Diskuse » Diskuse k článkům » PLAZA: Největší železniční terminál v jižní Evropě « předcházející | další »

PLAZA: Největší železniční terminál v jižní Evropě

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Úterý, 23. září 2008 - 21:15:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 557
Registrován: 11-2005
Je smutné,že ani na "západě" se architekti a stavbaři nenaučili stavět s citem k okolí a přírodě - na rozryté pláni se staví líp a když bude občas pršet,ty soušky kolem možná i porostou-jak u našich marketů...Jinak to je velká oslava betonu a skla.
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
Zlámalík
Středa, 24. září 2008 - 01:15:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 239
Registrován: 4-2006
Asi to nebyl článek o Brně budoucnosti, že ne? Nějak mi tam totiž chybí ty "bédéčka" (houmlesáci), jinak je to skoro to stejný
Viados
Středa, 24. září 2008 - 14:03:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 229
Registrován: 4-2003
Co dokážou iberijci se svými městy v rámci výstav Expo udělat, je až k nevíře. Viz kdysi Sevilla (Expo 1992), kde změnili i tok řeky a také zcela změnili železniční infrastrukuturu, tak později Lisabon (Expo 1998) ... nějak si něco podobného u nás neumím představit.
Hope for the best, but be prepared for the worst.
Pondělí, 29. září 2008 - 18:19:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 392
Registrován: 4-2004
V Zaragoze jsem sice nebyl, ale tzv. rozkvět španělských železnic = zcela necitlivé lití betonu a neomalené chlubení se tím. Nic proti zvyšování rychlosi a kapacity, ale to lze i s menšími škodami. RENFE dělají vše, aby nahnaly lidi do předražených AVE, např. Zaragoza - Madrid jede jedinný Regional Exprés denně... Další fajn novinkou je plošné zrušení úschoven zavazadel, dle vládního nařízení: prý proti terorismu...
Ale zpět k nádraží: ono přijet na něco takového se zavazadly je za trest, docela stačí Madrid Atocha. Srovnejte s Brnem, kde jste z vlaku za 3 min. v tramvaji, trolejbusu, taxíku či hospodě. S těmahle kůlnama ať se jdou vycpat.
W.
Úterý, 30. září 2008 - 12:24:53  
Neregistrovaný host
Tak, tak. Chrámy konzumu, obchodní centra. Například takový Lisabon Oriente je vysloveně nepřátelské nádraží k cestujícím, ať si každý tvrdí co chce. Honosná architektura to nezachrání...Snad jedinej klad je, že naproti je obří potraviňák, kde koupíte úplně vše. Ale to jde i v konvenčních nádražích jako např. Norimberk po reko (sámoška ve spodním patře).
Trainspot
Úterý, 30. září 2008 - 16:31:46  
Moderátor
Číslo příspěvku: 3257
Registrován: 5-2002
Njn, to není žádná konzervativní střední Evropa. Ono se stačí podívat, jak "citlivě" zabetovali středomořský pobřeží panelákama pro západoevropský důchodce. Ale tomu již přicházející finanční krize pomalu odzvonila. No, to už jsem trochu hodně odbočil.
Vojta Karásek
Středa, 15. října 2008 - 16:28:20  
Neregistrovaný host
Když už o tom Brnu.

Zrovna nedávno jsem si jen tak chodil po Brnu.A napadlo mě, že bych si mohl zajít na místo kde má vyrůst ten projekt Europoint s vysokorychlostní tratí. A tak trochu mě zabolelo u srdce, při pohledu na hezkou louku. Myslím si že by trať společně s novými byty, které jsou také v návrhu projektu by byla jako pěst na oko. Brno je prostě Brno. To je můj názor.
Nový příspěvek
     
  Text příspěvku:

  Uživatelské jméno:
  Heslo (pro registrované):
  E-mail (volitelně):
  Přílohy:
  Volby: V příspěvku používám HTML kód
Odkazy (URL) v příspěvku automaticky aktivovat
  Akce:
, více zde.