Diskuse » Archiv 2019 » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Archiv diskuse Pražské autobusy do 25. 02. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Pražské autobusy do 25. 02. 2019

dolů
   autor příspěvek
Neděle, 10. února 2019 - 20:06:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 705
Registrován: 11-2008
Tak z této diskuze jsem v šoku.
Žil jsem v Praze jako náplava 5 let. Ano, nejhorší rodič ultras magor z linky 375 mi vyhrožoval likvidací. Jeden dement za pět let.
A teď tady v diskuzi?!

Jsem úplně stejné hovno patrně, když letím do Izraele, na Kanáry, do Anglie, Itálie, nebo na Ukrajinu?
Sorry ale nikdy jsem se nesetkal s přístupem, který tady kdo popisuje. A to ani v Charkově.
Jediné co se naučím v cizí řeči je Ahoj, děkuji, prosím a na zbytek mám angličtinu.

Není to tím, co sem lítá za lidi. Vesměs i ta šmucka co přiletí Wizzairem má v hlavě méně nasráno, než místní, kteří svou majoritou mají zastoupenu většinu i z hovnomozků.

Good luck, kluci. Já měl vždy za to, že když poskytuji služby odplivnu si bokem a ne přímo do ksichtu zákazníkovi.

Jo a ještě něco. Přistěhoval jsem se do Katowic. Sice polsky mluvím jak česky, ale neznám reálie. Vyřídit plyn, koupit si jízdenku na správnou zónu, použit příměstský vlak, pochopit parkovací tarif... ale vždy mi i v regionu “tupých horníků” poradí.
Pane tvůrčí, se vší pokorou k Vašemu dílu, Vám však musím oznámit, že mne trápíte více, než mi přinášíte radosti. Opravdu si nestěžuji na radost, kterou jste pro mne napsal doposud, ona byla nečekaná a přinesla do mého příběhu zvláštně barevné odlesky ze všech koutů, ze kterých mohla.
Emil Švec
Neděle, 10. února 2019 - 20:43:19  
Neregistrovaný host
Firmu až na výše zmíněnou existenci, mám za profesionály. Jezdím denně s vozy této firmy a neměl jsem nejmenší problém, i zprostředkovaně. Proto mě zaráží stav vozu 1783. Koneckonců je tu přítomen zaměstnanec Ropidu (či je mu blízko), tak třeba to nechá prověřit.
Lc_736__c_954
Neděle, 10. února 2019 - 21:04:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6320
Registrován: 6-2006
Jahu:
"Spíš mě překvapuje, že řidiče, který otevřeně ukazuje svůj postoj k "RU, UA a PL", nasazuje zrovna na linku obsluhující sklady, kde lidé těchto národností pracují / otročí."
Jestli ono to nebude tak, že právě chování těchto pracovníků / otroků ve voze v řidiči vyvolalo tento vztah k výše uvedeným národnostem... [uhoh]
Neděle, 10. února 2019 - 22:31:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 438
Registrován: 7-2017
A to je takovy problém hodit do busu na 119 označovace s možností koupi jizdenky na kartu? Souhlas, že dávno na letiste mel jezdit vlak, ale jelikoz na nem chteji vsichni vydelat, tak na nej zatim nejsou penize, ktere se radeji hodí na nesmysl zvany placena zóna mezi T1 a T2, tohle by nedal ani Cimrman.
Drtiva vetsina provozu MHD funguje s placenim u ridice a vetsina mest ve svete nemá MHD. Kuprikladu zastávka T2 z centra je totálne mimo protoze je na konci budovy, ve ktere nic není a než se dostanete k odletove hale, tak se jeste hezky projdete. Spiš tohle by chtelo prekopat.
Ml636
Neděle, 10. února 2019 - 23:21:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5968
Registrován: 11-2006
Koukám, že už si nemusím plácat játra, když jste to tomu hulvátskému trollovi LKPR vysvětlili za mě. Díky.

P. S. I kdybych mluvil anglicky jako rodilý mluvčí, tak DPP mě neplatí za jazykovou vybavenost, nemám v popisu práce používat cizí jazyk a nejsem za to placen.
Občas, když mám dobrou náladu a když se cizinec chová slušně a není na něm na první pohled vidět, že se sem jel jenom ztřískat jako dobytek za levný peníz, tak mu poradím a jakožto zběhlý Evropan, základy i v několika jiných jazycích.

