Diskuse » Autobusy a trolejbusy » Autobusy v Liberci » Archiv diskuse Autobusy v Liberci do 11. 8. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Autobusy v Liberci do 11. 8. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pátek, 20. prosince 2019 - 18:30:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12745
Registrován: 4-2006
Ad Pačes. Vyberko umí být nevyzpytatelné. Záleží jak je postaveno. Pokud dominuje cena, tak je to ještě horší.
Ale jak píše 666 úplně taky nemám rád ty předpovědi, jak to má někdo jisté. Jsou tu dravci Solaris, teď uspěl v Brně proč to nezkusit jinde. Je tu Scania, která tedy nevím jestli dělá kloub CNG, ale předpokládám, že jo. Pravda SOR NbG vypadá hrozně.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Úterý, 24. prosince 2019 - 16:47:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 958
Registrován: 4-2011
Ještě bych rád doplnil, že kromě výběrka na 10 ks kloubových autobusů, bylo také vypsáno VŘ na dodávku až 20 kusů třínápravových autobusů maximální délky 13 m a dieselovým pohonem[pozor]

odkaz
Čas vytvářet vzpomínky.



Holzarbeiter
Úterý, 24. prosince 2019 - 17:02:39  
Neregistrovaný host
Lbc 4ever
Trochu jsi to popletl,autobusy mají být dvounápravové,třídveřové.
Úterý, 24. prosince 2019 - 17:44:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 959
Registrován: 4-2011
Holzarbeiter:
"Lbc 4ever
Trochu jsi to popletl,autobusy mají být dvounápravové,třídveřové. "

Pravda, chybička se vloudila. Pardon.
Čas vytvářet vzpomínky.



Sobota, 28. prosince 2019 - 18:43:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5534
Registrován: 11-2007
https://zdopravy.cz/liberecky-dopravni-podnik-shani-az-tricet-nov ych-autobusu-z-toho-deset-kloubovych-39582/}
Úterý, 31. prosince 2019 - 15:59:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 407
Registrován: 12-2007
Plním, co jsem slíbil. Rád bych s vámi prodiskutoval konzervativní návrh na změny v liberecké MHD. Konzervativní v tom smyslu, že toho nemění příliš a nevyžaduje žádné zásadní, v dnešní době nemyslitelné změny a investice. Finančně by mohl dokonce vyjít levněji než současný provoz. Pokud ne, tak rozhodně bude efektivnější a řeší většinu současných hlavních problémů plus některé bonusy.
Nejde o hotovou věc, ale spíše podnět k diskusi, který je potřeba řádně vyladit. Následovat bude v příštích měsících radikální návrh (to bude ještě větší sranda).
Budu rád za vaše komentáře tady nebo v emailu.

application/pdf
Koncepce dopravy Liberec - konzervativni navrh.pdf (454.6 k)
Adamek
Pátek, 03. ledna 2020 - 11:36:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 10-2007
Zdravím, díky za materiál, škoda, že nevychází z žádných relevantních čísel (sčítací rámy, finance apod.), ale mám stejnou výchozí pozici a přikládám z ní některé komentáře. Až bude více času, zkusím nastínit i nějaké další návrhy.

Linka 12
bude mít dvojnásobný interval než nyní a všechna pojede na Broumovskou. Tím se zajistí celotýdenní a pravidelná obsluha Ševčíkovy
Rozšíření počtu spojů na Broumovskou je jistě žádoucí, ale všechny? Těžko říct. Ševčíkova podle mě negeneruje více cestujících než Zelené Údolí. Tento krok navíc povede k tomu, že bude oblast Broumovské odkázána na dvě různé linky, čímž se na úkor Ševčíkovy zhorší obslužnost Sametové (v ranní špičce bus 1 x 20 minut, dopoledne 1 x 40 minut) – jasně, docházková vzdálenost na Ševčíkovu není závratná, ale k větší atraktivitě MHD jistě nepovede. Navíc srov. jízdní doby Sametová – Fügnerova 7 minut, Ševčíkova – Fügnerova 10 minut (bez zajížďky do Zeleného Údolí, kam bude zřejmě nutné zajíždět, protože linka 14 zde má navrženy podobně obří intervaly)

