Diskuse » Železnice » Podorlické tratě » Archiv diskuse Podorlické tratě do 08. 8. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Podorlické tratě do 08. 8. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pondělí, 22. června 2020 - 16:14:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10892
Registrován: 4-2003
Vhd sl: Slabym clankem v systemovem pojeti u tohoto useku, jak se nasledne ukazalo, je kraj, ktery neni politicky ochoten uzavrit zlomeni ramene rychliku v HK a platit vic nez dnes. Tam to systemove tedy byt nemohlo.

Patrně na objednatelé nejsou úplní idioti, byli by rádi, kdyby vlakem někdo i jezdil, když už ho objednávají a platí. Co je na tom tak divného?
Pondělí, 22. června 2020 - 18:41:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13592
Registrován: 8-2004
Videosen:
"Proč?"
Protože píšete blbosti.
Videosen:
"Je to ale o jisté solidaritě a ohleduplnosti. Desítky let jde od nás pitná voda do vnitrozemí, což je podle mého také jakási solidarita."
Od někoho pitná voda (nejen od vás), od někoho uhlí na topen i elektřinu, od jiných třeba ryby.
Hajnej:
"Vhd: Ypsilonka je co (kromě známého divadla)...?"
Z kontextu odhaduji Studie proveditelnosti Hradec Králové - Trutnov - Svoboda nad Úpou včetně spojení Náchod – Broumov.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Kříž
Pondělí, 22. června 2020 - 20:10:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 350
Registrován: 11-2005
Vhd: Pár věcí na Vás.

Nemel by modernizovat tam, kde je neco v priprave. Osobne bych Smirice radil mezi patove kvůli....
No právě. V Novém Městě se mění SZZ v době, kdy se již počítá se zdvoukolejněním trati do Chlumce. Tímto se časem ŽST Nové Město n/C opět předělá nebo zcela zruší. Pravda. Kolejově je Nové Město n/C výhybna, ale Smiřice kdovíjak velká stanice také nejsou.

... jako problematicky z hlediska ruznych pristupu ke koncepci, kdy zaklad reseni je, zda bude nebo nebude severni zhlavi HK reseno mimourovnove.
Tady dotaz. Ona se ta podoba severního zhlaví v HK hl.n.n nějak oficiálně diskutuje nebo to řešíme zejména jen my 2 zde (a myslím si, že si vzájemně nejsme [cunik][cunik] [wink])?
Úterý, 23. června 2020 - 01:57:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 353
Registrován: 3-2013
Vhd sl: "Systemove z hlediska bezpecnosti je eliminovat lidsky faktor, tedy vymitit telefonicke dorozumivani a 1.kategorii zabezpeceni."
Pokud stavbou nevznikne další problém v bezpečnosti v podobě přecházení před vlakem, tak nepochybně ano. U telefoniky máme čtyři lidi, kteří mohou nehodu ještě odvrátit, dva strojvedoucí a dva výpravčí. Plus nějaký ten čas. V úseku Náchod-Hronov docela reálná možnost.
Tím nechci telefoniku obhajovat, z dráhy musí zmizet, ale zrovna v tomto případě bych o nějakém plusu a systémovosti asi pochyboval.

Vhd sl: "Drzet, ne delat z nich pendlery a z vybezku nocleharnu kvuli tomu, aby bylo mozne za vetsi pocet obyvatel zadat vetsi penize na provoz. "

Ano, o dojíždění za prací a o noclehárnách tady píšete roky právě Vy. Docela rád bych se dopátral, kde je podle Vás hranice pro to, aby se stala z domova noclehárna? Když někdo v Praze dojíždí hodinu, což je podle mne docela častý jev, žije v noclehárně?
Ano, jde o to lidi v regionu nějak udržet, uržet lidi můžeme jen za pomoci dobrých podmínek. Mám za to, že jsou dvě možnosti, tedy vybudovat si podmínky v místě, na což asi vždy nepůjde, nebo kvalitní dopravou za zájmy dojíždět. Dojíždět, ale ne hodiny.
Veřejná doprava je pochopitelně jedna z nejdůležitějších podmínek pro udržení lidí. Ano, region se musí( a taky se stará) podmínky vytvořit, ale zimní stadion tady sotva postavíme, ani specializované zdravotnické zařízení nevykouzlíme.
Starých lidí tady máme dost na to, aby se někdo rozhoupal a postavil solidní nástupiště, to je asi problém. Pravda, jedno systémové máme v už máme v Bohdašíně.
Úterý, 23. června 2020 - 06:55:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1379
Registrován: 1-2006
Hajnej: viz Hroch... job TZ...

