracovat. Pokud budu počítat brzdící procento, pak je rozumné počítat opravdu maximální možnou nosnost.

Pokud budu počítat třeba trakční vlastnosti a budu vědět, že mám průměrnou obsazenost 30% a jeden špičkový vlak vozím se 70ti procentní obsazeností, budu počítat 50%.

Atd., atd.
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Úterý, 03. listopadu 2020 - 21:51:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2671
Registrován: 12-2009
Ano, to by bylo pane Šimrale určitě lepší, ale jak by jste to pak chtěl porovnat? To můžeme přepočítat na prázdné a plné? A ať si každý pro určitou linku vybere nějaký kompromis?

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Úterý, 03. listopadu 2020 - 22:08:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10384
Registrován: 5-2002
ad Honnzok: Ano, to by bylo pane Šimrale určitě lepší, ale jak by jste to pak chtěl porovnat? To můžeme přepočítat na prázdné a plné? A ať si každý pro určitou linku vybere nějaký kompromis?

Já bych věřil v osvícenost (možná budoucí) objednatelů. Kteří vám zadají, že si přejí vozidlo minimálně s 55ti pevnými sedadly a sedmi klapačkami a že průměrné obsazení předpokládají 30 osob a špičkové třeba 50.

A pokud budete nabízet třeba secondhand jednotku splňující požadavky, ale mající třeba 220 míst k sezení, pak by se parametry měly počítat podle zadání objednatele a ne místo á 80 kg a 8 ks á 80 kg na metr čtvereční. Protože třeba by to někdy v životě jelo plné, kdyby se sešel celý kraj a naráz odjel vlakem [happy]
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Úterý, 03. listopadu 2020 - 22:15:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2672
Registrován: 12-2009
Hmm, tak to nic... To máme trochu smůlu, taková nádherná zadání v prostředí internetových diskuzí si těžko představit. To by si ho někdo z diskutujících musel vymyslet.

Tím pádem končím pátrání po váze Desira ve službě, už s tím údajem není třeba operovat.
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Středa, 04. listopadu 2020 - 00:21:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10385
Registrován: 5-2002
Hmm, tak to nic... To máme trochu smůlu, taková nádherná zadání v prostředí internetových diskuzí si těžko představit. To by si ho někdo z diskutujících musel vymyslet.

A Vy si snad představujete poptávku ve stylu: Ať nabídnete co nabídnete, vždy budeme počítat 80 kg na sedačku a 8 cestujících á 80 kg na m2 plochy?
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Středa, 04. listopadu 2020 - 06:15:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2676
Registrován: 12-2009
Petr Šimral: Je to daleko jednodušší. Tento náhled na věc nebyl brán do té doby zcela v potaz ač se zdá logický a správný. Pravda, mě osobně tato možnost náhledu na věc před Vaším příspěvkem ani nenapadla. Nic nemění na faktu, že mu z hlediska objektivnosti (k posouzení) nelze asi nic vyčítat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Středa, 04. listopadu 2020 - 06:45:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 268
Registrován: 4-2020
PŠ: já mít zaměstnance, co 24h sedí u krp vč celé pracovní doby, aby zde rozjížděl mnoho nesmyslných debat, tak se s ním asi brzo rozloučím! To mi opravdu normální nepřijde. A celé jen proto, že ho jednou ČD vypoklonkovalo. Volná jízdenka je dnes základní benefit snad u všech dopravců. Ve své podstatě je to bohužel i negativní reklama pro Metrans, když zvážíme že takový člověk vede školení strojvedoucích. Stačí se občas pozeptat mnohých kolegů, co si o tomto jeho počínání myslí. Víc není co dodat, tohle je prostě extrém. Smutný případ...
Středa, 04. listopadu 2020 - 08:39:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13113
Registrován: 8-2012
A vy vozíte lidi v prázdných motorácích?
Ne, já jich do desira narvu dvě stě padesát, aby mi vyšel ideově správný výsledek, jak je to motorák na nic a zase se ubližuje Dráze.

