Diskuse » Archiv 2020 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 06. 02. 2020 předcházející | další

Archiv diskuse RegioJet do 06. 02. 2020

dolů
   autor příspěvek
Středa, 22. ledna 2020 - 11:54:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10180
Registrován: 4-2003
Babilon:A já mu věřím. Ale dávat do souvislosti podíl na lokálce před 20 lety s podílem na rychlíkové trati loni mi přijde hodně odvážné. Vždyť jenom počet režistů klesl za tu dobu minimálně 2x.

Jenže ti zbylí nejspíš více jezdí. Ať už za prací (vechtrovny na nádražích v místě bydliště zanikly, mnoho tratí je na DOZ, takže i výpravčí musí téměř vždy někam dojíždět, ale také zanikla mnohá depa, takže i strojvedoucí ČD jezdí mnohem dále a když to přeženu, tak jezdí klidně i na opačném konci republiky), rodinní příslušníci dnes také mají více možností kam jet a potřebu také díky tomu, že zejména děti zaměstnanců jezdí skoro vždy do škol mimo bydliště a studují i déle. Tady se prostě změnilo více věcí, takže to s procentuálním zastoupením režistů ve vlacích může být klidně stejné jako před dvaceti lety. Jen důvody cest jsou nejspíš jiné [wink].
Středa, 22. ledna 2020 - 12:00:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 132
Registrován: 4-2018
Napsal to Bram, tak to musí být pravda. [rofl]
Středa, 22. ledna 2020 - 12:14:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10182
Registrován: 4-2003
Máš pravdu:Napsal to Bram, tak to musí být pravda.

Když dojdou argumenty, nastupují na scénu takovéto nesmysly [crazy].
Středa, 22. ledna 2020 - 12:18:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 133
Registrován: 4-2018
Tak určitě...

Zatím totiž tady na jednoduchý dotaz jestli jde zaplatit jízdenka ODIS online, sype jistý Bram a spol milion pseudovůvodů proč to je zbytečné a hledá naprosto nesouvisející věci jako že vietnamec ve večerce nebere karty. [crazy]
Babilon
Středa, 22. ledna 2020 - 12:43:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4322
Registrován: 12-2007
Tak jsem se kouknul, jak jsou na tom s integrací v ODISu. Mimo MHD integrace žádná. Dokonce i s čipovou kartou si musím kupovat jízdenku v každém dopravním prostředku zvlášť.
Středa, 22. ledna 2020 - 12:46:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9875
Registrován: 4-2003
takže to s procentuálním zastoupením režistů ve vlacích může být klidně stejné jako před dvaceti lety.

Hlavní problém táhle debaty je to, že si někým necháte nevímproč nacpat názor, že těmi vlaky jezdí míň lidí. Aniž by ti lidi srovnávali loňský a letošní leden a mohli to nějak věrohodně prokázat.

Mimochodem hlášky že ubývá lidí ve vlacích byly vždycky co pamatuju po větší změně grafikonu a tarifu. Kdyby to byla pravda, tak už ve vlaku dneska není vůbec nikdo.


Stejný je to i v jiných oborech lidský činnosti. Kdybychom na základě takovýchle zpráv mělo vyvíjet zdravotnictví (setřičky utíkají, doktoři nejsou, peníze nejsou, chudáci doktoři musí mít elektronický nechopenky...), tak by z něho musela zbýt po těch mnoha letech jen patologie.[crazy]

Tomuhle jevu se říká kognitivní zkreslení A tomu si připočtete, že je speciálně tady dost lidí, pro něj je jakákoliv změna ohrožením, prostě chtějí svět mít takový jaký je a jakákoliv změna v nich vyvolává pocit ohrožení.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 22. ledna 2020 - 17:00:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 105
Registrován: 8-2010
Jako dlouholetý cestující na R8 musím pochválit Regiojet. Proti ČD velký posun nahoru. Jel jsem v Amz, proti ČD čisté kupé, čisté a vyvoněné WC, včetně kytičky. Personál se staral vzorně, spousta občerstvení zdarma a skvělý koláč na symbolických 10 Kč. Za mě palec nahoru.[ok] Nemám nic proti ČD (rád s nimi jezdím do Prahy), ale co dosud na R8 jezdilo, to byl hnus.
Středa, 22. ledna 2020 - 19:05:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 562
Registrován: 7-2017
Tak jsem se kouknul, jak jsou na tom s integrací v ODISu. Mimo MHD integrace žádná. Dokonce i s čipovou kartou si musím kupovat jízdenku v každém dopravním prostředku zvlášť.

Nerozumím tomu, co vám vadí. S kartou si sice kupuji každou jízdenku zvlášť, ale s další slevou, takže při přestupu z MHD na vlak mě stojí jednotlivá jízdenka pro plnoplátce ze Svinova do Opavy 28 Kč (IN50 stojí 26). Sleva platí i opačně.
A že není žádná integrace mimo MHD? Kde byste ji čekal, v taxíku?
Středa, 22. ledna 2020 - 21:38:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10840
Registrován: 12-2009
vyndat příslušný obolus a říct štiplístkovi "jednou Poruba". Dostane u ČD v takovém případě integrovanou jízdenku nebo mu modří bez mrknutí oka prodají tu "normální"
Průvodčí ti kartu nevyrobí. Tudíž dostaneš jednu ČD do Poruby
Nebo si řekneš o

24hodinové jízdenky celosíťové
Jsou časově omezené přestupní jízdenky a jsou vydávány pro jízdy:
• v celé síti ODIS, mimo linky MDPO.
Jízdenky jsou vydávány ve formě:
papírových jízdenek
- - vydaných ve všech pokladních přepážkách ČD a RJ na území ODIS s volitelným počátkem platnosti,
- u vlakového doprovodu ve všech vlacích ČD, GWTR, MBM a RJ (na lince R8) s volitelným počátkem platnosti
,
- platí u všech dopravců v celé síti ODIS mimo linek MDPO.


Co se týká časových krajských, nejvíc se mi líbí ty ze sousedního
Wspólna oferta Kolei Śląskich i Zarządu Transportu Metropolitalnego (ZTM Katowice) uprawniająca do nieograniczonej liczby przejazdów wszystkimi liniami autobusowymi, tramwajowymi i trolejbusowymi organizowanymi przez ZTM Katowice oraz pociągami uruchamianymi przez KŚ. Bilet jest dostępny w kilku wersjach czasowych, tj.: EKO BILET P/T/A 6-godzinny, 12-godzinny i 24 godzinny
odkaz
Středa, 22. ledna 2020 - 22:21:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4844
Registrován: 5-2002
RadekŠ - prosímVás, jeďte se kterýmkoliv spojem R8 projet a bude Vám jasné, že viditelné snížení počtu cestujících není třeba rozporovat. Samozřejmě je logické, že se množství lidí mění dle ročního období, zkouškového, prázdnin, léta, zimy, atd. ale to už za tři desítky let pravidelného ježdění tak nějak reflektujete. Vím také dobře, že se nyní bavíme v rámci roku o sedle a že ty počty lidí zas pozvolna narostou.

Já tu nepsal, že za to může nový dopravce, ani vozový park či tak něco (v tomto ohledu jsem interpretoval jen své subjektivní pocity, které ale má každý pochopitelně jiné). Nicméně protože studuju TŘD, kde se takové věci teoreticky berou a to, co se událo se změnou grafikonu je velmi zajímavý případ (také vyučující na tuto změnu nadhodili své názory), prostě by mne zajímalo, jaké všechny do toho vstupují vlivy a jakou má který z nich váhu. Je na tom něco špatného?
Samozřejmě mám nějakou svou představu, kterou tu raději nebudu publikovat (neb by mne zastánci ó nejdokonalejšího dopravce ve střední Evropě sežrali; to je jako bavit se o přednostech Sparty v diskuzním klubu Slávie), ale tak trochu jsem si dělal iluze, že mne třeba navedete na něco, co mne dosud nenapadlo. Třeba ty tarifní záležitosti coby režijkář fakt nemám moc v malíku a výše uvedené uvažování držitelů IN25 mne docela zaujalo [happy]

Tedy jestli to mohu shrnout, zda jsem něco nepřehlédl + to, co je jasné = úbytek je způsoben:
1) sezónní vliv - dočasný pokles
2) režijkáři - trvalý, ale zanedbatelný úbytek
3) držitelé IN karet (asi od IN50 nahoru) - část se vrátí po skončení platnosti IN karty
4) obecně odpůrci žlutého dopravce - spíše zanedbatelné množství
5) ti, které odradilo dělení jízdenek a raději jedou složitějším způsobem na 1 jízdenku - počet?
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!
UPOZORNĚNÍ: Pokud najdete na stránkách O prototypech chybu, opravdu nepomůže, když budete po diskuzích šířit, že Kolmačka má toto a tamto špatně. Pomoci může jedině to, když mi napíšete CO je špatně a JAK je to správně...
Středa, 22. ledna 2020 - 22:38:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2751
Registrován: 5-2008
dotaz : Uznává Regio Jet "vojenský přepravenky" ( tedy úvěr )?
Don Parmezano
Babilon
Středa, 22. ledna 2020 - 23:22:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4323
Registrován: 12-2007
6) Náhodní cestující, kteří se v tom přestali orientovat a přešli na auto
7) Pravidelní cestující, které nebavilo si každý den kupovat jízdenky a přešli na auto (týdenní už jsou, měsíční a čtvrtletní stále ne)
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 00:44:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 581
Registrován: 7-2017
Pokiaľ skutočne RJ neponúka traťové lístky, tak tu bude najväčší dôvod odlivu. Ak cestujúci potrebuje ešte prestup tak ani nehovorím. Určite aj nejaký odliv nastane vdaka nedostupnosti pre sieťové ponuky CD.
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 06:55:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10923
Registrován: 8-2012
Nicméně protože studuju TŘD
Jo aha...
představu, kterou tu raději nebudu publikovat (neb by mne zastánci ó nejdokonalejšího dopravce ve střední Evropě sežrali
Spíš byste ji nedokázal racionálně obhájit, tak jedete rovnou diskuzní figuru ad-personam... mám to geniálně vymyšlený, ale vy byste na mě byli zlí, tak vám nic neřeknu. Neplačte, sami jste si to zavinili [happy]. No jo, no, tak si to nechte a řešte ty plačky akorát s Drdlou.
電車オタク
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 08:26:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9876
Registrován: 4-2003
ne zastánci ó nejdokonalejšího dopravce ve střední Evropě sežrali;

Vy (a další) jste vůbec nepochopil, že tady téměř žádný nejsou.

Když přeci se mnou nesouhlasí, upozorní že něco je jinak, atd....tak přeci musí bejt něčí zastánce. Přeci jinak to nemůže bejt.[crazy]. Přesně v duchu logiky že když někdo pomluví Spartu,tak to přeci musí bejt jasnej Slávista.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 09:06:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1694
Registrován: 5-2010
Pokiaľ skutočne RJ neponúka traťové lístky, tak tu bude najväčší dôvod odlivu. Ak cestujúci potrebuje ešte prestup tak ani nehovorím. Určite aj nejaký odliv nastane vdaka nedostupnosti pre sieťové ponuky CD.
Na stránce RegioJetu k tarifům na lince R8 se jasně píše, že flexi jízdenky bez místenek a vazby na spoj, respektive časové traťové jízdenky nelze v tuto chvíli koupit online, jen na předprodejních mistech. Takže traťové lístky jsou, ale jen nejsou v jednom z prodejních kanálů. Tím pádem není jasné z webu, kolik takový lístek stojí.
K těm držitelům IN25 - v situaci, kdy RJ jezdí Brno-Ostrava za stovku, nemůžete čekat nic jiného, než že prostě s novým dopravcem pojedou, když jim IN cenově výhodnější alternativu nepřinese.
Pod toto se mohu podepsat. Ano, mám taky In 25 a sbírám ČD body, tím pádem z jízdy žlutým na R8 nemám benefit z jízdenek, nemůžu si ani udělat jízdu zadarmo, ale celkově je to pro mne jako občasného cestujícího na této lince (cca jednou za měsíc jedu s přítelkyní do Havířova) levnější. U první třídy navíc dostávám více za své peníze. Z hlediska přidané hodnoty pro běžného cestujícího bez nároku na státní slevu je vlastně první třída u R8 lepší deal než relax na komerční lince do Prahy. Příplatek navíc nevelký a služby navíc fajn, v relaxu vlastně nedostanu nic navíc oproti standardu.
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Osobní vizitka
Připravovaný web o severním okolí Brna

Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
Madusan
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 09:52:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 322
Registrován: 2-2007
Miropiro > ptal jsem se na kase na tu flexi a Ostrava Brno 175 Kč což o proti 100 Kč přes net je docela rozdíl (ceny 2 tř.s kreditovkou).Ale nabídka poptávka a někdo na to za ty prachy asi pojede.
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 15:14:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6375
Registrován: 5-2010
RegioJet chystá nové velké depo na okraji Prahy, koupil šest hektarů pozemků
Chlap
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 16:36:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 188
Registrován: 12-2009
Rosta_kolmix:
"Tedy jestli to mohu shrnout, zda jsem něco nepřehlédl + to, co je jasné = úbytek je způsoben:
1) sezónní vliv - dočasný pokles
2) režijkáři - trvalý, ale zanedbatelný úbytek
3) držitelé IN karet (asi od IN50 nahoru) - část se vrátí po skončení platnosti IN karty
4) obecně odpůrci žlutého dopravce - spíše zanedbatelné množství
5) ti, které odradilo dělení jízdenek a raději jedou složitějším způsobem na 1 jízdenku - počet?"

Babilon:
"6) Náhodní cestující, kteří se v tom přestali orientovat a přešli na auto
7) Pravidelní cestující, které nebavilo si každý den kupovat jízdenky a přešli na auto (týdenní už jsou, měsíční a čtvrtletní stále ne)"

8) ti co jet nemusí tak raději nejedou - dočasný pokles, pojedou až se to usadí a až bude víc informací "mezi lidem"

K těm co vstřebávají novinky patřím i já. A tak nyní když nemusím tak raději nikam nejedu. A sleduji informace abych se v novinkách zorientoval. A věděl co mám asi očekávat. Jsou zprávy o zpoždění, o odřeknutí, o nefunkčním odbavováním a příplatcích při přestupu při krátké předstupní době. A tak vítám i informace o cenách (jejich porovnání) i o tom jak to dělá ten který dopravce abych věděl až někam vyjedu v rámci turizmu. Ale zatím radeji sedím v teple doma.
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 17:49:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10928
Registrován: 8-2012
Jsou zprávy o zpoždění, o odřeknutí, o nefunkčním odbavováním a příplatcích při přestupu při krátké předstupní době
Prostě hejtři do fujfuj "soukromníků" efektivně odrazují cestující od železnice jako celku. Ale ty nenávistné výlevy jsou holt pro ně důležitější.
電車オタク
xx_xx
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 18:14:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 365
Registrován: 9-2011
Na lince Praha - Brno nejezdí Lowcost. Že by šly německé jedničky na modernizaci?
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 18:21:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 563
Registrován: 7-2017
Ale nabídka poptávka a někdo na to za ty prachy asi pojede.
Ano. Já jsem loni v nouzi jel Brno-Ostrava tuším za 245 Kč.

Dostane u ČD v takovém případě integrovanou jízdenku nebo mu modří bez mrknutí oka prodají tu "normální"
Průvodčí ti kartu nevyrobí.

Jednotlivá papírová jízdenka REGION v tarifu ODIS se prodává u průvodčích ČD a žádnou kartu vyrábět nemusí. Akorát řeknete "jednou ODIS Poruba".
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 18:23:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 564
Registrován: 7-2017
Na lince Praha - Brno nejezdí Lowcost. Že by šly německé jedničky na modernizaci?

Já je ale v nabídce na zítřek i víkend vidím na více různých spojích. Mimo to se už týden občas vyskytují i na ostravské větvi.
Babilon
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 20:18:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4324
Registrován: 12-2007
ptal jsem se na kase na tu flexi a Ostrava Brno 175 Kč což o proti 100 Kč přes net je docela rozdíl
Tak to by mě docela zajímalo, kolik stojí týdenní traťovka. Jestli je odvozená z ceny u pokladny, tak to klidně může být levnější si kupovat jednotlivé jízdenky přes net.
xx_xx
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 20:48:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 366
Registrován: 9-2011
Ernie:
"Na lince Praha - Brno nejezdí Lowcost. Že by šly německé jedničky na modernizaci?

Já je ale v nabídce na zítřek i víkend vidím na více různých spojích. Mimo to se už týden občas vyskytují i na ostravské větvi."
A nejsou červené? Kupříkladu u dnešního spoje v 17:13 ze Židenic třída Lowcost nebyla v nabídce, ve schématu byl první vůz s červenými sedadly a v reálu nebyl vůbec řazen.
Pátek, 24. ledna 2020 - 02:11:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 582
Registrován: 7-2017
Môže byť, ze sa vyskytol nejaký problém s vozňom a nie je za neho náhrada resp nevedeli kvôli tomu upraviť obehy. RJ takto občas sťahuje vozne aj v sedle a ľudí presadí, co však vyvoláva u ľudí skôr negatívne recenzie, s čím samozrejme súhlasím ( nemusí to byť len o ekonomike prevádzky)
Pátek, 24. ledna 2020 - 06:11:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 565
Registrován: 7-2017
xx_xx: Jsou červené, asi jsem teda nepochopil, které vozy máte na mysli?
xx_xx
Pátek, 24. ledna 2020 - 07:00:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 367
Registrován: 9-2011
Německé jedničky. Dá se do nich koupit jízdenka, nebo se tváří jako vyprodané?
Pátek, 24. ledna 2020 - 09:15:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 494
Registrován: 9-2015
>> Ernie: vloni Brno-Ostrava za 245 Kč.

Aha, chybějící KMB. Teda jestli to nebylo Regiojetem přes Pardubice.

Jak stále říkám: nejlepší nabídka Českých drah. Dnes už se zas vyplatí i těm, co si kvůli traťovce koupili IN25. Nebo skupině 2-3 majitelů IN25 [happy]
Třeba pro cesty Praha-Pardubice se stala v podstatě nezbytnou [happy]
Pátek, 24. ledna 2020 - 12:06:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4928
Registrován: 5-2002
Má žluťák někde vyvěšený ceník? V e-shopu má vždy jen jednu cenu, takže netuším kolik můžu platit u kasy. V tomhle směru mají modří e-shop vychytanější, navíc to u kasy stojí stejně.
Pátek, 24. ledna 2020 - 13:46:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1543
Registrován: 11-2005
Já jsem si slavně na tu německou extrajedničku koupil do lowcostu jízdenku (poslední před vyprodáním), celý týden se na to těším, a bác. Jede obyčejné Bmz/kinderkino [sad]
Honza
Pátek, 24. ledna 2020 - 13:52:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 264
Registrován: 6-2005
Já teď poprvé zkoušel RJ na R8 a platil jsem za úsek Brno - Ostrava přes net 119,- U ČD to bylo po zrušení včasné jízdenky dvakrát tolik.
Takže mě teď nerozházel ani nefunkční vagon a přesun jinde, ani 25 minut zpoždění, které se nakonec stáhlo na 10.
Babilon
Pátek, 24. ledna 2020 - 14:07:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4325
Registrován: 12-2007
platil jsem za úsek Brno - Ostrava přes net 119,-
Založte si kreditovku a budete platit stovku.
Pátek, 24. ledna 2020 - 16:08:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 566
Registrován: 7-2017
xx_xx: Včera, když jsem na to koukal, tak jsem viděl v rezervacích volné 4 tyhle vozy. Dva ve směru na Brno a dva na Ostravu, bylo to na dnešek.
Výměna za Bmz asi možná je, když je problém. Ale nemyslím si, že by se to týkalo všech čtyř. Protože Bmz jsou v soupravách i ve Standardu a zas tolik jich podle mého názoru není.

Každopádně: Co konkrétně na těch vozech je tak špatně, že by měly být modernizovány přednostně?
Pátek, 24. ledna 2020 - 16:31:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10842
Registrován: 12-2009
nerozházel ani nefunkční vagon
To rozháže jen u modrých.[wink]

Kdysi jsem psal, že když pojede Eas a bude wifi, budou někteří nadšeni, když bude správná barva.[proud]
Honza
Pátek, 24. ledna 2020 - 16:56:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 265
Registrován: 6-2005
Ohl: U modrých jsem za těch x let, co tuto trasu jezdím, nefunkční vagon nazažil. Asi štěstí. [proud]
A ano, wifi mě zabavila. [lol]
Sobota, 25. ledna 2020 - 11:26:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 567
Registrován: 7-2017
Dneska byl červený německý lowcost řazen na 1002, spatřeno naživo.
Sobota, 25. ledna 2020 - 13:37:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 688
Registrován: 3-2005
Proč ten RJ pořád tak adorujete? Že fungují online a mají wifi? A co jako?
Včera jsem jel 1122 ve 4. Hlučný vagon jak z Budyšína, Hodně ošúchané sedačky,jak Slováci hezky říkají, už takový bazarový dojem, nevzhledná šedočerná zem, dozorce vagonu na mě houkla za zády až jsem sebou škubnul leknutím, nepříjemný řvavý hlas z amplionů jak na apelplacu. Ale měli tam teplo, to přiznávám. Jelikož jsem zapoměl brýle a nemohl jsem si po telefonu objednat kafe, tak se mě docela zastesklo po dvoukoláku ČD s mnoha příjemnými nápoji :-)
Sobota, 25. ledna 2020 - 14:25:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 568
Registrován: 7-2017
nepříjemný řvavý hlas z amplionů

Jojo, Andulu objevil RJ, vůbec neřve skoro na všech nádražích a ve vlacích jiného dopravce :D
Madusan
Sobota, 25. ledna 2020 - 15:34:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 323
Registrován: 2-2007
Babilon > Ostrava - Brno a zpět (5 pracovních dní na seminář)tam zpět s flexi týdenní 1097 Kč, jednotlivé jízdenky na kase 1490 Kč přes net 1000 Kč vše s tou jejích žlutou kartou.Takže ať si každý vyhodnotí co je pro něj lepší.Že někdo pojede 7 x v týdnu tam a zpět a nebo několikrát denně tam a zpět je asi málo pravděpodobné.A to některý den využijeme auto, takže pro mě ta flexi určitě ne.Každopádně dopravci nutí cestující přemýšlet:-) pokud nechtějí tupě cálovat
Sobota, 25. ledna 2020 - 19:57:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9209
Registrován: 5-2007
Ernie: Neviem, kto im dodáva rozhlasové ústredne, ale hlas pani Hostinské z nich znie úplne inak, ako vo vozňoch ČD, a počúva sa to veľmi nepríjemne.
Slanour
Neděle, 26. ledna 2020 - 10:31:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 711
Registrován: 6-2008
To za prvé a za druhé, každá ústředna se dá zregulovat tak, aby i hlas z repráku mohl znít vcelku poslouchatelně, to že to někdo neumí, je věc druhá..[kecal]
Slaňour
Bugear
Pondělí, 27. ledna 2020 - 23:57:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3806
Registrován: 8-2005
Vliv zkouškového období na VŠ je pochopitelně zanedbatelný
V tu dobu už jo, typická studentská špička je čtvrtek večer/pátek ráno.

Nevím, jak ten vůz vypadal původně, ale předpokládám, že tam asi nebyly zrcadla a police na zavazadla + koberce.
Police tam logicky nebyly, když tam bylo další lehátko (ostatně do posilových se dostaly až tři týdny po začátku provozu), zbytek je původní.

Zlepšení je v tom, že je to žluté, v létě to možná bude chladit
V létě to bude určitě chladit, buďto funkční klimatizací, nebo stáhnutým oknem. Za tohle [ok]

Samozřejmě je mi jasné i to, že současný stav souprav na R8 je jen dočasný, způsobený časovou tísní na pořízení nových vozidel a že se ty vlaky (snad i docela brzy) postupně změní k lepšímu.
To je něčím podloženo? (Kromě předpokladu, že zapracují na plnění přílohy 7, ze které dvojky víc jak polovinu bodů neplní.)

V tom nehlučném lehátku s tvrdou pryčnou se pojede lépe.
Pryčna je na tom celkem dobře, rozhodně líp než ten beton ve švýcarských velkoprostorech.

V tom nehlučném lehátku
Až na topení, které si dokáží pěkně zahlučet.

Mé subjektivní hodnocení za 9 jízd:
+lehátkové posily coby adekvátní náhrada mých oblíbených lavic béček
+cena
+kotoučové brzdy a obecně příjemnější chod
+(-)slušné kupátka s vaku WC a klimou (byť ty náhodně zatmelené díry i v jednom kupé, nejspíš podle toho, jestli to zrovna dělal Franta nebo Lojza/plastové přelepy děr jsou teda [crazy])
+(-)wifi, byť s funkčností a dosvitem bývá občas problém
+-v kupátkách ovládatelné osvětlení, na druhou stranu i na plný výkon to je na čtení trochu slabé
-poměrně časté poruchy topení, včera vůz 8 kompletně zamčený, jedna vnitřní klika dokonce chyběla, nicméně s přepravou cestujících
-náhodně nalepené kusy umakartu zjevně nejsou jen výsadou ČD (mám i foto, ale bohužel ho teď z mobilu nedostanu)
-v (ex)lehátkách ulička se spoustou beden (krytů vzduchotechniky?)
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Úterý, 28. ledna 2020 - 09:40:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1697
Registrován: 5-2010
(Kromě předpokladu, že zapracují na plnění přílohy 7, ze které dvojky víc jak polovinu bodů neplní.)
Kdyby jen tyto body nebyly plněny. Je to asi narážka na to, že "Prostory pro cestující ve 2. třídě, ve kterých jsou umístěna jiná než sklopná sedadla, musí být prostorově odděleny od nástupních prostor. Místa k sezení pro cestující 2. třídy musí být vybavena zásuvkou 230V určenou pro napájení drobné elektroniky v počtu alespoň jedné (1) zásuvky na čtyři (4) pevná místa k sezení, přičemž na vozy Pravidelných posil se tento požadavek
vztahuje od začátku platnosti jízdního řádu pro období 2022/2023
" - nebo se pletu?
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Osobní vizitka
Připravovaný web o severním okolí Brna

Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
Úterý, 28. ledna 2020 - 10:19:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 583
Registrován: 7-2017
Tie bedne sú koše a podelené kvôli recyklácii
Bugear
Úterý, 28. ledna 2020 - 22:49:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3807
Registrován: 8-2005
Příloha 7:
Článek 2: 3., 4. (to nicméně jen automaticky vyplývá z nesplnění některého jiného bodu)
Článek 3: 4. a) (posily), b) (posily), d) (donedávna posily, nyní už splněno), e) (kmen), 6. (švýcary)
Tady je ještě zajímavostí bod 11. který mluví o objednání občerstvení, ale o ničem dalším. Takže by ho bylo možné splnit i tím, že ve vlaku výdej nebude a cestující občerstvení vyzvedne třeba v koncové stanici.
Článek 4: 1., 3. (kmen)

Pak tu máme ještě článek 12 samotné smlouvy, ze kterého se běžně nedodržuje bod 3 i).

(Příspěvek byl editován uživatelem bugear.)
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Středa, 29. ledna 2020 - 09:15:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1700
Registrován: 5-2010
Pak tu máme ještě článek 12 samotné smlouvy, ze kterého se běžně nedodržuje bod 3 i).
Jo, tohoto bodu jsem si všiml, to je dost vtipný nešvar.
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Osobní vizitka
Připravovaný web o severním okolí Brna

Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
xx_xx
Sobota, 01. února 2020 - 15:14:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 368
Registrován: 9-2011
Ernie:
"Každopádně: Co konkrétně na těch vozech je tak špatně, že by měly být modernizovány přednostně?"
Neříkám, že je na nich něco špatně ani že vyžadují rekonstrukci. Byla to narážka na to, že s vozem rezervační systém počítal, ale nakonec vůz nebyl řazen. Tak mě napadla tato možnost.

Neví někdo, jestli s těmito vozy Jančura do budoucna počítá na Relax? Chce je nejdřív rekonstruovat?
Středa, 05. února 2020 - 23:42:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6443
Registrován: 5-2010
To bude zase keců [happy] České dráhy půjčí RegioJetu na dva dny lokomotivu
Čtvrtek, 06. února 2020 - 07:23:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 11-2007
Drak_ze_skalky:Tak jistě. Prostě ten žlutej tlučhuba zatlačil přes politiky a ČD udělaj co potřebuje[angry]Hnus velebnosti. Chce se mi blejt[angry]
Čtvrtek, 06. února 2020 - 07:24:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14759
Registrován: 12-2007
Prostě ten žlutej tlučhuba zatlačil přes politiky a ČD udělaj co potřebuje

A situaci, kdy si ČD vypůjčily lokomotivy od KDS, aby pokryly nedostatek svých brejlovců na výkonech z Klatov do Železné Rudy, byste nazval jak?
Čtvrtek, 06. února 2020 - 07:26:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 11-2007
Už vidím jak Albert půjčuje Lidlu mlíko aby ho měl. Prostě by lidi šli do Alberta pro mlíko. To samé u vlaků, prostě by lidi jeli modrým a ČD by z toho mělo určitě víc než nějakej jeden pronájem.Prostě politika[crazy]
Čtvrtek, 06. února 2020 - 07:26:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4951
Registrován: 5-2002
A proč ne [vypravci] .
Čtvrtek, 06. února 2020 - 07:27:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1249
Registrován: 11-2007
ad David: zase dobrej demagog. Od kdy KDS někde konkuruje ČD? Fakt zase žlutá úderka hýká[angry]
Čtvrtek, 06. února 2020 - 07:30:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1250
Registrován: 11-2007
Už to tu začíná, žlutý troubové jsou nadšený[crazy]Naše firma by nikdy svému konkurentovi nic nepůjčila, dokonce máme z matky ze zahraničí zakázáno se stýkat. Prostě konkurence. Prostě víme, že když zákazník nedostane od nich co potřebuje, půjde k nám. Jenže to žlutomozci nepochopěj. Tomu se říká kapitalismus
Čtvrtek, 06. února 2020 - 07:34:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14760
Registrován: 12-2007
Už vidím jak Albert půjčuje Lidlu mlíko aby ho měl.
Lidl k tomu nemá důvod. Může si jej od dodavatele sám pořídit (jde to daleko snadněji než zapůjčení lokomotivy). Reálně nemůže nastat situace, aby Lidlu vázly dodávky mléka.

(Eventuálně si jej Lidl může "půjčit" - tedy odkoupit - od sesterského Kauflandu.)

To samé u vlaků, prostě by lidi jeli modrým a ČD by z toho mělo určitě víc než nějakej jeden pronájem.
A vešli by se ti cestující Regiojetu do stávajících vlaků ČD?

Prostě víme, že když zákazník nedostane od nich co potřebuje, půjde k nám.
To, že nějaký postup je zavedený ve firmě X, neznamená, že není běžný ve firmě y.
Také to neříká nic o tom, který postup je logický či takříkajíc správný (i s ohledem na další možné okolnosti).

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Čtvrtek, 06. února 2020 - 07:46:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1251
Registrován: 11-2007
A je proproblém ČD zda by se vešli nebo ne?Když už tak by bylo normálnější kdyby žlutej přiznal, že nemá čím jet a požádal ČD zda by nenavýšily kapacitu stávajích vlaků, a že jich nejezdí málo, a cestující odkázal na ně.
Zase blábolíš, ten postup je normální kapitalistická soutěž. To že pomůžu přímému konkurentovi zákazníky rozhodně nezískám. Nebo mi snad chceš tvrdit, že žlutej řekne svejm cestujícím, že mu ČD pomohli a tito poté změní názor na ČD a začnou s nima jezdit?[crazy]
Prostě POLITICKY zatlačil, ostatně jako u využívání depa v Bohumíně[angry]
Čtvrtek, 06. února 2020 - 07:47:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 11-2007
Naopak ČD mohly získat nové zákazníky co s nima dlouhodobě nejezděj a maj o nich špatné mínění. Mohli zjistit, že i ČD se s kvalitou posunuly dál a že jsou použitelný[happy]
Čtvrtek, 06. února 2020 - 07:50:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14761
Registrován: 12-2007
To že pomůžu přímému konkurentovi zákazníky rozhodně nezískám.

Ale získáte peníze za zapůjčení lokomotivy, která by jinak stála.

Také si tím do určité míry uděláte dobré P. R. - že umíte vyjít vstříc byť svému konkurentovi.
Čtvrtek, 06. února 2020 - 07:51:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4952
Registrován: 5-2002
Dj_tiësto:
"Mohli zjistit, že i ČD se s kvalitou posunuly dál a že jsou použitelný[happy]"


Třeba to zjistí i tak [happy] . Čekal bych patřičně naladěnou tiskovou zprávu i od ČD.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_o.)