Bram:

uplne jste nepochytil kontext - jde o to, ze pat je podle meho nazoru v politice (a omezuje fyzickeho objednatele), kdy je na kraji silna obava, ze pripadna zmena bude politickym tematem, ktere bude lamat vaz... tak silna, ze kraj po realizaci politicky otoci o 180 stupnu od konceptu, ktery puvodne zamyslel... krom toho tradicni problem, ze po kazde zmene politicke sestavy vypada koncepce dopravy jinak - za tech okolnosti je lepe nestavet nic, protoze jedna ruka statu neni schopna garantovat provozovani toho, co postavi druha ruka, dele nez po zbytek volebniho obdobi... vstupni pozadavek na provoz na infrastrukture je tak celkem pochopitelne mezi zastavenim provozu (vcetne) a maximem, ktere si v danou chvili nekdo dovede predstavit, a ktere postupne stoupa, aby slo vsechno... v uzlech, kde se krizi dva velmi silne smery z toho pak vetsinou vypadne, ze tak kapacitni reseni, ktere navic kraj velmi pravdepodobne nikdy nevyuzije, protoze nesezene prostredky, okolni zastavba spolecne s dostupnymi pozemky a prostredky proste neumoznuje... ze potrebujete dvoupatrove nadrazi, ktere nikdy nevznikne... objednatele chapu, predikoval bych stejne, ale stat tohle proste neda...

Videosen:

Systemove Vami uvadeny problem neexistuje, protoze je osetren kodexem - zakon o drahach. Puvodni stav byl o dvou kondomech, aby to bylo bezpecnejsi. Jinde lidi take nehlidate...

Kriz:

Nove Mesto - neznam duvod (vystehovani z toho sklepa?), ale pokud tam prijde Kacko, nevidim problem v tom, ze se po doziti konfigurace vezme a da jinam - treba na provizorni reseni neceho, co by se jinak zamykalo do rovneho... je to male, tusim ze bez prejezdu, a kabelizace by se stejne na zacatku stavby zahodila a nahradila provizorni... Smirice jsou vetsi zarizeni a je take otazkou, kdy do nich dorazi vyhradni provoz ETCS, se kterym to zarizeni bude vypadat jinak... opakovacky tusim D1 zrizovat, ac jich vznikaji mraky, nedoporucuje...

Ono s VOChoc jeste nic jiste neni... sice eia na kanin - chlumec je, ale kdo vi, jestli se to, kvuli cemu se to stavi, proveze hradcem a chocni (viz vyse o uzlech se silnymi smery, ktere se urovnove krizi).. pokud ne, nemusi to byt....

Pokud vim, hk je v projektu. Z eia to vypadalo, ze se s zadnym mimourovnovym resenim v hk nepocita. Realizaci VOChoc to tak vse na sever odsuzuje k nemennemu stavu, protoze vic nez ted tim zhlavim od Jaromere narustem vseho ostatniho neprojede ani kdyby se usek zdvoukolejnil - jediny vlak krizem zablokuje ostatni smery na 3 - 5 minut. Chce-li kraj vic (nevim), pravdepodobne to tam je o hledani reseni, aby se to mimourovnove dalo casem nejak doplnit. Pokud byla moznost na Brezhrade vyhozena z uzemniho planu a navraceni neni Kastankou mozne, moc prostoru na vymysleni cehokoliv tam zpracovatel mit nebude. Pat, v uzlu s elektromechanikou a stupnovymi vyhybkami, kde to, ze neco odejde, znamena vylucovani cest, protoze to uz neni z ceho opravit...