Koneckonců, naši práci nikdy nikdo neocení, ani vedení DPP, ani naši přímí nadřízení, jsme pro ně jen čísla, kterýma se zaplácne vypravenost. Pokud to číslo nejezdí z volna a nebouchá 250 hodin měsíčně, je to špatné číslo. Včera jsem jezdil linku bez hajzlu a tekoucí vody, dneska obraty jedna minuta na jednom konci, zítra opět část linky bez normálního hajzlu a vody, v úterý celá linka bez normálního hajzlu a tekoucí vody. Silnice roztřískané, nikdo nic neřeší, většina autobusů starších pěti let, v rozendaném stavu. Velká část diagramů stylem: 4-V-4-VV-4-V-4-V-2-VV-3-V... takže z práce přicházíte ztřískaní jako píšťala (aspoň teda já), soukromý život v troskách, volno sotva stačí na to se před otočením dospat. Neustálé sliby, neustálé nářky, co všechno nejde. Takže proč by měl být jakýkoliv řidič příjemný, nebo dělat něco navíc? Jednoduchá otázka. Proč?

(Příspěvek byl editován uživatelem ML636.)
Rebel Yell
Pajzák
Pondělí, 11. února 2019 - 00:01:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2437
Registrován: 6-2015
A chudák pan Vodička se v hrobě obrací.
Pondělí, 11. února 2019 - 01:34:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 809
Registrován: 1-2007
Jen tak ze zvědavosti, v poslední době potkávám v oblasti Lhotky, Krče, Modřan a okolí celkem často jednoho klučinu kolem osmnácti let (zřejmě student dopravní školy), který si natáčí interiér autobusů za jízdy popř. jejich exteriér. V pátek v noci okolo půl čtvrté na zastávce Nemocnice Krč (linka 904), dnes okolo půnoci (0:20) zastávka Anděl též linka 904 směr Sídliště Písnice. Je to někdo, kdo tady taky přispívá, popř. víte, kdo to je?
Pondělí, 11. února 2019 - 02:30:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11845
Registrován: 4-2006
Proč když chci aby se ke mně někdo choval slušně tak se musím i já chovat obdobně. A nějak nadávat cizincům je opravdu hloupost a ubohost. Pochopitelně i cizinci se chovají neslušně o tom žádná ale když se mě někdo zeptá na cestu tak se pokusím aspoň pomoci. Zrovna minulou středu se mě na terminálu v HK ptal pán jestli nevím kde je v okolí protetika. Sic nejsem místní ale pokusil jsem ho nasměrovat tam kde to je. Pan byl rád jsem prý první kdo se mu věnoval. A to je smutný když pomoc se jen převádí na peníze. Jen prachy prachy.
Někteří tady dělají vzor slušnosti a pak v autobuse se chovají k ostatním jak hovada.
Ad Lc. Hele nejsou všichni cizinci stejní tak jako Češi nejsou.
Já jsem jich za poslední půlrok poznal snad 30.
Ukrajinci jo jde to ale už jsou trošku zmlsani ale stačí jim dát najevo že rozhodnutí platí.
Rumuni nic moc ale nediskutuji.
Maďaři pohodáři není s nima problém.
Kyrgyztánci ještě o level výš než Maďaři. Makaji dělají přesně to co se po jich chce. Plnit normu umí už po třech dnech. Češi po 3 týdnech.....
Navíc jsou slušní když nevědí přijdou se zeptat. A pokud zjistí že s nima jsi ochoten komunikovat naslouchat jim tak tě vezmou mezi sebe.
Ale pozor jsou to muslimové. Ale nijak víru nevnucuji jediné co je proti jejich víře je konzumace vepřového masa.
Ale aspoň neubude.
To je zkušenost u praxe. Kam se na ně hrabou Češi ty hledají jen jak se práci vyhnout. Bohužel realita.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pondělí, 11. února 2019 - 08:42:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 524
Registrován: 5-2007
Paes: Tento klučina (J.H.) již není studentem. Půl roku pracoval v jiném dopravním odvětví, kde se časem provalilo jeho bonzáctví, tak raději utekl. Poté to zkoušel u DPP, ale zde neprošel přes psychotesty (detaily po mě nechtějte). A tak nyní je nejspíš stále nezaměstnaný živen vlastní matkou a schovávajíc se za její sukni. Ikdyž se drze zkoušel vrátit do svého původního zaměstnaní, kde ho opravdu nikdo nechce. Jsem si jist, že to bude on, protože zhruba před měsícem jsem ho viděl takovouhle činnost vykonávat na 905 v oblasti Náměstí Republiky a IP Pavlova.
Upozornění pro cestující: Příčinou zpoždění je obrat soupravy od zpožděného vlaku. <img src="https://www.k-report.net/discus/clipart/vypravci.gif" border=0>
Pondělí, 11. února 2019 - 09:34:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 724
Registrován: 7-2010
Hybridní Volvo vyzkoušeno. Tichý elektrobus, kterému pomáhá nafta
Fotoreport: http://mhd86.cz/2019/02/11/hybridni-volvo-vyzkouseno-tichy-elektr obus-kteremu-pomaha-nafta/


