Diskuse » Železnice » Tratě na Vysočině » Archiv diskuse Tratě na Vysočině do 06. 1. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě na Vysočině do 06. 1. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Středa, 18. prosince 2019 - 13:14:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 66
Registrován: 9-2018
Ono by to chtělo min pro začátek, než si to sedne / snad časem :-), mít pro Sp Renesance mít v HB nachystanou náhradní soupravu a tu v případě zpoždění točit... ale jasný stojí to další peníze, lidi..
Středa, 18. prosince 2019 - 13:21:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 976
Registrován: 10-2009
sotous: tím by ale na kraji přiznali, že se to nedá vyjezdit a naplánovali jízdní řády na papíře možná "hezky", ale v praxi rozhodně nepoužitelně. A to nikdo z úředníků nepřizná.
Kronika žst. Znojmo 1869-2016, pomozte s její kompletací.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
www.svd-jzm.cz
Středa, 18. prosince 2019 - 17:05:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14630
Registrován: 12-2007
(Lehce OFF-Topic z hlediska železniční dopravy, avšak "ON-topic" z hlediska zde diskutovaných orgánů veřejné správy)
čerpám z Idosu, tudíž nelze vyloučit možnost, že Běhounek, Kratina, Bartoš...vozí redukcí postižené lidi krajským mikrobusem..Pokud ne, lidi z Lípy, Herálce, Humpolce mají prostě smůlu...
Druhý ze tří jmenovaných orgánů veřejné správy má s minibusy celkem co do činění, i když jinde než mezi HB a Humpolcem.

Když dotyčný (coby vedoucí představitel odboru dopravy a komunálních služeb Městského úřadu Třebíč) spolu s místostarostou Třebíče zodpovědným mj. za MHD (nynějším starostou města + souběžně i náměstkem hejtmana Kraje Vysočina; jde o stejnou dvojici, osob která "nevybojovala" celotýdenní existenci půlnočního vlaku mezi Náměští a Třebíčí - viz předchozí diskuse) měli v roce 2016 na starosti mj. výběrové řízení na provozovatele třebíčské MHD pro období let 2017 - 2024, stanovili (kromě toho, že mezi vyhlášením vítěze a začátkem účinnosti kontraktu uplynou jen 3 měsíce; za tuto skutečnost s přihlédnutím k tomu, že za tuto dobu by "neIcom" dopravce nestihl vybudovat tzv. krytá stání, dostal úřad pravomocnou pokutu 1,5 mil. Kč od ÚOHS), že na "vesnických" linkách č. 12 (z Třebíče jede do integrované obce Ptáčov) a 31 (z Třebíče doplňkuje obsluhuje integrované obce Sokolí, Budíkovice a Račerovice, resp. samostatné obce Nová Ves a Přibyslavice) smí jezdit minibusy.

"Vítězný" dopravce TRADO MAD ("dcera" Icomu Transport) od samého začátku nového kontraktu, tzn. od 1. 1. 2017, jezdil s oněmi dvěma novými minibusy zhusta i na jiných, ryze městských linkách (viz série fotek prvního i druhého minibusu).

Přesto zodpovědné orgány veřejné správy (zde: Odbor dopravy a komunálních služeb Městského úřadu Třebíč) toto porušování smlouvy dopravcem tolerovaly; a o více než rok později mu (s retroaktivitou k 1. 1. 2017) upravily znění příslušné podmínky tak, jako by dopravce nikdy nic neporušoval, viz http://autobusytrebic.blog.cz/1803/mestsky-urad-koncem-ledna-2018 -schvalil-s-temer-13mesicni-zpetnou-ucinnosti-ze-minibusy-mohou-j ezdit-i-na-vybranych-spojich-linek-c-10-11-13-14 + jednotlivé odkazy v článku na relevantní materiály.

Perličkou také je, že dotyčná politicko-úřednická dvojice kumulantů funkcí nechala do podmínek výběrového řízení napsat ohledně minibusů, že "Autobus musí být vybaven takovým počtem dveří, aby byla umožněna rychlá výměna cestujícících, viz odkaz.

Jak vyplývá i z výše odkazovaných fotek, tak oba minibusy mají jedny jediné dveře určené pro cestující. Tzn. "gumovému" pravidlu (dotyčná dvojice ani neuměla stanovit např. konkrétní číslo "dvoje dveře" atd.) o "počtu dveří umožňujícím rychlou výměnu cestujících" vyhovuje i vozidlo s jedinými dveřmi (přičemž méně dveří než jedny už ani mít nelze).

Toť jen lehce mimotématická vsuvka; žel žádné takové úřednické minibusy (nejen) mezi HB a Humpolcem po té 22. h nejezdí (holt důsledek stavu, kdy se vlaky do "stavu VDV" upraví, zatímco autobusy povětšinou nikoliv [sad]).

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
850.015
Pátek, 20. prosince 2019 - 09:25:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2435
Registrován: 2-2012
Můj bratr, nevěřící Tomáš..., ale prozřel.
Když jsem mu říkal, jak se mu cesta do / z Brna s novým GVD zkomplikuje, nevěřil mi. "Prosím tě, to není možné, aby byly v Náměšti přestupy, když to může jet přímo. Vlak se přečísluje a jede se dál."

No, poprvé narazil v neděli, když cestoval do Brna (nemýlím-li se) s čtvrthodinovým zpožděním, no a dneska? Čtěte dál.

Osobní vlaky 4804/4866.
Aby se vyhnul předvánoční rychlíkové tlačenici, nasedl v Brně do vlaku Os 4804. Po příjezdu do Náměště vystoupil a vlak na Třebíč nikde! Osobák na Jihlavu prach sprostě ujel. Musel tedy čekat půl hodiny na rychlík, kterému se chtěl vyhnout. Původně se jelo na trase Třebíč - Brno kolem hodiny a tři čtvrtě. Dnes se mu cesta protáhla přes dvě hodiny. [cunik]

Po příjezdu domů mi říkal: "Dřív jsem zažil u osobáku zpoždění maximálně dvakrát do roka, teď jedu podruhé osobákem a podruhé zpoždění, okořeněné ujetím přípoje v Náměšti... a já ti nevěřil." [satan]

Vlak Os 4866 má teď před Jihlavou 10 minut zpoždění.
Sobota, 21. prosince 2019 - 07:06:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14633
Registrován: 12-2007
nasedl v Brně do vlaku Os 4804. Po příjezdu do Náměště vystoupil a vlak na Třebíč nikde! Osobák na Jihlavu prach sprostě ujel. (...) Vlak Os 4866 má teď před Jihlavou 10 minut zpoždění.
Přičemž:
- Os 4804 přijel do Náměště s +21min., tedy v 8:03 h namísto 7:42 h.

- Os 4866 z Náměště ujel ve včasných 7:51 h; při čekání na přípoj by odjel s cca +14min. v 8:05 h.

- Os 4866 pak stejně čekal v žst. Studenec (a to 8 - 9 minut) na příjezd protijedoucího zpožděného Os 4855; a pak čekal (jak i zmiňuješ) 11 minut v Bransouzích na křižování se zpožděným R 653.

Mmch. jde také o (ne)pěknou ukázku pro nositele názorů typu "soukromníci vlakům ČD ujíždějí, jen vlaky ČD na sebe navzájem čekají, protože to je jedna firma".
------------------------------------------------



(Pro připomenutí - slib ze strany vedoucího orgánu Odboru dopravy a komunálních služeb, že spojení od Os 4855 na vyučování - začínající v 8:10 h - na průmyslové škole na severním okraji Třebíče - bude zajištěno závlekem "školní" linky č. 21 + v první části tohoto příspěvku popis toho, že orgán svému "slibu do médií" nedostál a namísto toho došlo k posunu časové polohy spoje linky č. 10 (která pro další cestující znamenala rozkvedlání intervalu s tím, že školáci ten přípoj stejně stihnou jedině při naprosto včasné jízdě Os 4855, což se snad dosud nestalo; navíc - onen spoj linky č. 10 má konečnou zastávku cca půl kilometru před průmyslovkou, zatímco linka č. 21, kterou dotyčný orgán aktivně sliboval do médií coby řešení onoho přípoje, zastavuje přímo u školy).

Nicméně, dle Městského úřadu Třebíč je stejně MHD (který je městský úřad nejen objednatelem/převážným plátcem, ale též nositelem rizika tržeb) nejpomalejším způsobem dopravy po Třebíči. Zatímco nejrychlejším způsobem takové přepravy je... elektrokolo. [pozor] (viz dále)

Tak snad aby studenti SPŠT bydlící v obcích na trase Os 4855 nafasovali elektrokola. [happy]

https://www.trebic.cz/radnice-usporadala-dopravni-experiment/d-32 471
Městský úřad Třebíč provedl "experiment" v manipulativně zvolené trase, kterou "pěší" (v "experimentu" však šlo o běžkyni, jako by byl právě běh obvyklým způsobem přesunu lidí po městě) i (elektro)cyklisté urazí na 1,4 km, zatímco auto musí pro spojení obou bodů ujet 2,4 km a autobus dokonce 3,4 km.

Městský úřad tento ubohý "experiment" završil vyjádřením Jezdit na kole a chodit pěšky se v Třebíči zkrátka vyplatí.

Figurantem - elektrocyklistou byl (na společné fotce druhý zleva) vedoucí orgán Odboru dopravy a komunálních služeb Městského úřadu Třebíč (+ souběžně předsednický orgán Dopravní komise Kraje Vysočina a také předseda spolku "Regio 2020, z. s." - mimochodem spolku mj. získávajího zakázky od Kraje Vysočina, což je i dohledatelné v Registru smluv).

Dle "experimentu", zvládl elektrocyklistický orgán ujet onu trasu 1,4 km za 4 min. 25 sek.
Jenže - na trase se nacházejí dva úseky, kde cyklista musí okolo vést - a to těchto 180 metrů v centru města a pak tento spojovací chodník na sídlišti Hájek.

Tedy 220 metrů i kdyby "rychlostí svižnější chůze" 2 m/s, čili 110 sekund jen pro překonání těchto "pěších" úseků. Zbývá cca 1200 metrů a 2,5 minuty času, což dává průměrnou rychlost (ovšem včetně rozjezdů a brzdění) přes 27 km/h. Přičemž elektrokola mají (dle dostupných informací) omezenu "elektrorychlost" na 25 km/h a navíc - rychlost v uvedeném "experimentálním" úseku musejí (nejen) cyklisté přizpůsobit chodcům, protože v celé této (z hlediska "experimentu" převážné) části trasy sdílejí chodci stejný uliční prostor s ostatními účastníky silničního provozu (nejsou zde chodníky).

Sečteno, podtrženo: kvůli ubohému "experimentu" jel dotyčný orgán veřejné správy na elektrokole buď jako [cunik], anebo nevedl elektrokolo vedle sebe v úsecích se zákazem vjezdu. Eventuálně obojí.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Sobota, 21. prosince 2019 - 09:17:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20749
Registrován: 5-2002
David: kterou "pěší" (v "experimentu" však šlo o běžkyni, jako by byl právě běh obvyklým způsobem přesunu lidí po městě) i (elektro)cyklisté urazí na 1,4 km
A když nebudu běžet, tak to bude dál nebo blíž...? [crazy]

Jezdit na kole a chodit pěšky se v Třebíči zkrátka vyplatí
Na vzdálenost 1400 metrů se to vyplatí ledaskde jinde, než jen v Třebíči. To už by musel bejt fakt krátkej interval (jako třeba v Praze), aby se vyplatilo počkat si na autobus.
Nehledě na to, že to vyplatí se nemusí nutně znamenat jen kratší čas, ale i potřebnou dávku pohybu, kterou většina lidí potřebuje jak [cunik] drbání, ale nedostává se jim (podobně jako je na testosteron lepší sex než hyperinflace uvozovek).
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 21. prosince 2019 - 16:52:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 199
Registrován: 1-2015
Dnešní 754.047 s nehodovým vlakem z Brna do Třebíče a zpět ještě se dvěma řídícími vozy 954. [fotic][fotic]

Sobota, 21. prosince 2019 - 17:37:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2796
Registrován: 9-2003
To má Veltlínské zelené nějakou výjimku, nebo vyhledávač IDS JMK má chaos v zónách mezi Znojmem a Moravskými Budějovicemi ...?


Z nejhoršího jsme uvnitř!
Sobota, 21. prosince 2019 - 20:19:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2125
Registrován: 7-2003
Host : a co se stalo, že se musely stahovat právě 2 řidičáky?
Sobota, 21. prosince 2019 - 20:57:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1977
Registrován: 11-2009
Hajnej: nic proti, ale asi Třebíč neznáte. Mrkněte na výše uvedené odkazy, jaká jsou tam převýšení. I to je důvod, proč je MHD v Třebíči vytíženější, než by se u města této velikosti obvykle čekalo.
850.015
Neděle, 22. prosince 2019 - 04:17:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2436
Registrován: 2-2012
Třebíč je město v "rygolu", kdy náměstí je na dně.

Můj invektiv je na nesmyslné rozlomení osobních vlaků v Náměšti. Doufám, že se najde osvícený politik, který to uvede do původního stavu. Jinak to asi nejde. Je to pro pohodlí cestujících, i pro systém. Najde se někdo rozumný? [andel]

Pokud bude nadále pokračovat tato situace, nažene to cestující do [auto]
Neděle, 22. prosince 2019 - 07:20:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14637
Registrován: 12-2007
nic proti, ale asi Třebíč neznáte. Mrkněte na výše uvedené odkazy
Přesně tak (převýšení několik desítek metrů). Ostatně, pokud by to bylo tak výhodné, tak by tam ty houfy (elektro?)cyklistů jezdily už teď a nemusel by tomu dělat masírku Betonprodálnici, jedoucí při tom jako [cunik].

a co se stalo, že se musely stahovat právě 2 řidičáky?
Můžu-li odhadovat, tak Os vlak jedoucí po 6. h ráno z Třebíče směr Jihlava měl skoro hodinu zpoždění.

Bw_Ig
Neděle, 22. prosince 2019 - 08:43:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 500
Registrován: 7-2012
Utazena ruční brzda, vlastně přesněji dorvana ruční brzda,která pak nešla povolit.
Neděle, 22. prosince 2019 - 08:56:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4247
Registrován: 5-2004
Hajnej:
"David:Na vzdálenost 1400 metrů se to vyplatí ledaskde jinde, než jen v Třebíči. To už by musel bejt fakt krátkej interval (jako třeba v Praze), aby se vyplatilo počkat si na autobus. Nehledě na to, že to vyplatí se nemusí nutně znamenat jen kratší čas, ale i potřebnou dávku pohybu, "

Tomu by ovšem měl být přizpůsoben začátek vyučování, tedy pro 9 minut běžného zpoždění, 3 km/h a 10 minut mezi příchodem a začátkem vyučování to vychází na 8:30 nebo spíš 8:35. V kolik se tam začíná, tu už padlo.
Neděle, 22. prosince 2019 - 16:38:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20752
Registrován: 5-2002
P2no: asi Třebíč neznáte. Mrkněte na výše uvedené odkazy, jaká jsou tam převýšení
Třebíč a zejména tamní převýšení kupodivu znám.
Od nádraží k řece necelých 50 m výškových - tedy nic, co bychom u nás neznali...

Mimochodem, to má bejt nějakej místní folklór, to s těma kopcema...?
Kdysi nějaké brněnské vemeno obulo 750.7 při zpomalování od Tetčic do Zastávky a psalo k tomu jakési litanie ve smyslu, že ten, kdo tu mašinu vymyslel, by se měl podívat, jaké jsou (na Horácku) kopce, to že není jako ta placka, po které jezdí pražské 750.7 - jenomže ty pražské jezdily na Švejcích přes Milín, kterej je o víc jak 100 m výše, než cokoliv na trase Brno - Jihlava...

Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 22. prosince 2019 - 17:55:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14638
Registrován: 12-2007
Tomu by ovšem měl být přizpůsoben začátek vyučování, tedy pro 9 minut běžného zpoždění, 3 km/h a 10 minut mezi příchodem a začátkem vyučování to vychází na 8:30 nebo spíš 8:35.
Pak by se zase nestíhalo mezi koncem vyučování (resp. 7. hodiny) a (pořád ještě) obvyklým jediným odjezdem odpoledních autobusů okolo 14:45 h. I tak tam mají (vyjma velké přestávky) jen 5minutové přestávky namísto 10minutových.

P. S. Musím se opravit - uváděl jsem neaktuální údaj o začátku 1. vyučovací hodiny; na SPŠT začíná vyučování již v 8:05 h. Tzn. od zpožděného ranního Os 4855 to ti žáci skutečně musejí pro stihnutí vyučování běžet, stejně jako ona figurantka - "druhá na pásce" z "experimentu".
Neděle, 22. prosince 2019 - 18:48:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9165
Registrován: 5-2002
ad Hajnej: jenomže ty pražské jezdily na Švejcích přes Milín, kterej je o víc jak 100 m výše, než cokoliv na trase Brno - Jihlava...

Ne, že bych pojem nadmořská výška neznal, ale jako strojvedoucího mě až na výjimky moc nezajímal (prakticky pouze pro odhad výše sněhové pokrývky). Zato sklonové poměry mě zajímaly i tři metry nad mořem.

Byť od Tetčic do Zastávky to snad jde zastavit i jenom patou strojvedoucího, ne?
Neděle, 22. prosince 2019 - 20:37:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20753
Registrován: 5-2002
PŠ: jako strojvedoucího mě až na výjimky moc nezajímal (prakticky pouze pro odhad výše sněhové pokrývky). Zato sklonové poměry mě zajímaly i tři metry nad mořem
Ono šlo právě o ten sníh, který prý u nás u Prahy nemáme.

od Tetčic do Zastávky to snad jde zastavit i jenom patou strojvedoucího, ne?
To ale ten strojvedoucí musí umět něco víc, než nechat na jinovatce ARR nastavené na sucho a namáčknout v 80 čtyřicítku...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 22. prosince 2019 - 21:32:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3971
Registrován: 3-2005
Hajnej:
přes Milín, kterej je o víc jak 100 m výše, než cokoliv na trase Brno - Jihlava...
Dle map.cz: Milín sedlo cca 565 m, Jihlava hbf. cca 495 m, úsek Krahulov - Okříšky cca 480 m, Rapotice cca 485 m. V úseku Zastávka - Rapotice je stoupání tuším 26 promile, kolik je na Milín nevím.
Neděle, 22. prosince 2019 - 23:37:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20755
Registrován: 5-2002
Aha, tak přes 100 to není, ale vejš to je.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 23. prosince 2019 - 07:12:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14639
Registrován: 12-2007
Mimochodem, to má bejt nějakej místní folklór, to s těma kopcema...?
Po vrácení zpět z následného úhybného manévru od korelace kopcovitosti města a vyššího využívání MHD k vlakům a nadmořské výšce dodám, že převýšení = o to větší fyzická zátěž pro pěší, zejména občany starší či s jiným zdravotním omezením = mj. z jejich pohledu o to větší potřeba využívat MHD.