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
D.S.
Úterý, 23. června 2020 - 09:13:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 166
Registrován: 12-2017
Co se týká jižní 026, tak jsem sem psal nedávno svůj uživatelský názor. Jako základ dopravy Sp vlaky Choceň - Náchod s vazbou na koridor a trať 032 a serní 026 je správná koncepce, neboť se jedná o směr, který je čistou jízdní dobou srovnatelný IAD, což v ČR není úplně běžný stav a lze tak vyřešit mnoho relací, které jinak rozumně vyřešit nejdou. Bohužel to ale kazí absence okrajových vlaků, zejména jeden dřívější ranní pár chybí hodně. Večer také není úplně ideální.
Úterý, 23. června 2020 - 10:29:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 421
Registrován: 8-2010
Videosen čp.353:===Starých lidí tady máme dost na to, aby se někdo rozhoupal a postavil solidní nástupiště, to asi problém. Pravda, jedno systémové máme v už máme v Bohdašíně.===
K čemu ta zastávka (dříve stanice) postavená s nástupišti 550 mm TK daleko od obce, kde vlaky projíždějí a nezastavují.
Zastávka s nástupišti by se měla přesunout blíže k obci Bohdašína k silničnímu přejezdu, pak lidi budou jezdit vlaky.
Lidi v obci nezbývá než sednout na Bus.
Úterý, 23. června 2020 - 15:26:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1490
Registrován: 7-2009
Nechcete už s tím výběžkem jít do [zadnice]?
Vlákno plné keců o ničem...v Dobrušce kinematovlak pokud by to někoho zajímalo.
Se vším co má kola nebo kozy jsou problémy!
=M=
Úterý, 23. června 2020 - 15:53:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10895
Registrován: 4-2003
Vhd sl:uplne jste nepochytil kontext - jde o to, ze pat je podle meho nazoru v politice (a omezuje fyzickeho objednatele), kdy je na kraji silna obava, ze pripadna zmena bude politickym tematem, ktere bude lamat vaz...

Ale jo, pochopil. Jen jsem to okomentoval tak, že objednatelé už (naštěstí!!!) nechtějí dělat pokusy, protože by počet lidí ve vlacích zbytečně poklesl...
Úterý, 23. června 2020 - 16:56:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22367
Registrován: 5-2002
VS: U telefoniky máme čtyři lidi, kteří mohou nehodu ještě odvrátit, dva strojvedoucí a dva výpravčí.
Na druhou stranu tam taky máme dva lidi navíc, kteří ji mohou způsobit, čímž se tato "výhoda" vyrovnává...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 23. června 2020 - 17:31:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15094
Registrován: 12-2007
"- aby se vešla do jedné miliardy"
(…)
Náchod, Bohuslavice, zbytek do trati Náchod-Broumov včetně nástupišť 550mm


Pokud Bohuslavice (O. K., aby se zlikvidovalo vše mechanické coby provozně zastaralé), tak tím pádem TZZ do Opočna i Nového Města, tím pádem pokládání kabelu podél tratě, do které by nebylo nijak zasahováno.

A pokud Náchod, tak stejně tak TZZ až do Václavic = střídalo by se TZZ - telefonika - TZZ.

Mmch. oproti reálně realizovanému byste tedy vynechal dvě stanice (Nové Město n/Met., Václavice) a ze stavebního hlediska pak i čtyři mezistaniční úseky mezi Náchodem a Opočnem.

S tím, že za stejné (ba nižší - tak jako tak mínus SZZ v Bohuslavicích + s tím spojené záležitosti mj. včetně vymizení Zv Černčice atd.) peníze byste předpokládal "vejití se do rozpočtu" na úpravy dalších 4 stanic (Police, Teplice n/Met., rozsáhlá žst. Meziměstí, Broumov), potažmo 4 mezistaničních úseků (veškeré od Hronova po Broumov)?

Pokud Náchod - Broumov = vynechání mj. Václavic coby přestupní stanice a v jejich nevyhovující odlehlé poloze.

Vhd_sl: Technická poznámka: mohl byste psát s diakritikou? Děkuji.
Úterý, 23. června 2020 - 20:37:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13594
Registrován: 8-2004
Bram:
"objednatelé už (naštěstí!!!) nechtějí dělat pokusy, protože by počet lidí ve vlacích zbytečně poklesl..."
Jednak to platí jak kde. A i tady abyste nejásal předčasně (byť osobně přímé R do Trutnova kvituji).[uhoh] Úplně nevěřím, že to už nikdy nikoho nenapadne.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Úterý, 23. června 2020 - 21:14:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22370
Registrován: 5-2002
David: mohl byste psát s diakritikou?
Jindy píše, tentokrát tedy podle všeho z mobilu.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 24. června 2020 - 07:44:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10896
Registrován: 4-2003
Hroch:Jednak to platí jak kde.

Bohužel... Stále je třeba cítit neutuchající snahu uštípnout všechny rychlíky od Prahy v Klatovech. Co na tom, že existuje i frekvence jedoucí skrz Klatovy...


A i tady abyste nejásal předčasně (byť osobně přímé R do Trutnova kvituji).

Tyto rychlíky do budoucna zachrání postupující modernizace trati Praha - Hradec Králové a pak i elektrizace (střídavá) z Jaroměře do Trutnova, ale v podstatě jen odstraněním (z pohledu cestujících) zbytečného prostoje při přepřahu.

Úplně nevěřím, že to už nikdy nikoho nenapadne.

Ale napadne, tak naivní zase nejsem, abych byl přesvědčen o opaku [proud]. Erupce těchto nápadů bude velká v době, kdy se rozjedou práce mezi Hradcem Králové a Velkým Osekem, kde předpokládám četné a dlouhé výluky s NAD...
Středa, 24. června 2020 - 11:20:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4370
Registrován: 5-2004
Vzato do extrému: neměl by mít přímý rychlíky ve dvouhodině do Prahy kromě Trutnova i Náchod, Rychnov, Rokytnice a Žamberk? [wink]
Středa, 24. června 2020 - 15:19:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2517
Registrován: 12-2009
David_Jaša: No tam se na to docela těším, jestli opravdu zadrátují Rychnov nad Kněžnou a Solnici, tak jsem opravdu zvědav jaký koncept vznikne a zda-li a v jakém rozsahu se třeba udrží přímé spojení Kostelce a Doudleb <> HK, či kterým směrem se vydá 026 a úsek Týniště <> Chocně. Kolik z těch dnešních přímých možností asi tak padne na přímé spojení Rychnov <> HK.... Snad to neudělají těmi nejméně šťastnými variantami, napadají mě asi dvě...
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Radekedar
Středa, 24. června 2020 - 20:45:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2523
Registrován: 6-2008
Honnzok:
"přímé spojení Kostelce a Doudleb <> HK"
dvouhodina spěšňáků HK – Letohrad je celkem jasná, možná něco častěji

Honnzok:
"či kterým směrem se vydá 026 a úsek Týniště <> Chocně"
stačí si udělat porovnání JŘ 2019 > JŘ 2020 > návrh JŘ 2021, rostoucí trend počtu Sp Náchod – Choceň je tam vidět
budoucnost Os Náchod - Týniště si dovolím nechat bez komentáře
o Os Týniště - Choceň se nebojím, byť přímost do Hradce už asi nebude tak častým jevem (opět viz návrh JŘ 2021)

A může to taky dopadnout celé jinak [vypravci]

Honnzok:
"Snad to neudělají těmi nejméně šťastnými variantami, napadají mě asi dvě..."

To by mne zajímalo, jaké máte na mysli [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem radekedar.)
Středa, 24. června 2020 - 22:27:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 354
Registrován: 3-2013
Hajnej: "Na druhou stranu tam taky máme dva lidi navíc, kteří ji mohou způsobit, čímž se tato "výhoda" vyrovnává..."

To jsem si neuvědomil.
D.S.
Čtvrtek, 25. června 2020 - 07:55:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 168
Registrován: 12-2017
Radekedar:
"Honnzok:
"či kterým směrem se vydá 026 a úsek Týniště <> Chocně"stačí si udělat porovnání JŘ 2019 > JŘ 2020 > návrh JŘ 2021, rostoucí trend počtu Sp Náchod – Choceň je tam vidět
budoucnost Os Náchod - Týniště si dovolím nechat bez komentáře
o Os Týniště - Choceň se nebojím, byť přímost do Hradce už asi nebude tak častým jevem (opět viz návrh JŘ 2021)

A může to taky dopadnout celé jinak [vypravci]

"
Jaký je v návrhu 2021 nárůst Sp vlaků Choceň-Náchod? Já tam nic zásadního nevidím, ale nezkoumal jsem to úplně detailně. Mě zásadní přijde absence okrajových, zejména ranních párů.
Sunshine
Čtvrtek, 25. června 2020 - 10:36:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9
Registrován: 6-2019
Odpovím za kolegu diskutujícího - jsou tam nové Sp o víkendu v 10:20 a 14:20 "dolů" a v 12:40 a 16:40 "nahoru". Ve všední den to zůstává stejné.
Ten víkendový 14:20 dnes dost chybí. Docela často totiž vídám ten 16:20 v neděli se dvěma vagóny, lidi se s tím naučili jezdit (koronakrizi teď nepočítám).
Čtvrtek, 25. června 2020 - 16:15:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23
Registrován: 7-2014
Sunshine:
"Odpovím za kolegu diskutujícího - jsou tam nové Sp o víkendu v 10:20 a 14:20 "dolů" a v 12:40 a 16:40 "nahoru". Ve všední den to zůstává stejné.
Ten víkendový 14:20 dnes dost chybí. Docela často totiž vídám ten 16:20 v neděli se dvěma vagóny, lidi se s tím naučili jezdit (koronakrizi teď nepočítám)."