www.MHD86.cz[tramvaj] Dopravní magazín o městské hromadné dopravě. Dopravní akce. Komentáře, názory.
www.OMH86.cz[kecal] Osobní web vašeho oblíbeného komentátora.
Kdo mohl už zdrhnul
Pondělí, 11. února 2019 - 14:43:50  
Neregistrovaný host
A chudák pan Vodička se v hrobě obrací.

Jasné každý řidič dneška unavený z nelidskýeho 4-V-4-VV-4-V-4-V-2-VV-3-V (viš co to vůbec znamená??) při placeni složenek zatne zuby a dal si nechá stát na hlavu, jen aby neurazil odkaz cajdaku pana Vodičky.. [crazy] tak to určitě ty mentále..

A to je smutný když pomoc se jen převádí na peníze. Jen prachy prachy.

Nevím co je na tom po třiceti letech kapitalismu pravdy a lásky divného. Naopak je to naprosto logické. Milodary navíc a mimo pracovní smlouvu a povinnost si rozdávají zadarmo sám, nikdo ti nebrání, ale nám to necpi!

Kyrgyztánci ještě o level výš než Maďaři. Makaji dělají přesně to co se po jich chce. Plnit normu umí už po třech dnech. Češi po 3 týdnech.....

Tak se holt odstěhuj do Bisheku když se ti zdejší mentalita obyvatel nelíbí a jsou tam ty lidi tak super - co na to už říct .. tam budeš mezi rovnýma, tady holt lidi už ze sebou dal nenechají vyhebavat za hrst rejže jako tam, a to je jen dobře!
Pondělí, 11. února 2019 - 15:24:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 810
Registrován: 1-2007
5738: Děkuji za info. Myslel jsem si, že by to mohl být někdo, kdo tady občas přispívá. Tady jsem našel nějaký jeho youtube "kanál" -

https://www.youtube.com/user/Autobusak24567/featured
Pondělí, 11. února 2019 - 16:05:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11847
Registrován: 4-2006
A proč bych to dělal. Já budu tam kde chci být a ty mi nebudeš určovat co mám a co ne. Je to o lidskosti ale ty nevíš o čem mluvím. Takže se uklidni klidně se chovej jako hovado k lidem a pak nekňuč že máš málo.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Kdo mohl už zdrhnul
Pondělí, 11. února 2019 - 16:20:40  
Neregistrovaný host
Takže se uklidni klidně se chovej jako hovado k lidem a pak nekňuč že máš málo.

A proč bych to dělal. Já se budu chovat jak chci a ty mi nebudeš určovat co mám a co ne. Je to o tom nebýt tupá socka ale ty nevíš o čem mluvím. [biggrin]
Pajzák
Pondělí, 11. února 2019 - 17:04:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2438
Registrován: 6-2015
Nic jsi nepochopil, Ivane... Holt není čím, chápu.
Fkam
Pondělí, 11. února 2019 - 17:37:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3445
Registrován: 3-2011
Kdo mohl už zdrhnul - souhlasím. Třeba mí němečtí kolegové by ani ráno nevstali, kdyby měli být v českých pracovních podmínkách a zažívat tu hrůzu v Praze. Doteď mi ani nevěří, že dopracovat 250-300 hodin měsíčně je v Česku u MHD normální.
Denke zweimal, eh du einmal sprichst.
Alb
Pondělí, 11. února 2019 - 20:28:09  
Neregistrovaný host
250-300h a ridici nechteji byt mili, ochotni a usmevavi. Jak je to jen mozne?
My tu mame turnus 4+2, max 170h mesicne a jsou tu vsichni spokojeni. Kde bude asi chyba?
drtikol
Pondělí, 11. února 2019 - 21:27:51  
Neregistrovaný host
P. S. I kdybych mluvil anglicky jako rodilý mluvčí, tak DPP mě neplatí za jazykovou vybavenost, nemám v popisu práce používat cizí jazyk a nejsem za to placen.
Občas, když mám dobrou náladu a když se cizinec chová slušně a není na něm na první pohled vidět, že se sem jel jenom ztřískat jako dobytek za levný peníz, tak mu poradím a jakožto zběhlý Evropan, základy i v několika jiných jazycích.

