Diskuse » Archiv 2019 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Ústí nad Labem » Archiv diskuse Trolejbusy v Ústí nad Labem do 14. 05. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Trolejbusy v Ústí nad Labem do 14. 05. 2019

dolů
   autor příspěvek
OKŽ
Sobota, 30. března 2019 - 13:55:14  
Neregistrovaný host
Pačes: Mně spíš šlo o to, že 373 byla kloubák, zatímco rencky jsou v sólech (a v tom je trošku rozdíl)- solama nejde nahradit kloubová vozida, když se nezmění interval mezi spoji.
OKŽ
Neděle, 31. března 2019 - 22:37:04  
Neregistrovaný host
Dnes začal testovací režim nového odbavovacího systému (zatím nefunguje tiskárna- validátor u řidiče, zbylé jsou v provozu).

Jinak k mému překvapení jsem se dnes poprvé za život připojil na funkční wifi ve voze 569. Docela mě to překvapilo. ☺
OKŽ
Neděle, 31. března 2019 - 22:40:33  
Neregistrovaný host
Omlouvám se za kvalitu fotek, tahle snad bude lepší.


A 610 už nemá ty ošklivé brněnské sedáky!!!
Pondělí, 01. dubna 2019 - 00:15:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1726
Registrován: 4-2005
OKŽ: 569 je "plzeňák", že? A stran sedáků jsem zděšen co v Brně v nových autobusech a trolejbusech máme. Je to hnusné, klouže to a dle mého názoru to úplně degraduje vzhled interiéru nového vozidla. Zrovna včera jsem měl možnost srovnat klasickou koženku naší nejstarší 14 Tr, novou retro koženku v 15 Tr 3502, což je vůz po renovaci a pak tuhle plastovou příšeru...
Pondělí, 01. dubna 2019 - 07:58:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3069
Registrován: 3-2004
Hodlá nám DP k tomu novému odbavovacímu systému vůbec někdy něco sdělit?
OKŽ
Pondělí, 01. dubna 2019 - 10:00:27  
Neregistrovaný host
Ústečák: Ne, nehodlá 😁 Hledej, šmudlo!
Je to o samý jako dnešní výluka na 60ce- půlka lid nevěděla, že má čekat na autobus a ne jet trolejbusem 😂 Děkuji všem obětavým řidičům, kteří s námi natvrdlými kaštany mají svatou trpělivost (*hlášení "konečná zastávka" zabralo, lidi se začali zvedat, ale ne všichni).
luky,ul
Pondělí, 01. dubna 2019 - 12:05:29  
Neregistrovaný host
Odbavovací systém je ve zkušebním provozu, ale pouze pro vnitřní potřeby DP. Pro cestující se s tím počítá až někdy kolem května. Zbytečné, aby se teď něco lidem řeklo, akorát by byli ještě víc zlblý, než jsou teď :D.

Co se týká výluky, tak na webu je ještě stará informace, kde je uvedena pouze výluka celé linky, nevím, proč to neaktualizovali. Původně měla být autobusová, ale z provozních důvodů se musela rozdělit na abus+tbus, ale na web to někdo zapomněl dát, takže kaštany chápu :D.
Jinak tenhle víkend bude výluka na 51, 57 z důvodu výměny výhybky u OD Květ. Tak uvidíme, co nám tam namontují nového [happy].
Pondělí, 01. dubna 2019 - 13:19:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3070
Registrován: 3-2004
luky,ul: Určitě možná s vámi tak úplně nesouhlasím, jak by řekl Míla. Vždyť už to na lidi svítí, jak mají zjistit, že to jede jen pro interní potřeby a ten nápis "testujeme" neznamená, že to je v testovacím provozu pro všechny? Nic k tomu nikde není, žádné letáky, články v novinách, nic na FB ani na webu, žádná palebná příprava, ticho. Pokud to má za pár týdnů startovat a nikde neexistuje manuál, způsob fungování, druhy jízdného, pak se "těším" na ten řev. Kdy je jako včas dle DP, týden před startem? O takových věcech se informuje průběžně a nejpozději od montáže prvních kouzelných krabiček do vozů - tedy aspoň v jiných městech. V Ústí to samozřejmě opět máme na salámu a pak se divíme jako s poptávkou. 🙂

Ty nové palubáky, to taky klobouk dolů, o víkendu jsem zas viděl trolejbus bez cílové orientace. A co na to počítač? Že mlčí? No jak jinak, že. 😎
OKŽ
Pondělí, 01. dubna 2019 - 13:59:57  
Neregistrovaný host
Ústečák: To je ta naše 424... Co k tomu dodat (na autobusech je to o dost veselejší, ikdyž 72 taky nesvítí).
Luky,úl: Z provozních důvodů? A z jakých? Teďka je ve Všebořicích 7 rencků a sedlo je potřeba 9 vozů (ranní špičku lze pokrýt i kombinací Abus+Tbus). Někdo chtěl být zas chytrý a vymyslel tohle. Ikdyž pro šotouše...☺ Takže nevím, kde je problém, ale na straně autobusů nikoliv (a fakt, že tu skoro nejsou klouby ani jiná kapacitní vozidla k dispozici na MU/zálozu, to se ví už kolik let).
Teď jsem to zase viděl v praxi- lidi lezli do 12ky a ani je nenapadlo, proč za ní stojí prázdný trolejbus... Kdyby DP nalepil aspoň blbej kus papíru, že se přestupuje..., ne, nic. Jediný nápis, který zaniká, je na led panelech.