A podrobnější změny jsou zde: Změny na trati 026 od prosince 2020
Čtvrtek, 25. června 2020 - 21:40:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3278
Registrován: 6-2007
Dnešní Sv 56709 z Meziměstí do Trutnova
ve složení 754 061-0 + 854 020-5 + 80-29 212-5

Čtvrtek, 25. června 2020 - 22:02:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2518
Registrován: 12-2009
Radekedar: K prvnímu bodu to jsem vcelku rád, právě jsem se bál, jestli nebudou snaha ty přímé SP zaříznout a přesměrovat do RK třeba s navazujícím osobákem. (Jedna z těch podle mého méně šťastná varianta)

K druhému bodu, jo, to je asi správný krok, kór až se udělají nové zhlaví v Týništi, tak by byl současný koncept, těžko zvladatelný. Snad se dopravci povede zajistit v rozumném časovém horizontu vhodnější stroje. Regionova na elektrifikované trati s VMAX místy 100 km/h je asi spíše provizorní než nejlepší řešení. Ač motorové, to řešení bude muset být stále (hybrid nepředpokládám) pokud budeme rameno Choceň <> Náchod chtít zachovat vcelku.

K třetímu bodu, je tam těch možností vícero... Ale osobně bych za ně označil řešení, které by výrazně omezilo přímá spojení Kostelecka (včetně Doudleb + třeba Vamberka) s HK. Viz první odstavec. Nebo řešení, které by výrazně omezovalo návaznost v Týniště nad Orlicí v XX:30 směrem na Choceň. Tj. posunutí většiny vlaků do Chocně o cca 30 minut. Hlavně v konstelaci se zaříznutím přímých spojení Hradec <> Choceň, by to o víkendu vytvářelo nepříjemnou nenávaznost. A v pracovní dny tedy taktéž, třeba z Rychnovska na koridor, to používá poměrně dost lidí...


(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
D.S.
Pátek, 26. června 2020 - 09:01:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 169
Registrován: 12-2017
Honnzok:
Myslím, že v oblasti Týniště se ideální řešení najít nepodaří asi nikdy.
Pokud v dohledné době dojde k elektrifikaci Rychnova, tak by se nabízelo tam protáhnout pražské rychlíky, stejně se už docela dlouho mluví o roztržení linky do Trutnova v HK..
Doubleby, Kostelec...s přestupem v Častolovicích (zde asi za mě jediné mírné zhoršení oproti současnému stavu)
Co se týká vlaků na Choceň, tak určitě větší smysl má 2h takt Náchod - Choceň s vazbou v Chocni na rychlíky, kdy vlak je ve většině úseků alespoň srovnatelný jízdní dobou (absolutní) s IAD.
Vazba v Týništi od Častolovic, Rychnova a Kostelce směr Choceň mi nepřijde ideální z důvodu, že trasa po železnici je nepřiměřeně dlouhá a v Chocni není nikam přípoj. Tady by určitě více muziky udělala optimalizace autobusové dopravy. Rychnov - Ústí n. O., žst. a Rychnov - Vamberk - Doudleby - Kostelec - Choceň v pravidelném taktu po celý týden.
Choceň - Hradec je už dnes prakticky vždy lepší přes Pardubice.
Pátek, 26. června 2020 - 11:18:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 1-2006
On s tim nejspis jeste zamicha vyhradni provoz pod ETCS v kombinaci s poctem vybavenych vozdel. 2025 by jeste do Chocne pri vylouceni vseho ohrozeneho projetim pustit bez ETCS slo, ale dokoncenim Tyniste - Chocen uz ne. Bude zajimave sledovat vyvoj linkoveho vedeni a priority kde jezdit s nevybavenymi...
Pátek, 26. června 2020 - 11:34:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 3-2011
Tak neco z akualniho provozu,v 11.20 vypalil 752 604 s 20 vozy k Tynisti n/O z HK[vypravci][jidlo]
Pátek, 26. června 2020 - 13:24:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 512
Registrován: 12-2006
V sobotu 11.7. se cca po čtvrtstoletí zase podívá vlak na vlečku v Potštejně (ex Pramet, pak diafrikt, teď pivovar Clock). Budete to 2x M131 s přívěšákem ku příležitosti pivního festivalu v areálu.

Jízdní řád a detaily k jízdě zde: https://www.pivovarclock.cz/vlak.pdf
Pozvánka na akci zde: https://www.facebook.com/events/621954408626860/
*** TrainWeb.cz *** ***fotokoci.webnode.cz***


Pátek, 26. června 2020 - 16:03:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 155
Registrován: 8-2018
Vazba v Týništi od Častolovic, Rychnova a Kostelce směr Choceň mi nepřijde ideální z důvodu, že trasa po železnici je nepřiměřeně dlouhá a v Chocni není nikam přípoj. Tady by určitě více muziky udělala optimalizace autobusové dopravy. Rychnov - Ústí n. O., žst. a Rychnov - Vamberk - Doudleby - Kostelec - Choceň v pravidelném taktu po celý týden.

nevím, co si představujete přesně pod pojmem "v pravidelném taktu po celý týden", ale já osobně si myslím, že tam celkem pravidelný takt po celý týden v těch autobusech je, viz zde, zde, zde, zde, zde

A byť tedy vlak jede z Rychnova do UnO oklikou, tak se dá udělat celkem rychlá trasa, že je lince 700931 plně časově konkurenceschopná, byť minimálně se 2 přestupy. Že by mohla být trasa RK - UnO (Třebová) zajeta autobusem rychleji, kdyby se tam realizovaly "Sp trasy", nejlépe s protrasováním od Náchoda po I/14, je věc druhá...
D.S.
Pátek, 26. června 2020 - 18:12:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 170
Registrován: 12-2017
-ds-: Tím myslím alespoň 2h opravdu pravidelný takt včetně víkendů s návazností na vlaky. A samozřejmě by nebylo od věci ty autobusové linky trochu zrychlit. Prostě, aby byla provázaná páteřní dopravní síť, která obsluhuje za rozumný čas významnější sídla.
Pátek, 26. června 2020 - 21:44:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 134
Registrován: 9-2016
Dokumentace prací v žst. Letohrad ze dne 25.6.2020




Nejhorší je smrt z nudy, proto jsem furt v . . .
Výprachtický_okultista
Úterý, 30. června 2020 - 12:57:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 376
Registrován: 3-2010
Tuší někdo, jak to tento rok (ne)bude s parními vlaky Králický Sněžník? V březnu před koronavirem se o nich mluvilo jako o hotové věci a od té doby je ticho po pěšině...
Úterý, 30. června 2020 - 21:44:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 135
Registrován: 9-2016
Výprachtický_okultista: Tady je odpověď.
https://orlicky.denik.cz/zpravy_region/parni-vlaky-nakonec-vyjedo u-20200628.html
Nejhorší je smrt z nudy, proto jsem furt v . . .
Sobota, 04. července 2020 - 17:03:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3279
Registrován: 6-2007
Lokomotivy 740 545-9 + 740 723-2 dopravce RM Lines
s 12 vozovým vlakem Pn 56725 z Meziměstí do Chocně

Pondělí, 06. července 2020 - 14:09:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 406
Registrován: 10-2010
Polský pendolíno v Ústí nad Orlcí a pár vlaků co jelo před ním



Tulák
Pátek, 10. července 2020 - 00:01:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 774
Registrován: 3-2010
https://www.novinky.cz/cestovani/cesko/clanek/historicke-vlaky-v- pardubickem-kraji-pojedou-40329971#seq_no=5&source=hp&dop_ab_vari ant=0&dop_req_id=maNI95KoZfi-202007092155&dop_source_zone_name=no vinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_ campaign=
Jsem pro zachování pražského přívozu P4.
Pondělí, 20. července 2020 - 21:57:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 136
Registrován: 9-2016
Přináším směsici drobných informací. Nejprve ofocený jízdní řád Králického sněžníku pro rok 2020, který je umístěn na nástěnce v žst.Letohrad. Dále zřejmě "dočasně" uloženou buňku u uhelných skladů. V žst.Jablonné nad Orlicí probíhá úprava přednádražního prostoru. V rámci stavebních úprav došlo ke zrušení původního plotu u původní skladové plochy, kde sloupky byly z kolejnic. Na základě spolupráce více osob došlo k zachránění vybraného kusu. Je jím TEPLITZ 82 B.ST. Děkuji.

Nejhorší je smrt z nudy, proto jsem furt v . . .
Úterý, 21. července 2020 - 10:37:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1780
Registrován: 7-2017
Trať 020: úsek Týniště nad Orlicí – Choceň
Trať 026: úsek Opočno pod Orlickými horami – Týniště nad Orlicí
Počátek: 21.07.2020 08:51/ Plánovaný konec: 21.07.2020 10:51
Porucha vozidla vlaku Sp 1875

V 9:28 vlak Sp 1875 pokračoval s +43'
Sp 1870 si v Opočně zvýšil zpoždění +3' na +10' s odjezdem v 9:26, což mělo za následek zpoždění Os 15157 Václavice Starkoč a Sp 1886 Krkonoše Pardubice hl.n. Trutnov hl.n. (+7').
Ve finále to ovlivnilo i Sp 1891 Trutnov hl.n. - Hradec Králové hl.n. v Malých Svatoňovicích (+6').
Naštěstí má protijedoucí R 923 Krakonoš Praha hl.n. - Trutnov hl.n. +5' (Předměřice nad Labem).

R 1365 Ještěd Liberec - Pardubice do Dvora 5x krátil o 1', 2x o 2' a mezi Dvorem (kde ještě čekal na čas) a Jaroměří dokonce o 3'. V Jaroměři mu dal při plánovaném pobytu 5' zpoždění 2' protijedoucí R 923 Krakonoš.
Úterý, 21. července 2020 - 21:19:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 137
Registrován: 9-2016
Dokumentace prací v žst. Letohrad ze dne 21.7.2020 I.část.



Nejhorší je smrt z nudy, proto jsem furt v . . .
Úterý, 21. července 2020 - 21:23:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 138
Registrován: 9-2016
Dokumentace prací v žst. Letohrad ze dne 21.7.2020 II.část. Příjezdová komunikace k parkovišti na Kunčické straně.


Nejhorší je smrt z nudy, proto jsem furt v . . .
Sobota, 25. července 2020 - 14:55:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1435
Registrován: 9-2004
Dnes projel po 026 Pn 59047 z Meziměstí do TnO.
Sobota, 25. července 2020 - 19:36:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1231
Registrován: 7-2009
A dotyčná šoto-dáma jej dle přiloženého snímku naháněla na svém stárnoucím bicyklu [proud]
Čtvrtek, 30. července 2020 - 17:18:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 272
Registrován: 9-2008
dnes ukázka perfektní kordinace výluk a oprav silnic: v Česticích se frézuje vozovka a výlukové autobusy stojí ve frontě až do.....
Sobota, 01. srpna 2020 - 23:02:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 207
Registrován: 8-2017
Prosím, jezdí četněji nebo pravidelně nějaké náklady Klodzko,Lichkov, Jablonné n.O.?
Neděle, 02. srpna 2020 - 05:15:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 827
Registrován: 3-2018
Aldaalan: Bohužel většina vlaků jezdí ad-hoc. Pravidelně by měla jezdit jen dopolední směs z Třebové do Mezilesí a odpoledne zpět, ale i ta má dost časový rozptyl a může jet Lv.
Neděle, 02. srpna 2020 - 11:51:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 209
Registrován: 8-2017
Starý Hanák: díky za reakci, typ lokomotiv?
Neděle, 02. srpna 2020 - 15:05:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2466
Registrován: 4-2003
Aldaalan: 90% tam jede 130. A jestli chcete tak zítra ráno tam pojedu na 2* do Lichkova s 193.749 s dřevem.

* * * Usmívej se! Bude Hůř

Neděle, 02. srpna 2020 - 19:35:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 210
Registrován: 8-2017
Jakuza: moc díky, jsem v této oblasti (Deštné v O.) do so. na dovolené, chtěl jsem si něco nafotit, ale do úterka bude mizerně[sad]
Neděle, 02. srpna 2020 - 21:46:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 139
Registrován: 9-2016
V sobotu 1.8.2020 proběhla první jízda parního vlaku Králický sněžník v jeho 6-tém ročníku. V čele byla Ventilovka 431.032 . Moc času jsem neměl, tak jen dokumentačně pohled na soupravu v Ústí nad Orlicí před odjezdem do České Třebové při zpáteční cestě.

Nejhorší je smrt z nudy, proto jsem furt v . . .
Forrest_Gump
Pondělí, 03. srpna 2020 - 22:03:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 50
Registrován: 7-2015
Sice starší stavba, ale třeba někdo neviděl:

https://petrvocedalek.rajce.idnes.cz/2020_-_08_-_02_-_Broumov_-_d opravni_terminal/
Úterý, 04. srpna 2020 - 12:32:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 350
Registrován: 8-2017
Ma nekdo zkusenost s vylukou Solnice-Castolovice-Tyniste a NAD. Funguje prestup v Tynisti dale na Hradec nebo ma clovek pocitat s tim, ze to ujede?
Konkretne se jedna o prestup Os5126 na Sp1792 - dle babitronu jezdi spesnak na cas, coz vypada dost podezrele, ze by to autobus stihal.

Diky za info.
Úterý, 04. srpna 2020 - 12:55:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 8-2020
Odpoledne jezdí svižně na Lichkov náklad dřeva 3x lokomotiva 130. Kolik to váží?
Úterý, 04. srpna 2020 - 13:52:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2545
Registrován: 12-2009
Nocni_spoje: Jezdil jsem přes výluku, nestalo se, že by se to nepovedlo... Zpoždění do 10 minut, nejvíce problémů dělá obsazená 020 a 021 (nemožnost překládat křižování...)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Úterý, 04. srpna 2020 - 15:38:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 355
Registrován: 3-2013
Forrest_Gump: jenom poznámka, nejedná se o dopravní terminál jak je psáno, ten najdeme třeba ve Sobodě nad Úpou, tady jde o autobusák. Pokud autor fotek chtěl upozornit na přístup k veřejné dopravě ve výběžku, tak si myslím, že první fotkou v pátém řádku toho řekl nejvíc.
Úterý, 04. srpna 2020 - 19:03:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17
Registrován: 7-2019
Za chvíli z Letohradu do Častolek 753 197 KDS s čističkou šterkoveho lože[fotic][vypravci]
Úterý, 04. srpna 2020 - 20:28:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1700
Registrován: 12-2007
Možná to tady ještě nebylo:

V sobotu 8. srpna pořádá Leo Express mimořádné jízdy do Štítů, jednotkou 846.

Časové polohy:
10861: Dolní Lipka 11:28 (přípoj od páry) - Štíty 11:59
10863: Dolní Lipka 14:45 - Štíty 15:18

10860: Štíty 12:32 - Dolní Lipka 13:10
10862: Štíty 16:00 - Dolní Lipka 16:28 (přípoj na páru)

Stejným způsobem se bude akce opakovat ještě 22. srpna.
Forrest_Gump
Úterý, 04. srpna 2020 - 21:46:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 51
Registrován: 7-2015
Videosen: já v tom moc rozdíl oproti Svobodě nad Úpou nevidím, krom toho, že to vyhrálo nějakou pofidérní soutěž. Broumov mi jako terminál přijde.

A jinak neplakejte tu pořád. Děláte z Broumovska otloukánka. Pravé díry světa já teda spíš vidím nyní uprostřed ČR.
Sunshine
Středa, 05. srpna 2020 - 07:51:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13
Registrován: 6-2019
Videosen má pravdu. V normálním světě by z druhé strany toho autobusového nástupiště bylo nástupiště pro vlaky aby se dalo rychle přestupovat bez nutnosti chodit někam daleko. Jo a taky mi uniká proč nástupiště č 4 nemá střechu. Taky dobrá ostuda.
Středa, 05. srpna 2020 - 09:44:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 356
Registrován: 3-2013
Forrest_Gump: Asi každý vidíme jinak. Podle mého soudu největším rozdílem mezi nedodělaným autobusákem a dopravním terminálem je to, že chybí hrana 550mmm nad kolejnicí. Nevěřím, že Vám tato věc unikla.
Čím dělám z Broumovska otloukánka? Tím, že upozorním na nedotažené věci, které se každým dnem projevují? Byl jste v Ádru? Dovedete se vžít do situace Důchodce, který se na mnoha zastávkách nevyškrábe do vlaku? Pro koho se tyto stavby vlastně dělají? Viděl jste první, veřejně prezentované vizualizace opravdového terminálu v Broumově?
Zkrátka, když už rozorám terén, když navezu materiál a techniku, tak věc udělám komplet, protože ušetřím.
"Pravé díry světa já teda spíš vidím nyní uprostřed ČR."
Až se z toho prostředka pohrnou lidi do výběžků, tak se k tomuto názoru rád přidám. Domnívám se, že ceny nemovitostí hovoří jasně.
Čtvrtek, 06. srpna 2020 - 11:35:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 394
Registrován: 12-2011
Jis: Díky moc [ok][ok] jen jsem čekal že do Štítů pojede něco trošku staršího nez 846 [wink][wink]
Sobota, 08. srpna 2020 - 22:17:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 409
Registrován: 10-2010
8.8. v Oustí