Diskuse » Diskuse k článkům » Putování po Švýcarsku « předcházející | další »

Putování po Švýcarsku

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Neděle, 22. března 2009 - 12:48:21  
Neregistrovaný host
Ačkoliv jsem se snažil zařadit i pozitivní zážitky (přestup v Benešově, minimální zpoždění na území ČR, Goldenpass, mnoho cestujících, ...), tak jsem se zatím setkal s kritickými ohlasy. Je mi to velmi líto a rád bych na to reagoval.
Byl jsem po dlouhou dobu přesvědčován o výjimečnosti švýcarských železnic a tak jsem při víceméně náhodné cestě na dovolenou vnímal asi řadu věcí citlivěji než je všeobecně únosné. Sám jsem byl chvílemi rád, že Češi (nebo i jiné národy) nejsou Švýcarům natolik vzdáleny, jak (nejen) mě bylo řečeno.
Cílem cesty byla samozřejmě především návštěva kamaráda a cílem článku bylo, mimo zveřejnění některých (doufám) pěkných fotek, přiblížení "bohů z Olympu" "obyčejným" lidem. Potěšit domácího cestujícího, že i jinde se občas problém vyskytne, že v tom není sám. A rovněž že je třeba možnost ty problémy řešit jinak než známe z ČR (viz reakce na zpoždění).
Při snaze o to napsat článek, ne knihu, došlo k jistým zjednodušením, které možná trochu zastínily některé postřehy, které jsem chtěl přiblížit a za to se ještě jednou omlouvám.

(P.S. Moji kritici mohou v klidu spát, poněvadž se nikam v dohledné době nechystám.)
Úterý, 24. března 2009 - 10:58:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 291
Registrován: 11-2006
Já myslím, že je to pěknej článek a ukazuje taky realitu denního provozu. Takhle se člověk konečně dozví něco o tom, že i zde není vše tak dokolnalé jak se nám snaží mnozí namluvit a Švýcarsko až moc idealizují. Díky za tento trochu jiný pohled na věc.
Miroslav Zikmund
Neděle, 19. dubna 2009 - 20:29:38  
Neregistrovaný host
Ideální není ve světě žádná železnice, ale švýcarské se ideálu dost blíží.
Při 30 minutovém intervalu vlaků na většině regionálních tratích se cestující s případným zpožděním vyrovná mnohem snáze než v českých podmínkách. Tím spíše, že "poslední" spoje na sebe i v případě zpoždění počkají.

Zaujala mne zmínka o motorové jednotce na trati Winterthur – Bülach. Skutečně ?
PK
Úterý, 21. dubna 2009 - 21:59:58  
Neregistrovaný host
Samozřejmě, že ne.
(Když už jsme u toho, tak každé hnací vozidlo má motor. :-D Nebo že by někdo přišel s inovací - pohonem pomocí plachet?)
Neděle, 20. února 2011 - 13:36:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 6-2004
Mám dotaz, kdybych si vyrazil na dovolenou do Švýcarska a chtěl bych jet Expresem, jakou část byste mi doporučili, kdybych nechtěl jet celou trat?
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Úterý, 22. března 2011 - 18:32:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 3-2011
Ještě jsem sice neprojel uplně celou síť RhB(nejel jsem Filisur-Davos-Klosters).Ale jinak pokládám za nejzajímavější z Glacier Expresu úsek St.Mořic-Thusis.Co jsem ale pochopil,z jejich stránek,nedá se to takhle dělit a vystupovat,to se dá až dál.Takže nejlíp jet až do Andermattu(pokud se chceš vezt GlEx).Další cesta už neni tak zajímavá,přes Furku to nejezdí(jen párovky v sezoně http://www.furka-bergstrecke.ch )a až na kousek před Brigem(cca 20km)je to celkem rovina.Jinak kromě Glacier Expresu,bych ještě celkem uvažoval o Bernina Expresu
Nový příspěvek
     
  Text příspěvku:

  Uživatelské jméno:
  Heslo (pro registrované):
  E-mail (volitelně):
  Přílohy:
  Volby: V příspěvku používám HTML kód
Odkazy (URL) v příspěvku automaticky aktivovat
  Akce:
, více zde.