Koneckonců, naši práci nikdy nikdo neocení, ani vedení DPP, ani naši přímí nadřízení, jsme pro ně jen čísla, kterýma se zaplácne vypravenost. Pokud to číslo nejezdí z volna a nebouchá 250 hodin měsíčně, je to špatné číslo. Včera jsem jezdil linku bez hajzlu a tekoucí vody, dneska obraty jedna minuta na jednom konci, zítra opět část linky bez normálního hajzlu a vody, v úterý celá linka bez normálního hajzlu a tekoucí vody. Silnice roztřískané, nikdo nic neřeší, většina autobusů starších pěti let, v rozendaném stavu. Velká část diagramů stylem: 4-V-4-VV-4-V-4-V-2-VV-3-V... takže z práce přicházíte ztřískaní jako píšťala (aspoň teda já), soukromý život v troskách, volno sotva stačí na to se před otočením dospat. Neustálé sliby, neustálé nářky, co všechno nejde. Takže proč by měl být jakýkoliv řidič příjemný, nebo dělat něco navíc? Jednoduchá otázka. Proč?

Jo tak to je naprosto trefné. Na otázku proč jedině odpovědět protože nejsme blázni, tož proto za ty prachy aneb za kniplem nebo volantem toho moc neukradneš jak to dělají doposud běžně výše postavení zkorumpovaní kamarádíčci bez následků nebo výčitek.
Občas za tiché asistence policie, ta jen dohlíží. [blesk]
Kalousek
Pondělí, 11. února 2019 - 22:04:58  
Neregistrovaný host
Proč furt kňouráte, vy zoufalci? Máte vůbec nějakou sebeúctu? To se necháte od DP takhle vykořisťovat? V Praze je nezaměstnanost pod 2%, tak se seberte a běžte dělat něco jinýho.
Khárl Zdementberg
Pondělí, 11. února 2019 - 22:38:09  
Neregistrovaný host
Ja, pšesne jak říká tady kolega Myrek - mušete něco třebas zrestituivat a vytunelovat, ale musíte si pospišit páč tady toho už moc díky nám nezbylo. No A pak se dá třebas tady drze i kandidovat na prssidenta, a to i když ste tupý jak zrezlá brusla, nebo dokonce jen lesnický nedouk a vaše manželka je pochází prokazatelně z nacistické rodiny, par debilnich taky Čechů vám to tam přesto hodí, je to pro ně noblesní. Něco o tom vím.. tak nebrečte a neuhnete jako neuhybame my s Mirkem.
EuroŠvestka
Úterý, 12. února 2019 - 14:57:25  
Neregistrovaný host
Tak se na tu kulatou lopatu vykašlete, běžte do Lidlu. Tam taky SŠ nepotřebujete. Ajo tam musíte komunikovat s lidma a v tom bude ten háček. Řidiči dpp, hlavně tramvajáci jsou občas fakt divný osůbky který ani neumí pozdravit kolegu natož prohodit nějaký slůvko. Když zrovna neřídíte a nestačí jen zamávat nebo zablikat a nedejbože potkáte kolegu mimo pracoviště řidiče tak nejlíp čumět do země nebo do telefonu. Stará škola která z dpp dělala místo, který mohl člověk mít i rád, už je velice ohrožený druh. Bejt řidič nikdy nebylo o penězích ale o lásce k povolání. Začínam u PČR a budu rád když za 2 roky budu mít stejnej plat jako vy v dpp. Přál bych vám jednu noční na Václaváku. Personální nedostatky trápí i péčéerku takže když mě převelí na x měsíců do Moravistánu tak budu moct tak maximálně držet hubu. Vysvětlete tohle své přítelkyni, tedy pokud s váma pořád bude za těch pár korun co dostáváte. Pro mě je motivace smysl mé práce. Jinak bych se na to vykašlal.
EuroHujer
Úterý, 12. února 2019 - 15:12:35  
Neregistrovaný host
EuroŠvestko, tak se na tu PČR vykašlete, a běžte do Lidlu tam vás nikdo nepřevelí na x měsíců do Moravistánu a nebudete muset nic vysvětlovat své přítelkyni. Na motivaci se vykašlete jinak nebudete mít ani prachy natož pak přítelkyni.
Úterý, 12. února 2019 - 19:33:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4896
Registrován: 12-2007
Skoro se mi chce napsat že u některých řidičů je lepší když koukaj do země a mlčí, protože co nechtě slyším když se veze kolega (a že jsem hluchej jak poleno) to je samý slušný slovo.
LKPR
Úterý, 12. února 2019 - 20:56:26  
Neregistrovaný host
[blesk]
A takhle to vypadá na lince 119 každý den: https://www.youtube.com/watch?v=TgrqNCM0GKY
[proud]
Mr.Troll
Středa, 13. února 2019 - 16:54:43  
Neregistrovaný host
Paes:
"Dnes jsem jel linkou č. 904 a objevilo se na okně několik plánků trasy linky vč. možných přestupů na jiné linky."

Taky jsem si toho všim, dneska budu mít cestu 904 tak uvidíme třeba se podaří a pojede to a když jo tak bych to i blejsknul. Btw... tušíte někdo zda je to nějaké zkoušení nebo tak něco, příde mi to jako suplování neexistujících bočních panelů jako maj např. v Německu.
Mr.Troll
Čtvrtek, 14. února 2019 - 17:50:44  
Neregistrovaný host
Zdravím, tak jsem ji včera chytnul po asi milonech pořadí a vyfotil [happy]

vasekj
Čtvrtek, 14. února 2019 - 18:11:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 34
Registrován: 9-2017
Teda, proč to má východ na západě a západ na východě, jih na severu a sever na jihu ...
Plánek
Čtvrtek, 14. února 2019 - 20:10:46  
Neregistrovaný host
To je jasný samo domo šoto. Dá práci se v tom vyznat...
Ml636
Čtvrtek, 14. února 2019 - 20:45:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5969
Registrován: 11-2006
Eurošvestka se na to nevykašle, bo výslužné, důchod dříve a kdejaké další výhody, které potom holt chybí v těch penězích na výplatě. Ono i to vědomí nosit uniformu veřejného činitele leckomu stačí k uspokojení.
Noční na Václaváku? Kdy si to můžu přijít vyměnit? Pokud vím, hlídka a kór v noci se nikdy neodváží v méně než dvou lidech. Za pasem kvér, kasr, na prsou placku, placený výcvik... Milý zlatý příslušníku PČR, my nemáme nic a jsme tam na všechno sami! Ve dne, v noci!
Stačí malý problém a je z toho rozkopaný autobus a rozkopaný řidič dřív, než PČR stačí potáhnout nosem.
Potom přijde kondolovat personální ředitel, předstoupí před pozůstalou rodinu předstíraje špatně sehraný pláč, dva tři dny budou s náma v noci jezdit hlídky MP, byť já osobně jsem zažil větší průsery na denních, než na nočních linkách, a pak se na vše zapomene.
Zapomene se i na to, že na ty stovky a tisíce lidí jsme sami, do toho máme v rukách 10-15 tun kolikrát tak rozesr*ného plechu, kde zůstává při nájezdech do zatáček zakousnutá točna, ta se trhnutím povolí, stačí aby bylo lehce kluzko, je z toho hromada a nikdo už to tomu řidiči nedokáže.
Pak se v tichosti zkalibruje 98% vadných točen, jeden obětní beránek si půjde na 4 roky natvrdo sednout a zase se jede dál.
A né, furt dokola tady bude někdo jako zaseknutá deska argumentovat školami a vzděláním.[angry]
Já například mám vzdělání úplné střední, obor ekonomika a management, zaměření na provoz malo a velkoobchodu průmyslovým zbožím, do toho mám při studiu souběžně dodělaný výuční list v oboru a následný rok denní jazykové školy, což je pro přechod do praxe ideální kombinace. No a proč já vůl šel řídit autobus? Abych(om) tady poslouchal(i) od kdejakého hejska a hujaheja, jak jsem(me) tupý, nevzdělaný, se základní školou, zbytečný a že se pan Vodička v hrobě obrací a že mám(e) jít makat do Lidlu?
Pan Vodička pamatoval doby, kdy řidič autobusu byl PÁN. Dneska je řidič autobusu takové to malé hnědé mazlavé, šlápnout a setřít o trávu.
To nejsou plačky, to jsou prostá fakta, nikým nevyřčená, protože jezdit se prostě musí, musí se jezdit čím dál víc, v čím dál náročnějším provozu a čím dál hlouběji plným provozem do nočního času.
Když to nechápete a nechcete pochopit, tak sem kurnik nelezte, nebo si místo toho zkuste na měsíc - dva tu práci vzít za nás. Aspoň se konečně většina z nás pořádně vychrápe. Toto je dopravní fórum, (díkybohu) sem chodí ještě i pár lidí z oboru s praxí a probírají se tu témata s naší profesí související.
Rebel Yell
Pajzák
Pátek, 15. února 2019 - 09:18:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2442
Registrován: 6-2015
Aha, takže tohle fórum je určeno především pro diskuze (nářky) takového toho malého hnědého mazlavého, šlápnout a setřít o trávu. Pak chápu, proč to tu má takovou úroveň.
Vrátný ze Sokolovské
Pátek, 15. února 2019 - 10:53:34  
Neregistrovaný host
ML636-objednej se do Hostivaře do psychologické laboratoře. Takový věčně nespokojený neurotik by neměl vozit lidi. Možná by si měl luxovat autobusy, tam byste na to byli dva a nikdo by tě nerozkopal [lol]
EuroŠvestka
Pátek, 15. února 2019 - 12:28:12  
Neregistrovaný host
Ml636: Obracíte vše co jsem řekl proti sobě. To je Vaše věc. Pravda je, že plno řidičů prostě má jen tu základku. DPP to má jako jednu z prvních informací i na náborových reklamách (láká na to že stačí základka). Rozhodně tu ze sebe nedělám něco víc než ostatní, sám mám SŠ.
Žádná hitparáda to při noční na Václaváku opravdu neni, věčně suplujete MP, což v praxi znamená že se 90 % času taháte s bezdomovci a narkomany. Do toho si vás ještě nějaký hovado natáčí a hledá každou maličkou chybu, kterou jste udělali. Opravdu to není o tom, že se procházíte po nočním městě jak páni a čumíte na ženský. Většinu času jste venku, což v zimě taky není nic úžasného. Mimochodem v DPP je taky možnost kurzů sebeobrany, vedou to kluci od nás. Takže možná nedostatečná iniciativa z Vaší strany ? PČR je přímo napojena na váš dispečink a s řidičema dpp jsem vždy rád spolupracoval protože mezi náma byl oboustranný respekt. Rozhodně nebudu určovat co je více a co méně náročná profese. Bez obou by dnešní svět nefungoval. Pokud narážíte na dlouhé dojezdové časy, tak s Vámi (hl. v noci) musím souhlasit. Hlídek je v tu dobu žalostně málo.
Nevidím důvod proč by tady nemohla diskutovat veřejnost, která se třeba jen o tuto problematiku zajímá. S řidičema si můžete pokecat na garážích.
Sobota, 16. února 2019 - 21:31:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2015
Registrován: 12-2007
Nechte už hádek a pojďte hádat kde to je:
Petr_k
Sobota, 16. února 2019 - 21:37:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12602
Registrován: 4-2003
Observatoř Libuš. Ale nejde mi nějak do hlavy, co tam dělá klíčovský model s Tebou za kniplem (ano, textu na cedulích jsem si všiml) [biggrin]

Pajzák - když si demagogie podá ruku s dojmologií v jednoduchosti vidění problematiky...
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Neděle, 17. února 2019 - 07:40:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 708
Registrován: 7-2007
6505 - to je zapujcka do Kacerova nebo Hostivare?

(Příspěvek byl editován uživatelem slyda.)
Loxodonta urbana
Prasátor
Pondělí, 18. února 2019 - 06:32:28  
Neregistrovaný host
Rozdělte si to na dvě různé diskuze a máte to. Šotouši mohou onanovat v jedné a nespokojenci naříkat ve druhé. Beztak se ty dvě skupiny nesnáší a výlevy těch druhých je nezajímají.
Tučňák
Pondělí, 18. února 2019 - 19:06:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2131
Registrován: 6-2013
Prasátor: Teoreticky by se k tomu mohlo využít vlákno Řidiči a řidičky, Všeobecná autobusová diskuse, nebo Volná dopravní, kdo tam ale bude chodit? :-D Stejně se to všechno prolíná.

Sedmičky už vyřadili, devítky skoro taky a Sorky s Citybusy netáhnou, tak se tu holt řeší především podmínky.

Hitparádu dopravců za uplynulý rok, vyhráli jako obvykle DPP a Martin Uher, uprostřed Arriva a Abouti a na chvostu Štěpánek a OAD. [blush]
EuroŠvestka
Úterý, 19. února 2019 - 00:12:47  
Neregistrovaný host
Tak co si budem, za pár let to v PIDu budou samý Libchavy. To teprve bude nuda. Modernizovat se musí. Občasné oživení v podobě šoto exotiky soukr. dopravců je fajn, každopádně jsou tito dopravci v hlavním městě
spíš tak jako aby se neřeklo a mohli se fotit vylítaný křápy. Linky typu 203 jsou jen takový vtípky. PID obecně je továrna na džouky. Vůbec nechápu proč se ještě v roce 2006 kupovali vysoký 9xx. A hlavně proč se vyráběli. Je to fajn povození, dokud s sebou netaháte kočár [angry]
Traveler
Úterý, 19. února 2019 - 11:26:40  
Neregistrovaný host
A ktera práce je snadna? Všechny maji neco, ja delam v kanclu, ale ani zdaleka neplatí, že tam sedím jen mezi 9-18. Taký mávam prescasy a sluzebni cesty, taký musím celkem často neco doma nastudovat, protoze si to vyžaduje moje profese a neustále novinky. Ale nedovedu si predstavit prístup, ze mne neplatí za jazyk a budu nadavat zakaznikum. V prazskem tarifu je spousta vyjimek, ktere jinde nejsou bezne. Dnes už se daji sehnat jizdenky na letisti, ale kdysi jsem pujcoval cizincum nebo menil penize, protoze ridici nemeli penize, automat zadnej a infocentrum zavrene. Dnes jenom automaty Benku mrznou a zerou penize, Když nekdo platí vetsi bankovkou, minule tam nekdo hodil 500 a zadnej listek nevypadl, jenom naskočila chyba. Holt smula, človek nemá koho kontaktovat.
Úterý, 19. února 2019 - 15:15:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7936
Registrován: 6-2004
EuroŠvestka :Cena... Víc bych v tom nehledal...

B 951 v roce 2006 cca 3,8 milionu, Citybus 5,7 milionu...

KB na tom jsou podobně...
B 961 5,25 milionu , Citybus 7,9 milionu

Za NP mohl koupit DP 3 klasické...

Pro představu NB18 stojí cca 6,5 milionu, což když přimouříme oko je cena za klasiku v roce 2006...
Čtvrtek, 21. února 2019 - 22:04:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3860
Registrován: 1-2010
Ty dvě žlutý SORky, co jezdí u About Me jsou tu natrvalo nebo jen zápůjčka z Náchoda? Obě dnes viděny na Budějovické.
Tratě 020,021,022,030,031,032 a koridorová 010 jsou má srdeční záležitost [happy]

[vypravci] 163+Bdmtee+Bdmtee+Bdmtee[vypravci]

UPOZORŇUJEME cestující, zastávku Hradec Králové Kukleny vlak projíždí[masinka]
Pajzák
Čtvrtek, 21. února 2019 - 22:13:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2452
Registrován: 6-2015
Měly by být pronajaté od Zlineru.
Pátek, 22. února 2019 - 03:49:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3861
Registrován: 1-2010
A vůz 2999, nejezdil on kdysi u About Me? Teď jezdí hodně na lince 156
Tratě 020,021,022,030,031,032 a koridorová 010 jsou má srdeční záležitost [happy]

[vypravci] 163+Bdmtee+Bdmtee+Bdmtee[vypravci]

UPOZORŇUJEME cestující, zastávku Hradec Králové Kukleny vlak projíždí[masinka]
F.v.
Pátek, 22. února 2019 - 04:07:37  
Neregistrovaný host
Jezdil.Původní ev.č.1939
Pátek, 22. února 2019 - 10:44:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 457
Registrován: 11-2008
Hitparádu dopravců za uplynulý rok, vyhráli jako obvykle DPP a Martin Uher, uprostřed Arriva a Abouti a na chvostu Štěpánek a OAD. [blush]

A kdy se bude hodnotit práce organizátorů?
Doporučená kritéria:
- průměrná obsazenost spojů (oskm/místokm)- celková a dle typu vozidel (kvůli zohlednění specifik midilinek)
- podíl ujetých km s překročenou optimální obsazeností na celkovém proběhu
- podíl ujetých km s obsazeností blízkou maximální (90% a více) na celkovém proběhu
- % dodržování jízdního řádu (v rámci povolené tolerance)
- vliv nově vybudovaných bus pruhů / jiných opatření na snížení zpoždění spojů - aby se nevymýšlely tam, kde nejsou potřeba / nemají efekt
- apod.
Petr_k
Pátek, 22. února 2019 - 13:01:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12612
Registrován: 4-2003
To se přece nikdy nedělalo. [biggrin]
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Pátek, 22. února 2019 - 15:20:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 158
Registrován: 12-2015
https://tn.nova.cz/clanek/autobus-mhd-se-srazil-s-autem-na-miste- je-nekolik-zranenych.html
Nejleší vozy Iveco Crossway line 12M a Iveco Crossway Le Line 12M [fotic]
Sobota, 23. února 2019 - 23:23:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2016
Registrován: 12-2007
Petr_k:
"Observatoř Libuš. Ale nejde mi nějak do hlavy, co tam dělá klíčovský model s Tebou za kniplem (ano, textu na cedulích jsem si všiml) [biggrin] "

Ano, je to u Observatoře Libuš a ten klíčovský model tam dělá přesně to, co hlásá text na ceduli.
Není asi potřeba hledat všechna 14. pořadí, aby byla určena linka. Na to bude stačit jeden jiný obrázek:

Tento pátek tam byl k vidění jiný stroj ze stejné stáje:

A teď můžete hádat, kam se podíval stejný stroj ve čtvrtek:
Neděle, 24. února 2019 - 03:40:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 571
Registrován: 12-2007
Já zase byl v týdnu z Kačerova na 195 - příjemná změna [wink]

6845
Neděle, 24. února 2019 - 08:03:27  
Neregistrovaný host
Ve čtvrtek 21. 2. byl na 195/10 zase jiný Kačer - 6845. Kačeři mají evidentně lidí dost 😉
6523
Neděle, 24. února 2019 - 08:06:16  
Neregistrovaný host
5735: 32 pořadí moc možností nenabízí 😉
Neděle, 24. února 2019 - 08:51:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 347
Registrován: 1-2012
Bohužel do vypravenosti zasáhly jarní prázdniny Prahy 6-10, hodně dovolených a marodu tak vypomahali jiné garáže, minulý týden jsem jezdili za kacerov a řepy kde měli zřejmě stejný problém jako my nyní.
Neděle, 24. února 2019 - 22:09:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2019
Registrován: 12-2007
6523:
"5735: 32 pořadí moc možností nenabízí 😉"
Spíše jde o to místo, kde byl večerní obrázek pořízen.
7012:
"Bohužel do vypravenosti zasáhly jarní prázdniny Prahy 6-10, hodně dovolených a marodu tak vypomahali jiné garáže, minulý týden jsem jezdili za kacerov a řepy kde měli zřejmě stejný problém jako my nyní."
Za Kačerov? No jó, voni toho už jezdili moc za Hostivař a Řepy.
Jestli za to mohou jen jarní prázdniny, tak od zítřka jezdíme za Středočechy (okr. Praha-východ, Praha-západ, Mělník...)
6523
Pondělí, 25. února 2019 - 06:47:37  
Neregistrovaný host
5735: Tam tedy opravdu není moc čeho se chytit. Leda snad že by to byly kontejnery? Takže překladiště Uhříněves?
Pondělí, 25. února 2019 - 10:48:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 818
Registrován: 1-2007
Upřímně si myslím, že když byly jarní prázdniny, tak se některé linky mohly trochu omezit. Např. linka 196 jen do zastávky Kačerov. Částečné omezení ve špičkách u některých linek o 1-2 minuty by se taky sneslo.
Petr_k
Pondělí, 25. února 2019 - 12:26:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12613
Registrován: 4-2003
Problém je v tom, jak je Praha členěná do městských obvodů, a jak mají ty hustěji provozované linky přesahy mezi nimi. Vkrádá se spíš otázka, zda by nebylo lepší členění Prahy na 10 městských obvodů opustit i pro výčet okresů s jarními prázdninami (a místo toho např. používat 22 správních obvodů), nebo dokonce jarní prázdniny stanovit pro celé území Prahy centrálně
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Pondělí, 25. února 2019 - 16:24:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1907
Registrován: 9-2007
Dyť byste se nevešli na horý, Pražácí [lol]
Proto to tak jé...


(Příspěvek byl editován uživatelem 666.)
Pondělí, 25. února 2019 - 18:37:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 819
Registrován: 1-2007
Tak ono to už několikrát bylo, že měla celá Praha a ještě nějaký jiný kraj, nevím proč se od toho upustilo.
Pondělí, 25. února 2019 - 19:06:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4909
Registrován: 12-2007
Protože na horách lobbujou za to aby se prázdniny rozprostřely do co nejdelšího úseku.
Mnoho rodičů co jedno dítko chodí na jednu Prahu a druhý na druhou z tohoto řešení maj ohromnou radost.
Kejvačka
Pondělí, 25. února 2019 - 19:23:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2341
Registrován: 10-2004
Tenhle pěkný MANík stojí na oploceném parkovišti u zastávky Vinohradské hřbitovy.


Karosa řady 700 - nejlepší autobus