já mít zaměstnance
[biggrin] Jako že byste si záchodky v Podmoklech neuklízel sám?
電車オタク
Středa, 04. listopadu 2020 - 08:52:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10386
Registrován: 5-2002
ad pdon: já mít zaměstnance, co 24h sedí u krp vč celé pracovní doby, aby zde rozjížděl mnoho nesmyslných debat, tak se s ním asi brzo rozloučím! To mi opravdu normální nepřijde. A celé jen proto, že ho jednou ČD vypoklonkovalo. Volná jízdenka je dnes základní benefit snad u všech dopravců. Ve své podstatě je to bohužel i negativní reklama pro Metrans, když zvážíme že takový člověk vede školení strojvedoucích. Stačí se občas pozeptat mnohých kolegů, co si o tomto jeho počínání myslí. Víc není co dodat, tohle je prostě extrém. Smutný případ...

a) mě je zcela jedno, kolik příspěvků kdo napíše na K-reportu a v jakém čase. Důležitá je odvedená práce a to je zcela v pořádku.
b) ČD nikoho nevypoklonkovalo. Když jsem kolegu požádal, zda by nechtěl přejít k nám, tak dal výpověď a šel.
c) To si musíte rozmyslet, jestli chcete psát o Ingoldu nebo o volné jízdence jako takové [biggrin]
d) rozhodně u mě v kanceláři nestojí fronty strojvedoucích stěžujících si na špatnou prezentaci na K-Reportu.

A už se konečně zklidněte a přestaňte s tím osobním napadáním...
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Středa, 04. listopadu 2020 - 09:10:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 269
Registrován: 4-2020
a) pokud je MTR placený za rozhádávání pomalu celého krp, pak je to zajímavá práce. Otázka, k čemu je to dobré?
b) my máme jiné info, o tom jak skončil co by neúspěšný uchazeč...pak asi logicky vzal zhrzeně jinou nabídku
c) neznám veškeré slevy na dráze, vlakem jezdím zcela mimořádně
d) jo tak jak kupuji od lidí z provozu, tak předávám. A to nemluvím o těch, co před pár měsíci řady MTR opustili, ale i o lidech, kteří jsou u jiných dopravců a musí zde číst výlevy Hádka na adresu ČD nebo ČDC.
e) osobní napadání? jako to o těch modrých gumách a pod? Opravdu pod nickem TH píše jen váš zaměstnanec Hádek, nikdo jiný. Nebo v čem kdo koho napadl? Stačí si projet IP, která je stále stejná.
PŠ, dráha jako celek je realativně malý podnik, tam nic moc utajit nejde. Co já toho už za ty roky slyšel, a to vč působení PŠ v Sokolově. Jak říkám, je to každého vizitka jak se prezentoval nebo prezentuje, ale není třeba kopat do ostatních dopravců.
Středa, 04. listopadu 2020 - 09:27:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10387
Registrován: 5-2002
Opravdu pod nickem TH píše jen váš zaměstnanec Hádek, nikdo jiný.

Nikoliv. Úplně stejně, jako píši já píše i nick T_H. Tedy jako fyzická osoba, nikoliv jako zaměstnanec nějaké firmy.

A ten zbytek opravdu již nestojí za komentář, nicméně rád bych si početl, jak úspěšné bylo mé působení na Sokolovsku [biggrin]
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Středa, 04. listopadu 2020 - 09:38:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 270
Registrován: 4-2020
PŠ: Každý svého štěstí strojvůdcem. Bohužel je to nejenom jeho vizitka, ale i vizitka fy pro kterou pracuje, když má potřebu se takto prezentovat na adresu jiných dopravců a tiché podpory nadřízeného. Zvláště pokud jde jen o zhrzenost z minulosti, tedy pokud nemá ještě nějaké další nevyřešené spory u ČD nebo ČDC. Víc k tomu nemám co dodat, jen mě to zase utvrdilo v tom, co říkají ostatní.
Hezký den.
Bkp
Středa, 04. listopadu 2020 - 09:40:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8421
Registrován: 8-2003
Je výmluvné, jak se debata od řešení počtů potenciálně volných Sharků na západě Čech a vysvětlování, jak vlastně fungují záležitosti typu výběrové řízení, debata dostala někam úplně jinam.
Pikehead
Středa, 04. listopadu 2020 - 09:46:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6659
Registrován: 3-2007
pdon:
"Co já toho už za ty roky slyšel, a to vč působení PŠ v Sokolově."
To si umíme představit - že PŠ je hajzl, který si dovolil opustit Matku Dráhu a založit soukromého dopravce, namísto aby v tý špíně a bordelu krátil čekání na konec kecama o Šípovi, Klausovi, Stránském a dalších ubližovatelích jako to činili ostatní soudruzi .

Zdá se mi, že asi taky ten konec IV. epochy ČSD (© T.H.) trochu psychicky nezvládáte.

Bkp:
"Je výmluvné, jak se debata od řešení počtů potenciálně volných Sharků na západě Čech a vysvětlování, jak vlastně fungují záležitosti typu výběrové řízení, debata dostala někam úplně jinam."
Naopak, spíš během ní vyhřezlo jádro problému.
Středa, 04. listopadu 2020 - 09:50:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2678
Registrován: 12-2009
T.H. Tak pardon, já se jen snažil spočítat poměr výkon/tuna a připadalo mi logičtější to počítat spíše z obsazené jednotky, jako ono brzdící procento. Mimochodem Vámi prezentovaný článek v železničáři mě moji práci ulehčilo. Dynamické poměry jsou tam popsány ve prospěch Žraloka. Ztratil až na brzdách a stížnosti na tuto problematiku jsem zaznamenal i v reálu...
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Bkp
Středa, 04. listopadu 2020 - 09:56:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8422
Registrován: 8-2003
Pikehead:
"Naopak, spíš během ní vyhřezlo jádro problému."

Ale jistě. Chodí sem lidé, kteří vědí jaký je rozdíl mezi výběrkem a holubníkem, takže líbivé argumenty na úrovni fíracimry nebo Nářků dokážou snadno vyvrátit.
Středa, 04. listopadu 2020 - 10:00:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10741
Registrován: 4-2003
Pdon: Bohužel je to nejenom jeho vizitka, ale i vizitka fy pro kterou pracuje

Ve Vašem případě bylo už předevčírem pozdě toho psaní nechat, chvilku si dát tejden-měsíc voraz a pak to zkusit načisto s jiným nickem.

Slušněji a s IQ > houpacího koně.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 04. listopadu 2020 - 11:19:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 271
Registrován: 4-2020
RŠ: co mám společného s ČD? To že se jich zastávám, nic neznamená, resp. vozidel jimi nabízených. Tento podnik mi nic neprovedl a nemám potřebu na něj kydat. Ale chápu, že někdo s IQ koně to asi nepochopí....zvláště pokud co příspěvek, to nějak mimo souvislost (naposledy včera financování VHD, nedávno tras vlaku Kžc a pod).

(Příspěvek byl editován uživatelem pdon.)
Pátek, 06. listopadu 2020 - 19:58:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1152
Registrován: 3-2006
Dnešní Mn do Šluknova:
Neděle, 08. listopadu 2020 - 18:35:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1923
Registrován: 7-2017
Arr
Vlaky R 1192 a R 1199 jsou zpožděny.
Vážení cestující, velmi se Vám omlouváme za komplikace spojené s cestováním.
Vlak R 1192 Kolín (odjezd 13:45) - Šluknov je z technických důvodů opožděn o cca 37 minut.
Vlak R 1199 Šluknov (odjezd 16:58 ) - Kolín bude na obratu od spoje R 1192 opožděn o cca 39 minut.
Děkujeme za pochopení.

Co je příčinou těchto zpoždění?
Jakpak budou kompenzovány přestupy ve skupinách v Č.L., Ml. B. a podobně?
Vlak R 1192 nahoru nestáhl na JD nic.
Jakpak na tom bude R 1199?
Jeden pisatel uvedl, že dokáží pokrátit z kopce dolů JD ze Svoru do Kolína o 20'.
Šluknov _ _ 17:37 (16:58)(+39)
Rumburk __17:48 (17:10)(+38) 17:50 (17:14)(+36)
Krásná Lípa 17:57 (17:20)(+37) 17:58 (17:21)(+37)
Rybniště _ _18:02 (17:26)(+36) 18:03 (17:27)(+36)
Chřibská _ _18:06 (17:31)(+35) 18:06 (17:31)(+35)
Jedlová _ _ 18:12 (17:36)(+37) 18:15 (17:37)(+38)
Ze Šluknova na Jedlovou zatím pokrátil 3', z toho 2' na pobytech a 1' na JD
V Jedlové díky křižování prodloužil pobyt z 1' na 3'.