Validátory jsou pěkně blbé, jak to teda je? Můžu si koupit jízdenku přes kartu nebo ne???
Luky,ul
Pondělí, 01. dubna 2019 - 14:29:38  
Neregistrovaný host
Souhlasim s tim, ze by nekde mela byt alespon informace, ze to lidi maji ignorovat a informace o stavu veci.
Jinak ma ten EOS zpozdeni, takze patrne to bude v kvetnu, ale muze se to klidne posunout. Muj nazor na to je ten, ze to bude k nicemu a zlaty papirovy jizdenky. Plus to bude akorat pri kontrole jizdenek po 20. hodine.

OKZ: tezko rict, kde tkvi ten problem. Nam nic receno nebylo. Ale zaslechl jsem zpravy o nedostatku autobusu.
Mohly byt v provozu informatori jako to bylo o povodnich.

Jizdenky plati zatim porad papirove. Jako by novy odbavovak nebyl.
OKŽ
Pondělí, 01. dubna 2019 - 15:50:28  
Neregistrovaný host
DP dlouhodobě ztrácel cestující z příměsta, kteří do Ústí nejezdí pravidelně (nevyplatila by se jim legitka). A jestli ty lidi na příměstě (zejm. v Teplicích/Krupce) jezdí na krajskou čipovku, tak papírová jízdenka je pro ně zbytečnou komplikací. To se rovnou může říct, že nejlepší byly doby, kdy jezdili vlakvedoucí/průvodčí v každém voze.
Luky,ul: Informátoři jsou sice fajn, ale není to trochu prodělečné? [proud] Revizor je od toho, aby kontroloval jízdenky a ne, aby jednou za 10 minut lidem říkal, že si mají přestoupit. Informátory by mohli dělat lidi, kteří "zametají" chodníky. Tak by pár dní byly chodníky špinavé, to snad nevadí. [happy]
Mám "docela" přehled o počtech provozuschopných vozů, zdrojů informací je opravdu mnoho. Průšvih je, že na prvním místě je montáž kabeláže a nových palubáků. Takže když by se opravila 374 a nějaká další karosa (nevím, co mají za poruchu a jestli se na nich bude taky dělat EOS), tak to jsou další 2 ABusy. Teďka stojí 4 Urbanwaye, 201, 204, 705, crossy (jak kdy jezdí) a další. Provozuschopných autobusů je zhruba 55 (je jich víc než 55). Na autobusovou výpravu je potřeba 41 vozů a 4 na zálohu -> 45 vozů. A zbývá jich ještě 10, což pokrývá sedlo na 60+62 a odpolední 6207 (navíc odpoledne jsou navíc autobusy z 1904, později i z 1503 a z 507). A nic by se nestalo, kdyby trolejbusová záloha jezdila odpoledne s trolejbusem (bylo-li by to tedy možné). [happy] A šejdry (nebo všechny spoje) odpoledne na 62 v trolejbusech a je to. Nevím, co víc řešit. Prostě to jde, pokud se chce.

EOS je teda pěkně zavádějící, včera jsem to chtěl vyzkoušet a jsem rád, že jsem to neudělal. Pro mě jako pro cestujícího to působí tak, že to máme vyzkoušet, protože to je nové! Ale jestli tomu tak není, pak je to vpodstatě past na poctivé cestující, kteří si chtějí koupit jízdenku.
Škoda_15tr
Pondělí, 01. dubna 2019 - 16:34:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 402
Registrován: 12-2010
K rozdělení výluky by bylo vhodno dodat, že jednou z možností rozdělení je navýšení kapacity na Karla IV., kam jinak nic jiného nejezdí, druhá větev je obsloužena dost dobře, pomineme-li sídliště Vinařská.
luky,ul
Pondělí, 01. dubna 2019 - 17:16:37  
Neregistrovaný host
Já vždy jezdil na papírovou jízdenku a to i DÚK, tak čipovky nerad, ale neberu to.. je to jen můj názor, papír by mi stačil, ale víc lidí, víc chutí. Pro nás to bude akorát další komplikace navíc, na kterou se netěším.

Tak měl v prvé řadě DP vylepit podrobné instrukce na označníky a na webu to aktualizovat. Cokoliv. Tady se nic nedělo a kromě fb visely na webu staré informace. A ve výsledku se 4 revizoři ztratí, když DP prodělává jinde :D


A i když počítáme celkově abusy, tak kolik by jich bylo kloubových? V pracovní dny nasazovat sóla je celkově nevhodný.

A za mě, pokud nikde není informace o něčem, tak na to nešahám a nestarám se. Popř. se zeptám řidiče, zatím se mi nestalo, že by se mě na to někdo ptal. Kromě toho, kam si má cvaknout jízdenku :D.
OKŽ
Pondělí, 01. dubna 2019 - 20:12:51  
Neregistrovaný host
Luky,ul: Mně by taky stačil jenom papír, ale ono se stačí podívat na obyvatele/cestující z Chabařovic, pokud nemají legitku nebo jiný časový kupon, tak používají právě čipovou kartu DÚK (stačí pár let jezdit s Arrivou nebo s Buslinem a člověk se lecos dozví, co na městě patrné není). Jestli se někdy budete nudit, tak si zajezděte na 458. To člověka vyškolí (a dost lidí se kdysi ptalo i na 11ce v Chlumci, jestli můžou platit kartou...).[happy]

Škoda_15tr: Jestli je to z důvodu navýšení kapacity, jak píšete, tak mě to jedině těší, protože stejně jako na Dobětice i tam jsou 15M ve špičce našlapané. Stejně se mi nelíbí, že nikde není ani kousek papíru s informacemi, co se děje a proč (krom toho internetu). Ikdyž by stačilo, aby při příjezdu na Mírák/k Divadlu už nebyl vůz, který zde končí, označen, ale měl nápis "Konečná zastávka..."[wink]
luky,ul
Pondělí, 01. dubna 2019 - 20:59:01  
Neregistrovaný host
Autobusy nejezdím, tak nevím. Jen se mi nelíbí, že se zruší papír na MHD a pak si vlastně budou muset pořídit kartu, kterou budou platit (nejsem si jist, jestli to půjde rovnou z platební karty - taky nevíme moc informací). Takže kdyby zůstali normální jízdenky, tak ok, ale jsem zvědavý, jak si potom poradí třeba důchodci, který nejsou úplně zruční. No a až budeme tisknout jízdenky, tak to taky bude zábava. Takže pro mě tenhle "upgrade" má hodnotu, asi jako nový palubní PC - k ničemu :D.