Linka 14
Pokud by vadilo ukončení obsluhy Na Pískovně, možno vybrané spoje protáhnout na Letnou.
Ukončení zastavování Na Pískovně zřejmě nijak zásadně nevadí, co ale dle mého vadí, je ztráta propojení Ruprechtic a Pavlovic (právě propojování čtvrtí bez nutnosti zajíždění do centra by se mělo posilovat, nikoli naopak). Dále má linka účel vozit lidi z Růžodolu na poštu do Globusu – to by muselo být řešeno zastavením linky 600.

Linka 15
Zrušit zajíždění vybraných spojů na Březovou alej
Zde je účel předpokládám ranní návoz školáků do školy v Harcově (?), což by linka 20 neumožnila. Nevím, ale jak je to využíváno.
Ukončit některé spoje na Univerzitních kolejích, třeba bývalé spoje l. 57, klidně jich přidat víc v nejvytíženějších obdobích
Souhlas.

Linka 16
Do Noviny pár spojů jako dnes. Zrušení konečné Křižanské Sedlo.
Zde je to především v gesci obce Kryštofovo Údolí, která má zájem o rozšíření spojení. Viz citace z obecního zpravodaje: Do budoucna se uvažuje o celkovém posílení počtů spojů v obou směrech, to je ovšem v horizontu minimálně jednoho roku.

Linka 20
trasování kolem nemocnice
Má smysl jen v případě zřízení zastávky

Linka 22
Trasování kolem soudu
To je velmi zajímavá myšlenka, obslužnost Jungmannovy by jistě měla být posílena, otázkou je, jaký by měla dopad na cestující z Františkova. Dnes jsou jízdní doby Fügnerova - Viadukt přes Babylon psány na 7 minut, reálně je v plánu trasování přes Rybníček, což vychází tak na 5 minut (slabým místem - zácpy - už pak bude jen křižovatka na Viaduktu).
Trasa přes Malé náměstí znamená mezi Fügnerovou a Viaduktem papírově minimálně 9 minut + riziko většího zdržení v kolonách.
Konečnou OC Nisa zachovat pouze pokud si to platí Nisa, nikdo tudy nejezdí.
Podobně jako linka 14 - propojení oblasti Janova Dolu s významným obchodním centrem bez nutnosti jízdy přes centrum.

Linka 24
Nevýhodou je, že člověk, pokud nebude mít zjištěno dopředu, bude muset zjistit až na místě, na který směr zastávky se postavit.
To považuji za velice nepřehledné, podobně jako dnes nějaké měnění linky 14/12 vprostřed trasy. Se zbytečností zajíždění do Pavlovic křižovatka souhlasím.

Linka 35
V dnešní podobě zbytečná a trasování na Kunratickou místo Fügnerovy situaci nijak nezlepší. Linka 35 by měla být základem budoucí tangenciální linky Doubí - Rochlice, ale nesmí to být tři spoje denně.
Sobota, 04. ledna 2020 - 15:38:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 408
Registrován: 12-2007
Adamek: podklady by byly super, ale osobně pochybuji, že se vůbec v DP třeba výstupy z rámů analyzují.

Broumovská
Těch nevýhod jsem si vědom. Návrh byl zpracováván v době, kdy Ševčíkova neměla v některých částech dne vůbec žádnou obsluhu. Uznávám, že od prosincové změny se to zlepšilo a současný stav je celkem akceptovatelný. Za šikovnější vyřešení této oblasti bez zasažení jiných oblastí by se mělo platit zlatem.

Linka 14
Tady by se hodila zase data ze sčítání. V Růžodolu přímo bydlím a zajímavější obraty cestujících z linky 14 jsem tam nikdy neviděl. Obecně využití linky v úseku Polní-Globus je co vídám mizivé, obvykle několik lidí z Ruprechtic a Pavlovic, co si jedou nakoupit. Proto ji návrh od hokejky dál úplně likviduje. Ostatně už dnes je o víkendu prakticky zrušena.