Ke všem manipulativním prvkům z onoho "experimentu" (běžkyně namísto pěší chodkyně; elektrocyklista jedoucí jako [cunik], trasa typu "chodci/cyklisté používají výrazně kratší trasu než motorová vozidla" coby jeden netypický příklad vztažená šmahem na celé město jako celek) také připomenu existující klam, že pokud by např. polovina z těch, co dosud jezdí v oné relaci autem, přesedla na (elektro)kolo, tak ti zbývající řidiči aut budou mít o to volnější silnice (= trasu ujedou rychleji), naopak elektrocyklisté budou ve zmiňované trase (tzn. silniční komunikace bez chodníků) o to víc překážet jak sami sobě navzájem (různě rychlí zejména ve směru do kopce s ohledem na fyzickou kondici či právě přítomnost elektromotoru), tak i chodcům.
-------------------------------------

Z prvků, které se měly od 15. 12. 2019 stát na trati č. 240 minulostí, jsem v minulých dnech namátkově spatřil v provozu:
- nadále v oběhu s přípojným vozem Bdtn "kvatro" 842.031 (tzn. zde již nelze hovořit o "dojetí oběhu z minulého GVD")

- včera v provozu přinejmenším dva "trilobity" (souprava, která po t-240 už vůbec neměla jezdit) = nesnížená kapacita ve srovnání s "motopsem", ovšem překročený normativ hmotnosti nově stanovený pouze na 45 tun (= 1 přípojný či řídicí vůz)

- v sobotu po většinu dne v oběhu souprava s 754.018 + 3x Bdmtee, v neděli pak 754.019 + 3x Bdmtee; v neděli ráno pak se dvěma změnami odjezdového nástupiště během 5 minut (aneb z vestibulu jdu vlevo na nástupiště 1/2L k "terminálu"; když tam dojdu, tak údaj o Os 4855 zhasne a namísto toho se rozsvítí na nástupišti 1/2P u budovy; a když Os 4855 už přijíždí - krátce předtím rozhlasem ohlášen na kolej 1/2P, tak těsně před jeho zastavením u 1/2P postavila výpravčí vlakovou cestu umožňující jízdu tohoto vlaku dále na 1/2L, kam tento vlak pokračoval; když jsem se jí při zrychleném přesunu zpět na 1/2L zeptal, co má toto znamenat, tak řekla, že předem nevěděla, že pojede takto dlouhá souprava = ČD nedávají předem vědět o změnách v délce soupravy - ?)



Pondělí, 23. prosince 2019 - 08:40:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1717
Registrován: 12-2007
Nuts: předpokládám chyba vyhledávače IDS, není to první a asi poslední, ukazoval třeba i ze Znojma do Retzu 3 zóny za 27 Kč...ten jejich vyhledávač radši používám jen informativně [wink]
Pondělí, 23. prosince 2019 - 10:30:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 8-2010
Několikrát jsem si prohlížel společně s geologií i výškové poměry mezi Zastávkou a Rapoticemi.
Nadm. výška Zastávka: 318 m
Nadm. výška Rapotice: 486 m
Pondělí, 23. prosince 2019 - 22:09:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14643
Registrován: 12-2007
My o vlku a... [happy] dnešní zpráva Třebíčského deníku: https://trebicsky.denik.cz/zpravy_region/u-trebicske-prumyslove-s koly-budou-cykloboxy-20191223.html
Vypichuji informaci, že cykloboxy vybuduje Kraj Vysočina (coby zřizovatel školy + krom toho mj. "z(ne)řizovatel", resp. objednatel, regionální železniční a autobusové dopravy mj. s ohledem na potřeby školního vyučování).

V neděli po celý den na jednom z oběhů Os vlaků mezi Brnem a Jihlavou lok. 754.019, o den dříve to byla lok. 754.018.


Fotka dokumentuje i stav (ne)rekonstrukce výpravní budovy žst. Třebíč, kterážto rekonstrukce byla dle vyjádření orgánu veřejné správy plánována na rok 2015, možná 2016 (dolní část odkazované zprávy); resp. na rok 2017 s tím, že přízemní přístavba bude zbourána a nahrazena novostavbou; na rok 2018 s tím, že přízemní přístavba nebude zbourána, nýbrž přestavěna; na celý rok 2019, od října 2019, od listopadu 2019 a nakonec od začátku ledna 2020. [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Úterý, 24. prosince 2019 - 12:52:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 163
Registrován: 5-2013
Vzpomínka na Banát
[blesk]242 213[tramvaj]362 001[satan]
Středa, 25. prosince 2019 - 19:35:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8
Registrován: 9-2014
Jaký je současný pohyb nákladních vlaků z Havlickova Brodu směrem na Ždírec nad Doubravou? Kolik vlaků jezdí denně se 750 stroj ? Kromě směru na Ždírec jezdí 750 strojů i na jiných trasách?
Čtvrtek, 26. prosince 2019 - 21:30:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14648
Registrován: 12-2007
https://www.idsjmk.cz/kestazeni/2020Tarifnizmeny.pdf
https://www.idsjmk.cz/mapa/Plan-site-jihozapad.pdf
Z výše odkazovaných materiálů vyplývá, že od 1. 1. 2020 již není možné (na rozdíl od dosavadního stavu) použít jízdenky IDS JMK pro jízdu "uvnitř" jiného kraje, tzn. např. v relaci Náměšť n/O. - Rapotice či Rovné-Divišov - Bystřice n/P.

Také upozorním, že od 15. 12. 2019 již "Celodenní jízdenka - region Vysočina" nepřesahuje do části Jihomoravského kraje (viz https://www.cd.cz/assets/typy-jizdenek/vnitrostatni-jizdenky/vyso cina__15-12-19-final.pdf); dříve platila až do Znojma/Střelic/Tišnova, nově její platnost končí vždy v posledním tarifním bodu v Kraji Vysočina (tzn. Vesce, Rapotice, Vlkov u Tišnova, Věžná).
Pátek, 27. prosince 2019 - 23:12:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2799
Registrován: 9-2003
O tomto omezení již byla řeč v rubrice Tarif, kdy tuto jízdenku prodali strýcovi ve Znojmě pro cestu ZN - Kutná Hora město na 23. 12. 2019. Když jsem mu naznačil, ze v celé trase neplatí, šel se zeptat na žst. a opět mu potvrdili platnost ...
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Sobota, 28. prosince 2019 - 07:51:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14649
Registrován: 12-2007
Několik provozních postřehů:

- rychlíky linky R11 jezdily v posledních dnech včas či téměř včas, díky čemuž byly přestupní vazby v Jihlavě i HB zajištěny; i tak vícekrát docházelo k situacím, kdy do HB dříve přijedou oba rychlíky než Sp vlak od Jihlavy, kdy obrat soupravy Sp vlaku pak je třebas i jen 3minutový

- situace, kdy během pár minut (okolo S:25 a L:35 h) se v žst. Jihlava sejdou 3 vlaky (z toho všechny "průjezdné", tzn. nezačínající/nekončící zde jízdu), tím více podtrhuje technologická úskalí v této stanici (kdy např. jedině po koleji 1/1 se vlaky dostanou od/na 2. nástupiště atd.)

- ze stanic, kde nedávno došlo ke zrušení výdeje jízdenek, je (nedávno zde diskutované) WC v provozu např. v Křižanově a nakonec i v Pelhřimově, a to tak, že pánské WC je mimo provoz, zato původně dámské WC je (ve verzi "jedna kabinka pro kohokoliv bez ohledu na pohlaví") zpřístupněno.

- naopak v žst. Přibyslav (nově zrekonstruovaná WC v rámci rekonstrukce celé budovy) a Okříšky jsou WC uzamčena bez jakéhokoliv sdělení na dveřích (v případě Přibyslavi předpokládám, že je WC přístupné alespoň pro držitele tzv. Euroklíče).

- rovněž tak (zde však bez souvislosti s výdejem/nevýdejem jízdenek) je již po několik týdnů zjevně mimo provoz (uzamčené vstupní dveře; chybějící údaje o provozní době, které tam ještě před pár týdny byly) WC v žst. Třebíč.

- snad všechny mnou spatřené rychlíky linky R11 v posledních dnech měly řazen vůz Bbdgmee (včetně těch spojů, které namísto něj měly mít nově řazen další vůz Bd)

- vymizení "kvater" z vysočinské části t-240 (a vyjma jednoho oběhu zastáveckých pendlů i z JMK-části téže tratě) se stalo ryze teoretickým pojmem; 842.031 v oběhu s vozem Bdtn snad po celé první 2 týdny platnosti nového GVD; na druhém z oběhů s vozem Bdtn v posledních dnech řazena 842.001; na jednom ze tří víkendových/svátečních oběhů 854 + ABfbrdtn řazen vůz 842.018 namísto 854.

- když po pár dnech došlo 27. 12. k opětovné náhradě "kočkopsa" obvyklým "motopsem", znamenalo to řetězec jevů ve smyslu "i pozdní přistavení soupravy v Brně hl. n. po půl třetí odpoledne může mít za následek vyšší zpoždění Os vlaku č. 4824 (dříve znám jako 4816) v úseku před Jihlavou včetně ujetí přípojů v Jihlavě".

Aneb: přistavení "dvojitého motopsa" pro Os 4822 (prav. odj. ve 14:44 h) k 6. nástupišti žst. Brno hl. n. až ve 14:54 h, jeho odjezd ve 14:58 h; dojezd do Rapotic s +16min.; ani poté neodjel protijedoucí Os 4825, ale přednost v jízdě dostal R 665; až 4 min. po něm odjel Os 4835 skoro s +20min., který pak v Tetčicích pár minut čekal na průjezd protijedoucího R 660; své 26min. zpoždění pak tento Os ve Střelicích "přenesl" v podobě +14min. na protijedoucí Os 4824, který pak byl v několika stanicích pozdržen kvůli čekání na přeložené křižování (Zastávka namísto Rapotic s Os vlakem, Náměšť namísto Studence s dalším Os vlakem; 12min. čekání v žst. Studenec na křižování s R 667 namísto obvyklého křižování ve Vladislavi; dále křižování s Os v Třebíči namísto Krahulova, v Okříškách se Sp namísto Bransouz; s Os vlakem v Bransouzích namísto Luk a nakonec i v Lukách s R 669, takže v Jihlavě s +28min. včetně ujetí všech přípojů.


(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Sobota, 28. prosince 2019 - 09:28:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 977
Registrován: 10-2009
Nuts: tak pokud natrefil na stejnou osobu, co mu to prodávala, tak se těžko dozví jinou odpověď. Chápu, že je to chyba pokladní, na druhou stranu teď od grafikonu a od 1.1. je těch změn tolik, že to není v mezích normálního člověka pobrat, zvláště v případech, kdy třeba dva týdny před začátkem platnosti stále nebyl žádný oficiální předpis k dispozici. A pokud vím, na pokladně stále pracují omylní lidé a ne neomylní roboti.
Kronika žst. Znojmo 1869-2016, pomozte s její kompletací.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
www.svd-jzm.cz
Sobota, 28. prosince 2019 - 21:28:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2800
Registrován: 9-2003
Možná nenarazil. Pokladní se chtěla podivat do počítače, ale u ní stál nějaký vlakvedoucí (?) a ten z fleku jí potvrdil, že to platí ... [crazy]
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Neděle, 29. prosince 2019 - 10:38:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20774
Registrován: 5-2002
Nuts: u ní stál nějaký vlakvedoucí (?) a ten z fleku jí potvrdil...
...veden motivací "substráte, přestaň otravovat pokladní, abych ji mohl začít otravovat já"...? [proud]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 30. prosince 2019 - 09:12:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 111
Registrován: 8-2017
Dobrý den,