Co tak občas jezdím z práce, tak ty 15 m jsou našlapané pomalu všude. Ono se není, co divit, když i kloubák je plný a to i v sedlu. Ale co soudruzi chtěli, to mají. Tak se tu pár let budeme mačkat a snad příště už budou pořádné, kloubové vozy.
Pondělí, 01. dubna 2019 - 21:38:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 303
Registrován: 6-2012
Připadá mi, že se nám to tu všechno začíná pomalu ale jistě stávat nefunkčním. Ještě by se časem mohlo podařit zavést nástup předními dveřmi celodenně na trolejbusech.
OKŽ
Pondělí, 01. dubna 2019 - 22:33:46  
Neregistrovaný host
Luky,úl: 15M jsou dobrý leda o víkendech (a to ještě jak kde). Ale co naděláme.
Jsem pro to, aby se papírový jízdenky zachovaly (problémy elektronických služeb jsou známé), ale když u sebe nemám zrovna drobný, tak platit kartou je vcelku fajn. ☺ Navíc ne všude jsou automaty, který berou plateb. kartu. Nejlepší je kombinace obojího- papíru i karet (a doufám a myslím si, že nebude podmínkou mít kartu místo legitky, ildyž u soudruhů nikdo neví).
Příští vozy budou taky paskvil- sice kloub, ale s náhonem na zadní a s baterkama na minimální dojezd, takže si ale vůbec nepomůžeme. Koukal jsem na to, co mají teďka v Praze a moc se mi to nelíbí (omezená kapacita kvůli baterkám, náhon na zadní a dlouhý prostor mezi 1. a 2. dveřmi. A jestli to bude mít prostor pro kočárky takový, jako mají nové Urbanwaye a 802, tak potěš Pán Bůh.

Karbanátek99: Stačilo by nakoupit pár revizorů, na magistrátu by jich bylo dost (a zavést pravidlo, kolik lidí bez jízdenky chytíš, takový budeš mít plat).
Pondělí, 01. dubna 2019 - 22:44:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 172
Registrován: 10-2010
EOS přinese lepší možnosti cestujícím, kteří si chtějí za cestu zaplatit. Ti, kteří cestují načerno stále budou využívat osvědčené možnosti : 1)nenápadně se protáhnout okolo kabiny řidiče, anebo zadními dveřmi 2) cvaknou si použitou jízdenku, 3) zamávají mobilem před očima řidiče s sms od své lásky.
Obávám se, že i ochota řidičů prodávat jízdenky nebude moc velká. Jednak to zdržuje, musím se učit něco nového, to už můžu jezdit linkovým busem, prachy navíc zato nedaj tak ať si to obsluhujou ti co to vymysleli.
EOS také konečně přinese informace o přepravních proudech a využití jednotlivých spojů. Jenže my se tady v Ústí změn bojíme, takže radši necháme vše při starém. Zdroje zatím jsou tak proč něco měnit.
Ale třeba to zase vidím zbytečně černě a my se konečně dočkáme funkčních inteligentních zastávek.
Luky,ul
Úterý, 02. dubna 2019 - 08:18:36  
Neregistrovaný host
Tezko rict jestli se budou i casove kupony nahravat na kartu, ale my na palubaku, kdyz bude nastup predem, tak uvidime zelene (pro ty co maji platny doklad) a cervene (nemaji platny doklad) info. Takze se budou muset prikladat karty, takze je dost mozny ze se papir. egitky zrusi.
A zrusil bych i prodej jizdenek uz ted, protoze to zdrzuje. Nekde ve spicce se zpozdenim je to fakt super. A to nekteri starsi ridici, ktery ten palubak sotva ovladaji, tak si predstavte, ze tam prijde nekdo, ze chce listek do LTM :D
OKŽ
Úterý, 09. dubna 2019 - 18:19:25  
Neregistrovaný host
A je to tu zas. Jako by nestačilo, že během krátké doby (cca. během týdne) se zde kolony protáhly skoro 2x. A pak se divte, že doprava kolabuje a že MHD nabírá X minut zpoždění (poslední týden už opět není problém narazit zde na kolonu od 6:30 a zablokovaný kruhák pod Setuzou takhle ráno je velice skvělé). Smutné [sad]
https://ustecky.denik.cz/zpravy_region/strekov-se-boji-uzavreni-b enesova-mostu-kvuli-rannim-kolonam-20190409.html
Panu Vinšovi přeji, aby se mu podařilo jeho rádoby touhy opravdu realizovat.

A ještě pár fotek z výluky na lince 60. Omlouvám se za některé záběry, moc jsem se k focení nedostal a není ani moc čas upravovat...

Úterý, 09. dubna 2019 - 23:29:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1731
Registrován: 4-2005
OKŽ: náhodou, pěkná dokumentace. Už se k Vám těším. My jsme měli v Brně nepříjemný bouchanec a asi i první 21 Tr to nepřežije. V brněnské diskusi je video...
OKŽ
Čtvrtek, 25. dubna 2019 - 21:14:00  
Neregistrovaný host
Tak zastávka Nové Předlice směr centrum je údajně pro l57 dočasně zrušena. Nevěděl by někdo, kde budou nastupovat naši milí spoluobčané (jestli budou i nadále jezdit 57kou nebo se to přesune na 62/abus)? To se 57 rovnou může zrušit, ne?
https://dpmul.cz/index.php?art=9254
A v sobotu nás čeká výluka na 60+62 z důvodu závodu přes Benešák a dolním Střekovem. Takže jestli si chce někdo zavzpomínat na časy, kdy jezdila 17 na horní Střekov, tak má šanci [wink]
Čtvrtek, 25. dubna 2019 - 21:27:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3079
Registrován: 3-2004
Chápu tu snahu obsloužit co největší podíl trasy dotčených linek, ale osobně bych si to dokázal bez problému představit takto:

9 - (Mariánský most) - ZPA - Žukovova - Novosedlické nám. a po své trase.

13 - (Mariánský most) a rovnou směr Olešnice.

17 a 27 - (Mariánský most) - ZPA - Žukovova - V zeleni ... Ovčácká stezka a po své trase.

60 a 62 - (Mariánský most) - Kamenný vrch škola a po své trase.

Zpoždění by (krom 17 a 27) nehrozila - a i v jejich případě by byla menší, než v plánovaném řešení, dopravní obslužnost by také zůstala víceméně zachována... No, škoda.
luky,ul
Čtvrtek, 25. dubna 2019 - 21:30:49  
Neregistrovaný host
Tak asi budou muset jít o kousek dál, tam kde jezdí 62 a spol., ale upřímně mě to nijak netrápí a je alespoň sranda. Ještě by mohli dočasně zrušit Mojžíř sídliště [biggrin]

Snad se ten kruháč nebude táhnout tak dlouho, to budou zase určitě nervy tam projíždět :D. A jsem zvědavý, co se nám bude na výluce v sobotu prohánět, snad pojede i nějaký ten renault [happy]


Doufám alespoň, že se trochu přepočítali jízdní doby na té 62, protože než se to projede, tak se nějaká ta minuta nabalí a u Globusu je jen 9 minut, tak abychom zas nejezdili jak křečci [angry]
OKŽ
Pátek, 26. dubna 2019 - 20:11:55  
Neregistrovaný host
Luky,ul: Obávám se, že se s 62 nic dít nebude, ale třeba jo.
Necelá třetina krátkých Urbanů má poruchu, takže šance na Renolty se zvyšují (navíc teď jste měli a asi ještě máte ve Všebořicích půjčenou 35ku jako zálohu, tak třeba vyjede taky), takže (malá) šance je. Uvidíme, spíš si myslím, že DP nebude chtít nahrávat "nové" hlášení do starých palubáků, takže očekávám spíše vozy s novými palubáky, což 27 a 39 ale splňují...
Luky,ul
Sobota, 27. dubna 2019 - 16:22:50  
Neregistrovaný host
Tak vozy nic moc :D co se tyka organizovani... samozrejme, ze casy se neupravovali, dalo se to stihat, ale muselo se trosku pridat. Tam, kde by to clovek stahl, tak nestahl, musel cekat, protoze auta co by jela normalne pres dolejsek museli jet vrchem. Taky to bylo na nic na predmosti, kde se musi dlouho cekat na zelenou, mohli ty intervaly trochu poupravit, ale nevim jak moc je to slozite.
OKŽ
Sobota, 27. dubna 2019 - 16:40:13  
Neregistrovaný host
Luky,ul: Nejezdil jste náhodou dneska ranní 62/2?
Vozy opravdu nic moc, na 17/27 do Brné zpoždění až 10 minut... S mercedesem se to stahovat ještě dalo, ale s Urbanwayema ne. Já jsem si dneska spíš říkal, že aý bude zavřený Benešák, tak to bude teprve něco (chyběly mi tu dneska ty parciály... a taky nějaká dráteničina, co se dá dělat).

Já si nemyslím, že upravování JŘ by bylo nějak složité (jízdní doby se maličko posunou a personálie- resp. potřebný počet řidičů se nezmění). Když porovnáte JŘ kmenových kurzů 450 a 458 za Buslinu a teď za DkSčÚK, tak se akorát proházely vozy, zvýšil se počet přejezdů mezi těmito linkami (a pod DSÚK ještě k tomu každý vůz je na stabilním kurzu). Říkal mi to známej, když ještě jezdil. Takže, kde je problém? [wink]
Pondělí, 29. dubna 2019 - 07:18:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3081
Registrován: 3-2004
V Předlicích byly odkryty tramvajové koleje v křižovatce směrem k Trmicím. První fotky jsou na FB Ústeckých tramvají.
luky,ul
Pondělí, 29. dubna 2019 - 16:55:12  
Neregistrovaný host
Jezdil jsem odpoledne.

S tím zpožděním vím jen u 60/62, autobusy vůbec. Takže tam to bylo ještě lepší, koukám. Až bude zavřený most, tak je jasný, že se upraví grafikony, ale chyběla mi ta úprava už teď.

Teď tedy budu mluvit k trolejbusovým linkám. Pakliže by se upravili jenom jízdní doby, tak na lince 62 by ke zpoždění nedošlo, ale bohužel by řidič byl bit na přestávce, která by byla ještě o 4 min kratší, což dělá potom tak 5 minut. Akorát tak k nás*ání.. protože by nikdo řidiče nepřidal, jelikož by pak byla zase přestávka dlouhá a to nikdo dotovat asi nebude. Ale když tak teď přemýšlím.... když by se přidalo jedno pořadí na 62 a zrušil se svačinář, tak se defakto nic nestane (když nepočítáme další vůz v provozu) a přestávky budou fajn, akorát teda sociální zázemí na té 62 není, takže to je jediná vráska.. ale tak třeba za mě by to nevadilo.. kousek je kebab, globus.. ale holt ne každý chce jít na záchod do obchoďáku.. nuž, škoda. Ale konečně by mě snad ta 62 bavila :D


Jediný co by bylo ještě lepší je zachovat přejezdy 60/62 i o víkendu, vůbec netuším proč se to zrušilo.. technicky to snad i jde nějak zařídit.. nevím. Ušetřil by se minimálně jeden člověk na svačinách.. Ono by to chtělo víc věcí.. na jednu stranu chápu řidiče, že střídat každé kolo jinou linku je trochu na nic, ale zase za ty pauzy to stojí... ale holt se člověk musí přizpůsobit většině. Ale píšu to jen jako návrhy, nemám to podložené jestli to jde tak udělat..
OKŽ
Pondělí, 29. dubna 2019 - 22:17:47  
Neregistrovaný host
Luky,úl: O víkendech střídat 60/62 by problém nebyl, technicky vzato by se akorát musel vyřešit přejezd 60/5 na 55ku. Ale přesně, jak píšete, dost řidičů protestovalo kdysi proti těmto přejezdům a proto se od toho upustilo. Navíc letní JŘ vychází z víkendových a na nich k přejezdům docházelo, takže nevím, kde je problém.
Trošku mě mrzí, že nikoho nenapadlo udělat provizorní soc. zařízení u Karla IV., škoda (asi jsem i jediný, koho to napadlo). Pak, jak říkáte, přidat pořadí 62/4 (s vozem) a bude všechno ok (anebo přidat o víkendu na odpolední směnu 1 vůz). Škoda, že se nepodařilo zachovat soc. zařízení u krematoria...

Sobota byla na autobusech krutá, chudáci lidi, co jezdili 9/17/27 (ikdyž pokud někdo neměl Urbanwaye, tak to ještě dával). Jenže problém je úplně jinde, a to je to, co mě od práce v dopravě odrazuje.

Ono by i za současného stavu řidičů v odpolední špičce šlo vypravit i více vozů a zkrátit jízdní intervaly, za to byl DPmUL kdysi ve zlínské diskuzi kritizován (až pijede v PSD spoj v 7:29 od Karla IV., tak si na mě vzpomeňte, tam by se hodil ještě jeden posilový jako na l457)

Když Liberec kupuje ojeté Karosy z Prahy, nekoupíme taky nějaké, parciály nám nebudou stačit 😁
luky,ul
Středa, 01. května 2019 - 21:47:36  
Neregistrovaný host
Co se týká počtu řidičů apod., přesná čísla nevím, ale pořád se to mění a když pár lidí onemocní a 10 jich má dovolenou, tak už to asi problém je. Máme hodně důchodců brigádníků, příp. i na HPP, ti to vlastně zachraňují.. nevím, co budeme dělat až se na to vykašlou. Ty intervaly už se měli měnit někdy před 6 lety a doteď se na to kašle a to i přesto, že se nakoupily 15 m, který to ještě zhoršují. I v sedle jsou ty spoje natřískaný (ale na 58 to ještě nemá, to je fakt :D), ale i tak nelze mluvit o pohodlné jízdě, což pokud chceme nalákat lidi tak by měla být na prvním místě.
Tady jsme zamrzli někde v roce 2013, naposled se jen pořádně upravovalo vypravení vozů o SO+NE mezi 7-8 hod. Ráno od půl sedmý člověk jezdí věčně plnější a uklidní se to až někdy mezi 12. Pak to stejně začne znovu, ale ta "špička" končí někdy po 17. hod, pak už je klid. Tak možná by nebylo na škodu s těmi daty nějak patřičně naložit.
OKŽ
Středa, 01. května 2019 - 22:11:24  
Neregistrovaný host
Luky,úl: Kdysi tu psal Ústečák, že nabízel pomoc DP. To by mohl vyprávět, jak to dopadlo. Nevím, bylo by jistě fajn dost věcí překopat, ale jak říkáte, zamrzli jsme někde v roce 2013 (a ten rok tu stále je).

Ono těch problémů je dost jak na trolejbusech, tak i na autobusech (zase nejsou klouby, odchází převodovky, ...).
Včera jsem se mihnul v Teplicích a říkal jsem si, jak se tam hezky trolejbusová doprava rozvíjí (nákup a obměna vozového parku, komfortu pro cestující a taky té techniky- výhybek apod.)
Čtvrtek, 02. května 2019 - 09:59:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1742
Registrován: 4-2005
Zdravím, včera jsem si opět udělal výlet, tak posílám nějakou tu dokumentaci provozu. Díky za pozdrav pánům řidičům vozů 573 a 424[happy]:



OKŽ
Pátek, 03. května 2019 - 18:28:32  
Neregistrovaný host
Nevěděl by někdo, jak je na tom 548 po nehodě (ve st měla nehodu s OA)? Případně s dalšími odstavenými vozy? Nějak se nám snižuje flozila provzuschopných vozů.[ko] A obecně poslední dobou přibylo nehod vozů DP s OA, po nichž jsou vozy na delší čas odstavené. [coze]

Někde jsem zaslechl, že zítra bude výluka na l56. Věděl by někdo, co, příp. kde se bude dělat?[happy]

Michal_Ř: Pěkné fotky, děkujeme. Jestli se sem stavíš někdy přes týden, tak na dopoledne doporučuji vyrazit směr Střekov. V určitém čase tam několik 15Tr obsluhuje po sobě jdoucí spoje.
luky,ul
Pátek, 03. května 2019 - 22:50:14  
Neregistrovaný host
Dneska jsem jí viděl odstavenou na 7. stopě, tak kdo ví, kdy bude opravená :D

Na l. 56 se bude u Kanonu frézovat (mimo jiné i následující víkend), ve středu 8. pak bude opět výluka na l. 60/62 z důvodu výkopových prací u zast. Poslední cesta.
Sobota, 04. května 2019 - 14:44:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3083
Registrován: 3-2004
OKŽ: No to povyprávím velmi rád, jak jsem chtěl pomoci. [happy]

Celá anabáze probíhala následujícím způsobem: Jelikož mi na dopravě v Ústí poměrně záleží (stejně jako na té pražské), čím dál více mě trápilo, jak vypadá komunikace celé společnosti navenek. S dopravou samotnou těžko mohu nějak více vypomoci, na to mi chybí buď školy, nebo oprávnění k řízení (trolej)busu, ale v médiích jsem se pohyboval řadu let. A možná trochu neskromně myslím, že jsem stran komunikace nějaké ty zkušenosti nabral.

Čili když se mě zeptal kamarád nad pivem poté, co jsem opakovaně hudroval nad nějakým z mediálních (ne)výstupů DP směrem k veřejnosti, jakým způsobem jsem se pokusil přispět k tomu, aby se situace změnila, místo odpovědi jsem jen koukal do půllitru a uvědomil si, že pokud se nepokusíme s věcmi, které nás trápí, něco udělat, těžko na ně můžeme oprávněně nadávat.

A tak jsem velmi zdvořilým způsobem napsal řediteli, zdali neexistuje způsob, jak bych mohl přispět dobré věci. Popsal jsem své zkušenosti, ve kterých oblastech komunikace DP směrem k veřejnosti spatřuji jisté rezervy, a navrhl, kam by se vše mohlo s relativně malým úsilím výrazně posunout. Zároveň jsem nenápadně (ale jasně) nadhodil, že bych za případnou symbolickou odměnu (a byl jsem ochoten do toho jít i zadarmo) byl schopen přiložit ruku k dílu - třeba jen zkusmo - a později bychom se mohli nad celou záležitostí řádně rozmyslet. Mail jsem odeslal snad v srpnu 2018, následně pan Turek psaní předal dál -

- a nikdo se nikdy ani neozval zpět.

Ani za blbou zprávu, že nemají zájem, jim to nestálo. Nu což, alespoň mohu napřít veškeré úsilí směrem k mému nynějšímu chlebodárci, za kterého se snažím v dobrém kopat, jak to jde. [tramvaj]

V souvislosti s tím nemohu nevzpomenout, jak jsem psal do DPmÚL poprvé. Bylo mi nějakých snad dvanáct, třináct let, tehdy to ještě bylo formou klasického dopisu. Přijal mě onehdá přímo v kanceláři tehdejší dopravní ředitel pan František Ryšlavý a oheň mého zájmu o veřejnou dopravu ve mně zažehl naplno. Ačkoliv jsme se nikdy poté navzájem pořádně nepoznali (což mě mrzí) a v jisté době měli na některé věci odlišné názory, svým přístupem dal jasně najevo, jak mu záleží na dopravě samotné i na lidech, kteří o ni mají upřímný zájem. Pan Ryšlavý už mezi námi bohužel není, patrně už řídí Boveru někde v místech, kam se jednou chystáme všichni, kéž by si však z jeho "dopraváctví" vzali příklad nynější představitelé DP. Snad bude jednou lépe. [ok]
OKŽ
Sobota, 04. května 2019 - 17:29:38  
Neregistrovaný host
Ústečák: Děkuju za otevřenost, je radost vidět, že někdo se snaží/snažil udělat něco pro dobrou věc. Jsem na tom podobně jako Vy, akorát se mi po Vašich zkušenostech s DP jim nechce psát (několik lidí to přede mnou zkusilo a taky nic).
A jak tak koukám, tak ikdybych DP poskytl nějaké své materiály (a oni se na ně skutečně podívali), tak narazíme na problém - nedostatek T-Busů (v mém modelu se počítalo se 4mi vozy na záloze).

Přidám ještě pár obrázků - 571 s novou reklamou a vzpomínku na 548 (omlouvám se za kvalitu obrázků [sad])
Neděle, 05. května 2019 - 08:12:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5800
Registrován: 6-2005
OKŽ: záloha= vůz s řidičem?

Dotaz, co je to u z. Dílny, že je posunuta trolej, to se plánuje reko silnice?
Makrelu neumeješ.
Neděle, 05. května 2019 - 10:39:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25
Registrován: 8-2017
OKŽ: Proč vzpomínka na 548 ???
Škoda_15tr
Neděle, 05. května 2019 - 11:38:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 403
Registrován: 12-2010
9_tr: Kvůli rekonstrukci kolejiště a demontáže starých sloupů TV se posunovala trolejová stopa do centra blíže do středu vozovky

Danny_14TrM: Zřejmě kvůli nedávné dopravní nehodě, po které je teď 548 odstavena.
Neděle, 05. května 2019 - 12:17:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26
Registrován: 8-2017
aha, 2.5. jsem sní jel, díky za inf...
Neděle, 05. května 2019 - 14:48:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5801
Registrován: 6-2005
Děkuji za informaci.
Makrelu neumeješ.
OKŽ
Neděle, 05. května 2019 - 21:38:49  
Neregistrovaný host
Škoda_15tr: Je to tak. Jak tak pozoruji DP, tak nějakou dobu jezdit nebude (jestli dobře odhaduju, tak po brněnské nehodě 21Tr se asi kontrolují nápravy Solarisech, dost jich jezdí poslední dobou šejdry, tolik jsem jich na šejdrech ještě neviděl).
9tr: záloha myšlena ta, co je v centru (což jsou teda autobusy, ale při troše papírování by se to mohlo malinko předělat). Místo na odstav je před ředitelstvím Policie ČR.
Danny_14TrM: Tak to jste klikař, protože právě 2.5. (údajně odpoledne) bourala. Rozsah škod by vám mohl říct luky,ul.

Ještě se s vámi podělím o jednu (negativní) zkušenost s novým EOS. Jedna paní v domnění, že EOS funguje, si chtěla koupit jízdenku přes platební kartu. Přiložila k terminálu a bylo to dobré do tý doby, než přišli revizoři. Revizorka paní těžko vysvětlovala, že EOS ještě nefunguje... Tak zavolala kolegu, který přišel s malou krabičkou (připomínající ty malé kasy na EET) a teprve po přiložení karty k té věcičce došlo k platbě jízdného. Podobných lidí jsem potkal dneska více, smutné to osudy.[sad]
Škoda_15tr
Neděle, 05. května 2019 - 21:43:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 404
Registrován: 12-2010
Já nevím, bylo někde řečeno že to funguje? Nebylo...
Ano, sice je tam napsáno TESTUJEME, ale stále nikde nebylo prezentováno nějaké spuštění pro veřejnost, tudíž je to sice smutné, ale může být ráda, že natrefila na normální revizory.
Luky,ul
Neděle, 05. května 2019 - 21:55:19  
Neregistrovaný host
S tou kontrolou nevim, ale standardne se prideluji na couraky, jak to dilna potrebuje. Je vypsan plan prohlidek na vsechny vozy, nemyslim si, ze je tam nejaka zvysena cetnost.. ale muzu se plest. Neptal jsem se.
Misto na odstaveni u PCR neni pro nas - stavi tam DSUK. 548 to dostala do poslednich dveri a je to tam nejak zohybane, tak snad se to opravi co nejdriv.

Kolikrat uz se me nekdo ptal zda-li EOS funguje, ale jak rika Skoda 15 Tr, nikde neni psano, ze to ma fungovat, tak je nechapu.. snad bych pochopil jen turisty.
Dvorka
Pondělí, 06. května 2019 - 01:48:00  
Neregistrovaný host
Ahoj, slyšel jsem, že se uvažuje o elektrifikaci dnešní linky 5 s využitím parciálních trolejbusů. Za mě, pokud se postaví trať ze Stříbrníků do Března a udělají se drobné úpravy trolejí,by to asi šlo.
OKŽ
Pondělí, 06. května 2019 - 09:59:17  
Neregistrovaný host
Dvorka: Odkud máte tu informaci? Z Ústeckého deníku? Kamarád říkal, že tam něco psali, ale já to nečetl. Ta 5ka se vyloženě nabízí, ale pochybuju o tom (navíc další parciály se v dohledné době asi kupovat nebudou). A-5 je kapitola sama pro sebe... Já jsem teda o ničem neslyšel☺ Ale byl bych za to rád. Mimochodem o elektrifikaci l5 se taky mluví už desítky let, myslím někdy od roku 1988 (to ale nepamatuju).

Škoda_15tr: On DP hodně věcí neprezentuje navenek (a veřejnost využívající jednou za uherský rok to hold nezná, zvlášť, když se o tom všude mluví... O médiích si udělejte vlastní obrázek). Několikrát tu už padlo, že je to nešťastně napsané, pro Vás to je asi pochopitelné, ale co pro ty, co MHD využívají jen pro dopravu z bodu A do bodu B? ☺ Navíc ta cestující, kterou jsem včera potkal, byla typickým příkladem člověka, který hlavně jezdí autem a ne sockou. A u těchto lidí se divte, co víc dodat.

Dostal mě kamarád, taky jezdí hlavně autem. Po x letech jel sockou a nevěděl, že se používá poptávka (resp. co to je, ...). A ještě dostal seřváno od nějakýho dědka, proč si teda ty dveře jako neotevře, když chce nastoupit. To jsou mi zážitky.😊
Škoda_15tr
Pondělí, 06. května 2019 - 13:01:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 405
Registrován: 12-2010
Na to existuje jednoduchá věc, cestující má být před nástupem do vozidla seznámen s přepravním řádem a dalšími náležitostmi a prostě neznalost neomlouvá. Tím nehájím DP, ale sám když jedu někam jinam kde to neznám, tak si zjišťuji info.
luky,ul
Pondělí, 06. května 2019 - 14:53:13  
Neregistrovaný host
S poptávkou jsem akorát naštvanej. Je to tu 2 roky, info o tom taky proběhlo, tisíce lístečků na tyčích, co se má mačkat. Nejsou schopní mačkat, to co mají, nečtou, u vozů bez poptávky mi stejně denně 100x zvoní, takže jako prostě jsou to pro mě hlupáci. To samé NPD - kolik to už je let, co tu je. Stejně se najdou lidi, co to nevědí, u okna cedule jak kráva a stejně nic, tak fakt jako [happy]


O 5 se mluví už řadu let, možná se postaví až se dodělá Benešák, dříve určitě ne a i tak o tom pochybuji.
OKŽ
Pondělí, 06. května 2019 - 16:43:44  
Neregistrovaný host
Luky,ul: Lidi jsou natvrdlý a nadávaj kvůli každý kravině. Můžou bejt vůbec rádi, že jim to přijede (kamarád bydlí na vesnici u Mělníka a v PD jim tam jezdí autobus 4x denně a o víkendu vůbec, to by měli zažít ti milí cestující, nebo ti využívající l57 po většinu její trasy).
Raději než zavést poptávku bych rozšířil počet zastávek na znamení (Zimní stadion, Ve Stromkách, Poslední cesta, V Zeleni, ...). Systém poptávky jsem schopen pochopit u zastávek na znamení, kdy lidé vystupují (resp. 1 člověk), tak se fakt nemusí otevírat všechny dveře, ale... Mají to v Praze, tak to musíme mít taky. To jsme hold my. Nevím, k čemu to v VHD vlastně je.

Jinak minibus už je údajně v Předlicích (a upřímně se mi moc nelíbí, pokud jsou teda uvedené informace pravdivé): https://seznam-autobusu.cz/vuz/81354 15 lidí k sezení, to by se dalo nasadit na víkendovou 5203 [proud]
Luky,ul
Pondělí, 06. května 2019 - 17:12:09  
Neregistrovaný host
Poptavka je fajn, kdyz jedu do zastavky kde nenastupuje tolik lidi (a prevazne vecer), prijedu tuknu a cekam. Nikdo nic, odklepnu a jedu. Ale bohuzel se kolikrat stane, ze nikdo nic a pak najednou kricej dvere. Takze.. stejne musim koukat do zrcatka. Jinak s temi zastavkami na znameni je to dobry napad. Vecer po 8. bych to rozsiril vsude krom centra. Ale nelibi se to vedeni mesta.


Jinak na te 16, kdy v jednom spoji jede spousta deti do skoly to chci videt. Ani normalni 12 m pomalu nestacil. Ale tak uvidime, jestli se to osvedci. Asi budou muset zmenit trosku grafikon.
OKŽ
Pondělí, 06. května 2019 - 19:31:27  
Neregistrovaný host
Luky,UL: Na 16ku to nemůžou nasadit, protože to kapacitně nestačí (jak píšete), ale nestačil by ani na tý 15ce, kam 1601 má přejezd (někdy od cca. 16:00 jezdí už 15ku). Osobně doufám, že se překopou šejdrové grafikony a pošle se to na 1503 (resp. ranní 202 a odpolední 2 kolečka na 2ce). Nebo na školní spoje, ikdyž tam těch 15 sedadel nestačí. [happy] To samé 13ka v PD, sólo tam taky nestačí, o víkendech je sólo akorát. Tak nevím... Pokud vím, tak se šejdrácké grafikony předělávaly nedávno.

Ad poptávka: Jo, jasně, to samý je i o víkendech a ráno. Vedení města by si mělo zajet na výlet do Prahy, to by se divili, proč to tam chtějí zavést (a nebo ať se svezou autobusem DKSČÚK, tam to je taky dobře vidět, že večer se všude stavět nemusí - dostává mě, když někteří noční řidiči ještě na denních linkách na lidi řvou, že jestli chtějí vystoupit, tak musí zmáčknout tlačítko NA ZNAMENÍ pro výstup v jakékoli zastávce. Jako nevím, ale asi by nebylo od věci to plošně zavést jako to je na kraji. [wink] Tam se to chytlo víc než dobře.
luky,ul
Úterý, 07. května 2019 - 09:09:30  
Neregistrovaný host
Původně to mělo nahradit vozy na l. 16, tak nevím, co s tím zamýšlejí. Ale snad to nebude hovadina jako 21 Tr na 56 :D


Určitě by to bylo fajn. Alespoň by člověk nemusel stavět na každé stanici, nebo čumět do vozu jestli někdo chce vystoupit (a třeba ho i přehlédnout). Ale asi si na to ještě počkáme.
Neděle, 12. května 2019 - 11:56:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27
Registrován: 8-2017
Ahoj, bude jezdit ještě 541 ?
Škoda_15tr
Neděle, 12. května 2019 - 15:35:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 406
Registrován: 12-2010
Nebude.
Progress
Neděle, 12. května 2019 - 16:51:06  
Neregistrovaný host
Z jakého důvodu byla odstavena 557?
Neděle, 12. května 2019 - 18:37:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3087
Registrován: 3-2004
Rám ve špatném stavu... Zajímavé je, že taková 556 ji přežila v původním stavu.
Progress
Neděle, 12. května 2019 - 18:47:49  
Neregistrovaný host
Takže stejný případ jako u 559.
A to jsou obě 6 let po GO.
OKŽ
Pondělí, 13. května 2019 - 22:09:36  
Neregistrovaný host
Taková otázka ohledně autobusů: Blíží se výluka a k dnešku je provozuschopných cca. 51 autobusů (nepočítám 374, 377, 48 a další autobusy, které mají poruchu - 802, ...). Jak to máme zvládnout? [happy] Nebo se počítá se zprovozněním minibusu? Jestli dobře počítám, tak na základní výpravu (včetně cyklobusu) je potřeba 53 vozů (+2 zálohy). Chystá se oživení nějakého krásného kousku (třeba Karosy)? [happy]

Jinak výluka na l56 byla v režii Tedomů a sólo Urbanwayů, nic extra. Když už něco, tak to byly noční spoje, kde jezdily povětšinou Rencky.

A těch nehod nějak přibývá [uhoh]
Škoda_15tr
Úterý, 14. května 2019 - 00:33:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 408
Registrován: 12-2010
6 Renaultů (+2 na tu výluku to snad přežijí)
1 Karosa (377 možná také)
28 Urbanwayů
3 15M Solarisy
5 Urbanwayů 18M
1 18M Solaris
10 12M (TEDOM, SU, MB, Cross)

To jsme na nějakých 54 (+3) vozy.

Bude to na knop, ale vyjezdit to snad půjde. Navíc do té doby se snad zprovozní i 705 a možná i 204.