Linka 15
Pokud je to tak, ok.

Linka 22
Myslím si, že za ty 2-3 minutky rozdílu Viadukt - Fügnerova by to mohlo stát. Nádraží má obsluhu dostatečnou, soud nulovou, Františkovu se tím rozšíří směrová nabídka. Přitom km rozdíl je asi 100m, takže finančně beze změny. Jsou vůbec nějaká další negativa této změny kromě mírného prodloužení jízdní doby?

Linka 24
Je to nepřehledné, ale ekonomické. Zrovna s 24 na Polní se docela počítá i na městě a mohly by na to být určeny ty nové klouby, co přijdou.

Linka 35
Zlepší to situaci v tom, že ubyde jedna pseudolinka se třemi páry spojů denně, ale tolik to zase nehoří.

Tangenciální linky chci rozvíjet v tom radikálním návrhu, ale mám o ně trochu obavy. Když se podíváme na již existující tangenciální spojení, nezdá se, že by o ně byl velký zájem. Využití 14 jsem zmínil. 22 jako spojení Františkova a OC Nisa též není žádná sláva. O víkendu to jede každou cca hodinu a půl, ale pokud tam člověk vysype víc než 5 lidí, je to úspěch. Linka podobná 35 v trase řekněme Doubí - Vesec - ZÚ - Broumovská (- Vratislavice - Kunratická) zní sice zajímavě, ale bojím se, že by to byl taky propadák. Matně si vzpomínám, že se s nějakými okružními linkami mimo centrum kdysi experimentovalo (snad se jmenovaly 34, 35?). Nechytly se. Jedinou polotangenciální linku, kterou si dovedu představit, že by mohla mít úspěch, je něco ve tvaru Ruprechtice - Pavlovice - Růžodol - Nádraží - Rochlice - Vesec - Doubí. V ostatních případech aby tam jezdily Stratosy a jinde se nic neubere, protože stejně většina lidí bude jezdit přes centrum. Nějaké názory na tohle téma?
Adamek
Neděle, 05. ledna 2020 - 14:28:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 10-2007
Tangenciální linky
nezdá se, že by o ně byl velký zájem
Může to být ovlivněno tím, že zatím příliš neexistují a když ano, tak jde o pár náhodných výstřelů, typu tři spoje za den (linka 35), netaktové spojení cca jednou za 50 minut (linka 14).

Matně si vzpomínám, že se s nějakými okružními linkami mimo centrum kdysi experimentovalo (snad se jmenovaly 34, 35?).
Trasa byla HYPERNOVA - Garáže ČSAD - Likov - Rochlice - Zelené Údolí - Ježkova - Ševčíkova - U Lomu - Textilana - Poliklinika - Šaldovo nám. -FÜGNEROVA - Babylon - Nádraží - Viadukt - Františkov škola - Františkov sídl. - U Jatek - Americká - Husitská - Kubelíkova - Plastimat - HYPERNOVA (takže v podstatě kombinace dnešní 35 a 22). Jezdila tuším od 8:00 do 18:00 jednou za hodinu, využití si nepamatuji, byl jsem příliš malý.

Pavlovice
Když už tu trochu experimentujeme, tak zkusím nastínit svůj pohled na Pavlovice. Páteřní by mohla být linka 24, která by z Letné jela na Polní. Kromě ní pak linka 14, v zásadě ve stávající trase, bez zajíždění na Polní. Linka 12 by sem vůbec zajíždět nemusela.
Spojení Pavlovic a centra by bylo linkou 24 (podobné jízdní doby jako má linka 12). Spojení Pavlovic a Růžodolu by zajišťovala linka 14, stejně jako spojení Pavlovic a Ruprechtic.