s blížícím se koncem roku posílám pár obrázků mimořádností v roce 2019 na bývalé trati 252, nově 257




a na závěr jedna menší mimořádnost

Všem diskutujícím přeji, aby v novém roce železnice na Vysočině přinášela více radosti než naopak [happy]!
363084
Pondělí, 30. prosince 2019 - 09:37:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 702
Registrován: 1-2010
na Kraji už pomalu začínají zjišťovat, že je něco špatně..Pro začátek přišlo první opatření - pro zaměstnance ČD, zejména vlakové čety, přísný zákaz sdělovat nasraným cestujícím, kdo je viníkem současného stavu...
850.015
Pondělí, 30. prosince 2019 - 11:47:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2437
Registrován: 2-2012
na Kraji už pomalu začínají zjišťovat, že je něco špatně..Pro začátek přišlo první opatření - pro zaměstnance ČD, zejména vlakové čety, přísný zákaz sdělovat nasraným cestujícím, kdo je viníkem současného stavu...

Že by se konšelům krajským v hlavách rozsvítilo? [andel]

Dalším krokem bude sundáním nálepek Kraj Vysočina podporuje finančně veřejnou dopravu [crazy]

No nic, přeji všem zdejším čtenářům hodně zdraví, štěstí a pohody v roce 2020.
Pondělí, 30. prosince 2019 - 14:29:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 12-2019
Ono to nebude tak zlý:


I poslední týden to převážně jezdilo dobře (ale byly samozřejmě svátky).
850.015
Pondělí, 30. prosince 2019 - 16:59:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2438
Registrován: 2-2012
Ono to nebude tak zlý:

Tak, mohli bychom tu mít Arrivu, že...
Pondělí, 30. prosince 2019 - 20:48:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14657
Registrován: 12-2007
Pro začátek přišlo první opatření - pro zaměstnance ČD, zejména vlakové čety, přísný zákaz sdělovat nasraným cestujícím, kdo je viníkem současného stavu...
Aniž bych chtěl Kraj Vysočina hájit zejména za jevy typu "nestihli jsme soutěžit autobusové linky, tak odložíme nástup integrace autobusů o 2 roky" či "VDV = zlepšení dopravy vs. rušení pozdněvečerních relací (Náměšť - Třebíč, H. Brod - Humpolec) bez náhrady" či "my, představitelé města, bojujeme proti krajskému úřadu, ve kterém přitom jsme sami angažováni coby předsedové dopravní komise/náměstci hejtmana", tak dodám, že jeden z prvků nestability, totiž posunuté časové polohy linky R11** (kde nestabilita jednak vyplývá z menší "vaty" než donedávna bývala + z nutnosti jet s přípojnými vlaky mezi HB a JI bezzastávkově tak, aby stejný spoj vázal v HB od rychlíků a zároveň v JI k rychlíku směr Třebíč/Brno) je nápadem objednatele těchto rychlíků, totiž ministerstva dopravy.

A co jsem měl možnost v posledních dnech sledovat, tak v jedné věci si daly gól do vlastní branky přímo ČD, a. s., a to ve zrušení zpátečních jízdenek (a to jako takových; z původní informace jsem chybně odvozoval, že se ruší pouze zpáteční jízdenka, ovšem nikoliv - zrušeny byly zpáteční jízdenky jako takové, tzn. nově je potřeba i při cestě "tam a stejnou cestou zpět" kupovat/vydávat každou jízdenku zvlášť, což je o to nevhodnější v situaci, kdy výrazněji poklesl počet výdejen jízdenek a o to více odbavení se provádí ve vlacích).

** Kdy dalším z důsledků posunutých časových poloh R11 (ruku v ruce s tím, jak Kraj Vysočina pojal časové polohy Os vlaků na t-241) je toto:


(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Pondělí, 30. prosince 2019 - 21:45:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1985
Registrován: 11-2009
David: no ta Vysočina se fakt moc nepovedla. Přišlo by mi mnohem lepší, kdyby se R křižovaly v Okříškách místo Krahulova, byl by ten JŘ méně napnutý a současně byla vazba na Znojmo z obou stran bez čekání.

Jinak když jsem jel minule, tak v Jihlavě R z Třebíče dojel až ke krytému nástupišti, zatímco Sp dál do Brodu zastavil před budovou. Při tom krátkém přestupu super věc, doufám že tohle není pravidlo.
Pondělí, 30. prosince 2019 - 23:07:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20785
Registrován: 5-2002
David: což je o to nevhodnější v situaci, kdy výrazněji poklesl počet výdejen jízdenek a o to více odbavení se provádí ve vlacích
Kdyby šlo jen o tohle, tak se to dá vyřešit nákupem jízdenky tam i zpět najednou.

V této souvislosti by mě zajímalo, jak je to s vracením jízdného, pokud je z nějakého důvodu zmařena cesta zpět, ale cesta tam byla již "konzumována".
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 31. prosince 2019 - 00:38:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 203
Registrován: 9-2005
Rozbití přípojů v Okříškách a taky např. v některých případech v Kostelci (o zrušení bus linky Brno-Dačice ani nemluvě) by se dalo akceptovat, pokud by se autobusy VDV spustily, ale takto je to dost tragédie. Jako nouzové zalepení aspoň malé části z toho plynoucích mrzutostí by se mohly posunout aspoň ty odjezdy z Okříšek, kde si to pak vlak stejně dostojí v Jaroměřicích.
Od roku 1985 Za Moravu! Moravská národní obec
363084
Úterý, 31. prosince 2019 - 11:34:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 703
Registrován: 1-2010
pozor vlak: včasnost vlaků ten zprasenej grafikon nezachrání. V okolí HB už lidé ve velkém přecházejí do aut, protože je krásné, že mezi HB a Světlou jezdí tolik vlaků, ale pokud celý úsek kolínské osobáky projíždí, je to asi tak k čemu? Stejně tak je tomu i mezi HB a Jihlavou, kdy třeba lidem v Mírovce jezdí pod okny vlak za vlakem, ale nikam se rozumně nedostanou.. A dalo by se pokračovat..
Úterý, 31. prosince 2019 - 12:35:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 12-2019
Dneska to zas vypadá dobře:


Tak jestli s grafikonem někdo souhlasí či ne je jiná věc, já komentuju jen tu spolehlivost provozu.
Úterý, 31. prosince 2019 - 19:45:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14658
Registrován: 12-2007
Jinak když jsem jel minule, tak v Jihlavě R z Třebíče dojel až ke krytému nástupišti, zatímco Sp dál do Brodu zastavil před budovou.
Toto vyřešení situace jsem viděl vícekrát (na nást. 2 kol. 9 v takové mimošpičkové situaci stojí Os vlak HB - Jihlava město), nicméně ujetí onoho Sp směr HB ani v takové situaci z principu nehrozí, protože R z Brna v takovém případě určitě přijel dříve (= neměl "vyšší než zanedbatelné" zpoždění) než Sp z Telče (v opačném případě už by R neměl kudy přijet, když by u 1. nástupiště v době jeho příjezdu stál Sp Slavonice - HB); po příjezdu rychlíku stejně musí z kosteleckého záhlaví žst. Jihlava nejprve odjet "plecháč" směrem k soupravě rychlíku; a až poté může do žst. Jihlava přijet onen Sp Slavonice - Jihlava.

Mezitím mají cestující relativně dost času na přesun z 2. na 1. nástupiště.

Dneska to zas vypadá dobře
Např. ranní R 654 vypadal zajímavě: do Krahulova včas, tam +7min. kvůli čekání na zpožděný protijedoucí R 651 (pozn. případné přeložení křižování do Okříšek by v této věci nic neřešilo, protože v takovém případě by pak R 654 stejně čekal v Bransouzích na příjezd protijedoucího zpožděného Os 4855), pak pár minut čekání před vjezdem do Jihlavy (tentokrát opačný postup než v předchozím odstavci; nejprve příjezd Sp Telč - HB, až pak nasunutí plecháče na kostelecké záhlaví stanice; až poté mohl do stanice vjet R 654, takže odjezd z Jihlavy nakonec s +12min., pak pozdržení v Rantířově - čekání na přeložené křižování s (včas jedoucím) R 654; v Kostelci s +17min.

363084
Středa, 01. ledna 2020 - 17:58:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 704
Registrován: 1-2010
vypadá to, že na Kraji byl asi bujarý Silvestr a uživatel "pozor vlak" ( (že by jeden nejmenovaný krajský úředník..) dnes nepodal hlášení... Takže, i dnes většina vlaků načas, bohužel, spokojenost obyčejným lidem to rozhodně nepřineslo. Včasnost řeší opravdu jen pár blbečků na Kraji, všichni ostatní vnímají současný GVD na Vysočině jako jeden velký průser...
Čtvrtek, 02. ledna 2020 - 08:10:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2127
Registrován: 7-2003
Dnes to tedy moc terno není...
Čtvrtek, 02. ledna 2020 - 08:19:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 12-2019
To není. Čím to vzniklo? Já už viděl jen situaci "všechno červeně" skoro jako kdyby byl nějaký větší výpadek nejspíš v Jihlavě.
Metropol
Čtvrtek, 02. ledna 2020 - 14:05:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7
Registrován: 10-2019
rj 79 jede odklonem přes Vysočinu (střet EC 279 s osobou na koridoru).
Čtvrtek, 02. ledna 2020 - 19:08:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14660
Registrován: 12-2007
Dnes to tedy moc terno není...
Navíc některé "ne-terno" údaje ani nelze z Babitronu/Grappu vyčíst, např.:
- odřeknutý Os 8363 (HB odj. 14:38 h - Jihlava město příj. 15:17 h; nejprve ohlášeno 30min. zpoždění "z provozních důvodů dopravce", poté vlak odřeknut)

- Už předtím na (oběhově předcházejícím) Os 8356 jela 754.043 namísto "plecháče".

- nefunkční WC u Regionov 814.123 a 814.197.

- (O den dříve pak na jednom z oběhů na trati č. 241 jela sólo 854.033 namísto Regionovy.)

A z toho, co bylo možné vidět v dnešním reálném provozu a zároveň i eventuálně vyčíst z Babitronu/Grappu:
- R 653 již z ČB vyjel s +20min., z Jihlavy pak s +30min.

- Křižování R 668 x R 653 nebylo přeloženo až do Bransouz, ale pouze do Okříšek. R 668 do Okříšek přijel s +8min., kvůli čekání na křižování s R 653 zde navýšil zpoždění na +20min. (= sbohem, přípoji směr HB, potažmo Praha/Čechy). Do ČB dojel s +25min. (= co tamní přípoje? Nechce se mi hledat vše.)

- Os 4857 přijel do Bransouz včas, následně zde však byl předjet zpožděným R 653 a poté se čekalo na křižování s protijedoucím R 668, takže Os 4857 odtud odjel s +20min.

- I když Os 4857 přijel do Studence s +22min., přípojný Os 24904 směr Křižanov zde vyčkal 21 minut nad rámec svého času odjezdu, takže přestupující cestující zde nemuseli čekat skoro 4 hodiny na další spoj. Do Křižanova přijel Os 24904 s +14min., přípojný Os směr Brno počkal, Os směr Žďár ne (ale chvíli poté jede rychlík).

- Do Náměště přijel Os 4857 s +21min., tedy 15 minut po čase pravidelného odjezdu Os vlaku č. 4823 směr Brno. Kupodivu, tento Os vlak vyčkal zpožděného Os 4857 (byť za cenu +17min. na odjezdu z výchozí stanice), díky němuž do něj mohla řada cestujících přestoupit (srov. s prakticky stejnou situací z prvního týdne nového GVD, kdy po 12. hodině Os vlak směr Brno ujel).

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Pátek, 03. ledna 2020 - 19:40:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 831
Registrován: 2-2013
dnešní 742.096
Pátek, 03. ledna 2020 - 20:42:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14663
Registrován: 12-2007
... a velmi zajímavý je dnešní R 660: z Brna hl. n. včas, ve Střelicích pozdržen celkem 14 minut (= získal 11min. zpoždění) kvůli čekání na protijedoucí zpožděný Os 4835 (který "vyhnil" v Rapoticích kvůli zpožděnému Os 4822) i R 665; v Třebíči navýšení zpoždění na +18min. (přeložené křižování s včasným R 667), pak ještě 4min. pobyt v Lukách kvůli přeloženému křižování, takže v Jihlavě +22min. a sbohem, přípoji směr HB (potažmo Kolín, Praha atd.).

Cestou do ČB své zpoždění snížil jen o 5 minut; ve Veselí na něj čekal (čímž také získal skoro +20min.) R směr České Velenice; stejně tak v Českých Budějovicích získaly přípojné vlaky směr Linz, Český Krumlov a České Velenice kvůli čekání na (pravda, nejen tento byl zpožděn, stejně tak i R z Plzně) rychlík 10 - 15 min. zpoždění.

A R 652 byl pozdržen 13 minut (!) v Okříškách (od 19:11 do 19:24 h), čímž navýšil své zpoždění ze 4 minut na 17 (čekání na přeložené křižování s protijedoucím R 669, který z ČB vyjel s +12min., ale postupně navyšoval své zpoždění tak, že do Okříšek přijel s +31min. - v 19:23 h namísto včasných 18:52 h).

Naštěstí, přípojný Sp vlak směr HB v tomto případě vyčkal v Jihlavě na zpožděný R 652, byť za cenu získání +13 min. (kdy rychlíky směr Praha i Brno pak v HB čekaly cca 10 min. nad rámec času svého pravidelného odjezdu).
-----------------------------------------

Ať to není jen o psaném textu:


(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Priapos
Pátek, 03. ledna 2020 - 21:37:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1717
Registrován: 10-2012
David:
"... a velmi zajímavý je dnešní R 660: z Brna hl. n. včas, ve Střelicích pozdržen celkem 14 minut (= získal 11min. zpoždění) kvůli čekání na protijedoucí zpožděný Os 4835 (který "vyhnil" v Rapoticích kvůli zpožděnému Os 4822) i R 665; "


Určitě se dožijete zdvoukolejnění a elektrizace alespoň do Náměště a tím dojde k rapidnímu zlepšení současné situace.
Pokud se pan Dvořák přestane permanentně odvolávat, je reálný rok 2026.
Pátek, 03. ledna 2020 - 22:32:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9015
Registrován: 6-2006
malej_hyvry: tak oni nechali dva vozy v Herálci, proto přijeli do cíle až ve 14:18. Už jsem je nečekal. Stejně tak unifik 82[jidlo]
Sobota, 04. ledna 2020 - 08:21:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14664
Registrován: 12-2007
Určitě se dožijete zdvoukolejnění a elektrizace alespoň do Náměště a tím dojde k rapidnímu zlepšení současné situace.
Zdvoukolejnění Zastávka - Náměšť (které by znamenalo novostavbu několika viaduktů + místy složité terénní práce) předpokládám reálně není plánováno. A elektrizaci Brno - Náměšť stejně rychlíky nevyužijí.

Každopádně, popisuji nynější stav (zejména jak dochází k překládáním křižování či 10+minutovým pozdržováním rychlíků při čekání na křižování), žádné "co by někdy v roce 2026" (ostatně, kdybych měl věřit oficiálním prohlášením od orgánů veřejné správy, tak by již v příštím roce bylo elektrizováno z Brna až do Okříšek a rychlíky by ujely trasu Třebíč - Brno hl. n. za 45 minut, takže by se vůbec nemíjely u Střelic, ale přijely by do Brna hl. n. už někdy v L:53 h; protijedoucí rychlík by z Brna hl. n. odjel až cca v S:04 h).



** Oprava chyby u popisku první fotky - R 653 projíždí žst. Bransouze s 35min. (ne 30min.) zpožděním.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Sobota, 04. ledna 2020 - 10:06:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 833
Registrován: 2-2013
Marťa rak: jojo, dřevo už se nakládá i v Herálci
Sobota, 04. ledna 2020 - 10:26:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9017
Registrován: 6-2006
Sobota, 04. ledna 2020 - 23:02:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 283
Registrován: 8-2013
Sp v Telči...[vypravci]
Neděle, 05. ledna 2020 - 14:33:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 978
Registrován: 10-2009
jih: kdyby někteří z cestujících nelomcovali slepě za dveře a koukali víc kolem sebe, stačila by jedna. Ale když je jedna nálepka ve výšce očí málo, musí se přidat i pro vyšší nebo naopak nižší postavy další. A když ani to nepomůže, páč stejně hrabou po tlačítkách ovládání, musí se zalepit i tlačítka. Nejlépe i ty vnitřní, protože co kdyby to zevnitř náhodou zázračně fungovalo [crazy] (viděno osobně na podobném typu dveří).
Kronika žst. Znojmo 1869-2016, pomozte s její kompletací.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
www.svd-jzm.cz
Neděle, 05. ledna 2020 - 16:08:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3982
Registrován: 7-2017
teda to je šílenost[lol]
Pondělí, 06. ledna 2020 - 08:27:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14669
Registrován: 12-2007
Doplnění mého příspěvku - Regionova 814.197, ve které jsem jel 2. 1. časně dopoledne a neměla funkční WC, pokračovala v oběhu s nefunkčním WC po celý ten den, viz příspěvek jiného diskutujícího.

Mimochodem, před pár desítkami minut nasekal Os 4804 skoro 20min. zpoždění (ve Střelicích takové čekání, že odjezd s +19min.; se stejným zpožděním nakonec přijel do cílové Náměště); nicméně přípojný Os 4866 směr Jihlava na něj v Náměšti vyčkal 11 minut nad rámec času svého pravidelného odjezdu.

Stejných 19 minut kvůli čekání na příjezd Os 4804 vyhnil v Rapoticích protijedoucí Os 4817 (Náměšť - Brno), po dalším pozdržení v Tetčicích (přeložené křižování) tento vlak přijíždí do brněnského uzlu s půlhodinovým zpožděním.

Ještě jedno foto z 2. 1.: