Diskuse » Archiv 2019 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Moravskoslezském kraji » Archiv diskuse Doprava v Moravskoslezském kraji do 23. 06. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Doprava v Moravskoslezském kraji do 23. 06. 2019

dolů
   autor příspěvek
KarosarCZ
Úterý, 11. června 2019 - 20:34:54  
Neregistrovaný host
@Ares1: Dopravu v daných regionech od počátku své historie podporovaly společnosti ČSAD, které se po mnoha změnách staly są Arrivou, TQM nebo Z-Group. Cestovali několik desítek let a zdálo se, že během výběrového řízení se budou chovat čestně a vzlétat pouze ve svých regionech. Veřejná doprava není trh jako každý jiný.
Díky chování dopravců, jako je Vsetín, se stala tak, že bude probíhat v neznámých oblastech a práce v její oblasti může být ztracena. To je naprosto nelogické.
Může vás nechat lhostejný, protože zde nežijete, ale fanoušci namísto fotografování krásných žlutých autobusů TQM nebo různých autobusů Arriva budou muset fotogragować desítky stejného nudného bílého SORova.
Bpee
Úterý, 11. června 2019 - 20:39:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 133
Registrován: 5-2010
Můžeme se hádat, kdo blokuje a kdo kecá.... asi pro všechny bude nejlepší důkaz! Jane Š., předpokládám, že máte fotky. Nemusíte zveřejňovat všechny, ty si nechte pro Policii, ale nějaké foťák v mobilu má snad každý řidič a když vidí protiprávní jednání, které ho omezuje v práci, tak si je ve vlastním zájmu zdokumentuje.
Úterý, 11. června 2019 - 20:39:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6843
Registrován: 5-2005
Stálí plivači na ČSAD Vsetín mě opravdu baví. Co se tak podívat na všechny oblasti a kdo vše se do jich hlásil? A Transdev Vám nevadí, když před prosincem nejezdil nikde? [crazy]
Úterý, 11. června 2019 - 21:04:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 35
Registrován: 3-2019
Ostravák nechci se teď zastávat ani Vsetína ani TQM. Ale upřímně Transdev Morava se zatím vměstnal všude tam kde byla předtím Arriva. A ruku na srdce podle mě je to změna k lepšímu.

Tedy na Bruntálsku určitě. V Ově mají přece jenom lepší vozový park.

(Příspěvek byl editován uživatelem schreieris99.)

(Příspěvek byl editován uživatelem schreieris99.)
Úterý, 11. června 2019 - 21:23:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6844
Registrován: 5-2005
Schreieris99: Nepopírám, ostatně Tarnsdev jsem jen použil jako argument pro to, že taky přišel někam, kde nebyl a úplně stejně bychom mohli argumentovat proti němu.
Úterý, 11. června 2019 - 21:33:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 4-2019
Kdy už konečně všichni ti pisálci pochopí, že žádná oblast není ničí. Že každá oblast se soutěží a může se přihlásit kdokoliv, kdo splní dané podmínky. Že oblast má největší možnost vyhrát stávající dopravce, který má vytvořené zázemí, řidiče, dílny apod. Že možnost poučit se, že svou oblast nevyhraji automaticky, jsme mohli vidět například v oblasti Jablunkovska a Českotěšínska. Že skončit ve své oblasti až na třetím místě, je obrovské selhání manažerů (ředitele?). Nikdy jsem neměl nic proti TQM ale momentální chování nemá už nic společného s dopravou. Této společnosti už nejde ani o řidiče a bohužel ani o cestující. Je mi to líto, ale tuto společnost si budu pamatovat jako společnost, která odešla bez posledního kousku cti. Toť můj první a poslední příspěvek k tématu posledních dvou měsíců. Vaculík }
Úterý, 11. června 2019 - 21:41:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 36
Registrován: 3-2019
Ostravák chápu. [wink]
Úterý, 11. června 2019 - 22:13:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12260
Registrován: 4-2006
v čem to Transdev zlepšil? Novými vozy? To ale by Arriva musela také. Řidiči jsou ti stejní jako u Arrivy.
ad Ostravák zabavná je spíš ta malost těch plivačů. Ale jsou to lidé kteří neumí prohrát. Nic víc.
ad Ozzy váš příspěvek obsahuje pravdu kterou nikdo nechce slyšet.
Já jsem zvědav kdy mi Karosarcz vysvětlí proč Škoda auto nemá celý český trh. Je tady doma.
Bohužel se od těch různých anonymů nikdy nic nedovíte. Pak utečou jak malí kluci od rozbitého okna.
Nevím asi už mají v kalhotech.
O to více si vás vážím Ozzy že kvůli jednomu příspěvku registroval a dokonce se podepsal.
Omlouvám se ale asi máte koule. Zítra přijde jiný anonym pod jiným jmenem a bude nám tady vykládat jak o tom houby víme. Ale žádný z nich opakuji žádný z nich nedal na stůl argumenty které by bylo možno veřejně dohledat. Jenom tvrdí tak to není my to víme že Vsetín vyhrál podvodem. Ale nemají jediný nevyvratitelný argument. Proto také neuspěli u UOHS a pokud jdou s tím samým k soudu tak se akorát ztrapní.
Ano společnost TQM si teď budou pamatovat okolo jako společnost bez cti.
Ale oni si neuvědomují že si kálejí na vlastní hromadu. Mají ještě nákladní a logistickou činnost a když se zákazníci dovědí o těch problémech budou velmi opatrní. To je ekonomie jak to nedělat.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Kočkopes
Úterý, 11. června 2019 - 23:14:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 866
Registrován: 10-2017
Všem, kteří nám zde vypráví, jak TQM svým úmyslným blokováním podrývá úsilí Vsetína zajišťovat dopravní obslužnost - vydejte důkazní materiály (fotky, videa), jinak vám to nikdo neuvěří a z vaší strany o bude jen snaha poškodit konkurenci. Reputace TQM by byla v tom případě trošičku pošramocená, netvrdím, že toto je správně. Je to samozřejmě trochu přes čáru. Ovšem stále stojím na straně žlutých.

Ozzy:
"Že skončit ve své oblasti až na třetím místě, je obrovské selhání manažerů (ředitele?)."
Není to selhání. Je to důsledek toho, že cizí firma strká rypák tam, kde nemá co dělat, její manažeři provedou záhadné machinace s čísly a najednou si cizí firma nahrabe obří počet zakázek. TQM podalo svou (dle mého názoru poměrně přijatelnou) nabídku, do které byly zahrnuty výplaty pro řidiče (které se měly postupně zvyšovat) a částečná obnova vozového parku, což je nějakých 30-40 vozů. Vsetín podal nižší nabídku, do které byly zahrnuty (údajně) vyšší platy (které by stejně tak měly s postupem času růst) než u TQM a ne částečná obnova, ale nákup kompletního vozového parku (dvojnásobný počet vozidel!!!). A na nákup 80 vozů je potřeba částka, kterou jen tak někde na ulici dokáže najít pouze bývalý ministr zdravotnictví Rath. Jak je možné, že Vsetín dostane méně peněz a je schopen je dát na větší výdaje? Tady mi něco nesedí a to je základ mého názoru, že pánové od Vsetína jsou šejdíři a podvodníci a celé jejich kšefty jsou jeden velký švindl.

Řidiče TQM bude firma živit jak si oni myslí. No pár dní jo ale až bude majitel přepočítávat korunky půjdou.
Nemáte pravdu, ovšem nejsem zaměstnanec TQM a tudíž nejsem kompetentní se k tomu vyjadřovat.

Upozorňuji, že se jedná zčásti také o mé subjektivní názory.
Středa, 12. června 2019 - 00:46:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 439
Registrován: 8-2010
Pro změnu několik fotek nových vozů v oblasti Frýdecko-Místecko



Středa, 12. června 2019 - 09:14:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12261
Registrován: 4-2006
Ad Kočkopes jak strká rypák.
Nemá cenu ti to psát 100x když to zjevně stejně nechápeš. Že stejně nemluvíš o ČSAD Havířov, Transdevu, TQM která strká rypák na Hlučínsku.[jo tam se to dá omluvit sorry jako] Navíc se mohli přihlásit i jiné firmy. Zkus pochopit, že kraj musí připustit do soutěže všechny, kdo splní kvalifikační podmínky. To je za zákona. Kraj si nemůže říci, že TQM mi odvádí dobrý služby, tak nic měnit nebudu. Nejde to je to porušení pravidel, která přinesla EU a členské státy to respektují.
Škoda že mi neodpovíš na otázku kterou jsem sic nepoložil tobě Ale proč sem strká rypák koncern PSA, Hyundai atd.
Jinak účastníci si spočítali svoje náklady a dali cenovou nabídku. Ta je vidět až ve chvíli kdy se otevírají obálky. Navíc to je za účasti právníka nebo to celé zajišťuje právní kancelář.

A o těch penězích jak píšeš to nechám na tobě zjistí si to u někoho komu to uvěříš. Je to ale velmi prosté.

P.s. Nepíšu že jsi zaměstnanec TQM ale podnikatel je, aby tvořil zisk. Sobě. Jestli si někdo myslí, že bude podnikatel bude zaměstnávat lidi, kteří budou doma sedět a čekat až vyhraje soud který se bude táhnout léta s nejistým výsledkem je na omylu. Řidičům začne přidělovat práci, pokud ji pro ně mít nebude, budou odejiti.
Neviděl jsem podnikatele, který by pro lidi pořádal charitu.
To je realita tak to prostě funguje. Je to stejné firmě klesnou zakázky co nastane? Propustí lidi s krátkou smlouvou, agenturní, problémové a pak holt sahá na ostatní.
Kvůli zaměstnancům se přece majitel nezrujnuje.
Skoro mi přijde, že TQM je hvězdou trhu, platy tam mají vyšší než ve Škodovce, majitel jim dal benefity ročně, jak pro managery.
Hm no tak tak to není že.

Ad to blokování trochu pošramocená.? Velmi. Pokud se to děje a zatím mám indicie že ano, tak prvně to budou muset řešit lidé, kterým to přísluší. Nikoliv my zde. Ono to nebude jen spor mezi dopravci, ale líbit se to nebude ani majiteli, který provozuje plničky plynu. On totiž má v tom svůj byznys.
Ale jak říkám nechme to lidem, kteří to mají řešit.
Můj názor je, že pokud to někdo dělá já to totální d....
Ale očekával jsem to. Očekávám, že boj ještě přitvrdí. Jediný kdo na to doplatí jsou cestující.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Středa, 12. června 2019 - 10:57:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 272
Registrován: 11-2012
Tak někteří lidí to nikdy nepochopí, že je zde nový dopravce a vždy něco vytáhnou aby diskuze nestála. Kraj udělal výběrové řízení, jak to tady čtu, do toho vyběrového řízení se mohl přihlásit kdokoli. Ano vyhrál jiný dopravce, dal lepší nabídku, kde vzal další peníze na nákup nových vozidel se nikdy nedozvíme. Chápu že dopravci, který jezdil v dané oblasti několik let a měl i slušný vozový park se to líbit nebude, ale nezbývá nic jiného než se s tím smířit, což dopravce nechce, ale chápu to. Pak je tu další možnost a to zkusit to za pár let se přihlásit znovu a zkusit to znovu, pokud jsem tady dobře četl, tak dopravce úplně končit nebude a bude mít ještě nějakou oblast, takže nějaká šance tady je za těch pár let. Mě překvapuje jedna věc ČSAD Vsetín do oblastí mimo Vsetín nakupuje nové autobusy, ano je to součást výběrového řízení, a v okolí Vsetína vozí lidi ještě staré Karosy a SORy. Vím že při výběru nového dopravce rozhoduje každá koruna, možná i halíř, ale kraj by měl si o tom dopravci něco zjistit, podívat se a říct např. tento dopravce má zastaralý vozový park, obnova vozového parku postupuje pomalu a tento dopravce nám tady chce nabízet služby ? , pak už by to byl boj mezi ČSAD Havířov a TQM, tihle dva dopravci mají slušný vozový park a poměrně často ho obnovují, ale v dnešní době je to vše o penězích, hlavně že se někde nějaká koruna ušetří. My si tady můžeme max. stěžovat a nadávat si, ale stejnak to že na Opavsku je nový dopravce nevyřešíme, to si budou muset mezi sebou vyřešit ti nahoře co tu moc na to vyřešení mají. Prozatím je to na cestujících zda budou s novým dopravcem a jeho vozovým parkem spokojeni.
Středa, 12. června 2019 - 11:09:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 2-2017
lukas5: Ve Zlínském kraji má ČSAD Vsetín přestárlý vozový park z toho důvodu, že se tam plánovalo VŘ na dopravce, tak už oni nekupovali nové vozy. VŘ mělo zpoždění, pak ho zrušil ÚOHS, tak současný vozový park ještě nějakou dobu zůstane.
Elektrobusy SOR - to nejlepší v Ostravě [ok]


VYPRAVENOST OSTRAVA
Středa, 12. června 2019 - 16:58:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12263
Registrován: 4-2006
Ad lukas5 vzali je v bance která jim je půjčila.
Takto podniká každý podnikatel. Konečně sám jste psal.,že děláte v Nošovicích tedy i Hyundai má úvěry u bank.
Pochopitelně máte pravdu že vyberko proběhlo někdo je vítěz někdo je poražený. Je vidět že vy rozumíte pojmům.
Další vyberko dané oblasti bude za 10 let. TQm vyhrála nyní Hlučínsko takže tam bude jezdit. Teď musí dostat čas na přípravu.
Proč nenakupuje na Zlínsko?
Prvně je k tomu vede to že nemají smlouvu na dlouhou dobu a tudíž banky vám na takové podnikání nic nedají. Cash nikdo nemá. I TQM nakupuje vozy přes úvěry.
Já TQM v jednom chápu. Nakoupili vozy a musí je platit. Pokud je odstaví platí je dal ale vozy nic nevydělaji. Mají možnost je někomu pronajmout, prodat atd, jenže to už bude vždy ztráta.
Dám vám příklad Hyundai také nepostavil fabriku aby se chodil na ni dívat.
Bohužel kraje mají velké problémy s vyberky. Někde se to zruší, jinde ještě ani nic nestačili vypsat.
Vlastně nejlépe to jede v Jihomoravském kraji.
Tak jak to píšete to nefunguje.
Kraj stanovuje podmínky tedy pokud řekne že chce jen nové vozy tak dopravce musí plnit. Na to minulost nemá vliv. To je problém TQM oni si věřili natolik že vyhrají proto ty vozy koupili.
Ono i podnikat se musí umět.
Znám jednoho místního podnikatele skoro s 200 kamiony působnost po celé ČR. Když jsme tak seděli pokecali jsme o jeho podnikání. Kamion nový kupuje jen když ví že pro něj má práci. Jak říkal nikdy sem nekoupil ani kolo bez práce. A také se mu daří firma jede a roste.
Ale jak říkáte jedinou možnou cestou je soud který rozhodne. Ale rozhodně nebude rozhodovat na základě toho že někdo je v oblasti 20 let jaký má Vozový park.
Rozhodnou pouze fakta.
Ale je vidět že s vámi má diskuse smysl protože vnímáte pojmy nikoliv dojmy.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Středa, 12. června 2019 - 19:39:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 10-2003
Společné tankovaní, Benzina Ova - Poruba:

No plnilo se mi to pěkně pomalu, dával jsem to zavinu tomu autobusu, ale přítomný technik z Innogy říkal, že za to může i to vedro. Zároveň, řidič popisoval praktiky některých řidičů TQM a musím říct, že Jan Širc tady úplně nelhal. Zároveň ale taky vykládal o problémech s tankovaním, jak to vychází tak tak, jízda bez klimy aby vyšel plyn... borec z Innogy tvrdil, že od příštího týdne by měl být problém vyřešen.
Shrnul bych to takto: na jedné straně řidiči (resp. Zbylé trosky co tam zůstali) TQM dělají problémy..
Na straně druhé nepřipravenost ze strany dopravce (kraje??) co se týká parkování, otáčení, tankovaní. Prý už něco musela řešit MP.
Někdo čte na záchodě noviny, já čtu K-Report.
Používejte reflexní prvky!!
Širc kecá
Středa, 12. června 2019 - 21:21:42  
Neregistrovaný host
Jane Širci, minimálně dva zdejší stálí přispěvatelé vás vyzvali k doložení důkazů o blokování autobusů TQM na plničce. Kde jsou nějaké fotky, určitě to muselo být pro vás sousto, které jste si zvěčnili. Nebo je vše trochu jinak?
A vůbec v čem zase to TQM škodí? Že od nich nechtějí odejít šoféři do toho vsetínského mrdníku co tady v Opavě ČSAD předvádí, nebo co? Že je nepustili na vlastní pozemek se otáčet? Že jim nevybudovali čerpačku plynu v Opavě?
Středa, 12. června 2019 - 21:54:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2956
Registrován: 2-2009
"....Ale upřímně Transdev Morava se zatím vměstnal všude tam kde byla předtím Arriva....."

Bohužel s novostarým vedením. Odkud se asi tak vzalo? Také možná proto to "vyhrál". Spokojenost možná tak z hlediska cestujících s novými vozidly, ovšem otázkou do kdy. SOR je prostě SOR a časem to bude stejné s těmito vozy jako všude.
Středa, 12. června 2019 - 22:16:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2064
Registrován: 1-2005
Krátce ke Zlínskému kraji: ČSAD Vsetín má dnes smlouvu s krajem do konce tohoto roku. Logicky, žádný podnikatel by v takové situaci žádné nové vozy nekupoval.
Tankování: Díky za fotku toho, jak tankujeme v Pustkovci na Benzině. Toliko k informacím, že "paní z Benziny říkala, že to nejde." Samozřejmě, že s tankováním jsou problémy. Uvědomte si, že teprve 3. den tankujeme naplno obrovské množství vozů. Můžete si to plánovat jak chcete, ale teprve skutečný provoz ukáže, co je nebo není infrastruktura schopna pojmout. Některé plničky jsou silnější, některé slabší. Až praxe ukazuje, kolik je kde možné natankovat a samozřejmě na to ve spolupráci s dodavatelem plynu reagujeme. Nevím tedy, čemu se všichni diví.
K blokování: Nebyl jsem tam osobně, ale byl jsem informován obsluhou stanice, že k tomu došlo, a že naše autobusy dočasně musely tankovat na ulici Ruské. Nemám důvod jim nevěřit.
Otáčení: Ve výběrovém řízení s točením u TQM jízdní řády počítaly. TQM se vyjádřilo negativně v licenčním řízení začátkem května 2019. Čili moc času na řešení nebylo. Ale toto není konečný stav, s městem připravujeme řešení.
Širc kecá
Středa, 12. června 2019 - 22:45:47  
Neregistrovaný host
Takže Širci vy lháři ulhaný. Už couváte, co? Já vím přesně jak to bylo na té plničce. Nebyl to autobus TQM, ale Transdevu, nebylo to na Plynární, ale u globusu. Takže vše co jste tvrdil, byla jedna velká lež.
Ve skutečnosti to bylo úplně jinak. Autobus Transdevu přijel ke globusu na plnicku jak měl podle naplánovaného harmonogramu na plničce, který má Vsetín s Transdevem dohodnutý. Ale mimo plán tam čerpal a tím pádem blokoval bus Vsetína, takže transdev musel čekat až na něj přijde řada. Pak začal čerpat ale protože nebyl tlak díky tomu předchozímu vsetínskému mimo plán, tak tam čekal hodinu, až přijely další tři vycucnute plynové sorky Vsetína, kteří se domáhali taky trochu toho krmení. A vzniknul konflikt.
Klidně si Šircovi věřte co chcete. Já jsem mluvil přímo s šoférem co byl na místě činu.
Čtvrtek, 13. června 2019 - 00:43:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2065
Registrován: 1-2005
Anonymní profil: Pitomcům neodpovídám, ale pro tentokrát udělám výjimku, byť na vaši ulhanou reakci už nebudu reagovat.
Rozhodně se jednalo o plničku na Plynární. Kdyby to totiž byla plnička u Globusu, tak by nás neposílali na Ruskou, ale na Plynární. [wink]
Čtvrtek, 13. června 2019 - 00:52:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12265
Registrován: 4-2006
Širc kecá milý pane jste pouhý anonym takové malé nic, zkuste se nám tady představit. Asi na to nemáte koule co?
Proč to máme věřit vám? Bojíte se že. Pište klidně dál, ale jste opravdu ...... doplňte dle libosti.
přeji vám pěkné dny.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Širc kecá
Čtvrtek, 13. června 2019 - 06:35:15  
Neregistrovaný host
Proč pitomec, jen proto že vám pravda není po chuti nebo proto že vystupují anonymně? Proto musím být hned pitomec?[biggrin]
Já vás nazývám lhářem, protože tim jste. Bylo to na Pustkovci. Mě je úplně jedno kde vás kdo posílal a proč. To jsou zase vaše uhýbací kličky.
Čtvrtek, 13. června 2019 - 07:46:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12964
Registrován: 11-2002
Proto musím být hned pitomec? - proto ne... [nene]

Já jsem mluvil přímo s šoférem co byl na místě činu. - takový typický "očitý svědek", kterých třeba na Nově vidíme mraky. Slyšel jsem ránu, tak jsem byl podívat a viděl jsem dvě auta v sobě... [crazy]

Jinými slovy - to, co tady zastánci TQM předvádí způsobilo jen to, že znechutili snad všechny, kteří jim třeba i mohli fandit. Předvedli ukázkový příklad nasr.ní si do vlastního hnízda, tohle by jeden pohledal. Tady je to možno sledovat on-line a neustále se ta smrdící kupa vrší... [ko]
Čtvrtek, 13. června 2019 - 23:22:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 299
Registrován: 5-2007
Širc kecá: Vážený pane dojmolháři, nepletete si náhodou Vaše "zaručené informace"? Vůbec bych se nedivil, kdyby konfliktů v současné situaci bylo více, tudíž mohl jeden bus blokovat jednu plničku, zatímco se odehrávala Vámi popisovaná situace jinde.
Faktem je, že ČSAD Vsetín to v Opavě rozjela téměř bez problémů. Pokud se podívám na začátky nových dopravců jinde, málokdy to ze začátku takto bez problémů fungovalo.
Lze dodat, že je to i přes nátlak TQM. O různých prasáckých taktikách, kterých se šoféři TQM v posledních dnech dopouští, prosakovaly informace mezi dopraváky předem, blokování různých ulic a plniček je tedy něco, co se od nich očekávalo s předstihem a pokud o nich informuje doktor dopravy, mám tendence mu věřit spíš, než anonymnímu diskutérovi, za nějž nejspíš jeho světonázory píše vedení TQM.
Upřímně jsem Vám dříve fandil, ale po událostech ostatních dnů jsem velmi rád, že vedení Zlínského kraje výběrko zprasilo a tudíž bude šance takové dopravce na našich silnicích nepotkat.
Faktem je, že "čestná a spravedlivá" výběrka dle metru EU jsou prostě špatná a do krajů skrz celou republiku vnáší nepořádek. Na druhou stranu to byla asi jediná šance, jak zabránit "kupčení" se zajištěním ZDO, která byla dříve běžná. Pokud TQM nebylo schopno vyhrát "svou" Opavu ani přes veškeré příznivé skutečnosti, které k tomu mělo, nezbývá Vám, než hledat možnosti v jiných výběrových řízeních. Zároveň je však nutno dodat, že podobných prasáren, jakých se tato firma v Opavě a okolí dopouští, se ostatní končící dopravci v jiných oblastech vyvarovali, což také o něčem svědčí.
Mé stránky: www.dopravadszo.blog.cz

!!!ZSPD rulez!!!
Web s prezentací Zlínského spolku přátel dopravy

Děkuji všem, kteří se na činnosti nemalými zásluhami podílejí.
Pátek, 14. června 2019 - 17:20:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7634
Registrován: 2-2006
Havířov začal nabízet v hromadné dopravě připojení k internetu
ppkk
Sobota, 15. června 2019 - 11:28:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 484
Registrován: 11-2014
Jen moje krátká první zkušenost s ČSAD Vsetín na Opavsku: Spoj jel na čas, klimatizace fungovala, WiFi taky fungovala. Běžný cestující nemůže nic říct.
Solaris Urbino 12 7753 DPO [jidlo]
Honza Pánek
Sobota, 15. června 2019 - 13:47:21  
Neregistrovaný host
Ppkk...šťastný to člověk. To já takovè štěstí neměl,když jsme si najeli o 10 km navíc,protože jme jeli špatným směrem.
Sobota, 15. června 2019 - 14:50:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12267
Registrován: 4-2006
otázka pane Pánek zda je to pravda. A i kdyby byla člověk se nemůže splést? Vy jste dokonalý ve své práci? Ti řidiči tam v životě třeba nebyli. Chápu kdyby to byli řidiči JEDINÉHO SPRÁVNÉHO tak ty se nikdy nespletou.
Mám osobní zkušenost jel jsem jednou s řidičem který jezdil linku 10 let a pak stačí jediné zamyšlení a místo na Prahu jel na Ústí. cestující mlčeli mysleli si že je nějaká objížďka. Když byli u Jablonce n Jizerou 15 km mimo tak se začali všichni divit.(včetně mě)
Řidič si to uvědomil musel se vrátit a najet na správnou trasu. Podle lepších lidí ho ihned zastřelit. Stačí jen trochu tolerance.
Zkuste vy jít dělat nějakou práci a hned první den musíte podat maximální výkon. Ono se to dobře žvaní lidem co dělají h....

(Příspěvek byl editován uživatelem ares1.)

(Příspěvek byl editován uživatelem ares1.)
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Honza Pánek
Sobota, 15. června 2019 - 19:34:50  
Neregistrovaný host
Pane Ares . mi je celkem jedno kdo jede. Já jel ke kolegovi do kunčic a a utobus se prý objevil.na cestě na nějaké slušovice nebo tak nějak. Pak ho navedli toť vše.
Sobota, 15. června 2019 - 20:15:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12268
Registrován: 4-2006
Sice z toho nic nevím, neb textu nerozumím, ale to je moje chyba.
Slušovice znám jediné a ty jsou u Zlína.
Nic víc, nic míň.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Honza Páne
Sobota, 15. června 2019 - 21:46:47  
Neregistrovaný host
Promiňte byly to Služovice. No ale stejně to tu máte zajímavé v Novém jičíně to neznám.
Sobota, 15. června 2019 - 22:09:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12269
Registrován: 4-2006
Ok. V pohodě.
Chápu správně že se jednalo o linku v Novém Jičíně?
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
freda007
Sobota, 15. června 2019 - 22:12:18  
Neregistrovaný host
Proč by se nemohl splést řidič jedoucí trasu zřejmě poprvé, když se splete stěžovatel "slušovice"- Služovice.
Honza Pánek
Sobota, 15. června 2019 - 22:43:56  
Neregistrovaný host
Chlapi mi to je u p.....e ale prostě jel jinudy . Jestli to máte u řiťele i vy tak já taky
,ale asi to není košer ne?
Sobota, 15. června 2019 - 23:09:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 338
Registrován: 3-2015
Mě spíše "dojímá" to, že máte pořád všichni tu sílu se tu hádat a dělat tu diskuzi o Vsetíně a TQM.
Pošpiňovat se tu navzájem a pohoršovat jednu firmu od druhé, neboli udělat tu jednu firmu horším než je ta druhá a naopak. Smiřte se s tím, že to prostě dopadlo tak, jak to dopadlo a nechte to už konečně být.
Cestujícím je jedno jestli pojede žlutý, nebo bílý autobus, stejně s ním pojedou, pro ně je to jen nějaká firma s autobusy.
Sobota, 15. června 2019 - 23:31:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12270
Registrován: 4-2006
košer to není a nikdo to neříká. Na příkladu sem ti dal že se může splést i řidič který linku jezdí léta. Je to jen a jen člověk. Kolikrát i nějaká změna Jř může přinést komplikace.
A otočit bus a auto je rozdíl auto otočím ve kdejakém vjezdu bus s 12 metrama už to má těžší.
Také jsem byl svědkem takové příhody kdy na jeden spoj najeli 2 autobusy. Oba opět řidiči s praxí.
Jelikož se na lince střídali 4 a každý s vlastním busem tak je to ani nenapadlo. V garážích se ráno v půl pátý potkali pozdravili připravili bus a vyrazili. Až na autobusáku se cpali na stejné stanoviště. Jeden totiž se blbě podíval a zjistil že má nástup na směnu až půl osmý. Odcouval ze stanoviště na odstavné místo a zaujal polohu ležícího střelce. Dispečer ho probudil 20 minut po tom kdy už měl být pryč. Lehnul a usnul. V té době ještě nebyli mobily takže dispečer kýval s autobusem aby ho vzbudil.
Bohužel jsou to jen lidé bez ohledu na dopravce.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Kočkopes
Sobota, 15. června 2019 - 23:50:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 869
Registrován: 10-2017
Tady nejde o to, že se jednou za čas někdo splete, že to udělá každý. Vsetín je přece dokonalý a nejlepší a byl na všechno perfektně připraven, vůbec to nebylo šité horkou jehlou a rozhodně nebylo třeba na poslední chvíli látat personální díry v oblasti řidičů, tak jak je možné, že řízek odněkud z česko-německých hranic vůbec neví, jestli má v Jezdkovicích odbočit na Litultovice nebo na Dolní Životice a nebo v horším případě že vůbec neví, kde vlastně je a jestli náhodou už není v Polsku?
Neděle, 16. června 2019 - 09:04:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12271
Registrován: 4-2006
ad Kočkopes a to napsal kdo že je Vsetín dokonalý? Každý rozjezd má své problémy.Jediní kdo o sobě pořád tvrdí jak jsou dokonalí jsou jiní.
Já si počkám až bude TQM rozjíždět Hlučín jestli to bude vše úplně bezvadný.
No nebude. Líbí se mi jakspousta lidí vyžaduje jak to má být skvělé. Jo proč ne. Ale já bych chtěl vidět jejich práci jestli je tak skvělá.
Řidiči mohli přejít, nechtěli mají na to PRÁVO. Dopravce si poradil což tady spousta lidí prorokovala že neseženou řidiče. Teď jim spadla čelist když jezdí. Tak hledají jiné důvody.
Typická česká vlastnost hledat důvody proč to nepůjde než hledat řešení jak to půjde.
Je to už jen kňourání za prohru kterou si zavinila TQM sama.
Na jižní Moravě se měnili dopravci a nic se nestalo, Když se měnili v okolí Třince nic se nestalo.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Neděle, 16. června 2019 - 16:01:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2957
Registrován: 2-2009
Otázečka k řidičům TQM, u Transdevu jezdíte místo těch 60%? Jakto, že se tam lítáte, a jinde se bráníte. Že by byly potřeba korunky? Jste už s tou válkou směšní.
Středa, 19. června 2019 - 19:19:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2066
Registrován: 1-2005
910126 v nových barvách.
Kuzl
Středa, 19. června 2019 - 21:47:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1540
Registrován: 9-2006
Jan_Širc: v závazku nebo komerčně?
Středa, 19. června 2019 - 21:56:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2067
Registrován: 1-2005
Komerčně.
Kuzl
Středa, 19. června 2019 - 22:07:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1541
Registrován: 9-2006
Jan Širc:[ok]
Čtvrtek, 20. června 2019 - 16:00:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10364
Registrován: 12-2009
U takového busu by se vyjímal přívěs na kola.
Čtvrtek, 20. června 2019 - 17:05:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 154
Registrován: 1-2017
910126 v nových barvách
Tak ještě Karlovice, třeba Transdev a budu spokojen. Když to zeleno bílí nechali z vlastní hlouposti ladem. [kladivo]

Mimochodem, ti z vás, kteří by se chtěli podívat do zázemí právě zeleno bílých mohou navštívit poněkud netypickou stránku, případně si kliknout třeba sem, či zde ... [auto]
náhradní Kočkopes
Čtvrtek, 20. června 2019 - 18:26:36  
Neregistrovaný host
Jakým způsobem je vlastně možné se dostat do garáží ČSAD? Má zkušenost z různých podniků je taková, že někde postačila domluva na místě, jinde bylo nutné dát vědět předem a vypsat povolenku, ale v některých případech se o nějakém vstupu vůbec nechtěli bavit.
Čtvrtek, 20. června 2019 - 21:57:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7665
Registrován: 2-2006
Na stránkách kraje byl zveřejněn 2. dodatek k Plánu dopravní obslužnosti území Moravskoslezského kraje na období 2017 – 2021, červen 2019. Odkaz je zde.

Mimochodem na str. 16 je řešena dálková linka Ostrava - Šumperk, která zde byla před nedávnem probírána.
Čtvrtek, 20. června 2019 - 22:51:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2068
Registrován: 1-2005
Ohl: To by to musel buď někdo dotovat nebo by cena přepravy kola musela být ve stokorunách.
Pátek, 21. června 2019 - 00:45:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 155
Registrován: 1-2017
Jakým způsobem je vlastně možné se dostat do garáží ČSAD?
Předpokládám, že podle některých fotek (a informací u nich) půjde o zaměstnance. A tak by se dalo pokračovat ...
Pátek, 21. června 2019 - 08:44:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10366
Registrován: 12-2009
To by to musel buď někdo dotovat nebo by cena přepravy kola musela být ve stokorunách.
Samozřejmě pořízení přívěsu je relativně velká položka. Každopádně by měl mít bus přidanou hodnotu třeba v tom, že si před odjezdem z hor může dát cyklista pivo. A proto ho použije.
Jinak do Bílé (obecně dál za Ostravici) auto.

Kromě toho je odjezd zpět dost brzo.
Snad to důchodci využívají.
náhradní Kočkopes
Pátek, 21. června 2019 - 11:05:32  
Neregistrovaný host
DeadFish:
"Předpokládám, že podle některých fotek (a informací u nich) půjde o zaměstnance. A tak by se dalo pokračovat ..."

Asi to bude pravda, i když mě nejdřív zmátla ta polština.
Pátek, 21. června 2019 - 11:41:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12978
Registrován: 11-2002
Mohl tam s někým být...

Obecně to bude jako v nějaké fabrice. Někde to jde, jinde holt ne...
Mhdfmov
Pátek, 21. června 2019 - 12:47:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 429
Registrován: 2-2011
Na instagramu jako pan.w_krawacie, určitě se vyplatí sledovat. [wink]
Pátek, 21. června 2019 - 15:45:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12282
Registrován: 4-2006
Ad Ohl tak není řešení jen vozík.
Držák na kola ČSAD Vsetín s úspěchem používá na Rožnovsku.
A tady by to bylo zajímavé řešení.
Ale každopádně kraj se k tomu má postavit a turistické trasy rozvíjet místo vymejšlení vodíku, podpory letiště atd.
Vzorem turistických linek jsou Krkobusy, a linky Českým rájem.

Když se chce jde to.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Sobota, 22. června 2019 - 21:00:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 93
Registrován: 4-2019
Semolina:
"Na stránkách kraje byl zveřejněn 2. dodatek k Plánu dopravní obslužnosti území Moravskoslezského kraje na období 2017 – 2021, červen 2019. Odkaz je zde. "
Poněkud zvláštní je zahrnutí obsluhy Petrovic u Karviné, která při nedávných VŘ zůstala jaksi "na ocet", do Havířovska. Ví někdo, proč linky 870537 a 870538 nebyly soutěženy v rámci Karvinska?
Sobota, 22. června 2019 - 21:29:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 5-2004
Stejně jako 533, 540, 583 nebyly v Karvinsku a možná taky proč část linek 36x nebyla ve Frýdecko-Místecku...
Je to proto, že na těchto a dalších linkách jezdí vozidla spolufinancovaná z dotačního programu, jehož udržitelnost končí s koncem roku 2020.
Nicméně možná ty Petrovice skutečně v Havířovsku nebudou. Dle smlouvy je v každé vysoutěžené oblasti v průběhu plnění zakázky možné navýšit (nebo snížit) dopravní výkony až o 30 %.
Neděle, 23. června 2019 - 11:02:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1478
Registrován: 2-2017
Tommas: Jak je pak možné, že když udržitelnost dotací končí s koncem roku 2020 (tím chápu 31. prosinec), tak se na Havířovsku začne jezdit dle nové smlouvy o dva týdny dříve, kdy bude celostátní změna JŘ?
Elektrobusy SOR - to nejlepší v Ostravě [ok]


VYPRAVENOST OSTRAVA
Neděle, 23. června 2019 - 20:02:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 5-2004
Os98: A kdo říkal, že to tak bude?
Neděle, 23. června 2019 - 21:19:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1479
Registrován: 2-2017
Tommas: Protože jsem si to tak celou dobu myslel a mám takový pocit, že tu už někdy zaznělo, že Havířovsko bude od prosince 2020. Ale čím to bude později, tím lépe, SORky, co tam teď jezdí, mi budou chybět.
Elektrobusy SOR - to nejlepší v Ostravě [ok]


VYPRAVENOST OSTRAVA
Neděle, 23. června 2019 - 22:49:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10368
Registrován: 12-2009
Držák na kola ČSAD Vsetín s úspěchem používá na Rožnovsku.
A tady by to bylo zajímavé řešení.
Ale každopádně kraj se k tomu má postavit a turistické trasy rozvíjet

Držák na kola je jen částečné řešení pro pár lidí.
Nicméně nejen na té konkrétní lince by se aspoň to mohlo rozšířit.
Ovšem než to někoho z ČSAD napadne (že by to přednesl na kraji), asi už to nebude brzy potřeba.
Právě proto, že se k tomu kraj staví čelem a nabíječky z krajských dotací na elektrokola přibývají docela rychle. Stejně jako jejich majitelé.
Ty, co chtějí ušetřit nezáživnou cestu pod hory, bez problémů použijí vlak. Nebo auto.