Spojení centra a Růžodolu by pak mohl zajistit svazek linek 28+30 v trase dnešní 12, spolu se zkrácenou a méně než dnes frekventovanou linkou 12, která by mohla končit právě v Růžodole (plus mě napadá, že z Dožínkovy by mohla jet ulicemi Norská a Zahradní s novou zastávkou v této oblasti, ale to už jsou jen takové nuance). Pomohlo by to myslím i k větší stabilitě provozu (kritické místo - sněhulák).
Pondělí, 06. ledna 2020 - 17:10:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 409
Registrován: 12-2007
Takhle řešené Pavlovice si taky dokážu představit, proč ne.
Adamek
Úterý, 14. ledna 2020 - 20:59:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1148
Registrován: 10-2007
Na Březové Alejí teď o víkendech došlo k výraznému navýšení provozu, díky lince 145. Většinou tedy do města jezdí tři spoje za hodinu (dopoledne i 4), místo standardního jednoho. Byť devatenáctka jezdí krátce po stočtyřicetpětce...
Škoda, že spojení nejde najít například v IDOSu, myslím, že místní by rozšířené nabídky jistě využili.
To, že lidé o spojení nevědí a když ho na zastávce vidí, tak se ho "bojí", svědčí třeba má nedělní zkušenost, kdy jsem ze skupinky asi dvacítky čekajících do 145 nastoupil jediný...
ACS
Neděle, 02. února 2020 - 13:54:06  
Neregistrovaný host
Včera jsem chtěl využít linku č. 145 z Březovky směrem na Fügnerku v 18:05, a autobus na zastávce nezastavil. Nikde se nemůžu dočíst, zda tam staví pouze na "výstup" nebo i na "nástup" Máte někdo podobné zkušenosti? Řidič musel vidět, že někdo stojí na zastávce.
Adamek
Neděle, 02. února 2020 - 14:57:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1156
Registrován: 10-2007
Lze vystupovat i nastupovat - viz JŘ.
Bohužel kromě cestujících žijí stále v představě městský autobus - po městě, meziměstský - mezi městy i mnozí řidiči. Když už není KORID+DPMLJ schopen osvěty ani většího uživatelského zpříjemnění cesty (čísla linek na zastávkách, zapojení dat do IDOSu, školení řidičů), nezbude nic jiného než oficiální stížnost.
Protože dokud budou autobusy zastávky projíždět, protože se to tak vždycky dělalo, tak s nimi nebudou chtít lidi jezdit, a řidiči budou mít o důvod víc k projíždění, protože tady přece nikdo nikdy nenastupuje.
Pokud to někdo nepochopí po dobrém, musí holt asi následovat slovní nebo finanční sankce od nadřízeného - stejně jako když řidič na meziměstě není po deseti letech fungování IDOLu schopen prodat celodenní jízdenku, nebo odjede ze zastávky o pět minut dřív.
Neděle, 02. února 2020 - 16:23:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 80
Registrován: 11-2009
Ad ACS: Včera jsem jezdil tuto linku ale v jiné časy než uvádíte. Vždy jsem zastavil a otevřel dveře. Lidé jenž stály na zastávce a čekali na 19, tak nechtěli nastoupit. Ovšem až na důchodce, jenž nastoupil zadními dveřmi. Jsem se ho otázal, zda-li se mnou cestoval, že si musí dojít ke strojku kvůli odbavení. On na mě: "Jo vy nejste MHD?" A vystoupil. Vzal bych ho, ale musím ho odbavit, protože každý cestující, i když to má zdarma, musí být odbaven. Je škoda, že některý spoje 145 a 19 jedou od Harcova Střelnice do centra skoro ve stejný čas. Rozdíl asi 3 minut.
Pátek, 07. února 2020 - 20:03:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5298
Registrován: 12-2007
V Liberci poprvé uspěl Solaris, dodá deset kloubových autobusů na plyn
Úterý, 11. února 2020 - 15:56:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5301
Registrován: 12-2007
Nové autobusy do Liberce dorazí do září, musí se kvůli nim upravit garáže
Úterý, 18. února 2020 - 20:31:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2816
Registrován: 9-2003
S radostí kvituji nárůst počtu kloubových autobusů v liberecké MHD [ok]. Něco dokumentačně z dnešní krátké návštěvy krajského města:

Šaldovo nám.



Pavlovice, Letná.

Z nejhoršího jsme uvnitř!
Středa, 19. února 2020 - 13:08:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1347
Registrován: 5-2009
Šest autobusů nesmí jezdit jinde než v Jablonci, jsou proto odstaveny v Liberci. Ten kupuje nové vozy

Tož snad by neměl být problém podat žádost o mimořádné přehodnocení dotačních podmínek nebo jak se to správně jmenuje.
U nás to obce podávají každou chvíli, protože nedávno postavily kanalizaci a součásti té akce bylo i uvedení míst, kde se kopalo, do původního stavu. Jenže když na tom travním porostu (= původní stav) chtějí postavit třeba chodník, musí žádat o výjimku.
Středa, 19. února 2020 - 15:23:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12878
Registrován: 4-2006
Mkzb pokud vím požádali, ale bylo to zamítnuto.
Bohužel je to škoda, že stojí. No třeba se to ještě podaří a nebudou tam hnit jako ta tramvaj.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Čtvrtek, 27. února 2020 - 14:16:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 960
Registrován: 4-2011
[new]
20 nízkopodlažních autobusů dodá firma SOR Libchavy
Čas vytvářet vzpomínky.



Čtvrtek, 27. února 2020 - 14:24:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5315
Registrován: 12-2007
Čekal jsem, že VŘ dopadne jako v Brně a dopadlo. Přihlásilo se Iveco (Tezas, Zliner) vůbec? Přijde mi, že po těch podezřelých dodávkách Urbanwayů se sem nijak netlačí. Přitom ty 12m by byly už pěkná ucelená řada, takhle je to zase každý pes jiná ves.

Jinak DP se asi SORek bojí a radši kupuje další Mercedes. [happy]
Čtvrtek, 27. února 2020 - 17:39:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12900
Registrován: 4-2006
Ad Fitr Tezas skončil druhý.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Pátek, 28. února 2020 - 12:24:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 389
Registrován: 12-2011
Fitr: Nikdo se ničeho nebojí, dobíhá smlouva o dodání ojetin , že něco přijde dalšího bylo jasné, už když toho ze Schwerinu přišlo málo [wink] takhle mi to bylo řečeno, znalejší doplní/upraví [happy]
Pátek, 28. února 2020 - 13:41:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5316
Registrován: 12-2007
Ares1: Dík za info. Jak říkám, že pohledu ucelené flotily je to škoda. Jinak jako řidič ani cestující nemůžu ani jeden bus hodnotit. Třeba je NS lepší.

jeffyhardy: Já to myslel jako nadsázku, proto ten smajlík na konci.
Spíš otázka, jsou další ojetý busy potřeba? Hlavně 12m je spíš přebytek, ne? Kór když už je jistý, že do roka jsou tu nový.
Pátek, 28. února 2020 - 20:29:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2000
Registrován: 9-2007
Přebytek 12m..?..[biggrin]
327, 328, 334, 336....to vše už je mimo hru....každý den se bojuje ráno a znovu odpoledne, aby bylo vůbec čím vyjet.
Sobota, 29. února 2020 - 16:53:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 961
Registrován: 4-2011
666:
"Přebytek 12m..?..[biggrin]
327, 328, 334, 336....to vše už je mimo hru....každý den se bojuje ráno a znovu odpoledne, aby bylo vůbec čím vyjet."

Hm, velmi kvalitní autobusy, když se odstavují už i ty z roku 2008.
Mohu se zeptat, co je s 327 a 328?
Čas vytvářet vzpomínky.



Pajzák
Sobota, 29. února 2020 - 17:05:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3581
Registrován: 6-2015
A např. Citelisy u DPMB, jež šly pryč ve stejné době, jsou úplně jiný případ, že? Nemluvě o kloubech, které letěly ještě dřív.
Sobota, 29. února 2020 - 18:52:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2001
Registrován: 9-2007
Obecně řečeno koroze podvozku.
Leckteré Citelisy DPMB ještě jinde dále slouží, neříkám, že byly úplně happy, on takový Citelis z roku 2006 toho má všeobecně také víc než dost, ale ty brněnské spíše dojely předčasně na evropské dotace.
Pajzák
Sobota, 29. února 2020 - 20:49:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3582
Registrován: 6-2015
Minimalne klouby byly zrale do srotu i bez dotaci.
Pátek, 13. března 2020 - 23:35:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 302
Registrován: 1-2010
Mimořádná opatření v MHD v Liberci od 13.3.2020
Pondělí, 30. března 2020 - 18:56:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5338
Registrován: 12-2007
[new] 529 po nehodě zpět v provozu.
Neděle, 05. dubna 2020 - 16:23:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4374
Registrován: 9-2007
Tušíte, prosím, jaká je za obvyklého víkendového provozu šance narazit na kloubové autobusy v Liberci? Předpokládám, že B941E/B961E nejezdí, ale co Citybusy?

Podotýkám za standardního provozu, nikoliv teď za omezené MHD. Až se bude moci bez omezení pohybovat po venku, tak si snad konečně výlet udělám, spolu s následnou procházku či projížďkou na kole po stopách úzkorozchodné tratě z Frýdlantu do Polska. No a muzeum má být otevřeno jen o sobotách. [happy]

Případně bych velice ocenil i informaci o tom, zda lze na 319 či 320 narazit i v pracovní dny nějak konkrétně, tedy zda mají vozidla svůj pravidelný oběh. Pokud ne, tak zkusím štěstí, ale pokud ano, tak bych se zastavil i v pracovní den.

Předem děkuji za reakce!
Sliks
Neděle, 05. dubna 2020 - 19:24:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 702
Registrován: 8-2009
O víkendu jsou v provozu 4 kloubová nízkopodlažní pořadí - Citybusy jezdí docela často.

320 je v pracovním týdnu většinou nasazována stabilně na jednu službu.
Sobota, 11. dubna 2020 - 23:32:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 312
Registrován: 1-2010
Volně navazuji na diskusi výše k návrhům změny linkového vedení: s nějakým propojením libereckých a jabloneckých linek se už vůbec nepočítá? Myslel jsem, že to byl důvod pro přečíslování jabloneckých linek +100 před pár lety a u toho zřejmě zůstalo.... Téma se diskutovalo zde před 7 lety :-) https://www.k-report.net/discus/archiv2013/2484/2512-archiv-5.htm l

Např. po propojení 18 + 101 by potom tato linka oproti stávající 18 na Bedřichov dávala i jiný smysl než jen rekreační. Dokonce se v obecním zpravodaji obce Bedřichov píše, že má obec záměr prodloužit 101 až na Maliník - viz občasník obce Bedřichov 2/2019.

Nebo jablonecká 112 + liberecká 22/29, které také mají společnou konečnou, i když se jedná jen 2 páry spojů 112.

Nebo je tak velká neochota k dohodě mezi Jabloncem a Libercem, že se nikomu nechce do dalších společně financovaných linek?
Neděle, 12. dubna 2020 - 11:12:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 84
Registrován: 11-2009
Ad Snnopy: Chci reagovat jen ukončení linky 101 na Maliníku. Pokud jste někdy byl na Maliníku, tak víte, jak to tam vypadá. Muselo by se vyřešit otáčení autobusu. V létě to není problém na parkovišti na Maliníku, ale v zimě mezi zaparkovanými auty je to horší. Na silnici v tomto místě je otáčení na Maliníku nebezpečné, protože by autobus musel zde couvat. Tato zastávka je na kopci a ještě je z jedné strany zastávky zatáčka, takže by přijíždějící auto vidělo autobus na poslední chvíli. To by pak 101 mohla jezdit až na Českou Chalupu. Ale v dnešní době přestupů přes opuscard je to zbytečný.
Neděle, 12. dubna 2020 - 14:28:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2021
Registrován: 9-2007
Ale ono k tomu prodloužení 101 na Maliník zároveň existuje i projekt nějaké otočky, resp. je podmíněno, asi vykácením kus lesa.
Nicméně parkoviště na Maliníku jako regulérní otočka kdysi fungovalo, kyvadlo libereckého ČSAD jezdilo pouze na Maliník určitě ještě v 1.pol. 90. let
Pondělí, 13. dubna 2020 - 14:54:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5347
Registrován: 12-2007
Autobusy z Jablonce budou zajíždět až na Maliník, vyroste tam obratiště

Starší zpráva, ale k tématu.
Středa, 29. dubna 2020 - 14:16:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2359
Registrován: 7-2006
Ahoj,

prosím, jak je to prosím s aktuálním nasazením kloubových vysokopodlažních autobusů v Liberci v pracovní dny?

Předpokládám, že nasazení je naplánováno takto:
12 - tři pořadí (dvě celodenní a třetí ve špičkách)
25 - jedno pořadí (jen v ranní špičce a pak odpolední špička+večer)

Během návětěvy ve středu 22. 4. 2020 jsem potkal jen následující vozy: 319, (linka 12), 320 (linka 25) a 471 (linka 12 - bohužel po 15 hodině zdechnul na Růžodolu I.). Je to běžný nyní běžný stav, nebo jsem měl jen smůlu? Jde mi hlavně o to, jaká je pravděpodobnost venku potkat B941E ex DPP.

Děkuji
JB.
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš !!
Středa, 29. dubna 2020 - 17:03:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5361
Registrován: 12-2007
A nejezdí exDPP na výlukové X11?
Středa, 29. dubna 2020 - 17:37:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2360
Registrován: 7-2006
To asi ne, páč jsou všechny spoje nízkopodlažní. Leda-že by se na to kašlalo a nebo některé spoje jezdily zdvojené (třeba krátká nízkopodlaha + dlouhá vysokopodlaha), ale pochybuji, že je to nyní potřeba.
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš !!
Středa, 29. dubna 2020 - 18:07:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2028
Registrován: 9-2007
ad Honzaloko
vypozorované to máš správně, vypravit jdou skutečně nyní pouze 4 vysokopodlahy, nicméně od května se mají vracet nějaké spoje do zón, tak to s jejich spoji či rozložením na linkách zřejmě nějak pohne.
319 jezdívá na nějaké té 12, 320 je stabilně na šejdru linky 25, ten večer je přejezd vozu z L.12.
A s 941 DPP je to nyní prachmizerné, ještě tak jezdívá 473, ale je dost řidičů, co ji rádi pošlou domů a pak ta 471 ovšem ta má životnost venku tak 3 hod., pak obvykle lehne, jak si sám viděl.
Zbytek dlouhodobě neschopné.
Středa, 29. dubna 2020 - 18:08:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2029
Registrován: 9-2007
Na X 11 opravdu klouby nejezdí.
Čtvrtek, 30. dubna 2020 - 20:59:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 506
Registrován: 8-2014
Já jsem při své poslední návštěvě taky potkal jen tři kusy [happy]


Mercedes-Benz [ok]
Sliks
Sobota, 02. května 2020 - 16:47:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 703
Registrován: 8-2009
Pár pražských Karos nasbíraných za poslední rok

Pátek, 15. května 2020 - 00:15:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 412
Registrován: 12-2007
Pokud se tu najde někdo, kdo má zkušenosti se zpracováním videa a chce se podílet na projektu souvisejícím s autobusy v Liberci, ať mi prosím napíše email, určitě nebude litovat [happy]
Úterý, 19. května 2020 - 21:28:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 414
Registrován: 12-2007
A když už jsme u těch pražských Karos, aktualizoval jsem galerii provozu libereckých devítikil. Věděli jste, že se Pražáci objevili na tak exotických linkách jako třeba 30 a 36?
-Honza-
Středa, 20. května 2020 - 09:49:08  
Neregistrovaný host
Tak už vyjel i třetí Ciťák (309), aktuálně na 12.
Pondělí, 25. května 2020 - 13:18:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12998
Registrován: 4-2006
Trocha červenobílých Karos z Prahy v Liberci, zejména při ODM 2019.

http://vhdfoto.cz/karosa-b941e-1964-1ah-1760-dp-liberec/
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Nový web VHD FOTO.CZ
Pondělí, 25. května 2020 - 19:28:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13000
Registrován: 4-2006
omlouvám se odkaz byl pouze na jednu, celá pětice je zde:
http://vhdfoto.cz/?s=dp+liberec
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Nový web VHD FOTO.CZ
Středa, 27. května 2020 - 17:56:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5381
Registrován: 12-2007
[new] 514 zpět v provozu.
Adamek
Středa, 27. května 2020 - 18:58:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1165
Registrován: 10-2007
Zdravím, nemá někdo uložené staré jízdní řády linky 93 (noční) a linky 32 (když jezdila do Průmyslové zóny Jih)? Díky
Kliďad
Pondělí, 22. června 2020 - 19:10:03  
Neregistrovaný host
Tak už máte v Liberci tři bývalé zlínské kloubové Citelisy. Jsou to 307 (bývalá zlínská 820), 308 (bývalá zlínská 823) a 309 (bývalá zlínská 824).
Přiznám se, že kloubový Citybus 308 (ve Zlíně 823) jsme Vám jako fanoušci DSZO prodat nechtěli. Byl to jediný autobus ve Zlíně, který zůstal v původní bílé barvě, navíc měl nový kloub po jeho nutné výměně v důsledku nešetrné opravy vozovky ve Zlíně.
Představitelé rady jednatelů dopravního podniku ve Zlíně ale rozhodli jinak. Moli Vám prodat zlínskou 821 příp. 822. Važte si nyní Vaší 308. Ve Zlíně byla hodně oblíbená. Jako fanoušci zlínské MHD bychom Vám ji jistě neprodali. Aspoň vidíte co dokáží provést nezodpovědní politici z rady jednatelů. Tím myslím fuj politikům a více fandím odborníkům. Aspoň tak vidíte v Liberci, co politici ve Zlíně zvrtali.
Taky nám prodali poslední zlínský trolejbus Sanos ev. číslo 329 do Pardubic a nám ve Zlíně již žádný další nezůstal. Doufám, že takové trouby Vy Liberečtí v politice nemáte.
Pajzák
Pondělí, 22. června 2020 - 20:32:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3959
Registrován: 6-2015
Můj ty smutku...
Pondělí, 22. června 2020 - 21:52:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5138
Registrován: 7-2003
Kindermafiáni ještě nemají večerku ?? Ještě že nemůžou kecat do řízení DP..
8bity vseho sveta spojte se .
Pačes
Pondělí, 22. června 2020 - 22:56:49  
Neregistrovaný host
Kliďad: Cos to chlastal, čoveče?
Vrakoviště Liberec
Pátek, 03. července 2020 - 11:56:47  
Neregistrovaný host
A proč vůbec kupuje Liberec 18 let starý vraky z nějakého Zlína? To se tam nezmůžete na nový auta?
Kotas
Pátek, 03. července 2020 - 12:41:27  
Neregistrovaný host
Vrakoviště Liberec:
"A proč vůbec kupuje Liberec 18 let starý vraky z nějakého Zlína? To se tam nezmůžete na nový auta?"

No Liberec patří vůbec k nejzadluženějším velkým městům v ČR. Asi tedy proto.

Párkrát jsem diskutoval s některými Liberčáky a přišlo mi, že někteří z nich se rádi řídí spíše tím, co vidí v Praze anebo Brně. To není moc praktické.
Sobota, 08. srpna 2020 - 17:27:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8513
Registrován: 8-2003
[fotic] 473


World In My Eyes...
cestuji ekonomicky a to pouze první třídou [kladivo]

Neděle, 09. srpna 2020 - 18:03:32  
Neregistrovaný host
Tak když už je to slovo o Pražských Karosách

tak posilám jedno foto z vozovny DPMLJ
Úterý, 11. srpna 2020 - 16:02:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5438
Registrován: 12-2007
[new] Tedom ev. č. 508 má CVR "SPD - Krajské volby".