Diskuse » Archiv 2019 » Automobily, lodě a letadla » Youngtimery » Archiv diskuse Youngtimery do 21. 05. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Youngtimery do 21. 05. 2019

dolů
   autor příspěvek
Úterý, 23. dubna 2019 - 21:09:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3964
Registrován: 3-2005
Dvě "embéčka" vyfocená pár dnů po sobě.
Zvláště to druhé není veterán ale běžně provozované auto = přijeli s tím děda s babkou asi z nějaké dědiny na nákupy do městečka [happy]
Středa, 24. dubna 2019 - 01:58:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7613
Registrován: 12-2005
Taky jsem nedávno ve Varech potkal dědka v provozním litru... [satan]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Středa, 24. dubna 2019 - 08:50:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 144
Registrován: 2-2013
Ideální model by byl takovej jako píše Martin, tak jsem to nějak původně myslel. Ovšem tam to od soukromníka vyžaduje tu zmíněnou míru sebereflexe. Risane, kdo to má rozhodnout? Přiznám se, že nevím. Asi to fakt záleží na osobních preferencích každýho člověka, kterej je do toho zainteresovanej. Mám ale pocit, že ty pracuješ primárně s tou horší variantou toho, co se může stát. Možná, že já to všechno beru až přiliš podle sebe, ale kdyby se náhodou někdy stalo a já se toho auta musel zbavit, tak bych ho rozhodně nevypakoval na trávník, ale snažil se mu najít vhodnýho novýho majitele (i když je fakt, že je to jako s melounem, nevidím do něj co s tím má za úmysly), když by to zapříčinilo zbytečný chátrání použitelnýho auta. Kdyby to byl šrot, tak neřeknu nic, ale proč kazit fungující zachovalý věci? A co se týče původnosti auta - o tom, že jsem zavrhnul myšlenku dát na škodovku velkoplošný poklice, protože je to eLko, poklice se dávaly na Glka a tudíž tam nepatří a nebylo by to pro mě to pravý takový jak to vyjelo z fabriky a takovej je můj přístup ke všemu u toho auta, jsem tu už kdysi psal. Ale zase je to jenom můj pohled a nechci tuhle diskusi rozplevelit do řešení dalších otázek typu, jestli je proti historické původnosti, když má Tudor zadní světla ze Stejšna, protože to po jistou dobu byl nejběžnější náhradní díl, kterej se dal sehnat. A souhlasím s tím, že kurátor veřejnýho muzea se nemůže k předmětům ve sbírkách a depozitáři chovat jako ke svým, proto jsem si myslel, že by přistupoval ohleduplněji i k tomu, co přijímá (např. proto, že má jasně daný, kolik dostane od státu, co ještě uživí a co už ne, jaký to má potenciál atd.).

Zajímavá je ale myšlenka toho "sdílenýho veteránismu". Shodou okolností jsem tak dva dny zpátky četl článek o jednom pánovi, kterej má malou renovátorskou dílničku ve vesnici kousek od nás (ani jsem o tom nevěděl). Při prezentaci svojí práce na nějakým festivalu ve Zlíně za ním přišla jedna rodina, že má v garáži už několik let odstavenou Oktávku z roku 1960, se kterou několik jejich generací přes padesát let jezdilo. Postavili s ní několik baráků, při nehodě ji zbořili na předek, při povodních zůstala čtyři metry pod vodou, nemá původní lak atd. Ale je to rodinná památka, tak co s ní? A co jsem z článku pochopil, tak slovo dalo slovo, pán jim ji zrenovoval s tím, že zůstane ve vlastnictví té rodiny, ale on s ní bude jezdit veteránský rallye, používat ji k prezentacím atd. A zmiňoval se tam právě o tom, že v dnešní době se hodně mluví o sdílené dopravě, ale vůbec ne o sdíleným veteránismu.

Martine, neměl bys prosimtě ještě nějaký podrobnosti o tom smývání laku? Ne, že bych to chtěl dělat hned zítra, já nejsem ani rozhodnutej, jestli s tím lakem vůbec něco dělat chci, ale kdybych se někdy v budoucnu zbláznil, tak abych o tom aspoň něco věděl [biggrin]
Středa, 24. dubna 2019 - 10:05:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2107
Registrován: 10-2007
Cendix: pod pojmem "sdílený veteránismus" si představím trochu něco jiného. Když se více lidí domluví, že bude mít dohromady jedno auto. Jak jsi si všiml, jsem pesimista (=optimista, co má zkušenosti [wink]), takže tento model beru taky s rezervou. Samozřejmě jde o to, jací lidé se takto sejdou. Nejlepší je tohle dělat s někým, koho znám dlouho a vím, jaký je. No a když si každý zapátráme v paměti po svých známých, s kým bychom do toho určitě šli, zas tolik lidí nezbude. A když si vyškrtneme ty, kteří by o něco takového neměli zájem, zbude vůbec někdo? Někdy žertem říkávám, že to je jako takové malé manželství. Člověk toho musí hodně spolykat a hodně se sám snažit, aby mu to vydrželo. Z mého okolí si vlastně nevzpomínám, že by tohle někdo dělal s autama. Tam se to až tak nevyplatí. Ale třeba s letadlama se to tak dělá hodně. A ta partnerství někdy fungují a někdy taky ne. Přitom, co tak pátrám v paměti, v drtivé většině případů jde o lidi, co se znají už déle. Většinou z aeroklubů. A takový svazarmovský nebo postsvazarmovský aeroklub, ten prověří povahy docela dobře. V zahraničí vznikají dokonce spolky, které provozují jedno nebo více historických letadel, které jsou do jisté míry otevřené novým zájemcům (ale po přísném prověření). Tohle je u nás ale v plenkách.

Z pohledu výše uvedeného - pán, co zrenovuje cizí Oktávku, aby s ní mohl jezdit, mi moc smysl nedává. Pokud renovuju pořádně takové tuctové auto, náklady na renovaci spolehlivě převýší pořizovací cenu. Skoro bych řekl, že se v tom ta pořizovací cena i ztratí. Oktávka má dneska menší cenu než ten Rapid třeba. Takže jakou to má výhodu pro renovátora? Jedině dobrý pocit. Leda, že by renovace nic moc nevyžadovala, pak je to ale trochu podfuk na majitele. Chápu to u Zimmera, tam asi alternativa pořízení vlastního není tak reálná. OK, majitel získá místo (nejezdící Oktávka překáží), ale přitom ji rodina jakože stále vlastní a může ji dostat zpět. Renovátor může jezdit po srazech a soutěžích, "prezentovat se" (moc nevím, co za reklamu z toho má, renovátorské dílny dnes spíš musí zákazníky odhánět a obecně o reklamu na veteránských akcích nikdo nestojí, ani zadavatelé).

Takže sdílený veteránismus, ať už tak či onak, je sice hezké moderní heslo, ale společnost se bude muset ještě chvíli deformovat, než to začne dávat smysl. Musí vzniknout dost umělých překážek, které by komplikovaly dnešní přirozený stav. Nejspíš ale kráčíme tím "správným" směrem.

Jasně, několik aut sdílených více lidmi může mít výhodu - můžu se svézt více auty, ale v součtu udržuju/živím třeba jen jedno. Jenže nevýhody, pokud nemáte vyloženě štěstí na lidi, pořád převažují. Pak existuje taky model, kdy majitel chce takový spolek vytvořit z vlastní rodiny. Těší se, že už na to nebude sám, ale pomůžou mu dospívající děti. Jenže tohle taky vyjde málokdy.

Pokud jde o službu trabantklubu, jak ji popisoval Martin. Co myslíš, proč to nefunguje třeba u Dacií a vlastně u všech značek? Jakou motivaci má klub a lidi v něm, aby toto dělali? Zisk dílů? Kolik jich člověk potřebuje a kam je bude dávat? Nakonec laciné díly může stejně prodražit letité skladování. Zisk peněz pro klub? Kolik peněz vlastně klub potřebuje a na co? Nezjistí časem, že na tu bečku jednou za rok na sraze je lepší se složit? Dobrý pocit? To je luxus, který si dopřáváme, až uspokojíme potřeby vlastní a vlastní rodiny. Většinou tyhle aktivní kluby fungují, dokud jsou plné mladých svobodných kluků. Už jsem taky viděl, jak to postupně zvadne.
Čtvrtek, 25. dubna 2019 - 01:47:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7614
Registrován: 12-2005
Nooo Risane Plzeňskej Trabantklub je nestarší v čechách. Trabantklub má v plzni vlastní činžák nedaleko hlavního nádraž a v něm komplet zázemí. Kanceláře, zasedačku, byty,prodejnu dílů, sklady dílů a autodílnu. Věř že to vše stojí nemalej důchod.
Výkupem aut klub získává díly kterých šmahem ubejvá a na jejich těžení, pucování, opravy a skladování je dobře zařízenej. A přeposílání celých aut od majitelů kteří se jich chtějí zbavi k lidem jež o ně mají zájem je tak nějak z podstaty činnosti klubu. Zajistí tak klubu nový členy a pomáhá ro úbytku trabantů. To je pro klub taky důležitý. Nebudou trabanti nebude trabantklub [wink]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Čtvrtek, 25. dubna 2019 - 01:53:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7615
Registrován: 12-2005
Cendix teď na rychlo tě můžu odkázat na stránku mýho znánýho.
http://www.samsgarage.org/projects/1950-brezel-aus-schweden/80-od straneni-stareho-laku
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Čtvrtek, 25. dubna 2019 - 11:01:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2108
Registrován: 10-2007
Martin 100: no jo, já to na jednu stranu Trabantklubu závidím, že tak funguje, na druhou stranu nezávidím. Dobře, tak to není postavený na momentálním nadšení party, ale na setrvačnosti z minulosti, kdy to takhle bylo normální a dávalo to smysl (díky jinačím poměrům ve společnosti). Protože ono to stojí nejenom hromady peněz - ty nakonec dneska nejsou až takový problém, ale hlavně hromady aktivistické práce a tu už dneska chce dělat čím dál méně lidí.

Pokud jde o to umývání laku, musím říct, že tak nějak jsem to čekal. Nakonec si to člověk musí udělat sám a ještě si u toho pěkně zafetuje a rozleptá sliznice. On i ten barvožrout je pěkné svinstvo, podobně jako ten popisovaný acetonový koktejl. Jestlipak tuhle nevděčnou práci někdo je ochoten dělat i pro druhé?
Čtvrtek, 25. dubna 2019 - 19:15:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 8-2015
Zlín 2019-04-25 Škoda 105 podobná té mojí [happy]
transit01
Čtvrtek, 25. dubna 2019 - 19:51:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2680
Registrován: 9-2012
Taxe du zas optat ohledně kila. Loni jsem myslím že v říjnu kupoval novou pumpu, stará netahala benzín, pumpa tahá, ale nemá co, a abych auto startoval vždycky jen nalitim benzínu do karbecu mi nepřijde gud. Problém bude někde na trase mezi pumpou a nádrží. Než se budu zase ptát a otravovat kámoše a známý, dám na vás. Jak se dostanu k té benzínové trubce? Sundal jsem zadní sedačky, je to někde pod tím topením? Předpokládám že tam bude sajrajt a bude ucpana, nádrž jsme tenkrát cistili, hadičku z trubky do filtru jsem cítil taky, ta průchozí je. Jinak auto si zasloužilo novou baterii, předchozí je už hodně slabá.

vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Čtvrtek, 25. dubna 2019 - 21:30:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 159
Registrován: 8-2008
Ta benzínová trubka vůbec neprochází vnitřkem vozu. Od nádrže vpředu vede kolem přední nápravy, za ní se k ní přidává brzdová trubka k zadním kolům a spojková trubka k převodovce. Vedou pod středovým tunelem až dozadu , ta benzínová jde kolem převodovky a do motorového prostoru ústí u čerpadla, se který je spojená krátkou hadičkou. Ke karosérii jsou trubky uchycené ohnutými plechovými praporky, které byly navařené na podlaze. Myslím, že trubka bude někde prohnilá a děravá, byly na to náchylné.
Čtvrtek, 25. dubna 2019 - 21:36:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 327
Registrován: 12-2003
Žamberk: Felda na 14" kolech a zvedlá a doubledecker:
Pátek, 26. dubna 2019 - 03:27:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7616
Registrován: 12-2005
Risane ona to moc setrvačnost neni. Cca před 10 lety jsme se se současnym předsedou nasrali a klub nakopli v jeho stagnaci.
Klub defakto nefungoval, dílna byla smetiště kudy se nedalo ani projít. Vedka to parta setrvačnejch důchodců co ztratili veškerej zájem. Barák byl ve skoro havarijnim stavu... Klubový dění bylo v podstatě jen ve formě prodeje součástek, pronájmu prostor v baráku (byty/komerční prostory) a jednou za rok organizace srazu.
Takže se nynejší předseda coby hlqvní tahoun revoluce nechal zvolit za předsedu. To nebylo zas tak těžký bo zájem tehdejšímu vedení chyběl. Mě nacpali do vejboru spolu s několika dalšíma lidma co chtěli klub zvednout. No a povedlo se. Odměny za funkce se zrušily a rázem z vejbory dobrovolně vysmahlo x lidí (důchodců) co to měli jako snadný kapesný.
No a bajednou se to začalo hejbat. Rozjela se dílna, udělal se ordnung v součástkový základně. Postupně se rekonstruovaly byty i nebytovky, odělala se nová prodejna součástek a celkově se barák zvednul. Barák dneska sám sebe uživí na nájmech a klub se zas živí obchodem se součástkama a pronájmem dílny (legislativní věc)
Já už pár let ve vejboru nejsem cáč na to nemam čas. Ale klub šlape a to je dobře. Nebejt tehdejšího převratu tak dneska asi žádnej plzeňskej trabantklub neni....
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
transit01
Pátek, 26. dubna 2019 - 06:03:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2681
Registrován: 9-2012
Fando dík. Nezbejva teda nic než auto dát na kozy a hledat. Prohnila by být neměla, protože pod autem jsem ležel když se dělali brzd. Trubky, hadice, celkově repas brzd, ale je možné že nám to někde uteklo. Ta podlaha celkové je docela v pohodě.
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
sberatel
Pátek, 26. dubna 2019 - 06:19:52  
Neregistrovaný host
Trubka je k nadrzi prisroubovana pres prutokac,tam byva problem a nebo zasypany sitko v nadrzi,ppkud tam jeste je...
Pátek, 26. dubna 2019 - 06:39:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 555
Registrován: 2-2009
Transit01:
Co přivzdušňovací otvor, jestli ho tvoje kilo má? Je to hadička (smyčka) u hrdla nádrže a měl by být průchozí, aby mohla ac pumpa spolehlivě pracovat.
http://marek275.rajce.idnes.cz/
Pátek, 26. dubna 2019 - 09:15:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2109
Registrován: 10-2007
Martin 100: no tak vidíš, nakonec je to kombinace těch dvou věcí, které jsem napsal [proud]. Kombinace setrvačnosti z minulosti ("těžký" klub s nemovitým majetkem - sotva někdo dneska založí klub a pořídí činžák, sklad, dílnu, prodejnu - z čeho asi?) a momentálně nadšené party, co si může dovolit ten luxus tomu kus života obětovat. Samozřejmě je to fajn, když klub má něco, na co jsou členové zvědaví (dílna, sklad dílů, prodejna) a nepřijdou si jenom jednou za rok (teď nově jednou za dva roky) pro razítko (jako to mají kluby "lehké"). Ale pořád platí, že aktivisti musí mít chuť tomu obětovat kus života - všude jsou koně tažní a koně chovní a po čase skoro každému aktivistovi začne vrtat hlavou, proč zrovna on je ten tažný.
transit01
Pátek, 26. dubna 2019 - 21:11:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2682
Registrován: 9-2012
Ten přivzdušnovák je cajk, spíš bych to fakt viděl na to ten průtok. To sítko si nejsem jistý popravdě, ale nádrž jako takovou jsem venku měl, a její obsah jsem zlikvidoval a vnitřek vyčistil.. Mohlo by to být obojí, ale je to taková práce naprd.. napadá mě prasárna v podobě kanystru za zadními sedačky a hadičky, přece jenom třeba těch pár metrů kolem garáží, to by zatím stačilo..
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Pátek, 26. dubna 2019 - 22:34:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 351
Registrován: 10-2014
Transit-Prasárna není řešení,seš mladej tak si to zvedni POŘÁDNĚ PODEPŘI, zapluj pod to, vyšroubuj ten průtokáč vyčisti ho,pročistí i dírku co je do nádrže,pozor ať si nezkuxvíš sítko co je-pokud je hned za ní naletováno zevnitř nádrže, profoukni odpojenou přívodní trubku směrem od motoru nejlíp kompresorem,ten konec co je u nádrže zabal do hadru ať vidíš jestli z toho vylít nákej mrděnec a je to. Práce tak na hoďku i s hledáním špalíků na podepření.Kanystr a hadicová soustava za sedačkama je tak na průser... A časově nastejno.Sítko v nádrži se dá zrekognoskovat po demontáži plováku.
transit01
Sobota, 27. dubna 2019 - 09:51:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2683
Registrován: 9-2012
Dobře tak já se na to přes víkend podívám, kompresor v rk žádnej nemám, takže nevím kdy bude výsledek, ale určitě se ozvu, špalky nepotrebuju, auto dávám vždycky na kozičky. Jinak kdysi měl takhle kanistr s hadici ve 105 jeden pán z rychnovska. Hasiči našli jenom ohořelé torzo. Nestihl se z toho auta ani vyhrabat.
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
transit01
Sobota, 27. dubna 2019 - 15:58:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2684
Registrován: 9-2012
Zajímavej youngtimer v podobě Mazdy 323.

No, a kdo si udělal radost?

vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Neděle, 28. dubna 2019 - 20:18:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 981
Registrován: 4-2006
Dá se hovořit o tom, že třetí generace Transitu měla na přelomu 80/90's technologickej náskok oproti konkurenci?

Nebo mimálně designovej? Pokud to třeba porovnám s krabicoidníma Masterama či první generací Ducata/PSA, Mercedesem TN nebo dokonce trambusovým VW LT 2. gen.
Smrq
Úterý, 30. dubna 2019 - 08:13:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 90
Registrován: 5-2011
Fricoolinek: Já myslím, že se to jednoznačně říci nedá. Měl jsem tu čest jezdit s Tranzity z přelomu 80/90, Fiatem Ducato, Peugeoutem J5 a Renaultem Trafic a nelze jednoznačně říci, který byl nejlepší.

Tranzit zastával klasickou koncepci - motor v předu a náhon na zadek. Pokud se nejezdilo plně naložený tak u krátkýho Transita to byla bída v zimě - z důvodu mizerné trakce s tím nikdo na sněhu nechtěl jezdit. Motor poněkud oldschool, ale nakonec se z toho stala přednost. 2,5D, přímý vstřik, rachot jak kráva, ale docela pěkně tahal a dost vydržel.

Ducato/J5/C25 - Moderní koncepce, motor vpředu napříč. Podlaha nízko, hranatý prostor pro náklad. Jednoznačně největší klid v kabině, za mě nejpohodlnější. Trošku oldschool byla řadička pod volantem, ale zase byla dobře po ruce (=vypadalo to zastarale, ale řadilo se s tím dobře). Motory od 1,9D (později TD) od Fiata, dále Fiatí 2,5D, a francouzské variace měly 2,5D od PSA. Ducato/J5 jsem měl asi nejradši z této trojice.

Renault Trafic - Takový trošku kočkopes. Motor vpředu podélně, pohon předních kol (ale dělali se i 4x4). Měli jsem 2,2D s celohliníkovým motorem. Z této trojice byl nejhlučnější a u nás asi nejméně oblíbený, ale záleží na vkusu.

Taky jsme měli 1203, ale jen jako zálohu. S Mercedesem a VW nemám zkušenosti.

Jediný Trafic nedožil konce, byl prodán, zbytek jezdil dokud nás STK nerozdělila.

Pár foteček pro zasmání. Poslední mohykáni:

Ducato - sklad dřeva. Motor 1,9D se přestěhoval do Ducata novejší generace, kde ještě několik let jezdil.


Transit 16 míst a 6 míst... Ten 16ti místný má najeto 680tkm, je to 2,5TD a když se do něj dá baterka tak by asi jel... (loni ještě vrčel).
Úterý, 30. dubna 2019 - 14:40:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4576
Registrován: 11-2006
Mám na to velmi podobný názor. Transit byl možná o trochu napřed designově, ale jinak mně to přišlo také srovnatelné. Já zase můžu srovnat Transit a Mercedes TN. Mercedes měl daleko lepší motor a bylo to takové více zábavné auto, což je u dodávky asi divné, ale prostě to byla radost řídit. Ale byla to zadokolka a v zimě se to nehlo z místa. Transit měl lépe řešený nákladový prostor, nepřekážela rezerva a tolik podběhy. Ale zase se daleko více rozbíjel a rezl. Jen dodám, že já jezdil Transitem už po faceliftu a na ovládání byl trošku jednodušší, než Mercedes, kde člověk trošku musel hledat kvalty a byla to děsná houpačka. A i přesto to bylo takové zábavnější auto [proud].

transit01
Středa, 01. května 2019 - 19:30:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2685
Registrován: 9-2012
Na kilo jsem ještě nehrábl, ale dneska přes rychnov projížděl takovej skromnej sraz cca 50 youngtimerů, veteránů.. O to větší mám motivaci si pod to kilo zítra lehnout. Zaujalo mě že se srazu účastnilo i Fiat UNO v pěkném stavu, ty se vyráběli od roku 1985- do 95. To bych mohl pomalu jezdit na sraz i s tou pánovou justy, ne? UN potkávám víc než justýn a AXíků dohromady. Ale tak v tom stavu zase proč ne. Kvalita není bůh ví jaká, bohužel jsem tam nebyl moc dlouho, asi nemám ani všechno vyfocený, protože jsem pak hned musel jet pryč..




No ale největší pecka bylo samozřejmě tohle..

Jak se to dostalo na normální značky? jasný že veterány by to v tomhle stavu nedostalo, ale nechápu, že to má normální klasický nový značky.. jestli to mělo živý papíry jako že muselo mít tak je to pecka..

(Příspěvek byl editován uživatelem transit01.)
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Mauricio
Středa, 01. května 2019 - 19:40:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9154
Registrován: 4-2005
Po otevření hned prvního obrázku se mi udělalo značně nevolno, takže ten zbytek jsem raději - pokud by to měla být auta v podobně zprzněném duchu - neotevíral. K*********e když si někdo dá tu práci a narve desítky až stovky tisíc do renovace auta, nechápu, proč to pak zabije nesmyslným detailem, který nejen že není dobový, ale nepatří ani na ten typ auta...
Pajzák
Středa, 01. května 2019 - 19:44:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2664
Registrován: 6-2015
Pragovka buď měla živé papíry, nebo se postavila na jiné. A třeba já nevidím důvod, proč by nemohla dostat Véčka.
Jen noticka. Proč tě překvapuje Uno, ale sto(pěta?)dvacitka a Granada z plus mínus stejné doby tě nechávají v klidu?

(Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.)
Středa, 01. května 2019 - 19:51:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4577
Registrován: 11-2006
No tam je otázka, co by říkala komise na lak. Každopádně já nevidím důvod, proč by nemohla mít normální značky.

Mauricio: myslíš mlhovky, poklice a nebo zrcátka?
Mauricio
Středa, 01. května 2019 - 20:08:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9155
Registrován: 4-2005
Ano, tyto tři věci mne praštily do očí hned jako první. Ale je tam toho víc.
sberatel
Středa, 01. května 2019 - 20:19:24  
Neregistrovaný host
Lak puvodni
[happy]jinak erko a sestistovky od fiata a tatry+ granda ok ale kilo na jitrnicich a plna zahradka na šáde[nene]. Asi je to fakt kúúl... Ale je to o vkusu kazdeho,nekdo si trea pripomene tou tatrovkou detstvi.
Středa, 01. května 2019 - 20:21:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4592
Registrován: 4-2003
Tohle na mě právě vyskočilo v reklamním banneru. Komentáře snad netřeba.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
transit01
Středa, 01. května 2019 - 21:17:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2686
Registrován: 9-2012
No na to aby se auto dalo postavit na v musí mít celistvé lak. Nevím co za tím hledáte, je to první věc co by vás měla napadnout proč by to auto nemelo jít na V značky.. Zbytek aut a jejich roky nedokážu vysvětlit. Škodovky jsou všude, ale Uno jsem viděl fakt poprvé.
Edit. Teď čtu že míra na to kápl, takže odpovídám jen pajzakovi.

(Příspěvek byl editován uživatelem transit01.)
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Středa, 01. května 2019 - 21:20:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4578
Registrován: 11-2006
Doktor: divíš se předpokládám tomu, že je žlutobílá VB na "kilu". Také jsem se tomu divil, ale ve sběratelských kruzích se tento model velmi diskutoval a jak výrobce, tak zástupce policejní historické společnosti se dušovali, že je ten vůz podle skutečné a fotkou prokazatelné předlohy, byť to bylo pravděpodobně provedení v jednom kuse.
transit01
Středa, 01. května 2019 - 21:42:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2687
Registrován: 9-2012
To embéčko asi no comment, je to každýho vkus, kdyby to byl původní stav tak to chápu, tu stodvacítku má takovej mladej kluk, je na to pyšnej, vystavuje to takhle skoro všude, nepřijde mi to hrozný, akorát by tam když už tak už mohla být ta stará tatra.
Byla tam i hezčí auta, máte pravdu.



Ale třeba u tohohle rapida jsem se pozastavil. Asi bych nevystavoval auto ve stavu například mojho kila někde na výstavě. To je podle mě horší než ty paskvily..

Jo, ono to není moc vidět, ale puchýře na blatníkách, zadní lemy oba chycený a někde i nasrkz, z druhý strany byl na úplně vohnilých plechách, vzal jsem ho z té lepší strany.
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Mauricio
Středa, 01. května 2019 - 22:51:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9156
Registrován: 4-2005
No vidíš a přitom Rapid v takovým stavu má prej dnes hodnotu nové Fabie [biggrin] Co by za to někteří dali [proud]
Čtvrtek, 02. května 2019 - 08:40:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2110
Registrován: 10-2007
Však ta olezlá opršená pragovka je přesně ten případ - vystavovat auto ve stavu transitova kila. Poslední dobou se nám tady rozmáhá takový nešvar. Rozkřiklo se, že původní lak je vůbec nejvíc a dopadlo to jako vždycky - někteří se nad tím nezamyslí a pravidlo slepě aplikují. Po pravdě vlastně nevím, co tím chce ten člověk říci. Kdyžtak někdo napovězte. Má to být ukázka nálezového stavu? To těžko, musel s tím dost udělat, aby to mohlo vyjet na silnici. Má to být provozní stav z přelomu 60. a 70. let? Když pomineme, že modelovat provozní stav je ošemetné a daleko lepší je snažit se přiblížit stavu nového auta, takto stejně většinou provozní auta, která někdo dojížděl, nevypadala. Měla alespoň fleky základovkou, když už ne štětkový lak. Vypadalo-li auto na ulici takto, většinou šlo o terminální stádium, kdy pro nějakou větší závadu už nejezdilo a jen čekalo na likvidaci. Nebo tuning v ”rat” stylu? Je to vůbec vtipné?
Čtvrtek, 02. května 2019 - 09:41:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3625
Registrován: 9-2006
Risan: Mne tedy ta pragovka rozhodně neuráží ... a není to pochopitelně první auto či motorka v „nálezovém” a přesto funkčním stavu, které jsem během svého života viděl. Jsou mi rozhodně daleko milejší, než nablýskané, přechromované zrůdy, které jako takové nikdy z fabriky nevyjely. A to nemluvím o jejich často komediálních barvách nebo jejich kombinací. Z těch bych dost často zvracel [crazy][lame].

Já bych ještě (jak jinak) uložil aktuální RZ do kufru a dal na ni s citem patinované repliky tabulek z první republiky [wink].
.
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Neděle, 05. května 2019 - 18:19:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 8-2015
Video z velikonočního výletu: vláček v Jindřichově Hradci, průjezd zrušených železnic ve Zlivi a Sudoměřicích u Tábora a Stádleckého mostu mou Škodou 120 [happy]
https://www.youtube.com/watch?v=zpGx_MUG9_8
transit01
Neděle, 05. května 2019 - 18:40:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2688
Registrován: 9-2012
Tak trubice je venku. A zabralo to 2 hodiny se zvedáním auta, a demontáži nádrže. Bohužel vcelku se ven nedostala, zlomila se v oboouch ohybech, byla nahnilá na dvou slabích místech, ani to nebylo na první pohled poznat. Průchozí taky nebyla, zkoušel jsem strkat skrz alespoň skrz nejakej dlouhé bowden z kola co jsem našel v garáži a skrz jsem se nikdy nedostal, na bowdenu byl nejakej černej sajrajt takže je to asi jasný. Trubku bych tak či tak sháněl novou, takže to je jedno. Díra z nádrže do prutokace byla taky ucpaná, a sítko jsem v nádrží žádné nenašel [uhoh] měl jsem vyndany i plovák a svítil si dovnitř.

vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Neděle, 05. května 2019 - 19:03:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 477
Registrován: 7-2017


Neděle, 05. května 2019 - 19:17:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 8-2015
Video Autokros Přerov 2019-04-19 čtyřkolky, hasiči a má Škoda 120 [happy] https://www.youtube.com/watch?v=k8ljzGJaKzU
transit01
Čtvrtek, 09. května 2019 - 14:00:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2689
Registrován: 9-2012
Fotil jsem barkase na původních RZ nebo ulici? [lol]

A rapid v České Třebové

vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
transit01
Čtvrtek, 09. května 2019 - 16:56:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2690
Registrován: 9-2012
Nedávno se zde řešili tito již skoro vyhynulý Rumuni. Dnes jeden zastavil skoro vedle mě, a byl ještě v relativně dobrém stavu a s neobvyklou nástavbou. Aneb sjetí dvou ošklivých aut.

vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Pátek, 10. května 2019 - 11:26:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1855
Registrován: 3-2010
Jen tak obrazem z Nového Zélandu


(Příspěvek byl editován uživatelem voy.)
Pátek, 10. května 2019 - 22:25:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4579
Registrován: 11-2006
Že se ještě dají potkat stodvacítky, to beru jako samozřejmost. Ale že potkám dva takové Fiátky, na původních SPZ, v jedné ulici během deseti minut, tak to jsem skutečně nevěřil svým očím..


Mimochodem, oba mají stejné první dvojčíslí...

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Heinrich Koehlermann
Sobota, 11. května 2019 - 00:54:07  
Neregistrovaný host
A oba jsou dlouhodobé turnovské everyday on the road stálice.
transit01
Sobota, 11. května 2019 - 18:00:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2691
Registrován: 9-2012

vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Sobota, 11. května 2019 - 18:23:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 8-2015
Sousedův Mercedes a má Škoda 120 Zlín 2019-05-11
Sobota, 11. května 2019 - 19:29:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 485
Registrován: 7-2017

Neděle, 12. května 2019 - 14:49:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 8-2015
Zlin Lazy 2019-05-12 stary vozik za VW Sharan
Neděle, 12. května 2019 - 18:46:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 345
Registrován: 2-2016
Dlho som sa chystal ho sem poslať no nemal som fotku a v piatok zapózoval jak sa patrí. Vozidlo pravidelne v prevádzke a garážované.
transit01
Pondělí, 13. května 2019 - 20:05:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2695
Registrován: 9-2012
UO

vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Pajzák
Pondělí, 13. května 2019 - 20:23:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2718
Registrován: 6-2015
Vidím, že vodorovné DZ je respektováno v celé republice stejně.
transit01
Pondělí, 13. května 2019 - 21:55:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2696
Registrován: 9-2012
UO u nemocnice je tohle docela klasika a nikdy jsem tam neviděl MP. Nevidím jedinej důvod proč tam ta čára vlastně je, asi proto aby všichni parkovali na placeným vedle. Jestli to byl nejakej děda s babkou na akutní vyšetření tak to asi ještě pochopím

(Příspěvek byl editován uživatelem transit01.)
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Úterý, 14. května 2019 - 22:14:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4580
Registrován: 11-2006
Zřejmě kvůli nedodržení šíře pruhu.
transit01
Středa, 15. května 2019 - 18:47:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2697
Registrován: 9-2012
Taxem si udělal radost. Vzhledem k v ceně, a nedostupnosti jsem je musel mít. Navíc byli skoro za barákem

Už ani nepočítám ty peníze které jsem do toho auta dal [happy] aneb z opravy aby to udělalo stk spíš renovace až menší tuning.
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Mauricio
Čtvrtek, 16. května 2019 - 09:45:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9164
Registrován: 4-2005
Každej kdo má auto, tak musí sypat, nebo spíše házet, dukáty do kanálu. To je zcela normální [biggrin]


A to nejen u těch starších [biggrin]


Ty kola vypadají docela pěkně [ok]
transit01
Čtvrtek, 16. května 2019 - 12:12:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2698
Registrován: 9-2012
Ono když si to člověk udělá doma, má na to nářadí a know how, tak to zas tak moc kromě času a nervů nestojí.


Prilepene sání silikonem k hlavě? Nepřejeme nikomu se s tím potkat. Když už je hlava dole tak mám objednaný i Bosch rozvody. Jinak všude možně různé těsnění a náplně, filtry mám nové taky.
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Sobota, 18. května 2019 - 04:45:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 494
Registrován: 7-2017

Sobota, 18. května 2019 - 20:06:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 497
Registrován: 7-2017
transit01
Úterý, 21. května 2019 - 16:18:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2700
Registrován: 9-2012
Dneska zajímavá náhoda, dvě auta normálně v provozu nezávisle na sobě na parkovišti u plovárny.



(Příspěvek byl editován uživatelem transit01.)
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán